Téma: X trend et6500/9500
Pred týždňom som sa stal majiteľom tohoto STB, konkrétne ET6500.
[ATTACH=CONFIG]20396[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20398[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20399[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20397[/ATTACH]
Obraz a zvuk : top trieda medzi STB, obrazovo ešte lepší, ako Vantage HD, alebo Dreambox 8000 SE. Používam image AAF.
Možnosti : full online update ( image, system, plugin ), podpora DLNA, Samba, net streaming, lan streaming, PVR 6 HDTV programov v real time cez interné čítačky, android / iphone ovládanie a online streaming, veľmi veľa možností nastavenia a kalibrácie obrazu, rýchly dual core procesor, full ovládanie a online streaming cez web rozhranie, CZ/Sk archív ....
Ak niekto má dané modely, píšte sem...
[ATTACH=CONFIG]20396[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20398[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20399[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20397[/ATTACH]
Obraz a zvuk : top trieda medzi STB, obrazovo ešte lepší, ako Vantage HD, alebo Dreambox 8000 SE. Používam image AAF.
Možnosti : full online update ( image, system, plugin ), podpora DLNA, Samba, net streaming, lan streaming, PVR 6 HDTV programov v real time cez interné čítačky, android / iphone ovládanie a online streaming, veľmi veľa možností nastavenia a kalibrácie obrazu, rýchly dual core procesor, full ovládanie a online streaming cez web rozhranie, CZ/Sk archív ....
Ak niekto má dané modely, píšte sem...
Ahoj jak si spokojny s tým X-Trendom?
zatiaľ spokojnosť na 90 % , tých 10 % chýba, až keď rozbehám interný a externý HDD. Zatiaľ sa mi vždy po reštarte oba HDD nevedia automaticky na mountovať. Pokiaľ ide STB do stand by, tak je to OK, vždy ich vidí, aj keď nahrávam cez časovač. Pokiaľ ho reštartujem, tak ich už následne nevidí. Jeden HDD je Seagate a druhý Toshiba. Ale pracujem na tom...:-D
Čo sa týka funkcionalít, tak spokojnosť až nad moje očakávania. Všetky tie nezmysli kupodivu fungujú na 100 %, vrátane prehrávania MKV ( ide aj Samsung Demo Ocean ), ide aj DTS, dokonca ide aj 1080p/24 Hz.
Zatiaľ najväčšie nadšenie je obraz : aj podľa recenzií, aj podľa môjho porovnávania je to STB s najlepším obrazom na trhu. \\/
Čo sa týka funkcionalít, tak spokojnosť až nad moje očakávania. Všetky tie nezmysli kupodivu fungujú na 100 %, vrátane prehrávania MKV ( ide aj Samsung Demo Ocean ), ide aj DTS, dokonca ide aj 1080p/24 Hz.
Zatiaľ najväčšie nadšenie je obraz : aj podľa recenzií, aj podľa môjho porovnávania je to STB s najlepším obrazom na trhu. \\/
No tak podla toho co tu citam s mojimi znalostami by som mal asi s tymto zariadenim problem :-) Asi by som sa mal poobzerat po niecom pre menej zdatnych v tejto sfere :-)
[HL]mod: když odpovídáš na předchozí příspěvek, tak ho celý neopakuj[/HL]
[HL]mod: když odpovídáš na předchozí příspěvek, tak ho celý neopakuj[/HL]
Mohu se zeptat, zda:
1) se vzbudí z deep stand-by pro nahrávání?
2) Funguje HDMI CEC (ovládání pouze přes ovladač TV)?
3) HbbTV je tam nějak inteligentně (na pozadí, bez nutnosti ho předem spustit a pak ukončit), nebo je to stejně pitomě jako jsem popisoval zde? https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/32883-Vu-Image-s-HbbTV?p=422949&viewfull=1#post422949
4) Je web browser použitelný na základní weby typu seznam.cz, idnes.cz apod. (flash mě nezajímá)
5) nezkoušel jsi k tomu připojit klávesnici a myš (kvůli web browseru), např Logitech K400?
1) se vzbudí z deep stand-by pro nahrávání?
2) Funguje HDMI CEC (ovládání pouze přes ovladač TV)?
3) HbbTV je tam nějak inteligentně (na pozadí, bez nutnosti ho předem spustit a pak ukončit), nebo je to stejně pitomě jako jsem popisoval zde? https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/32883-Vu-Image-s-HbbTV?p=422949&viewfull=1#post422949
4) Je web browser použitelný na základní weby typu seznam.cz, idnes.cz apod. (flash mě nezajímá)
5) nezkoušel jsi k tomu připojit klávesnici a myš (kvůli web browseru), např Logitech K400?
1. áno ( len mne momentálne vypíše, že nenašiel HDD )
2. HDMI CEC funguje
3. HbbTV : pri prepnutí napr. na CT, sa po 2s objaví červená ikonka, po jej stlačení hneď nabieha menu HbbTV. Niekde v setupe to ide nastaviť aj tak , že HbbTv nabehne automaticky po prepnutí napr. na CT
4. web browser je plne použiteľný ( to ma dosť zaskočilo ), môžeš si napevno navoliť rôzne presety, čo sa týka vzhľadu browsera, napr. Tv režim, HbbTv režim, classic režim, inteligent režim, web režim a pod. každý režim má iný vzhľad, veľkosť, ovládanie. Funkčne nie je orezaný, len pri niektorých weboch ( napr. auto.sme.sk ), ti nedovolí prehrávať videá, pretože oni podporujú len Chrome a IE. Inak sa dá inštalovať Mozzila...
5. No používam klávesnicu Amiko wlk-100 s touchpadom. Ide normálne cez wi-fi. Skúšal som aj logitech wireless set a nejaký no name z kauflandu. Všetko fungovalo. Odozva na klávesnicu je OK, takisto kurzor myši a ovládanie úplne bežné s PC.
2. HDMI CEC funguje
3. HbbTV : pri prepnutí napr. na CT, sa po 2s objaví červená ikonka, po jej stlačení hneď nabieha menu HbbTV. Niekde v setupe to ide nastaviť aj tak , že HbbTv nabehne automaticky po prepnutí napr. na CT
4. web browser je plne použiteľný ( to ma dosť zaskočilo ), môžeš si napevno navoliť rôzne presety, čo sa týka vzhľadu browsera, napr. Tv režim, HbbTv režim, classic režim, inteligent režim, web režim a pod. každý režim má iný vzhľad, veľkosť, ovládanie. Funkčne nie je orezaný, len pri niektorých weboch ( napr. auto.sme.sk ), ti nedovolí prehrávať videá, pretože oni podporujú len Chrome a IE. Inak sa dá inštalovať Mozzila...
5. No používam klávesnicu Amiko wlk-100 s touchpadom. Ide normálne cez wi-fi. Skúšal som aj logitech wireless set a nejaký no name z kauflandu. Všetko fungovalo. Odozva na klávesnicu je OK, takisto kurzor myši a ovládanie úplne bežné s PC.
[QUOTE=nezzmo;431786]No tak podla toho co tu citam s mojimi znalostami by som mal asi s tymto zariadenim problem [/QUOTE]
no to som si najskôr myslel aj ja :-E
Inak každý normálny predajca ti mašinu nastaví tak, aby to fungovalo dokopy na 100 %. ďalej je to už len na užívateľovi, ako bude s STB narábať. Pokiaľ to nebude moc experimentálne, tak sa nemusíš ničoho báť. Všetky bežné úkony myslím zvládne aj lama, pretože sa to v ničom funkčne nelíši od ne linuxového STB. To si treba zapamätať.
Na laborovanie napr. s Oscam-om a to už chce znalosti, ale na bežné úkony ? To zvládne snáď každý.
no to som si najskôr myslel aj ja :-E
Inak každý normálny predajca ti mašinu nastaví tak, aby to fungovalo dokopy na 100 %. ďalej je to už len na užívateľovi, ako bude s STB narábať. Pokiaľ to nebude moc experimentálne, tak sa nemusíš ničoho báť. Všetky bežné úkony myslím zvládne aj lama, pretože sa to v ničom funkčne nelíši od ne linuxového STB. To si treba zapamätať.
Na laborovanie napr. s Oscam-om a to už chce znalosti, ale na bežné úkony ? To zvládne snáď každý.
