Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

tv karty Pinnacle PCTV / modely: Pro, Stereo, Rave, XE

ktomas (1)|22.9.2004 12:06
[quote=mirvan1]Já to tedy večer odinstaluji, "vyčistím" a zkusím tu postupnou instalaci. Zítra se ozvu, jak jsem dopadl. Zatím díky za rady Mirek[/quote]
když jsem koupil PCTV pro instaloval mi to přímo ten maník, ale u karty byly 2 CD on to nainstaloval z toho cd českélokalizace nebo tak podobně. Pak mi po čase nastal problém tak jsem musel odinstalovat a znovu nainstalovat, ale už z toho druhýho cd a nestačil jsem se divit co mi v PCTV Vision přibylo za fce (např nahrávaní v mpeg2) pak jsem to počeštil z toho druhýho a bylo to OK
Možná je to i tvůj případ, Zjakýho CD jsi to instaloval???
mirvan1 (7)|23.9.2004 07:46
Ozývám se s tím, jak jsem dopadl. Karta už chodí tak jak má. Všem moc děkuji za rady. Problém byl opravdu v pořadí instalace. Odinstaloval jsem ovladače 5.5 a nainstaloval původní 5.11 z CD Pinnacle. S těmi naběhlo již i nahrávání v MPEG2. Jenže zase nefunguje korektně DO. Ty jsem pak musel odinstalovat a teprve potom nainstaloval verzi 5.50 z CD Exacu. Neumožňují totiž přeinstalování. Vše ale chodí i když je to dost krkolomné. Tak tedy ještě jednou díky a mějte se prima. Mirek
StD (8612)|23.9.2004 07:53
Mirvan1: Zkontroloval jsi si také správné nainstalování VBIserveru (Pinnacle Data Service) pro teletxt? Ten bys měl mít po startu "resident", pokud ho chceš používat, a má to myslím i nějaký vedlejší vliv na funkci DO (nevím, já DO nepoužívám). Jo a přitom musí být v OS nainstalováno připojení k síti TCP/IP, třeba i fiktivní přes telefonní adapter... Servus!
vlada.t (32)|23.9.2004 08:39
Tohle je docela zajímavé. Naštěstí rychle vyřešené a správným koncem. Sledoval jsem to se zájmem, protože jsem před 2 týdny dělal také kompletní reinstalaci PC, které bylo už příliš zaplevelené. K PCTV Pro jsem namydlil přímo ovladače 5.50 z CD Exacu a vše chodí OK. Je tedy pravda, že k nahrávání z TV a jeho nastavení jsem se dostal až asi po týdnu, kdy tam byla již řada dalšího softu, ale pohoda. Zřejmě však nejsem typický příklad, protože mám také satelitní kartu SS2 a tam je vše o MPEG2. Je možné, že si TV Vision sáhne na něco, co se do Win dostalo se softem k SS2 a vyhovuje mu to. Umožní všechny varianty voleb nahrávání a funguje bez problémů. Jinak bych třeba dopadl stejně jako Mirek. Zdravím StD. Vláďa
StD (8612)|23.9.2004 08:46
Vláďo, nějak se mi tu nezobrazuje tvůj avatar. Že by censura? :-D
mirvan1 (7)|23.9.2004 11:48
StD: teletext chodí normálně, ale díky za upozornění. Mirek
miller (66)|22.10.2004 10:12
To StD.
Ahoj. Potreboval bych prosimte poradit: grabnu film orig softem PCTV Vision v DVD formatu. Priklad 1hodina filmu. Vysledna velikost neni vetsi nez kapacita klasickeho DVD. Myslel jsem, ze pak Nero mi udela klasicke DVD behem chvilky. Ale omyl. Ono to chroupe treba 3-5 hodin. je to normalni? Asi neco spatne nastavuju. Preci, kdyz zachytavam do formatu DVD, tak pak by to melo jit uz rychle. Nebo se pletu.
Dik. Pavel
StD (8612)|22.10.2004 18:59
Miller: To ti bohužel neporadím, já doma ještě palírnu nemám, takže si to "nosím ke zpracování" jinam. A to to pálíš rovnou z Galerie Visionu nebo jen přes Nero?
clee (6592)|22.10.2004 19:08
[quote=miller]To StD.
Ahoj. Potreboval bych prosimte poradit: grabnu film orig softem PCTV Vision v DVD formatu. Priklad 1hodina filmu. Vysledna velikost neni vetsi nez kapacita klasickeho DVD. Myslel jsem, ze pak Nero mi udela klasicke DVD behem chvilky. Ale omyl. Ono to chroupe treba 3-5 hodin. je to normalni? Asi neco spatne nastavuju. Preci, kdyz zachytavam do formatu DVD, tak pak by to melo jit uz rychle. Nebo se pletu.
Dik. Pavel[/quote]

