Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Evolveo Android box H8

Foolproof (2713)|16.2.2017 20:07
Opravdu nevím, velký přehled nemám, ale HBO GO funguje jenom na WiFi jestli se nepletu, nejde naráz mít zapnutý drát i wifi, takže streamování HD z PC může být problematické.
Pokud to bude jenom TV, bez nějakého receiveru, jsou krabičky v Číně na Androidu do 1000 Kč, Brouzdat na internetu na TV nedoporučuji.
KamilZ (10277)|16.2.2017 21:04
Pleteš, HBO GO funguje nezávisle na vrstvě 1, 2 a 3 OSI, takže i z PC zapojeném přes LAN (kabel).
[spoiler]

[/spoiler]
alexandra111 (11)|16.2.2017 21:52
Děkuji za odpověď.
Foolproof (2713)|17.2.2017 12:30
HBO GO z PC možná, ale androidová krabička křičí zapněte wifi, aplikace se neumí připojit na PC, které je připojeno.....,ale moc mě to nezajímá, takže je to asi řešitelné
RoPo (6061)|17.2.2017 14:56
[QUOTE=Foolproof;528534]aplikace se neumí připojit na PC, které je připojeno[/QUOTE]

A proč by se aplikace HBO GO měla připojovat na PC???? Klient se připojuje na server HBO. Nikam jinam. Tehdy je zcela jedno jestli je Android připojen do internetu drátově či bezdrátově.
Foolproof (2713)|18.2.2017 12:06
Je to možné, udělal jsem jen jeden pokus, aplikace chtěla wifi, tak jsem ji vymazal, podle mě je poměr cena výkon bídný a já mám satelit, takže jsem se dál nezajímal, pomocí PVR mně jede satelit na všech zařízeních v domácnosti, jsou tam FCB tunery, každý si naladí co chce.
Sorry jestli informace byla mylná.

------------
Edit

Ale citace z vedlejšího threadu k Nvidii

"Stáhni si odsud potřebné apk a nainstaluj:
https://apkpure.com/hbo-go-czech/hbo...czech.slovakia
Aplikace vyžaduje wifi připojení (ne ethernet)."

Helemese,helemese, zřejmě typicky "tupá" androidní aplikace, znám jich dost.
swenak (186)|19.2.2017 06:57
Jinak, pokud by to někoho zajímalo, testovali jsme výkon H8 vs H4 a ve 3D marku byl rozdíl cca 45% navíc vůči H4. Výkon CPU myslím cca 30% navíc. Problém je, že ve hrách se to téměř neprojevilo:(
Foolproof (2713)|19.2.2017 12:31
Hry jsou dělány tak, aby jely na mobilu. Vezmeš-li si hru z Dosu, tak i na 20ti jádru pojede stejně jako na 386. To 8 jádro mě nalákalo, netušil jsem, že na to nebude žádný "ELEC".
swenak (186)|19.2.2017 20:07
Ve hrách se dá nastavit grafika, např. v Asphalt 8.
lkopca (15)|20.2.2017 20:18
Zdravim, mal by som nejaké otázky k H8.
Aku kartu mi vezme sd slot ak ju chcem použiť ako prídavnú pamäť ?
(Treba ju formátovať v prístroji).64Gb XC - pôvodne keď mala formát exfat tak mi box nabiehal do poruchy (chyba UC manažéra - tuším tak nejako).Po preformátovaní na ntfs sa tento problem vyskytol len keď som chcel kartu sformátovať -ale ani sa na ňu nedalo zapisovať - len čítať z nej.Po preformátovaní na fat32 ide čítať aj zapisovať , ale formátovať sa nedá.
Nemá niekto bližšie info ohľadne kariet pre rozšírenie pamäti?

