tak kdo ma z vas toto zarizeni, pochlupte se :)
Jak jste spokojeni?
11.2.2012 10:53
Bejbe01dnes som si tuto hracku doniesol domov
povodne som uvazoval nad xtreamer ultra, ale potom som htpc zavrhol a vybral tento evolve podla vybornej recenzie tu
prve postrehy...skatulka mala problem so starsim sata diskom...viem ze v pc bol funkcny, ale mohla to byt aj jeho chyba...odkedy som tam dal novsi 2.5" disk, tak bez problemov fici
system nabieha tak 20-30 sekund s diskom, ked sa zobrazi menu, trva este asi 5-10 sekund, kym sa v nom da hybat...
odporucam hodit hned poslednu verziu firmwaru, lebo v tej co som mal blbol torrent tak, ze po prihlaseni a pokuse o upload torrentu vzdy akoby vypol servis a zrazu hlasilo ze server je nedostupny...ked som v menu dal na torrent off/on tak zas isiel na 5 sekund...po update ide ok
vypisovanie na tej klavesnici softwarovej je nestastne, ale kupil som si k tomu evolve mini wireless keybord co ma aj touchpad a je to lepsie...ale neviem ci to je bug, alebo tak zamyslane, v browseri, ked kliknem do riadku pre url, nemozem rovno pisat, musim kliknut na manualne zadanie, otvori mi ten screen s virtual klavesnicou a tam mozem pisat pomocou tej wireless...trosku kostrbate riesenie
videa mi zatial prehral vsetko co som tam dal...
hlucnost sa mi zda minimalna...
...
ked otestujem viac, mozem napisat dalsie skusenosti
13.2.2012 02:55
Bejbe01napisal som to uz do diskusie pod tento vyrobok, ale radsej to supnem aj sem
takze skusenosti po dvoch dnoch:
masinka sikovna, prehra fakt vselico a vseljake titulky...audio som tam skusal len mp3 a bez problemov
co robi ale problem su torrenty (s original firmwarom co som mal to ani nechcelo slapat), po updatnuti na posledny fw torrenty idu, ale ako dotiahne subor a mal by ho zacat seedovat zariadenie vzdy zamrzne...ked ho restartnem, subor je stiahnuty, ale vo web rozhrani torrent klienta sa tvari ako nestiahnuty a snazi sa znova poslednych par % dotiahnut...a pritom zas zamrzne...takze treba po zmrznuti restart, stopnut torrent, presunut subor a zrusit torrent...takze nemozes seedovat
pri skusani ftp som mal pocit ze mi zhadzoval spojenie pri velkom subore (12-14GB)
obcas pri multitaskingu je trosku zabrzdeny...takze ani vykonny realtek nie je vzdy vsemocny
ta klavesnica pri poslednom fw dost blbne...nereaguje na stlacenie a potom napise pismenko 6x
...
ale inac celkovo zhodnotenie, az na tychto par much super....tiche, mam tam 2.5" disk takze nic nepocujem...a prehra vsetko bez sekania
14.2.2012 08:44
Jakub DoležalRulezZzOr: podívej se případně i na recenzi a diskuzi pod ní. Já osobně jsem po dlouhé době testoval něco, co bylo opravdu slušně udělané. I když pár věcí bych tam určitě změnil...
Koda34Ahoj
Mám otázku, jde do toho to MMC vložit nebo nahrát archiv TV jako třeba do Xtreameru xLive CZ
děkuji za info
23.2.2012 08:13
RulezZzOrme vadi zatim jen jedna vec, pri pouzivani torrentu se zarizeni sekne pri dokoncovani, je to docela skoda, jsem z toho nadseny lehko se ovlada je to primitivni a vykony.
23.2.2012 10:13
Kai-YinMám ho čerstvě. Po připojení externího disku z něj všechno bez problémů jede - všechna .mkv i s titulky a zvukovými stopami (je to 500GB hdd). Jenže mám problém s vložení interního 3,5 disku 2 TB. Nevíte, čím by to mohlo být? Nezdá se mi, že se tam dá něco špatně zapojit. Musí se nové disky nejprve zformátovat? Neměl jsem ho ještě nikdy zapojený na pc (jako ten nový disk).
23.2.2012 11:07
sirdo[QUOTE=Kai-Yin;399256]Musí se nové disky nejprve zformátovat?[/QUOTE]
HDD som naposledy kupoval cca 2 roky dozadu a vtedy sa predavali uz naformatovane, zeby sa nieco za ten cas zmenilo pochybujem :)...
EDIT: lenivost je ludom vlastna, ale tvoja je kolosalnych rozmerov. v uzivatelskom navode k INFINITY mas hned na tretej strane v sekcii 1.4.3 Formatovani HDD, doslovne uvedene, ze HDD musis sformatovat v samotnom INFINITY a je tam aj postup ako na to...
25.2.2012 11:35
RulezZzOr[QUOTE=sirdo;399260]HDD som naposledy kupoval cca 2 roky dozadu a vtedy sa predavali uz naformatovane, zeby sa nieco za ten cas zmenilo pochybujem :)...
EDIT: lenivost je ludom vlastna, ale tvoja je kolosalnych rozmerov. v uzivatelskom navode k INFINITY mas hned na tretej strane v sekcii 1.4.3 Formatovani HDD, doslovne uvedene, ze HDD musis sformatovat v samotnom INFINITY a je tam aj postup ako na to...[/QUOTE]
nemusis hdd formatovat, ale musis vytvorit swap linux partici....jinak hdd s jednou partici na ntfs nebude fungovat, resp pres zarizeni evolve nepujde do neho zapisovat, ten swapak je tam dulezity....
25.2.2012 01:17
sirdo[QUOTE=RulezZzOr;399422]nemusis hdd formatovat, ale musis vytvorit swap linux partici....jinak hdd s jednou partici na ntfs nebude fungovat, resp pres zarizeni evolve nepujde do neho zapisovat, ten swapak je tam dulezity....[/QUOTE]
predpokladam, ze sformatovanim HDD v INFINITY sa ten swap partition vytvori sam, lebo ak nie tak je to na zamyslenie...
25.2.2012 07:32
Koda34Jedna otázka.
Mám disk na kterém mám filmy a hudbu jde ten to disk vložit do MMC.
15.3.2012 05:56
hryzekPo ročním trápení se stále se zasekávajícím Asusem jsem dal na recenzi a od včerejška ho mám doma. Přehodil jsem jen disk, zapojil a na dřívější neduhy Asusu ihned zapoměl. Vše co bylo napsáno asi splňuje, nestačil jsem vše otestovat, nicméně se mi tu jeví jeden problém se kterým si nevím rady a to je zvuk. Používám AV Onkyo TX-SR674 který doposud přehrál absolutně vše v jakékoliv formě na něj poslané a zde ouha. Zapojení je stejné jako u dřívějšího MMC tedy HDMI, nahrán poslední (únorový) firmware a problém je ten, že z některých filmů zmizel zvuk. Třeba u Avatara originál stopa DTS nehraje, ale české 5.1 ano. Na zkoušku puštěné JMJ Oxygene DTS ale zase hraje a receiver to i jako DTS detekuje. Dnes jsem pustil mp3 a to po HDMI nehraje vůbec, repro jen chrčí. Po optice hraje normálně. Mám trochu podezření, zda je vše ok s HDMI, ale nemám se o co opřít. Je pravda, že AV má HDMI 1.1, ale vůbec netuším zda to může mít nějaký vliv, s Asusem to pracovalo úplně normálně. Výstup zvuku na Evolve je nastaven na RAW, s LPCM je to ještě horší.
Děkuji za každou radu, nechce se mi hned běžet za prodejcem.
PS. Obraz je super.
16.3.2012 03:12
BruttoSkoda, uz som si myslel, ze mam konecne vybrane, ale ja som dost nervozny, ked mi nieco vecer pri tichej telke doma bzuci, vrci, fuci... :( Takze zase nic. Tak ma napadlo. Ako je to v SR s HUSTE.tv? Dokaze nejake MMC prehrat priame prenosy z tejto internetovej telky? Neviete?
18.3.2012 07:29
RulezZzOr[QUOTE=hryzek;402127]Po ročním trápení se stále se zasekávajícím Asusem jsem dal na recenzi a od včerejška ho mám doma. Přehodil jsem jen disk, zapojil a na dřívější neduhy Asusu ihned zapoměl. Vše co bylo napsáno asi splňuje, nestačil jsem vše otestovat, nicméně se mi tu jeví jeden problém se kterým si nevím rady a to je zvuk. Používám AV Onkyo TX-SR674 který doposud přehrál absolutně vše v jakékoliv formě na něj poslané a zde ouha. Zapojení je stejné jako u dřívějšího MMC tedy HDMI, nahrán poslední (únorový) firmware a problém je ten, že z některých filmů zmizel zvuk. Třeba u Avatara originál stopa DTS nehraje, ale české 5.1 ano. Na zkoušku puštěné JMJ Oxygene DTS ale zase hraje a receiver to i jako DTS detekuje. Dnes jsem pustil mp3 a to po HDMI nehraje vůbec, repro jen chrčí. Po optice hraje normálně. Mám trochu podezření, zda je vše ok s HDMI, ale nemám se o co opřít. Je pravda, že AV má HDMI 1.1, ale vůbec netuším zda to může mít nějaký vliv, s Asusem to pracovalo úplně normálně. Výstup zvuku na Evolve je nastaven na RAW, s LPCM je to ještě horší.
Děkuji za každou radu, nechce se mi hned běžet za prodejcem.
PS. Obraz je super.[/QUOTE]
nastav si auto u zvuku...
19.3.2012 08:43
RulezZzOrnejake nove postrehy?
20.3.2012 05:43
Kmotor09Mám túto mašinku asi mesiac. Od začiatku všetko Ok a maximálna spokojnosť. Teraz však prišli prvé problémy. Úložiská (int. aj ext. hdd) sú zrazu prázdne, pričom v Správcovi súborov je všetko uložené. Nevie niekto kde je chyba?
20.3.2012 07:05
hryzek[QUOTE=RulezZzOr;402422]nastav si auto u zvuku...[/QUOTE]
.... jo, díky. To jsem ve finále už udělal, nicméně některé originální stopy DTS stejně nejdou. Dá se to oželet pokud je dostupný zvuk ještě v jiném formátu. Na zjištění důvodu bohužel nemám.... Jinak vše funguje ok, hlučnost minimální, reaguje svižně, tak teď ho jen trochu dýl potrápit....
27.3.2012 04:16
Salva Pecka[QUOTE=Kmotor09;402559]Mám túto mašinku asi mesiac. Od začiatku všetko Ok a maximálna spokojnosť. Teraz však prišli prvé problémy. Úložiská (int. aj ext. hdd) sú zrazu prázdne, pričom v Správcovi súborov je všetko uložené. Nevie niekto kde je chyba?[/QUOTE]
Taky mi to i v půlce filmu nahlásilo, že je to prázdný,jak NAS tak int. HDD, musel jsem vypnout a zap. pak to pokračovalo dál. Na iterním HDD mi zmizel soubor s titulkama k filmům. Někdy tytule z nasu vůbec nevidí, respektive mě k nim nepustí, dá mi na výběr puze z HDD..
30.3.2012 08:38
WinKyeAhoj!
Už jste nějak vyřešili, proč zmizel obsah HDD??
Taky bych se chtěl zeptat, když vypínáte MMC, odpojí se HDD a vypne?? (přes USB)
WD to umí, A.C. Ryan neumí, nechá HDD běžet.
Díky za info
30.3.2012 06:14
RulezZzOrzdravim opet mam neustaly problem s mizenim dat to uz je nehorazne co s tim????
30.3.2012 11:32
strog11Tiez mam problem so stahovanim torrentov. Firmware mam v10.1.5 r7428 /ked som ho stahoval, tak mal nazov "...v10.1.5 r7429"/. Ako uz bolo spomenute, Infinity mi zamrzne pri 99,9%. Torrent je uz stiahnuty, ale ako ma zacat seed, tak to zamrzne. Potom ho staci len presunut. Skusal som nahrat znova ten isty firm. Infinity fungovalo cca pri 3 torrentoch. Pekne stiahlo a spustil sa seed, ale potom to zacalo zase blbnut. Asi musime pockat len na novu verziu firm. kde to bude mozno opravene :)
1.4.2012 10:51
RulezZzOr[QUOTE=strog11;403952]Tiez mam problem so stahovanim torrentov. Firmware mam v10.1.5 r7428 /ked som ho stahoval, tak mal nazov "...v10.1.5 r7429"/. Ako uz bolo spomenute, Infinity mi zamrzne pri 99,9%. Torrent je uz stiahnuty, ale ako ma zacat seed, tak to zamrzne. Potom ho staci len presunut. Skusal som nahrat znova ten isty firm. Infinity fungovalo cca pri 3 torrentoch. Pekne stiahlo a spustil sa seed, ale potom to zacalo zase blbnut. Asi musime pockat len na novu verziu firm. kde to bude mozno opravene :)[/QUOTE]
toto mi to delalo pri prvnich firmwarech ale pak se to jakoby spravilo...ted mam problem s mizenim dat
9.4.2012 06:12
Bejbe01aky posledny firmware tam mate? ja stale februarovy kedze na ich ftp vidim aprilovy folder prazdny a tak isto ked tam bol marcovy tak bol prazdny
14.4.2012 06:58
strog11Tiez mam posledny Februarovy v10.1.5 r7428. Folder April je tam vytvoreny, ale nic tam neni :) Uz by bolo aj nacase vydat novy firmware, je co opravovat - hlavne torrenty...
19.4.2012 10:37
moody_czVcera jsem nainstaloval fw 10.1.5.8094 - velmi mile me prekvapila podpora televiznich archivu - Prima PLAY, iVysilani, Barrandov TV a sluzby Stream.cz, Ocko TV. Jen mi stale chybi podpora stinovani titulku.. Soucasne jsou ne vzdy dobre citelne.
Ja som kontroloval update na tom starom linku. Este, ze citam toto forum :)
Uz je update firmwaru z dna 24.4.2012 : v10.1.5.r8280. Co prinasa nove, zatial netusim. Idem ho dat do Infinity...
2.5.2012 06:30
RulezZzOrtak nic lidi, zarizeni jsem vratil nestalo mi to za ty nervy-- mam prodigy
5.5.2012 11:36
Salva PeckaZatím to zařízení odepisovat nebudu, filmy (vč.3D) to chroupe (z NASu) jak má, TV archívy jsou funkční... Android beru zatím s rezervou.. chtělo by to nějakou klávesnici s touchpadem a hlavně s plnou podporou..Upozorňuji, že jsem pasivní uživatel, nějak se v tom sw nevrtám.
8.5.2012 11:24
RonaldokMam v siti sitovy disk. Jde v prehravaci nastavit rovnou adresa abych se jednim klikem dostal na dany disk a nemusel se zdlouhave proklikavat siti na disk?
8.5.2012 05:09
Salva PeckaObávám se, že v normálním nastavení to nejde .. taky se k tomu musim proklikat. Mohli by tuhle fičurinu nějak chlapci vymyslet...ale nejde mi to ani na Xtreameru. Jinak inst. jsem poslední fw. v10.1.5.r8280 a TV archív CZ (aplikace-->naše vlajka) obrazovka prázdná, tedy modrá.Když v té prázdné obrazovce dám OK naskočí archív CT, nebo klasicky šipkou doprava Prima atd..Akorát že klikám poslepu, jinak ty archívy tam jsou.Zkoušel to někdo?
8.5.2012 05:46
eldorado09A aký máte názor na porovnanie Evolve Infinity vs. Xtreamer Prodigy?
8.5.2012 06:56
RonaldokXtreamer Prodigy sem mel na cca tyden a o proti Evolve Infinity mi prijde linejsi v pohybu menu. Jinak to prehrajou oba vse. Ale vice se mi zamlouva Evolve, sviznost vyhrala.
8.5.2012 06:58
eldorado09Díky, a vetráčik u Evolve počuť?
8.5.2012 07:34
RonaldokJa ho vubec neslysim. Mam prehravac ve stene u ps3 a nepozoruju vubec ze je evolve zaple.
8.5.2012 09:32
THeBaNDiT[QUOTE=Ronaldok;409122]Xtreamer Prodigy sem mel na cca tyden a o proti Evolve Infinity mi prijde linejsi v pohybu menu.[/QUOTE]aky FW v nom bol, 3.0.x alebo 3.5? Mam SW3 s fw3.5 a rozhodne sa neda povedat, ze by ma pohyb v MENU rychlostne nejako obmedzoval, proste normalka. A pasivny pristroj bude vzdy tichsi nez akykolvek vetracik (najma ak sa vetracik casom vychodi a zacne hucat, co vylucit nikdy nemozno ;)).
9.5.2012 05:37
RonaldokNevim jaky tam byl fw. Ale tak ventilator odpojim a je to ne. A evolve mr vyslo levneji.
9.5.2012 06:10
RonaldokWoow konecne online aktualizace fw primo z nastaveni zarizeni.
10.5.2012 10:56
Joystick013Uvažuji o tomto přehrávači, ale potřeboval bych radu ze zkušenosti. Filmy (přesně řečeno pohádky pro děti) mám na NASu. Jakým způsobem se jednoduše přistoupí k výběru pohádky? Jde mi o to, jestli je možné vytvořit nějakého zástupce, nebo jestli se pokaždé musí nějak složitě proklikávat celá síťová cesta. Jak to jde nejlépe na tomto přehrávači řešit? Děkuji.
10.5.2012 01:07
RonaldokBohuzel se musi proklikavat cela cesta. Je to vise napsane.
10.5.2012 02:15
Joystick013[QUOTE=Ronaldok;409350]Bohuzel se musi proklikavat cela cesta. Je to vise napsane.[/QUOTE]
na kolik kliknuti se dostanu do adresare s filmy od zapnuti pristroje?
10.5.2012 06:06
RonaldokNo ja to mam od nabehnuti systemu na 5 kliknuti nale uz sem si na to zvykl.
23.5.2012 09:24
kraft7som cerstvy majitel tohto zariadenia, no mam s nim okrem ineho jeden problem. Mam pc a tiez stb od orange prepojene s tv cez yamahu RX-V467 a vsetko funguje ako ma. No ked k nej pripojim aj infinity na tv nemam ziadny obraz / zvuk je ok/, pritom ked yamahu obidem a zapojim to priamo do tv obraz sa objavi. Vyskusal som vsetky hdmi vstupy aj kable no cez receiver to neviem rozbehat.
pomoze niekto nejakym napadom ??
6.8.2012 10:28
blazomahojte, vážne rozmýšlam nad kúpou tohoto zariadenia ale mam pár otázok (ak by ste boli ochotní, bol by som vám vďačný)
1. je možnosť nastavnia intervalu slideshow fotografií aj menej ako 5 sekúnd?
2. má možnosť zmeny nasledovných funkcii titulkov: veľkosť fontu, farba fontu, typ fontu a posun vertikálnej pozície na obrazovke
3. svieti na čelnom panely zariadenia nejaké rušivé svetlo?
4. Dá sa priamo z windows z WMP prehrať hudba cez DLNA - odoslať do Evolve ?
5. Po aktualizácii firmware treba znovu nastaviť zariadenie, alebo nastavenia sa zachovajú?
Dakujem
5.9.2012 09:02
ajpajpAhoj, abych začal od začátku. Mám MCE s Windows7 a jsem s ním docela spokojený. Občas zlobí nějaké titulky, nedaří se mi nastavit filtry, ale jinak naprostá spokojenost. Hlavně sledování DVB-T je naprosto perfektní a kopírování souborů přes Gbit Lan je také podmínkou. Ještě používám počítač jako NAS atd. Na druhou stranu tento počítač v obývacím pokoji působí docela nevzhledně a hlavně mě trápí spotřeba, jelikož běží skoro neustále. Další z věcí, kterou bych chtěl odbourat je přechod VGA – SCART. Mám starší televizi (zatím hraje a docela dobře) která má jen skart vstup, takže HDMI nepřichází v úvahu. Tento problém řeším podomácku dělanou redukcí a programem POWERSTRIP.
Vzhledem ke spotřebě a všem těmto okolnostem jsem se rozhodl pořídit si MMC. Výběr padl na dva kandidáty. Jedním je Evolve Infinity TwinCoder a druhým Xtreamer Prodigy Black. Oba mají duální TV tuner, Glan, „NAS“ a přehrají bez problémů všechny možné soubory. Vzhledově je hezčí sice xtreamer, ale evolve měl v testech rychlejší LAN a tak volba byla jasná.
Objednáno a druhý den mám Evolve doma.
Za necelé 4000,- jsem ale čekal něco trochu jiného. Zprvu jsem byl nadšený z toho, že přehraje všechno video a to naprosto bez problému. Při dalším testování nadšení opadlo. Při nalezení TV kanálů je nešlo ručně setřídit. Pustím si zprávy, mačkám pauzu a nic. Nejde zastavit vysílání, musím nejprve stisknout timeshift a poté lze použít pauzu a přetáčení. U WMC to šlo automaticky, jak se spustila televize. Při nahrávání mi nejde přepnout na jiný kanál, má dva tunery, v čem je problém? Dalším zděšením bylo EPG, je vidět pouze jeden aktuální kanál, ale já chci vidět i co dávají jinde, aniž bych musel přepínat kanály. A posledním hřebíčkem bylo kopírování ze sítě. 9MB/s mi nepřijde jako Gbit, i USB je rychlejší.
Takže zabalím a jdu vrátit do obchodu. Zůstanu u WMC.
5.9.2012 11:47
THeBaNDiT9Mb/s, to je taká bežná rýchlosť u 100Mbit siete... máš všetky prvky v sieti 1Gbit? Mám na mysli routery, switche, sieťovka v PC, eventuelne aj sieťové káble certifikované pre Gbit (Cat6), i keď zvykne to behať aj po Cat5e, ktoré certifikát pre gigabit nemajú, ale podporujú. Káble Cat5 (teda bez "e") sú len 10/100Mbit, myslím, že na nich gigabit nepobeží (teda pobeží len tých 100Mbps max), ak sa mýlim, opravte ma.
5.9.2012 11:56
KamilZTo nebrzdí LAN, výkon CPU toho MMC. Na MMC je 9 MB/s poměrně slušné číslo.
5.9.2012 01:37
THeBaNDiTSpomínal, že v testoch mal Evolve rýchlejšiu LAN než Xtreamer, tak som predpokladal, že i keď to nepôjde plnou rýchlosťou gigabitu, isto to pôjde nad špečifikáciu 100Mbps...
8.9.2012 03:19
slatoredKdyž připojím Evolve Infinity TwinCorder k PC přes USB 2<->USB3, tak se v počítači Evolve nechce ukázat.
