Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

UPC vs. ANTIK

Ivo Mašek (10205)|17.3.2013 08:59
Odposlechnuto z jiného fóra:

[QUOTE]Pri porovnávaní príkladov treba rozlíšiť pojmy prístup a služba. V prípade sledovania streamovaného videa z Youtube a pod. sa jedná o prístup, v prípade retransmisie TV vysielania Antiku sa jedná o poskytovanie služby. Je to presne to isté ako keď O2 poskytuje svoje služby cez sieť vysielačov iného operátora, alebo Slovanet cez sieť Telekomu, alebo keď Orange poskytuje TV cez Skylink. Vśetci musia mať súhlas majiteľa distribučnej siete k jej vyuźitiu. UPC neblokuje prístup svojim zákazníkom, ale Antiku pri poskytovaní služby bez súhlasu majiteľa siete.

Tu je citát zo všeobecných podmienok Antiku:
Služba Tango Digitálna Televízia Slovensko prostredníctvom Smart TV set-top boxu /ďalej len „služba“/ je predplatená služba na uskutočnenie príjmu pôvodného televízneho a rozhlasového vysielania programovej služby vysielateľa určená poskytovateľom na príjem účastníkom prostredníctvom využívania elektronickej komunikačnej siete iného prevádzkovateľa pripojenia k Internetu, pričom ANTIK ako prevádzkovateľ retransmisie vo vlastnom mene, na vlastný účet a na vlastnú zodpovednosť poskytuje retransmisiu ako obsahovú službu účastníkovi /zákazníkovi/ ako koncovému užívateľovi.

Takže poskytovanie služby je založené na využití siete iného prevádzkovateľa od ktorého nemá Antik súhlas.[/QUOTE]
MILOSHKO (587)|17.3.2013 10:22
Ale ved retrasmisiu poskytuje na svete XY poskytovatelov legalne vo svojej licencii .,. ak si cez MMC na tv pozriem stream napr BBC live .,. aky tam je rozdiel ???nikto nic UPC neplati

a co TV extra od orange http://www.orange.sk/web/orangetv/tv_extra.html (neviem presne ako to funguje ale nieje toto iste ako antik ?)alebo orange plati za prenajom vsetkym ISP ?
jarino1978 (8045)|17.3.2013 15:10
treba si len prečítať, čo ten extra balík od Orange je...
Pytkin (7947)|17.3.2013 19:38
Ja som zvedavy, kto bude mat lepsich pravnikov.. Potesilo by ma , keby upc dostalo konecne poriadne po hube..

Jednej veci ale nerozumiem.. Ako mohlo upc zablokovat cez ten stb prisup k youtube.. To nekomunikuje s youtubom na priamo?
vivid.sk (11472)|19.3.2013 13:16
aktualne info ku kauze (zatial nic nove)
ritchi (225)|19.3.2013 13:19
antik odporuca zmenit operatora :D Ten antik,ktory taha kable po lampach verejneho osvetlenia a pravdepodobne nacierno.Pre inspiraciu nemusel chodit daleko.Digi (degeš) rumuni to robia bezne.vivid.sk,platis pivo :D

http://www.dsl.sk/article.php?article=13881
vivid.sk (11472)|19.3.2013 13:41
ako to suvisi s blokovanim IPciek?
ritchi (225)|19.3.2013 13:45
Minimalne to poukazuje na neserioznost firmy.
bavorak (1494)|19.3.2013 14:38
mas si od nich nieco, nejaku sluzbu? Ojebali ta uz? Tak nemudruj.
UPC som ja mal a ojebavali furt, az kym som im to nevypovedal.
Len tolko k serioznosti. Vedenie kablov o nicom nehovori, nejak sa zacat musi ...
ritchi (225)|19.3.2013 14:49
[QUOTE=bavorak;449590]mas si od nich nieco, nejaku sluzbu? Ojebali ta uz? Tak nemudruj.[/QUOTE]
Respektujem tvoj nazor,ale nastastie som s nimi nemal tu "cest".Netvrdim,ze UPC je dokonale.Pokial vam na vychode staci firma pripominajuca skapinajuceho kona,ktora sa snazi okolo seba kopat predavanim nepuzitelnych IPTV boxov v sietu UPC a je len otazkou casu kedy zakape,tak proti gustu ziaden disputat.
bavorak (1494)|19.3.2013 17:48
[QUOTE=ritchi;449593].Pokial vam na vychode staci firma pripominajuca skapinajuceho kona[/QUOTE]

A to ti kto povedal, ze som z vychodu ? No nie som.
Pytkin (7947)|19.3.2013 22:52
no mne keby operator zakazal pozerat streamovane video , urcite by som ho vymenil .. potrebujem tuto sluzbu k praci .. ale ja by som si tento problem vedel vyriesit .. ked som bol maly , maly sme UPC... dost som si s nimi uzil .. a musim povedat , ze je to este horsia firma ako telekomunisti , ktorych som vzdy povazoval za najhorsich ..
KamilZ (10277)|21.3.2013 16:19
Kábloví operátori nebudú tolerovať správanie Antiku

Asociácia prevádzkovateľov káblovej televízie (APKT) je znepokojená arogantným a neférovým konaním operátora ANTIK Telecom, s.r.o., ktorý v snahe poskytovať svoje televízne služby zneužíva sieťovú infraštruktúru ostatných prevádzkovateľov internetových a televíznych služieb. Ak zo strany ANTIK Telecomu, s.r.o. nepríde k zjednaniu nápravy, členovia APKT sú pripravení využiť nielen právne, ale aj technické možnosti s cieľom ochrany svojej infraštruktúry pred ďalším zneužívaním.



