Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

SONY 2014

Robo (12)|19.5.2014 11:12
[QUOTE=registrar;489372]z akej vzdialenosti ju budes sledovat?[/QUOTE]

5 az 5,5m. Je mi jasne, ze na tu vzdialenost by to mohla byt aj 80". Ale zivot je o kompromisoch, tak som musel niekde ubrat :) Este som zvazoval 70" SHARP, ale ten nevychadzal velmi dobre v hodnoteniach pri SD signale, plus mava problem so SW - zatuhnutie pri prehravani. Ale vcera som zial zistil, ze aj SONY ma problem - pri pokuse o prehratie kratkeho videa z USB HDD (stiahnute z youtube) sa sekol, pomohlo az vyp/zap. :( ... hladam teda nejake nove pasivne MMC.
Viliamko (56)|19.5.2014 14:38
Robo kde si ju kupil a ako je na to tvoj kus s cloudingom?
vivid.sk (11472)|19.5.2014 15:52
[QUOTE=Robo;489386]ale ten nevychadzal velmi dobre v hodnoteniach pri SD signale[/QUOTE]
ides riesit SD z 5.5 metra? :D. Pri takychto vzdialenostiach je naozaj (relativne) fuk, aky ma TV upscaler.
Robo (12)|20.5.2014 21:14
[QUOTE=Viliamko;489404]Robo kde si ju kupil a ako je na to tvoj kus s cloudingom?[/QUOTE]

Kupil som v Andrea shope.
Popravde neviem najvhodnejsiu metodu na overenie cloudingu. Pripojil som ku ntb cez HDMI, nastavil biele pozadie a cvakol s S3-kou ... [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pri normalnom pozerani nevidim ziadny problem.

@vivid.sk: SD neriesim :) ale casto pozeram
jirin.cz (54)|20.5.2014 21:27
Na bilem nic neuvidis, zkus cerne ;)
Robo (12)|21.5.2014 06:53
Cista cierna: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[QUOTE=jirin.cz;489483]Na bilem nic neuvidis, zkus cerne ;)[/QUOTE]
jirin.cz (54)|21.5.2014 07:12
Robo: Vypadá to relativně dobře, akorát ta černá není moc černá (ale možná to v reálu vypadá jinak než na fotce) - ta telka má IPS panel? Máš to focené v úplné tmě? Mně to na Samsungu dělalo světlé kruhy u průměru cca 20 cm, bylo ji tam tak 8 rozprostřených po celé obrazovce.

---------- Doplněno v 07:12 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 07:08 ----------

Předobjednal jsem 55W805B s termínem doručení 6.- 9. června a už včera mi přišla zpráva od dopravce, že 26. 5. (!) bude zásilka doručena, tomu říkám příjemné překvapení :) Pak vám sem napíšu moje postřehy. Snad i 55" panel bude od AUO stejné kvality jako všechny recenzované 50" modely, které mají vesměs skvělé hodnocení.
jirin.cz (54)|29.5.2014 10:08
Tak 55W805B je doma. Ještě jsem nestihl všechno otestovat, abych poskytl větší recenzi, ale tak aspoň stručné info.

Televize je designový skvost s ultratenkým rámem z broušeného hliníku. Prostě radost pohledět. Obraz je taky skoro dokonalý, nádherné barvy hned po vybalení z krabice, černá je opravdu černá. Pozorovací úhly nic moc, přece jen je to PVA panel, ale to mě netrápí, jelikož ji mám umístěnou uprostřed na kratší straně relativně úzkého pokoje (cca 3,5 m). V naprosté tmě pozoruji na celistvě černé ploše mírný clouding v pravé části obrazovky (uvidím, třeba si na to zvyknu nebo zkusím ještě vyměnit za nový kus). Rozhodně ale výrazně lepší než panel Samsungu F6400 stejné úhlopříčky. Při normálním sledování filmů není na černých pruzích v horní a spodní části obrazovky vidět nic, ani při tmavých scénách ve filmu (např. Dark Knight) :) Mám pocit, že se místa, kde se vyskytuje clouding mění s úhlem ze kterého se na TV díváte.

Pořídil jsem si k ní i dotykový One-Flick remote, který je sice dobrý, ale budu si na něj muset zvyknout.

Bohužel nevyužiju všechny funkce jako EPG atd, protože zdrojem signálu je u mě IPTV set-top-box.

Tak a teď jediná nepříjemná věc, která mi dost vadí a kterou jsem nečekal - při přehrávání filmů ze síťového úložiště NAS přes DLNA se nezobrazují titulky! Titulky funguje pouze při přehrávání přes USB. To jsem opravdu nečekal, myslel jsem, že v dnešní době to umí snad každý výrobce (když to má i Samsung). Podpora formátů je horší, nepřehrajete ani TIFF ani hudební M4A.

Budu muset dokoupit nějaký externí přehrávač, který umí XBMC. Moje jailbreaknutá Apple TV 2 přehrává jen v rozlišení 720p, což není tak strašné, ale je to přinejmenším limitující. Navíc 3D filmy velikosti 10+ GB už hardware stařičké Apple TV nestíhá.