Co je pls špatně?
díky jj
9.9.2012 08:27
dada09Ahoj, prosím o radu. Koupil jsem si Infinity TwinCorder a zajímalo by mě, jestli jde použít NAS Synology DS 211j jako úložiště pro nahrávání z TV a pokud ano, jak musí být připojený a nastavený. Z NASu mohu cokoli přehrávat, ale nahrávat mi jde pouze na ext. HD, připojený přes USB. Rád bych měl vše na jednom místě, takhle musím po nahrání na HD vše kopírovat do NAS.
Díky za každou radu.
9.9.2012 08:38
KamilZ[QUOTE=slatored;424307]Když připojím Evolve Infinity TwinCorder k PC přes USB 2<->USB3, tak se v počítači Evolve nechce ukázat.[/QUOTE]
Předpokládám, že zachováváš pořadí při psaní textu ([HL]
Evolve Infinity TwinCorder
[/HL]
k
PC
přes [HL]USB 2[/HL]<->
USB3
), tak máš Evolve zapojeno do USB 2.0 a PC do USB 3.0, což je blbě, musíš to mít opačně. Navíc je v Evolve USB 2.0 jen jako host, takže jsi to zřejmě musel propojit nějakou prodlužkou a ne klasickým A-B kabelem.
Pokud to máš náhodou zapojeno opačně než jsi napsal (a tedy správně, v PC USB 2.0 a Evolve USB 3.0), tak co to znamená "
nechce ukázat
"? Nejde vidět ve správci zařízení? Nejde vidět ve správci disků? Není vidět "písmenko"? Máš tam naformátovaný disk (a na kompatibilní filesystém)? Jak velký disk tam máš? Piš to trochu přesněji....
10.9.2012 07:41
playerZdravím koupil jsem tohle MMC a potřeboval bych poradit jak nasdílet vybrané soubory do MMC když PC Evolve nevydí.Chtěl bych přehrávat videa a fotky přes sítový kabel přímo z pc a nejak se mi to nedaří.Jinak s Evolve jsem spokojený někdo psal že je hlučný tak to není pravda naopak je tichý celkem svižný chod v menu a rychlé načítání int. aplikací.Dík za rady.
10.9.2012 07:55
KamilZ[QUOTE=player;424565]potřeboval bych poradit jak nasdílet vybrané soubory do MMC když PC Evolve nev[HL]y[/HL]dí.Chtěl bych přehrávat videa a fotky přes sítový kabel přímo z pc a nejak se mi to nedaří.Jinak s Evolve jsem spokojený někdo psal že je hlučný tak to není pravda naopak je tichý celkem svižný chod v menu a rychlé načítání int. aplikací.Dík za rady.[/QUOTE]
Když ho nev[HL]y[/HL]dí, tak máš zřejmě něco špatně nakonfigurováno/nastaveno. Základ je zkusit ping z PC na Evolve, jestli to máš vůbec správně zasíťováno na úrovni TCP. Pokud ping na IP adresu Evolve nebude procházet, tak máš něco hodně blbě (špatný kabel, špatné nastavení TCP protokolu apod.).
Pro přístup z Evolve do PC si musíš v PC něco nasdílet (viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/28293-Lg-47lw5500?p=424332&viewfull=1#post424332) a patřičně nastavit Windows co se týká přístupových oprávnění, uživatel apod. (viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31353-Sencor-SHR-9600T?p=408758#post408758).
Pro opačný přístup (z PC do Evolve) se často v MMC musí povolit server, nebo MMC přepnout do spec. režimu. Evolve neznám a návod se mi za Tebe nechce studovat :-). Dále předpokládám, že Evolve podporuje přístup na CIFS a také má SMB server, když se to snažíš zprovoznit...
10.9.2012 08:54
playerDík už to šlape
10.9.2012 09:12
KamilZZ toho Tvého popisu "
ostatní disky se mě nedaří nasdílet
" je prd poznat, co se Ti přesně nedaří. Nedaří se je nasdílet už ve Windows? Vidíš ty sdílení z jiného PC (jestli máš možnost to vyzkoušet)? Máš správně nastavené Windows (síťový profil) , viz předchozí příspěvek s druhým odkazem?
slatoredZdravím všechny!
Ještě nikdo pořád nepřišel na to, jak a proč mizí nahrané souboryz HDD a jak je tam "udržet"? Mám poslední verzi FW 9334 a pořád žádná změna !!!
jj
Teď jsem nahrál FW 9345 a uvidíme, řekl slepej...
14.10.2012 07:13
hryzekpomóc..... jsem na mrtvém bodě, při online aktualizaci FW je jen hláška že není žádný nový, přitom je na netu v.9345, ale v menu už není možnost aktualizace z USB, jak to tam dostanu....
Díky za radu
16.10.2012 07:23
djstekZdravím,
dnes jsem si ho též přivezl domů, pln dojmů a očekávání, zapojeno skrze ETHERNET rozhraní do WIFI routeru (do dneška jsem neměl problém ze sítí), v notebooku (Win7) zapnuto sdílení požadovaných složek na HDD a jde se testovat.....
A ejhle, první problém, přehrávání souborů .flac = problém (hudba se seká, trhá) při brouzdání ve složkách je nekonečně dlouhá odezva, než se něco stane.
Problém přetrvává, ikdyž v menší míře i u mp3@320kbps. Jak dopadl pokus o přehrání videa, snad ani nemusím psát:( Při použití nahraných app (shoutcast a následný streaming net rádií, vše šlape, jako hodinky, tudíž to opět směřuje na problém ve vzduchu, nikoliv v metalice.
Podotýkám, že Samba v MMC je zapnutá a v ntb, povoleno sdílení, nic víc.
Je tedy normální, že při pobyhu ve složkách na sdíleném disku, vše tak trvá, nebo mám jen já problém se sítí??? (WIFI)
Další věc, kterou jsem zaregistroval, je ta, že při zapnutí MMC, mě padá připojení do LAN (notebook - router), nejde načíst WWW stránka, apod., pokud MMC vypnu, vše se najednou rozjede...
Je tedy možné, že MMC mi připojením na port routeru, rozhodí celou mísní LAN???nějak se mi to nezdá....... :-O
Podoýkám, že jsem ještě neprováděl upgrade FW (má aktuální verzi 9/2012), na to půjdu až večer....až mi nebude drahá polovička vyčítat, že nemůže sledovat Růžovku.... :-D
26.10.2012 03:56
jeronimo1Ahojte, je tu nová verzia z 25.10.2012 "evolve_infinity_v10.1.5.r9597.rar", neviete čo je vylepšené, príp. prvé dojmy. Vďaka.
26.10.2012 04:33
djstek[QUOTE=jeronimo1;429753]Ahojte, je tu nová verzia z 25.10.2012 "evolve_infinity_v10.1.5.r9597.rar", neviete čo je vylepšené, príp. prvé dojmy. Vďaka.[/QUOTE]
Chystám se na ni, jak provedu upgrade, hodím sem poznatky, dojmy...
28.10.2012 02:04
playerProsím kde je ta poslední aktualizace ke stažení online aktualizace pořád nějak nefunguje i předchozí jsem musel nahrát ručně přes usb dík.
28.10.2012 06:01
jeronimo1[QUOTE=player;429923]Prosím kde je ta poslední aktualizace ke stažení online aktualizace pořád nějak nefunguje i předchozí jsem musel nahrát ručně přes usb dík.[/QUOTE]
je to video z fotaku SONY, a ja bych chtel koupit nejake MMC, které to umí spolehlivě a bez zadrhávání přehrát z: 1. integrované čtečky karet, 2. HDD nasdileneho po siti LAN, 3. USB flashdisku, 4.integrovaneho HDD
a alespoň jednu možnost potřebuji mít spolehlivě potvrzenou.Věřím, že ostatní videa a jpg bude doporučené mmc umět už snadno. Máte nějaký tip na konkrétní model, aby ale nestál 10tis?
Díky za pomoc
1.11.2012 11:13
playerquantum95:tak jsem to otestoval a výsledek je že to přehrává naprosto v pohodě jenom jsem nemohl vyskoušet přehrávání z integrovaného HDD ale tam taky nebude problém.
1.ano přehrává
2.ano přehrává
3.ano přehrává
4.nemám možnost vyskoušet
1.11.2012 02:53
quantum95Děkuji moc, moc mi to pomohlo při výběru
2.11.2012 05:54
quantum95[QUOTE=player;430329]quantum95:tak jsem to otestoval a výsledek je že to přehrává naprosto v pohodě jenom jsem nemohl vyskoušet přehrávání z integrovaného HDD ale tam taky nebude problém.
1.ano přehrává
2.ano přehrává
3.ano přehrává
4.nemám možnost vyskoušet[/QUOTE]
Tak jsem dneska zakoupil, nastavil 1080p/24Hz na Zap, vlozil SD kartu primo z fotaku a videl jsem v pohode cely obsah karty, ale prehravani je trhane.
Nic jsem nemenil krome toho 1080p/24Hz ale vystup mam jen pres cinche, HDMI kabel nebyl soucasti dodavky.
Musim neco nastavit aby se to trhani prestalo ? Diky za info
2.11.2012 06:12
playerJakou máš verzi firmware já mám tu poslední tzn. 9597.
3.11.2012 08:17
quantum95[QUOTE=player;430529]Jakou máš verzi firmware já mám tu poslední tzn. 9597.[/Q]
Zatím jsem nestihnul nic vykoumat, pak sem poslu vsechny nastaveni vcetne firmaware, predpokladal jsem, ze je tam posledni, jeste to overim
3.11.2012 04:13
quantum95Takze jestli jsem nasel spravne, pise Verze Firmware 10.0.5. r6625, z listopadu 2011, to asi nebude posledni verze, jak se da udelat upgrade ? jdu si to nacist, ale treba nekdo napise rychle...
Takze image naladovano na verzi 9597, zatim to vypada,ze se video polepsilo, necham koukam deti a pak napisu, jestli se to jeste sekalo, doufam, ze ne. Ty archivy CT to je fakt super.
Jen jeste nevim, jak se pisou pismenku pomoci dalkoveho .......
a taky neumim pristoupit na vzdaleny samba disk (připojený v asus routeru), vidim kompletni obsah, ale napr. soubory *.jpg mají jako ikonu vykřičník a po otevření píše evolve, že se jedná o neplatný soubor....
V PC vidim samba disk a lze otevřít vše snadno.
Pres NFS to funguje i se spustenim souboru , video otevre a zacne se prehravat, ale buď po par vterinach skonci - zrejme pomala odezva.......anebo jede bez zvuku a trhane. Pomalejsi datovy tok 1Mb/s stiha celkem v pohode
Poradí někdo jak bud pres sambu nebo pres nfs protlacit video 26Mb/s? Z PC to jede OK, tak proc ne z routeru ASUS 520gu firmware OLeg
6.11.2012 05:05
slatored[QUOTE=slatored;424307]Když připojím Evolve Infinity TwinCorder k PC přes USB 2<->USB3, tak se v počítači Evolve nechce ukázat.
Co je pls špatně?
díky jj[/QUOTE]
"Opraveno" - měl jsem blbě zasunutý napaječ :-)))
8.11.2012 02:08
BroonlAhoj,
asi 14 dní přemýšlím které MMC pořídit za dosluhující WD HDTV (první verze) a rozhodl jsem se koupit si EVOLVE TWINCODER, protože po přečtení většiny diskuzí jsem pochopil, že u EVOLVE na rozdíl od Xtreamera je firmware celkem doladěný a jsou zde jen drobné chybky. Když se zeptám úplně na rovinu, Vy co vlastníte EVOLVE INFINITY nebo EVOLVE TWINCODER koupili byste si ho znova ? Díky moc za případné odpovědi (uvažuji o koupi cca do týdne a jsem prakticky rozhodnutý, jen neznám osobně nikoho, kdo toto MMC vlastní a proto volím tuto cestu)
8.11.2012 07:25
playerŘeknu to asi takhle já jsem s EVOLVE IFINITIVY spokojený procházení menu po poslední aktualizaci je svižné připojování k síťovým diskům také jediné co nemohu hodnotit je práce s iterním diskem.Menu je přehledné po poslední aktualizaci je možné si nastahovat informace o filmech z ČSFD včetně obalů takže jsi můžeš udělat domácí filmotéku.Tohle MMC používám hlavně na přehrávání filmů nasdílených z PC a připojeno síťovým kabelem.Má aktivní chlazení to znamená větřáček ale je tichý samozřejmě pokud všechno povypínáš tak ho slyšíš ale pokud je zaplá tv tak o něm nevíš.
Tady je celkem dobá recenze https://www.tvfreak.cz/recenze-evolve-infinity-nabity-funkcemi/4737.
Jestli se potřebuješ na neco zeptat tak prosím pokud budu vědět rád odpovím.
8.11.2012 11:49
Broonlahoj, děkuju za odpověď, přesně to co popisuješ jsem potřeboval slyšet. Recenzi jsem četl jak na Infinity tak na Twincoder, pročetl jsem si i tenhle celý topic, ale jak se říká "za zeptání nic nedáš" ;-) Původně jsem byl rozhodnutý pro Xtreamera, ale po pročtení topicu na tomto fóru jsem to přehodnotil a potřeboval jsem jen ujistit. Pokud jsou tam teď natahovány covery z ČSFD tak je to přijemný bonus. Jdu to tedy zítra objednat ;-) Pokud bych si pak s něčím nevěděl rady, tak Tvé nabídky poradit rád využiju. Ještě jednou děkuju.
9.11.2012 09:48
desannNo mne sa dojmy pouzivatelov v tomto topicu alebo v komentaroch k recenzii nezdaju prilis kladne.. Jeden problem za druhym..
Prave preto sa neviem rozhodnut medzi infinity twincoder hd a egreat r200s.
Na tomto evolve sa mi paci vzhlad a prehladnost fw -co je pre mna dolezite kedze ho budu pouzivat aj deti a rodicia.. avsak u egreatu su recenzie podstatne lepsie, vsade mi ho odporucaju viac ale to menu a cele dmd a xlivecz mi pride strasny chaos a navyse nie velmi pekne... Evolve je naopak odicialne prisposobene pre cz/sk pouzivatela, takze ziadne doplnky z tretich stran ako u egreat. Zase v pripade egreatu su klady displej, pozitivnejsie ohlasy, zda sa mi ze menej problemov a aj jeho prevedenie mi sedi viac narozdiel od plastoveho velkeho evolve infinity...
Fakt si neviem vybrat... Nejake nazory by mi velmi pomohli...
9.11.2012 10:51
playerJeště jedna rada koupit přes net otestovat a pokud to nebude z nějakého důvodu vyhovovat tak vrátit a koupit druhé.
jeronimo1Vyzerá to tak, že na tom aktívne pracujú, čo je zatiaľ len pozitívne. Vyskúšame.
Ešte by ma zaujímalo kde zmizla verzia z 25.10.2012 "evolve_infinity_v10.1.5.r9597.rar"?
A čo je tam v 9679 nové?
11.11.2012 06:10
dada09[QUOTE=hryzek;428492]pomóc..... jsem na mrtvém bodě, při online aktualizaci FW je jen hláška že není žádný nový, přitom je na netu v.9345, ale v menu už není možnost aktualizace z USB, jak to tam dostanu....[/QUOTE]
Mám stejný problém, nemůžu v menu najít nabídku na aktualizaci. Může někdo poradit jak nainstalovat aktualizaci z USB na Infinity Twincorder?
Díky.
11.11.2012 06:26
KamilZA když se dívám do RARu s image v9345 (pro DualCorder HD), tak tam vidím napsáno:
[QUOTE]JAK NAINSTALOVAT FIRMWARE
1. Zkopírujte install.img na prázdný USB flash disk, naformátovaný na FAT32 a připojte jej do USB portu
2.Vypněte přehrávač, poté jej zapněte vepředu stiskem zapínacího tlačítka a podržte jej déle než 5 sekund (doporučený způsob aktualizace)
3. Během instalace firmware NEVYPÍNEJTE přehrávač z elektrické sítě.
[/QUOTE]
11.11.2012 06:57
playerPřesně jak píše Kamil jsem to prováděl už asi třikrát pokaždé při nové aktualizaci protože ty online jim pořád nějak nefungují a vždy bez problémů.
12.11.2012 09:21
dada09Dík za nakopnutí.
13.11.2012 10:49
satinstTak jsem si po přečtení různých recenzí taky pořídil toto MMC a zatím jsem trošku zklamaný. Objednal jsem ho v TSBohemia kde k němu dávají za 1kč i certifikovaný 1.4 HDMI kabel.
První problém nastal hned po zapnutí s tímto kabelem. Zařízení se na TV nezobrazilo, jako by nebylo připojeno. Vyzkoušel jsem jiný HDMI kabel co jsem měl doma, taky nic. Až po rozjetí přes komponentní výstup se mi podařilo v nastavení nějak rozchodit HDMi, ale jen přes starý kabel. Přes ten dodaný to pořád nejde. (špatný není, protože když jsem ho poté zapojil na satelit tak jede, takže asi bude nějaký problém v tom 1.4)
První v MMC jsem zkoušel síť. Ukázaly se mi skupiny, které v síti máme s jednotlivými PC, které jsou zapojené i s nasdílenými adresáři. Dále jsem chtěl vyzkoušet webový prohlížeč. Po zobrazení stránky jsem očekával, že pomocí šipek na ovladači se bude hýbat kurzor na obrazovce jako myš na pc, ale bohužel to tak není. lze pouze rolovat po stránce v jednom režimu a nebo se pomocí šipek přepínat přes jednotlivé odkazy na stránce dále..to je na uklikání kolikrát....
Poté jsem přehrál teda firmware na poslední v naději nějakých změn.
HDMI přes starý kabel již funguje bez problémů, (přes dodaný stále ne), ale nastala změna v síti. Už nevidím skupiny, ale zobrazí se mi tu pouze něco jako disk R: a potom ještě MyShortcuts. Jednotlivé PC již nevidím. Nevím jak to teda rozchodit.
Co se týká zapínání přístroje, taky me docela vadí, že se mi na TV nepřepne automaticky na patřičné HDMI a musím se na něj přepínat přes ovladač TV. U jiných zařízení co mám k TV připojené se mi po zapnutí automaticky TV přepne na patřičný vstup.
další věc je ventilátor. Zdá se mi malinko hlučný, ale nemám v plánu dávat do MMC HDD, takže uvažuju, že bych ho odpojil
Jestli si teda to MMC nechám.....
Máte prosím někdo podobné zkušenosti nebo mi s některými nedostatky poradíte? Možná dělám něco špatně. Zatím jsem to jen vše rychle prolítl, takže třeba nějaké řešení jsou. Nebo máte někdo vyzkoušenou nějakou bezdrátovou myš či klávesnici?
Díky za každý tip
14.11.2012 06:13
KamilZ[QUOTE=satinst;431827]Objednal jsem ho v TSBohemia kde k němu dávají za 1kč i certifikovaný 1.4 HDMI kabel. ..... HDMI přes starý kabel již funguje bez problémů, (přes dodaný stále ne), a[/QUOTE]
:-) Možná je to proto, že žádný "
certifikovaný kabel 1.4 HDMI
" neexistuje, takže kdo ví, co Ti tam dodali. Podívej se, jak se značí kabely a co si máš pořídit (HDMI HighSpeed).... Tady na fórů jsou sice "příznivci" tohoto neexistujícího a špatného značení, ale opět je to zřejmě jen potvrzení, k čemu to vede...
14.11.2012 09:35
satinstNo je to originál kabel EVOLVE. Má dokonce značku Evolve i na koncovkách. Ale ten kabel je to nejmenší, co mě trápí.
Dnes jsem provedl nějaké další testy a zkusil jsem připojit USb myš. Tím by se teda vyřešil web browser a pohyb kurzoru. Zkusím nějakou bezdrátovou myš a uvidím.
V síti už se mi opět nějaké skupiny a jiné PC ukazují, takže někdy asi prostě potřebuje Evolve vypnout a znovu zapnout.(vyřešeno)
Rozjetí přes dodaný HDMI teda pořád nejde, mám tedy přes ten starší.
Ale co se tedy chci hlavně zeptat vás co ho již máte déle:
Přepne se vám na TV vstup z Evolve automaticky po jeho zapnutí nebo musíte najet na tento vstup manuálně pomocí ovladače od TV??
Díky
14.11.2012 08:48
playerNe na starší tv jsem musel najet na av3 na současné tv si taktéž musím navolit zdroj který chci použít protože na tv mám napojeno více zařízení a tudíž tv nedokáže rozeznat které chci zrovna používat.Co se týká ovladatelnosti internetového rohlížeče tak je to bída u všech těchto zařízení skoušel jsem bezdrátovou myš trust a fungovala ale dělal jsem to pouze ze zvědavosti.Shodou okolností jsem nyní koupil novou tv od samsungu a ti ten web. prohlížeč mají udělaný daleko lépe. Ale jak už jsem psal víše tohle MMC používám hlavně na přehrávání filmů z pc a to mě šlape perfektně.
14.11.2012 08:54
Konradeksatins: Na vstup to bohužel nepřepne, v těchto zařízeních není podpora HDMI CEC, které právě tyto služby zajišťuje.
15.11.2012 08:34
satinstDíky za reakce. Aspoň vím, že to není chyba. Just si budu muset párkrát zmáčknout ovladač anvíc. Jinak dnes jsem zkoušel přehrávání různých souborů přes síť a vše funguje bez problémů. Zkoušel jsem iSamsung oceanic demo a taky naprosto plynule přes 100Mbs síť.
15.11.2012 09:09
BroonlAhoj, koupil jsem Evolve Twincoder a dnes jsem se připojil přes wifi, vše OK, přehrával jsem archivy ČT a Prima a parádně to běželo. Přišel jsem k tomu teď večer a archiv nenaběhne ani žádná stránka ani archiv, ani žádná aplikace, prostě jako kdyby to nebylo připojené k netu, přetože mi to síť najde, schroupne to heslo a po testování napíše že je to OK. Nestalo se Vám to někomu ? Nejdivnější na tom je fakt, že to poprvé šlo a potom už ani ťuk. (mám tam poslední firmware 9679) Za jakýkoliv nápad předem děkuju.
16.11.2012 10:33
BanglaZdravím,
chtěl bych Evolve Infinity (či TWINCODER) pořídit především na WiFi streamovani z PC do TV, vzdusnou carou na vzdalenost cca 5M s jednou "polozdi". Máte prosím někdo zkušenost, zda je takove zarizeni schopne prehrat avi/mp4/mkv i s externimi titulkami, aniz by dochazelo ke kousani, zasekavani ci dokonce vypadavani obrazu? Dekuji vse mnohokrat ze realne zkusenosti. Zda se, ze pres WiFI je to docela alchymie, rad si kvuli tomu poridim novy router. Wifi v PC mam Intel 5300.
