Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TechniSat TechniStar S3 ISIO

vomic (671)|14.4.2014 17:07
1. fakt je ta editace a serazeni kanalu v prijimaci tak jednoduche a intuitivni? Ja si neumim treba u konkurencinho prijimace predstavit jak mazu 2000+ programu v prijimaci aby me zustali jen ceske skylink programy plus nekolik volnych cizich programu jako napriklad Pokerchanel, muzika ci sonnenklar. Na tohle me vyhovovalo exportovat kanaly ndompc a v pc je pohodlne hromadne promazat a setridit ciselne jak jsem potreboval aby sli za sebou ci rozhazet do favoritu a zpetne je pak jednoduse ulozit do prijimace.

2. ten export z prijimace na pc jde i z pc hromadne pomoci treba pruzkumnika nebo se musi eportovat po jednom z prijimace na pc? Pokud by to slo tak ze exportuji hromadne vse nahrane do sdilene slozky na pc tak by to bylo v pohode. Orezy atd nepotrebuji, nearchivuji si porady jen si je nahravam pro jednorazove zkouknuti.

Umi nahravat i jiny program nez na jaky koukam zaroven? Samozrejme za predpokladu ze maji stejnou polarizaci.
Rad bych mel moznost koukat na neco jineho v dobe nahravani i prestoze nemam privedeny dva kabely od anteny.
golfLC (1941)|14.4.2014 17:48
1.) Editácia je ozaj jednoduchá, vieš si odfiltrovať ak potrebuješ na editáciu podľa poskytovateľa, žánru, HD, .... a s tým ďalej hromadne pracovať označením toho, čo chceš presúvať a kam. Len v skratke.... Všetky technisaty si spravia "svoj vnútorný" zoznam všetkých nascanovaných programov. Ten máš v prijímači vždy. A ty si už len z tohto zoznamu, ktorý máš na ľavej strane obrazovky filtruješ čo chceš a žltým tlačítkom zadávaš, v ktorom zozname ich chceš mať. Je to veľmi podobné práci s Total Commanderom.

2.) Export len po jednom, hromadný export nemá. Ale ak to chceš ozaj len na pozretie, nestačil by pripojený HDD rovno k prijímaču? V prípade potreby ho len šupneš do PC a pozeráš....

3.) S3ka vie zobrazovať len to, čo nahrávaš, takže v tomto prípade smola, na rovnaký alebo iný TP ťa nepustí, len maximálne prehrávať staršiu nahrávku z HDD pri nahrávaní. Tieto tebou požadované funkcie má až ISIO S a S1, ktoré robí aj stream druhého tuneru po sieti, súčasne aj s nahrávkami. Ale pozor, v prípade, že by si si vybral S1-ku alebo S-ko, tak len nemeckú verziu, nie international!!!
Dagy2 (3153)|14.4.2014 18:11
k 1/ golfe, nejde aj S3 triediť, mazať, zoraďovať atď pomocou programu SetEdit?
ale naladenie, presuny, editácia je skutočne rýchla a jednoduchá priamo v prijímači

k 2/ keď už zapne PC, dá sa použiť na presun do PC Techniport alebo Mediaport? V Mediaporte sa dá nastaviť hromadný presun.

alebo teda ak iný tak ISIO S/S1, kde okrem streamovania do PC/TV/mobilu/tabletu, pozerania iného programu ako sa nahráva je možnosť aj prístupu na disk z iného zariadenia, takže "Satelitný NAS" je potom disk od ISIO ?
vomic (671)|14.4.2014 18:51
Diky moc, pro me bude vhodnejsi jak koukam ta vyssi verze. Proc nemeckou verzi? a pls na tip kde tu nemeckou koupit

