Téma: Nvidia Shield Android TV - ultimátní TV centrum
SealexRád bych otevřel téma pro toto velmi zajímavé multimediální centrum Nvidia Shield Android TV.
[ATTACH=CONFIG]32057[/ATTACH]
výborné HW specifikace:
- procesor NVIDIA® Tegra® X1 processor s 256-core GPU; 3 GB RAM
- video - 4K playback 60 FPS (VP9, H265, H264); 4K capture 30 FPS (H264, H265)
Supports: MPEG-2/ MPEG-4/ Xvid/ DivX/ WMV9/ ASF/ AVI/ MKV/ MOV/ M2TS/ MPEG-TS/ H.263/ H.264/ H.265/ VC-1/ VP8/ VP9
- audio - 7.1 and 5.1 surround sound pass through over HDMI
High-resolution audio playback up to 24-bit/192 kHz over HDMI and USB
High-resolution audio up-sample to 24-bit/192 kHz over USB
Supports: AAC, AAC+, eAAC+, MP3, WAVE, AMR, OGG Vorbis, FLAC, PCM, WMA, WMA-Pro, WMA-Lossless, DD+/DTS (pass-through), DTS-HD MA (pass-through), Dolby TrueHD (pass-through)
- disková kapacita SSD 16 GB nebo 500 GB hybridní disk (u 16 GB verze je cca 12 GB k dispozici)
- konektivita - WIFI 802.11ac 2x2 MIMO 2.4 GHz a 5 GHz Wi-Fi
Gigabit Ethernet
Bluetooth 4.1/BLE
- konektory - HDMI 2.0 (4K Ultra HD ready, HDCP, CEC)
2 x USB 3.0 (Type A)
Micro-USB 2.0
MicroSD slot (až 128 GB)
IR receiver (kompatibilní with Logitech Harmony)
- Android TV 5.1
- Google Cast (přijímání obsahu jako Chromecast) - castování i mirroring mobilu/tabletu
- standardní spotřeba cca 4-10W (max 20W)
Vlastním poladěné RPi2 (triple boot OpeneElec, Raspbian Jessie, RetroPie), ale stále to nebylo úplně ono. Poté mne zaujala tato novinka od Nvidie a rozhodl se to s ní zkusit.
U nás se ještě neprodává, koupil jsem 16GB verzi z německého Amazonu na černý pátek, kdy byl zdarma přiložen Remote controller (gamepad controller je standardní součástí) a na celek byla ještě sleva. Tzn. celková cena včetně poštovného byla cca 172 Euro, takže z účtu mi to strhlo cca 4800,-. Dodání bylo za 4 dny.
Aktuálně se to stále ještě prodává v akci s remote ovladačem zdarma za 200 Euro plus poštovné (cca 11 Euro). Samotný remote ovladač je hodně drahý (cca 55 Euro).
Jedná se nyní o nejvýkonnější stroj s Androidem a to i po grafické stránce. Grafický výkon je na úrovni cca 2.5 x Xbox 360. Detailně rozebírají vlastnosti a výkon zde: http://www.anandtech.com/show/9289/the-nvidia-shield-android-tv-review
Jak je vidět ze specifikací, tato mašinka zvládá vše, co by člověk mohl chtít ... plné 4k se 60 snímky nyní již použitelné na Youtubu, Netflixu a jiných aplikací; podpora H265, HDPC; bezztrátové prostorové audio; SSD disk; google cast; IR čidlo; ovládání hlasem atd. atd.
Celkové provedení je na výbornou, vše lícuje, plno věcí se ovládá dotykově, design a materiály jsou perfektní.
Ovládání je velmi jednoduché a nabízí mi rychle vše co potřebuji na jednom místě.
Oba ovladače podporují hlasové ovládání, které funguje skvěle česky a velmi usnadňuje ovládnání např. Youtube aplikace či Google music atd., dále oba ovladače mají jack, kam lze připojit libovolná sluchátka a zvuk je poté přenášen pomocí bluetooth. Malý bluetooth remote je možné strčit do kapsy a poslouchat nerušeně vše i ve vedlejší místnosti.
Velký gamepad ovladač funguje kvůli snížení odezvy pomocí WIFI direct.
Výkon CPU, GPU, 3GB RAM plus SSD je cítit na každém kroku a při každé reakci.
Nejsilnější částí je gaming, je zde mnoho možností, jak ShieldTV využít. Nativní Android hry na Google play storu, dále speciálně připravené android hry pro výkonné androidí stroje v Nvidia Zone s podporou až 4K rozlišení, dále streamované hry z vašeho domácího PC s Nvidia kartou a nakonec úžasné streamování AAA herních titulů z Nvidia cloudu běžících v 1080p 60 snímcích, které skvěle funguje s nízkou latencí i díky wifi direct ovladači.
Samotnou kapitolou je hraní her z emulátorů ... např. emulace PSP zde funguje na výbornou včetně náročných her typu God of War ... 3D je zde přerenderováno do vysokého rozlišení, podobně je na tom emulace PS1. Hry tedy mohou vypadat lépe než na originálních konzolích.
Co se týká aplikací, jsou nativní aplikace s plnou podporou ovládání dálkového ovladače a se zjednodušeným rozhraním. Ty lze nainstalovat přímo z Google obchodu. Lze nainstalovat i jiné aplikace pomocí apk souborů stažených např. z apkmirror.com. Jedná se o takzvaný sideload. Tyto aplikace se spouští přes speciální launcher např. Sideload launcher. U těchto aplikací je většinou potřeba touchpad či myš.
Z mediálních aplikací fungují výborně Youtube, Google music, BubbleUpnp, Plex, SoundCloud, TuneIn, VLC player, MX player atd.
Co se týká KODI, používám verzi 16 beta 3, která podporuje dlouhý stisk pro kontextové menu. Funkčnost HD audia zde ještě není úplně dořešená. Každopádně je ze strany KODI plná podpora této krabičky a snaží se, aby vše fungovalo na jedničku. Jinak vše je svižné a obraz na mé 1080p plasmě parádní. Zkoušel jsem testovací video se zajícem s H265 1080P 60 snímků a přehrálo to perfektně.
CEC ovládání zde funguje taktéž bez problémů.
Celkově parádně funguje s tímto systémem (Android tv i Kodi) klávesnice Logitech K400R ... včetně speciálních kláves hlasitost, play/pausa, další skladba, android menu, zpět, zapnutí systému z klávesnice atd.
Jelikož je Shield TV na trhu necelý půlrok a Android TV je poměrně mladý systém, který se začíná více nasazovat (Google, Sony, Philips, Nvidia ...) mohou se objevit drobné problémky, které bude řešit další update firmwaru. Jak se snaží Nvidie řešit jednotlivé problémy, je vidět zde: http://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/release-notes/1.
Závěrem jde o super výkonný stroj se vším, co by si člověk mohl přát po HW stránce i s výhledem do budoucna. Software (Android TV, KODI) se stále vyvíjí, ale již nyní je vše plně použitelné.
Pro každé zařízení je důležitá podpora a ta je tu ze strany Nvidie (firmware), Googlu (Android TV), Kodi, XDA.
Je již možné zařízení jednoduše rootnout či na něj nahrát přímo plný Android 5.1. Testují se různé multibooty, Ubuntu a další.
Abych jenom nechválil:
- klávesnice Logitech K400 má problémy s připojením přímo do USB 3.0 (řešení např. pomocí USB hubu)
- občas se objeví nějaká hláška typu Google play přestal pracovat po restartu a načítání doporučení (údajně souvisí s připojeným HW na USB)
- zatím chybí některé důležité aplikace s úpravou pro TV - např. přímá podpora Chromu či Google Photo (oboje lze řešit pomocí sideloadu, ale je nutné na ovládání použít myš či touchpad)
- základní launcher zatím nelze téměř vůbec upravit UPDATE: od verze 1.4 launcheru již lze jednotlivé aplikace přesouvat či schovávat
- podpora přehráváaní bezztrátového prostorového audia je v MX-playeru, ale zatím ne v KODI či PLEX
aiPekna recenze,
windows share funguje vpohode? Pouzivaji jejich app, nebo se musi neco stahnout z Google Play, a pak tedy co? TV neni touch screen. Tedy ty kdejake aplikace z Google store jsou vlastne nepouzitelne? Stupidni dotaz mozna, ale jestli bys to mohl rozvest. Tedy jsi nejakou app stahnul a zkousel jestli funguje, jinak zadne indicie pred stazenim nejsou, jak vpodstate je ta aplikace napsana? A to se tyka i tech apk aplikaci z toho www.apkmirror.com/ ? A jeste tedy, jakakoliv aplikace z Google Store se muze stahnout a zkusit?
SealexDíky za reakci, přímo pro android TV jsou k dispozici souborové manažéry ES file manager či Total Commander (včetně pluginů). Pomocí nic je možné prakticky cokoliv. Přehlednější pro mne je klasický dvou-okenní Total Commander s nainstalovaným LAN pluginem. Pomocí KODI je možné se taktéž kamkoliv připojit.
Zatím (mám Shield týden) používám sytém tak jak je (bez rootu či plného Androidu). Ten root by se mohl hodit například na úpravu DPI, kdy standardně je v systému vysoká hodnota DPI (cca 320), aby vše bylo veliké a čitelné, ale né vždy se to hodí. Na to jsou apky, které umožňují upravit DPI třeba na 220, pak se toho vejde na obrazovku daleko více (jde hlavně o sideloadované aplikace).
Android TV je zjednodušený klasický android, hlavní změna je vysoké DPI, pro dobrou čitelnost na TV, aplikace mají zjednodušené rozhraní pro ovládání ovladačem, pro případné hlasové vyhledávání či pro hraní gamepadem. Taktéž májí aplikace úpravu pro zobrazení v defaultním Leanback launcheru.
Google store na Shieldu zobrazuje pouze aplikace optimalizované pro Android TV. Je možné nainstalovat jakoukoliv aplikaci z klasického Google play stažením apk souboru a poté spuštěním (instalací) na Shieldu. Aplikaci většinou bude nutné ovládat touchpadem, myší či aplikací na mobilu (např. Droidmote). Někdy může mít aplikace problém s vysokým DPI, případně může být napsaná aplikace tak, že vyžaduje přímo dotyk (setkal jsem se s tím u jedné hry). Obecně je ale kompatibilita dobrá. Bez problémů jsem si stáhl Evernote, Chrome, Dolphin browser, Fotky google atd. a vše funguje korektně.
Z apkmirror.com by mělo jít stáhnout apk jakékoliv neplacené aplikace. To lze samozřejmě dělat přímo na Shieldu. Apk placené aplikace jsem zatím nezkoušel.
Existuje i komunita, která upravuje aplikace, aby měly ikonu pod Leanback lancherem a nemusely se pouštět přes alternativní aplikaci (Sideload launcher) či launcher (https://plus.google.com/u/0/communities/103510820500984874818).
Rozumně třeba vypadá launcher HALauncher, který je již plně konfigurovatelný pro všechny aplikace včetně těch sideloadnutých (https://play.google.com/store/apps/details?id=net.i.akihiro.halauncher). Je možné s ním nahradit defaultní launcher.
Zajímavě vypadá i plná verze androidu 5.1 pro Shield TV:
Zde by mělo jít instalovat vše z Google play včetně aplikací pro leanback launcher a Nvidia hubu.
Aplikace na plném androidu lze spustit i v leanback režimu, jak ukazuje následující video:
SealexTestoval jsem včera možnosti přehrávání HD lossless surround zvuku a zjistil jsem, že pomocí aplikace MX-player lze přehrát bez problémů Dolby TrueHD i DTS-HD™ Master Audio.
Testováno s mým receiverem Sony DN1050.
Plex nyní podporuje DTS-HD.
Aktuální KODI 16b3 zatím přehraje Dolby TrueHD jako PCM prostorový zvuk (v mém případě 5.1) a DTS-HD jako DTS core.
aiDiky, a co spolehlivost, to je prave problem Androidu, vsechno jde na papire, ale jestli to jde vsechno bez zamrzani, restartu, apod, ale to zrejme se da takto posoudit az po case, tak jestli bys treba nekdy v zime se sem vratil a shrnul to jeste kvuli tomu. :-)
SealexNvidia Shield Android TV jako zdatná konzole pro emulátory.
Shield TV díky svému vysokému výkonu hravě zvládá emulaci PSP, PS1, Gamecube, Dreamcast, Nintendo 64, Nintendo DS a mnoho dalších konzolí.
Začíná se slibně rozvíjet emulace WII a dále se pracuje na emulaci PS2.
Zde je výsledek testování vybraných her na jednotlivých emulátorech včetně herních videí:
http://www.freeemulator.com/nvidia-shield-android-tv-emulator-compatibility-list-and-requests/
Sealex!!! Tak konečně i v KODI na Shield TV funguje DTS-HD a TrueHD pass-through !!!
Včera otestováno s mým receiverem a vše OK.
Jde zatím o experimentální betu verzi KODI 16:
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=252852
Je vidět, že Nvidie je jedním ze sponzorů KODI týmu ;-)
Pokud to shrnu, tak Shield TV nyní v KODI zvládá následující:
- 4K 60 FPS
- HDMI 2.0, HDCP 2.2
- HW dekódování H265/HEVC
- HDMI CEC
- Infra čidlo
- lossless audio až 24-bit/192 kHz včetně DTS-HD a TrueHD pass-through
rychnokaDobrý den,
před týdnem jsem obdržel tuto konzoli od Philipsu ke své loni zakoupené TV. Fungovala dva dny a nyní mám problém. Konzole se zacyklovala a po najetí na úvodní obrazovku se po několika vteřinách restartuje a tak pořád dokola. Nepomůže ani odpojení od napájení. Jednou se mi podařilo rychle proklikat a uvést konzoli do továrního nastavení. Vše jsem musel nastavit znovu. Chvíli jela a pak zase to samé - restart. Nevíte někdo co s tím než to budu reklamovat ? Díky.
rychnokaPrvní odkaz nepomohl. Kde najdu ,, Location Services,, v české lokalizaci ?
KamilZNevím, jak se to přesně v CZ jmenuje, ale bude to nějak ve smyslu určování polohy apod.
rychnokaPokud není konzole připojena k internetu tak drží, ale to je mi tak platné.
SealexKoukal jsem, že to nějaké uživatele trápilo, každopádně všichni to vyřešili vypnutím služby zjišťování polohy. Najdeš to v nastavení úplně dole vlevo pod názvem "Poloha". Tam deaktivuj zjišťování.
Předpokládám, že tato chybka bude opravena v novém firmwaru, který očekáváme již každým dnem. Má přinést Android 6 a s ním hlavně funkcionalitu adaptivní interní paměti, kdy je možné přiřadit SD kartu či USB harddisk jako plnohodnotnou interní paměť.
rychnokaDíky všem za radu. Našel jsem to, vypnul jsem to, funguje to. :-)
Pepa22Jdou k tomu naroubovat různé IR ovladače, nebo jen Harmony?
SealexAbych pravdu řekl, zatím jsem si s tím nehrál, protože jsem to nepotřeboval. Na ovládání mohu použít remote ovladač, gamepad, klávesnici s touchpadem Logitech K400 (funguje výborně včetně mediálních a speciálních kláves) a univerzální IR ovladač, kde mám přeučené ovládání z ovladače televize, které funguje pomocí HDMI CEC.
Tady jsou jinak popsány IR kódy a namapování na Harmony: https://docs.google.com/spreadsheets/d/147DZbIv1nIBv6hl3WJJQPlzTWnTQ2Jk2VbNVX02fn-k/edit#gid=0
Pepa22Nakonec jsem sehnal za pár stovek Harmony, teď už jen aby vše dorazilo domů.
Nemám z androidem TV žádnou zkušenost (a i na telefonu a tabletu jsem mu dal dávno vale...) - jde nějak nastavit aby se Kodi zapnut hned po spuštění přístroje?
Chci to čistě jako MMC co přehraje všechno a na nějaký hry a jiné serepetičky kašlu.
SealexTo by byla škoda, KODI je jen jedna z mnoha věcí, co lze s touto mašinkou dělat ;-)
Nicméně můžeš použít např. XBMC Launcher https://play.google.com/store/apps/details?id=se.blunden.xbmclauncher
nebo nějaký Startup manager.
rychnokaNa této konzoli si pouštím z Youtube 4k ukázky a obraz vypadá pěkně. Ale mám jen 12 Mbit linku a jede to plynule bez sekání. V Youtube aplikaci v konzoli jsem nikde nezjistil, v jakém rozlišení to stahuje. TV je nastavená na přepočet všeho do 4k. Umím někde zjistit, na co se doopravdy dívám ? Nemáte někdo odkaz na opravdu kvalitní video v 4k a H.265 ?
SealexV nastavení Youtube aplikace je možné aktivovat statistiky, tam uvidíš vše potřebné ...
http://androidtv.news/2015/12/youtube-1-3-adds-stats-for-nerds-better-channel-layout/
Pepa22Tak jsem to tam nahulákal, ale teď se nemůžu dostat zpět.
Když Kodi vypnu, tak se hned zapne :-D
Edit:
Tak jsem tam nakonec nainstaloval z Kodi jiný launcher a tím se obnovila nabídka výběru launcheru pod tlačítko... uff
Hard reset pomocí tlačítek vždy skončil chybou :-/
Pepa22Jak prosím vás zprovozním Harmony v Kodi?
Mám Harmony 200 - v něm přidané zařízen NV Shield - to funguje, pak MS klávesnici - to nejde (normální klávesnice v Kodi funguje).
Co má tedy ještě udělat aby do spolu "mluvilo"?
PheorinosKdyby měl někdo zájem, tak alza už přímá předobjenávky.
https://www.alza.cz/gaming/nvidia-shield-tv-d3948482.htm
SealexJsem moc zvědavý, jak bude stanovena cena. Podle kurzů by to mohlo být cca 5500,- za 16 GB SSD verzi s gamepad controlerem.
S novým Androidem 6.0 bude už 500 GB verze pozbývat smysl, kdy si můžete udělat interní úložiště z velké SD karty (byly testována až 500 GB velikost) či pevného disku připojeného přes USB 3.0.
SealexByl vydán nový firmware 3.0 pro Nvidia Shield Android TV, který přináší očekávané hlavní změny:
- přechod na Android 6 Marshmallow
- nastavení SD karty nebo USB 3.0 hardisku jako interní paměť
- vylepšené barvy pro YUV 4:2:0 video playback
- možnost nastavit pro HDMI RGB Full Range
- vylepšená podpora HDMI CEC
- podpora pro Vulkan aplikační rozhraní pro přímou komunikaci s grafickým HD (výkonná náhrada OpenGL)
více detailů o jednotlivých firmwarech zde:
https://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/release-notes/1
video a obrázky zde:
http://androidtv.news/2016/02/hands-on-with-marshmallow-for-nvidia-shield-tv/
Miki_Jsou už k dispozici hry na tuto konzoli z PC? :-)
SealexNvidia Shield Android TV je v tomto hodně univerzální. Je zde mnoho možností, jak hrát hry.
1) Nvidia zone - Androidí hry upravené pro gamepad a případně využívající sílu Shieldu. Některé jsou jen exkluzivně pro Shield. např. Metal Gear Rising: Revengeance, Portal, Half-Life 2, teď je ohlášený Borderlands atd ...
https://shield.nvidia.com/games/android (potřeba zafiltrovat na Android TV)
2) streaming Nvidia Geforce Now ... placený streaming za cca 8 Euro měsíčně (zdarma první 3 měsíce, z nějakého důvodu mám nyní po skončení další 3 měsíce zdarma ;-) ) či se kupují hry zvlášť
v poslední době se do streamingu přidávají další a další zajímavé pecky, více zde ...
https://shield.nvidia.com/games/geforce-now
3) streaming Nvidia Gamestream (PC games) - streamování her z domácího pc na televizi, více zde ...
https://shield.nvidia.com/game-stream
4)herní emulátory - díky síle HW není problém hrát hry z PSP, PS1, Gamecube atd. a to vše ve 1080p 60p (pokud je to u dané hry možné)
více zde...
http://www.freeemulator.com/nvidia-shield-android-tv-emulator-compatibility-list-and-requests/
5) androidí hry, které nejsou uvedené ad1) , ale fungují s ovladačem nahrané z Google play či bokem
další informace je možné čerpat na tomto fóru ...
https://plus.google.com/u/0/communities/103510820500984874818/stream/dfab114d-66f1-426d-83e2-7a78bc89a3da
Sealexzajímavá odnož KODI upravená pro některé androidí mašinky, zvláště pak Nvidia Shield Android TV .... SPMC 16.1.1
http://www.cnx-software.com/2016/03/14/spmc-16-1-1-kodi-16-android-fork-adds-bluray-3d-iso-playback-hd-audio-pass-through-and-other-improvements/
domovská stránka projektu: http://spmc.semperpax.com/
Changelog compared to Kodi 16.1:
- Based on Kodi 16.1
-
HD Audio pass-through
(Nvidia Shield AndroidTV + some Amlogic devices such as Minix U1 & Wetek Core at least)
- Autostart at boot (xbmc.autostart=true in xbmc_env.properties)
- GUI size setting (Allows 4K GUI on Nvidia Shield)
- Only give codec priority to Mediacodec (Surface) for 4K
- Only stop video on minimize for Mediacodec (Surface)
- “System” screensaver to enable daydream; all other screensavers disable daydream
- Get removable storage names from system
-
Basic Bluray 3D iso playback
(experimental; amlogic)
-
Android TV recommendations and voice search
(experimental)
- SSL enabled MySql
- Stop video playback when screen goes off
- Setting to force SMB v1 (might solve windows connection issues)
- The ever good ol’ “Import All” option
- “Back” = Stop in fullscreen video
lukowicz_ce4youMoc bych konzoli/MMC chtěl, ale uvažuji kde rychle a bez problému koupit. Dáte mi prosím tip zde popřípadě PM? V Alze se asi nedočkám
Děkuji
Sealexlukowicz_ce4you: jak jsem nakupoval, je v prvním příspěvku. Asi je stále nejjednodušší objednat Shield TV přes Amazon.de.
http://www.amazon.de/gp/product/B015JCM8WG?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3JWKAKR8XB7XF
Cena s gamepadem je nyní 202 Euro + poštovné, balné, clo tzn. celková cena by měla být cca 215 Euro (výpočet amazonu) což je v přepočtu podle VISA kalkulačky 5800,- až 6000,-
Bohužel aktuálně již není akce s remote ovladačem zdarma.
Jinak podle odhadu, že na amazonu stojí Nvidia Shield tablet také cca 200 Euro a prodává se v Alze za 5500,-, tak by cena v Čechách měla být podobná i pro Nvidia Shield Android TV.
lukowicz_ce4youTak , děkuji za rady. V Amazonu jsem nikdy nenakupoval a to už mám naopak z číny provedeno nákupů na stovky :D
Obával jsem se vysokého poštovného. Ale v poho, dnes objednáno a dle Amazonu to budu mít ve středu doma. nNevím sice jak si to převezmu, když manželka je v práci a já na služební cestě ale třeba mi to nechají někde v depu. Ani jsem se nedozvěděl kdo mi to bude přepravovat, jestli DHL, UPS,PPL ......
Uvidíme co pak je to za mašinku.
Ještě jednou děkuji
yurnyxPozdravujem všetkých. Mám záujem o túto krabičku no vŕta mi hlavou nasledovné :ako prepojiť Nvidia Shield so stereo zosilňovačom? O receiver nemám záujem. Možno nejaký DAC...
yurnyxĎakujem za pohotovú odpoveď. Cez TV naspäť do zosíka to ťahať nechcem takže tá krabička bude asi jediná možnosť.
lukowicz_ce4youMašinka je doma :) Jsem unešen funkčnosti, luxusního vzhledu a hezky bytelné váhy, zpracování malého ovladače je taky super poctivý kov
Ale co mne naprudilo, že po registraci a zadání karty do GeforceNow mi to háže Chyba obchodu. Jak jsem si všiml na GP, tak tuhle chybu mají takřka všichni
edit: tak jsem zjistil že když jsem přímo pře gugl účet tak mne to nechce pustit dál, vytvořil jsem nový se stejnou kartou a vše jede tak jak má.
djradek81Zdravim a jak funguje natom skype a jakou kameru dokoupit ? Protoze to bude casem jedina moznost kde skype pouzivat , konci ve smart tv takze to bude jedina moznost pouzivani na androidu a prej ani na android tv ho vubec nevytvorili,,
SealexOčekávané novinky v Android N pro Android TV:
- víceuživatelský přístup
- PIP ... možnost si nechat přehrávat video v malém okně v rámci jiných aplikací
- vylepšený multitasking (přepínání běžících aplikací)
- systémová podpora nahrávání TV kanálů
djradek81: Skype pro Android TV zatím nemá verzi. Nezkoušel jsem, ale údajně by mělo fungovat audio, pokud se aplikace nahraje jako sideload.
