Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

4K rozlišení

Tonito (53)|13.6.2014 18:20
[QUOTE=Pavell007;490936]Včera jsem koukal na brazilie-chorvatsko a teda jsem si říkal, aniž bych cokoliv tušil, jestli to bude nebo nebude v 4k, že ten obraz speciálně, když byly detaily na hráče, je fakt super-plynulej a tak zvláštně ostrohladkej-mně v tu chvíli napadlo, jestli to nejedou na nějaký rychlokamery, fakt bylo znát na první dojem, že je obraz trošku jinej.[/QUOTE]

Jaký máš zdroj signálu, případně pozorovací vzdálenost? Já měl zase dojem, že se dívám na lepší SD! Už při zahájení jsem se díval jak některé záběry mozaikovaly a byly rozostřené. Pak přišlo fotbalové studio a vše bylo skvělé. No a v zápase to bylo celkem v pořádku do té doby, než přišly na řadu opakovačky a to logo před nimi. Obraz zřetelně kostičkoval! Stejně tak problematické byly zaběry od brány přes sít´ nebo letecké záběry, kde "rosolovatěly" hrany na střešní konstrukci ... Až jsem si pro jistotu zajel do menu abych si zkontroloval kvalitu signálu. Používám vestavěný satelitní tuner a Skylink. Signál 100%, kvalita 100% ... Takže mám podezření, že je opět ořezaný datový tok!

