Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Evolveo Android box H8

tdlmarek (1566)|2.5.2017 18:03
[QUOTE=Miki_;530106]Byl jsem zvyklý, že si digitálně nastavím na který čas chci v daném filmu skočit tzv.goto (kdykoli během přehrávání). A tato funkce mi poměrně dost chybí v Kodi a překvapilo, že to neumí! A nebo nevím jak to provést v Kodi ;-) [/QUOTE]
Tohle alespoň v mém Kodi (OpenELEC) běžně funguje. Když během přehrávání (videa) začnu psát číslo, objeví se pruh se zadáváním času, následně stačí potvrdit buď šipkou (skoč o T v zadaném směru), nebo enterem (skoč na čas T).

Tohle v kompbinaci s klasickým skipem, additive skipem, skipem po kapitolách a implicitním skipem na čas posledního zastavení přehrávání, nabízí podle mě tolik různých možností a kombinací, že to snad musí stačit úplně každému.

Osobně z toho používám jen zlomek - klasický skip a skip po kapitolách, víc jsem nikdy nepotřeboval.

Viz: http://kodi.wiki/view/skip_steps


EDIT: vivid.sk mě předběhl, ale rozepsal se z trochu jiného pohledu :)
Foolproof (2713)|2.5.2017 19:13
To jsem asi zblblý ze všech těch programů, šipka nahoru v Archosu zavolala seekbar, takže jsem to v Kodi ani nezkusil, no a čas, já byl zvyklý zadat o kolik má skočit
tedy psal jsem 300 a skočilo to o 5 minut, tady když napíši 300 tak to skočí na 3. minutu, po několika pokusech chodím přes seekbar, alespoň vidím co dělám.
To co je zde popisováno s těmi čísly u E2, právě u Dune byly ty procenta, co číslo to 10%.
swenak (186)|2.5.2017 19:18
I Xtreamer to tak myslím dělal.

Co se týče toho ovladače, tak na www i youtube je to potřeba. Je to pro známou aby ještě měla myš a klávesnici, to je porod. A hledat app pro obládnání přes tablet/telefon se mi už nechce. Na Kodi app má, ale na systém ne.
vivid.sk (11472)|2.5.2017 20:25
[QUOTE=swenak;530116]hledat app pro obládnání přes tablet/telefon se mi už nechce[/QUOTE]
Napriklad: toto. Ak nastavis spustanie po starte, bude to fungovat aj bez nutneho spustania aplikacie z menu po restarte.
A ak chces HW klavesnicu, mal by fungovat hocaky bezdrotovy set, ktory sa povaluje doma, ja mam starsie kombo Wireless Microsoft Desktop (mys a klavesnicu) a funguje to aj s androidom, ako pod LE.
Miki_ (162)|2.5.2017 20:36
[QUOTE=Foolproof;530115]To jsem asi zblblý ze všech těch programů,[/QUOTE]

Nic si z toho nedělej to se stává i v horších rodinách ;-)
Já jsem přišel nato skákání po kapitolách šipkami nahoru a dolů, ale zas mne nenapadlo napsat natvrdo číslo. Byl jsem zvyklý vyvolat nejdřív příkaz GOTO a pak napsat čas v hh:mm připadně i v sekundách a potvrdit enter. A předpokládal jsem špatně, že to Kodi neumí a jen doufal, že nevím jak nato a naštěstí doufání bylo vyslyšeno :-D

Takže díky moc VIVID.SK :-)
tdlmarek (1566)|2.5.2017 21:56
[QUOTE=Foolproof;530115]tedy psal jsem 300 a skočilo to o 5 minut, tady když napíši 300 tak to skočí na 3. minutu, po několika pokusech chodím přes seekbar, alespoň vidím co dělám.[/QUOTE]
Asi se musím opakovat - pokud napíšeš 300 a potvrdíš to šipkou, skočíš o 3 minuty. Pokud enterem, skočíš na 3. minutu.
Foolproof (2713)|2.5.2017 23:22
Jo dík, je to velice intuitivní potvrzovat šipkou\\/ to nebylo ani na Atari.:-E V Androidu mně nefungovalo kontextové menu jinak, než podržením OK, než jsem to strávil, tak bylo čtvrt litru slivovice pryč, když jsem si představil, jak to budu vysvětlovat ženě, protože jako argument, že to je na hovno by to úplně stačilo a musel bych jí dát za pravdu.

Použil jsem v životě už stovky programů a všechny toho typu, u kterých se musel přečíst návod jsem vyhodil, ale tady asi nic jiného nezbývá.

Všechny soubory MKA ignoruje, protože neumí číst IDTagy (asi) nebo se mýlím ? Když to dám přehrát ručně tak to funguje, ale kapitoly neuznává, neskočí na další písničku. Není to video. Dobře. Udělám z toho MKV a snad to sežere.Ne. Hraje to jako audio a opět to nefunguje. Takže musí se k tomu narenderovat nějaký obrázek, aby to posoudil jako video a tím pádem přeskakoval.
Nesežral mi jediný cuesheet, udělaný čímkoliv. Mám na NASu nějaké hudební věci v DTS, přímo to hraje, ale do knihovny se to nedá dát ani ručně, udělám M3U, hraje, ale z Favouritů ne, musel bych u každé písničky udělat přímou cestu asi, protože relativní path nežere.
Atd. mě nebaví číst wiki, nikdy jsem se v minulosti nesetkal s takovými problémy, ono to asi v Kodi jde, ale .........
----------------------------

Stáhl jsem si z WebShare Jen počkej, zajíci pro vnuky, zaujalo mě, že je to 720p, tedy podstatně lepší než moje verze a zvuk v HEAAC. Očekával jsem co se bude dít a docela mě porazilo. Kodi píše, že je to PCM 2.0, ale mně to hraje PCM 7.1 !!!!! Hned v úvodu kdy projedou policajti kopne vlk do plechovky a ta letí daleko doprava i se zvukem!
Foolproof (2713)|2.5.2017 23:32
Ještě jsem uvažoval nad rozdílem mezi těmi procenty pro přeskakování, proč mi vadí, že není něco takového možné v Kodi. Zblbnutý z neustálého testování a vymýšlení mě uzemnila moje žena, která se ptá: Jak víš o kolik to posunout, když ani nevíš, jak je to dlouhé (listovala mezi klipy na YT). Pak že dlouhé vlasy krátký rozum, když je to naprocenta, je to jedno a pokud to někdo chce jemněji, může přes seekbar.
vivid.sk (11472)|3.5.2017 00:20
[QUOTE=Foolproof;530128]...[/QUOTE]
Mas tu toho prilis vela, na nieco by sme prisli, nabuduce to skus ocislovat ako samostatne problemy :D, takze len v narychlo skratke:
- mka, to je kontajner, aky kompresny standard je vovnutri (aac?), skus pouzit nativny kontajner pre konkretne audio a otagovat.
- na DTS audio treba fintu, kedze je to obvykle wav (neumoznuje tagovanie), sprav z toho flac, wavpack, cokolvek, co podporuje APE tags a otaguj. Nasledne to das do kniznice. Zaroven taketo audio sluzi ako pekny bitperfect test (KODI nevie, ze vovnutri su data, ak by spravil cokolvek s audiom, von pojde len sum - takto som svojho casu zistil problem v starsich verziach kodi - vystup nebol bitperfect).
- m3u - problem relativnych ciest, oznac si ako oblubeny cely adresar/album z kniznice, ako barlicka by to malo fungovat.
- pockaj zajac z webshare, mysis toto? (nejake natiahnute, original je 4:3) Naozaj je to multikanalove aac, 5.1, KODI niekedy nepise spravne info, to je fakt. Mediainfo je v tomto istota.
Foolproof (2713)|3.5.2017 13:16
Inu já jsem ani nechtěl radit, pouze postesknout
1. MKA je kontejner, nechť je v něm cokoliv, Dune to hraje a protože kapitoly mají názvy skladeb, co hraje to napíše.(když chci). V Kodi to nedostanu do knihovny, protože to nejde otagovat (proč taky, když info je uvntř). Když to spustím z Media manageru tak to hraje v pohodě,ale nejdou kapitoly, protože to není video, naprosto nechápu, proč by měl dát přednost audiu před definicí kontejneru.
Když to přehrknu MKVToolnixem na MKV, mohu to dát do videoknihovny pomocí manageru, ale když to spustím, nenajde video, opět to vezme jako audio a problem přetrvává.
Protože mám Noc v opeře od Queenů z SACD v 7.1 LPCM s obrovským datovým tokem (hraje to dobře!!!!) tak jsem z obalu od CD narenderoval video, to jsem muxl se zvukem a teprve takto vyrobené MKV funguje i s kapitolami. Ale která skladba je která lze zjistit jedině doklikáním. Zkusil jsem vyrobit z toho BluRay, ale i když to není zdaleka moje první, z ISO souboru vezme první skladbu a končí, zvolím-li lite menu, vůbec nereaguje....Protože to znám zpaměti odložil jsem to a nechal být, ale ostatní věci se mi nechce předělávat.
2. DTS audio nejde otagovat, cuesheet, abych viděl názvy jsem nějak nerozchodil, m3U taky ne, takže jsem taky vymysle tu berličku, že mám adresář ve favoritech.
Rozhodně to nebudu nějak konvertovat.
3. Těch 7.1 u zajíce jsem už pochopil, AAC prostě převede na PCM a to na tolik kanálů, kolik jich mám nastavených. Zajímavostí je, že jsem myslím ani nevěděl, že u tohoto zvuku může být víc kanálů a že to na Libre funguje, což jsem vlastně ověřil.

