Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Xtreamer Ultra 2 Deluxe alebo iné MMC poprípade HTPC

Dr.Evil (8)|12.11.2012 15:51
Dobrý den,

delší dobu si chci pořídit nějaké MMC/HTPC, na trhu je sice nabídka velká, ale vždy jsem u konkrétního výrobku narazil na něco co mě od koupě odradilo, ať už to bylo Evolve Infinity nebo EAGET RealPlayer M4. Teď jsem se rozhodl pro Xtreamer Ultra 2.

1) Má cenu interní kupovat HDD? Mám v plánu koupit nějaký externí HDD USB3.0 (snažší přenášení filmů a seriálů od kamaráda)
2) Do budoucna bych chtěl udělat dual boot s Win7 nebo 8, k tomu už budu potřebovat interní HDD, nebo se to dá zrealizovat jen s interním SSD?
3) Má cenu kupovat klávesnici Xtreamer mini wireless keyboard pro Xtreamer Prodigy/SW3/Ultra2, nebo si mám počkat až tam dám windows a koupit pak nejakou klávesnici od Logitechu? Např. http://www.logitech.com/cs-cz/keyboards/keyboards/8276
4) Co všechno koupit rovnou s Xtreamer Ultra 2, abych ho hned mohl využívat na 100%

Předem děkuji za rady a tipy.
konevki (84)|12.11.2012 17:08
1) Pokud ten disk chces pouze na ukladani medii (filmy, hudba, obrazky) tak urcite ne, lepsi bude NAS servr ci jak jsi zminil ext. HDD
2) Ano jde to realizovat na int. SSD modulu (32 GB) sam to tak mam.
3) Zalezi na tvem vkusu a jak moc ji budes vyuzivat ten logitech je plnohodnotna klavesnice ktera bude zabirat celkem dost mista, od Xtremaru se jedna o mini klavesnici o velikosti 15 cm, dalsi nepodstatny rozdil je ze xtreamer ma Lion baterii ktera lze dobijet pres USB.
4) Zalezi na co vsechno to chces pouzivat, pokud ciste jako MMC pro prehravani medii tak nic, pokud pro obcasne brouzdani na netu, psani dokumentu atd. pak urcite klavesnici nejlepe s touchpadem.

PS: ad 2) Pokud to chces pouzivat i jako klasicky PC (office, net, hry) pak ti urcite vyrobcem dodavany SSD modul 32 GB stacit nebude, a bude pro tebe vhodnejsi koupit int. 2.5 HDD.

Ja mam naistalovany dualboot OE/W7 , OE pouzivam na prehravani medii a obcasne brouzdani na internetu (mam doinstalovany doplnek Opery do XBMC), W7 tam mam jen pro potrebu prehrani full 3D, ale v momente kdy i OE prehraje full 3D jde w7 pryc, proti OE je hodne pomaly a na praci na PC mam skutecne PC.
Dr.Evil (8)|12.11.2012 18:06
Děkuji za Vaši odpověď.

Já o těch Win7 uvažoval, že bych si občas zahrál i nějakou hru, ale nestíhám hrát hry co vychází na XBOX360/PS3. Tady sem si chtěl zahrát nějaký strategie, který na konzole skoro nejsou. Asi se na Win7 zatím vybodnu, stejně nevím jak by na tom Company of Heroes atd. běželo. 3D i když mám 3D TV a pár 3D Bluray, tak mě to nenadchlo, takže absence 3D podpory v OE mě nevadí. Takže sem objednal Xtreamer Ultra2 a 1TB 2,5" externí HDD Western Digital USB3.0 a doufám, že ve středu všechno dorazí v pořádku...
konevki (84)|12.11.2012 18:27
Gratuluji k dobre volbe! Preji at to dobre a bezproblemove slouzi a pomaha :-) Sam jsem si prosel hned nekolika MMC od TViXe pres Prodigi az jsem skoncil u XU2 a nemuzu si to vynachvalit co do, rychlosti, prehlednosti, konektivity aj. Jako MMC je to sice drazsi ale pro me naprosto idealni zarizeni a urcite nelituji tech penez. Co se tyce her nedokazu posoudit zda-li tam jdou a jak, ale predpokladam ze zadne narocne hry tam asi moc nepujdou. Take mam na zabavu XBOX360.