Rád bych věděl, jestli má někdo podobnou zkušenost, protože já osobně jsem čekal od obrazu více. A nevěřím, že tohle nám servírují z Brazílie.
bastlir (3245)|13.6.2014 18:49
Mně ten humbuk kolem 4k tak trochu připomíná humbuk kolem 3D. Jinými slovy ... v predváděcí místnosti na velkém panelu z BR to je úžasné, ale doma to prakticky využití nemá.
LuckyCat (283)|13.6.2014 18:50
Akože v čom nemá využitie? Môžeš bližšie opísať?
bastlir (3245)|13.6.2014 19:04
Když vezmu v úvahu, že většina lidí (aspoň co jsem já v domácnostech viděl) doma má panely kolem 40" a dívá se na to třeba přes celou místnost, pak rozdíl mezi Full HD a 4k stejně nerozezná. Navíc ... co je platné, když ti třeba ten fotbal snímají ve 4k, když to distribuce stejně zabije. Dávat 200 litrů za něco, o čem bych mohl jen říkat, že to také mám a distributor mně to stejně neposkytne, tak to je drahá sranda. Ono stačí, co si Skylink účtuje za HD kanály.
LuckyCat (283)|13.6.2014 19:13
Ale zas je aj dosť veľa ľudí, ktorí si chcú zriadit domace kino doma a pozerajú často alebo výlučne len z nosičov alebo ukl. zariadení a tí odcenia (a dajú za to nemalé peniaze), keď technológia napreduje a dovolí im doma si vychutnať film či hudbu v super kvalite a vo veľkých rozmeroch. Technológia napreduje a ceny všetkého pojdu preto stále nižšie a nižšie a my jej priaznivci z toho stále budeme mat radosť :-)
bastlir (3245)|13.6.2014 19:36
To ano, mně se také líbí Rolls Royce, na druhou stranu vím, že s ním nikdy do práce jezdit nebudu. Popsal jsi to ale velice přesně "Ale zas je aj dosť veľa ľudí, ktorí si chcú zriadit domace kino doma...", jenže to není většina. Nadšenci totiž z principu koupí všechno nové, už jenom proto, že je to nové. Já na to pohlížím spíš očima širší cílové skupiny zákazníků. Věř tomu, že už výrobci mají v rukávu další technickou bombu za spoustu peněz a jejich marketing se ti zase bude snažit nabušit do hlavy, že bez toho vlastně nemůžeš vůbec žít.
A teď trochu odbočím:
Proč myslíš, že ti například technik od Samsungu při výměně modulu ten starý nenechá? Třeba proto, abys nezjistil, že ten samý modul má už prokovené vývrty pro typy TV, které se budou prodávat až v příští sezóně.
LuckyCat (283)|13.6.2014 19:56
Áno, maš aj Ty pravdu, ale ja som reagoval na tvoj príspevok v ktorom nazývaš 4k technológiu možným "humbuchom", teda bavím sa o dannej technológií , nie výrobcoch...Ten, kto má aspoň základné znalosti o tom, ako funguje zobrazovanie v dnešných tv vie , že čím viac pixelov , tým lepší bude obraz, hlavne pri väčšej uhlopriečke (nejdem rozpisovať aj iné faktory, ktoré majú vplyv na kvalitu, keďže sa bavime o 4k) Takže, nech už sa na to budeme pozerať ako chceme, je táto technologia krok v pred.. Alebo má niekto iný nápad ako dosiahnuť ostrejší , kvalitnejší obraz pri väčšej uhlopriečke?... Nech si potom výrobcovia tlačia do hláv komu chcú čo chcú, pokiaľ bude fanda domáceho kina sedieť bližšie pri väčšej tv a bude mať napriek tomu ostrejší obraz (bez viditeľného riadkovania ) bude to pokrok a bude to stáť za to. To isté prinesie 4k aj do pasívneho 3D....
Máš pravdu, väčšina ľudí nemá doma veľké tv a najdrahšiu technológiu, a to hlavne kvôli cene a niekedy aj rozmerom, ale veľa ľudí doma nemá ani high-end zostavu .. tiež kvôli cene, prípadne rozmerom. (váhe ;-) ) .. je to za to len chviľkový humbuch? ;-) Ver mi že nie je. . Vždy sa nájdu ľudia, ktorí sú ochotní dať peniaze za to, aby si hudbu či obraz vychutnali podľa svojich predstáv ...
vivid.sk (11472)|13.6.2014 20:01
4k zmysel ma. Treba na to rozumnu uhlopriecku, rozumnu sledovaciu vzdialenost a kvalitny obsah, ktory momentalne neexistuje. Ale skor ci neskor to pride a stane sa standard. Vyrobcovia musia inovovat. Zial nie vsetky TV, ktore su 4K su automaticky lepsie ako FullHD. Dokazuju to prve reviews entry level 4K TV (Samsung, LG), ktore okrem rozlisenia nemaju v nicom navrch oproti spickovym FullHD panelom.
Jan10 (836)|13.6.2014 20:31
Všechno je to o sledovací vzdálenosti resp. úhlopříčce. Jak je komu libo - pokud se bude dívat na 60" TV > 2,5 metru - pak SEM s vyšším rozlišením. V opačném případě je to overkill.
K Brazilii - docela by mě zajímalo, na jaký kamery to snímají - je to pořád ta retro prokládačka? To by teda byl opruz ... Oni to sice vysílají prokládaně - ale není ten zdroj 50p ? Kurva, jsme ve 21. století nebo v polovině 20. ??? Co bude vypadat líp - 1080i degradovaný (jinak to nejde) deinterlacingem, nebo 720p z progresivního zdroje?
720p možno vidět zde: http://www.ceskatelevize.cz/sport/zive-vysilani/ samozřejmě se směšným datovým tokem ... ale zdroj bude suprextra skoro od zdroje - takže i když by to bylo chucpe 1080i, tak z toho ČT naše drahá miliardová (platíte výpalné ?!!) udělá kvalitní 720p skoro jak živý, když tedy odmyslíme tu kompresi - statické záběry budou OK - studio - tam není problém ani s prokládáním - selbstverstandlich ...
Ivo Mašek (10205)|13.6.2014 20:32
To rozlišení 3840 x 2160, tedy 4K, je nutnost pro velké obrazovky. A nemusí to být zrovna žádný extrem. Čím menší pixel a čím jejich větší "hustota", tím lépe. To, že takové TV jsou drahé a u nás si to zatím moc lidí nekoupí, tak to není argument. Televize (ono vlastně všechno) se nevyrábí kvůli naší republičce (kde realné mzdy zdaleka nedosahují ani těch rakouských). Ono tohle nevisí na našem trhu, ale na úplně jiných vyspělých trzích, na státech s vysokou životní úrovní a vysokou kvalitou života. Tam je ten řídící lidský potenciál, kvůli kterému se výrobky vyrábí - rozhodně ne kvůli nám. Ono vzato, když se k nám takové produkty vůbec dovážet nebudou, tak firmy to ani nepocítí.
Takže 4K je dobrá věc a je dobře, že to žije a rozvíjí se to dopředu
bastlir (3245)|13.6.2014 20:33
Já se nepřu o důležitosti technického pokroku a dokonce ani sám sebe nazačleňuji do většinové skupiny, protože sám jsem ochoten utrácet peníze za různé nové "kraviny". Ale jak tu už bylo řečeno a koneckonců jak i samotní prodejci zákazníkům říkají - 4k je pro velké panely. Vrátím-li se k realitě, většina lidí nejenom nemá žádné uložiště, ale ani satelit. Pokud se podívám do nabídky našeho DVB-T vysílání, kde v Praze chytám jen 5 kanálů v HD, tak na co bych kupoval 4k TV? Já bych spíš ocenil celé vysílání v HD a s plným zvukovým doprovodem.
Ivo Mašek (10205)|13.6.2014 20:38
K tomu přenosu z Brazílie: Měly by se konat zatím jen 3 přenosy v 4K [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