K te vyssi verzi ... kdyz ma dva tunnery musim oba i naladit tedy mit dva identicke seznamy kanalu a oba radit - editovat? Mel jsem drive nejaky pristroj kde jsem musel proswitchovat tunery a naladit oba coz byl hroznej cirkus kde jsem mel vse dublovany a pri nahravani jednoho jsem musel pro sleeovani druheho hledat v seznamu druheho tuneru. Umi to ten S1 nejak automaticky chytre ze kdyz koukam/nahravam jeden kanal tak automaticky si pouzije pro druhy kanal na koukani/nahravani druhej tuner?
golfLC (1941)|14.4.2014 18:55
Dagy, Techniport mi S3-ku nenašiel, preto moja odpoveď že cez PC nie. Ani na Technisat stránke na S3-ku žiadna podpora ohľadom práce s médiami.
Ale teraz som pustil Mediaport v1.3.9 a S3 je vidieť aj s celým obsahom, takže na pozadí kopírovanie obsahu pripojeného média je možné bez problému. Na mediaport som už úplne zabudol9-)

No a isio S ako NAS som nikdy neriešil, nakoľko mám externé úložisko poriešené, ale klasicky na IP ISIA sa z PC nedostanem. Je tam len komunikačné web rozhranie na porte 9100.


golfLC (1941)|14.4.2014 19:25
Nemeckú verziu kúpiť všade tam, kde ju ponúkajú http://satelitni-prijimace.heureka.cz/technisat-digit-isio-s1/ pod art.number - variante, ktoré je uvádzané na nemeckej stránke https://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-S1/352-1637-2708/ International verzia je ochudobnená o niektoré fičurky, ale hlavne o svižnú sw-ovú podporu, je tam aj iný hw použitý....

Teraz ma možno Dagy opraví, ale v prípade zapojenia len jedného tunera je možné druhý tuner využívať len na totožny TP? Nikdy som túto kombináciu neskúšal, mám dve pripojenia.
v prípade zapojenia oboch tunerov je to plnohodnotný dvojtuner.

A ešte za zoznam.... Technisat ho má len jeden, ale interne si ho logicky zdieľa na oba tunery.

No a teraz ešte jedna informácia, ktorá Ťa však možno nepoteší.... Na plné využitie ISIA S potrebuješ dve prístupové karty s dvomi CI modulmi. V prípade využitia CI modulu s Dualdecrypt funkciou a kartou ICE je možné odkódovať dva programy na rovnakom TP súčasne.
vomic (671)|15.4.2014 07:59
díky za info. ICE kartu mám, doporučíš odzkoušený modul s Dualcrypt funkcí co spolu s Technisatem dobře funguje?
golfLC (1941)|15.4.2014 08:03
Ak by si ešte niekde na bazoši zohnal Technisat CW modul, bolo by to asi najlepšie, ja ich mám aj v Sku aj v S3-ke
vomic (671)|15.4.2014 08:18
Mám doma starý CW modul mám dojem Phillips nebo možná i origoš Technisat (vím jen že má modro-bílou samolepu), je to tak 10 let starý modul ale pořád šlape - mám ho přímo v televizi. Jen netuším zda umí ten Dualcrypt.
Jinak jsem volal asi 5ti prodejcům v ČR a všici mají jen INT verzi ... asi si zajedu do Zittau přímo do krámu.
Koukám ještě že se v německu prodávají verze S Edition a S1 - obě stojí stejné peníze. Je jedno jakou z těch verzí nebo opět je nějaká lepší :) ?
golfLC (1941)|15.4.2014 09:55
To je starý philips, dualdecrypt nemá.... Mám ho aj ja, v tomto vlákne je foto na prvej strane.... Ak by sa Ti dalo zohnať ten Technisat CW ešte niekde, aj u známych sa to niekedy povaľuje, ani nevedia načo to slúži...
A ak máš možnosť vybrať, vyber S-kovú verziu, tá má strieborné podsvietené hliníkové diaľkové https://www.technisat.com/de_DE/TechniControl-Plus/352-9598-8649/ a sa mi zdá, že aj internú čítačku má nie conax ale nagravision za HD+, býva priamo modul s kartou v balení, ale pre naše končiny niekedy bezpredmetné. SW-ovo sú na tom rovnako, aj do S, aj do S1-ky ide ten istý firmware...
Hornet F-18 (1328)|15.4.2014 10:03
golfe, este by mohol mozno zohnat tie Mascomy, co pouzivam ja. Idu dobre a s tym poslednym fw 1.27 zrejme totozne ako stare dobre Technisaty cw. Este funguju dobre aj niektore Smit-y, ale verziu neviem. Posledna moznost su Technisat Irdeto CI+....s tymto poslednym fw som ich neskusal, ale mozno by sa dali pouzit.
golfLC (1941)|15.4.2014 10:07
Jasne Hornet, nemám však možnosť odskúšať, preto som čakal, že sa niekto pridá, kto má s nimi skúsenosti8-) Aj keď sme už teraz od témy S3-ky mimoB-)