[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ritchi (225)|21.3.2013 17:50
[QUOTE=KamilZ;449878]Asociácia prevádzkovateľov káblovej televízie (APKT) je znepokojená arogantným a neférovým konaním operátora ANTIK Telecom, s.r.o.[/QUOTE]
Parazit antik jednoducho skoncil.Cakal niekto ine riesenie?Ja urcite nie.
Ivo Mašek (10205)|21.3.2013 19:04
Takže nejenom UPC, ale celá asociace. Je to tak, jak jsem zde uváděl, že Antik se chová nesprávně.
MILOSHKO (587)|23.3.2013 09:19
[QUOTE=Ivo Mašek;449901]Takže nejenom UPC, ale celá asociace[/QUOTE]
ANO CELA ASOCIACIA ZLODEJOV., (zaujimave ze sidli na rovnakej adrese ako UPC) .,
nejdem sa teraz zastavat Antiku .,.,. ale to ako UPC zneuživa svoje dominantné postavenie na trhu. je uz na zaplakanie .,. a robi si z vlastnych zakaznikov .,len platiace bábky.,. zneuzivat ludi kvoli ich IT negramotnosti....rozpravkami o NEOBMEDZENOM nete .,
a to ze konkurencny boj ISP .,ich tlaci robit reklamy /ktore su vo skutocnosti len velky odrb.,

Klienti dostali od Antiku nové rady: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vivid.sk (11472)|23.3.2013 12:48
Ked sa napise A) malo by sa napisat aj B)

Členmi APKT sú UPC a ďalšie menšie slovenské káblovky, chýbaju medzi nimi druhá a tretia najväčšia káblovka Satro a Digi.

Prezidentom APKT je Róbert Ťavoda, ktorý je zároveň prevádzkovým riaditeľom UPC.

hmm, aka nahodicka?

V konečnom dôsledku operátori svoj postoj zdôvodňujú mimoriadne kontroverzným a alarmujúcim názorom. "Každý vlastník a prevádzkovateľ elektronickej siete má právo rozhodnúť, komu povolí podnikať na jeho infraštruktúre, navyše s rovnakým druhom podnikania," uvádza sa v stanovisku.

Tento názor je absolútnym porušením súčasných princípov modelu fungovania Internetu a je absolútne neprípustné, aby poskytovatelia pripojenia rozhodovali, ktoré internetové služby dovolia užívateľom využívať.


Podľa tvrdení Ťavodu je pričinou kroku APKT veľká záťaž na siete, ktorú predstavujú alebo môžu predstavovať služby ako IPTV televízia Antiku

Hmm, takze nakoniec priznal, ze o ziadnu retransmisiu realne nejde. Co je uplne jasne.


