Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Satelitní přijímač HD

artam (1147)|20.3.2009 13:29
FW nenahradi CW modul u vsetkych sat prijimacov. Ale konkretne ked sa pytas na Vantage, tak ten ma univerzalne citacky a po nahrati EMU FW (co je neoficialny FW urceny pre "piratsky" prijem) sa odomknu pre CW. Do jednej vlozis Skylink kartu a do druhej napr Gital.
Usetris prachy za Cryptoworks dekoder... ale nevies dna ani hodiny, dokedy to bude cez EMU fungovat.
losos (2977)|20.3.2009 15:41
Paní Klárko, snaží se vás zmást, ale nedejte se ! :)
V té první odpovědi vám např. artam neodpověděl snad ani na jednu otázku správně = tedy přesně ! Později to částečně napravil, já vím, ale asi z toho máte řádný guláš. Nebudu to tady rozebírat stále dokola, poslal jsem vám soukr. zprávu a Skype...

Doplním jen něco o Diablu, Diablo prý NELZE použít u všech přijímačů, co mají CI sloty, některé s ním nespolupracují. (HD přijímače Topfield a Vantage ano, a také Comag a Octagon). Někde jsem také viděl (asi na cssf v sekci Diablo) seznam přijímačů, které s Diablem spolupracují, ale o těch čtyřech to vím proto, protože jsem si to osobně ověřil - obvykle se o tom zmiňují autoři i v recenzích). Také v Diablu se mohou použít karty Skylink, atd..., ale nedoporučuji to dělat, protože Diablo v HD přijímači velmi hřeje...
Diablo v sobě obsahuje EMU, proto je jeho použití obzvláště výhodné pro přijímače bez EMU. Navíc umožňuje příjem i dalších (jiných) programů, které běžné EMU neumožňuje - např. 16 HD programů na 1°W v Conaxu. Stačí navštívit sekci Diablo na cssf, nebo AB-fóru a tam se dozvíte vždy momentální aktuální stav, co právě funkční je...(co jede a co ne). Teď právě "zprovoznili" dva HD programy na 7°E.
Já vím, k trvalému sledování to není, protože to není česky, ale dokud nebudou české HD programy na Skylinku (za přijatelnou cenu), tak se zatím můžeme "kochat" aspoň tím, co je teď možné... o nic jiného nejde, jen o podívání...

Cryptoworks moduly nemusíte pro dvě karty kupovat dva. Stačí jeden (dvojitý) Twin Easy TV Mascom, do něj lze vložit dvě karty - jednu velikou a jednu SIM...- na peníze to vyjde nastejno..., ale ušetříte jeden CI slot např. pro další modul (třeba diablo) s další kartou, či dvěma kartami...

K Vantage HD 8000S není třeba kupovat Cryptoworks moduly, obejde se bez nich, má dvě čtečky, které se s patřičným firmware stanou univerzálními a stačí do nich vložit karty Skylink, nebo Gital, nebo UPC direct a CI sloty zůstanou volné pro další možné využití, např. pro Diablo, nebo jakékoliv jiné moduly.

Další podrobnosti na Skype....ahoj.
JSM1 (52)|20.3.2009 18:32
4)pokud vyměním můj stávající SD přijímač za HD přijímač, poznám na TV (LE40A656) rozdíl v kvalitě obrazu (ten mám teď mírně rozmazaný) i u těch programů, které se nevysílají v HD? Vím, že to poznám např. na NOVA HD, ale co takové ČT1 apod. Nebo u těchto programů nesejde na tom, jestli mám SD přijímač (připojený skartkou asi za 150,- .... děs, já vím) a nebo HD přijímač HD připojený přes HDMI.......tady mi jde o to, že když vyměnít ten přijímač, jestli se mi zlepší obraz jen na jednom programu, nebo se mi zlepší obraz i u těch ostatních i když nejedou přes HD.

5) U těch "obyčejných SD programů" je nějaký rozdíl v kvalitě u poskytovatele Skylink a gital? Neptám se na již zmíněnou Novu, tam chápu, že poznám rozdíl z Nova HD (Skylink) a Novou z Gitalu, ale zajímá mě třeba Prima...měla by být od obou stejná ne?

6) V jakém rozlišení vysílají tyto dva poskytovatelé ty ostatní programy? Jde o rozlišení 720x576? Nebo jde o vyšší rozlišení. (opět nemyslím HD).



