Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nahrávání z TV

mirekv (7169)|8.6.2005 18:20
Když zachytávám do MPEG-2, nebo 4, tak mi nic nevypadává, to jsou jen pověry.
Alf (888)|8.6.2005 23:43
Pitomec:
Ty věříš těm p**ovinám co píšeš? Jak můžeš tvrdit, že nekomprimované video, následně zpracované sw kodekem do DV je horší než DV zpracované HW převodníkem? Vždyť už se probuď. Ty si ve své ubohosti vůbec nepřipouštíš, že to zpracování analogu je v principu úplně identické. HW i SW kodér používají kodek. Jaký je podle Tebe mezi nimi rozdíl? Žádný. Pořád je to jenom soubor příkazů pro zpracování analogového videa. Spíš bych řekl, že SW kodek je naopak lepší, protože je pořád zdokonalován.
[quote]Mimochodem - jestli ti to nedošlo, tak HW převodníky tady byly daleko dřív, než nějaký tvý softy. Vždyť i první DV kamery někdy v roce 95 měly HW převodníky, a to o nějakým softu neměl nikdo ani páru, ty popleto.[/quote]Tak to je perla. "To by se mělo tesat" - jak řekl klasik :-E :-E :-E. Vždyť Ty už snad ani nevíš co píšeš. Ty softy existovaly, ale při tehdejším výkonu PC a velikosti disků bych chtěl vidět, jak s něma pracuješ. A když už jsme u toho, kolik ta digi kamera tenkrát stála?
Alf (888)|9.6.2005 00:07
To clee: postřehy TV karta vs. prevodnik

nachylnost k ruseni - individuální záležitost - Canopus tuner pokud vím nemá - srovnávej srovnatelné
nachylnost ke shazovani pc - PC mi naposledy spadlo před ca 5 měsíci, když jsem omylem nainstaloval špatný driver
nachylnost ke shazovani programu - tomu nějak nerozumím, o jaký program jde?
spatnej prevod zasumenyho signalu (vhs, video8) i bez komprese - diskutabilní, máš vzájemné porovnání?
framedropy i bez jasny priciny - z kvalitní kartou a výkonným PC není o čem mluvit
desynchro a/v - záleží na kartě; já takové problémy nemám
Alf (888)|9.6.2005 00:22
[quote=Milosbb]
Stve ma teda hlavne to, ze amaterom vnucujete profi naradie. Ten Canopus je mozno naozaj dobry.....[/quote]
Štve mě to samé. Možná je Canopus opravdu dobrý, ale bohužel to tady nikdo nedokázal. A navíc si myslím, že takoví jako Pitomec mu svým bezmyšlenkovým vnucováním všem spíš škodí.
vlada (3470)|9.6.2005 09:46
mirekv> Framedropy při zachytávání z VHS je bohužel realita. Je to způsobeno tím, že pásek může být vytahaný, přehrávač může jet nepravidelně apod. TV karta tohle vždycky nepobere. Ale jak píšu, pokud je zdroj dobrej, neni to problém. Nedávno jsem dělal asi 20 min film z VHS na DVD a neměl jsem ani jeden vypadlej snímek. (asi 5 let starej Aver TV Phone98 - Conexant bt878) Já jenom varuju, že se to může stát.
mirekv (7169)|9.6.2005 09:51
vlada
Jasně, ale i když vypadávají snímky, tak se zvuk vždycky chytne.
vlada (3470)|9.6.2005 10:36
mirekv> Problém může nastat zaprvé tim, že vypadne snímků moc a video bude o ten kus kratší, což AVI kontejner nepobere. Druhý a častější problém je to, že obraz se řídí rychlostí podle VHS nebo TV vysílání, zatimco zvukovka pracuje podle vlastního krystalu. Proto se může stát, že budou digitalizovat jinou rychlostí. Nejsou to neřešitelný problémy, ale jsou to komplikace, který se poměrně často vyskytujou. Stačí se podívat do fóra, kolik lidí s tim má problémy.
Ivo Mašek (10205)|9.6.2005 11:09
Nejsou to neřešitelný problémy, ale jsou to komplikace, který se poměrně často vyskytujou. Stačí se podívat do fóra, kolik lidí s tim má problémy.
Souhlas. Problém je v tom, že pro každou konfiguraci jiné řešení. Tedy, to PC by chtělo mít u sebe na stole - na dálku je toho většina neřešitelná. Dost lidí to nechce pochopit. Tudíž, ti co se o to zajímají, jsou pak blbci.