@nezzmo : inak mne predajca dal mašinu plne funkčnú, prišiel som domov, zapojil ( ja v zásade nikdy neštudujem žiadne návody ), Skylink šiel hneď z fleku. Proste hneď od kúpy plne funkčná mašina, zapojíš, sleduješ. Pokiaľ by som bol dôchodca, mastím si brucho = stačí mi. Neotravuje ťa žiadnymi hláškami typu : sú nové aktualizácie, prosím stlač to a to a pod. Je tam veľa možností, fakt možno až príliš, je len na tebe, či tie možnosti niekedy využiješ. Len na tebe. Systém ťa k tomu netlačí. To píšem všeobecne o linux STB. Pokiaľ chceš nové funkcie, si na nete, po stlačení voľby v OSD menu sa ti stiahnu, ale nenainštalujú, aktualizácie systému, image, pluginov a je len na tebe, či to povolíš, alebo nie. Nič nemusíš robiť manuálne, všetko zrobí systém. Úplne jednoduché .
Predajca ti dá na usb kľúči zálohu tvojho stb, pokiaľ by ti niekedy havaroval, sám to zvládneš rozchodiť.
Predajca ti dá na usb kľúči zálohu tvojho stb, pokiaľ by ti niekedy havaroval, sám to zvládneš rozchodiť.
Chtěl bach se zeptat jarina proč opustil vantage nebo jestli vantage opustilo jeho díky
[QUOTE=jim22;431877]Chtěl bach se zeptat jarina proč opustil vantage nebo jestli vantage opustilo jeho díky[/QUOTE]Ten,kdo Xtrend zkusil,nikdy by se na tu první variantu neptal.
Ono myslím nejde ani přímo o Xtrend, ale spíš o to, že Vantage nějak ve vývoji "usnul".
[QUOTE=jarino1978;431805]@nezzmo : inak mne predajca dal mašinu plne funkčnú, prišiel som domov, zapojil ( ja v zásade nikdy neštudujem žiadne návody ), Skylink šiel hneď z fleku. Proste hneď od kúpy plne funkčná mašina, zapojíš, sleduješ. Pokiaľ by som bol dôchodca, mastím si brucho = stačí mi. Neotravuje ťa žiadnymi hláškami typu : sú nové aktualizácie, prosím stlač to a to a pod. Je tam veľa možností, fakt možno až príliš, je len na tebe, či tie možnosti niekedy využiješ. Len na tebe. Systém ťa k tomu netlačí. To píšem všeobecne o linux STB. Pokiaľ chceš nové funkcie, si na nete, po stlačení voľby v OSD menu sa ti stiahnu, ale nenainštalujú, aktualizácie systému, image, pluginov a je len na tebe, či to povolíš, alebo nie. Nič nemusíš robiť manuálne, všetko zrobí systém. Úplne jednoduché .
Predajca ti dá na usb kľúči zálohu tvojho stb, pokiaľ by ti niekedy havaroval, sám to zvládneš rozchodiť.[/QUOTE]
Ahoj ďakujem za info takze jednoznačne mi doporučuješ ten X Trend ak som dobre pochopil takze asi pojdem do toho chcem dvojtuner hlavne kvoli nahravanie a kvalitny obraz. myslim ze aj cena je dobra mam kartu UPC tak dufam ze to bude fungovat s nou :-)
Predajca ti dá na usb kľúči zálohu tvojho stb, pokiaľ by ti niekedy havaroval, sám to zvládneš rozchodiť.[/QUOTE]
Ahoj ďakujem za info takze jednoznačne mi doporučuješ ten X Trend ak som dobre pochopil takze asi pojdem do toho chcem dvojtuner hlavne kvoli nahravanie a kvalitny obraz. myslim ze aj cena je dobra mam kartu UPC tak dufam ze to bude fungovat s nou :-)
Ale jestli se dobře dívám, tak ET6500 nemá dva tunery DVB-S (pokud to není twin). Pouze jeden + možnost externího DVB-T/C na USB. Možná budeš muset sáhnout po 9500 což je "generační bratříček" k 6500. Modely 9000 a 9200 jsou starší.
[QUOTE=jim22;431877]Chtěl bach se zeptat jarina proč opustil vantage nebo jestli vantage opustilo jeho díky[/QUOTE]
ja mám doma 2 Vantov, jeden, čo som používal v obývačke, išiel k rodičom, ten druhý majú deti v izbe. Predsa som už potreboval nejaký ten upgrade, nech idem s dobou:-E. Ale vážne, ten Xtrend ma presvedčil obrazom, nečakal som, že v tejto debilnej dobe príde niečo lepšie, ako Vantage.
[QUOTE=tahlovej;431899]Ten,kdo Xtrend zkusil,nikdy by se na tu první variantu neptal.[/QUOTE]
možno pred mesiacom by som tomu ani neveril, dnes už verím:-)-
[QUOTE=KamilZ;431902]Ono myslím nejde ani přímo o Xtrend, ale spíš o to, že Vantage nějak ve vývoji "usnul".[/QUOTE]
Vantage to mal vyšlapané asi najlepšie, čo sa týka výrobcov STB. Ale dostal po prstoch a musel upustiť od možnosti podpory neoficiálneho FW, musel akceptovať poslušne CI+ a pod. Clarke Tech to mal podobné. Ten skončil a Vantage asi pôjde v jeho krokoch. Vantage sa moc začal orientovať na nemecký trh, chce valcovať Technisat, ale pre usera mimo DE nemá ich sortiment už veľké uplatnenie. Zaspal vývoj.
- - - - doplněno - - - -
[QUOTE=nezzmo;431911]Ahoj ďakujem za info takze jednoznačne mi doporučuješ ten X Trend ak som dobre pochopil takze asi pojdem do toho chcem dvojtuner hlavne kvoli nahravanie a kvalitny obraz. myslim ze aj cena je dobra mam kartu UPC tak dufam ze to bude fungovat s nou :-)[/QUOTE]
ja ti rázne neodporúčam nič konkrétne, len som ti chcel vysvetliť, že Linux neber ako strašiak v STB. Ja ti tie značky zhodnotím asi tak, že Dream je predražená krabica, X trend kráča ku špičke, VU je klasika stred . Vantage zaspal dobu, ale je to stále istota, Technisat je overená kvalita. Výber je na tebe, osobne by som volil ale linux.
Ak chceš Xtrend ako 2 tuner, tak zober 9500, je o 100 Euro drahší, ako 6500-ka, má 2x DVB-S2 + dostaneš v balení aj DVB-C tuner.
ja mám doma 2 Vantov, jeden, čo som používal v obývačke, išiel k rodičom, ten druhý majú deti v izbe. Predsa som už potreboval nejaký ten upgrade, nech idem s dobou:-E. Ale vážne, ten Xtrend ma presvedčil obrazom, nečakal som, že v tejto debilnej dobe príde niečo lepšie, ako Vantage.
[QUOTE=tahlovej;431899]Ten,kdo Xtrend zkusil,nikdy by se na tu první variantu neptal.[/QUOTE]
možno pred mesiacom by som tomu ani neveril, dnes už verím:-)-
[QUOTE=KamilZ;431902]Ono myslím nejde ani přímo o Xtrend, ale spíš o to, že Vantage nějak ve vývoji "usnul".[/QUOTE]
Vantage to mal vyšlapané asi najlepšie, čo sa týka výrobcov STB. Ale dostal po prstoch a musel upustiť od možnosti podpory neoficiálneho FW, musel akceptovať poslušne CI+ a pod. Clarke Tech to mal podobné. Ten skončil a Vantage asi pôjde v jeho krokoch. Vantage sa moc začal orientovať na nemecký trh, chce valcovať Technisat, ale pre usera mimo DE nemá ich sortiment už veľké uplatnenie. Zaspal vývoj.
- - - - doplněno - - - -
[QUOTE=nezzmo;431911]Ahoj ďakujem za info takze jednoznačne mi doporučuješ ten X Trend ak som dobre pochopil takze asi pojdem do toho chcem dvojtuner hlavne kvoli nahravanie a kvalitny obraz. myslim ze aj cena je dobra mam kartu UPC tak dufam ze to bude fungovat s nou :-)[/QUOTE]
ja ti rázne neodporúčam nič konkrétne, len som ti chcel vysvetliť, že Linux neber ako strašiak v STB. Ja ti tie značky zhodnotím asi tak, že Dream je predražená krabica, X trend kráča ku špičke, VU je klasika stred . Vantage zaspal dobu, ale je to stále istota, Technisat je overená kvalita. Výber je na tebe, osobne by som volil ale linux.