Každý zobrazovač maticového typu (LCD, plazma, DLP) má své vlastní (nativní) rozlišení, typicky 1280x720 pixelů (malé HD) nebo 1920x108 (full HD). Pokud má vstupní signál jiné rozlišení (např. 720x576 - SD) než je nativní rozlišení použitého zobrazovače, musí dojít k převodu videosignálu do nativního rozlišení. To může provést buď přímo zdroj videosignálu (satelit. rec, DVD/Blue Ray přehrávač, AV receiver), pak je nutné vést tento signál přes rozhraní YUV analogově nebo lépe přes HDMI digitálně. Druhou možností je, že převod provede přímo zobrazovač (TV). Současně se změnou rozlišení tzv. upscalingem se provádí i převod prokládaného signálu na progresivní tzv.deinterlacing.
Tyto operace provádějí speciální čipy, které mají různou kvalitu a tedy v praxi dosahují různých výsledků. Za současnou špičku v této oblasti lze považovat produkty od firem Silicon Optix (Realta, Reon) a Anchor Bay (VRS). Těmito procesory jsou vybaveny některé špičkové AV receivery firem Onkyo a Yamaha. Zajímavou možností je samostatný videokonvertor DVDO Edge od Anchor Bay.
Pitomec (10211)|20.3.2009 18:39
4) Záleží na tom, jak (ne)kvalitní upscaling bude daný HD receiver mít

5) U programů, které jsou "společné" (ČT, Prima, Nova, Barrandov a další) není rozdíl žádný a u těch programů, které má jenom jeden z poskytovatelů, je to vesměs bída u obou stejná (Spektrum, Nostalgia - oboje kostičky)

6) SD má max. 720x576, bohužel není vyjímkou ani 480x576 nebo 522x576 (to ale platí spíš pro UPC Direct). Navíc nejde jenom o samotné rozlišení, ale i o datový tok (DigiTV=hrůza)
Welshcorgi (141)|1.4.2009 13:23
[QUOTE=losos;200676]Mně osobně se po celoročním sledování všech možných diskuzí tady, recenze na Parabole a hl. diskuze na Cssf fóru v sekci Hardware/Vantage (nebo i Topfield) jeví jako nejlepší Vantage HD 8000S s harddiskem a větráčkem (na požádání vám to vše namontují i s patřičným firmware např. na TVdigitalne.cz). Já jej sice nevlastním, ale kdybych si teď chtěl nějaký pořídit, byl by to on - a možná to časem i udělám, pokud se neobjeví mezitím nějaké další nové eso...[/QUOTE]

Platí pořád, že pokud by ses měl Lososi dnes rozhodnout pro přijímač, byl by to Vantage 8000S HD s vestavěným diskem? Dnešního dne mě definitivně vytočila moje kabelovka a rozhodl jsem se v řádu dní poříditi satelit. Ctím pravidlo když už tak už, takže peníze pro mně momentálně až takovou roli nehrají. Tudíž... Vantage8000+karta Skylink. Doma ale nemám ani talíř za oknem či rozvody. Hodlám vše svěřit nějaké firmě z oboru. Můžeš dát radu na co dát pozor, případně svoje zkušenosti pokud jsem satelitní začátečník? Díky
losos (2977)|3.4.2009 14:07
[QUOTE=Welshcorgi;221795]Platí pořád, že pokud by ses měl Lososi dnes rozhodnout pro přijímač, byl by to Vantage 8000S HD s vestavěným diskem? Dnešního dne mě definitivně vytočila moje kabelovka a rozhodl jsem se v řádu dní poříditi satelit. Ctím pravidlo když už tak už, takže peníze pro mně momentálně až takovou roli nehrají. Tudíž... Vantage8000+karta Skylink. Doma ale nemám ani talíř za oknem či rozvody. Hodlám vše svěřit nějaké firmě z oboru. Můžeš dát radu na co dát pozor, případně svoje zkušenosti pokud jsem satelitní začátečník? Díky[/QUOTE]

Platí to pořád, zatím stále vede ligu Vantage HD 8000S. Píšu o tom dnes a denně... (zatím si jej nemohu pořídit, nemám za co, ale jednou...).
Tohle jsi si již prošel ? :
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/15722-dvb-s-s-hdd-vs-dvd-hdd-recorder