Ondra
16.11.2012 01:15
KamilZNerozumím, proč si chceš zbytečně komplikovat život:
a) streamováním z PC do MMC (víš, co je to streamování?) Proč nechceš použít klasické "Windows sdílení" (CIFS)?
b) používáním WiFi
WiFi není na video vhodné. Není to až tak problém zařízení, ale podmínek, které máš. Natáhni kabel za 50,- Kč a máš rychlejší, spolehlivější a podstatně levnější řešení. Pokud bys přesto na routeru trval, tak se dívej po tom, který má 802.11n s MIMO a MMC také s 802.11n.
16.11.2012 06:11
BanglaV pořádku, zapomenu tedy na streamování a použiji klasické Windows sdílení. Budeš tak hodný a povíš mi rozdíly mezi jednotlivými pojmy a jak v reálu bude jednodušší využítí CIFS? Kabely absolutně odmítám, doposud jsem 2x denně natahoval HDMI kabel a tomu chci již zabránit. WiFi přenos VIDEA by měl být dnes dostupny, proto hledam nejake MMC ktere to umi. TV a PC jsou od sebe temer videt a neni mezi nimi skoro nic, ten PC je primo od TV za zdi asi 10cm. Potrebuji pouze zarizeni u ktereho vim, ze to nekomu jede, router si koupim klidne totozny.
Děkuji Ti kamile za pomoc a vysvetleni pojmu.
16.11.2012 06:43
KamilZStreamování = např. DLNA se všemi omezeními
Sdílení = CIFS/Samba/SMB
Ohledně WiFi doporučuji přečíst pár diskuzí od uživatelů, co stejně natáhli kabel. To, že Ti někdo doporučí nějaké konkrétní MMC s WiFi (i když je to celkem jedno) a router
vůbec, ale vůbec
neznamená, že to pojede Tobě, to jen pro informaci. Ale dělej jak chceš. MMC s WiFi se zrovna probírají zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33509-Medialni-centrum-vhodne-WiFi-do-cca-4000-Kc a router je dobrý např. Asus RT-N56U, N66U, Netgear WNDR4500, TP-LINK TL-WDR4300, je jich strašně moc.
19.11.2012 07:15
JapemanerAhoj ve spolek, aktualizoval jsem firmware na poslední verzi a od tý doby mi nesvítí modrá signálka na MMC. Stalo se to taky někomu nebo jenom mě??
19.11.2012 08:58
satinstjj, taky mi za chodu nesvítí a vůbec me to nevadí. Aspon ta modrá dioda neruší.
19.11.2012 09:37
slatored[QUOTE=slatored;427610]Zdravím všechny!
Ještě nikdo pořád nepřišel na to, jak a proč mizí nahrané souboryz HDD a jak je tam "udržet"? Mám poslední verzi FW 9334 a pořád žádná změna !!!
jj
Teď jsem nahrál FW 9345 a uvidíme, řekl slepej...[/QUOTE]
Nikdo už mi neodpověděl, tak si odpovím sám:
Poslal jsem EVOLVE do servisu. Vrátili mi ho s vyjádřením "žádná vada nenalezena".
Od té doby se mi už soubory nahrané přes LAN neztrácí.
Tak sice nevím, ale mám z výsledku radost.
jj
slatored[QUOTE=slatored;427610]Zdravím všechny!
Ještě nikdo pořád nepřišel na to, jak a proč mizí nahrané souboryz HDD a jak je tam "udržet"? Mám poslední verzi FW 9334 a pořád žádná změna !!! jj
P.S. Teď jsem nahrál FW 9345 a uvidíme, řekl slepej...[/QUOTE]
Poslal jsem Evolve Infiniti qůli tomu do servisu a vrátil se mi zpět s tím, že " chyba nebyla nalezena ".
Od té doby se mi ale soubory (nahrané po LAN) už neztrácejí.
Takže k tomu tolik !!!
jj
30.11.2012 07:56
jeronimo1evolve_infinity_twincorder_hd_v10.1.5.r9739.rar
Je tam, že je to pre twincoder, môžem to dať aj do obyčajneho infinity?
1.12.2012 12:37
playerJá jsem to nainstaloval a v pohodě odstranili nesvítící stavovou diodu já jsi těch rozdílů všimnu mezi jednotlivými verzemi až později když se v tom přehrabuju.
7.12.2012 07:38
Peter123Chci se zeptat jak je to s hlucnosti ventilatoru. Ikdyz tady par nazoru bylo je to trochu nejasne. Pokud ho ma nekdo delsi dobu, at prosim napise jestli mu ten ventilator nezacal vic hucet.
Prodej tohoto prehravace uz pomalu konci, doporucili byste ho dle svych zkusenosti? Ja chcu jit do Evolve kvuli podpore CT archivu.
8.12.2012 09:37
satinstJá tam nemám HDD, takže jsem ventilátor odpojil. Nezdá se že by samotný přístroj nějak více topil, takže dle mě bez HDD je ventilátor zbytečně rušivý element
8.12.2012 12:24
Peter123ok diky
- - - - doplněno - - - -
takze ventilator byl slyset kdyz jsi ho odpojit jo?
12.12.2012 04:58
viliamko111prosim vas, dnes som ho aj ja bdrzal, mam otazku, potreboval by som do androidu naistalovat BS PLAYER. ofiko market sa mi tam nedari naistaovat, black siel. ale skoro vsetko co ja potrebujem a cchem naistalovat mi nejde..mate stym skusenost ? potreboval by som tam iny web prehliadac a aj BS player. poradite ?
13.12.2012 06:59
playerviliamko111 obávám se že zrovna u tohoto MMC je android jen jako dolpňkový systém bez možnosti ho nejak upravit nebo rozšířit pomocí stažení aplikací z android marketu.
Peter123 pokud mám puštěnou tv tak o něm nevím pokud ho chci slyšet musím všechno povypínat aby byl v místnosti klid a přijít k němu tak ho slyším rozhodně to není nic rušivého.
17.12.2012 10:37
polheinAhojte,
neviete mi poradiť ako môžem prehrať viac video súborov za sebou?
Vopred díky za info
28.12.2012 07:34
blazomAhojte, rad bysom vas poprosil o otestovanie jedneho suboru na Evolve - rozmyslam totiz nad zmenou Xtreameru na Evolve....
este sa chcem opytat ako je to so
slovenskymi TV archivmi ?
A neviete nahodou ako dekoduje Evolve zvuk do TV cez HDMI..lebo Xtreamer to vsetko posiela ako 2.1 (podotykam ze len do TV, do zosika by to poslal 5.1)...takze aj ked mam do tv HDMI a z TV optiku do zosiku...maz zase len 2.1....(hoci telka ma schopnost posielat cez SPDIF von 5.1)
vid: http://www.ulozto.sk/xnHdXEs/xtreamer-hdmi-and-spdif-output-options-doc
proste nasrat...:((
Dakujem VAM
28.12.2012 10:06
Pavel ZubatýMěl bych dotaz na TwinCorder HD. Primární OS odmítá bezdrátovou klávesnici, částečně funguje jen pod nabídkou virtuální klávesnice.
Aktualizace se tváří jako aktuální, v Androidu funguje jak myš, tak klávesnice.
Jedná se o bezdrátový set Connect IT CI-55. To samé však platí i pro normální klávesnici Genius KB-06XE (tj. černé "prkno" s měsíčkem).
Existuje nějaká klávesnice, kterou lze používat bez otrockého klikání přes tři různé periferie? Třeba některý set Logitech, jak kdosi zmiňoval?
Všetko sa zdá prebehlo normálne, ALE
pri inštalácií píše, že sa inštaluje verzia 10.1.5.r9739 no po nainštalovaní prístroj píše verziu 10.1.0.r9739
Teraz som si nie istý, či je to len preklep vo Firmware, alebo sa to nenainštalovalo a mám tam pôvodný strarý ?
2.1.2013 08:00
viliamko111male poznatky co sa tyka androidu v evolve infinity. nainstaloval som don blackmarket, niektore aplikacie na spravodajstvo idu nainstalovat,ako aj dropbox, program na IP camery a podobne,rovnako sa da excelentne do tohoto android prostredia daju instalovat aj app. napriamo s sd karty alebo usb uloziska. co mna zaujma, je aplikacia TOPFUN, cez ktoru sa daju pozerat on line filmy. zaujmave je, ze po zakupeni filmu, vam trailer tohoto filmu prehra, ale spustit ho uz nedje, vyhadzuje chybu. skusal som uz x playerov aj video codecov,ale bez uspecu, neporadite mi s tym niekto ? na topfun mam ucet zriadeny, smarttv nemam a cez pc mne osobne sa filmy donre nepozeraju. zaujmave je ze, mam aj htc desire, vktorom je tiez android 2.2 ale tu topfun s prehravanim problem nema. ak niekto experimentujete s androidom v evolve infinity, budem rad ked sa tiez podelite s nejakymi vylepseniami.
4.1.2013 02:47
WITEKVítejte.
Je možné instalovat alternativní firmware infinty Evolve z egret?
Pozdrav z polsky
10.1.2013 10:18
dosicZdravím.
Pořídil jsem xtreamer prodigi černou verzi kvůli možnosti nahrávání z DVBT. No absolutně zmatené a nefunkční. Doufám že mi to v rámci reklamace vezmou zpět.
Pokud ano, jak je vyřešené nahrávání u EVOLVE infinity Twincorder? Máte s tím dobré zkušenosti? jsou programy nahrány v pořádku?
Používám starší xtreamer jen jako přehrávač s připojeným přenosným HDD, chtěl jsem nové MMC, kam vložím 3,5HDD a můžu nahrávat z duálního DVB-T. Nic víc nic míň, nevím co je Samba, co je NAS (asi nějaký hlavní síťový HDD), takže hlavně ať přehrává, co má na HDD a ať v pořádku nahrává z DVBT.
Xtreamer nahrává ve formátu .ts, Evolve je na tom jak? a umí Evolve i Timeshift? na xtreameru jsem to nikde nenašel.
Jo a na xtreameru se taky nedá nijak posunout nahrávání, prostě se jen dá zaznačit v EPG který pořad nahrát, ale manuálně už ten čas nijak prodloužit nejde. Což samozřejmě znamená, že večerní pořady mi nenahraje celé.
díky za Vaše názory.
10.1.2013 10:39
KamilZDražší ale 100% funkční nahrávání, timeshift apod. - DM 7020 HD, VU+ Ultimo a dát tam 2x DVB-T tuner.
11.1.2013 05:42
N!njaDobrý den,
mám čerstvě Infinity (obyč), nahrál jsem poslední FW (november) a mám následující problém. U staršího Blade 2 mi skvěle šlapal torrent klient (btpd), byl tuším v tom Neighbor web rozhraní. Na infinity se mi však po zadání ip, žádné rozhraní nezobrazuje. Po zadání IP do prohlížeče se mi zobrazí jen list:
Name Last Modified Size Type
Parent Directory/ - Directory
IpodCGI/ 2012-Nov-21 05:50:14 - Directory
adm/ 2012-May-26 05:25:47 - Directory
cgi-bin/ 2013-Jan-11 16:10:11 - Directory
nova.sh 2012-Jul-31 05:47:27 2.7K application/octet-stream
stream.sh
V manuálu se píše, že se BT má zapnout v Setupu, tam jsem ovšem našel jen volbu Přenos a ta aktivuje torrent Transmission na portu 9001, ale ten je k prdu, nefunguje.
Rád bych jel přes ten klasický torrent, který je zmíněn i v manuálu, ale když napíšu ip/unicgi do prohlížeče, tak dostanu hlášku 404 NOT FOUND. V tom listu výše ani žádná složka UNICGI není, takže je něco špatně.¨
Poradíte mi prosím někdo, zda mám něco doinstalovat, případně někde něco zapnout, aby mi to web rozhraní jelo?
Předem moc díky.
26.1.2013 11:20
milanides[QUOTE=Pavel Zubatý;438126]Jedná se o bezdrátový set Connect IT CI-55. To samé však platí i pro normální klávesnici Genius KB-06XE (tj. černé "prkno" s měsíčkem).
Existuje nějaká klávesnice, kterou lze používat bez otrockého klikání přes tři různé periferie? Třeba některý set Logitech, jak kdosi zmiňoval?
[/QUOTE]
Aj ja by som uvítal bezdrátovú klávesnicu, ktorá bude fungovat s Infinity, máte nejaký overený tip?
27.1.2013 07:00
satinst[QUOTE=milanides;442652]Aj ja by som uvítal bezdrátovú klávesnicu, ktorá bude fungovat s Infinity, máte nejaký overený tip?[/QUOTE]
Měl jsem doma půjčený set klávesnice a myši Logitech MK520 a vše fungovalo bez problémů
29.1.2013 01:56
blackstak vitam do klubu uzivatelu
29.1.2013 07:33
blackszkus por 9091 tam by mel jet torrent, ale podle me je tohle dost divne reseni, pokud vypnu MMC tak se vypne a nic nejde na pozadi
3.2.2013 06:03
blackspodarilo se nekomu na Infinity rozchodit internetova radia mimo ty v shoutcastu ??
bezny soubor s info o stanici M3u to nespusti
8.2.2013 10:53
KrasoZdravim,
poridil jsem si Evolve Infinity pred dvema tydny a chtel jsem vyzkouset propojeni pres wifi. To se mi sice podarilo bez problemu, ale rychlost neni nic extra i kdyz ma plny signal (nekde kolem 1Mb/s), tak jsem na to napojil kabel, ktery frci daleko lepe.
Problem ovsem nastane ve chvili, kdy Evolve vypnu a zase zapnu, protoze se automaticky vyhleda ja wifi, tak i spojeni pres kabel a i kdyz wifi nasledne odpojim, tak se pri dalsim zapnuti pripoji automaticky znovu a nedari se mi ji deaktivovat, aby se nevyhledavala ani po vypnuti. Nevite nahodou, jak toho dosahnout, pokud to vubec jde? (problem je v tom, ze Evolve prvne saha po pripojeni pres wifi a az pak po kabelu)
Diky predem za odpoved.
8.2.2013 12:24
KamilZTak dej MAC adresu na black list v APčku/routeru. Nebo nastav v Evolve nesmyslné SSID/heslo apod.
8.2.2013 02:48
KonradekKamilZ: Pletu se, nebo je MAC stejná pro WIFI i LAN v těchto zařízeních? Já bych znovu nahrál FW a tím tu WIFI utrhl z nastavených hodnot.
8.2.2013 03:47
KrasoJe to tak, MAC adresa je pevne dana pro zarizeni (je mozne ji ruzne emulovat, ale to je pro tento pripad nepodstatne), takze bych si vyrusil spojeni pres wifi i lan. Ale napad s prehranim FW je super, to bude asi nejjistejsi, diky. (I kdyz je tedy smutne, ze na neco takoveho nepamatovali v nastaveni.)
20.2.2013 02:54
szandorNema niekto problem so zvukom??? Mam Infinity pripojeny cez cinch-e k zosilovacu. Zosik vyzera byt OK - ked dam na tento vstup iny zdroj (DVD, radio) vsetko funguje OK. Pokial vsak chcem prehravat videa (sportove videa s hudbou a obcasnymi dialogmi/komentarmi) vo formate .mkv alebo .m4v s AAC zvukom v pasazach s dialogmi stiahne zvuk na minimum ... pasaze s hudbou idu OK. Info o audio streame v problemovom videu su v prilohe. Prehravane videa su na sietovom ulozisku. Problem je s 90% videii ;-(. Skusal som downgrade firmware, ale nepomohlo. Ma niekto nejaky tip v com by mohol byt problem?
milanidesPáni, mám jeden problém, ktorý sa začal objavovať z ničoho nič. K TV mám pripojené MMC Evolve Infinity cez HDMI a poslednou dobou sa mi stáva, že po zapnutí MMC začne "kostičkovať" obraz na niektorých programoch, obraz trhá a podobne, keď ho vypnem, beží všetko v pohode. Je to otravné, lebo občas potrebujem preniesť do MMC nejaké dáta z notebooku po sieti, ono to pri prenášaní veľkých mkv súborov chvíľu trvá, no a vtedy nemôžem sledovať niektoré programy.
Mám digitálnu káblovku, programy naladené cez DVB-C tuner.
1.3.2013 09:30
blacksJa zjistil problem pri prehravani flac. Obcas pri zacatku posle skripnuti, proste jak digitalni chybu a pak se rozjede normalne. V pc je flac bez chyb. S tim zvukem co pise kolega vyse jsem se taky trapil a bylo to zrejme na strane dekoderu av do ktrereho jsem poustel optiku. Pomohla jen vymena av receiveru.
Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk 2
27.3.2013 11:07
blacksvysel minuly tyden v10.1.5.r10166
ma s nim nekdo zkusenosti ?
27.3.2013 08:17
viliamko111preco mi ho nedava ako moznost v on line aktualizaciach ?
28.3.2013 08:53
blacksProtoze to nefunguje uz od zacatku
28.3.2013 11:16
satinstTak já jsem si ho nainstaloval, a je tam malinko změněná grafika u pár věcí, jinak bez problémů. Jen mi občas přístroj po zapnutí na obraze nějak fragmentuje. Dělalo mi to už dříve. Ještě ověřím zda to není tím, že jsem odpojil chladič, ale to se mi zdá nepravděpodobné, protože po chvíli to přestane a obraz je stabilní.
30.3.2013 11:59
jeronimo1Mne nefunguje WiFi, skúšam ďalej.
30.3.2013 03:09
jeronimo1Už mi to šlape, zle som to nastavil.
31.3.2013 09:13
RonaldokTak po nainstalovani nove fw mi nejdou prehrat nektera avi videa. Hlaska nepotporovany format. Pokud se vratim o jeden starsi fw zpet, tak videa jdou vsechny.
viliamko111ahojte, prosim o radu. odmysliac si iste nedokonalosti od posledneho fw, poradte mi kde robim chybu. zipovy ubor stiahnem a z neho skopirujem instalacny fw na sformatovany usb vo fat32.
strcim usb do vypnuteho evolve a zapnem ho manualne tlacitkom vpredu, ktore dla navodu drzim 7sekund. pustim ho a hodi sa mi logo evolve a koniec....nic ani po hodine ani po dvoch...novy fw sa nenahra a kym pristroj natvrdo nevypnem a usb nevytiahnem, dovtedy nenabehne.
kde robim chybu ? ved po kupe evolve bolo treba rovnakym sposobom aktualizovat fw a zvladol som to hravo, co uz si ale nepamatam, ci pocas nahravania je nejak vidno na obrazovke ze sa dany fw nahrava alebo je tam stale len logo..som z toho jelen.dakujem za rady
4.4.2013 05:07
hlousekmmůžete me poradit jak priradit archiv další TV třeba nova joj dekuji
4.4.2013 05:53
HunterGtNet[QUOTE=viliamko111;451882]ahojte, prosim o radu. odmysliac si iste nedokonalosti od posledneho fw, poradte mi kde robim chybu. zipovy ubor stiahnem a z neho skopirujem instalacny fw na sformatovany usb vo fat32.
strcim usb do vypnuteho evolve a zapnem ho manualne tlacitkom vpredu, ktore dla navodu drzim 7sekund. pustim ho a hodi sa mi logo evolve a koniec....nic ani po hodine ani po dvoch...novy fw sa nenahra a kym pristroj natvrdo nevypnem a usb nevytiahnem, dovtedy nenabehne.
kde robim chybu ? ved po kupe evolve bolo treba rovnakym sposobom aktualizovat fw a zvladol som to hravo, co uz si ale nepamatam, ci pocas nahravania je nejak vidno na obrazovke ze sa dany fw nahrava alebo je tam stale len logo..som z toho jelen.dakujem za rady[/QUOTE]
ja to na novem xtreameru nahraval pres menu zasunul USB do zapnuteho prehravaca a v nastaveni dal hledat firmware po 20s me to napsalo jestli chci aktualizovat na 4.0.2 ano pak se to restartlo a nahravalo samo
4.4.2013 10:14
viliamko111trochu sa v tom zamotavam...fw pre evolve nahraval na xtreameru...tato info mi nepomohla (
5.4.2013 09:24
HunterGtNet[QUOTE=viliamko111;452042]trochu sa v tom zamotavam...fw pre evolve nahraval na xtreameru...tato info mi nepomohla ([/QUOTE]
fw se přehráva tak, že si zkopírujete fw soubor na sformátovaný prazdný USB flash disk, který vložíte do přístroje,poté vypněte přístroj a vytáhněte napájení z přístroje.Vložte opět napájení do přístroje a držte současně power tlačítko cca 5s, poté se začne nahrávat fw. nemělo by byt nic zapojeno kromě HDMI a napajení . jeste me napadá skus jinej flashdisk a soubor by se měl jmenovat install
5.4.2013 03:23
bdaemZdravím, mám staršího bratříčka tohoto MMC - Evolve Blade dualc. V poslední době už mne moc nebaví stálé restarty a problémy. Nový fw už asi nebude, tak přemýšlím o výměně.. Nevím jestli infinity bude zlepšení, ale najít MMC s DVBT a interním HDD který by mělo dotažený software asi nelze.. Proto bych se chtěl zeptat na to zda mouchy co mne štvou jsou i na Infinity:
1)zamrzávání a restarty kdykoliv a kdekoliv - asi nejčastější problém
2)některých filmu mi nenalezne titulky, i když jsou ve stejném adresáři a mají stejné jméno jako film (.srt)
3)Naprogramované nahrávání se někdy nespustí, po kontrole tam buď vidím nesmyslně posunuté datum na příští týden, nebo příznak že je to pauznuté, i když to den před tím bylo ok.
4)Někdy po restartu nenalezne hdd
5)stahování z torentu nefunguje u nového fw kde jsou archivy
6)archivy nejdou pauznout či nějak rozumně posunout- navázat na nedokoukané, někdy ani spustit
7)u některých filmů s prostorovým zvukem je zvuk hlasu utlumen a přitom ostatní efekty a hudba jsou velmi hlasité
Prosím pokud je vám některý z těchto bodů povědomí, dejte mi sem vědět... Uvítám také info o neduhách, které trápí vaše přístroje (např. ztráta dat či náhlá nepřehratelnost video souborů mi připadají jako fatální bugy)..
