Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 13 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 185

Téma: TechniSat TechniStar S3 ISIO

  1. #31
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Jakub no ako? S3-ka už doma?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    39

    Ešte nie, 19.9. som ju objednal v interstore, ale majú na to čas 7 pracovných dní. Takže uvidím koľko to bude trvať.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    39

    Tak S3 Isio je už doma, v obchode som ju prebral v piatok (oproti ellano.sk som ušetril 45- eur), v sobotu som vykonal nastavenia - veľmi jednoduché a bezproblémové. Obraz je subjektívne výborný, ešte sa musím naučiť vypnúť titulky u niektorých programov, len som na to nemal čas. V ďalšom budem skúšať nahrávanie a prehrávanie rôznych videosúborov..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Jakub no ako testuješ? Spokojnosť? Keby niečo, pýtaj sa, alebo ak si na niečo nové prišiel, sem s tým
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    39

    No na testovanie nemám príliš čas, som často mimo domu. Ale vyskúšal som prehrávanie rôznych video formátov, prehralo všetko v správnom formáte 16:9, len nevie prečítať niektoré titulky. Ináč obraz perfektný a bez problémov funguje aj prepojenie satelit-TV-Onkyo 608. Problémy trošku robí modul SMIT Irdeto CI+ -dlho štartuje a vypisuje hlášky. Asi ho vymením za originál TechniSat TechniCrypt Irdeto CI+. Výborné je EPG, menu i ovládanie. Takže som spokojný, predsa je to pokrok oproti staršej HD8.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Kartu máš ICE? Lebo s tým technisatom Irdeto modulom som maol problémy s otravnou hláškou pri nahrávkach o použiteľnosti nahrávky len 90minút, posunutím nahrávky dopredu však nahrávka prehrateľná hocikedy. Zohnal som ešte starší modul Technisat CW, v kombinácií s ICE kartou bez problému, rýchly štart, žiadne hlášky a hlavne, nahrávky okamžite bez potreby "pretáčania"
    Mám ešte jeden ak by si chcel....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    39

    Áno, kartu mam ICE, ten starší modul Technisatu som mal aj ja, ale venoval som ju aj s HD8 synovi. Takže si zaobstarám modul TechniCrypt Irdeto CI+.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Na HD8S-ke ide TechniCrypt Irdeto CI+ bez problému, prinajhoršom vymeníš so synom
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Nová verzia fw-u zo 17.10.2013, viac tu: https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post469840
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    1

    Tak mám přístroj doma,obraz a zvuk je opravdu excelentní ale už se objevily první problémy...nevím jak komu ,ale mě se přístroj neskutečně hřeje (v části kde je tuner),ale to by mě tak nevadilo jako to,že když je v nastavení obrazu nastaveno HDMI na auto,tzn.by měl přijímač provádět upscaling (dle recenze na Digi..ne) tak začne celkem v pravidelných intervalech vypadávat obraz i zvuk,projevuje se to tzv.bliknutím ,toto se neděje v napevno nastaveném režimu HDMI 1080i,mám televizor Phillips 32 PFL 7404h vše je propojeno kabelem HDMI,tak nevím jestli mám někde chybu já,nebo je přijímač zralý na reklamaci...?Prosím o jakoukoliv radu,díky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od hooozby Zobrazit příspěvek
    ,toto se neděje v napevno nastaveném režimu HDMI 1080i
    a preco tam nenechas nastavenych 1080i? Technisat ma (podla mnohych reakcii) slusny upscaling, kludne tam ponechaj 1080i.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Tak ako píše vivid.... Nastaviť rozlíšenie napevno, ja mám 1080p a žiadny problém... Auto a natív som ešte ani nemal nastavené... Fixne nastaviť prijímaču, aký upscaling má byť použitý
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    hoozby, zjavne si nerozumie SAT prijímač s TV - pri AUTO prijímač kontroluje aké max rozlíšenie TV zvládne a to sa mu snaží poslať. Netuším načo je dobré toto nastavenie. Videl som TV Sharp a nejaký neznámy SAT prijímač oba s nastavením AUTO, aké to robilo psie kusy - prepínanie od letter formátu až po zoom, že nebolo vidno ani celú hlavu moderátora na obrazovke pri televíznych novinách. Samozrejme podľa majiteľa bol na vine Skylink - aj im písal, že ako to vysielajú...