Alternativou může být aplikace Tellybean, má verzi pro Android TV a funguje i přímo z prohlížeče. Potvrzená je funkčnost kamer od Logitechu.
https://www.tellybean.com/
lukowicz_ce4youTaky vám přestal fungovat GameStream? Samozřejmě se ptám těch co funkci využivají.
motaZdravím, jde v ČR do Shield TV nainstalovat HBO GO?
lukowicz_ce4youPodle mně by měla jít , ale né officiální cestou. Nemžu zkusit protože sice HBO mám ale nemůžu se přihlasit
https://www.apkmirror.com/?s=hbo+go+&post_type=app_release
Sealex[QUOTE=lukowicz_ce4you;522148]Taky vám přestal fungovat GameStream? Samozřejmě se ptám těch co funkci využivají.[/QUOTE]
Byl update Nvidia Hubu viz. popis změn níže:
NOVINKY
March 28th 2016
• Transition to new account service requires you to log back in
•
GameStream requires an update to GeForce Experience
• Bug fixes and performance improvements
Sealex[QUOTE=lukowicz_ce4you;522209]Podle mně by měla jít , ale né officiální cestou. Nemžu zkusit protože sice HBO mám ale nemůžu se přihlasit
https://www.apkmirror.com/?s=hbo+go+&post_type=app_release[/QUOTE]
Předpokládám, že by to mohlo jít jako jiné sideloadované aplikace. U všech sideloadovaných aplikací funguje pravý knob (páčka) na gamepadu jako myš, takže není nutné připojovat skutečnou myš či klávesnici s touchpadem.
Správný link na apk soubor pro českou verzi je zde:
https://apkpure.com/hbo-go-czech/hbogo.v3.czech.slovakia
Sealexnový update FW pro Nvidia Shield Android TV - SHIELD EXPERIENCE UPGRADE 3.1
- optimalizace pro hry
- pravá páčka na gamepadu jako myš pro aplikace, které nejsou optimalizované pro Android TV
- různá vylepšení pro detekci USB drive, zápisu přes FTP, HDMI-CEC, idle/sleep stabilita, formátování SD karet, podporu myši atd ...
- je začleněn březnový 2016 balíček bezpečnostních záplat pro Android
více zde: https://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/release-notes/1
lukowicz_ce4you[QUOTE=lukowicz_ce4you;522148]Taky vám přestal fungovat GameStream? Samozřejmě se ptám těch co funkci využivají.[/QUOTE]
Jen pro zajímavost, po radách na officiálním foru jsem našel řešení problému.
Rada zněla , změnit název PC na kterém je nainstalován Geforce Experience a světe div se ono to funguje.
motaHBO GO se mi zprovoznit nepodařilo, tvrdí že se nemůže připojit (údajně pomůže odpojení od Ethernetu a použití wifi, nezkoušel jsem). Z HBO mi řekli, že aplikaci mají v testovací fázi takže jí uvedou týden po tom co skončí GOT :)
---------- Doplněno v 07:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 07:29 ----------
Mám problém s gamepadem. Nějak se mu nechce fungovat bezdrátově nesetkal jste se s tím někdo?
lukowicz_ce4youZrovna po víkendu se mi nedařilo ho připojit. Zkusil jsem tovární nastavení a znova jede.
lukowicz_ce4youZrovna po víkendu se mi nedařilo ho připojit. Zkusil jsem tovární nastavení a znova jede.
SealexJá jsem žádný takový problém nezaznamenal. Zkusili jste v nastavení připojených zařízení dát Zapomenout/Forget a znovu gamepad napárovat?
Sealex[QUOTE=mota;522404]HBO GO se mi zprovoznit nepodařilo, tvrdí že se nemůže připojit (údajně pomůže odpojení od Ethernetu a použití wifi, nezkoušel jsem). Z HBO mi řekli, že aplikaci mají v testovací fázi takže jí uvedou týden po tom co skončí GOT :)
[/QUOTE]
Taky jsem HBO GO zkoušel a přes Ethernet to nefungovalo, co musím ale pochválit, je konečně verze Stream.cz pro Android TV ... běží pěkně ve fullHD i s hlasovým vyhledáváním. Doufám, že ostatní TV archivy to budou následovat a nebudu je muset mít sideloadnuté (Prima play, iVysílání, Voyo ...).
Z českých aplikací má ještě pěknou Android TV verzi FilmBox .... plno obsahu v češtině za 129 Kč/měsíc. A samozřejmě Google Film ... ten je pěkně udělaný, ale dost pro našince drahý. Netflix nemá zatím český obsah či české titulky.
Vše je samozřejmě možné mít v rámci KODI či SPMC. Pomocí SPMC i s hlasovým vyhledáváním ... pomalu na něj přecházím a je tam plno super vychytávek pro Shield TV.
motaGamepad je hrozně náladovej většinou musím po spuštění pár minut počkat než se s konzolí domluví, včera pak celý večer fungoval.
U streamu jsem měl hrozně posunutej zvuk (lipsync), ale jinak funoval dobře.
U SPMC mě hlavně potěšilo,že funguje bitstream včetně Dolby Atmos.
lukowicz_ce4youNo teď pánové mi poraďte. Mám historicky staženo pár filmů a koncertů ve full 3D (BD i iso) žádné SBS, to nechci a chtěl bych se znova na nějakou pěknou muziku nebo film znova podívat.
Ale na čem ? Byl jsem zvyklý ještě z Mede8er a jiných MMC zvyklý na to že mi tyhle videa běžně v pohodě přehrálo.
Samozřejmě těší mně že i naši vývojáři začínají dělat appky pro ATV
Sealexlukowicz_ce4you: Zkusil bych SPMC ... nějakou podporu pro 3D ISO tam začlenil, ale nevím, jestli je funkční i pro Nvidia Shield TV nebo někdo to přehrává přes VLC.
Vyšla nová verze SPMC:
16.3.0 (2016/05/01):
ADD: HQ scalers (Shield only, afaik)
ADD: GUI selection of H/W decoders
ADD: [AFTV(S)] get real HDMI refresh rate
ADD: additional "ffmpeg" s/w deinterlacer
FIX: Save skin settings immediately
FIX: lockup with Twitch addon
FIX: stream details issues
FIX: sorting issues
FIX: background music issues
Merge Kodi 16.1
lukowicz_ce4youJá právě používám jen SPMC, nicméně mi mimo SBS , fillHD Iso 3D nepořehraje. Možná časem
rychnokaZdravím, po zapnutí konzole se mi zobrazí logo NVidia a pak je tma. Jednou se mi podařilo pustit na pozadí zvuk, ale obraz žádný. Několikrát vypnuto napájení, zahýbání s konektory a stále se nic neděje :-( je tam nějaký mechanický reset nebo nějaká jiná rada ?
Děkuji.
rychnokaTak vyřešeno, jeden den bez napájení a jede to :-)
Sealexrychnoka: Fajn, že se to povedlo vyřešit. Tipoval jsem to na špatný HDMI kabel či problém s připojením přes receiver, případně problém s nekompatibilní periférií připojenou k Shieldu.
Jinak velké věci čekají Android TV a samotný Nvidia Shield Android TV :-)
Sledujte právě probíhající Google I/O.
Informace můžete sledovat nejlépe z těchto zdrojů:
https://plus.google.com/u/0/communities/103510820500984874818
https://plus.google.com/u/0/communities/109694875004529508368
http://androidtv.news/
Mezi jinými očekávané novinky pro Android N .... http://www.androidpolice.com/2016/05/18/android-tv-will-support-picture-in-picture-live-recording-hdr-and-new-apps-google-cast-functionality-will-be-included-in-more-televisions/
Očekávané novinky ve firmwaru 3.2 pro Shield TV ... http://www.cnet.com/news/nvidia-shield-android-tv-update-brings-netflix-hdr-vudu-spotify-and-espn/
Na závěr tu konečně máme oficiální Spotify aplikaci pro Android TV (Deezer by měl brzy následovat) ... https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spotify.tv.android
lukowicz_ce4youBombaaaa, offic Spotify !! mažu emma
Teď jsem sealexi, našel téma na přidání webshare knihoven do kodi a jsem z toho zas a opět na větvi. Můj Shield zas povýšil o level výš, teď už má tak 54lvl
Ještě jak vyjde aktualizace tak bude mít 70lvl
SealexTak u mne zatím nativní Spotify aplikace nefunguje. Začne najíždět a zůstane u tří pulzujících teček. Zřejmě problém s konektivitou. Možná půjde o český lokální problém, protože i jiní uživatelé mají stejný problém.
Zůstávám zatím u klasické sideloadnuté aplikace Spotify upravené, aby fungovala jako na tabletu (patched by Riu).
lukowicz_ce4youjojo, dnes jsem nainstaloval a mám stejný problém. Emma ještě teda zůstává.
SealexKdyž se změní jazyk systému, tak nativní Spotify klient funguje. Ze Spotify mi napsali, že by tento bug měli zítra opravit.
KazatelTak sem se take stal majitelem teto masinky a maximalni spokojenost . Pouzivam hlavne na KODI , Gamestream a Stare Emulatory pomoci Arc Browseru . Dokonce tam funguje i neoficialni obchod AptoideTV , zvukovy vystup vyresim pomoci te krabicky postovane zde na foru a jsem rad ze nemusim kupovat novej zasilovac . Koupil jsem 16GB verzi + 750gb externi USB3,0 HDD kterej si po zformatovani jako interni pamet sezral 50gb takze usetreno nejakych 50eur + navic 200gb oproti 500gb verzi Shieldu ,, a ted par dotazu pro uzivatele co to maji
1 po nainstalovani nejakych APK napriklad UAE4Droid se mi nezobrazuji jejich ikonky vubec v hlavni nabidce a musim to spoustet nestandartni cestou , ze najedu do systemu - nainstalovne aplikace - najdu pozadovanou aplikaci a dam spustit
2. daji se nejak pres gamestream zprovoznit cracked games?? V knihovne sice jsou , ale po spusteni se spusti i Steam a nabidne hned aktualni cenu k zakoupeni , nekde na forech jsem cetl o najekaych alternativnich stream softwarech , ale nemam s tim zadne zkusenosti
SealexKazatel: Vítej v klubu ;-)
Ad. 1) Nejlepší aplikace na spouštění, organizaci a správu sideloadnutých aplikací je HALauncher https://play.google.com/store/apps/details?id=net.i.akihiro.halauncher
tip: třeba Chrome (sideloadnutá aplikace) spustíš, že přes hlasové vyhledávání řekneš "Otevřít Chrome"
Ad. 2) Netuším, herní PC doma nemám.
---------- Doplněno v 19:15 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:12 ----------
[QUOTE=Sealex;522811]Když se změní jazyk systému, tak nativní Spotify klient funguje. Ze Spotify mi napsali, že by tento bug měli zítra opravit.[/QUOTE]
Nativní Spotify klient již funguje jak má. Překvapilo mne, že ačkoliv mám free účet, žádnou reklamu jsem nezaznamenal. Navíc lze i při free přístupu bez omezení využít Spotify connect.
huberokororoZdravím,mám tuto krabičku asi týden,zatím velká spokojenost.Pro přehrávání filmů jsem nainstalil SPMC a tady jsem trochu jelen.V základu je systém nastaven na 60Hz,to jsem také tak nechal.V SPMC jsem dal v nastavení přizpůsobit snímkovou frekvenci na VŽDY.Samozřejmě mám nastaven passthrough a přes HDMI to proháním přes receiver Pioneer.Po nastavení jsem pustil remux mkv se snímkovou frekvencí 23,976 a po kontrole přes OSD po vyvolání přes gamepad ,mi to ukázalo 23,98fps,říkám si OK asi zaokrouhleno ,film se necuká je to asi OK.Na druhý den pouštím zas mkv rip,kouknu na OSD a ouha frekvence 60Hz.Když jsem se kouknul do nastavení SPMC,tak je vše nastaveno jak předchozí den tzn. viz výše,a nevím jak se k tomu dobrat,aby to jelo těch 23,976.Nějaký tip?9-)Doplnění:dnes jsem zkusil pustit ty samé filmy a ukazuje to opět 23,98fps aniž bych cokoli měnil,tak fakt nevím,lol.Ukazuje vám to v SPMC taky u 23,976 filmu hodnotu 23,98?
Sealexhuberokororo: Koukni na popis sekce Codec info v Kodi, tam uvidíš, že některé údaje jsou s přesností na 2 desetinná místa a některé na 3.
Například údaj pro řádek začínající na W (Windowing and System CPU information) je jen s přesností na 2 desetinná místa.
http://kodi.wiki/view/codecinfo
Drionchcem sa spytat horizon go na Shield tv funguje?
DrionA ešte jedna otázka Shield má aktívne chladenie?ak áno je tiché ?
huberokororoAno,je aktivně chlazeno.Sání má ze spodní strany a výdech vzadu vedle konektorů.Je neslyšné,ani při přiblížení k zařízení s vypnutým zvukem nic neslyším.Otázkou je jak dlouho to tak vydrží,než se to zanese prachem,popř. jakou životnost bude mít ložisko toho fanu.9-)
DrionPýtam sa preto že čakám kým mi príde z alzy. A nie je možné do 16 giga verzie vložiť do vnútra HDD?
SealexDrion: Pevný disk dovnitř připojit nejde. 500GB verze má i jiný firmware. Dovnitř jen vložíš mikro SD kartu ... viděl jsem použít až 500GB SD kartu. Čím rychlejší, tím lepší. Já mám vloženou 64GB (https://www.czc.cz/sandisk-micro-sdxc-ultra-android-64gb-uhs-i/178974/produkt), přidanou jako systémový storage a funguje to v pohodě. Přes USB 3.0 mám ještě připojený 2.5 šuplík (300GB ... zde mám ROMy pro emulátory, zejména pro PPSSPP) a 3.5 USB storage (2TB ... zde mám lokální audio/video soubory). Zbytek můžeš řešit přes rychlou 1GB LAN či wifi AC.
Jinak díky za info, že už se Nvidia Shield Android TV objevila v nabídce Alzy: Předpokládaná cena 5499,- Datum mají uvedený 20.6.2016 .... KONEČNĚ :-)
https://www.alza.cz/gaming/nvidia-shield-tv-d3948482.htm?catid=18859416
DrionTak ja som ju hlavne objednal ako náhradu xtreamer SW. Nič iné snáď DTS HD MA ani Dolby thrue nepodporuje.
huberokororoDotaz na Sealexe:Chtěl bych zkusit emulaci her ,hlavně asi z Playstationu,třeba takový Tekken jsem kdysi hrál dost a je to už nostalgie.Vůbec nemám žádnou zkušenost s emulacemi.Jestli to dobře chápu,tak si stáhnu vlastní emulátor např.https://play.google.com/store/apps/details?id=org.ppsspp.ppsspp a z tvého odkazu na stránky Free emulator,třeba toho Tekkena.Tekkena si uložím třeba na USB flashdisc připojím do portu nvidie,spustím emulator a v něm najdu co a odkud spustit?Je to takto ,nebo nějak složitěji?Pak jsem objevil i jiné stránky s emulovanýma hrama např.http://www.downarea51.com/2014/04/daftar-game-iso-psp.html,lze stahovat hry i odsud pro daný emulátor?Předem díky za osvětlení.:-)
DrionMôže mi niekto pozrieť či funguje horizon go od UPC ?dik
Sealexhuberokororo: Píšeš to dobře. Nainstalovat z obchodu konkrétní emulátor. Z nějakého zdroje stáhnout romy např. zde http://www.freeroms.com/.
Romy umístit do jednotlivých adresářů dle emulované konzoly na flashdisk či jiné připojitelné médium. U některých emulátorů je ještě třeba sehnat a stáhnout bios soubor. Spustit emulátor, doladit konfiguraci, nalistovat patřičný adresář a hrát ;-)
Sealex[QUOTE=Drion;523096]Môže mi niekto pozrieť či funguje horizon go od UPC ?dik[/QUOTE]
Horizon Go je potřeba stáhnout třeba pomocí Chromu na Shieldu odtud: https://apkpure.com/horizon-go/com.lgi.orionandroid
Chová se pak jako standardní sideloadnutá aplikace, kdy při použití gamepadu, pravá páčka funguje jako myš. Samozřejmě lze použít klasickou myš či klávesnici s touchpadem.
Aplikace fungovala korektně, ale nebyl jsem přihlášen, takže jsem nemohl pustit stream.
DrionOk. Dik za vyskúšanie
petousShield se mi líbí čím dál tím víc. Čekal bych, že rok po jeho uvedení konkurence s něčím přijde, ale zatím stále nic na obzoru, snad možná HiMedia Q10 (jen jako MMC). Občas někdo v diskuzích uvádí, že HiMedia má lepší kvalitu zpracování obrazu, viz. diskuze avforum.com. Myslíte si, že je to reálné?
KazatelZdravim mohl by mi nekdo poradit .. abych nemusel porad prehazovat HDMI kabel na projektor+TV tak sem si koupil HDMI splitter , je plne funkcni na jinych zarizenich , ale kdyz to pripojim k Shieldu tak v pohode zobrazi Logo Nvidia pri startu a pak kdyz uz tam je ten barevnej napis Android tak u obou vystupu to pise zadny signal , absolutne nechapu kde se ten signal muze ztracet pozdeji .. Diky za Help
SealexPetous: Shield TV má obraz perfektní se všemi potřebnými obrazovými featurami/technologiemi. Otázka, co tam porovnávají a v jaké verzi firmwaru Shield TV měli.
Kazatel: Těžko říci. Já mám Shield TV napojen přímo do receiveru. Zkusil bych nastavit natvrdo rozlišení HDMI, případně vyměnit HDMI kabely.
KazatelSEALEX : Hdmi kabely jsem zkousel i jine a stejny vysledek , a to rozliseni natvrdo jak to myslis ?? V Nastaveni mam 1080P 60hz , navic me zarazilo , ze Logo Nvidia hned po startu to zobrazuje uplne v pohode a obraz zmizi az tam naskoci ty barevne kolecka ze kterych se nakonec vyklube ten napis Android
KamilZJaký přesně máš splitter?
ligo68Tak na Alze sa da už predobjednat cena 201,- € predobjednavka garantovana cena.
https://www.alza.sk/nvidia-shield-tv-4k-d3948482.htm
SealexOficiální Spotify klient pro Android TV byl doplněn o hlasové vyhledávání ... paráda.
SealexNvidia Shield Android TV konečně po roce skladem v České republice :-)
https://www.alza.cz/gaming/nvidia-shield-tv-d3948482.htm?o=4
DrionNo mám Shield doma.....a asi ho vrátim. V Kodi mi nejde DTS HD MA. Skúšal som všetko možné a nič. mX player tam ide ale zas nejde prepínať zvukové stopy. No des.
DrionTotal comander nemám v obchode. Respektíve v celom obchode je snáď 50 aplikácii. To tak má byt?
huberokororoNainstaluj si SPMC místo KODI a TC si instalni přes PC.HD zvukové formáty fachčí v pohodě.9-) Ano tak to má být,Google play jak si zvyklý z mobilu,na účtu SATV neuvidíš.Výběr je omezenější,ale jsou cesty jak tam většinu dostat-hledej např. v Sealexových příspěvcích.
DrionSPMC som nainštaloval ale DTS HD MA nejde. Stiahol som apk verziu 16.3. Ty máš nejakú inú ? Ak áno nehodiš mi ju na ulož to?Total comander inštalovať cez PC je ako myslene?????
DrionTreba niekto niečo špeciálne nastaviť aby išlo DTS HD MA?A ešte otázka k hdmi cec mám Shield napojení na receiver a odtiaľ do tv. Keď zapnem Shield tv ani receiver mi nezapne ani nevypne aj keď pri vypinani piše že sa vypne televízor. Pritom keď vypnem tv vypne mi receiver a naopak ale Shield nič.
vivid.sk[QUOTE=Drion;523269]Treba niekto niečo špeciálne nastaviť aby išlo DTS HD MA?[/QUOTE]
Treba povedat KODI, ze mas AVR schopny dekodovat "DTS HD" (nieje to default zaskrknute). Ale to asi nastavene korektne mas.
[SPOILER]

[/SPOILER]
lomidrevo[QUOTE=Drion;523269]Treba niekto niečo špeciálne nastaviť aby išlo DTS HD MA?A ešte otázka k hdmi cec mám Shield napojení na receiver a odtiaľ do tv. Keď zapnem Shield tv ani receiver mi nezapne ani nevypne aj keď pri vypinani piše že sa vypne televízor. Pritom keď vypnem tv vypne mi receiver a naopak ale Shield nič.[/QUOTE]
Zdieľam ten istý problém. Žiaden z prehrávačov, Kodi, SPMC, ani android video player mi neprehraje DTS HD MA stopu. Mám Nvidia shield aktualizované na poslednú verziu firmwaru pripojené priamo s HDMI káblom na domáce kino 5.1 Onkyo htx-22hdx, ktoré určite podporuje DTS HD MA. Mám to odskúšané pri prepojení k PC s prehrávačom MPC-HC, kde mi DTS HD MA stopu domáce kino prehraje a taktiež zobrazuje na displeji. Ale pri rovnakom video súbore, ktorý mám priamo na USB disku pripojenom k Nvidia Shieldu, mi túto zvukovú stopu neprehraje žiadny prehrávač. Skúšal som aj exprerimentálnu verziu KODI, tak isto aj SPMC, ktorý uvádzajú, že prestup zvuku teda passtrough audio, bude fungovať aj v prípade DTS HD MA. No nefunguje. Nastavené mám všetko správne podľa článku Recommended passthrough audio settings for SPMC, NVIDIA Shield TV and AV Receivers na githube SPMC.
DrionMne sa v položke audio output take nezobrazuje. Mám tam inú ponuku. To máš akú Kodi verziu?
DrionMám taký dojem že asi som nezapol expert menu. Keď prídem s nočnej pozriem. A ešte raz ako sa inštaluje total comander cez PC ?Steam pre Android tv odkiaľ máte ?ved v obchode to nemám tak nechápem že to vydaju na android tv a nie je to tam?A čo sú to tie sidolaadovane aplikácie ?
huberokororoAno,zapni expert mode ,je tam toho více a detailněji k nastavení.Přes PC se přihlaš na svůj Google účet a ve storu najdi TC ,vyber že ho chceš nainstalit na shield a hotovo.Sideloadnuté aplikace-najdi si to zkraje tohoto vlákna ,dost o tom psal Sealex a dal i nějaké odkazy.Jinak je toho dost na netu i youtube,dá se to pochopit.
DrionJaj......to má nenapadlo Ísť cez store na PC.
---------- Doplněno v 23:04 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:03 ----------
Takze tak možem inštalovať aj stream.cz?popripade iné app?
huberokororoStream ano,a dále jen ty co podporuje shield,v tom je to omezení android tv,ale jsou cesty přes ten sideload a apk neofiko.
DrionAha. No dik už som múdrejší. Tak zajtra po nočnej skúsim to Kodi. Ty používaš kodi či SPMC ?
huberokororoSPMC poslední verze 16.3.0. Vývojář,který byl v týmu KODI jde svou cestou-SPMC a optimalizuje ho dle svých slov právě pro nvidii shield.
SealexDrion a další nováčci: :-)
Ad. Obchod - v aplikaci obchodu najdeš jen pár vypíchnutých aplikací, plno jiných nalezneš přes hledání (včetně hlasového) např. souborový manažér, tv stream nebo přímo názvem atd.
- pokud aplikaci nenajdeš v obchodě, ale je schválená i pro Nvidia Shield TV, je možné ji nainstalovat přes stránku obchodu v prohlížeči (např. Chrome na Shield TV či na PC), v horní části stránky akorát vybereš cílové zařízení pro instalaci ... to je i případ Total Commanderu či Chrome
- pokud není aplikace schválená, je možné stáhnout apk např. ze stránky www.apkpure.com (nejlépe pomocí Chrome či ES file manager na Shield TV) a zkusit funkčnost na Shieldu TV
Ad. MX player - na horní lištu se normálně dostaneš pomocí remote i gamepadu (2x posun nahoru), výběr zvukové stopy i nastavení samozřejmě funguje. V mém případě mi HD audio fungovalo při nastavení video HW dekódování (ne HW+) a zvuk nastaven na softwarové dekódování.
Ad. SPMC - HD audio zde funguje perfektně, je potřeba mít nastavenou úroveň expert pro nastavení a poladit nastavení:
- v sekci Systémové nastavení -> Zvukový výstup ... povolit HD formáty, jako zařízení na přeposílání mám Android,RAW Passthrough a zařízení zvukového výstupu mám Android, PCM
- v sekci nastavení Video -> Přehrávání ... zde se mi zdá, že je zřejmě bug, ale nefungovalo mi HD audio při zapnuté položce "Synchronizovat přehrávání k frekvenci obrazovky"
Ad. ovládání - Pokud máš z nějakého důvodu problém s ovládáním, není problém připojit jakoukoliv myš (drát/bezdrát/bluetooth) či klávesnici s touchpadem (např. Logitech K400)
Ad. HDMI CEC - nyní funguje vypínání pomocí televize, ovládání pomocí TV ovladače, ovladače Shield TV umějí ovládat hlasitost AV receiveru atd. - vypnutí TV při vypnutí Shieldu TV má být mimo jiné doplněno/opraveno v nové verzi firmware, která má vyjít každou chvíli. Více novinek v připravovaném updatu 3.2 najdeš zde: http://www.androidpolice.com/2016/06/09/shield-android-tv-update-3-2-will-add-built-plex-media-server-remote-file-access-among-improvements/
Mezi jinými: integrace Plex serveru na Shield TV či Dolby Atmos sound pass-through !!!
