Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

plazma samsung ps51e6500, ps60e6500

nunacek0 (947)|17.8.2012 17:35
Tak jsem dnes koupil v Planeo elektro Samsung 51E6500. měl jsem již udělanou objednávku v MALL , ale byl jsem se podivat v Planeo a cena byla stejná a k tomu 11% sleva. Takže mě vyšla na 22800kč místo 25660kč a to už je rozdíl. V MALLU jsem rychle udělal storno, protože ještě nebyla expedována a příjemná paní po telefonu byla vstřícná.V Planeu jsem domluven , že pokud by bzučela tak ji do týdne mohu přivést. Byl to poslední vystavený kus, ale jelikož , když jsem požádal prodavače aby mi pustil nějaký SD signál tak ji musel nejprve naladit a hodit do češtiny tak nebude moc jetá. Navíc byla vypnuta a pouštějí ji jen na vyžádání a to ještě nějaký bluray spiderman co jsem si všiml. Tak se uvidí. Prozatím do toho pouštím nějaké obrazce a i když jsem zavřel okna tak nějaké bzučení , které by vadilo neslyším. Ale to se uvidí večer až bude klid..Jednotnost obrazovky se jeví dobrá a žádné výrazné pruhování jsem zatím nenašel ani na kritické šedé a v bílé barvě se také nic nemíchá. Tolik jen na úvod. Pokud by se adminovi zdálo, že to sem napatří tak možno přesunout do vlákna o samsungovi od Pluta
nunacek0 (947)|17.8.2012 23:42
Chci se zeptat majitelů této Tv, kde hledat v nastavení nějaké nastavení na zlepšení pohybu atd. V obrazových korekcí se nemohu nějak dohledat nebo jsem, něco přehlédl. Ovládání je oproti Panasonicu mnohem méně přehledné a intuitivní. A ještě dotaz. Když jsem měl Panasonica ST50 tak jsem při prvním spuštění volil z režimu obchod na režim domácnost. Ale tady jsem nic takového nenašel. Má Samsung také něco takového a případně , kde? Předem dík
tdlmarek (1566)|18.8.2012 08:46
Na první dotaz neodpovím, protože už je to skoro měsíc, co jsem tuhle TV vracel. Ale vím jistě, že mezi režimem obchod/domácnost jsem také volil. A před vracením jsem TV vyresetoval do továrního nastavení, aby se tato volba po prvním spuštění opět nabídla. Takže bych asi hledal onen factory reset, bylo to někde úplně dole v menu, trochu nelogicky zařazené mezi nějakými informacemi nebo něčím takovým.