framedropy i bez jasny priciny - z kvalitní kartou a výkonným PC není o čem mluvit
Není to tak úplně pravda.
mirekv (7169)|9.6.2005 11:11
vlada
jj jasně, ale dělal jsem testy, že jsem třeba vytáhl anténu z karty i na několik s, snímky pochopitelně vypadly všechny, šum to prostě nebere, ale pak se zvuk vždycky chytnul. Proto já moc neuznávám zachytávání do různých MJPGE kodeků, nedej bože do DivX(Xvid). Pitomcovi tu každý nadává, ale řešení s A/D řevodníkem je asi nejlepší.
Ivo Mašek (10205)|9.6.2005 11:22
Ale to já tu stále říkám. Na trhu bylo pouze drahé zařízení pro profesionály, kteří se tím živí a náklady se jim vrátí. Pro lidi, kteří si občas pro své potěšení chtějí něco stáhnout / upravit, tu nebylo nic. Pro ně byly vymyšleny tv karty a podobná zařízení.
Tato zařízení srovnávat nelze. Chcete snad někdo srovnávat rodinný vůz s vládní limuzínou ? Dost pošetilé, myslím. Přesto oba modely vozů slouží svým vlastníkům k jejich plné spokojenosti.
mirekv (7169)|9.6.2005 11:26
Ivo Mašek
Ano, proto když už musím zachytávet přes kartu, tak zásadně do MPEG-2, nebo MPEG-4.
Ivo Mašek (10205)|9.6.2005 11:32
Tak u mě pouze do mpeg_2. CPU mi více nedovolí. 1,4 GHz není nic na vyskakování. :-)
mirekv (7169)|9.6.2005 11:36
jj, athlon 2100+ je na MPEG-4 zatížený cca 60%.
clee (6592)|9.6.2005 14:45
alf: ne kecam, tv kartu ani prevodnik sem nikdy nemel, pracuju s 286 a melu tu totalni picoviny :-I a to ze ti tv karta chodi bez problemu neznamena ze je to tak u vsech, staci se podivat do prvnich dvou for, pruseru je tam az dost, narozdil od toho jedinej problem s prevodnikem byl, ze sem nevedel kam ho postavit na stole, pohybuju se v prostredi kde lidi tv karty jednoduse ignorujou a to sem se svym advc100 docela nicka, znam fachmany co maj trikila i ve vic kusech, nestezuje si nikdo

ale kdyz si tak veris, dej adresu, poslu ti vhs se kterou se tu morim, na lp nahranej smejd za 39kc z lidlu, jestli mi to prevedes do dv bez jedinyho vypadlyho snimku a rozjetyho zvuku tak ses fakt dobrej
Pitomec (10211)|9.6.2005 16:56
[quote=vlada][quote=Pitomec]
A k tomu nekomprimovanýmu AVI - i kdyby bylo nakrásně lepší, než DV, tak ti hlavně k ničemu není. Kromě toho VIVO a TV karty dělají to, že z nekomprimovanýho AVI to pomocí softu ukládají v RT do něčeho jinýho, a to je vždycky horší, než DV z HW převodníku.
[/quote]

Tohle je přece evidentní nesmysl. Proč by nekomprimovaný video bylo k ničemu? Je to zdroj pro další zpracování a neni předžvejkanej žádnym ztrátovym kodekem. Při ukládání videa z TV a VIVO karty si můžeš kodek zvolit. Můžeš ukládat třeba i do DV, ale navíc můžeš použít i bezztrátový kodeky nebo nekomprimovat vůbec.
No a ten mýtus, že HW enkodery DV a MPEG-2 jsou kvalitnější než SW enkodery snad už nikdo několik let nešíří. Všem už došlo, že možnosti SW jsou daleko větší a SW enkodery tím pádem kvalitnější.

Já se s Tebou nehádam, že TV karta je lepší řešení. Určitě se dají očekávat problémy s vypadlejma snímkama nebo nesynchronnim zvukem. Ale na druhou stranu je nutný alespoň minimum objektivity. Pokud má někdo kvalitní VHS video a pásky, navíc dobrou zvukovku, může udělat dobrý video i pomocí TV karty.[/quote]

Samozřejmě, že nekomprimovaný AVI ti k ničemu není - jednak SW a HW nároky PC na práci s takovým formátem jsou neuvěřitelný a druhak: všechny editační home softy jsou stavěný právě na DV.
A u DV je ztrátová komprese pouze jednou, při samotným grabování - pak už dochází k zanedbatelné ztrátě pouze při editaci v okamžiku změn oproti zdrojovým souborům. Neupravený části se pouze kopírují 1:1. Samozřejmostí je taky uložení DV na pásku, což s nekomprimovaným AVI půjde velmi ztěžka...
Každopádně tady vůbec nešlo o nekomprimovaný AVI, ale o to, co dělají VIVO a TV karty, t.j. RT převod do nějakýho paskvilu (v lepším případě do MPEG-2), což je oproti DV vždycky horší.