kompletna sprava tu
Retiree (659)|23.3.2013 13:31
Vraťme se trochu do historie TKR (Televizních Kabelových Rozvodů). Současný UPC Cz, respektive jeho předchůdci (UPC, TES Litvínov, Karneval, Kabel+, atd...) a předpokládám analogicky i UPC Sk vznikal postupným převáděním STA na TKR a postupným slučováním a rozšiřováním sítí TKR. Podstatnou část sítě UPC, alespoň z hlediska koncového uživatele, stále tvoří TKR. Připojení k internetu začal UPC poskytovat daleko později a jako nadstavbu TKR (včetně veškerých omezení, daných právě použitou technologií TKR).
Pokud pomineme ostatní vyspělejší technologie, které UPC v současné době využívá, včetně dálkových metalických a optických tras, faktem zůstává, že TKR v té nejnižší vrstvě (města, sídliště, domy, byty) je majetkem UPC. Důsledky si odvoďte sami...
Ivo Mašek (10205)|23.3.2013 14:49
V ČR existuje spousta kabelových operátorů a IPTV operátorů. Není jenom UPC. UPC funguje celorepublikově, v mnoha větších městech ještě existují tzv. městské kabelovky, tyto kabelovky někde fungují i v rámci několika okresů. U IPTV operátorů je to obdobné. Já neznám případ (v ČR), že by nějaká kabelovka vlezla na síť jiné kabelovky. Každá kabelovka i IPTV má natažené své kabely a po nich si šíří to své.
Popisoval jsem tu i skutečný příklad u nás, kde bydlím. My zde máme UPC kabelovku a také zde máme IPTV Grape. Ta Grape funguje v několika městech (centrum tu má v Chomutově, síť je pak roztažená do Klášterce, Kadaně, Jirkova a částečně do lounského okresu. V našem domě jsou nataženy dva kabely. Jeden si natáhla UPC (respektive Karneval, který byl UPC sežrán), druhý si natáhla Grape. Dokonce to není tažené v jedné liště (v pohodě by se to tam vešlo), ale každý má své lišty. A protože já mám od UPC televizi a od Grape mám inet, tak mám i do bytu natažené dva kabely a mám dvě zásuvky. Jedna od UPC, druhá od Grape. Nemám jednu od UPC a tam oba poskytovatele.
každý operátor (provozovatel) si sám zacpává svůj kabel. Nikoho zde nenapadlo, zacpávat kabel druhému provozovateli. To má přece také logiku. Grape rozčiřuje sojí nabídku televize a kabel nestačil. Co udělal? Minulý rok vše předělával na optiku.
Komu z vás by líbilo, kdybych měl svůj byt, ale abych v něm nemusel platit vodu, topení a proud a abych v něm nemusel uklízet a tak podobně, tak bych vyrazil dveře od vašich bytů a drze, bez souhlasu bych tam šel bydlet. Copak by jste asi dělali? Bylo by vám to jedno?
joeh (1358)|23.3.2013 15:01
Ivo Mašek - máš pravdu, bola to obyčajná zlodejina.
mzavadil (3)|23.3.2013 18:29
Pane Ivo Masek, mate v hodne vecich pravdu. Neni mi ale jasne jak muze nejake spolecnost "zacpavat" nejake jine spolecnosti linky. Je to vubec technicky mozne? Ja jsem mel dojem ze zakaznik si ten stream dat musi nejakym zpusobem vyzadat (pres PC nebo nejakou krabicku) a az potom tam ty data zacnou tect. Ten zakaznik si za to ze ty data dostava plati firme UPC v ramci poplatku za internet. Pokud si jako zakaznik platim internet, tak prece firma nemuze omezit jestli si jenom ctu emaily nebo taham data.

Co se tyce vaseho prikladu se dvema spolecnostmi od kterych mate doma sluzby. Nechci Vas rozlobit, ale zamyslel jste se nekdy nad tim ze vlastne platite dvakrat za stejnou sluzbu. Pokud by Vam firma Grape nabidla ze muzete mit TV od ni ale pujde to po kabelech ktere uz mate doma, rekl by ste ne?! Zda se mi ale ze takto je to pro ne vyhodnojesi protoze Vam muzou nauctovat za pripojeni jejich kabelu.

Nevim jak presne je definovana "obycejna zlodejina", rekl bych ze nekdo neco ukradl nekomu jinemu. Neni mi jasne jak se to aplikuje na tento priklad. Znamena to ze ta antik firma ukradla nekomu kabel, nebo bandwith, nebo ukradla zakaznika UPC. Podle mne je to konkurencni boj, kde jedna firma se citi zaskocena a poskozena.
Retiree (659)|23.3.2013 19:01
[QUOTE=mzavadil;450181]Ja jsem mel dojem ze zakaznik si ten stream dat musi nejakym zpusobem vyzadat [/QUOTE].
Vážený pane mzavadile, nedejte na své dojmy. To co popisujete, je jen jeden z mnoha způsobů šíření televizních programů a přístupu k internetu a dá se říci, že ten nejméně vhodný. Tímto způsobem se televize šíří po telefonní lince, která má nesrovnatelně menší kapacitu, než třeba kabelová televize, nebo připojení internetu po optickém kabelu. Vámi uváděný příklad používá Telefónica O2, tam si skutečně nejprve musíte vyžádat požadovaný program, který je pak na Vaši (a pouze na Vaši) přípojku distribuován. Systém je navíc funkční pouze v malé vzdálenosti od telefonní ústředny, řádově jednotky kilometrů.
Navíc, kdyby se jen pokusil nějaký operátor "napíchnout" Vaši linku (tedy ve skutečnosti linku Telefóniky O2), asi by tvrdě narazil na platné zákony.
Operátor kabelové televize budoval své rozvody pro šíření televizního signálu ke svým zákazníkům. V žádném případě to není veřejný komunikační kanál, do kterého může mít kdokoli přístup.
mzavadil (3)|23.3.2013 19:41
Operátor kabelové televize sice vybudoval své rozvody pro televizi ale pak po stejných rozvodech začal prodávat internetové připojení, které by ale mělo být jak jste to nazval veřejný komunikační kanál. Pokud jsem to z předchozí debaty dobře pochopil tak ta firma používá IPTV tedy uživatel asi musí mít doma internet. Oni se podle mne do kabelu /myslím coax/ nenapíchli nebo jo? Já si spís myslím že by po nich měli jit jako po "dumpingu" když nabízejí něco vlastně zadarmo.
vivid.sk (11472)|23.3.2013 20:00
[QUOTE=Ivo Mašek;450157]... ale abych v něm nemusel platit vodu, topení a proud a abych v něm nemusel uklízet a tak podobně, tak bych vyrazil dveře od vašich bytů a drze, bez souhlasu bych tam šel bydlet....[/QUOTE]