Za druhé -Neviem čí to je problém androidu 6 alebo priamo boxu, ale mám problém s kamerou v skype. Kamera ide v poriadku , Pri spuštaní videohovoru sa vidím v poriadku, ale keď na drujej strane prímu vidohovor a okno s kamerou sa zmenší do pravého rohu tak zmizne (len občas tam niečo preblikne). Na druhej strane nevidia moju kameru - ja ich vidím. Zistil so že keď vymažem v aplikáciach bufer od skype tak kamery idú v poriadku, ale keď reštartujem box znovu sa to vráti do toho istého stavu. Kolega má tento istý box H8 a robí mu to isté.
Neviete poradiť?
Dakujem.
Foolproof (2713)|21.2.2017 10:53
Tak to jde mimo mě. Zkusil jsem tam strčit asi terový disk do USB, naformátovaný NTFS a jel. V telefonu mám 64 giga kartu ta je naformátovaná na FAT32. Taky Android.
Ten USB disk se jevil jako storage ne jako rozšíření paměti. To lze asi jen po rootnutí, ale neřešil jsem, zatím nemám důvod.

Skype jsem nikdy uspokojivě nerozchodil, mám slabý upload, takže to vždycky koktalo, uživatelsky nepřítulné, na Androidu jsem se to ani neodvážil zkusit.
Na Androidu jsem zkusil Hangsout nebo jak se to jmenuje od Googlu, ale stejný problém, slabý upload. Vzhledem k mé vzdálenosti od ústředny se na tom VDSL už moc vylepšit nedá.
Pheorinos (24)|21.2.2017 15:48
Na netu je jediná fotografie dálkového ovládaní ze kterého se toho moc vyčíst nedá. Má ovládání ještě nějaké speciální funkce, třeba air, nebo jiná skrytá tlačítka ? Děkuji za info.
Foolproof (2713)|22.2.2017 14:39
Netuším, v návodu nic.
Lze přepnout na myš, ale citlivost se nedá nikde nastavit, kurzor jede dost pomalu. Aplikace, které jsou dělány pro TV lze ovládat velmi dobře, to co je děláno pro telefon, dost bída. Lze nechat zobrazenou lištu, jako na telefonu, já nevyužívám, protože nelze ji jednoduše schovat.
Třeba v Kodi funguje dlouhý stisk jako kontextové menu, DO funguje dobře.
Lze okamžitě nechat aplikaci na pozadí a přejít na desktop.
Na internet apod. bych doporučil myš, bezdrátovka na 2,4 funguje dobře.
Velmi záleží na aplikaci, pokud má např. aplikace moc "gest" na ovládání, je to nepoužitelné.
swenak (186)|23.2.2017 04:39
Není k dispozici nějaká app, abych mohl ovládat a psát na H8 z mobilu/tabletu? Kodi tak ovládám, ale třeba youtube a další už ne.
Foolproof (2713)|23.2.2017 11:50
V "obchodě" jsou různých aplikací mraky, ale nic jsem nezkoušel, psal jsem akorát jméno a heslo......Na YT u search je klávesnice virtuální, většinou mi dokončí hledání úspěšně automatickým doplněním.
swenak (186)|23.2.2017 13:52
No právě, je toho hodně, tak jestli někdo nezkoušel něco rozumné. Na yt je sice klávesnice, ale nejdříve se musím dostat do řádku s vyhledáváním, což zdá se jde jen kurzorem, pak zase přepnout a zadat. A když chce dítě co chvíli něco jiné:) Něco tedy zkusím.
dusinof (18)|12.3.2017 10:05
Prosim Vas,