Co se týká HW převodníků do MPEG-2, tak tady bohužel stále platí to, že jsou oproti těm nejlepším SW převodníkům stále o několik tříd výš (i cenově pochopitelně). Ostatně celý broadcast jede jenom na HW encodérech a všechny pokusy se SW encodéry končí krachem. A to, že soft umí "něco" nastavit, rozhodně není argument - MPEG-2 (pro DVD-Video) je pořád stejný, má pořád stejný parametry, takže kvalitní HW netřeba vylepšovat vůbec (taky není vylepšovat o co), a že se vylepšují softy je nutnost, protože pokud je někdo v dřívějších dobách psal na ho*no a optimalizoval pro PC-šunky, tak má vůči HW ještě hodně co dohánět.
O převodnících do DV se netřeba bavit vůbec, protože tady je HW z 99,99% (a to 0,01% zbývá na zoufalce, kteří z nějakých prapodivných důvodů grabují do "něčeho" a pak z toho softem bastlí DV).

VIVO a TV karty jsou jenom takový šidítko na lidi - na skutečnou práci se prostě nehodí, čemuž odpovídá i cena.
Pitomec (10211)|9.6.2005 17:00
[quote=Milosbb]Stve ma teda hlavne to, ze amaterom vnucujete profi naradie. Ten Canopus je mozno naozaj dobry ( neviem posudit,nemam tu moznost) ale amater ho asi naozaj nevyuzije. Navyse taky amatersky nadsenec si povie, ze si kupi Canopus a ze bude na nom zarabat(vydelavat). No potom zisti, ze prevod analogoveho videa do digit. formatu nie je az taky jednoduchy, ako si myslel, ze zakaznik zacne vymyslat, ze to chce tak a tak, ze tam chce pridat take a take efekty a pod. Ty mu to spravis, vypalis na DVD a ked pytas 400 stovky za hod. videa tak zacne prevracat ocami, ze je to drahe a ze si on kupil od niekoho DVD film za dve stovky 9-) . A dorazi ta tym, ze mu prehravac neprehra DVD-R a nakoniec to musis este aj prepalit.[/quote]
Proboha nešil - převodník za nějakých 7t. je naprostá prkotina. Lidi s přehledem vypláznou 300t. za nový auto, koupí si baráky a chaty za milióny, a ty tady budeš řešit pár tisícovek, který navíc dáš jednou v životě...
A s Canopusem je převod analog>>DV naprosto triviální záležitost, což zvládne i cvičená opice.
Pitomec (10211)|9.6.2005 17:06
[quote=Alf]Pitomec:
Ty věříš těm p**ovinám co píšeš? Jak můžeš tvrdit, že nekomprimované video, následně zpracované sw kodekem do DV je horší než DV zpracované HW převodníkem? Vždyť už se probuď. Ty si ve své ubohosti vůbec nepřipouštíš, že to zpracování analogu je v principu úplně identické. HW i SW kodér používají kodek. Jaký je podle Tebe mezi nimi rozdíl? Žádný. Pořád je to jenom soubor příkazů pro zpracování analogového videa. Spíš bych řekl, že SW kodek je naopak lepší, protože je pořád zdokonalován.
[quote]Mimochodem - jestli ti to nedošlo, tak HW převodníky tady byly daleko dřív, než nějaký tvý softy. Vždyť i první DV kamery někdy v roce 95 měly HW převodníky, a to o nějakým softu neměl nikdo ani páru, ty popleto.[/quote]Tak to je perla. "To by se mělo tesat" - jak řekl klasik :-E :-E :-E. Vždyť Ty už snad ani nevíš co píšeš. Ty softy existovaly, ale při tehdejším výkonu PC a velikosti disků bych chtěl vidět, jak s něma pracuješ. A když už jsme u toho, kolik ta digi kamera tenkrát stála?[/quote]

SW kodek je humus od základu a navíc potřebuje výkonný PC, aby vůbec fungoval - HW je navržen na jednu jedinou operaci (převod analog>>DV), takže je logicky vždycky lepší.

A že existovaly softy dřív, než DV kamery s HW převodníky? Tak z toho začínám uchcávat smíchy, protože dokud tady nebyla druhá DV kamera (ta první - Panasonic DX1 - neměla DV out), tak tady ani nebyl soft na DV formát. Ostatně k čemu by tady taky byl...? :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
Milosbb (889)|9.6.2005 17:22
[quote=Pitomec][quote=Milosbb]Stve ma teda hlavne to, ze amaterom vnucujete profi naradie. Ten Canopus je mozno naozaj dobry ( neviem posudit,nemam tu moznost) ale amater ho asi naozaj nevyuzije. Navyse taky amatersky nadsenec si povie, ze si kupi Canopus a ze bude na nom zarabat(vydelavat). No potom zisti, ze prevod analogoveho videa do digit. formatu nie je az taky jednoduchy, ako si myslel, ze zakaznik zacne vymyslat, ze to chce tak a tak, ze tam chce pridat take a take efekty a pod. Ty mu to spravis, vypalis na DVD a ked pytas 400 stovky za hod. videa tak zacne prevracat ocami, ze je to drahe a ze si on kupil od niekoho DVD film za dve stovky 9-) . A dorazi ta tym, ze mu prehravac neprehra DVD-R a nakoniec to musis este aj prepalit.[/quote]
Proboha nešil - převodník za nějakých 7t. je naprostá prkotina. Lidi s přehledem vypláznou 300t. za nový auto, koupí si baráky a chaty za milióny, a ty tady budeš řešit pár tisícovek, který navíc dáš jednou v životě...
A s Canopusem je převod analog>>DV naprosto triviální záležitost, což zvládne i cvičená opice.[/quote]