Klavesnici jsem si take objednal od Xtreamru, prave v patek na aukru za 600,- i s postovnym, tak jsem zvedavy :-) Protoze prece jen obcas tam kouknu i na net kdyz jsem liny zapnout PC nebo se zvednout z gauce pro telefon :-)
peppies_shw (86)|12.11.2012 19:46
Tak už vím kdo mi ji vyfouknul :-)))) taky jsem tu klávesnici sledoval :-) Chci se zeptat : je na XU2 problém s DTS-HD ? Co jsem četl na netu tak snad nightly verze již přehrávání podporují. Můžete mi potvrdit/vyvrátit, že ve standartní verzí Openelecu nepřehraji DTS-HD ? Jsem sice majitel čekatel - dostanu ho k vánocům tak proto takový dotaz.
konevki (84)|12.11.2012 20:29
Tak to jsem byl asi ja, priznavam se bez muceni :-) ale tusim ze tam byli 2 nabidky na tu klavesnici. U XU2 problem neni s DTS-HD MA, problem je u xbmc 11 (eden) az bude xbmc 12 (frodo) pujde i DTS-HD MA. Zatim jsou k mani tusim beta verze, ja zatim stale jedu na xbmc 11.
HWTest (371)|12.11.2012 20:47
Já si k XU2 pořídil klávesnici Logitech K400, protože ta "jejich" se mi zdá moc pidi a jsem se svou volbou velmi spokojen.
Mám tam v dualbootu s OE nainstalované Ubuntu na 500GB 2,5" interním HDD a tam se (slušná) klávesnice vysloveně hodí - surfuju, píšu maily, remuxuju videa atd.
konevki (84)|12.11.2012 21:02
Ale to je v poradku, ja take nepsal ze je to spatna volba, zalezi kdo to k cemu pouziva. Ja to pouzivam prevazne jako MMC cili k prehravani medii, proto si neumim predstavit ze mam v obyvaku na konferencnim stolku "klasickou klavesnici", kazdemu dle chuti...

Edit: Do dnesni doby jsem si vystacil s android aplikaci XBMC remote, ale telefon vetsinou lezi vsude jinde nez v dosahu ruky :-)
HWTest (371)|12.11.2012 21:36
Špatná volba není ani jedna z nich, záleží na vkusu a použití.
V OE vystačím s ovladačem, v Ubuntu zase zpravidla "datluju" trochu víc - "slušná" klávesnice je nutnost.
Zkoušel jsem i plnou klávesnici a myš, ale to je na sedačce před TV opravdu nepohodlné, K400 na klíně je akorát :-)
Přijímač (klávesnice) mám stále zastrčený v XU2 a klávesnici "tasím" a zapnu, jen když ji potřebuju a na konferenčním stolku neskladuju ani klávesnici ani ovladače :-)


EDIT: Těch pidiklávesnic je např. na dealextreme plno.
Dr.Evil (8)|13.11.2012 08:26
HWTest s tím Ubuntu je to výbornej nápad. Že mě to nenapadlo hned. Minimálně na zkoušku, než kupovat Win7. Třeba zjistím, že mě úplně stačí Linux. Ale jakej ten 2,5" SATA koupit? Z popisku (Pozice pro 1 x 2.5" SATA 3.0 Gb/s HDD/SSD) na CZC, kde sem Xtreamer Ultra2 včera objednal mě není jasný jestli to podporuje SATAII nebo SATAIII, ale nejspíš SATAII podle wikipedie - SATA revision 2.0 (SATA 3 Gbit/s) http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA

A vůbec netuším, jak tam ten Ubuntu nacpat? Asi si stáhnu nějakou distrubuci tady http://www.ubuntu.cz/ziskejte/stahnout , ale nevím jestli 32bit nebo 64bit a co pak dál? Stejně nechápu jak bych tam případně dostal ty Win7, když to nemá optickou mechaniku. Zajímá mě jen oficiální cesta o žádnej warez nemám zájem.

Nemáte nějakou stránku, kde by se člověk dočetl o nových vydání XBMC atd. prostě vše okolo Xtreamer Ultra2. Nejradši v češtině, ale i s angličtinou bych se popral.

Připadám si jako hlupák, že se asi vyptávám na snadný věci. Ale patřím k těm lidem, co "bastlení" PC vzdali s příchodem X360/PS3, loni sem svoje PC vyměnil za MAC. Strašně jsem zlenivěl.