Najlepšie by bolo, keby sme v tejto diskusií ďalej pokračovali tu: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti
jirka67 (233)|15.4.2014 10:20
Také doporučuji Technisat CW, zrovna nyní se objevuje na aukro.cz. Ale ještě je nutno zjistit, zda to je art. num. 0003/4535. Více je popis doporučených modulů na omko.cz
golfLC (1941)|15.4.2014 10:46
Môže byť modul Technisat CW aj verzie art.num. 0001/4535. Na tieto verzie je podpora až do dnes a v S3-ke mám ten. V S1-ke 2 x 0003/45358-)

Ak myslíš tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] alebo tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tak nech ho vomic berie čo najrýchlejšie :-!!!
golfLC (1941)|15.4.2014 11:05
a bral by som za tú cenu rovno oba:-)-
mh84 (33)|15.4.2014 11:17
Mohl bych zpět k S3? :) Předpokládám, že oblíbené skupiny přejmenovat nejde že?
golfLC (1941)|15.4.2014 17:38
Nie, to nejde, ale na Technisate sa to nerieši preto, lebo v celkovom zozname programov ich vieš triediť podľa toho, napríklad akého žánru sú, prípadne podkytovateľov, .... takže obľúbené skupiny napríklad ja vôbec nevyužívam.



Dagy2 (3153)|15.4.2014 18:51
Jemne zhrniem:
1/
S3 - len jeden program naraz pozerať alebo nahrávať a pozerať ten istý, alebo nahrávať a pozerať nahraté z HDD
S/S1 - dva tunery, ale pre užívateľa sa prístroj správa ako jedna krabička. Handling oboch tunerov je daný FW prijímača, užívateľ nevie (ak to špeciálne nezisťuje) kedy ktorý tuner je aktívny. Má jeden zoznam naladených kanálov a nestará sa o to, ktorý tuner bude aktívny.
pri zapojení len jedného kábla do S/S1 je v menu opcia "počet antén" a po nastavení "1" sa vykoná vnútorné prepojenie prívodného kábla medzi tunermi.
potom možno naraz pozerať síce rôzne TP ale len z jednej polarizácie a jednoho pásma - jeden z tunerov ovláda LNB a druhý má prístup len na nastavené parametre.

2/
možnosti sú naozaj dual-decrypt a potom je človek obmedzený na jeden TP s kodovanými programami alebo 1xkodovaný + FTA.
férové je upozorniť pri súčasnom set-upe skylinku a stave u Technisatu, že u TP s bitrate vyšším ako 62Mbps (t.j. TP s FEC5/6) nefunguje korektne paralelné nahrávanie. to je fakt, či soudruzi sľúbili že na tom zapracujú alebo nie.

3/
prenos nahrávok funguje teda cez Mediaport (freeware Techinsatu) bez problémov, možno kopírovať naraz všetky označené nahrávky do PC. Pri použití Mediaportu možno naraz sledovať program TV, nie nahrávať.
Kopírovaná nahrávka je takto v jednom súbore, nedelená.

4/
sice SetEdit tiež nepíše, že by S3 bola podporovaná na rozdiel od S1/S ale nechápem prečo by to nešlo.
V klasickom naladení máš k dispozícii 4 favoritné zoznamy bez možnosti ich pomenovať - majú zadaný textový reťazec a pri zmene jazyka sa zmení adekvátne ich názov.
Ja v mojom starom kráme mám pomocou SetEdit vytvorené skupiny ktoré staršie prijímače nepoznali - SPORT, Hudba, NEWS, FILMY, DETI a pod. Na toto používam skupinu "Provider", kde SetEdit vie zmeniť názov napr. "Skylink" na ľubovoľný. V menu mám potom celkový zoznam, 4 fav zoznamy, provideri - kde mám tieto možnosti. U rádiového zoznamu to používam ako ROCK, POP, Klasika a pod. Veľmi dobrá pomôcka.
vomic (671)|15.4.2014 21:45
[QUOTE=golfLC;486798]Môže byť modul Technisat CW aj verzie art.num. 0001/4535. Na tieto verzie je podpora až do dnes a v S3-ke mám ten. V S1-ke 2 x 0003/45358-)

