Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: VHS na PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3

    Zdravím, vím že tu bude plno podobných témat o tom jak převést VHS kazetu na PC ale já mám konkrétní dotaz na svuj konkrétní hardware, mám grafickou kartu geforce mx 4000 která má video výstup a příslušné kabely a redukce a mám dotaz zda takto můžu propojit pc s videem a v jakém programu případně kazetu nahrát / upravit. Audio kabely podle mě mám zapojit přes redukci na jack do zvukové karty PC. Děkuji vám za všechny rady.

    tady je odkaz na mou grafickou kartu http://i.alz.cz/ImgW.ashx?fd=FotoAdd&cd=EF177-3

    a v přílohách dodávám jaké kabely mám k dispozici
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Audio_Video_Cable.jpg 
Zobrazení: 139 
Velikost: 41.8 KB 
ID: 10691  
    Připojené obrázky Připojené obrázky   
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    A jsi si opravdu jist tím, že ta GK má S-video In vstup? Já bych si troufl tvrdit, že jde jen o TV-Out výstup...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3

    aha, je to TV-out no, takže to nepůjde a budu muset koupit nějakou jinou kartu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    V podstatě máš možnosti jen 3 (řazeno od nejhorší po nejlepší):

    • A) Použít grafickou kartu s označením ViVo (Video In / Video Out)
    • B) Použít TV-kartu s analogovým vstupem
    • C) Použít dedikovaný A/D převodník
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Teoreticky ano, ale je to jednoúčelová věcička. Jestli toho k převádění nemáš mnoho, zauvažuj spíše nad tím, zda si od někoho jen na to vypůjčit nějaký převodník (Canopus ADVC by byl ideální).

    P.S. Už se to tu řešilo XXXkrát, mimo tuto i v této sekci:
    https://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php?f=47
    Tak si to dohledej.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 03-05-2011 v 15:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    236

    Pokud ten svazek kabelů na obrázku s mnoha koncovkami patří k (neznámé) grafické kartě, určitě má tato karta VIVO. Ale bohužel té nejnižší úrovně - kompozitní. Video In je jedna ze žlutých koncovek (druhá je Video out). Bílo-červený pár je audio stereo (In/Out).

    To ke kartě nejsou další údaje, manuál atd...?
    Naposledy upraveno uživatelem man100: 04-05-2011 v 18:12
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od man100 Zobrazit příspěvek
    Pokud ten svazek kabelů na obrázku s mnoha koncovkami patří k (neznámé) grafické kartě, určitě má tato karta VIVO. Ale bohužel té nejnižší úrovně - kompozitní. Video In je jedna ze žlutých koncovek (druhá je Video out). Bílo-červený pár je audio stereo (In/Out).

    To ke kartě nejsou další údaje, manuál atd...?
    Jak neznámé??? V postu #1 píše jasně:
    geforce mx 4000
    Tak si jí najdi jako já - má jenom TV-Out.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    236

    No joo! Omlouvám se, je to v dotazu napsáno všechno malým písmem a já neměl dalekohled...
    Tak potom zobrazené kabely nepatří k té kartě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    V podstatě máš možnosti jen 3 (řazeno od nejhorší po nejlepší):

    • A) Použít grafickou kartu s označením ViVo (Video In / Video Out)
    • B) Použít TV-kartu s analogovým vstupem
    • C) Použít dedikovaný A/D převodník
    D) Použiť DV kameru s analógovým vstupom ako prevodník.
    Ja používam kameru a rovno nahrávam do PC cez FireWire, nemusí to ísť ani na kazetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od dodko1 Zobrazit příspěvek
    D) Použiť DV kameru s analógovým vstupom ako prevodník.
    Ja používam kameru a rovno nahrávam do PC cez FireWire, nemusí to ísť ani na kazetu.
    Njn i tak samosřejmě lze, ale já nejsem "kamerista", takže tato možnost u mne nehrozí...
    Odpovídat lze po přihlášení