zakoupil jsem Bm8 Pro viz: http://www.xiaomitoday.com/bm8-pro-tv-box-review/
Predpokladam, ze po na bootovani, to co vidim je Android 6.0 marshmallow. Bylo tam predinstalovane KODI 17.0.
Prehravani filmu pres SMB pohodicka, ale to co me zajimalo ze vseho nejvice je Passthrough pro DTS, DTS-MA, TrueHD audio. A to samozrejme nefunguje. JEde jen DD.
Nasel jsem oficialni vyjadreni primo asi od developera toho KODI zde: http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=289735 Popisuje, ze presli na nejake nove API rozhrani a zkratka a dobre ty "cinske smejdy" maji nejaky stary firmware, ktery toto API nepodporuje. Takze jsem zkusil jak update KODI tak update te krabicky samotne a podle vseho je to vsechno aktualni. To ze nejsem schopny dohledat nejakou oficialni podporu pro ten Bm8 asi netreba zminovat. Z toho prispevku na foru jsem pochopil ze ten Jervis (coz je asi KODI 16) pouziva ne zrovna spravnou a optimalni techniku toho passthrough. Takze by mi ani nevadilo pouzivat KODI 17, ale nevim jak aktualizovat ten firmware pripadne Android na verzi 7.0 aby to slapalo. Popravde jsem ani teda nepochopil, jestli je problem primo ve firmwaru toho Bm8 nebo v Androidu jako takovem.

Takze ma prosba je jasna. Jak donutit tu krabicku hrat DTS, DTS-MA, TrueHD audio press Passthrough. AVR mi to podporuje, odzkousene to je.

Otazka druha. OpenElec/LibreElec. Tady tyto 2 platformy jsou jen aplikace nad tim androidem 6.0 nebo je to kompletni vlastne odinstalace toho Androidu a prehrani ho temito oklestenymi verzemi? Ten android pod tim mi jako az tak nevadi, protoze tam je aspon youtube, ktery pouzivam mozna to bude umet i spotify, nezkousel jsem...

Dekuji
dusinof (18)|12.3.2017 12:24
Mno tak uz jsem to rozjel... Na SD kartu jsem nahral ten LibreElec a DTS-MA i Doblby HD funguje.Otazkou je ... jestli je to opravdu HD audio
Foolproof (2713)|12.3.2017 12:26
Pýcha, ješitnost, nafoukanost atd. jsou vlastnosti moderátorů na Kodi foru.

Co já čtu mezi řádky, tak se v současné době jedná o neoficiální dohodu mezi některými výrobci a týmem Kodi, jejich system v současné době dle jejich propagace funguje jenom na Xiaomi a Nvidia neoficálně snad i Minix. Ostatní jsou podle nich zgarby, které si snad ani nezaslouží, aby jejich dílo na nich fungovalo. Snaha o zvýšení prodeje je evidentní.

Já mám Android 6.1 s API 23, což je podmínka pro to, aby passtrough fungovalo, jako zdůvodnění proč Kodi nefunguje uvedli s maximálním despektem, že výrobce má špatně zabudovaný standard IEC od Google ve firmware. K posouzení toho moje znalosti bohužel nestačí, ale na dotaz proč jiné programy fungují a Kodi ne mně byl příspěvek vymazán.

Já tu krabičku zatím až moc nepoužívám, mám jiného harampádí dost, ale ukončil jsem "výzkum" následovně:

Používám 3 databáze, které spolu spolupracují, SPMC 16.6, Dreamplex a Archos.
V SPMC jede dobře DD 5.1, DTS všechny jako core 5.1, stačí na drtivou většinu, když chci DTS HDMA 7.1, musím nabrknout historickou Dune BDPrime, tam nejede HEVC a 4k.
Vytvořil jsem PlayerCoreFactory.xml, ve kterém jsem definoval external players a sice Archos video pro DolbyDigital+, jede 7.1 a MXPlayer, který jede v DolbyTruHD taky 7.1 (na rozdíl od Kodi). MXPlayer bohužel neumí přehrát předaný stream ve tvaru SMB://*.*, z SPMC jede jen na lokalu. Soubory s DDTHD musí být tedy v knihovně definovány lokálně, přes DLNA to po síti jede.

Tedy jediné co jsem z toho nedokázal dostat je jakékoliv DTS 7.1. Zatím mně to nevzrušuje, ripy jsou v X264, to Dune zvládá.