nero ma vlastni enkoder, takze si to jeste sam prelouskava...
StD (8612)|22.10.2004 19:10
Právě, když by mělo stačit autorizovat jen ten výstup z Visionu...
mirekv (7169)|22.10.2004 19:16
miller: Používáš Noro jako samostatný soft? Když jo, v jakém formátu je ten MPEG? Jesli chceš DVD se vším všudy, musíš před tím použít nějaký authoringový soft.
HeadHunter (3)|23.10.2004 00:02
Nazdar, před pár dny sem se dostal ke kartě PCTV Pro, ješte s Philips tunerem, na cd jsou nějaký superstarý drivery 4.02 (nebo tak nějak) a ty nečekaně po nainstalování na XP SP2 nefungovaly (ten test po rebootu proběhl ok, ale pctv vision nenajelo), tak sem stáhl cd s driverama 5.0 a po jejich nainstalování mi to ve správci zařízení píše že se WDM PCTV Audio Capture nepodařilo spustit a zvuk skutečne nejde, nevíte někdo co s tím? Nejedná se spíš o hardwarový problém??? Jo kde bych mohl sehnat novější drivery (na webu pinnaclu je jen nějaký update a ten při pokusu o nainstalování hodí hlášku že mám odinstalovat ten starý soft, což je nějaké divné)

Předem díky...
StD (8612)|23.10.2004 08:07
HeadHunter: Ten instalační postup, co po tobě chce ta aktualisace, je naprosto správný - provádí se to na dva kroky (nejdříve zjišťuje, zda máš předchozí verzi, potom teprve instaluje).
Jinak o problemech s XPSP2 je toho spousta popsáno na Pinnacle DiskussionForu, něco už pořešili, ale některé bugy SP2 přetrvávají. Nejsnazší život budeš mít s SP1 nebo návrat k W2K. Ale to už si musíš rozmyslet sám.
HeadHunter (3)|23.10.2004 21:30
[quote=StD]Ten instalační postup, co po tobě chce ta aktualisace, je naprosto správný - provádí se to na dva kroky (nejdříve zjišťuje, zda máš předchozí verzi, potom teprve instaluje).
[/quote]

Ale když je to patch, tak by měl updatovat už nainstalovaný soft, nebo ne? Navic když teda odinstaluju ten stary a nainstaluju ten "patch" tak mi vyhodi chybu už ten asistent po rebootu...
miller (66)|25.10.2004 07:18
To StD, MirekV, Clee:) Vcera jsem vypaloval Nerem film 1h46min a ejhle - Nero to prechroupalo za 25min!!!. akorat jsem si blbec nenapsal nastavene udaje. Ale delam to takto: Grab v PCTV Vision (DVD, 720*576, 4Mbs, neprokladane, Wav). Po te rychly strih v MPegWombleWizard - bez rekomprese (cca 3min). V NeruVision - bez menu, jeden pruchod, 720*576, 4Mbs a zrejme velikost obrazu automaticky. Dneska to jeste overim a dam vedet. Byla by to uspora casu.
P.S. Vubec nevim, co je to DVD VR?
StD (8612)|25.10.2004 07:27
MILLER: ad DVD-VR, následuje citace z
http://www.burnworld.com/dvd/primer/dvdvr.htm

Introduction to DVD Video Recording Formats
Info provided by CyberLink!

Looking at the current DVD trend, the two major usage for recording on DVDs are Data Backups and Video Recording. With the massive storage space available on a DVD, it is easy to back up a great deal of data and is ideal for producing DVD movies, due to MPEG-2's large file size. But one problem with DVD burning is that the process is relatively slow; especially in comparison to CD burning. As well, because DVDs can hold up to 4.7 GB worth of data, it is unlikely that the average person will use up all of that capacity at one time. So this brings us to the new DVD Video Recording (VR) format. A format which gives you the flexibility to produce fully editable DVD movies!

What is DVD VR and What can you do with it?

In short, DVD VR is a format that enables you to produce a DVD movie that can be edited. A DVD produced in VR format will allow you to add new video contents, change menu backgrounds, insert chapters, split video clips and even remove unwanted video segments (as long as you have enough space available on the disc). And as more DVD authoring applications are adopting the new VR standard, like CyberLink's PowerProducer 2, you will be able to easily record, edit, and playback your DVD movie creations.

