Stažení záznamu z VHS
Prosím o radu.
Potřebuji stáhnout video z VHS v co nejlepší kvalitě. Je spousty postupů, ale který je nejlepší ? Záznam potřebuji v počítači pro další zpracování.
Mám možnost ke stažení použít kombo.( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] )
1. Stáhnout to přes grafickou kartu ( cinch + zvuk přes zvukovku )
2. Využít kombo a z VHS to vypálit na DVD a následně z DVD ripnout do PC ( mělo by to být již dopočítané do plného PALU / předpokládám )
3. Kombo dokáže produkovat rozlišení 1080 přes HDMI. Tak mě napadlo to zachytit přes toto rozhraní ( sice jsem nenašel jak to zapojit do PC, ale to bych řešil pak )
Máte z převodem VHS nějaké zkušenosti ? Ano máte samosebou.
Předem děkuji všem za odpověď.
Potřebuji stáhnout video z VHS v co nejlepší kvalitě. Je spousty postupů, ale který je nejlepší ? Záznam potřebuji v počítači pro další zpracování.
Mám možnost ke stažení použít kombo.( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] )
1. Stáhnout to přes grafickou kartu ( cinch + zvuk přes zvukovku )
2. Využít kombo a z VHS to vypálit na DVD a následně z DVD ripnout do PC ( mělo by to být již dopočítané do plného PALU / předpokládám )
3. Kombo dokáže produkovat rozlišení 1080 přes HDMI. Tak mě napadlo to zachytit přes toto rozhraní ( sice jsem nenašel jak to zapojit do PC, ale to bych řešil pak )
Máte z převodem VHS nějaké zkušenosti ? Ano máte samosebou.
Předem děkuji všem za odpověď.
Už zase??? To jsi tolik líný číst v této sekci? :(( Naposledy např. tady = identický dotaz a stejná odpověď:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/28169-VHS-na-PC
Další možno najít pod titulem Canopus ADVC apod., který je s ohledem na potřebu dalšího zpracování nejlepší. Přijde ovšem na to, jaké jsou další parametry, které jsi neuvedl = množství (počet hodin, kazet?) a co se s tím jako má následně dělat (jednoduchý střih?).
Další možno najít pod titulem Canopus ADVC apod., který je s ohledem na potřebu dalšího zpracování nejlepší. Přijde ovšem na to, jaké jsou další parametry, které jsi neuvedl = množství (počet hodin, kazet?) a co se s tím jako má následně dělat (jednoduchý střih?).
[QUOTE=StD;427099]Už zase??? To jsi tolik líný číst v této sekci? :(( Naposledy např. tady = identický dotaz a stejná odpověď:
Další možno najít pod titulem Canopus ADVC apod., který je s ohledem na potřebu dalšího zpracování nejlepší. Přijde ovšem na to, jaké jsou další parametry, které jsi neuvedl = množství (počet hodin, kazet?) a co se s tím jako má následně dělat (jednoduchý střih?).[/QUOTE]
Psal jsem, že potřebuji dále zpracovat ve střížně. Množství není tak důležité, ale cca 8 hodin. Příspěvky jsou cca rok staré ( může být nějaká nová chytrá věcička ).
A nikde jsem se nedočetl o interpolování VHS na 1080.
Ale jinak díky za info.
Další možno najít pod titulem Canopus ADVC apod., který je s ohledem na potřebu dalšího zpracování nejlepší. Přijde ovšem na to, jaké jsou další parametry, které jsi neuvedl = množství (počet hodin, kazet?) a co se s tím jako má následně dělat (jednoduchý střih?).[/QUOTE]
Psal jsem, že potřebuji dále zpracovat ve střížně. Množství není tak důležité, ale cca 8 hodin. Příspěvky jsou cca rok staré ( může být nějaká nová chytrá věcička ).
A nikde jsem se nedočetl o interpolování VHS na 1080.
Ale jinak díky za info.
To si myslíš, že se ještě někdo zajímá o vývoj nových zařízení pro převod VHS??? To je naivní úvaha.
Při 8 hodinách se nevyplatí do toho investovat - raději si to nechat u někoho udělat. Já to už nedělám, zařízení jsem pro minimální využití raději odprodal. A co se interpolace týče, při "qualitě" záznamu VHS, která je k :-k, není možno očekávat při renderování ze střižny na 1080 výsledek jiný než 3x tak k :-k. A úvahy o HDMI - disponuje tvůj PC HDMI IN vstupem? :rolleyes:
Při 8 hodinách se nevyplatí do toho investovat - raději si to nechat u někoho udělat. Já to už nedělám, zařízení jsem pro minimální využití raději odprodal. A co se interpolace týče, při "qualitě" záznamu VHS, která je k :-k, není možno očekávat při renderování ze střižny na 1080 výsledek jiný než 3x tak k :-k. A úvahy o HDMI - disponuje tvůj PC HDMI IN vstupem? :rolleyes:
Když si to nechám udělat, nemám jistotu, zda když si to udělám sám nebude výsledek lepší. A v blízkém okolí o nikom nevím.