Někdo používá Kodi už mnoho let a některé věci mu připadají samozřejmé, ale ti co přecházejí z PopCourna, Dune, Xstreameru apod, začínají prakticky od nuly a musí ty rozdíly nějak strávit.

4. Vadí mi, že když dám do hudební knihovny kompilaci a v editoru napřed nevymydlím artisty do pryč tak mě tam tam zařadí každého brnkálistu. To by nebylo tak hrozné, ale toho se nedá zbavit, žádný povel vymaž z knihovny a v budoucnu ignoruj. Předělám v MP3Tagu umělce na Various Artist, dám znovu, ale to není jako filmů, šumaři tam zůstanou. Jediné řešení na které jsem přišel je přejmenovat adresář, vyčistit knihovnu, nechat načíst znovu, zábava na dlouhé zimní večery.

Diskografie Celine Dion, v to jsem se hrabal několik hodin, protože frankofonní věci tam mají Céline a ne Celine a hned jsou tam 2 umělci...stejně jako když je někde v tagu překlep.
Diskografie Karla Kryla - písničky se na deskách dost opakují, zařadí je do knihovny pod nějakým utajeným klíčem, takže mám album třeba jen se 2ma songy, ostatní nezmizely, ale jsou na jiné desce.
Atd. u spousty věcí prostě moc nechápu na první pokus logiku.

5. Filmy jsem snad už zvládl, ale jenom díky Tinymanageru, když si s tím neporadí nastupuje MediaCompanion, který má povel pro Imdb na klasické hledání, tím získám ident, uloží se NFO a to se načte do Tiny, takže to jaksi jde. U nových filmů je to prča, ale některé staré věci tam prostě jdou dostat jen s obtížemi.

Musím se s tím naučit.
vivid.sk (11472)|3.5.2017 17:33
1) 7.1 PCM skonvertuj do flac (bud jednotlive tracky, alebo flac+cue ako si zvuknuty, v principe je to jedno). Otagujes, bude to zarucene hrat a aj to bude v kniznici. 100% overene a funkcne. Tie mkv su zbytocne komplikovany postup
2) funcne riesenie som napisal, konverzia je bezstratova a trva par sekund. wav (ci premenovane dts) tracky nieje mozne tagovat, to nieje problem KODI.
4) V nastaveniach audio kniznice je moznost zobrazovat/nezobrazovat umelcov na kompilaciach v kniznici.
Foolproof (2713)|3.5.2017 18:29
4. Usilovná celoodpolední práce a myslím, že vím, kde je chyba. Chyba je použití MusicBrainzPickard, protože zavede milion zbytečných tagů, které potom pomocí MP3Tag odstraní leda profesionál, když si je tam nadefinuje.
Diskografie Demis Roussos, na každé desce si s ním někdo vrzl, a ten objeví se mezi artisty. V Mp3Tagu to zdrtím a je tam furt, protože jsou tam ještě jakési Artist ID number a bůhví co ještě a scrapper se do toho s radostí pustí a obnoví.To není kompilace, můžu zakazovat co chci. Nejde vymazat. Editor jsem nenašel.
Pro Dune se použil Musiciner, poklizeno.

Fakt není editor ??????
whitesak (406)|7.5.2017 19:18
[QUOTE=Foolproof;530150]Protože mám Noc v opeře od Queenů z SACD v 7.1 LPCM s obrovským datovým tokem (hraje to dobře!!!!) tak jsem z obalu od CD narenderoval video, to jsem muxl se zvukem a teprve takto vyrobené MKV funguje i s kapitolami. Ale která skladba je která lze zjistit jedině doklikáním. Zkusil jsem vyrobit z toho BluRay,[/QUOTE]
Queeny v opeře mám taky, ale už od počátku jako BD (jen audio) :-) . Jsou tam 4 zvukové stopy - PCM stereo 24@96, PCM 5.1 24@96, DTS MA Stereo 24@96, DTS MA 5.1 24@96. Všechny stopy hrají s poslední verzí LE (8.0.1j) naprosto bitperfect parádně a bez chyby... :-) Paráda ...
Foolproof (2713)|7.5.2017 21:48
Přesně to je ono, možná jsem kecal a není to z SACD ale z BluRay, ten zvuk je přesně ten co uvádíš, jede všecičko, všechno:-!!!

Je tam finta, když se nastaví, že mám repro 7.1 (což mám) tak u LPCM nejede asi žádné passtrough a jede na tolik kanálů, kolik je nastaveno. Zvuk je 5.1, ale dekoder zobrazuje 7.1, jede to i vzadu.

Píše mi MKVToolnix, že je to A_MS/ACM 96kHz 24bit 5.1 Surround (takže jsou tam možná zakodované ještě i zadní kanály, nevím.
MediaInfo píše, že je to 13,8 Mb/s (strašné), 96 kHz, 24 bits, 6 channels, PCM.

Mám Pentatonix - je to kontejner m4a, jede to taky, zobrazje na výstupu PCM, MediaInfo píše, že je v tom AAC(LC)
Potom Avicii - kontejner m4a - zobrazuje PCM, ale to je jiné kafe, MediaInfo píše 1380 kb/s, 44,1 kHz, 16 bit, ALAC, to je pškný poslech.
Flac jede i 5.1 APE taky.
Fakt už to dal dohromady, já jsem už skoro spokojený.
----------------

Tagy jsem dal dohromady, když se tomu rozumí je to brnkačka, akorát se nesmí děat 10ti letý archiv, to chvíli trvá. Řešní spočívá v tom ,že se musí zavést v MP3Tag tkzv. extended tags, což jsou Artists (ne Artist), MusicBrainzAlbumID atp. a ty které škodí tak zdrtit. Stejně tak je dobré provést case conversion, nevím proč, ale líbí se jim, když každé slovo v názvu začíná velkým písmenem.