Mozes kludne ist byvat susedom, pokial im budes platit mesacne najomne, je vsetko v poriadku - mozes vyuzivat aj ich vodu, aj ich kurenie. Vyrazenie dveri nie je adekvatny priklad, v takomto to riesi policia.
mzavadil (3)|23.3.2013 20:45
Mě se to přirovnání s vodou libí, nemůžu si ale pomoct ale zdá sa mi to trošku jinak. Já zákazník platím UPC za neomezenou dodávku vody. Nekupuji si ale od nich mýdlo. UPC ale zjistí, že jsem začal sprchovat a brát víc vody protože mám mýdlo od firmy XY. Jak se zachová UPC? Místo toho aby mi nabídli lepší mýdlo, tak mi přiskrtí vodu abych se sprchovat nemohl. Když nemáš mýdlo od nás tak nebude nic!
Omlovám se za tento primitivní příklad, nechci se přimlouvat ani za tu druhou firmu, která mi dodává mýdlo zadarmo, ale není mi jasné proč se tady mluví o nějaké zlodějině.
vivid.sk (11472)|23.3.2013 20:58
[QUOTE=mzavadil;450207]Omlovám se za tento primitivní příklad[/QUOTE]
Priklad je dobry a doplnim k tomu, ze v skutocnosti (alebo v tvojom priklade) je uplne jedno, ci je mydlo zadarmo, alebo nieje. Je to len sprosty komplex.
Je totiz uplne irelevantne, ci je sluzba (mydlo) zadarmo alebo nie (a to rozhodne byt nemusi, pretoze provider chysta aj platene balicky).
Pytkin (7947)|23.3.2013 22:36
Neobjavili sa dakde tie antik boxy za par eur od zakaznikov upc, kerym prestali fungovat? Ja by som si ich par za cenu "za odvoz" aj kupil..
KamilZ (10277)|24.3.2013 06:49
[QUOTE=mzavadil;450207]Omlovám se za tento primitivní příklad[/QUOTE]
Má UPC ve smlouvě něco v tom smyslu, že to mohou jakkoli regulovat?
Ivo Mašek (10205)|24.3.2013 07:56
[QUOTE]Co se tyce vaseho prikladu se dvema spolecnostmi od kterych mate doma sluzby. Nechci Vas rozlobit, ale zamyslel jste se nekdy nad tim ze vlastne platite dvakrat za stejnou sluzbu. Pokud by Vam firma Grape nabidla ze muzete mit TV od ni ale pujde to po kabelech ktere uz mate doma, rekl by ste ne?! Zda se mi ale ze takto je to pro ne vyhodnojesi protoze Vam muzou nauctovat za pripojeni jejich kabelu.[/QUOTE]
Já mám jeden kabel natažený od IPTV Grape, která šíří jednotlivě jak samostatný internet, tak samostatnou televizi, a nebo balíčky kombinované společně s inetem a TV. kabelovka UPC má obdobný systém (vlastně úplně stejný). Já si od Grape beru jen ten internet (a také si platím jenom ten internet : 350.-Kč měsíčně). Od UPC mám druhý kabel a tam mě běží přes STB (mám dva) jejich televize. A platím jim pouze za tu televizi.
Klasická kabelovka (a UPC je klasickou kabelovkou) má tu výhodu, že si můžete sám sehnat svůj kabelový set-top-box, a nebo signál vést přímo do televizního přijímače, pokud on má v sobě kabelový tuner. Pak si můžete buď pronajmout, nebo koupit jednorázově, CI dekodér kartu. Nevím jak na Slovensku, ale tady v ČR mám opravdu svobodnou volbu v tom, jaké přijímací zařízení budu používat (jejich, nebo moje). U IPTV televize tuto možnost nemáte. Musíte si od provozovatele zakoupit (nebo pronajmout) jejich IPTV set-top-box. Nemůžete si někde jinde zakoupit nějaký svůj vlastní. Proto IPTV modemy nejsou nikde ve volném prodeji. Kabelové STB ano.
Druhou věcí je to, že nabídka televize od Grape se mě nelíbí. Hromada polských kanálů, minimum kanálů v HD (kabelovka UPC_cz mi jich nabízí už 20), neustálé změny programů, navíc nutná vazba na jejich přijímací zařízení.
Také zde hraje roli historie. V roce 1997 zde v Chomutově a Jirkově vznikla společnost NERO, která zde budovala síť kabelového internetu (o IPTV se vůbec ani ve snu neuvažovalo). Já jsem k ní přistoupil v roce 1998 a od té doby jsem jim zůstal ohledně inetu věrný (nemám důvod od nich odcházet - jsem spokojený). Jak se rozrůstala síť inetu a k tomu příslušné zařízení, tak NERO nestačilo finančně toto zajišťovat. takže se prodali k Grape (Grape je také spolumajitelem páteřní inetové sítě Vídeň-Praha-Berlín).
U kabelovky jsem někdy uý od poloviny 90-tých let. nejdříve nějaká holandská společnost CableInernational (nebo tak nějak se to jmenovalo). Pak to převzal Karneval a ten si začal tvořit svojí kabelovou síť. Výkopy, natažení kabelů, rozvody, atd., atd. - není to žádná levná záležitost, bavíme se o řádově milionech korun. Pak to od nich vše koupil UPC. Jsem jeden z mála, který má od UPC tzv. balíček Supreme (tedy vše, co kabelovka nabízí, je to asi 138 programů). Ten Supreme se už asi 2 roky nenabízí, ti co ho měli, tak jim byl ponechán. Je nás opravdu takových málo, takže se neobávám nějakého rušení. Nově už ale tento balíček Supreme objednat nejde.
Když jsem si spočítal cenu všech kanálů od Grape, tak by mě to přišlo cenově na stejnou úroveň balíčku Supreme od UPC, ovšem s tím rozdílem, že bych u Grape byl ochuzen o spoustu kanálů v HD a navíc byl měl spoustu polských kanálů, o které nemám zájem. Navíc bych byl nuceně vázán na jejich IPTV modem