Tam se toho dozvíš hodně..., případně pošli soukr. zprávu, mám Skype s mikrofonem i webkamerou, bylo by to tak rychlejší..., ahoj.
Welshcorgi (141)|3.4.2009 14:49
Nakonec jsem se rozhodl pro Vantage 6000HD s externím diskem. Rád si věci nahrávám a archivuju a ač jsem o tom zpočátku hodně pochyboval stěží bych dvoutunerový receiver využil. Bohužel se mi nepodařilo zjistit, zdali model 6000 podporuje kopírování souborů z disku přes LAN (8000 ano), ale na začátek mi stačí. Kdyžtak potom ještě jeden 8000S dokoupím a tenhle fláknu do druhé místnosti.

Jinak forum jsem pročetl z velké časti a musím říct, že vaše názory a zkušenosti mi hodně daly. SNad vám to bude moct nějak vrátit...
jarino1978 (8045)|4.4.2009 20:51
Ten receiver mám aj ja, som s ním plne spokojný. Cez LAN síce nevie kopčiť, lebo nemá LAN port, ale nie je to handicap. Naviac, to kopčenie cez LAN je značne pomalé, osobne volím možnosť zobrať externý hadr a pichnem ho do PC a to kompčenie je naozaj krátke.Pokiaľ budeš chcieť poradiť s Vantage, kľudne sa ozvi.
Welshcorgi (141)|5.4.2009 09:57
Díky. Toho si vážím.
peca (260)|9.4.2009 10:47
[QUOTE=Welshcorgi;221997]Bohužel se mi nepodařilo zjistit, zdali model 6000 podporuje kopírování souborů z disku přes LAN (8000 ano)[/QUOTE]

vantage HD6000 nemá LAN
Respect (220)|9.4.2009 18:17
Hele a je lepsi ten vantage hd 8000 nebo dreambox dm800. Osobne mam teda vybranej ten dream
losos (2977)|10.4.2009 10:04
Je to jednoduché ! Vantage je pro všechny ty nás ostatní, co nechtějí, či nepotřebují Dreamy....
Antonín (732)|10.4.2009 10:15
Ne, tak jednoduché to není.

Dreambox otevírá cestu k poměrně velkým hromadám softu, třeba (a hlavně) sdílecího softu ve všech možných protokolehc a konfiguracích.
Kdo to potřebuje, tak má možnost jenom linuxových přijímačů a tam je rozumná volba asi jenom mezi DM800 a K910 (cena), přičemž jednodušší život bude určitě s DM800. DM8000 je zbytečné kombobombo. A drahé. IPBOXY jsou cenově jen o tak málo levnější, a přináší problémy, že když už šetřit, tak asi K910...Ale proti gustu....

Ten, kdo nepotřebuje naprosto jasně linux a ony softy, tak udělá lépe, když se do toho nebude pouštět. Vantage mu ve všech ostatních ohledech vyhoví minimálně stejně, nebo spíše i lépe, zejména v tom, že je to jednodušší na instalaci.

Zejména neočekávejte, že budete pomocí softu koukat na nějaké kanály zadarmo navíc na dreamboxech. Ta doba je nejspíše pryč. Nadobro pryč. Tu jste už propásli.
digicam (12)|25.4.2009 08:30
[QUOTE=klarka.kaja;200665]... přijímač, který není jen SD, ale už HD...
...nepotřebuji vestavěný HDD (opět ale - kdyby byl nevadí)....
...kdyby byl do 8 tis, max. kolem 10 tis...QUOTE]

A co takhle třeba Edision Argus? Umí všechno, má programovatelnou čtečku všech karet, dva CI a není drahý. Tady ho mají: http://www.swoopo.cz/elektronics/3684679bf50d84c0e.php
Pevný disk můžeš dokoupit později a software najdeš na netu habaděj.
Antonín (732)|25.4.2009 19:13
Podstata je vždycky software.
A u HD obzvláště - jsou celkem 2 (slovy dva: Anixe HD a Arte HD) programy, které můžeš přijímat na každém přístroji. Pro každý další už potřebuješ něco dalšího: karty, moduly CAM, síťové prostředí. A sw, který to oblouží. Takový sw u kterého je nejlépe nějaká dynamika, protože svět se vyvíjí věci se docela mění...tak aby ti nezbyly za měsíc dva HD programy.
(Chystá se sice vysílání německých programů ARD, SAT1, atd. ale ještě není nikde řečeno, že budou FTA i v HD. I když je to dobře možné.)
Rada: Starej se u HD přijímačů o software!
fue (6)|24.5.2009 05:13
mozem sa vas spytat kde by ste odporucili kupit vantage 6000? zatial najnizsiu cenu som nasiel na