Prevod do DV je mozno trivialna zalezitost, ale nikto si neda svoju napr. svadbu z roku 1990 previest do DV formatu. Kazdy to chce mat na DVD aj s menu a rozne postrihane, kapitoly tam a tam a to uz nezvladne niekto, kto si kupi hw. prevodnik, pritom o spracovani videa nic nevie.
clee (6592)|9.6.2005 18:02
no ale tim spis si to neda tv kartou, zachytavat rovnou do mpeg2 z vhs, video nebo hi8 je proste cunarna, pokud nemas hyper-video s denoise filtrem, ale nakonec nechapu, tady se hadame o trech, ctryrech tisicich, pro nekoho je to dost, ale kdyz chci mit klid, vyseru se na tv kartu a koupim si prevodnik, za kompa dam klidne 40klacku, kdyz bude stabilni a slapat jak ma, nebudu nic resit a kdyz nechci dat tech 5500 za nejlevnejsi model, koupim kameru s analogovejma vstupama, udela mi stejnou sluzbu a este s ni muzu natacet 8-)
Pitomec (10211)|9.6.2005 19:25
Přesně tak - už nemá smysl cokoliv dál řešit :-)
Milosbb (889)|9.6.2005 20:54
[quote=clee]no ale tim spis si to neda tv kartou, zachytavat rovnou do mpeg2 z vhs, video nebo hi8 je proste cunarna, pokud nemas hyper-video s denoise filtrem, ale nakonec nechapu, tady se hadame o trech, ctryrech tisicich, pro nekoho je to dost, ale kdyz chci mit klid, vyseru se na tv kartu a koupim si prevodnik, za kompa dam klidne 40klacku, kdyz bude stabilni a slapat jak ma, nebudu nic resit a kdyz nechci dat tech 5500 za nejlevnejsi model, koupim kameru s analogovejma vstupama, udela mi stejnou sluzbu a este s ni muzu natacet 8-)[/quote]

No vsak o tej kamere (DV) som pisal takisto(na druhej podstranke tohoto thread-u), ze je to dobre riesenie a nie nejaka jednorazova blbost do PCI .
clee (6592)|9.6.2005 21:01
advc sou povetsinou externi az na Pitomcuv vercajk....
Milosbb (889)|9.6.2005 21:05
On ma interny vercajk ? :-D :-D :-D To je akoze hermafrodit, alebo co ?
clee (6592)|9.6.2005 21:07
nooo presne takovou reakci sem cekal :-E no pockej on ti odpovi sam :-R
Pitomec (10211)|9.6.2005 23:52
[quote=Milosbb]On ma interny vercajk ? :-D :-D :-D To je akoze hermafrodit, alebo co ?[/quote]
Být hermafroditem, tak bych musel mít převodník externě-interní, což nemám. Mám AceDVio, a to je A/D+D/A převodník výhradně interní (karta do PCI slotu) :-)
vlada (3470)|10.6.2005 10:06
Pitomec> SW DV kodeky používají všechny střihový programy při exportu modifikovanýho DV videa. Jsou samozřejmě různě kvalitní, nejhorší je ten od MS, kterej je v každym počítači. Pinnaclu bych taky moc nevěřil. Ale například Canopus a MainConcept má kvalitní kodeky. Vlastní mají i třeba Sony nebo Panasonic.

HW enkoder z principu nemůže být kvalitnější než SW. HW prostě nemá tolik možností. Podívej se například, jak dneska po deseti letech používání ještě nedokázal nikdo vyrobit funkční MPEG-4 HW dekoder. Hoď sem nějaký zdrojový video (DV) a MPEG-2 z HW karty. Já udělam SW kompresi a uvidíme. Takhle se akorát můžeme hádat.

No a ještě k tomu nekomprimovanýmu AVI - šlo o vytvoření DVD. Já bych samozřejmě do nekomprimovanýho AVI nezachytával, protože to žere moc disku. Ale dá se použít buďto mírně ztrátový MJPEG a DV nebo bezztrátový kodeky (Snow, FFV1, Lagarith, HuffYUV atd.) Potom to můžu prohnat filtry AviSynthu na potlačení šumu, zkomprimovat do MPEG-2 a výsledek vůbec nebude špatnej. No teda špatnej bude, ale ne kvůli postupu, ale zdroji. Z VHS to dobrý nebude nikdy.
Pitomec (10211)|10.6.2005 11:56
[quote=vlada]HW enkoder z principu nemůže být kvalitnější než SW. HW prostě nemá tolik možností. Podívej se například, jak dneska po deseti letech používání ještě nedokázal nikdo vyrobit funkční MPEG-4 HW dekoder. Hoď sem nějaký zdrojový video (DV) a MPEG-2 z HW karty. Já udělam SW kompresi a uvidíme. Takhle se akorát můžeme hádat.[/quote]
Toto vůbec neřeš, protože SW encodéry se používají jenom v home sféře (kde by nikdo HW nezaplatil) a broadcast, který je kvalitou o několik tříd výš, jede výhradně s HW (kde jsou jednoúčelový zařízení vyvinutý spešl pro nějakou činnost a nikoliv jako u softu, kterej je stavěn na platformu Woken a tisíce různých konfigurací PC, takže je to akorát šidítko). Prostě to tak je a lidi by si měli uvědomit, že za pár peněz tomu ani jinak být nemůže.