---------- Doplněno v 07:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 07:51 ----------

[QUOTE=vivid.sk;450200]Mozes kludne ist byvat susedom, pokial im budes platit mesacne najomne, je vsetko v poriadku - mozes vyuzivat aj ich vodu, aj ich kurenie. Vyrazenie dveri nie je adekvatny priklad, v takomto to riesi policia.[/QUOTE]
Ne. budu to dělat, jako Antik. nebudu jim platit nic
Ivo Mašek (10205)|24.3.2013 08:02
Co se týče toho přirovnání k vodovodu: Já mám doma vodovod, ale mýt se budu chodit (a to zadarmo) k sousedům - k jejich vodovodu. (mýdlo bych si mohl brát své - aby to nevypadalo hodně blbě). Sousedi budou platit nedoplatky a já budu dostávat přeplatky. A z nich můžu někomu něco dávat zdarma - třebo to mýdlo. Já budu frajer, nic mě to nebude stát z vlastního, lidi si na to rychle zvyknou (mít něco zadarmo, nebo za velkou slevu je v těchto zeměpisných šířkách velmi rozšířeným návykovým sportem). No a pak soused se naštve a řekne dost. Takhle to přece dál nejde. no a ti navyklí lidi na zadarmo se začnou rozčilovat. A hádejte, koho obviní. není těžké to uhádnout
PHiLiPZ (53)|24.3.2013 10:33
Myslím, že je chyba kombinovať pri argumentácii aktivity UPC ako káblovky a internetového providera. Nás teraz zaujíma IBA prístup na Internet!

Ja mám net od UPC (jediná možnosť ktorú mám), TV signál od Skylinku. Net beriem ako blackbox, ku ktorému som si zaplatil prístup (60/6). V tomto blackboxe sú dáta, ktoré tam niekto "uložil". Môžem to byť kľudne aj ja, ak si napojím 5 webkamier na sledovanie bytu.

Pozerám Voyo a Youtube (TV, iPad), správy online, počúvam online rádio, sťahujem si filmy a seriály (u nás je to našťastie ÚPLNE LEGÁLNE). Pokiaľ pristupujem k nelegálnej službe, očakávam následky. Protiprávne konanie však musí posúdiť SÚD, nie poskytovateľ služby.

Ktokoľvek poskytuje content na nete ho tam samozrejme nejakým spôsobom musí dostať - zaplatí si cestu od seba k Internetu. Používateľ Internetu zase zaplatí cestu z Internetu domov. Môjho providera nemá čo zaujímať, na čo ja používam svoju cestu Internet<->domov. Môže mať podozrenie na nelegálne aktivity, môže podať podnet orgánom činným v trestnom konaní, ale nemôže sám robiť sudcu, porotu, vyniesť a vykonať rozsudok a obmedziť ma.

Nie som zákazník Anticu, žiaľ som zákazník UPC.
vivid.sk (11472)|24.3.2013 11:25
[QUOTE=KamilZ;450233]Má UPC ve smlouvě něco v tom smyslu, že to mohou jakkoli regulovat? [/QUOTE]
Prebehol som si zmluvu, a nenasiel som tam zmienku o tom, ze budu svojvolne nieco blokovat.

Naviac vela bodov je napisanych velmi obecne cl. 7, (klucky pre pravnikov za ktore sa da schovat naozaj hocijaka aktivita).