http://www.tvsatnitra.sk/online-satelitna-technika/hdtv-prijimace/vantage-hd-6000-s?vmcchk=1

dik
vmachalik (19)|26.5.2009 13:07
Pytkin (7947)|26.5.2009 14:04
to nema siet ?
jarino1978 (8045)|26.5.2009 15:34
no a k čomu by Ti bola ?
Pytkin (7947)|26.5.2009 15:44
jarino : ja ju nepotrebujem .. ja som fanda dreamboxu a ten ju ma .. len ma to prekvapilo , lebo by som na takomto STB ocakaval , ze ju bude mat :)
jarino1978 (8045)|26.5.2009 19:17
LAN má ešte ako také využitie možno len pre IPBOX a Dreambox. Pri Vantage, Octagon a spol. využitie skoro žiadne.Prenos cez LAN strašne pomalý, sharing radšej no comment.9-)
Antonín (732)|26.5.2009 21:02
Těch přijímačů, kde má LAN smysl, protože existuje soft pro jeho využití, je mnoho. Nejen ty dva jmenované, ale to jen tak pro pořádek.
Síťový přístup ke kartám je jediný smysl sítě. Zbytek užití není tak důležitý ani přínosný.
Welshcorgi (141)|4.6.2009 14:46
Pořídil jsem Vantage 6000S s externím diskem a maximální spokojenost. Původně jsem na LANu trval, ale změnil jsem názor. Celá procedura přenesení dat je tak asi na 2 minuty. USB port je na přijímači zezadu, takže pořiďte 2 kabely a máte po starostech.
losos (2977)|4.6.2009 21:52
Také jsem si kdysi myslel, že se bez LAN neobejdu. A kupodivu, i když funkční LAN mám, vůbec jej nevyužívám, protože ta naše LAN (u TF 7710) např. neumožňuje přenos a úpravy settingu.
A protože u Vantage je přenos settingu snadný přes USB flash, tak tam je to úplně v pohodě i bez LAN ... (každý opravdu LAN mít nemusí, je to jen pro "fajnšmékry", kteří to k něčemu upotřebí).
Pytkin (7947)|4.6.2009 22:28
[QUOTE=Antonín;227630]Těch přijímačů, kde má LAN smysl, protože existuje soft pro jeho využití, je mnoho. Nejen ty dva jmenované, ale to jen tak pro pořádek.
Síťový přístup ke kartám je jediný smysl sítě. Zbytek užití není tak důležitý ani přínosný.[/QUOTE]

Jak to ? mozes robit updaty cez siet , mozes doinstalovavat pluginy , skiny , software .. atd .. mozes si stahovat cez siet nahrate veci z disku a spracovavat ich v pocitaci .. ATD ATD ..

SIET JE NUTNOST .. Satelit bez siete by som si nikdy nekupil ...
losos (2977)|13.6.2009 03:00
I když uplynulo již hodně času, stále jsem se nedozvěděl, jak je to ÚPLNĚ PŘESNĚ s nahráváním více programů najednou u Vantage HD 8000S. Zda OPRAVDU (ověřeno a vyzkoušeno !) dokáže nahrávat současně až 8 (nebo kolik vlastně) programů najednou (z jednoho a z obou tunerů) a zda u VŠECH bude karta sdílena, to jest, že se nahrají VŠECHNY (všech 8) na harddisk odkódovaně...
Asi budu nucen počkat až na dobu, kdy si jej konečně pořídím také...