Dnes jsem navíc objevil, proč mi nefungují menu v některých DVD. Hrůza. Mám tam adresář Video_ts malými písmeny, nikomu to nevadilo dlouhá léta, přijde KOdi a nepozná, že je to DVD.
Musím se s tím učit. Takže předělávám ISA z domácích videí, tak že měním velikost písmen adresářů.:-E:-E:-E
vivid.sk (11472)|7.5.2017 23:35
[QUOTE=Foolproof;530291]Takže předělávám ISA z domácích videí,[/QUOTE]
KODI s ISO subormi nema paradoxne problem (1 subor = 1 DVD), vie ich korektne prehrat (vratane menu).

[QUOTE=Foolproof;530291]KOdi a nepozná, že je to DVD.[/QUOTE]
S tymto vcelku suhlasim. Nieje nic primitivnejsie ako detekcia DVD/ BD stuktury, ale autori KODI su zrejme ineho nazoru. A to su uz posledne verzie vcelku pouzitelne, no stale ak nezaskrknes volbu (hladat v pod-adresaroch), tie filmy nepriradi korektne podla nazvu foldra, ale treba si ich dodatocne manualne refreshnut. Nasledne nieje nic lepsie, ako ked zacne dotahovat suborom VTS_01..... samostatne mena a vytvori plno nezmyselnych nazvov filmov v kniznici. V tomto smere je vcelku dobry pomocnik (uz spominany) TMM, ktory KODI usmerni.

Niektore veci stale KODI zobrazuje nekorektne, ale s mnohym s da zit, pripadne zdroje upravit tak, aby to pouzitelne bolo (napriklad ak mas jeden album s intepretom XYZ a tagy (len) ID3v1 a druhy album totozneho interpreta XYZ a tagom ID3v2, interpret sa v kniznici objavi 2x).
Datel01 (10)|14.5.2017 21:26
Zdravím, tak jsem se nějak popral s většinou neduhů přechodem z Androidu na LE. Aktuálně ale řeším knihovnu, podle rad jsem otagoval filmy v NAS tinymediamanager, Super aplikace, bylo to docela rychlé i když tam mám asi 1000 filmů. Teď bojuji s knihovnou v H8. Nastavil jsem nejdříve zdroj TMDB, ale procházelo to těch 1000 filmů hrozně pomalu, tak jsem přepnul na "lokální". Aktualizace knihovny trvala taky nějakou dobu, odhaduji hodinu, i když už jsem měl všechno otagované a uložené movie.nfo u každého filmu v adresáři. Docela zajímavé proč to tak dlouho trvá, když má vše nachystané....Po dokončení se mi ztratily náhledy filmů (jen nějaká univerzální ikona bez konkrétního obrázku filmu). Dle rady tady na fóru jsem přepnul zpět na TMDB s tím, že jsem čekal že bude provádět aktualizaci jen pro nově dotažené filmy, nicméně začal čistit knihovnu (což přesně nevím co znamená), maže původní data co si natáhl z lokálu? Trvá to už snad dvě hodiny a pořád to běží.....jsem zvědav co bude dělat pak jestli znovu načítat z TMDB?

Soubor movie.nfo je pro Kodi čitelný nebo se musí jmenovat stejně jako název filmu?
vivid.sk (11472)|14.5.2017 23:09
[QUOTE=Datel01;530458]Aktualizace knihovny trvala taky nějakou dobu, odhaduji hodinu, i když už jsem měl všechno otagované a uložené movie.nfo u každého filmu v adresáři[/QUOTE]

Skusim hadat: Mozno zavisi aku pouzivas verziu KODI, TMM ma v nastaveniach Kodi <16 a Kodi. Predpokladam, ze tieto informacie nemusia byt uplne kompatibilne, skus sa s tymto pohrat na nejakej mensej vzorke filmov.

Subor movie.nfo je OK, KODI myslim akceptuje obe verzie, ale lepsie ak sa to vola movie.nfo
Datel01 (10)|15.5.2017 12:35
[QUOTE=vivid.sk;530463]aku pouzivas verziu KODI[/QUOTE]

Mám LE verzi j, kde je Kodi 17. Vím, že TMM se dá nastavit na Kodi nebo Kodi <16, ale nechal jsem default Kodi neb mám verzi 17. Nfo pojmenované movie.nfo. Jinak včera večer jsem přepnul z resource local na TMDB a začala se čistit knihovna. Ráno když jsem odcházel tedy po cca 12h to bylo někde v půlce. H8 mám pár dní nově, tedy by tam žadný jiný odpad být neměl....Je to normální, že čištění knihovny probíhá tak dlouho? Jsem zvědavý jak dočistí jestli s TMDB bude znovu zase vyhledávat info o filmech, když má vše v nfo v kažném adresáři filmu.....jinak když čistí knihovnu, tak se na tom nedá nic jiného dělat. Při vyhledávání filmů přes TMDB je to tak zpomalené, že taky nejde nic dělat....ale to je asi normální. Nemáte někdo zkušenost jak dlouho jste čekali než projede celý adresář s filmy (kolik filmů za kolik hodin)? Díky.
Foolproof (2713)|15.5.2017 12:56
Píše hlášku, že čistí knihovnu, ale nic nesmaže. Maže jen to z knihovny, kam se nedostane, je tedy důležité mít vše zapnuto.

Já mám na NASu asi 660 fimů, ale neměl jsem zásadní problémy, myslím asi z důvodů:

1. Mám gigovou síť a velmi rychlou SD kartu zasunutou v USB, jede to na ni asi 60 MB/s.
2. Nechal jsem všechno přejmenovat, aby se s tím co nejlépe vypořádal a dělal jsem to postupně. Př. Na NASu mám drive X:// a podadrsáře /krimi,/doku/ scifi atd.
a třeba v /doku spoustu dokumentárních filmů s názvy všlijakými, protože zobrazuje se v knihovně název ne jméno souboru. V Tiny se dá upravit ukládací řetězec k obrazu svému, takže ze souboru X://doku/zraloci.mkv se po automatickém přejmenování stane X://doku/Sharks(2009)/Sharks(2009)HEVC-1080p AC3-6ch-CZE.mkv.

No a dával jsem to tam postupně, dokumentární - kontrola, krimi - kontrola, atd, ze všech drivů co mám.
Knihovnu mi to zálohuje asi 20 minut, se všemi obrázky, taky na NAS.

3. I procesor a "paměť" mají vliv. Mám kartu 32 G
Foolproof (2713)|15.5.2017 13:18
Příklad adresáře, dělá to automaticky a "umělce" tam má taky, takže nehledá po netu.

[ATTACH=CONFIG]34289[/ATTACH]
snap178.jpg
Datel01 (10)|15.5.2017 15:58
OK, díky budu experimentovat. Mám LE na USB klíčence, píšou že má 10/10 MB/s čtení/zápis. Koukal jsem na nějakou Micro SDHC a mají i 90/45 MB/s. Tohle by mohlo být jedno z omezení a zpomalování celého systému.....

Jak máš nastaveno toto:
800px-Quick-start-7.png
Foolproof (2713)|16.5.2017 00:40
Provider pouze lokálně (proto ty NFO v Tiny), každý file v samostatném adresáři (to udělá to přejmenování), hledat rekursivně jsem nechal, abych mohl mít více vnořených.