HDMI vstupem nedisponuje, to by byla zase další otázka. Ale právě proto jsem se ptal, zda to někdo již prováděl a s jakým výsledkem. Vím že když je zdroj 288 a udělá se z toho 1080 tak to asi bude .... Ale jen mě zajímalo ,zda nemá ten přístroj nějaký lepší ,,enkoder,, než střižna.
HDMI vstupem nedisponuje, to by byla zase další otázka. Ale právě proto jsem se ptal, zda to někdo již prováděl a s jakým výsledkem. Vím že když je zdroj 288 a udělá se z toho 1080 tak to asi bude .... Ale jen mě zajímalo ,zda nemá ten přístroj nějaký lepší ,,enkoder,, než střižna.
Já to kdysi zkoušel přes Canopus Procoder ze S-VHS záznamu nabraného do téměř nekomprimovaného MJPEG (Highest Quality) a výsledky opravdu nestojí za tu námahu a spotřebovanou energii. Artefakty jen zvětšuješ a žádné zázračné filtry neexistují, jen se to snaží lépe nebo hůře zakrývat.
[QUOTE=rjja;427100]Psal jsem, že potřebuji dále zpracovat ve střížně. Množství není tak důležité, ale cca 8 hodin[/QUOTE]
Nebo si to můžeš u někoho převést na DV (kamera s analogovým vstupem) a pak s tím dělat kejkle jaký chceš. Počítej ale s tím, že výsledek bude vždycky "tristní".
Pokud jsi někde poblíž střední moravy a máš toho těch 8 hodin, můžeš mi to dovézt a nachystat si cca 110 GB místa na externím HDD, já Ti to převedu za sedmičku dobrýho vína.B-)
- - - - doplněno - - - -
[QUOTE=rjja;427104]zda když si to udělám sám nebude výsledek lepší[/QUOTE]
Nebude:o
Nebo si to můžeš u někoho převést na DV (kamera s analogovým vstupem) a pak s tím dělat kejkle jaký chceš. Počítej ale s tím, že výsledek bude vždycky "tristní".
Pokud jsi někde poblíž střední moravy a máš toho těch 8 hodin, můžeš mi to dovézt a nachystat si cca 110 GB místa na externím HDD, já Ti to převedu za sedmičku dobrýho vína.B-)
- - - - doplněno - - - -
[QUOTE=rjja;427104]zda když si to udělám sám nebude výsledek lepší[/QUOTE]
Nebude:o
To by bylo super, ale nejsem z moravy ( a ty taky ne, to by jsi jinak nechtěl lahvičku vína ?-? ).
Koupit zase kameru se mi nechce. To kombo je nepoužitelný ? Možná bych si tu kameru mohl půjčit asi bych měl od koho.
Koupit zase kameru se mi nechce. To kombo je nepoužitelný ? Možná bych si tu kameru mohl půjčit asi bych měl od koho.
combo: i kdyby z jeho HDMI teoreticky lezlo něco použitelného upscalovaného na 1080, tak jak to z něj chceš dostat do PC? To si kvůli 8-mi hodinám záznamu budeš kupovat kartu s HDMI vstupem a nejistým výsledkem (už kvůli HDCP)? Má vůbec smysl to upscalovat?
[QUOTE=rjja;427108]ty taky ne, to by jsi jinak nechtěl lahvičku vína[/QUOTE]
Právě že jsem z Moravy. Máš-li to daleko, co se dá dělat ...
Právě že jsem z Moravy. Máš-li to daleko, co se dá dělat ...
[QUOTE=KamilZ;427109]combo: i kdyby z jeho HDMI teoreticky lezlo něco použitelného upscalovaného na 1080, tak jak to z něj chceš dostat do PC? To si kvůli 8-mi hodinám záznamu budeš kupovat kartu s HDMI vstupem a nejistým výsledkem (už kvůli HDCP)? Má vůbec smysl to upscalovat?[/QUOTE]
no chtěl jsem to vyzkoušet zkopírovat z VHS na to DVD a nebo to video připojit přes S-konektor k PC ( budu to muset asi vyzkoušet, ale jen jsem se ptal na zkušenosti )
no chtěl jsem to vyzkoušet zkopírovat z VHS na to DVD a nebo to video připojit přes S-konektor k PC ( budu to muset asi vyzkoušet, ale jen jsem se ptal na zkušenosti )
[QUOTE=rjja;427111]chtěl jsem to vyzkoušet zkopírovat z VHS na to DVD[/QUOTE]
To sice můžeš ale budeš to mít komprimovaný (mpeg2) a pro další úpravy to zase budeš překomprimovávat a vršit obrazové vady.
[QUOTE=rjja;427111]přes S-konektor k PC[/QUOTE]
Záleží, zda tam máš vstup pro analog a do čeho to budeš zachytávat
To sice můžeš ale budeš to mít komprimovaný (mpeg2) a pro další úpravy to zase budeš překomprimovávat a vršit obrazové vady.
