Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

tv karty Pinnacle PCTV / modely: Pro, Stereo, Rave, XE

Bask (53)|11.6.2004 11:37
...no neviem, ci sa tomu hovori "softverovy chladic", ale je to taky maly program, ktory dokaze dakym zahadnym sposobom schladit procesor o cca 10 stupnov celzia. Vola sa to CPUIdle. Pri sledovani PCTV to musim vypnut, bo mi to velmi brumi. Pri nahravani by mi to zasa robilo v obraze zelene pruhy. Ale inak je to fajn vecicka. No a dake podrobnosti mozem napisat az v pondelok, lebo mam net len v praci. Zatial dumajte len takto nasucho :-)-
StD (8612)|11.6.2004 12:06
Na sucho budeš asi muset dumat sám. Pochybuji, že by z tvého takto postaveného dotazu byl někdo moudrý. Máš tam nějakou zpětnou vazbu, tak si to budeš muset vystopovat sám in situ odkud a z čím. V každém připadě takovou věc slyším poprvé.

Na regulaci chlazení je mimochodem lepší SPEEDFAN, který ti navíc detekuje i spoustu jiných užitečných parametrů, jako kolísání napětí na jednotlivých větvích, S.M.A.R.T. informace, taktování pamětí apod.
Ivo Mašek (10205)|11.6.2004 14:57
to BASK:
Ten tvůj "softvérový chladič" je pěkný svinstvo. Zřejmě to také bude dosti stará záležitost. Dříve bylo takových amatérských prográmků požehnaně. Je to na principu vyrovnání nějakých teplot a mělo by to "násilně" snižovat napětí pro CPU (divím se, že ti chodí mašina). Samozřejmě, že tím ovlivníš průchozí frekvence a narušíš harmonickou. Filtr ve zdroji - jako by nebyl.
Jestli mluvím o tom stejném, tak to se používalo někdy v polovině 90-tých let. Znám lidi, kteří si to nainstalovali a padala jim mašina (dneska asi mašiny vydrží víc). Jo, a ještě - nemělo to svůj uninstal, takže to zůstávalo v registrech.
No, já to vím, protože jako čistý amatér jsem začínal softwarovými časopisy té doby a občas nabízeli CD s takovými prográmky.
Pokud takových prográmků máš víc, urychleně se jich zbav.
Bask (53)|11.6.2004 15:30
Tak neviem, mozno mate pravdu s tym "soft.chladicom". Nie je to vsak asi az taka stara vec. Na ich stranke cpuidle.de maju update s datumom 12.5.2004. Ja som s tym nikdy problem nemal. Len pri narocnejsich operaciach, ako je nahravanie, to vypinam. Kedze mam procesor athlon 2000, tak uvitam kazde mozne schladenie. V mojom pripade az 15 stupnov. Ako hovorim, ziaden vecsi problem. Svojho casu mi vsetko mrzlo, padal mi system, atd., ale sposobovali to rozne detekcne programy na sledovanie teploty, otacok vetraku, ..... Dokonca dodavane priamo vyrobcom dosky (MSI). Tieto "skvele" veci som odprasil a vsetko slape ako ma. Aj s CPUIdle. Ale to asi nepatri do tohoto fora.
Ivo Mašek (10205)|11.6.2004 16:30
Já myslím, že patří. To jsou všechno věci, které souvisí s "nabouráním" frekvencí. Já se o něčem podobném zmiňuji v jiné sekci tohoto fora (tady jsem dočasně na návštěvě).
A že ti to doposud vše fungovalo dobře - to ti věřím. Já jsem měl leta v PC 300W zdroj, a mašina makala výtečně. Zakoupil jsem TV-kartu - a byl tu najednou problém, jak Brno. Zdroj nevyhovoval svým neexistujícím odrušovacím filtrem. To jen pro příklad.
A co se týče chlazení Athlonu - jsou mnohem jednodušší a hlavně účinější formy jeho uchlazení - navštiv pár stránek prodejců (radši těch známých - měli jsme tu jednoho "prodejce a řešitele" z B.Bystrice......), a uvidíš takový výběr, že budeš stát před problémem si vybrat.
Ivo Mašek (10205)|11.6.2004 16:36
A ještě jedna rada. Softíky o velikosti několika kB nebrat - už jejich velikost napovídá, co asi můžou umět. Jsou vyloženě závislé na driverech mašiny, takže se umí solidně "nalepit" a většinou je s nimi problém (i když ani tady nelze úplně paušalizovat). Zkus všechny tyhle "pomůcky" odstranit, vyčisti si od nich registr (to považuji za důležité), a uvidíš, že možná vyřešíš celý problém.
...a předávám slovo StD :-) :BB:
StD (8612)|11.6.2004 21:21
...jen k těm teplotám: u mne Athlon XP 1800+ má aktuálně stabilně 49 grádů pro letní období, v zimě je to 46, bez ohledu na probíhající procesy, a když na něj (na sebe) otevřu okno, což musím furt, protože hulím, tak jede okolo 42-44, někdy i 39, to je ovšem v místnosti 19, brrr. Deska 25-30 a grabovací disk nikdy nepřekročí teplotu těla =max 36 grádů. Tak asi tak.
Octopussy (1)|13.6.2004 13:33
Zdravicko, mel bych dotaz, mam PCTVPro, XPcka, TVvision 5.50a, vsechno slape, az na capture kde mam na vyber pouze miro a mpeg v zalozce coustom, ostatni jsou zacernene.. mozna to bude xpckama, direct Xem, nebo Buh vi. Nevite o tom neco? diky moc za kazdou radu
Crus (5)|13.6.2004 14:11
Takze uz jsem take majitelem PCTV Pro a myslim muzu rict ze i spokojenym. Predpokladam ze mam nejnovejsi revizi, ma cervene PCB. Zvuk je spickovej a obraz velmi dobrej.
Mam jen jediny vaznejsi problem - absence teletextu. Nainstaloval jsem ovladace z CD ve verzi 5.50 a nikde v programove nabidce ani v samotnych instalacnich souborech jsem nenasel zminku o teletextu. Zkousel jsem i nainstalovat ovladace 5.50 z webu, vysledek stejny. Takze mam na vas dotaz, muze mi nekdo pls poradit jak spustit teletext nebo kde ho dodatecne stahnout??