Ta klíčenka bude asi fakt pomalá.
Miki_ (162)|16.5.2017 08:41
Ahojte, s knihovnama jsem si ještě nehrál. A měl bych k tomu dotaz. Možná mi bude stačit jen odkaz nejlépe v cz, kde je napsané co je potřeba udělat, aby se udělaly knihovny k daným filmům na disku. Nebo nějaký osobní stručný návod jak nato. Stačí jen fakt stručně. Člověk si zbytek už domyslí. Jinak mám filmy v jednotlivých adresářích s dobře popsaným názvem např. "Man of Steel 2013" nebo "Muž z oceli 2013". A soubor např. "Man.of.steel.2013.1080p.DTS.ENG.DD.CS.mkv". Stačí to pro vytvoření knihovny? Nebo je potřeba u každého adresáře s filmem ještě doplnit soubor "movie.nfo"? Nemám filmy rozděleny do žánrů. Jen mám sekce - filmy_hd, seriály, hudba a pod sekce u hudby koncerty, klipy, HD atp. Děkuji
tdlmarek (1566)|16.5.2017 09:05
[QUOTE=Miki_;530500]Jinak mám filmy v jednotlivých adresářích s dobře popsaným názvem např. "Man of Steel 2013" nebo "Muž z oceli 2013". A soubor např. "Man.of.steel.2013.1080p.DTS.ENG.DD.CS.mkv". Stačí to pro vytvoření knihovny? Nebo je potřeba u každého adresáře s filmem ještě doplnit soubor "movie.nfo"?[/QUOTE]
Pokud se bavíme o filmech a seriálech, převážně zahraniční produkce, tak ano - stačí vhodně pojmenovaný adresář a Kodi se o vše postará. S hudbou v Kodi zkušenosti nemám.

Jméno adresáře by měl být originální název filmu, a je vhodné doplnit i rok pro přesnější detekci. Na jménech souborů uvnitř nezáleží, pouze v případě rozdělení do více částí musí končit např. "-part1.mkv", "-part2.mkv", nebo "-cd1.avi", "-cd2.avi", apod.

Není to sice česky, ale oficiální dokumentace je zde:
http://kodi.wiki/view/Naming_video_files/Movies

Obdobně u seriálů - adresář s názvem seriálu, uvnitř adresář např. "season.1" a uvnitř jednotlivé soubory epizod, které by měly mít v názvu běžné "s01e09", nebo "01x09" číslování.
http://kodi.wiki/view/Naming_video_files/TV_shows

Pokud člověk akceptuje nastavený systém, místo toho aby se Kodi snažil vnutit nějaké své vlastní výmysly, tak potom není nutné nic dalšího řešit.
vivid.sk (11472)|16.5.2017 10:29
[QUOTE=tdlmarek;530504]Jméno adresáře by měl být originální název filmu, a je vhodné doplnit i rok pro přesnější detekci.[/QUOTE]
K tomuto doplnim:

1) Kodi dohladava info bud podla nazvu adresara, alebo podla nazvu suboru v adresari. Toto zavisi podla toho, co je zvolene pri inicializacii kniznice (vid obrazok vyssie, prvy checkbox). Ja rovnako odporucam pomenovat si adresare podla povodneho nazvu (rok), pokial uzivatel preferuje lokalizovane nazvy (cestina/slovencina), da sa to rovnako nastavit v scrapperi - kodi inteligentne zmeni nazvy adrearov na nazvy lokalizovanych filmov, takze uz pri prehliadani cez "Files/Subory" su viditelne nazvy filmov v zvolenom jazyku.

2) Pokial pouzivas zjednodusenu strukturu (kazdy film je v samostatnej zlozke bez dalsieho vnorenia), nemas disky BD/DVD v suborovej strukture, odporucam taktiez vypnut rekurzivne scanovanie. Takto vyhladany obsah je skoro 100%ny, pokial je dodrzany nazov zlozky/adresara.

3) Pokial mas disky BD/DVD v povodnej sturkture, alebo pouzivas kombinaciu vnorenej struktury a nevnorenej struktury napriklad:
[spoiler]
[Brave (2012)]
[Moana (2016)]
[Cars]
-[Cars (2006)]
-[Cars 2 (2011)]
[Toy Story]
- [Toy Story (1995)]
- [Toy Story 2 (1999)]
- [Toy Story 3 (2010)]
[/spoiler]

odporucam ponechat rekurziu zapnutu, aj napriek tomu, ze niekedy ti zacne hladat obsah DVD/BD diskov po suboroch a dohlada hluposti. Vtedy treba nasledne prejst tieto nezrovnalosti a manualne refreshnut konkretny titul manualne (niekedy je to peklo, hlavne pri kombinacii roznych scrapperov, tu ale pomoze TMM)
Foolproof (2713)|16.5.2017 15:03
Poznámka:

Filmy jsem měl v neskonalém bordelu, místo názvu třeba jenom Harry1.mkv (Potter) atd. Pro DuneFashInterface to bylo jedno, data se zpracovávala Movienizerem v PC.
Pak přišel Android a Kodi a vše na hovno. Udělal jsem export z Movienizeru do čehosi, co žral Dreamplex a ten vyrobil ke každému filmu JMENO.NFO. Kodi to už přečetlo, ale nebyly údaje o hercích atp.
Finále LE a Kodi a vynikající rada s TinyMediaManager. Pouze TMDB naprosto stačí. Tiny nevyhledává pouze podle názvů, ale když najde JMENO.NFO, tak bere údaje z něj, nechá si to potvrdit a oscrapuje, přejmenuje file a přejmenuje i soubor NFO 2x, jednou na NOVEJMENO.NFO a na Movie.NFO, aby to přečetly i jiné programy, které to umí a vytvoří pro každý film extra adresář, do kterého přidá fanart, poster atp. takže se při listování knihovnou nic nedohledává na netu.

Bylo to s podivem, ale správně oscrapoval kromě asi 30 ti filmů vše a vše česky. Kodi nemuselo dělat nic, vše bylo hotovo na PC.
BluRay mám na plackách, ještě jsem se nerozhodl, co s tím, stále přehrávám v Dune, jsou mimo knihovnu (asi 25). Hudební BluRay i DVD, které mám jako ISO jsem jaksi otagoval (MusicBrainzPickard ?) nějak si nyní nevzpomínám.

Nemám ani jeden seriál (nesnáším) klasického typu, těch několik "Návštěvníci, Já, Claudius, Planeta Země, Bratrstvo neohrožených" jsem tam přes TVShow nedostal, takže jsem to oscrapoval přes MediaCompanion a IMDB a mám to jako kolekce filmů.

HUdba, to je jiné kafe. Žere jenom to, co je otagované, dosud jsem nepřišel na to jak tam dostat CD, které je jako jeden soubor FLAC a u toho CUESheet, což v dune stačilo, abych hrál, listoval, přeskakoval. Několik APE, DTS apod, jsem rozsekal a otagoval, ale moc mě to nebaví, takže koumám. Nejhorší je to, že i když je to v kontejneru MKA, tak nerozezná kapitoly, funguje to jedině tak, že se k tomu dorenderuje "dummy" video a udělá se z toho MKV, pak jde skákat po kapitolách, ale jejich názvy nezobrazuje, 100 let za opicemi a 10 let za Dune.
vivid.sk (11472)|16.5.2017 15:16
[QUOTE=Foolproof;530518]dosud jsem nepřišel na to jak tam dostat CD, které je jako jeden soubor FLAC a u toho CUESheet[/QUOTE]
Toto vie KODI spracovavat uz hodne dlho. Netreba k tomu paradoxne vobec nic upravovat (akurat si skontroluj, ze odkaz v cue je naozaj platny na dany flac/ape/vw/cokolvek). Ako bonus je "rozsekanie" po trackoch ihned, ako vojdes medzi subory (teda nie v az kniznici, ako to robi foobar2000), ale ked behas po disku cez adresarovu strukturu uvidis ihned zoznam trackov, namiesto 1 x flac + 1 x cue.
tdlmarek (1566)|16.5.2017 16:42
[QUOTE=Foolproof;530518]Tiny nevyhledává pouze podle názvů, ale když najde JMENO.NFO, tak bere údaje z něj, nechá si to potvrdit a oscrapuje, přejmenuje file a přejmenuje i soubor NFO 2x, jednou na NOVEJMENO.NFO a na Movie.NFO, aby to přečetly i jiné programy, které to umí a vytvoří pro každý film extra adresář, do kterého přidá fanart, poster atp. takže se při listování knihovnou nic nedohledává na netu.[/QUOTE]
Při klasickém přístupu s Kodi knihovnou se [s]na netu nic nedohledává, to je opět misinformace[/s] Oprava: Náhledy obrázků se skutečně dohledávají dodatečně a ukládají lokálně, moje chyba. Rozdíl je akorát v tom, že ta metadata nejsou uložená přímo v adresářích vedle filmu, ale Kodi je má u sebe (buď v SQLite .db souboru, nebo v MySQL databázi). Oba přístupy mají něco do sebe, výhody/nevýhody jsou čistě individuální.