Na závěr ještě reklama na Sony, resp. proč si myslím, že je dobrý koupit telku přímo na eshopu Sony.cz:

1) k 50 nebo 55" verzi získáte tříletou záruku zdarma
2) k 50" verzi získáte SoundBar se subwooferem v hodnotě 9000 zdarma, k 55" verzi SoundBar s bezdrátovým subwooferem v hodnotě 12500,- zdarma
3) máte 30 dní na rozmyšlenou, kdy můžete zboží bez udání důvodu vrátit
4) díky přímé dodávce z centrálního skladu, kdy zásilka nemusí putovat k distributorovi, resellerovi atd. je menší riziko, že vám ji dopravce rozfláká
5) dopravu zajišťuje TNT a v případě vrácení produktu vám zboží zdarma vyzvedne
6) Sony bude mít na prodaném produktu větší marži a pomůžete tak Sony vytáhnout z finanční krize :)

V příloze posílám několik screenů - mrkněte a dejte mi prosím vědět, co si o tom myslíte.
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg
RoPo (6061)|29.5.2014 14:57
[QUOTE=jirin.cz;489867]při přehrávání filmů ze síťového úložiště NAS přes DLNA se nezobrazují titulky![/QUOTE]

Toto může být problém DLNA serveru a jeho nastavení nebo také samotné TV (integrovaného DLNA klienta), ale nejprve se zeptám jaký DLNA server provozuješ?


[QUOTE=jirin.cz;489867]6) Sony bude mít na prodaném produktu větší marži a pomůžete tak Sony vytáhnout z finanční krize[/QUOTE]

Těch pár prodaných TV ji nevytrhne... ;)
majkom (83)|30.5.2014 13:33
Zdravim, jirin, mam otazocku, vedel by si mi odpovedat?

1. cetl som si tu chvalu na sony, ty si to objednaval niekde priamo od sony? Ja som TV videl v nabidke niekolkych estorov, ale o soundbare ani zmienka, to je nejaka specialna akcia? mozes pripadne napisat, kde a ako objednat? a co je to za soundbar?

inac, ak si applak a nechces fungovat bez aTV, existuje riesenie - ja frcim na aTV3 a z macu prehravam pomocou aplikace Beamer - teda, nie je to ako s JB aTV2 kde si normalne cez aTV prechadzas po sietovom disku, ale spustas prehravanie z kompu (vyuziva to apple air play protokol, ale funguje to omnoho lepsie)

Este mam otazku do fora:
1. 50W805B ma rovnaky display, ako 55ka?
2. Neviete, ci sa bug s internym satelitnym tunerom tyka aj kablovkoveho tuneru? Vyuzivam UPC a CI kartu, takze nemam externy set top box - v zahranicnych recenziach pisu ze interny satelitny tuner spatne pracuje s PAL signalom, co je mozne odstranit externym set top boxom, ale nikde nepisu, ci sa to tyka aj C/T tuneru, nebo ne.
3. Budem kupovat TV ako nahradu za dosluhujuci sharp LE705 - takze hladam nieco s VA panelom, aspon 100hz panelom a idealne direct led, vo vybere mam prave zmienovanu 50W805B sony a este pripadne panak TX-48AS640E alebo nova 7kova rada od toshiby. Co doporucujete? (s ohladom na to, ze so sharpom som obrazovo OK, takze nechcem ips a ideal ja direct led, co myslim splnuje asi len ta toshiba a panasonic)

Diky moc predom za pomoc. A rovno nazdar vsetci, kedze je to moj prvy prispevok na fore:)
vojtaklofac (54)|30.5.2014 21:26
Zdravím,

dnes mi přišla 50W815B. Bohužel po vybalení a otestovaní se ukázaly 2 stuck pixely, takže TV šla rovnou zpátky do krabice a na výměnu. Během příštího týdne tak bude nový kousek.

Ta chvilka, kterou jsem měl na "osahání" si tv, ale stála za to. TV nemá chybu, perfektní barvy (a to skoro bez zásahu do továrního nastavení), prakticky bez vad (DSE, clouding ... atd.) ačkoli je mi jasné, že tohle se pořádně musí otestovat hlavně v noci. TV má navíc poměrně slušný zvuk, takže je otázkou, zda nezvolit třeba Alzu, která k ní dává místo soundbaru PS3 SuperSlim 12GB + FIFA World Cup 2014.

Co se týká problému s tunerem, žádný jsem nezaznamenal (UPC přes kabel + CA modul, SD i HD programy). Jinak titulky opravdu nejsou problém, stačí MKVToolNix a během 3-4 minut je hotovo.
jirin.cz (54)|31.5.2014 10:31
Je to prblém DLNA klienta v TV. Jak jsem se právě dozvěděl, nepodporuje to žádná Sony, jde si zkrátka svou cestou :) Provozuje Media server integrovaný v Synology NAS DS214play, s podporou transkódování. Zkoušel jsem i Serviio, jediná možnost je vypálit při transkódování titulky přímo do obrazu video, ale hardware Synology už to nestíhá.
jirin.cz (54)|31.5.2014 10:43
[QUOTE=vojtaklofac;490006]Zdravím,

dnes mi přišla 50W815B. Bohužel po vybalení a otestovaní se ukázaly 2 stuck pixely, takže TV šla rovnou zpátky do krabice a na výměnu. Během příštího týdne tak bude nový kousek.

Ta chvilka, kterou jsem měl na "osahání" si tv, ale stála za to. TV nemá chybu, perfektní barvy (a to skoro bez zásahu do továrního nastavení), prakticky bez vad (DSE, clouding ... atd.) ačkoli je mi jasné, že tohle se pořádně musí otestovat hlavně v noci. TV má navíc poměrně slušný zvuk, takže je otázkou, zda nezvolit třeba Alzu, která k ní dává místo soundbaru PS3 SuperSlim 12GB + FIFA World Cup 2014.