Ak myslíš tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] alebo tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tak nech ho vomic berie čo najrýchlejšie :-!!![/QUOTE]
Dik za tip, ten drazsi koupen duhy uz byl pryc :)
Jinak verzi S1 deutch maji v Zittau skladem takze tam v patek sjedu to koupit. Doufam ze cz manual se da stahnout nekde z webu ... Pripadny link by bodl :)
golfLC (1941)|15.4.2014 22:46
Základ totožný, ak niečo nebudeš vedieť, daj vedieťB-)

[HTML]ftp://tsdownload:JP7g5hVD@ftp1.technisat.de/assets/medias/docus/46/$v2/shortinst_Digit_ISIO_S_International-Edition_CZ.pdf[/HTML]
Dagy2 (3153)|16.4.2014 21:08
[QUOTE=vomic;486840]Dik za tip, ten drazsi koupen duhy uz byl pryc :)
Jinak verzi S1 deutch maji v Zittau skladem takze tam v patek sjedu to koupit. Doufam ze cz manual se da stahnout nekde z webu ... Pripadny link by bodl :)[/QUOTE]

No piatok je blbý deň na kúpu Technisatu. Ver mi. Hlavne ak sa jedná o Veľký piatok...
vomic (671)|17.4.2014 06:46
věřím a zajel jsem tam už včera protože se mi uvolnilo odpoledne a i žena se svezla pro velikonoční nákup cukrátek, takže sme dovezli Technisat a krabici čokolád :)

Nakonec jsem pořídil tu verzi S s aluminiovým ovladačem a předplacenou HD+ německou kartou na rok, protože S1 měli poslední výstavní kus a byl řádně poškrábanej. Jinak měli zrovna -10% akci na vybraný Technisat včetně S takže cena byla ve výsledku ještě o 10Eur menší než ceníkovka S1 verze.
Dnes nebo zítra má dorazit ta čtečka z aukra.

Jinak kdyby někdo chtěl HD+ kartu na německý HD z Astry nechal bych jí za 600,- já jí nevyužiji.
golfLC (1941)|17.4.2014 09:28
Tak paráda a gratulujem :BB:

Viem si predstaviť, aký si netrpezlivý, aby si to už rozchodil aj s modulom8-)

Tiež som Ti odporúčal túto verziu, to diaľkové je parádne, ja mám S1 verziu... ale v konečnom dôsledku by som ho aj tak nevyužil, nakoľko používam od Philipsu universal Prestigo SRU 8015:-)-

Ale aby bol na fóre poriadok, v pripade potreby už píš do témy na ISIO SB-)
mh84 (33)|19.4.2014 22:52
Objevil jsem takovou nepříjemnou věc ohledně nahrávání. Při nahrávání ze standby (bez quickstartu) je prvních několik sekund nahrávky zakódovaných s čímž má trochu problém jak přijímač tak hlavně přehrávače TS streamu.

Ještě divnější je, že zřejmě takto "poškozené" nahrávky nejde kopírovat po síti ven. Vždy je musím přesunout do adresáře a pak kopírovat celý adresář.

Chápu, že je to způsobeno prodlevou než se načte modul a karta, ale mohli to nějak domyslet. Střih to asi řeší, ale ručně stříhat každou nahrávku opravdu nechci.

Mimochodem kopírování na NAS je extrémě pomalé. Tak 1GB za 5 minut. Tohle mě taky dost zklamalo.
Dagy2 (3153)|20.4.2014 10:39
1/ zaujímavý poznatok o zakodovanom začiatku, s ktorým sa tu nikdo iný nestretol?
možno by si mohol dať typ modulu. Zrejme si to písal niekde predtým ale aby prípadný "reakcionár" nemusel hľadať.