Ale napriklad dalej v povinnostiach sa pise:

9.1
Poskytovateľ je povinný, pokiaľ možno vopred a včas oznámiť Užívateľovi vhodným spôsobom
obmedzenie, prerušenie, zmeny alebo iné nepravidelnosti v poskytovaní Služby.


Udialo sa to? Pokial viem, neudialo sa to.

9.5
Poskytovateľ je oprávnený uskutočniť akékoľvek softwarové alebo hardwarové zmeny v Sieti, ak takéto
zmeny nemajú za následok trvalé podstatné zníženie kvality Služby.



Opat, podla mna je blokovanie niektorych IP trvale znizenie kvality sluzby.


Pre uplnost treba dodat, ze zmluva je napisana tak, ze prevadzkovatel si moze robit co chce, uzivatel maximalne odist ku konkurencii (ak ma moznost), vid bod:

11.3 Poskytovateľ je oprávnený dočasne pozastaviťalebo obmedziť poskytovanie Služby bez toho, aby sa to
považovalo za akékoľvek porušenie Zmluvy, v potrebnom rozsahu z dôvodu verejnej bezpečnosti alebo iného
verejného záujmu, prípadov vyššej moci, rozhodnutia príslušného orgánu, pre výkon opráv a prác potrebných pre
prevádzku, revízie, údržbu alebo zvýšenie kapacity Siete alebo v snahe vyhnúť sa chybám v Sieti. Dočasné
pozastavenie alebo obmedzenie poskytovania Služby podľa tohto odseku oznámi Poskytovateľ Užívateľovi
pokiaľmožno vopred, inak v primeranej lehote, buď priamo alebo iným vhodným spôsobom, a zároveňoznámi
aj dôvod a predpokladanú dobu pozastavenia alebo obmedzenia poskytovania Služby.
Ivo Mašek (10205)|24.3.2013 12:01
Někteří jste buď nechápaví \\/ , a nebo to děláte schválně :-). Tak ještě jinak:
Já se rozhodnu, že na Slovensku budu podnikat v oblasti šíření televizních a inetových služeb po kabelu, a vystavím velkou kabelovou síť, pokud možno po co největším území státu. zajistím si pozemky, firmu na výkopové práce, nakoupím kabely, rozvaděče, ústředny, atd., atd. Vložím do toho několik stovek milionů peněz (a to budu možná ještě levnej). Ono, bez nadsázky - už jenom toto je neskutečně drahé. Opravdu, tady se pohybujeme řádově ve stovkách milionech peněz.
A když to budu mít hotový, tak ostatní provozovatelé kabelovek a IPTV rozešlou svým zákazníkům nějaké své "krabičky", aby mohli přes MOJÍ kabelovou síť chytat vše, co vysílají ti ostatní provozovatelé. Já budu udržovat veškerá zařízení v chodu, budu to opravovat, budu do toho cpát velké sumy peněz a ti ostatní se jenom pěkně povezou. ušetří opravdu hodně moc peněz, na to vemte jed. Mohou své služby nabízet za hubičku, nebo některé i zdarma. všechno budu cálovat já (a Pán Bůh my bude peníze asi sypat shůrky, že). A to nemluvím o solidně zacpané síti, takže moje programy se nechytají.
Takhle nějak si to představujete? (a to bych měl ještě čekat na nějaký soud, který se v těchto zeměpisných šířkách rozhejbe minimálně rok po podání žaloby).
Pytkin (7947)|24.3.2013 12:07
tato debata nema ziadnu logiku .. jedny argumentuju , ze im UPC brani pouzivat internet .. druhy na to ze antik vyuziva cudziu siet (co je samozrejme hlupost) .. cele to ale aj tak bude o tom , kto ma lepsich pravnikov ..

---------- Doplněno v 12:07 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:04 ----------

ivo : fakt tu pises do kola hluposti .. antik je rovnaka sluzba ako youtube a voyo .. a ide o to , ze UPC blokuje len ANTIK .. ak by blokoval aj ostatne online sluzby .. A dalsia vec je , ze UPC toto nikde nezmienuje v zmluve .. Cize evidentne svojich zakaznikov zavadza .. to je cele ..
Ivo Mašek (10205)|24.3.2013 12:09
[QUOTE]a ide o to , ze UPC blokuje len ANTIK .. [/QUOTE]
Musíš mít od Antiku nějakou "krabičku", abys mohl přes UPC kabel chytat jejich "vysílání"?
vivid.sk (11472)|24.3.2013 12:19
[QUOTE=Ivo Mašek;450250]Někteří jste buď nechápaví [/QUOTE]
neviem kto je nechapavy, z tvojich prispevkovo mam uplne opacny pocit (len prosim nearumentovat tym, ze je nieco zadarmo, ked to zadarmo nieje)
Alebo Orange, Telekom, SWAN, pripadne dalsi velki operatori na slovensku nemaju vlastne siete? Neinvestovali do nich miliony? Maju, kazdy jeden.
Pokial sa providerovi nezda neadekvatna aktivita, zavedie FUP (Orange, Telekom).
Kazdy clovek, ktory vychodil prve 4 roky zakladnej si musi vediet spocitat, co moze a co nemoze, ak ma nastaveny FUP povedzme na 240GB/mesiac.
To je legalna cesta ako zabranit extremnemu vytazovaniu liniek.