DrionAhoj ďakujem za vysvetlenie všetkého čo som potreboval. Trebalo by to dať na začiatok fóra. Ja som sa s tým dnes cely deň trápil a nakoniec to konečne ide. Aj keď som mal všetko dobre nastavene nie a nie to ísť. Potom mi zamrzlo SMPC tak že som musel reštartovať Shield a zrazu to ide. Ale nejak mi nejde HDMI CEC. Ja mám zapojenu Shield do receivera a odtiaľ do tv. Keď vypnem Shield výpise vypnem tv ale nič sa neudeje. Ani pri zapinani Shield. Pritom keď zapnem BR player ten si všetko zapne aj vypne. Zdá sa že bude chyba v Shield. Uvidíme či new firmwer to porieši ako píšeš. Len nechápem že tak základne veci nemajú po roku už dávno opravené.
huberokororoÚdajně v tom HDMI CEC dělá tak trochu neplechu rozdílnost verzí HDMI jednotlivých přístojů zapojených v řetězci.Jednoduše řečeno,ideální by bylo kdyby jak receiver tak i tv měly verzi HDMI 2.0 ,tak jak to má Nvidia shield.
mal1cekZdravim, co sa tyka hier, da sa z android shotu nieco schopne stiahnut zadarmo a hrat? ci to funguje len cez stream z pc do konzoly?
SealexDost her pro Android je vidět přímo na stránkách Nvidie zde:
https://shield.nvidia.com/games/android
Nezapomeň zafiltrovat na device Shield Android TV. Her zdarma (Free to Play) je tam celá řada.
Vedle toho můžeš zdarma hrát mnoho her na nejrůznějších emulátorech včetně her z PSP či PS1. Tyto emulované hry, pokud běží ve 3D, jsou přepočítávány do fullhd tzn. vypadají lépe než originál ;-)
Milan01[QUOTE=mal1cek;523298]Zdravim, co sa tyka hier, da sa z android shotu nieco schopne stiahnut zadarmo a hrat? ci to funguje len cez stream z pc do konzoly?[/QUOTE]
Přímo hry pro shield, bez streamu, je nabídka taková... no nic moc. Najdeš tam jen něco staršího jako Doom 3, Half life 2, Resident Evil 5 a asi nejlepší hru Borderlands: Pre-Sequel.
Takže víceméně pokud to chceš jen na hry, tak jedině stream. Nevím čím to je ale Stream z cloudu mi šel snad i lépe jako stream z PC (přes kabel už to bylo lepší).
Trochu mě mrzí google play, který je skoro prázdný ani ke stažení žádný int. prohlížeč??? No vyřešil jsem to stažením APK ale i tak mi nejde dát aplikace na plochu a musím to spouštět přes nastavení (kdyby měl někdo řešení, tak mi ho prosím napište).
DrionNo mne osobne nejde hdmi cec tv mám Lg z roku 2011 a receiver Yamaha z 2012. TV Shield vidí ale nepripoji sa. Takze tv ovládač mi nejde ani ten z receivera. Škoda. Takze teraz počúvam frflanie mojej manželky sa strašne záp a vyp. Ostáva veriť že 3.2 to opraví. A ešte otázka za sa z PC dostať po sieti na HDD pripojený k Shield tv?
DrionTak sa mi podarilo spojazdniť hdmi cec. Bohužiaľ pri shield ale nemôžem mat zapojené zároveň aj BD player ani PS4 vtedy hdmi cec prestane ísť. Je to divne
SealexJá mám trvale do receiveru připojené PS3 a měl jsem do nedávna ještě připojené RPi2 a HDMI CEC fungovalo korektně. TV Panasonic mám z roku 2012 a AVR z roku 2015. Každopádně je potřeba si pohrát s nastavením HDMI CEC v jednotlivých zařízeních, aby to dělalo co chceš. Shield TV má nastavení na 2 místech, pro zvuk a pro systém.
Aktuálně to používám následovně:
Zapnutím jedním tlačítkem - stiskem tlačítka na remote nebo zapnutím gamepadu nebo stiskem klávesy na Logitech K400 dojde k zapnutí TV, ta si sama zapne receiver a pak dojde automaticky přepnutí vstupu receiveru na Shield (to zřejmě vyvolá Shiled TV).
Vypnutí jedním tlačítkem - v mém případě stačí vypnout TV a následně dojde k automatickému vypnutí receiveru i Shield TV (předpokládám, že v následujícím firmwaru 3.2 začne fungovat vypínání TV pomocí Shield TV, tak poté to vše zřejmě budu vypínat ze Shieldu)
Ovládání hlasitosti na jednom místě - na Shield TV mám nastaveno Ovládání hlasitosti pomoci HDMI CEC a tudíž jakékoliv změny hlasitosti na remote, gamepadu či Logitech K400 jsou prováděny na receiveru
Ovládání Shield TV pomocí DO TV - to funguje korektně, ale nepoužívám to. Myslím, že tam chybí podpora pro funkci Home, což může dělat problém u aplikací, které nemají možnost vypnutí (např. Spotify, který běží neustále a dává k dispozici službu Spotify connect tzn. standardně se z něj odchází přes Home)
tdlmarek[QUOTE=Sealex;523347]předpokládám, že v následujícím firmwaru 3.2 začne fungovat vypínání TV pomocí Shield TV, tak poté to vše zřejmě budu vypínat ze Shieldu[/QUOTE]
Nemyslím si, tímhle směrem se to nedělá.
Ta logika (obecná CEC, netýká se Shieldu, chovají se tak i certifikované blu-ray přehrávače) je při zapnutí player -> receiver -> TV, při vypnutí naopak TV -> receiver -> player. Nic jiného nedává smysl, proč by mi měl player vypnout TV, třeba se na ní chci ještě dívat na televizní vysílání, nebo nějaký jiný zdroj obsahu, apod. Totéž naruby, zapnutí TV také nevyvolává nastartování všech připojených playerů.
DrionOno dáva to zmysel v nastavení Shield ti pri vyp napíše vyp. TV áno -nie
Drion[QUOTE=Sealex;523347]Já mám trvale do receiveru připojené PS3 a měl jsem do nedávna ještě připojené RPi2 a HDMI CEC fungovalo korektně. TV Panasonic mám z roku 2012 a AVR z roku 2015. Každopádně je potřeba si pohrát s nastavením HDMI CEC v jednotlivých zařízeních, aby to dělalo co chceš. Shield TV má nastavení na 2 místech, pro zvuk a pro systém.[/QUOTE] Čo take nastaviť?????v receiveri len zap-vyp. A v tv čo to celé riadi to je nastavene ok. Všetko funguje ako má pri hdmi cec.okrem Shield.dal som BR player a ps4 na predlzovacku s vypínačom a su vypnuté aby Shield v režime hdmi cec fungoval.
---------- Doplněno v 23:46 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:45 ----------
Čo vlastne znamenajú tie tri nastavenia volíme pri hdmi cec?
Drion[QUOTE=Sealex;523347]to používám následovně:
Zapnutím jedním tlačítkem - stiskem tlačítka na remote nebo zapnutím gamepadu nebo stiskem klávesy na Logitech K400 dojde k zapnutí TV, ta si sama zapne receiver a pak dojde automaticky přepnutí vstupu receiveru na Shield (to zřejmě vyvolá Shiled TV).
[/QUOTE] no neviem ako tebe ale mne po zap gamepadu sa najprv zapne Shield potom receiver a potom tv
bimbotDnes mám prvý deň Shield. Som nadšený funkčnosťou a rýchlosťou celého systému. Spojazdnil som FTP, rýchlosť prenosu je fantastická. Zatiaľ mi ale prekáža jedna vec. Pomocou Shield Remote nie je možné jedným stlačením vypnúť systém do režimu spánku. Vždy sa musím dostať do hlavného menu a vybrať z ponuky Sleep Now a potvrdiť. Dosť to otravuje. Chcelo by to priamo na Shield Remote tlačidlo, ktoré by fungovalo ako tlačidlo na krabičke s ktorým sa dá Shield uspať kedykoľvek, aj počas bežiacej aplikácie.
Sealexbimbot: Zrychlit vypnutí lze podržením tlačítka Back, kdy se ti rovnou objeví vypínací dialog. Funguje to na gamepadu i remote ovladači, ale myslím jen z Home obrazovky.
Pokud máš klávesnici s touchpadem Logitech K400, tak tam je plno funkčních klávesových zkratek .... po tvém dotazu jsem objevil kombinaci kláves FN + ESC. Krátký stisk okamžitě uspí Shield v jakékoliv aplikaci a delší stisk těchto kláves vyvolá vypínací menu opět kdykoliv.
Ještě se tu někdo ptal, jak přistoupit z LAN na disky Shield TV, zatím lze použít ftp server ... starší návod je zde: http://nvidiashieldzone.com/shield-android-tv/tutorial-ftp-server-on-shield-android-tv/
Nicméně v následujícím firmwaru 3.2 jsou slíbeny 2 nové síťové funkce a to namapování síťového disku mezi ostatní storage androidu a přímý přístup na storage androidu z LAN (údajně jen pro internal storage)
https://www.androidpolice.com/wp-content/uploads/2016/06/nexus2cee_file-access_thumb.png
A poslední věc ... rychlý přístup k sideloadnutým aplikacím získáte nejlépe pomocí velmi dobré konfigurovatelné aplikace HAL launcher https://play.google.com/store/apps/details?id=net.i.akihiro.halauncher nebo jednoduché aplikace Sideload launcher https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.tv.sideloadlauncher . A jak jsem tu psal, pro něco lze použít i hlas ... například funguje hlasový povel "Otevřít Chrome"
bimbotSealex: Veľká vďaka za info. Zaujímavé :)
Ešte som maturoval nad HDMI CEC.
A podarilo sa mi nastaviť presne to, čo som chcel.
A síce. Keď zapnem SHIELD, automaticky sa zapne TV, prepne sa na príslušný vstup a zapne sa aj domáce kino.
Keď vypnem TV pomocou diaľkového od TV, automaticky prejde SHIELD do režimu spánku a vypne sa aj domáce kino.
(Opačne to nefunguje. Keď vypnem SHIELD, TV ani kino sa automaticky nevypne. Musím vypnúť TV, potom sa vypne aj SHIELD aj kino.)
Fakt super mašinka :)
motaTeď mi byl nabídnut update na 3.2 doufám, že nebudu litovat.
DrionTo namapovanie sieťového disku. Ak to nemamate zmenené meno je Administrátor. Heslo to čo máte.
DrionAle nevypina tv ani 3.2
bimbotChcel by som sa opýtať, vypína sa niekedy ventilátor chladenia? Lebo mne ide ventilátor nonstop. Nevypne sa nikdy, ani keď je SHIELD v režime spánku aj 7 hodín vkuse.
SealexTak tu máme další parádní update pro naše oblíbené krabičky ;-)
Firmware 3.2 stojí opravdu za to ... zde popis všech novinek: https://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/release-notes/1 či tady: http://androidtv.news/2016/06/nvidia-shield-tv-v3-2-available-now/
Poladěné věci typu:
- barevný prostor YCbCr 4:4:4
- Youtube 4K 60P
- Dolby Atmos
- nativní přípojení síťových úložišť do systému Android TV (přístup na NAS mohou využívat všechny aplikace), sdílení úložišť Shield TV po síti (vyžaduje spuštěný plex server, který je součástí updatu ... více ve videu o plex serveru výše)
- HDMI CEC TV off
- HDR obraz v Netflixu ... co je HDR: https://shield.nvidia.com/blog/what-is-hdr
- Plex server - ukázka funkčnosti Plex serveru na Shield TV včetně transkódování do jiných zařízení:
Subjektivně se mi zdá kvalita a plynulost obrazu zase lepší i když již před tím byla parádní ;-) ... testoval jsem to třeba na 4K 60p videích z Youtube a i v přepočtu na Fullhd to vypadá úžasně
Drion: Nezapomněl jsi zapnout novou volbu v sekci HDMI? Mně se nyní TV vypne, akorát se mi okamžitě nevypne receiver, ten mám standardně nastaven na 30 min usnutí.
Bimbot: Abych pravdu řekl, ani nevím, že tam nějaký je. Je každopádně super tichý. V režimu spánku Shield TV umí stále pracovat a nabízet nejrůznější služby. Např. chromecast služba, SPMC umí ve sleepu scrapovat, Plex server umí ve sleepu distribuovat a transkódovat video, ftp server také funguje ve sleepu atd...
mal1cekMam intel nuc (xbmc), mam to uz nakonfigurovane, externy ovladac k tomu lebo to nepodporuje cec, ale zacalo ma vyhadzovat v strede filmov na plochu kedze ten windows co tam mam nie je legalny... linux tam nechcem a uz dlhsie rozmyslam ze si kupim shield tv, myslite ze sa to oplati? halvne teda ako mmc, mam xbox cize kvoli hram nie, ale ako tu niekto spominal, ze sa daju hrat starsie hry cez emulator, to funguje bez potreby pc s nvidia kartou? cize staci si emulator nainstalovat na ten android a aj potahat tam hry? s kodi nie su ziadne problemy?
dik
KazatelNa Emulatory pouzivam Arc Browser a Maximalni spokojenost
Video jak to nakonfigurovat
Sealexmal1cek: Nvidia Shield Android TV je úžasná výkonná mašinka s výbornou podporou od Nvidie a Googlu
Vykreje ti veškeré potřeby přehrávání a streamování medií a hraní nejrůznějších her. SPMC (větev KODI) funguje skvěle včetně 4K obrazu a HD zvuku, tak má některé funkce, které jsou jen na Shield TV a to je hlasové vyhledávání, vyhledávání a doporučení přímo v systému Android TV.
Možnosti emulací nejrůznějších konzolí jsou zde díky skvělému HW obrovské a je to tak jak píšeš, nainstaluješ emulátor a stáhneš romy.
AD cena: přijde mi úsměvné, jak si uživatelé koupí TV za 10-40 tisíc k tomu receiver za cca 10 tisíc dále repro za 10 - 30 tisíc a na MMC se snaží ušetřit, jak to jen jde a kupují nejrůznější mašinky kolem tisíce korun s omezenou funkčností či mizernou nebo žádnou podporou :-)
DrionNo po aktualizácii mi začalo blbnúť načítanie externého HDD. A nejde naň kopírovať ani zmazať. Nič som nemenil. Má niekto podobný problém?
DrionA robí to keď je pripojený zdieľaný disk PC.
mal1cekokej dik a este posledna otazka, ked mam kodi a chcem si prepnut napriklad zvukovu stopu, zapnut/vypnut titulky urobi sa to automaticky cez cec na nejake tlacidlo na ovladaci napriklad od telky? ci to treba nejak zvlast konfigurovat?
bimbotNevedel by niekto poradit, ako sa da odstranit z hlavnej ponuky ten prvy riadok (odporucania)?
Skusil som zakazat niektore aplikacie, ale nenasiel som tu spravnu.
PheorinosPodporuje také app Horizont GO od UPC. Dostat to do televize by bylo další velké plus. Uvažoval jsme o chromecast 2, ale tohle by vyřešilo mnohem více.
Drion[QUOTE=Pheorinos;523510]Podporuje také app Horizont GO od UPC. Dostat to do televize by bylo další velké plus. Uvažoval jsme o chromecast 2, ale tohle by vyřešilo mnohem více.[/QUOTE]
Horizon go ide ale ovládanie je otrasne
---------- Doplněno v 12:06 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:01 ----------
Po skúšaní new 3.2 možem potvrdiť že pripojiť z PC na Shield ide,ide sa dostať aj na pripojený HDD aj na ňom odstraňovať súbory ale zapisovať nejde.Zapisovat ide iba na sud kartu. Ak je však Shield pripojený k PC alebo má pripojený sieťový disk z PC v Tomáš momente nejde zapisovať ani odstraňovať súbory na pripojenom Externom HDD. Treba sieťové pripojenia vypnúť Shield reštartovať a potom to opäť ide. Robí to aj iným ?
Sealex[QUOTE=mal1cek;523476]okej dik a este posledna otazka, ked mam kodi a chcem si prepnut napriklad zvukovu stopu, zapnut/vypnut titulky urobi sa to automaticky cez cec na nejake tlacidlo na ovladaci napriklad od telky? ci to treba nejak zvlast konfigurovat?[/QUOTE]
Na tyto funkce standardně přímé tlačítko není. Dostaneš se k nim přes směrové šipky a potvrzovacím tlačítkem. Je možné si některé nepoužívané CEC tlačítko přemapovat v Kodi/Spmc na přímou volbu.
Sealex[QUOTE=bimbot;523495]Nevedel by niekto poradit, ako sa da odstranit z hlavnej ponuky ten prvy riadok (odporucania)?
Skusil som zakazat niektore aplikacie, ale nenasiel som tu spravnu.[/QUOTE]
Zbavit se tohoto řádku asi úplně nejde. V nastavení lze ovlivnit, které aplikace budou zobrazovat doporučení. Zkusil jsi je všechny povypínat?
bimbot[QUOTE=Sealex;523514]Zbavit se tohoto řádku asi úplně nejde. V nastavení lze ovlivnit, které aplikace budou zobrazovat doporučení. Zkusil jsi je všechny povypínat?[/QUOTE]
Veľká vďaka za radu :)
Síce riadok nezmizol, ale po vypnutí všetkých je to fajn.
Mal som doteraz viacero značiek MMC. Najlepší bol POPCORN HOUR VTEN.
Ale SHIELD je úplne iná liga :)
Čím dlhšie túto krabičku mám, tým viac sa mi páči
Fakt super krabička.
Sealexdůležité tipy !!! :
- Android TV App Launcher Builder - vytvoří malou aplikaci jako leanback zástupce pro jakoukoliv sideloadnutou aplikaci. tzn. není problém si do leanback launcheru dát ikonu Chrome, Deezeru, Facebooku atd.
http://atvlauncher.trekgonewild.de/
- Aptoide TV - alternativní obchod, donwloader pro aplikace, které je potřeba standardně sideloadnout (i české aplikace); umožňuje i jejich aktualizaci (např. Deezer, Facebook atd.)
http://m.aptoide.com/installer-aptoide-tv
boyjmnZkousel uz si nekdo hrat s tim full androidem na Shieldu ? Jakoze, preflashovat shield na stock image a root prava uz jsem si parkrat zkusil, ale rozjet full android na externim pripojenem usb disku a prepinat behem bootu, ktery ze systemu chci spustit, to jsem si jeste netroufnul, pac trosku tapu v par bodech navodu na techto strankach: http://www.videomap.it/forum/viewtopic.php?t=1580
Tak se jen ptam zda si tady s tim nekdo uz taky zkousel hrat podobne jako ja.
SealexŠkoda, že na full androidu nefunguje gamepad přes WiFi direct, ale jen přes kabel. Já zůstávám na Android TV. Navíc novinky pro Android TV 7.0 vypadají slibně. Např. PIP, DVR, přepínač posledních aplikací, podpora více uživatelů atd.
boyjmnno, mne teda nekonecne stve ten problem s nefunkcnimi kapacitnimi tlacitky. Funguje mi poctive jen start/pauza tlacitko. kolecko a sipka zpet jsou pri bezdratu uplne mrtve. Pri zapojeni dratu funguji bezchybne. A je to problem nekde v konzoli a software, protoze se to posralo vzdycky a to uz jsem vymenil ty konzole tri (v ramci 10-tidenni vratky bez udani duvodu)....
motaJá sem vypozoroval, že mi gamepad blbne když mám nastavenou obnovovací frekvenci obrazu jinou než 60Hz. Při 60Hz funguje OK.
Fistd[QUOTE=Sealex;523514]Zbavit se tohoto řádku asi úplně nejde. V nastavení lze ovlivnit, které aplikace budou zobrazovat doporučení. Zkusil jsi je všechny povypínat?[/QUOTE]
A kde se to dá prosímtě povypinat ? [emoji4] to nemůžu nikde zaboha najít
FistdTak sem to našel jen sem byl slepej ale super zjištění po 2 měsících co tohle mmc mám
Sealex[QUOTE=boyjmn;524151]no, mne teda nekonecne stve ten problem s nefunkcnimi kapacitnimi tlacitky. Funguje mi poctive jen start/pauza tlacitko. kolecko a sipka zpet jsou pri bezdratu uplne mrtve. Pri zapojeni dratu funguji bezchybne. A je to problem nekde v konzoli a software, protoze se to posralo vzdycky a to uz jsem vymenil ty konzole tri (v ramci 10-tidenni vratky bez udani duvodu)....[/QUOTE]
Hmm je to zvláštní. Problém bude v něčem, čím se odlišuješ od ostatních. Zkusil bych to vyzkoušet s jinou televizí, jiným HDMI kabelem, v jiné lokalitě (možné rušení), bez připojených periférií, ideálně s čistým systémem.
SealexJe k dispozici nová aplikace Deezer pro Android TV: https://play.google.com/store/apps/details?id=deezer.android.tv&hl=en
Není to úplně špatné, zatím chybí přehrávání na pozadí (multitasking) a hlasové vyhledávání. Samozřejmě stále funguje sideloadnutá standardní verze Deezeru pro Android, která přehrávání na pozadí umí.
xvydraZdravím. Môžem použiť externý SSD disk ako internú pamäť pre shield? Alebo bude lepší klasický HDD?
boyjmn[QUOTE=xvydra;524520]Zdravím. Môžem použiť externý SSD disk ako internú pamäť pre shield? Alebo bude lepší klasický HDD?[/QUOTE]
Ahoj. Urcite muzes pouzit jakykoli externi usb hdd jako interni pamet. Shield to umoznuje. A urcite bude nejlepsi kombinace spojeni co nejrychlejsich prenosu dat. tzn. USB3.0 suflik s USB3.0 SSD HDD (takto to mam i ja, jen ja ho nemam pripojeny jako interni pamet, ale normalne jako externi).
xvydraTak ako internú použijem Micro sdxc 64gb kartu. 90mb čítanie 80mb zápis. A chcem sa ešte opýtať. Chcel som streamovat hru z PC grid autosport lenže nvidia napísala ze potrebujem aplikáciu na overovanie. A keď som dal obchod tak to zlyhalo. Nič nenašlo . ten SSD disk mam naformatovat cez shield?
xvydraNedá sa mi pripojiť nvidia SHIELD TV káblom k routru. Teda pripojený je ale sieť nieje. V shielde je nastavené auto dhcp a detekuje prepojenie. Píše : pripojený k internetu. V nastaveniach routru detekuje zariadenie ale stav je offline. Kúpil som už 3 káble lebo som si myslel ze bude chyba v tom ale nieje. Shield som už resetoval na továrenské nastavenie. Neviem ako to mam spojazdniť. Kábel mam utp cat 6. Skúšal som aj cat 5.ale tiež nič.
KamilZPinkneš si na něj z PC?
xvydraTo neviem ako urobiť.
xvydraUž som to vygooglil. Internet ide len cez lan 4 tak potrebujem switch. Takže ešte jedna vec. Externý SSD disk 500gb mam dat naformatovat cez shield?
KamilZJaký máš přesně router? Něco na VDSL? Většinou to jde konfigurovat, pokud ostatní porty nepotřebuješ na TV, tak jdou přepnout, viz například https://www.o2.cz/osobni/techzona-modemy-pro-adsl-vdsl/comtrend-vr-3026e.html?article=309354
xvydraHuawei echolife HG8245H
Ak pouzivate Sagem STBoxy alebo EVO3 STBoxy, tak HG8245H vie fungovat v dvoch modoch.
L3 mix mod - LAN 1,2,3 je pouzivany pre zapojenie STBoxov a pre port LAN4 je DHCP zapnute.
Viac PC na kabel je mozne pripojit len zapojenim HUBu/routra na LAN4.
L2 mod - LAN 1,2,3 je pouzivany pre STBoxy. GUI aj WI-Fi funkcialita je vypnuta.
Pre LAN 4 je DHCP tiez vypnute a dostavate priamo vonkajsiu IP adresu internetoveho pripojenia a viac PC pripojite len prostrednictvom routra napojeneho na LAN4 so zapnutym DHCP.
KamilZNo a máš nějaké STBboxy nebo ne?
xvydraMam. Jeden od Orange. Preto je tam ten konvertor s routrom od Orange. Lebo je to optika. Volal som tam a technik povedal ze lan 1-3 je pevne iPtv. A iba lan 4 je internet. Takže mám vraj kúpiť switch.
KamilZOK, tak v tom případě je to jasné a přišel jsi na to sám. Ještě, čistě teoreticky, by Tvá TV a Nvidia mohla podporovat HEC, ale to je stále spíše rarita a ojedinělá věc (což je škoda): http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hec.aspx
xvydraTo neviem co presne je ale podľa obrázku keď zapojím internet do televízie tak budem mať internet aj v nvidii cez hdmi? Zaujímavé.
KamilZPokud to Tvé zařízení podporuje, tak ano. Ale jak jsem psal, je to bohužel spíše rarita.
xvydraTo by musel asi podporovať televízor. Ten je 3 roky starý. Panasonic viera. Model neviem. Ale asi to nebude podporovať. Vyskúšam keď prídem domov. Treba kvôli tomu niečo nastaviť v TV alebo je to automatické?