Mám ještě extra nainstalované FTMC revizi 24, ve kterém mám v knihovně pouze Homevideo, aby se neplantala tyto vide mezi filmy. Pozor FTMC přpíše Kodi, SPMC je jako testovací, tedy je extra, mohou být souběžně nainstalovány.

V SPMC jede Sosáč, StreamCinema, YT bez problémů.

Na Evolveo proběhl OTA update, poprvé, i přes urgence jsem dostal pouze jednořádkový changelog, který spočíval v tom, že údajně se zlepšilo ovládání bezdrátové myši, dle mě pro ovládání TV aplikace nepodstatné.

V SPMC funguje i základ pro BluRay, ovšem BD Javu to samozřejmě neumí, umí to snad pouze VidOn, tam jsem se zaregistroval na zkušební provoz, no a dostal jsem hlášku "Your membership expired 16.6.2016", tedy před rokem, Na foru mi napsali, že jsou asi dead.
Foolproof (2713)|12.3.2017 12:34
[QUOTE=dusinof;528995]Mno tak uz jsem to rozjel... Na SD kartu jsem nahral ten LibreElec a DTS-MA i Doblby HD funguje.Otazkou je ... jestli je to opravdu HD audio[/QUOTE]

Autoři Kodi říkají, že je to tkzv. "PCM hack" pro zničení uší.......

Ale moc mě to zajímá, jak jsi dostal na čip 912 LibreElelec. Dej prosím odkazy.
vivid.sk (11472)|12.3.2017 13:20
[QUOTE=dusinof;528995]Doblby HD funguje.Otazkou je ... jestli je to opravdu HD audio[/QUOTE]
Pozri sa na display AVR, on to zobrazi.
Foolproof (2713)|12.3.2017 13:26
Už jsem to našel, je to novinka, byla vydána experimentální verze pro S 912, je stará několik dní, už to studuji......
dusinof (18)|13.3.2017 08:31
[QUOTE=Foolproof;528997]Autoři Kodi říkají, že je to tkzv. "PCM hack" pro zničení uší.......

Ale moc mě to zajímá, jak jsi dostal na čip 912 LibreElelec. Dej prosím odkazy.[/QUOTE]

Ahoj, celkem jednoduse. Tady je link na forum https://forum.libreelec.tv/thread-5848.html a jeste https://forum.libreelec.tv/thread-5556.html

Mne by zase zajimalo jak tam dostat ten android 6.1 s API23. Protoze pokud tam bude tenhle android tak by to melo s kodi 17 fungovat ne ? Jestli se to tyka i firmwaru te krabicky samotne, tak jsem v hajzlu ze :-) Ale prave proto jsem tu krabicku kupoval, aby fungovalo HD Audio.

Ten LibreElec sice jede, filmy jsou v HD, ALE ! Vubec mi to neprijde odladene, yt mi ten predinstalovany KODI shodil asi 3x, atd. Jako jde mi o to, ze ten android jako takovy ma dobre zpracovanou aplikaci youtube, a predpokladam ze tam bude i spotify. Na filmy bych chtel pouzivat jen jednu vec a to KODI. Jestli jsem to dobre pochopil, tak jestli nekde sezenu KODI 16, tak to fungovat bude.
Foolproof (2713)|13.3.2017 12:02
Psal jsem, že jsem to už našel, ale dík za snahu.
LibreElec pro 912 je v plenkách, jsou to první experimentální verze a podle autora Amlogic dosud nevydal Linuxové knihovny, takže oni to mastí nějak přes Javu....
Já tam mám API 23, ale Kodi nefachá, na podpoře ti řeknou, že máš čínský zgarb a to oni nepodporují, podporují pouze MInix,Xiaomi a Nvidia, ti mají údajně API 23 podle normy. Podle mě je dohoda viz dokonce Minix KOdi atd.

