Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Lepsi zvuk k TV?

Drake89 (293)|15.11.2012 17:45
Zdravim, vlastnim plazmu Panasonic TX-P50ST30e a chtel bych k ni poridit nejake repro. Problem je v tom, ze se v audiu vubec nevyznam, takze nevim co vlastne hledat. Nevim, jestli se lisi nejak v pripojeni (pres co se vubec pripojuje) atd. Nevim ani, kolik do toho vrazit, aby se to vubec vyplatilo..
Nechce se me do toho zase vrazet moc, nejsem na zvuk vubec narocny, filmy si ani moc nezesiluji, jsem spis zvedavy, jestli bude o dost lepsi pozitek s nejakymi repraky pri sledovani filmu.

TV vyuzivam z 80% na sledovani HD filmu poustenych z MMC Asus O!play Mini Plus
pak z 15% na hrani Xboxu
a zbylych 5% je bezne vysilani ze satelitu (hokej, fotbal)

Jak to vlastne musi byt propojene? Bude to pripojene jen do TV a zvuk z repro pujde i kdyz budu hrat Xbox, divat se na filmy pres MMC atd? Zesiluje se to jen na TV nebo pribude dalsi ovladac primo na repro soustavu?

Bude nekdo ochotny poradit? Diky
Pokud nekoho takove tema "otravuje", tak at radsi ani nereaguje..
Diky za pomoc
Heartwork (2358)|15.11.2012 18:05
Pokud nejsi zrovna audiofil a nepotřebuješ s tím ozvučit kinosál, tak se mrkni třeba na ONKYO HTX-22HDX:
http://www.alza.cz/onkyo-htx-22hdx-cerne-d162311.htm

pokud to chceš 5.1, tak přikoupit ONKYO SKS-22X:
http://www.alza.cz/onkyo-sks-22x-cerne-d162312.htm

MMC, Xbox a satelit píchneš HDMI kabely do Onkya a z Onkya HDMI kabelem do TV - toť vše.

Ano, Onkyo má svůj vlastní ovladač - pokud jich nechceš mít plný stůl, mrkni ještě na Logitech Harmony One:
http://www.alza.cz/multifunkcni-dalkove-ovladani-logitech-harmony-one-d86653.htm

Pak ti zůstane na stole jedna dálka a komfort je doma. 8-)
tdlmarek (1566)|15.11.2012 18:29
Já bych jen dodal že tohle Onkyo (nebo alespoň jeho předchozí revize, kterou vlastním) si rozumí s Panasonic implementací HDMI CEC. To zjednodušeně znamená, že zařízení se např. společně zapínají a vypínají a na ovládání hlasitosti Onkya stačí ovladač od TV. Samozřejmě všechny tyhle jednotlivé zlepšováky lze vypnout, pokud si je člověk nepřeje.

Jinak si myslím, že to je dobrý set. Samozřejmě ne na úrovni skutečné sestavy AVR + repro, ale to už je člověk v trochu jiné oblasti (i cenově). Naopak je to daleko flexibilnější a zvukově lepší řešení než drtivá většina All-in-One domácích kin.

Mám v podstatě jenom dvě drobné výhrady.

Za prvé mi nepřijde úplně šťastná ta cenová politika s prodáváním 3.0 rozšíření zvlášť. Mnohem flexibilnější by podle mě bylo rozdělení 3.1 + 2.0. Protože zatímco zadní efektové reproduktory jsou spíš už jen třešnička na dortu, ten centr v základním balení opravdu chybí. Tam je totiž ten hlavní rozdíl vícekanálového zvuku - perfektně srozumitelné dialogy z centrálního reproduktoru.

Druhá výtka směřuje k aktivnímu chlazení, ten ventilátor jde při velmi tichých scénách trochu slyšet. Ale to se možná týká jenom mě - když si totiž výjimečně pustím něco z DVD/Blu-ray, tak šumění disku v přehrávači je na podobné úrovni hluku.