KamilZMusí to podporovat všechna zařízení, nejen TV. Je to od HDMI verze 1.4, která byla uvedena v 2009. Prověř si, že máš kabely typu "High Speed HDMI Cable with Ethernet": http://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx
xvydraKábel mam od nvidie hdmi 2.0. Ale to bude asi iba hdmi bez ethernetu. Neviem ako to zistiť z kábla. Ty to tam máš? Alebo ide ti to na tom kábli od shieldu?ale shield automaticky pri odpojení ethernetoveho káblu zapína WiFi . ako sa najjednoduchšie dostanem z PC do shieldu + externého disku k shieldu pripojeného? Aby som mohol presunúť filmy z PC do shieldu a nemusel odpajat externý disk. A ako sa dokážem napríklad z tabletu ktorý je na WiFi dostať na ten disk a prehrať film v tablete?
KamilZKabel HDMI 2.0 neexistuje, žádný kabel takové značení nemůže mít, viz můj odkaz, to je platné značení kabelů. Kabel s HEC poznáš podle PINu 14, viz

xvydraHerná konzola - NVIDIA Tegra X1 64-bit, 4K Ultra HD, RAM 3GB, interná pamäť 16GB, WiFi, GLAN, HDMI 2.0, micro SD, 2x USB 3.0, Shield controller, Google Cast Ready, Android TV
KamilZAle to je verze rozhraní, nikoli označení kabelu.
xvydraTakže vyrobili hdmi 2.0 ale kábel je iba 1.4.lebo som našiel aj káble a píšu tam hdmi 2.0
vivid.skKable su stale
rovnake.
Oznacovanie na etiketach je uz vec marketingu.
xvydraAha. Pekný oje*. A ta druhá otázka ako sa dostanem z PC a tabletu na externý disk pripojený k shieldu. Predtým som mal mede8er a tam som mal nejakú sambu a cez to som sa dostal z PC. Router som mal netgear a pomocou nejakej aplikácie tiež netgear som sa dostal aj cez tablet k medialnemu obsahu. Teraz mi vymenili router za ten Huawei echolife HG8245H a mede8er som vymenil za shield a teraz neviem ako to spojazdniť
xvydraJo také video som našiel ibaže sa tam nedalo kopírovať súbory na externý disk. Potreboval by som niečo funkcnejsie ako kopírovať to cez dva disky.
vivid.skSkusal si z androidu spravit CIFS/SMB server, alebo FTP server? Mozno bude treba root, no v pripade ftp by si mozno nasiel nejaky sw, kde to nebude podmienka.
xvydraJe to zbytočné. Skúšal som kopírovať niečo aspoň do shieldu a išlo to brutálnych 1.7mb za sekundu.
xvydraEšte sa chcem spýtať na plex a kodi. Na YouTube som videl tak pekne urobené filmové databázy. Toto sa dá urobiť aj aby boli tie popisy filmov slovenčine alebo češtine?
xvydraDik. Podarilo sa vám niekomu naformatovat SD kartu ako internú pamäť? Lebo mňa to vždy vráti naspäť. Tam kde je ponuka naformatovat SD kartu. Vie ju zobrať len ako externé úložisko. Keď dám naformatovat ako internú pamäť. Tvári sa to ze to formatuje asi 6 minút a potom sa to vráti späť. A karta naformatovana nieje. Nechápem. Ci je vadna tá karta. Alebo shield.
xvydraTak ja ju vrátim. Akú máš presne kartu? Ja mam SDCA3/64GBSP Kingston
FistdSamsung EVO microSDXC 128gb
SealexJá používám tuto: SanDisk Micro SDXC Ultra Android 64GB 80MB/s UHS-I
Také vše OK.
xvydraNo budem musieť kúpiť ďalšiu. V obchode ju nechcú naspäť. Lebo som ju kupoval na IČO. A vraj takto kupovaný tovar sa nedá vrátiť ani vymeniť. Takže pozor na hej.sk iba fyzická osoba môže vrátiť tovar do 14 dní. Firma nie. Skúsim ju ešte v PC. Alebo do niektorého z mobilov. Ci pôjde aspoň tam . mam ešte jednu kartu v mobile. Takúto. Len neviem ci to nebude potom pomalšie ako s tými 16timi GB. Co ma shield.
huberokororoTak pomalejší to bude určitě.Interní SSD vs.SDcard9-)
xvydraTak načo dali ten slot a ponuku urobiť z karty interné úložisko?potom ešte môžem dať toto ako interné úložisko. To by sa malo vyrovnať rýchlosti internej pamäte
FistdSd karta je vždy pomalejší nez ssd disk to je jasné :-)
xvydraTak tam dám ten disk len už ho potom nemôžem odpojiť a pripojiť k PC aby som tam niečo nakopiroval že?
huberokororoTa karta je sice pomalejší,chvíli si počkáš oproti internímu SSD,ale ničemu to nevadí a podle mne to jsou vteřiny.9-)
tdlmarekhuberokororo: Vždyť to je externí disk.
A nechápu, co se tu už 4 stránky řeší. Rozhodovat se u interního úložiště mezi SD kartou a externím USB diskem je jako volit mezi tím, jestli se chci postřelit do ruky, nebo do nohy. Oboje je nouzovka a použití namísto skutečné interní paměti nedává smysl. Pokud ale někoho baví ztrácet tím čas, tak tady jsou nějaká fakta namísto zdejších výkřiků do tmy:
http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4025/~/shield---increasing-your-storage-with-android-marshmallow
huberokororoJaj,to jsem se krutě přehlídl,já viděl klasické desktopové SSD.Tak to je jiná,sry.Já si vsugeroval ,že chce dostat dovnitř právě ten.Omlouvám se za dezinformaci.:-(
borin7Zdravim.Da se do shieldu připojit dva externi hardisky po 2TB?
xvydraNepodarilo sa mi rozchodit pamäťovú kartu
. Asi na tretí krát ju naformatovalo ale po presune aplikácií na kartu boli niektoré nefunkčné. Aj keď som ich odinštaloval a opäť nainštaloval cez Google play. Dnes to skúsim s SSD diskom. Urobiť z neho interné úložisko. Neviete náhodou. Tie popisy filmov na Sosači sa asi nedajú nejako nastaviť do češtiny? V nastaveniach som nenašiel ďalšiu možnosť okrem tej predvolenej kde to má brať informácie o filmoch.
FistdXvydra s tím sosáčem to myslíš jak ?
xvydraAby si mal celu databázu stiahnutu v krabičke kde máš kodi. Popisy filmov budú v češtine. Postahuje si to z csfd. Už to vytvára od včera shield. Je to na 60% a odvčera poobede to robím aj v mobile 28%. Je to brutál 10352 filmov a X seriálov. Android v shielde nešiel ani z karty ani z SSD disku korektne. Po štarte to písalo ze proces Systém sa zastavil.
FistdAno to de v nastavení scraperu nastavit do češtiny
xvydraMam ešte technickú otázku. Ohľadom shieldu. Chcem dnes kúpiť klávesnicu logitech k400+ ale na jednom USB mam zapojený 500gb externý SSD disk ktorý je ako interný disk. V druhom usb ma. 4tb externý disk. Tak sa chcem opýtať či sa ta klávesnica da prepojiť cez mikro usb ktoré má shield alebo či sa dá zapojiť cez USB hub. Tak aby fungoval aj externý disk aj klávesnica
xvydraCez USB hub dokážu ísť 2 hdd naraz. Viac nie. Ani kombinácia 1 hdd + klávesnica logitech k400 plus nefunguje..
xvydraUž to funguje všetko
lukowicz_ce4youTak to jsme rádi, a já trojnásob, protože mi skončilo už druhé období zdarma GeForce Now a začalo třetí zdarma :D Že by v tom měli takový bordel ?
SealexJá už počtvrté ;-). Akorát jsem jim jeden měsíc zaplatil, protože jsem to včas neodhlásil. Zřejmě chtějí, abychom jim to testovali ... 😀
lukowicz_ce4youNo zvláštní, já to sice nehraju tak často, těch pár euro by mne nezabilo. Ale vždy se mi to podařilo tak že mi skončilo období a já ho obnovil až cca po třech dnech a nikdy mi nic nestrhli, zaplatit se mi ještě nepodařilo. ani nevím jak. Když se mi aktivuje vždycky jen zkušební období. Normálně se přihlásím na starém mailu který používám a zadám i stejnou kartu. :D
xvydraMusím tam zadať kreditnú kartu?
SealexKartu to potřebuje. Myslím, že si zkusí stáhnout 1 korunu.
xvydraAha. A potom ako to mam obnoviť aby to po troch mesiacoch nestiahlo?
SealexPo pár dnech to můžeš přes menu ukončit a ono to doběhne ty 3 měsíce zdarma.
xvydraHned teraz ako sa zaregistrujem? Po par dňoch to ukončiť alebo pred koncom 3 mesiaca si myslel?
FistdZrušit můžeš hned po aktivaci a budeš mít 3 měsíce zdarma
xvydraA keď to odhlasim. A znovu o 3 mesiace prihlásim nezmiznu mi všetky savy z hier?
SealexPozice zůstanou. Navíc nedávno jsem si všiml, že tam je několik her v češtině např Zaklínač 2.
xvydraAle potom musím opäť registrovať s rovnakým menom. Emailom a kartou? Aby mi pridelilo späť tie moje savy.
lukowicz_ce4yousavy jsou vázané k účtu, tak asi jo
Sealexxvydra: Účet ti na shieldu zůstane, akorát budeš mít ukončenou obnovu předplatného. Po třech měsících se ti tam zase objeví možnost dát zdarma další 3 měsíce ...
xvydraMáte niekto rozchodene retroarch a hyperspin?kde to predplatné mam zrušiť v geeforce now? Lebo som to tam nenašiel
aramejDobrý deň. Možno to sem nepatrí, ale skúsim. Aký televízor kúpiť aby využil všetky funkcie NVIDIA SHIELD TV? Pri všetkom čo NVIDIA SHIELD TV dokáže je vlastne nutná „chytrá televize?“ Môj rozpočet na 55 palcovú TV je 1 200 EUR.
FistdJe úplně jedno jaká televize shield ti dělá právě z hloupé tv chytrou
aramejAk vážne stačí „hloupá TV“ je možné v dnešnej dobe takú kúpiť v tej cenovej relácii?
lukowicz_ce4youHloupou televizi už prakticky nekoupíš. Jen chytrou, a když k tomu přidáš Shield, tak ji budeš mít ještě chytřejší.
SealexAramej: Co se obrazu týče, hodila by se větší uhlopříčka s 4K + HDR, dále HDMI CEC pro ovládání Shieldu ovladačem TV a na zvuk samozřejmě kvalitní AVR s Hi-res prostorovým zvukem (Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos).
xvydraA ako teda zrusim to geeforce now? Ide vám geeforce now? Po update na 3,3 to hlási store error.
daffonZdravim ,nevie niekto kde sa vytratila tato konzola ? zrazu ju nikde nieje dostat ani na alze.mal som tuto vecicku je to paradna vec no odislo mi kapacitne tlacitko na ovladaci tak som to dal reklamovat a prislubili mi novy tovar,no zrazu po shieldu ani slychu
boyjmn[QUOTE=daffon;525152]Zdravim ,nevie niekto kde sa vytratila tato konzola ? zrazu ju nikde nieje dostat ani na alze.mal som tuto vecicku je to paradna vec no odislo mi kapacitne tlacitko na ovladaci tak som to dal reklamovat a prislubili mi novy tovar,no zrazu po shieldu ani slychu[/QUOTE]
Nestras, dal jsem reklamovat jen gamepad, tak doufam ze jej dostanu zpet :) Uz je to muj asi 4 shield doma. u vsech gamepadu se mi projevila chyba s kapacitnima tlacitkama hned po chvili pouzivani. NIcmene na poslednim jsem proste fungoval, i kdyz nesly back a home button a rikal si zda treba nevydaji nejaky fw na gamepad, co to fixne, ale co ctu na forech od nvidie, tak na to serou. Kakzdopadne si nemyslim ze se jedna o HW zavadu, ale ze tam bude neco softwaroveho, jakoze wifi ruseni nebo tak...ale nevim, zkusil jsem uz vsemozne navody a nepomohlo nic...:( Tak jsem ho pred par dny dal do reklamace, ale jen gamepad. Protoze ty predchozi jsem menil vzdy komplet sadu shield+gamepad v ramci 14 denni vraceni zbozi.
lukowicz_ce4youNo, koukám na stránky nvidie a ani oni nemají partnery k prodeji ! teda české stránky https://shield.nvidia.cz/store/android-tv , na DE mutaci mají skladem, obě verze, GB Out of stock, PL Niedostepne. Buď se něco děje anebo se něco děje. Každopádně nerad bych aby se mi nějak zkazila :(
Sealex[QUOTE=xvydra;525137]A ako teda zrusim to geeforce now? Ide vám geeforce now? Po update na 3,3 to hlási store error.[/QUOTE]
Geforce now mi normálně funguje i na 3.3. Včera jsem i standardně zrušil obnovení předplatného.
[QUOTE=lukowicz_ce4you;525197]No, koukám na stránky nvidie a ani oni nemají partnery k prodeji ! teda české stránky https://shield.nvidia.cz/store/android-tv , na DE mutaci mají skladem, obě verze, GB Out of stock, PL Niedostepne. Buď se něco děje anebo se něco děje. Každopádně nerad bych aby se mi nějak zkazila :([/QUOTE]
Tady se to nově naskladnilo (http://shield.nvidia.com/store/android-tv?CID=SquareEnixGF100416), takže předpokládám, že se to brzy naskladní i v jiných zemích.
aramejVeľký dopyt predurčuje dobrú kúpu. Veru Nvidia Shield ide na odbyt lepšie ako teplé rožky.
Lord.of.the.pingAhoj,
umí Nvidia Shield Android TV roztáhnout širokoúhlý obraz, kdy jsou černé pruhy na horní i spodní straně filmu,
na celou zobrazovací plochu TV, aniž by byl efekt tzv. šišatých hlav ?
daffontakze v alze mi povedali ze pravdepodobne masinku uz nedostanu ,tak mi vratili peniaze a ostal som bez tejto skevelej masinky :( je to na......
Sajmik1Tato konzole se stala těžce nedostupná, snad je to způsobeno jen zájmem a nikoliv nějakými problémy.
Mám otázku, dá se k tomu připojit jiný ovladač, než Shield? Potřebuji ještě jeden a nejde sehnat.
Díky za info.
SealexSajmik1: Lze například bez problémů použít gamepady od PS3, ale musejí být připojené přes kabel.
Lord.of.the.pingTak je to v řiti.
Tady jsem se dočetl, že končí a bude nahrazena novým modelem:
https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comments/50nzud/nvidia_shield_tv_discontinued/
"New model controller and unit have both shown up on FCC filings this last week. Expect a launch announcement sometime soon."
Teď jde o to, jestli čekat na nové zařízení, nebo se ještě někde pokusit sehnat tento model.
Jestli ten nový model, nebude horší, než tento model.
Dilema.
SealexLord.of.the.ping: Nevím, ale myslím, že není nic jistého. To co píšeš jsou 2 měsíce staré spekulace, které se od té doby nikterak nepotvrdily. Každopádně náš Shield už se prodává 1,5 roku, tak uvidíme, kdy přijde nástupce.
aramejAha tak preto ju sťahujú. Na amazon.de som si prečítal jednohviezdičkové recenzie a sú tam zaujímave postrehy.
Bar#305#351 „Je to len drahý experiment” - https://www.amazon.de/gp/cdp/member-reviews/A8W7FC68PKBGE/ref=pdp_new_read_full_review_link?ie=UTF8&page=1&sort_by=MostRecentReview#RH00SJ9CESZOS
Vy kto ju máte doma išli by ste do nej znova?
Lord.of.the.ping[QUOTE=Sealex;525259]Lord.of.the.ping: Nevím, ale myslím, že není nic jistého. To co píšeš jsou 2 měsíce staré spekulace, které se od té doby nikterak nepotvrdily. Každopádně náš Shield už se prodává 1,5 roku, tak uvidíme, kdy přijde nástupce.[/QUOTE]
No pokud si zadáš do googlu "nvidia shield android tv discontinued" tak vyleze docela hodně odkazů.
A jak si psal, že ji tady naskladnili:
http://shield.nvidia.com/store/android-tv?CID=SquareEnixGF100416&ClickID=ak5rz0ptpltlyzr0nzkwonn5srrp50ot0sks
tak když kliknu na Add to cart, tak se nic nestane.
SealexLord.of.the.ping: Zkus to tady:
https://www2.nvidia.com/en-us/shield/android-tv/?cid=SquareEnixGF100416
Jinak je to pro nás všechny nadšené majitele Shield TV citlivé téma, proto tolik komentářů a odkazů ;-)
lukowicz_ce4youOsobně, pokud vyjde nový model půjdu do něho a starý půjde do ložnice. A pokud nový model nevyjde , půjdu do starého znova s tím že starý nechám tam kde je a staronový půjde do ložnice :)
aramejluko a skusal si tie hry cez nvidia now? Ako to ide, da sa to porovnat z hranim na high-end pc?
huberokororoJá jsem projel celý Tomb Raider v té tříměsíční zkušební době zdarma, a můžu říci ,že pecka.Mám to připojeno přes kabel do routru Asus AC 66U a nádherné hraní,streamuje to bez lagů ,vše nastaveno na max. detaily.Mám net od UPC 300/30.Dále jsem rubal DOA -karate,závodil s auty i vodními skůtry,hrál kousek Resident Evil a vše šlapalo na jedničku.Jediné co mi nešlo byla nějaká letadla a střílečka z 2WW,tam mi postava jen stála a nereagovala na nic.;)
SealexNevím jak je to možné, ale nyní je na Geforce Now ZDARMA hra Metro 2033 redux (standardně 20 Euro). Tak neváhejte, navíc je plně v češtině :-)
Edit:
Jde zřejmě o speciální akci, která končí 6.11. v neděli.
Sajmik1Čaute, čím se dá pohodlně ovládat KODI a běžící filmy? Tím gamepadem to je docela za trest a ten remote ovladač nemám a nikde jsem jeho přidanou hodnotu nezjistil, zda by za to ty peníze stály.
Díky za info. Nečetl jsem tu, že existuje nějaká super aplikace do mobilu?
SealexSajmik1: je mnoho možností: dobře se to ovládá Shield remote ovladačem, výborně Logitech K400 klávesnicí s touchpadem, ovladačem od televize pomocí HDMI CEC, Logitech Harmony ovladačem ideálně v kombinaci s FLIRC (doplní veškeré funkce KODI pomocí IR), případně jakákoliv drátová/bezdrátová klávesnice či myš
poté je několik programů na ovládání Android TV pro mobil/tablet (Android TV Remote Control, Remote Android TV) dále programy přímo pro ovládání KODI (Yatse, Kore, Music Pump XBMC ...)
huberokororoKlávesnice Logitech K400:-)-
lukowicz_ce4yousakra, to metro mi uteklo :( osobně jiný ovládač než ten malý nepoužívám, gamepad mi pořád bere klučina na Shield tablet takže ho nepotřebuji a perfektně jsem si na ten malý zvykl a hlavně polovička...............ta mně teďka dala málem na frak kvůli tomu že jsem dal do SPMC skin Madox :D :D :D
hakmarAhojte, chcem sa spýtať či SPMC v shielde podporuje zvukové HD formáty v passtrough.
malinez[QUOTE=hakmar;525343]Ahojte, chcem sa spýtať či SPMC v shielde podporuje zvukové HD formáty v passtrough.[/QUOTE]
Používám KODI a mám domácí kino pouze s podporou 5.1 (DD a DTS) - musel jsem si přikoupit krabičku, která mi oddělila audio z HDMI do HDMI + optiky - takto mi prochází plně prostorový zvuk do domácího kina.
ps: ta "krabička" je toto: https://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-HDMI-V1-4-support-4K-2K-HDMI-audio-extractor-power-free-HDMI-to-spdif/1478057632.html?spm=2114.13010608.0.0.oGTCqU
SealexSpmc a nyní i Kodi 17 podporují všechny HD prostorové audio formáty. Shield navíc podporuje nejnovější audio technologie jako Dolby atmos či DTS:X viz. popis updatů pro Shield TV https://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/release-notes/1
hakmarĎakujem za odpovede, len mám zrejme problém s nastavením SPMC, mám povolené všetky formáty zvuku, ale receiver /Denon AVR x2100W/ mi detekuje zvuk iba ako dolby digital.
Sealexhakmar: Koukni se, zda nemáš zapnutou volbu "synchronizovat přehráváni k frekvenci obrazovky".
hakmarAhoj, neviem to nejak nájsť prešiel som všetky podmenu a nikde som to v SPMC nevidel.
SealexNastav si mód pro nastavení EXPERT a poté to najdeš zde:
[ATTACH=CONFIG]33725[/ATTACH]
Sajmik1Neprodává někdo konzoli? Nebo samotný ovladač? Díky za info.
hakmarDik Sealex, bolo to ono, už všetko ide tak ako má.
lukowicz_ce4youSajmik1: Mají vše co sháníš na Alze. Řekl bych že to je jedno z mála zařízení které jak někdo koupí tak už ho neprodá, dokud mu nezestárne.
Sajmik1[QUOTE=lukowicz_ce4you;525484]Sajmik1: Mají vše co sháníš na Alze. Řekl bych že to je jedno z mála zařízení které jak někdo koupí tak už ho neprodá, dokud mu nezestárne.[/QUOTE]
Jo? tak to se mrkni na dostupnost :-D sleduju to pozorně, to se neboj....
romankrastyZdravím, nemá někdo zaručeně odzkoušený plně funkční gamepad. Nejlépe bezdrátový. Zkoušel jsem sehnat originální ale je nedostupný a na amazonu je za nesmysl. Zkusil jsem dva obyč přes kabel ( do 300,-) a bohužel plně nefungují. Díky.
boyjmnTak dnes jdu vyzvednout asi posledni kus Shieldu na Alze (a potazmo mozna i v CR :D ). Ovladac mi samostatne nevyreklamovali, takze dodbropis a narychlo jsem jeste z poslednich 2 ks skladem objednal jeden pro sebe, abych mel doma. Co se stane kdyz ovladac zase bude blbnout asi nechci ted resit :D
boyjmn[QUOTE=boyjmn;525782]Tak dnes jdu vyzvednout asi posledni kus Shieldu na Alze (a potazmo mozna i v CR :D ). Ovladac mi samostatne nevyreklamovali, takze dodbropis a narychlo jsem jeste z poslednich 2 ks skladem objednal jeden pro sebe, abych mel doma. Co se stane kdyz ovladac zase bude blbnout asi nechci ted resit :D[/QUOTE]
Neuveritelne se stalo skutecnosti .....gamepad funguje korektne i po par dnech pouzivani !!! :) Toz jsem se jen chtel podelit o radost :D
SealexGratuluji, už jsem myslel, že tě ta smůla nepustí :-)
boyjmn[QUOTE=Sealex;525901]Gratuluji, už jsem myslel, že tě ta smůla nepustí :-)[/QUOTE]
Dikes :)
Mimochodem, hrali jste uz Pribeh dvou bratru ? V nabidce GeForce Now zadarmo. Celkem zajimavy pocin. Prvni hra (pro mne), kde jednim analogem ovladas jednu postavu a druhym zase druhou. Oba najednou to uz je celkem schiza obcas :))))
Sealexboyjmn: Jo, to je moc pěkná hra, ale smutná. Hrál jsem to s dětmi a trochu jsem očekával jiný konec ... ;-)
mal1cekprosim vas, mam nvidia shield tv zapojenu do avr onkyo ht-r358, do neho mam tiez zapojenu telku pannasonic tx st60e, no neviem nejak nastavit aby bolo mozne ovladat kodi v shield tv cez ovladac k telke, je to vobec mozne? ide mi akurat ovladanie zvuku na tom avr cez ovladac k telke
dakujem
tdlmarekShield sice nemám, ale začal bych kontrolou Viera Link na TV (Apps -> VIERA Link).
TV by ti měla zobrazit, jaká zařízení má přes HDMI spárovaná - např. já tam aktuálně vidím dva řádky, "VIERA Link Control: Player" a "Speaker Selection: Home Cinema". Tzn. zvuk a jeho ovládání na dálkovém ovládání jde do AVR, zbytek do HTPC s Kodi.
mal1ceksuper dik, po restarte to uz funguje bez nejakych nastaveni...
posledna vec co by som potreboval.. je mozne premapovat tie tlacidla nejak v kodi? ide mi o to aby som mohol menit titulky a zvukovu stopu bez nejakeho preklikavania sa... podarilo sa to niekomu?
FistdPluginem keymap edit
AHOJA1zdravím,omlouvám se za hloupý dotaz,jsem starší typa a měl ve škole pouze ruštinu s němčinou,mám shield týden,dovoz z uk,celé jsem to tady pročetl,vše funguje ok,neumíte někdo poradit jak propojit pc a shield aby šlo odesílat soubory na hdd připojené k shieldu?zprovoznil jsem plex,v pc vidím soubory na hdd ale netuším jak tam něco odeslat,mám visty,dík za info na tak, pro vás ostatní, jednoduchou věc,jo a google jsem použil
SealexAHOJA1: Problém bude, že lze zapisovat pouze na "internal" disky. Z externích lze jen číst.