---------- Doplněno v 18:38 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:34 ----------

[QUOTE]tak na co bych kupoval 4k TV?[/QUOTE]
Už jsem to vysvětlil (snad po lopatě). Ty, jako český zákazník, nejsi pro spoustu firem vůbec důležitý. Pro spoustu firem jsou důležití zákazníci v západní Evropě, severní Americe, na blízkém Východě, ....... Tam střední vrstva nedře bídu a neslintá. Tam jsou úplně jinde a oni určují trh. Ty jako čecháček absolutně vůbec ne.
bastlir (3245)|13.6.2014 20:45
[QUOTE=Ivo Mašek;490968]......Ty, jako český zákazník, nejsi pro spoustu firem vůbec důležitý. .....[/QUOTE]
A já myslel, že jo.:-E
vivid.sk (11472)|13.6.2014 20:49
[QUOTE=Jan10;490965]720p možno vidět zde[/QUOTE]
no ale to je trosku ina vec. 720p z archivu je predsa 25p. 720p ma vyznam akurat v svojej neprekladanej forme koli 50p obsahu. Nie preto, ze je to p.
1080i vysielanie vyznam stale ma, v pripade ze sa vysiela nativny 25p zdroj (teda filmovy material). Vtedy mas k dispozicii normalny plnohodnotny 1080p vystup.
Horsie je to v pripade nativneho prekladaneho zdroja (hokej, futbal) a panning scen. Tam prichadza k rapidnemu dopoctu.


Ivo> ono nejde o kupnu silu, ale o to, aky nativny obsah majitel 4K TV ma moznost sledovat? Japonsko je ako jedina krajina v tomto naozaj vpredu. Ale co ti ostatni?
Jan10 (836)|13.6.2014 20:51
To jasný, že naše banánová republika bez banánů nikoho netankuje ...
K tomu 4k vs. malá úhlopříčka - kdo bude koukat na metrovou úhlopříčku ze vzdálenosti míň než 1,5 metru, aby to 4k částečně využil? Já teda ne ... nejsu chameleon, abych koulel očima až na záda ... Já chci kvalitní TV - tedy kontrast, odezvu, sledovací úhly + kvalitní kalibraci barev a kvalitní zpracování obrazu. Full HD je pro mě velmi vysoký rozlišení, víc nepotřebuji.
Ano - z Brazilie budou jenom 3 přenosy (vč. vinále) - zajímalo by mě, jestli se i ostatní zápasy snímají na 4k kamery a pouze se pak odbavují/vysílají v nížším rozlišení ... Docela bych rád viděl nějakakou ukázku, nebo aspoň screenshot z toho 4k vysílání ... aby měl člověk srovnání - o co přichází když kouká na 1080i nebo 720p
btw. Pařízek v 7. muxu měl svýho času na ČT Sport tuším až 10 Mbps - nevíte jak to vypadá teď?
Ivo Mašek (10205)|13.6.2014 20:52
[QUOTE]Ivo> ono nejde o kupnu silu, ale o to, aky nativny obsah majitel 4K TV ma moznost sledovat? Japonsko je ako jedina krajina v tomto naozaj vpredu. Ale co ti ostatni?[/QUOTE]
To je otázka řekl bych krátkého času. Např. z toho MS to už mohou v některých zemích přijímat. V Evropě na tom asi bude nejlépe Británie, zatím. Naši část Evropy zatím vynech.
Jan10 (836)|13.6.2014 20:58
Je to tak - na ČT ivisílání je pouze 25p, což je podle mě (nechcu dělat chytrýho) chyba - na ten fotbálek by bylo aspoň pro mě lepší 576x50p (ideálně 60p pro monitory). Něco se dá dohnat interpolací pohybu, pokud ten net člověk dostane do TV s interpolací, ale to jsme zase na tom podobně jako v případě deinterlacingu .. Osobně nechápu k čemu je dobrý prokládaný obraz v jiném formátu než 576i pro staré skleněnky. Na LCD/plazmu je podle mě vždy lepší při stejném datovém toku prograsivní vstup než proklad ...
LuckyCat (283)|13.6.2014 20:58
4k vysielanie u nás bude asi ešte ďaleka budúcnosť (poriadne a kvalitné asi aj všade) .Skôr vidim jeho využitie na sledovanie z nosičov , tak ako tomu bolo (a zatiaľ aj je) pri fullhd...
Takže si dajme otázku. . Koľko staníc vysiela v kvalitnom fullhd? Koľko ľudí ale má doma tv s fullhd ?
Takto vidím vývoj aj 4k..
vivid.sk (11472)|13.6.2014 21:05
[QUOTE=LuckyCat;490981]na sledovanie z nosičov[/QUOTE]
a z akych? :D