Ak chceš Xtrend ako 2 tuner, tak zober 9500, je o 100 Euro drahší, ako 6500-ka, má 2x DVB-S2 + dostaneš v balení aj DVB-C tuner.
Teprve teď jsem si ale všiml jedné věci - ET 6500 zřejmě nemá CI modul, pouze UNI čtečku. Takže bych si ho pořídil pouze s ICE kartou.
Včera som vymenil HDD za WD a na prvý šup sa chytil. Zrejme som mal smolu na HDD. Takže môžem tú spokojnosť zatiaľ smerovať na 100 % . Uvidíme časom, možno nadšenie aj opadne.
@Kamil : nie, nemá CI modul, len 2x čítačky. V jednej mám Irdeto / Ice Skylink, v druhej irdeto Skylink, obe bez problémov, zápisy chodia OK.
Možno dnes večer postnem nejaké screeny menu, možnosti a pod.
@Kamil : nie, nemá CI modul, len 2x čítačky. V jednej mám Irdeto / Ice Skylink, v druhej irdeto Skylink, obe bez problémov, zápisy chodia OK.
Možno dnes večer postnem nejaké screeny menu, možnosti a pod.
Jaký používáš pro Irdeto PI-Sys CAM?
oscam 6018
tak včera som sa opäť hral a nedalo mi... nahral som image HDF-teamimage 6.3 a tam ide bez problémov aj interný Seagate, aj WD, aj všetky externé disky, čo mám. Tento image si nechávam, je oveľa lepší ( má viac možností ), ako open aaf. Inak čo sa týka multimédií, tak prehral zatiaľ všetko, čo som mu dal, vrátane 1:1 záloh BD , DTS zvuk a pod. Plugin autoresolution reaguje presne na zmenu 50/60/24 Hz, takže aj v tomto spokojnosť. Takže mi vlastne neostalo nič, s čím by som bol nespokojný, alebo že niečo nejde.
Takže skôr odporučím image HDF.
Takže skôr odporučím image HDF.
Hoď jsem prosím prosím pár obrázků, menu, přehrávač, web, .....
To je enigma2 ? Alebo daco vlastne?
[QUOTE=Pytkin;432439]To je enigma2 ? Alebo daco vlastne?[/QUOTE]
E2...........
E2...........
gratulujem k vyberu a spokojnosti..., myslis ze by sa dal stroj pouzit ako nahrada MMC? Prehravas subory cez interny prehravac? a co CSFD doplnok?
ja nie som zástanca všetko v jednom. ako náhrada za MMC určite nie, je to predsa STB. Ak to mám porovnať s XTR PRO, tak podpora je zhruba na rovnakej úrovni ( prehrá aj FLAC ), vie si zapamätať, kde skončilo prehrávanie, webových aplikácií má možno o 100 % viac, ako XTR komunita ( každý deň mi zatiaľ ponúka cca 30 aktualizácií ), ale napríklad sa nevie vrátiť do adresára, odkiaľ prehrávaš ( vždy sa vráti do hlavnej ponuky ), alebo som na to ešte neprišiel...Ale vie toho dosť.
Prehrávam cez EMC v. 4. No a vlastne som teda zabudol : plná podpora ImdB, Csfd, XMBC...
Prehrávam cez EMC v. 4. No a vlastne som teda zabudol : plná podpora ImdB, Csfd, XMBC...
[QUOTE=jarino1978;432467]ja nie som zástanca všetko v jednom. ako náhrada za MMC určite nie, je to predsa STB[/QUOTE]OK pisu to tu vsetci na fore, len mi dochadzaju zasuvky a s manzelkou musim o kazdu novu krabicku zvadzat boj
[QUOTE=liam;432470] s manzelkou musim o kazdu novu krabicku zvadzat boj [/QUOTE]
...tak jej to pripomen nabuduce, ked si bude chciet pozriet neaky film.
...tak jej to pripomen nabuduce, ked si bude chciet pozriet neaky film.
tak prikladám zopár screenov menu, hbbtv, web browser, plugins, emc, multimédia...
Nechcem sa do toho miesat :-) ale nerozumiem celkom jednej veci - preco je v menu miesana anglictina zo slovencinou? Zrejme sa to pri linuxe da zmenit, ale preco je to takto?
Pretoze su ak su niektore veci riesene pluginmi, tak tie nemusia byt prelozene.
Pripadne, ak je nejaka novsia verzia sw, s novou funkcionalitou, ta nemusi byt prelozena.
Pripadne, ak je nejaka novsia verzia sw, s novou funkcionalitou, ta nemusi byt prelozena.
jo .. vidno ze je to enigma ..
streamovanie a full ovládanie STB cez wifi a Android : aplikácia NXtrend
- odozva : rovnaká, ako cez DO
- dosah : cca 80-100 m v obydlí
- možnosti : live stream, live record, časovač, full ovládanie, EPG, video/audio stream z HDD ( podpora všetkých multimédií ), podpora video a audio PIP ( na TV ide hlavný obraz so zvukom, streamuje sa druhý obraz so zvukom )
- stabilita : 100 %, rýchla odozva, prehráva bez sekania 1080p . [ATTACH=CONFIG]20761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20769[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20768[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20767[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20766[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20765[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20764[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20770[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20771[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20772[/ATTACH]
- odozva : rovnaká, ako cez DO
- dosah : cca 80-100 m v obydlí
- možnosti : live stream, live record, časovač, full ovládanie, EPG, video/audio stream z HDD ( podpora všetkých multimédií ), podpora video a audio PIP ( na TV ide hlavný obraz so zvukom, streamuje sa druhý obraz so zvukom )
- stabilita : 100 %, rýchla odozva, prehráva bez sekania 1080p . [ATTACH=CONFIG]20761[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20769[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20768[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20767[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20766[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20765[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20764[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20763[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20762[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20770[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20771[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20772[/ATTACH]
Sikovne.... funkcionalita HTPC uz aj v hotovej krabicke. Len nerozumiem ako ten PIP funguje na jednotunerovom prijimaci, ci len v ramci jedneho TP?
na 1 tunery samozrejme len v rámci 1 TP. Pri 9500, čo je 2 tuner je to už nezávisle.
Jasne. A streamovat vies v ramci toho TP neobmedzene?
cize v ramci "slovenskeho" TP vies pozerat v obyvacke 1 kanal, a na inom zariadeni (android phone/tablet, alebo notebook) dalsie kanaly? napriklad aj 4 sucasne? (v ramci priepustnosti siete).
cize v ramci "slovenskeho" TP vies pozerat v obyvacke 1 kanal, a na inom zariadeni (android phone/tablet, alebo notebook) dalsie kanaly? napriklad aj 4 sucasne? (v ramci priepustnosti siete).
to neviem, neskúšal som, mám len otestovanú kombináciu sledovania 2 programov z 1 TP - TV + tablet. Neviem, či zvládne viac, ale asi nie cez PIP ( čo bude asi samozrejmé ), ale dalo by sa sledovať cez pvr stream, čo by mohlo teoreticky umožniť sledovať naraz 6 nahrávaných programov na 6 zariadeniach. Vcelku dobrý nápad na vyskúšanie.
jasne, myslel som cez stream. Ak uz TP prijima a vie ho dekodovat, nevidim problem preco by to nemal vediet.
Tato operacia nie je nejako zvlast "CPU intensive", kedze so streamom nic nerobi (az na spominane dekodovanie).
Tato operacia nie je nejako zvlast "CPU intensive", kedze so streamom nic nerobi (az na spominane dekodovanie).
Dajú sa na X trend et6500 inštalovať pluginy Mgcamd,newcamd ako na linuxe, a aký je postup pri inštalácii image HDF-teamimage 6.3. Ďakujem
ved to je enigma .. cize rovnake ako vsade inde ..
[QUOTE=jaxom;435136]Dajú sa na X trend et6500 inštalovať pluginy Mgcamd,newcamd ako na linuxe, a aký je postup pri inštalácii image HDF-teamimage 6.3. Ďakujem[/QUOTE]
na to prvé : áno
na to druhé : http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?f=288&t=6868&start=15
na to prvé : áno
na to druhé : http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic.php?f=288&t=6868&start=15
Ďakujem!
[QUOTE=jaxom;435288]Ďakujem![/QUOTE]
Jarino, chcem sa ťa spýtať na tvoje spojenie so sieťou. Či používaš pripojenie káblom alebo wifi adaptér(aká značka).