Jinak s (ne)přehledností menu musím souhlasit.
nunacek0 (947)|18.8.2012 09:23
Jo ovládání není logické jak Panakove. Tam jsem nemusel nic hledat a chybí mi tu THX režim, který u Panaku ve výchozím nastavení měl poměrně slušný obraz..
nunacek0 (947)|18.8.2012 09:46
No díval jsem se i na E manuál co tam samsung má a podle nich se tam vůbec nemohu k té funkci Motion dostat. polička jsou neaktivní a je jednou jestli jsem v kino nebo standartním režimu..Je to chaos. Jelikož pohyb není nijak zvlášť plynulý tak bych to ocenil..
nunacek0 (947)|18.8.2012 18:44
Chci se podělit o své první dojmy a malé , i když ne bezprostřední srovnání s mou předchozí Tv Panasonic ST50. Jelikož jsem kupoval Tv přímo z prodejny, kde již byla užívaná tak jsem přešel proces zahoření, protože tam jistě nehrála jen pár hodin, i když to prodavač tvrdil. Ale věřte dnes někomu, že. Takže jsem použil nastavení obrazu dle Plutova odkazu a šel jsem na věc. Jako snímky mi posloužily mkv ripy o velikosti 10-27Gb což sice není bluray kvalita, ale myslím, že i tak lze na tomto stavět, jelikož jsem tyto filmy měl napozorovány na ST50ce. jednalo se o známý Avatar, 2012, Predátor, Casino royal, Hugo, atd.
Vezmu to od hlavního rozdílu, který mezi těmito Tv vidí moje oko a to je podání černé barvy. Tady ať jsem nastavoval jak chtěl Panasonic vede docela viditelně. Tím nechci říci, že Samsung má černou špatnou, ale nemá tu hloubku a sytost, která se poté podepisuje na celkovém dojmu z obrazu. Pokud bych nevěděl, že to může být lepší tak bych byl spokojen, ale pokud přecházíte s ST50, ale i s ST30 tak to zaregistrujete. Další rozdíl vidím v podání bílé. Panasonic má lepší a výraznější bílou. Mám hodně napozorovaný hudební kanál Planeta HD a tady jsou velmi kvalitní a obrazově výrazné klipy s podáním sytých barev všeho druhu. Od čistě bílé, přes šedou až po krásnou černou. Tady jsem hned viděl, že bílá pokulhává, ale né zase o moc. ale já to vidím hned.Takže 1:0 pro Panasonic.
Druhý bod jsou barvy. Oba Tv podávají barvy velmi slušně, ale opět musím vyzdvihnout Panasonic pro sytější, přesnější a ostřejší podání. Samsung je podává jemněji a velmi přirozeně , ale o poznání měkčeji. Prostě celkově to má větší šmrnc.( moje pojmenování). Tak to máme 2:0 pro Pan.
Co se týče kolísání jasu nebo černé tak jsem zatím neregistroval ani u jedné Tv. Teď pohybová ostrost. Tady jsem čekal větší zlepšení ve prospěch Samsungu, ale je to tak vyrovnané, i když možná malinko se Samovi lépe držet detail. U panas jsem hojně užíval IFC na pohyb, ale tady to nemohu najít. věřím, že by to pak bylo ok. Když pustím běžící titulky na Samovi tak jedou trhaně, ale u Panasonicu po zařazení IFC i na nejnižší možnost toto odstranilo. Další věc, že Panasonic kolem objektu často zobrazoval takovou jakoby svatozář a bylo to často velice rušivé. Nebylo to ovšem pořád. Samsung toto nedělá. Takže skoruje na 2:1. Další věc je celkový jas Tv jako takové a tady se vždy psalo, že samsung má jasnější obraz. já si to nemyslím a dokonce tvrdím, že letošní ST50 je na tom docela dobře.
Teď se podíváme na jednotnost panelu, hluk zdroje a retenci- Zde Samsung srovnává skóre. 2:2 Panel nevykazuje větší problémy v jednotnosti takřka bez pruhů. Jemné by se daly najít asi všude, ale tady je to v pohodě. Moje oba panasonicy byly v tomto mnohem horší. Bílá barva je prostá jakékoliv jiné barvy a né jak bylo u Pnas 2011 problémy se zelenou au modelů 2012 občas žlutý nádech. Ale moje ST50ky byly v tomto dobré. Ale Samsung je čisťounký . Hluk zdroje a moje největší obava se nedostavil a byl na úrovni panasonicu. Tudiž slyšet jen když se přiblížím až k Tv na 50cm. No problem. A teď retence.
Tam Panasonic docela rychle nabíhal a některé logo jsem po3h dívání musel 1,5dne čistit. Samsung je v tomto úplně bez problémů. Nečekal jsem to. Takže 3:2 pro Sama. Zvuk není pro mne důležitý a proto jen jením slovem. Samsung lepší. Ostatní funkce jsem nehodnotil, jelikož je nehodlám ani nějak využívat.
Takže to shrnu: Panasonic je vynikající plazmová Tv, která , kdyby odstranila výše popsané nedostatky tak by byla dokonalá. ale není. Samsung je rovněž vynikající, ale pokud přidá na sytosti barev, kontrastu a přidá k tomu kousek černé má šanci bojovat o první místo. Snad jsem tímto krátkým seznámením aspoň trochu přispěl k tématu o tomto modelu.
lukyrozsi (29)|19.8.2012 10:00
Dobrý den, jak jsem psal již výše, koupil jsem si samsunga ps51e6500. Mám doma ještě další dvě televize, vše mám propojeno na digitální kabelovce přes rozbovač se třemi výstupy. LG v ložnici i phillips v pokojíčku jsou o.k., ale samsung v obýváku mi na primě a čt4 dost kostičkuje - je to nekoukatelné. Je zajímavé, že čt4 HD běží bez problémů. Když samsunga zapojím přímo do zdířky kabelovky bez rozbočovače, tak je bez problémů. Takže je samsung asi náchylnější na signál? jak to tedy vyřešit? Ten rozbočovač jsem koupil u nás v elektře za dvě stovky a byl jsem prodavačem ujišťován, že ke ztrátám signálu nemůže dojít.....Koupit tedy nějaký dražší (kvalitnější) rozbočovač? nebo existují nějaké zesilovače? poradí mi prosím někdo, jak mám tento problém řešit? až všechno naladím a pořeším, zkusím se s vámi podělit o své dojmy z tohoto samsunga. Díky
KamilZ (10277)|19.8.2012 10:35
Jestli je ten rozbočovač aktivní, tak je to pravděpodobně šmejd. Jestli je pasivní, tak je zase šmejd prodejce, protože ke ztrátám prostě docházet musí. Podívej se po něčem takovémto:
http://www.altronik.cz/aktivni-antenni-rozbocovac-ara1-3f-169k-1x12db-2x8db/d-81117/
http://www.omko.cz/domovni-zesilovac-televes-5522-1xvstup-3xvystup-f/
Hmm (1739)|19.8.2012 12:36
lukyrozsi - je zajímavý, že telky, co jsou asi dál (pokud je teda svod v obýváku) a mají delší dráhu signálu, jedou lépe. Zkoušels prohodit i výstupy z rozbočovače, jestli ti Sam nevisí na nějakém hůře provedeném?
Plutotype (717)|19.8.2012 12:43
@nunacek
Diky za pekne porovnanie. Az na par veci sa s Tebou zhodnem, aj ked som ST50 nemal doma, obe plazmy predstavuju to najlepsie za dane peniaze. A to su oba modely stale de facto novinky.
Poznamky:
- Biela farba na Panasonicoch sa zda biela nie preto, lebo by bola bielejsia. Je to preto, lebo ked mas uroven ciernej pod 0,01, tak sa Ti velmi rychlo zlepsuje subjektivne vnimanie kontrastu. Potom aj biela sa zda, voci ostatnemu spektru "bielejsia". Samsung E6500 jednoducho nema ciernu ako Panasonic a preto aj biela sa nezda taka vyrazna.
- Pohybovu ostrost treba vnimat ked nie je zapnuta ziadna interpolacia. IFC na Panasonicu pomaha zlepsit chybne kontury pri pohyboch a zlepsuje tak vnimanie detailov pri pohyboch objektov. Na ukor toho, ze vznika "soap opera efekt". Ako vnimas blikanie, blika Samsung viac alebo menej ako Panasonic?
- ako som spomenul v mojom vlakne o HX850 vs E6500, 60inch E6500 ma hlbsiu ciernu ako 51inch, takze ten Samsung by dostal este bod navyse.