Edit: ten HDD se mě zamlouvá tady ten http://www.alza.cz/western-digital-2-5-scorpio-black-750gb-16mb-cache-d215355.htm Myslím, že by sním neměl být problém, ne?
peppies_shw (86)|13.11.2012 10:13
Já odpovídám na stránky kam lézt - určitě se koukám sem do sekce Ultra/Ultra 2 http://forum.xtreamer.net/index.php pak oficiální buildy jsou http://openelec.tv/get-openelec a nightly verze http://sources.openelec.tv/tmp/image/ a naposled tady máš české forum kde jsou návody na tebou uvedené dotazy http://www.egreat.cz/
Dr.Evil (8)|13.11.2012 13:40
peppies_shw dík za odkazy, už nadšeně studuju. Doufám že ten návod ( https://docs.google.com/document/d/1C5LoMhv4tXO2ye4xoDP85mfyI8AN0hJcZoZ1wIZlMsQ/edit ), kterej je sepsanej na Ultra, bude fungovat i na UltraII. Pokud by to šlo, tak bych XMBC a Ubuntu chtěl mít na tom interním SSD 32GB a ten co sem dokoupil 2,5" 750GB, bych chtěl mít jen na data (filmy, hudba, foto).

Když šťouráním s dualbootem na tom SSD pokazím ten původní XMBC co na tom bude předinstalovanej, je nějaká šance to doma znova zprovnoznit do použitelnýho stavu, byť jen s XMBC?
HWTest (371)|13.11.2012 14:30
Pokusím se něco zodpovědět.
Ten 2,5" HDD je na filmy zbytečně rychlej (7200 ot.) na data stačí pomalejší (5400 ot.).
Na Ubuntu by měl naopak smysl ten rychlej.
HDD může být SATA II i SATA III, řadič je sice SATA II, ale SATA III disky by měly být zpětně kompatibilní a tedy fungovat, pochopitelně jen v SATA II režimu.
Ubuntu tam mám 64bit.
Většina návodů na XU funguje i na XU2.
Já instaloval z externí (USB) optické mechaniky, ale na netu jsou určitě návody, jak si instalačku předělat na USB flashku.
Např. pro Ubuntu https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick nebo http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20flash%20disku
XBMC - máte zřejmě na mysli původní OpenELEC - http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Installation nebo v čj http://umax.cz/download/manualy/ultra2_instalace_OS.pdf , instalačka zde http://releases.openelec.tv/OpenELEC-Ultra.x86_64-2.0.0.tar.bz2
Technická k instalaci - používejte při instalaci USB2 porty a ne USB3 porty, na USB3 porty v instalačkách nejsou vždy ovladače a pak jsou problémy.
Ještě pár návodů na dualboot:
http://www.mavvy.net/reviews/xtreamer-ultra/hands-on/multiboot/openelec-windows
http://openelec.tv/news/item/67-multiboot-with-openelec
http://sunfizz98.wordpress.com/2011/10/10/tutorial-multiboot-openelec-windows-without-linux-install/
http://openelec.tv/forum/12-guides-tips-and-tricks/9819-howto-multiboot-openelec--windows-without-ubuntu-install
Dr.Evil (8)|15.11.2012 10:30
Čau,
tak včera mě XU2 dorazil. Vybalení a zapojení (připojil sem to kabelem k LAN, optikou vyvedl zvuk do 5.1) bylo během okamžiku. První spuštění a hned sem šel do Settings a jediný co sem změnil byl jazyk na Czech a zkalibroval obraz na TV, aby přesně seděl (byl o trošku roztáhnutější) a zapnlul jsem automatické aktualizace. Zjistil sem že si z 99% vystačím s tím OpenElec (XBMC), takže na dualboot zatím kašlu.

Pár technickejch dotazů:
1) Když zapnu ten automatický udate, tak se už o nic starat nemusím? Vždy mě to stáhne aktuální software? Jak vůbec zjistím na jaké verzi zrovna jedu? Myslím, že mě to dneska ráno psalo, abych udělal reset, že se mě nainstaluje OpenElec 2.0.0, to je teď nejaktuálnější?
2) Hodilo by se mě nějak do knihovny medií přidat můj MAC, ale nedří se mě to XU2 ho nenajde. MAC XU2 najde, ale nepřipojí se k němu.
3) XU2 podporuje jen NTFS? Zkoušel sem ExFat (právě kvůli přenášení dat mezi MAC, PC a XU2), ale hdd/flashku s ExFat XU2 nenajde.
4) Dá se nějak doinstalovat některý web browser (Firefox, Safari, Chrome)? Já koukal do "Programy" a nic sem nenašel.

