Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 101 z 320 PrvníPrvní ... 519199100101102103111151201 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1,501 až 1,515 z 4787

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

  1. #1501
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    167

    Citace Původně odesláno od brzda111 Zobrazit příspěvek
    Díky,budu to řešit zítra.
    Ještě otázku,když vložím kartu skylink do modulu Mascom (P/N : 900001 R.2) objevuje se klíč na liště taky.Aktualizuje se stejně?

    Ještě mi prosím tě napiš,jaké dva moduly nejlépe používat.
    ale nahrávanie pri module mascom musí fungovať v pohode, nieje to náhodou (P/N : 900001 R1.2)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #1502
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    167

    klíč v lište znamená kódovaný kanal, to je iba informácia
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #1503
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    167

    najlepšie je použiť dva moduly technisat CW, lenže tie nezoženieš , nevyrábajú sa.Okrem toho nepodporujú kartu Skylink IRDETO, iba starú CW kartu alebo ICE kartu.


    Čo mám ja smit cryptoworks to isté, ešte ich síce zoženieš ale tak isto nepodporujú Skylink IRDETO karty.

    Do nedávna boli doporučované Mascom Cryptoworks /Irdeto/ 1.23
    ale udajne nejaké serie modulov sa proste medzi sebou štrajkovali,alebo konbinaciou s inými modulmi, ja sám má takú skúsenosť.

    u teba teba to je trocha teraz konplikované lebo máš kartu čisté Skylink čisté Irdeto takže musíš použiť buď

    _tu tvoju konbináciu čo máš Mascom-Smit, nevedno ako to bude šlapať
    _Smit-Smit to by malo fungovať ale karta next je typu ICE a teraz neviem či karta ICE v module SMIT Irdeto by fungovala
    _alebo risknuť a dokúpiť ešte jeden mascom čo máš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #1504
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    167

    Luminofor
    klobúk dole šéfe.


    Ja mam tiež jeden tento modul Mascom 1.23 ale ho už nepouživam, lebo som mal s ním problém veľmi podobný tebe,len s malími rozdielmi.

    sám išiel v pohode aj tri hodiny čo som mal možnosť skúšať, ale akonáhle som k nemu pridal hociaký iný modul, potom už v záležitosti od času či to bolo 1Omin až 50 min to začalo haprovať,

    že program je kodovaný a tak pomohlo len vypnutie a zapnutie alebo reset CI modulu ale to už iba na pár minút, nešlo mi to celé do hlavy, bolo mi to cele divné lebo som to skúšal so štyroma rozdielnymi modulmi, a nakoniec to bolo asi tým že keď tam boli dva bolo dusno a koniec

    ináč keď vytiahnem z CI slotu hociaký modul tiež je horúci ako aj mascom to je prirodzené, len zrejme
    podľa tvojho poznatku modulu Mascom asi vadí príliš velké vedro, ale možno asi nie každému lebo sú tu ľudia ktorím táto konbinácia nevadí a fakčí to v pohode


    schválne vytiahnem z mojej elektroniky čo mám poodkladané niekde v mojom sklade ventilátor a vyskušam to.

    dám vedieť

    asi by mi vadilo mať stále otvorené vrata CI slotov a čítačiek
    Naposledy upraveno uživatelem mirectek: 07-12-2011 v 20:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #1505
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    168

    Citace Původně odesláno od Luminofor Zobrazit příspěvek
    MODULY MASCOM FUNGUJÍ, KDYŽ JSOU CHLAZENY

    Vzal jsem stolní ventilátor a přijímač začal zblízka ofukovat. Po asi 10 minutách začal modul opět
    dekódovat ( už se nepamatuji, ale určitě jsem musel ještě buď přijímač vypnout a zapnout, nebo
    provést inicializaci modulu ).
    Byl li přijímač chlazen, dekódoval pak už bez výpadku.