Co se týká problému s tunerem, žádný jsem nezaznamenal (UPC přes kabel + CA modul, SD i HD programy). Jinak titulky opravdu nejsou problém, stačí MKVToolNix a během 3-4 minut je hotovo.[/QUOTE]


Clouding uvidíš jedině v noci, já ho tam bohužel mám a zdá se mi, že se pěkně rozšířil, teď už je vidět i v tmavých scén filmu (ne jen na celočerné ploše) ... Navíc jsem zjistil, že při sledování 3D filmu (SBS) i přes DLNA i přes externí HDD se při aktivaci 3D (kdy dojde k překrytí dvou obrazů) se začne obraz nechutně pravidelně přisekávat, takže 3D nepoužitelné.

No a titulky.. při mě to probmlém je, proto jsem si pořídil NAS, abych si film odkudkoliv stáhl, přišel domů a tam aby na mě čekal v databázi :) A ne, abych ho musel překopírovat na lokální disk, tam do něho přes nějakou appku vypálil titulky a zase ho nahrál zpátky :) A silně pochybuju, že např. 10 GB film se přetranskóduje za 4 minuty :)
jirin.cz (54)|31.5.2014 10:52
[QUOTE=majkom;489961]Zdravim, jirin, mam otazocku, vedel by si mi odpovedat?

1. cetl som si tu chvalu na sony, ty si to objednaval niekde priamo od sony? Ja som TV videl v nabidke niekolkych estorov, ale o soundbare ani zmienka, to je nejaka specialna akcia? mozes pripadne napisat, kde a ako objednat? a co je to za soundbar?

inac, ak si applak a nechces fungovat bez aTV, existuje riesenie - ja frcim na aTV3 a z macu prehravam pomocou aplikace Beamer - teda, nie je to ako s JB aTV2 kde si normalne cez aTV prechadzas po sietovom disku, ale spustas prehravanie z kompu (vyuziva to apple air play protokol, ale funguje to omnoho lepsie)

Este mam otazku do fora:
1. 50W805B ma rovnaky display, ako 55ka?
2. Neviete, ci sa bug s internym satelitnym tunerom tyka aj kablovkoveho tuneru? Vyuzivam UPC a CI kartu, takze nemam externy set top box - v zahranicnych recenziach pisu ze interny satelitny tuner spatne pracuje s PAL signalom, co je mozne odstranit externym set top boxom, ale nikde nepisu, ci sa to tyka aj C/T tuneru, nebo ne.
3. Budem kupovat TV ako nahradu za dosluhujuci sharp LE705 - takze hladam nieco s VA panelom, aspon 100hz panelom a idealne direct led, vo vybere mam prave zmienovanu 50W805B sony a este pripadne panak TX-48AS640E alebo nova 7kova rada od toshiby. Co doporucujete? (s ohladom na to, ze so sharpom som obrazovo OK, takze nechcem ips a ideal ja direct led, co myslim splnuje asi len ta toshiba a panasonic)

Diky moc predom za pomoc. A rovno nazdar vsetci, kedze je to moj prvy prispevok na fore:)[/QUOTE]


Moje chvála na Sony pomalu končí, při dalším testování zažívám další problémy :) viz str. 5 tohoto vlákna :) Soudbar tento http://www.sony.cz/electronics/zvukove-projektory/ht-ct770 ale asi tu celou sestavu budu vracet.

Je to akce na Sony.cz myslím do 14.7. Dívám se, že jim zrovna nefunguje web. Tady http://www.sony.cz/electronics/televizory/w800b-series a klinout na tlačítko Koupit. Tam si pak zaškrtneš záruku a Soundbar za korunu.
K 50" je to tento http://www.sony.cz/electronics/zvukove-projektory/ht-ct370

A ano, 50" by měla mít stejný panel od AUO jako 55". Na zbytek ti neumím odpovědět :)
vivid.sk (11472)|31.5.2014 11:56
[QUOTE=jirin.cz;490030]Zkoušel jsem i Serviio, jediná možnost je vypálit při transkódování titulky přímo do obrazu video[/QUOTE]
S tymto som sa chvilku bavil a uspesne som rozbehal Serviio na Synology s TV Sony W905. Jedine obmedzenie je to, ze v tom pripade mozes pouzit len interne titulky, ktore TV zoberie. Cize staci remux tituliek priamo do kontajneru mkv.

Transcodovanie nepouzivaj. Prznis tym zasadne kvalitu. Potom nema vyznam "zhanat" kvalitne 15-20GB ripy, ak ich vo vysledku degradujes na mizernu kvalitu ripu realtime transkodovanim.

Sony je v tomto smere na tom podla svojej povesti - mizerne. Na obal si sice napise podporu vsetkeho mozneho, ale realita je ina.
jirin.cz (54)|31.5.2014 18:30
Vivid.sk: diky za info. Jelikoz se ve tech video formatech moc nevyznam, zeptam se: ten remux titulku do mkv kontejneru trva jak dlouho? Co kdyz budu mit jiny format, treba mp4 nebo avi, co pak? Poradis mi prosim intuitivni aplikaci na remux? Mam Mac. Diky

---------- Doplněno v 18:30 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:25 ----------

Jeste jedna vec, umi remux treba kodek ffmpeg? Ten mam v synology script, ktery se v noci spusti, prohleda video knihovnu a prekoduje veskere filmy s DTS audiem na AC3 kvuli lepsi konpatibilite. Tak by slo mozna neco takoveho automatizovaneho vytvorit
majkom (83)|31.5.2014 19:06
Jirin: vyskusaj tu app Beamer - spustis na macu, drag dropbes video, drag dropnes titulky a nestaras sa...
vivid.sk (11472)|31.5.2014 20:26
[QUOTE=jirin.cz;490049]prohleda video knihovnu a prekoduje veskere filmy s DTS audiem na AC3 kvuli lepsi konpatibilite[/QUOTE]
Toto nepotrebujes riesit, Sony DTS zvlada.
Co sa tyka remuxu, zavisi to iba od rychlosti disku (precitanie+zapis kompletnych dat). Na SSD ti 10GB film bude trvat menej ako minutu, na externom HDD s USB 2.0 to potrva podstatne dlhsie, kedze si obmedzeny rychlostou rozhrania.