Viz následující video:
lukowicz_ce4youNo hezké. tak nám NVIDIA představila novou konzolku a cena je víc než příjemná :) Komplet baleni za 6000,- A přistane nám za chvíli na našich konzolkách a tabletech i nový Nougat
Tomáš Holčík toho ze všech našich serverů vypsal asi nejvíc
DrionMám problém s externým HDD pripojeným k shield tv. Zo dňa na deň mi zmizol prístup na externý disk. Ani ho nezobrazí v PC. Iba internal. Urobil som aj komplet reinstal a nepomohlo. Stále len internal. Predtým bez problémov prístup na čítanie.somozrejme prístup na ext. HDD v shielde plne funkčný
---------- Doplněno v 17:47 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:45 ----------
hakmarAhojte, viem mi niekto poradiť ako prehrať súbory/audio,video/ z PC, cez sieť? Cez KODI v Shielde som našiel PC aj zdielaný priečinok, ktorý si viem otvoriť, ale nejde mi nič prehrať Shield na to nereaguje.Ďakujem za odpoveď.
kincomopČaute mam otázku na aktuálnych užívateľov: funguje na shielde appka Horizon Go od UPC? Ďakujem
Odoslané z Nexus 5 pomocou Tapatalku
evloMáte tam někdo ten android 7? Je to lepší než 6?
Jsem si Shield pořídil na základě všech těch recenzí a jsem velmi zklamán, tak jestli mám počkat nebo to prodat.
malinezevlo: můžeš být konkrétnější s čím jsi zklamaný? Respektivě co jsi očekával?
a mimochodem - nový update je avizovaný na konec ledna nebo začátek února
boyjmnBy mne zajimalo, jak to udelaji na tom novem Shieldu s tim gamepadem a kapacitnimi tlacitky. Mam na mysli situaci, kdy hry na aktualnim Shieldu podporuji/potrebuji kapacitni tlacitka pro pristup do menu hry, start/pause atd. a na novem gamepadu ty tlacitka nejsou. Znamena to ze ty hry stahnou ? Nebo co myslite ?
boyjmn[QUOTE=boyjmn;527441]By mne zajimalo, jak to udelaji na tom novem Shieldu s tim gamepadem a kapacitnimi tlacitky. Mam na mysli situaci, kdy hry na aktualnim Shieldu podporuji/potrebuji kapacitni tlacitka pro pristup do menu hry, start/pause atd. a na novem gamepadu ty tlacitka nejsou. Znamena to ze ty hry stahnou ? Nebo co myslite ?[/QUOTE]
OK, uz jsem si vyggoglil obrazky toho noveho ovladace a vidim ze tam udelali ta tlacitka hardwarove :D
Sealex[QUOTE=kincomop;527377]Čaute mam otázku na aktuálnych užívateľov: funguje na shielde appka Horizon Go od UPC? Ďakujem
Odoslané z Nexus 5 pomocou Tapatalku[/QUOTE]
Horizon Go funguje. Trochu hapruje u posledních verzí otáčení (tablet mode), používám tedy o dvě verze starší a ta funguje OK. Jinak aplikace není ve verzi pro Android TV, tak je potřeba použít buď gamepad (pravá páčka je jako myš), klávesnici Logitech k400, klasickou myš atd ....
Tzn. ovládání by mohlo být lepší, pokud by existovala Android TV verze, ale je to použitelné.
lukowicz_ce4youVypadá to, že se spuštěním prodeje nového Shieldu vypustili i nový FW v.5 https://shield.nvidia.com/support/nvidia-shield-tv/release-notes/1
kincomop[QUOTE=Sealex;527445]Horizon Go funguje. Trochu hapruje u posledních verzí otáčení (tablet mode), používám tedy o dvě verze starší a ta funguje OK. Jinak aplikace není ve verzi pro Android TV, tak je potřeba použít buď gamepad (pravá páčka je jako myš), klávesnici Logitech k400, klasickou myš atd ....
Tzn. ovládání by mohlo být lepší, pokud by existovala Android TV verze, ale je to použitelné.[/QUOTE]
Ďakujem za info
evloNo to jsem zvedavej jestli po tom update uz to fakt bude 4k nebo to bude mit jen 4k vystup jako ted.
Sealexevlo: nevím, co myslíš, ale na Shield TV si pustíš třeba ve 4K Netflix, Youtube, Plex, Kodi/SPMC atd ....
lukowicz_ce4youevlo: taky nerozumím :) když to má 4k výstup tak samosebou na telce která musí být taky 4k, propojena vhodným HDMI kabelem, rozlišení bude taky 4k .
evloRozliseni ano, ale je to jen nejaky roztahli 720p nebo tak neco.
huberokororo[QUOTE=evlo;527455]Rozliseni ano, ale je to jen nejaky roztahli 720p nebo tak neco.[/QUOTE]
Však už je po Silvestru,ne?lol
Drion[QUOTE=Drion;527189]Mám problém s externým HDD pripojeným k shield tv. Zo dňa na deň mi zmizol prístup na externý disk. Ani ho nezobrazí v PC. Iba internal. Urobil som aj komplet reinstal a nepomohlo. Stále len internal. Predtým bez problémov prístup na čítanie.somozrejme prístup na ext. HDD v shielde plne funkčný
---------- Doplněno v 17:47 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:45 ----------[/QUOTE]
Nevie niekto poradiť???
---------- Doplněno v 16:08 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:08 ----------
Tá nová aktualizácia je už vonku?Lebo u mna zatiaľ nič
vivid.skDrion> mas problem so zobrazenim obsahu v PC (Windows) ?
Aky suborovy system je pouzity na tom disku, co ukazuje Disk Management?
evloWTF? Tak jsem to zkusil zapojit do HDMI3 na TV za behu, kdyz to predtim bylo do AVR strceny a funguje, ARC i CEC i 4k netflix. Nefunguje furt UI v rozumnym rozliseni = (titulky taky hnus v nativnim prehravaci). Output je vsak 4:2:0, nevim co to znamena, ale tohl eje zatim nejlepsi vysledek co se rozliseni tyce, co se tyce barev, tak je to tak mezi. Povedlo se me, pri zapojeni pres AVR jet v 4k30, dat rgb, dat dynamic range, pak dat 4:4:4 a pak uz teda dynamic range neslo zmenit, ale barvy byli konecne ok, jaky bych cekal. Problem je, ze pres AVR nefunguje 4k netflix a 4k60 (a opravdu to konecne vypada jako 4k - proste ostry obraz jako u 4k ripu :D - vyjma titulku, ktery jsou tak 480p).
Plus teda nikdy nefunguje u CEC tlacitko home (ale zacalo fungovat alespon tlacitko pro titulky :D - go figure).
Ale tak alespon mini pokrok.
Kdyby to nemlo takovy vyblity barvy, tak alespon ten prehravany obraz by byl akceptovatelny.
evlo[QUOTE=Sealex;527452]evlo: nevím, co myslíš, ale na Shield TV si pustíš třeba ve 4K Netflix, Youtube, Plex, Kodi/SPMC atd ....[/QUOTE]Podle recenzi, to mel byt ultimatni prehravac, ja to teda nevidim, naopak. Co jsem hledal byl upgrade pro moje rPI 2 s open elec a PHT, chtel jsem navic 1080pHi10p, 4k a youtube a idelane i netflix, nic vic.
Myslim si, ze problem je primarne v tom, ze recenzeti tak pokrocily setup jako PHT na rPI neznaji, takze jim shield prijde tak super, proste nevi jak to muze fungovat. Vim, ze dneska uz je Plex a rasplex fakt rozsirenej a byl i v roce 2015. A ano, pouzival jsem to i dlouho predtim abych zamachroval. :D Ale nevim jak jinak si ten rozdil mezi recenzemi a realitou vysvetlit.
Obecne
- CEC - na hdmi 2 TV nefunguje vubec (zapojeni Shield > TV >[arc] AVR)
- CEC zapojeni Shield > AVR > TV funguje vse, krom home a subtitles
- CEC - na hdmi 3 (zapojeni Shield > TV >[arc] AVR) TV nefunguje home a ovladani hlasitosti - zafungovalo po prepojeni za behu
-- ovldani hlasitosti pri zapojeni Shield > TV >[arc] AVR zjistuji funguje obcas, obcas ne, coz je snad jeste horsi
- zapojeni Shield > AVR > TV: nefunguje 4k60, nefunguje netflix UHD, asi kvuli HDCP v receiveru. Naopak funguje RGB a 4:4:4 chroma, pri nastaveni 1080p nejde prenout dynamic range, nicmene pri zmene rozliseni na 4k30 jde nastavit na high, toto nastaveni pak zustane - toto je jediny zpusob jak zmenit dynamic range pro 4k60 nebo 1080p rozliseni. Bez dynamic range na high jsou barvy naprosto hrozne. = po prvnim zapojeni do TV jsou tedy barvy odporne, a az nejakyma machnimacema se daji ziskat docela normalni barvy
- v 4k60 funguje jen chroma 4:2:0, nejde ani RGB ani 4:4:4 a nejde zmenit dynamic range (finta viz. vyse)
- cele UI shieldu bezi na 30fps sekane, tj. 4k30 je dost zlo
- cele UI bezi v 720 nebo 1080p, coz vypada hnusne, tim spis kdyz je dynamic range vychozi nizka
- neni mozne presunout plex k ostastatnim aplikacim, ostatni aplikace k plex, nebo vytvorit pro tohle treba separatni sekci. A neni ani mozne presunout plex pred geforce experience a shield neco
- fajn, urcite je jiny launcher, ale u zarizeni za 6000, to hackovat moc nemam chut, navic prave android tv a recomendations - kde funguje intergrace prave na plex, jsem videl jako nejhlavnejsi duvod pro koupi, to me na tom lakalo :D
- TV ovladac me prijde hrozne neorgonomicky, ale to nehodnim, protoze jsem doufal ve zcela funkcni CEC. Dodam, ze zadne jine zarizeni me nedela s CEC problemy. Akorat playstationy neodesilaji standBy, ale na jde napsat par radkovy skriptik pro rPI, ktere mam stejne na sbernici.
- to stejny herni ovladac, chtel jsem casem zkusit nejake emulatory, kdyby to bylo jako prehravac pouzitelny, opet, tohle nevidim jako negativum, vubec jsem to na hry nechtel
Anodroid TV
- kdyz reknu "play elementary", tak to najde na plexu a netflixu, kdyz reknes "play elemantery session 2", tak to hleda na youtube - go figure
- pht ma dim pri aktivite, android tv ma daydream, coz se zda byt alternativou, problem je, ze kdyz v pht kliknu, tak tak se hnedka probere z dim a je aktivni, v android tv ukokonceni tv znamena minimalne dve zmacknuti ok nebo zpet a skoci do home misto toho kde jsem byl posledne
Kodi/SPMC
- absolutne nemam rad to slozite UI oproti plex (PHT)
- nefunguje integrace s android TV - recomendations
- UI bezi v 1080p, ale vypada lepe nez plex a netflix, kde UI bezi asi v jeste nizsich rozlisenich
- titulky renderuje docela divatelne
- prehraje jak 1080p hi10p, tak bezne stahnute 1080p h264
- nema zadny doreseny client - server interface
- 24p pro 23.976 funguje korektne neskubane
- zda se me, ze provadi i nejaky lehky upscale
- po pause/play dojde k chvilkovemu vypadku zvuku
- CEC tlacitko pro titulky nefunguje (ano, jde urcite upravit keymap, ale to je dost irelevantni, i bez toho je kodi moc slozite)
- barvy/chybejici kontrast v 4k60 absolutni hnus oproti rPi v 1080p
Plex
(myslim si, ze pouziva nativni prehravac - stejny jako treba youtube nebo netflix)
- shield ovladac je na pretaceni hrozny, ale TV CEC je ok
- chybi informace o kvalite
- kdyz mam od jedne veci vic kvalit, neda na vyber jakou
- titulky maji rozliseni vzdy zhruba 0, nic
- cele UI ma taky nejake nizsi rozliseni nez 4k, ale rozhodne to neni takova hruza jako netflix, odhaduji 1080p, i kdyz teda nektere casti vypadaji hur nez 1080p
- 24p pro 23.976fps rezim funguje nejak podivne sekane
- z 4 stahnutych 1080p a 720p h265 - 2 prehral, dve ne, PHT na open elec prehral vsechny 4
- celkova kvalita renderu/upscale z 720p me prijde horsi nez z PHT
- po pause/play dojde k chvilkovemu vypadku zvuku
- nedokaze direct play pri zapnuti titulku
- barvy/chybejici kontrast v 4k60 absolutni hnus oproti rPi v 1080p (ale rekl bych, ze je to malinko lepsi nez kodi)
Netflix
- titulky maji rozliseni vzdy zhruba 0, nic, to stejne cele UI
- zkusil jsem Elemenetry, ktera je pry HD, kvalita vyrazne horsi nez moje postahovane 1080p H264
- 4k ma nejake divne artefakty, ktere PHT pri prehrani 4k ripu z netflixu nedela - ted uz me fakt prijde, ze jsem divny, ale proste to tak je, mozna je na rip aplikovan nejaky cistici filtr?
- nema trakt.tv scrobble (s tim jsem pocital :D )
- barvy/chybejici kontrast v 4k60 absolutni hnus oproti rPi v 1080p (ale rekl bych, ze je to malinko lepsi nez kodi)
-- barvy/chybejici kontrast jsou hodne spatny i oproti 4k24 primo z tv, ale bohuzel prehravac v tv je totalni srot a nedokaze fungovat dyl nez tak 5 minut pro 4k obsah
youtube/chybejici kontrast
- recomendations vubec neodpovidaji mojim subscriptions - to uz povazuji vylozene za vysmech
Casem udelam novou verzi mojich poznamek, tohle je zatim po dvou dnech pouzivani. Asi po upgrade na Android 7, Shield 5.0.
Chtel jsem se divat na sherlocka, ale shield proste produkuje naprosto odporne barvy, asi uz chapu cemu rikaji recenzenti hdr - normalnim funkcnim barvam! Protoze ta odpornost zda se souvisi s "dynamic range" nastavenim.
DrionDisk je ok v ntfs. Nevidím ho v PC vidím iba shield-internal ale shield-HDD zmizlo.urobil som aj továrenský reset a stále nič. A predtým som nič nezastavoval len som ho pripojil k shield dal použiť ako ex. HDD a išlo to. Terazky ee.
vivid.skEste raz: co ukazuje Disk Management (vo Windows)? Vidis particie? Mozno postaci len "neviditelnej" particii priradit pismenko.
DrionPristupujem po sieti na shield
vivid.skRozumiem, myslel som, ze mas Shield pripojeny fyzicky.
Cez aky protokol pristupujes k ulozisku?
DrionNo to neviem využívam v nastaveniach shield úložisko a obnovenie tam dám Access shield folders on PC Doteraz bez problémov a zo dňa na deň to nejde. Len internal.
Pritom shield disk vidí a normálne funguje.
Asi to bude SMB protokol
[HL]
mod KamilZ:
[/HL]Používej prosím tlačítko pro editaci a nepřidávej jeden příspěvek za druhým
romankrastyEvlo: Asi jsem divnej ale pro jistotu jsem si na chvilku vrátil RP2 a prostě ne. Nesouhlasím s tvými poznatky. RP2 nezvlada vysoké datové toky. Ano primárně používám KODI. Mám tu i blurey tak mám srovnání 1080p. Ovladač souhlasím nefunguje vše dá se ale dodělat. Barevnost ostrost lepší TV Shield. Titulky lze nastavit. Mám to přes AV receiver do TV vše HDMI 2.0. RP2 je super krabička ale už bych se k tomu nikdy nevrátil. Těch starosti a nastavování. Knihovny obecne nezvlada a Hevec také ne. Pro známého jsem kupoval EVOLVE a pak nějakou činu s Amelogicem tuším 912. Teď nevím. Hrůza a děs. Shield jsem si nastavil a vše ok. Plnohodnotné 4k 56GB není problém. Nevím nu. Prostředí je v nižším rozlišení. Nemáš někde po cestě něco špatně? Zkoušel jsi to rovnou do telky pustit?
evloMe prijde nastaveni zas sileny na shieldu
Knihovny me taky prijde, ze na knihovny je vyrazne horsi shield, protoze jediny prehravac co tam funguje je kodi, ktery je, PRO ME, na zpravu tragicky.
Ohledne zapojeni - ano - je to vse popsano v mem prispevku.
Jak vyplyva z meho prispevku tak pro kodi, kdyz by to umelo barvy je to tak nejak pouzitelny (krom barev me jeste vadi vypadek zvuku po pause/play), ale kodi me vzdy prislo nesmyslne slozite a nic se na tom nezmenilo.
Aktualne je to hodne drahy kodi prehravac.
Ano, verim, ze s912 androidy budou jeste horsi, obzvlast kdyz vidim ty oslavne recenze na shield vs. ty s912 andorid krabicky, kde se pise, ze nic moc.
Verim tomu, ze pro nekoho kdo je zvykly na kodi a jeste na vyblite/nekontrastni barvy to dojem udela, ale ja pouzivam plex, ktery je, pro me, proste jednodussi na ovladani. A to je fakt zklamani.
Rad bych ty barvy nejak vyfotil at lidi vidi ten rozdil mezi Shield - Rpi (stejne jako TV z intergrovaneho prehravace) a HDR demo. Ale nevim jak tohle vyfotit.
kincomop[QUOTE=Sealex;527445]Horizon Go funguje. Trochu hapruje u posledních verzí otáčení (tablet mode), používám tedy o dvě verze starší a ta funguje OK. Jinak aplikace není ve verzi pro Android TV, tak je potřeba použít buď gamepad (pravá páčka je jako myš), klávesnici Logitech k400, klasickou myš atd ....
Tzn. ovládání by mohlo být lepší, pokud by existovala Android TV verze, ale je to použitelné.[/QUOTE]
Takže informácia z UPC hovorí o tom, že najbližšia aktualizácia appky už bude kompatibilná s Android TV
Sajmik1Čau, dají se na Nvidia Shield zprovoznit archivy TV (nova, prima atd.)
vivid.skSkus KODI a doplnok Kodi CZ & SK Doplňky
[SPOILER]

[/SPOILER]
tazmanProsim mate niekto skusenost s AirPlay mirroringom ? Uvazujem nad nahradou staruckeho Xtreamera a Shield TV vyzera dobre, potrebujem ale bezproblemovy mirroring z jablkovych zariadeni.
Dakujem
RoPoAppleTV. Nejkompatibilnejsi a nejneproblemovejsi zarizeni pro AirPlay. S audio mirroringem takovy problem neni (podpora v ruznych AV receiverech) jako s video mirroringem pres AirPlay. Nicmene napr. Kodi AirPlay podporuje.
tazman[QUOTE=RoPo;527735]AppleTV. Nejkompatibilnejsi a nejneproblemovejsi zarizeni pro AirPlay. S audio mirroringem takovy problem neni (podpora v ruznych AV receiverech) jako s video mirroringem pres AirPlay. Nicmene napr. Kodi AirPlay podporuje.[/QUOTE]
Vdaka. K Apple TV zas zial nepripojim HDD s filmami, ale suhlasim ze na Airplay by to bola najjednoduchsia volba. Do nejakeho riesenia aka Plex sa mi zatial nechcelo, ale v pripade ze su s tym na Android tv problemy, tak to asi zvazim...
DrionTak po aktualizácii na android 7.0 opäť PC vidí externý HDD.Tuto zahadu by nenašiel ani Ferda mravenec
SealexMusím pochválit poslední masivní Shield experience upgrade 5.0 pro Nvidia Shield Android TV (2015) viz. https://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/release-notes/2
- recent menu pro přepínání posledních aplikací či mazání z paměti - paráda
- PIP zobrazení pro video - nyní podpora v Live channels bude následovat podpora v Youtube a dalších - obsluhuje se to poté přes recent menu
- Android 7 - plno drobných vylepšení v nastavení - např. zobrazení úrovně nabití ovladačů na hlavní obrazovce, nové položky v menu
- integrace aplikačního hubu do pásu aplikací a her + integrace hraní všeho typu do jedné aplikace (Android hry, Geforce now hry, Gamestream hry ...) - nyní k dipozici přes beta testing https://play.google.com/apps/testing/com.nvidia.tegrazone3
- doplnění play/pause pro Shield remote
- Gamestream (streamování domácích PC her) ve 4K HDR
- přímá volba rozlišení 23.98Hz ; 24Hz ; 59.94Hz ; 60Hz + volba barevného profilu
- podpora přístupu na externí disky Shieldu z LAN
- celkově se mi zdá systém i jeho nájezd rychlejší a hlasové ovládání efektivnější
- nyní lze spárovat Shield TV přes bluetooth s ovladači PS3/PS4 či Xbox
a další drobné změny ....
očekávané jsou další super věci - podpora Steamu na PC, podpora USB tunerů, nahrávání TV, smart home ...
prostě SUPER mašinka se stala ještě LEPŠÍ :-)
Lbr76Ahoj, měl bych otázku před tím, něž si Shield koupím. Asi to bude zvládat, ale pro jistotu:
Chci si ho zapojit do místní sítě LAN, kde mám napojen i domácí NAS, na něm mám docela slušnou databázi HD filmů. Půjde mi z Shieldu zobrazit soubory na NASu a rovnou je přes síť přehrávat?
lukowicz_ce4youMám NAS a veškeré filmy mám pouze na něm. V KODI na Shieldu namapovaný disk z NASu a fičí krásně......i když poslední dobou, jsem si filmy přestal stahovat díky Stream Cinema a Exodus
Lbr76díky lukowicz_ce4you.
Hledám kde ho koupit a narazil jsem na problém jestli vzít Standart verzi nebo PRO.
Dočetl jsem se, že verze PRO je větší rozměrově, má vnitřní paměť místo standatních 16GB, 500GB a má možnost připojit SD kartu.
Víte o dalších rozdílech?
Sajmik1Čau a jak jsi to tam nainstaloval prosím?
---------- Doplněno v 15:22 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:22 ----------
"Mám NAS a veškeré filmy mám pouze na něm. V KODI na Shieldu namapovaný disk z NASu a fičí krásně......i když poslední dobou, jsem si filmy přestal stahovat díky Stream Cinema a Exodus"
Čau a jak jsi to tam nainstaloval prosím?
lukowicz_ce4youto Lbr76: Osobně víc jak rok používám 16GB verzi a nikdy jsem nepocítíl že bych potřeboval tu vyšší verzi s 500GB i vzhledem k tomu že od verze androidu 6 jde namapovat externí paměť jako systémová. Já mám třeba ve slotu 64GB kartu a jede skvěle.
To Sajmik1: Co myslíš ? Kodi, normálně s GP storu a ty pluginy http://www.xbmc-kodi.cz/forum-stream-cinema a
hakmarPre mňa dôležitá vec že KODI 17, ktoré je dostupné v Nvidii podporuje korektne passtrought DTS HD formáty zvuku, takže pre mňa zatiaľ ultimátne MMC s pridanou hodnotou v danej cenovej kategórii.
Sajmik1[QUOTE=lukowicz_ce4you;528166]to Lbr76: Osobně víc jak rok používám 16GB verzi a nikdy jsem nepocítíl že bych potřeboval tu vyšší verzi s 500GB i vzhledem k tomu že od verze androidu 6 jde namapovat externí paměť jako systémová. Já mám třeba ve slotu 64GB kartu a jede skvěle.
To Sajmik1: Co myslíš ? Kodi, normálně s GP storu a ty pluginy http://www.xbmc-kodi.cz/forum-stream-cinema a [/QUOTE]
Jojo ty pluginy, jak je dostat do toho KODI, někde musíš stáhnout .apk, nebo tak..
Jo už mi to jede, pecka :-D
Nějaký plugin pro porno? :-)
boyjmnJInak krome Exoduse a stream cinema je i sosac.cz a pohadkar.cz. Na obou dost filmu a pohadk cesky.
Sajmik1PROBLÉM
Čau kluci, mám problém. Po aktualizaci na Android 7 se mi často stává, že se vypne na Androit Shield TV síť. Mám to připojeno na kabelu, čučím na film a najednou se to zastaví. Jdu do menu a dole vidím, že síť je odpojená. Stane se to tak 2x za večer.
Pro znovupřipojení je třeba buď restart, nebo odpojit a znovu připojit kabel.
Stává se to někomu taky?
Co s tím?
boyjmnAhoj, predpokladam ze mas stary model, kdyz pises po aktualizaci na 7. Ja mam take stary model (16GB) a nic takoveho npozoruji.
Ja s updatem sleduji jen pozitivni veci. Napriklad koncene funkcni bluetooth pripojeni gamepadu z PS4. Konec multiplayeru s kabelama ! :)
Kazdopadne, tady pisou o stejnem problemu jako mas ty:
https://forum.xda-developers.com/shield-tv/help/installed-5-0-update-to-shield-tv-16-t3547444
supforZdravím!Uvažoval jsem k hloupé TV koupit nějaký NUC s Widows.Teď ale přemýšlím i o NvidiaShieldAndroidTv.Mám kabelovku UPC (i s internetem) a jde mi hlavně o přehrávání filmů z exter.HDD,nějaké to hraní a brouzdání po internetu.Prosím o sdělení:je tam nějaká možnost dostat inter.prohlížeč? Funguje na tom HBO GO? Děkuji.
hakmarJj je tam možnosť internetového prehliadača a o HBO go viac v odkaze https://shield.nvidia.com/apps/hbo-go
J.stoAhoj, konzoli mám asi týden a pořídil jsem si ji především pro přehrávání filmů ve vysokém rozlišení, jako náhradu doposud používaného Xtreameru Sidewinder. Bohužel, zatím jsem z ní nevytěžil ani to, co uměl předchozí přehrávač. Předpokládám, že většina z nedostatků bude řešitelná vhodným nastavením konzole a budu vděčen za jakoukoliv radu, která mě posune dál. Konzoli mám propojenou s TV prostřednictvím HDMI, TV pak se zesilovačem optickým kabelem. Ke konzoli mám přes USB3 HUB připojeno 5ks USB HDD s celkovou kapacitou asi 10T. Problémy, které mám:
- ovládač REMOTE funguje spolehlivě pouze tehdy, pokud nemám připojeny USB HDD. S připojením disků se zkracuje funkční dosah ovládače a při připojení všech 5ti je spolehlivý dosah cca 2m. Herní ovladač funguje spolehlivě vždy, ale na ovládání přehrávače není zrovna vhodný.