Jarino, chcem sa ťa spýtať na tvoje spojenie so sieťou. Či používaš pripojenie káblom alebo wifi adaptér(aká značka).
[QUOTE=baridara;435337]Jarino, chcem sa ťa spýtať na tvoje spojenie so sieťou. Či používaš pripojenie káblom alebo wifi adaptér(aká značka).[/QUOTE]
idem cez kábel, externá klávesnica, tablet a druhý TV cez wi-fi.
idem cez kábel, externá klávesnica, tablet a druhý TV cez wi-fi.
oplatí sa ist do X-Trend ET 4000? obraz bude tiez spickový? rozmyslal som aj nad Amikom2. diki za radu.
Do Amika2 bych osobně asi nešel. Měl jsem shodou okolností teď v ruce přístroj se stejným CPU (STi7162) a nic moc. Nemyslím z hlediska kvality obrazu, ale obecně. V originál Spark slabý výkon (pohyb z menu přes stanice se zapnutým EPG byl pomalý, přehrávač z 250 GB HDD (SSD OCZ Vertex3) nebo přes LAN nezvládal u H.264 posun více jak 4x). Mizerný překlad (tam kde má být "Auto" je "Zvuk" atd.). Zkoušel jsem i E2 (od HDMU a ještě jednu), ale oproti VTI nebo BH na VU+ značná trága. CPU není kompatibilní s běžnými, takže toho spousta nešlo, málo pluginů atd.
Možná jsem ale jen zhýčkaný možnostmi a podporou přístrojů typu VU+.
Možná jsem ale jen zhýčkaný možnostmi a podporou přístrojů typu VU+.
Tak ale alien stoji zlomok toho co vu alebo dreambox.. Ja mam dreambox za 400 a amiko za 100 .. A robia uplme to iste.. Saozrejme na amiko je citit ze nestaci s dychom na ten dreambox, ale uz by som za dreambox asi 4x nedal ..
Proto považuji Vu+/Xtrend za rozumný poměr cena/výkon.
Sak xtend je dahsi jak ten dreambox.. A vu stoji tiez dake tri stovky ne ?
[QUOTE=Pytkin;439426]Sak xtend je dahsi jak ten dreambox.. A vu stoji tiez dake tri stovky ne ?[/QUOTE]
Na Slovensku stojí Xtrend et 4000 199Eur a Alien2 137Eur. ide mi o kvalitu a bezproblemový prijímac. cena do 200Eur.
Na Slovensku stojí Xtrend et 4000 199Eur a Alien2 137Eur. ide mi o kvalitu a bezproblemový prijímac. cena do 200Eur.
VU+ Solo
[QUOTE=KamilZ;439447]VU+ Solo[/QUOTE]
lepsie ako xtrend 4000?
lepsie ako xtrend 4000?
Z hlediska HW ne (porovnej si sám http://wiki.et-view-support.com/index.php?title=Tabellarische_%C3%9Cbersicht_Hardware ), kvalita je OK. Bude mít ale lepší podporu, je rozšířenější. Nicméně Xtrend nekritizuji, jen dávám alternativu.
http://www.digitalne.ellano.sk/recenzie-a-testy/item/xtrend-et-4000
[QUOTE=ucetni;439450]lepsie ako xtrend 4000?[/QUOTE]
to neviem. ide o novinku ...
Test ( síce od predajcu, ale myslím že veľmi podrobný ) :
to neviem. ide o novinku ...
Test ( síce od predajcu, ale myslím že veľmi podrobný ) :
ET6500 : streamovanie cez LAN do PC ...
Ucetni: ten xtrend vyzera moc dobre.. Ale radsej by som pritlacil na et6500.. Tam uz mozes dat dnu disk, co je podla mna nutna funkcia pri satelitnom primaci.. A cpu je vyrazne vykonnejsie ako pri et4000..
[QUOTE=Pytkin;439470]Ucetni: ten xtrend vyzera moc dobre.. Ale radsej by som pritlacil na et6500.. Tam uz mozes dat dnu disk, co je podla mna nutna funkcia pri satelitnom primaci.. A cpu je vyrazne vykonnejsie ako pri et4000..[/QUOTE]
to by uz bolo dost nad moj rozpocet. je porovnatelná kvalita obrazu pri et4000 a et6500? nahrávanie urcite nepotrebujem. dik. hladam kvalitny linuxový prijimac no skylink certifikovany do 200Eur.
to by uz bolo dost nad moj rozpocet. je porovnatelná kvalita obrazu pri et4000 a et6500? nahrávanie urcite nepotrebujem. dik. hladam kvalitny linuxový prijimac no skylink certifikovany do 200Eur.
Recenze ET4000 od [HL]
prodejce
[/HL]: http://www.digitalne.ellano.sk/recenzie-a-testy/item/xtrend-et-4000?category_id=3
To image HDF-teamimage 6.3.2 je aj pre et6500? v názve je et9x00. aký je postup instalácie? na usb si vytvaram adresár, ci rovno tie súbory dám na USB?
stiahni, rozbaľ, zložku premenuj na : et6x00
Skopíruj zložku do root USB flash, strč do USB STB, vypni STB vzadu vypínačom, zapni a podrž šípku hore.
Skopíruj zložku do root USB flash, strč do USB STB, vypni STB vzadu vypínačom, zapni a podrž šípku hore.
to jarino : Pojde image HDF-teamimage 6.3.2 aj an XTREND ET4000? písal si aj o nejakom bootloaderovi, ze si tam nahrával? kde ho nájdem a ako sa inataluje? aký skin pouzívas? dik.
[QUOTE=jarino1978;432467] plná podpora ImdB, Csfd, XMBC...[/QUOTE]
Co si mám představit pod tímto "plná podpora XBMC" ? ... na tom přijímači lze rozchodit XBMC nebo v čem spočítá ta plná podpora XBMC?
Umí nahrávat místo na interní HDD přímo po síti na NAS?
Co si mám představit pod tímto "plná podpora XBMC" ? ... na tom přijímači lze rozchodit XBMC nebo v čem spočítá ta plná podpora XBMC?
Umí nahrávat místo na interní HDD přímo po síti na NAS?
Po sieti vie nahravat na NAS snad kazdy linux..
pre istotu si na supporte popozeraj , či je tam kompatibilita s ET4000. Bootloader nebude treba .
čítal som že najkvalitnejší obraz má enigma Open PLI 3.0 . a že nemá vela zbytočných nastavení - je jednoduchšia na nastavenie. HDF nemá podporu pre et4000, Open áno.
[QUOTE=ucetni;441830]čítal som že najkvalitnejší obraz má enigma Open PLI 3.0 . a že nemá vela zbytočných nastavení - je jednoduchšia na nastavenie. HDF nemá podporu pre et4000, Open áno.[/QUOTE]
tak tam potom daj Open-a...
tak tam potom daj Open-a...
můžu poprosit Jarino1978 o odpověď. Díky.
[QUOTE=vomic;441639]Co si mám představit pod tímto "plná podpora XBMC" ? ... na tom přijímači lze rozchodit XBMC nebo v čem spočítá ta plná podpora XBMC?
[/QUOTE]
[QUOTE=vomic;441639]Co si mám představit pod tímto "plná podpora XBMC" ? ... na tom přijímači lze rozchodit XBMC nebo v čem spočítá ta plná podpora XBMC?
[/QUOTE]
[QUOTE=ucetni;441830]čítal som že najkvalitnejší obraz má enigma Open PLI 3.0 . a že nemá vela zbytočných nastavení - je jednoduchšia na nastavenie. HDF nemá podporu pre et4000, Open áno.[/QUOTE]
inak dal si mi chrobáka do hlavy a vyskúšal som OPEN PLI 3.0. No a poradil si dobre. Rýchlejšia odozva systému, rýchlejšie prepínanie programov, obraz sa mi zdá naozaj lepší, ako pri HDF. No ešte potestujem a myslím, že pri ňom aj ostanem.
inak dal si mi chrobáka do hlavy a vyskúšal som OPEN PLI 3.0. No a poradil si dobre. Rýchlejšia odozva systému, rýchlejšie prepínanie programov, obraz sa mi zdá naozaj lepší, ako pri HDF. No ešte potestujem a myslím, že pri ňom aj ostanem.
to som rád, myslím že XTREND + Open PLI 3.0 je dobrá kombinácia.
