Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 16 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 227

Téma: Signál z videa přes TV kartu do počítače

  1. #1

    LD LD je offline
    Nováček Avatar uživatele LD
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Čau, jsem v tomhle úplně mimo, proto bych si ráda nechala poradit.
    Jakou si mám koupit TV kartu a jaký video, abych mohla sledovat
    kazety na monitoru počítače? Co k tomu ještě potřebuju?
    Mám malej byt a věřte, nebo ne, "opravdová" televize se mi sem
    nevejde. Zato monitor už mám Dík za případnou pomoc. LD
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Prober si tohle fórom, hlavně stránky Ivo Maška, má tam o TV kartách dost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele eso_tvf
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    5

    na to staci v principu kazda tv akrta, ktera ma koax vstup, zkus upresnit, kolik jsi do ni schopna investovat a zda to opravdu chces jen na divani, nebo treba i na nahravani do pocitace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Hlavně je dobrý vědět, že obraz na monitoru nebude k dívání, protože si monitor neporadí s prokládaným zobrazením, který se u TV vysílání (a samozřejmě i u analogovýho záznamu na pásce) používá.
    A co se týká nahrávání do PC přes TV kartu, tak to už nepotřebuje komentář vůbec - nic horšího (snad kromě smrti) člověka potkat nemůže
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    LD LD je offline
    Nováček Avatar uživatele LD
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Jde mi opravdu jen o přehrávání VHS. Z toho, co jsem tu pročetla,
    to ale vypadá, že si holt budu muset udělat místo na nějakou tu bednu...
    A za tu kartu bych v žádným případě nedávala víc než 2.000 Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Pitomec samozřejmě jenom straší a současně dělá nábor do "vyšší ligy" se zařízeními řádově o něco více dražšími... Kvalita je sice kvalita, ale současně konsum je konsum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Jsou ale TV karty, které umí zobrazovat obraz neprokládaně a ještě docela ostře! Jako WinFast TV 2000 (expert i DV) a i takto nahrávat až v rozlišení plného PAL-u, ovšem budto nekomprimovaně-což ti zabere 1filmek z TV celej 120GB disk..., nebo do přednastaveného kodeku MPEG-2, kdy je to sice max. 40MB/min, ale pak to jen stěží zedituješ (ustříhneš či vyřízneš reklamu, jedině v editirech a 1hodinu hodiny přepočítávat...) a nebo pokud máš rychlý železo (P4 od 2,4 do 3GHz), nahraješ nádherně PAL (720x576) v XviD kodeku, nebo ještě krásněji plnej PAL (768x576) což je fyzické rozlišení karty a tudíž i méně zatěžuje procák než ten menší PAL (720x576), ale plnej PAL (768x576) pak nepřehraješ ve stolním DivX/XviD přehrávači!...
    Kartu lze samo použít jako videorecorder i z externího zdroje a má opravdu i S-VIDEO IN-s vyšším rozlišením než komposit (přes cinč) a je stereo jak tuner tak audio IN-to bych ale strkal do zvukovky pokud máte Lajva nebo něco dobrého! čili lze s ní digitalizovat vodeo z VHS, S-VHS a analog kamer!
    Mimo recordingu je možné na slabších strojích (cca od 600MHz) jensledovat TV, ne nahrávat a už vůbec ne v PAL-u, jak jsem výše již naznačil!!!
    Píši ze zkušeností, neteoretizuji!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    ODSakEda: proč by mělo 768x576 méně zatěžovat procák, než 720x576?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Edo, ty jsi skutečně zázrak. Já s Pinnaclem PCTV Pro se starým Philipsem a starým Radeonem 7500VE také sleduji neprokládaně a nahrávám prokládaně (schválně) v kvalitě DVD (ať už bez nutnosti střihu MPEG nebo MJPEG na další "hraní") s řádově mnohem zastaralejší a slabší PC-sestavou, ale to co ty děláš, to prostě neumím ani popsat. Nechtěl by jsi pro poučení ostatních NA TO založit extra Thread??
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    To Mirek: Po testech jsem k tomu dospěl jednoznačně konkrétně u této karty! Již screenshoty z ní lezou jako BMP v rozlišení 768x576 a to neprokládaně! Po testech zátěže logicky, i když jsem byl nejprve překvapen, při plném rozlišení co karta umí(768x576), zatěžovala o víc jak o 10-15% méně CPU oproti sice menšímu 720x576, nejspíš to musela dopočítávat!!! To samo neplatí u 384x288! Když ti při recordu do vysoké kvality běží CPU na 99%, je každý procento dobrý, aby nevypadávali snímky a také se tím nerozcházel zvuk!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...no a u mne jede Athlonek 1800 na nějakých 30-40%, teplota 46, nula vypadlých snímků, zvuk nekomprimovaný do WAVu a co mi schází?! Jenom si nenasadit do kožichu veš jménem WinFast!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    To StD: myslíš to ironicky??? Já totiž nežertuji! Já jen konstatuji co jsem zjistil po letech bádání, jak snadno digitalizovat sposty analogových dokumentů (i na zakázku), TV pořadů neb mě speciální drahé karty kvalitou nepřesvědčili! Mohu také uvést příklad, že z toho byl po jedné konzultaci trochu vyvedenej z míry (pozitívně ale) jeden kameraman a střihač z Břeclavského studia! Netušil jak se dá v reálném čase pracovat s reálným videem bez těžkopádný MPEG-2 a renderování do aleluja coč degradovalo kvalitu i z profi kamer...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Nikoli, to není žádná IRONIE, ale realita u mne na patřičně vyladěném stroji. A že tam mám pro možnosti zkoušek a porovnávání schválně ještě Dual-boot W98SE+NTkern a W2K, finále dělám pod XP SP1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    ODSakEda: ty seš matěj! Screenshot je jen půlsnímek.
    Procáku je jedno, jesli to do něj posíláš tak, nebo tak, zajímá ho datový tok. Karta si dělá vlastní resize.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Mirekv: Když už to musí být, tak Matěj, kapitálku bych prosil - M
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 16 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 28-07-2012, 13:20
  2. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-08-2007, 09:00
  3. Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 29-10-2005, 19:19
  4. Nahrávání z TV přes Grafickou kartu
    Od mig1111 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-06-2004, 12:13
  5. Capture pres TV kartu nebo pres dig. kameru?
    Od Ferda v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-05-2004, 16:59