Inak zavidim, ze Ti E6500 nebzuci..
nunacek0 (947)|19.8.2012 13:04
Jasné s tou bílou to tak může být, ale důležité jak to vnímá oko, že. Na Panas při IFC nastaveny na nizký neměl Tebou zmiňovaný efekt. Blikání jsem nevnímal ani na Panas. Nebzučí vůbec včera o půlnoci při tichu jsem vypálil čistě bílou obrazovku a ani uchem u Tv prakticky neslyšitelná. Nejtišší plazma co jsem doma měl. Asi štěstí...
lukyrozsi (29)|19.8.2012 13:07
Hmm - máš pravdu, obě telky jsou skoro 15 metrů od zásuvky a jedou fajn.....a v obýváku je to sotva 2,5 metrů a problém. Výstupy jsem prohodil, pořád problém u Sama v obýváku. Zkusím koupit aktivní rozbočovač se zesilovačem, co mi radil KamilZ a budu doufat, že to bude o.k. Jinak jak mi sam přišel, tak jsem slyšel bzučení (protože jsem na to u Ledky nebyl zvyklý), ale po týdnu doma mohu říct, že to je v poho snesitelné a teď už to prakticky nevnímám. Ani návštěvy nic neříkaly, takže co se týče bzučení, jsem jeden z těch šťastnějších:-)
bavorak (1494)|19.8.2012 16:27
[QUOTE=nunacek0;421137]Asi štěstí...[/QUOTE]

