Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 18 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 269

Téma: X trend et6500/9500

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Pred týždňom som sa stal majiteľom tohoto STB, konkrétne ET6500.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: xtrend_et6500_M.png 
Zobrazení: 951 
Velikost: 57.6 KB 
ID: 20396Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: mainfeatures.png 
Zobrazení: 589 
Velikost: 89.7 KB 
ID: 20398Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: specifications.png 
Zobrazení: 710 
Velikost: 44.7 KB 
ID: 20399Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: XTrend-ET-6500-Linux-FULL-HD-Silverline-voor.jpg 
Zobrazení: 1367 
Velikost: 82.4 KB 
ID: 20397


    Obraz a zvuk : top trieda medzi STB, obrazovo ešte lepší, ako Vantage HD, alebo Dreambox 8000 SE. Používam image AAF.

    Možnosti : full online update ( image, system, plugin ), podpora DLNA, Samba, net streaming, lan streaming, PVR 6 HDTV programov v real time cez interné čítačky, android / iphone ovládanie a online streaming, veľmi veľa možností nastavenia a kalibrácie obrazu, rýchly dual core procesor, full ovládanie a online streaming cez web rozhranie, CZ/Sk archív ....

    Ak niekto má dané modely, píšte sem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    40

    Ahoj jak si spokojny s tým X-Trendom?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    zatiaľ spokojnosť na 90 % , tých 10 % chýba, až keď rozbehám interný a externý HDD. Zatiaľ sa mi vždy po reštarte oba HDD nevedia automaticky na mountovať. Pokiaľ ide STB do stand by, tak je to OK, vždy ich vidí, aj keď nahrávam cez časovač. Pokiaľ ho reštartujem, tak ich už následne nevidí. Jeden HDD je Seagate a druhý Toshiba. Ale pracujem na tom...

    Čo sa týka funkcionalít, tak spokojnosť až nad moje očakávania. Všetky tie nezmysli kupodivu fungujú na 100 %, vrátane prehrávania MKV ( ide aj Samsung Demo Ocean ), ide aj DTS, dokonca ide aj 1080p/24 Hz.

    Zatiaľ najväčšie nadšenie je obraz : aj podľa recenzií, aj podľa môjho porovnávania je to STB s najlepším obrazom na trhu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    40

    No tak podla toho co tu citam s mojimi znalostami by som mal asi s tymto zariadenim problem Asi by som sa mal poobzerat po niecom pre menej zdatnych v tejto sfere

    mod: když odpovídáš na předchozí příspěvek, tak ho celý neopakuj
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 13-11-2012 v 18:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Mohu se zeptat, zda:
    1) se vzbudí z deep stand-by pro nahrávání?
    2) Funguje HDMI CEC (ovládání pouze přes ovladač TV)?
    3) HbbTV je tam nějak inteligentně (na pozadí, bez nutnosti ho předem spustit a pak ukončit), nebo je to stejně pitomě jako jsem popisoval zde? https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...l=1#post422949
    4) Je web browser použitelný na základní weby typu seznam.cz, idnes.cz apod. (flash mě nezajímá)
    5) nezkoušel jsi k tomu připojit klávesnici a myš (kvůli web browseru), např Logitech K400?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    1. áno ( len mne momentálne vypíše, že nenašiel HDD )
    2. HDMI CEC funguje
    3. HbbTV : pri prepnutí napr. na CT, sa po 2s objaví červená ikonka, po jej stlačení hneď nabieha menu HbbTV. Niekde v setupe to ide nastaviť aj tak , že HbbTv nabehne automaticky po prepnutí napr. na CT
    4. web browser je plne použiteľný ( to ma dosť zaskočilo ), môžeš si napevno navoliť rôzne presety, čo sa týka vzhľadu browsera, napr. Tv režim, HbbTv režim, classic režim, inteligent režim, web režim a pod. každý režim má iný vzhľad, veľkosť, ovládanie. Funkčne nie je orezaný, len pri niektorých weboch ( napr. auto.sme.sk ), ti nedovolí prehrávať videá, pretože oni podporujú len Chrome a IE. Inak sa dá inštalovať Mozzila...
    5. No používam klávesnicu Amiko wlk-100 s touchpadom. Ide normálne cez wi-fi. Skúšal som aj logitech wireless set a nejaký no name z kauflandu. Všetko fungovalo. Odozva na klávesnicu je OK, takisto kurzor myši a ovládanie úplne bežné s PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od nezzmo Zobrazit příspěvek
    No tak podla toho co tu citam s mojimi znalostami by som mal asi s tymto zariadenim problem
    no to som si najskôr myslel aj ja
    Inak každý normálny predajca ti mašinu nastaví tak, aby to fungovalo dokopy na 100 %. ďalej je to už len na užívateľovi, ako bude s STB narábať. Pokiaľ to nebude moc experimentálne, tak sa nemusíš ničoho báť. Všetky bežné úkony myslím zvládne aj lama, pretože sa to v ničom funkčne nelíši od ne linuxového STB. To si treba zapamätať.
    Na laborovanie napr. s Oscam-om a to už chce znalosti, ale na bežné úkony ? To zvládne snáď každý.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    @nezzmo : inak mne predajca dal mašinu plne funkčnú, prišiel som domov, zapojil ( ja v zásade nikdy neštudujem žiadne návody ), Skylink šiel hneď z fleku. Proste hneď od kúpy plne funkčná mašina, zapojíš, sleduješ. Pokiaľ by som bol dôchodca, mastím si brucho = stačí mi. Neotravuje ťa žiadnymi hláškami typu : sú nové aktualizácie, prosím stlač to a to a pod. Je tam veľa možností, fakt možno až príliš, je len na tebe, či tie možnosti niekedy využiješ. Len na tebe. Systém ťa k tomu netlačí. To píšem všeobecne o linux STB. Pokiaľ chceš nové funkcie, si na nete, po stlačení voľby v OSD menu sa ti stiahnu, ale nenainštalujú, aktualizácie systému, image, pluginov a je len na tebe, či to povolíš, alebo nie. Nič nemusíš robiť manuálne, všetko zrobí systém. Úplne jednoduché .
    Predajca ti dá na usb kľúči zálohu tvojho stb, pokiaľ by ti niekedy havaroval, sám to zvládneš rozchodiť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    9