Mně by třeba vadil ten bordel v adresářích s filmy, je to otrava když to chce člověk třeba někomu zkopírovat, nebo to nabídnout jinému klientu než je Kodi.

Naopak centrální Kodi databáze v MySQL lze elegantně využít tím způsobem, že ji sdílí více Kodi instalací. Takže např. na PC si v Kodi pohodlně (klávesnice, myš, ...) upravím knihovnu tak jak se mi chce, roztřídím do kolekcí, atd., a druhé Kodi na HTPC vidí ihned totéž.
vivid.sk (11472)|16.5.2017 17:05
[QUOTE=tdlmarek;530524]Mně by třeba vadil ten bordel v adresářích s filmy[/QUOTE]
Aky border? Mas v adresari jeden subor movie.nfo navyse a v nom toto (film Cars 2):

[SPOILER]



Autá 2
Cars 2
Cars Collection

5.8
2011

1368
Hviezdny pretekár Bleskový McQueen a svojrázny odťahovák Mater prevetrajú svoje priateľstvo na celkom nových miestach. Blíži sa totiž svetová séria Grand Prix a vôbec prvý krát sa tak bude pretekať o prestížny...
Hviezdny pretekár Bleskový McQueen a svojrázny odťahovák Mater prevetrajú svoje priateľstvo na celkom nových miestach. Blíži sa totiž svetová séria Grand Prix a vôbec prvý krát sa tak bude pretekať o prestížny titul najrýchlejšieho auta na svete. Ukazuje sa však, že už len dostať sa na tieto vrcholné preteky nie je vôbec jednoduché a cesta je plná pomyselných jám, výmoľov, obchádzok a veselých prekvapení. Najmä keď sa svojrázny hrdzavý odťahováčik nedopatrením a spôsobom sebe vlastným zapletie do šlamastiky, ktorá sa môže prihodiť len jemu - do prípadu medzinárodnej špionáže.

103
http://image.tmdb.org/t/p/w500/7WILDjnJggB3bIioS3LRvtvmu1X.jpg
http://assets.fanart.tv/fanart/movies/49013/moviebackground/cars-2-501c4de18e7f7.jpg
Rated G
US:G / US:Rated G
tt1216475


tmdb
49013


imdb
tt1216475


tmdbSet
87118


49013
plugin://plugin.video.hdtrailers_net/video/apple.com/http%3A%2F%2Ftrailers.apple.com%2Fmovies%2Fdisney%2Fcars2%2Fcars2-tlr4_h720p.mov
United States of America
2011-06-11





false
0
Animation
Family
Adventure
Comedy
Walt Disney Pictures
Pixar Animation Studios
Sajan Skaria
John Lasseter
Ben Queen
Nick Sung
Brad Lewis
Dan Fogelman
Robert Moyer
John Lasseter
Brad Lewis
duringcreditsstinger

Larry the Cable Guy
Mater (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/9yGwJBveIvLidqJEQI4PRuKQhMr.jpg


Owen Wilson
Lightning McQueen (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/j7oYgvfDiO34VcFdSB7GhM2CSle.jpg


Michael Caine
Finn McMissile (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/nlIjMLp9zvvYM2eFm77UhI7s1nW.jpg


Emily Mortimer
Holley Shiftwell (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/rdHrGCfnVcZkbOjfEDnWbk80X5Z.jpg


Eddie Izzard
Sir Miles Axlerod (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/j5hzBqmcyWG2GC754uACCoNgAvS.jpg


John Turturro
Francesco Bernoulli (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/xgdh8Aw8CWhZmbV8Pd3vPCPKVyC.jpg


Brent Musburger
Brent Mustangburger (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/fZXRho9StEBcblGYtplxiFTxD73.jpg


Joe Mantegna
Grem (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/puf1FzUBaysTzPbCR67IWdippCn.jpg


Thomas Kretschmann
Professor Z (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/sAGn557s6oJ74SycAV2DPb26Vqn.jpg


Peter Jacobson
Acer (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/zOyIUOFNmb15I7QbB3E9kw48LXl.jpg


Bonnie Hunt
Sally Carrera (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/lwEvPd4SXprCLBnPzXUaH5pm33w.jpg


Darrell Waltrip
Darrell Cartrip (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/3iMeZsKQ9FH31tmdsEb36GfrQZP.jpg


Franco Nero
Uncle Topolino (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/f9ncJubHyIVngr7Itbbf9YA4Us7.jpg


David Hobbs
David Hobbscap (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/6Xi6vgEivSryVz4HD3JzoB1kbJr.jpg


Patrick Walker
Mel Dorado (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/kkQPGNNZMNKOK0anQ51ncZFycRO.jpg


Tony Shalhoub
Luigi (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/jXzlVxS8u64XEZUoNPiuhGcQXDW.jpg


Jeff Garlin
Otis (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/cBs7u7rBTvDFp5MFCnvrPeF7SI2.jpg


Michel Michelis
Tomber (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/5rn0Oy7peXaRYZPP7G7wDpmSM5D.jpg


Jason Isaacs
Siddeley / Leland Turbo (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/1GtGhAJz1JloqHARqc2xMsq5rG4.jpg


Lloyd Sherr
Fillmore / Combat Ship (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/xoYG4Qvd2RFPnVMuHQI3eQWkXfT.jpg


Bruce Campbell
Rod "Torque" Redline (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/hZ2fW0gpPIBvXxT5suJzaPZQCz.jpg


Teresa Gallagher
Mater's Computer (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/yfCrvKKr3dwQVAThmvdmXET06MU.jpg


Jenifer Lewis
Flo (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/yMClokTiKKwa3KWSfxT1wsy9YZ.jpg


Stanley Townsend
Victor Hugo / Vladimir Trunkov / Ivan the Tow Truck (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/nZZWcRY77Cc01E4bWJhHUyHOJhZ.jpg


Velibor Topic
Alexander Hugo (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/yWqta1oCZfFC0ihBSApmN3CloLg.jpg


Sig Hansen
Crabby (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/stZFteu0hjfu51Tc2s0JKk7JXLm.jpg


Guido Quaroni
Guido (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/qfnm3XzrMljLhU3HoNfYk0YGoBw.jpg


Vanessa Redgrave
The Queen / Mama Topolino (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/hGxsPCZkwa30UE0XQdGTB9yT0jz.jpg


John Mainieri
J. Curby Gremlin (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/d1ULsQupeUfn6KvUa7pLQ80ZMFZ.jpg


Brad Lewis
Tubbs Pacer (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/wfIglAFUH6n1Jbxt7P2Wh317jvI.jpg


Cheech Marin
Ramone (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/lNtiBKQO4QzKjhBXq4fxm5Q4vDg.jpg


Jeff Gordon
Jeff Gorvette (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/fRNBZT78R8PNJAYaJGBF9pP6z5x.jpg


Lewis Hamilton
Lewis Hamilton (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/t5zm6EkUfTHgfpS4cVEtein4LLK.jpg


