Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 21 PrvníPrvní ... 3456715 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 310

Téma: SONY 2014

  1. #61
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    56

    Zdravím,

    dnes mi přišla 50W815B. Bohužel po vybalení a otestovaní se ukázaly 2 stuck pixely, takže TV šla rovnou zpátky do krabice a na výměnu. Během příštího týdne tak bude nový kousek.

    Ta chvilka, kterou jsem měl na "osahání" si tv, ale stála za to. TV nemá chybu, perfektní barvy (a to skoro bez zásahu do továrního nastavení), prakticky bez vad (DSE, clouding ... atd.) ačkoli je mi jasné, že tohle se pořádně musí otestovat hlavně v noci. TV má navíc poměrně slušný zvuk, takže je otázkou, zda nezvolit třeba Alzu, která k ní dává místo soundbaru PS3 SuperSlim 12GB + FIFA World Cup 2014.

    Co se týká problému s tunerem, žádný jsem nezaznamenal (UPC přes kabel + CA modul, SD i HD programy). Jinak titulky opravdu nejsou problém, stačí MKVToolNix a během 3-4 minut je hotovo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    54

    Je to prblém DLNA klienta v TV. Jak jsem se právě dozvěděl, nepodporuje to žádná Sony, jde si zkrátka svou cestou Provozuje Media server integrovaný v Synology NAS DS214play, s podporou transkódování. Zkoušel jsem i Serviio, jediná možnost je vypálit při transkódování titulky přímo do obrazu video, ale hardware Synology už to nestíhá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od vojtaklofac Zobrazit příspěvek
    Zdravím,

    dnes mi přišla 50W815B. Bohužel po vybalení a otestovaní se ukázaly 2 stuck pixely, takže TV šla rovnou zpátky do krabice a na výměnu. Během příštího týdne tak bude nový kousek.

    Ta chvilka, kterou jsem měl na "osahání" si tv, ale stála za to. TV nemá chybu, perfektní barvy (a to skoro bez zásahu do továrního nastavení), prakticky bez vad (DSE, clouding ... atd.) ačkoli je mi jasné, že tohle se pořádně musí otestovat hlavně v noci. TV má navíc poměrně slušný zvuk, takže je otázkou, zda nezvolit třeba Alzu, která k ní dává místo soundbaru PS3 SuperSlim 12GB + FIFA World Cup 2014.

    Co se týká problému s tunerem, žádný jsem nezaznamenal (UPC přes kabel + CA modul, SD i HD programy). Jinak titulky opravdu nejsou problém, stačí MKVToolNix a během 3-4 minut je hotovo.

    Clouding uvidíš jedině v noci, já ho tam bohužel mám a zdá se mi, že se pěkně rozšířil, teď už je vidět i v tmavých scén filmu (ne jen na celočerné ploše) ... Navíc jsem zjistil, že při sledování 3D filmu (SBS) i přes DLNA i přes externí HDD se při aktivaci 3D (kdy dojde k překrytí dvou obrazů) se začne obraz nechutně pravidelně přisekávat, takže 3D nepoužitelné.

    No a titulky.. při mě to probmlém je, proto jsem si pořídil NAS, abych si film odkudkoliv stáhl, přišel domů a tam aby na mě čekal v databázi A ne, abych ho musel překopírovat na lokální disk, tam do něho přes nějakou appku vypálil titulky a zase ho nahrál zpátky A silně pochybuju, že např. 10 GB film se přetranskóduje za 4 minuty
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od majkom Zobrazit příspěvek
    Zdravim, jirin, mam otazocku, vedel by si mi odpovedat?