..... ze by uz konecne :-) ???
Inak aj vlanajsie modely mali u 59" panelu lepsiu ciernu, ale to si zvyknes ak nebude mat ine chyby.
hakmar (401)|19.8.2012 18:02
[QUOTE=nunacek0;421137]Nejtišší plazma co jsem doma měl. Asi štěstí... [/QUOTE]
No bavorak ma predbehol, ale že by už šťastie sadlo konečne aj na teba?, dúfam že ano a dávaj ďalšie postrehy, dík. :)
nunacek0 (947)|19.8.2012 18:30
No vypadá to , že prozatím nevykazuje žádné vady, které jsem měl u Panasonika. Sanad jsem si to tento rok už vybral. Průběžně budu informovat. Jen pro majitele Sama, kteří vyzkoušeli nebo jedou na satelitní tuner. Mám Sat Arivu 200HD viz podpis. Chtěl bych dokoupit modul a využívat sat tuner v Tv. Nemám žádné zvláštní požadavky na funkce, pouze naladím setřídím a jedu. Dotaz zní jestli bude kvalita obrazu na těchto dvou sat stejná. Ušetřil bych doma jeden ovládač a ubyl by jeden přístroj. Dík za postřehy kdo to využívá..
jarino1978 (8045)|19.8.2012 19:44
[QUOTE=nunacek0;421098]pokud přidá na sytosti barev, kontrastu a přidá k tomu kousek černé má šanci bojovat o první místo. Snad jsem tímto krátkým seznámením aspoň trochu přispěl k tématu o tomto modelu.[/QUOTE]
toto všetko sa dá dodatočne poriešiť cez OSD, je tam dokonca viac možností nastavenia obrazu, ako v Panasonicu. Ladiť, ladiť, ladiť. Teda ak to tak chceš mať. Inak laicky vždy stačí trošku pozmeniť preset Film.

[QUOTE=nunacek0;421164]Mám Sat Arivu 200HD viz podpis. jestli bude kvalita obrazu na těchto dvou sat stejná. [/QUOTE]

obrazne povedané... čokoľvek vymeníš za ten čerep Ariva, na obraze to bude len + .
nunacek0 (947)|19.8.2012 21:15
Dík za radu s tím střepem Ariva Jarino. No prozatím jsem s ním neměl problémy a obraz se jeví dobrý, ale tak aspoň vím, že do toho interního sat mohu bez problémů jít.
sanchez13 (1071)|19.8.2012 21:35
[QUOTE=nunacek0;421164]Dotaz zní jestli bude kvalita obrazu na těchto dvou sat stejná. Ušetřil bych doma jeden ovládač a ubyl by jeden přístroj.[/QUOTE]
skus si normalne naladit SAT programy na telke. Samotne naladenie mozes kludne urobit aj bez karty a modulu.
Aspon zistis ci sa ti bude pacit komfort ovladania zabudovaneho DVB-S tunera. Co sa tyka kvality obrazu porovnat si ju mozes aj na nejakych nekodovanych (FTA) staniciach...
napr tu mas zoznam [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
na 19,2 E ich najdes este viac....
nunacek0 (947)|19.8.2012 22:39
Jasné, díky
nodiggity (199)|19.8.2012 23:38
Má PS51E6500 větráky nebo ne? V jednom uživatelském hodnocení jsem četl něco o "hluku chlazení". Díky.
nunacek0 (947)|19.8.2012 23:52
nemá nic, zcela pasivní. Hluk je otázkou zdroje.
nodiggity (199)|20.8.2012 09:24
Byl jsem docela rozhodnutý pro ST50, ale musím říct, že začínám být nalomený směrem k Samsungu. Achjo. ST50 má podle dostupných informací na můj vkus příliš mnoho (byť třeba jen potenciálních) problémů a s mým štěstím bych natrefil hned napoprvé na problémový kus. A abych po několika minutách řešil IR a čistil ho pak několik hodin, na to opravdu nemám nervy ani čas. Můj úplně první plán byla LG 50PA6500, která má různě po netu hlavně od uživatelů velmi slušné hodnocení a oproti loňské řadě je údajně výrazně lepší (nejen v podání černé), ale obávám se, že by to byl asi příliš velký kompromis, byť za patřičnou cenu. Nejvíc mě ovšem děsila představa odlesků, pokoj máme přes den dost světlý, ačkoliv závěsy a žaluzie jsou k dispozici.