Paul Dooley
Sarge (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/rnzvqo7oR2IwSfN2Ayh3ysc4WNt.jpg


Edie McClurg
Minny (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/l8iHE1qnlCUlOs1Oq0LzGWO8T1D.jpg


Richard Kind
Van (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/xpLufPiiFgoCEdIMqD4RY79PKGb.jpg


Katherine Helmond
Lizzie (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/m7o1IEKIabcTWz5Qr4yUEoCNHDE.jpg


John Ratzenberger
Mack (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/yGechiKWL6TJDfVE2KPSJYqdMsY.jpg


Michael Wallis
Sheriff (voice)
http://image.tmdb.org/t/p/w185/4LuttJxXdNZgSDPeY0IOaczfajj.jpg


Denise Ream
Producer


Natalie Lyon
Casting


Kevin Reher
Casting


Mark Nielsen
Associate Producer


Jake Martin
Production Manager

English, Japanese, Italian, French
BLURAY


[/SPOILER]

Vyhoda je v tom, ze nech sa adresar vola: Film_ABC / a meno suboru sa vola Film_123.mkv, tak ten film vzdy KODI korektne dohlada a zobrazi ako "Cars 2" (alebo ekvivalent v zvolenom jazyku: Autá 2).

Tie dalsie subory, ktore tam TMM moze ulozit su jpegy (cover, thumbs, art), ktore mozes, ale nemusis ukladat. Ak ich neulozis KODI si ich stiahne z webu, ale ak su dostupne na lokalnom disku, KODI si ich presunie do db z HDD (rychlejsia inizializacia).


Vyssie popisane ale nie je nutne, pre spravne fungovanie/dohladanie do kniznice, ale z 90% uspesnosti zvysi percento dohladania na 99.9% pri inicializacii kniznice (samozrejme, zavisi od kvality pouzivanych nazvov, percento je orientacne, ako je to asi u mna)
tdlmarek (1566)|16.5.2017 17:09
[QUOTE=vivid.sk;530526]Tie dalsie subory, ktore tam TMM moze ulozit su jpegy (cover, thumbs, art), ktore mozes, ale nemusis ukladat.[/QUOTE]
No a přesně tenhle bordel mám na mysli, viz: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/40693-Evolveo-Android-box-H8?p=530473&viewfull=1#post530473

Ale jak říkám, je to věc každého, co mu vyhovuje.

Já primárně reagoval na dotaz od Miki_-ho, který se explicitně ptal na stručný popis a funkční řešení. Proto jsem uvedl to nejjednodušší, kterým je bezespopru zkrátka mít adresáře normálně (a přehledně) pojmenované, nesnažil jsem se tu přepsat a porovnat všechny dostupné možnosti (proto jsem ani nezmínil ty soubory). Ze zdejší diskuze by totiž člověk mohl mít dojem, že varianta s TMM je nutností pro kompenzaci jakési neschopnosti Kodi, což jak uvádíš, samozřejmě není pravda.

Ano, procenta jsou orientační, já bych tomuto přístupu dal (dle zkušeností s mou knihovnou) spíš tak 99 % - s tím že TMM tam nejspíš doplní to 0.9 % navíc. Snad vždy, kdy se Kodi spletlo v detekci nějakého filmu, se ukázalo, že byla chyba u mě (např. jsem měl v názvu adresáře špatný rok).
vivid.sk (11472)|16.5.2017 17:24
marek> hodne zavisi od obsahu. Moj filmovy obsah dohlada - trufam si tvrdit na 100% aj bez nfo. Ale detsky obsah (+ koncerty), ktory je casto velmi specificky a nazvy adresarov su lokalizovane, tak tam uz ta uspesnost neplati. A tu je prave TMM velmi ucinny, pretoze staci naozaj ten 1 subor (nie komplet "bordel") na spravnu identifikaciu.

A to nevravim o obsahu, ktory je nezatrieditelny do ziadnej zo skupin a je nutne ho nechat "as-is", ale potrebujes k nemu (k jeho zlozke) mat aspon nahlad, pretoze 5 rocne decko si neprecita, co je vovnutri.
tdlmarek (1566)|16.5.2017 17:27
No tak se vrať na předchozí stránku a přečti si úplně první větu mého příspěvku:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/40693-Evolveo-Android-box-H8?p=530504&viewfull=1#post530504

Pokud si něco dám jako předpoklad, na základě kterého píšu svoji odpovědi, tak je docela nesmyslné tu odpověď rozporovat pro případy, které jsem si já hned na začátku vyloučil, ne? :)
vivid.sk (11472)|16.5.2017 17:32
jj, je to napisane spravne.

Ber teda info napisane vyssie len ako upresnenie z praxe pre ostatnych :)
Foolproof (2713)|16.5.2017 17:39
[QUOTE=tdlmarek;530524]

Naopak centrální Kodi databáze v MySQL lze elegantně využít tím způsobem, že ji sdílí více Kodi instalací. Takže např. na PC si v Kodi pohodlně (klávesnice, myš, ...) upravím knihovnu tak jak se mi chce, roztřídím do kolekcí, atd., a druhé Kodi na HTPC vidí ihned totéž.[/QUOTE]

Má to jednu vadu.

Na všech zařízeních musí být stejná verze Kodi.
Na PC mám fork Kodi DSPlayer, jenom toto umí Lavfiltry a Madshi renderer.
Na Androidu mám SPMC, Kodi je skoro nepoužitelné.
V LIbre mám Kodi 17.2
V satelitu mám stále Jarvis, důvody nerozvádím.

Databáze je tedy nepoužitelná.

Místo toho používám jednu jedinou databázi, kterou mám v LibreElec a v ostatních strojích a verzích je mám nasdílené, viz např. obr. z PC

[ATTACH=CONFIG]34291[/ATTACH]

Tedy žádná databáze na PC není a přitom v knihovně to je, podle mě je to lepší. To platí samo i pro ostatní, na verzi databáze nezáleží a obsahuje filmy, klipy, hudbu, zkrátka vše.
snap179.jpg
Foolproof (2713)|16.5.2017 18:06
[QUOTE=tdlmarek;530524]Při klasickém přístupu s Kodi knihovnou se na netu nic nedohledává, to je opět misinformace. [/QUOTE]

Tak to tedy nechápu, mohu volit buď "pouze lokální informace", takže prohledává NFO nebo "poskytovatele informací", potom hledá na netu.
Dostane-li se tam kravina, je třeba udělat update informací a nechť je to uloženo kdekoliv musí opět podle nastavených pravidel a ptá se "Byly nalezeny lokálně uložené informace, ignorovat a hledat na internetu ?"

A ještě k jinému. Editovat na PC v Kodi pomocí klávesnice, myši nebo kamaráda nebo dělat totéž na PC v Tiny ve spojení s MediaCompanion nelze srovnat, pokud není uživatel masochista. Je to jako srovnávat editaci v příkazovém řádku s použitím GUI.\\/
Foolproof (2713)|16.5.2017 18:15
[QUOTE=vivid.sk;530521] Netreba k tomu paradoxne vobec nic upravovat (akurat si skontroluj, ze odkaz v cue je naozaj platny na dany flac/ape/vw/cokolvek).[/QUOTE]

Blbě jsem se vyjádřil, ono to hraje, ale v knihovně je jenom seznam.... Opět jsi mě nakopl, jako již poněkolikáté a trochu jsem si s tím pohrál. Řešením (částečným) je Foobar2000, který má povel "Add tag from FreeDB", čímž se do cue doplní přesné názvy atp.a potom "Attach pictures" tedy lze přidat obaly atp., no a do knihovny už to naleze fajn, umělci- ty se musí dohledat, to tam zatím nedostanu jako z MusicBrainzu.
tdlmarek (1566)|16.5.2017 18:24
[QUOTE=Foolproof;530532]Tak to tedy nechápu, mohu volit buď "pouze lokální informace", takže prohledává NFO nebo "poskytovatele informací", potom hledá na netu.
Dostane-li se tam kravina, je třeba udělat update informací a nechť je to uloženo kdekoliv musí opět podle nastavených pravidel a ptá se "Byly nalezeny lokálně uložené informace, ignorovat a hledat na internetu ?"[/QUOTE]
Moc nechápu, o čem mluvíš. Já reagoval na větu "takže se při listování knihovnou nic nedohledává na netu" - u klasické knihovny se informace z Internetu stáhnout jednou po přidání nového obsahu, uloží do databáze, a při dalším listování se pak již [s]nic nedohledává.[/s] Viz výše. Toť vše.