Pokud bys raději něco cenově více dostupného, doporučil bych podívat se po tzv. soundbarech. Myslím si, že je to lepší řešení než levná domácí kina. Aneb raději jedno slušnější zařízení než 6 bedýnek nejnižší kvality.
vivid.sk (11472)|15.11.2012 20:27
[QUOTE=tdlmarek;432110]Za prvé mi nepřijde úplně šťastná ta cenová politika s prodáváním 3.0 rozšíření zvlášť.[/QUOTE]
Je to pre tych, ktory chcu "ciste stereo", cize mne to pride celkom logicke. Pokial chces multikanal, kupis dalsie. Pokial nerozumies dialogom bez centra, je problem v kvalite repro (co sa da pri tejto cenovke ocakavat, ze to nebude highend).

Ako som uz pisal viackrat, ak su predne repro kvalitne, nebude problem s dialogmi (ja vzhladom k tomu, ze mam predne L+R kvalitnejsie ako center, mam podstatne lepsie stredy z tychto ako z centra. A pocut to aj na hlase). Samozrejme, pokial su vsetky repro z jednej serie (ako by sa patrilo), bude samostatny center na tom lepsie (nechcem nijako degradovat jeho funkciu pri DK). Hlavne lacne repro, ktore nevedia vytvorit priestor nahravky, a pocit, ze nehraju bedne - prave tam center zmysel ma, aby mal posluchac aspon trosku pocit, ze to ide zo stredu.

Pokial by som mal mat vsak zly center, radsej nebudem mat ziadny. Ale to je trosku OFF Topic.

Naspat k spominanemu onkyu - prave pri obmedzenom rozpocte je to dobra volba.
tdlmarek (1566)|15.11.2012 21:29
[QUOTE=vivid.sk;432135]Je to pre tych, ktory chcu "ciste stereo", cize mne to pride celkom logicke.[/QUOTE]
Pravda, vůbec mě nenapadlo, že se tímhle vlastně rozšiřuje cílová skupina zákazníků, protože set tak může figurovat jak mezi ozvučením domácího kina, tak i jako klasická 2.1 třeba k PCčku - má to snad všechny typy vstupů.

Chtěl jsem jenom naznačit, že v jakékoliv cenové a kvalitativní hladině je centr vždy přínosem. Ale v tomhle konkrétním případě je to celkem výrazná investice navíc. Jasně, když budeme porovnávat 3.1 v plastu za 10k a 2.0 ve dřevě za 20k, tak vítěze (na filmy) okamžitě určit nelze. To stereo může kvalitnějším podání klidně předčít výhody multikanálového zvuku. Ale pokud otázka stojí "tohle repro buď s centrem nebo bez", tak si nedovedu představit situaci, kdy by omezenější konfigurace a downmix do stera bylo přínosem (samozřejmě tím opět myslím v rámci filmů, neřeším hudbu ani hry, na to mám regálovky :)).

Ještě bych chtěl říct, že to Onkyo ani v konfiguraci 2.1 nehraje špatně. Sám jsem ho tak půl roku provozoval (byl problém s dostupností SKS-11) a s rozuměním dialogů jsem neměl nejmenší problém. Přidání dalších reproduktorů ten filmovej zážitek ale zkrátka posunulo ještě o něco výš. Aneb klasická poučka "dokud nevyzkoušíš, nevíš".
Drake89 (293)|16.11.2012 16:17
ooou, tak to cucim :-D To jsem ani necekal takovy palky. Myslel jsem, ze sezenu neco "dostacujiciho" tak do 4tis. Nejsem na audio nejak ujetej, ani narocnej, dokonce bych rekl, ze je zvuk i jen z ty TV krasnej. Jen jsem chtel dokoupit repro, jestli s tim bude sledovani filmu jeste lepsi zazitek..
Takze napr treba neco takovyho nema cenu vubec kupovat?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Pomohl bych si s tim nejak, nebo by to byla "zbytecna" investice?
vivid.sk (11472)|16.11.2012 16:26
Nemas problem za TV vyvalit ~30kCZK, ale za repro sa ti zda uz 4k vela ? :eek:
Za 4k si hifisti kupuju prepojovacie kable (a to nepatria k tym najdrahsim), ked sme uz pri tom.

A to, co si poslal bude nepouzitelne (pozri co linkujes, v prvom pripade su to len repro, bez silica, v druhom pripade nepouzitelne geniusy bez digi vstupov, v tretom pripade som ani necital dalej - staci znacka).