Prave preto este dnes nema zmysel 4K, treba naozaj chvilku pockat.

[QUOTE=Jan10;490980]Osobně nechápu k čemu je dobrý prokládaný obraz v jiném formátu než 576i pro staré skleněnky[/QUOTE]
Pretoze zvitazil pri navrhu opat hlupy kompromis, ktory tu budeme trpiet v roznych podobach (DVB-x) este dlhe roky. Nastastie pri 2K a 4K uz je prekladanie natvrvalo pochovane.
Jan10 (836)|13.6.2014 21:09
Já vím - je to daný opět historicky - TV neumí 1080px50 - tak se vysílá 1080i nebo 720p - nevím proč to takhle bylo tehdy daný ve specifikacích ...
Když už si platíme tu ČT prapagandu, tak by aspoň mahli - jak to ostatně mají ze zákona - být tím "technologickým leadrem" a spustit aspoň ve městech 4k multiplex - samozřejmě DVB-T2 HEVC - to by aspoň sportovní fajnšmekři / ti co chtějí vidět Kalouska ve 4k - mohli začít kupovat nové televize/tunery s 4k HEVC - až budou - a postupně by se organicky přešlo během let na tuto technologii. Ne jak tomu bylo při tom nešťasným přechodu na digitál, kdy byla možnost rozjet to komplet v AVC s 3krát lepším obrazem/počtem programů na mux, ale oni tady umožnili výprodat řetězcům sklady neprodejnýho zastaralýho šuntu MPEG2 a pak když se to spouštělo naostro, tak už na to čumělo tolik lidí v testu, že si nedovolili přejít na lepší technologii - takže ať jdou do pr... s historickou technologii - test musí být na tom nejnovějším co je k dispozici a ať to celorepublikově spustí na ostro až třeba za několik let, ale jestli si zas majitelé 4k AVC vyřvou spuštění ostrého vysílání s poloviční kvalitou, kvůli tomu že teď budou testovat v zastarávjícím AVC a spousta lidí si nakoupí 4k výprodej - podobně jako tomu bylo u settopboxů v MPEG2 ....
LuckyCat (283)|13.6.2014 21:12
Vivid. Vsak ja som nemyslel hned :-)
..v prípade fullhd BD ..
vivid.sk (11472)|13.6.2014 21:23
Majitelia si mozu pozerat demo 4K zabery z youtube :D a vytesovat sa.
Martas 00 (114)|13.6.2014 21:31
Jak je to s tim 4K u teto TV https://www.mall.cz/3d-televize/sharp-aquos-quattron-lc-60uq10e?v=624789 v popisu je uvedeno série UQ10 je jediná Full HD TV na trhu, která přehrává obsah 4K přes HDMI, kdy jak přehrává přirozený obsah 4K, tak současně vylepšuje zdroj Full HD nebo mění zdroj nižšího rozlišení na 4K. Z toho nejsem moc moudrej poradi mi nekdo?
vivid.sk (11472)|13.6.2014 21:37
Podla mna dalsi z ojeb Sharpu po ich zazracnej zltej farbe. Argumentovat sub-pixelmi je dost chore, kedze kazdy LCD pixel musi mat nutne niekolko subpixelov pre vytvorenie konkretnej farby za pomoci RGB matice.
Ivo Mašek (10205)|13.6.2014 21:45
[QUOTE=Martas 00;490988]Jak je to s tim 4K u teto TV https://www.mall.cz/3d-televize/sharp-aquos-quattron-lc-60uq10e?v=624789 v popisu je uvedeno série UQ10 je jediná Full HD TV na trhu, která přehrává obsah 4K přes HDMI, kdy jak přehrává přirozený obsah 4K, tak současně vylepšuje zdroj Full HD nebo mění zdroj nižšího rozlišení na 4K. Z toho nejsem moc moudrej poradi mi nekdo?[/QUOTE]
Není UHD !! Ale je kompatibilní. https://ebrochure.sharp.eu/sharp/apps/ebrochure/html/de-de/sehen/lcd-tv/lc-60uq10e Tudíž píší to na rovinu - nikoho neojebávají (klikni na Funktionen)
Jan10 (836)|13.6.2014 22:07
Problém je ovšem opačný než toto řešení od Sharpu - není 4k obsah >>> není potřeba 4k TV (tento Sharp je pro vesmír, kde je plno 4k obsahu, ale žádná 4k TV - tak aspoň zobrazí to všudypřítomné "4k" s dvojnásobným vertikálním rozlišením (než má FullHD) a žlutým pixelem (horizontálně) navíc. O nic jinýho než o dvojnásobné vertikální rozlišení oproti FullHD nejde. Se subpixelovým vyhlazováním s pomocí žlutého pixelu navíc ať na mě nechodí ...