BTW muzu potvrdit jak zaznelo v nekterem z prispevku od StD, ze ovladace z webu jsou nejake divne. Za prve se mi ve Visionu PCTV Pro hlasi jak PCTV Rave a za druhe nelze zachytavat do ruznych formatu, pole jsou zasedivela. Popravde to nechapu, protoze s porovnanim s ovladaci z CD maji na byte stejnou velikost.
--> to Octopussy: jestli pouzivas ovladace z webu, hod tam z CD ;-)
ABCD (35)|13.6.2004 16:59
S nainstalováním PCTV Vision si zároveň můžeš nainstalovat aplikaci PCTV WebText. Teletext si pak můžeš prohlížet jako web stránky.
To špatné zobrazení nabídky pro nahrávání má myslím na svědomí špatná knihovna VisionID.dll Tu opravenou si můžeš stahnout z webu Pinnacle, nebo ti ji někdo může poslat z orig. CD
:-)
Crus (5)|13.6.2004 18:00
[quote=ABCD]S nainstalováním PCTV Vision si zároveň můžeš nainstalovat aplikaci PCTV WebText. Teletext si pak můžeš prohlížet jako web stránky.
To špatné zobrazení nabídky pro nahrávání má myslím na svědomí špatná knihovna VisionID.dll Tu opravenou si můžeš stahnout z webu Pinnacle, nebo ti ji někdo může poslat z orig. CD
:-)[/quote]