Radsej si nechaj interne repro.
Drake89 (293)|16.11.2012 16:37
No TV mam drahou asi protoze jsem na kvalitu obrazu narocny.. a repro za levno chci proto, ze na zvuk naopak narocny nejsem vubec. Audio mi proste nic nerika...
Proto i pisu, ze me pripada i zvuk z TV dobry a pokud by to bylo slo za tech par tis vyraznej zlepsit, tak bych koupil nejake podobne repro..
Pisu ze se v tom nevyznam, tak nechapu co myslis tim "silica" a proc to bez nej nejde? A k pripojeni na TV musi mit digitalni vstup (takze HDMI) ??
vivid.sk (11472)|16.11.2012 16:40
[QUOTE=Drake89;432240]Audio mi proste nic nerika...[/QUOTE]
A to je chyba, pretoze audio je 50% uspechu (a pre mna osobne aj viac). A ak pises, ze pozeras z 80% obsahu HD filmy, tak mi hlava nebere, ako to mozes pozerat bez repro? (t.j. bez aspon zakladneho externeho audia)

[QUOTE=Drake89;432240]co myslis tim "silica"[/QUOTE]
silič, rozumej zosilnovac alebo AVR. Bez toho ti to hrat nebude, to su len samotne menice, co si nalinkoval.


Ak to myslis (aspon trosku) vazne, zvaz to onkyo, ktore ti tu chalani uviedli, niz nizsie nema cenu riesit. Skoda penazi. (pripadne si to skus najst z druhej ruky).
Dane onkyo ma vsetky nutne vstupy (HDMI, SPDIF) + zakladne funkcie AVR, takze by ti to doma mohlo nejaky rok vydrzat.
Drake89 (293)|16.11.2012 16:53
oka, ted uz se divam, ze jsou repro tzv "aktivni a neaktivni". Takze aktivni jsou se zesilovacem, ktery je k tomu potreba.. ?
Dal k tomu je teda nutne potreba i digitalni vstup/vystup? To je pres HDMI nebo jak?

Jinak nevim jak je to mozne, ze mi staci jen zvuk z TV, ale muze to byt tim, ze jsem to zatim ani nezkousel z lepsim ozvucenim.. :-D Ale taky tim, ze na zvuk vazne nejsem narocnej, jak pri hudbe v aute, doma...
vivid.sk (11472)|16.11.2012 16:58
[QUOTE=Drake89;432242]nejsem narocnej, jak pri hudbe v aute, doma... [/QUOTE]
Potom nic neries, ak ta nic neserie :)

Ale ak ano, chod si to vypocut do najblizsieho obchodu s hifi technikou. (V tom horsom pripade do obchodu s TV, urcite tam najdes aj nejake zapojene AIO DK).



Ano, multikanalovy zosilnovac potrebujes v kazdom pripade (AVR), ten ma aj digitalne dekodery multikanalovych formatov (DD/DTS), ktore potrebujes tiez.
Nasledne aj repro, ktore sa zapajaju do AVR. V najlacnejsom segmente sa toto predava aj spolu (vyssieuvedene onkyo), kde je AVR+repro v jednom sete spolu.

Vo vyssich segmentoch sa AVR a repro kupuju zvlast (vacsinou rozdielnych znaciek, kedze ziadny vyrobca AVR sa seriozne nevenuje vyrobe a konstrukcie repro)
Drake89 (293)|16.11.2012 17:08
No vazne jsem si myslel, ze se da uz nejakej zaklad na prilepsenou zvuku sehnat uz treba do 4tis..

Takze vlastne za kolik se da sehnat nejaky set, ktery by fungoval k TV.. Nebo spis od kolika se da sehnat nejaky nejlevnejsi, ze bych to vyzkousel objednat a kdyz se mi to nebude libit nebo to pro me bude zbytecne, tak bych to vratil..
Nebo jako nejlevnejsi nejzakladnejsi je to zminovane Onkyo?