P.S. - nepište sem, co je uvedeno v recenzích, ty jsem samozřejmě četl již mnohokrát... - napište případně jen své vlastní poznatky, jinak nezbude než počkat na září, až jej otestuji osobně...
Welshcorgi (141)|15.6.2009 12:20
6000 kartu sdílí. Pokud by 7000+8000 karty nesdílely to by byla pěkná oblož :D
aleycon (152)|9.7.2009 17:30
Zdravim, rozhoduji se mezi IPBOX 9000 HD se dvema tunery DVB-S2 a Vantage 8000S HD. Karta bude CSLink, dvojity LNB se dvema vystupy, chci nahravat na HDD. Zprac. nahranych souboru budu delat az na PC. Ktery prosim z nich vybrat? Diky.
losos (2977)|9.7.2009 18:22
Jedině Vantage...
aleycon (152)|9.7.2009 19:24
losos: Diky za odpoved. Muzes prosim uvest nejake duvody, jaka minus ma oproti Vantage IPBOX? Diky.
losos (2977)|9.7.2009 21:25
Měli jsme jej doma - museli jsme ho vrátit a nikdy více. Už jsem o tom psal i o Vantage. (Možná jsme měli smůlu na vadný kus, nevím - zvuk u něj rušil obraz...).
Nejvíc asi najdeš např. zde : http://www.ab-forum.info/index.php
Pytkin (7947)|9.7.2009 23:23
aleycon : preco nie dreambox ?
aleycon (152)|10.7.2009 00:35
Je takrka dvakrat drazsi nez IPBOX nebo Vantage. Cenove srovnatelny model DM 800 ma jen 1 tuner.
Antonín (732)|10.7.2009 08:15
1. Linuxové boxy nemá smysl kupovat pro laiky. Bez znalostí z toho nedostanete ani polovinu možného. A i ta půlka je řádně vyčerpá.
2. Linuxové boxy nemá smysl kupovat, pokud neužijete aktivně sítě. Škoda peněz, pokud to nesdílí.
3. DM800 nebo 8000 jsou lepší přijímače, mají lepší soft, ale kdo to nevyužije, tak to ani nezjistí.
4. Nejlevnější funkční HD linux je Kathrein 910.
5. Dva tunery jsou hodně častý a ne moc praktický požadavek. Je mnohem lepší mít dva přijímače, pro znalé lidi zejména v kombinaci s kartou DVB-S PCI. Dva tunery jsou typické řešení jen pro laika, je to drahé a málo funkční (oproti dvěma přijímačů se například nejde dívat! najednou na dva programy), ale pokud nemá někdo dost znalostí na provoz páru, pak mu nic jiného nezbude.

Závěr: pro tebe jedině Vantage.
Pytkin (7947)|10.7.2009 09:45
aleycon : potrebujes nutne 2 tunery ? DM800 je velmi slusna masinka ..

ja osobne vyzadujem na primaci siet .. bez siete by som si satelit nekupil ..
IPbox neni dakym klonom Dreamboxu ?
Antonín (732)|10.7.2009 10:03
1. IPBOX není klonem DM, je to úplně jiný stroj, jiný procesor, jiná vnitřní struktura
Zcela nekompatibilní, potřebuje to svůj soft.
2. Síť a linux je nutná výhradně pro sdílení, vše ostatní lze mnohem jednodušeji provést pomocí USB. Mít síť, aniž by přijímač sdílel je hloupé vyhazování peněz oknem pro nic za nic. Vantage navíc síť má, ale nikoliv obecně funkční linuxovou.
Pytkin (7947)|10.7.2009 10:11
siet je nutna na updatovanie firmwaru v primaci , na stahovanie nahrateho materialu z harddisku, na editovanie konfigu .. cez siet mozem streamovat video do pocitaca .. cize mam jeden satelit v obyvacke , a vecer si v pracovni mozem pustit na pocitaci telku .. samozrejme siet je vhodna na zdielanie .. cize mam v dome 4 satelity a staci mi jedna karata medzi nimi .. cez siet si do satelitu viem doinstalovat rozne pluginy , hry , skiny , doplnky .. len kliknem na ovladaci download a ukazu sa mi kategorie , vyberiem si co potrebujem .. atd atd .. bez siete ani rana ..

Chapem , ze kto nema siet , vykrikuje ze ju nepotrebuje ... Ja ju na DM mam , a musim povedat ze satelitny primac bez siete by som si nekupil ..
Antonín (732)|10.7.2009 10:37
Jsi neobyčejně veselý přispěvatel.