    1. cetl som si tu chvalu na sony, ty si to objednaval niekde priamo od sony? Ja som TV videl v nabidke niekolkych estorov, ale o soundbare ani zmienka, to je nejaka specialna akcia? mozes pripadne napisat, kde a ako objednat? a co je to za soundbar?

    inac, ak si applak a nechces fungovat bez aTV, existuje riesenie - ja frcim na aTV3 a z macu prehravam pomocou aplikace Beamer - teda, nie je to ako s JB aTV2 kde si normalne cez aTV prechadzas po sietovom disku, ale spustas prehravanie z kompu (vyuziva to apple air play protokol, ale funguje to omnoho lepsie)

    Este mam otazku do fora:
    1. 50W805B ma rovnaky display, ako 55ka?
    2. Neviete, ci sa bug s internym satelitnym tunerom tyka aj kablovkoveho tuneru? Vyuzivam UPC a CI kartu, takze nemam externy set top box - v zahranicnych recenziach pisu ze interny satelitny tuner spatne pracuje s PAL signalom, co je mozne odstranit externym set top boxom, ale nikde nepisu, ci sa to tyka aj C/T tuneru, nebo ne.
    3. Budem kupovat TV ako nahradu za dosluhujuci sharp LE705 - takze hladam nieco s VA panelom, aspon 100hz panelom a idealne direct led, vo vybere mam prave zmienovanu 50W805B sony a este pripadne panak TX-48AS640E alebo nova 7kova rada od toshiby. Co doporucujete? (s ohladom na to, ze so sharpom som obrazovo OK, takze nechcem ips a ideal ja direct led, co myslim splnuje asi len ta toshiba a panasonic)

    Diky moc predom za pomoc. A rovno nazdar vsetci, kedze je to moj prvy prispevok na fore

    Moje chvála na Sony pomalu končí, při dalším testování zažívám další problémy viz str. 5 tohoto vlákna Soudbar tento http://www.sony.cz/electronics/zvuko...ktory/ht-ct770 ale asi tu celou sestavu budu vracet.

    Je to akce na Sony.cz myslím do 14.7. Dívám se, že jim zrovna nefunguje web. Tady http://www.sony.cz/electronics/televizory/w800b-series a klinout na tlačítko Koupit. Tam si pak zaškrtneš záruku a Soundbar za korunu.
    K 50" je to tento http://www.sony.cz/electronics/zvuko...ktory/ht-ct370

    A ano, 50" by měla mít stejný panel od AUO jako 55". Na zbytek ti neumím odpovědět
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od jirin.cz Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsem i Serviio, jediná možnost je vypálit při transkódování titulky přímo do obrazu video
    S tymto som sa chvilku bavil a uspesne som rozbehal Serviio na Synology s TV Sony W905. Jedine obmedzenie je to, ze v tom pripade mozes pouzit len interne titulky, ktore TV zoberie. Cize staci remux tituliek priamo do kontajneru mkv.

    Transcodovanie nepouzivaj. Prznis tym zasadne kvalitu. Potom nema vyznam "zhanat" kvalitne 15-20GB ripy, ak ich vo vysledku degradujes na mizernu kvalitu ripu realtime transkodovanim.

    Sony je v tomto smere na tom podla svojej povesti - mizerne. Na obal si sice napise podporu vsetkeho mozneho, ale realita je ina.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    54

    Vivid.sk: diky za info. Jelikoz se ve tech video formatech moc nevyznam, zeptam se: ten remux titulku do mkv kontejneru trva jak dlouho? Co kdyz budu mit jiny format, treba mp4 nebo avi, co pak? Poradis mi prosim intuitivni aplikaci na remux? Mam Mac. Diky

    ---------- Doplněno v 18:30 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:25 ----------

    Jeste jedna vec, umi remux treba kodek ffmpeg? Ten mam v synology script, ktery se v noci spusti, prohleda video knihovnu a prekoduje veskere filmy s DTS audiem na AC3 kvuli lepsi konpatibilite. Tak by slo mozna neco takoveho automatizovaneho vytvorit
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    83

    Jirin: vyskusaj tu app Beamer - spustis na macu, drag dropbes video, drag dropnes titulky a nestaras sa...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od jirin.cz Zobrazit příspěvek
    prohleda video knihovnu a prekoduje veskere filmy s DTS audiem na AC3 kvuli lepsi konpatibilite
    Toto nepotrebujes riesit, Sony DTS zvlada.
    Co sa tyka remuxu, zavisi to iba od rychlosti disku (precitanie+zapis kompletnych dat). Na SSD ti 10GB film bude trvat menej ako minutu, na externom HDD s USB 2.0 to potrva podstatne dlhsie, kedze si obmedzeny rychlostou rozhrania.