Nojo, ale ja at hledam jak hledam tak na CD Teletext nemam. Jeho nainstalovani se nezobrazi ani v instalacnim pruvodci. Je tam PPE, TREX atd., ale Teletext NE :-(. Jak rikam, s ovladacema z webu je to to samy. Mam WinXP SP1 EN.
ABCD (35)|13.6.2004 20:56
To je divný. Já mám nainstalovaný PCTV Vision ze souboru co je na webu Pinnacle.
Z toho jsem si nainstaloval:
PCTV Vision
PCTV WebText
a jako tools:
PCTV Assistant
PCTV Chanel Manager
PCTV Remote

Tak nevím ... :-?
Crus (5)|13.6.2004 21:42
[quote=ABCD]To je divný. Já mám nainstalovaný PCTV Vision ze souboru co je na webu Pinnacle.
Z toho jsem si nainstaloval:
PCTV Vision
PCTV WebText
a jako tools:
PCTV Assistant
PCTV Chanel Manager
PCTV Remote

Tak nevím ... :-?[/quote]

Tak to jsem z toho jelen. Ze souboru z webu mam na vyber:
PCTV Vision
PCTV Asistant
PCTV Remote
PCTV Hardware driver
Twain Driver

BTW nevi nekdo k cemu slouzi ten Twain Driver? Nekde jsem videl ze to ma i graficky rozhrani..
StD (8612)|14.6.2004 07:44
TWAIN je ovladač (dtto co pro skener) užívaný Vision při zachytávání snímků (obrázků BMP) z videa a vytváření galerie.

Co se Teletextu týče, v tom webovém update opravdu nebyl obsažen. Dá se ale použít ten z verze 5.30. Pozor, pro správnou funkci musí být v systému nainstalováno připojení k síti TCP/IP, i kdyby se ten počítač nikdy nepřipojoval, a je-li nainstalován Firewall, tak WebBrowser/TeXT musí mít povolen přístup k TCP/IP, i když pracuje stále off-line. Servus!
Bask (53)|14.6.2004 11:17
No ja pripojenie na internet nemam a preto ma trochu mrzi, ze je teletext rieseny formou netu. Mam tam samozrejme odkaz na PCTV veb text, ale pochopitelne mi to nejde. Pred casom som fsak experimentoval s roznymi inymi ovladacmi TV karty. Narazil som na daky jednoduchy nemecky ovladac. Nepacil sa mi a tak som ho odprasil. Neviem uz ako sa volal, ale v logu bol Fred Flinstone. Nic moc, ale ake bolo moje prekvapenie, ked mi zrazu teletext isiel. Nemam pripojenie na net! Daktore pismena sa sice zobrazili ako cudne symboly, ale islo to. Tak ma napadlo, nie je daky soft, ktory by mi mohol sprostredkovat teletext aj bez pripojenia na internet?
StD (8612)|14.6.2004 11:20
...právě onen Pinnacle WebText, využívající M$ Internet Explorer jako shell, a funguje off-line... :-)
Crus (5)|14.6.2004 13:58
[quote=StD]TWAIN je ovladač (dtto co pro skener) užívaný Vision při zachytávání snímků (obrázků BMP) z videa a vytváření galerie.

Co se Teletextu týče, v tom webovém update opravdu nebyl obsažen. Dá se ale použít ten z verze 5.30. Pozor, pro správnou funkci musí být v systému nainstalováno připojení k síti TCP/IP, i kdyby se ten počítač nikdy nepřipojoval, a je-li nainstalován Firewall, tak WebBrowser/TeXT musí mít povolen přístup k TCP/IP, i když pracuje stále off-line. Servus![/quote]