Omlouvám se jestli je zde stejné téma. Od předvčerejška jsem majitelem Xtrendu 9200. Zvažoval jsem i 9500 a oba jsem viděl i na živo, ale 9500 mě nic víc než potřebuji nenabídl a jelikož mě bude stačit pár pluginů a měnit tunery neplánuji, padla volba na 9200.
Nicméně jak jsem pochopil, tak nastavení/software/pluginy mají všechny přístroje řady 6xxx i 9xxx vlastně stejné, takže snad toto vlákno využije i někdo další.
Toliko úvodem:)
Jelikož mám ale poprvé v ruce linuxový satelit zakysnul jsem na pár nastaveních, a doufám že mě poradíte.
používám OpenPLI 3.0
1. kde a jak lze editovat programy. Mám na přijímači asi 3000+ programů seřazených od dodavatele a rád bych jich cca 2920 smazal a zbytek si seřadil podle svého. Nikde jsem nenašel editaci programů.
2. umí favoritní skupiny (ze svého Vantage jsem byl zvyklý si programy seřadit do FAV a mít třebas sportovní či dokument sekci)
3. lze nastavit jinou kvalitu nahrávání a nahrávání do jiného formátu než .ts ... přijde mi že 4,8 gb soubor je na 1 díl 60min seriálu fakt moc (vyprávěj z CT1 HD). (nikde jsem nenašel možnost volby nahrávání třebas do .mkv nebo .mp4 či kvalitu)
4. může mi někdo jednoduše popsat step-by-step jak se instalují a rozchodí pluginy. Zajímá mě například čsfd plugin a plugin vylepšeného EPG
5. v jiném tématu jsem četl o plné podpoře XBMC ... může mi někdo napsat v čem ta podpora je ... já žádnou spojitost s xbmc neodhalil.
6. lze někde přemapovat tlačítka ovladače (dodaný ovladač má některé tlačítka dost nemyslně, například +- P nepřepíná kanály ale posouvá volby u některých podmenu)
7. lze nějak vzdáleně nastavovat/ovládat pomocí webserveru po síti z PC?
Děkuji pokud si někdo najde čas na pár odpovědí. ... jo a asi sem ostupně i pár dalších dotazů přidám :)
Jinak k přijímači:
klady: velmi kvalitní obraz, výborná rychlost připínání, skvělá funkce seřadit si EPG podle názvu, jsem nadšenej tím, že síťový disk NAS se jednoduše nastaví a zatrhne volbe že nahrazuje vnitřní HDD a automaticky pak nahrávání je nastavené přímo na NAS bez nutnosti u každého timeru volit kam se uloží.
zápory: děsivý ale hodně děsivý ovladač. Ta kvalita je snad nižší než u ovladače za 100Kč z lidlu. Nechápu proč na tomto šetří. Pevný napájecí kabel do přijímače ala budík - vim blbost ale nic moc pro někoho kdo má kabely skrz zeď vedené v special liště.
Nicméně jak jsem pochopil, tak nastavení/software/pluginy mají všechny přístroje řady 6xxx i 9xxx vlastně stejné, takže snad toto vlákno využije i někdo další.
Toliko úvodem:)
Jelikož mám ale poprvé v ruce linuxový satelit zakysnul jsem na pár nastaveních, a doufám že mě poradíte.
používám OpenPLI 3.0
1. kde a jak lze editovat programy. Mám na přijímači asi 3000+ programů seřazených od dodavatele a rád bych jich cca 2920 smazal a zbytek si seřadil podle svého. Nikde jsem nenašel editaci programů.
2. umí favoritní skupiny (ze svého Vantage jsem byl zvyklý si programy seřadit do FAV a mít třebas sportovní či dokument sekci)
3. lze nastavit jinou kvalitu nahrávání a nahrávání do jiného formátu než .ts ... přijde mi že 4,8 gb soubor je na 1 díl 60min seriálu fakt moc (vyprávěj z CT1 HD). (nikde jsem nenašel možnost volby nahrávání třebas do .mkv nebo .mp4 či kvalitu)
4. může mi někdo jednoduše popsat step-by-step jak se instalují a rozchodí pluginy. Zajímá mě například čsfd plugin a plugin vylepšeného EPG
5. v jiném tématu jsem četl o plné podpoře XBMC ... může mi někdo napsat v čem ta podpora je ... já žádnou spojitost s xbmc neodhalil.
6. lze někde přemapovat tlačítka ovladače (dodaný ovladač má některé tlačítka dost nemyslně, například +- P nepřepíná kanály ale posouvá volby u některých podmenu)
7. lze nějak vzdáleně nastavovat/ovládat pomocí webserveru po síti z PC?
Děkuji pokud si někdo najde čas na pár odpovědí. ... jo a asi sem ostupně i pár dalších dotazů přidám :)
Jinak k přijímači:
klady: velmi kvalitní obraz, výborná rychlost připínání, skvělá funkce seřadit si EPG podle názvu, jsem nadšenej tím, že síťový disk NAS se jednoduše nastaví a zatrhne volbe že nahrazuje vnitřní HDD a automaticky pak nahrávání je nastavené přímo na NAS bez nutnosti u každého timeru volit kam se uloží.
zápory: děsivý ale hodně děsivý ovladač. Ta kvalita je snad nižší než u ovladače za 100Kč z lidlu. Nechápu proč na tomto šetří. Pevný napájecí kabel do přijímače ala budík - vim blbost ale nic moc pro někoho kdo má kabely skrz zeď vedené v special liště.
Ad 1) DreamboxEdit nebo DreamSet
Ad 2) viz ad 1)
Ad 3) A čím by jsi si pomohl změnou nahrávání do MKV/MP4? TS stejně obsahuje H.264 a těch pár KB navíc z EPG.... Na online reenkódování ten přístroj nemá (a nemá to ani smysl). Zajímavé, že někdo brečí nad nízkou kvalitou a šetřením bitrate v HD a někomu se zdá zbytečně vysoká :D
Ad 4) Buď online z menu (pokud jsou v repository daného image), nebo nahrát jako IPKG na HDD/flash a pustit ručně z menu instalaci IPKG, nebo přímo rozkopírovat binárky a konfiguraci. Záleží na způsobu distribuce.
Ad 5) http://wiki.xbmc.org/index.php?title=PVR/Backend/VUPlus
Ad 6) Hledej Keymap.xml nebo MultiQuickButton (pokud existuje pro Xtrend a OpenPLI)
Ad 7) Určitě ano, např. WebIf
Myslím že Google ve všem bezproblémově pomůže, je o tom napsáno desítek/stovek stránek.
Ad 2) viz ad 1)
Ad 3) A čím by jsi si pomohl změnou nahrávání do MKV/MP4? TS stejně obsahuje H.264 a těch pár KB navíc z EPG.... Na online reenkódování ten přístroj nemá (a nemá to ani smysl). Zajímavé, že někdo brečí nad nízkou kvalitou a šetřením bitrate v HD a někomu se zdá zbytečně vysoká :D
Ad 4) Buď online z menu (pokud jsou v repository daného image), nebo nahrát jako IPKG na HDD/flash a pustit ručně z menu instalaci IPKG, nebo přímo rozkopírovat binárky a konfiguraci. Záleží na způsobu distribuce.
Ad 5) http://wiki.xbmc.org/index.php?title=PVR/Backend/VUPlus
Ad 6) Hledej Keymap.xml nebo MultiQuickButton (pokud existuje pro Xtrend a OpenPLI)
Ad 7) Určitě ano, např. WebIf
Myslím že Google ve všem bezproblémově pomůže, je o tom napsáno desítek/stovek stránek.
Díky moc za odpovědi i když moudrý jsem z nich asi z 30% ... prostě linux s vyjímkou xbmc live verze mě v životě z daleka minul
1-2. najdu si na googlu
3. mít 3 volby nízká kvalita/normál/max možná by nebrečel nikdo ... čím bych si pomohl? prostě mě připadá 4,8 gb moc na 1 hodinu HD záznamu. Nějaká možnost volby větší komprese by tomu prostě z mého pohledu slušela. Od linux systému bych to čekal. Na běžné dokumenty by bohatě stačilo třeba rozlišení 720x400, AVC kodek, x264 .mp4 kde je soubor o velikosti cca 10x menš,í na film bych zase třebas použil současné nastavení.