So now, using products like PowerProducer 2, you can reuse your re-writeable DVDs again and again, and add as much content as you want. You can transfer 30 minutes of your travel video onto a re-writeable DVD, and then a few months later you can add another 10 minutes from your next trip onto the same disc. Plus, if you want to change the selection menu to contain a new background image, music, navigation buttons, etc., it can be done with ease.


Where can you find VR Technology

Currently, VR technologies are mainly available on high-end home DVD recorders, where you can record and re-record TV programs without the need to change to a different disc. However, with developments in the software industry, you will be able to use programs like PowerProducer 2 and your DVD burner to perform the similar functions as those high-end DVD recorders.


Limitations for VR Format

However, VR technology does have some limitations to be aware of. When you delete a video segment from the VR disc, it may appear to be deleted from the DVD, but you cannot instantly add-in new contents in the "deleted" space. In other words, your DVD's available storage space will not increase just because you have deleted some contents from it. To clear more space you need to Defragment your DVD disc, using programs like Power Producer 2, which will help you optimize the available disc space.

Another issue with VR technology to make note of is that there are two different video recording standards available today: DVD-VR and DVD+VR. With a DVD-VR disc, created using a DVD-RW burning device, you can only playback the contents on a DVD-RW compatible device, and not on a standard home DVD player. However, with DVD+VR format the discs created can be played on DVD+RW compatible devices "and" home DVD players.


After reading through this introductory article on DVD video recording technology, we hope that you are now more familiar with the options that are out there for you. Now is a great time to purchase a DVD burner and utilize it as a video recording device. Just keep in mind to use a suitable software application, like PowerProducer 2, so you can fully take advantage of VR technology!

Poznámka: Uváděný PwrProducer 2 jsem dostal v bundlu s vypalovačkou LG.
JayFinch (3)|25.10.2004 10:56
Pridal jsem si do sveho compu zvukovku SB Live!, protoze jsem integrovanou nedonutil prehravat zvuk i na zadnich bednickach.
Po spusteni orig. softu (ale i napr. FLY2000) se chvili (tak 2 sekundy) prehrava obraz, ale pak zamrzne a 2/3 obrazu jsou zelene.
Po zavreni a opetovnem spusteni programu se vse opakuje.
Teletext funguje normalne.
A comp je v teto konfiguraci nestabilni a rad zamrzava pri pousteni/vypinani programu pro TV kartu. Ano, StD, mam WXP SP1 ;-)

Dival jsem se a zvukovka a tv-karta nemaji stejna IRQ.
Zkousel jsem je i prehazovat ve slotech, ale zadna zmena.
Kdyz jsem zvukovku vytahl a zapnul zase integrovanou, tak zase vsechno slape.
StD (8612)|25.10.2004 11:18
JayFinch: ...to teda zírám, co dokáže SB! :-(( To vypadá na nějaký dost velký konflikt v DirectShow. U mne by to bylo na reinstal OS :-(((
JayFinch (3)|26.10.2004 16:48
Jeste zkusim jestli nepomuzou nove ovladace (najdu-li).
Jaky je prosimte odkaz na to forum s dotazy o tehle karte?

BTW da se nejak v orig. aplikaci vypnout kurzor mysi?
StD (8612)|26.10.2004 19:27
JayFinch: Kursor se vypnout nedá, strkám ho za roh vpravo na "rozšířenou pracovní plochu"... Přímý link na diskusi u Pinnaclů mohu dát až v pondělí z druhého stroje (z domova po modemu se tam nenamáhám...), ale jinak se tam dostaneš přes Support po registraci. :-)
Jaké ovladače jsi měl na mysli? Pokud od zvukovky, tak to asi nic nepořeší, spíše zkus reinstalaci OS a změnit pořadí (nejdřívě ZK, potom GK a TV...). Je to trochu na hlavu. 9-)