- Každý den po spuštění (probuzení) nikdy nenaběhne připojení k internetu. Konzoli musím restartovat a pak je to vždy OK. Pokud však konzoli uspím a po krátké době spustím, vše je OK
- nepodařilo se mi najít nastavení formátu obrazu. Po spuštění filmu je ve vertikálním směru natažený a vyplňuje celou obrazovku TV i při původním formátu filmu jiném. V nastavení KODI je sice možnost měnit režim zobrazení, ale pokud jej změním, nic se nestane.
- nevím zda to jde, ale chtěl bych konzoli připojit k domácí síti a sdílet soubory v síti - to vůbec nevím jak na to
- do zesilovače se mi nedostává audio DTS, pouze 5.1. Xtreamer jsem měl zapojen do zesilovače optickým kabelem přímo a to fungovalo bez problémů.
Sajmik1Krom toho odpojování internetu mi jede všechno z toho co popisuješ jako problém. Nastav v si nastavení KODI Expertní mod, který ti zpřístupní více možností nastavení systému.
Akorát nepoužívám USB hub, ale NAS server a propojení mám HDMI android TV - Receiver - TV
---------- Doplněno v 17:48 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:44 ----------
A je někde nějaká odpověď? nic jsem nenašel
ZolalkaAhojte
Dneska som kupil nvidia shield tv pro.pyta upgrade na novu verziu stah e to a potom pyta restart.dam ale pitom sa vobec nezapne.moze to byt internetom?a vobec ako sa to vypina.neide mi to vypnut.stale je na obrazovke nvidia znak a to je všetko.čakal som aj pol hodinu a nič.tak to vytahujem zo zastrcky.a tak to zapinama vypinam.a potom zas chce upgrade.som z toho hotovy.Pomožte prosim
swenakKdyby to někoho zajímalo, tak tady nová recenze na verzi 2017: https://www.svetandroida.cz/shield-tv-2017-201702
Sealex[QUOTE=Zolalka;528403]Ahojte
Dneska som kupil nvidia shield tv pro.pyta upgrade na novu verziu stah e to a potom pyta restart.dam ale pitom sa vobec nezapne.moze to byt internetom?a vobec ako sa to vypina.neide mi to vypnut.stale je na obrazovke nvidia znak a to je všetko.čakal som aj pol hodinu a nič.tak to vytahujem zo zastrcky.a tak to zapinama vypinam.a potom zas chce upgrade.som z toho hotovy.Pomožte prosim[/QUOTE]
Soubor firmwaru má velikost kolem 1 GB, tak doba stahování souvisí s rychlostí připojení. Shield při updatu samozřejmě ukazuje progres stahování. Pro update raději připoj Shield přímo do TV, aby ses vyhnul případným problémům s nastavením AVR atd. Zkusil bych v tvém případě vydržet více než půl hodiny ;-)
Lbr76Potřebuji poradit, jak zobrazit v PC přes síť hard disk připojený k Shieldu a z počítače na něj nahrávat filmy...
FoolproofJá používám na Androidu 2 metody
1. ESFileExplorer má povel, kterým se zapne FTP server na Abdroidu
2. Leoší je nainstalovat WEBDav server, ten lze dokonce namapovat v PC jako harddisk viz port 8080
[ATTACH=CONFIG]34059[/ATTACH]
Lbr76díky Foolproof za tipy.
- ESFileExplorer mi nějak zatím nejde rozchodit, ale ještě na tom budu pracovat..
- WEBDav server není kompatibilní se Shieldem a tak mi ho ani Obchod Play nenabídne a instalaci.
Já si myslel, že Shield dokáže nějak sám o sobě zobrazit připojený HDD v síti bez podpůrných apek, nebo ne?
SealexLbr76: Shield TV je v tomto nadstandardně vybaven. Pro sdílení disků po LAN využívá předinstalovaný Plex server, který je zaintegrován do systému. Kdybys zabrousil do Nastavení -> Úložiště a resetování -> Sekce Shield storage access, tak zde najdeš jak mapování síťových disků k Shieldu, tak i sdílení úložišť po LAN.
Tady máš navíc tip přímo od Nvidie: http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4172/~/how-do-i-share-shield-tv-folders-with-a-pc
SealexSuper apka Tvprogram.cz má nyní podporu pro Android TV ... https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.atomsoft.android.tvprogram&hl=cs
Má leanback ikonu a funguje s ovladačem. Navíc kromě detailního zobrazení programů umožňuje nahrávat, co si v programu zaškrtnete a nahrávku umožní streamovat po jeden měsíc z různých zařízení !!!
Budu rád, pokud zde také uvedete vaše oblíbené aplikace, které jsou funkční na Android TV zařízeních ... ;-)
Foolproof[QUOTE=Sealex;528424]....tak i sdílení úložišť po LAN.....[/QUOTE]
Nemám Shield, nemohu posoudit, ale PLEX neumí ISO, což je dost handicap a já jsem pochopil dotaz tak, že se chce dostat z PC do Androidu.PLex pro Windows disky rozhodně mapovat neumí, používá system i když je to http server.
[ATTACH=CONFIG]34062[/ATTACH]
Samozřejmě lze kopírovat i z Androidu, ale to bych asi použil Total Commander s LAN pluginem, nic lepšího neznám.
to Lbr76
Obchod je poslední instance pro získání potřebných souborů......když už nic jiného nezbývá.
SealexFoolproof: Firmware Shieldu TV je značně upraven (vylepšen) Nvidií, nelze ho tedy úplně srovnávat s jinými androidími krabičkami. Nicméně funkcionalita sdílení úložišť Shield TV po LAN skutečně souvisí s instalací/integrací Plex serveru do systému. Viz např. zmínka v návodu o kontrole, zda je nainstalována poslední aktualizace Plex serveru.
kincomopBtw plex server je v oboch verziách? Lebo z popisu na webe to vyzerá že server je len v pro verzii
Lbr76[QUOTE=Sealex;528424]
Tady máš navíc tip přímo od Nvidie: http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4172/~/how-do-i-share-shield-tv-folders-with-a-pc[/QUOTE]
toto mi pomohlo,
předtím jsem zůstal viset u toho, že Shield jsem v síti viděl, ale dokud jsem do adresního řádnu nezadal \\SHIELD, nechtěl se mi otevřít mezi síťovími zařízeními, abych viděl disk.
Nicméně stále je nefunkční, cokoliv nakopírovat přes LAN z PC na USB disk na Shieldu, je to tak? Nebo aspoň mi to odmítá, cokoliv ukádat.
Sealex[QUOTE=kincomop;528429]Btw plex server je v oboch verziách? Lebo z popisu na webe to vyzerá že server je len v pro verzii
Odoslané z Nexus 5 pomocou Tapatalku[/QUOTE]
Plex server je na všech variantách Shield TV.
https://www.plex.tv/apps/tvs-consoles/nvidia-shield/
SealexLbr76: Myslím, že platí stále (i po update na A7.0), že zápis z LAN je funkční na interní disky (internal) a pro externí úložiště funguje pouze čtení.
Mohlo by to jít vyřešit přimapováním PC úložiště či Nasu k Shieldu TV a kopírovat obsah třeba pomocí Total Commanderu.
Lbr76Sealex: NAS je v plánu, prozatím jsem připojil pouze HDD přes USB, pak to budu přehrávat rovnou z NASu
Nejde, nedá se nic dělat...nějak to přežiju :-)
kincomopMáte niekto USB flashku rozsirujucu interný priestor? Ak áno akú? Tie odporúčané sa tu nejak nedajú zohnať
Foolproof[QUOTE=Lbr76;528450]..nějak to přežiju [/QUOTE]
Neříkej, že nejde na Shield nainstalovat Total Commander + LAN plugin. Zobrazuje vše o třídu inteligentněji, než cokoliv a kopírovat můžeš cokoliv, jakkoliv., přímo z Shieldu.
Na PC musíš mít ovšem adresář povolen ke sdílení, na Win 10 pouze s heslem.
Vytvoř si fiktivního uživatele na PC, povol pro něj sdílení toho, co potřebuješ a toto jméno a heslo zadej pro sdílení v TC. Dokonce nemusíš ani kopírovat, protože to hraje přímo z PC jako directplay, navíc si můžeš vybrat jaký chceš player !!!!!!!!
Perfektně udělaná pro dálkové ovládání, není potřeba žádná myš, vše si pamatuje, zadává se jen jednou.
Takto mám nasdílenou i BDROM šachtu a BluRay hrají přímo, dokonce i knihovnu můžeš co chceš pouze třeba dočasně mít na PC, Plex to tam najde a udělá.
kincomopTak shield bude zajtra doma. Nejaké tipy na začiatok?
boyjmn[QUOTE=kincomop;528468]Tak shield bude zajtra doma. Nejaké tipy na začiatok?
[/QUOTE]
Vse potrebne mas napsano tady v diskuzi. Jen si to procti od zacatku. Sealex to vypsal hodne prehledne.
kincomopVäčšinu už mám 👍
boyjmn[QUOTE=Foolproof;528464]Neříkej, že nejde na Shield nainstalovat Total Commander + LAN plugin. Zobrazuje vše o třídu inteligentněji, než cokoliv a kopírovat můžeš cokoliv, jakkoliv., přímo z Shieldu.
[/QUOTE]
Jak presne funguje ten LAN plugin ? Jako, ja mam Total Commandera a normalne pres nej brouzdam po siti na NAS treba. A i kdyz jsem pak v google shopu ten google plugin stahnul a poslal do shieldu, nevidim nikde zmenu v total commanderu. Kdyz kliknu na shieldu v commanderu na pridat plugin, tak mne to hodi na web na stranku s pluginy, ale tam se nehnu, protoze sipka kurzoru se nehybe. Nicmene myslim ze bych tam nic stahovat ani nemusel, kdyz uz jsem ten plugin stahnul pres google play, ne ? Zkuste mi to nejak jednoduse priblizit, zda neco delam blbe :D
SealexJak jsem psal, Shield TV umožňuje připojení síťových jednotek přímo v nastavení tzn. Android poté může síťové úložiště využívat jako další externí storage.
boyjmn: Po instalaci pluginů do Total Commanderu se objeví nové volby (ikony) na jeho domovské obrazovce.
FoolproofLan plugin se objeví úplně dole jako poslední v TC
přidat server - jméno dle libosti
další IP adresa (zde asi PC)
jméno, heslo (u WIN 10 nutnost)
nepoužívat globální heslo
(já mám nastaven kompletní nesystemový disk, tedy brouzdám jako v Exploreru, navíc šachtu BDROM, tedy jedou všecky placky,od CD,DVD,BluRay i vypálené soubory)
------
V PC - pokročilé sdílení toho, co chci aby bylo vidět. přidat toho fiktivního uživatele, třeba úplné řízení, na GUEST to nefunguje !
------
to Sealex
Nechť si Shield instaluje co chce, bez nastavení sdílení se na PC (alespoň ve WIN10) nedostaneš.
tdlmarek[QUOTE=Foolproof;528505]Nechť si Shield instaluje co chce, bez nastavení sdílení se na PC (alespoň ve WIN10) nedostaneš. [/QUOTE]
Tady ale byla řeč o NASu, nikoliv Win10.
FoolproofTazatel chtěl kopírovat z PC do Shieldu, což zmínil 2x, že mu to nefunguje, s tím nemá NAS nic společného. Sorry.
tdlmarekTak proč mluvíš o "dostání se na PC" - tzn. PC funguje jako server, tedy supluje funkci NASu? Já si to vyložil jako reakci na:
[QUOTE=boyjmn;528495]Jak presne funguje ten LAN plugin ? Jako, ja mam Total Commandera a normalne pres nej brouzdam po siti na NAS treba.[/QUOTE]
[QUOTE=Sealex;528497]boyjmn: Po instalaci pluginů do Total Commanderu se objeví nové volby (ikony) na jeho domovské obrazovce. [/QUOTE]
KamilZMajitelé, jak přesně funguje streamování z PC (s kartou Nvidia) do Shieldu? Musím na PC hru spustit a pak se jen převezme ovládání, nebo má Shield nějakého klienta, který umí i hry instalovat a spouštět apod., případně je přímo integrován se Steamem, Uplay, GOG Galexy, Originem apod.? Jde mi o to, zda to PCčko může být někde relativně schované.
Je to řešeno alespoň na úrovni, jsou umí Steam link? Tem umí i hry ze Steamu vzdáleně instalovat apod. I když i u něj musím občas na PC sáhnout, protože někdy při spuštění hry vyskočí nějaká hláška (firewall, aktualizace, počáteční konfigurace), kdy je potřeba na to sáhnout přes klávesnici a myš.
Foolproof[QUOTE=tdlmarek;528518]Tak proč mluvíš o "dostání se na PC" - tzn. PC funguje jako server, tedy supluje funkci NASu? Já si to vyložil jako reakci na:[/QUOTE]
I kdyby to byla pravda, tak se do PC bez nastavení sdílení na něm dovnitř nedostaneš. Zapomněl jsem to, ale myslím, že naposledy to šlo u XP.
Tazatel chtěl kopírovat filmy z PC na USB v krabičce. To je začátek diskuze. Pokud na Androidu pojede server a v něm bude povolený uživatel PC, nezáleží na tom jaký server to je, jinak Android jako takový ve Windows vidět prostě není.
viz
[QUOTE=Lbr76;528415]Potřebuji poradit, jak zobrazit v PC přes síť hard disk připojený k Shieldu a z počítače na něj nahrávat filmy...[/QUOTE]
Antonin66Chci se zeptat na HBO GO.Opravdu Vám funguje ? Mě nejde ani nainstalovat.Při pokusu o instalování mě napíše,že Aplikace není kompatibilní se zařízením Shield Android TV.Dík.
Sealex[QUOTE=KamilZ;528520]Majitelé, jak přesně funguje streamování z PC (s kartou Nvidia) do Shieldu? Musím na PC hru spustit a pak se jen převezme ovládání, nebo má Shield nějakého klienta, který umí i hry instalovat a spouštět apod., případně je přímo integrován se Steamem, Uplay, GOG Galexy, Originem apod.? Jde mi o to, zda to PCčko může být někde relativně schované.
Je to řešeno alespoň na úrovni, jsou umí Steam link? Tem umí i hry ze Steamu vzdáleně instalovat apod. I když i u něj musím občas na PC sáhnout, protože někdy při spuštění hry vyskočí nějaká hláška (firewall, aktualizace, počáteční konfigurace), kdy je potřeba na to sáhnout přes klávesnici a myš.[/QUOTE]
Osobní zkušenost nemám, ale video níže dobře ukazuje nastavení a ovládání. V poslední verzi to bude asi podobné, akorát přidali podporu 4K/60 HDR pro streaming her.
(GameStream in 4K HDR NVIDIA GameStream has been upgraded to provide 4K HDR, as well as smoother, lower-latency streaming. Play your library of PC games and enjoy direct access to Steam Big Picture from the Steam app.)
---------- Doplněno v 15:53 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:49 ----------
[QUOTE=Antonin66;528537]Chci se zeptat na HBO GO.Opravdu Vám funguje ? Mě nejde ani nainstalovat.Při pokusu o instalování mě napíše,že Aplikace není kompatibilní se zařízením Shield Android TV.Dík.[/QUOTE]
Stáhni si odsud potřebné apk a nainstaluj:
https://apkpure.com/hbo-go-czech/hbogo.v3.czech.slovakia
Aplikace vyžaduje wifi připojení (ne ethernet).
kincomopTak všetko beží, aj horizon go. Menu síce na výšku ako v mobile ale s myšou to nieje problém ovládať
Sealexkincomop: pro jednoduché spouštění sideloadovaných aplikací doporučuji aplikaci HAL launcher: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.i.akihiro.halauncher
Hal launcher umožňuje i otáčet aplikace do tablet módu. Co se týká Horizon GO, v tablet módu dobře funguje verze 2.3.9 odsud https://m.apkpure.com/horizon-go/com.lgi.orionandroid.
kincomopMam posledný Horizon, vytiahnuty z tabletu. A HAL pozriem, zatiaľ mám sideload launcher. Dík
Sealex[QUOTE=Sealex;528445]Lbr76: Myslím, že platí stále (i po update na A7.0), že zápis z LAN je funkční na interní disky (internal) a pro externí úložiště funguje pouze čtení.
Mohlo by to jít vyřešit přimapováním PC úložiště či Nasu k Shieldu TV a kopírovat obsah třeba pomocí Total Commanderu.[/QUOTE]
Tak zápis na EXTERNÍ úložiště od FW 5.0 FUNGUJE !!!!
Právo zápisu je ve složce NVIDIA_SHIELD v rootu externího úložiště. Takže je možné své složky například s filmy přesunout sem. Druhá složka se zápisem je ještě tato: Android\data\com.plexapp.mediaserver.smb
Lbr76[QUOTE=Sealex;528584]Tak zápis na EXTERNÍ úložiště od FW 5.0 FUNGUJE !!!![/QUOTE]
tak to je super, už to tam sypu, ... a přitom taková blbost... :-)-:-E:-D
Sealexnový firmware pro Shield TV - Experience Upgrade 5.1
- integrace všech herních možností do jedné aplikace
- podpora duálních vibrací pro nový gamepad pro GeForce služby (samotný Android bohužel systémově vibrace nepodporuje)
- vylepšená podpora pro integrovanou aplikaci Amazon Video (pro zobrazení aplikace v Čechách zatím nutno vypnout lokalizační službu a přepnout jazyk na angličtinu)
- vylepšená podpora VP9 kodeku
- různé drobné bugfixy
https://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/release-notes
detailní info zde:
https://forums.geforce.com/default/topic/994727/shield-tv/shield-experience-upgrade-5-1-for-shield-tv/
boyjmn[QUOTE=Sealex;528605]nový firmware pro Shield TV - Experience Upgrade 5.1
- podpora duálních vibrací pro nový gamepad pro GeForce služby (samotný Android bohužel systémově vibrace nepodporuje)
[/QUOTE]
Zkousel nekdo se starym (2015) gamepadem ?
A jeste jedna otazecka. Novy KODI Crypton vzhled. Kde tam yvpnete ze pri vyjeti z filmu se proste vypne tak jak ma a neprepne do prehravani na pozadi ? Kdo vi co myslim, tak at poradi :D Bavim se o obsluze KODI gamepadem, ne dalkovym ovladanim.
Lbr76Po aktualizace na nový firmware - Experience Upgrade 5.1 se po uspání Shieldu nevypíná ventilátor. LED osvětlení normálně zhasne, ale ventilátor jede dál.
Dělá to taky někomu???
Sealex[QUOTE=boyjmn;528607]Zkousel nekdo se starym (2015) gamepadem ?
A jeste jedna otazecka. Novy KODI Crypton vzhled. Kde tam yvpnete ze pri vyjeti z filmu se proste vypne tak jak ma a neprepne do prehravani na pozadi ? Kdo vi co myslim, tak at poradi :D Bavim se o obsluze KODI gamepadem, ne dalkovym ovladanim.[/QUOTE]
Gamepad verze 2015 se mi zatím rozvibrovat nepodařilo ;-) Motorky obsahuje, ale trochu jiné než v novější verzi viz. odkaz.
https://www.slashgear.com/nvidia-shield-controller-review-gen-2-2017-16471979/
Ukončování přehrávaného videa tlačítkem zpět je jedna z doplněných vlastností SPMC. Standardní Kodi to nepodporuje.
stedynJeště se chci vrátit k aplikaci HBO GO, dočetl jsem se tady, jak ji na Shield nainstalovat a že vyžaduje wifi. Není prosím nějaká možnost využití ethernetového připojení? Zrovna tam kde bych potřeboval mám kabelový připojení a pomalý wifi.
Sealexstedyn: Bohužel, ta aplikace je takhle blbě udělaná, resp. nepočítá s ethernetem na mobilních zařízeních. Narazil jsem ještě na jednu aplikaci s podobným problémem a tou je Tapatalk.
V americkém regionu je k dispozici android TV verze HBO GO, ale u nás se nepřipojí.
https://m.apkpure.com/hbo-go-android-tv/com.hbo.go
kincomopSkúšal niekto kontaktovať hbo?
motaHBO aplikaci slibuje už docela dlouho. Aktuální přesný termín je letos.
stedynSice je to trochu OT, ale ještě mně napadlo to HBO vyřeším Chromecastem Ultra, který by měl mít ethernetové připojení.
Sealexstedyn: Chromecastovat se dá i na Shield TV z mobilu, tabletu či z PC např. pomocí Chrome prohlížeče ...
PheorinosPodporuje také USB HUB. Potřeboval bych tři USB porty, tak bych jeden potřeboval rozšířit na dva. 1/bezdrátová klavesnice,2/rozšíření uložiště a 3/externí HDD. Díky
SealexPheorinos: USB hub na Nvidia Shield TV funguje. Osobně mám v jednom USB zasunutý pasivní 4-portový USB hub (zde mám připojený FLIRC, Airmouse ovladač s klávesnicí, Xtreamer Pro a kabel pro nabíjení ovladačů). Do druhého mám připojený USB 3.0 2.5 palce pevný disk.
USB HUB mám zhruba tento: https://www.czc.cz/trust-4-port-usb2-mini-hub-hu-4440p/59197/produkt?gclid=CjwKEAiA_9nFBRCsurz7y_Px8xoSJAAUqvKC6qn2DWyi35_c5ng6yDEYiH3fT2ReiUg_V-w0DfJ6iRoC2ufw_wcB&dclid=CJG21pSrt9ICFRYD0wodsb0J9g
dbartskZdravím Vás,
nevlastním SHIELD, ale chcem sa spýtať, akú android aplikáciu (ktorá nesúvisí z videom, alebo audiom) využívate v svojich android tv boxoch. Nejaké hry, ... ?
Testujem AmLogic S905 a zatial jediná aplikacia, ktorú nevedia moje ostatné zariadenia tak dobre (VU+ Solo,Mede8er 800,PS4 ) je YouTube, čo pre mňa nie je životne dôležitá aplikácia.
Ďakujem.
dbartskodpoviem si sam
zatial sme zo synom neobjavili ziadnu rozumnu nativnu hru, ako tak funguje len emulator PS1 a PSP. Plynulo ide v nizkej kvalite, ked sa prida na narokoch grafiky, obraz je perfektny, ale procesor uz nestiha v tomto pripade S905.
Sealexdbartsk:
- Pokud se ptáš na hry a máš PS4, tak Shield TV je výborná v oblasti emulátorů. Většina starších počítačů či herních konzolí má svůj emulátor. Z těch novějších asi nejlépe fungují PSP, GameCube, Wii, PS1 .... PS2 se vyvíjí/testuje. Pro info 3D hry pro PSP, Gamecube a PS1 jsou většinou bez problému renderovány do 1080p.
- Nativní Android hry určené pro Shield TV - jde většinou o předělávky PS3 her jako Tombraider, Borderlands 2, The Witness, HalfLife 2, Metal Gear Rising, Doom3, Resident Evil 5, The War of mine, Trine 2, SpaceHulk ... atd.
- co je na stejné úrovni či vyšší než PS4 je služba Geforce Now, kde většina her běží ve 1080p/60 snímků v nejvyšších detailech co Nvidia cloud tvořený z karet GTX 1080 zvládne. Pokud máš slušné připojení, tak běží vše s perfektní odezvou s parádní grafikou. V mém případě na UPC 100Mbit běží vše bez nejmenšího zaváhání. Navíc oproti PS4 je zde více her v češtině. K dispozici je samozřejmě omezený počet vybraných her.
- co může být opět na vyšší úrovni než PS4 ... je služba na streamování her z domácího PC - Gamestream ... streamování běží až ve 4K HDR, prostorovým zvukem a vibracemi
více o hrách pro jednotlivé body výše si můžeš zobrazit zde: https://www.nvidia.com/cs-cz/shield/games/
dbartskĎakujem za odpoveď :)
skôr ma ale zaujímajú aplikacie z Google play všeobecne, nie tie optimalizované alebo priamo robené pre Shield. Ja sa hry nehrávam, momentalne len testujem "lacnu" krabičku s Androidom a skôr ako sa jej zbavím, chcem ju dôkladne otestovať.
Lbr76Už jsem to tu psal, ale musím znovu, nepřišla žádná reakce...
Opravdu Vám nikomu nevadí ten nevypínající se ventilátor po uspání? Nebo Vám se snad vypíná?
