Téma: RaspBerry Pi 2 B
Ahojte , po dlhej dobe som chcel sa cez pc - sieť pripojiť k RPI 2 ale nejako mi ho nevie nájsť. Už som reštartoval aj pc aj rpi 2 a nič .Samba zapnutá . Nechcem zase od znova inštalovať všetký doplnky.Neviete mi poradiť ako na to . Ďakujem
[QUOTE=Mirecz;512471]Mozete mi niekto poradit ... zaobstaral som si RPi2 nahodil zo stranky openelec 5.0.8 som v tom ale uplne mimo.
Doteraz som pouzival hdd len cez tv ale dts neprehralo tak som si zaobstaral RPI... spokojny ale mam zopar otazok.
1. Niekedy mam problem s nacitamim externeho 2,5 hdd 1TB... mam to napojene na nabijacku od sony fotaku a ta na vystup 0,5A .. mam aj ine 1A alebo 1,8A ale tam to vobec nenabehne.... asi tam nebude ani tych 0,5A.
Ten riadok do config som doplnil. Ako to mate napojene vy? USB cez tv to neutiahne. Je potrebna 2A?
2. Youtube ide v pohode ale po cca 6 klipe mi vsetko zamrzne... je moznost to nejako nastavit? Net mam rychy tam to nebude.
3. Som v tom vazne novy ale poradili by ste mi ako vytvorit ponuku vo videach aby sa mi vytvarali obaly s popisom filmu?
4. S cim to ovladate? Co by ste odporucili? Premyslam nad klavesnicou LG K400... momentalne mam k tomu bezkablovu mysku ale je to take spomalene nieje to ako pri pc.[/QUOTE]
ad.1 Opravdu to chce silný zdroj 2A a více. Dále upravit config, ale i přesto více zařízení malina nemusí utáhnout. V mém případě (2A zdroj) malina utáhla usb IR receiver, dongle pro klávesnici K400r, 2.5 HDD v rámečku a USB flashdisk. Poté co jsem vyměnil flashku za USB DVBT tuner, 2.5 HDD už neměl dostatek napájení. Vyměnil jsem ho tedy za větší flashku ;-).
Doporučuji tedy dokoupit aktivní USB hub a nebudeš mít problémy.
ad.2 Mně se to neděje, zkontroluj, zda máš poslední verzi.
ad.3 Na složce s filmy zvol Nastavit obsah a poté zvol vhodný scrapper.
ad.4 Logitech K400r funguje velmi dobře, nejlépe v kombinaci s IR ovladačem.
Doteraz som pouzival hdd len cez tv ale dts neprehralo tak som si zaobstaral RPI... spokojny ale mam zopar otazok.
1. Niekedy mam problem s nacitamim externeho 2,5 hdd 1TB... mam to napojene na nabijacku od sony fotaku a ta na vystup 0,5A .. mam aj ine 1A alebo 1,8A ale tam to vobec nenabehne.... asi tam nebude ani tych 0,5A.
Ten riadok do config som doplnil. Ako to mate napojene vy? USB cez tv to neutiahne. Je potrebna 2A?
2. Youtube ide v pohode ale po cca 6 klipe mi vsetko zamrzne... je moznost to nejako nastavit? Net mam rychy tam to nebude.
3. Som v tom vazne novy ale poradili by ste mi ako vytvorit ponuku vo videach aby sa mi vytvarali obaly s popisom filmu?
4. S cim to ovladate? Co by ste odporucili? Premyslam nad klavesnicou LG K400... momentalne mam k tomu bezkablovu mysku ale je to take spomalene nieje to ako pri pc.[/QUOTE]
ad.1 Opravdu to chce silný zdroj 2A a více. Dále upravit config, ale i přesto více zařízení malina nemusí utáhnout. V mém případě (2A zdroj) malina utáhla usb IR receiver, dongle pro klávesnici K400r, 2.5 HDD v rámečku a USB flashdisk. Poté co jsem vyměnil flashku za USB DVBT tuner, 2.5 HDD už neměl dostatek napájení. Vyměnil jsem ho tedy za větší flashku ;-).
Doporučuji tedy dokoupit aktivní USB hub a nebudeš mít problémy.
ad.2 Mně se to neděje, zkontroluj, zda máš poslední verzi.
ad.3 Na složce s filmy zvol Nastavit obsah a poté zvol vhodný scrapper.
ad.4 Logitech K400r funguje velmi dobře, nejlépe v kombinaci s IR ovladačem.
[QUOTE=marek8953;512501]Ahojte , po dlhej dobe som chcel sa cez pc - sieť pripojiť k RPI 2 ale nejako mi ho nevie nájsť. Už som reštartoval aj pc aj rpi 2 a nič .Samba zapnutá . Nechcem zase od znova inštalovať všetký doplnky.Neviete mi poradiť ako na to . Ďakujem[/QUOTE]
Zkontroluj nastavení sítě resp. IP adresy obou zařízení. Z PC spusť kontrolní PING příkaz na malinu ... zda vůbec na ní vidíš. Pak případně zašachovat s vypínáním/zapínáním samby a restarty PC i maliny.
Pro reinstalaci - v OpenElec nastavení provedeš jednoduše BACKUP, ten obsahuje veškerá nastavení včetně nainstalovaných pluginů. Na novou instalaci poté tento backup obnovíš a jsi v úplně stejném stavu jako předtím.
Zkontroluj nastavení sítě resp. IP adresy obou zařízení. Z PC spusť kontrolní PING příkaz na malinu ... zda vůbec na ní vidíš. Pak případně zašachovat s vypínáním/zapínáním samby a restarty PC i maliny.
Pro reinstalaci - v OpenElec nastavení provedeš jednoduše BACKUP, ten obsahuje veškerá nastavení včetně nainstalovaných pluginů. Na novou instalaci poté tento backup obnovíš a jsi v úplně stejném stavu jako předtím.
Ahoj Sealex , skúšam aj tvoju radu ale viem sa len pozrieť na pripojenie cez web prehľadáč ip ,a mobil .Máš aj nainštalovaný kodeg MPG2 ?
Na PC spusť Příkazový řádek a v něm napiš příkaz ping IP_adresa_maliny ... pokud odpoví, tak zjistíš, zda na malinu z PC skutečně vidíš.
Kodek mpeg-2 i VC-1 nainstalovaný mám.
Kodek mpeg-2 i VC-1 nainstalovaný mám.
Je to potrebné mať pri bežnom používaný RPI 2 ...
Cez ping mám odozvu ....
Cez ping mám odozvu ....
Pokud se ptáš na kodek mpeg-2, standardně bys ho nemusel potřebovat. Je hlavně potřeba pro TV streamy (např. přes USB tuner) a přehrávání DVD či DVD ripů.
Ok , Tak som rád že ja to nebudem zatiaľ potrebovať , a ešte jedná vec na teba nemáš nejaký odkaz na doplnok TV stream .....
Používal jsem doplněk DMD streams (http://www.raspishop.cz/2013/05/ceske-doplnky-2-dmd-xbmc-repository/), ale zdá se, že po sloučení repozitářů už doplněk není k dispozici.
