Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 53 z 320 PrvníPrvní ... 343515253545563103153 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 781 až 795 z 4787

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

  1. #781
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od mxpx4 Zobrazit příspěvek
    Tak jsem obdržel odpověď od podpory Omko:
    Bohuzel nelze to provozovat s takto nastavenymi parabolami/LNB. Musite mit vse stejne. Tedy jednu parabolu a z ni dva vystupy, max 4 druzice/pozice pres diseqc 4/2.
    Takže vyzkouším a dám vědět.
    A mohol by si nam napisat, aku kombinaciu parabol si stvoril?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #782
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    mxpx - ale ty sa zjavne niečo iné pýtaš v OMKU a niečo iné tu. Pokiaľ sa pýtaš na paralelené sledovanie/nahrávanie HBO (23.5E) a NovaHD (23.5E) tak je dôležité len to, že máš twinLNB na tejto pozícii a pripojené 2 solo káble do oboch vstupov.
    Ako máš v menu LNB nastavený počet signálov antény? Dúfam že tam máš 2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #783
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    .... ved to sa chcem dozvediet aj ja, nakolko ani v jednom jeho predchadajucom prispevku som jeho zapokenia lnb nenasiel, tym padom nase doterajsie rady sa museli minat ucinku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #784
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    168

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Pirda, vítáme.
    c/ je úplná pravda. To nechápem, do riti aj s dovozcom. Originál je asi 120 stránok s obrázkami a neviem čo všetko. Koľko by tak asi stál normálny preklad, že?
    Ja s nemčinou nemám problém, aj so rozmýšľal to preložiť a dať niekde tu na fóre ale chce to dosť času, navyše by ma asi napadli za autorské práva....
    No zalezi ktereho dovozce myslis, je treba si uvedomit ze ISIO uz dovazi kde kdo primo z SRN. Jen pro zajimavost preklad si VZDY dela sam Technisat a VZDY delaji ty zkracene manualy, ano souhlasim ze nestoji za nic. Vsak muzes napsat do Daunu nebo zavolat na jejich hotline a treba se neco zmeni

    Ze zakona neni definovano jak ma navod vypadat, tedy kdyz napisu jednu A4 a napisu nadpis cesky navod, tak jsem vyhovel, jiste je to trochu nadsazka ... jo a kompletni navod ma 209 stran! To by se opravdu nevyplatilo tisknout, ale vypalit na CD.

    No ja myslim, ze na autorska prava muzes v tomto pripade zapomenout, Technisat nema duvod napadat nekoho kdo prelozi jejich navod klidne treba do arabstiny ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #785
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    To Service Center - píše to jasne:

    Citace Původně odesláno od mxpx4 Zobrazit příspěvek
    Tak jsem obdržel odpověď od podpory Omko:
    Bohuzel nelze to provozovat s takto nastavenymi parabolami/LNB. Musite mit vse stejne. Tedy jednu parabolu a z ni dva vystupy, max 4 druzice/pozice pres diseqc 4/2.
    Takže vyzkouším a dám vědět.
    Pokiaľ to napísal mxpx presne ako to dostal tak nemožno samozrejme nič iné len NESUHLASIŤ s Omkom. Určite nemusí byť
    1/ len 4xLNB ale toľko, koľko zvládne relé napr. EMP Centauri ladené pomocou DiseqC1.2 - niekoľko ľudí to takto prevádzkuje
    2/ aj keď budú použité Diseqc4/1 tak môžu mať pripojené rôzne LNB, napr. 13, 19, 23, 28 na prvý vstup, 4W, 1W, 19, 23 na druhý vstup. Ovládanie bude komplikované ale ide to.

    Keď napíše ako má čo zapojené a kde strčenú ktorú kartu ľahko na to prídeme, kde je ten psisko zakopaný.

    O tých autorských právach by som si nebol taký istý ....
    S návodom na jednu stranu si to ani trochu neprehnal - už som niečo podobné videl. zodpovedá to presne zákonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #786
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    168

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    To Service Center - píše to jasne:



    Pokiaľ to napísal mxpx presne ako to dostal tak nemožno samozrejme nič iné len NESUHLASIŤ s Omkom. Určite nemusí byť
    1/ len 4xLNB ale toľko, koľko zvládne relé napr. EMP Centauri ladené pomocou DiseqC1.2 - niekoľko ľudí to takto prevádzkuje
    2/ aj keď budú použité Diseqc4/1 tak môžu mať pripojené rôzne LNB, napr. 13, 19, 23, 28 na prvý vstup, 4W, 1W, 19, 23 na druhý vstup. Ovládanie bude komplikované ale ide to.

    Keď napíše ako má čo zapojené a kde strčenú ktorú kartu ľahko na to prídeme, kde je ten psisko zakopaný.