Dovedeš si aspoň představit někoho, kdo síť má od začátku devadesátých let a užívá ji pravděpodobně způsobem pro tebe nevídaným, a přesto tvrdí, že to není nezbytné k ničemu jinému, než pro sdílení? A že většina uživatelů sítě a linuxu neznalých nikdy bez pomoci nedosáhne ideální funkčnosti svého přijímače. A že všechno ostatní (nahrávání, přenosy, firmware apod.) je pro začátečníka jednodušší řešit přes USB.
Pokud někdo sdílí a moc tomu nerozumí, měl by si koupit, to, co mu řekne správce jeho serveru, aby mu měl kdo poradit a pomoct. Pokud nesdílí a nezná pojmy jako telnet, ftp, ip, router, gateway, putty, ping, ps, killall, tak by se měl linuxovým přijímačům radši vyhnout.
Nebo úplně přesně: NIC jimi nezíská.
Pytkin (7947)|10.7.2009 10:44
Antonin : ja teda neviem o com hovoris .. do DM das disk , pripojis na siet .. a vsetko omazite funguje .. z menu si disk naformatujes a nahravas .. vsetky downloady funguju automaticky .. detto pripojenie k disku aby si si vedel stiahnut nahravky ide bud cez NFS, FTP alebo SAMBA .. vsetko sa konfiguruje z menu primaca .. len zapnes konkretnu sluzbu a pouzijes default heslo .. nainstalujes si VLC , cez WEB sa pripojis na Dreambox , stlacis tlacitko VLC a pozeras stream na svojom pocitaci .. fakt toto zvladne male decko ..

Niekto chce behat s USB diskom .. ja davam prednost sieti ..
Antonín (732)|10.7.2009 13:09
Fakt nechápeš, co jsem napsal?

btw. a co uděláš, když ten server se softem vypnou - jenom co si pamatuju, tak serverů takto zmizelo desítky? Umíš to i jinak? A to jsi relativně znalý člověk aspoň elementárních pojmů.
Pytkin (7947)|10.7.2009 14:18
Antonin : no jak citam , tak citam , pises same kokotiny .. ze vraj je jednoduchsie prenasat USB harddisk ako pouzivat LAN .. no ja neviem .. Ak to myslis vazne , tak mi ta je luto .. Ak si zo mna robis srandu , tak co uz s tebou ..
Antonín (732)|10.7.2009 14:31
No asi je to na tebe moc složitý text, tak se tím netrap.
Pytkin (7947)|10.7.2009 14:51
Antonin : ja mam skorej pocit , ze ty necitas , co pisem ..
Antonín (732)|10.7.2009 19:26
Čítám a myslím si o tom, že jsi vulgární avšak velmi sebevědomý, přičemž znalý jenom nejzákladnějších věcí. Máte to tak pod Tatrami docela často ve zvyku. Nejsi první.
Pokud se pletu, a na svůj jediný přijímač jenom nekopíruješ software, o kterém ani nevíš, kdo jak ho udělal, ani co ten soft přesně dělá a proč, tak se omlouvám.
Skoro bych se vsadil, že tvůj dreambox se otvírá na root/dreambox...ale to jenom tak na okraj. Taky si myslím, že jsi třeba nikdy v ruce neměl ten Vantage, a že jsi nikdy nepracoval s laikem a neučil ho ovládat linuxový přijímač.
Tož tak to čítám, co tady píšeš.
Pytkin (7947)|10.7.2009 20:27
Antonin : Ja sa len snazim vysvetlit , preco by som si nekupil primac bez siete .. Proste pre mna to je jedna zo zakladnych veci , ktore musi primac mat . Nestaci mi na nom len pozerat telku .. Vantage som skutocne nevidel .. Laikovi som nevysvetloval ako sa ovlada satelit .. Ale dreambox u mna doma moja 65 rocna mama celkom bez problemov ovlada ..