Když je v místnosti rušno, je samozřejmě neslyšitelný, ale v noci ho krásně slyším jak šumí. Vím že v minulém FW se po uspání vypínal :-(
kincomopMôj sa vypína
hakmarAj mne sa vypína, nič nie je počuť.
SealexLbr76: V mém případě (Shield 16GB 2015) se zřejmě při režimu spánku nevypíná a ani nevím, jak tomu bylo v jiném firmwaru. Každopádně větrák slyším pouze, když ke krabičce přiložím ucho. Dlouhou dobu jsem si myslel, že je Shield TV bez větráku ;-)
[ATTACH=CONFIG]34127[/ATTACH]
lukowicz_ce4youJeje, ve starší verzi máme větrák.....nikdy jsem ho neviděl a neslyšel :D díky za fota sealexi
huberokororo[QUOTE=lukowicz_ce4you;528982]Jeje, ve starší verzi máme větrák.....nikdy jsem ho neviděl a neslyšel :D díky za fota sealexi[/QUOTE]
Však ten je i v nové verzi.9-)
Lbr76Mám Shield TV (2017) (kupovaný letos v únoru)
https://www.alza.cz/gaming/nvidia-shield-tv-d4635579.htm?o=4
a minulý FW se po uspání vypnul i ventilátor, po novém FW se nevypíná. Mám Sield v prosklené skříňce, když je v obýváku rušno, během dne, jasně, že je neslyšitelný, ale v noci, když je naprostý klid, stojím od schovaného Shieldu 1,5 metru a slyším ho.
FlexScanT766Problém se Sosáčem - sekání
Děkuji zkušenějším předem za radu - používám Nvidia Shield TV relativně krátce, a zdá se mi, že doplněk Sosáč se mi občas začne sekat, přestože příslušný stream ukazuje, že je dostatečně načten dopředu...
Můj dojem je současně ten, že streamuj.tv, kde mám předplaceno stahování, jaksi zapomene, že mám předplaceno, a musím (na PC) na Sosáči znovu zadávat svoje přihlašovací údaje. Podotýkám, že mám pevnou IP adresu.
Otázka na vás ostatní, co používate Shield a Sosáč dohromady - také se vám sekání stává? Existuje v doplňku Sosáč nějaké místo, které jsem přehlédl, kde se zadává jméno a heslo pro streamuj? Nebo máte nějaké jiné řešení?
... a na závěr díky všem za toto vlákno, hodně mi pomohlo, protože Android jsem zatím nebyl nucen blíže zkoumat, a přeci jen oproti iOS či WP jsou zde drobné odlišnosti :-).
lukowicz_ce4youJestli můžu, tak ač nejsem uživatel sosáče (odešel jsem od něj) , používám jediný doplněk a to je Stream Cinema + účet na webshare. Od té doby co jsem odešel, jsem přesně tyhle problémy přestal mít. Jsem spokojen.
boyjmnJa teda zadny streamuj.cz ucet nemam koupeny a sosac mi jede normalne. Stream cinema jsem ucet koupil, a taky vali normalne.
Sajmik1Jo souhlas, Stream Cinema je super, akorát jak získat titulky k filmům, které jsou jen ENG? Doinstaloval jsem si doplněk titulky.com, zadal jméno a heslo, ale nefunguje to, vždy to hlásí titulky nenalezeny...:-(
FistdStáhni opensubtitle.org a stream cinema by ti měl pak automacky stahovat titulky teda pokud máš verzi 1.1.3
Lord.of.the.pingDobrý den,
chtěl jsem se zeptat, co se týká PRO verze, vzhledem k internímu pevnému 2.5" disku 500GB, jak je na tom tato masinka s hlucnosti ?
Pokud například v noci je všude ticho a ve filmu je třeba také noční tichá scéna, není do toho slyšet chroupání, nebo běh disku ?
S pozdravem,
LordofthePing
XyxysNevíte někdo jak je na tom steam, zda to lze použít s AMD grafikou?
Krabička je velmi zajímavá, jenže mě odrazuje Nvidia gamenow (placené, měsíčně) a štve mě, že gamestream je jen pro nvidii.
Horizon GO stále není nativně na shieldu, ale prý to lze ovládat ovladačem (musím ještě vyzkoušet)
Chtělo by to tady označit nebo udělat nové téma "must have" nebo co lze všechno dělat se Shieldem.
Nejdůležitější příspěvek asi: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/39737-Nvidia-Shield-Android-TV-ultimatni-TV-centrum?p=521489&viewfull=1#post521489
kincomopNuž gamestream ako aj shield je od nvidie takže neviem co ta na tom môže stvat, podporujú si svoje. Gamenow nieje povinné využívať a Horizon Go ja osobne používam s BT myšou a je to bez problémov.
XyxysŠtve mě to halo, co se udělalo kolem toho. Všude i novináři jak šílení píšou o tom, jak bude steam na shieldu a skutek utek :-)
Je to jen symlink pro gamestream. :/ Přeci jenom, kdyby to Nvidie povolila, tak z toho má ještě víc peněz, protože by si koupili i lidi, co mají AMD grafiku. Přeci jenom steam link za menší peníze to dokáže, ale neumí v podstatě nic (teda krom Kodi)
Krabička je zajímavá. Za tu cenu, co jsem to pořídil si nemůžu stěžovat, ale teď dává Nvidie jen 1 měsíc na vyzkoušení Game now.
Pro hraní asi využiji HDMI kabel z PC. Kodi, 4K, Netflix, USB 3.0 mít na ARM krabičce je prostě bezva. A k té ceně i ovladač? No, neber to. :)
Koukal jsem na tu emulaci her z PS a podle toho článku hry z PS2 nemá cenu asi zkoušet, což mě mrzí, ale jinak z PSX nebo z PSP by to mělo jít, což z toho dělá ještě lepší krabičku.
Lord.of.the.pingDobrý den,
chtěl jsem se zeptat, co se týká PRO verze, vzhledem k internímu pevnému 2.5" disku 500GB, jak je na tom tato masinka s hlucnosti ?
Pokud například v noci je všude ticho a ve filmu je třeba také noční tichá scéna, není do toho slyšet chroupání, nebo běh disku ?
S pozdravem,
LordofthePing
SealexZajímavé video s testováním Gamestream technologie na Nvidia Shield TV ve 4K/60fps a streamování pomocí Steam linku ve 1080p/60fps:
WHITE-CZAhoj, tak jsem dnes koupil Shield TV 2017, zatím jsem spokojen. Docela čumím že i na pomalém netu (40mbs) jedou hry bez sekání. Zatím vše zkouším a testuji.
lukowicz_ce4youPomalý net mám já 16/4mbps :D a vše šlape jak má.
WHITE-CZNechceš vyzkoušet nějakou hru v kooperaci?
SealexSUPER věc:
Nechá se změnit DPI zobrazení Nvidia Shield Android TV a tím se některé problémové aplikace přepnou do tabletového režimu a vejde se toho více na obrazovku.
Vyřeší problém s aplikací Horizon Go od UPC a třeba prohlížeč Chrome se přepne do módu se záložkami nahoře a šipkou zpět.
Funguje i bez ROOTU !!!
Provádí se to pomocí ADB přístupu a to buď přes USB nebo přes síť! ADB je potřeba mít na PC nainstalované například odtud: https://developer.android.com/studio/releases/platform-tools.html#tos-header
První krok povolení debug módu na Nvidia Shield TV:
https://sites.google.com/site/nvidiashieldtvutilityapp/home/enable-debugging
Druhý krok příkazový řádek z Windows:
https://plus.google.com/u/0/+TijmenJanssen/posts/ftnUFWC7b3X
Zjednodušeně já jsem použil přikaz:
adb connect ip_adresa_shieldu .... připojení pomocí lan
adb shell wm density 280 .... změna DPI na osvědčenou hodnotu 280 - lze zkusit i jiné (standardní je 320)
- změna DPI vydrží i po restartu
- pro změnu na původní hodnotu lze použít příkaz: adb shell wm density reset
WHITE-CZAhoj pokud má někdo zájem přidejte se. Hledám skupinu lidí pro pravidelné hraní. https://www.facebook.com/groups/1984652418436574/
SealexKodi 18 noční buildy nyní využívají výhody platformy Android TV!
- vybrané položky z Kodi knihovny jsou nyní v panelu doporučení na hlavní obrazovce Android TV
- funguje centrální hlasové/textové vyhledávání, které nyní zahrnuje výsledky i z Kodi
- funguje hlasové vyhledávání v rámci aplikace Kodi
Připomínám, že něco z toho již dříve fungovalo v rámci forku SPMC.
aramejTa akce z Kuki plati aj na Slovensku?
Lord.of.the.pingKodi stojí za hovno, protože neumí filmy BDRemux roztáhnout na celou obrazovku. Našel jsem tam jenom jeden program, který to umí a to Archos Video Player.
Už jsem chtěl jít Nvidia Shield Android TV vrátit, ale objevil jsem tam naštěstí tento program.
Má vůbec Nvidia Shield Android TV - USB 3.0 porty ? Nikde tam nevidím modré značení.
A odezva ovladače je občas něco příšerného, seká se, můžu mačkat jak chci a nic se neděje atd.
Opět se mi potvrdilo, že všemi vychvalované zařízení u mě propadá. Pokud by bylo na trhu něco lepšího, tak tohle letí zpátky.
FoolproofHm...
Nemám sice Nvidii, ale BDRemux nebo BluRay je prašť jak uhoď.....liší se akorát datovým tokem. Při nastavení lite menu to jede spolehlivě.
Lze použít v Kodi Archos player jako external bez problémů, viz nějaké moje příspěvky, no a mám manažer + můj oblíbený player.
Skoro s úspěchem bych ale asi pochyboval o tom, jestli Archos umí přepínat FPS, u mě teda nepřepínal, což je pro film formát tristní.
Pojem roztažení na celou obrazovku mi taky není zcela zřejmý, nesetkal jsem se s jediným filmem, který by při nastavení "normálně" fungoval jinak, než bych očekával. Samozřejmě při nějakých vyjímkách to lze nastavit v playeru a jestli je to pravidlo, no tak se to dá uložit pro všechny soubory.
Já osobně Kodi nijak nepreferuji, je tam debilit jako máku, ale zkusil jsem mnohé, je to pořád asi nejlepší. Plivat je třeba na Android ne na Kodi.
vivid.sk[QUOTE=Lord.of.the.ping;530040]protože neumí filmy BDRemux roztáhnout na celou obrazovku[/QUOTE]
Nemas pravdu. KODI vie spravit "zoom/priblizenie" alebo zmenit "pomer stran". Kombinaciou tychto dvoch parametrov vies s obrazom spravit akukolvek "prasarnu" podla zelania, kedze zmenu mozes vykonavat v minimalnych krokoch. Pokial teda mas uchylku roztahovat/deformovat obraz pri remuxe, staci upravit pomer stran a nasledne obraz zazoomovat, cim vyplnis celu plochu obrazovky.
aramejTak akcia plati aj na Slovensku
https://www.alza.sk/media/kuki-vacsie-d4878025.htm
btw. co poviete na tu sluzbu iptv od Kuki oplati sa 60 programov za 400 Kč? Momentalne pouzivam IPTV Magio TV XL za 20€.
aramejAhoj
Prosím vas co poviete oplati sa z hladiska cena/výkon zobrať Nvidia Shield TV Pro z tým 500GB diskom za €332,99 - https://www.alza.sk/nvidia-shield-tv-pro-d4635580.htm alebo je lepšia investícia Nvidia Shield za €221,99 - https://www.alza.sk/nvidia-shield-tv-2017-d4635579.htm
Porovnanie produktov - https://www.alza.sk/porovnani.htm?c=VN023b;VN023a;&layoutAutoChange=1
FistdTo musíš vědět sám jestli užiješ 500gb disk.. Já mám 16gb verzi a mám připojený externí disk a funguje to nejspíš stejně
KamilZPokud Ti jde jen o ten disk, tak 500GB stojí 55€, takže pokud ti nebude chybět čtečka microSD a micro USB, tak hodně přeplácíš za to, že to máš v jedné bedně. [QUOTE]Nadále budou na trhu dvě verze přehrávače – základní s 16GB úložištěm a verze Pro s vestavěným 500GB diskem. Zatímco Pro verze vypadá na pohled stejně jako v minulosti, základní model se výrazně zmenšil, dle Nvidie o 40 procent. Zůstává tvarované tělo a zeleně svítící štěrbina. Pod televizorem je to sice jedno, ale Shield teď nevybočuje velikostí z ostatních přehrávačů. Na zmenšeném těle se nenašlo místo pro čtečku microSD a pro microUSB konektor. Zásadně to ale ničemu nevadí. Zůstávají dva USB porty, HDMI a LAN.
[/QUOTE]http://www.zive.cz/clanky/novy-nvidia-shield-android-tv-2017-zatracene-dobry-prehravac/sc-3-a-185752/default.aspx
Lord.of.the.pingNakonec mám Nvidia Shield TV PRO a připojený externí disk Seagate BackUp Plus Slim - 2TB https://www.czc.cz/seagate-backup-plus-slim-2tb-cerna/150306/produkt
Ten má připojení Micro USB 3.0 do USB.
Při přehrávání 1080p filmů se obraz občas mírně sekne, řekněme jednou za minutu.
Překopíroval jsem film z externího disku na interní disk a již se film neseká.
Pomůže koupit si nějaký externí SSD disk ? Nebo jaký používáte vy ?
Lord.of.the.ping[QUOTE=aramej;530432]Ahoj
Prosím vas co poviete oplati sa z hladiska cena/výkon zobrať Nvidia Shield TV Pro z tým 500GB diskom za €332,99 - https://www.alza.sk/nvidia-shield-tv-pro-d4635580.htm alebo je lepšia investícia Nvidia Shield za €221,99 - https://www.alza.sk/nvidia-shield-tv-2017-d4635579.htm
Porovnanie produktov - https://www.alza.sk/porovnani.htm?c=...utAutoChange=1[/QUOTE]
Já jsem nejdřív zakoupil klasický Nvidia Shield, ale ten jsem následně vrátil a připlatil si za PRO verzi.
PRO verze umí konzoli zcela vypnout, klasická verze ji umí jenom uspat. Dále PRO verze obsahuje vstup na sluchátka na dálkovém ovládání,
klasická má vstup na sluchátka jenom na Gamepadu. Takhle strčím sluchátka do dálkového ovládání a jsem vysmátej jak lečo.
aramej[QUOTE=aramej;530137]Tak akcia plati aj na Slovensku
https://www.alza.sk/media/kuki-vacsie-d4878025.htm
btw. co poviete na tu sluzbu iptv od Kuki oplati sa 60 programov za 400 Kč? Momentalne pouzivam IPTV Magio TV XL za 20€.[/QUOTE]
Takze ten expert alza je fakt expert, dnes mi prisla konzola a ked som sa dotazoval kde mam kod k sluzbe kuki tak som dostal tuto odpoved.
Dobrý deň,
omlouvám se za komplikace.
Dle informací od kolegů není služba Kuki na Slovensku dostupná, z toho důvodu Vám ji nemůžeme nabídnout.*
V případě jakýchkoliv dalších přání či dotazů nás neváhejte kontaktovat.*
S pozdravem a přáním hezkého dne,
[SPOILER]
[/SPOILER]
aramejAhoj. Mam konzolu Nvidia Shield (2017) /16GB.
Nabijanie ovladaca ma fungovat z oboch usb portov? Mne ten USB port c.1 nenabija. Ked dam nabijaci kabel do USB portu c. 2, tak ovladac zacne nabijat bez problemov
A ked zapnem prepinac v - Ulozisko a obnovenie/Shield storage acess/Using mam USB kluc Samsung 128GB OTG MUF-128CB/EU v porte c.2, tak mi naskoci hlaska
Accessing SHIELD folders on PC using USB. USB port 1 is now configured for SHIELD to connect to a PC as a media device. This port will no longer detect USB storage media or USB accessories and cannot used for charging devices. A pripojene usb ulozisko mi prestane bit vidno v spravcovy suborov...
Ked je usb kluc v porte c.1 tak aj po zapnuti prepinaca Using USB je velkost uloziska kluca v spravcovy suborov vidno.
Pisal som aj do FB skupiny NVIDIA SHIELD CZ/SK a tam mi jeden uzivatel odpisal citujem: ... zkousel jsem nabijet z obou USB a nabiji mi to bez problemu z obou USB a dost by me prekvapilo kdyby ne...
Takze ako to ma vlastne fungovat?
boyjmnTo co popisujes je divne. Sice mam SHIELD 2015, ale ze by nekomu fungoval kazdy USB port jinak jsem neslysel. Ja bych to asi reklamoval.
Anebo zkusil tohle: https://forums.geforce.com/default/topic/1007667/?comment=5146796 ale myslim ze to taky problem neresi tak, abych byl spokojen.
[HL]
mod KZ
[/HL]: @boyjmn Necituj prosím poslední příspěvek, děkuji.
aramejChcem to reklamovat,ale potrebujem nejaky argument. Najde sa tu vobec niekto kto potvrdi nabijanie ovladaca z oboch USB portov na Nvidia Shield (2017) /16GB??
KamilZPřístup k tomu opačně - pokud v návodu není uvedeno, že nabíjí pouze jeden port, tak tím argumentuj. [S]A v návodu to není, takže by to mělo být jedno: http://support-shield.nvidia.com/shield-tv-user-guide/index.htm#rhhlterm=usb&rhsyns=%20&t=How_to_Charge_Your_SHIELD_Remote.htm[/S]
Edit: Tak v návodu je to popsané, ty porty se liší a pokud se první přepne do režimu PC, tak k němu nejsou připojovat periferie http://support-shield.nvidia.com/shield-tv-user-guide/#t=Know_Your_SHIELD.htm
(poslední poznámka úplně dole)
aramejta po obnove tovarenskych nastaveni funguje nabijanie z oboch usb portov. Hacik bol asi v tom ze po vybaleni z krabice a zapojeni mi okamzite naskocila aktualizacia firmware na android 7a po nej som neurobil hard reset ale hned pripajal periferie. Takze tak. Ked na to pride tak to nabijanie ani nebudem pouzivat, lebo v jednom porte mam 128GB kluc pouzivany ako pamat zariadenie a do dalsieho portu zasuniem Rii i8.
Takze dalsia otazka je, je mozne pouzit usb hub na nabijanie a Rii i8 sucastne?
Sealexaramej: neměl by být problém, já to také tak používám
xvydraZdravím. Ako prepojim nvidiu s reproduktormi ktoré majú spdif? Optický vstup.
Sealexxvydra: můžeš použít USB konvertor na SPDIF, HDMI dekodér, případně nový/jiný AV receiver
příklad HDMI dekodéru: https://www.amazon.de/gp/product/B00522A952
USB konvertory:
- Turtle Beach Audio Advantage Micro II USB Analog & Digital Audio Adapter
- Vantec USB External 7.1 Channel Audio Adapter
odkaz na diskuzi: https://forums.geforce.com/default/topic/883347/shield-tv/best-way-to-connect-to-an-optical-spdif-receiver-/1/
vivid.skPripadne HDMI extractor (bez analogoveho DAC, ktory nepotrebujes):
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=hdmi+extractor
aramejMáte niekto rozšírenú pamäť shieldu cez USB? Lebo aplikácia KODI bola omnoho svižnejšia, keď som ju mal nainštalovanú v pamäti konzoly, a pamäť nemal rozšírenú cez Samsung MUF-128CB/EU http://www.samsung.com/cz/memory-storage/usb-3-0-flash-drive-duo/MUF-128CBEU/
Teraz čakám aj 5 minút kým sa KODI rozbehne, ako spustenie je hneď, ale po spustení v aplikácii prebieha kontrola aktualizácii doplnkov, načítanie PVR programov, načítanie EPG a to strašne trvá oproti tomu keď som používal výhradne pamäť konzoly.
Máte niekto podobné skúsenosti?
vivid.skAk myslis interne/externe ulozisko, tak je to tak. Prepisy na externom ulozisku su podstatne pomalsie KODI nepracuje s internymi tabulkami/databazami zrovna optimalne (vytvaranie/mazanie malych temp suborov priamo na disku, nie v RAM).
SealexMáme tu opět nový firmware - SHIELD Experience Upgrade 5.2:
- podpora USB tunerů pro PLEX včetně nahrávání Live TV
- nahrávání LiveTV na NAS v rámci PLEX
- castování 4K 60p videí z mobilu na Shield - např. z Youtube, Netflixu, Google Movie
- nové aplikace a hry jako Facebook video ...
- další drobná vylepšení
http://shield.nvidia.com/blog/shield-experience-update-5.2
Seznam podporovaných USB či síťových tunerů:
HDHomeRun Network Tuners:
Connect – Dual tuner, Base model
Extend – Dual tuner, Converts MPEG2 to H.264 for lower bandwidth and size requirements
Prime – Requires cable subscription and a CableCARD
Hauppauge Dual USB Tuners:
WinTV-dual HD 1595 (NTSC) – US/Canada
WinTV-dual HD 1590 (DVB-T/T2) – UK/EU
Single USB Tuners – Not recommended due to single tuner capability
AVerMedia AVerTV Volar Hybrid Q (H837) for US/Canada
+ podpora dalších má následovat v následujících firmwarech
xvydraA bude mat ten extraktor podporu všetkých zvukových formátov? Aby som potom nemal polovicu filmov bez zvuku.
vivid.skPredpokladam, ze myslis tie tri (
Dolby Digital
Core,
DTS
Core, a potom stereo
LPCM
). Nic ine cez optiku nepretlacis, pokial budes mat v zdroji ine (napriklad multikanalove AAC), tak na vystup ti KODI posle stereo PCM (downmix, v horsom pripade L+R kanal zo streamu).
xvydraTak cez co to bude lepšie zapojiť? Reproduktory mám logitech Z906. Ma to aj cinch vstupy ale myslel som ze optika bude lepšia.
vivid.skTie repro maju dekodery DTS a DD, takze ti to pojde podla ocakavania.
swenakJá svého času koupil tohle, ale nakonec nepoužívám, když tak mám k dispozici.
https://www.apple.com/shop/product/HJRL2VC/A/kanex-hdmi-av-digital-adapter
malinezJá používám již delší dobu toto ke svému shieldu a jsem maximálně spokojený (DD i DTS super) - jenom jsem musel zůstat u starší verze kodi 16.1 - s novější to nějak blble a já šel cestou nejjednodušší - fungovalo kodi 16.1, vrátil jsem se k němu
https://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Support-4K-2K-resolution-3D-HDMI-V1-4-HDMI-to-HDMI-Audio-converter-Spdif/1478057632.html?spm=2114.13010608.0.0.iEkqHY
aramejCau. Ako vam ide prehravanie 4k obsahu z youtube? Cez youtube aplikaciu-verzia 1.3.11 mi nestiha buffering, pocas prehravania sa to nepravidelne zasekne a nacitava. Shield mam pripojeny k routeru kablom a internet mam 300/30. Pri dnesnom teste som nameral 210/35 Mbps. Mozete mi to niekto otestovat? Link na video https://youtu.be/3t1PQJmM8P4

FoolproofRozlišení 4k je tam pouze ve WEBM, input stream resolver tedy musí mít povolen MPEG DASH format. Píši o klasickém addonu YT pro Kodi 17.3. Jde-li o přehrávání nějakým nativním playerem, nevím.
[ATTACH=CONFIG]34385[/ATTACH]
boyjmnAhoj. Potrebuju poradit jak natvrdo vypnout automaticke aktualizace - pokud nekdo vi. Jde o youtube. Ve verzi 2 se mi jednak nelibi a jednak mi zmizela moznost pretaceni videa dopredu a dozadu. Proste ve strasi verzi mi funguje na gamepadu pretaceni na tlacitkach pro ukazovacky a ve verzi 2 uz ne. I kdyz ve verzi 2 to pretaceni funguje na pripojenem sony dualshocku 4 stejne jak fungovat ma, problem je, ze na nativnim nvidia gamepadu, ktery pouzivam primarne to nejde a nebudu kvuli pretaceni porad menit gamepady :) Takze k veci - kdyz vjedu do nastaveni aplikaci a najdu si youtube, dam tam moznost odinstalovat aktualizace - youtube se vrati na verzi 1.x.x a vse slape jak ma. Nicmene po kazdem uspani shieldu a opetovnem zapnuti (nebo mozna po nejake casove prodleve ? , nevim, zase tak moc jsem to nezkoumal) se youtube aktualizuje na verzi 2. Jde mi tedy o to, zda je nekde v nastaveni jeste neco, kde se natvrdo da vypnout sahani aplikaci na update.
aramejjj to pretacanie sa mi tiez na novej verzii nepodarilo pomocou gamepadu rozbehat tak som odinstaloval aktualizaciu a v google play zakazal automaticke aktualizacie. Este jedna vec ked mate pod jednym google uctom dva youtube kanaly tak v novej verzii aplikacie si nemozete vybrat ktory chcete pouzivat, to je dalsia vec pre ktoru som sa vratil k zakladnej verzii aplikacie.
lubosDuChtěl bych se zeptat uživatelů shieldu, v případě že do usb zapojím disk, lze tento při zapnutém shieldu a zpojeném do LAN používat jako síťový? Tj. mohu na nej pres lan kopírovat filmy bez nutnosti fyzického připojení k pc?
boyjmnTak co, uz jste upgradli na 6.0 ? Ja teda po ohlasech na netu zustavam na 5.x. Pockam az vychytaji mouchy. Ale rad si poctu zkusenosti a dojmy mistnich.
boyjmnJeste dotaz. Neprodal by nekdo nejak levne dalkove ovladani pokud jej nevyuziva ? Mam remote keyboard, i gamepad, ale stejne...mozna by mi stacilo na to KODI i jen dalkove od shieldu kde by fungovalo hlas.vyhledavani.