2/ je rozdiel asi v dvojnásobnej rýchlosti aspoň u starých Technisatov keď kopíruješ z menu Technisatu a keď kopíruješ pomocou Mediaportu povelom z PC. Nepíšeš ako robíš kopírovanie.
A dúfam nehovoríme o WiFi pripojení
mh84 (33)|20.4.2014 10:47
No je to tak, jak to popisuju. Dokonce se občas objeví u nahrávky pokud přetočím uplně na začátek místo EPG informací ta hláška o 90 minutách, že záznam nejde z licenčních důvodů přehrát. Musím ještě vypozorovat, kdy přesně to dělá. Naposled se to stalo např. u History HD.

Module je Technisat IR CI+

Kopíruju přímo z menu Technisatu po 1Gb síti.

Doplnění: Tak dnes v noci to udělalo znova. První nahrávaná věc přeskočí hned na 4s. První 4s nejdou přehrát a nejde to kopírovat ven. Toto je úplně nejhorší, protože to ani nic nenapíše, jen to nejde zkopírovat.

To co se nahrálo potom, už je úplně v pořádku.

Jinak ty 4s přesně odpovídají tomu jak dlouho trvá, než zmizí hláška o zakódovaném programu při zapnutí přijímače.
Dagy2 (3153)|20.4.2014 20:13
s modulom ti nepomôžem, vypnutie hlášok tam niekde v menu nie je?

pokiaľ všetko prácne kopíruješ to je celkom "opruz". Ale nerob to cez prijímač, má to niekoľko nevýhod:
- ukrutne pomalé
- delí nahrávku
- blokuje prijímač.

stiahni si do PC program Mediaport. V PC potom označíš nahrávky ktoré chceš stiahnuť a sťahovanie beží počas sledovanie TV jedno po druhom. Nahrávky máš v jednom súbore bez ohľadu na veľkosť. Rýchlosť kopírovania je tak 3-násobná.
mh84 (33)|21.4.2014 00:56
S modulem problém nemám. Hlášky tam vypnout jdou. Dával jsem to jen jako příklad, že stejně dlouho trvá přijímači, než naskočí dekódování.

Bohužel mám Mac, takže Mediaport nepřichází v úvahu. No po experimentech s TSD jsem přešel na FAT32, takže není problém dle potřeby disk odpojit a přesunout data najednou.

Ale i tak tyhle drobnosti zamrzí. Řešit by to Technisat klidně mohl myslím.
golfLC (1941)|21.4.2014 10:38
Ja ho mám v režime rýchleho štartu, nakoľko využívam programovanie na diaľku cez app MyTechnisat, v tom prípade problém s inicializáciou odpadá.
Dagy2 (3153)|4.5.2014 10:25
ono sa to rôzni - od dátumu 9.5. cez týždňové až po mesačné lehoty.
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4012239_-technistar-s3-isio-schwarz-technisat.html

súdruzi možno prestavovali nejakú linku a využili 2 za sebou idúce skrátené pracovné týždne + nejaké školské prázdniny na odstávku výroby. To môže byť úplne normálne.