Ci primac s LAN alebo bez , to uz si kazdy kto si kupuje satelit musi rozhodnut sam .. Ja som len chcel ukazat ake ma LAN vyhody .. Kazdy ma ine priority ..
kecous (3)|29.7.2009 13:49
Momentálně zvažuji nákup Ferguson HF8900, líbí se mi jeho parametry a taky jsem tu četl relativně spokojené ohlasy. Jako alternativa se mi jeví Vantage 6000, ale ten už je docela podstatně dražší. Můžete mi někdo říci, jestli Ferguson umí Timeshift? Píše se v návodu obecně o PVR při zapojeném externím disku, ale konkrétně timeshift tam zmíněn není.
losos (2977)|30.7.2009 20:53
[quote=kecous;234744]Momentálně zvažuji nákup Ferguson HF8900, líbí se mi jeho parametry a taky jsem tu četl relativně spokojené ohlasy. Jako alternativa se mi jeví Vantage 6000, ale ten už je docela podstatně dražší. Můžete mi někdo říci, jestli Ferguson umí Timeshift? Píše se v návodu obecně o PVR při zapojeném externím disku, ale konkrétně timeshift tam zmíněn není.[/quote]
Myslíš, že když koupíš levnější, tak na tom vyděláš ? Já nevím, znám jednoho (Václav Brno z Paraboly), ten jej má, zkus se zeptat jeho.
V nejhorším případě - až jej koupíš - nám sem, prosím, napiš své poznatky - mne např. zajímá, jak je to s nahráváním programů (kolik najednou a zda pro ně všechny sdílí kartu atd...). A i o tom timeshiftu...
Jo a mimochodem, timeshift mám vypnutý a vůbec jej nepoužívám...- není k tomu žádný důvod, protože kdykoliv stačí zapnout nahrávání (jedním tlačítkem) a je to... - ale já vím, že má i své výhody, protože např. se můžeš podívat na něco i "pozpátku" - má to ale i své nevýhody, např. musí stále běžet harddisk a i jiné věci...
pavol.t (2)|13.8.2009 02:39
Zdravim, potreboval by som radu, no som laik, preto prosim o zhovievavost. Co to som uz tu prestudoval ohladne satelitnej techniky (dakujem za nazorne vysvetlenu problematiku LOSOS-ovi, PATKIN-ovi, JARINO-vi1978) a chcel ba som poznat nazor kompetentnych...
Uvazujem o zakupeni satelitu s kartou SKYLINK STANDART + MULTI + mozno GITAL (kvoli NOVE) + urcite zakupim SPEKTRUM. Cize budem musiet naladit ASTRU 23,5 + 19,2 + INTELSAT 1W (DIGI TV).
Pozadujem nahravanie programov a zaroven chcem mat moznost pozerat iny program, pricom momentalne mam len SD televizor (v buducnosti bude isto HD). Cize ake su moznosti chytania signalu?

a) 3 x LNB upevnit na parabolu pomocou multifocusu
b) 1x LNB upevnit na parabolu a natacat pomocou diseqc

Otazky:

1. aku parabolu staci (80, 90 cm) na bezproblemove chytanie uvedenych programov – ja som uvazoval o toroidnej 55 alebo 90, maju 6,4 rsp. 14 kg, nebol by preto problem s uchytenim na panelaku? Ktora z toroidiek by bola postacovala?? Pripadne co vravite na MULTIBEAM T85???

2. co sa tyka chytania programov, priklanam sa k moznosti a): nemam vela casu na vysedavanie pred TV a preto mi staci fixne nastavenie preferovanych programov na danych druziciach (nepotrepim si na kvantitu, ale kvalitu)

3. konektory: TWIN alebo SINGLE LNB – viem ze ak chcem pozerat ine ako nahravat, potrebujem za istych okolnosti dva tunery v prijimaci a preto ma zmysel kupovat k SD televizoru dvojtunerovy prijimac aj s HDD (neviem ci su to uz HDTV prijimace)? Ak by bolo nutne, kupim aj HDTV prijimac, no na druhej strane ak ho nevyuzijem na SD televizore ma zmysel ho kupovat?? Ved ako kazda elektronika aj HDTV prijimac o chvilu zostarne a ked zakupim v buducnosti (za 2-3 roky) HDTV televizor upgradnem aj satelitny prijimac na HDTV, pricom sucasne riesenie by sa mohlo vyuzit povedzme v kuchyni

4. cize ako je potom mozne prepojit lubovolny satelitny prijimac s PC a v pripade potreby nahravat zvoleny program do PC a pozerat nieco ine?

5. ak by sme sa mali bavit konkretne o LNB, je vhodne pouzit dake kvalitnejsie so sumovym cislom 0,1 dB?

6. co sa tyka prijimaca, musim sa priznat, ze uz davnejsie som poskuloval po VANTAGE , siel by som povedzme aj do HD 7000S alebo 8000S, len ma zaujima ako je to s pripojenim pomocou sietoveho kabla, mozem to prepojit s PC a stahovat/nahravat filmy do PC bez problemov, ci su tam dake uskalia? Ci aku funkciu ma sietove pripojenie?