Takze se potvrdilo co jsem si myslel, teletext tam proste nemam. Jen nechapu tu logiku proc v 5.3 je a v 5.5 neni. Pritom na webu se kasaj ze tahle karta ho umi/ma.
Nastava otazka kde verzi 5.3 sezenu? Nebo by mi stacil jen samotnej teletext. Hledal jsem na netu a nic ;-(.
StD (8612)|14.6.2004 20:51
...voják se stará, voják má! Ozvi se zítra přes ICQ, mám ty instalátory všechny pětkové řady ve "sbírce", tak to pořešíme. Servus! :-D
Crus (5)|23.6.2004 02:39
[quote=StD]...voják se stará, voják má! Ozvi se zítra přes ICQ, mám ty instalátory všechny pětkové řady ve "sbírce", tak to pořešíme. Servus! :-D[/quote]

Nejak te na tom ICQ nemuzu zastihnout... :-(
StD (8612)|24.6.2004 09:38
POZOR!
Citace ze stránek Exacu:
Ovladače 5.9 k PCTV Pro
U karet PCTV Pro se objevuje nová verze ovladačů 5.9. Tato verze je identická s verzí 5.5. Jediný rozdíl je, že verze 5.9 neumožňuje nahrávat do formátu MPEG 2, dokud si ho neaktivujete. Tato aktivace lze u nás koupit na CD nebo tuto aktivaci můžete provést přímo na stránkách Pinnaclu, která stojí cca 5 Euro. Pokud jste vlastníkem Studia 9, tuto aktivaci nemusíte provádět, protože po nainstalování Studia 9 se tento kodek aktivuje. Před instalací verze 5.9 musíte odinstalovat předešlou verzi a pak začít s instalací 5.9. Verze 5.9 se dodává pouze jako plné instalační CD. Update na tuto verzi nebude. Ovladače 5.9 nejsou určeny pro kartu PCTV Stereo.

Konec citátu.

A tady je ještě výňatek z README.DOC od Pinnaclu:
4.00 Driver version changes
Version 5.50 -> Version 5.90

- MPEGEncoder and MPEGDecoder [reworked]
- MPEG2-Capture and MPEG2-Timeshift requires product activation via Internet at additional charge

Windows98 and Windows98SE will be not supported anymore.

To jsou tedy vylepšení jak noha!
Díky za upozornění Renatě Pilchové z PU, které PCTV Pro navíc nezachytává korektně pod Xpečky...

P.S. Crus, posílal jsem ti zprávu...
StD (8612)|28.6.2004 07:53
Na stránkách Exacu je v popisu obecných problémů tato poznámečka:

Při nahrávání z PCTV zařízení je zvuk uložen vždy ve 192kbit/s

Ačkoli je v menu nastavení ukládání možnost zvolit kvalitu ukládaného zvuku, výsledek je vždy uložen ve 192kbit/s. Volba datového toku by zde vůbec neměla být, jelikož hw karet neumožňuje tento parametr měnit. U nově připravované verze programu Vision (pracovní označení "6.x") by již měla být pouze volba 192kbit/s.
KONEC CITACE

Tento víkend jsem si chtěl udělat něco starých dokumentů na SVHS kazetách (50min pořady), kde hlasový komentář nevyžadoval tak vysoký datový tok. Chtěl jsem se spokojit se 128 kbit/s, ovšem OUHA. Jakékoli přestavení údaje 192 kbps mělo při zahájení zachytávání při různých nastaveních kvality videa (obrazu, kodeky atd.) tento JEDNOTNÝ VÝSLEDEK:
Obraz Preview vůbec nenaskočí, zvuk hraje OK dál, po 15-20 vteřinách následuje MODRÁ obrazovka smrti s poznámkou o narušení přístupu aplikace v modulu VXD!!! a nutný restart PC se ztrátou dat ==> nutnost provést ScanDisk + Defragmentaci (u HDD s FAT32).