4. asi jsem se nevyjádřil jasně, když jsem prosil o trochu step-by step nápovědu na kokrétní plugin u konkrétního přístroje s OpenPLI 3.0 ... chápu, že linux políbeným lidem stačí napsat "nahrát jako IPKG" ... bohužel já jsem linux lama a fakt netuším jak rozkopírovat binárky a konfigurace ... kdybych to našel přímo online v menu neptal bych se :)
5. díky XBMC už maká ...nenapadlo mě spojit si xbmc VU+ plugin s xtrendem :)
jinak google samozřejmě pomůže to vím :) nicméně přišlo mě toto odkázání na google lehce úsměvné od moderátora specializovaného fora... kdyby každý moderátor při dotazu odkázal na google abych si to našel na jiném foru nebylo by třeba většiny for
1-2. najdu si na googlu
3. mít 3 volby nízká kvalita/normál/max možná by nebrečel nikdo ... čím bych si pomohl? prostě mě připadá 4,8 gb moc na 1 hodinu HD záznamu. Nějaká možnost volby větší komprese by tomu prostě z mého pohledu slušela. Od linux systému bych to čekal. Na běžné dokumenty by bohatě stačilo třeba rozlišení 720x400, AVC kodek, x264 .mp4 kde je soubor o velikosti cca 10x menš,í na film bych zase třebas použil současné nastavení.
4. asi jsem se nevyjádřil jasně, když jsem prosil o trochu step-by step nápovědu na kokrétní plugin u konkrétního přístroje s OpenPLI 3.0 ... chápu, že linux políbeným lidem stačí napsat "nahrát jako IPKG" ... bohužel já jsem linux lama a fakt netuším jak rozkopírovat binárky a konfigurace ... kdybych to našel přímo online v menu neptal bych se :)
5. díky XBMC už maká ...nenapadlo mě spojit si xbmc VU+ plugin s xtrendem :)
jinak google samozřejmě pomůže to vím :) nicméně přišlo mě toto odkázání na google lehce úsměvné od moderátora specializovaného fora... kdyby každý moderátor při dotazu odkázal na google abych si to našel na jiném foru nebylo by třeba většiny for
Ad 3) To není o linuxu, ale o potřebném výkonu (a také smyslu). Opakuji, že stejně to v H.264 AVC máš uloženo i teď. Navíc bys dělal druhou rekompresi se všemi následky.
Ad 4) Pokud je to až takto, tak Ti musí poradit majitel tohoto stroje a OpenPLI což je např. Jarino, já mám VU+ a snažil jsem se Tě navést, abys třeba plugin stáhnul a následně prošmejdil menu a našel ve správě SW nebo nastavení položku typu "Instalace IPKG"... A na EPG je asi 10 různých pluginů, předpokládám že některé budou v repository image: http://openpli.org/wiki/E2Plugins
Dostal jsi ode mě detailní tipy na to co za pojmy máš v Google hledat a tak teď nevím, co se Ti vlastně nelíbí :-(
Ad 4) Pokud je to až takto, tak Ti musí poradit majitel tohoto stroje a OpenPLI což je např. Jarino, já mám VU+ a snažil jsem se Tě navést, abys třeba plugin stáhnul a následně prošmejdil menu a našel ve správě SW nebo nastavení položku typu "Instalace IPKG"... A na EPG je asi 10 různých pluginů, předpokládám že některé budou v repository image: http://openpli.org/wiki/E2Plugins
Dostal jsi ode mě detailní tipy na to co za pojmy máš v Google hledat a tak teď nevím, co se Ti vlastně nelíbí :-(
[QUOTE=vomic;442664]Nějaká možnost volby větší komprese by tomu prostě z mého pohledu slušela.[/QUOTE]
Vzdy mas moznost spravit re-enkoding manualne (cez sambu sa do STB dostanes). Zistis, ze to za to nestoji, re-encoding v slusnej kvalite trva dlhe hodiny na vykonnom PC, nemozes taketo veci chciet od STB (obzvlast realtime!).
Vzdy mas moznost spravit re-enkoding manualne (cez sambu sa do STB dostanes). Zistis, ze to za to nestoji, re-encoding v slusnej kvalite trva dlhe hodiny na vykonnom PC, nemozes taketo veci chciet od STB (obzvlast realtime!).
[QUOTE=KamilZ;442666]Ad 3) To není o linuxu, ale o potřebném výkonu (a také smyslu). Opakuji, že stejně to v H.264 AVC máš uloženo i teď. Navíc bys dělal druhou rekompresi se všemi následky.[/QUOTE]
o nic nejde, jen mě mrzí že tak svobodný systém neumožňuje volbu kvality a tím i velikosti souboru
ted jsem porovnával nahrávku z disku Vantage HD a ta je cca 3x menčí při pro mě stejné kvalitě (na 55" TV rozdíl aspoň moc nevidím) ... nahrávka seriálu Amer. bizarr. jídla z Travel channel HD
[QUOTE]Dostal jsi ode mě detailní tipy na to co za pojmy máš v Google hledat a tak teď nevím, co se Ti vlastně nelíbí :-([/QUOTE]
V poho asi jsem to napsal špatně a nerozumněli jsme si. Vše v dobrém. Tu větu jsem nemyslel zle. Jsem rád za tvou pomoc.
PS: MIMO topic ... zajímavá zkušenost. Vyjmutý disk z Vantage 8000 HD v pohodě načten v windows a pak stačí soubory s videem přejmenovat koncovku na .ts a přehraje to jak windows tak i Xtread či xbmc. Pro mě příjemné zjištění, že nepřijdu o původní nahrávky.
o nic nejde, jen mě mrzí že tak svobodný systém neumožňuje volbu kvality a tím i velikosti souboru
ted jsem porovnával nahrávku z disku Vantage HD a ta je cca 3x menčí při pro mě stejné kvalitě (na 55" TV rozdíl aspoň moc nevidím) ... nahrávka seriálu Amer. bizarr. jídla z Travel channel HD
[QUOTE]Dostal jsi ode mě detailní tipy na to co za pojmy máš v Google hledat a tak teď nevím, co se Ti vlastně nelíbí :-([/QUOTE]
V poho asi jsem to napsal špatně a nerozumněli jsme si. Vše v dobrém. Tu větu jsem nemyslel zle. Jsem rád za tvou pomoc.
PS: MIMO topic ... zajímavá zkušenost. Vyjmutý disk z Vantage 8000 HD v pohodě načten v windows a pak stačí soubory s videem přejmenovat koncovku na .ts a přehraje to jak windows tak i Xtread či xbmc. Pro mě příjemné zjištění, že nepřijdu o původní nahrávky.
[QUOTE=vomic;442673]1) o nic nejde, jen mě mrzí že tak svobodný systém neumožňuje volbu kvality a tím i velikosti souboru
2) ted jsem porovnával nahrávku z disku Vantage HD [/QUOTE]
Ad 1) jak už bylo mnou a vivid.sk řečeno, tohle nemá se "svobodným" systémem nic společného, online to prostě jít nemůže. Možná teoreticky nějak offline, ale to bych raději udělal se vším komfortem v PC.
Ad 2) Nemám a neznám Vantage, ale troufám si tvrdit, že pokud nahraješ stejný kus záznamu (stejný kanál, stejný čas), tak bude nahrávka z Xtrend i Vantage +- pár MB stejně velká
2) ted jsem porovnával nahrávku z disku Vantage HD [/QUOTE]
Ad 1) jak už bylo mnou a vivid.sk řečeno, tohle nemá se "svobodným" systémem nic společného, online to prostě jít nemůže. Možná teoreticky nějak offline, ale to bych raději udělal se vším komfortem v PC.
Ad 2) Nemám a neznám Vantage, ale troufám si tvrdit, že pokud nahraješ stejný kus záznamu (stejný kanál, stejný čas), tak bude nahrávka z Xtrend i Vantage +- pár MB stejně velká
to Jarino: mám asi týden ET6500, vše OK až na přemapování dálk. ovladače. Nainstaloval jsem OpenPLi 3.0 ale nikde jsem nenašel upravený keymap, který by upravoval pravou-levou šipku na hlasitost a horní a dolní na přepínání programů. Nainstaloval jsem MQB 2.8.4 ale nechce s ET6500 spolupracovat.
Nemáš upravený keymap, popřípadě nevíš jak na to?
Díky předem.
Nemáš upravený keymap, popřípadě nevíš jak na to?
Díky předem.