Ak by som nieco zle povedal, kludne ma opravte, ak mate iny nazor aj na zvolenu volbu 3x LNB, kludne si necham poradit, ak by ste este nieco dodali, rad si Vas vypocujem a budem vdacny za kazdu radu a pomoc. Vopred dakujem.
Antonín (732)|13.8.2009 09:19
1. Konfigurace 3xLNB plus druhá s motorem je asi nejvýkonnějí varianta satelitní antény. Jenom ji nemumí obsloužit každý přijímač. Takže je třeba vybrat s tím.
2. Požadavek nahrávat a koukat splní v celém rozsahu jenom dvoutunerový přijímač. Skoor bych řekl, že je lepší koupit dva jednotunerové...ty dvoutunerové laikům docela mohou dělat potíže.
3. Nevím, co je SD přijímač? Nějaké staré CRT? Pak nekupuj nic, dokud si nekoupíš současnou televizi. Je zcela zbytečné kupovat satelitní přijímače, přehrávače, HDD a mít k tomu CRT.
4. Síťové připojení má tři funkce (obecně):
- pohodlná obsluha, úpravy, editace
- přenášení nahraných dat (zkopíruješ to povětšinou FTP)
- přístup ke kartám někde na síti.
Poslední bod Vantage nenabízí.
5. LNB pro tvoje účely vyhoví úplně každé, i to nejhorší.
pavol.t (2)|13.8.2009 15:40
to Antonin: vdaka za reakciu, resp. za typy co si naznacil.

ad. 1) neviem ci spravne rozumiem, vravis, ze mam pouzit 3xLNB s diseqc? Ak sa mozem spytat, k comu by sluzil ten diseqc, ak budem mat 3xLNB nastaveny tak, aby som chytal stale pozadovane druzice?

ad. 2) v com mozu robit laikom dvojtunerove prijimace tazkosti, vies prosim vysvetlit?

ad. 3) k televizotu: SD bolo myslelne ako CRT – som v podnajme, TV mam 1rok a momentalne nemam financie na kupu full HD TV a kedze som odpojeny od TV signalu uz 2 mesiace, rad by som aj na CRT TV obcas nieco pozrel.
Signal bol vypnuty, lebo som v stanovenom termine nepodpisal zmluvu o znovupripojeni, (predchadzajuca spolocnost predala licencne prava na vysielanie dalsej spolocnosti). Kedze som ziadnu zmluvu nedostal, nemohol som nic podpisat, preto nemam TV signal. Mozem ist a podpisat zmluvu dodatocne, ale zaplatim pokutu za znovupripojenie 1000 sk + mes. pausal = 399 SK.
dalsia moznost je UPC = 499 SK/mesiac
dalej SATRO = kupa ich prijimacu + mesacny pausal 378 Sk / mesiac
nakoniec DIGI TV = 289 sk / mesiac
Vsetky tieto ponuky su rozsirene ponuky. Nech to beriem akokolvek, budem viac alebo menej platit za nieco, co nie je moje. Preto ak mam investovat daky mesacny pausal, po istej dobe sa mi investicia do komplet satelitneho prijimania vrati. A kedze v podnajme budem este daky ten rok, chcem mat nieco svoje. Preto hladam riesenie k CRT TV, cize som rozhodnuty nieco kupit, len sa chcem poradit od skusenych co presne mam kupit a ako to cele doriesit.

ad. 4) prenasanie nahratych dat, moze k datam pri zapojeni do rootra pristupovat kazdy clen majuci pristup v sieti, funguje prenasanie dat oboma smermi z aj do prijimaca bez problemov? A pristup ku kartam v sieti mozes troska blizsie specifikovat?

ad. 5) V akych situaciach je potrebne mat LNB so sumovym cislom 0,1 dB? Len pri prijme exotickych programov? Som myslel, ze cim lepsi budem mat LNB, tak tym kvalitnejsi signal bude pri zhorsenom pocasi, tak preco mi staci aj ten najhorsi LNB ??

ad. 6) A co s tou parabolou na dane prepojenie, je vhodna aj toroidna 55?? alebo radsej toroidna 90?