A pokud chceš nějaký ukázky, tak ti sem klidně nahážu originál DVD filmy. Protože ty jsou dělaný na HW encodérech tutově (akorát si člověk musí odmyslet případnou fušeřinu, ke které dochází hlavně v případě bonusů u CZ filmů).
ODSakEda (2278)|10.6.2005 14:07
Pitomec s tím HW v profi souhlas!
Ale ty bonusy nejsou ani tak fušeřina, ale vědomé namačkání na DVD medium, neb pro DVDvideo je kapacita DVD vo prsa na celovečerní film! A tak jsou mnohem více kompromovaný než vlastní film. Nic víc.
Pitomec (10211)|10.6.2005 16:41
[quote=ODSakEda]Pitomec s tím HW v profi souhlas!
Ale ty bonusy nejsou ani tak fušeřina, ale vědomé namačkání na DVD medium, neb pro DVDvideo je kapacita DVD vo prsa na celovečerní film! A tak jsou mnohem více kompromovaný než vlastní film. Nic víc.[/quote]
Já to nazývám fušeřinou.
vlada (3470)|11.6.2005 00:00
Pitomec
Když sem hodíš originály DVD tak od toho nebudu mít zdroj aby se to dalo porovnat. Komprimace čehokoliv je nějaký algoritmus, který se dá zapsat jako posloupnost příkazů. Jestli je potom zadáš do SW nebo HW enkoderu už je poměrně jedno. Rozdíl je v tom, že SW má víc možností. Dá se jemnějš nastavit. Teoreticky by měl mít lepší kvalitu. Ale možná je to v praxi naopak. Proto bych rád viděl srovnání.
Tohle se mi zdá logický, ale zatim sem nikdy porovnání neviděl. Trochu mi to připomíná situaci, kdy audiofilové dlouho odmítali připustit, že CD mechanika v PC zsa 1500 Kč hraje líp než jejich Hi-Fi za 20 tisíc.
Pitomec (10211)|11.6.2005 00:16
Nevím jestli zrovna srovnání s CD mechanikou je to pravý, protože ta mechanika je pouze čtečka dat a o kvalitě rozhodují právě A/D převodníky, který v PC (ve zvukovce) nedosahujou ani setiny toho, co převodníky v nějakým komponentu v sestavě...
vlada (3470)|11.6.2005 02:14
Pitomec
No vidíš a přesto lidi pořád nevěřili tomu, že ta CD mechanika hraje stejně jako komponent Hi-Fi sestavy. Mam samozřejmě na mysli digitální výstupy.
Jinak ty převodníky v PC nejsou zase vždycky až tak špatný. Samozřejmě integrovaná zvukovka nebo aušus za 200 Kč je jiná kategorie než věž z komponentů, ale podle mě i obyčejnej SB strčí do kapsy většinu sestav do 20.000. Aspoň podle technickych parametrů. Zvuk jsem nikdy neměl šanci porovnat.
ODSakEda (2278)|16.6.2005 21:16
[quote=Pitomec]Nevím jestli zrovna srovnání s CD mechanikou je to pravý, protože ta mechanika je pouze čtečka dat a o kvalitě rozhodují právě A/D převodníky, který v PC (ve zvukovce) nedosahujou ani setiny toho, co převodníky v nějakým komponentu v sestavě...[/quote]

Tak to jako starej zvukař nesouhlasím!!! Tedy nemám namysli převodník zvukovky, kdy dochází i k dalšímu převodu dat již v CD ROMce a to z dat na audio signál při připojení ke zvukovce pomocí audio kablíku..., ale myslím při přenosu dat z mechaniky po IDE a následně po PCI do zvukovky, tam dekodování dat (stále čistě digitálně!, včetně korekcí a efektů, více kanálů a pod.) a následně třeba digitálně až do nějaké audio komponenty-aktivní repro s D/A dekoderem či výkonový zesilovač taktéž s dig. vtupem a kvalitním D/A převodníkem! Nicméně i každý SB Live od Creative a výše i když použiji jeho D/A převodník a z jeho analogových výstupů budu krmit profi zes a PA sestavu (což dělám), bude tento převodník a tedy převod kvalitnější, než v kdejaké "Hi-Fi" věži! i když teoreticky slibují parametry jak z ráje... :((