Na mux pouzi mkvtoolnix, najdes tam aj verziu pre Mac
majkom (83)|1.6.2014 09:39
[QUOTE=jirin.cz;490033]Moje chvála na Sony pomalu končí, při dalším testování zažívám další problémy :) viz str. 5 tohoto vlákna :) Soudbar tento http://www.sony.cz/electronics/zvukove-projektory/ht-ct770 ale asi tu celou sestavu budu vracet.

Je to akce na Sony.cz myslím do 14.7. Dívám se, že jim zrovna nefunguje web. Tady http://www.sony.cz/electronics/televizory/w800b-series a klinout na tlačítko Koupit. Tam si pak zaškrtneš záruku a Soundbar za korunu.
K 50" je to tento http://www.sony.cz/electronics/zvukove-projektory/ht-ct370

A ano, 50" by měla mít stejný panel od AUO jako 55". Na zbytek ti neumím odpovědět :)[/QUOTE]

Asi delam neco spatne, mne nikde neda nabidku objednat s predlzneou zarukou a so soundbarom zdarma:) pripadne, neskoncila uz ta akce?
Hele, a teda, ty tu TV ides vratit? je to fakt tak spatne? ja uz so bol viac menej rozhodnuty, a ted asi zase zacnem hladat nanovo:(
vojtaklofac (54)|1.6.2014 12:30
Jj, jak psal vivid, mkvtoolnix Ti to udělá v řádu minut (odzkoušeno i na 33GB Hobitovi :-). S 3D jsem neměl problém, o kterém jsi psal a TV si dokonce poradila s externími titulky. Jinak clouding je mrcha, ale dead pixels jsou pro mě horší :-) Jinak DTS opravdu zvládá.
jirin.cz (54)|1.6.2014 15:34
[QUOTE=vivid.sk;490055]Toto nepotrebujes riesit, Sony DTS zvlada.
Co sa tyka remuxu, zavisi to iba od rychlosti disku (precitanie+zapis kompletnych dat). Na SSD ti 10GB film bude trvat menej ako minutu, na externom HDD s USB 2.0 to potrva podstatne dlhsie, kedze si obmedzeny rychlostou rozhrania.

Na mux pouzi mkvtoolnix, najdes tam aj verziu pre Mac[/QUOTE]

Díky moc za tento skvělý workaround! Titulky už jedou i přes DLNA, super!

Prosím, ještě mám pár otázek k mkvtoolnix.

1) nastavení titulků (pro správnou podporu češtiny) mám následující:
Záložka "General track options" > nastavil jsem Language > cze (Czech)
Záložka "Format specific options" > nastavil jsem Charset na WINDOWS-1250

Zbytek nastavení jsem nechal v defaultu? Dělám to správně?

V zásadě je v mé databázi filmů cca 95% .mkv, ale taky pár .avi a mp4 souborů. Když přidám titulky k .mkv nebo .avi souborům s výše uvedeným nastavením, vše se zobrazuje korektně.
Pokud ale chci přidat titulky k souboru .mp4, ve vniklém mkv se špatně zobrazují české znaky (při stejném nastavení kódování titulků). Dá se to nějak spravit?

A poslední otázka k Serviio media serveru - zdá se média Server má problém přehrát velkou většinu mých filmů (zobrazí se hláška "Přehrávání není dostupné"), přitom přes nativní DiskStation media server všechno jede v pohodě. Nevíš prosím, kde může být problém?

Díky moc!
jirin.cz (54)|1.6.2014 15:40
[QUOTE=majkom;490075]Asi delam neco spatne, mne nikde neda nabidku objednat s predlzneou zarukou a so soundbarom zdarma:) pripadne, neskoncila uz ta akce?
Hele, a teda, ty tu TV ides vratit? je to fakt tak spatne? ja uz so bol viac menej rozhodnuty, a ted asi zase zacnem hladat nanovo:([/QUOTE]

Dívám se a pořád jim nejede eshop. Pokud už to tam není, tak to asi předčasně stáhli.
jirin.cz (54)|1.6.2014 16:05
[QUOTE=vojtaklofac;490079]Jj, jak psal vivid, mkvtoolnix Ti to udělá v řádu minut (odzkoušeno i na 33GB Hobitovi :-). S 3D jsem neměl problém, o kterém jsi psal a TV si dokonce poradila s externími titulky. Jinak clouding je mrcha, ale dead pixels jsou pro mě horší :-) Jinak DTS opravdu zvládá.[/QUOTE]

Jj paráda, je to super appka. Ještě mám ale problém s kódováním některých titulků viz. můj příspěvek výše. Ale to bude snad jen nastavením.
Já to nechápu, prostě se mi 3D obraz seká (jakmile se spojí v jeden aktivací 3D na TV) začne se trošku sekat, prostě není obraz plynulý. A to i z USB i po síti. Myslíš, že to může být SW problém? Nebo pomůže výměna?
Co máš za model? Jak si na tom u tebe cloudingem? Mě to teda dost štve, ale opravdu to má asi úplně každá edge-LED TV, tomu se asi nevyhneme :( Máš pravdu, vadný pixel bych tam nestrpěl :)