Jinak sem s XU2 max spokonej. Větrák je sotva slyšet a to musí být absolutní ticho. Zajímavé je, že někdy mě DO od XU2, zapne i Xbox360 :)

Co vy používáte za doplňky a rozšíření XBMC?
HWTest (371)|15.11.2012 12:47
Doporučuji ještě nastavit zvuk podle screenshotu na předchozí straně, jinak by to mohlo cukat.
Optika asi bude plughw:0,1 ale bude to chtít vyzkoušet.
Zkontrolujte, jestli tam máte aktuální BIOS A219P007 05.09.2012 - klávesa CLS hned po pípnutí při startu. V BIOSu reaguje ovladač trochu náladově, takže to chce trpělivost nebo si na to připojit USB klávesnici

1) Ano, sám si novou verzi stáhne, a pak vyzve k rebootu. Verze je vidět při bootu (když je na obrazovce červené logo Xtreameru) v levém horním rohu. 2.0.0 je nejnovější.
2) MAC nemám, neznám, ale co zkusit přímo zadat sdílení MACu ručně?
3) ExFat asi ne, ale určitě ext2/3/4, doporučuji ext2. Na Win se pak dá pomocí http://www.fs-driver.org/ a MAC to snad umí?
4) Měla by jít Opera, ale nezkoušel jsem

Používám ČSFD a serialzone scrapery, ovladače pro Sundtek DVB-T USB tuner a VU+ klienta.
konevki (84)|15.11.2012 15:36
Ja pouzivam skin AEON NOX
Scrapery: CSFD na filmy, TVDB na serialy, The audioDB na hudbu.
Programy: Abradio na radia, Gmail, cdart na prehravani hudby a stazeni info o skupine atd., metadata actors pro info o hercich, reziserech atd. a rom collection browser na hry.

Tusim ze na prvni strance tohoto tema jsem daval screenshoty jak to u me vypada.

Jinak ohledne toho spousteni dalkou i XBOXu take mi to dela, je to protoze dalka k XU2 je MCE.
konevki (84)|15.11.2012 16:02
http://xbmc.org/natethomas/2012/11/15/xbmc-12-0-frodo-beta-1/

Tak Frodo je na svete, prvni beta verze :-)

vylepsene funkce:

HD audio support, including DTS-MA and Dolby True-HD, via the new XBMC AudioEngine
Live TV and PVR support
h.264 10bit (aka Hi10P) video software decoding for anime
64bit support in OSX to match the 64bit support in Linux
Improved image support, allowing the database to accomodate numerous additional image types
Support for the Raspberry PI
Initial support for the Android platform
Improved Airplay support across all platforms
Advanced Filtering in the library
Advanced UPnP sharing
Translations now powered by Transife

Takze DTS-HDMA by melo uz byt funkcni :-)
peppies_shw (86)|15.11.2012 17:46
Díky za odkaz, ale Openelec verze je ještě v alfa verzi nebo se pletu ? Z readme.txt z toho nejsem moudrý - vycházím z nightly verzí.
A dotaz : kde sehnat aktuální bios a má smysl ho vůbec měnit ?

A jako skin jsem si po Aeon Noxu nahrál reFocus (Aeon mě vytáčel pomalým načítáním filmové knihovny) http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=132897
konevki (84)|15.11.2012 18:06
Na OE verzi si jeste pockame, predopkladam ze to bude co nevidet. Pokud vim tak vysla jen jedna oprava BIOSu a to tusim nekdy v kvetnu, a opravovala hlidani teploty CPU. O jine verzi nevim ani na oficialnich strankach Xtreamru neni ani zminka.