Jednoduché řešení bylo vrátit zvuk na 192 kbps a zachytávání do Mpeg 2 proběhlo bez dalších problémů...
Takže Fazit: Kdo máte problémy se zachytáváním na PCTV Pro, neměnili jste si náhodou datový tok u zvuku?? \/ :-) Servus všem!
Bask (53)|15.7.2004 09:28
[quote=StD]...právě onen Pinnacle WebText, využívající M$ Internet Explorer jako shell, a funguje off-line... :-)[/quote]

Kedze som debil, treba mi poriadne vysvetlit, ako spravit to nastavenie explorera. Prosiiiiiim...
StD (8612)|15.7.2004 10:09
Bask: Proosííím, přečti si to v manuálu -- začíná to na str. 68...
Citace: In order to use WebText the TCP/IP Protocol has to be installed. The TCP/IP Protocol is installed by default during an installation of Windows. The easiest way to install the TCP/IP Protocol is to install a Dial-Up-Network (select direct connection via serial port). A modem is not required. It is not necessary to configure the TCP/IP Protocol.

Jinak v kostce: Musíš mít ve Windows nainstalován TCP/IP protokol pro připojení k síti (stačí mít nainstalováno DialUp připojení modemem, nic se přitom nemusí nastavovat) a IE4 nebo vyšší. Funguje to ovšem prý i s Netscape... Po spuštění WebTextu nemusí být PC on-line (i když může a potom fungují i živé linky v teletextu...). Ten WebText jen užívá shell Exploreru a hlavně jeho Cache paměť pro stránkování... Stačí? Zkontroluj si, jestli máš nainstalováno TCP/IP, spusť WebText a vyzkoušej si to. Musíš mít pochopitelně také nějaký aktivní TVsignál s teletextem "na příjmu"... :-D

Další tipy na nastavení jsou ve zmíněném manuálu (PCTV_E.PDF).
Orion200 (2)|1.8.2004 16:17
Vlastnim PCI kartu PCTVpro, pouzivam software v5.9, operacni system winXPpro EN a vse funguje bez problemu. Bohuzel mam take pripojeni na kabelovku od Karnevalu, ktera zije v davnych dobach kdy nase tv vysilala v norme PAL DK a tak programy CT1, CT2, Nova, Prima prenasi stale v teto norme. Problem je nasledujici:
1) pri autoscanu v norme PAL rozumim BG, se naladi "vsechny" stanice v teto norme a po prenastaveni u vyse zminenych programu na PAL DK zvuk nejde bud vubec nebo chvili trhave nez vypadne. Pokut PCTV vision vypnu a zapnu na kanale v PAL DK zvuk jde, prepnuli na kanal v PAL BG norma se prepne a zvuk jde take, pokud se prepnu po chvili zpet na kanal v PAL DK, zvuk vypadne, funguji pouze programy v PAL BG, musim PCTV Vision vypnout a znovu zapnout na kanale s PAL DK. NEZVLADA PREPNUTI ZPET NA NORMU PAL DK!
2) pokud pri autoscanu v norme PAL DK naladim opet "vsechny" stanice v teto norme a prenastavim u ostatnich programu (HBO, Hallmark, ...) normu na PAL (BG), je problem opacny, funguji bezproblemove programy v PAL DK, pokud prepnu na program v PAL BG, zvuk po chvili vypadne atd. NEZVLADA PREPNUTI ZPET NA NORMU PAL BG!
3) rucni naladeni stanic je podobne, zalezi pravdepodobne na defaultnim nastaveni v menu autoscanu.
Neznate nekdo reseni??? Rad bych pouzival originalni software. Dalsi problem je pri prepnuti z rezimu radia zpet na tv, pak nefunguje obraz. Dekuji za jakou-koli radu.
StD (8612)|9.8.2004 10:17
Dámy a pánové, zažíváte-li problémy s PCTV Vision v kombinaci s Nerem 6.3.1.17, tak se podívejte sem:

https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=810

Řešení je kupodivu jednoduché... 9-)
miller (66)|9.8.2004 14:17
Zdravim.
Zachytavam na PCTVPro v softu PCTVVision TV porady pro pozdejsi zkouknuti. Zajimalo by me, zda-li lze zachytavat primo na DVD (LG GSA 4120) nejakym zpusobem, aby pak toto DVD slo spustit v klasickem stolnim prehravaci bez podpory DivXa???
miller (66)|9.8.2004 14:20
Zdravim.
Zachytavam na PCTVPro v softu PCTVVision TV porady pro pozdejsi zkouknuti. Zajimalo by me, zda-li lze zachytavat primo na DVD (LG GSA 4120) nejakym zpusobem, aby pak toto DVD slo spustit v klasickem stolnim prehravaci bez podpory DivXa???
JayFinch (3)|9.8.2004 14:49
Zdravim.
Zajimalo by me, jestli se nekomu podarilo rozjet (novou) PCTV Pro v ATV2000 i jinak nez pomoci interniho ovladace. Pokud ano, mel bych zajem o exportovany .ini soubor.
StD (8612)|10.8.2004 09:02
Miller: Vím, že si jinde psal o svých "jazykových problemech", nicméně zde:
http://www.pinnaclesys.com/DocSupport1.asp?division_id=1&langue_id=4&product_id=103&product_name=PCTVpro&page_id=363
máš seznam "schválených" palíren od Pinnacle. Jinak na jejich foru je také spousta dalších informací o tom, na co se ptáš. Ale já bych to (s ohledem na technické parametry mého stroje) zkoušel nejprve grabnout na HDD ve tvaru pro DVD. Nabízí ti vůbec PCTV Gallery možnost pálení zachyceného záznamu? :-?
StD (8612)|14.8.2004 14:07
JayFinch: Co máš na mysli pod pojmem "interní ovladač"? Teď právě testím mou PCTV s ATV2000 a TV hraje perfekt, overlay jde lépe než s Vision, grabuje to dokonce i a "hraji" si s nastavováním MJPEG kodeku. Tak dej SZ, co tě zajímá. Třeba vyměníme zkušenosti. Servus! :-D
hulme (28)|18.8.2004 09:59
Čtu Vaše příspěvky, ale jsem laik moc tomu nerozumím a mám zájem o TV kartu na svůj počítač. Proto vás prosím o radu. Mám zájem o zde diskutovanou TV kartu od Pinnacle PCTV Pro (ev. Stereo). Mám počítač s procesorem Pentium IV 2,8 GHz 800 FSB, op. paměť 512 DDR 400, zákl. desku ASUS P4P s čipsetem i 865, s integrovanou zvukovkou a grafickou kartou ATI Radeon 9 600. OS XP. Předem moc děkuji za odpověď.
StD (8612)|18.8.2004 10:29
Hulme: A co chceš slyšet/radit? Stroj máš dobrý, pokud jsi se rozhodl pro tuto značku a máš na ni, tak to zkus. Ber verzi Pro, Stereo má jiné ovladače a to FMradio se také občas hodí...
Potíže se mohou vyskytnout především ve vztahu k tvému OS (XP), případně se zdrojem a s lokálními podmínkami příjmu TV.

