Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nvidia Shield Android TV - ultimátní TV centrum

Drion (32)|23.6.2016 01:54
Ahoj ďakujem za vysvetlenie všetkého čo som potreboval. Trebalo by to dať na začiatok fóra. Ja som sa s tým dnes cely deň trápil a nakoniec to konečne ide. Aj keď som mal všetko dobre nastavene nie a nie to ísť. Potom mi zamrzlo SMPC tak že som musel reštartovať Shield a zrazu to ide. Ale nejak mi nejde HDMI CEC. Ja mám zapojenu Shield do receivera a odtiaľ do tv. Keď vypnem Shield výpise vypnem tv ale nič sa neudeje. Ani pri zapinani Shield. Pritom keď zapnem BR player ten si všetko zapne aj vypne. Zdá sa že bude chyba v Shield. Uvidíme či new firmwer to porieši ako píšeš. Len nechápem že tak základne veci nemajú po roku už dávno opravené.
huberokororo (58)|23.6.2016 09:29
Údajně v tom HDMI CEC dělá tak trochu neplechu rozdílnost verzí HDMI jednotlivých přístojů zapojených v řetězci.Jednoduše řečeno,ideální by bylo kdyby jak receiver tak i tv měly verzi HDMI 2.0 ,tak jak to má Nvidia shield.
mal1cek (17)|23.6.2016 11:43
Zdravim, co sa tyka hier, da sa z android shotu nieco schopne stiahnut zadarmo a hrat? ci to funguje len cez stream z pc do konzoly?
Sealex (290)|23.6.2016 14:57
Dost her pro Android je vidět přímo na stránkách Nvidie zde:
https://shield.nvidia.com/games/android
Nezapomeň zafiltrovat na device Shield Android TV. Her zdarma (Free to Play) je tam celá řada.
Vedle toho můžeš zdarma hrát mnoho her na nejrůznějších emulátorech včetně her z PSP či PS1. Tyto emulované hry, pokud běží ve 3D, jsou přepočítávány do fullhd tzn. vypadají lépe než originál ;-)
Milan01 (1)|23.6.2016 22:45
[QUOTE=mal1cek;523298]Zdravim, co sa tyka hier, da sa z android shotu nieco schopne stiahnut zadarmo a hrat? ci to funguje len cez stream z pc do konzoly?[/QUOTE]

Přímo hry pro shield, bez streamu, je nabídka taková... no nic moc. Najdeš tam jen něco staršího jako Doom 3, Half life 2, Resident Evil 5 a asi nejlepší hru Borderlands: Pre-Sequel.

Takže víceméně pokud to chceš jen na hry, tak jedině stream. Nevím čím to je ale Stream z cloudu mi šel snad i lépe jako stream z PC (přes kabel už to bylo lepší).

Trochu mě mrzí google play, který je skoro prázdný ani ke stažení žádný int. prohlížeč??? No vyřešil jsem to stažením APK ale i tak mi nejde dát aplikace na plochu a musím to spouštět přes nastavení (kdyby měl někdo řešení, tak mi ho prosím napište).
Drion (32)|23.6.2016 23:47
No mne osobne nejde hdmi cec tv mám Lg z roku 2011 a receiver Yamaha z 2012. TV Shield vidí ale nepripoji sa. Takze tv ovládač mi nejde ani ten z receivera. Škoda. Takze teraz počúvam frflanie mojej manželky sa strašne záp a vyp. Ostáva veriť že 3.2 to opraví. A ešte otázka za sa z PC dostať po sieti na HDD pripojený k Shield tv?
Drion (32)|25.6.2016 02:08
Tak sa mi podarilo spojazdniť hdmi cec. Bohužiaľ pri shield ale nemôžem mat zapojené zároveň aj BD player ani PS4 vtedy hdmi cec prestane ísť. Je to divne
Sealex (290)|27.6.2016 11:06
Já mám trvale do receiveru připojené PS3 a měl jsem do nedávna ještě připojené RPi2 a HDMI CEC fungovalo korektně. TV Panasonic mám z roku 2012 a AVR z roku 2015. Každopádně je potřeba si pohrát s nastavením HDMI CEC v jednotlivých zařízeních, aby to dělalo co chceš. Shield TV má nastavení na 2 místech, pro zvuk a pro systém.