reFocus take nevypada spatne ale ja uz jsem zvykly na Aeon je trochu pomalejsi oproti treba oficialnimu Confluence, ale nic co by me nejak limitovalo. Navic jsem tusim na foru xbmc cetl ze aeon by mel byt oficialni skin pro verzi Frodo takze zustanu verny :-)
HWTest (371)|15.11.2012 19:23
Ten BIOS je celkem důležitý, s tím starým se to může přehřívat.
http://download.xtreamer.net/Drivers/Ultra2/Utility/Ultra2_Bios_A219P007_05.09.2012.zip
konevki (84)|15.11.2012 19:57
To myslite vazne? Ten fix se tykal pouze senzoru ktery meri teplotu na procesoru. Samozrejme ze to neovlivni teplotu procesoru.
HWTest (371)|15.11.2012 22:56
Ano myslím, podle toho senzoru je řízeno chlazení. Pokud je na procíku třeba 90 stupňů a řízení ventilátoru si myslí že 20 a stáhne větrák chlazení na minimum, tak to teplotu procesoru samozřejmě ovlivní.
Na oficiálním fóru Xtreameru se lze dočíst i pár případů, kdy se to lidem vypínalo kvůli přehřátí.
philler (7)|15.11.2012 23:44
Zdravím pánové...

Měl bych dotaz :) Hned mě nekamenujte, jsem v tom opravdu úplně nový a koukám, že tady je to jeden odborník vedle druhého (myšleno vážně, je vidět, že v tom umíte chodit). Dneska mi domů přišla Ultra 2 a mám zaprvé problém, protože nejsem schopen ji rozhodit po Wifině... LAN v pohodě, Wifi ani náhodou (Open, WEP, WPA), prostě nic nejede... Začínám si myslet, že jsem trefil vadný kus a budu muset reklamovat, z čehož bych měl fakt radost... A teď proč vlastně píšu... Jelikož jsem linux nikdy ani z letadla neviděl, vůbec v tom neumím chodit a nevím, jak doinstalovat ten scrapper na csfd. Já ani nevím, jak ho v tom XBMC stáhnout. Počítačově negramotný nejsem, kdysi jsem chodil na Informační technologii na strojce, ale to byly doby oken a linux jsme nikdy neměli... po škole změna oboru, takže v kompech chodím bez problému, ale ne linux... Mohl by mi někdo prosím poradit jak ten scrapper stáhnout a nainstalovat... Viděl jsem tady náááádhernééé fotky vizáže XBMC a to je šupa! K něčemu takovému bych se rád přiblížil... Proto bych Vás zkušené poprosil o rady.

Děkuji moc, Filip.
HWTest (371)|16.11.2012 01:45
Psal jsem již na straně 3: "Wifi musí být jako první (tj pod NETWORK, ne NETWORK2) a LAN nesmí být připojena a chvíli (asi minutu) trvá, než se chytne."
Scraper v zipu stáhnete zde http://ldevel.blogspot.cz/2010/02/xbmc-scraper-pro-wwwcsfdcz.html a pak ruční instalace doplňku ze zipu.
Dokud nepůjdete do příkazové řádky, je to stejně klikací jako Win.
konevki (84)|16.11.2012 07:20
[QUOTE=HWTest;432160]Ano myslím, podle toho senzoru je řízeno chlazení. Pokud je na procíku třeba 90 stupňů a řízení ventilátoru si myslí že 20 a stáhne větrák chlazení na minimum, tak to teplotu procesoru samozřejmě ovlivní.
Na oficiálním fóru Xtreameru se lze dočíst i pár případů, kdy se to lidem vypínalo kvůli přehřátí.[/QUOTE]

ano to ano to jsem cetl, nekomu se to stavalo jelikoz senzor ukazoval vyssi teplotu nez skutecne byla, ale z toho mi vypliva ze ventilator bezel neustale ale na skutecnou teplotu procesoru to nemelo vliv.

Sam jsem podobny efekt nezazil ale presto jsem pro jistotu prehral Bios
philler (7)|16.11.2012 08:41
[QUOTE=HWTest;432171]Psal jsem již na straně 3: "Wifi musí být jako první (tj pod NETWORK, ne NETWORK2) a LAN nesmí být připojena a chvíli (asi minutu) trvá, než se chytne."
Scraper v zipu stáhnete zde http://ldevel.blogspot.cz/2010/02/xbmc-scraper-pro-wwwcsfdcz.html a pak ruční instalace doplňku ze zipu.
Dokud nepůjdete do příkazové řádky, je to stejně klikací jako Win.[/QUOTE]

Díky za rychlou odpověď... Přesně tak jsem to udělal (dle návodu na straně 3)... Bez LAN sítě. Wifi nastavena jako NETWORK (1), nastaweno WLAN, wlan1, prázdná ip pro získání z dhcp serveru (na pc funguje, tudíž na routeru nastaveno), jméno sítě, wpa a wpa passphrase... Čekám klidně deset minut a nic :(
Na ten scraper jsem nakonec ještě v noci přišel sám, jsem na sebe hrdý :D :D :D
Nějaká idea s tou wifinou? Asi dělám něco špatně...