[QUOTE=vomic;442644]
používám OpenPLI 3.0
[/QUOTE]
v tom primaci je Enigma 2 ne ? cize si kanaly zoradujes tak ako na vsetkych ostatnych ..
dasi sipku hore/dole a si v zozname kanalov .. a tam si kopiurujes editujes ako chces .. vies si do zoznamu davat zalozky , vies si vytvarat adresare .. vsetko co chces .. pouzivaj tlacitko menu kde mas vsetky moznosti ..
Mna nebavi zapinat pocitac , ked si chcem presunut nejaky program na ine miesto .. DreamboxEdit pouzivam len na zalohovanie kanalov , ked si upgradujem firmware ..
používám OpenPLI 3.0
[/QUOTE]
v tom primaci je Enigma 2 ne ? cize si kanaly zoradujes tak ako na vsetkych ostatnych ..
dasi sipku hore/dole a si v zozname kanalov .. a tam si kopiurujes editujes ako chces .. vies si do zoznamu davat zalozky , vies si vytvarat adresare .. vsetko co chces .. pouzivaj tlacitko menu kde mas vsetky moznosti ..
Mna nebavi zapinat pocitac , ked si chcem presunut nejaky program na ine miesto .. DreamboxEdit pouzivam len na zalohovanie kanalov , ked si upgradujem firmware ..
děkuji za tipy:
Dreamboxedit - funguje super, díky za tip. Sám si načte z přístroje seznam programů - po zeditování je sám do přístroje uloží. Velmi příjemné a efektivní i pro změnu jen pár programů.
XBMC - plugin pro VU+ v xbmc spolupracuje takřka bezchybně a valil jsem oči, že XBMC si vytáhne i takové informace jako seznam časovače, epg stanice a zobrazuje realtime co se právě nahrává následně nahrávat bude
mapování dálkového ovladače už mě netrápí. " - P + " sice nepřepíná přímo kanály, ale otevře kompletní nabídku kanálů, což je možná asi i lepší :)
co mě ale stále nejde je čsfd plugin. Plugin jsem stáhl - dal na usb - v přijímači zvolil instalovat rozšíření a vybral daný plugin z usb ale při instlaci to napíše že bylo instalováno 0 rozšíření s 0 chybama a plugin se nikde nezobrazí. Asi dělám něco špatně ale nevím co.
Plugin pro refresh EPG jsem našel v nabídce v přijímači, snad bude fungovat :)
Mám ještě ale pár dalších dotazů.
1. Přijímač vidí pouze družice Astra 23,5 a 19,2 ... mám však družici i na Thor II. Za boha nemůžu nikde najít jak nastavit v přijímači aby viděl i tuto družici. Stáhl jsem si plugin pro test Diseq a ani on nenajde v kompletním testu ten Thor ale idí jen Astry. Hledal jsem všechny možný nastavení pro ladění ale v volbě přidat satelit mám pouze ty Astry. Máte pls tip? Jde mě o jeden pitomej The Poker Channel program, jinak bych se na to vykváknul ... jenže když já ten poker tak rád sleduju :)
2. lze nějak nastavit aby nahrávka měla název souboru bez uvedení času na začátku (začínala přímo názvem stanice či názvem pořadu?)
3. jaký skin a pro Vás nepostradatelné pluginy používáte
Dreamboxedit - funguje super, díky za tip. Sám si načte z přístroje seznam programů - po zeditování je sám do přístroje uloží. Velmi příjemné a efektivní i pro změnu jen pár programů.
XBMC - plugin pro VU+ v xbmc spolupracuje takřka bezchybně a valil jsem oči, že XBMC si vytáhne i takové informace jako seznam časovače, epg stanice a zobrazuje realtime co se právě nahrává následně nahrávat bude
mapování dálkového ovladače už mě netrápí. " - P + " sice nepřepíná přímo kanály, ale otevře kompletní nabídku kanálů, což je možná asi i lepší :)
co mě ale stále nejde je čsfd plugin. Plugin jsem stáhl - dal na usb - v přijímači zvolil instalovat rozšíření a vybral daný plugin z usb ale při instlaci to napíše že bylo instalováno 0 rozšíření s 0 chybama a plugin se nikde nezobrazí. Asi dělám něco špatně ale nevím co.
Plugin pro refresh EPG jsem našel v nabídce v přijímači, snad bude fungovat :)
Mám ještě ale pár dalších dotazů.
1. Přijímač vidí pouze družice Astra 23,5 a 19,2 ... mám však družici i na Thor II. Za boha nemůžu nikde najít jak nastavit v přijímači aby viděl i tuto družici. Stáhl jsem si plugin pro test Diseq a ani on nenajde v kompletním testu ten Thor ale idí jen Astry. Hledal jsem všechny možný nastavení pro ladění ale v volbě přidat satelit mám pouze ty Astry. Máte pls tip? Jde mě o jeden pitomej The Poker Channel program, jinak bych se na to vykváknul ... jenže když já ten poker tak rád sleduju :)
2. lze nějak nastavit aby nahrávka měla název souboru bez uvedení času na začátku (začínala přímo názvem stanice či názvem pořadu?)
3. jaký skin a pro Vás nepostradatelné pluginy používáte
Ad 1) Žádný plugin nepotřebuješ, je to jen otázka konfigurace tuneru (povolení DiSEqC 1/2/3/4 nebo A/B/C/D a přiřazení Thor na správnou pozici DiSEqC podle Tvého zapojení switche), stejně jako u obou Aster. Pokud máš ořezaný sattelites.xml jen na obě Astry, tak si vygeneruj nový nebo si nahrej nějaký setting, co Tvé požadované družice obsahuje.
Ad 3) https://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php/12-DVB-S, tam menu "Hledat v této sekci" zadat "enigma2 plugin" ....
Ad 3) https://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php/12-DVB-S, tam menu "Hledat v této sekci" zadat "enigma2 plugin" ....
[QUOTE=Friedlinghaus;442706]Nemáš upravený keymap, popřípadě nevíš jak na to?
Díky předem.[/QUOTE]
upravený keymap mám podľa seba, ale je pravda, že nejde upraviť ľ+p šípku. Asi sa s tým nepočítalo pri vydaní pluginu.
Díky předem.[/QUOTE]
upravený keymap mám podľa seba, ale je pravda, že nejde upraviť ľ+p šípku. Asi sa s tým nepočítalo pri vydaní pluginu.
[QUOTE=jarino1978;442878]upravený keymap mám podľa seba, ale je pravda, že nejde upraviť ľ+p šípku. Asi sa s tým nepočítalo pri vydaní pluginu.[/QUOTE]
Jak si rozchodil multiquickbutton 2.8.4 na OpenPLi ? Mě to napíše po instalaci, že ET6500 is not defined a tím jsem skončil..
Jak si rozchodil multiquickbutton 2.8.4 na OpenPLi ? Mě to napíše po instalaci, že ET6500 is not defined a tím jsem skončil..
MQB mám verziu 2.7. Novšiu som neskúšal. Možno skúsim...
Inak kopírovanie do STB cez moju 100-vkovú LAN ide myslím vcelku slušne ... 12 MB/s
Inak kopírovanie do STB cez moju 100-vkovú LAN ide myslím vcelku slušne ... 12 MB/s
odskúšané MQB v. 2.84 a je pravda, že nejde inštalovať.
Inak vyšiel nový ET-portal v. 2.9 , pridaná podpora Facebook 9-)
Inak vyšiel nový ET-portal v. 2.9 , pridaná podpora Facebook 9-)
Díky za info, zkusím nainstalovat nějakou starší verzi MQB. ET portal jsem odinstaloval - pro mě bez užitku. Já se pořád peru s barevným nastavením obrazu a pořád nejsem spokojen. Vím, že to je subjektivní a záleží na celém řetězci. Moje sestava: ET-6500 - AV receiver Yamaha RX-V663 - Plasma LG-50PS6000.
já som nikdy nemusel šiahať na iné hodnoty, ako sú tie default. Ani u jedného STB. Ale TV mám kalibrovanú.
chem ist do toho xtrend et4000. pozeral som na nemecke stranky a tam vyjde o 50 eur lacnejšie. po pripočítaní poštovného by som ušetril 36 eur. matze skusenosti s nakupovanim v zahraničí a či to risknút, hlavne kvoli reklamačke, ale snad sa tak nekazia. na slovensku je len jeden obchod kde ho maju - ellano. dik
voľba je na tebe, ale osobne by som kúpil STB na SK ( kvôli možnej reklamácie ).