Ale dodatečně mi došlo, že ty pokud máš X instalací Kodi v různých verzích s vlastními knihovnami, tak by si tuhle cache vlastně vytvářela každná z nich. Možná, že jsi narážel na tohle, takže to pak dává určitý smysl.

[QUOTE=Foolproof;530532]A ještě k jinému. Editovat na PC v Kodi pomocí klávesnice, myši nebo kamaráda nebo dělat totéž na PC v Tiny ve spojení s MediaCompanion nelze srovnat, pokud není uživatel masochista. Je to jako srovnávat editaci v příkazovém řádku s použitím GUI.[/QUOTE]
Já ale nepopisuju vytváření knihovny, ta se při mnou popisovaném scénáři poskládá sama, takže uživatel nemusí dělat vůbec nic. Hovořím o "dalším managementu" nad knihovnou, tzn. třeba označování filmů jako viděných, vytváření vlastních kolekcí a třídění filmů do nich, a pouze ve výjimečných případech opravení chybně detekovaného titulku (jednorázová akce na 5 vteřin).
vivid.sk (11472)|16.5.2017 20:27
[QUOTE=Foolproof;530533]čímž se do cue doplní přesné názvy[/QUOTE]
A doplnim este v ramci tejto diskusie este jedno vyborne a jedinecne riesenie, ktore podporuje komplexnu spravu albumov (cue+album; tracky, alebo album s embbeded cue).

CueTools

Komplexna sprava bud pre "rozsekanie", alebo naopak spojenie albumu popri zachovani vsetkych dolezitych atributov, ako su povodne medzery a kontrola CRC voci AccurateRip db. Dotahovanie tagov je samozrejmost.

[SPOILER]
[h=4]Use cases[/h]
  • Convert a single-file album image with CUE sheet to a file-per-track album image
  • Convert a single-file album image with CUE-sheet-per-album to a single-file album image with CUE-sheet-per-track album image (feature request)
  • Convert a file-per-track album image with CUE sheet to a single file album image
  • Convert a file-per-track album image without a CUE sheet to a single file album image with simple CUE sheet
  • Convert an album image from one lossless codec to another, preserving CUE sheet structure
  • Verify a (possibly non offset-corrected) album image against AccurateRip database
  • Apply offset correction to a rip made without offset correction
  • Prepare an album image for burning with software, which does not handle drive write offsets, by applying offset
  • Extract an album image directly from a RAR archive without unpacking it, and save it in a different format
  • Fix filenames in a CUE sheet, if the files were renamed or converted to a different format.
  • Compress to LossyWav, creating a lossy output + correction file.
  • Convert a HDCD image to 24-bit / 20-bit / LossyWav 16-bit audio files (irreversible).
  • Convert an album image with minor audio errors to one without errors, using correction files in the CUETools Database.

[/SPOILER]
Foolproof (2713)|17.5.2017 15:19
to tldmarek

Ne.

Nemám x instalací s vlastními knihovnami. Mám x instalací Kodi, různých verzí z určitých technických důvodů, pouze s jednou knihovnou, bez SQL databáze.
Což je informace velmi nepřesná. protože tu jednu co mám lze prohlížet či editovat jakýmkoliv SQL editorem.

Činnosti další jako......jmenuješ vlastní kolekce, mně z toho vyplývá, že jsi asi to Tiny nezkusil, protože to má i třeba hromadné editace, takže např. vybrat 30 filmů a jako žánr si doklepnout DEBILITA je poměrně snadné, hned je sbírka daleko více vypovídající.:-DNebo dát delete.....
No a pokud ti nevadí, co za hrůzné stupidity ti tam dá automat jako plot atp. s nulovou vypovídací schopností, tak ano, já si raději vyberu z několika databází a v neposlední řadě mám rád i seznam trailerů, teaserů k danému filmu, které si můžu vybrat a uložit jen ty, které chci.
Jestli je film zhlédnutý nebo ne, to jsem nikdy nepochopil, k čemu je to dobré- Jestli jsem film viděl a nic si z toho nepamatuji, tak si asi nezaslouží, aby zabíral místo na disku, bez ohledu na to, jestli to mám poznačené. No a filmy, které znám skoro zpaměti a jako zlato uchovány, ty si snad sakra nemusím značit.B-)

to vivid.sk

CueTools znám, rozčleňoval jsem s tím několik velkých flaců.Ale.

Při přehrávání hudby se mi líbí addon ArtistSlideShow.Aby tento addon regulerně fungoval, musí ti artisti mít ID, které si tento addon bere s MusicBrainz.
Princip spočívá v tom, že hrábne na net a potom náhodně promítá na pozadí fanarts, které doluje ze všech možných serverů na základě toho ID. Dá se mu říci i adresář třeba na NAS a potom, když mu dojdou obrázky na netu bere i z lokálu, pokud nenajde vůbec nic bere z jiného, který určíš a jsou to třeba fotky z dovolené.:-D
Foobar i CueTools jsou navázány na FreeDB, tedy kýžený efekt se nekoná nezíská ID, skončí u toho posledního.

U hudby dál nepokračuji, musím vymyslet nějakou rozumnou cestu, protože když např Pickard najde nějakého picmocha, který má na CD credits, tak mi ho dá mezi umělce, no a nestačím se divit, ruční mazání extended tagů mě nebaví.

Nyní zápasím s videoklipy, zatím jsem zkoušel TheAudioDB, poloopice, které neposlouchám najde, ale trochu starší věci i když se toho prodaly miliony kusů ani rana.
Př. Les Humphries Singers - We are goin down Jordan a další, jedině ruční editace.

Absolutně nejlepší web se mi zdá DISCOGS, ale neznám editor, který by s ním pracoval.
vivid.sk (11472)|17.5.2017 16:27
[QUOTE=Foolproof;530550]U hudby dál nepokračuji[/QUOTE]
Jasne, cim vacsia kniznica, tym viac casu to trva zorganizovat. Stale sa vsak da KODI pouzit bez kniznice (spustanie audia z adresarovej struktury, ktoru poznas).
Zasadne je to, ze je vystup korektny (bitperfect) a cize nieje nutne koli prehravaniu audia zapinay iny player (pokial s nim nerobis nejaky processing, ktory nezvladne KODI).
tdlmarek (1566)|17.5.2017 20:41
[QUOTE=tdlmarek;530534]Moc nechápu, o čem mluvíš. Já reagoval na větu "takže se při listování knihovnou nic nedohledává na netu" - u klasické knihovny se informace z Internetu stáhnout jednou po přidání nového obsahu, uloží do databáze, a při dalším listování se pak již nic nedohledává. Toť vše.[/QUOTE]
Beru zpět. Dodatečně jsem si ověřil, že obrázky se skutečně vždy ukládají do lokální cache, a nikoliv do databáze, jak jsem si myslel. Tímto se tedy omlouvám za zbytečně rozpoutanou diskuzi, chybně jsem si to vyložil jako zmínku o metadatech obecně.