Nyní pro TV kanály používám USB duální tuner Evolveo Venus.
Nyní pro TV kanály používám USB duální tuner Evolveo Venus.
Funkční playlist pro české a slovenské televize: http://ulozto.cz/x4AGyBKp/iptv-m3u
Stačí nakopírovat do RPi a spustit.
Stačí nakopírovat do RPi a spustit.
Kam to nakopírovat a jaký plugin na to použít(čím to spustit)? Dík
Stačí to normálně přes PC sdílení (nebo přes flashku) nakopírovat třeba do složky VIDEO na RPi a poté jen soubor v KODI nalistovat a spustit. Není potřeba žádný plugin. Předpokládám, že bude vhodné mít zakoupenou mpeg-2 licenci.
Ok, dík.
Windows IoT a RPi: http://ms-iot.github.io/content/GetStarted.htm , https://dev.windows.com/en-us/iot
MPEG licenci není potřeba.
Ten soubor na Uložto jsem dal já...
Ten soubor na Uložto jsem dal já...
jito: Odkaz mám z diskuze na google +, zřejmě od tebe. Díky za něj.
TV streamy jsou sice v MPEG-2 kodeku, ale pravda je, že malina by měla až HD rozlišení dekódovat hrubou silou. Já licenci koupenou mám.
KamilZ: Tak super, už můžeme na RPi2 testovat Windows 10 Internet of Things (Iot) Core ;-)
Tady je video návod:
TV streamy jsou sice v MPEG-2 kodeku, ale pravda je, že malina by měla až HD rozlišení dekódovat hrubou silou. Já licenci koupenou mám.
KamilZ: Tak super, už můžeme na RPi2 testovat Windows 10 Internet of Things (Iot) Core ;-)
Tady je video návod:
Je to ok kedze mam 8GB kartu a v pc kde mam nainstalovane kodi mi ukazuje 155MB volnych z 255MB
To je OK. Windows vidí jen první oddíl FAT32 o velikosti 255 MB. Další oddíl EXT4 zobrazit neumí.
ak na EXT daco do windowsu nainstalujes , tak ho uvidis :)
Ahojte, nemá niekto skúsenosť s Aeon MQ 5 na RPI 2 B - Openelec .Ďakujem
Ahoj, poridil jsem si take R2, jen do prace na web a filmy. Nainstaloval jsem raspbian, abych mel okna a nevim jak pustit film z externiho disku. Napajeni jsem zvysil a disk uz se nacte. Je nejaka app na spusteni filmu nebo hudby? nebo musim vse nejak spoustet pres prikazovy radek?
cez prikazovy riadok pouzivam OMXPLAYER ..
Máte někdo vyzkoušenou jinou distribuci než Openelec pro Pi 2 ?
Docela často se mi stává , že si mi to zasekne při načítání YouTube videa , což mě nutí vstát z postele , což nechceme :-)
Stává se to např u RASPBMC také?
Docela často se mi stává , že si mi to zasekne při načítání YouTube videa , což mě nutí vstát z postele , což nechceme :-)
Stává se to např u RASPBMC také?
To se mi v OpenELEC nestává, ale můžeš zkusit OSMC.
[QUOTE=Pytkin;513025]cez prikazovy riadok pouzivam OMXPLAYER ..[/QUOTE]
Diky
Jeste se zeptam, jde nejak raspbian dat do cestiny a CZ klavesnici nebo nejakou QWERTZ?
zkousel jsem pres raspi-config zmenit locales, dam cs_CZ.UTF-8 UTF-8 nebo starsi cs_CZ ISO-8859-2,ale pak mi to nabidne jen en_GB.
Diky
Jeste se zeptam, jde nejak raspbian dat do cestiny a CZ klavesnici nebo nejakou QWERTZ?
zkousel jsem pres raspi-config zmenit locales, dam cs_CZ.UTF-8 UTF-8 nebo starsi cs_CZ ISO-8859-2,ale pak mi to nabidne jen en_GB.
Tak už se mi povedlo nastavit češtinu v raspbian, tady je malý návod, kdyby někdo potřeboval:
Do prikazoveho radku:
sudo raspi-config
internationalisation options
change locale
cs_CZ.UTF-8 UTF-8
none
uložit
Pořád nevypisuje správný jazyk, je možné nastavit locale v souboru /etc/environment a připsat zde na konec:
sudo nano /etc/environment
LC_ALL=cs_CZ.UTF-8
LANG=cs_CZ.UTF-8
ctrl+x
y
enter
sudo reboot
Po přihlášení se mi vypisuje hlášení: -bash: warning: setlocale: LC_CTYPE: cannot change locale (cs_CZ.UTF-8)
pro angličtinu:
sudo localedef -i en_US -f UTF-8 en_US
pro češtinu:
sudo localedef -i cs_CZ -f UTF-8 cs_CZ
Problem mi zustal v nastaveni QWERTZ klavesnice, nevim jak ji nastavit. Zkousel jsem prikazem
sudo dpkg-reconfigure console-data
Vybrat mapu z kompletniho seznamu
pc / qwertz / czech / standard / standart
ale porad je klvesnice QWERTY.
Do prikazoveho radku:
sudo raspi-config
internationalisation options
change locale
cs_CZ.UTF-8 UTF-8
none
uložit
Pořád nevypisuje správný jazyk, je možné nastavit locale v souboru /etc/environment a připsat zde na konec:
sudo nano /etc/environment
LC_ALL=cs_CZ.UTF-8
LANG=cs_CZ.UTF-8
ctrl+x
y
enter
sudo reboot
Po přihlášení se mi vypisuje hlášení: -bash: warning: setlocale: LC_CTYPE: cannot change locale (cs_CZ.UTF-8)
pro angličtinu:
sudo localedef -i en_US -f UTF-8 en_US
pro češtinu:
sudo localedef -i cs_CZ -f UTF-8 cs_CZ
Problem mi zustal v nastaveni QWERTZ klavesnice, nevim jak ji nastavit. Zkousel jsem prikazem
sudo dpkg-reconfigure console-data
Vybrat mapu z kompletniho seznamu
pc / qwertz / czech / standard / standart
ale porad je klvesnice QWERTY.
Zdravím, mám na Vás co máte tento kousek doma dotaz jak zvládá RPi B2 přehrávání po síti. Mám doma B1 a tam mám problém s filmy nad 10 GB stím že ho rozjede, ale po chvilce se začne sekat. Nakonec jsem to vyřešil koupí NUCe s i3 a RPi mi jen tak leží v ložnici.
RPI 2 po síti i Bluray.
Pokud na to máš síť...
Pokud na to máš síť...
Nema nekdo zkusennosti s prehravacem mplayer? Nejde mi zvuk u streamu z 3.5 jacku.
zadam napr. mplayer -ao jack http://212.79.96.134:8003/
Obraz jde, ale zvuk ne-e.
zadam napr. mplayer -ao jack http://212.79.96.134:8003/
Obraz jde, ale zvuk ne-e.
ja pouzivam omxplayer a tam mi to hra do analogu .. ale tusim som si to nastavil v configu raspbiana ..