Zdravím.Mám DM 800 kde mám připojen přes Esata 1,5TB externí disk(na nem dost nahrávek z DM) který má výstupy E sata a USB2,0.
Nemá někdo zkušenost když koupím X trend 4000 který má jen USB a (žádné e sata) připojím přes usb k externímu disku zda bude disk okamžitě fungovat a s polupracovat s x trendem.Bez nutnosti inicializace a zachování nahrávek?
Když jsem takto připojil HDD od DM 800 k VU solo (obojí esata) tak vše zustalo zachováno a fungovalo.
Tady u xtrendu 4000 nevím protže už bude spojení jen USB.
díky za názor.
Nemá někdo zkušenost když koupím X trend 4000 který má jen USB a (žádné e sata) připojím přes usb k externímu disku zda bude disk okamžitě fungovat a s polupracovat s x trendem.Bez nutnosti inicializace a zachování nahrávek?
Když jsem takto připojil HDD od DM 800 k VU solo (obojí esata) tak vše zustalo zachováno a fungovalo.
Tady u xtrendu 4000 nevím protže už bude spojení jen USB.
díky za názor.
ci je to spojene cez USB alebo esata je jedno .. podstatny je filesystem .. najskor je tam ext2 alebo ext3 , kery cita kazdy linux .. na Xtrende je Enigma 2 , ako na DM aj VU .. takze by to malo chodit bez problemov ..
Maximálně můžeš narazit na problém s umístěním nahrávek na HDD apod., ale to je snadno řešitelné. Formátovat by neměl být potřeba.
no enigma by mala ukladat nahravky rovnako .. ale samozrejme zavisi od konkretneho imidzu , ci to v nom nezmenili .. default je tusim /hdd/movies/ ..
[QUOTE=ucetni;444357]chem ist do toho xtrend et4000. pozeral som na nemecke stranky a tam vyjde o 50 eur lacnejšie. po pripočítaní poštovného by som ušetril 36 eur. matze skusenosti s nakupovanim v zahraničí a či to risknút, hlavne kvoli reklamačke, ale snad sa tak nekazia. na slovensku je len jeden obchod kde ho maju - ellano. dik[/QUOTE]
Já jsem ET-6500 nakoupil v Deutschlandu (cs-multimedia.de), je pravda, že doprava spolkla 16 EUR a trvalo to cca 4 dni ale přesto jsem ušetřil cca 40 EUR. Jasně vyřizování reklamace atd. by bylo krajně nepraktické ale zatím vše OK. Předtím jsem nakoupil v bavorském e-shopu Arguse Pinguluxe asi před dvěma lety a docela jsem
koukal, jeden den jsem objednal a druhý den v poledne jsem měl přístroj na stole a to byla cena dopravy v ceně přístroje. Dodnes Pingulux pracuje bez chybičky.
Já jsem ET-6500 nakoupil v Deutschlandu (cs-multimedia.de), je pravda, že doprava spolkla 16 EUR a trvalo to cca 4 dni ale přesto jsem ušetřil cca 40 EUR. Jasně vyřizování reklamace atd. by bylo krajně nepraktické ale zatím vše OK. Předtím jsem nakoupil v bavorském e-shopu Arguse Pinguluxe asi před dvěma lety a docela jsem
koukal, jeden den jsem objednal a druhý den v poledne jsem měl přístroj na stole a to byla cena dopravy v ceně přístroje. Dodnes Pingulux pracuje bez chybičky.
@Pytkin KamilZ
Děkuju za info je to jasný.Ještě uvažuji o Solo2 ten také nemá esata má jen usb pro exter HDD.Ale ted jsem proštudoval německá fora a taky je tam řešení u solo2 kabel esata/sata a připojit přímo na patici sata na desce.Ale pokud píšete že USB bude makat stejně pak není problém.
díky
Děkuju za info je to jasný.Ještě uvažuji o Solo2 ten také nemá esata má jen usb pro exter HDD.Ale ted jsem proštudoval německá fora a taky je tam řešení u solo2 kabel esata/sata a připojit přímo na patici sata na desce.Ale pokud píšete že USB bude makat stejně pak není problém.
díky
[QUOTE=Friedlinghaus;444568]Já jsem ET-6500 nakoupil v Deutschlandu (cs-multimedia.de), je pravda, že doprava spolkla 16 EUR a trvalo to cca 4 dni ale přesto jsem ušetřil cca 40 EUR. Jasně vyřizování reklamace atd. by bylo krajně nepraktické ale zatím vše OK. Předtím jsem nakoupil v bavorském e-shopu Arguse Pinguluxe asi před dvěma lety a docela jsem
koukal, jeden den jsem objednal a druhý den v poledne jsem měl přístroj na stole a to byla cena dopravy v ceně přístroje. Dodnes Pingulux pracuje bez chybičky.[/QUOTE]
Cau,uvazujem o kupe et6500-ky z tej nemeckej stranky a ak dobre pocitam tak to vychadza o 64 eur lacnejsie. 249+15,99 postovne=265 eur.Tebe prisiel postou?a za kolko dni? Dakujem
koukal, jeden den jsem objednal a druhý den v poledne jsem měl přístroj na stole a to byla cena dopravy v ceně přístroje. Dodnes Pingulux pracuje bez chybičky.[/QUOTE]
Cau,uvazujem o kupe et6500-ky z tej nemeckej stranky a ak dobre pocitam tak to vychadza o 64 eur lacnejsie. 249+15,99 postovne=265 eur.Tebe prisiel postou?a za kolko dni? Dakujem
ved pisal ze asi 4 dni. tak si myslim, že by som aj ja asi cez ten obchod, predsa je to lacnejšie. reklamacie sa nebojím. len teraz sa neviem rozhodnut či predsa neist do 6500. v com je ešte vyhoda 6500 oproti 4000, okrem podpory disku? má aj režim 1080p/50?
Já jsem ET-6500 kupoval zhruba před měsícem, tehdy stál 253 EUR + 16 EUR doprava + 8 EUR poplatek PayPal = 277EUR (7200Kč). V českých eshopech se tehdy prodával od 8200Kč, takže rozdíl byl 1000Kč (cca 38EUR). Jinak je tam trochu chytáček s dopravou, tváří se to jako expresní DHL přeprava, ve sutečnosti je to bálíková přeprava německé pošty, která to na hranicích předá české poště (německé pošta totiž vlastní DHL a trochu zneužívá jejich značku).
Výhoda ET6500 oproti ET4000 je hlavně v procesoru a paměti. ET6500 má dvoujádrový procesor BCM 7413 kdežto ET4000 jednojádrový BCM 7358, to se projeví ve svižnosti přijímače, přepínání atd. Dále paměť Nand je u ET6500 1024 MB kdežto u ET4000 jen 128 MB. Takže do ET6500 můžeš instalovat pluginy podle libosti bez negativního vlivu na stabilitu. Pokud se nemýlím tak ET4000 nemá display a nepodporuje E2 HDF image.
Tady máš tabulkové porovnání:
http://wiki.et-view-support.com/index.php?title=Tabellarische_%C3%9Cbersicht_Hardware
Výhoda ET6500 oproti ET4000 je hlavně v procesoru a paměti. ET6500 má dvoujádrový procesor BCM 7413 kdežto ET4000 jednojádrový BCM 7358, to se projeví ve svižnosti přijímače, přepínání atd. Dále paměť Nand je u ET6500 1024 MB kdežto u ET4000 jen 128 MB. Takže do ET6500 můžeš instalovat pluginy podle libosti bez negativního vlivu na stabilitu. Pokud se nemýlím tak ET4000 nemá display a nepodporuje E2 HDF image.
Tady máš tabulkové porovnání:
http://wiki.et-view-support.com/index.php?title=Tabellarische_%C3%9Cbersicht_Hardware
este si zabudol ze do 6500 sa da zabudovat harddisk .. bez neho by som satelitny primac nechcel ..
určite by som bral 6500-ku. Je to rozumná voľba medzi výkonom a cenou a má najlepší obraz z STB na trhu.
[QUOTE=jarino1978;444801]určite by som bral 6500-ku. Je to rozumná voľba medzi výkonom a cenou a má najlepší obraz z STB na trhu.[/QUOTE]
Cau,ako funguje CCCAM a NewCamd
Cau,ako funguje CCCAM a NewCamd
používam Oscam kvôli Ice a Irdeto Skylink karte.