Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 39 z 42 PrvníPrvní ... 293738394041 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 571 až 585 z 625

Téma: LibreELEC (KODI) na Android TV boxech s ArmLogic S905 S905X

  1. #571
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Ja by som osobne neobnovoval zo zaloh pri prechode na CE, uzitok nemusi byt vacsi. Otazka nastaveni pluginov je par minut a zoscanovanie kniznice bezi na pozadi, to ta netrapi. Pokial mas foldre pripravene v nazvoslovi pre KODI, uspenost je 99% bez pracneho dohladavania po prvom prescanovani kniznice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #572
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    109

    Knižnicu som myslel na Stream-Cinema, tam sú adresáre s odkazmi a tie sa nezálohujú. Pričom ale samotná databáza filmov a seriálov sa zálohuje, všetko to vidím v zozname, ale pri pokuse o prehratie chybová hláška, že už nie je k dispozícii a či to chcem vymazať z db. Takže je treba tie adresáre ručne zálohovať.

    Z toho testovania mám aj iný poznatok, ktorý teda nesúvisí so zálohovaním a obnovou.
    Ide o to, že ten nový CE som testoval na USB disku, nie na SD karte. A box mám napájaný nie zo zásuvky a zdroja, ale z TV z USB portu pomocou kabelu USB -> DC 5V. No a ak nabootujem z toho USB, tak je to nestabilné, občas sa to samo resetuje, praktický nepoužiteľné. Zrejme je odber boxu vyšší ako keď ide LE z SD karty, iné vysvetlenie nie je. No a ten USB port v TV to už neutiahne. Pretože s tou SD kartou to šlapalo v pohode. A keď som box zapojil normálne do zásuvky, tak aj s tým USB bežal v pohode, žiadne samovolné resetovanie. Zaujímavé.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #573
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Ano, moze to s tym suvisiet. Pokial z USB v TV lezie klasickych 500mA, box to neutiahne pri 100% vytazeni.

    K tym nastaveniam, neviem ci nepomoze len obnovit jednotlivo kazde nastavenia pluginu:
    pre SC je to:

    [your storage path]...\addon_data\plugin.video.stream-cinema\

    kde je databaza a xml s nastaveniami.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 19-03-2020 v 10:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #574
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    109

    To nastavenie pluginu (Stream-Cinema) sa práve podarilo dobre, komplet aj s nastavením mena a hesla, knižnice a odkazom do knižnice, databáza filmov a seriálov, všetko v pohode. Len už samotné adresáre, kde boli knižnice (/storage/videos a /storage/tvshows) sa nezálohovali, bolo nutné to urobiť ručne. Inak StreamCinema na tie adresáre správně ukazoval, len boli prázdne. Ale to je maličkosť, v pohode.

    S tým USB napájaním som si to myslel. Netuším, aký prúd dáva telka, ale evidentne ak CE ide z USB, tak ten príkon boxu je vyšší ako pri SD karte a už je to za hranou toho, čo TV dáva.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #575
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    405

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Mna by zaujimalo, ci vie softwarovo prehrat klasicke DVD (MPEG2, SD rozlisenie), teda, ci to stiha. S905X nestihal. Nie, ze byto bolo zasadne dolezite, ale len pre zaujimavost. Taktiez DV-avi nestihal, kedze tam to dekodoval softwarovo.
    Taktiez daj vediet, ci je GUI sviznejsie oproti tvojej starsej S905-ke.
    Pošli odkaz na nějaké test sample, vyzkouším a dím vědět.
    GUI je rozhodně svižnější a to i v 4K - což tedy napoužívám, základní rozlišení používám v 1080p, pro GUI ve 4k nevidím žádný benefit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #576
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od whitesak Zobrazit příspěvek
    Pošli odkaz na nějaké test sample
    Akekolvek PAL DVD za pouzitia SW dekodera. Urcite nieco najdes u seba. V SW dekoderoch je mozne vypnut/zapnut deinterlace a povolit HQ upscaling algoritmy (lanzcos/spline), ktore vsak amlogic vykonnostne nestiha (pomaly CPU).

    Problem PAL DVD je znamy, v absolutnej vacsine vydanych diskov sa pouziva flag interlaced, aj v pripade, ze DVD je enkodovane a zaznamenane progresivne. Cize nekorektne oznacenie zdrojoveho videa. HW dekoder taketo video bez dalsej analyzy snimok videa dekoduje (a dopocita) ako 50i->50p, cim znikaju nepekne artefakty. Pokial by bolo mozne dekoderu povedat, aby nerobil deinterlace, bolo by to v poriadku.


    Otestovat to vies tak, ze v nastaveniach KODI vypnes HW akceleraciu pre MPEG2 a uvidis, ze videa zacnu sekat. Alternativne si mozes zobrait aj vytazovanie procesorov. Detto sa tyka DV avi videi - tu neexistuje HW akceleracia, prehrava sa len za podpory CPU a procesor nestiha.