A omxplayer umi prehravat z webu streamy? Omxplayer pouzivam na filmy z ext.disku a tam funguje dobre prepinani vystupu zvuku, bud pres hdmi nebo 3,5 jack. Zkusim dat novy raspbian, zda jsem tam neco nepredelal...
omxplayer hra streamy .. aspon z wowzy hej .. ine som neskusal ..
OpenELEC ma uz v sebe KODI alebo treba stiahnut zvlast ? Jedna sa mi toto mini PC vyuzit na prehravanie filmov z MKV kontajnerov cez siet NAS WD My Cloud prepojenie HDMI receiver Onkyo TX-SR507 na TV Panasonic TX-L55ET60E a ovladany RaspBerry Pi 2 B cez CEC-HDMI.
Co vsetko potrebujem nakonfigurovat kedze audio pojde cez receiver?
Co vsetko potrebujem nakonfigurovat kedze audio pojde cez receiver?
to miniPC nepotrebujes , ked si kupis raspberry .. alebo ked si kupis miniPC nepotrebujes raspberry .. a openelec uz ma v sebe kodi ..
To mini PC som mal na mysli prave Raspberry :-)
aha .. nejak to bolo zamotkane :) .. audio pojde cez HDMI do receivera spolu s obrazom .. tam si nastavis pass thru a je to .. neboj sa .. je to izi ..
Neviete ako v Openelec/Kodi nastavit cez siet NAS WD My Cloud ?
Co chceš v Kodi přes síť na WD nastavovat? WD nabízí normální síťový windowsový SMB/CIFS server, takže stačí v Kodi se připojit na IP adresu WD NAS disku a tam uvidíš sdílené složky.
ak su spolu na sieti , tak by si homal v XBMC robno nabrowsovat ..
(nastavit) pridat.. :-) SMB je to prave ja som ho prideloval cez nfs..
este ked som vo file browser Filmy/subory pridaval slozky ktore tam nechcem ako ich vymazem ?
este ked som vo file browser Filmy/subory pridaval slozky ktore tam nechcem ako ich vymazem ?
Richt click na zlozku (ak ovladas myskou), alebo Menu klavesa (ak ovladas klavesnicou).
Video nejde plynule obraz trocha nestiha trochu dotahuje. Neviete preco treba nieco nastavit na sieti ? Na TV cez DLNA mi to cez to NASko WD MyCloud jelo bez problemovo..
"Trochu dotahje" - tvoje terminologie je nejasna. Netusim, co tim minis. Napada me sptne nastaveny vystup na RPi. Napr. video je 24fps a vystup mas 50/60fps. Nebo mas na TV zapnute dopocitavani snimku apod. Netusim co mas na mysli.
Myslel som tym ako keby nestihal tahat data cez siet obraz nieje plynuly. Ako treba a kde nastavit nejako defaultne RPi aby som mohol vylucit spatne nastaveny vystup ?
Za neplynulost prave muze moci spatne nastaveny vystup RPi nebo TV. Kdyz nestiha sit, tak se obraz zastavuje.
Ten vystup jak mate teda nastaveny a CSFD plugin tam nejde nejako dat ?
Já mám výstup na 60Hz-Desktop
Plugin CSFD existuje,ale většina uživatelů je spokojenější s pluginem BBARON
http://moviescraper.centerko.cz
Plugin CSFD existuje,ale většina uživatelů je spokojenější s pluginem BBARON
http://moviescraper.centerko.cz
Ahoj všem,
obracím se na zkušenější uživatele RPi2, do nedávna jsem doma provozoval dvě RPi1 jako MC na dvou televizích Samsung, jako systém jsem po několika pokusech zvolil RaspBmc který mi plně vyhovoval. XBMC (Kodi) bylo na obou ve verzi 13.2. Teď jsem nově zakoupil RPi2 a až poté zjistil, že RaspBmc není na RPi2 podporováno a systém se změnil na OSMC, to by nebyl žádný problém, jelikož je to systém od jednoho a téhož člověka. Jenže s novou verzí systému se změnila i verze XBMC (Kodi) a to na 14.2 a to je můj kámen úrazu. Za prvé se podstatně změnila možnost komfortního používání a ovládání Hyperionu (což je takový ambilight na tv) kdy nefunguje automatický start z cronu nebo z dálkového ovladače, pořád hyperion startuje se startem RPi2 a za druhé má verze 14.2 pro mě zásadní problém a to ten, že při úpravě home menu pomocí oblíbených (odzkoušeno více skinů, ale já hlavně používám Amber skin) kdy si přidávám své položky do hlavního menu (pohádky, 3D filmy) se špatně zobrazují filmové sady. Nevím jestli jsem to popsal dost srozumitelně, ale ve verzi 13.2 jsem vytvořil pomocí .nfo filmovou sadu např. tří filmů nebo sérii pohádek a ty se korektně zobrazovaly jako by v jedné složce s posterem a názvem sady http://kodi.wiki/view/NFO_files/movies#Movie_sets, kdežto teď to ve verzi 14.2 filmovou sadu nerozezná, filmy jsou zobrazeny buď normálně vedle sebe, nebo jsou v jedné složce ale bez posterů a název sady se přebírá od prvního filmu což je špatně.. Údajně je tento problém znám a odstraněn až ve verzi kodi 15.0 Isengard beta 2. http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=217135 Proto bych se vás tady zeptal, máte stejný problém s filmovou sadou jako já? Co používáte za systém? Jaká verze Kodi na něm běží? Na netu jsem našel "snad" nějaký návod na sprovoznění RaspBmc na RPi2, ale přiznám se že mu moc nerozumím. http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/27395/raspbmc-not-booting-on-pi-2 Teď mi zbývají pouze dvě možnosti, nějakým způsobem dostat do RPi2 starší RaspBmc nebo čekat až někdo zaktualizuje OSMC na verzi Kodi 15. Systém OpenELEC 5.0.8 pro RPi2 myslím také používá Kodi 14.2 což můj problém nevyřeší...