---------- Doplněno v 16:05 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:00 ----------

[QUOTE=majkom;490051]Jirin: vyskusaj tu app Beamer - spustis na macu, drag dropbes video, drag dropnes titulky a nestaras sa...[/QUOTE]

Díky za radu, ale mně jede media server na NASu, nerad bych měl ještě při filmu zbytečně puštěný Mac.
vojtaklofac (54)|1.6.2014 16:27
[QUOTE=jirin.cz;490090] Re: SONY 2014
Původně odesláno od vojtaklofac
Jj, jak psal vivid, mkvtoolnix Ti to udělá v řádu minut (odzkoušeno i na 33GB Hobitovi . S 3D jsem neměl problém, o kterém jsi psal a TV si dokonce poradila s externími titulky. Jinak clouding je mrcha, ale dead pixels jsou pro mě horší Jinak DTS opravdu zvládá.
Jj paráda, je to super appka. Ještě mám ale problém s kódováním některých titulků viz. můj příspěvek výše. Ale to bude snad jen nastavením.
Já to nechápu, prostě se mi 3D obraz seká (jakmile se spojí v jeden aktivací 3D na TV) začne se trošku sekat, prostě není obraz plynulý. A to i z USB i po síti. Myslíš, že to může být SW problém? Nebo pomůže výměna?
Co máš za model? Jak si na tom u tebe cloudingem? Mě to teda dost štve, ale opravdu to má asi úplně každá edge-LED TV, tomu se asi nevyhneme Máš pravdu, vadný pixel bych tam nestrpěl
[/QUOTE]

Mám stříbrnou 815, resp. teď ne, protože jsem jednu vracel a nová přijde během následujícího týdne. Titulky ulož v pozn. bloku v kódování UTF-8 a v mkvtoolnix taky nastav UTF-8 a měly by fungovat. Jak na tom bude clouding uvidíme, nicméně alespoň tady si tv velmi chválí a vůbec jde o jednu z nejlepších Sony (spolu s W905 2013).
jirin.cz (54)|1.6.2014 18:36
[QUOTE=vojtaklofac;490092]Mám stříbrnou 815, resp. teď ne, protože jsem jednu vracel a nová přijde během následujícího týdne. Titulky ulož v pozn. bloku v kódování UTF-8 a v mkvtoolnix taky nastav UTF-8 a měly by fungovat. Jak na tom bude clouding uvidíme, nicméně alespoň tady si tv velmi chválí a vůbec jde o jednu z nejlepších Sony (spolu s W905 2013).[/QUOTE]

Tak teď, když jste mi tu poradili jak na titulky přes DLNA, už je telka perfektní, takže nezbývá než souhlasit - lepší obraz jsem v této cenové relaci neviděl. Ještě zítra brnknu na tech. support Sony ohledně toho 3D (jestli o tom nemají info a třba se to vyřeší upgradem firmwaru), případně bych musel vyměnit za nový kus.
vojtaklofac (54)|1.6.2014 19:01
[QUOTE=jirin.cz;490097]Tak teď, když jste mi tu poradili jak na titulky přes DLNA, už je telka perfektní, takže nezbývá než souhlasit - lepší obraz jsem v této cenové relaci neviděl. Ještě zítra brnknu na tech. support Sony ohledně toho 3D (jestli o tom nemají info a třba se to vyřeší upgradem firmwaru), případně bych musel vyměnit za nový kus.[/QUOTE]

To jsem rád :-) Jinak dej určitě vědět, jak si dopadl s tím 3D (nerad bych, aby můj nový kousek měl taky takový problém).
majkom (83)|2.6.2014 08:35
[QUOTE=jirin.cz;490097]Tak teď, když jste mi tu poradili jak na titulky přes DLNA, už je telka perfektní, takže nezbývá než souhlasit - lepší obraz jsem v této cenové relaci neviděl. Ještě zítra brnknu na tech. support Sony ohledně toho 3D (jestli o tom nemají info a třba se to vyřeší upgradem firmwaru), případně bych musel vyměnit za nový kus.[/QUOTE]

Jarin, takze si nakoniec spokojny? nebudes vracat?
jirin.cz (54)|2.6.2014 11:02
tak jsem volal na technickou podporu Sony a bylo mi řečeno, že přes DLNA to prý nebude stíhat (čemuž nevěřím) a že mám vyzkoušet připojit 3D bluray player (který nemám :D ). Dělá mi to ale i z USB disku. Ale to je jasný, že z bluray přehrávače to pojede, když bude přehrávat player a ne telka. Kdy ti má přijet nový kus? Máš 50" nebo 55"? Poprosím tě, jestli bys to pak zkusil ať vím, kde je problém. Dělají mi to úplně všechny bluray ripy o různé velikosti. Jako 3D upřímně zas tak často nesleduji, není to tedy pro mě úplně prioritní, ale štve mě mít 3D telku, která nepřehrává 3D, to jistě chápeš :D

---------- Doplněno v 10:58 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:58 ----------

[QUOTE=vojtaklofac;490098]To jsem rád :-) Jinak dej určitě vědět, jak si dopadl s tím 3D (nerad bych, aby můj nový kousek měl taky takový problém).[/QUOTE]

tak dej pak vědět a domluvíme se na testu :) díky

---------- Doplněno v 11:02 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:58 ----------