Díky
5.4.2013 05:49
viliamko111v tom pripade mam posahany usb...evolve mi ho nenajde
10.4.2013 01:53
hrusaqJelikož jsem IT lama, tak mám možná pár zbytečných otázek k tomuhle přístroji. Jednak teda musím říct, že mě překvapilo co všechno to hraje a jak. Aktualizoval jsem hned po koupi na poslední fw. Ale moje otázky jsou:
Do Evolve jsem namontoval HDD WD 2TB s NAS podporou. Rozumím tedy správně, že by měl být přístupný z mého PC bezdrátově pro obousměrnou komunikaci?
Pokud ano, zatím moc nevím jak... podařilo se mi přes prohlížeč v PC a adresu Evolve najít něco jako přístup do MMC - můžu ho přes to ovládat a vidím tam nějaký složky, ale nic co by mi něco říkalo nebo se s tím dalo pracovat...
Neví někdo jestli to dělám špatně, nebo jestli můžu takhle využít ten HDD?
No, ale když to zadám do Spustit... tak mi to nic neudělá, když zadám adresu mýho Evolve do prohlížeče, tak mi to ukáže to co je níže na obrázku...
10.4.2013 07:43
KamilZProhlížeč s tím nemá nic společného. Ale aspoň máš jistotu, že síťově na sebe vidí. Máš v Evolve povolenu Sambu? Co ukáže v příkazovém řádku spuštění "net view \\x.x.x.x" kde x.x.x.x je IP adresa Evolve?
10.4.2013 08:02
hrusaq[QUOTE=KamilZ;453072]Prohlížeč s tím nemá nic společného. Ale aspoň máš jistotu, že síťově na sebe vidí. Máš v Evolve povolenu Sambu? Co ukáže v příkazovém řádku spuštění "net view \\x.x.x.x" kde x.x.x.x je IP adresa Evolve?[/QUOTE]
Mám - Samba průběh - Zap, zrovna tak jako Přesnos a FTP.
Jinak v tom příkazovém řádku, když to napíšu, tak se mi na půl sekundy rozblikne černý okno a zase zmizí a s ním i příkazovej řádek...
---------- Doplněno v 20:02 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:00 ----------
Ještě mě napadlo, co - Nastavení PPPoE - Wifi rozhraní - tam se nemá něco naštelovat?
Jinak pro info mám v Evolve ten jejich USB wifi stick, běží mi to doma přes router od O2 na kterym mi normálně běží notebook i iphone
10.4.2013 08:19
KamilZNespustil jsi příkazový řádek, ale jen příkaz :-(
Jsem to říkal, že jsem lama,nicméně pokud v příkazovém řádku pokud napíšu co si chtěl, tak to píše něco ve stylu: Accounts Computer Config Continue File Group Help...
10.4.2013 08:45
KamilZJsi lama :-) , ještě že to uznáváš (sorry :-) ). Píšeš tam nějakou kravinu, protože Ti to zobrazuje help. Opiš tam přesně to, co jsem Ti napsal (bez uvozovek) a za x.x.x.x dej IP. Lomítka jsou opačná, ne jako na webu, zaregistroval jsi to?
10.4.2013 08:50
hrusaqjakoze C:pak ty dvě lomítka a hned net mezera view a hned zatim bez mezery co jsi napsal, mi to píše, co jsem poslal... bych se z toho posral:)
---------- Doplněno v 20:50 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:50 ----------
a ty lomítka samo sebou registruju, že jsou různý :)
hrusaqpíše to - Došlo k systémové chybě 5. Přístup byl odepřen.
10.4.2013 09:11
KamilZTo je už lepší. Pokud jsi neměnil v Evolve heslo, tak zkus zadat:
net use \\x.x.x.x /user:admin
měl by se zeptat na heslo, které je v návodu. Pak zkus znovu net view. Ještě by mě ale zajímalo, co jsi tam psal blbě ....
10.4.2013 09:19
hrusaqnic, píše to - syntaxe příkazu je: NET a pak závorka a nějaký hesla zase, a zkoušel jsem to na x pokusů různě... a přitom tu zrovna přes web ovládám bezdrátově z notebooku přehrávač na Evolve... hlava mi to nebere.. jak já nesnáším PCčka:(
10.4.2013 09:37
KamilZTak to prostě opět píšeš nějak blbě, snaž se, případně dej printscreen. Můžeš ještě zkusit vypnout v Evolve zabezpečení.
KamilZhrusaq: proč neopíšeš to, co jsem Ti psal? Za "net use" nebo "net view" je vždy mezera a až za ní jsou \\ .... Vždyť je to tam jasně vidět :-(
Díky to chybě Ti neprošlo net use a pak vyhučelo net view, když se Ti jedinkrát podařilo trefit formát ...
20.4.2013 12:40
slatored[QUOTE=slatored;424307]Když připojím Evolve Infinity TwinCorder k PC přes USB 2<->USB3, tak se v počítači Evolve nechce ukázat.
Co je pls špatně?
díky jj[/QUOTE]
miaMoje verze firmware pro Infinity. Základ je 10166 s patchnutou aplikací DvdPlayer z firmwaru 9739. Co to umí:
1) na portu 23 běží Telnet (přihlašovací jméno root, bez hesla)
2) přeložil jsem správněji češtinu a opravil některé překlepy (Samba server, Torrent klient, Barevná hloubka...)
3) výchozí workgrupa je SKUPINA místo MYGROUP
4) výchozí jméno je INFINITY
5) ve výchozím nastavení je zapnutý Android
6) firmware se hlásí jako 10.1.5 10166p
7) při ručním ladění kanálů je nastaveno přirozenější číslování 5-12 a 21-69, tak jak to odpovídá číslování v Česku a na Slovensku
Ověřeno na vlastním zařízení. Po prvním startu a inicializaci je dobré okamžitě vypnout skenování vnitřního disku a restartovat zařízení. Pak je možné ladit a zařízení odpovídá jak má. Když jsem to nerestartoval, tak to blbnulo, mělo to zpomalenou odezvu a někdy se nespustilo menu nebo setup na první stisk DO. Ale nikdy to nezatuhlo, že bych to musel natvrdo vypnout, to ne.
Pokud by někdo věděl, jak vypnout autoscan už ve výchozím nastavení, byl bych nesmírně vděčnej, je to otrava.
24.4.2013 01:01
miaPoznatek z pokusu o instalaci xLiveCZ na Infinity: z moservices se podaří stáhnout install, chmod+x proběhne, ./install vyhlásí chybu (file not found). Pokud spustím install postupem "sh ./install" skončí to chybou na 11 a 65 řádku skriptu. Evidentně je chyba na straně Infinity, protože v jiném Linuxu (SLAX) skript proběhne a vyhlásí "Linux 3.8.0 is not supported" (což je jeden z výsledků běhu skriptu). Netuším jak evolví Linux vyhodnocuje if-then, ale hlásí to "syntax error - elif without previous then". Co s tím?
EDIT:// tak už asi moservices vydalo novou verzi skriptu, ale teď to pro změnu hlásí, že to nemůže vytvořit složku "mos". Nepomohlo ani spuštění s parametrem "data", někde je pořád zakopaný pes. Složku "mos" to nevytvoří, protože to ukazuje někam do read-only filesystému. Jsem zvědavý, jestli a za jak dlouho to opraví.
4.5.2013 12:03
miaZačínám do toho blbýho Infinity trochu pronikat... MoServices nejde nainstalovat, protože se pokouší zapisovat do /usr/local/etc, což odkazuje na /system/rtk_rootfs/usr/local/etc, složku, která je pouze pro čtení. Pokud by se modifikovaly cesty ve skriptu, snad by to šlo, jenom doufám, že služby, který to spouští, se taky nepokouší zapisovat do read-only oblasti, to by pak nešlo.
8.5.2013 12:32
miaPánové a dámy, oznamuji Vám vypuštění nového firmwaru pro Infinity, založeného na v10.1.5 r9739. Uvedu jen nejdůležitější věci, zbytek je v přiloženém Readme souboru:
- Tak předně Telnet, přihlášení "root", heslo "toor". Je možné změnit, změna je zachovaná i po restartu.
- Na adrese http:///web běží webserver, stránky se nahrajou na vnitřní disk do složky "web".
- Pokud na vnitřním disku existuje složka "skript" a v ní shellový skript "autorun.sh", infinity ho při restartu provede, ještě před spuštěním hlavního menu.
- V menu Nastavení/Různé přibyla položka CUSTOM_MENU, která spustí rss skript "/usr/local/etc/myown/myown.rss". Po prvním startu je tam nastavení rozměru obrazovky, přes Telnet je možné nahrát cokoliv jiného, jen se to musí jmenovat "myown.rss". Po restartu zůstává nezměněno.
- Složka /usr/local/etc je přemístěna do zapisovatelné oblasti, takže je možné bez problémů instalovat např. moservices.
blacksvyhnil jsem na posledni radce instalace xlive
/tmp # pm install xlivecz alone
-sh: pm: not found
/tmp #
po instalaci MO zahlasi ze uz na portu 80 neco jede, ale pres WWW MO bezi normalne,
po resetu zmizi uplne
12.5.2013 01:39
kraft7tak uz sa to stahije. SIce tomu 2,3 a 4-temu riadku velmi nerozumiem :) kedze som v tomto totalna lama, ale snad to moc neposeriem.
12.5.2013 10:54
miaJeště budu muset pár věcí upravit, MO se po restartu nespustí, zřejmě proto, že je ještě někde něco v RO oblasti, co by mělo být v RW. Budu pátrat dál. Instalace xlivecz nefunguje, to už jsem taky vyzkoušel.
2 řádek: vytvoříš si na vnitřním disku složku "web" a do ní nahraješ svoje webovky. Pak si na nějakém PC ve své vnitřní síti zadáš do browseru "http://IP-adresa-tvého-Infinity/web" a uvidíš svoje webovky na PC. Nebo si tam můžeš nakopírovat nějaké PHP aplikace (někdo tady zmiňoval File Manager).
3 řádek: vytvoříš si na vnitřním disku složku "skript". Do ní nakopíruješ nějaký linuxový shell skript a pojmenuješ ho "autorun.sh". Po každém restartu Infinity se tento skript spustí ještě předtím, než se objeví na obrazovce menu přehrávače. Dá se využít na cokoliv, třeba k natažení a spuštění nějakého nestandardního ovladače pro wifi a tak. Já mám např. USB sluchátka, které mi s Infinity nechodí, tak je chci zkusit tímto způsobem rozchodit.
4 řádek: tohle je pro vytvoření svého vlastního meníčka, třeba rychlého nastavení výchozích parametrů nebo čehokoliv jiného. Ale musíš znát příkazy a strukturu toho rss skriptu.
13.5.2013 07:08
killerman27No MO po restartu se nespusti protoze chce bezet na portu 80, ale tam ti uz bezi web z FW
kdo chce xlivecz ma dve moznosti:
1)po instalaci MO nerestartovat a udelat hned instalaci xlivecz (kdyz bez restartu bezi MO)
2) jak jsi psal , rozbalit xlivecz starter(http://xlivecz.googlecode.com/files/xLiveCZ_starter.zip) do te slozky web na disku a upravit si tedy soubor /usr/local/etc/myown/myown.rss do ktereho pridas ITEM
Jeste si nejsem jisty jestli to rss tvladne ten obrazek pro xlivecz nacist z vnitrniho webu kdyz tak se tam da dat plna cesta napr:/tmp/usbmounts/sda1/web/scripts/xLiveCZ/xLiveCZ_focus.png
13.5.2013 08:39
miaOK, tohle zkusím, ale to by znamenalo, že MO k instalaci xlive není potřeba, protože jde v podstatě jen o zpřístupnění webu a PHP. To by se dalo do FW zapracovat přímo do misc.rss.
13.5.2013 09:17
killerman27tak to fakt nevim, MO je potreba pro instalaci xlivecz pro MO, prikaz
pm
je soucasti MO
pokud nechces MO vyzkousej ten postup z 2) kdyz jsi rozjel webserver
xlivecz je delany v php a skripty generuji vlastne rss ktere jsou pro prehravac srozumitelne
13.5.2013 11:57
mia[QUOTE]xlivecz je delany v php a skripty generuji vlastne rss ktere jsou pro prehravac srozumitelne[/QUOTE]
jo, to je mi jasné, když jsem se mrknul do zdrojáku, je tam rss hlavička a tak...
13.5.2013 06:53
kraft7S tym predchadzajucim firmware som aspon spustil telnet. Dnes som tam dal konecne tento v10.1.5 r9739 a takto koncim
INFINITY login: root
Password:
login: can't chdir to home directory
sorry moja sprostost - cd medzera/.....vsak hovorim totalna lama
Kde je problém? Nemáš blbě nastavený DNS na svým routeru?
edit:// ostatně není důvod pro instalaci moservices, stejně to xlivecz nejde přes ně nainstalovat. Zkus to udělat tak, jak to napsal výše killerman - stáhnout ručně xlivecz, rozbalit do adresáře web a upravit myown.rss.
13.5.2013 09:36
kraft7Toto je uz na mna asi moc. Tu zlozku web vytvorit na internom disku. Myslis teda disk ktory mam vlozeny v infinity. Pripojim cez usb kabel k pc, vytvorim zlozku web, do nej dam ten rozpakovany zip. Cize bude to vyzerat web\scripts\xLiveCZ\....atd. Ale kde beries ten na upravenie ten myown.rss, v tom zipe nic take nie je.
No proste ja potrebujem taky podrobny postup co obit, jak pre debilov. Ak mas cas budem ti vdacny, ak nie nic sa nedeje :)
13.5.2013 10:20
miaTakže jsem právě úspěšně nainstaloval xLiveCZ.
Postup:
Na PC:
1) na interním disku vytvořit složku "web" a do ní rozbalit obsah souboru (viz odkaz výše).
2) stáhnout "myown.zip" odtud: http://mia.ic.cz/files/myown.zip
3) rozbalit do složky "web" na interním disku.
4) spustit Telnet a přihlásit se.
5) "cp /tmp/usbmounts/sda1/web/myown.rss /usr/local/etc/myown/"
6) zavřít Telnet
Na Infinity:
7) spustit v menu Nastavení, jít do Různé a spustit CUSTOM_MENU.
8) nainstalovat xLiveCZ stisknutím Enter na DO. Vybrat potřebné balíčky (klidně všechno, místa je dost) a po instalaci je možno začít xLiveCZ používat.
14.5.2013 09:09
kraft7takto to vypada u mna
INFINITY login: root
Password:
login: can't chdir to home directory ''
BusyBox v1.18.4 (2012-04-24 16:42:40 CST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
/ # cd /usbmounts/sda1/web/myown.rss /usr/local/etc/myown/
-sh: cd: can't cd to /usbmounts/sda1/web/myown.rss
/ #
14.5.2013 09:16
killerman27V cestě k souboru ti na začátku chybí /tmp
14.5.2013 09:26
miaPozor, nikoliv "cd /tmp/usbmounts......" ale "
cp
/tmp/usbmounts........", to je podstatný rozdíl. "cd" mění adresář, "cp" kopíruje soubor z jednoho adresáře do jiného.
Jinak jsem si včera hrál s xlive a někde je asi chyba (nejspíš ve FW), korektně mi to zobrazí počasí, názvy a náhledy médií, ale když chci něco spustit, tak se v lepším případě jen objeví odpočet (a už tam zůstane) a v horším případě to zmrzne nebo se to natvrdo restartuje. Možná jsem někde něco zasklil. V každým případě jsem dnes musel natáhnout znovu FW, protože mi to zmrzlo během sledování normální DTV.
14.5.2013 10:31
kraft7tak sa mi to konecne podarilo. Akurat pri instalacii komplet balika mi to vypisalo nieco v zmysle chyba 404, ale ked som dal preinstalovat, tak to prebehlo vraj v poriadku. No funguje to presne ako pise mia :(
No zaujimave je, ze to neviem nikde najst. Musim vojst do custom menu, dat instalaciu, tam mi vypise, ze baliky su uz nainstalovane a ponukne moznost ist do menu, Az takto sa vlastne dostanem do toho xlive
15.5.2013 08:19
miaAno, takhle mi to chodí taky. Musím tam vlézt z Custom Menu, dát jakoby instalovat a pak zpět do menu a objeví se xlive. Infinity totiž nemá možnost modifikace hlavního menu, skripty jsou umístěné v read-only oblasti. V příští verzi FW to zkusím nějak ošetřit.
Będziecie mieć w pełni ICONBITA do którego bez problemu wrzucicie xlive ale bez obsługi Moservices.
To firmware bezboleśnie przeszłem na XD3
---------- Doplněno v 09:33 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 09:32 ----------
Witam. Jestem z Polski. Czytam wasze komenarze z pomocą GOOGLE translator. Mam Evolve Infinity. Wrzuciłem mu najpierw frimware ICONBITa:
http://files.iconbit.ru/MEDIAPLAYER/XDS1003DT2/Firmware/xfw_XDS73_XDS1003D_XDS1003DT2_v10.1.1.r9788_(25.12.12)_2.02_EN.zip
Rozpakować Install.img by zmienić botloader w pliku configuration.XML :
Zamienić na z "Notepad + +
Będziecie mieć w pełni ICONBITA do którego bez problemu wrzucicie xlive ale bez obsługi Moservices.
Tutaj poczytacie:
http://www.moservices.org/forum/viewtopic.php?f=24&t=2831&start=130
Ja jednak chciałem mieć Moservices i poszłem dalej. Zmieniłem firmware ICONBIT na Mede8er 1000 3d (1186) XD3.
http://farvoice.dtdns.net/fws/x3d_105_r1.zip
Nie zmienia botloadera. Jest bez Androida przez co uzyskuje więcej pamięci na aplikacje. Pełna obsługa MOS3
http://moservices.org/forum/viewtopic.php?f=36&t=2630
16.5.2013 12:34
killerman27Do you need change code for remote control for irfake4?
if yes, can you put here a list of this code?
16.5.2013 01:12
miaZdravím do Polska :-) IconBit vypadá fajně, zkusím ho. Kromě VFD je to Infinity jak vymalovaný a vypadá že má lepší FW. Ovšem Mede8er se trochu bojím, budou sedět kódy dálkového ovládání? A co DVB-T?
edit:// tak jsem se kouknul do firmwaru pro ten Mede8er a vypadá to, že bude potřeba změnit typ DO v souboru config.dat z RC100 na RC97. Config.dat je zabalený v souboru usr.local.etc.tar.bz2, stačí ho vybalit, editovat a zase zabalit, není potřeba rozbalovat squashfs1.img.
edit2:// kecám, není potřeba nic upravovat. Je tam skript v init.d, který si kontroluje verzi boardu a podle toho si nastavuje typ dálkovýho sám. A omlouvám se, je to RC96 :-)
16.5.2013 02:36
romaro1[QUOTE=mia;457161] A co DVB-T?
edit:// tak jsem se kouknul do firmwaru pro ten Mede8er a vypadá to, že bude potřeba změnit typ DO v souboru config.dat z RC100 na RC97. Config.dat je zabalený v souboru usr.local.etc.tar.bz2, stačí ho vybalit, editovat a zase zabalit, není potřeba rozbalovat squashfs1.img.[/QUOTE]
Nie mam dvbti.
squashfs1.img. jest spakowany.
Mam teraz XD3. Przejście z iconbita jest bezproblemowe. Firmware XD3 jest perfect. Pełne dojście do plików konfiguracyjnch. Masz 1.7 megabajta przestrzeni na własne programy. Możesz stawiać serwery. (np. PHP downloader) Nie koniecznie z repetytorium.
W XD3 możesz przez ftp totala comandera łączyć się z nim. Widzisz pełną strukturę
Gdybyś miał problem z ekranem to są ustawienia zgodne z evolve:
Nie pamiętam - czy w Iconbicie było rc96 czy RC97. Mi przyciski działały. Jak wrzucisz iconbita spokojnie wypróbuj XD3. Zawsze możesz wrócić. U mnie działa dobrze. Wiem że z dvb-t też działa.
Jak wrzucisz XD3 zdziwisz się co on potrafi.
Przepraszam za chaos. Piszę z doskoku.
16.5.2013 03:19
miaV config.dat IconBitu je RC97. Rozpakoval jsem si firmware a zkontroloval to. Evolve má RC96. X3D si nastaví typ samo, podle typu hardware. Doma zkusím nahrát do Evolve a uvidíme :-)
16.5.2013 03:37
romaro1Tak. Na początku ustawiłem RC97 Teraz mam ustawiony RC96. Ale nie ma problemu by ustawić inny. Ważne byś wrzucił ten config z góry oczywiście z RC96. Zaoszczędzisz sobie nerwów z wyświetlaniem przez hdmi.
Tutaj pokazuję fragment info z MOS3:
system type : (null)
processor : 0
cpu model : MIPS 24Kc V8.5 FPU V0.0
BogoMIPS : 502.98
wait instruction : yes
microsecond timers : yes
tlb_entries : 32
extra interrupt vector : yes
hardware watchpoint : yes, count: 4, address/irw mask: [0x0ff8, 0x051c, 0x0c78, 0x0548]
ASEs implemented : mips16
shadow register sets : 1
core : 0
VCED exceptions : not available
VCEI exceptions : not available
Disk /dev/mtdblock0: 71 MB, 71303168 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 8 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk /dev/mtdblock0 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblockdisc: 2147 MB, 2147483648 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 261 cylinders
Disk /dev/sda: 250.0 GB, 250058268160 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2 30318 243521302+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 30319 30335 136552+ 82 Linux swap
/dev/sda3 30336 30401 530145 83 Linux
Disk /dev/mmcblk0: 15.7 GB, 15707668480 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 1909 cylinders
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/mmcblk0p1 1 1909 15334011 b Win95 FAT32
Disk /dev/mmcblk0: 15.7 GB, ----- Jest to karta pamięci.
Paczki instalują się w /dev/mtdblock2 (ta część była wykorzystywana przez Androida, teraz możesz wykorzystać na dowolne aplikację - !.7GB!!! plus to co daje devtmpfs (230MB). Można postawić własny serwer!!!
XD3 jest bezpieczny, bo nie zmienia bootloadera. ja go wrzucałem po Iconbicie, który zmienił mi bootloadera. Spróbuj wrzucić od razu XD3 bez ingerowania w konfiguracji XML. Jedno co się stanie to odpowie incorect id i nie wgra go. Ja z XD3 na iconbita wchodzę tak jak by to były te same frimware, dlatego myślę że wrzuci, a to by znaczyło że nawet laik może to sobie zrobić. Chodzi o to by iść do przodu.