Mimochodem, pokud jsi z Prahy nebo okolí, znám tady jednoho člověka, od kterého jsem PCTV Pro koupil i já SecondHand a u kterého lze tuto kartu pořídit cca o tisícovku levněji... (vozí si je z Německa), a pokud jsi opravdu úplný PC-laik, tak ti i za nějakou tu korunu pomůže s instalací. Jestli svému stroji a OS moc nerozumíš, rozhodně doporučuji nechat si provést instalaci a nastavení odborníkem na místě. Vyhneš se tak případnému následnému zklamání. TVkarta je z technického pohledu opravdová "třešnička na dortu" ve stroji, takže se určitá míra znalostí u uživatele předpokládá. Myslím to samozřejmě bez urážky a jakéhokoli podceňování tvé osoby. Servus!
hulme (28)|18.8.2004 12:09
Moc Vám děkuji za odpověď!!!
Tu PCTV jsem bohužel právě objednal, ale o odborníka na instalaci a zprovoznění karty mám opravdu vážný zájem. Navíc se dočítám o konfliktu mezi SW této karty a Nerem 6, které bohužel vlastním. Děkuji za odpověď.
StD (8612)|18.8.2004 13:11
...tady si není třeba vykat a ostatní pořešíme po emailu nebo jsou tu SZ. Sem dávej jen to, z čeho si mohou něco vzít i ostatní. Servus! :BB:
Orion200 (2)|22.8.2004 02:21
Minule jsem tu psal, trochu nastvane, o potizich s kartou PCTVpro, ovladace v5.9, nyni je jiz vse v poradku. Sestava: P4C800-E, X800pro, P4c 2.8GHz FSB 800MHz, GeIL 1GHz CL2 dual 800MHz, DVD GSA-4120B FW A102, WinXP EN, Nero 6 Express, Studio9, DivX 5.1, QuickTime 6.5.1.17, DirectX9 build 0904,... Kartu stacilo odinstalovat beznym zpusobem a castecne odstranit zaznamy v registrech pomoci RegCleaneru a pak znovu opet nainstaloval az po instalaci DirectX a Nera (v6.3.1.12). Programy jsem naladil rucne (problem BG/DK), kabelova TV karneval, obraz i zvuk je velmi kvalitni temer u vsech stanic, zachytavani na samostatnou partition do avi a mpeg taktez a vypalovani v Neru bez potizi. Prime vypalovani nepouzivam, budu-li mit cas vyzkousim a dam vedet.
StD (8612)|23.8.2004 08:45
...zdá se, že ty ovladače 5.90 skutečně odstranily bugy s XP. V SO jsme u Hulme instalovali také novou PCTV Pro do XP a vše proběhlo také skoro až překvapivě hladce. Jedinou nevýhodou = dodatečné placení a aktivace MPEG2... :-((
hulme (28)|24.8.2004 14:14
Omlouvám se předem za trapný dotaz. Mám PCTV Pro a Sudio 9. Mohu s touto konstelací editovat VHSku nataženou na HDD? Trimování titulky, přechody a podobně... Děkuji za odpověď.
StD (8612)|24.8.2004 21:30
:-!!! :-R :-)- :BB: :-D
StD (8612)|25.8.2004 11:38
...zde je oficiální vyjádření Pinnacle ke kompatibilitě PCTV karet s Windows XP ServicePack 2:

Hier noch ein allgemeiner Hinweis zu dem SP-2, wir haben die PCTV Software ( 5.5 bis 5.9) mit dem Windows XP SP-2 getestet, hierbei sind keine Probleme aufgetreten.

Man darf allerdings nicht die von MS angebotene SP-2 RC-1 oder 2 verwenden, in diesen beta Versionen des SP-2 gab es noch Probleme, die MS in der finalen Version des SP-2 behoben hat.
Signature:
--------------------------------------------------------------------------------
Mit freundlichen Grüssen
Frank Rousseaux
Pinnacle Systems GmbH

Převzato z fora Pinnacle. Kdo nerozumí, tak NEPOUŽÍVAT M$ XP SP-2 RC-1 nebo RC-2, ale finální verzi SP-2!
ftoz (5)|31.8.2004 21:12
Mam pctv pro a mam problem se zachytavanim ve virtualdubu. Cetl jsem na jejich strance, ze karty s cipy bt8x8 muzou zachytavat jen do rozliseni 288 pro vertikalni rozmer. Ja bych chtel pouzivat virtualdub i pro vyssi rozliseni. Kdyz nastavim vyssi royliseni, pise to Nepodporovany format.Zkousel jsem nainstalovat i dscaler, ale ty knihovny, co chce virtualdub jsem nenasel. Pomuzete nekdo?
StD (8612)|1.9.2004 07:11
VD není pro toto ideální řešení. Použij ATV2000, případně MPC v. 6.4.8.2 a budeš mít klid. Servus!
mirvan1 (7)|21.9.2004 11:18
Obracím se s prosbou o pomoc. Mám kartu PCTV Pro, téměř 2 roky. Vše fungovalo v pohodě a problémy nastaly teprve po nedávném upgradu PC. Od nové instalace mi karta neumožňuje nahrávat v MPEG2, pouze v MPEG1. V současné době je nainstalovaný pouze OS, ovladače všech zařízení, pár programů na zpracování a přehrávání videa. Jinak nic. Vše, co je nainstalované, tam bylo i dříve. Nepřibylo nic nového. U žádného zařízení není konflikt a všechna fungují normálně. PCTV Pro má nainstalované ovladače 5.50, ty ale MPEG2 obsahují. Myslím si, že karta používala něco, co bylo nainstalované s jakýmsi programem, který tam nyní není. Poraďte prosím, kde co chybí, nebo vadí. Podobný dotaz jsem tady sice našel, ale odpověď na něj ne. Vyzkoušel jsem již vše možné, bez výsledku. Sestava: MB QDI Kudoz, 512 MB RAM, CPU AMD2200, grafika ATI RADEON 9200, SB Creative AUDIGY, HDD WD, PCTV Pro. OS – WinXP + SP1. Díky