[QUOTE=Foolproof;530550]No a pokud ti nevadí, co za hrůzné stupidity ti tam dá automat jako plot atp. s nulovou vypovídací schopností, tak ano, já si raději vyberu z několika databází a v neposlední řadě mám rád i seznam trailerů, teaserů k danému filmu, které si můžu vybrat a uložit jen ty, které chci.[/QUOTE]
Inu, nevadí :) Mně vyhovuje, že adresáře/soubory stažených filmů pouze nakopíruju na úložiště, po nastartování HTPC je již všechno automaticky označené a zařazené do knihovny, a o nic dalšího se nemusím starat. Dokud je film rozpoznaný správně, tak (až na vzácné výjimky) celkem neřeším, co je napsané v plotu, jaké se tam zrovna nasekaly žánry nebo který fanart si scrapper vylosoval jako výchozí. Možná bych měl zmínit, že mám vše v angličtině, třeba to je důvod, proč mě nikdy žádné "hrůzné stupidity" netrkly do očí. A dávám přednost strávit čas spíš sledováním těch filmů :) Ale proti gustu ... Každého baví něco, třeba hudebním albům věnuju násobně více péče.

[QUOTE=Foolproof;530550]Jestli je film zhlédnutý nebo ne, to jsem nikdy nepochopil, k čemu je to dobré- [/QUOTE]
Vidíš, a pro mě je tohle zase nedocenitelná funkce. A mohl bych zde rozepsat proč a jak, ale to už bychom se definitivně posunuli od popisu fungování programu k přesvědčování se co a jak používat - což asi není předmětem téhle diskuze.
Miki_ (162)|18.5.2017 08:24
[QUOTE=Foolproof;530550]Jestli je film zhlédnutý nebo ne, to jsem nikdy nepochopil, k čemu je to dobré-[/QUOTE]

No u filmů asi ani ne. Ale u takových seriálů se to hodí. Člověk si nemusí pamatovat, který díl naposledy viděl ;-)
Foolproof (2713)|18.5.2017 13:07
Ano, mám seriály, několik, asi 6 a všechny jsem viděl. :-E:-E. Faktem je, že kdybych byl fanatik na třeba M*A*S*H*, asi bych byl nucen si značit aktivitu, ale slyšel jsem (nevím, neznám) že se na to používá nějaký Trakt.tv nebo tak nějak a že je to automaticky.
Miki_ (162)|19.5.2017 10:00
[QUOTE=Foolproof;530581]nějaký Trakt.tv nebo tak nějak a že je to automaticky[/QUOTE]

Ano slyšel jsem o tom. A je to i pro filmy. Ale tam to chápu jako, že je to spíš databáze filmů či seriálů jestli jsem je vůbec někdy viděl. Zatím si celkem pamatuji co jsem viděl a co ne. A až nebudu a budu senilní, tak to už bude jedno a podívám se nato "poprvé znova" i několikrát :-D Ale to o čem jsem psal výše je pro seriály super, aby si člověk nemusel pamatovat po několika dnech, který díl jsem vlastně shlédl naposledy ;-)
Foolproof (2713)|19.5.2017 18:25
[QUOTE=tdlmarek;530564]který fanart si scrapper vylosoval jako výchozí. [/QUOTE]

To je přesně ono, pokud ti nezáleží na tom, který poster byl "vylosován" (asi je to podle hodnocení) stačila by ti pouze adresářová struktura, je to přehlednější, rychlejší atd.
Mít filmy v angličtině je velmi praktické, výborně se hledá podle názvu:-D,třeba funkcí Global search, ono vzpomenout si, že třeba Poklad Inků je vlastně Legacy (dědictví) nebo naopak Podivné dědictví žádné legacy není, ale je Man of the East......a navíc k tomu mít poster, který nic nevypovídá.....( v angličtině i když originál je třeba spagghetti):-D
tdlmarek (1566)|19.5.2017 20:22
[QUOTE=Foolproof;530612]Mít filmy v angličtině je velmi praktické, výborně se hledá podle názvu,třeba funkcí Global search, ono vzpomenout si, že třeba Poklad Inků je vlastně Legacy (dědictví) nebo naopak Podivné dědictví žádné legacy není, ale je Man of the East......a navíc k tomu mít poster, který nic nevypovídá.....( v angličtině i když originál je třeba spagghetti)[/QUOTE]
Nuže, co ti na to mám říct? Můžeš přidávat smajlíků kolik chceš, ale demonstruješ tím akorát svůj postoj. Já jsem s tím stavem naprosto v pohodě, a ohledně názvů mě vlastně ani nezajímá, jaký překlad zrovna ti naši experti vymysleli :) Takže si ani nemusím na nic vzpomínat.
Foolproof (2713)|20.5.2017 11:39
Dobře, už toho nechme, beru zpět, prostě a jednoduše si pamatuješ několik tisíc originálních názvů i s jejich překlady do angličtiny. Howgh.
MSuchy (17)|22.5.2017 09:17
Ahoj, koupil jsem si také tuto krabičku, primárně pro přehrávání filmů z přenosných disků přes USB, dále pro sledování TV a stahování dalšího video obsahu. Zatím připojeno pouze přes wifi, propojeno přes HDMI s AVR Yamaha. Přehrával jsem filmy (nejčastěji MKV - 1080p) přes BR přehrávač, ale poslední dobou vše co jsem stáhl má ochranu Cinavia a z PC přehrávat nechci, proto jsem sáhl po tomto řešení. Kvalita video výstupu, zejména ostrost, kterou tady někdo také řešil, je určitě viditelně horší, než u stolního BR, případně z PC, ale je to stále koukatelné. Android je hrůza a po několika hodinách strávených výběrem "optimálního" přehrávače, který prostě neexistuje - jeden neumí pořádně titulky, druhý zvuk do AVR, ve třetím trhá video...atd. jsem si na SD kartu nahrál LibreELEC (poslední verze 8.0.1k). Kodi mi přijde hodně zajímavé, knihovna i přehrávač, zvuk bez problémů pass u všech formátů, ale dostávám se ke svému problému. Rychlost přehrávání videa včetně 4K je naprosto ok, vše je plynulé, ale jen do doby než zapnu (jakékoli!) titulky. Při zobrazení každé další věty, nebo slova, se obraz malinko zadrhne. Dlouho mi trvalo, než jsem to vysledoval, ale opravdu to dělají titulky. Zkoušel jsem různé změny nastavení, ale nemohu se toho zbavit. U některých filmů jsou titulky extra, někde jsou součástí MKV, ale na výsledek to nemá vliv. Nevím zda se s tím někdo setkal, zkoušel jsem tady pátrat a hledat, ale nikde jsem nic nenašel. Napadá Vás prosím, co bych mohl ještě zkusit?
Foolproof (2713)|22.5.2017 10:56
Podle mě není zatím řešení. Pokud je to "jen" HD, tak se to dá, ale stáhl jsem si Planet Earth 2 v 4k HEVC 10 bit HDR a tam jsem si toho všiml poprvé. Vždy to udělá u nového titulku, pokud je přechod z titulku do titulku, tak to neudělá.
Má to něco společného s tím, že Amlogic zatím nevydal linux drivery pro S912.

Zajímavé je na tom to, že kromě mě a nyní i tebe si na to nikdo nestěžuje.:(
MSuchy (17)|22.5.2017 12:45
Ano přesně tak, vždy u nového. Já jsem na plynulý obraz pes a tohle mě hned zarazilo. Tak holt budeme čekat, jestli vydají drivery. Ještě mě napadlo zkusit stáhnout titulky a uložit je někam do rootu, jestli to nepomůže...
p.s. zkusil jsem verzi 8.0.1l ale kromě chybějící češtiny jsem si nevšiml žádného rozdílu.