Krom SB tuším i Hercules dělá dobré dostupné zvukovky(poopravte mě, doplnte prosím kdo ví víc) . A já mám v PC krom SB i 2 profi PCI zvukovky Layla 10 IN/ 10 OUT (symetrických!) audio vstupů cca á 30.000Kč! A nepřipadají mi nijak nekvalitní! Takže příště to, že v PC nemůže být lepší zvukovka nezobecnuj prosím a já dodávám a uvádím na pravou míru: tedy že i v PC může být humus některá zvukovka, stejně jako v některém stolním přehrávači!
clee (6592)|16.6.2005 21:24
no 18litru neni zrovna dostupna zvukovka, ale dejme tomu...
Alf (888)|16.6.2005 21:50
[quote]A pokud chceš nějaký ukázky, tak ti sem klidně nahážu originál DVD filmy. Protože ty jsou dělaný na HW encodérech tutově ......[/quote]Jasan. A tutově byly dělaný na AceDVio (nebo že bych se pletl a byl to ADVC 50) :-D. Ku*va, dyť už se probuď a srovnávej stejnou kategorii. Dyť ty srovnáváš "Andulu" - ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) s Challengerem.
[quote]Srdcem karty AceDVio je čip s DV kodekem.... - http://www.syntex.cz/produkt.asp?guid={55BBA153-C161-4C8C-A65C-03DF6AEF716A}[/quote] To je jiný kodek, než používá ProCoder? No, možná ano, protože kodek v ProCoderu bude asi novější (a tím pravděpodobně lepší). Nebo je Canopus tak naivní a myslí si, že mu jeho DV kodek vydrží bez dalšího vývoje 10 let? Pokud jsou to stejné kodeky (nebo je v ProCoderu lepší), tak Tvoje plivání na SW zpracování analogového videa nějak pokulhává :-E
A ještě jeden dotaz: Nagrabuju video přes svoji AIW (podotýkám, že s čipem Theater 200, který má duální 12b převodník) do AVI s DV kodekem, sestříhám v nějakém softu a vytvořím z něj DVD. Totéž udělám třeba přes AceDVio. Jsi si stoprocentně jistý, že výsledný efekt bude z Canopusu lepší (a zapomeň na ohrané argumenty s vysokým zatížením CPU, desynchronizací A/V apod.)? \/
Pitomec (10211)|17.6.2005 12:16
[quote=Alf]Jasan. A tutově byly dělaný na AceDVio (nebo že bych se pletl a byl to ADVC 50) :-D. Ku*va, dyť už se probuď a srovnávej stejnou kategorii.[/quote]
Probudit by ses měl rychle ty, protože nic ti nebrání v tom, abys pro výrobu DVD použil stejnej primární zdroj a pak srovnával.
Nikdo se (v tomto případě) nebavil o nějakým A/D převodníku do DV, ale výhradně o převodnících do MPEG-2, přičemž je naprosto volný, jestli je primár v DV, DigiBetě nebo něčem jiným - vždycky je na tom soft podstatně hůř než HW, takže taky logicky žádný profík nebude sahat po nějakých tvých SW home encodérech kdesi sebraných z netu 9-)

A co se týká té tvé Wondrovky (a dalších podobných shitů) s rozjetým zvukem od obrazu a nehorázným vytížením CPU (což tady budu samozřejmě používat jako argument neustále, protože se na tom nic k lepšímu nemění), tak to si může koupit jenom naprostý idiot nebo naivka (který skočí na tvoje "odborný" rady). :-k
Badis (226)|17.6.2005 17:53
danis- Přece to (Canopuse /já mám ADVC1394/) můžeš využít i pro nahrávání z telky. Ne jen pro zazálohování VHSek. Sice digitalizovat analog je krok zpět ale je kupa lidí co stále nahrává na VHSky. Včetně mě, abych k tomu nemusel vstávat, když to teda není nějaká vzácnost která je nedosažitelná v digi podobě(DVD). A my jsme dál a zdigitalizováný signál šoupnem na DVDčko(třeba na věčné časy) :-D A pokud příjde digitální vysílání tak každej Canopus má digi vstup a tak je propojitelnost zařízení zdroj-převodník zajištěna. Ale jak v podstatě říká Pitomec- každý strůjce svého štěstí. :-)-
clee (6592)|17.6.2005 18:00
jo to je fakt, ale malokterej soucasnej stb ma ieee1394 vystup, treba jim to casem taky dojde, nektery hdtv receivery uz timhle disponujou...
Pitomec (10211)|17.6.2005 21:35
I kdyby ten výstup IEEE1394 tam byl, tak stejně nepůjde o DV, ale o MPEG, takže to už tam může být rovnou USB (což v některých STB je).
clee (6592)|18.6.2005 02:18
jj jasne, jde jen o rozhrani, usb2 i ieee1394 sou naprosto dostacujici (nekolikanasobne) ted jde jen o to ktery z nich bude "vetsi" standard...
Fantas! (3016)|18.6.2005 15:40
Souhlasim s Milosemm, nove TV karty s cipem typu Phillips 7134 a podobne, uz maji nagrabovane video v pekne kvalite!