Zkus SPMC a až to rozchodíš, ozvi se a poradím jak na DD+7.1 a DDTHD 7.1, DTS v 7.1 nejede na ničem.
libor1 (24)|13.3.2017 16:06
Ahoj, tak se rozhoduji co koupit jestli Evolve H8, nebo Beelink MINI MXIII II TV Box Amlogic S905X Quad Core - 2GB+32GB US PLUG
4K H.265 VP9 Decoding 2.4G + 5.8G Dual Band WiFi Bluetooth 4.0. Provozovat na tom nebudu náročný hry spíš mě jde o multimedia. Asi bych se přiklonil k tomu Beelink. Nemá ho někdo že by mě trochu poradil? Jestli má Beelink český menu? Jinak zatím díky...
dusinof (18)|14.3.2017 08:13
Zkousel jsem SPMC a nejede mi tam HD zvuk. Konkretne jsem zkousel DTS-MA a nefungovalo to. Jedine kde to jede je LibreElec. Zkusim jeste nainstaloval starsi verzi toho kodi. tu posledni 16kovou verzi.
Foolproof (2713)|14.3.2017 15:30
Psal jsem, že DTS jede jenom core 5.1, HDMA 7.1 přehraje,ale výstup je pouze 5.1....

Musí být nastaveno Output - zařízení Android RAW a druh outputu Android IEC a vše povolené kromě transkodinku AC3
Foolproof (2713)|15.3.2017 20:12
Začal jsem bojovat s LibreElec, aby doma nebyl takový klid...

Možnosti bootu z SD karty:

1. Držet reset button při startu - nemám reset button
2. Držet menu button při startu - nefunguje
3. Dát v Androidu povel "Reboot to recovery" - nevím jak, nenašel jsem povel (Android 6.1)
4. Aplikace "Update" funguje jenom pro OTA, nevím jak ji použít jinak
5. Povely s rootem nepadají v úvahu, nemám root
6. Zapnout ADB a dát povel "adb reboot update" - nevím co je to ADB, kde to vzít, použít

Vytvořil jsem bootovací USB pomocí programku Rufus, ale v žádném ze 3 USB se to nechytlo při startu
Zkusil jsem prográmek "Reboot to LibreElec" - totéž.

Objednal jsem v Alze microSD kartu, zítra ráno to dovezou.

Pokud zná někdo ještě nějakou fintu, sem s ní......
dbartsk (9)|16.3.2017 09:33
nazdar, mne zafungovalo stiahnut v Androide cez Play aplikaciu typu Terminal emulator. Neviem presne ako sa vola, ale je to v podstate "príkazový riadok" ako ho pozname z PC. teraz citujem z fora libreelec:

Terminal Emulator: boot to Android, insert SD card/USB drive with LE, install Terminal Emulator app (either from Google Play or APKMirror), run it and type:

reboot update

Your box should reboot to LE.

Teda v skratke: nainstalovat terminal a do neho napisat: reboot update
Foolproof (2713)|16.3.2017 16:21
Je potřeba krabičku prohlédnout s brýlemi na pořádném světle, reset tam je, o buttonu nelze hovořit musí se to jehlou, tedy 3 ruce, držet, píchnout, zasunout elektriku, držet píchanec, objeví se logo jako obvykle, nevzdávat, druhé logo, to správné, pustit a hotovo.

Tahle operace se dělá jenom jednou, další booty probíhají v závislosti na přítomnosti karty.

První dojmy - upozorňuji, že je to alfa verze.

Passtrough - DD 5.1, DD7.1, DDTHD 7.1 - vše OK
DD+ 7.1 - ticho (Archos to hraje s přehledem)
DTS - absolutně všecko včetně X i vysoké toky - neuvěřitelné !!!!!
Přepínání FPS, naprosto bez chyby, akorát měl jsem nízko nastavenou prodlevu.