16.5.2013 04:27
kraft7tak som tam dal pokusne ten XD3. Infinity nabehlo, do medii som sa dostal, no akonahle som chcel ist do setup-u, mam len tmavu obrazovku a infinity mozem len vypnut. Dalej zatial neskusam, uz sa hra hokej :)
16.5.2013 04:44
romaro1Miałem to samo. Który wrzuciłeś? Nie ze strony MOS. Na tamtym tak się zdarzało. Napisałem wyraźnie że ten:
kraft7DAkujem. Vyzera, ze to funguje, zajtra budem skusat dalej :) Len som si vsimol taku vec - v lavom hornom rohu mi stale blika rozlisenie (576,720,1080,PAL a tak stale dookola). Je to dost neprijemne....
16.5.2013 09:20
romaro1Naučil jsem se česky
To bude v pořádku
Přejít na Opera, Chrome: 192.168.1 .... (ip evolwe), tam to aktualizaci v repertoáru a bude načtení všech dostupných modulů. V setingu MOS nastaven na Engl.
Nainstalujte tam bftpd FTP daemon v2.2.2. Použijte Total Commander pro PC - jít přes FTP (IP - 192.168.1 ..... (EVOLVE adresu) login - ROOT, heslo neexistuje.
Zadejte usr / local / etc a config.dat zadejte (nahraďte config) tyto hodnoty:
Będzie ok.
Wejdź na stronę 192.168.1....(Ip evolwe), tam zrób update w repetytorium i załadują się wszystkie dostępne moduły . W setingu MOS ustaw na engl.
Zainstaluj tam bFTPd FTP daemon v2.2.2 . Użyj Total Commander na PC - wejdź przez FTP (IP - 192.168.1.....(adres EVOLVE) , login - ROOT, hasła nie ma).
Wejdź do usr/local/etc i w config.dat podaj (zamień config) takie wartości:
miaVzdávám to. IconBit se mi podařilo do Infinity nahrát, ale musel jsem do původního Evolve FW nahrát squashfs1.img a yaffs2_2.img z IconBitu. Pak to šlo flashnout. Nicméně nechodila televize ani po několika pokusech se změnou config.dat. Asi 3x jsem sestavil firmware znovu. Vypadá to pěkně, určitě si některé postupy zapracuju do nového FW, nicméně DTV jsem nerozchodil. Dálkové funguje korektně, takže si to evidentně config.dat načte. X3D se flashne beze změn a bez problémů, nicméně DTV taky nechodí. Navíc zmizí obraz po volbě Setup. Jednou se mi podařilo v setupu pár věcí nastavit (není čeština, ale slovenština ano - musel by se upravit ještě config1.dat), ale je to spíš na heslo, povede se to jednou z deseti případů. Moservices jsou fajn. Pro mě je ale podstatná DTV, to nepřekousnu...
17.5.2013 10:53
kraft7po uprave config.dat, sa mi podarilo raz dostat do setup-u, potom uz len tmava obrazovka :( Preblikavanie stale zostalo. Cele sa mi to zda nejake spomalene, odozvy na DO dost spozdene.
Takze sa zas vraciam na origo firmware a zatial mozem na xlivecz zabudnut....
18.5.2013 09:08
romaro1Ciemny obraz spowodowany jest złym ustawieniem w configu. ustawienia dla mojego Evolve (dystrybucja na Polskę) wyglądają tak:
tvsys=PAL
ver=5
id=ABACUS_PAL
Ja mam dodatkowo:
rc=RC96
model=B02RA
rozpakować oryginalne frimware i sprawdzić ustawienia w configu
Można to zrobić programem 7-ZIP.
W squashfs1.img w w katalogu usr/local/bin/Resource jest confi.dat jest linkiem do zaszytego config .dat. dlatego żle wyświetlany jest obraz. Usuńcie go i wstawcie config dat ten który podałem u góry zmieniając tylko wartości tv; id; ver; dtv na takie jakie macie w evolve.
Jeżeli wam się to nie uda można popracować nad przeróbką squashfs1.img. wrzucicić mu IMSy od iconbita, i zamiast xlive które on ma, dać xlive Czechy. W iconbicie też nie ma możliwości swobodnego zapisu w usr. Został tylko przerobiony squashfs1.img. Ponadto Iconbit ma bardzo dobry IPTV. Działają zwykłe playlisty z m3u.Takiego nie ma nawet na moim Evolwe z MOS.
Pogrzebię troche w yaffs2_2.img
Sprubuję podmienić squashfs1 i wrzucić PLNS lub/i xlive.Czechy. Wyrzucę prawdopodobnie Androida.
Jeżeli ktoś chce wiedzieć jak wygląda Iconbit może spokojnie to zrobić.
Należy rozpakować Install.img programem squashfs4. w rozpakowanym Iconbicie zamienić
1 configuration.xml
2 W package5 podmienić bootloader.tar na ten z Evolve
3 W package5 podmienić video_firmware.bin na ten z evolve
Mia - tobie nie wszedł iconbit, bo prawdopodobnie użyłeś firmware z tego roku.. Z racji tego że nasz nie jest iconbitem pasuje do niego tylko starsze firmware Dokładnie ta wersja - - xfw_XDS73_XDS1003D_XDS1003DT2_v10.1.1.r9788_(25.12.12)_2.02_EN!!! Tu wystarczy force bootloader. Wiem bo sprawdzałem. Dla nowszych należy zmienić video_firmware.bin na ten z evolve.
Jeżeli łączycie się z wrzuconym iconbitem podłączonym do routera po kablu macie połączenie bez wchodzenia do setupu, bo automatycznie pobiera DNSy i do setupu nie ma po co wchodzić puki config.dat nie ustawisz. Po WIFI nie połączy się z routerem i nic nie zrobisz. Zasada podstawowa - cokolwiek robisz łącz się po kablu.
Również w XD3 możecie nie mieć obrazu, ale jeżeli go połączycie z routerem po kablu z poziomu PC możecie mu zmienić w configu obraz Nie musicie wchodzić do setupu żeby mu ustawić połączenie, bo już jest połączony. Sprawdzałem u siebie i dokładnie tak jest.
XD3 ma w ustawieniach domyślnych włączone FTP. Więc nie musi być obrazu by zmienić mu config, ale tylko po kablu
19.5.2013 12:31
romaro1Przeprowadziłem całą procedurę jeszcze raz. Na oryginalne oprogramowanie Ewolve wrzuciłem:
1 INEXT.(9981-xds1003d(73d) Obraz się pokazał od razu. Pilot działał bez problemu. Oto config Inexta - tvsys=PAL; ver=10; id=INEXT_PAL; rc=RC96;
2 Iconbit (xfw_XDS73_XDS1003D_XDS1003DT2_v10.1.1.r9788_(25.12.12) Obraz jest. Zmiana RC - tvsys=PAl; ver=1; id=MPC_PAL; rc=RC97. (zmieniłem bootloader na iconbitowski)
3 X3D_105_r1 obraz zamrożony. CAŁA ZAWARTOŚĆ CONFIG.DAT TO Podałem własny config przez PC. Po samoczynnym restarcie obraz się ukazał. XD3 NIE MA CONFIG.DAT dlatego obraz jest zamrożony albo nie stabilny.
miaFirmware pro IconBit jsem použil verzi 10.1.1 r9788 EN 2.02. Nešel nahrát ani se změnou bootloader force=yes. Hlásil Incorrect ID. Proto jsem vzal z Iconbitu squashfs1.img a yaffs2_2.img a zakomponoval jsem ho do Evolve fw 9739. Potom šel nahrát, naběhl Iconbit, ale nešla televize. Rozpakoval jsem squashfs1.img, změnil /rtk_rootfs/usr/local/bin/Resource/config.dat (dtv=yes, RC96, ABACUS_PAL.....etc...), zapakoval zpět a sestavil znovu firmware. Nahrál do Evolve a znovu nešla televize. Zkoušel jsem to asi 3x a pak jsem to vzdal a vrátil tam 9739. Wifi nepoužívám, mám všechno po drátech.
19.5.2013 10:15
romaro1[QUOTE=mia;457452]Firmware pro IconBit jsem použil verzi 10.1.1 r9788 EN 2.02.[/QUOTE]
miaKdyby někdo věděl, jak se dají do /rtk_rootfs/usr/local/bin/Resource/id_list.txt a souvisejících *.str souborů přidat další položky, bylo by to super. Jsou to normální textové soubory, kromě id_list.txt kódované v UTF-8. Přehrávač si z nich bere texty pro zobrazení v aktivním jazyce. Např. pokud někde použiju $[PLAY], tak se koukne do id_list.txt, najde řádek PLAY a zobrazí text ze stejného řádku souboru CZECH.str, tedy Přehrát. Nechci měnit už nadefinované v id_list.txt, ale zkoušel jsem přidat řádek na konec souboru a odpovídající řádek do *.str souborů (pro jistotu do všech), ovšem Infinity to nevezme. Někde má asi zadrátované, kolik těch řádků tam je a přes to nejde. Příklad:
do id_list.txt jsem na konec přidal CUSTOM_MENU. Do CZECH.str na konec Vlastní menu. V RSS skriptu použiju item $[CUSTOM_MENU] a na obrazovce se mi zobrazí CUSTOM_MENU. Pokud změním název na $[IMS_JB_CHANGE_POSTER_PROFILE], tak se mi na obrazovku vypíše Vyberte plakát prosím..., což je správně. Neví někdo, kde hledat zakopaného čokla?
20.5.2013 10:25
miaTak jsem se naštval a napsal do Realteku, uvidíme jestli odpoví a co.
23.5.2013 10:19
romaro1Velmi dobré a bezpečné firmware Bast-Castle. Práce na 1186. To nic nemění na bootloader. Práce na mých Evolve infinity. POZNÁMKA - Spuštění trvá 20 secund. V setupiie enable Samba 5. velmi rychle -. přenos 8-10MB/s na Wifi.Bawię před dvěma dny. To je velmi stabilní. https://code.google.com/p/bast-castle/downloads/detail?name=install_1186_n5.7z
Můžete si také stáhnout na disk a WinSCP nebo ftp a dát adresáře tmp na stroji, pak přejděte na telnet a zadejte příkaz (v tomto případě soubor PLIMS.tar.bz2)
PO polsku
Bardzo dobre i bezpieczne firmware Bast-castle. Działa na 1186 (tylko). Nie zmienia bootloadera. Działa na moim Evolve infinityUWAGA - Uruchomienie trwa 20 secund. W setupiie włączyć Sambe 5,. bardzo szybka.- transfer 8-10MB/s na wifi. Bawię się tym dwa dni. Jest bardzo stabilne. https://code.google.com/p/bast-castle/downloads/detail?name=install_1186_n5.7z
Można też ściągnąć na dysk i przez winscp albo ftp i wrzucić do katalogu tmp na urządzeniu, następnie przejść do telnetu i wpisać takie komendy (w tym wypadku dla pliku PLIMS.tar.bz2):
miaBast Castle 1.03 mám už od pondělka staženo, ale ještě jsem se nedostal k tomu abych ho vyzkoušel.
23.5.2013 04:45
kraft7tak so toho kastla aj ja dnes nahodil. Evolve nabehol v poriadku, tak som to len na rychlo (par minut) vyskusal. Vyzera, ze by to mohlo fungovat. YouTube pre mna nepouzitelne - neda sa vyhladavat :( YouTube HD - ok, tam to vyzera v poriadku.
To IPTV sa da aj nejako pouzit? Teda myslim, ci niektory z tych kanalov aj funguje...
Idem este nahodit xlivecz
23.5.2013 05:17
romaro1[QUOTE=kraft7;457879]To IPTV sa da aj nejako pouzit?[/QUOTE]
Tam jest tylko lista demo.
miaDnes jsem nahrál BastCastle 1.03 rev5 DMD a za 20 minut zkoušení jsem ho přehrál svým. Jednak nechodí DTV, vůbec není ve firmwaru podporovaná a za druhé během těch 20 minut mi zařízení 5x zatuhlo tak, že jsem ho musel natvrdo vypnout. Vypadá to hezky, to ano, ale pokud mi na zařízení s TV tunerem nechodí televize, tak je ten firmware k ničemu.
kraft7mia
mas aj funkcne xlivecz? Ak ano hod to na nejaky server, nech mozem vyskusat :) Ja mam teraz toto - https://code.google.com/p/bast-castl...all_1186_n5.7z
Ale chcem sa spytat jednu vec...ked dam instalovat xlivecz z http://manta.googlecode.com/files/xlivecz.tar.bz2 tak mi ho cez telnet v pohode nainstaluje a v infinity je funkcne.
No ked pouzijem z http://xlivecz.googlecode.com/files/xlivecz.tar.bz2, tak sa to len cez telnet chvilu tvari akoby to chcelo instalovat aj mam v evolve ikonu, no ked na nu kliknem tak sa mi tam zobrazi akoze hore napis xlivecz.......atd a dole "instalovat". ked to spustim napise chyba 404 a nic sa stym viac neda robit.
To su tie instalacky xlive nejake rozne???
28.5.2013 10:55
miaxLiveCZ jsem ještě nezkoušel, dnes jsem dal dohromady funkční verzi FW, na který se dají bez problému nainstalovat moServices (zkoušel jsem z nich třeba Midnight Commander, iconBit media... všechno chodí bez problémů). Teď ho nahrávám na web a jak bude, tak dám odkaz. Seznam změn je docela dlouhý, mimochodem se mi podařilo přepsat MYGROUP na WORKGROUP, opravit pár fatálních chyb, vypnout v základu skenování vnitřního disku atd... A přitom jsem přišel na jednu docela klíčovou vlastnost a to sice možnost upřednostnění vlastních skriptů před těmi přednastavenými, což je bomba. Příští verzi firmwaru vydám už s nainstalovanýma moServices a xLiveCZ, ale musím si to pořádně otestovat. Ono to není žádná sranda, jenom kompilace fw mi trvá tak 5-10 minut, pak než to nahraju a odzkouším... pokud udělám změnu a chci si ji otestovat, tak to je tak půl hodina než zjistím jestli to chodí nebo ne.
Tam jest problem na Egregacie z IPTV. Bastle jest robiony pod niego.
29.5.2013 05:10
kraft7mia, vdaka. Pouzil som tvoj firmware, zatial vsetko vypada ok. Nahodil som mos, dokonca aj instalacia xlivecz prebehla konecne v poriadku :)
Idem to trosku otestovat. Este raz vdaka
kraft7je tam aj nejaka ina zmena, okrem toho mos a xlivecz? Ak nie tak uz do toho nejdem znova vrtat, som rad ze to konecne normalne funguje :)
29.5.2013 11:53
miaZměna tam není jinak žádná, jenom přidané mos a xlivecz
30.5.2013 07:27
killerman27mia diky, pridal jsem popis pro evolve infinity na sve stranky o xLiveCZ
2.6.2013 11:38
miaSestavil jsem novou revizi FW, kde je opraveno pár chybek a jedna fatální zrada. Při plánované nahrávce a současném sledování jiného kanálu docházelo při ukončení nahrávky k zamrznutí Evolve (zelená obrazovka a pomohlo jen vypnutí a zapnutí). Nahrávka potom v Evolve nešla přehrát. Ovšem po přejmenování (konkrétně odmazání _R00 z názvu) už přehrát šla. V nové verzi je to opraveno, aspoň doufám, protože ani při pátém pokusu mi to neztuhlo. Zítra to někam nahraju, až to pořádně otestuju.
4.6.2013 12:39
kraft7Vsimol som si jednu vec. K suborom na disku, ci uz filmom, alebo hudbe, sa dostanem len cez spravcu suborov. Ked to skusam cez ikonky FILMY, alebo HUDBA, nikam ma to nepusti. Nie ze by mi to nejak vadilo, to len tak..... ci to robi aj tebe.
4.6.2013 10:14
miaAno, dělá mi to a je to tak schválně. V základu je vypnuté skenování vnitřního disku (tj. nevytváří se databáze), kvůli rychlosti odezvy na DO. Pokud chceš, zapni si to v Nastavení - Skenovat uložené - Zapnout autom. vyhledávání. Restartuj Infinity a ono si začne skenovat disk a vyhledávat filmy, fotky a hudbu. Ikony se zabarví a po vytvoření databáze je bude možné používat.
edit:// nezkoušel jsem, ale pokud už máš z dřívějška udělanou databázi, tak by se měla zpřístupnit prakticky hned.
edit:// uvažuju nad tím, že bych do budoucna prováděl změny ve firmware pouze nějakým aktualizačním skriptem, který by se nahrál na vnitřní disk a měl by pár kilo. Jenom při nějaké fatální změně bych sestavil nový FW. Uživatel by nemusel pokaždé flashovat a znovu nastavovat Infinity.
9.6.2013 12:04
DRackGahojte.. mam tuto hracku celkom kratko.. a pozeram ze Mia robi vlastny FW... klobuk dole.. a velka vdaka.. dalsi tyzden to testnem a tesim sa :) dikes moc.. ak to pojde takto dalej tak mas u mna par piv :)) pekny vikend
10.6.2013 10:09
miaTakže nový firmware už mi prakticky pět dní (spíš týden) běží stabilně bez nutnosti restartu nebo nedejbože tvrdého vypnutí a chová se pořád stejně. Nejsou poznat nějaké zpomalené odezvy nebo výpadky funkčnosti, prostě to drží. Dcera tomu dává pohulit hned jak přijde ze školy a já večer, když si na tom testuju změny. Opravdu, je to funkční a stabilní. Pěkný je, že můžu na zařízení třeba ladit skripty přes telnet, zatímco dcera se kouká na film nebo na televizi... jo, líbí se mi to :-)
12.6.2013 09:06
satinstDobrý večer. Mám také Evolve Infinity, ale bez tuneru. Chci se zeptat, zda můžu použít váš fw i na toto zařízení, a dále zda je již xlivecz součástí fw nebo se musí nějak doinstalovávat. nemám s tím moc zkušeností tak se raději ptám. upnout fw zvládnu, ale pokud by bylo něco složitější,uvítal bych návod.
Děkuji za odpověď
13.6.2013 10:10
DRackGja si myslim ze by si mohol akurat ta funkcia tuneru ti nepojde... ale nech povie mia.. ale co ja zvazujem a chcem sa poradit ... myslim ze medzi 3,5 HDD a tym pasivnym chladicom je aspon 1 cm fuga.. (a pri 2,5" tam budu aj 2cm) rozmyslam tam vlozit nejaky tichucky ventilator aby to add1 bolo tichsie.. a add2 pravdepodobne by to malo byt rychlejsie ak bude menej teplo v krabicke.. plus nejake otvory na zlepsienie priepustnosti vzduchu... co myslite?
13.6.2013 09:05
jeronimo1Tak som nahodil poslednú verziu od mia na Infinity bez tuneru a šlape ako hodinky. XLiveCZ som nepoznal, ale sánka dolu funguje dobre. Len tak ďalej mia. Testujem ďalej.
13.6.2013 11:55
miaFirmware pro Evolve Infinity je shodný pro verzi s tunerem i bez tuneru. Ostatně se to dá ověřit když si stáhneš z FTP Evolve firmware pro jednu i druhou verzi, zjistíš, že jsou shodné. XLiveCZ je nutné nainstalovat, ale je to jednoduchá záležitost. Najedeš do Aplikací, spustíš položku xLiveCZ, spustíš Instalaci xLiveCZ, dáš nainstalovat všechny moduly. Po ukončení instalace to oznámí, že je vše aktuální, vyskáčeš z toho tlačítkem Zpět a spustíš xLiveCZ znovu. Všechno děláš dálkovým přímo na přehrávači. Instalace trvá tak 3-5 minut, podle toho jak máš rychlej internet.
Ad ventilátor - moje Infinity ho má zabudovaný a je slyšet jen při restartu. Pak zafunguje regulace a zmlkne to.
14.6.2013 01:41
DRackGprosim ta MIA aky je najlepsi typ formatovania HDD .. tak aby islo najrychlejsie zapis.. dakujem
14.6.2013 04:34
miaPokud chceš na Infinity zapisovat pomocí USB3.0 z Windows, tak naformátuj disk na NTFS. Linuxový EXT4 ti Windows neuvidí.
14.6.2013 08:20
DRackGto som si aj myslel ze to musi byt NTFS lebo potom pocitac by nevidel ext4.. jedine ze by tam bol na to nejaky soft ako v linuxe.. ale to nebude.
dakujem
18.6.2013 03:29
DRackGpani.. este ma napadlo kedze to ide non stop... nevie sa z toho dat spravit klasicka wifina pre domancnost? akoze by som vypol wifinku a siril net vzduchom cez Evolveo. dikes
18.6.2013 05:23
miaObávám se že to nepůjde. Mrknu se na to, ale myslím že to jako AP nebude chodit.
18.6.2013 06:47
DRackGmoc ti dakujem
18.6.2013 07:10
blacksMe stve ze to pri standby neumi lautr nic ani ftp. Byl jsem odkojen na dreamboxu a tam mi par sluzeb jelo nonstop a zde to bohuzel nejde. I torrent se ve stabdby vypne.
18.6.2013 07:19
KamilZJenže ten stand-by v Dreamu nebyl standby, jen vypnul video výstup a (možná) napájení LNB, spotřeba byla prakticky stejná jako provozní (musel kompletně jet). Pravý stand-by (deep stand-by) je opravdu vypnutý, ale nejede nic.
Takže Tě to nemusí trápit, prostě Evolve nevypínej.
PS: Vypni si prosím ten podpis Tapatalk, my víme, že na SIII máš :-)
20.6.2013 10:59
keko01Ahojte,
za prve, Mia, velka vdaka za upraveny fmw. Paradicka.
A mam dve otazky:
1. je nejaka moznost, ako automaticky po zapnuti spustat nejake internetove radio? (da sa automaticky spustit shouldcast, ale on nema autoplay, a mne sa navyse nespusti, lebo este nema inicializovanu wi-finu a nema konekciu.
2. Nemal niekto problem s rychlostou torrentov? Z nicoho nic mi rychlost v klientovy klesla na minimum (tahalo to od 1-2 peerov z 60). Vsetko skontrolovane (router, porty, etc.), z PC rychlost normalna. Pomohol az prepisanie fmw a zmazanie vsetkych nastaveni klienta (v povodnej boli ale defaultne). Len ze cim to mohlo byt..
Inak, ja mal som niekolko MMC a toto mam zatial najradsej. Nie je sice take fancy, ale praktickost, funkcny torrent klient aj pri zatazi a spotreba su perfektne..
20.6.2013 11:59
blacksRychlost torrrentu me take zklamala. Ohledne radii by mezajimalo jestli je mozne poslech i jinych mimo shoutcast? Nahrat playlist m3u nepomohl a vyhodil me. Obcasne neprehrani mkv pritom po rebootu jede normalne. Mio diky zase jsme o kus dale.