Jinak diky za rady a hlavne trpelivost :)
Heartwork (2358)|16.11.2012 17:30
[QUOTE=Drake89;432246]Nebo jako nejlevnejsi nejzakladnejsi je to zminovane Onkyo?[/QUOTE]

Bohužel ano..., hraje to pěkně, ale je to opravdu spíše takový startovní psycho základ. :)
Ale pokud funguješ doposud na interních TV chroustech - po zapojení Onkya objevíš nepoznané. :D
KamilZ (10277)|16.11.2012 17:56
Tak určitě "obyčejné" Logitech Z-906 budou podstatně lepší jak repro v TV, ale zmiňované Onkyo HTX-22HDX+SKS-22X bude zase zvukově někde jinde a AVR s rozumnými repro ještě dále. Z906 bych bral tak jako náhradu pro TV vysílání, pro filmy až to Onkyo nebo AVR, které Ti s bednami morálně i fyzicky přežije 2-3 TV...
Drake89 (293)|16.11.2012 17:57
Vazne? A co takove ty tzv "domaci kina" 5.1 apod? To k TV nejde pripojit? Aspon na vyzkouseni.. Kdyz nebude zlepseni, tak to vratim a zustanu zatim asi u samotne TV
vivid.sk (11472)|16.11.2012 18:21
[QUOTE=Drake89;432254]"domaci kina" 5.1 apod[/QUOTE]
Radsej sa tomu vyhnut. Teda vsetkym AIO rieseniam. Aj ked toto je tiez svojim sposobom DK (neviem kto vymyslel ten nazov domace kino, ale zrejme to musel byt velmi kreativny jedinec, lebo doteraz mi nieje jasne, co presne to je a co vsetko to musi mat, aby to bolo "DK").


P.S. Odporucam nesetrit na nespravnych miestach, mesacne minies viac na "ine nutnosti" (najom, zradlo, atd) ako je tvoj 'limit', tak to skus prehodnotit, alebo nekupuj nic. Iste, ze aj to najlacnejsie bude lepsie ako interne repro v TV, ale po case zistis, ze ta lacny huciaci subwoofer bude srat viac, ako si myslis.

Vyssieuvedeny LOGITECH tiez splni svoj ucel (ale pozor, nema HDMI vstupy), vsetko zavisi od zariadeni, ktore budes pripajat. Dobre si to premysli, aby si nekupil nieco, k comu neskor svoje komponenty nepripojis.
Drake89 (293)|16.11.2012 18:22
A napada me, neslo by pripojit nejakou tu levnejsi 5.1 repro soustavu jen k MMC, aby to hralo v 5.1 aspon pri pousteni filmu z MMC (pri beznem satelitnim vysilani a pri Xboxu bych to nepotreboval)
Ale to je asi blbost, ze? To bych toho chtel asi moc, ne? :D
Heartwork (2358)|16.11.2012 18:22
Ty vlastně ani radu nechceš..., kup si co uznáš za vhodné - jsou to tvé peníze i uši. B-)
Drake89 (293)|16.11.2012 18:26
Proc se tomu vyhnout, ze to bude nekvalitni zvuk nebo ze to nebude vubec fungovat?

- - - - doplněno - - - -

[QUOTE=Heartwork;432263]Ty vlastně ani radu nechceš..., kup si co uznáš za vhodné - jsou to tvé peníze i uši. B-)[/QUOTE]

Rady posloucham, ale hledam pro sebe nejlepsi reseni. Protoze si myslim, ze pro me bude ozvuceni za 10tis zbytecne, kdyz jsem do tedka nemel problem s TV zvukem.. Takze hledam neco levnejsiho, pro me jako "audiomrdala" dostacujiciho..
vivid.sk (11472)|16.11.2012 18:30
[QUOTE=Drake89;432264]Protoze si myslim, ze pro me bude ozvuceni za 10tis zbytecne[/QUOTE]

osobne odporucam ist vypocut do studia nieco slusne, nech vies o com je zvuk. Za 10 tisic czk je len vstup do sveta DK, 10k euro, to uz je zvuk, za ktory sa nebudes musiet hanbit a ktory by som doma kludne "zniesol". Ale napisat, ze je nieco zbytocne je blbost. Rozdiel spoznas ihned, bez mrknutia oka ta vtiahne do deja a zvyrazni atmosferu filmu (ktora bez zvuku nieje).