Hrál jsem si s tím chvilku, ale má to vlastní Sambu napojenou na ZeroConf, moc to nechápu, ale je přes to vidět všecko a všude.
Nastavení výstupu, musel jsem si dát štamprdli, absolutně pro opice, sice jsou tam taky termíny, o kterých neví nic, co je to za výstup, ale autor za to dá 4 písmena HDMI, takže fakt problémy může mít jenom debil.

Bohužel hlásí se to jako KOdi 17.1 RC a v pravidelných, celkem krátkých intervalech se mi to restartuje, tedy zatím nepoužitelné.

Nepodařilo se mi rozchodit dálkové ovládání i když jsem soubor z Androidu "Remote.conf" zkopíroval do rootu, nereaguje na to.

Až nastane noc budu pokračovat.........
PetrMd (30)|16.3.2017 17:35
Prohledával jsem, ale nenašel, tak se zeptám.
Podporuje tohle zařízení HDMI-CEC, tedy ovládání ovladačem od TV?
dusinof (18)|16.3.2017 19:17
Ahoj,
tak mi v jako jedinem v tom LibreElec jede vsechno. DIKY kur*a bohu. Bo uz me to sere :-D Ale mam tam problem ze kdyz pustim film a zmacknu ok, tak jakoby mam ty textove informace mimo rozsah obrazovky takze mi chybi cast textu.Napriklad hodiny nebo nazev filmu. Da se to nejak upravit ? Nekdo tu jeste zkousel ten acron nebo jak se to jmenovalo, tam jsou jen 2 moznosti toho passthrugh a tam mi funguje jen ta prvni moznost, ale opet bez HD zvuku. jakoze DTS ok, ale DTS-MA uz hraje jen jako DTS. Ve finale jsem zkusil jeste nahrat KODI 16.1 a ani tak tam ten HD zvuk nejede. Takze podtrzeno secteno, jen a pouze LibreElec mi v tuto chvili umi prehrat HD audio na te cinske kouzelne masince. No nejeblo by te ? :-D Chceme toho moc ? :-D
dusinof (18)|16.3.2017 19:56
Jinak s tim LibreElec stejny problem jako ty.Porad se to restartuje.
dusinof (18)|16.3.2017 20:06
[QUOTE=Foolproof;529038]Psal jsem, že DTS jede jenom core 5.1, HDMA 7.1 přehraje,ale výstup je pouze 5.1....

Musí být nastaveno Output - zařízení Android RAW a druh outputu Android IEC a vše povolené kromě transkodinku AC3[/QUOTE]

Tak kdyz tam dam ten RAW tak konecne vidim moznost zapnout DTS HD compatibile receiver, ale nejede mi zvuk. ten transcoding AC3 nevim co je...
Foolproof (2713)|16.3.2017 20:25
Dělej co chceš, víc než 5.1 to prostě nepojede. Snad s tím LibreElec něco vyvede, jede to zázračně. Používá Amlogic kodek, autoři Kodi píší, že nebudou makat na každé kokotině, kdo nemá standard Google, má smůlu. Nezáleží na tom, jestli to náhodou není lepší.......
dusinof (18)|16.3.2017 21:26
[QUOTE=Foolproof;529094]Dělej co chceš, víc než 5.1 to prostě nepojede. Snad s tím LibreElec něco vyvede, jede to zázračně. Používá Amlogic kodek, autoři Kodi píší, že nebudou makat na každé kokotině, kdo nemá standard Google, má smůlu. Nezáleží na tom, jestli to náhodou není lepší.......[/QUOTE]
No to by nevadilo, kdyby misto KODI byl nejaky jiny program co to zvlada. Jenze podle vseho neni.
vivid.sk (11472)|16.3.2017 22:38
Android je uz raz taky, ide tam vsetko, ale nic poriadne. Napriklad ani taka zakladna vec ako je bitperfect audio out (standardne) nespojazdnis. A ak to ma byt univerzalny audio/video player, tak toto beriem ako fajn zaklad. Nevraviac o prehravani hi-res materialu.