Janys788Dobrý den. Dnes jsem zakoupil Shield 2017 a narazil jsem na jeden problém.
V případě, že připojím Shield přímo do TV, lze nastavit 4k rozlišení, ale nemám prostorový zvuk, který TV posílá do domácího kina přes HDMI.
Pokud připojím konzoli pomocí HDMI do receiveru domácího kina, mám sice prostorový zvuk, ale nelze nastavit 4k, jen 1080p.. Tuší někdo, v čem by mohl být problém? Kabely jsou v pořádku a domací kino podporuje 4k na všech vstupech HDMI. Jedná se o Harman Kardon 885S:
https://www.excelia-hifi.cz/harman-kardon-bds-885-s/192.php
Děkuji za každou radu :)
vivid.sk1) je to takto "by design" pri vacsine TV a obvykle to nejde to zmenit nastaveniami.
2) Tento HK podporuje 'len' upscaling na 4K, HDMI vstupy su verzie 1.4b (t.j. UHD len pri 24Hz)
Janys788Tak to jsi mne vůbec nepotěšil :(( Kino mám teď nově zakoupeno, ale už je to po 14ti dnech takže vrátit nemohu. Znamená to, že až koupím nový Xbox One X s podporou hraní ve 4K tak mám taky přes tento receiver smůlu? Je nějaká možnost jak obejít problém se zvukem? Například zapojit HDMI pro obraz přímo do TV a do receiveru poslat zvuk skrze optiku?
vivid.skPouži HDMI audio extractor (eBay, aliexpres, za pár stoviek KČ), z neho vytiahneš audio a zapojíš optikou do AVR. Samozrejme treba počítať s tým, že limitom je DTS (core) a Dolby Digital pri multikanále. Žiadne lossless HD audio formáty, ani multikanálové LPCM.
Janys788Tak nakonec jsem to vyřešil v Alze a kino půjde vrátit i po 20ti dnech, protože měli na svých stránkách uvedenou podporu 4K na všech HDMI. Díky této jejich chybě dostanu zpět peníze a opět přichází dilema výběru nového domácího kina :D
vivid.skAle podpora 4K tam je, akurat len do tych 24p :)
Je to hra so slovickami, pretoze ty potrebujes 4K@60p a na to uz treba HDMI 2.0. Prave preto treba citat manualy/resp. technicku specifikaciu/ pred kupou, nie po nej.
Nekupuj AIO kino, radsej si kup AVR s repro. V tejto cenovke je to sice tazke vyberat nieco normalne hrajuce, ale aspon ten AVR nebude takto osekany, ked uz zakladne modely znamych znaciek Denon/Yamaha/Onkyo/... ponukaju 4K/60p passthru s nutnym HDMI 2.0
Sealexpro úplnost zde uvedu odkaz na novinky v posledním firmwaru na Shield TV "SHIELD EXPERIENCE UPGRADE 6.0":
https://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/release-notes/1
- nejzajímavější je podpora Google asistenta ... plně lze zatím používat pouze při změně jazyka na English(US) - pokud máte k dispozici novou verzi gamepadu, tak to dokáže trvale poslouchat na OK google nebo Hey google (u ostatních ovladačů je potřeba stisknout tlačítko mikrofonu).... zatím ne všechno úplně funguje, například zobrazování obrázků čehokoliv mi zatím hlásí chybu (povel show pictures of Prague) ... co funguje: v tuto chvíly to umí spustit aplikaci, pokud to aplikace podporuje, tak ji umí ovládat (např. play, next song atd.), funguje ovládání hlasitosti (volume up/down), návrat domů, zpět, zobrazí a odříká počasí, čas, co máte dalšího v kalendář, informace o čemkoliv pomocí "about", dále pokud se na něco ptáte, můžete dodatečně dotaz více specifikovat atd. chce to prostě zatím experimentovat. V tuto chvíli to nejlépe funguje v aplikaci Youtube a Spotify a v rozhraní Android TV Leanback
- pěkná je podpora 360° videí v Youtube
petere33vivid.sk
Dá se říct, jak to bývá propojeno v TV (mám Samsung)? Co jsem se tady dočetl, tak když propojím Shield přes HDMI do AVR a z něho do TV, tak tam nepojede 4K. Když připojím Shield do TV a odtud do AVR přes HDMI, nepojede tam zase plný zvuk. Pokud bych připojil Shield do TV přes HDMI a z TV zvuk vytáhl po optice do AVR, bude tam zvuk taky ořezaný?
Sealexpetere33: Pokud máš novější AVR, který podporuje HDMI 2.0, tak nejlepší řešení je to napojit přes něj do TV. Možnosti audia pak závisí jen na tvém receiveru.
Při připojení přes televizi a zvuk optikou do receiveru jsi omezen možnostmi optického spojení, které zvládá nejlépe komprimované DTS.
petere33Sealex: No právě že mám AVR starý asi 5 let, kde je HDMI 1.4. Na TV mám 1x HDMI 2.0 a 2x HDMI 1.4, takže pokud bych zapojil Shield do TV do HDMI 2.0 a z TV vzal výstup HDMI 1.4 do AVR?
FoolproofMyslím, že na výstupu HDMI z TV jde jenom tuner, ale i kdyby to šlo tak TV udělá určitě downmix.
Na optice pojede drtivá většina, má to kapacitu myslím asi 1,5, takže i DTS, ale nad už ne.
petere33TV by měla mít ARC a tímto způsobem by se zvuk do AVR měl dostat, ale nevím, v jaké kvalitě.
Sorry, já vlastně nebudu posílat signál z AVR, ale ze Shildu do TV.
tdlmarekMezi ARC a optikou není v tomhle ohledu rozdíl - oboje je S/PDIF s již zmíněnými limitacemi (maximálně DTS 5.1). Interně v TV je to jeden výstup, jen rozbočený mezi optický a HDMI konektor.
Většina dnešních televizí ale nedovolí přeposlat 5.1 zvuk z HDMI vstupu na ARC/optický výstup, nejprve se vždy provede downmix do sterea.
Jinými slovy jsi ve slepé uličce - přesně jak jsi psal na začátku, buď ti bude fungovat jen stereo zvuk, nebo budeš mít jenom 1080p obraz. Dá se s tím dělat jediné, vyměnit AVR a zapojit to tak jak je běžné, tzn. Shield -> AVR -> TV.
vivid.skpetere33> Najprv by som zistil, ci nahodou tvoja TV nevie preposielat plnohodnotny stream do optickeho vystupu. V poslednej dobe sa v tomto zmenilo dost, smerom k lepsiemu - inak povedane, cim viac TV toto uz podporuje. Zoznam testovanych TV najdes tu. Samozrejme, aj v pripade podpory TV treba dat pozor na multikanalove PCM, ci hi-res DTS-MA a TrueDolby, toto von z TV nedostanes. Dalsia moznost je pouzit audio extractor (pohladaj na weboch "audio extractor hdmi 2.0"). Platia rovnake obmedzenia ako v predchadzajucom pripade.
petere33Tak to jste mě nepotěšili. Ale ještě jeden dotaz. Našel jsem rozbočovač HDMI 2.0 - to by mohlo být řešení ne?
FoolproofNemám s tím zkušenosti, ale domnívám se, že ty splittery fungují tak, že jenom jedno zařízení může být aktivní.
petere33Matrix switch mi nepomůže. Má HDMI 1.4 a to mám i na AVR. Potřebuji 4K, tzn. HDMI 2.0
petere33Znám. Proto jsem dnes ráno psal dotaz na použití stejného přepínače, co doporučuješ. A Foolproof mi odpovídal, že si myslí, že u těchto přepínačů je vždy aktivní jen jeden výstup a já potřebuji dva. Takže :-(
KamilZRozlišuj přepínač a splitter. U (kvalitního) splitteru jsou aktivní oba dva výstupy. Ale nesmíš vzít pasivní, jako třeba tento: https://www.alza.cz/rozdvojka-hdmi-d94924.htm , ten prakticky nefunguje (resp. nějak funguje pouze s jedním zapnutým výstupním zařízením).
Vezmi aktivní splitter nebo matrix switch. V případě 4K bych asi neriskoval Čínu, ale něco u nás, co bys mohl do 14 dnů vrátit, kdyby to nevyhovovalo. Přeci jenom tohle není moc prozkoumaná oblast. Se splittery a matrix switchi na HDMI 1.4 mám dobré zkušenosti (i s Čínou), ale 4K jsem v prackách ještě neměl.
Pokud se spokojíš "jen" s S/PDIF nebo TOSLINK, tak by Ti stačil HDMI Audio extractor: https://www.amazon.com/AV-Access-Extractor-Converter-Amplifier/dp/B01IHBG458
PS: Má poznámka ohledně Google byla jen v tom smyslu, že jsou i matrix switche s HDMI 2.0, takže neplatí, jak jsi psal, že Ti matrix switch nepomůže.
boyjmnTak dneska jsem dopoledne koukal na Valeriana a vse v pohode. Normalne uspim shielda s TV jako obvykle a ted odpoledne/vecer kdyz jsem ho pustil, tak zadny zvuk. Sakra. Kdyz pripojim sluchatka do gamepadu tak tam zvuk jede normalne. Ale zvuk z TV je nemy. Zkousel jsem jiny hdmi port, restart shieldu, vypnuti shieldu a zapnuti po nekolika minutach. Nechapu so se tam mohlo posrat. Dokonce mne to donutilo udelat i tolik odkladany update na verzi 6. jinak jsem byl jeste na 5tkove. Stalo se nekomu uz ? Na forech zatim moc nenachazim :/
Takze vyreseno, jen kdyby se to treba nekomu stalo taky. Bylo to telkou. Prehazovani hdmi portu nepomohlo, ani rychle vypnuti a zapnuti tv. Odpojil jsem ji na dele (asi 5 minut) a pak zapl a slape to vse. Uf.
evloNevite o alternativne k Shield TV? Prave jsem ho prodal s tim, ze proste hruza funkcnost oproti Rpi3 s plex. Mel jsem to hlavne na Netflix, ale proste cely netflix na tom bezi tak v 720p, takze kdyz dam 4k video v nejakym jazyku co neumim uplne plynule, zapnutu titulky, tak hruza. Tak jsem si koupil teda Oled LG (coz jsem fakt musel vratit) a je to snad jeste horsi. Nema byt nejaka nova apple TV treba? Ze by to konecne bylo s 4k UI?
Neni to moc o perfekcionizmu, proste jsem to chvili zkusil a prodat, pocital jsem s tim, ze to bude shit, spis jestli se nejak vyvoj nepohl.
+ existuje nejaka TV co neni idiotska v tom, ze kdyz vypnu ps4pro (asi jedine 4k zarizeni co bezi fakt v 4k - menu atd.) a zapnu TV, tak me nezpane ps4, ale hodi tam nejake menu, kde si vyberu jaky vstup nebo aplikaci chci? (tv signal vubec nepouzivam).
Mam tedka nejakou dumb 4k od Philips a pouzitelnosti je to lepsi nez ta Oled od LG a co se tyce obrazu celkove, tak krom daleko horsi anti glare vrstvy je to tak nejak +- v necem lepsi v necem horsi. Jsem doufal, ze k nejakemu pokroku doslo :D
tlacenka01zdravim, uvazuji o "krabicce k telce s diskem"
primarni urceni prehravac filmu/obcas fotek/hudby/radia
zatim jsem se dobral k tomu, ze to bude s nejvetsi pravdepodobnosti shield pro
ted nekolik dotazu, ktere jsem nejak nenasel jako odpovedi:
1) pouziva to nekdo jako plex server ? zajimaly by me zkusenosti (realne v nasich podminkach)
2) ma k tomu nekdo pripojeny tvtuner usb a pouziva to ? (opet by me zajimaly zkusenosti)
3) je neco "lepsiho" ? streaming her me netlaci, ale mel by byt teoreticky mozny (gtx 970)
4) root - je to problem/ ma to nejake "nevyhody" ? (primarne mi jde o adblock a nastaveni tlacitek na dalkovem ovladani od telky)
diky za odpovedi, nazory a vas cas :)
lukowicz_ce4youAhoj, jde ještě někde koupit NVIDIA SHIELD Remote ? Nebo už Nvidia, Shield úplně pohřbila ?
aramejpochovana je aj komunita, sa mi tak zda :) Skus sa pridat do CZ/SK fb skupiny, tam to aspon troska zije
FoolproofZa 300 Kč na bazaru mobil.:-)
kokoska[QUOTE=Foolproof;532760]Za 300 Kč na bazaru mobil.:-)[/QUOTE]
Ahoj, nemohl bys prosím trochu upřesnit tu adresu?
Díky
FoolproofTo bylo myšleno tak, že pokud uvažujeme o WiFi DO, tak než něco za strašné prachy, tak použít mobil, nějaký ojetý, vyřazený, mám doma asi 2, který má WiFi a třeba Android.Když se přikoupí infra vysílač, lze některé super aplikace použít i bez WiFi. to ale nemám vyzkoušeno. Android nebo Kodi jsem si asi před rokem zkusil přes WiFi, fachalo to.Na Kodi jsem myslím použil toto: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xbmc.kore Androidní interface jel myslím na : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.tv.remoteTo poslední jelo i na Bluetooth.Je třeba potestovat.
---------- Doplněno v 14:53 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:50 ----------
Nejde mi editovat - Správný link je https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.tv.remote
kamionePřemýšlím o koupi této krabičky jako MMC v akci bez herního ovladače. Kdybych chtěl později využít i hraní, dá se dokoupit nějaký dabl levnější herní ovladač? Co ovladač z Xbox360?
swenakVčera jsem na test pořídil TV 2017 s tím, že bych snad zrušil Apple TV 4k. Zásadní mělo být HDMI-CEC. K mému překvapení si to s LG TV nerozumí vůbec, usnutí/vypnutí Shieldu nevypnulo LG TV ani jednou. Celkově jsem dost zklamán. Je to rychlejší, načtení videa v Kodi je okamžité, proti aTV kde čekám i pár vteřin (Infuse), ale jinak nevidím výhody. Ovladač, hlavně ovládání hlasitosti, je dost nešťastné.
Na straně druhé, proti Evolveo H8 je ovladatelnost a unkčnost jinde, ale zde i cena je trošku jiná, ač teď po slevě na 3990,- Kč to už tak velký rozdíl nebude.
Ještě se s tím pohraju, ale nevypadá to, že bych se aTV zbavil.
kamione[QUOTE=KamilZ;532974]kamione:
A Google, znáš? :D
https://www.google.cz/search?q=nvidia+shield+game+controller+alternative
=>
https://www.htpcbeginner.com/best-nvidia-shield-tv-controller-options/[/QUOTE]Díky. Jj, znám. To mě nenapadlo. Hledal jsem jen na Ebayi.
Odesláno z mého Lenovo P2a42 pomocí Tapatalk
kamioneTak Shield 2017 byla pod stromečkem :-)
Ovladač od Xbox 360 pojede, ale s nějakým adaptérem do USB. Budou fungovat i čínské náhrady z Ebay, nebo musí být originál Microsoft? Má někdo osobní zkušenost?
Dál uvažuju, jestli není škoda si tím adaptérem ucpat jeden USB a jestli není lepší rovnou za podobnou cenu koupit něco z Číny? Někdo tady kdysi zmiňoval T3 controller https://www.gearbest.com/video-game/pp_197587.html Ten fuguje s Shield OK? Nebo nějaký jiný návrh?
A ještě jeden dotaz. V možnosti vypnutí konzole je Sleep a Restart. Všiml jsem si, že v USB připojený ext 2,5 HDD i po uspaní konzole jede. Konzole nelze nějak vypnout natvrdo?
boyjmn[QUOTE=aramej;532753]pochovana je aj komunita, sa mi tak zda :) Skus sa pridat do CZ/SK fb skupiny, tam to aspon troska zije[/QUOTE]
Jaky je presny nazev skupiny na Fb, prosim ? Nejak se mi ji nedari najit.
Jarda.BarTen ovladač T3 mám doma, kdyby někdo chtěl. Nový, nepoužitý.
petere33KamilZ, 31.10.2017, 16:49
Tak jsem zkusil pořídit:
https://www.softcom.cz/eshop/premiumcord-hdmi-2-0-splitter-1-2-porty-4k-x-2k-60hz-full-hd-3d_d193846.html
bohužel bez úspěchu. Sice z výstupu 1 leze DTS HDMA, z výstupu 2 ale pouze DD. OK, můžu zapojit jedničku do receiveru a dvojku do TV. Horší ale je to, že obraz je výrazně zpožděn. Takže nepoužitelné.
DrionHelp. Po výmene externého 1 TB disku verbatim za 4TB maxtor prestalo fungovať uspávanie HDD pri nečinnosti.Nevie niekto kde bude chyba?
RoPoVe FW disku a nekompatibilitě Shieldu a tohoto disku.
hakmarAhojte mám Nvidiu Shield 2015 do ktorej som siahol app. TIDAL, kde mám zaplatené premium účet. V nastaveniach Tidalu v Shielde nie je možnosť rozšírenejšieho nastavenia, teda neviem v akej kvalite posiela Shield signál z Tidalu do AVR/ denon 3200/. Pritom v nastaveniach Tidalu je najvyššia možnosť HIFI, čo mám nastavené. Nápis HIFI som mal modrej farby, to by malo znamenať že je preposielaný signál v najvyššej kvalite. Včera som Shield reštartoval a po reštarte je nápis HIFI šedý a neviem prísť na to, kde to mám nastaviť aby bol nápis modrý. Ak má niekto nejaké skúsenosti budem rád keď sa podelí. Nápísal som to jak hotentot ale však ma niekto hádam pochopí. Ďakujem.
28pettyAhoj. Mám Shield TV 2017 16GB, chtěl jsem rozšířit interní paměť o Flashku a Ta se mi odpojuje. Vyzkoušel jsem už tři a nevím co s tím. První byla SanDisk Ultra Dual - 256GB SDDD2-256G-GAM46, která se odpojila cca po dvou dnech, pak podporovaná od Shieldu SanDisk Cruzer Ultra - 256GB SDCZ48-256G-U46 ta se odpojila po restartu. Na konec 16GB A Data, kterou mám už dlouho a ta vydržela cca dva dny. Může být něco se Shieldem? Díky za komentáře.
andel61prosim mam kratkou chvili nvidia shield a nemuzu se na ni pripojit pres sit.Mohl by jste mi prosim nekdo poradit.moc predem dekuji
lukowicz_ce4youČaute pánové, nemáte někdo na prodej SHIELD Remote ? Bohužel starý prošel pracím procesem :)
Děkuji
kukuraj2Pro případné zajemce o shield pár aktuálních poznatků čerstvého vlastníka s full hd plazmou. Koupil jsem si verzi 2017 narychlo kvůli black friday slevě po přelouskanýách pár stranách tohoto vlákna, že HBO jede a zvládá to všechny formáty videa. Chtěl jsem odstranit raspbery pi 3 s libreelecem a kodi ( prehravani videi z nasu )a miracast ( streamovani hbo a YT z mobilu ) které se docela sekalo. Asi začalo být okolí více zarušené wifinami. Požadoval jsem tedy tyto funkce. HBO, chromecast youtubu a kodi. Kodi fungovalo, dá se říct bez problému, oproti raspi to přehrálo i 4k video z foťáku. Nicméně to je asi vše. Hbo jsem tam dostal pokoutně jako apk stažené bokem. I přes vygooglené sliby, že aplikace bude normálně dostupná v google play, se tak již asi rok a pů nestalo. Menu je stále na výšku jak na mobilu a je nutné to ovládat myší!! Nefunguje TV ovladač shieldu. A i přes připojení kabelem ( ne wifi ) byl obraz strašný. YT bylo v pohodě, dá se i hlasově vyhledávat ovladačem. Jelikož mě toto naprosto zkazilo náladu, nedošel jsem ani do fáze zkoušet hbo dostat do hlavní lišty jak je tu někde ze začátku zmiňováno nějakou další aplikací. Bylo třeba hbo spustit vždy přes ES file explorer. A pozor, jede to jen stereo ! Pokud jsem odesílal obraz hbo přes chromecast funkci shieldu z X let starého tabletu, tak byl obraz v pohodě. Full hd a zvuk taky stereo. Bohužel stereo přenos a chromecastovani obsahu YT a HBO zvládá i chromecast za 1000kč. Takže shield půjdu vrátit a zkusím chromecast. Opravdu se nic dle mě nezměnilo a shield je stále předražený HW pro chod kodi ( jak tuším v tomto vláknu bylo jednou zmíněno). Možná, pokud budu požadovat dekódování h265, HDR 10 atp. tak se teprve projeví síla této krabičky? Ale nepřehrají tyto formáty už nové televize vyšších řad už samy od sebe buď přes DLNA nebo rovnou z USB?
wirelex123HBO GO pro Android TV je nově k dispozici přímo v Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hbo.go&hl=cs
Vyzkoušeno na nVidia Shield a vše funguje bez problémů.
motaAž na pouze stereo zvuk. Takže ještě 2-3 roky počkat než přidají DD5.1.
gEsHBO má pouze stereo zvuk i na TV. Zvuk 5.1 je pouze u Netflixu nebo Apple tv :-(
audio78Dobry deň.potreboval bi som poradiť od niekoho skusenejšieho.kupil som nvidiu shield model 2017.Aktualizaciu mam poslednu aka bola možna.chcel som si spojazniť GFORCE NOW ale keď som prešiel nastaveniemi a som si myslel že už je všetko a otvoril som hru ktora je free teda skušal som ich viac tak mi vyhodi tuto hlašku. Your Nvidia account does not have geForce NOW access to use this app. Tak som otvoril čo mi ponukalo Request access a tam mi na konci napisalo toto : the email address associated to this account has been already added to the gfn waitlist.Takto to už je dva dni.Prosim poraďte čo s tym .Ďakujem za každú radu
NekroZdravím Vás, pročítal jsem si trochu toto téma ale úplně z toho nejsem chytrej :) .. můžete mi prosím poradit jak mohu rozchodit Horizin go na Nvidia Shield tv pro 2019 ? Nejdřív jsem ho marně hledal v obchodě, pak jsem se tu dočetl že ho mohu naistalovat přez webový prohlížeč.. našel jsem appku ale nedovolí mi to naistalovat že neni kompatibilní se Shieldem .. četl jsem tu jak to jiným funguje tak snad někdo dokáže poradit :) Děkuji
Ještě bych se rád zeptal, když si v shieldu vyberu hru kterou budu streemovat ze svého počítače spustí se mi na televizi a můžu ji hrát což je fajn ale lze nějak udělat abych mohl dělat na počítači jinou práci a přitom tu hru streemovat ? ... dcera by si ráda něco zahrála .. já zase potřebuji pracovat ale nejde to dohromady :)..
dulik999Ahoj
Potřebuji radu, nedostanu Horizon Go na Nvidia Shield TV 2019. Už se někomu povedlo. Po instalaci a spuštění chce vybrat zemi, ale nic nereguje, klávesnice, myš, ani ovladač. Zkoušel jsem všechny možné verze z APK Pure, ale nic, vždy ten samý problém :/
---------- Doplněno v 12:01 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:56 ----------
Zdravím, nemáte již radu? :)
dulik999Naistalovat jde když si ji stáhnete a pak ji tam nahrajete přes Fx Launcher, tam jděte na WEB OS a vygeneruje Vám to heslo a pak na PC se přihlásíte na tu vygenerovanou IP a dáte to heslo vygenerované a jste v Sieldu, pak ji naistalujete . Problém , že při spuštění aplikace nereaguje na nic
petruskinProsím o pomoc. Jakmile spustím přez SHIELD nějakou ps hru (steam) zobrazí se mi v pravém horním rohu bíle informace o kvalitě připojení a rozlišení obrazovky a toto nejsem schopen nikde vypnout - nevím kde. Celkem mi to vadí i s ohledem že to jedu na 65 plazmě. Prosím neporadí někdo jak to vypnout ??? Moc děkuji Petr
LochtanVybírám multimediální centrum a narazil jsem nejdřív na tohle srovnání , kde by měly být ty nejlíp hodnocená centra, a pak na tohle fórum o Nvidia Shieldu, která ale není v tom srovnání s nejlépe hodnocenými centry. Nevíte, proč to tak je? Je to moje první multimediální centrum, takže se v tom nevyznám a vážně bych ocenil jakékoli rady a doporučení, díky.
friend155Zdravím,
chcem sa opýtať ako prepojím (myslím audio prepojenie) NVIDIA SHIELD TV PRO so stereo zosilňovačom, ktorý nemá HDMI ani iné dig. vstupy (iba RCA)
a NVIDIA SHIELD TV PRO nemá audio výstup iba HDMI a USB 3.0 vstupy. Dá sa to vôbec prepojiť? Ak áno, ako a čo k tomu potrebujem?
TV LG (ktorý budem používať) má iba optický výstup.
Vďaka za rady.