Aktuálně to používám následovně:
Zapnutím jedním tlačítkem - stiskem tlačítka na remote nebo zapnutím gamepadu nebo stiskem klávesy na Logitech K400 dojde k zapnutí TV, ta si sama zapne receiver a pak dojde automaticky přepnutí vstupu receiveru na Shield (to zřejmě vyvolá Shiled TV).

Vypnutí jedním tlačítkem - v mém případě stačí vypnout TV a následně dojde k automatickému vypnutí receiveru i Shield TV (předpokládám, že v následujícím firmwaru 3.2 začne fungovat vypínání TV pomocí Shield TV, tak poté to vše zřejmě budu vypínat ze Shieldu)

Ovládání hlasitosti na jednom místě - na Shield TV mám nastaveno Ovládání hlasitosti pomoci HDMI CEC a tudíž jakékoliv změny hlasitosti na remote, gamepadu či Logitech K400 jsou prováděny na receiveru

Ovládání Shield TV pomocí DO TV - to funguje korektně, ale nepoužívám to. Myslím, že tam chybí podpora pro funkci Home, což může dělat problém u aplikací, které nemají možnost vypnutí (např. Spotify, který běží neustále a dává k dispozici službu Spotify connect tzn. standardně se z něj odchází přes Home)
tdlmarek (1566)|27.6.2016 22:34
[QUOTE=Sealex;523347]předpokládám, že v následujícím firmwaru 3.2 začne fungovat vypínání TV pomocí Shield TV, tak poté to vše zřejmě budu vypínat ze Shieldu[/QUOTE]
Nemyslím si, tímhle směrem se to nedělá.

Ta logika (obecná CEC, netýká se Shieldu, chovají se tak i certifikované blu-ray přehrávače) je při zapnutí player -> receiver -> TV, při vypnutí naopak TV -> receiver -> player. Nic jiného nedává smysl, proč by mi měl player vypnout TV, třeba se na ní chci ještě dívat na televizní vysílání, nebo nějaký jiný zdroj obsahu, apod. Totéž naruby, zapnutí TV také nevyvolává nastartování všech připojených playerů.
Drion (32)|27.6.2016 23:38
Ono dáva to zmysel v nastavení Shield ti pri vyp napíše vyp. TV áno -nie
Drion (32)|27.6.2016 23:46
[QUOTE=Sealex;523347]Já mám trvale do receiveru připojené PS3 a měl jsem do nedávna ještě připojené RPi2 a HDMI CEC fungovalo korektně. TV Panasonic mám z roku 2012 a AVR z roku 2015. Každopádně je potřeba si pohrát s nastavením HDMI CEC v jednotlivých zařízeních, aby to dělalo co chceš. Shield TV má nastavení na 2 místech, pro zvuk a pro systém.[/QUOTE] Čo take nastaviť?????v receiveri len zap-vyp. A v tv čo to celé riadi to je nastavene ok. Všetko funguje ako má pri hdmi cec.okrem Shield.dal som BR player a ps4 na predlzovacku s vypínačom a su vypnuté aby Shield v režime hdmi cec fungoval.

---------- Doplněno v 23:46 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:45 ----------

Čo vlastne znamenajú tie tri nastavenia volíme pri hdmi cec?
Drion (32)|28.6.2016 00:04
[QUOTE=Sealex;523347]to používám následovně:
Zapnutím jedním tlačítkem - stiskem tlačítka na remote nebo zapnutím gamepadu nebo stiskem klávesy na Logitech K400 dojde k zapnutí TV, ta si sama zapne receiver a pak dojde automaticky přepnutí vstupu receiveru na Shield (to zřejmě vyvolá Shiled TV).
[/QUOTE] no neviem ako tebe ale mne po zap gamepadu sa najprv zapne Shield potom receiver a potom tv
bimbot (5)|28.6.2016 22:24
Dnes mám prvý deň Shield. Som nadšený funkčnosťou a rýchlosťou celého systému. Spojazdnil som FTP, rýchlosť prenosu je fantastická. Zatiaľ mi ale prekáža jedna vec. Pomocou Shield Remote nie je možné jedným stlačením vypnúť systém do režimu spánku. Vždy sa musím dostať do hlavného menu a vybrať z ponuky Sleep Now a potvrdiť. Dosť to otravuje. Chcelo by to priamo na Shield Remote tlačidlo, ktoré by fungovalo ako tlačidlo na krabičke s ktorým sa dá Shield uspať kedykoľvek, aj počas bežiacej aplikácie.
Sealex (290)|29.6.2016 11:22
bimbot: Zrychlit vypnutí lze podržením tlačítka Back, kdy se ti rovnou objeví vypínací dialog. Funguje to na gamepadu i remote ovladači, ale myslím jen z Home obrazovky.
Pokud máš klávesnici s touchpadem Logitech K400, tak tam je plno funkčních klávesových zkratek .... po tvém dotazu jsem objevil kombinaci kláves FN + ESC. Krátký stisk okamžitě uspí Shield v jakékoliv aplikaci a delší stisk těchto kláves vyvolá vypínací menu opět kdykoliv.