Děkuji ;)

P.S. vykání není nutné :)
konevki (84)|16.11.2012 10:34
Jen takova hloupa otazka antenku mate v XU2 zapojenou ze?
philler (7)|16.11.2012 10:37
Ona je tam přeci na pevno, ne? Klasiká černá "nevím kolika decibelová" stopka... Jinak ve předu svítí neustále taky ta modrá kontrolka wifi...
konevki (84)|16.11.2012 11:02
Aha ted jsem na to koukal asi je tam opravdu na pevno. Ja WiFi vubec nepouzivam tak ti asi moc neporadim...maximalne muzu zkusit jestli me pujde podle navodu od HWTest.
philler (7)|16.11.2012 11:09
To bys byl hodný... Mi se to nechce reklamovat :( Je to na dlouho a využiju to tak půl roku, potom mi stačí LAN. Obávám se, že to budu muset řešit nějakým AP s bridgem. Situace je totiž následující. Mám v chodbě router od O2. U něj je NAS přes LAN. V obýváku XU2 (chtěl jsem přes wifi) a v pokoji PC přes wifi. Přes chodbu nejde táhnout kabel. Asi to vyřeším tak, že dám do obýváku AP, které bude brát net přes o2 a distribuovat ho dál do sítě, kde XU2 napojím přes LAN a stejně tak server NAS, který hodím do pokoje k PC a natáhnu dva kabely, tam to půjde. Akorát budu muset asi zainvestovat další pětistovku do toho AP, což se mi nechtělo. Svinská wifi na XU2...
konevki (84)|16.11.2012 11:27
Tak WiFi mi funguje dle navodu co zde byl. Jediny rozdil jsem mel ze po nastaveni jsem jeste dal restart ale pak uz nabehla.
philler (7)|16.11.2012 11:53
hmm, tak to vidím fakt na hw problém :(
konevki (84)|16.11.2012 11:58
Slo mi tam celkem spatne napsat heslo, zkus treba jeste bez zabezpeceni jen tak pro jistotu.
HWTest (371)|16.11.2012 14:09
Nastavte tam wlan0 ne wlan1

PS: Sorry, lidem, které neznám, jsem zvyklý vykat :-)
HWTest (371)|16.11.2012 14:19
[QUOTE=konevki;432174]ano to ano to jsem cetl, nekomu se to stavalo jelikoz senzor ukazoval vyssi teplotu nez skutecne byla, ale z toho mi vypliva ze ventilator bezel neustale ale na skutecnou teplotu procesoru to nemelo vliv.

Sam jsem podobny efekt nezazil ale presto jsem pro jistotu prehral Bios[/QUOTE]

Také jsem u sebe problém nepozoroval, ale nechtěl jsem riskovat a BIOS přehrál.
Na fóru Xtreameru někdo zmiňoval, že se starým BIOSem mu větrák točil při defaultním nastavení cca 1000 ot./min. s novým pak okolo 2000 ot./min. za "stejných" podmínek, teplotu CPU bohužel nezmiňoval.
Vliv otáček větráku na teplotu CPU by šel vyzkoušet snížením Highest FAN duty v BIOSu, ale nechci to pokoušet.
Faktem je, že to nikdo na fóru oficiálně nepotvrdil, takže jsou to spíše odhady/dohady.
philler (7)|16.11.2012 17:43
[QUOTE=HWTest;432226]Nastavte tam wlan0 ne wlan1

PS: Sorry, lidem, které neznám, jsem zvyklý vykat :-)[/QUOTE]