nunacek0: je s mírným odstupem stále obraz srovnatelný s ST50 nebo se objevily nějaké další nedostatky? Slabší černou překousnu, srovnávat budu jen s mou zasloužilou LCD Sony KDL-40S3000, která si o černé může nechat jen zdát :).
matusco (376)|20.8.2012 09:29
Presne tak, staci naladit FTA kanaly, napr. TA3 alebo CT24 a hned mozes porovnavat, ci uz obraz alebo komfort ovladania. Az potom sa mozes rozhodnut, ci investujes dalsie peniaze do modulu.
nunacek0 (947)|20.8.2012 12:09
[QUOTE=nodiggity;421208]nunacek0: je s mírným odstupem stále obraz srovnatelný s ST50 nebo se objevily nějaké další nedostatky? Slabší černou překousnu, srovnávat budu jen s mou zasloužilou LCD Sony KDL-40S3000, která si o černé může nechat jen zdát .[/QUOTE]

Prozatím jsem žádné zásadní nebo nové nedostatky na Samovi nenašel. Jelikož už ST50ku doma nějakou dobu nemám tak si zvykám na kvalitu Sama a je to slušná Tv. Jen jsem ještě pořád nikde nenašel a nikdo ani majitelé mi nedokázali poradit, kde je funkce na úpravu pohybu jako u Panasonicu. Pokud to zmiňují v elektronickém manuálu a názorně to tam ukazují tak to tam musí přeci být. Jen se mi podle jejich návodu nemohu do této položky dostat. Jinak bzučení u mého kusu je opravdu skoro neslyšitelné. To musím až k panelu vše vypnout a pozavírat okna a natahovat uši. Tady jsem spokojen s mým kusem. Odlesků se obávat nemusíš pokud máš žaluzie. Já je používám protože nemusím mít v pokoji jako venku a bez problémů. I ST50ka byla v tomto dobrá.
Pavell007 (790)|20.8.2012 12:21
noggidity-na duhou stranu, nunacek je jen jeden, to jaro nedělá a možná že kdyby koupil ST50 v 50 palcích, tak by se žádné problémy nekonaly. :)
Jediný v čem je samsung asi lepší je menší IR, na druhou stranu při sledování filmu to nevidíš, takže pro mne to má důležitost stejnou, jako je maximální rychlost u mého vozu :) Ano, trochu mne mrzí, že mé auto neumí jet třista z místa stejně jako poršák, ale v běžném provozu to neocením... To myslím je lepší mít tv s obrazem, co má šmrnc (jak se vyjádřil kolega při srovnání ST50 se Samsungem)-to budeš oceňovat každou chvílí, kdy na to budeš koukat, to že jednou za večer zahlídneš na dvě vteřiny stín nějakýho loga, je pro celkový zážitek alespoň pro mě nepodstatný.
bavorak (1494)|20.8.2012 13:48
[QUOTE=Pavell007;421224]možná že kdyby koupil ST50 v 50 palcích[/QUOTE]

ono mozna, keby kupil vsetky ST50-ky v kraji, tak by jedna bola OK :-)
Pavell007 (790)|20.8.2012 13:57
pravda, minimálně by nebzučela :)
bavorak (1494)|20.8.2012 13:59
no s nunackom sme v ceskoslovensku uz dvaja, ktorym samsung vobec nebzuci :-)
nodiggity (199)|20.8.2012 14:11
[QUOTE=nunacek0;421222]Odlesků se obávat nemusíš pokud máš žaluzie. Já je používám protože nemusím mít v pokoji jako venku a bez problémů. I ST50ka byla v tomto dobrá.[/QUOTE]

Tady mi šlo o odlesky u té LG, která nemá žádný AR filtr, u ST50 nebo E6500 nemám obav.

[QUOTE=Pavell007;421224]noggidity-na duhou stranu, nunacek je jen jeden, to jaro nedělá a možná že kdyby koupil ST50 v 50 palcích, tak by se žádné problémy nekonaly. :)
Jediný v čem je samsung asi lepší je menší IR, na druhou stranu při sledování filmu to nevidíš, takže pro mne to má důležitost stejnou, jako je maximální rychlost u mého vozu :) Ano, trochu mne mrzí, že mé auto neumí jet třista z místa stejně jako poršák, ale v běžném provozu to neocením... To myslím je lepší mít tv s obrazem, co má šmrnc (jak se vyjádřil kolega při srovnání ST50 se Samsungem)-to budeš oceňovat každou chvílí, kdy na to budeš koukat, to že jednou za večer zahlídneš na dvě vteřiny stín nějakýho loga, je pro celkový zážitek alespoň pro mě nepodstatný.[/QUOTE]