obracím se na zkušenější uživatele RPi2, do nedávna jsem doma provozoval dvě RPi1 jako MC na dvou televizích Samsung, jako systém jsem po několika pokusech zvolil RaspBmc který mi plně vyhovoval. XBMC (Kodi) bylo na obou ve verzi 13.2. Teď jsem nově zakoupil RPi2 a až poté zjistil, že RaspBmc není na RPi2 podporováno a systém se změnil na OSMC, to by nebyl žádný problém, jelikož je to systém od jednoho a téhož člověka. Jenže s novou verzí systému se změnila i verze XBMC (Kodi) a to na 14.2 a to je můj kámen úrazu. Za prvé se podstatně změnila možnost komfortního používání a ovládání Hyperionu (což je takový ambilight na tv) kdy nefunguje automatický start z cronu nebo z dálkového ovladače, pořád hyperion startuje se startem RPi2 a za druhé má verze 14.2 pro mě zásadní problém a to ten, že při úpravě home menu pomocí oblíbených (odzkoušeno více skinů, ale já hlavně používám Amber skin) kdy si přidávám své položky do hlavního menu (pohádky, 3D filmy) se špatně zobrazují filmové sady. Nevím jestli jsem to popsal dost srozumitelně, ale ve verzi 13.2 jsem vytvořil pomocí .nfo filmovou sadu např. tří filmů nebo sérii pohádek a ty se korektně zobrazovaly jako by v jedné složce s posterem a názvem sady http://kodi.wiki/view/NFO_files/movies#Movie_sets, kdežto teď to ve verzi 14.2 filmovou sadu nerozezná, filmy jsou zobrazeny buď normálně vedle sebe, nebo jsou v jedné složce ale bez posterů a název sady se přebírá od prvního filmu což je špatně.. Údajně je tento problém znám a odstraněn až ve verzi kodi 15.0 Isengard beta 2. http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=217135 Proto bych se vás tady zeptal, máte stejný problém s filmovou sadou jako já? Co používáte za systém? Jaká verze Kodi na něm běží? Na netu jsem našel "snad" nějaký návod na sprovoznění RaspBmc na RPi2, ale přiznám se že mu moc nerozumím. http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/27395/raspbmc-not-booting-on-pi-2 Teď mi zbývají pouze dvě možnosti, nějakým způsobem dostat do RPi2 starší RaspBmc nebo čekat až někdo zaktualizuje OSMC na verzi Kodi 15. Systém OpenELEC 5.0.8 pro RPi2 myslím také používá Kodi 14.2 což můj problém nevyřeší...
Ahojte, asi pri troch filmoch sa mi stalo že keď ho spustim tak mi len ztmavne pozadie, film akoby nemaximalizovalo, následné kliknem vpravo a tam to dám na celú obrazovku tak film normálne prehrá, neviete čo s tým mám poslednú verziu openelec a raspB+.
Zdarec všem. Tak mi došel komplet Pi2 B vše jsem zapojil a ted koukám na úvodní obrazovku co se spustila a vím prd co dál :)
Koupil jsem si celou tu sadu i s předinstalovanou kartou 8G
Dal jsem teda instal z nabítky openelec. No snad v tom budu pokračovat dobře hihi
Měl jsem Kodi nainstalované v PC. To se nedá nějak synchronizovat že co je nastavené v malině pojede i v PC?
Koupil jsem si celou tu sadu i s předinstalovanou kartou 8G
Dal jsem teda instal z nabítky openelec. No snad v tom budu pokračovat dobře hihi
Měl jsem Kodi nainstalované v PC. To se nedá nějak synchronizovat že co je nastavené v malině pojede i v PC?
Tak jsme se vrátil do debaty, nikde jsme nenašel co je potřeba aby malina přehrála iso 3D BD opravdu ve 3D.
Já když film pustím hraje ale pouze 2D. Zkoušel jsem to přes kodi i v Pc do TV a je to to samé.
Když z PC pošlu iso 3D do TV přes TotalMedia Theatre automaticky TV přepne do režímu 3D přes Kodi ne
Já když film pustím hraje ale pouze 2D. Zkoušel jsem to přes kodi i v Pc do TV a je to to samé.
Když z PC pošlu iso 3D do TV přes TotalMedia Theatre automaticky TV přepne do režímu 3D přes Kodi ne
Ještě jsem narazil na problém, nikde jsme nenašel co je potřeba aby malina přehrála iso 3D BD opravdu ve 3D.
Když z PC pošlu iso 3D do TV přes TotalMedia Theatre automaticky TV přepne do režímu 3D přes Kodi ne hraje 2D :(
Když z PC pošlu iso 3D do TV přes TotalMedia Theatre automaticky TV přepne do režímu 3D přes Kodi ne hraje 2D :(
XBMC aktualne nepodporuje "realne" (MVC) 3D. Takze naozaj ostava pouzit TMT alebo PowerDVD, pripadne Stereoscopic Player, ktory ti posle v plnej kvalite do TV aj fullSBS remux (kludne aj z mkv).
Tak svůj problém jsem vyřešil, kdyby někoho zajímalo jak nainstalovat RaspBMC na RPi2 můžu poskytnout návod, zůstalo zachováno veškeré nastavení, knihovna a co mě nejvíc těší tak to je komfortní ovládání Hyperionu... :-)
Ze zálohy není problém obnovit nastavení i knihovnu.
Ahoj Mayki07, prosím o tvoj návod RaspBMC na RPi2 .......Ďakujem
Aky pouzivate audio vystup v nastaveni dekodovane alebo vystup dekoduje receiver ?
Mnou odzkoušený návod na instalaci RaspBMC na nové RPi2. (Původně není RPi2 podporováno a nenabootuje!)
Potřebujete mít funkční RPi (1,B+), klasicky nainstalujete RaspBMC ve verzi kterou potřebujete, nebo použijete již nainstalovanou a nastavenou funkční verzi (já jsem přecházel z mojí funkční instalace), funkční připojení přes SSH (Putty), poté postupujete takto:
[code]sudo apt-get update[/code]
Potom:
[code]sudo apt-get install -y git-core curl binutils[/code]
Následně:
[code]sudo wget https://raw.github.com/Hexxeh/rpi-update/master/rpi-update -O /usr/bin/rpi-update && sudo chmod +x /usr/bin/rpi-update[/code]
Nakonec:
[code]sudo -E RPI_UPDATE_UNSUPPORTED=0 rpi-update[/code]
Výsledný výstup by měl vypadat nějak takto:
[code]pi@raspbmc ~ $ sudo -E RPI_UPDATE_UNSUPPORTED=0 rpi-update
*** Raspberry Pi firmware updater by Hexxeh, enhanced by AndrewS and Dom
*** Performing self-update
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 7938 100 7938 0 0 13677 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 23837
*** Relaunching after update
*** We're running for the first time
*** Backing up files (this will take a few minutes)
*** Backing up firmware
*** Backing up modules 3.12.31
*** Downloading specific firmware revision (this will take a few minutes)
100 168 0 168 0 0 232 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 311
100 43.1M 100 43.1M 0 0 170k 0 0:04:19 0:04:19 --:--:-- 217k
*** Updating firmware
*** Updating kernel modules
*** depmod 3.18.5-v7+
*** depmod 3.18.5+
*** Updating VideoCore libraries
*** Using HardFP libraries
*** Updating SDK
*** Running ldconfig
*** Storing current firmware revision
*** Deleting downloaded files
*** Syncing changes to disk
*** If no errors appeared, your firmware was successfully updated to 93cb9a45741681987b207c68b63db7ab72b2a4cf
*** A reboot is needed to activate the new firmware[/code]
Poté stačí Raspberry restartovat a je možno SD kartu s funkčním RaspBMC použít v novém RPi2, vše funguje normálně, veškeré nastavení a knihovna zůstalo zachováno.