    Nie ze by boli tieto problemy aktualne "na programe dna", tychto videi je velmi malo, no len pre zaujimavost.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 22-03-2020 v 12:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #577
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    405

    PAL DVD překvapivě žádné nemám
    Zkusil jsem na NTSC a procesor při SW dekódování stíhá obraz je plynulý, jádra se docela flákají, jedou cca kolem 10 až 30%
    Jako metodu zrušení prokládání hlásí yadif.
    V advancedsettings.xml mám:
    Kód:
    <enablehighqualityhwscalers>true</enablehighqualityhwscalers>
    <imagescalingalgorithm>lanczos</imagescalingalgorithm>
    Posílám screenshot ze zpracování videa. Pokud chcěš estnout PAL, prosím pošli na nějaké odkaz, zkusím.

    Naposledy upraveno uživatelem whitesak: 22-03-2020 v 17:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #578
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Moze byt aj NTSC, ak nie je bitrate nizky.

    Deinterlace mozes vypnut a nastavit upscale cez Lanzcos3, ci to bude OK (vratane kvality obrazu). Ak este mas S905X, tam by tieto videa nemali stihat.
    Vid screen z S905X, CoreElec, 9.2.1. Vsimol som si, ze pracuje len jedno jadro, takze ten SW dekoder zrejme nebude optimalne fungovat.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: tvf.png 
Zobrazení: 55 
Velikost: 685.6 KB 
ID: 35191

    Prikladam aj testovacie video, artefakty vidis vlavo na tom drevenom zabradli, tie sikme ciary nie su vykreslene cislo, ale su "zubate". T.j. akoby tam chybal kazdy druhy riadok a upscaling je pouzity velmi nekvalitny.

    Ak si pozries konkretne video na plnohodnom HTPC s KODI, video bude OK.
    No to najdolezitejsie, video nestiha, je trhane.

    https://uloz.to/file/nBIEW80OA0Bf/720x576i-testscene-mkv
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #579
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    405

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Deinterlace mozes vypnut a nastavit upscale cez Lanzcos3
    Poradíš kde to mohu vypnout / nastavit? Je na to nějaký záznam v advancedsettingd.xml? Nebo nějak jinak ...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #580
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    system\prehravac\povolit vysokokvalitne skalovacie algoritmy pre zvacsenie obrazu. Tieto pracuju len pri SW dekodovani, cize MPEG2 HW dekodovanie treba zaroven vypnut.

    Zaroven je po spusteni videa v nastaveni mozne menit deinterlace = on/off a skalovaci algoritmus.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: tvf1.png 
Zobrazení: 87 
Velikost: 380.4 KB 
ID: 35192
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: tvf2.png 
Zobrazení: 61 
Velikost: 38.6 KB 
ID: 35193



    update:

    a este doplnim, ako by to malo vyzerat korektne. Video by malo mat nastaveny "progressive" flag a potom to bude vyzerat v ramci moznosti OK (vyrobil som z totoznej sceny rovnake - zachovane rozlisenie aj DAR).

    https://uloz.to/file/sytYVur3BDUw/720x576-testscene-zip
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 22-03-2020 v 18:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #581
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    405

    Jo v nastavení při spuštění videa! To je to co jsem hledal
    Mno tak při nastavení na Lanczos3 se video cuká ...
    EDIT:

    Tak sorry, je to jinak. Měl jsem v nastavení Metodu zrušení proklídání zapnutou a současně i škálování Lanczos3. A v tomto případě se video cuká. Všechna vlákna procesoru jedou na cca 50 až 60%
    Ale - kdyz nastavím: Metodu zrušení proklídání - Vypnout a Metoda škálování videa - Lanczos3 - Optimalizovaný (tedy tvoje nastavení z obr výše) - tak video jede zcela plynule. Procesory se flákají. Ale hrany jsou zubaté a info hlásí metodu zrušení prokládání unknown.
    Viz obr, ale ty hrany na té fotce asi nebudou vidět:



    Dále: Nastavení: Metodu zrušení proklídání - Zrušit prokládání a Metoda škálování videa - Bilineární - Video jede zcela plynule, procesory makají na cca 50%, info hlásí metodu zrušení prokládání YADIF a hrany jsou vyhlazené...



    Z toho dle mne plyne:
    Nastavení v KODI Metoda škálování videa se používá na škálování videa do větsího rozlišení ale neodstraňuje prokládání.
    Nastavení v KODI Metoda zrušení prokládání - zapíná / vypíná zrušení prokládání a pokud je zapnuto, tak pouzívá YADIF

    BTW: Anglický popis volby kde se nastavuje Lanczos a spol je "Video scaling method". V češtině je to Metoda škálování videa a u tebe ve slvenštině je to "Sposob upravy videa". což je dle mne ne uplně štastný překlad. Jde mi o to, že tato volba asi opravdu řeší škálování a nioliv deinterlace. Řekl bych...