20.6.2013 12:11
keko01Mne ale po tom resete uz idu torrenty normalne ako na PC.
21.6.2013 10:21
DRackGja sa chcem este opytat ostatnych ci tam maju ako ja 3,5 HDD a v podstate je to dost horuce. .tipujem to na takych v klude 40stupnov.. inak okolo 50.. a max teda do 60...lebo ked je v byte 30.. tak plus 30 je podla mna realne.. skusim aj odmerat.. preto stale rozmyslam ze do tej fugy medzi chladicom a diskom vlozim 6mm vetrak 27db.. po stranach spravim vrtacikmi vela otvorov a tym padom to bude to teplo viac vyfukovat.. lebo cim nizsia teplota tym lepsi vykon a dlhsia zivotnost.. je tak?
26.6.2013 07:59
ufakPo přečtení tohoto tématu jsem se rozhodl ke koupi Infinity TwinCorder HD, po instalaci výborného firmware od MIA je na světě skutečně funkční centrum bez sekání, pouze mám problém se zobrazením XliveCZ - je posunuté celé doleva, youtube a ostatní vyhledávání chybí celá levá část. Mám připojenu starší televizi toshiba přes scart, jinak ostatní - obraz v DVB-T, menu atd je v pohodě. Nevíte kde by mohl být problém nebo nešlo by to nějak upravit?
Předem díky za pomoc
30.6.2013 09:09
keko01[QUOTE=ufak;461015]Po přečtení tohoto tématu jsem se rozhodl ke koupi Infinity TwinCorder HD, po instalaci výborného firmware od MIA je na světě skutečně funkční centrum bez sekání, pouze mám problém se zobrazením XliveCZ - je posunuté celé doleva, youtube a ostatní vyhledávání chybí celá levá část. Mám připojenu starší televizi toshiba přes scart, jinak ostatní - obraz v DVB-T, menu atd je v pohodě. Nevíte kde by mohl být problém nebo nešlo by to nějak upravit?
Předem díky za pomoc[/QUOTE]
no neviem, ci toto MMC este niekto prevadzkuje cez SCART kabel. Predpokladam ze v nastaveniach obrazu si sa skusal pohrat.
30.6.2013 08:21
solarisoHello all
Romaro1, skontaktuj sie ze mna prosze. Tez zakupilem Infinity i Twoje wskazowki bylyby bardzo pomocne. Dzieki
[email]solariso@poczta.fm[/email]
Pozdrawiam
2.7.2013 09:32
cenyczInternetove radio se mi podarilo spoustit i bez nutnosti shoutcastu.
Staci si udelat .PLS soubor, a pokud vite adresu streamu, muzete poustet i jina radia.
Struktura je celkem jednoducha, je mozne mit i vice radii v jenom souboru - polozka numberofentries.
Jako automaticke spusteni mi to ale nefungovalo.
Cenycz
[playlist]
numberofentries=1
File1=http://ice.abradio.cz/magicbrno128.mp3
Title1=Radio Magix Brno
Length1=-1
Version=2
2.7.2013 11:03
blacksposlal jsem ti PM
kdyby nahodou mel nekdo nejaky seznamek radii
hodne je jich na abradiu jak ty mas odkaz,
problem je vysat jejich URL
2.7.2013 11:21
cenyczSnad to neni moc OT. Dole je priklad seznamu.
Na ABRadiu se podivam na zrojovy kod stranky (s prehravacem), tam si najdu MP3 odkaz.
Ceny
[playlist]
numberofentries=10
File1=http://ice.abradio.cz:80/magicbrno128.mp3
Title1=Hitradio Magic
Length1=-1
File2=http://208.43.9.96:8226
Title2=Classic Top Tunes
Length2=-1
File3=http://206.190.131.100:9988
Title3=Easy Classical
Length3=-1
File4=http://stream-204.shoutcast.com:80/classical_skyfm_mp3_96kbps
Title4=Sky FM Classic
Length4=-1
File5=http://85.131.130.204:80/stream/1/
Title5=Sky FM Hity
Length5=-1
File6=http://stream-67.shoutcast.com:80/tophits_skyfm_mp3_96kbps
Title6=Sky FM Top Hits
Length6=-1
File7=http://5.135.182.168:8090/slowradio128
Title7=Slow Radio
Length7=-1
File8=http://pub3.sky.fm:80/sky_poprock
Title8=Pop Rock
Length8=-1
File9=http://pub3b.sky.fm:80/sky_lovemusic
Title9=Love Music
Length9=-1
File10=http://pub3.sky.fm:80/sky_modernblues
Title10=Blues
Length10=-1
Version=2
2.7.2013 01:17
keko01A co s tym potom dalej? ako sa to sprava, ked to spustis (spustis to teda priamo v Evolve, ano?)
mozno sorry za blbu otazku, nie som doma, nemozem to vyskusat :)
2.7.2013 01:49
cenycz[QUOTE=keko01;461352]A co s tym potom dalej? ako sa to sprava, ked to spustis (spustis to teda priamo v Evolve, ano?)
mozno sorry za blbu otazku, nie som doma, nemozem to vyskusat :)[/QUOTE]
Udelas si na disku soubor napr. RADIO.PLS s uvedenym obsahem.
Ten jde pustit jako audio, chova se to jako seznam MP3. Automaticky se ti pusti radio uvedene jako prvni.
Mam dotaz - nevite jak mit screensaver s vlastnimi obrazky, aniz bych musel zapinat automaticke prohledavani disku?
Ceny
2.7.2013 11:34
ufak[QUOTE=keko01;461174]no neviem, ci toto MMC este niekto prevadzkuje cez SCART kabel. Predpokladam ze v nastaveniach obrazu si sa skusal pohrat.[/QUOTE]
Vyzkoušeny všechny nastavení(formát obrazu, velikost) bohužel je to stále stejné - chybí levá část obrazu :(
3.7.2013 12:00
killerman27a chybet bude dal, to je do nebe volajici zapojovat fullhd prehravac pres scart ke stare CRT televizi, to byly defacto vyhozeny penize :-)
PS: doufam ze mas aspon nastaveny vystup na PAL a ne na 1080P
3.7.2013 07:29
ufak[QUOTE=killerman27;461398]a chybet bude dal, to je do nebe volajici zapojovat fullhd prehravac pres scart ke stare CRT televizi, to byly defacto vyhozeny penize :-)
PS: doufam ze mas aspon nastaveny vystup na PAL a ne na 1080P[/QUOTE]
Vyhozený peníze úplně ne - až odejde ta stará, tak můžu použít tohle centrum na nové :) a když tohle centrum má výstup video na staré televize, tak by to měl umět, je teda fakt, že doplňky už nemusí dobře zobrazovat. Jj nastaveno mám PAL, vyzkoušeno vše.
10.7.2013 09:28
jirkapokyMáte někdo novou firmware aktualizaci zkušenosti
Odesláno z mého LT26i pomocí Tapatalk 2
11.7.2013 12:45
keko01Inak, uz dva dni mi MMC blbne a vypisuje taku chybu ze HDMI key not found. Shut down HDMI a vypne obraz.. pomoze bud vratenie sa do menu (z filmu), kedy hdmi refresneh, alebo restart.
Nestalo sa to niekomu? Nestihol som skusit novy fmw, ale v popise je iba ze youtube fix a kedze youtube nepouzivam, nejak som to neriesil
15.7.2013 11:33
miaUrčitě jste zaznamenali, že se objevila nová verze FW. Dneska jsem si ji nainstaloval a trochu otestoval. Jedna dost potěšující změna oproti 9739 je v přepínání TV kanálů šipkama - neskáčou tam rádia, za což mají číňani velké plus. Stabilita se mi zdá plusmínus stejná jako u předchozího FW, přehrává i starší DivX3, síť se o kapku zrychlila, nezkoušel jsem nahrávání, nebyl čas. Ale budu testovat a pokud to bude OK, tak přistoupím opět k úpravám a vydám novou verzi s mos a xLiveCZ. Počítám tak do konce července by se mi to mohlo povést :-)
17.7.2013 11:36
slatoredJsi fakt borec MIO
18.7.2013 11:54
miaZdar všem. Po čtyřech hodinách u kompu můžu říct, že mám evolvácký firmware nachystaný pro zakomponování mos a xLiveCZ. Tudíž finální verze byste se mohli dočkat (snad) v neděli večer. Pokud se mi zítra povede do toho zadrátovat ten zbytek, tak to o víkendu testnu a pokud to nebude blbnout, tak to zpřístupním. Tak mi držte palce :-)
19.7.2013 12:06
DRackGAhojte po dlhsej dobe. Dnes sa mi evolveo same vyplo z nicoho nic. Predpokladam teplota vysoka. Ma niekto vnutri 3.5 disk?
Add keko1 reinstalni fw tymto novym od mia a mas to. :P a mia drzime palce.. si borec.. a s tym prichadza dalsie pivo ;)
Dikes za upgrade.. idem si nacitat xo dokaze ten mos lebo to vobec neviem..
Pekny den
21.7.2013 09:21
miaPřátelé, nahrál jsem nový firmware: https://webshare.cz/file/7284k55Va3/infinity-mos-xlivecz-mia-10439-zip
Změny jsou jako obvykle v přiloženém textovém souboru. Nový FW má nepříjemnou chybu, která se však dá eliminovat "správným" používáním. Na odstranění pracuju, ale nevím jestli se mi to povede.
Postup vyvolání chyby:
Zapnout DTV, přepnout na jakýkoliv program, nastavit pomocí EPG nebo Nahrávání podle plánu nějakou nahrávku. Vypnout celý přístroj tlačítkem na DO.
V určeném čase se Infinity probudí, přepne se na program a začne nahrávat daný program.
V průběhu nahrávání přepnout do Správce souborů a pustit si nějaký film. Jakmile má Infinity ukončit nahrávání, zobrazí asi na vteřinu symbol ukončení nahrávky (červený čtvereček v levém horním rohu) a potom už jen černá obrazovka a Infinity přestane reagovat na cokoliv. Pomůže jen podržet vypínací tlačítko, dokud se Infinity nevypne. Po opětovném zapnutí je obvykle nahrávka v pořádku. Pokud Infinity skončí v černé obrazovce, dá se do něj dostat přes Telnet, přijímá i povely z DO (dioda na čelním panelu bliká), ale to je tak asi vše.
Pokud v průběhu nahrávání jen přepnu na jiný kanál a sleduju jiný program v TV, pak se zobrazí před koncem nahrávky dotaz, jestli má být Infinity vypnuto. Pokud uživatel akci stornuje, pak se jen ukončí nahrávka a Infinity běží dál. Jinak se vypne.
Z toho plyne, nesledovat film pokud běží nahrávání, anebo se včas přepnout do TV ještě než se nahrávka ukončí.
Minulý FW se takto nechoval, dělá to originální i upravený FW, chyba bude podle mě někde ve vypínacím skriptu nebo přímo v aplikaci DvdPlayer (což by bylo horší). Chyba nenastane, pokud Infinity předtím nebylo vypnuté, to znamená, že pokud zařízení běží 24/7, můžete si klidně při nahrávání sledovat filmy. Zkoušel jsem to 3x po sobě nasimulovat z běžícího zařízení (bez problémů zahájení i ukončení nahrávky) a 3x po sobě ze standby (pokaždé skončilo v černé obrazovce, ale nahrávka byla v pořádku).
Kromě této chyby jsem žádnou další fatální nenašel (což ale neznamená že tam nejsou, urřitě jsou, jen je najít :-D ). Takže bych vás poprosil o report, pokud tam něco bude blbnout...
Ať vám to slouží :-)
22.7.2013 07:41
DRackG[QUOTE=mia;462618] Takže bych vás poprosil o report, pokud tam něco bude blbnout... Ať vám to slouží :-)[/QUOTE]
Mia velike dikes.. testnem nasledujuci vikend a dam vediet...
este raz sa vas ale chalosi opytam ci mate vnutri 3,5" disk niekto lebo mne sa to zda ze je vnutri teplo a potom to obcas reaguje velmi pomaly hlavne pri operaciach naorcnych na tok dat (kopriovanie, pozeranie FULL HD viflmu ) a niekedy aj musim rozny trick pouzit ked pauznem film.. a idem ho odpauzovat tak nejde ale ked dam pretacanie a hned na to play tak to ide ;)
ako ziadny big deal.. ale ked to vyriesi vnutri 2,5" disk lebo tam bude miesto na prechod vzduchu lepsi tak to radsej vymenim lebo aj zivnotnost disku je vacsia s nizsopu teplotou si myslim.
dikes
22.7.2013 08:12
miaMám vevnitř 3,5" disk Western 640GB a žádné problémy se zadrháváním jsem nezaznamenal. Teplo vevnitř asi je, protože občas jde od větráčku i horký vzduch a zvednou se mu otáčky. Ale neseká se to. Ten 2,5" disk bych zkusil, ty se hřejou podstatně míň. Ale hlavně bych zkusil projet ten co tam máš, udělat kontrolu disku s testem na vadné sektory, protože na nich se to může zadrhávat. Zkus ten disk vymontovat, připojit jinam a otestovat ho, a třeba i programem Crystal Disk Info, jestli nemá nějaké chyby ve SMART.
22.7.2013 10:26
miaTak a report si dávám já sám sobě... Stručně řečeno - je to shit, 2x mi to dnes bez příčiny spadlo do černé obrazovky, jednou to zatuhlo natvrdo v zelené obrazovce. Pokud to zčerná, tak se neodpojí síť, Samba i Telnet běží, akorát to přestane zobrazovat a reagovat na povely DO. Zakousne se aplikace DvdPlayer. Pokud to skončí zelenou obrazovkou, je to tuhé kompletně. Tímto posílám Číňana, kterej to kompiloval, do horoucích prdelí, aby se naučil programovat a hlavně si to po sobě otestovat. A firmu Evolve aka Abacus za ním i s jejich proslavenou uživatelskou nepodporou. Ani mi neodpověděli na mail s dotazem, který jsem jim posílal někdy v květnu. Doufám že to tady někdo od nich čte... Stručně řečeno - dodělám verzi 9739 a na 10439 prdím. Howgh!
23.7.2013 10:27
miaNovej FW se na evolvím FTP dlouho neohřál, už je v čoudu...
23.7.2013 10:36
DRackGno ani sa ti nedivim... ja to tym padom ani nejdem testovat.. kazodpadne dikes moc za cas ktory nad tym travis...
Chcem sa spytat ci sa da nieco rozbit s dizajnom tych menu atd.... lebo naprklad ked mas zobrazenie list tak obrazovka je siroka jak svet ale zobrazuje len polovicu nazvu a potom musis cakat kym sa preroluje cely...
23.7.2013 10:47
mia[QUOTE]Chcem sa spytat ci sa da nieco rozbit s dizajnom tych menu atd....[/QUOTE]
V čem to dělá, ve správci souborů? Mohl bych zkusit jiný font, ale je otázka nakolik by to ovlivnilo ostatní aplikace. Všeobecně platí - pokud je něco v RSS skriptu, tak s tím něco dělat můžu, pokud je něco "zadrátovanýho" v aplikaci DvdPlayer, tak s tím neudělám nic.
23.7.2013 10:53
DRackGjj.. v spracovi suborov. normlane ked idem z HDD a potom mam ze filmy a tam mam napr takyto cely nazov..
zobrazi len Back_To_The_Future_III(3)..... a potom neviem ked idem hladat titulky ze ktory to mam vlastne rip :)) ale mozem ti to doma odfotit aj ;)
dikes za ochotu.
23.7.2013 01:45
keko01mia, aj za mna dakujem, aj ked tento novy som ani nestihol vyskusat..
25.7.2013 04:54
kraft7tak ja som ten tvoj posledny firmware nahodil a zatial ziadny problem. Mozno je to aj tym ze mam len Infinity :)
25.7.2013 05:49
mia[QUOTE=kraft7;462930]tak ja som ten tvoj posledny firmware nahodil a zatial ziadny problem. Mozno je to aj tym ze mam len Infinity :)[/QUOTE]
no pokud tam nemáš televizní tuner, tak by žádné zátuhy nastat neměly. Bordel dělá pouze nahrávání z DTV (plus další věci okolo DTV).
14.8.2013 03:43
miaPokud by měl někdo zájem o rychlejší setřídění TV kanálů, je na to prográmek RTD Channel Editor. Ke stažení tady: http://coolsoft.altervista.org/en/rtdchanneleditor (úplně dole je link na stažení).
Z přehrávače je potřeba po naladění vykopírovat soubor /data/dvdplayer/dtv_channel.txt, natáhnout do programu, provést potřebné změny, uložit a nakopírovat zpět na místo původního souboru. Potom restartovat přehrávač a je to. Soubor jde vykopírovat přes Telnet postupem:
"cp /data/dvdplayer/dtv_channel.txt /tmp/usbmounts/sda1/"
uloží se na vnitřní disk přehrávače, odtud ho můžeme kamkoliv zkopírovat a editovat. Pak ho uložíme na stejné místo a provedeme v Telnetu příkaz:
"cp -a /tmp/usbmounts/sda1/dtv_channels.txt /data/dvdplayer/"
Podle mě je to rychlejší cesta než při každé změně mačkat 0000 na DO :-)
17.8.2013 06:43
milanidesPrietelia, mam taky problem: v zakladnom rozhrani, kde su ikony Spravca suborov, Filmy, Hudba atd. su niektore ikony modre (teda funkcne) a niektore zosednute, neaktivne, v mojom pripade Filmy, Hudba a Fotografie. Na disku mam filmy, fotky aj hudbu, ale dostanem sa k nim iba cez Spravcu suborov, cize cez priecinky, ktore som sam vytvoril. Nemalo by sa dat napriklad k filmom dostat cez ikonu Filmy? Co robim zle?
A este mam jednu otazku:
ked surfujem cez Android, natukam stranku a dam ju otvorit, tak mi vzdy spadne prehliadac a stranku mi zatvori. Je to chyba firmware? V podpore Evolveo je vo ftp odkaz na novy firmware z jula 2013, ale je prazdny.
Mam Evolve Infinity.
EDIT: dnes som nahral firmware od Mia (dakujem), ale zial nepomohlo. Stranky otvorene v Androide padaju dalej.
Vstavany webovy prehliadac je nepouzitelny (prednastavene stranky, nemozne zadat vlastnu adresu), Android nevie narabat s Operou ani s Firefoxom, nezvlada Winamp, nepodporuje m3u, neda sa spustit nijaky audio stream (internetove radio).
Na nejaky Fakebook sa mozem vy..kaslat.
18.8.2013 02:37
miaŠedé ikony Filmy, Hudba a Fotky znamenají, že není zapnuto skenování vnitřního disku. Dá se zapnout v Nastavení, nedoporučuju zapínat, jelikož se poněkud snižuje stabilita a prodlužuje reakční doba Infinity. Ale pokud si to zapneš, provede se proskenování disku a vyhledání uvedených mediálních souborů, ze kterých se pak vytvoří databáze. Trvá to delší dobu (podle toho kolik toho je na disku) a zabere to nějaké další místo (řádově desítky megabajtů). Dost často se mi stávalo, že Infinity některé soubory úplně ignorovalo, byly na disku, ale do databáze se nezařadily.
Android jsem zavrhnul hned ze začátku, takže vůbec netuším, kde by mohl být problém. Sehnal jsem si do toho Angry Birds, chvilku si zahrál a pak jsem ho nadobro vypnul.
Vestavěný webový prohlížeč je poměrně použitelný, chce to externí klávesnici a myš. Přednastavené webstránky jsou pro srandu králíkům, ovšem pokud stiskneš na DO klávesu MENU, tak vyskočí nahoře menu s adresním řádkem, kde si můžeš zadat adresu jakou chceš.
Internetove radio se mi podarilo spoustit i bez nutnosti shoutcastu...[/QUOTE]
Srdecna vdaka, streamy bezia a o to mi prave islo ;-)
Neviete niekto ako zabranit tomu, ze sa pri prehliadani fotiek vzdy spusti prezentacia?
Apropo, dakujem mia, pochopil som, scan nezapinam. A za MENU mas u mna pivo ;-)
20.8.2013 09:19
slatoredKdyž jsem měl HDD v Infinity naformátovaný na NTFS, tak jsem ho našel v Total Commanderu přes USB 3.0, nyní jsem koupil nový HDD, naformátoval na EXT3 a už ho v PC nevidím. Co dělám pls špatně? jj
20.8.2013 10:43
golfLC[QUOTE=slatored;464732]Když jsem měl HDD v Infinity naformátovaný na NTFS, tak jsem ho našel v Total Commanderu přes USB 3.0, nyní jsem koupil nový HDD, naformátoval na EXT3 a už ho v PC nevidím. Co dělám pls špatně? jj[/QUOTE]
miaWindows nevidí EXT3, je to linuxový filesystém. Bylo by potřeba doinstalovat doplněk do Total Commanderu a pak bys mohl vidět EXT3 i ve Windows. Ale z hlediska univerzálnosti je lepší naformátovat na NTFS a nemusíš nikde nic doinstalovávat :-)
20.8.2013 12:13
slatored[QUOTE=mia;464742]Windows nevidí EXT3, je to linuxový filesystém. Bylo by potřeba doinstalovat doplněk do Total Commanderu a pak bys mohl vidět EXT3 i ve Windows. Ale z hlediska univerzálnosti je lepší naformátovat na NTFS a nemusíš nikde nic doinstalovávat :-)[/QUOTE]
Díky za odpovědi!
Někde výše jsem četl, že je lepší HDD v EVOLVE naformátovat na EXT3,
tak jsem to udělal, ale asi to tedy vrátím zase na NTFS.
Takže: dá se EXT3 přeformátovat na NTFS, aniž bych ztratil už nahrané soubory?
( Už to kopíruji 2 dny )
jj
20.8.2013 12:46
miaPokud vím, tak nedá. Dá se překonvertovat FAT32 na NTFS, na to mají Windows příkaz, ale EXT3 na NTFS ve Windows nejde. Možná v Linuxu, ale nejsem si jistý. Spolehlivější to bude vykopírovat, naformátovat a nahrnout zpátky.
21.8.2013 03:17
kraft7Nemate niekto problem s nastavenim hodin? Ked som to mal na auto, stale mi ukazovalo o 2h menej. Tak som nastavil casove pasmo +2h, zapnem na druhy den a zas som mal menej o 2h.
Nastavim CP +4h a na druhy den zas to iste. Tak zas do nastavenia, dam +6h a co myslite, ze som tam na druhy den mal? Zase o dve hodiny menej :(
Tak som sa uz na to vykaslal.
Netusi niekto, preco mi to nechce zobrazovat spravny cas??