Skor napis, ze nedas tolko penazi, to sa mi zda adekvatnejsie. (a nie je na tom nic zle, pre vacsinu ludi je dolezite to, co vidi a nie to, co pocuje, pricom usi su nemenej dolezity organ. Pokial nie si hluchy)


Ako uz bolo napisane, ak nemas chut investovat, nekupuj nic. Usetris najviac (a dobrovolne prichadzas o znacnu cast audiovizualneho zazitku z filmov).
tdlmarek (1566)|16.11.2012 18:45
[QUOTE=Drake89;432264]Proc se tomu vyhnout, ze to bude nekvalitni zvuk nebo ze to nebude vubec fungovat?[/QUOTE]
Protože v typickém domácím kinu kupuješ i DVD/Blu-ray přehrávač, který má v sobě zabudovaný zesilovač pro reproduktory. Výrobce zde celkem logicky předpokládá, že budeš přehrávat obsah právě pomocí toho přehrávače. Takže možnosti připojení externího zdroje jsou většinou dost omezené. Tím neříkám, že to nejde, ale zkrátka to není "ono" - kupuješ přehrávač, abys ho použil jenom jako zesilovač.

Když si uvědomíš, že za tu cenu (kolem 4k) chceš přehrávač + zesilovač (zabudovaný) + 6 bedýnek, tak musí být snad celkem jasné, že se musí ukrutně šetřit na všech zúčastněných komponentách. Takže se tu bavíme o ubohých plastových bedýnkách, které na tom zvukově budou jenom o málo líp než reproduktory televize. Sice jich bude chrastit 6, ale skutečný 5.1 dojem stejně nebudou schopny navodit.


Ty logitechy co linkoval Kamil bych bral jako naprosté minimum. Zvukově na tom budou relativně slušně, ale šetříš na všem ostatním - především komfortu. Jedná se totiž o znásilnění PC bedýnek pro účely domácího kina. Takže žádné HDMI, žádné ARC pro jednoduché vedení zvuku z TV, žádné pohodlné ovládání jedním dálkovým ovladačem a ten design podle mě taky nic moc. Ale aspoň něco zahrají.
vivid.sk (11472)|16.11.2012 18:51
[QUOTE=tdlmarek;432273]že se musí ukrutně šetřit na všech zúčastněných komponentách[/QUOTE]
...a setri sa prave na tych, ktore su pre tento ucel najdolezitejsie - na reproduktoroch a zosilnovaci
Pretoze fyzika sa oklamat neda - kvalitne reproruktory su drahe. A na lacny sposob ako to vyrobit zatial nikto neprisiel. Podobne ako pri kazdom inom segmente (ani lacny a dobry objektiv neexistuje, ani dobra TV nejde kupit za 4000kc, atd, atd ...)
Heartwork (2358)|16.11.2012 18:52
[QUOTE=vivid.sk;432266](a dobrovolne prichadzas o znacnu cast audiovizualneho zazitku z filmov).[/QUOTE]

Ano, o tom to celé je - film, dokument, reklama, videoklip ... a nakonec i ta Xbox hra je vlastně audiovizuální dílo, takže "zážitkem bez zvuku" šidíš pouze sebe, brzy možná i rodinu. 8-)
hakmar (401)|16.11.2012 23:33
Tak pozri nieco taketo, asi to bude lepsie ako zvuk z telky a ked nie si narocny tak ti to bude stacit http://www.datart.cz/Domaci-kino-HARMAN-KARDON-SB-16-230.html sorry za dlzne a makcene pisem z tel.
tdlmarek (1566)|16.11.2012 23:51
To jsou teda rady. OP se kroutí při pohledu na cenu 8.5k za Onkyo a ty mu jako alternativu nabídneš HK za téměř 12k :D
hakmar (401)|17.11.2012 08:07
O.k. tak potom zostava uz len "di do pelhrimova prohlednout si krematorium at vis do ceho des":-) :-) :-)
bastlir (3245)|17.11.2012 11:30
Problém je v tom, že maždý má svou pravdu. Akorát mně někdy připadá, jako když si někdo chce koupit jen tak nějaké auto do nejbližšího obchoďáku a někdo jiný mu doporučí Porshe.
Pokud z TV lezou nějaké audiovýstupy a ne jen optika či sluchátkový výstup, pak bohatě stačí jedna z aktivních dřevěných sestav 5+1 od Geniusu, ke kterým navíc jdou připojit i jiná zařízení a stojí do 3 tisíc Kč. Ale záleží na tom, kdo jak je náročný a kolik v tom chce utopit peněz. Každopádně je asi všechno lepší, jak jsou TV-reproduktory u placek.
vivid.sk (11472)|17.11.2012 11:47
[QUOTE=bastlir;432373]a někdo jiný mu doporučí Porshe.[/QUOTE]
Ak by niekto chcel Porsche kludne mu odporucim B&W 8 rady za 20.000€ / par, pripadne Focal Maestro Utopia za 30.000€ / par, pripadne vlajkovu lod Dynaudia. K tomu este dalsia nutna technika + zdroj signalu za obdobny rozpocet.