    O tých autorských právach by som si nebol taký istý ....
    S návodom na jednu stranu si to ani trochu neprehnal - už som niečo podobné videl. zodpovedá to presne zákonu.
    Bohuzel uzivatel mel zapojene na oba tunery naproste jine kombinace druzic, mel predstavu tak jako treba u Vantage kde si na kazdy tuner muze pripojit co chce a zvlast si to i nakonfigurovat v prijimaci. Tak to jen aby si vedel o co slo ... jiste EMP centauri provedeni options, nic noveho, ale o to opravdu tady neslo. No a ted muzes nesouhlasit a vykopavat psika
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #787
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    92

    Ano měl jsem do tuneru 1 přivedenou Astru3, Astru1 a Hotbird a do tuneru 2 jen Astru 3.
    Po radě od Omko jsem to změnil a zkouším provoz tak, že mám do tuneru 1 přivedenou jen Astru3 a do tuneru 2 jen Astru 3. Bohužel přístroj stále nefunguje korektně.
    Dokonce jsem si jinde půjčil druhou kartu Skylink, abych vyloučil problém s Gital kartou, ale nepomohlo to.

    Přístroj se nyní chová tak, že když ho poprvé zapnu, tak všechno šlape jako hodinky. Můžu něco jiného sledovat než nahrávat, použít PIP na jakékoliv kanály, vše je naprosto v pohodě. Po nějaké době (30-60 minut - přijde mi že poté co se přístroj a karty zahřejí) to přestane fungovat. Jakmile zapnu nahrávání, tak už na jiný kanál, který je kódovaný, nepřepnu. Chyba kódování. Na nekódované kanály (např. ČT 24) ale koukat můžu. Včera večer jsem zkusil, když byl přístroj v tomhle nepoužitelném stavu jej na 15 minut vypnout. Pak jsem zapnul a opět všechno fungovalo! Ale po dalších 20 minutách provozu to zase přestalo. Tipuji to na nějaký problém s přehříváním karet, je to možné? Je fakt, že karty jsou pěkně teplé, když je vyndám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #788
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    168

    Citace Původně odesláno od mxpx4 Zobrazit příspěvek
    Ano měl jsem do tuneru 1 přivedenou Astru3, Astru1 a Hotbird a do tuneru 2 jen Astru 3.
    Po radě od Omko jsem to změnil a zkouším provoz tak, že mám do tuneru 1 přivedenou jen Astru3 a do tuneru 2 jen Astru 3. Bohužel přístroj stále nefunguje korektně.
    Dokonce jsem si jinde půjčil druhou kartu Skylink, abych vyloučil problém s Gital kartou, ale nepomohlo to.

    Přístroj se nyní chová tak, že když ho poprvé zapnu, tak všechno šlape jako hodinky. Můžu něco jiného sledovat než nahrávat, použít PIP na jakékoliv kanály, vše je naprosto v pohodě. Po nějaké době (30-60 minut - přijde mi že poté co se přístroj a karty zahřejí) to přestane fungovat. Jakmile zapnu nahrávání, tak už na jiný kanál, který je kódovaný, nepřepnu. Chyba kódování. Na nekódované kanály (např. ČT 24) ale koukat můžu. Včera večer jsem zkusil, když byl přístroj v tomhle nepoužitelném stavu jej na 15 minut vypnout. Pak jsem zapnul a opět všechno fungovalo! Ale po dalších 20 minutách provozu to zase přestalo. Tipuji to na nějaký problém s přehříváním karet, je to možné? Je fakt, že karty jsou pěkně teplé, když je vyndám.
    No jo ale tohle pisete az ted ze to ze zacatku jede normalne, tohle je zrale na servis, doporucuji reklamovat u sveho prodejce. Ano muze to byt i nekterym modulem, doporucuji pribalit, kartou tezko, to by musela byt pekne opalena ... ja bych tipnul na zdroj nebo nejaka fela na desce u CI rozhrani, ale to se zjisti v servisu, nikoliv zde na foru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #789
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    92

    Také jsem to teprve včera zjistil. Jinak jsem vždy přišel domů a televize již nějakou dobu běžela. To jste mne tedy vůbec nepotěšil, ale nezbývá holt nic jiného, než vám to poslat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #790
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    82

    Zdravím Technisataky,

    tak po čase zase pár postřehů,

    a) někdo se tu před časem ptal na spotřebu při nastavení na rychlý start, můj měřák z Lidlu ukazuje následující:

    Vypnuto na rychlý start s hodinama: 10W
    Vypnuto na rychlý start bez hodin : 9W
    Normální provoz :16 až 17W - zatím napájení pro 1 LNB >> předpokládám, že v technické dokumentaci uváděných 13W je bez připojení na LNB, tak by to mohlo i celkem sedět
    Normální StandBy provoz s tímto měřákem nemá smysl měřit, tak nízko nevidí a ukazuje nesmysly kolem 2W

    b) UpNP server se mi zatím nepodařilo zprovoznit - funguje to někomu?

    c) WWW - zatím jenom letem světem, ale na dost stránkách není vidět levý okraj, je to jakoby o několik pixelů uřízlý - dělá to Vám taky?

    d) u některých programů na SKYLINKu mi to ukazuje piktogram CRM ( vedle TXT, 16:9 apod) nevíte co by to mohlo znamenat? V českém a ani v německém manuálu nic není - aspoň jsem tam nic nenašel. "Customer Relationship Management" to asi nebude - smysl o nedává.