No vida, nastavil jsem to všechno s wlan0, jako bonus restartoval, protože jinak se to nechytalo a je to ok... paráda... Teď jsem pro změnu přišel na to, že se mi XU2 seká. Prostě čas od času zatuhne a nechce se ji odmrznout :( Nevím, jak s tím audio nastavením, co jste tady psali, ale má to smysl i tehdy, když nepoužívám receiver přes HDMI jde audio do TV a přes stereo výstup jdou cinche do Genius 5.1 repráků? Jinak super forum, člověk se tady dozví, co potřebuje... Jo a přes jaké menu můžu aktualizovat svou mašinku... Píše mi to novější verzi k dispozici a že se má aktualizovat ručně... Za boha neumím najít kde :) Jinak se mi ale to zařízení líbí čím dál víc, teda kromě toho mrznutí, to moc příjemné není :/
HWTest (371)|16.11.2012 18:10
Pokud jde audio ven z XU2 přes HDMI, tak rozhodně nastavit na plughw: 1,3 mohlo/mělo by to odstranit i to sekání.
Jestli to nepomůže se sekáním, pomocí klávesy TV GUIDE se během přehrávání vyvoláte codec info, kde je spousta zajímavých informací o zátěži CPU, obnovovací frekvenci, vynechaných snímcích, použitých kodecích atd. (u spousty dalších údajů nevím ani co to je :-) )
A jestli přehráváte z NASu přes Wifi, tak je problém se sekáním možná v tom ...
Pokud je povolena automatická aktualizace, tak ji provede sám zcela automaticky, jen pak vyzve k restartu.
S tím, že by po mně chtěl ruční aktualizaci jsem se zatím nesetkal.

PS Pokud vím, tak na ruční aktualizaci tam žádné spouštítko není. Musí se stáhnout a nakopírovat do složky update soubory KERNEL a SYSTEM a jejich kontrolní součty, pak restartovat.
peppies_shw (86)|16.11.2012 19:07
Taky mi občas mrzne a stávalo se to většinou při stahování údajů z csfd. Možná by to chtělo vytvořit téma majitelů Xtreamerů, kde by se sumarizovali tipy a triky. Myslím, že by to pomohlo každému kdo začíná a ze začátku tápe. Pamatuji si na své začátky na Androidu a slovo kernel,wipe pro mě byla španělská vesnice a teď naprostá pohoda :-). Moc se mi líbí addony českých TV - především archiv ČT a Primy. Nova bohužel má svůj voyo a tam je třeba nějaké kouzelné heslo pro přístup( což chápou jelikož je to placený server)

Dotazy :
- Jedete někdo na alfa verzi ;-))) nebo dáváte přednost oficiálnímu a stabilnímu buildu ?
- Jak aktualizujete knihovnu filmů ? Tohle mi příjde taky dost pomalé nebo je na to nějaký addon ?
- Nějaké doporučení na addon pro prohlížení fotografií ?
- DTSHD konvertuje Xtreamer na DTS nebo ho vůbec nepřehraje (stávající verze Opelelecu) ?
- Předpokládám, že sdílení disků se dělá přes sambu nebo je jiný způsob ?
- Při upgradu se vymaže celá knihovna filmů nebo tam zůstane a dá se nějak exportovat ? Volba Export knihovny mi exportovala seznam do různých adresářů ale nebyl jsem to schopen importovat zpět
- Existuje nějaký addon, který ukáže u filmu upoutávku a pokud ano lze to i v HD ?

A tykejte mi :) Díky za přečtení i za případné reakce
HWTest (371)|16.11.2012 19:38
Jen něco málo :-)

- jedu jen na ofiko verzích
- pomalé je to jen poprvé, pak už se stahují jen nové věci, což je celkem rychlé, mám vypnutou automatiku a knihovnu aktualizuji ručně
- nemám nic s DTSHD, ale teoreticky by v tomto případě XU2 měl posílat ven core stream neboli normální DTS
- ano Samba, nejsem si ale jist, že je default povolená

zbytek nevím
konevki (84)|16.11.2012 20:17
-take jedu na stable releas
-ja ji mam zapnutou automaticky pri spusteni, prvni aktualizace vzdy trva dlouho, nasledujici uz jsou rychle
-nepouzivam
-DTS-HDMA se dekoduje na DTS (odzkouseno)
-samba nebo NFS
-pri upgrade systemu se nevymaze knihovna, export jsem zkousel nekde ho i mam ale jeste jsem ne-reinstaloval system tak jsem nepotreboval importovat :-)
-nepouzivam, ale je jich na vyber celkem dost, musis si vybrat
philler (7)|19.11.2012 19:44
chlapi, dost jste mi tady pomohli... už to celkem šlape jak má... akorát jsem se chtěl zeptat... dá se někde stáhnout nějaký manuál k dálkovému ovládání? zjišťovat všechno metodou pokus omyl je celkem opruz...
HWTest (371)|19.11.2012 20:09
O manuálu k ovladači nevím, ale dá se to "vyčíst" ze souborů
/usr/share/xbmc/system/Lircmap.xml
/usr/share/xbmc/system/keymaps/remote.xml