S1 je na sklade
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2658467_-digit-isio-s1-technisat.html#bgh
golfLC (1941)|16.7.2014 22:37
poprosím Vás, pokračujte ohľadom prijímača Technisat DIGIT ISIO S2 v samostatne vytvorenej téme na tento typ tu Technisat DIGIT ISIO S2
tatos46 (21)|19.8.2014 20:20
Dnes jsem konečně koupil a instaloval do S3 modul TechniCrypt IR CI+. Spokojenost! Původní MASCOM AlphaCrypt TC, pro dvě karty zlobil. Nebyla pro něj poslední, sedmičková aktualizace SW. Pouze 3. 25
golfLC (1941)|20.8.2014 07:48
Tatos, niekedy, ale vazne len niekedy robil TechnisatTechniCrypt Modul šarapatu s nahrávkou, casove obmedzenie na zhliadnutie nahravky, vtedy ju staci len trochu pretocit a vsjo OK, pripadne presunut do inej zlozky v nahravkach. Neviem ako je to na poslednom fw-e prijimaca, s tym predchadzajucim mi to robilo, potom som zohnal este stare technisat CW moduly a s nimi mi zatial vsetko fachci...
mh84 (33)|20.8.2014 09:58
Dělá to pořád.
tatos46 (21)|30.10.2014 09:46
Po aktualizaci internetového seznamu mi zmizelo Youtube. Nevíte někdo důvod? Díky.
Hornet F-18 (1328)|30.10.2014 12:37
tatos46,
bohuzial Yotube vyhodili zo zoznamu...nechapem preco. Bola to jedna z mala uzitocnych adries, mozno budu ten link prerabat?
Mne to tiez pred par dnami na S1 vypadlo.
vitekv (5)|28.11.2014 22:50
Hlásím se jako nový a spokojený uživatel S3 ISIO. Díky tomuto fóru jsem jej vybral a zatím spokojenost (Skylink s modulem TechniCAM CW). Děkuji vám, pánové za zkušenosti a tipy.
Musím taky zmínit pozitivní zkušenost s prodejcem OMKO. Super přístup při koupi: borec mi přístroj předvedl, provedl základní naladění, kecal se mnou půl hodiny o všem možném (týkajícím se SAT techniky, samozřejmě), nabídl pomoc, kdyby bylo potřeba atd. Nechci tu zabírat místo, ale prostě jsem odcházel s pocitem, že prodejce není jen výběrčí peněz, je ochotný a problematice rozumí, což se mi často nestává. Za to, jak neslavně dopadl SIR z hlediska firmware, přece může pouze Technisat se Skylinkem a ne OMKO.

Ale teď už k tématu - youtube zřejmě přestalo fungovat na všech Technisatech, protože Google začal vyžadovat od tvůrců zařízení poplatek za připojení ke své službě: http://forum.digitalfernsehen.de/forum/technisat/341136-youtube-auf-digit-isio-s2-geht-nicht-mehr-3.html

Takže buď se Technisat plácne přes kapsu a s Googlem se dohodne nebo máme smůlu.
Dagy2 (3153)|29.11.2014 21:03
vitekv, vitej a ostrý obraz. B-)

Ale neodpustím si poznámku - bez zloby, len čísté konštatovanie: Víš, bol tu jeden a ten sa tu vystatoval že testuje moduly, prístroje, fast scan, všetko mu na stole bežalo jak víno a užívatelia po prvom dni čo sa to začalo predávať prišli na to, že to tak nie je.
Nakoniec prehlásil že on s tým nič nemá, má len na starosti to, aby jeho zákazníkom fungovali prístroje 100%-ne. A oni nefungovali....\\/
tým ale netvrdím, že v tej firme nie sú aj ochotní predajcovia a odborníci aj keď moje skúsenosti sú iné. A to som tam bol nie raz.

P.S. A SIR nedopadol nijak zle. treba len ten vychválený prekliaty fastscan zrušiť.
vitekv (5)|1.12.2014 09:57
Díky, obraz jak víno je. Hlavně si užívám bezproblémový provoz. Po předchozích set top boxech Homecast (sice dvoutunerový s interním HDD, ale ještě historická nevychytaná technologie) a HD BOX (neustálé laborování s firmware a pluginy, alespoň jednou týdně zamrznutí a nutný tvrdý restart) konečně něco, co samo funguje tak, jak má.
golfLC (1941)|1.12.2014 10:15
A to ked este zistiš vyhody EPG-SFI a jeho bezproblemovy chod s casovacmi a inteligentnym casovacom serií, tak ho už isto nepustiš z ruky... Aj editacia a export nahravok maju vychytany do jednoducheho ovladania...
vitekv (5)|1.12.2014 10:27
Jojo, noční auto update SFI už si užívám :-) Sice jsem zvyklý na jiný styl zobrazení přehledu EPG - ve svislé ose jednotlivé kanály a ve vodorovné časová osa, ale na tento Technisatí přístup se dá taky zvyknout.