    Jinak s obrazem stále spokojenost a i SFI už přicházím na chuť.

    Pirda
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #791
    Je tu pravidelně Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od pirdapirda Zobrazit příspěvek
    Zdravím Technisataky,

    tak po čase zase pár postřehů,

    c) WWW - zatím jenom letem světem, ale na dost stránkách není vidět levý okraj, je to jakoby o několik pixelů uřízlý - dělá to Vám taky?

    Pirda
    Není to oříznutí webu dáno nastavením TV (overscan)? Máš nastaveno měřítko (zoom) na original? Mně to nedělá.

    Co se týče "rychlého startu", tak tam je hlavní problém v tom, že každé cca čtvrté zapnutí z rychlého startu mi najede bez zvuku na HDMI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #792
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    82

    Citace Původně odesláno od pirdapirda Zobrazit příspěvek
    tak po čase zase pár postřehů,

    d) u některých programů na SKYLINKu mi to ukazuje piktogram CRM ( vedle TXT, 16:9 apod) nevíte co by to mohlo znamenat? V českém a ani v německém manuálu nic není - aspoň jsem tam nic nenašel. "Customer Relationship Management" to asi nebude - smysl o nedává.

    Pirda
    Tak tady si odpovím sám. Tento piktogram se objevuje u kodovaných programů při použití modulu CI+ ( v mém případě CA modul Irdeto SMIT) a samozřejmě tyto programy nejde nahrávat. Takže CRM bude asi něco jako "Copy Right Management". Je zajímavé, že nikde v manualu o tom není ani zmínka. Na druhou stranu one není se čím chlubit .

    Na základě zdejších příspěvků jsem si tedy pořídil CA Modul MASCOM s FW 1.23. Ale asi mi osud nepřeje. S tímto modulem lze sice nahrávat ( piktogram CRM se taky neobjevuje). Ale po nějaké době (někdy 30 min, někdy hodina) se začne obraz zasekávat, objevuje se modré okno s informací o tom, že program je kodován a pod. Až postupně se to stane nekoukatelné. Reset CA modulu nepomáhá. Jedině vypnout STB, počkat až vychladne a znovu ho zapnout. (Možná vytáhnout CA modul a nechat ho vychladnout, ale to jsem ještě nezkoušel)Jakoby po ohřátí CA modulu, začal tento modul blbnout. CA modul je celkem dost teplý(odhadem cca 40až 50 stupnu), ale to asi bude normální.
    Myslíte, že je zralý na reklamaci?
    Zkoušel jsem ho nastavit na Tovární nastavení, ale nijak to nepomohlo. Kartou SKYLINK to nebude, protože stačí ji přendat do modulu SMIT a obraz je v pohodě, jenom hold nejde nahrávat.

    Takže zase jedu na původní CA modul SMIT

    Pirda
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #793
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    168

    Hmm no nevim, ktery blb ti k tomuto prodal SMIT Irdeto, nicmene pokud ten modul jede a nema zadne vypadky jako Mascom je jasne ze s tim Mascomem asi nebude neco v poradku, posledni dobou ty Mascomy nejak odchazi, to nebylo moc zvykem ... ale na tyhle otazky ti jiste rad odpovi tvuj prodejce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #794
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Mně teda zrovna Mascomy šlapou v pohodě. Ale je fakt, že je používám hlavně v jiných strojích, např. Golden Interstar (Media). Ale ani v TechniSatu jsem nezaznamenal potíže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #795
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Chlapi, potrebujem pomoc...
    Po 6 tyzdnoch odstavenej telky aj satelitu(prerabali sme byt), som to dnes odbalil, zapojil a niekde je chyba, nejde mi skoro nic zo Skylinku. Len TA3, CT24, Ocko, Fashion a na NG isiel zvuk. Pise mi ze nemam opravnenie,a ze program kodovany. Skusil som len prehodit vstupy, neslo vobec nic, lebo zatial som nepouzil kartu Next(ta prisla ked som to mal odstavene), takze vstupy som zapojil dobre. Este som vyskusal vytiahnut kartu a prehodit CA modul do druhej sachty, ale nic.
    Co sa mohlo stat za ten cas, co to bolo odlozene? Zdochla karta?
    Diky za pomoc.
    Ostatne FTA stanice - nemecke... atd. idu. Takze problem bude asi s kartou.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  3. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  4. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:03
  5. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07