Ještě se tu někdo ptal, jak přistoupit z LAN na disky Shield TV, zatím lze použít ftp server ... starší návod je zde: http://nvidiashieldzone.com/shield-android-tv/tutorial-ftp-server-on-shield-android-tv/
Nicméně v následujícím firmwaru 3.2 jsou slíbeny 2 nové síťové funkce a to namapování síťového disku mezi ostatní storage androidu a přímý přístup na storage androidu z LAN (údajně jen pro internal storage)
https://www.androidpolice.com/wp-content/uploads/2016/06/nexus2cee_file-access_thumb.png

A poslední věc ... rychlý přístup k sideloadnutým aplikacím získáte nejlépe pomocí velmi dobré konfigurovatelné aplikace HAL launcher https://play.google.com/store/apps/details?id=net.i.akihiro.halauncher nebo jednoduché aplikace Sideload launcher https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.tv.sideloadlauncher . A jak jsem tu psal, pro něco lze použít i hlas ... například funguje hlasový povel "Otevřít Chrome"
bimbot (5)|29.6.2016 11:43
Sealex: Veľká vďaka za info. Zaujímavé :)
Ešte som maturoval nad HDMI CEC.
A podarilo sa mi nastaviť presne to, čo som chcel.
A síce. Keď zapnem SHIELD, automaticky sa zapne TV, prepne sa na príslušný vstup a zapne sa aj domáce kino.
Keď vypnem TV pomocou diaľkového od TV, automaticky prejde SHIELD do režimu spánku a vypne sa aj domáce kino.
(Opačne to nefunguje. Keď vypnem SHIELD, TV ani kino sa automaticky nevypne. Musím vypnúť TV, potom sa vypne aj SHIELD aj kino.)
Fakt super mašinka :)
mota (10)|29.6.2016 19:29
Teď mi byl nabídnut update na 3.2 doufám, že nebudu litovat.
Drion (32)|29.6.2016 23:47
To namapovanie sieťového disku. Ak to nemamate zmenené meno je Administrátor. Heslo to čo máte.
Drion (32)|30.6.2016 00:30
Ale nevypina tv ani 3.2
bimbot (5)|30.6.2016 08:50
Chcel by som sa opýtať, vypína sa niekedy ventilátor chladenia? Lebo mne ide ventilátor nonstop. Nevypne sa nikdy, ani keď je SHIELD v režime spánku aj 7 hodín vkuse.
Sealex (290)|30.6.2016 09:29
Tak tu máme další parádní update pro naše oblíbené krabičky ;-)
Firmware 3.2 stojí opravdu za to ... zde popis všech novinek: https://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/release-notes/1 či tady: http://androidtv.news/2016/06/nvidia-shield-tv-v3-2-available-now/

Poladěné věci typu:
- barevný prostor YCbCr 4:4:4
- Youtube 4K 60P
- Dolby Atmos
- nativní přípojení síťových úložišť do systému Android TV (přístup na NAS mohou využívat všechny aplikace), sdílení úložišť Shield TV po síti (vyžaduje spuštěný plex server, který je součástí updatu ... více ve videu o plex serveru výše)
- HDMI CEC TV off
- HDR obraz v Netflixu ... co je HDR: https://shield.nvidia.com/blog/what-is-hdr
- Plex server - ukázka funkčnosti Plex serveru na Shield TV včetně transkódování do jiných zařízení:


Subjektivně se mi zdá kvalita a plynulost obrazu zase lepší i když již před tím byla parádní ;-) ... testoval jsem to třeba na 4K 60p videích z Youtube a i v přepočtu na Fullhd to vypadá úžasně

Drion: Nezapomněl jsi zapnout novou volbu v sekci HDMI? Mně se nyní TV vypne, akorát se mi okamžitě nevypne receiver, ten mám standardně nastaven na 30 min usnutí.