Ibaze my tu riesime auto, ako take, takze sme v triede Renaultu Thalie (co je najhorsie auto na trhu, ale je to uz auto). Takze tvoje prirovnanie je trosku (dost) mimo.



[QUOTE=bastlir;432373]Pokud z TV lezou nějaké audiovýstupy a ne jen optika či sluchátkový výstup[/QUOTE]
A to je ten problem, ze nelezu. A ak by aj liezli, taketo sunty by som nikomu neodporucal ani v zlom sne (mimo ineho tam nevies dodat/aktivne pripojit 5.1 zdroj, len stereo, takze su uplne k nicomu, pretoze 5.1 analogovy vystup sa pomaly vytraca do zabudnutia, obzvlast pri lacnych pristrojoch. Najdes ho v kvalitativne inom segmente). A kupovat prevodnik z optiky na 5.1 analog je za tu cenu nezmysel.
A to ani nevravim o pripojeni viacerych zariadeni, ktore maju vylucne digitalne vystupy.

Prave preto su tipy, ktore su, a ani o chlp menej.
Drake89 (293)|17.11.2012 11:52
[QUOTE=tdlmarek;432340]To jsou teda rady. OP se kroutí při pohledu na cenu 8.5k za Onkyo a ty mu jako alternativu nabídneš HK za téměř 12k :D[/QUOTE]
Asi tak nejak, kdybych daval uz takovy prachy za audio, tak bych bral radsi uz neco s 5.1, treba to Onkyo

- - - - doplněno - - - -

[QUOTE=bastlir;432373]Problém je v tom, že maždý má svou pravdu. Akorát mně někdy připadá, jako když si někdo chce koupit jen tak nějaké auto do nejbližšího obchoďáku a někdo jiný mu doporučí Porshe.
Pokud z TV lezou nějaké audiovýstupy a ne jen optika či sluchátkový výstup, pak bohatě stačí jedna z aktivních dřevěných sestav 5+1 od Geniusu, ke kterým navíc jdou připojit i jiná zařízení a stojí do 3 tisíc Kč. Ale záleží na tom, kdo jak je náročný a kolik v tom chce utopit peněz. Každopádně je asi všechno lepší, jak jsou TV-reproduktory u placek.[/QUOTE]

No presne neco takovy jsem chtel slyset :) Takze muzes mi poradit co konkretne by se dalo sehnat a jak by to bylo zapojene? Diky
vivid.sk (11472)|17.11.2012 11:56
[QUOTE=Drake89;432377]No presne neco takovy jsem chtel slyset[/QUOTE]
Vidim, ze to asi nema cenu riesit. Skoda casu a energie. Kto chce kam (vid moj prispevok vyssie).....
Drake89 (293)|17.11.2012 13:08
[QUOTE=vivid.sk;432378]Vidim, ze to asi nema cenu riesit. Skoda casu a energie. Kto chce kam (vid moj prispevok vyssie).....[/QUOTE]

Vsak nerikam, ze nejsem rad za vase rady a nebo ze bych jim neveril, jen stale opakuju, ze nechcu ZATIM davat 8 a vic tis do zvuku, takze jestli vi uzivatel "bastlir" o nejakym jinym reseni, tak budu moc rad..
vivid.sk (11472)|17.11.2012 13:14
[QUOTE=Drake89;432387]"bastlir" o nejakym jinym reseni, tak budu moc rad.. [/QUOTE]
Nie, neexistuje ziadne ine rozumne riesenie s ohladom do buducna (kupovat pridavny prevodnik za 2 litre z optiky na 5.1 analog nevidim ako rozumne riesenie). Naviac, v tvojom podpise mas dalsie 2 zariadenia, takze predpokladam, ze tie 3 HDMI vstupy sa ti naozaj zidu.