Tento postup doporučím ale pouze těm, kteří z nějakého důvodu nemůžou použít novější a přímo pro RPi2 určený systém OSMC
[ATTACH=CONFIG]30895[/ATTACH]
Potřebujete mít funkční RPi (1,B+), klasicky nainstalujete RaspBMC ve verzi kterou potřebujete, nebo použijete již nainstalovanou a nastavenou funkční verzi (já jsem přecházel z mojí funkční instalace), funkční připojení přes SSH (Putty), poté postupujete takto:
[code]sudo apt-get update[/code]
Potom:
[code]sudo apt-get install -y git-core curl binutils[/code]
Následně:
[code]sudo wget https://raw.github.com/Hexxeh/rpi-update/master/rpi-update -O /usr/bin/rpi-update && sudo chmod +x /usr/bin/rpi-update[/code]
Nakonec:
[code]sudo -E RPI_UPDATE_UNSUPPORTED=0 rpi-update[/code]
Výsledný výstup by měl vypadat nějak takto:
[code]pi@raspbmc ~ $ sudo -E RPI_UPDATE_UNSUPPORTED=0 rpi-update
*** Performing self-update
100 7938 100 7938 0 0 13677 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 23837
*** Relaunching after update
*** We're running for the first time
*** Backing up files (this will take a few minutes)
*** Backing up firmware
*** Backing up modules 3.12.31
*** Downloading specific firmware revision (this will take a few minutes)
100 168 0 168 0 0 232 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 311
100 43.1M 100 43.1M 0 0 170k 0 0:04:19 0:04:19 --:--:-- 217k
*** Updating firmware
*** Updating kernel modules
*** depmod 3.18.5-v7+
*** depmod 3.18.5+
*** Updating VideoCore libraries
*** Using HardFP libraries
*** Updating SDK
*** Running ldconfig
*** Storing current firmware revision
*** Deleting downloaded files
*** Syncing changes to disk
*** If no errors appeared, your firmware was successfully updated to 93cb9a45741681987b207c68b63db7ab72b2a4cf
*** A reboot is needed to activate the new firmware[/code]
Poté stačí Raspberry restartovat a je možno SD kartu s funkčním RaspBMC použít v novém RPi2, vše funguje normálně, veškeré nastavení a knihovna zůstalo zachováno.
Tento postup doporučím ale pouze těm, kteří z nějakého důvodu nemůžou použít novější a přímo pro RPi2 určený systém OSMC
[ATTACH=CONFIG]30895[/ATTACH]
[QUOTE=vivid.sk;513965]XBMC aktualne nepodporuje "realne" (MVC) 3D. Takze naozaj ostava pouzit TMT alebo PowerDVD, pripadne Stereoscopic Player, ktory ti posle v plnej kvalite do TV aj fullSBS remux (kludne aj z mkv).[/QUOTE]
No díky za info. To je ale přesně to co mě nepotěšilo. Škoda že malina 3D BD nepřehraje. Fakt jen jako 2D. Myslel jsem že už k přehrávání do TV nebudu nic krom Dune H1 a maliny potřebovat. No hold na 3D musím nadále používat PC s TotalMedia Theatre.
No díky za info. To je ale přesně to co mě nepotěšilo. Škoda že malina 3D BD nepřehraje. Fakt jen jako 2D. Myslel jsem že už k přehrávání do TV nebudu nic krom Dune H1 a maliny potřebovat. No hold na 3D musím nadále používat PC s TotalMedia Theatre.
Mám ještě 1 problém a nevím co s ním. Načetl jsem do čtečky v pc kartu s maliny ale nevidím tam nikde soubor config.txt
přikládám screen adresáře

V podloškách taky není. Ještě kde v jaké složce najdu data když si chci uložit nastavení maliny? Že bych si je dal někam mimo malinu, třeba na Nas
Už asi vím kde je problém.
já na kartě měl předinstalovaný BerryBoot a asi je teda potřeba jak jsem luštil v historii nabouchat na kartu pouze čistý OpenElec abych mohl mít config.txt k dispozici
přikládám screen adresáře

V podloškách taky není. Ještě kde v jaké složce najdu data když si chci uložit nastavení maliny? Že bych si je dal někam mimo malinu, třeba na Nas
Už asi vím kde je problém.
já na kartě měl předinstalovaný BerryBoot a asi je teda potřeba jak jsem luštil v historii nabouchat na kartu pouze čistý OpenElec abych mohl mít config.txt k dispozici
Až si uděláš instalaci Openelec a pluginy,tak si uděláš zálohu systému v které jsou i pluginy,a tu si můžeš zkopírovat kam chceš.
Když jí ale uložíš mimo původní složku,tak jí malina neuvidí.Holá záloha má cca.100M,tak to nemá smysl řešit.
Když jí ale uložíš mimo původní složku,tak jí malina neuvidí.Holá záloha má cca.100M,tak to nemá smysl řešit.
[QUOTE=jito;514122]Až si uděláš instalaci Openelec a pluginy,tak si uděláš zálohu systému v které jsou i pluginy,a tu si můžeš zkopírovat kam chceš.
Když jí ale uložíš mimo původní složku,tak jí malina neuvidí.Holá záloha má cca.100M,tak to nemá smysl řešit.[/QUOTE]
@jito
Jo jo díky už to mám. Nainstaloval jsem čistý OpenELEC a dal obnovit data a je to ok.
Jinak jsem použil kartu 32GB https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400000000002P66 a je v poho. Funguje bez problémů
Když jí ale uložíš mimo původní složku,tak jí malina neuvidí.Holá záloha má cca.100M,tak to nemá smysl řešit.[/QUOTE]
@jito
Jo jo díky už to mám. Nainstaloval jsem čistý OpenELEC a dal obnovit data a je to ok.
Jinak jsem použil kartu 32GB https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400000000002P66 a je v poho. Funguje bez problémů
Prosím o radu, koupil jsem si Logitech K400, ale nejdou mi přes ní psát číslice. Jak ji zapojím k PC není problém, ale v malině mi čísla nejdou psát
V malině jako takové nebo jen v OpenELEC?
[QUOTE=Victor77;514182]V malině jako takové nebo jen v OpenELEC?[/QUOTE]
No cokoliv jak chci napsat v Kodi tak že ano nejde mi číselná řada v OpenELEC
No cokoliv jak chci napsat v Kodi tak že ano nejde mi číselná řada v OpenELEC
To je bohužel vlastnost Kodi. Mám bezdrátový set Genius a chová se to stejně. Když chci klávesnici nastavit, objeví se jen prázdné okno. Sám čekám, že to snad vyřeší nějaká příští aktualizace.
Možná by pomohlo zkusit beta verzi Openelec 5.95.2
prosim o radu mam k rpi 2 pripojeny externi disk ale v pc ho nevidim,potreboval bych vedet jestli ho vůbec videt muzu nebo mam něco spatne nastavene.moc předem dekuji.
andel61: nainstalovat (pokud nemáš) a nastavit Sambu, viz https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=39655&p=524815 nebo http://raspberrywebserver.com/serveradmin/share-your-raspberry-pis-files-and-folders-across-a-network.html nebo https://www.google.cz/search?q=Share+your+Raspberry+share+usb&qscrl=1 (samozřejmě za předpokladu, že ho v RPi vidíš, tzn. že ho RPi rozpoznalo a máš ho namoutován).
Ale nečekal bych asi žádnou extra rychlost.
Ale nečekal bych asi žádnou extra rychlost.
aha takze normalne videt byt nemá.To nastavovani je na me prilis slozite.Presto dekuji za odpoved
Ještě mrkni zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/38783-RaspBerry-Pi-2-B?p=512530&viewfull=1#post512530
Prohledej (viz "Prohledat téma") tohle téma na slova "samba" a "sambu", "sdílení" apod.