Chtěl jsem to dát sem, ale omylem jsem založil nové téma. Tak mne nekamenujte. Mirek
StD (8612)|21.9.2004 11:21
Odpověď = viz tam :-G
mirvan1 (7)|22.9.2004 07:18
Už jsem se kál a pokračovat budu tady.
Na PC se nezměnilo nic, co by podle mne na tohle mělo mít vliv. Je větší RAM, změnila se grafika, ale ATI za ATI a hlavně je větší disk. Takže v kofiguraci to asi nebude. WinXP a SP1 jsou tytéž, které byly i v původní instalaci. Vypadl hlavně ten balast, který tam za dve roky byl. Instalace normální: systém, nutné drivery, SP1 a pak to nejnutnější. Skoro nic tam totiž nainstalované není. V čemž je podle mne problém. Karta asi používala něco nainstalovaného s jakýmsi programem a to jí teď chybí. Ale co? Mirek
StD (8612)|22.9.2004 08:23
DirectX...
mirvan1 (7)|22.9.2004 10:06
DirectX 9c. Stejné jako dříve. Softwarově tam není vůbec nic nového proti původním instalacím. Jediný rozdíl je, že původně byla karta instalovaná s ovladači tuším 5.1, které byly na CD s ní a ty byly někdy na jaře přeinstalovány na 5.5. Nyní tam byly dány přímo. Nic jiného.
Ivo Mašek (10205)|22.9.2004 10:17
s ovladači tuším 5.1, které byly na CD s ní a ty byly někdy na jaře přeinstalovány na 5.5. Nyní tam byly dány přímo.
Nevím, jestli to patří i pro tento případ, ale pamatuji si, že některé ovladače, či driwery přímo vyžadovaly instalaci na určitou verzi. V "manualu" bylo vždy napsáno, jaká verze musí být a doporučeno neinstalovat přímo, na čisto.

...ale třeba to není tento případ.
StD (8612)|22.9.2004 10:37
Aha, takže ty jsi tam dal teď přímo tu "updatovou" v. 5.50, tudíž se ti to teď chová jako karta PCTV Rave. Nezbývá asi než zopakovat předchozí postup... Já kvůli této "ptákovině" schválně používám starou v. 5.30 a MPEG2 je bez problemů, ovšem nemám XP.
vlada.t (32)|22.9.2004 10:44
Ovladače 5.50 se mohou instalovat přímo a obsahují kodek MPEG2. To mi potvrdili z EXACu, když jsem měl problémy já, byť jiné. Taky poslali CD s nimi. Já mám však nainstalovaný DirectX8, který je na CD Exacu. Ovšem s DX9c to také chodí. Zádrhel bude jinde a docela mne také zajímá v čem.
mirvan1 (7)|22.9.2004 10:53
Já to tedy večer odinstaluji, "vyčistím" a zkusím tu postupnou instalaci. Zítra se ozvu, jak jsem dopadl. Zatím díky za rady Mirek