Nechci tady zbytečně zaplevelit fórum o Samsungu, ale pokud je na AVSforu plno uživatelů, kteří mají opravdu s IR problémy, něco na tom bude. Přece jen jde objemově asi o jiný vzorek uživatelů ST50 než zde.
nunacek0 (947)|20.8.2012 14:22
[QUOTE=nodiggity;421243]Tady mi šlo o odlesky u té LG, která nemá žádný AR filtr, u ST50 nebo E6500 nemám obav.[/QUOTE]

U Tv bez filtru očekávej, že odrazy budou a to dost výrazné. Kdysi jsem měl LG50PK750, která mě stála jako SAM6500 a odrazy byla natolik výrazné, že i se žaluziemi to bylo hodně slabé. Celkový obraz večer byl velmi dobrý až na černou. Tam je i tento Sam oproti LG jako Panak. Samozřejmě, že LG neměla filtr, ale obraz byl jasnější než moje poslední Tv. Myslím večer nebo při setmění.


[QUOTE=bavorak;421241]no s nunackom sme v ceskoslovensku uz dvaja, ktorym samsung vobec nebzuci [/QUOTE]

To jsem rád, že je nás už taková skupina. Zboříme mýtus o tom, že plazmy Samsung bzučí a Pavell může to samé udělat u Panaka , že nemá pruhy a IR..
hakmar (401)|20.8.2012 18:06
Tak onedlho sa dúfam aj ja priradím do tejto skupiny:).
Pavell007 (790)|20.8.2012 18:11
No pruhy žádný nemám, IR mám, ale nevadí mi to, jelikož nemám TV k tomu, abych se díval na bílý rolující pruh. :) Jinak neřekl bych, že spousta lidí má s tím "problémy" ve smyslu, že by nějaké kusy měly špatnou IR a jiné lepší-domnívám se, že to je prostě obecná vlastnost toho Panasonicu a jen jsou různí lidé s tím různě srozuměni. Na avs fóru jsem taky četl příspěvek, že dotyčný koukal v obchodě na obě tyhle telky, co tam měly vystavený a obě tam (po tom čtvrt roce, co jsou na trhu) měly vypálený blueray loga, jak Panák tak i ten Samsung, jak tam furt něco pouštěli, takže co teď... :)
peppies_shw (86)|20.8.2012 18:59
[QUOTE=nunacek0;421246]To jsem rád, že je nás už taková skupina. Zboříme mýtus o tom, že plazmy Samsung bzučí a Pavell může to samé udělat u Panaka , že nemá pruhy a IR..[/QUOTE]