21.8.2013 11:14
miaČas mi chodí bez problémů, mám nastaveno pásmo GMT+2 a synchronizaci s ČT1.
nj, ale ty asi nebudeš mít DVB-T, že?
22.8.2013 07:54
kraft7Nie, nemam DVB-T......len obycajne Infinity.
Zacalo to zhruba 2 mesiace dozadu, predtym nebol problem
2.9.2013 09:25
milanides[QUOTE=kraft7;464866]Zacalo to zhruba 2 mesiace dozadu, predtym nebol problem... [/QUOTE]
Mam ten isty problem, AUTO nepomaha, zacalo to s poslednym firmwarom. A nech.
Mala perlicka o tom co dokaze Infinity:
stiahol som nejaky film .avi a zistil som ze ho nevie prehrat ziadny prehravac (WMP, DIVX player, VLC, Quick time), je kodovany kodekom DX 50, tak som stiahol 2 subory kodekov, neslo ani tak. Nakoniec ho prehral po nainstalovani CCCP (combined community codeck pack) obycajny Media player classic.
Pointa:
po 2 hodinach trapenia ma napadlo ho hodit priamo do Infinity na disk a prehrat...a hadajte co :-D Infinity rulezzz!
4.9.2013 11:46
DRackG1. no a presne toto sa mi nechce riesit.. sice mam infnity s dvbt ale nezapojene.. rozmyslam ze vyberem ten modul nech to tam nezavadza.. a ked dam ze automatic tak nic.. stale tam mam nieco 2010 rok a cas uplne sprdele..
2. druhy problem som dnes nasiel ze mi nejde vobec nic v xlive ani ziadny browser ze vraj nema conect.. a pri tom na transsmition sa dostanem aj stahuje. .tak nechapem..
ma napada ci tam niekde neteci cisty signal ze by som si napajkoval 2 stero jacky samice a basta :)))
dikes moc..
BTW: prehrievanie som zatial vyriesil tak ze som dal vyssie sroby aby isiel vzduch dovnutra... vid obrazok
[QUOTE=mia;464855]Čas mi chodí bez problémů, mám nastaveno pásmo GMT+2 a synchronizaci s ČT1.
nj, ale ty asi nebudeš mít DVB-T, že?[/QUOTE]
5.9.2013 03:08
keko01Drack add3: 4.1 aj 5.1 su aj pri optike, resp. HDMI kodovane do stereo signalu a zariadenie ich potom dekoduje. 5 kanalov nikde nenajdes, takze tvoje koncove zariadenie musi vediet zo signalu dekodovat (ci uz Dolby Digital, alebo DTS). Preto stoji 100 eur :) Ale za tu cenu uz to asi lepsie poriesi novy reciever, nie? :)
6.9.2013 12:05
hafca
DRackG
Na EVOLVEO Infinity TwinCorder HD mám čas synchronizován správně. Mám to na CT1 a +2 hodiny a xLive jde taky normálně. Stereo zvuk z něj leze ze dvou cinchů (bílý-červený). Zvuk přes optiku nebo digitál (oranžový cinch) když koncové zařízení neumí víc než stereo, tak si z toho vybere jen to stereo.
11.9.2013 11:02
cenyczTo DRackG:
1) pokud mas povoleny telnet, nefungovalo by nastaveni casu rucne?
2) hledal bych chybu v nastaveni site. Mam pocit ze updaty jsou na adrese xtr-updats.wencas.cz zkus jestli se ti spoji telnet na port 80, nebo co ti vrati traceroute
3) jedno bastl reseni dolby je treba na http://www.recenze.okamzite.eu/articles/trosku-o-dolby-prologic-surround/
Ceny
11.9.2013 12:13
miaAd nastavení času - zkus si v Moservices nainstalovat modul Remote Date and Time, samozřejmě potom nakonfigurovat časové pásmo přímo v nastavení toho modulu.
11.9.2013 12:23
DRackGok vdaka za rady.. skusim nastudovat moservices a aj ako sa pouziva telnet.. lebo bez toho sa tu zrejme nezaobidem.
dakujem
d.
11.9.2013 07:12
cenyczTak zmena datumu funguje # date --set="2013-09-11 16:00:00"
Jen sem nenasel traceroute ani telnet na zkousku spojeni, ale muzes zkusit wget
Ceny
12.9.2013 01:24
DRackGnerozumiem reci Vasho kmena :P ale ze vobec.. neni som az tak IT programator..
ale co mna napadlo dalsie je ze preco nema evolveo nejaku kombikovu baterku na pamatanie nastavenia. vyzna sa niekto tak ze by sme vedeli pamati ROM dodat z CR2032 napriklad napatie pre udrzanie pamati nastaveni?
dikes drackes
12.9.2013 03:09
miaJe vidět že opravdu nemluvíš řečí našeho kmene... jak bys chtěl zálohovat nezapisovatelnou paměť baterkou a hlavně proč? Pokud jde o nastavení času, to se bere (asi) z RTC obvodu, který si ukládá svoje data do CMOS paměti. Ta může být zálohovaná baterkou a asi taky je. Nejsem si až tak na 100% jistý, ale Evolve Blade baterku má, pod DVB tunerem a myslím že Infinity ji tam bude mít taky. Doma se kouknu.
Jinak Infinity si svoje nastavení (TV kanály, filtry pro menu...) ukládá do NAND paměti, konkrétně do složky /data, kde zůstávají i po vypnutí, dokud neflashneš nový firmware. NAND baterku nepotřebuje.
Pokud nepoužíváš tuner, tak se asi s nastavením času nedomluvíš, protože aplikace DvdPlayer jako jednu z věcí zjišťuje čas přes naladěnou stanici. Tohle nezměním. Jedině snad že bych zkusil v config.dat zakázat podporu DTV. Ale lepší bude, když si zapneš v Moservices ten patch Remote date&time. Ten si zjišťuje čas po internetu z časových serverů.
Co se týká toho, že se Infinity nechce spojit s update serverem xLiveCZ, zkus zkontrolovat nastavení sítě, jestli je nastavená výchozí brána a DNS. Kdyžtak znovu načíst nastavení sítě. Připoj se k Infinity přes Telnet a zkus zadat příkaz "ping www.seznam.cz" (nebo jiný server), pokud ho korektně přeloží a vrátí nějakou odezvu, tak máš síť nastavenou dobře.
12.9.2013 05:20
DRackGaaaa.. dikes za info.. mas pravdu.. konecne som nasiel modely moservices :) haha.. a postupne doladim podla vasich rad.
@:cenyz dikes za vsetky rady ;)
chalosi..vazne.. mate u ma pivo ;)
17.9.2013 09:03
hafcaMusel jsem přejít na W7 a problém je na světě. Z PC se do Infinity přes síťový kabel dostanu, obráceně už ne. V Infinity vidím skupinu, vidím název PC, ale to je všechno. Dál se nedostanu, chce to po mě ID sítě a heslo. Ani jedno nevím, kde hledat. Na přihlášení do PC žádné heslo nemám, o ID ani nemluvě.
Neměl by někdo nějaký tip, jak nastavit W7 aby to šlo jako v XP? Tam fungovalo všechno bez problémů. :-(
hafcaNěco je špatně, nastavil jsem to podle popisu a žádný pokrok. Pořád to samé, firewall zakázaný, změna šifrování taky nezabrala, stejně to chce ID sítě a heslo.
17.9.2013 11:57
miaID je tvoje uživatelské jméno na daném PC (např. hafca). Heslo si musíš nějaké zavést. Pokud by tě prudilo zadávat při každém startu heslo, dá se to nastavit pomocí "control userpasswords2" - nastavit automatické přihlašování. Pokud by to nešlo, zkus zadat ID ve tvaru Jméno_PC\uživatel. Můžeš ještě zkusit změnit typ sítě z Domácí na Pracovní.
18.9.2013 06:18
KamilZhafca: zřejmě jsi nevyzkoušel všechny možnosti, uvedený postup i navádí v jenom místě na kompletní vypnutí ochranu u sdílení, což jezdí se vším. Jedině, že by jsi měl extrém typu chybějícího bindingu klienta MS nebo protokolu sdílení na síťovce, což nepředpokládám. Ještě jednou zkus snížit šifrování, zakázat ověřování a zkontrolovat, že nemáš domácí skupinu.
18.9.2013 08:59
cenyczHafca: pokud si nechces pro standardniho uzivatele vytvaret/menit heslo, muzes si vytvorit dalsiho usera, pres ktereho se budes pripojovat z Evolve. Jen si nektere slozky musis nastavit jako sdilene a tohoto uzivatele tam pridat na cteni, pripadne i zapis pokud chces z Evolve mazat nebo tam neco kopirovat.
18.9.2013 09:30
hafcaUdělal jsem to jak mi radil
mia
a už to chodí. Ty další rady zkusím postupně taky. Dík moc všem. Ty W7 jsou pro mě zatím nějaký zakletý. Nedokážu je ani pořádně uspat. :-( Zlatý XP.
24.9.2013 10:34
DRackGChalosi a este takto mi poradte.. rad by som vysunul nejaky folder aj za router. nie komplet disk ale zlozku.. musim nastavit Virtual server to je jasne a nasmerovat port 80 na 8080.. ale ako poviem evolveo ze nech nezdiela cely disk ale iba folder? dikes
25.9.2013 10:29
miaV první řadě, nasměrování portu 80 na 8080 nepomůže, sdílení probíhá na portu 139. Většina providerů tenhle port automaticky blokuje, protože tenhle port využívají ke svému šíření i některé viry. Pokud bys chtěl nastavit Infinity aby sdílelo konkrétní folder, teoreticky by stačilo editovat soubor /tmp/smb/smb.conf (případně i smb_anonymous.conf a smb_user.conf) a restartovat Sambu. Nezkoušel jsem to. Rozhodně to nejde udělat přímo z prostředí přehrávače, tam to buď sdílí všechno nebo nic.
26.9.2013 12:05
DRackGNo jasne. Linuxove zdielanie cez sambu. Sameho by ma to nenapadlo. Dikes
27.9.2013 09:29
hafcaNěco jsem pohnojil, ale už to jede :OO
28.9.2013 05:56
wolandMKV version 2 přehrává bez problémů? Jak citlivý má tuner? Mám EVOLVE Galaxy - a tuner je tragedie. Díky za odpoved.
28.9.2013 11:40
DRackG[QUOTE=DRackG;467578]No jasne. Linuxove zdielanie cez sambu. Sameho by ma to nenapadlo. Dikes[/QUOTE]
no jo.. tak predpokladam ze ked sa na disk prihlasim s WIN prostredia tak neuvidim zlozku tmp... lebo ja vidim z Windows len to vnutro c.. max trannsmittion.. tak som skusil instalovat Midnight Commander ze to bude nejaky total comander a potom aj text editor ale neviem to najst v Evolveo.. malo by to byt pod aplikaciami nie?
Jestli jsi instaloval Midnight Commander pro Windows (http://sourceforge.net/projects/mcwin32/), tam to Ti nepomůže, max. se tam dostaneš přes FTP (pokud to Evolveo má spuštěn, ale na to stačí i ten TC).
29.9.2013 10:13
miaV Infinity Midnight Commander nenajdeš. Musíš se přihlásit z počítače telnetem (příkazový řádek -> telnet ) a tam zadat příkaz "mc". Pak ti naběhne něco jako Total Commander a budeš moct procházet komplet filesystém linuxu na Infinity.
---------- Doplněno v 22:13 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:10 ----------
Pro KamilZ: o tenhle případ nejde, Samba se v Infinity normálně konfigurovat nedá, sdílí to buď celý harddisk nebo nic. A Midnight Commander pro Windows v tomhle opravdu nepomůže :-)
30.9.2013 11:14
DRackGtelnet som donistalovat do win7... aj som sa dostal k loginu a tam som skoncil.. ci uz pouzijem login z FTP alebo Samba procesu tak dostanem ze Login Incorrect. To iste ked som chcel tymto ist na router ci uz cez cmd alebo putty... mozno to je tym ze v tom FTP logine mam aj specialne znaky..
Pleeeassee help.. dakujem
30.9.2013 11:54
mia...no a tady to máme... určitě jsi "četl" readme.txt co jsem dal k firmwaru? Jinak bys totiž věděl, že login je "root" a heslo "toor". Bez uvozovek, samozřejmě. Heslo se potom dá v telnetu změnit příkazem "passwd" a zadáním 2x nového hesla.
1.10.2013 07:01
DRackGMas pravdu Mia... cital velmi davno a nenapadlo ma to ani len nanovo otvorit... a toto mi uz vypadlo.. no a uz mam cierny bod do kelu.. dufam ho s niecim znegujem ;) opat dik este raz
1.10.2013 03:05
cenyczTo: woland - s MKV jsem zatim nemel problem, ale netusim jaka to byla verze. Obcas se seka obraz na nekterych MP4.
Citlivost tuneru je lepsi nez na televizi LG.
pokial to MIA nepreplacne tymi featruami ktore tam doplnil ako moservices a xlive v nom tak ani nerozmyslam o zmene ;)
1.10.2013 03:59
cenyczto DrackG: To je mi jasny, jen sem si rikal kdyby nekdo chtel dobrovolne otestovat stabilitu a zjistil co je tam noveho aby Miovi usetril cas... ;)
1.10.2013 06:34
miaUrčitě se na to kouknu, uvidíme co číňan vypustil do světa :-)
Používáte někdo autosken disku a ikony Filmy, Hudba a Fotky? Přemýšlel jsem, že bych to překonvertoval tak jak jsem to udělal pro Evolve Blade Dualcorder. Tam to funguje jako filtr typu souborů.
1.10.2013 07:46
DRackGMia ja toto vobec nepouzivam a som rad ze to je vypnute.. viem co mam kde takze naco brzdit skenerom ;) takto ich aj vypnem a mam kratsie menu.. do Favorite dam co mi treba a rychlost a lahkost vetra ;) takze za mna nie ;) dikes
1.10.2013 10:22
DRackGtak som konecne v Mcomannderi.. vivat tieto light paradne systemy a textove zobrazovace prikazy atd... ako keby som bol spat v casoch MSDOSu :d haha pecka.. dikes MIA.. idem skuknut tu smb ;) ci to pojde
[QUOTE=mia;467982]V Infinity Midnight Commander nenajdeš. Musíš se přihlásit z počítače telnetem (příkazový řádek -> telnet ) a tam zadat příkaz "mc". Pak ti naběhne něco jako Total Commander a budeš moct procházet komplet filesystém linuxu na Infinity.
---------- Doplněno v 22:13 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:10 ----------
Pro KamilZ: o tenhle případ nejde, Samba se v Infinity normálně konfigurovat nedá, sdílí to buď celý harddisk nebo nic. A Midnight Commander pro Windows v tomhle opravdu nepomůže :-)[/QUOTE]
2.10.2013 09:51
cenyczto: Mia
Pouzival bych autoscan kdyby to nezlobilo. Ze zacatku jsem pouzival moznost vlastnich fotek jako sporic obrazovky, na kterou to je potreba.
DRackGinak neviem co som spravil v tom OS ked som tam cez mc kukal ale nejde sa mi dostat na evolveo z pocitaca.. nevie nacitat nasherovane C.. takze som to asi nejak vypol ze? :((
3.10.2013 05:38
hafcaPadla tady zmínka o šetřiči, jak to s ním vlastně je, kam s fotkami? Udělal sem složku Fotoalbum, tu ale šetřič nevidí. Tak jsem fotky přes Vícenásobný výběr naklikal do druhého okna a dal uložit fotoalbum. Jenže ve výběru šetřiče se stejně nic neobjeví. A návod zase cudně mlčí.
6.10.2013 12:43
DRackGneviete nahodou preco sa mi neda dostat s os WIN do evovleo? celkovo asi budem mat zle nastavene sto shareovanie.. nemozete pls niekto sem skopcit smb.conf a aj tie ostatne ktore sa nachadzaju v tmp/smb/ ako anonymous a users.
dikes
moje vyzeraju vid priloha.
EDIT: problem c2. chcem isntalvoat HDMI CEC a zbehnu iba 3 riadky a potom sa vrati spat do kona servisov a nic.. :(
cenyczTo:Hafca
Musis mi povolene automaticke prohledavani disku. Pro sporic me slo nastavit jenom ta alba, ktera se ukazala ve slozce fotografie. To prohledavani chvili trva, nez se tam neco ukaze.
To: DRackG
Nevim :) Zkusil bych jestli ti z windows projde na evolve ping a telnet na porty 139 a 445. Soubory jsou v priloze. Jo a jeste muzes na evolve zkusit netstat jestli na tech portech posloucha a jestli ti jede samba.
DRackGtak asi som dosiel co to bolo.. zapol som na evolveo samba security na ON... ked som to vypol... tak to uz ide... ehm.... houston where is problem? :))
9.10.2013 06:11
miaDal jsem dohromady první "betaverzi" po asi pěti sestaveních. Něco je tam asi jinak než v devítkovém firmwaru, možná práva k souborům či co... pokaždé se mi to restartovalo, ještě než se to dostalo k init obrazovce. Už je to OK a můžu testovat. První dojem je vcelku příznivý, zatím mi to ještě nehodilo držku, televize se chová jinak (líp) než u 10439, poslední kanál zůstává zachovaný i po restartu Infinity a na rozdíl od 9739 neskáčou rádia mezi TV kanály. Problémové AVI (DivX5 a DivX3) mi to přehrálo bez protestů, zatím jsem ještě nenašel film, který by to nepřehrálo. Nezkoušel jsem nahrávání z TV, k tomu se asi dostanu až zítra. MOS a XLIVE šlapou jako obvykle OK (teda to co z nich používám). Omlouvám se, nebude to asi hned tak venku, nemám moc času, ale snad o víkendu to bude lepší...
9.10.2013 07:06
hafcaMám ještě jeden dotaz. Kolega se mi ptal, jak je to s BR disky. Přinesl na přenosném disku ISO kde jsou v rootu dvě složky, BDMW a CERTIFICATE. I když mám v Infinity zapnuté BD menu lite, tak se do žádného menu nedostanu a disk se rovnou spustí. Navíc zvuk je jen stereo i přesto, že jde optikou do receiveru co umí 5.1 i 7.1 a běžné mkv nebo DVD dekóduje.
10.10.2013 12:25
keko01[QUOTE=mia;468936]Dal jsem dohromady první "betaverzi" [/QUOTE]
hafcaTak si hraju a zatím dobrý, děkuji za novou verzi.
U většiny BR disků funguje i to BR menu.. Pořád mi ale nejde z BR přes optiku jiný zvuk než to stereo. Přitom, když stisknu klávesu zvuk, objeví se mi že je tam DTS stejně jako při stisku klávesy info. Výstup jsem zkoušel nastavit na RAW i LPCM. Opravdu nikdo neví čím by to mohlo být?
13.10.2013 10:48
miaBohužel nemůžu sloužit, nevlastním ani Bluray ani zesík s optickým vstupem. Dokonce ani s digitálním ne.
15.10.2013 04:54
keko01Mia, este raz dik za fw. Este som sa k tomu ale nedostal.
Mam ale este dalsiu otazku. Nemate niekto rozchodeny nejaky iny dialkovy ovladac s tymto zariadenim. Mam celkom dobry dialkac k AV receiveru, ale potrebujem kod. Samozrejme v DB vyrobcov nie je, takze musim najst podobne zariadenie (AV receiver ich podporuje celkom dost).
Jediny vyrobca, ktory Evolveo priamo podporuje je Logitech, on ale nastavenia uz posiela priamo do ovladaca, takze tudy cesta nevede..
nejake napady?
Dialkove sa kody samozrejme ucit nevie..
15.10.2013 10:10
miaNajít kód k dálkovému jsem zkoušel, ale na obyčejném univerzálu se nechytlo nic. Musel jsem kódy naučit Emgeton C3. Ten samý problém jsem měl s projektorem Epson, taky ho univerzál neumí a taky jsem si musel půjčit originál a nahrát do Emgetonu.
19.10.2013 10:17
hafcaJeden postřeh ze včerejšího večera. Nahrával se program z Primy a zároveň sledoval film mkv z PC. To, že mi nahrávání zastavilo film a musel sem se na něj proklikat, na to už si pomalu zvykám. Ale po cca 20ti minutách od začátku nahrávání najednou bez varování zelená obrazovka a pomohlo až vypnutí ze sítě. Pozici, kde byl film si to samozřejmě nepamatovalo.
20.10.2013 06:11
miahafca: tahle chyba se táhne už od nejstarších verzí firmwaru, psal jsem kvůli ní do Abacusu (nejen já), a odpověděli, že popis chyby zaznamenali a předávají k vyřešení. Evidentně se nevyřešilo nic. Nevím kam napsat, aby s tím číňani začali něco dělat. Já to nevyřeším, to je "vlastnost" hlavní aplikace DvdPlayer :-(
20.10.2013 06:57
hafcaNeber to prosím jako výtku k Tobě. Tobě patří velký dík za to, co proto děláš.
Já vím, že se tu o tom něco psalo, ale měl jsem zato, že to dělalo při nějaké specifické příležitosti. Jak je vidět, problém trvá a oni se na to vybodli.
27.10.2013 05:42
keko01Caute,
Ake dosahujete rychloati v lokalnej sieti ak to pouzivate ako Nas. Mne to ide ukrutne pomaly (do 500kb/s). Pritom aj pc aj evolve napr z netu tahaju do 3 mb/s. (Pc na wifi/n a evolve na 100 MB kabli).
Pripojenie na SMB alebo FTP.
Dik
2.11.2013 04:18
hafcaMěl bych dotaz na zkušenější, jak se vlastně dá využít konektor USB3? Kabel sice dodávají, ale na přenosný disk se použít nedá a jiné použití mi nějak nenapadá.
3.11.2013 10:12
keko01Je kvoli prepojeniu s PC. Inak, skoda ze ten disk tam nejde..
A mia, tento dotaz na teba. V moservices je jedna sluzba na remote synchro casu. Ona sa sice nastartuje, ale cas synchronizuje az po pripadnom restarte (asi nema konektivitu na zaciatku).
P.S.
Trochu mě u nové verze zarazila nová grafika menu (šedo-červené ikony), která vůbec nekoresponduje se zbytkem prostředí, nevím co to číňana popadlo :(
Neexistuje náhodou jednoduchý způsob, jak si to změnit a nakopírovat původní modré?
4.11.2013 04:51
miaTo nenapadlo Číňana, prostě se mi ty ikony líbily, tak jsem je tam vmontoval :-) Způsob jak nakopírovat nové existuje, ale jednoduchý moc není.
5.11.2013 09:40
viper37Aha... :) Tak si na tu nekonzistenci holt zvyknu, pokud to není jen o jednoduchém přenesení původních ikon "někam", tak tě tím nebudu zdržovat.