    Na mux pouzi mkvtoolnix, najdes tam aj verziu pre Mac
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Nováček
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    83

    Citace Původně odesláno od jirin.cz Zobrazit příspěvek
    Moje chvála na Sony pomalu končí, při dalším testování zažívám další problémy viz str. 5 tohoto vlákna Soudbar tento http://www.sony.cz/electronics/zvuko...ktory/ht-ct770 ale asi tu celou sestavu budu vracet.

    Je to akce na Sony.cz myslím do 14.7. Dívám se, že jim zrovna nefunguje web. Tady http://www.sony.cz/electronics/televizory/w800b-series a klinout na tlačítko Koupit. Tam si pak zaškrtneš záruku a Soundbar za korunu.
    K 50" je to tento http://www.sony.cz/electronics/zvuko...ktory/ht-ct370

    A ano, 50" by měla mít stejný panel od AUO jako 55". Na zbytek ti neumím odpovědět
    Asi delam neco spatne, mne nikde neda nabidku objednat s predlzneou zarukou a so soundbarom zdarma pripadne, neskoncila uz ta akce?
    Hele, a teda, ty tu TV ides vratit? je to fakt tak spatne? ja uz so bol viac menej rozhodnuty, a ted asi zase zacnem hladat nanovo
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    56

    Jj, jak psal vivid, mkvtoolnix Ti to udělá v řádu minut (odzkoušeno i na 33GB Hobitovi . S 3D jsem neměl problém, o kterém jsi psal a TV si dokonce poradila s externími titulky. Jinak clouding je mrcha, ale dead pixels jsou pro mě horší Jinak DTS opravdu zvládá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Toto nepotrebujes riesit, Sony DTS zvlada.
    Co sa tyka remuxu, zavisi to iba od rychlosti disku (precitanie+zapis kompletnych dat). Na SSD ti 10GB film bude trvat menej ako minutu, na externom HDD s USB 2.0 to potrva podstatne dlhsie, kedze si obmedzeny rychlostou rozhrania.

    Na mux pouzi mkvtoolnix, najdes tam aj verziu pre Mac
    Díky moc za tento skvělý workaround! Titulky už jedou i přes DLNA, super!

    Prosím, ještě mám pár otázek k mkvtoolnix.

    1) nastavení titulků (pro správnou podporu češtiny) mám následující:
    Záložka "General track options" > nastavil jsem Language > cze (Czech)
    Záložka "Format specific options" > nastavil jsem Charset na WINDOWS-1250

    Zbytek nastavení jsem nechal v defaultu? Dělám to správně?

    V zásadě je v mé databázi filmů cca 95% .mkv, ale taky pár .avi a mp4 souborů. Když přidám titulky k .mkv nebo .avi souborům s výše uvedeným nastavením, vše se zobrazuje korektně.
    Pokud ale chci přidat titulky k souboru .mp4, ve vniklém mkv se špatně zobrazují české znaky (při stejném nastavení kódování titulků). Dá se to nějak spravit?

    A poslední otázka k Serviio media serveru - zdá se média Server má problém přehrát velkou většinu mých filmů (zobrazí se hláška "Přehrávání není dostupné"), přitom přes nativní DiskStation media server všechno jede v pohodě. Nevíš prosím, kde může být problém?

    Díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od majkom Zobrazit příspěvek
    Asi delam neco spatne, mne nikde neda nabidku objednat s predlzneou zarukou a so soundbarom zdarma pripadne, neskoncila uz ta akce?
    Hele, a teda, ty tu TV ides vratit? je to fakt tak spatne? ja uz so bol viac menej rozhodnuty, a ted asi zase zacnem hladat nanovo
    Dívám se a pořád jim nejede eshop. Pokud už to tam není, tak to asi předčasně stáhli.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od vojtaklofac Zobrazit příspěvek
    Jj, jak psal vivid, mkvtoolnix Ti to udělá v řádu minut (odzkoušeno i na 33GB Hobitovi . S 3D jsem neměl problém, o kterém jsi psal a TV si dokonce poradila s externími titulky. Jinak clouding je mrcha, ale dead pixels jsou pro mě horší Jinak DTS opravdu zvládá.
    Jj paráda, je to super appka. Ještě mám ale problém s kódováním některých titulků viz. můj příspěvek výše. Ale to bude snad jen nastavením.
    Já to nechápu, prostě se mi 3D obraz seká (jakmile se spojí v jeden aktivací 3D na TV) začne se trošku sekat, prostě není obraz plynulý. A to i z USB i po síti. Myslíš, že to může být SW problém? Nebo pomůže výměna?
    Co máš za model? Jak si na tom u tebe cloudingem? Mě to teda dost štve, ale opravdu to má asi úplně každá edge-LED TV, tomu se asi nevyhneme Máš pravdu, vadný pixel bych tam nestrpěl