Co je ale dolezite, pod LE funguje z tychto Amlogicov bitperfect audio vystup (overene). Takze audio je plne pouzitelne ci uz z HDMI, alebo zo SPDIF (ak ho konkretny box ma).
dusinof (18)|17.3.2017 12:43
Ted me jeste napada.. co tohle ? http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_324847.html Jestli je tam windows 10 na tom nahrany, tak tam akorat nainstaluji nejaky total commander, kodeky, muj oblibeny daum potplayer a vesele muzu ficet ne ? muzu zkusit i to kodi 17 jestli to windowsech bude ficet. Jen mi neni jasne, proc treba ty windows 10 nejdou nahrat na tu krabicku co mam uz doma misto toho LibreElec treba. Nebo to jde ?
RoPo (6061)|17.3.2017 13:14
[QUOTE=dusinof;529107]windows 10 nejdou nahrat na tu krabicku co mam uz doma[/QUOTE]

Pro klasická Win 10 potřebuješ x86 kompatibilní procesor. Což asi v té krabičce, co máš doma, není. Nehledě na chybějící ovladače pro další HW části krabičky - síťová karta, řadič úložiště, atd...
vivid.sk (11472)|17.3.2017 13:18
[QUOTE=dusinof;529107]proc treba ty windows 10 nejdou nahrat na tu krabicku[/QUOTE]
Zeby koli procesoru? (preco by to clovek robil, ak potrebuje jeden player na vsetko a moze ho ovladat cez prilozene DO. To je ako ist kanonom na vrabce).

update: RoPo bol rychlejsi.
Foolproof (2713)|17.3.2017 13:30
Jiná archtektura, Amlogic je ARM, intel je x86, asi nejsem odborník, ale myslím, že win tam nedostaneš.

Na Win 10 mně Kodi jede velmi dobře, ale pozor, používám snad je to fork, jmenuje se to DSPlayer, přímo z Kodi lze ovládat a použít osvědčené komponenty jako Madshiho renderer, Lav splitter a decoder, XYFilter a další, optimální nastavení lze pro každou eventualitu uložit a automaticky si to načte.
Android je tak leda pro mobil ve srovnání s tímto.
Ale těžko hodnotit, mám takovou grafiku (Nvidia GForce 1080), že PC vůbec nepozná, že hraje nějaké HD a 8jádro na 4,5 giga je taky svižné, jak pojede krabička nevím.
Ten DSPlayer samozřejmě umí "dash" mpeg, takže třeba YT jede 4k, ostatní opičky jako HDR apod. nemohu posoudit mám sice obrovské, ale zastaralé zobrazovadlo.

Netuším, jak to bude očesané kvůli paměti, moje Win má system nyní 22 giga to to pucuji.
dusinof (18)|17.3.2017 16:18
Ano, jsem idiot, mate pravdu. Vubec me to nenapadlo a stydim se :-)
jarino1978 (8045)|17.3.2017 21:04
máte novú verziu : [FONT="]Alpha-preview4 (2017-03-15)[/FONT]
Foolproof (2713)|17.3.2017 22:22
Ano od 15.března.

Bohužel

Já: I think the stability of the system without a mouse is a bit better but still are spontaneously rebooting Kodi.
Autor: I'm afraid that as long as we have to use libhybris I cannot help much with the resets. I have spent a lot of time trying to fix this with no success.
Ostatní: Could we help with anything? Logs, uart debug, etc?
Autor: I can reproduce crashes with my box, so logs are not needed.
Ostatní: Amlogic has released new buildroot and kernel 4.9
Autor: Nothing interesting in there:

Takže zatím hovno.
dusinof (18)|23.3.2017 12:19
Funguje vam Flashdisk v exFat na tech androidech ? Libreelec mi tu flashku nasel ale ten android ne. Jak u vas ?
Foolproof (2713)|23.3.2017 12:54
ExFat v Androidu potřebuje driver. LibreElec je Linux, takže není problém. Mám dojem, že můj oblíbený Total Commander to zvládá, ale taky s nějakým pluginem (Paragon?).