Ale co sme v Cine, ze budeme blokovat IPcky, ktore nam robia najvacsi traffic / pripadne konkuruju ?
Robi to niekto, z ostatnych velkych providerov? - Nerobi! (Pretoze staci FUP).

---------- Doplněno v 12:19 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:17 ----------

[QUOTE=Ivo Mašek;450253]Musíš mít od Antiku nějakou "krabičku", abys mohl přes UPC kabel chytat jejich "vysílání"? [/QUOTE]
Nemusis :) Staci PC, tablet, notebook alebo telefon. A ja sa spytam inac. Musis mat pocitac, aby si pozeral Youtube, VOYO....? Nemusis! Obvykle staci TV.





P.S. Je jasne, ze vec ma 2 strany, ak si 5000 ludi naraz pusti v jednej lokalite 1.5Mbitovy stream, ide uz o slusny traffic (7.5Gbit) a operatorovi to moze narobit problemy. Seriozny operator takuto situaciu riesi inak. To je vsetko, na co sa snazim(e) poukazat v tejto diskusii.
Som vseobecne proti akemukolvek blokovaniu, obmedzovaniu pristupu k informaciam. Preto ani moj nazor na danu problematiku z principu nemoze byt iny.
Pytkin (7947)|24.3.2013 12:31
[QUOTE=Ivo Mašek;450253]Musíš mít od Antiku nějakou "krabičku", abys mohl přes UPC kabel chytat jejich "vysílání"?[/QUOTE]

nemusis .. mozes to kludne pozerat na pocitaci .. uplne rovnako ako youtube, voyo, respublica.sk a ostatne ..
PHiLiPZ (53)|24.3.2013 12:33
[QUOTE=Ivo Mašek;450250]... aby mohli přes MOJÍ kabelovou síť chytat vše, co vysílají ti ostatní provozovatelé...[/QUOTE]

Ak by sa ktokoľvek pripojil na káblovú sieť UPC a vysielal tam vlastný signál, určite by konal protiprávne. Antik sa ale nikam nepripojil! Zákazník Antiku využije svoju riadne platené pripojenie na Internet, aby si z Internetu pozeral veci, ktoré tam dáva k dispozícii iná firma. Antik NEpoužíva káblové rozvody UPC. Ak ich niekto používa, tak je to koncový používateľ na prístup k dátam na Internete. Ja si neprajem, aby môj internetový provider kontroloval a obmedzoval, čo si na Internete pozerám. A nie, Antic to vôbec nemá zadarmo - platí svoje pripojenie na Internet. Z Internetu domov zase platí používateľ. Ak si prenajmem cestu k svojmu obchodu, zaplatím za to, že mi po nej budú nákladné autá voziť tovar a v zmluve je uvedené, že mi ľubovoľné autá môžu voziť tovar, príde mi nesprávne zastaviť vybrané autá a vyžadovať poplatok za niečo, čo som si už ja zazmluvnil. Cesty, ktoré som si ja nezaplatil, môžu byť samozrejme spoplatnené. Ale nie tie, ktoré som už ja raz zaplatil!
Pytkin (7947)|24.3.2013 12:34
[QUOTE=vivid.sk;450254]
P.S. Je jasne, ze vec ma 2 strany, ak si 5000 ludi naraz pusti v jednej lokalite 1.5Mbitovy stream, ide uz o slusny traffic (7.5Gbit) a operatorovi to moze narobit problemy.[/QUOTE]

staci si pozriet statistiky peeringu a hned vies , ze tu problem neni .. http://www.six.sk/mrtg.php

problem je uplne jasny .. UPC sa nepaci , ze jej zakaznici maju moznost sledovat telku a neplatit UPC za to ..
vivid.sk (11472)|24.3.2013 12:41
[QUOTE=Pytkin;450260]...[/QUOTE]
To je jasne. btw k tym grafom, nevidim tam UPC, ci len zle hladam?
tdlmarek (1566)|24.3.2013 13:04
[QUOTE=Ivo Mašek;450250]Někteří jste buď nechápaví \\/ , a nebo to děláte schválně :-).[/QUOTE]
A někteří pro změnu odmítají pochopit, že IPTV je široký pojem, a může být řešena jak tradičním způsobem po dedikované podsíti, tak i pomocí unicastu přes Internet. Ta písmena "IP" tam nejsou jen tak pro srandu.