"Problem", ze pri digitalizaci videa nemuzu hrabnout na PC me zase tak moc netoci, ponac si od PC sem tam rad odpocinu! 9-)

Problem vypadavani snimku pri spatnem zaznamu nepopiram, to je fakt, se kterym si zadna TV karta neporadi, nicmene tak spatne nahravky jsem jeste neprevadel a kdyz je to nekolik malo sekund v celem zaznamu, tak mi to problemy nedela... Navic vnitrni audio prevodnik dnesnich TV karet je zarukou synchroniho videa a zvuku! A tuto vetu si PITOMCE minimalne 10x precti, at tu porad nesiris stare famy! :((

Ja to vidim jako StayMan! Proste koupit digitalni kameru a vyuzit vice smeru, narozdil od jednouceloveho Conopusu.

Jak jsem uz kdysi psal, Conopus jsem srovnaval s Geniusem VWP3 a obe videa mam jeste na disku, tak kdyby jste chteli videt srovnani, tak vam muzu oba kousky vystavit...
No nic... zatim se mejte!
Alf (888)|18.6.2005 16:47
Pitomec:
[quote]Nikdo se (v tomto případě) nebavil o nějakým A/D převodníku do DV, ale výhradně o převodnících do MPEG-2, přičemž je naprosto volný, jestli je primár v DV, DigiBetě nebo něčem jiným - vždycky je na tom soft podstatně hůř než HW, takže taky logicky žádný profík nebude sahat po nějakých tvých SW home encodérech kdesi sebraných z netu[/quote]Nějak mně uniklo, kdy jsme od Tebou propagovaných převodníků do DV přešli k převodníkům do MPEG-2.
Takže, podle toho, co tady píšeš to teda znamená, že zakladatel tohoto threadu, pokud chce převádět VHS na DVD, by si měl koupit HW převodník do DV (jak jsi mu radil - https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=3751 - "WinDV a zachytávat do DV-AVI (jinak to ani nejde)...... "). Ale protože SW enkodéry (jako třeba EDIUS Pro, Vegas, Ulead Media Studio nebo Adobe Premiere) a jejich kodeky stojí za ho*no, musí si koupit HW převodník do MPEG-2, aby to bylo dostatečně kvalitní :-E :-E :-E
Když to teda shrnu (v cenách Canopusu):
Převodník analog->DV - 5 000,-
Převodník DV->MPEG - 15 000,-
Sumasumárum 20 000,- Kč + DPH
K tomu ještě nějaký soft na authoring a nějaký čas na střih.... No, vzhledem k tomu, že jde o 4 VHS, není to tak špatná investice. Zvlášť proto, že tazatel má GK s VIVO (i když nevíme jakou), ke které možná potřebuje pouze radu a kabel za pár korun. :-D :-D :-D
[quote]A co se týká té tvé Wondrovky (a dalších podobných s**tů) s rozjetým zvukem od obrazu a nehorázným vytížením CPU...... [/quote]
Co je rozjetý zvuk s obrazem a nehorázné vytížení CPU? To neznám. U mě je vytížení CPU kolem 20% při záznamu do MPEG-2, VBR, 8-9,6 Mbps (BTW, několikrát jsem se Tě ptal, jaké máš vytížení při záznamu přes Canopus - odpověď žádná). A ty milisekundy rozjetého obrazu a zvuku, o kterých tady pořád dokola meleš, jsou velmi těžce postřehnutelné.
Mě nezajímá Tvůj stupidní názor na moji "Wondrovku". Já jsem se Tě ptal, jestli bude stoprocentně výsledný efekt z Canopusu lepší. Zcela evidentně se ale odpovědi vyhýbáš (i v jiných threadech), protože to nevíš. Takže ty Tvoje (rádoby) kvalifikované rady jsou mirně řečeno zavádějící a lze je pojmenovat jedním slovem (vlastně dvěma) - totální demagogie, protože podle Tebe všechno, co má jiné logo než "Canopus", stojí za ho*no.
Alf (888)|18.6.2005 18:24
Fantas:
Souhlas. Pitomec se tady ohání něčím, co bylo aktuální tak před pěti lety.
Jinak k těm dropoutům. Před nějakým časem jsem zpracovával asi 15 let starý a notně ohraný záznam na VHS. Psal jsem o tom tady - https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1694. Resumé - HW převodník (v tomto případě kamera Canon MVX-10i) taky není bez chyb.
A ještě jedna věc. Pokud mám dobrý zdroj signálu (momentálně např. S-video z dig. satelitu), klidně si dovolím současný záznam do MPEG-2, rendering videa a surfování po NETu - dropouty=0 (schválně jsem si to před chvilkou vyzkoušel v ca 10 min. záznamu). A je mě srdečně jedno, jestli tomu někdo z propagátorů HW převodníků věří nebo ne.
imported_KISS (66)|18.9.2005 04:05
A co taketo riesenie ???
Ak chces iba VHS komplet dat na DVD takje to bez problemu a ak chces aj strihat, tak si to napalis na DVDRW, placku stiahnes v PC z DVD mechaniky a mozes strihat... 9-)

Prvy obrazok je s pouzitim DVD Rekorderu:
http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=3cd5911938&ft=2009526&ftv=1

Druhy obrazok je s pouzitim Mini DV kamery: ako A/D prevodnik
http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=3cd5911938&ft=2009527&ftv=1

Myslite si ze je to lepsie riesenie ako s AD/DA prevodnikom (Canopus, Pinnacle...) a pri pouziti DVD Rekordera aj lacnejsie ako Canopus.