[QUOTE=majkom;490131]Jarin, takze si nakoniec spokojny? nebudes vracat?[/QUOTE]

No clouding to sice má, ale když jsem dal podsvícení na úroveň 4-5, není to tak hrozně vidět. Jelikož je to moje třetí TV (2 byly Samsungy), začínám si myslet, že clouding je opravdu vlastnost edge-let TV (zvlášť u úhlopříček 55" a víc). Škoda, ale co se dá dělat. TV bez cloudingu v této relaci stejně neseženu. No a pak mě trápí 3D (viz komunikace výše), ale věřím a doufám, že je to vada jen mého kusu (přeci jen mám early model).
jirin.cz (54)|2.6.2014 12:29
[QUOTE=majkom;490131]Jarin, takze si nakoniec spokojny? nebudes vracat?[/QUOTE]

Uvidím, jak dopadne to 3D - jestli to neprehraje sprvne jen muj model nebo zadny, jinak jsem s telkou spokojeny.
jirin.cz (54)|2.6.2014 19:47
Tak a je to tady. 2 zaseklé (červené) pixely :D Néééééé :)
Pavell007 (790)|2.6.2014 20:25
[QUOTE=jirin.cz;490146]začínám si myslet, že clouding je opravdu vlastnost edge-let TV [/QUOTE]

nemusíš být tak opatrný, to skutečně JE vlastnost, budeš to mít zmíněný možná i v manuálu. :)
jirin.cz (54)|3.6.2014 08:19
[QUOTE=vojtaklofac;490098]To jsem rád :-) Jinak dej určitě vědět, jak si dopadl s tím 3D (nerad bych, aby můj nový kousek měl taky takový problém).[/QUOTE]

Takže problém se sekáním 3D je vyřešený! Stačí jen vypnout Motionflow (Optios > Obraz > Nastavení obrazu > MotionFlow = OFF) a jede to jak víno :) jen mě zaráží, že technická podpora Sony o tom nemá ani páru a radí mi, ať si koupím 3D bluray player :D Myslím, že jim zavolám... Každopádně filmy jedou v pohodě z USB i přes DLNA. Je divné, že když TV automaticky dokáže detekovat 3D obraz (a sama aktivuje 3D), tak už automaticky nevypne Motionflow.
vojtaklofac (54)|3.6.2014 12:07
[QUOTE=jirin.cz;490216]Takže problém se sekáním 3D je vyřešený! Stačí jen vypnout Motionflow (Optios > Obraz > Nastavení obrazu > MotionFlow = OFF) a jede to jak víno :) jen mě zaráží, že technická podpora Sony o tom nemá ani páru a radí mi, ať si koupím 3D bluray player :D Myslím, že jim zavolám... Každopádně filmy jedou v pohodě z USB i přes DLNA. Je divné, že když TV automaticky dokáže detekovat 3D obraz (a sama aktivuje 3D), tak už automaticky nevypne Motionflow.[/QUOTE]

Jj, to je fakt, máš pravdu, že já Motionflow vždy vypínám (resp. TrueCinema), proto jsem s 3D neměl problém :-) Co ty pixely? Jak jsi na tom?
jirin.cz (54)|3.6.2014 12:58
No mám tam dva červené pixely vpravo dole, takže v podstatě nejsou vůbec vidět (a nevím jestli tam byli před týdnem, když byla TV nová). Je to vidět snad jen na bílé ploše (hokej) a to jen z blízka. Moje pozorovací vzdálenost je cca 4-4,5 m (když nepočítám paření na PS4, to od toho sedím metr :) )

Tys telku měnil nebo vracel? resp. to ti uznaly 2 vadný pixely? Já mám trošku dilema, protože jsem k telce dostal zdarma SoundBar a když ji vrátím, budu ji muset vrátit i s tím SoundBarem a ta akce Sony už neplatí, tzn. pravděpodobně o něj přijdu. Jediná možnost, že by mi Sony TV vyměnila za nový kus (a repráky nechali).

Jenže se mi na druhou stranu zas nechce pouštět do té panelové loterie, protože kromě těch pixelů je panel super (ano lehký clouding tam je, ale může být i daleko horší).

Kdy ti má nový model přijít? Dej pak vědět, jak je na tom tvůj panel.

Jinak jsem našel kalibraci obrazu pro tuto TV: http://flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1399283987

už se těším, až to vyzkouším...

Co se týká SoundBaru, ten bohužel taky není perfektní a je slyšet nízkofrekvenční brum trafa. V bytě máme bohužel ještě hodně staré hliníkové rozvody elektřiny a nulák ještě propojený se zemí, tak si říkám, jestli to na to nemůže mít vliv. Někdo mi radil zkusit otočit vidlici od repro, ale to se mi teda zdá až úsměvné...