[QUOTE=rjja;427111]přes S-konektor k PC[/QUOTE]
Záleží, zda tam máš vstup pro analog a do čeho to budeš zachytávat
[QUOTE=arkij;427112]To sice můžeš ale budeš to mít komprimovaný (mpeg2) a pro další úpravy to zase budeš překomprimovávat a vršit obrazové vady.
Záleží, zda tam máš vstup pro analog a do čeho to budeš zachytávat[/QUOTE]
- ano a proto jsem to chtěl zkusit zachytit z HDMI ( zatím nevím jak a výsledek nejistý ) a nebo analogem na grf. kartě a zachytit VirtuálD, Sony Vegas ... do avi.
Záleží, zda tam máš vstup pro analog a do čeho to budeš zachytávat[/QUOTE]
- ano a proto jsem to chtěl zkusit zachytit z HDMI ( zatím nevím jak a výsledek nejistý ) a nebo analogem na grf. kartě a zachytit VirtuálD, Sony Vegas ... do avi.
[QUOTE=arkij;427116]Ty máš v PC HDMI vstup?[/QUOTE]
jo to bych chtěl, ale třeba je i jiná alternativa , nebo redukce ( asi si to představuji jednoduše ) mám tam jen IEEE-1394 + USB a analog S - konektor
jo to bych chtěl, ale třeba je i jiná alternativa , nebo redukce ( asi si to představuji jednoduše ) mám tam jen IEEE-1394 + USB a analog S - konektor
[QUOTE=rjja;427121]... mám tam jen IEEE-1394 ...[/QUOTE]
V tom případě si půjč tu starší kameru s A/D převodníkem a naber to přes ní. Také je dobré mít VHS přehrávač s obnovou synchronizační směsi. Na tvé kombo v tomto případě zapomeň. A rozlišení videa větší než 576 řádků nemá smysl.
V tom případě si půjč tu starší kameru s A/D převodníkem a naber to přes ní. Také je dobré mít VHS přehrávač s obnovou synchronizační směsi. Na tvé kombo v tomto případě zapomeň. A rozlišení videa větší než 576 řádků nemá smysl.
[QUOTE=Saxel;427124]V tom případě si půjč tu starší kameru s A/D převodníkem a naber to přes ní. Také je dobré mít VHS přehrávač s obnovou synchronizační směsi. Na tvé kombo v tomto případě zapomeň. A rozlišení videa větší než 576 řádků nemá smysl.[/QUOTE]
s obnovou synchronizační směsi ( tomu nerozumím ), raději bych uvítal takové to kolečko co doštelovává hlavy bylo to na video přehrávačích
s obnovou synchronizační směsi ( tomu nerozumím ), raději bych uvítal takové to kolečko co doštelovává hlavy bylo to na video přehrávačích
[QUOTE=rjja;427126][HL]s obnovou synchronizační směsi[/HL] ( tomu nerozumím ), raději bych uvítal takové to kolečko co doštelovává hlavy bylo to na video přehrávačích[/QUOTE]
= TBC (Time Base Correct). Kdyby jsi si prostudoval tu tunu threadů na toto thema tady, tak se nemusíš ptát na takové základní vědomosti.
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/29976-VHSDVDR
atd. atd.
= TBC (Time Base Correct). Kdyby jsi si prostudoval tu tunu threadů na toto thema tady, tak se nemusíš ptát na takové základní vědomosti.
atd. atd.
[QUOTE=StD;427128]= TBC (Time Base Correct). Kdyby jsi si prostudoval tu tunu threadů na toto thema tady, tak se nemusíš ptát na takové základní vědomosti.
atd. atd.[/QUOTE]
ok, díky
atd. atd.[/QUOTE]
ok, díky
Ahoj, mám trochu problém s novým Technaxx USB 2.0 Digital Video Scart Grabber (v počítači značený jako VC500). Potřebuju zachytit VHS do počítače. Zařízení jsem zapojil už několika způsoby - z videa redukce SCART na CINCH vede na CINCH do grabberu a z něj USB do PC, dále jsem zkusil přímo SCART - grabber - PC, i jsem zkoušel ověřit funkčnost na TV, zapojil jsem z videa redukci SCART na CINCH - grabber CINCH - druhá strana grabberu SCART do TV a z USB do PC (čili jsem měl obraz v TV i v PC). Ať jsem to zapojil jakkoli, výsledek byl vždy stejný, a to tento... Nemůžu někde dělat chybu? Nebo je ten grabber prostě špatný? Video funguje dobře, přehrával jsem kazety na televizi. Pokud mám zapnut program pro zachytávání a video zastavím, začne se z reproduktorů po cca 2 sekundách ozývat takový cvrkot a uprostěd dole probíhá zelený krátký proužek. Programů pro zachytávání jsem zkusil několik. Díky za případné rady.