Opravdu tu nejde o nic jiného než analogii na aféru kolem rozšiřování VoIP telefonie před pár lety. Viz např. zde: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Pokrok v technologii zkrátka otevřel prostor pro nové služby a poskytovatelé těch stávajících se vztekají, protože jim to začíná ovlivňovat tržby.
Pytkin (7947)|24.3.2013 14:53
[QUOTE=vivid.sk;450261]To je jasne. btw k tym grafom, nevidim tam UPC, ci len zle hladam?[/QUOTE]

no tiez ma to prekvapilo .. asi idu cez niekoho ..
jarino1978 (8045)|24.3.2013 19:15
[QUOTE=Ivo Mašek;450250] A když to budu mít hotový, tak ostatní provozovatelé kabelovek a IPTV rozešlou svým zákazníkům nějaké své "krabičky", aby mohli přes MOJÍ kabelovou síť chytat vše, co vysílají ti ostatní provozovatelé. .[/QUOTE]

presne o tomto píšem aj ja. upc/antik a spol. sú mi úplne ukradnutý, ale už som písal. pozerám na to eticky, resp. z pozície firmy. Spravil by som to isté. Aby nejaký vychcálek, za moje prachy, za moje know-how parazitoval a plnil si svoj nenažraný slovenský zobrák ? Tak to teda nie.

A pre všetkých ostatných...
Berie si napr. Youtube za svoje služby priame poplatky ? Má z toho zisk ( nemyslím reklamu a spol. ). Berte to z tejto stránky. Antik podniká a za svoje služby berie zisk ( ak vôbec aj nejaký je... ). Poplatky sú o.i. aj za sledovanie pay TV ( káblovka ). Nejaký chuj si založí firmu a zneužíva internetových providerov na svoj zisk. Proste nakúpi no name čínske boxy za pár šušňov, urobí na nich kozmetické úpravy... A to je vlastne celé. Nemusel budovať nič, len somre cez druhých a nabaľuje sa. Aj s týmto mám problém...Minimálne to nie je etické. O technických veciach sa baviť nemusíme.
Pytkin (7947)|24.3.2013 19:46
jarino : aj ty brutus ? a voyo plati UPC dako , ze ludia na telkach mozu pozerat archiv ? to je presne to iste , ako antik ..
tdlmarek (1566)|24.3.2013 20:30
[QUOTE=jarino1978;450304]Proste nakúpi no name čínske boxy za pár šušňov, urobí na nich kozmetické úpravy... A to je vlastne celé. Nemusel budovať nič, len somre cez druhých a nabaľuje sa.[/QUOTE]
Nějak zapomínáš na to, že ANTIK musí mít svou vlastní řádně placenou internetovou přípojku, aby ty unicasty vůbec mohl posílat lidem. Tedy pokud opomeneme jeho vlastní kabelovou síť.
jarino1978 (8045)|24.3.2013 20:31
[QUOTE=Pytkin;450311]jarino : aj ty brutus ? a voyo plati UPC dako , ze ludia na telkach mozu pozerat archiv ? to je presne to iste , ako antik ..[/QUOTE]
Pytkin. Vidíš a to je kameň úrazu. Voyo shit nie je káblová TV. Je pravda, že musíš cálovať CME hovadám, ale ponúkajú len svoj archív, nie retransmisiu. Obdobne Topfun a spol. Inak by ma dajme tomu zaujímalo, ako je to napr. s Mágiom... Beží to aj inde, ako u Telecomu ?
Pytkin (7947)|24.3.2013 21:33
jarino : ANTIK tiez nie je kablova TV .. teda antik samozrejme ma svoju kablovu siet na vychodze .. ale je rovnaky content provajder , ako sme my , ako je voyo , ako je youtube, ako su ostatny .. neni v tom proste ziaden rozdiel .. akurat youtube ma len VOD .. voyo netusim , nevidel som .. my tiez poskytujeme LIVE , presne ako antik .. Sice len regionalne televizie , ale to je predsa uplne jedno aky je obsah ..
jarino1978 (8045)|24.3.2013 21:57
[QUOTE=Pytkin;450333] ANTIK tiez nie je kablova TV .. [/QUOTE]
http://www.tangotv.sk/programove-baliky
vivid.sk (11472)|24.3.2013 22:42
[QUOTE=jarino1978;450320]Obdobne Topfun a spol.[/QUOTE]
Si si isty? Klik na linku a pozri, kolko kanalov ponuka topfun.
http://cz.topfun.tv/filmy-online/cs-film-cs-mini-636640.html
Pytkin (7947)|25.3.2013 00:22
[QUOTE=jarino1978;450340]http://www.tangotv.sk/programove-baliky[/QUOTE]

Ano to je kablovka na vychodze .. tu ale UPC neblokuje (ani nema ako) .. on blokuje uplne ine vysielanie .. Ale dalej plati vsetko ostatne , co som napisal :

ANTIK je rovnaky content provajder , ako sme my , ako je voyo , ako je youtube, ako su ostatny .. neni v tom proste ziaden rozdiel .. akurat youtube ma len VOD .. voyo netusim , nevidel som .. my tiez poskytujeme LIVE , presne ako antik .. Sice len regionalne televizie , ale to je predsa uplne jedno aky je obsah ..