Ak nie si ochotny to zaplatit, pohladaj z 2 ruky. Alebo - ako tu uz odznelo - nekupuj nic.
Heartwork (2358)|17.11.2012 13:27
vivid.sk má pravdu - přes to opravdu nejede vlak.
Drake89 (293)|17.11.2012 15:38
ok ok, tak se asi necham "ukecat" :D sice jsem chtel posetrit penize a pristi rok koupit jeste vetsi TV, ale asi zkusim koupit to Onkyo, teda pokud to bude mit ten borec jeste na prodej, tu cenu uz bych do toho asi investoval. Ale kupovat to novy za takovou palku zatim nepotrebuju.. Diky za rady..
vivid.sk (11472)|17.11.2012 15:44
[QUOTE=Drake89;432414]za takovou palku[/QUOTE]
:D :D :D

[QUOTE=Drake89;432414]sice jsem chtel posetrit penize a pristi rok koupit jeste vetsi TV[/QUOTE]
No comment.

Toto mi nieco pripomina (skusim obrazne): Kupis si velky a drahy TV, no pripojis k tomu len DigiTV cez scart (CVBS samozrejme) a pozeras na to z 2 metrov, a tesis sa ako dobre si nakupil :)

Ibaze ty si vybabral len sam so sebou :D

Ale pokial nedas dobry signal do takej TV, tak ta kvalita bude adekvatna zdrojovemu signalu, a presne to iste sa da aplikovat na audio. Tak si to skus prelozit do ceskej reci, a nechaj ulezat :)
Drake89 (293)|17.11.2012 17:14
otazka priorit.. :)
Drake89 (293)|26.11.2012 20:19
Tak vite jak to nakonec dopadlo? Vcera jsem poridil Onkyo HTX-22 a k tomu rozsireni na 5.1 :-D A muzu rict, ze jsem zatim fakt rad, ze jste do me sili, abych nekupoval ty levny "Domaci kina"..
Sice se v tom Onkyu zatim poradne nevyznam a nemam nic poradne nastavene, ale uz i tak je to bomba.. Necekal jsem takovej rozdil..
Heartwork (2358)|26.11.2012 20:36
No vidíš :)

Koupil si to starší Onkyo HTX-22HD nebo funglovku HTX-22HDX? U toho prvního je snadnější nastavení reproduktorů pomocí kalibračního mikrofonu, nové HDX už mikrofon myslím nemá.

A jinak..., ty levný domácí kina jsou fakt na dvě věci, to Onkyo je takovej zvukovej základ.
Drake89 (293)|26.11.2012 21:05
Koupil jsem to HTX-22HD, takze jeste s tim mikrofonem a mel bych k tomu teda hned dva (asi stupidni) dotazy (uz jsem to psal jinde, tak jen zkopiruju)

1)Kam presne by se mel davat merici mikrofon? Kdyby to bylo jedno misto, tak to pochopim- v mistech hlavy divaka.. Ale jsou tam tri kroky mereni, tak nevim..

2)Potreboval bych pro jistotu poradit, jak spravne zapojit repraky (mam rozsireni na 5.1). Napr "Front lefr speaker" je mysleno levy predni repraky u televize ale z jakeho pohledu? Z pohledu na TV a nebo od TV smerem k divakum?
vivid.sk (11472)|26.11.2012 21:20
1) postupuj presne podla navodu. Kazde zariadenie moze mat jemne odlisny postup, preto si nastuduj odporucanie vyrobcu
2) vsetko oznacenie je z pohladu posluchaca, cize Front Left = Predny lavy, pri pohlade na TV, atd ...