Každopádně mám čas si to rozmyslet do 20. 6., takže je ještě relativně čas. Každopádně všechny neduhy, které jsem ze začátku měl už jsou pryč, takže minimálně u stejného modelu určitě zůstanu.
vojtaklofac (54)|3.6.2014 13:10
Mám 50' a vzdálenost okolo 2,7-3m. TV jsem jim přinesl, řekl, že chci nový kus a oni souhlasili bez nejmenšího problému :-) Byly to 2 modrý pixely, což by mi zase tolik nevadilo, ale byly přesně uprostřed ... Jenom doufám, že nový kousek bude perfektní (ke konci týdne má přijít) :-) Jinak se SoundBarem Ti neporadím, ale vím, že PS3 dostanu znovu jako dárek (ten předchozí jsem samozřejmě musel vrátit spolu s TV)
majkom (83)|3.6.2014 15:28
[QUOTE=vojtaklofac;490249]Mám 50' a vzdálenost okolo 2,7-3m. TV jsem jim přinesl, řekl, že chci nový kus a oni souhlasili bez nejmenšího problému :-) Byly to 2 modrý pixely, což by mi zase tolik nevadilo, ale byly přesně uprostřed ... Jenom doufám, že nový kousek bude perfektní (ke konci týdne má přijít) :-) Jinak se SoundBarem Ti neporadím, ale vím, že PS3 dostanu znovu jako dárek (ten předchozí jsem samozřejmě musel vrátit spolu s TV)[/QUOTE]

Prosim te, objednaval si u alzy nebo czc? A ked ti dorazi, mozes vyskusat interny tuner, ako bbude vyzerat obraz - najme u filmov? diky.
vojtaklofac (54)|3.6.2014 22:54
[QUOTE=majkom;490262]Prosim te, objednaval si u alzy nebo czc? A ked ti dorazi, mozes vyskusat interny tuner, ako bbude vyzerat obraz - najme u filmov? diky.[/QUOTE]

Tak TV je doma a tentokrát je to perfektní kousek. Ani jeden dead nebo stuck pixel, skvělá uniformita panelu a všechno funguje, jak má. Objednával jsem u CZC a ta PS3 potěší :-)

Co se týká interního tuneru, tak jsem nezaznamenal ani ťuk. Mám UPC s CA modulem a třeba takový film na normálním Cinemaxu (ne HD) vypadal naprosto neskutečně!
majkom (83)|4.6.2014 10:22
[QUOTE=vojtaklofac;490302]Tak TV je doma a tentokrát je to perfektní kousek. Ani jeden dead nebo stuck pixel, skvělá uniformita panelu a všechno funguje, jak má. Objednával jsem u CZC a ta PS3 potěší :-)

Co se týká interního tuneru, tak jsem nezaznamenal ani ťuk. Mám UPC s CA modulem a třeba takový film na normálním Cinemaxu (ne HD) vypadal naprosto neskutečně![/QUOTE]

Vojta, diky za info. Ty mas 50W805b? S tym tunerom to spominali v recenziach, a je to dlhodobejsi problem sony (citujem:With [Film Mode] set to “Auto“, the Sony W829B had no problem detecting and processing 3:2 cadence over 480i, but frequently lost the lock on 2:2 over 576i which is the more prevalent format for us in the United Kingdom and Europe. In other words, you may see jagged edges, line twitter or a softened image when watching film-based SD programmes through the inbuilt Freeview or satellite tuner. If you have a competent external set-top box, send a progressive signal to the TV for the best quality.) Pokial to chapem spravne, tyka sa to iba SD programov. Vie niekto o tom nieco viac?:)

Inac, mam este par dotazov:
- vesali ste tu telku na stenu? Ako to je riesene, niekde som cital, ze stojan sa pouziva ako VESA drziak, moc uplne nechapem:)
- CZC ti vymenilo telku na zaklade dead pixelov? alebo si vracal v ramci 14 dni bez udania dovodu?
- ako ste testovali obraz (na clouding, pixeli?) - je na to nejaky program, alebo ste len pozorne pozerali v noci?:)
vojtaklofac (54)|4.6.2014 11:47
[QUOTE=majkom;490325]Vojta, diky za info. Ty mas 50W805b? S tym tunerom to spominali v recenziach, a je to dlhodobejsi problem sony (citujem:With [Film Mode] set to “Auto“, the Sony W829B had no problem detecting and processing 3:2 cadence over 480i, but frequently lost the lock on 2:2 over 576i which is the more prevalent format for us in the United Kingdom and Europe. In other words, you may see jagged edges, line twitter or a softened image when watching film-based SD programmes through the inbuilt Freeview or satellite tuner. If you have a competent external set-top box, send a progressive signal to the TV for the best quality.) Pokial to chapem spravne, tyka sa to iba SD programov. Vie niekto o tom nieco viac?:)

Inac, mam este par dotazov:
- vesali ste tu telku na stenu? Ako to je riesene, niekde som cital, ze stojan sa pouziva ako VESA drziak, moc uplne nechapem:)
- CZC ti vymenilo telku na zaklade dead pixelov? alebo si vracal v ramci 14 dni bez udania dovodu?
- ako ste testovali obraz (na clouding, pixeli?) - je na to nejaky program, alebo ste len pozorne pozerali v noci?:)[/QUOTE]

Mám 50W815B, o SD kvalitě jsem právě mluvil (včerejší film na Cinemaxu), ale samozřejmě, že dost záleží na zdroji, na který koukáš aneb není SD jako SD :-) Nicméně ani u těch "horších" SD programů jsem nezaznamenal žádné rušivé elementy na hranách ani změkčení obrazu.

V CZC jsem řekl, že chci nový kus, protože tamten měl špatné pixely, oni si to už nějak interně vyřídili a dovezli nový (neplatil jsem ani korunu navíc).