Prohledej (viz "Prohledat téma") tohle téma na slova "samba" a "sambu", "sdílení" apod.
Ahoj, po prostudování threadu jsem si také pořídíl Malinu Pi 2. Nainstaloval jsem OpenElec s KODI. Ovládám to myší. Bohužel, při přehrávání filmů je KODI myší téměř neovladatelné, strašně se cuká. Než najedu na požadovanou ikonu, zabere to spousty času a chce to trpělivost. Myš používám Logitech - bezdrát, ale dělá to i u dalších dvou testovaných (všechny bezdráty). Nesetkal jste se s tím někdo a neznáte příčinu? Dalším nedostatkem je, že nelze používat kolečko na myši. Memáte někdo řešení?
Pak bych ještě potřeboval poradit s ovladačem. Předpokládám, že CEC funguje jen na ovladače od TV. Jak ale ovládáte, když máte projektor? Nikde jsem se to tady nedočetl.
Ještě doplním, kartu mám Kingstone 8GB Class 10.
Pak bych ještě potřeboval poradit s ovladačem. Předpokládám, že CEC funguje jen na ovladače od TV. Jak ale ovládáte, když máte projektor? Nikde jsem se to tady nedočetl.
Ještě doplním, kartu mám Kingstone 8GB Class 10.
OpenELEC na RPi má v settings záměrně nastaveno, že během přehrávání je frekvence vykreslování GUI omezena na nízkou hodnotu, mám dojem že 10 FPS. Raspberry přecejen v porovnání s HTPC nemá toho výkonu na rozdávání, takže je to zavedeno jako preventivní opatření, aby se nestalo, že procesor bude usilovně animovat grafiku a na přehrávání už nezbyde. Pokud chceš, lze to samozřejmě změnit, stačí v settings najít ten limit.
Osobně mi to ale přijde postavené na hlavu, Kodi je perfektně uzpůsobené a primárně určené pro ovládání pomocí tlačítek (ať už na klávesnici, nebo dálkovým ovladačem). Snad kromě prvotního nastavování nebo obsluhy nějakého addonu si nedovedu představit situaci, kdy je vhodnější používat myš. Tím, že jde v podstatě jakákoliv běžná akce namapovat na libovolnou klávesu, bude ovládání tímhle způsobem vždy daleko komfortnější a rychlejší. Tím nechci něco vnucovat, ale stojí to za zamyšlení.
Osobně mi to ale přijde postavené na hlavu, Kodi je perfektně uzpůsobené a primárně určené pro ovládání pomocí tlačítek (ať už na klávesnici, nebo dálkovým ovladačem). Snad kromě prvotního nastavování nebo obsluhy nějakého addonu si nedovedu představit situaci, kdy je vhodnější používat myš. Tím, že jde v podstatě jakákoliv běžná akce namapovat na libovolnou klávesu, bude ovládání tímhle způsobem vždy daleko komfortnější a rychlejší. Tím nechci něco vnucovat, ale stojí to za zamyšlení.
honzanun : ja to mam pripojene na receiver a jeho ovladanim to ovladam cez CEC .. ale skor to tym neovladam .. lebo to kazdu chvilu vypadava .. uz som si kupil cidla , a idem to nahodit na normalne ovladanie ..
Pouzivam klavesnici Logitech K400 a potrebujem nakonfigurovat resp. mat prehlad kde a ake funkcie mam na jednotlivych klavesoch. Kde sa to da zistit prip. upravit ?
[QUOTE=Pytkin;514357]honzanun : ja to mam pripojene na receiver a jeho ovladanim to ovladam cez CEC .. ale skor to tym neovladam .. lebo to kazdu chvilu vypadava .. uz som si kupil cidla , a idem to nahodit na normalne ovladanie ..[/QUOTE]
Budu ti vděčný, když se pak podělíš o zkušenosti s nastavením. Infra port mám taky, ale nedokážu ho přimět komunikovat s žádným jiným DO než od TV. To ale nemůžu potřebovat, protože pak se mi ovládá RPi i TV současně. Mám jeden univerzální ovladač, kde si můžu navolit různé typy zařízení, takže zvolím něco, co doma nemám a tím budu ovládat jen RPi.
Budu ti vděčný, když se pak podělíš o zkušenosti s nastavením. Infra port mám taky, ale nedokážu ho přimět komunikovat s žádným jiným DO než od TV. To ale nemůžu potřebovat, protože pak se mi ovládá RPi i TV současně. Mám jeden univerzální ovladač, kde si můžu navolit různé typy zařízení, takže zvolím něco, co doma nemám a tím budu ovládat jen RPi.
Zdravím, mám na Vás dotaz? Používáte někdo doplněk sosač. Mě nejde tak hledám kde je problém. Načte se mi pouze abeceda a seznam filmů nebo seriálů už ne. Doplněk je aktualizován na 1.2.1.
To je OK.
Pokud chceš zobrazit v menu položku Filmy,v které jsou filmy na Sosáč,tak si to musíš nastavit.
https://plus.google.com/communities/114647484593444332705/s/sosac
Pokud chceš zobrazit v menu položku Filmy,v které jsou filmy na Sosáč,tak si to musíš nastavit.
https://plus.google.com/communities/114647484593444332705/s/sosac
[QUOTE=vivid.sk;513965]XBMC aktualne nepodporuje "realne" (MVC) 3D. Takze naozaj ostava pouzit TMT alebo PowerDVD, pripadne Stereoscopic Player, ktory ti posle v plnej kvalite do TV aj fullSBS remux (kludne aj z mkv).[/QUOTE]
Pokud na malině rozjedu Windows OS, můžu potom použít TMT pro přehrávání? Jde mi o tohle - na jiném foru jsem zadával tento dotaz a pokud mi to někdo potvrdí s tím OS, tak budu mít vlastně odpověď na následující:
Prosím o radu s výběrem MMC. Prošel jsem plno článků zde na fóru i na internetu (hlavně TVFREAK). V záplavě modelů a jejich funkcí je obtížné se vyznat. Do teď jsem pro veškeré přehrávání používal PC. Ten ale přestal fungovat, proto se ohlížím po nějakém MMC. Zde jsou požadované parametry, co musí zvládnout přehrát:
MKV
- full HD
- 3D soubory full/half SBS, OU
- zvuk DTS i AC3
- soubor s několika zvukovými stopami a možný výběr jedné z nich
- titulky externí i interní
- dekódování DTS a podobných na Dolby digital - viz níže
BluRay
- ISO soubor
- soubor s adresářovou strukturou
- 3D BluRay v obou předchozích variantách
- dekódování DTS-HD a podobných na Dolby digital - viz níže
Obě předchozí varianty budou uložené na externím disku přes USB (síťový přístup není nutný). Pro 3D BluRay je asi potřeba USB 1.4?