Každopádně ještě jednou díky za FW!
9.11.2013 07:42
hafcaTak nevím, ale mám pocit, že ta bestie si žije svým vlastním životem. Sama se bez důvodu pouští nebo se po skončení nahrávání zapomene vypnout. K tomu se přenastavuje čas sám od sebe na divný, ničemu neodpovídající čas.
Dá se nějak zablokovat samočinné nastavení času? Chtěl bych to zkusit, jestli je za tím tohle nebo ještě něco jiného.
18.11.2013 08:09
czervvZdravím,
chtěl jsem se zeptat uživatelů rekordéru Infinity Twincoder - rozhodoval jsem se mezi Xtreamer Prodigy a tímto. Po přečtění několika diskuzí a recenzí jsem se rozhodl pro Infinity Twincoder. Jakou velikost HDD by jste mi doporučili do tohoto MMC. V PC mám teď 500GB, který budu vyměňovat SSD diskem a zbude mi. Myslíte, že by mohl stačit na nahrávání z TV? Rodiče jej budou využívat zejména na nahrávání DVB-T plus občas na něm budou sledovat nějaké filmy (maximálně 50GB bude uloženo na disku).
Nebo zkusím položit otázku trochu jinak. Kolik prosím zabere 1 hodina záznamu z TV? Jde nastavit kvalita záznamu, popř. výstupní formát?
Díky za odpověďi
CZervv
20.11.2013 02:46
MagogoDobrý deň.
Chcem sa opýtať majiteľov Evolve infinity po doterajších skúsenostiach a problémoch,kúpili by ste si ho znova? A aký najväčší dátový tok sta na ňom prehrali?
20.11.2013 03:55
keko01ja som to uz niekde pisal, ale pre mna je to z tych co som mal najlepsie MMC (hlavne za tu cenu - ja som ho dokonca kupil ako bazarovku v Alze s 1 rocnou zarukou za 60 eur).
Prehralo mi zatial uplne vsetko (k datovym tokom sa ale neviem vyjadrit).
20.11.2013 10:01
vivid.sk[QUOTE=Magogo;473282]A aký najväčší dátový tok sta na ňom prehrali? [/QUOTE]
Ten nieje dolezity. Dolezity je profil a Ref-Frames daneho videa.
22.11.2013 09:00
polheinAhojte,
používam FW od mia a chcel by som sa spýtať na 2 veci:
1.) Ako nainštalovať alebo spustiť Midnight Commander v Evolve?
2.) Zistil som, že pri vypínaní prístroja nie sú odpojené korektne disky čo spôsobí, že pri pripojení disku k PC hlási Windows poškodený filesystem a chce ho skenovať. Keď pred vypnutím odpojím manuálne disky tlačítkom na DO a vypnem prístroj, všetko je OK. Moja otázka znie: Je možné pridať skript alebo aplikáciu, ktorá pri vypínaní prístroja korektne odpojí disky?
8.12.2013 07:59
DRackG[QUOTE=polhein;473468]Ahojte,
používam FW od mia a chcel by som sa spýtať na 2 veci:
1.) Ako nainštalovať alebo spustiť Midnight Commander v Evolve?
2.) Zistil som, že pri vypínaní prístroja nie sú odpojené korektne disky čo spôsobí, že pri pripojení disku k PC hlási Windows poškodený filesystem a chce ho skenovať. Keď pred vypnutím odpojím manuálne disky tlačítkom na DO a vypnem prístroj, všetko je OK. Moja otázka znie: Je možné pridať skript alebo aplikáciu, ktorá pri vypínaní prístroja korektne odpojí disky?[/QUOTE]
Ahoj. 1. Daj si services cez http://ipadresa:80 a tam najdi v moservisoch midnight commander. Pravym na tu ikonu a instal. Potom cez napr putty a port 23 spustis prikazom mc ako root. Root ma heslo toor ak sa nemylim ;) ale musis mat miov fw ;)
2. Mne to robi iba ked to vypnem nekorektne teda nahle zo zasuvky napr alebo vypadok el prudu.
Drackg
9.12.2013 11:09
keenyZdravím.
Mám problém s titulkami. U väčšiny filmov či už v mkv formáte alebo dvd sa nesprávne zobrazuje diakritika v titulkoch, ktoré sú s filmom. Písmená s diakritikou mi zobrazuje ako viac znakov a zle sa to číta. Dá sa s tým niečo robiť? Riešim to zatiaľ tak, že dám v prístroji hľadať titulky, no je to zdlhavé, kým nájdem tie správne prípadne ich musím ešte časovať. Robilo mi to pred aktualizáciou firmwaru aj po nej.
Vďaka.
9.12.2013 11:33
hafcaNa dálkovém ovladači stiskni tlačítko SUBT co je pod modrou klávesou a přesuň se na pravou stranu kde máš nejspíš zarámované Středoevropské. Posuň se nahoru o jednu pozici výš než je GBK. Tam jsou UTF8 a s těmi by to mělo být vpořádku.
29.12.2013 11:32
hafcaNapadlo mě, podívat se co je nového na stránkách Evolveo. A co nevidím, nevidím nic, žádnou zmínku o Infinity TwinCorder HD. Vypadá to, že podpora v tichosti skončila a neduhy na které jsme si stěžovali, ty nám zůstanou nevyřešené. Zasekli to docela brzy. :mad:[h=1][/h]
2.1.2014 08:01
DRackGtak to nas pekne "zapalili" :(
kazdopadne... mam dalsiu otazku keby ste niekto vedel preco nejdu prehrat serialy z LIVE CZ napriklad pre JOJku Panelak a to tak ze sa to takmer vzdy po istej dobe vypne same a nikdy to neprehra do konca..
dakujem
[QUOTE=hafca;477502]Napadlo mě, podívat se co je nového na stránkách Evolveo. A co nevidím, nevidím nic, žádnou zmínku o Infinity TwinCorder HD. Vypadá to, že podpora v tichosti skončila a neduhy na které jsme si stěžovali, ty nám zůstanou nevyřešené. Zasekli to docela brzy. :mad:[h=1][/h][/QUOTE]
6.1.2014 01:05
keko01Drak, to je kvoli zachovaniu duseveho zdravia :)
14.1.2014 10:18
vulkan99Mam infinity s dvbta mam nasledujuci problem.
dvbt nepouzivam lebo je v podstate nepouzitelne. Bez poriadnej anteny nenaladim ani jednu stanicu. Ale to by mi nevadilo. Problem je, ze pokial nemam ziadnu stanicu, tak nefunguje synchronizacia casu a infinity si cas nepamata, takze po spusteni je tam stale rok 1959 alebo nieco podobne. Na radu co tu bola od mia som si zapol v moServices "Remote date and time sync". Ten sice cas nastavy, ale len ked ho restartujem (teda ked restartujem ten modul). Na pripojenie do internetu pouzivam wifi. Po nastartovani Infinity sa teraz deje to, ze automaticka synch. z dvbt je neuspesna (neviem ju vypnut) a "Remote date and time sync" cas nenastavi, zrejme kvoli tomu, ze este nie je wifi pripojene k internetu. Ked sa wifi pripoji k internetu, tak sa cas stale nenastavi. Jedina moznost ako ho zmenit je ist do servisov a restartovat "Remote date and time sync". A ak toto vsetko neurobim, tak mi Infinity zamrzne pri pripojeni na sietovy disk.
Da sa nejako vypnut ta synchronizacia casu v dvbt, pripadne vypnut cely tuner?
Da sa nejako nastavit "Remote date and time sync" aby synchronizoval cas v intervaloch napr. kazych 30 sekund?
Nejake ine rady?
Dakujem
16.1.2014 10:51
keko01[QUOTE=vulkan99;479487]
Da sa nejako nastavit "Remote date and time sync" aby synchronizoval cas v intervaloch napr. kazych 30 sekund?
Dakujem[/QUOTE]
mam uplne rovnaky problem. Sice nemam problem s externym diskom, ale len trosku mensi - nefunkcny torrent klient, resp. hrozne pomaly, kedze kvoli nespravnemu cas nevie aktualizovat zoznam peer-ov.
jedine riesenie, ktore ma napadlo, je dat mmc na kabel (comu sa chcem vyhnut).
20.1.2014 01:02
NeppAhoj všem,
mám na vás prosbu, nejde mě přehrávat některé filmy a některé se sekají. Mé zapojení je 2x Evolve Infiniti - Routerboard Mikrotik - NAS Synology 213, vše je CAT5e. Přehrávání je přes NFS. Stává se to výjimečně, ale prostě některé filmy spustím a on opět spadne, nebo se seká jako by nestíhala linka, ale to je na 1Gb blbost. Pokud ten nepřehratelný/padající nahraju na disk v Evolveu tak to jede z NASu nikoli. Tek kousající se jsem takto nezkoušel, není místo na disku. Děkuji za pomoc
20.1.2014 01:46
DRackG[QUOTE=Nepp;480016]Ahoj všem,
mám na vás prosbu, nejde mě přehrávat některé filmy a některé se sekají. Mé zapojení je 2x Evolve Infiniti - Routerboard Mikrotik - NAS Synology 213, vše je CAT5e. Přehrávání je přes NFS. Stává se to výjimečně, ale prostě některé filmy spustím a on opět spadne, nebo se seká jako by nestíhala linka, ale to je na 1Gb blbost. Pokud ten nepřehratelný/padající nahraju na disk v Evolveu tak to jede z NASu nikoli. Tek kousající se jsem takto nezkoušel, není místo na disku. Děkuji za pomoc[/QUOTE]
Ahoj. tu si si v podstate sam odpovedal na otazku. Skus ten isty film nahrat priamo na disk ktory mas v evolveo alebo pripojeny USB a aspon za prve zistis ci je to Evolveom alebo uz kdekolvek v sieti.
dr.
20.1.2014 08:58
NeppTo mě také napadlo, že to asi bude v síti, když to z disku přehraju. Ale proč, když 98% věcí hraje v pořádku, tyhle dva nejdou, čím by to mohlo být? To by mě zajímalo.
25.1.2014 01:20
hafcaZkus si stáhnout na http://mediaarea.net/cs/MediaInfo MediaInfo a porovnej ty soubory co nejdou s těmi co jdou. Možná mají tak velký datový tok, že ta síť opravdu nestíhá.
27.1.2014 08:33
mia
Nepp:
je potřeba si uvědomit, že Infinity nemá gigabit. Teda má, ale je tam pro srandu králíkům. Kvůli chybě v návrhu Realteku se zařízení dostane s rychlostí jen opravdu lehce přes 100Mb. Ze začátku jsem nechápal, proč mi zařízení dělá doma psí kusy (odpojování, restarty...) a v práci se chová korektně a pak mi došlo, že doma mám gigabit a v práci jen 100Mb, tak jsem ho doma přepojil do stovkového switche a bylo po problémech.
28.1.2014 10:54
Nepp[QUOTE=hafca;480398]Zkus si stáhnout na http://mediaarea.net/cs/MediaInfo MediaInfo a porovnej ty soubory co nejdou s těmi co jdou. Možná mají tak velký datový tok, že ta síť opravdu nestíhá.[/QUOTE]
ten druhý, který se trhal, jsem už shlédnul v NTB přes WiFi a úplně bez problému, ale už jsem ho smazal.
---------- Doplněno v 22:54 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:51 ----------
mia:
tak to mě trochu nakrkli, bral jsem to i kvůli tomu gigabitu, nicméně jsem i tak spokojen. Už mám doma dva. Nicméně je mám oba píchlé do Mikrotiku a gigabit funguje bez problému, vyjma těchto dvou případů.
3.2.2014 02:58
cenyczZdravím,
tak sem právě zjistil - možná pro vás známou věc - že YouTube na Evolve se dá ovládat ze smatphonu :)
Mnohem pohodlnější než mačkat písmenka přes dálkový ovladač...
Čeny
3.2.2014 05:47
keko01[QUOTE=keko01;479635]mam uplne rovnaky problem. Sice nemam problem s externym diskom, ale len trosku mensi - nefunkcny torrent klient, resp. hrozne pomaly, kedze kvoli nespravnemu cas nevie aktualizovat zoznam peer-ov.
jedine riesenie, ktore ma napadlo, je dat mmc na kabel (comu sa chcem vyhnut).[/QUOTE]
No, tak som to predsa len vyriesil. Vymontoval som tuner, ktory aj tak nepouzivam a hla cas to zacalo synchronizovat s netom aj po pripojeni na wifi. A stalo sa to pre mna najlepsie mmc pod slnkom :)
9.2.2014 11:03
hafca
Nepp
Neměl jsem to na čem zkusit, ale už jsem našel film, které má alespoň podobný bitrate jako ten co se ti seká. Tak vysoký jako máš ty jsem nenašel. Tohle mě jede bez problémů, ale mám jen 100Mb síť.
[QUOTE]Formát : Matroska
Format_Version : Version 4 / Version 2
Velikost souboru : 9,06 GiB
Duration/String : 1h 53mn
Celkový BitRate : 11,4 Mbps
Encoded date : UTC 2014-01-30 02:16:10
Použitý software : mkvmerge v6.7.0 ('Back to the Ground') 64bit built on Jan 8 2014 15:10:52
Enkódoval : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.1
Video
ID : 1
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : High@L4.1
Format_Settings_CABAC/String : Ano
Format_Settings_RefFrames/String : 5 frame
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration/String : 1h 53mn
Bit rate : 9 273 Kbps
Šířka : 1 920pixely
Výška : 800pixely
Poměr stran : 2,40:1
Frame rate : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.252[/QUOTE]
20.2.2014 04:55
hlousekmnevite někdo jak by sli a odkud doplnit kodeky mam poslední firmware od mia na twin HD a stále casteji se me stava ze si moje infinity nerozumi ze zvukem třeba u tohohle souboru
MediaInfo
Format: AVI
Format/Info: Audio Video Interleave
Format profile: OpenDML
File size: 1.92 GiB
Duration: 2h 13mn
Overall bit rate: 2 053 Kbps
Movie name: Downloaded from RARBG.COM
Writing application: Lavf55.22.103
Comment: Downloaded from RARBG.COM
Video
Format: xvid
Codec ID: xvid
Bit rate: 1 594 Kbps
Width: 720 pixels
Height: 405 pixels
Display aspect ratio: 16:9
Frame rate: 24.000 fps
Bits/(Pixel*Frame): 0.228
Stream size: 1.49 GiB (78%)
Title: 12 Years a Slave (2013) - Release for HDCLUB
Audio
Format: AC-3
Format/Info: Audio Coding 3
Codec ID: 00001000-0000-0020-8000-00AA00389B71
Bit rate: 448 Kbps
Channel(s): 6 channels
Sampling rate: 48.0 KHz
Bit depth: 16 bits
Compression mode: Lossy
Stream size: 429 MiB (22%)
Interleave, duration: 32 ms (0.77 video frame)
Title: AC3 5.1 English
21.2.2014 09:38
honza.eZdravím, mám otázku k Evolve Infinity TwinCorder HD. Zvuk mi funguje pouze přes SPDIF. Přes HDMI ne. Netušíte v čem může být problém?
21.2.2014 10:15
hafcaMoc možností asi není, ale nejpravděpodobnější bude špatné nastavení. V menu Audio si zkus nastavit jiný režim.
22.2.2014 11:46
hlousekmasi někdo netusi jak doplnit u Evolve Infinity TwinCorder HD kodeky aby to zvládalo prehrat věci které to uz neumi
4.3.2014 06:29
SeidlAhoj,
nevíte někdo proč skončil prodej tohoto zařízení? Vždyť za něj nemají žádnou náhradu...
26.9.2014 12:53
NeppMěl bych velikou prosbu na Mia. Nešlo by prosím do firmwaru nějak zakomponovat aplikaci Spotify? Nejde mi spustit ve Webovém prohlížeči ani nainstalovat jako aplikaci. Moc moc děkuji.
6.11.2014 09:48
SeidlDobrý den,
koupil jsem toto zařízení a chtěl bych se zeptat jaký by jste mě doporučili instalovat firmware? Z diskuze je mě jasné, že určitě některý od MIA, ale který? Mám stažené 9739 a 10763. Máte někdo zkušenosti, který je stabilnější? Plánuji časté nahrávání z TV tuneru, proto je důležitá hlavně stabilita této části. Děkuji.
20.11.2014 06:33
SeidlDobrý den,
ještě jsem se chtěl zeptat, zdali je možné vypnout modrou diodu, ruší mě při sledování filmů?
SeidlRoPo díky za radu, to mě napadlo taky :-) Ale chtěl jsem vědět, jestli neexistuje elegantnější řešení.
Ještě bych měl jeden dotaz. Zkoušel jste někdo odpojit větráček? Přes den je to v pohodě, ale v noci ho slyším a ruší mě. Jak moc infinity "hřeje"? Dík.
24.11.2014 09:19
DaddoAhojte. Mam uz dlhsu dobu FW od Mia - v10.1.5 r10763, je skutocne vynikajuce, ale co mi vadi, ze neviem vyhladavat v suboroch podla mena. Mam filmy zatriedene podla zanrov a chcel by som aby som sa vedel k filmu dostat podla casti nazvu suboru. Da sa to?
Dakujem za odpovede.
28.11.2014 09:03
DeputyZdravím.
Pořídil sem si Infinity bez DVB-T tuneru (už s nahraným V10.1.5r10763 fw) a jakožto tvor zvídavý bych měl nějaké dotazy k jeho užívání:
- interní hdd. Naformátoval jsem ho ve Windows na jeden NTFS oddíl. Zde v diskuzi jsem tuším viděl, že se má nechat naformátovat samotným přístrojem aby vznikla nějaká linuxová partition. Je to nutné a mám to provést ?
- premium apps -> česká vlajka -> archivy Čt, prima, stream, jakýsi mixer ... nic z toho nefunguje ... UNABLE_SERVICE (píšu to zpaměti, nejspíš nejsou názvy a texty úplně správně)
16.12.2014 06:57
SeidlTak ohledně stability tuneru a nahrávání si odpovím sám. Pokud chcete centrum používat také jako rekordér, tak určitě je vhodnější firmware 9739 od MIA. S novějším si zařízení dělalo co chtělo. Jednou proběhlo nahrávání v pořádku, jindy se nahrál jen jeden pořad, druhý ne a někdy se nenahrálo vůbec nic. Také čas byl pokaždé rozhozen a to i po synchronizaci s ČT1. Proto za sebe jednoznačně doporučuji starší firmware.
To MIA: Budeš ještě někdy upravovat firmware pro Infinity nebo jsou verze 9739 a 10763 poslední a konečné? Dík
Alois
12.10.2015 11:46
hafcaPoslední verze opravdu blbla. Dal jsem tam poslední originální firmware a začalo blbnout taky. Sám se zapíná, nebo se po nahrávání nevypne, případně nic nenahraje.
Chtěl jsem tam dát tu verzi 9739 od MIA, ale mám uložené dvě různé verze. A teď je otázka, která je ta správná. Je to
infinity-9739-mia-mos-xlivecz
nebo
infinity_mia_9739_280513
? Předpokládám, že je to ta prvně uvedená, alespoň podle jejího data a podle toho, že je delší.
Můžeš to potvrdit?
Dík
18.10.2015 05:24
SeidlAno mám nainstalovanou první verzi.
---------- Doplněno v 17:24 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:19 ----------
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je možné přístroj "naučit" přehrávat videa v novém formátu Hx265 / HEVC? Když jsem je zkoušel přehrát, vždy mě to spadlo do hlavního menu. Díky.
18.10.2015 05:29
KamilZTipoval bych, že na to nebude mít potřebný výkon. Chipset to nepodporuje (na úrovni HW) a softwarově to nezvládne, je to stará plečka.
18.10.2015 05:34
SeidlTak díky...
1.12.2015 09:55
BeepBeeepAhoj,
doufám, že Evolve infinity ještě není mrtvé téma, nemám pro něj rozumnou alternativu.
Jak jste na tom s funkčností archivů ČT ? Mě nejedou :-( Je nějaký alternativní FW, ve kterém to aktuálně chodí a který zároveň umí nahrávat?
Jde nějak nastavit, aby při plánování nahrávání z EPG byl čas jiný než start -10 minut a konec + 10 minut?
Děkuji všem za rady.
17.1.2016 08:40
satinstZdravím.
Chtěl jsem se zeptat na radu. Mám více než 3 roky infinity a včera mě z ničeho nic zůstalo kouslé (svítlila modrá dioda, obrazovka černá) nešlo vypnout jinak než vytáhnout napájení.
Po zapojení napájební a zapnutí začně na obrazovce svítit jen nápis evolve a nic dál. Zkusil jsem vyměnit i zdroj ale pořád stejné.
nemáte s tím někdo zkušenost? půjde to nějak opravit (resetovat) nebo je po něm?
Díky
18.1.2016 08:10
Deputyzkusil bych odpojit všechny usb zařízení a interní hdd a pak hard reset (podržením tlačítka na přístroji)
18.1.2016 06:24
satinstNo připojené tam nic nemám kromě sítě. Zkusil jsem ten restart ,ale nic. pak jsem zkusil přehrát firmware a vypadá to že to nakonec pomohlo.
18.7.2017 08:25
DeputyNetušíte někdo jak se u toho přístroje dá nastavit region? Odmítá mi přehrát bluray rip s odůvodněním, že je pro region B.
15.3.2020 11:44
pria[QUOTE=Seidl;516900]Ano mám nainstalovanou první verzi.
---------- Doplněno v 17:24 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:19 ----------
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je možné přístroj "naučit" přehrávat videa v novém formátu Hx265 / HEVC? Když jsem je zkoušel přehrát, vždy mě to spadlo do hlavního menu. Díky.[/QUOTE]
Pánové, já se do toho fleshovacího módu vůbec nemohu dostat. V zipu souboru "infinity_9739_mos_xlivecz_mia" se píše:
"Vybalte soubor "install.img" na prázdnou flashku. Vypněte Infinity. Zasuňte flashku do Infinity. Stiskněte a podržte zapínací tlačítko, dokud nezačne pomalu modře blikat."
Ale ať tlačítko držím, jak dlouho chci, světlo nezačně pomalu blikat, svítí modře a na obrazovce je stále nápis EVOLVE. Nějaký nápad, co se děje? Flashky jsem zkoušel několikery, zasunuji do konektoru na boku...
15.3.2020 12:09
hafcaUž jsem ti odpovídal na androidforum, ale přidám ještě jeden postřeh sem. Nemáš náhodou tu flešku formátovanou v NTFS? Co si pamatuji, měla by být na FAT nebo FAT32.