Doplněk na Support:
http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=4&product_id=103&product_name=PCTVpro&page_id=88#
ABCD (35)|28.10.2004 11:18
to StD: co myslíš tím, vypnutím kurzoru? Mě v orig. aplikaci asi po 5 vteřinách kurzor normálně zmizí a objeví se pokud pohnu myší.(samozřejmě ve Full screenu).
Používám ještě FLY2000TV a iuVCR a tam je to samé.
StD (8612)|28.10.2004 14:01
ABCD: On se ptal na Vision (tam to normálně nevypíná), byť to především závisí na ovladačích myši, tudíž já co mám Genius Optical tak se to chová naprosto zcela jinak než stará dobrá Honeywell... Mimochodem, takto se má vypínat třeba v MPC a nefunguje to tak. Naopak v CineMasteru 2000 nezapínám vůbec nic a kursor mizí... To záleží na tom kterém soudruhovi, co má doma nainstalováno a spuštěno.
ABCD (35)|28.10.2004 20:37
to StD: no jak vidím, tak ti musím oponovat i tady,ač nerad. U orig. aplikace PCTV Vision se na moji starý mašině (obyč. DURON 750, W2k, ... atd) normálně kursor myši vypíná!!! A pokud je to tvoje MPC to samé jako můj Media Player Classic tak i tady seš vedle. Jediný nepodstatný rozdíl je, že u PCTV Vision je normální kurzor(v mém případě šipka) a u MPC je tam pacička, nebo jak se to zove. V obou případech cca po 5 sec. mizející!!
Sorry ale problém bude u tebe v PC.
To, že jedeš na W98 a já na W2k s tím ( jistě uznáš) nijak nesouvisí.
Vzpomínám, že když jsem i já používal W98 chovalo se to, alespoň v tomto ohledu, naprosto stejně.
StD (8612)|29.10.2004 00:39
No vidíš a Nevypíná mrcha Genius. A to teď mám troj obojetnou instalaci W98/W2K a WXP se stejnými ovladači. Ale u mne to nevadí a já se na takovou ptákovinu ani neptal. Snižuje to nějak kvalitu záznamu???...

:-!!! Tohle teď dělá chrt vedle mne, tak toho nechám. Servus!
ABCD (35)|29.10.2004 18:14
:-)
StD (8612)|29.10.2004 19:54
:-(( :-(( = dvakrát! Zweimal daßelbe... :-!!!
hulme (28)|10.11.2004 15:03
Srdečně zdravím! Mně kurzor někdy vypne někdy ne.... Jenže pro mě je PC vesmír a tak mě to nevzrušuje. Jsem rád, že mi PCTV vision frčí. Díky StD!
StD (8612)|11.11.2004 07:54
No servus! Že jsi se dlouho neozval. Stále čekám na tu náhradu vadného CD (Studio), nicméně zatím jsem to pohodlně obešel použitím PowerProduceru 2... :-D
hulme (28)|17.11.2004 12:20
Ahoj Stando! Poslal jsem Ti e-mail ohledeně toho studia.

Jinak jsem se chtěl zeptat, zda vám všem běží PCTV pro (vision) na WXP se SP2. Předem moc děkuji za odpověď.
StD (8612)|18.11.2004 08:31
Máš to v mailu...
in0 (146)|19.11.2004 19:40
zkousel prosim nekdo tuhle kartu s iuVCR (ivan uskov)? to jeho rozhrani mi prijde nejlogictejsi tak bych nechtel prijit o moznost pracovat s nim. prosim dejte mi tu vedet jestli tahle karta na nem funguje. diky...
fuuzuu (4)|27.11.2004 21:36
Haj tu ol pisitivi pro jusrs!

Minuly tyzden som si nainstaloval Fedoru core 3 a snazil som sa rozbehat v nej tv. Zial bttv drivre nezvladli detekciu mojej televizky, a tak som napisal autorovi bttv, ze kde je problem. Ten mi odpisal, ze mam vadnu eepromku. Mam id karty 11bd:ff12 (starsi typ s philipsom) a vraj by som mal mat 11bd:0012... Da sa nejako eepromka preprogramovat? Mozte niekto pozriet, ake mate id - vo win detaily pri driveri, prip. poslat vypis eepromky s popisom, ako by som mohol spravit vypis svojej...