    ---------- Doplněno v 16:05 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:00 ----------

    Citace Původně odesláno od majkom Zobrazit příspěvek
    Jirin: vyskusaj tu app Beamer - spustis na macu, drag dropbes video, drag dropnes titulky a nestaras sa...
    Díky za radu, ale mně jede media server na NASu, nerad bych měl ještě při filmu zbytečně puštěný Mac.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    56

    Citace Původně odesláno od jirin.cz Zobrazit příspěvek
    Re: SONY 2014
    Původně odesláno od vojtaklofac
    Jj, jak psal vivid, mkvtoolnix Ti to udělá v řádu minut (odzkoušeno i na 33GB Hobitovi . S 3D jsem neměl problém, o kterém jsi psal a TV si dokonce poradila s externími titulky. Jinak clouding je mrcha, ale dead pixels jsou pro mě horší Jinak DTS opravdu zvládá.
    Jj paráda, je to super appka. Ještě mám ale problém s kódováním některých titulků viz. můj příspěvek výše. Ale to bude snad jen nastavením.
    Já to nechápu, prostě se mi 3D obraz seká (jakmile se spojí v jeden aktivací 3D na TV) začne se trošku sekat, prostě není obraz plynulý. A to i z USB i po síti. Myslíš, že to může být SW problém? Nebo pomůže výměna?
    Co máš za model? Jak si na tom u tebe cloudingem? Mě to teda dost štve, ale opravdu to má asi úplně každá edge-LED TV, tomu se asi nevyhneme Máš pravdu, vadný pixel bych tam nestrpěl
    Mám stříbrnou 815, resp. teď ne, protože jsem jednu vracel a nová přijde během následujícího týdne. Titulky ulož v pozn. bloku v kódování UTF-8 a v mkvtoolnix taky nastav UTF-8 a měly by fungovat. Jak na tom bude clouding uvidíme, nicméně alespoň tady si tv velmi chválí a vůbec jde o jednu z nejlepších Sony (spolu s W905 2013).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od vojtaklofac Zobrazit příspěvek
    Mám stříbrnou 815, resp. teď ne, protože jsem jednu vracel a nová přijde během následujícího týdne. Titulky ulož v pozn. bloku v kódování UTF-8 a v mkvtoolnix taky nastav UTF-8 a měly by fungovat. Jak na tom bude clouding uvidíme, nicméně alespoň tady si tv velmi chválí a vůbec jde o jednu z nejlepších Sony (spolu s W905 2013).
    Tak teď, když jste mi tu poradili jak na titulky přes DLNA, už je telka perfektní, takže nezbývá než souhlasit - lepší obraz jsem v této cenové relaci neviděl. Ještě zítra brnknu na tech. support Sony ohledně toho 3D (jestli o tom nemají info a třba se to vyřeší upgradem firmwaru), případně bych musel vyměnit za nový kus.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 21 PrvníPrvní ... 3456715 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 758
    Poslední příspěvek: 20-01-2020, 15:42
  2. Plazma: Panasonic Plazma Ceny 2014 Klesnu alebo naopak stupnu?
    Od Marek_Norway v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-01-2014, 11:14
  3. Kalendář Skylink na rok 2014
    Od interfernet422 v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-12-2013, 12:43
  4. Kalendář Skylink na rok 2014
    Od interfernet422 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-12-2013, 00:01