Na nahrávky se teprve chystám. Doufám, že nebude problém s napájením externího 2,5" HDD. Mám v merku 500GB WD, ten snad utáhne.
golfLC (1941)|1.12.2014 10:33
Odskusanu mam vacsinu wd2,5" hdd a ziadny problem. Perfektna vec v sfi je v casovaci serii, kde si vies nadefinovat napr. nejaky serial a prijimac si hi uz automaticky pridava do casovaca bez toho, aby si do toho nejak zasahoval, vies nadefinovat aj dni a orientacny cas serialu, aby si nahraval len premieru a reprizu uz nie, no je toho neurekom, staci mu zadat len klucove slovo programu a uz di prijimac spravi vsetko sam. Das napriklad noviny a nahra vsetky televizne noviny, samozrejme s casovou postupnostou a neprekryvanim casovacoc... Ja som napriklad na technisate vyrastal, tak mne zase logika inych EPG pride nevyhovujuca. Mas ho v LAN sieti a mas "chytry" telefon?
KamilZ (10277)|1.12.2014 11:51
A už tam konečně soudruzi z NDR vyřešili problém s dvěma kartami a CI moduly?
golfLC (1941)|1.12.2014 12:20
S3 je Kamil len jednotuner
Dagy2 (3153)|1.12.2014 12:27
soudruzi z NDR toto vyřesili již v 2008.
Ale i když nejsem škodolibý teším se na korejské soudruhy na čele s velikým Kimem jak toto budou řešit až již nebude ICE. Nebo třeba sledování PL od DigiTV. Zejména v přijímačích, kde je pouze výkon a výkon ovšem k tomu žádný, nebo pouze jeden CI-slot. Nevadí skoukneme co fičí na TV8, TV Noe nebo Regionální televizi.:-!!!
KamilZ (10277)|1.12.2014 12:48
[QUOTE=Dagy2;500789]soudruzi z NDR toto vyřesili již v 2008. [/QUOTE]Hm, tak proč se to zde mohutně u ISIO řešilo ještě letos, když už 4 roky ten problém není (nebo je ISIO3 už tak staré a problém byl jen u ISIO1/2?, nevím, nějak zase detailně to nesleduji)?
vitekv (5)|1.12.2014 12:56
[QUOTE=golfLC;500781]Odskusanu mam vacsinu wd2,5" hdd a ziadny problem. Perfektna vec v sfi je v casovaci serii, kde si vies nadefinovat napr. nejaky serial a prijimac si hi uz automaticky pridava do casovaca bez toho, aby si do toho nejak zasahoval, vies nadefinovat aj dni a orientacny cas serialu, aby si nahraval len premieru a reprizu uz nie, no je toho neurekom, staci mu zadat len klucove slovo programu a uz di prijimac spravi vsetko sam. Das napriklad noviny a nahra vsetky televizne noviny, samozrejme s casovou postupnostou a neprekryvanim casovacoc... Ja som napriklad na technisate vyrastal, tak mne zase logika inych EPG pride nevyhovujuca. Mas ho v LAN sieti a mas "chytry" telefon?[/QUOTE]

Díky moc za tipy, vyzkouším.
V LAN jej mám, ale chytrý telefon ne. Trochu mi chybí možnost editace seznamu programů přes PC, ale už jsem se s tím porval. Přetahovat nahrávky nepotřebuju, takže LAN využívám pouze na internet v příjmači, hlavně iVysílání ČT. Škoda toho chybějícího youtube.
Dagy2 (3153)|1.12.2014 14:01
Možnost editace seznamu v PC je u TechniSatu odjakživa. Není ovšem on-line. Musíš stáhnout konfiguraci na USB a programy zeditovat v PC pomocí SetEdit nebo pomocí programu TechniPort ze stránky Technisat.de.
Když koukneš zde do Tipů a triků maš tam vše popsané - zálohy i editace. Pokud chceš vytvořit další FAV listy, mužeš zkusit dle návodu v Tipech. Ten ovšem 100% platí pro starší přijímače, nevím zda u ISIO je to úplně obdobně.
Jinak editace programů v samotném přijímači je rychlá a editor používám pouze na tvoření speciálních FAV listů, které nelze přímo v SAT. O editaci máš také v Tipech několik pomůcek.
vitekv (5)|1.12.2014 14:14
Tak toto jsem přehlédl. Děkuji za tip. Určitě vyzkouším.