Výstup stačí přes HDMI. Vše půjde přímo do televize. Tam se zvuk oddělí a přes SPDIF out půjde na domácí kino. Pro přehrávání BluRay z PC jsem používal ArcSoft TMT5. Lze tam navolit dekódování zvuku do dolby digital. Tohle mi domácí kino dokáže přehrát. Kromě MMC, lze využít např Raspberry Pi 2? Zvládne přehrát vše uvedené? Nebo nějaký Android přehrávač?
Pokud na malině rozjedu Windows OS, můžu potom použít TMT pro přehrávání? Jde mi o tohle - na jiném foru jsem zadával tento dotaz a pokud mi to někdo potvrdí s tím OS, tak budu mít vlastně odpověď na následující:
Prosím o radu s výběrem MMC. Prošel jsem plno článků zde na fóru i na internetu (hlavně TVFREAK). V záplavě modelů a jejich funkcí je obtížné se vyznat. Do teď jsem pro veškeré přehrávání používal PC. Ten ale přestal fungovat, proto se ohlížím po nějakém MMC. Zde jsou požadované parametry, co musí zvládnout přehrát:
MKV
- full HD
- 3D soubory full/half SBS, OU
- zvuk DTS i AC3
- soubor s několika zvukovými stopami a možný výběr jedné z nich
- titulky externí i interní
- dekódování DTS a podobných na Dolby digital - viz níže
BluRay
- ISO soubor
- soubor s adresářovou strukturou
- 3D BluRay v obou předchozích variantách
- dekódování DTS-HD a podobných na Dolby digital - viz níže
Obě předchozí varianty budou uložené na externím disku přes USB (síťový přístup není nutný). Pro 3D BluRay je asi potřeba USB 1.4?
Výstup stačí přes HDMI. Vše půjde přímo do televize. Tam se zvuk oddělí a přes SPDIF out půjde na domácí kino. Pro přehrávání BluRay z PC jsem používal ArcSoft TMT5. Lze tam navolit dekódování zvuku do dolby digital. Tohle mi domácí kino dokáže přehrát. Kromě MMC, lze využít např Raspberry Pi 2? Zvládne přehrát vše uvedené? Nebo nějaký Android přehrávač?
[QUOTE=vochomurka10;514501]Pokud na malině rozjedu Windows OS[/QUOTE]
Nerozjedeš. Rozjedeš jen Windows for IoT, což je zcela něco jiného než Windows tak jak jsou obecně chápána.
Nerozjedeš. Rozjedeš jen Windows for IoT, což je zcela něco jiného než Windows tak jak jsou obecně chápána.
takže jedině MKV s SBS nebo OU? vše ostatní z mého seznamu je možné?
Pánové zkušení majitelé, čemu byste připsali pomalé načítání jakéhokoliv souboru a u velké části videí totální záseky ředitelné jen tvrdým vypnutím? Raspberry pi 2 1gb z vlastním zdrojem, oficiální openelec, externí HDD 4tb s vlastním zdrojem, nebo micro SDHC karta 32gb class 10, filmy převážně full HD .mkv. Licenci na kodeky jsem zakoupil, systém mám nahraný na dodávané kartě Kingston že zvýhodněné sady. Úplně mně bere přístroj samotný, rozhraní openelec, ovládání DO od TV, akorát mi to holt nepřehrává filmy a kousne se i u mp3.
Sakra, řešitelné a ne ředitelné, pardon.
[HL] mod KZ: [/HL]Všimni si tlačítka "Upravit".
díky, psal jsem z telefonu, tam jsem ho neviděl :-)
[HL] mod KZ: [/HL]Všimni si tlačítka "Upravit".
díky, psal jsem z telefonu, tam jsem ho neviděl :-)
RPi má občas problémy s konkrétní SD kartou. Vezmi jakoukoliv jinou a zkus znovu nainstalovat OpenELEC, jestli se to zlepší. Nemusí to být tím, ale za zkoušku nic nedáš. Zdroj by měl být aspoň 1,5 - 2 A. Jakou teplotu má během přehrávání procesor? V těchto vedrech se může přehřívat. Sám jsem k RPi2 raděj pořídil i pasivní chladič.
Přesně s tou kartou mně to taky napadlo, zatím jsem to několikrát zkusil s dodanou Kingston 8gb class 10 a svoji rok starou A-Data 32gb class 10. Dnes jsem odpoledne koupil novou levnou kartu v Okay, nějakej Leef 8gb class 10. Instaloval jsem na kartu Openelec a ani prd, telka hlásila že nemá z hdmi vstupu žádný signál. Takže formát, NOOBS, no a z něj po síti obligátní Openelec a v kompu dopsání licenčních klíčů do config.txt
A hádejte co, cca po 20 minutách "přehrávání" jsem už na začátku druhé minuty filmu :-(
A hádejte co, cca po 20 minutách "přehrávání" jsem už na začátku druhé minuty filmu :-(
Jo a zdroj mám originál takže tuším 2A a teplota je 51°C
ještě k výkonu: zkusil jsem přehrát nezpracované video přímo z karty z foťáku. Načtení trvalo opět relativně dlouho, cca 20s. Ale přehrávání plynulé bez záseků. kodek H264 AVC kontejner mov. A podržte se pánové, můj stroječek točí all intra, takže datový tok 76 Mbps. Tož tak.
ještě k výkonu: zkusil jsem přehrát nezpracované video přímo z karty z foťáku. Načtení trvalo opět relativně dlouho, cca 20s. Ale přehrávání plynulé bez záseků. kodek H264 AVC kontejner mov. A podržte se pánové, můj stroječek točí all intra, takže datový tok 76 Mbps. Tož tak.
Že by nějaký problém se čtením 4 TB HDD? Zkoušel jsi i jiné úložiště? Třeba USB flashku?
jo, psal jsem to i výše - micro sdhc karta v miničtečce, výsledek identický, v tv a Asus O!Play bez problémů jak z karty tak z HDD - ten by podle mně neměl být zátěží vůbec, má vlastní napájení
no nic, já jsem se svými schopnostmi na koncáku, Malinu zřejmě po neděli vrátím, takhle je to pro mně mrtvý kousek.
no nic, já jsem se svými schopnostmi na koncáku, Malinu zřejmě po neděli vrátím, takhle je to pro mně mrtvý kousek.
Normálně to reklamuj. Vypadá to na vadný kousek. Stane se. Jinak je (funkční) RPi2 za ty peníze docela šikovná věcička. Jen zamrzí ty zbytečně nakoupené licence.
No to jo, ještě i zbytečně zakoupená karta... Ale snad mi při uznané reklamaci pošlou zdarma licenci na nový kus.
chyba byla klasicky mezi klávesnicí a židlí:
- špatně jsem zapsal licenční klíč v config.txt (nesmazal jsem křížek na začátku řádku)
- měl jsem špatný USB kabel (mate mně ovšem, že pro TV či starý HD player to není problém)
chyba byla klasicky mezi klávesnicí a židlí:
- špatně jsem zapsal licenční klíč v config.txt (nesmazal jsem křížek na začátku řádku)
- měl jsem špatný USB kabel (mate mně ovšem, že pro TV či starý HD player to není problém)
Pánové, řeším NE/viditelnost Maliny s Openelecem v PC. Při instalaci pomocí NOOBS viditelnost nula, při instalaci z Openelec obrazu v pohodě. Pak ovšem stačil první zásek, restart Maliny a viditelnost opět nula. Nepomůže ani obnova ze zálohy, tam se ještě navíc nepochopitelně nastaví angličtina. Zvláštní je, že ovládání z PC po zadání IP adresy Maliny funguje normálně. Tušíte někdo co mám špatně?
edit: ještě by mně zajímalo, jak v openelecu zprovoznit mTorrent - byl někdo z vás úspěšný?
edit: ještě by mně zajímalo, jak v openelecu zprovoznit mTorrent - byl někdo z vás úspěšný?