Výborně, připadá mi to jako v blahé paměti flame Amiga vs Atari St :-) . Ani já nemám s Panasonicem žádné problémy....a přeji všem ať si každý užívá tu svou TV.
hakmar (401)|20.8.2012 22:39
Ahojte, v balení E6500-ky sú aj 3D okuliare?, teda podľa popisu by mali byť, ako je na tom telka s 3D, skúšali ste už.
nunacek0 (947)|20.8.2012 22:49
Ano součástí balení jsou i 3D brýle, které mi osobně konstrukčně nesedí a přes den vzhledem k tomu, že nejsou z boku vůbec kryté jsou nepoužitelné, protože se obraz rozbliká, že to musí vidět i slepý. Večer je blikání pryč, ale celkově co se týče 3D je to hooodně slabé a tuhle a možná žádnou Tv bych si zrovna kvůli 3D nepořizoval. Navíc 51palcová Tv je třeba u mne ze 3,5m na 3D prostě hodně malá. Na 2D je to tak akorát. 3D mě v podání Tv nějak neoslovilo. V kině se mi to líbilo mnohem více. Nehledě k tomu, že obraz je tmavší. I mému 11letému synovi se to nelíbilo a to má 3D filmy z kina moc rád.
Pavell007 (790)|20.8.2012 23:23
teď je otázka, jestli za to můžou brejle nebo tv. Já jsem si koupil k ST50 taky tyhle ojebaný samsungy a fakt to stojí za houby (a to se mi pár dokumentů ve 3d na předchozí ledce s pořádnými brýlemi opravdu líbilo) Teď nemám nervy na to koupit za dva litry dobrý brejle, abych zjistil, že ta ST50 umí 3D blbě :)
hakmar (401)|21.8.2012 00:37
Pýtam sa preto, lebo mám okuliare Panasonic TY-EW3D3LE, ktoré som používal na ST30 a tam sa mi 3D zdalo dosť slušné, bez presluchov, myslíte že by ST50 bola horšie ako ST30?
player (70)|21.8.2012 10:07
nunacek0 jak jsi uváděl to LG50PK750 a ty odlesky bylo to tak hrozné já uvažuji o koupi téhle http://3d-televize.heureka.cz/lg-50pm680s/ je to právě bez filru a toho se trochu bojím mám trochu světlejší místnost a na tv s nějakým filtrem rodinný rozpočet nestačí.
Byl jsem se na ni podívat a je fakt že jsem se v ní krásně vyděl a v těch 50palcích abych to neměl jako další zrcadlo dík za info a pokud můžu poprosit i ostatní uživatale kteří mají skušenosti o radu.Jinak obrazově za tu cenu která je dnes je to solidní telka.
bavorak (1494)|21.8.2012 14:36
mame som vlani kupil do izby 50PV550 bez filtra a vidno tam uplne vsetko, ale ona pozera iba vecer a vtedy je to OK, dokonca jasnejsi obraz, ako moj sam.
lukyrozsi (29)|21.8.2012 15:59
prosím o radu. Jak už jsem psal, jsem vlastníkem tohoto samsunga....dneska mi přišel flash disc 32 gb, tak jsem ji hnedka chtěl zkusit a ejhle, tv ji vidí, ale píše mi, že má 0,00 kb a nezobrazí mi obsah té flešky. Normálně si vyberu video, potvrdím a napíše mi to hlášku - požadavek nelze dokončit, funkce media play se vrátí na hlavní obrazovku. Fleška funguje normálně v pc, i na mých ostatních dvou tv absolutně bez problémů. Může mi někdo pomoci? díky
lukyrozsi (29)|21.8.2012 19:00
tak beru zpět, po vypnutí a opětovném zapnutí televize je fleška již viditelná. Abych přidal i něco do této diskuze. Před touto plazmou jsem měl Lg 42lv4500 (momentálně v ložnici). V čem je samsung jednoznačně lepší je - žádný clouding a aura kolem postav při rychlejších scénách. to zvládá samsung výborně. I 3D mi připadá solidní, ale to nemohu srovnat s jinou tv. Obraz v HD velice slušný, HD ripy či blueray z harddiscu perfektní. Výborný zvuk, to se může jít Lg zahrabat. Ale teď trochu negativ - tedy aspoň pro mě. Menu zbytečně složité a připadá mi i pomalé proti Lg. Načítání fotek z HDD pomalé, jednotlivé fotky najíždějí dost pomalu a při jakémkoliv kroku nastává prodleva. Dokonce se mi zdá, že SD obraz je proti té Lg lehce slabší, což jsem tedy neočekával a toto mě při ceně této tv zklamalo. Mám totiž možnost přímého srovnání s výše uvedeným Lg. Ještě si zkusím pohrát s nastaveními (stejně nic jiného poslední týden nedělám) a uvidíme. Ale nevím, jestli tv nebudu vracet, protože dneska začal sam výrazněji bzučet....:-( jakoby nademnou bzučela zářivka:-( nevím, čím to je, ještě nedávno jsem tu psal, že mi to nevadí, že to není takové hrozné, ale dneska už takový názor nemám a jsem zklamaný. Sedím od tv tři metry a slyším to více než dost. Už jsem koukal na podmínky vrácení na Alze. Moc času na rozmyšlenou už ale nemám, 14 dní mi uplyne už v sobotu, takže to bych musel zítra sbalit a nejpozději ve čtvrtek poslat....
nunacek0 (947)|21.8.2012 19:04
Tak to máš smůlu s tím bzučením. Vím o čem mluvím a cítím s Tebou..Tak vyměň za nový kus. Budou rádi, že nebudou muset vracet peníze a bzuka stejně nabídnou v bazaru..
THeBaNDiT (497)|21.8.2012 19:08
[OT]neviem, ako u vas v CR, ale pokial viem, tak u nas staci pisomne informovat obchodnika o odstupeni od zmluvy (najma aby mu ten list prisiel pred vyprsanim lehoty) a potom plynie dalsia lehota na vratenie tovaru obchodnikovi[/OT]
nunacek0 (947)|21.8.2012 19:10
[QUOTE=player;421355]nunacek0 jak jsi uváděl to LG50PK750 a ty odlesky bylo to tak hrozné já uvažuji o koupi téhle http://3d-televize.heureka.cz/lg-50pm680s/ je to právě bez filru a toho se trochu bojím mám trochu světlejší místnost a na tv s nějakým filtrem rodinný rozpočet nestačí.
Byl jsem se na ni podívat a je fakt že jsem se v ní krásně vyděl a v těch 50palcích abych to neměl jako další zrcadlo dík za info a pokud můžu poprosit i ostatní uživatale kteří mají skušenosti o radu.Jinak obrazově za tu cenu která je dnes je to solidní telka.[/QUOTE]