    Chtěl bach se zeptat jarina proč opustil vantage nebo jestli vantage opustilo jeho díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od jim22 Zobrazit příspěvek
    Chtěl bach se zeptat jarina proč opustil vantage nebo jestli vantage opustilo jeho díky
    Ten,kdo Xtrend zkusil,nikdy by se na tu první variantu neptal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Ono myslím nejde ani přímo o Xtrend, ale spíš o to, že Vantage nějak ve vývoji "usnul".
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    @nezzmo : inak mne predajca dal mašinu plne funkčnú, prišiel som domov, zapojil ( ja v zásade nikdy neštudujem žiadne návody ), Skylink šiel hneď z fleku. Proste hneď od kúpy plne funkčná mašina, zapojíš, sleduješ. Pokiaľ by som bol dôchodca, mastím si brucho = stačí mi. Neotravuje ťa žiadnymi hláškami typu : sú nové aktualizácie, prosím stlač to a to a pod. Je tam veľa možností, fakt možno až príliš, je len na tebe, či tie možnosti niekedy využiješ. Len na tebe. Systém ťa k tomu netlačí. To píšem všeobecne o linux STB. Pokiaľ chceš nové funkcie, si na nete, po stlačení voľby v OSD menu sa ti stiahnu, ale nenainštalujú, aktualizácie systému, image, pluginov a je len na tebe, či to povolíš, alebo nie. Nič nemusíš robiť manuálne, všetko zrobí systém. Úplne jednoduché .
    Predajca ti dá na usb kľúči zálohu tvojho stb, pokiaľ by ti niekedy havaroval, sám to zvládneš rozchodiť.
    Ahoj ďakujem za info takze jednoznačne mi doporučuješ ten X Trend ak som dobre pochopil takze asi pojdem do toho chcem dvojtuner hlavne kvoli nahravanie a kvalitny obraz. myslim ze aj cena je dobra mam kartu UPC tak dufam ze to bude fungovat s nou
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Ale jestli se dobře dívám, tak ET6500 nemá dva tunery DVB-S (pokud to není twin). Pouze jeden + možnost externího DVB-T/C na USB. Možná budeš muset sáhnout po 9500 což je "generační bratříček" k 6500. Modely 9000 a 9200 jsou starší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od jim22 Zobrazit příspěvek
    Chtěl bach se zeptat jarina proč opustil vantage nebo jestli vantage opustilo jeho díky
    ja mám doma 2 Vantov, jeden, čo som používal v obývačke, išiel k rodičom, ten druhý majú deti v izbe. Predsa som už potreboval nejaký ten upgrade, nech idem s dobou. Ale vážne, ten Xtrend ma presvedčil obrazom, nečakal som, že v tejto debilnej dobe príde niečo lepšie, ako Vantage.

    Citace Původně odesláno od tahlovej Zobrazit příspěvek
    Ten,kdo Xtrend zkusil,nikdy by se na tu první variantu neptal.
    možno pred mesiacom by som tomu ani neveril, dnes už verím

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Ono myslím nejde ani přímo o Xtrend, ale spíš o to, že Vantage nějak ve vývoji "usnul".
    Vantage to mal vyšlapané asi najlepšie, čo sa týka výrobcov STB. Ale dostal po prstoch a musel upustiť od možnosti podpory neoficiálneho FW, musel akceptovať poslušne CI+ a pod. Clarke Tech to mal podobné. Ten skončil a Vantage asi pôjde v jeho krokoch. Vantage sa moc začal orientovať na nemecký trh, chce valcovať Technisat, ale pre usera mimo DE nemá ich sortiment už veľké uplatnenie. Zaspal vývoj.

    - - - - doplněno - - - -

    Citace Původně odesláno od nezzmo Zobrazit příspěvek
    Ahoj ďakujem za info takze jednoznačne mi doporučuješ ten X Trend ak som dobre pochopil takze asi pojdem do toho chcem dvojtuner hlavne kvoli nahravanie a kvalitny obraz. myslim ze aj cena je dobra mam kartu UPC tak dufam ze to bude fungovat s nou
    ja ti rázne neodporúčam nič konkrétne, len som ti chcel vysvetliť, že Linux neber ako strašiak v STB. Ja ti tie značky zhodnotím asi tak, že Dream je predražená krabica, X trend kráča ku špičke, VU je klasika stred . Vantage zaspal dobu, ale je to stále istota, Technisat je overená kvalita. Výber je na tebe, osobne by som volil ale linux.

    Ak chceš Xtrend ako 2 tuner, tak zober 9500, je o 100 Euro drahší, ako 6500-ka, má 2x DVB-S2 + dostaneš v balení aj DVB-C tuner.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,270

    Teprve teď jsem si ale všiml jedné věci - ET 6500 zřejmě nemá CI modul, pouze UNI čtečku. Takže bych si ho pořídil pouze s ICE kartou.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 18 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. problém s rozlišením u GF 9500 GT
    Od Doom v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 12:18