    Spojit soubory v jeden neproblémový celek třeba 14 GB jde však povelem "Sloučit soubory" v
    souborovém manažeru - konkrétně v Total commanderu.
    Docela zajimavy test. Nasvedcovalo by to tomu co jsem psal do Mascom GmbH - zastoupeni Praha, ze museli zmenit nejaky chip ve fabrice. Chteli po me S/N "vadnych" a "dobrych" modulu, to take dostali. Bohuzel z jejich strany nulova reakce. Zadost opet urgovana, nulova reakce. Moduly ale kupovane v lete jeste byly z te "dobre" serie, tak se divim ze to tady uzivatel popisuje. Ja mam zaznamenane problemy od zari ... nicmene uz se to mohlo prolinat ...

    Reseni neco chladit je nemyslitelne pro bezneho zakaznika, zarizeni musi snest pracovni teplotu, nicmene v NDR nekde mohli udelat chybu. Vzhledem k tomu ze tyto moduly se jiz NEBUDOU vyrabet se nema cenu timto tematem dal zabyvat, proste to Mascom vyresil elegatne, ukonci vyrobu.

    OMKO reseni ma a byl jsem to prave ja kdo celou vec inicioval a v uzke spolupraci se Skylinkem dotahnul vec do konce. Ostatni to prodavali jako brambory. Dva certifikovane moduly SMIT Irdeto s novym FW. To je reseni pro nove zakazniky. Samozrejme pokud jeste budou CRW moduly SMIT tak je to jeste lepsi reseni, ale skladove zasoby se jiz povazlive ztencuji.

    Chysta se jeste jedna aktualizace modulu SMIT Irdeto, ale to jsou jiz jen takove detaily, ktere prumerny koncovy zakaznik ani nepostrehne.

    Funkce Total Commanderu jsou myslim vsem vseobecne znama, ale urcite je dobre na to upozornit novacky zde na foru, ze tento programam take umi mimo jine i slucovat soubory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #1506

    vd vd je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od mirectek Zobrazit příspěvek
    ďalšia vec je tá ,že keď začneš používať kartu next v ďalšom module mascom by ti to mohlo spôsobocať problémy, no neviem odporúčajú sa dva rovnaké moduly, karty nemusia byť, a to v zaležitosti od podpory modul_karta

    uvidíš, keď to budeš používať na ostro.


    Ahoj
    Sleduji tuto diskuzi, mam sice Technistar S1 + Mascom 1.23 + Skylink Irdeto, ale chtel bych 2 tunery abych mohl jeden sledovat a jiny bez omezeni nahravat. Technistar jeste muzu vratit takze zvazuju ISIO

    Prvni dotaz:
    1) mam Skylink Irdeto a chci nahravky prehravat v PC. Ted s Mascom P/N 910001 R1.2 to slape ale pojede mi to i v ISIO S1, cetl jsem ze jsou v pripade 2x Mascom problemy?

    2) Pokud budu mit ISIO + 2x Smit Irdeto pujde mi prehravani v PC?

    3) Mam jen jeden kabel (ale na strese mam monoblok quad) pujdou mi 2x nezavisly tuner s TechniRouter Mini 2/1x2? Mate s tim zkusenosti? (jinde v dome sat receiver neni takze quad neni vyuzit)

    4) jak jinak zajistit moznost editace v pc + nahravani se soucasnym sledovanim libovolneho transponderu

    Diky moc za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #1507
    Kolbis
    Guest

    Citace Původně odesláno od vd Zobrazit příspěvek
    Ahoj
    Sleduji tuto diskuzi, mam sice Technistar S1 + Mascom 1.23 + Skylink Irdeto, ale chtel bych 2 tunery abych mohl jeden sledovat a jiny bez omezeni nahravat. Technistar jeste muzu vratit takze zvazuju ISIO

    Prvni dotaz:
    1) mam Skylink Irdeto a chci nahravky prehravat v PC. Ted s Mascom P/N 910001 R1.2 to slape ale pojede mi to i v ISIO S1, cetl jsem ze jsou v pripade 2x Mascom problemy?