Pokud máš na mysli to,že Malina není vidět pomocí zjišťování sítě,tak si vytvoř stálé spojení pomocí jména zařízení.
U Win7 stačí otevřít Tento počítač-v horní liště Přidat síťovou jednotku-vybrat písmeno jednotky a do Složka napsat \\OPENELEC\downloads.Zástupce uložíš na plochu.
Toto platí v mém případě,kdy se moje malina v síti defaultně jmenuje OPENELEC a data dávám do složky downloads.
Torrent netuším...
U Win7 stačí otevřít Tento počítač-v horní liště Přidat síťovou jednotku-vybrat písmeno jednotky a do Složka napsat \\OPENELEC\downloads.Zástupce uložíš na plochu.
Toto platí v mém případě,kdy se moje malina v síti defaultně jmenuje OPENELEC a data dávám do složky downloads.
Torrent netuším...
tak jsem si taky tuto hračku pořídil. Nainstaloval OPENELEC s KODI. Chtěl jsem se zeptat, zda existuje nějaký prostředek na editaci informací v databázi filmů ? Např. pro změnu typu videa. V jednom MKV byla omylem informace o 3D a nepodařilo se mi zatím najít prostředek jak se této informaci v databázi zbavit (v MKV jsem tu indikaci zrušil)
Nevím, ale na editaci informací v databázi filmů bude asi nejvhodnější Ember Media Manager (třeba pomůže):
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=191781
malé seznámení (bohužel portugalsky či co to je za jazyk) :
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=191781
malé seznámení (bohužel portugalsky či co to je za jazyk) :
Myslíte, že se vyplatí vyměnit domácí multimediální centrum Asus O!Play HDP-R1 provozované v síti se NAS Synology za RaspBerry Pi 2 B s KODI provozované taktéž s NAS v síti? S Asusem O!Play HDP-R1 jsem celkem spokojen, ale po přečtení tohoto vlákna jsem propadl nadšení pro Malinu. KODI se dá provozovat i na PC s Windows a také na Android zařízeních což by byla výhoda pro ostatní členy domácnosti, dále pak možnosti KODI asi nejdou s Asusem srovnat.
Ja uz mam maliny dve .. a este si ich par kupim .. zrovna som v chorvatsku .. na USB kluc som synkovi nakopiroval par stoviek rozpravok , ktore ma rad .. a uz to tu sleduje na telke .. malina je proste tak malicka , ze ta vobec neotravuje , si ju zobrat hocikam zo sebou .. Nepoznam moc O!Play HDP-R1 .. daky asus lacnucky som daval susedom do firmy na pozeranie fotiek na telke .. fungovalo to , ale vykon nic moc .. Malina s XBMC je fakt ina kava .. to proste zozerie vsetko .. inak dnes som zistil kurioznu vec .. mam tu jedno DVD , ktore mi nikde nehralo .. je to treti diel dakeho detskeho dvd .. a doma v popcorne to nehraje (zamrzne) .. na PC to nehraje .. resp. tam to hraje ale dake divne artefakty su v obraze a podivne to trha .. Este dakde inde som to skusal a nehraje .. Asi WDTV to bolo .. A teraz vecer som to uplnou nahodou skusil pustit synkovi .. a ono to hraje v maline uplne bez problemov .. BOMBA !
caute ;)
umrel mi po rokoch xtreamer, a rozhodol som sa po precitani zopar clankov pre malinu ako nahradu.
mam objednane raspberry pi 2 B a chcel som sa spytat ci nie je lepsie ako MMC kupit radsej wetek openelec krabicku.
Ma niekto s tym skusenost, osobne by som dal prednost maline aj pre decka, ale chcem jeden kus do obyvacky a tam je dolezita blbuvzdornost ;) predsa bude to pouzivat aj manzelka a tam je to o mackani cudlikov na dialkovom.
Cenovo to vychadza cca rovnako pretoze ked dokupim vsetko co potrebujem k maline cena za vysplha skoro na tu istu rovinu ako pri wetec.
Takze ide len o to ci niekto ma skusenosti ako to prehrava filmy cez lan, pripadne z externeho disku.
Vdaka dopredu kazdemu za radu.
umrel mi po rokoch xtreamer, a rozhodol som sa po precitani zopar clankov pre malinu ako nahradu.
mam objednane raspberry pi 2 B a chcel som sa spytat ci nie je lepsie ako MMC kupit radsej wetek openelec krabicku.
Ma niekto s tym skusenost, osobne by som dal prednost maline aj pre decka, ale chcem jeden kus do obyvacky a tam je dolezita blbuvzdornost ;) predsa bude to pouzivat aj manzelka a tam je to o mackani cudlikov na dialkovom.
Cenovo to vychadza cca rovnako pretoze ked dokupim vsetko co potrebujem k maline cena za vysplha skoro na tu istu rovinu ako pri wetec.
Takze ide len o to ci niekto ma skusenosti ako to prehrava filmy cez lan, pripadne z externeho disku.
Vdaka dopredu kazdemu za radu.
ok takze malinu mam doma, dokonca rovno dve ... nahodeny openelec instalacia jednoducha, tv ma cec takze ovladanie cez tv ovladac automatika ... super.
Problem je s tym ze nevidim z maliny na adresar na disku kde mam filmy. Ten adresar som mal nazdielany a xtreamer ho normalne videl, aj pc videlo xtreamer. tiez to bolo cez sambu. V RB pi som zapol sambu, ale na pc mi nenajde.
Idem dalej skusat. ale keby mal niekto napad v com moze byt hlavny problem, tak dakujem za radu.
Problem je s tym ze nevidim z maliny na adresar na disku kde mam filmy. Ten adresar som mal nazdielany a xtreamer ho normalne videl, aj pc videlo xtreamer. tiez to bolo cez sambu. V RB pi som zapol sambu, ale na pc mi nenajde.
Idem dalej skusat. ale keby mal niekto napad v com moze byt hlavny problem, tak dakujem za radu.
ten to problem som mal aj ja neviem z a keho dvovodu mi v sambe prestalo v polozke workgroup davat ostatne zdielane PC a ntb. atd. tak som to potom tak vyriesil ze so vsetky domace pc a notebooky premenoval z workgroup na MSHOME a uz sa mi to zobrazuje ale kde bol pes zakopany to netusim a este sa to da pripojit ze sa prida sietove umiestnenie IP:PC+priecinok
Pravda. Poprvé u mě taky zafungovala změna jména pracovní skupiny, i když teď už jedu zase zpátky na workgroup a funguje to taky.