Bimbot: Abych pravdu řekl, ani nevím, že tam nějaký je. Je každopádně super tichý. V režimu spánku Shield TV umí stále pracovat a nabízet nejrůznější služby. Např. chromecast služba, SPMC umí ve sleepu scrapovat, Plex server umí ve sleepu distribuovat a transkódovat video, ftp server také funguje ve sleepu atd...
mal1cek (17)|30.6.2016 12:49
Mam intel nuc (xbmc), mam to uz nakonfigurovane, externy ovladac k tomu lebo to nepodporuje cec, ale zacalo ma vyhadzovat v strede filmov na plochu kedze ten windows co tam mam nie je legalny... linux tam nechcem a uz dlhsie rozmyslam ze si kupim shield tv, myslite ze sa to oplati? halvne teda ako mmc, mam xbox cize kvoli hram nie, ale ako tu niekto spominal, ze sa daju hrat starsie hry cez emulator, to funguje bez potreby pc s nvidia kartou? cize staci si emulator nainstalovat na ten android a aj potahat tam hry? s kodi nie su ziadne problemy?
dik
Kazatel (18)|30.6.2016 23:28
Na Emulatory pouzivam Arc Browser a Maximalni spokojenost

Video jak to nakonfigurovat

Sealex (290)|1.7.2016 13:57
mal1cek: Nvidia Shield Android TV je úžasná výkonná mašinka s výbornou podporou od Nvidie a Googlu
Vykreje ti veškeré potřeby přehrávání a streamování medií a hraní nejrůznějších her. SPMC (větev KODI) funguje skvěle včetně 4K obrazu a HD zvuku, tak má některé funkce, které jsou jen na Shield TV a to je hlasové vyhledávání, vyhledávání a doporučení přímo v systému Android TV.
Možnosti emulací nejrůznějších konzolí jsou zde díky skvělému HW obrovské a je to tak jak píšeš, nainstaluješ emulátor a stáhneš romy.

AD cena: přijde mi úsměvné, jak si uživatelé koupí TV za 10-40 tisíc k tomu receiver za cca 10 tisíc dále repro za 10 - 30 tisíc a na MMC se snaží ušetřit, jak to jen jde a kupují nejrůznější mašinky kolem tisíce korun s omezenou funkčností či mizernou nebo žádnou podporou :-)
Drion (32)|3.7.2016 01:32
No po aktualizácii mi začalo blbnúť načítanie externého HDD. A nejde naň kopírovať ani zmazať. Nič som nemenil. Má niekto podobný problém?
Drion (32)|3.7.2016 01:43
A robí to keď je pripojený zdieľaný disk PC.
mal1cek (17)|4.7.2016 11:53
okej dik a este posledna otazka, ked mam kodi a chcem si prepnut napriklad zvukovu stopu, zapnut/vypnut titulky urobi sa to automaticky cez cec na nejake tlacidlo na ovladaci napriklad od telky? ci to treba nejak zvlast konfigurovat?
bimbot (5)|6.7.2016 13:57
Nevedel by niekto poradit, ako sa da odstranit z hlavnej ponuky ten prvy riadok (odporucania)?
Skusil som zakazat niektore aplikacie, ale nenasiel som tu spravnu.
Pheorinos (24)|7.7.2016 11:53
Podporuje také app Horizont GO od UPC. Dostat to do televize by bylo další velké plus. Uvažoval jsme o chromecast 2, ale tohle by vyřešilo mnohem více.
Drion (32)|7.7.2016 12:06
[QUOTE=Pheorinos;523510]Podporuje také app Horizont GO od UPC. Dostat to do televize by bylo další velké plus. Uvažoval jsme o chromecast 2, ale tohle by vyřešilo mnohem více.[/QUOTE]
Horizon go ide ale ovládanie je otrasne

---------- Doplněno v 12:06 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:01 ----------