TV stojí na stolku, držák na stěnu je nicméně součástí balení (ale nevím o něm ani ň, protože TV na zeď nikdy nevěším :-) ). Na pixely se hodí tohle http://www.flexcode.org/lcd2.html. Clouding a podobné potvory se opravdu nejlépe testují za hluboké noci :-) Popř. existují videa na banding, DSE ... atd. Třeba tady:


[video=youtube_share;NxWeH-M3O6M]http://youtu.be/NxWeH-M3O6M[/video]
jirin.cz (54)|4.6.2014 19:12
[QUOTE=vojtaklofac;490327]http://www.flexcode.org/lcd2.html[/QUOTE]

Tak tohle schválně zkusím :) Prosím tě, ještě takový malicherný "problém" :D vůbec se nemůžu z Home obrazovky ze sekce "Album" nebo "Hudební" dostat na položku "USB/Domácí síť". Přitom USB disk je připojený a domácí síť taky funguje (přes Mediální přehrávač nebo přes Servery). Prostě, když jsem s kurzorem úplně nahoře na tlačítku "Hudební" a na ovladači zmáčknu šipku dolů, přeskočí to celý řádek "VEVO" a "USB/Domácí síť" a hodí mě to přímo až na sekci "Záznamy přehrávání" (viz obrázek). Moje otázka zní... jaký je v tom proboha fígl?! :D

Díky.

---------- Doplněno v 19:12 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:11 ----------

A sorry za otočený obrázek, tohle fórum evidentně nemá rádo Macy :D
obrázek.JPG
vojtaklofac (54)|4.6.2014 19:25
[QUOTE=jirin.cz;490348]Tak tohle schválně zkusím :) Prosím tě, ještě takový malicherný "problém" :D vůbec se nemůžu z Home obrazovky ze sekce "Album" nebo "Hudební" dostat na položku "USB/Domácí síť". Přitom USB disk je připojený a domácí síť taky funguje (přes Mediální přehrávač nebo přes Servery). Prostě, když jsem s kurzorem úplně nahoře na tlačítku "Hudební" a na ovladači zmáčknu šipku dolů, přeskočí to celý řádek "VEVO" a "USB/Domácí síť" a hodí mě to přímo až na sekci "Záznamy přehrávání" (viz obrázek). Moje otázka zní... jaký je v tom proboha fígl?! :D

Díky.[/QUOTE]

Jednoduše jedeš na těch VEVO videiích tak dlouho doprava až se dostaneš na domácí síť :-)
jirin.cz (54)|4.6.2014 20:02
[QUOTE=vojtaklofac;490349]Jednoduše jedeš na těch VEVO videiích tak dlouho doprava až se dostaneš na domácí síť :-)[/QUOTE]

A jooo!!! :D Díky moc!
vojtaklofac (54)|4.6.2014 20:36
Ještě taková maličkost, předpokládám, že si už objevil aplikaci SideView pro telefony a tablety. Je to něco neskutečnýho, nevím, jestli tohle mají i ostatní značky, ale tohle je prostě boží (ani nepotřebuješ Flick Control :-) )
RoPo (6061)|5.6.2014 07:57
[QUOTE=vojtaklofac;490354]aplikaci SideView pro telefony a tablety. Je to něco neskutečnýho, nevím, jestli tohle mají i ostatní značky[/QUOTE]

Obdobnou aplikaci mají i jiné značky. Nic převratného, ale je to dobrá věc pro ovládání/přehrávání z telefonu či tabletu.
jirin.cz (54)|5.6.2014 13:02
[QUOTE=vojtaklofac;490354]Ještě taková maličkost, předpokládám, že si už objevil aplikaci SideView pro telefony a tablety. Je to něco neskutečnýho, nevím, jestli tohle mají i ostatní značky, ale tohle je prostě boží (ani nepotřebuješ Flick Control :-) )[/QUOTE]

Jj je to pecka. Mimochodem, podle mě je to nejlepší TV program na App Storu :) Nevyužiju appku naplno, protože nepoužívám pozemní vysílání, ale IPTV set-top-box, takže třeba s pouštěním programu přímo ze SideView. Ale fakt super, to se jim povedlo...
vojtaklofac (54)|5.6.2014 14:08
Já právě jedu UPC přes CA modul, takže mám z mobilu takový SUPER Flick control :-)
majkom (83)|5.6.2014 15:10
Vidim pani, ze Vas nadsenie z TV neopusta.. asi som uz rozhodnuty. Aj ked, vcera som pozeral vecer na svoj direct led sharp a obraz super, a najme telka prestala blbnut, tak som na vazkach.. ale skosk z 40 na 50 inch je asi moc velke lakadlo:)
Inac, bol som vcera v sony store a traga, jediny zdroj signalu uplne tragicke SD, takze si clovek nejak nemohol ten panel ani trosku omrknut.
vojtaklofac (54)|5.6.2014 15:36
Nadšení naopak pomalu ale jistě stoupá :-) Určitě si jdi omrknout nějaký kvalitní HD signál (něco Ti tam na požádání snad pustí). Jinak taky jsem přecházel ze 40' na 50' a ten skok nebyl zase tak podstatný, protože moje stará tv měla okraje několik cm a tahle má tak 0,5 cm, takže obraz doslova pluje ve vzduchu :-)
jimy_ce4you (2)|5.6.2014 15:56
Také silně uvažuji o Sony. Jen ještě nejsem rozhodnut, zda počkat na 50w828b, která má udávanou vyšší frekvenci zpracování obrazu.. ale je cca o 2 tisíce dražší a bez Playstation
vojtaklofac (54)|5.6.2014 16:14
Určitě na nic nečekej. 800 Hz oproti 600 Hz (resp. 400 Hz u 805) opravdu nepoznáš a ten bonus v podobě PS3 stojí za to. Jinak jsou Tv úplně stejné.