    2) Pokud budu mit ISIO + 2x Smit Irdeto pujde mi prehravani v PC?

    3) Mam jen jeden kabel (ale na strese mam monoblok quad) pujdou mi 2x nezavisly tuner s TechniRouter Mini 2/1x2? Mate s tim zkusenosti? (jinde v dome sat receiver neni takze quad neni vyuzit)

    4) jak jinak zajistit moznost editace v pc + nahravani se soucasnym sledovanim libovolneho transponderu

    Diky moc za pomoc.
    Ad 1. - Dva Mascomy současně v ISIO opravdu mohou zlobit. Mně osobně doma bez problémů jede kombinace SMIT Cryptoworks s kartou ICE ve slotu 1 a Mascom s kartou Irdeto ve slotu 2. Také podezírám (podobně jako Luminofor), že celý problém "dvou modulů Mascom" je v tom, že se navzájem zahřívají, až se ten horní přehřeje. A pokud je nahoře SMIT, tak to nezlobí. Ale určitě toto nejde vzít jako ověřený a obecně platný fakt. Mně prostě SMIT + Mascom dohromady jede, ale někomu to může zlobit.

    Ad 2. - Ne. Tyto moduly jsou CI+ a nahrávku sice odkódují a dají se přehrát kdykoliv, ale zašifrují je tak, že je jde přehrát jen v zařízení, které je i pořídilo.

    Ad 3. - V tomto se nevyznám.

    Ad 4. - Zahodit kartu IR, pořídit ICE. K ní přikoupit kartu NEXT (taky ICE) a oboje strčit do modulů SMIT Cryptoworks.
    Naposledy upraveno uživatelem Kolbis: 08-12-2011 v 05:34
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #1508
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    167

    Citace Původně odesláno od vd Zobrazit příspěvek
    Ahoj
    Sleduji tuto diskuzi, mam sice Technistar S1 + Mascom 1.23 + Skylink Irdeto, ale chtel bych 2 tunery abych mohl jeden sledovat a jiny bez omezeni nahravat. Technistar jeste muzu vratit takze zvazuju ISIO

    Prvni dotaz:
    1) mam Skylink Irdeto a chci nahravky prehravat v PC. Ted s Mascom P/N 910001 R1.2 to slape ale pojede mi to i v ISIO S1, cetl jsem ze jsou v pripade 2x Mascom problemy?

    2) Pokud budu mit ISIO + 2x Smit Irdeto pujde mi prehravani v PC?

    3) Mam jen jeden kabel (ale na strese mam monoblok quad) pujdou mi 2x nezavisly tuner s TechniRouter Mini 2/1x2? Mate s tim zkusenosti? (jinde v dome sat receiver neni takze quad neni vyuzit)

    4) jak jinak zajistit moznost editace v pc + nahravani se soucasnym sledovanim libovolneho transponderu

    Diky moc za pomoc.
    ad 3, jednoduchšie by si mal natiahnúúť ešte jeden kábel,ale ja viem, že niekedy to môźe byť problém,
    technisat mini router je jednou s možností, ale overené to nemám, bolo by potrebné nastaviť v prímači typ LNB na unicable, a počet antén dať na dve a pripojiť tuner č.1
    tuner č.1 by interne preposielal signál ďalej na tuner č.2

    je tu aj overená možnosť a tou je _
    Johanson kit 9640, keď chceš pouzívať iba jeden kábel v prípade, že nemáš inú možnosť,
    1.je lacnejšie
    2.má prídavný zdroj v prípade potreby
    3. Niekto z tohoto vlakna má toto zariadenie namontované s isiom a funguje, je to tuším na strne okolo 60,70 tochto vlákna,
    4.zapojenie je logickejšie
    zariadenie si najdi googlom