Která klávesa je která se dá zjistit zadáním irw do příkazové řádky (např. přes SSH) a pak mačkáním jednotlivých kláves.

Dokonce se tyto soubory dají upravit a pak nakopírovat Licrmap.xml do "userdata" a remote.xml do "userdata/keymaps" a máte změněné/přemapované klávesy.
Návod je zde: http://wiki.openelec.tv/index.php?title=Guide_To_Test_a_Remote_and_Remap_Keys

Trochu jsem na to koukal a některé klávesy to vůbec nedetekuje a KEY_RADIO a KEY_PVR nejsou namapované.

Chystám se, že si to trochu upravím, ale nějak není čas ...
konevki (84)|26.11.2012 23:34
peppies_shw (86)|27.11.2012 17:56
Já už na ni jedu jakmile vyšla. Jsem spokojený a vše je v pořádku,hlavně podpora DTS HD (pár jich v češtině mám a takto bych musel downconvertovat stopu na DTS). Skinování je taktéž v pohodě - všechny hlavní skiny fungují i pod frodem,stejně tak jako české doplňky :-)
arnysimilar (5)|1.12.2012 12:17
Bol by niekto ochotný mi polopatisticky vysvetliť ako spravím update biosu na Ultra2? Mám tam nainštalovaný len OE, Win nepoužívam. Chcem to updatnuť cez USB. Viem sa dostať do Bios, ale neviem vôbec nastaviť bootovanie z USB. Taktiež by som potreboval poradiť ako vytvoriť bootovacie USB s update-om. Vopred ďakujem.
konevki (84)|1.12.2012 16:56
Upgrade BIOSu

1. Nastavit bootovani v Biosu z USB dle obrazku

2. Vytvorit bootovaci USB flash disk http://download.xtreamer.net/Drivers/Ultra2/Utility/HP_USB_Disk_Tool.zip system http://download.xtreamer.net/Drivers/Ultra2/Utility/USB_Boot.zip (HP_USB_Disk je k vytvoreni bootovaci flashky USB_Boot je system win 98
3. Stahnout Bios http://download.xtreamer.net/Drivers/Ultra2/Utility/Ultra2_Bios_A219P007_05.09.2012.zip a rozbalit zip soubor do rootu flash disku)
4. Vypnout XU2 a vlozit USB disk do XU2
5. Zapnout XU2 (dojde k update Biosu)

Navod od Umaxu pro instalaci OE. http://umax.cz/download/manualy/ultra2_instalace_OS.pdf
arnysimilar (5)|1.12.2012 20:20
Tak bios som vyriešil, len sa mi nejako nedarí spraviť ten bootovací USB. Naformátoval som ho tou utilitou s tým, že som zaškrtol Create a startup DOS a našiel cestu na ten system win 98. Potom som nakopčil update bios a nebootuje to z neho, neviem prečo. Čo robím zle?
konevki (84)|1.12.2012 21:11
[QUOTE=arnysimilar;434395]Tak bios som vyriešil, len sa mi nejako nedarí spraviť ten bootovací USB. Naformátoval som ho tou utilitou s tým, že som zaškrtol Create a startup DOS a našiel cestu na ten system win 98. Potom som nakopčil update bios a nebootuje to z neho, neviem prečo. Čo robím zle?[/QUOTE]

Jeste jsem zapomel na nastaveni bootovani v Biosu viz screen

A melo by ti to uz jit...
arnysimilar (5)|1.12.2012 22:11
Veľmi pekne ďakujem. Podarilo sa mi spraviť ten upgrade podľa tvojho návodu.
konevki (84)|2.12.2012 14:07
Neni zac... hlavne ze se zadarilo :-)