Mně NTFS FAT funguje všude, takže jsem neřešil, navíc, když jsou disky na síti je to úplně buřt, jak jsou naformátované. Já mám USB píchnuté ve VU (Enigma), protože když je přímo do Androidu, chová se jako lokální, což je určitá výhoda, ale jen pro Android, je velmi krkolomné se na tento disk dostat z Linuxu i z Win, kdežto v Enigmě (Linux) se namountuje jako podadresář. U mě má jméno HDDVU/USB a pod tímto jménem je na síti vidět i z vesmíru.
Disk eSATA, který je píchnutý v Dune, to je taky nějaký LInux, je naformátovaný jako nějaký EXTFS3, všem zařízením je to jedno.
Foolproof (2713)|24.3.2017 16:01
Dnes test nové verze LibreElec, po 3 hodinách nezaznamenán jediný krach. Vše jede 7.1. Po třech týdnech vývoje překoná mnohaletou práci na Kodi pro Android ve všech směrech.
Jeden hnidopich tomu vyčítá, že GUI má tearing, proto by s čipem 905 neměnil. No uvidíme, jede mi i PVR Enigma, testovací kanál ve 4k ze satelitu full, Sosáč, StreamCinema, archivy.
Neskutečné.......
whitesak (406)|24.3.2017 20:14
To je výborná zpráva :-) Kszaq je kouzelník ...
Ne zcela smooth GUI dle mne není nic zásadního. Jestli se podařilo (podaří) dosáhnout stability, aby LE nebo KODI nerestartovalo, tak je to naprostá paráda.
Jestli jsem to pochopil, tak nyní je zásadní problém právě ve vykreslování GUI KODI, kvůli absenci fbdev MALI knihoven od AmLogic. Ale přehrávaní videí a audia jede no problém, protože to řeší HW dekodér S9212-tky...
Dej vědět zkušenosti z testování ... :-)
Foolproof (2713)|28.3.2017 00:26
Amlogic dal Nougat kernel kod public, hoši hned udělali další verzi, nyní jede naprosto vše, asi tam začnu skládat knihovnu, jako Kodi je tam 17.1 a já mám všecko v nižších verzích, nevím jak bych to tam dal, v minulosti to byly neúspěchy, možná to zkusím přes XML.

Pro čip Amlogic 912 existuje skoro plnohodnotná verze LibreElec, to zde prohlašuji, sbohem Androide.......
vivid.sk (11472)|28.3.2017 00:45
[QUOTE=Foolproof;529286]sbohem Androide....... [/QUOTE]
Myslim, ze toto bolo jasne uz velmi davno :), len si sa tomu prilis branil.

[QUOTE=Foolproof;529286] nevím jak bych to tam dal[/QUOTE]
Ak chces 99.99% percentnu uspesnost dohladania obsahu v KODU, bez nutnosti korigovat manualne vysledky (v KODI), pouzi sikovnu utilitku TinyMediaManager, ktorou prescanujes obsah foldra (foldrov), a na PC si tu kniznicu "otagujes". Manager vytvori adekvatne nfo subory v kazdej zlozke plus dotiahne thumbnajly, takze samotne scanovanie za pomoci KODI prebehne velmi rychlo a s vysokou uspesnostou.
Samozrejme odporuca sa mat 1 folder = 1 movie, ak strukturu nedodrzis, je nutne uzivatelsky korigovat nastavenia konkretnych foldrov v KODI, pretoze dalsi obsah moze ale nemusi byt korektne dohladany.


P.S. Chystam sa za uz nejaky cas v tomto vlakne spisat postrehy ohladom Amlogic S905x (s KODI beziacim pod LE) plus nejake to porovnanie s behom na inych platformach. Testovanie je vsak casovo narocne, kedze to chcem ponat komplexnejsie, takze snad coskoro