Po skúšaní new 3.2 možem potvrdiť že pripojiť z PC na Shield ide,ide sa dostať aj na pripojený HDD aj na ňom odstraňovať súbory ale zapisovať nejde.Zapisovat ide iba na sud kartu. Ak je však Shield pripojený k PC alebo má pripojený sieťový disk z PC v Tomáš momente nejde zapisovať ani odstraňovať súbory na pripojenom Externom HDD. Treba sieťové pripojenia vypnúť Shield reštartovať a potom to opäť ide. Robí to aj iným ?
Sealex (290)|7.7.2016 14:26
[QUOTE=mal1cek;523476]okej dik a este posledna otazka, ked mam kodi a chcem si prepnut napriklad zvukovu stopu, zapnut/vypnut titulky urobi sa to automaticky cez cec na nejake tlacidlo na ovladaci napriklad od telky? ci to treba nejak zvlast konfigurovat?[/QUOTE]
Na tyto funkce standardně přímé tlačítko není. Dostaneš se k nim přes směrové šipky a potvrzovacím tlačítkem. Je možné si některé nepoužívané CEC tlačítko přemapovat v Kodi/Spmc na přímou volbu.
Sealex (290)|7.7.2016 14:44
[QUOTE=bimbot;523495]Nevedel by niekto poradit, ako sa da odstranit z hlavnej ponuky ten prvy riadok (odporucania)?
Skusil som zakazat niektore aplikacie, ale nenasiel som tu spravnu.[/QUOTE]
Zbavit se tohoto řádku asi úplně nejde. V nastavení lze ovlivnit, které aplikace budou zobrazovat doporučení. Zkusil jsi je všechny povypínat?
bimbot (5)|8.7.2016 20:15
[QUOTE=Sealex;523514]Zbavit se tohoto řádku asi úplně nejde. V nastavení lze ovlivnit, které aplikace budou zobrazovat doporučení. Zkusil jsi je všechny povypínat?[/QUOTE]

Veľká vďaka za radu :)
Síce riadok nezmizol, ale po vypnutí všetkých je to fajn.

Mal som doteraz viacero značiek MMC. Najlepší bol POPCORN HOUR VTEN.
Ale SHIELD je úplne iná liga :)
Čím dlhšie túto krabičku mám, tým viac sa mi páči
Fakt super krabička.
Sealex (290)|4.8.2016 15:36
důležité tipy !!! :
- Android TV App Launcher Builder - vytvoří malou aplikaci jako leanback zástupce pro jakoukoliv sideloadnutou aplikaci. tzn. není problém si do leanback launcheru dát ikonu Chrome, Deezeru, Facebooku atd.
http://atvlauncher.trekgonewild.de/

- Aptoide TV - alternativní obchod, donwloader pro aplikace, které je potřeba standardně sideloadnout (i české aplikace); umožňuje i jejich aktualizaci (např. Deezer, Facebook atd.)
http://m.aptoide.com/installer-aptoide-tv
boyjmn (23)|22.8.2016 08:12
Zkousel uz si nekdo hrat s tim full androidem na Shieldu ? Jakoze, preflashovat shield na stock image a root prava uz jsem si parkrat zkusil, ale rozjet full android na externim pripojenem usb disku a prepinat behem bootu, ktery ze systemu chci spustit, to jsem si jeste netroufnul, pac trosku tapu v par bodech navodu na techto strankach: http://www.videomap.it/forum/viewtopic.php?t=1580