    No a původnímu dotazu co stíhá S905X3: SW škálování Lanczos3 při vypnutém deintelace - hraje plynle . Pokud se zapne i Yadif deintelace - cuká - ale procesory i v tomto případě jedou jen na cca 50% procent, takže bych to neviděl ve výkonnostním problému, ale možná v ne zcala štastné kombinaci Yadif + Lanczos ...
    Naposledy upraveno uživatelem whitesak: 23-03-2020 v 11:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #582
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    A ked nastavis "bicubic" ?
    updatol som linku vyssie, su tam dve videa, je mozne to porovnat aj pri HW dekodovani.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #583
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    405

    Při SW dekédování a vypnutém zrušení prokládání všechny volby Metoty šálování videa přehrává S905X3 plynule bez problémů (Lanczos3, Bicubic,...).
    Při zapnutém zrušení prokládání plynule přehrává jen Bilinear plynule. S ostatními variantami škálování video cuká (ale vlákna procesoru mají výkonovou rezervu, jak jsem psal výše).

    Co se týče mých pocitů z videí:
    - Nevíce vyhlazené mi připadá MPEG2 video se zapnutým zrušení prokládání a škálováním Bilinear. Na druhou stranu na tom videu v tomto nastavení vzniká divný dojem "padajícího listí" v těch stromech vzadu a také je pocitově video ne tak "ostré"
    - V nastavení u MPEG2 kdy je vypnuté zrušení prokládání a škálování Lanczos3 dělá více zubaté dřevěné zábradlí oproti předchozímu, ale nedělá dojem padajícího listí vzadu a video je pocitově "ostřejší"
    - Srovnání MPEG2 SW dekoding v nastavení se zapnutým zrušení prokládání a škálováním Bilinear se mi zdá naproso stejné jako H264 video HW akcelerované. Včetně toho "padajícího listí". Vyhlazené je, zdá se, stejně. Prostě se mi to zdá 1 k 1.

    Tož tak. Nevím, zda jsi z toho moudrý... A zda má pozorování jsou objektivní
    Naposledy upraveno uživatelem whitesak: 23-03-2020 v 18:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #584
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Diky.

    Cize vidno vykonnostny rozdiel v boxoch. Pri S905(X) box nevie softwarovo dekodovat plynule dekodovat MPEG2 stream a to primarne vdaka tomu, ze vyuziva single thread decoder, sekundarne preto, lebo ten procesor je pomaly.

    Stale vsak univerzalne neriesi problem prehravani videi. Prekladane MPEG2 videa je nutne prehravat cez HW decoder, tie progresivne (aj ked s flagom interlaced) by bolo vhodne prehravat softwarovo a manualne vypnut deinterlace.

    P.S. s vyssie uvedenym prehravanim si kvalitny HW dekoder paradoxne poradi uplne v pohode, moderne GPU pouzivaju VectorAdaptive deinterlace, oni vedia zistit, ci ide o realne prekladane video alebo progresivne. Tento problem je sposobeny zrejme jednoduchsou verziou implementacie HW dekodera, nasledne musi uzivatel vediet, o ake video ide.

    P.S. 2. pri standardnom nastaveni - t.j. zapnutej HW akceleracii (aj pre MPEG2 aj pre MPEG4/AVC) vidis rozdiely medzi oboma videami ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #585
    Nováček
    Registrace
    Dec 2014
    Příspěvků
    55

    Čaute. Potreboval by som poradiť, resp. pomôcť...

    Na X96max, S905X2, 4Gb/32Gb, CoreELEC 9.2.1 sa mi nedarí pripojiť pomocou LAN z mne neznámeho dôvodu. Wifi funguje, kábel je OK. Treba niečo špecialne upraviť v nastaveniach KODI, príp. upraviť router(Apple Airport Extreme) ? Doposiaľ som sa s týmto problémom pri žiadnom zo zariadení doma nestretol, s MMC skúsenosti nemám. Skúšal som rôzne kombinácie, bezvýsledne. V nastaveniech pripojenia signalizuje stav: ready

    Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 39 z 42 PrvníPrvní ... 293738394041 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MXV+ (MXV Plus) Android TV Box - Amlogic S905 64bit
    Od whitesak v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-07-2016, 08:05
  2. KODI na NAS serveru Asustor AS202TE
    Od radiotv-tiskovky v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-02-2016, 20:24
  3. Google Cast na Android TV
    Od KamilZ v sekci Volná témata
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-01-2016, 18:54
  4. Rozdíl v set top boxech
    Od Juta v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-09-2014, 09:55
  5. ANDROID TV (TV+android aplikacie)
    Od MILOSHKO v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2012, 08:47