---------- Doplněno v 22:07 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:03 ----------

Věc s má obecně tak, že všichni co vyhlíží nedočkavě to úžasný 4k, tak většinou neviděli ani kvalitní FullHD na kvalitním zobrazovadle s odpovídajícím okolním osvětlení. Docela by mě zajímal "slepý test" - kde by vedle sebe postavili OLED FullHD a vedle LCD 4k - kolik lidí by jako to úžasné 4k ve skutečnosti označilo to FullHD OLED ...
Jan10 (836)|13.6.2014 22:10
4k na LCD je dobrý tak na fotky - pohyb degraduje každé LCD už z principu. Až tady bude OLED se superrychlou odezvou + fotbálek se bude snímat rychlými kamerami (nerozmazaně) aspoň v 50 FPS + OLED TV velmi kvalitně provede interpolaci aspoň na 100 FPS - pak hurá 4k ; jinak je i to FullHD dost
LuckyCat (283)|13.6.2014 22:14
Všetko chce čas. . Treba čakať, veriť a tešiť sa.... nie zatracovať hneď ako keby sme to nechceli... Nik nie je jasnovidec, tak nepredbiehajme:-)
Pytkin (7947)|14.6.2014 01:08
no hlavne to tocili zrejme 50p nie 50i .. cize to neni rozmazane :)
Jan10 (836)|20.6.2014 17:34
Dobrej článek - o tom OLED - docela by mě zajímalo, jak je to s tím HDR ...
Akorát to jak tam píšou, že OLED nezlevní, tak od začátku roku už zlevnilo z 200.000 na 90.000 Kč, takže se dostalo na úroveň 4k top řad ve stejné úhlopříčce ...
Můžu než souhlasit s tím článkem, že OLED - nebo nějaké podobně kvalitní zobrazovadlo - ve FullHD by bylo přínosnější než 4k.
pepe112 (47)|26.6.2014 06:32
Zdravím chcel by som sa spýtať niekoho kto má už doma nejaký model uhd od samsungu ja som včera kúpil Samsung 55HU8500 ale ani za boha neviem ako ho prepojiť s PC ked grafika je nadupaná Gforce 780ti ale výstup hdmi 1.4,DVI,DisplayPort. Škoda že samsung nemá displayport skúste poradit ako to prepojiť chcel by som skúsiť nejaké hry dík
RoPo (6061)|26.6.2014 07:34
U 55HU8500 jsou na HDMI vstupu podporována tato rozlišení:

  • 3840x2160@30hz
  • 3840x2160@25hz
  • 3840x2160@24hz
  • 4096x2160@24hz
pepe112 (47)|26.6.2014 14:44
To ano ale ci ma pusti grafika keď ona ma len hdmi 1.4 a Samsung ma hdmi 2.0 skúsim dnes
vivid.sk (11472)|26.6.2014 14:53
[QUOTE=RoPo;491711]U 55HU8500 jsou na HDMI vstupu podporována tato rozlišení:[/QUOTE]
To nieje uplna pravda. Samsung ma HDMI 2.0, takze podporuje nativny 50/60Hz UHD progresivny vstup, okrem tych rozliseni, ktore uvadzas (ak som to spravne pochopil).

pepe112> Co sa tyka GPU, pri hrach ti pojde o co najvyssie fps (60), v tom pripade davam do pozornosti tuto informaciu (v editacnom okne)*
RoPo (6061)|26.6.2014 15:53
[QUOTE=vivid.sk;491737]podporuje nativny 50/60Hz UHD progresivny vstup[/QUOTE]