Tak se jen ptam zda si tady s tim nekdo uz taky zkousel hrat podobne jako ja.
Sealex (290)|25.8.2016 11:48
Škoda, že na full androidu nefunguje gamepad přes WiFi direct, ale jen přes kabel. Já zůstávám na Android TV. Navíc novinky pro Android TV 7.0 vypadají slibně. Např. PIP, DVR, přepínač posledních aplikací, podpora více uživatelů atd.
boyjmn (23)|25.8.2016 12:15
no, mne teda nekonecne stve ten problem s nefunkcnimi kapacitnimi tlacitky. Funguje mi poctive jen start/pauza tlacitko. kolecko a sipka zpet jsou pri bezdratu uplne mrtve. Pri zapojeni dratu funguji bezchybne. A je to problem nekde v konzoli a software, protoze se to posralo vzdycky a to uz jsem vymenil ty konzole tri (v ramci 10-tidenni vratky bez udani duvodu)....
mota (10)|25.8.2016 16:34
Já sem vypozoroval, že mi gamepad blbne když mám nastavenou obnovovací frekvenci obrazu jinou než 60Hz. Při 60Hz funguje OK.
Fistd (16)|26.8.2016 23:42
[QUOTE=Sealex;523514]Zbavit se tohoto řádku asi úplně nejde. V nastavení lze ovlivnit, které aplikace budou zobrazovat doporučení. Zkusil jsi je všechny povypínat?[/QUOTE]
A kde se to dá prosímtě povypinat ? [emoji4] to nemůžu nikde zaboha najít
Fistd (16)|27.8.2016 10:57
Tak sem to našel jen sem byl slepej ale super zjištění po 2 měsících co tohle mmc mám
Sealex (290)|2.9.2016 10:56
[QUOTE=boyjmn;524151]no, mne teda nekonecne stve ten problem s nefunkcnimi kapacitnimi tlacitky. Funguje mi poctive jen start/pauza tlacitko. kolecko a sipka zpet jsou pri bezdratu uplne mrtve. Pri zapojeni dratu funguji bezchybne. A je to problem nekde v konzoli a software, protoze se to posralo vzdycky a to uz jsem vymenil ty konzole tri (v ramci 10-tidenni vratky bez udani duvodu)....[/QUOTE]

Hmm je to zvláštní. Problém bude v něčem, čím se odlišuješ od ostatních. Zkusil bych to vyzkoušet s jinou televizí, jiným HDMI kabelem, v jiné lokalitě (možné rušení), bez připojených periférií, ideálně s čistým systémem.
Sealex (290)|2.9.2016 11:04
Je k dispozici nová aplikace Deezer pro Android TV: https://play.google.com/store/apps/details?id=deezer.android.tv&hl=en
Není to úplně špatné, zatím chybí přehrávání na pozadí (multitasking) a hlasové vyhledávání. Samozřejmě stále funguje sideloadnutá standardní verze Deezeru pro Android, která přehrávání na pozadí umí.
xvydra (102)|28.9.2016 10:41
Zdravím. Môžem použiť externý SSD disk ako internú pamäť pre shield? Alebo bude lepší klasický HDD?
boyjmn (23)|29.9.2016 14:05
[QUOTE=xvydra;524520]Zdravím. Môžem použiť externý SSD disk ako internú pamäť pre shield? Alebo bude lepší klasický HDD?[/QUOTE]

Ahoj. Urcite muzes pouzit jakykoli externi usb hdd jako interni pamet. Shield to umoznuje. A urcite bude nejlepsi kombinace spojeni co nejrychlejsich prenosu dat. tzn. USB3.0 suflik s USB3.0 SSD HDD (takto to mam i ja, jen ja ho nemam pripojeny jako interni pamet, ale normalne jako externi).
xvydra (102)|30.9.2016 00:54
Tak ako internú použijem Micro sdxc 64gb kartu. 90mb čítanie 80mb zápis. A chcem sa ešte opýtať. Chcel som streamovat hru z PC grid autosport lenže nvidia napísala ze potrebujem aplikáciu na overovanie. A keď som dal obchod tak to zlyhalo. Nič nenašlo . ten SSD disk mam naformatovat cez shield?
xvydra (102)|1.10.2016 08:55
Nedá sa mi pripojiť nvidia SHIELD TV káblom k routru. Teda pripojený je ale sieť nieje. V shielde je nastavené auto dhcp a detekuje prepojenie. Píše : pripojený k internetu. V nastaveniach routru detekuje zariadenie ale stav je offline. Kúpil som už 3 káble lebo som si myslel ze bude chyba v tom ale nieje. Shield som už resetoval na továrenské nastavenie. Neviem ako to mam spojazdniť. Kábel mam utp cat 6. Skúšal som aj cat 5.ale tiež nič.
KamilZ (10277)|1.10.2016 09:49
Pinkneš si na něj z PC?
xvydra (102)|1.10.2016 10:32
To neviem ako urobiť.
KamilZ (10277)|1.10.2016 10:51
xvydra (102)|1.10.2016 14:04
Už som to vygooglil. Internet ide len cez lan 4 tak potrebujem switch. Takže ešte jedna vec. Externý SSD disk 500gb mam dat naformatovat cez shield?