    ad 4
    potom je tu ešte možnosť risknúť a dokupit mascom 1.23
    Naposledy upraveno uživatelem mirectek: 08-12-2011 v 08:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #1509
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    167
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #1510
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Citace Původně odesláno od mirectek Zobrazit příspěvek
    ad 3,
    je tu aj overená možnosť a tou je _
    Johanson kit 9640, keď chceš pouzívať iba jeden kábel v prípade, že nemáš inú možnosť,
    1.je lacnejšie
    2.má prídavný zdroj v prípade potreby
    3. Niekto z tohoto vlakna má toto zariadenie namontované s isiom a funguje, je to tuším na strne okolo 60,70 tochto vlákna,
    4.zapojenie je logickejšie
    zariadenie si najdi googlom
    ano potvrzuji, mám Johansson KIT 9640 a vše funguje OK. Pouze se o něco málo sníží kvalita signálu na druhém tuneru (o cca 1 - 2 dB), ale to je zanedbatelné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #1511

    vd vd je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od Kolbis Zobrazit příspěvek
    Ad 1. - Dva Mascomy současně v ISIO opravdu mohou zlobit. Mně osobně doma bez problémů jede kombinace SMIT Cryptoworks s kartou ICE ve slotu 1 a Mascom s kartou Irdeto ve slotu 2. Také podezírám (podobně jako Luminofor), že celý problém "dvou modulů Mascom" je v tom, že se navzájem zahřívají, až se ten horní přehřeje. A pokud je nahoře SMIT, tak to nezlobí. Ale určitě toto nejde vzít jako ověřený a obecně platný fakt. Mně prostě SMIT + Mascom dohromady jede, ale někomu to může zlobit.

    Ad 2. - Ne. Tyto moduly jsou CI+ a nahrávku sice odkódují a dají se přehrát kdykoliv, ale zašifrují je tak, že je jde přehrát jen v zařízení, které je i pořídilo.

    Ad 3. - V tomto se nevyznám.

    Ad 4. - Zahodit kartu IR, pořídit ICE. K ní přikoupit kartu NEXT (taky ICE) a oboje strčit do modulů SMIT Cryptoworks.


    ad4) neni Smit Sky link ready resp pujde prehravani nahravek v PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #1512
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    167

    ano jirka teba som mal na mysli, len som si nevedel spomenuť
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #1513
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    167

    Citace Původně odesláno od vd Zobrazit příspěvek
    ad4) neni Smit Sky link ready resp pujde prehravani nahravek v PC?
    pri použití modulov Smit Irdeto skylink ready okrem isia nahravky nikde inde neprehráš,
    žiaľ bohu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #1514
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    167

    každý modul irdeto,ktorý na sebe označené CI+,
    nahravka s takímto označením je nepoužiteľná okrem isia, tak ako sa vyjadril Kolbis o pár riadkov vyžšie
    Naposledy upraveno uživatelem mirectek: 08-12-2011 v 10:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #1515
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od mirectek Zobrazit příspěvek
    urobíš to takto:
    http://www.parabola.cz/clanky/4523/d...y-smit-irdeto/

    maš tam presny návod ako na to
    V pátek jsem se stal novým majitelem sat. přijímače TechniSat Digit ISIO S1, děkuji všem předchozím diskutujícím za cenné info o tomto přístroji, věděl jsem do čeho jdu a na případné problémy jsem byl připraven. S kvalitou obrazu jsem spokojený, s přehledností ovládání také. Dle vašich zkušeností jsem aktualizoval na předposlední firmaware, proběhlo OK. Ale proč to vlastně všechno píšu. Potřebuji poradit. Používám dekódovací modul Smit Irdeto C+, karta Skylink. Věděl jsem o tom, že s tímto modulem nelze nahrávat a že bude nutná aktualizace firmware. Postupoval jsem přesně dle návodu na parabole.cz i na omko.cz, ale výsledek je takový, že když zvolím v menu CAM software upgrade napíše mi to " Can not upgrade CAM from menu". Co je špatně? a nebo Co dělám špatně? přepnuto na fungující STV1 jak je v návodu. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  3. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  4. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:03
  5. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07