    Nastavenie formátu rozlíšenia:
    -- NATIV znamená, že STB prekopíruje čo je na vstupe a zvyšný dopočet ak bude treba urobí TV (bude dopočítavať SD formáty a napr. nemecké HD 1280x720p)
    --576i znamená, že STB prekopíruje SD formáty (vysielajú 576i), zdegraduje HD formáty (ZLEEE!) na 576i a telka všetko dopočíta na 1080p
    --1080i znamená, že STB prekopíruje HD formáty vysielané v 1080i (napr.Skylink), dopočíta SD formáty 576i a 720p HDformáty. Telka potom nedopočítava pixle ale len z toho urobí 1080p
    --ak máš aj nastavenie 1080p (netuším či ho má ISIO S3) tak vždy všetko urobí STB, telka len zobrazuje.

    Nastavenie v TV:
    ak máš nastavené dopočítavanie v STB, potom je dobré nastaviť v TV "pixel to pixel" zobrazenie. Neviem ako sa to volá u Sharpu, u LG je to "len kopírovanie". Potom telka už naozaj nerobí žiadne úpravy

    Nastavenie šírky obrazu:
    v SATe máš možnosť nastaviť:
    - ORIGINAL - 16:9 bude 16:9, 4:3 bude 4:3 s čiernymi pásmi na kraji
    - OPTIMALNY - 16:9 bude 16:9 a 4:3 bude mierne roztiahnutý, takže sa čierne pásy na krajoch podstatne zúžia, vrch a spodok bude trochu orezaný ale zostanú pomery strán a xichtov nezdeformované. Nefunguje to u HD programov, ktoré vysielajú film formátu 4:3, pretože čierny okraj je vsadený priamo to "pixlového streamu" 1920x1080 a STB nepozná, že vnútri je obraz s čiernym okrajom.
    - OPTIMALNY 16:9 - vždy roztiahne obraz na 16:9 takže zdeformuje xichty pri 4:3 vysielaní
    - ZOOM - natiahne na všetky strany bez deformácie - toto treba použiť pri 4:3 vysielaní HD staníc.

    Nastavenie zvuku:
    pri zapnutom DOLBY DIGITAL je možnosť voliť v ďalšom políčku PCM/BITSTREAM
    PCM - prijímače dekoduje DD5.1 a prevzorkuje na stereo. Tento zvuk možno ovládať hlasitosťou na SATe, je však už 2.0 na výstupe z HDMI
    BITSTREAM - je prekopírovanie zvuku na výstup. T.j. ak je vysielanie 5.1 tak 5.1 ide do TV. Hlasitosť sa nedá ovládať v SATe, len cez technilink funkciu HDMI-CEC (aspoň myslím golfe?) záleží samozrejme na TV či to vie rozpoznať.

    Veľké ISIO má možnosť konfigurovať zvlášť HDMI zvuk a PSF zvuk na optike, takže potom možno do TV posielať PCM a regulovať hlasitosť v SATe, ak pozerám film alebo hudbu so zvukom cež AVR tak mám priamy zdroj z optiky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    S3 má 1080p.... audio a video nastavenia totožné s celou radou ISIO
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    So, dann ist das klar....
    Hooozby, nastav do HDMI 1080p a nie je o čom diskutovať. Lepší upscaler nenajdeš. A v TV nastav "len kopirovanie".
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 13 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  2. Reakcí: 1009
    Poslední příspěvek: 27-04-2016, 20:18
  3. Technisat technistar sir nebo isio s
    Od drdar v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2012, 17:36
  4. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  5. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21