Tak jako ses viděl v obchodě tak se uvidíš i doma a když zasvítí slunce do pokoje nebo v horším případě na panel a nestáhneš žaluzie tak neuvidíš nic nebo tak mdlý a nevýrazný obraz , že budeš nešťastný, že si nevzal LCD s matným panelem...Staré Panasonic ST30 měli dobrý filtr jako ST50 a dnes již mají dobrou cenu. Když trefíš kus budeš spokojen.
lukyrozsi (29)|21.8.2012 19:13
no řekl bych, že jsem se tím bzučením teď hodně naštval......to nevím, jestli takhle půjde vyměnit za nový kus, jelikož nedávno jsem to zkoušel (pro kamaráda) na mall.cz a tam mi jednoznačně bylo řečeno, že takhle to nejde, jedině, že si ten druhý kus zaplatím, takže v tu chvíli bych u nich měl peníze za dvě televize a pak bych mi třeba poslali ten bzučíčí. Prostě výměna kus za kus u nich nepřipadala v úvahu...nevím, jak na alze.
lukyrozsi (29)|21.8.2012 19:33
THeBaNDiT - četl jsem obchodní podmínky na alze.cz a tam je opravdu napsáno, že kupující musí odstoupení od smlouvy doručit prodávajícímu nejpozději do 14. dne od převzetí zboží. O vrácení zboží samotného v této lhůtě tam psáno není.....
Pavell007 (790)|21.8.2012 19:38
lukyrozsi-ne, ty zabalíš televizi, stáhneš si z jejich webu formulář pro vrácení, ten vyplníš, televizi odvezeš do mallu, dáš jim ten formulář a bez jakéhokoliv vysvětlování jim řekneš, že chceš vrátit televizi-v tom formuláři je několik možností, proč to vracíš, já zaškrtnul, že mi zboží nevyhovuje. Mně se dokonce povedlo tu krabici přelepit páskou tak profesionálně, že to vypadalo jako nevybalený a ani to nerozbalovali a nekontrolovali-do 14 dnů ti pošlou na účet peníze A ty si pak koupíš novou tv-výměnu nelze vymáhat ze zákona, to je na dobré vůli prodejce, jestli se ti bude chtít nadstandardně věnovat, vymáhat lze vrácení do 14 dní v případě objednávky přes net (čili sis to nemohl v ešopu samozřejmě vyzkoušet)
lukyrozsi (29)|21.8.2012 19:48
já to ale koupil na alze.cz a ti ptáci to chtějí poslat do Prahy, takže mi nezbývá než to poslat např. poštou, bo to je jinak celkem z ruky:-) A já to mám navíc na splátky, tak nevím, jestli to nebude nějaký problém. Ach jo, jen problémy....Než jsem tv kupoval, tak jsem věděl o té možnosti bzučení, tak jsem tv vybaloval opatrně, všechny obaly mám schované a krabice je prakticky neporušená, jen rozříznutá jejich páska....
Pavell007 (790)|21.8.2012 20:08
no je to vopruz, nicméně radím ti to přetrpět a jít do toho-časem by tě to určitě sralo. Jinak televizi vrať tam, kde jsi ji kupoval, ne? Oni ať si to pak vyřizují jak chtějí...
lukyrozsi (29)|21.8.2012 20:22
zítra hnedka ráno napíšu na alzu, řeknu jim, že chci tv prostě vrátit a je to. akorát nemáte někdo zkušenosti s posíláním přes PPL nebo DPD? myslím, že by to mohlo být lepší než přes poštu....kua, zase prachy za balík.....