DVD-rekorder je vyuzitelnejsi ako jednoucelove prevodniky a myslim ze kvalita je ta ista ako u CANOPUSu (nemam pravdu pan PITOMEC ? ) :-D
Pitomec (10211)|18.9.2005 09:12
DVD rekordér trpí jedním zásadním nedostatkem - digitalizuje do MPEG-2. Takže pokud chceš se záznamem dál pracovat, tak je to nepoužitelná věc (prostě editovat MPEG je asi stejně "výhodný" jako orat brambory parním válcem). A pokud se záznamem dál pracovat nechceš, tak ti stačí propojit VCR(kamera)>>DVD rekordér a PC do toho ani nemusíš tahat. Ale toto všechno už zde bylo řečeno snad miliónkrát...

Jinak v případě toho druhýho obrázku jsem nějak nepochopil, proč ten viderekordér S-VHS/VHS "krmíš" signálem z tak krkolomné cesty, když není nic snažšího, než upravený DV záznam přehrávat z PC zpět do kamery a při současném propojení kamera>>videorekordér to nahrávat i na něho.

P.S. Ten Panasonic MS5 není špatná kamera (taky ještě jednu mám), ale chtělo by to se poohlídnout po kameře DV. No a pak je jasný, že ten první obrázek (kde je menší bug, a to v tom, že záznam z kamery je lepší přehrávat videorekordérem, než hoblovat kameru samotnou - ostatně toto platí i pro druhý obrázek) je naprosto pasé. :-)
imported_KISS (66)|20.9.2005 03:01
Pitomec.
1. Jasne ze za predpokladu ze mam VHS spracovane a chcem to cele komplet bez dalsieho spracovania dat na DVD, tak staci prepojit VCR >> DVD-rekorder a hotovo. Ale jedna sa aj o spracovanie v PC .. hmm..
2. Na druhom obrazku, tam sa jedna o to, analog dostat cez DVkameru ako cez prevodnik do PC. Tam spracovat a nasledne v PC vypalit hotove video do DVD-placky, to je primarne a ak by to chcel niekto este aj na VHS, tak vlastne DVD-placku si z DVD-playeru nahras na VHS.
Jasne ak by sa jednalo o kombinaciu, ze chcem VHS spracovat v PC a nasledne dat znova iba na VHS, tak samozrejme ze to nepalim na DVD-placku, ale spracovane v PC poslem naspet na VCR. No "primarne" je analog spracovat v PC a dostat to na DVD. a dostat to znova na VHS je uz "sekundarne", teda iba keby niekto chcel mat aj DVD aj VHS spracovane.
3. Mam Panasonic MS4 (ale nenasiel som foto MS4, iba MS5 :-)- ale su to rovnake kamery s rozdielom ze MS4 ma v kamere trikove efekty a u MS5 to uz vynechali lebo su tam zbytocne a urobis si ich aj tak pri strihu 9-) ). Na obrazku bola pouzita iba ako zdroj VHS / SVHS a jasne ze v takej kombinacii ako je tam na obr. by to islo z SVHS-rekorderu. Kameru "hoblujem" iba ked som klasicky strihal analog MS4 >> SVHS-rekorder .
Ten maly "bug" tam sluzi iba ako nejaka starsia (lacna) miniDV s prechodnym A/D prevodnikom
Hmm no ked zozeniem nieco starsie (lacne ?? ) tak kupim, napr. CANON XL1 (2) alebo XM1 (2) ... nemusim mat hned SONY HDR-FX1 :-E \/ :-E no ne ? :BB:
stayman (12393)|20.9.2005 06:41
Ten Canon to je spatna volba :-k \/
Pitomec (10211)|20.9.2005 06:54
KISS: Hlavní rozdíl mezi MS4 a MS5 je v tom, že MS5 má i manual zoom (přičemž absence digitálních efektů pochopitelně nevadí). :-)
Fantas! (3016)|20.9.2005 08:46
KISS
canony maji, co jsem mel moznost slyset par typu, divny zvuk! :-k
imported_KISS (66)|20.9.2005 23:57
Pitomec.:

No pocul som ze tie XL2 ze su, teda aspon boli velmi dobre, no mozno uz zastarale :-? .. hmmm no ved aj my sme boli volakedy mladi.. :-)-