Diky za pomoc...
StD (8612)|28.11.2004 07:46
Fuuzuu: Vůbec jsi si náhodou nespletl Thread?? Tvůj dotaz mi k PCTV poněkud nesedí... 9-)
fuuzuu (4)|28.11.2004 19:39
StD: ID, eeprom ma PCTV Pro ako vo win, tak aj v linuxe - tak preco to nenapisat sem...
StD (8612)|29.11.2004 07:50
Jo, ale pod Win nějak necítím žádnou potřebu EEPROM u své PCTV Pro (též s tunerem Philips 2) měnit.
Ivo Mašek (10205)|7.12.2004 08:00
Manual pro Pinnacle ShowCenter:
http://www.exac.cz/pinnacle/pdf2/showcenter.pdf
StD (8612)|7.12.2004 08:23
...jo ale to není karta do PCI. To je snad jen model 100i a zatím to trpí určitými "dětskými nemocemi". Taky mi to od Pi nabízeli on-line, ale chtěj za to nějakých 300 euro
Ivo Mašek (10205)|7.12.2004 08:35
Je to externí "krabička".
Já jen, jestli to někdo má, tak tam je office manual.
uskoboh (5)|11.12.2004 11:33
zdravím, mám zostavu Celeron 400 MHz, 650 MB RAM, W2k+SP4 a PCTV PRO. Namontoval som teraz Samsung TS H552B, ktorá páli DVD aj CD. Ako sa dá celý systém upraviť tak, aby priamo ukladal (vypaloval) prijímaný tv program na DVD/CD disk - aj vzhľadom na technické parametre PC? :-?
StD (8612)|11.12.2004 12:02
9-) :-(( :-G ...to je jen zkratka, co by tě čekalo. Pokud se zadaří, dej vědět.
Ivo Mašek (10205)|11.12.2004 14:20
Celeron 400 MHz
Přes tohle vypalovat přímým přenosem ??
Devaster (477)|11.12.2004 15:40
Ivo co ty vies mozno hypertransport pouzity na komunikaciu medzi periferiami .... :-E
Ivo Mašek (10205)|24.12.2004 15:18
StD:
Dělal jsem tu menší reorganizaci, tak jsem pozměnil název předmětu a tento thread by měl být teď vždy na začátku.
StD (8612)|25.12.2004 08:55
OK, souhlas, ale dej tam ještě do závorky modely Pro, Stereo, Rave a XE. Do těch "moderních" řady 100i, 200i, 300i (Mediacenter) a externích USB se "montovat" nehodlám. Ty zaslouží separátní Thread, protože to je úplně o něčem jiném...
Ivo Mašek (10205)|25.12.2004 09:05
Tvé přání splněno :-)
StD (8612)|25.12.2004 09:10
...ty jeden "Ježíško"!
FabiaWRC (9)|17.1.2005 16:16
Kde se dá stahnout ten nový vision? Já mám jen nějakou starou verzi 3,38. Zkoušel jsem to z Pinnaclesys.com a po registraci to stejně nešlo.
Je nějaký jiný link? Diky
StD (8612)|18.1.2005 08:54
Na Pi jsou pouze Updaty. Originál by ti měl na vyžádání poskytnout Exac.cz, pokud je koupeno u nás. Jinak bližší (další) informace máš ode mne v mailu.
imported_Tomas (1)|24.1.2005 17:11
Ahoj, mam pujcenou starsi verzi karty Pinnacle PCTV Pro (s tunerem Philips), obraz je O.K., ale nedari se mi u ni rozchodit zvuk. Prijimam signal ze vzduchu, zkousel jsem PCTV vision 5.30 a 5.50 a u obou je to stejne. Na strankach Exacu pisou, ze starsi verze by mela chodit korektne s PCTV vision 4.02, ale to zas nevim, kde bych sehnal. Chodi vam nekomu tahle karta s verzi PCTV vision 5.x a pokud ano, jak jste to rozchodili? A netusite, kde by se pripadne dalo sehnat PCTV vision 4.02?
Diky moc za kazdy tip.
StD (8612)|25.1.2005 10:57
...to se tedy docela divím. U Exaců zase spletli "jablka s hruškama". Vision je pouze aplikace a ta se značí Build + číslo. Vlastní ovladače karty byly řady 4 a dnes 5 (6ky už se asi nedočkáme...).

Takže asi tak: Já provozuji kartu PCTV Pro s tunerem Philips (2. varianta), ovladače jsou PCTV 5.30 a aplikace je PCTV Vision Built 2.71. Zvuk chodí OK propojením na PCI-zvukovku přes vnitřní Aux vstup/výstupy, obraz mám přiveden přes S-video in z S-VHS videa.

Jinak nejstarší ovladače co mám jsou snad verze 5.10 (nebo 5.11, nemám je tu u sebe). Ovšem řekl bych, že tvůj problem se zvukem bude spíše spočívat v nesprávném nastavení Visionu (záložky Audio-zdroj pro přehrávání-zdroj pro nahrávání a v naladění kanálů pod správnou normou/lokalitou --> ono se tam defaultně "cpe" U.S./NTSC a pokud se to po manuálním naladění kanálu neuloží restartováním aplikace, tak se to tam vrací...

P.S. Hlavně nehýbat s defaultním datovým tokem Audia 192 --> pokud se tam dá cokoli jiného, dochází při zachytávání k "zatuhnutí" systému...