Právě, že toto rozlišení pro HDMI vstup nemá ve specifikaci.
vivid.sk (11472)|26.6.2014 16:07
Potom by HDMI 2.0 nemalo zmysel. Uvedene rozlisenie pretlacis aj cez HDMI 1.4. Pokial zariadenie deklaruje podporu HDMI 2.0, musi (resp. malo by) splnat aj uvedenu specifikaciu
RoPo (6061)|26.6.2014 17:57
Jedna věc je specifikace pro HDMI 2.0, s tím s tebou souhlasím (a sám se divím, že to Samsung takto očesal) a druhá věc je co má ve specifikaci daný model TV. Má tam pro HDMI jen právě to, co píši.

Já bych to viděl na to, že Samsung "si řekl", že moc HDMI 2.0 příspěvkových zařízení s plnou specifikací pro HDMI 2.0 není, tak to očesal.
vivid.sk (11472)|26.6.2014 18:36
[QUOTE=RoPo;491745]Já bych to viděl [/QUOTE]
A ja bych to videl tak, ze to niekde na webe nahovno "skopirovali" z ineho modelu (co je viac ako pravdepodobne).
Podla PDF specifikacie je uvedene, ze to TV podporuje (strana 211 a 229 z manualu).
RoPo (6061)|26.6.2014 19:03
A koukni na stranu 230. Tam je omezeni na rozliseni, ktere jsem uvedl. Chce to otestovat v reale.
pepe112 (47)|26.6.2014 19:25
Ako ja to otestujem?
RoPo (6061)|26.6.2014 21:31
Nastavis to pozadovane rozliseni, ktere jsem uvedl na graficke karte. Podporovat by je mela. Propojeni HDMI kabelem. Neotestujes rozliseni platná pro HDMI 2.0, protoze tvoje GK nema HDMI 2.0.
pepe112 (47)|26.6.2014 21:40
Skúšal som išlo mi to 4k 30fps hry vyzerali super ale sa mi zdá že ma vysoký imputlag
vivid.sk (11472)|26.6.2014 22:24
Na hry je 30Hz malo.

[QUOTE=pepe112;491760]ale sa mi zdá že ma vysoký imputlag [/QUOTE]
Musis premenovat vstup na "PC", potom klesne na tretinu.

[SPOILER]
As we’ve previously found on certain Samsung TV models, the key to obtaining the lowest input lag on the UE-55HU8200 was by renaming the HDMI input label to [PC] – our Leo Bodnar device reported a figure of 41ms in this configuration. [Game] and [Movie] modes had more lag at 68ms and 129ms respectively.
[/SPOILER]


[QUOTE=RoPo;491747]Tam je omezeni na rozliseni, ktere jsem uvedl[/QUOTE]
Nezda sa mi to. Preco by tam pisali len 3 rozlisenia. TV ma iba HDMI vstupy, ako by sme tam dostali rozlisenia uvedene o stranu vyssie?
RoPo (6061)|26.6.2014 23:20
Ta rozliseni uvedena na predchozi strane manuálu (anglického - str. 229) jsou podporovana panelem. Tzn. mela by je umet napr. z int.tuneru, z USB obsahu, site apod.
vivid.sk (11472)|27.6.2014 00:02
[QUOTE=RoPo;491764] Tzn. mela by je umet napr. z int.tuneru[/QUOTE]
1) OK, nechajme sa prekvapit, sam som zvedavy, aka je realita. AVR s HDMI 2.0 su uz na trhu, staci odskusat :))

2) Odskusal by som vsak vyssie uvedene drivre, pretoze aj uzivatelia UHD Samsungov potvrdili, ze UHD@60p na Nvidiach funguje.
A o to v tomto vlakne ide.
pepe112 (47)|27.6.2014 08:13
Chlapi ide to super dik
RoPo (6061)|27.6.2014 08:29
pepe112, jaká jsi vyzkoušel rozlišení s jakými obnovovacími frekvencemi?
pepe112 (47)|27.6.2014 10:14
Napíšem poobede ale išlo mi to 4k 60hz musel som ísť do práce aj hry išli super
pepe112 (47)|27.6.2014 14:35
Ide to prestne ako bolo na tom obrázku 4096*2160 60hz , 3840*2160 60hz .... Obnovovacia frekvencia môže byt aj 50,30,25,24 hz