[ATTACH=CONFIG]20669[/ATTACH]


[QUOTE=Drake89;433661]Necekal jsem takovej rozdil.. [/QUOTE]
Vidis, vidis .... my to tu nehovorime nadarmo v kazdom vlakne. Ale aj neveriaci Tomas sa presvedcil, ze aj zakladne repro spravi velky rozdiel oproti chrchlakom v TV.
img1.jpg
Drake89 (293)|26.11.2012 22:01
[QUOTE=vivid.sk;433669]1) postupuj presne podla navodu. Kazde zariadenie moze mat jemne odlisny postup, preto si nastuduj odporucanie vyrobcu [/QUOTE]
Jeee, az tedka jsem si vsimnul, ze je u toho i maly nakres s cisly, toho jsem si predtim nevsiml. Bylo to tam jen popsane, ze mam vlozit mikrofon na misto 1, pak 2, 3 ale nevsiml jsem si toho obrazku s cisly :-/ Tak ted uz vim :)

Ad2) diky, tak to mam dobre :)
[QUOTE=vivid.sk;433669]Vidis, vidis .... my to tu nehovorime nadarmo v kazdom vlakne. Ale aj neveriaci Tomas sa presvedcil, ze aj zakladne repro spravi velky rozdiel oproti chrchlakom v TV. [/QUOTE]
pravda :)
Heartwork (2358)|26.11.2012 22:09
jj, je to tak: 1 - střed, 2 - pravá, 3 - levá ...

[ATTACH=CONFIG]20670[/ATTACH]
onkyo-cal.jpg
slacho (9)|5.12.2012 01:59
Ja som toto vyriešil reprakmi za cca 50€ genius HF1800A myslím viem ze ma audiofil sfukne som si toho vedomí ale je to naozaj oveľa lepšie ako repro v tv skús a ak ti nebudú vyhovovat das ich k pc :-) ale kedže mám klasickú izbu a nie halu stačia mi


Sent from my iPhone using Tapatalk
vivid.sk (11472)|5.12.2012 11:15
Co riesis?
Drake89 uz ma doma Onkyo HTX-22HD a chrochtá si blahem :)

Ano, (skoro) čokoľvek je lepsie ako interne repro, takze kazde nahradenie externymi reproduktormi bude krok/krocik vpred.
ferdoz (31)|5.12.2012 11:30
Viem, že to nie je optimálne, ale na vyriešenie zvuku v nejakom inom priestore, nie obývačke by mohlo fungovať aj toto:
http://www.datart.sk/Reprosustava-HITACHI-AXS120C.html
PARASONIC (33)|5.12.2012 16:15
Ahoj,

kdyz uz to tu vidim necham si zprazit ;oD
http://www.alza.cz/lg-bh7520t-d321101.htm
http://www.alza.cz/lg-bh7420p-d321114.htm
co sem cet recenze tak hodnotej odborny servery az pomalu tezko uveritelne ... a kdyz uz budu brat TV od LG tak sem si rikal ze to zkloubim ;)

Uvidim jak mi bude vyhovovat GUI (sem zvyklej na XBMC svyho HTPC) casem stejne az udelaj JB na Apple TV tak bude tahle svine fungovat jako dekoder s bednama ;oD

neparejte se se mnou (samozrejme v ramci dobrych mravu ;oD
Diky
KamilZ (10277)|5.12.2012 17:33
Už jen vidím v popisu těchto plasťáků "[FONT=Verdana]reproduktory 5.1, 1100W" a vstávají mi vlasy na hlavě ....

Nevím, co je uvnitř za BD přehrávač. Ale nepočítej s tím, že tam přehraješ všechno, co na PC a že se dostaneš po LAN na klasické sdílení na PC, bude tam pouze DLNA. To by tam musel být BD660, což asi není.[/FONT]
visper (270)|5.12.2012 18:12
Sakra 1100 Wattů, nepotřebuje to už třífázovou přípojku? Aby sousedům neblikaly světla. :-)
PARASONIC (33)|5.12.2012 22:49
1100w jemblud pro deti to je mi jasny ;)
Spis co sem cet recky tak za ty prachy to hraje necekane dobre a vse funguje jak ma ;) co si mam predstavit pod censored DLNA ? ;)
vivid.sk (11472)|5.12.2012 22:53
[QUOTE=PARASONIC;434935]co si mam predstavit pod censored [/QUOTE]

dosad si vulgarizmus podla vlastneho uvazenia :D

ale hlavnu podmienku (a nazov tohto threadu) to predsa splna - Lepsi zvuk k TV. A nech to bude hrat akokolvek - lepsie to urcite bude :)