Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Převod Videa z VHS do Pc

Jozef035 (646)|10.1.2008 09:17
Prečital som si toto fórum a mám z toho ešte väčší zmätok ako som mal predtým.
Na "radu" Pitomca som skúsil nahrať VHS v DVD HDD rekordéri Panasonic. Obraz je porovnateľný ako keď pozerám priamo z VHS. Ale keď ho napálim na DVD a v PC ho preženiem cez Womble MPEG Video Wizard DVD, následne znovu vypálim na DVD a pustím v DVD rekordéri, tak obraz trhá a zasekáva sa. V čom je problém? Ináč je obraz celkom kvalitný aj keď sa zdá že sa nevyrovná originálu ktorý som nahral na HDD v rekordéri priamo z VHS.
Ešte chcem vyskúšať nahrávanie cez TV kartu Avermedia. Má S-Video konektor. Niekde som tu čítal, že VHS videoprehrávač S-Video nemá. To znamená, že keď som si kúpil redukciu SCART - S-Video, stále to bude to isté ako keby som zapojil VHS prehrávač cez obyčajný "žltý" cinch ? Mal som predstavu že v tom SCARTe z videa je aj S-Video výstup a pomocou tej redukcie ho využijem. Chcem skúsiť či nebude obraz predsa len lepší keď ho nahrám ako "nekomprimovaný AVI" cez TV kartu a následne upravím v ULEADe a vypálim na DVD.
Alf (888)|10.1.2008 19:45
[QUOTE=Jozef035;161417]...Ale keď ho napálim na DVD a v PC ho preženiem cez Womble MPEG Video Wizard DVD, následne znovu vypálim na DVD a pustím v DVD rekordéri, tak obraz trhá a zasekáva sa... [/QUOTE]Trhá se obraz i když to vypálené DVD pustíš v PC?

[QUOTE]...Niekde som tu čítal, že VHS videoprehrávač S-Video nemá. To znamená, že keď som si kúpil redukciu SCART - S-Video, stále to bude to isté ako keby som zapojil VHS prehrávač cez obyčajný "žltý" cinch? [/QUOTE] Nebude. Pokud propojíš VHS (ne S-VHS) a PC přes S-video kabel, bude to lepší....ale bohužel černobílé.

[QUOTE]Chcem skúsiť či nebude obraz predsa len lepší keď ho nahrám ako "nekomprimovaný AVI" cez TV kartu a následne upravím v ULEADe a vypálim na DVD.[/QUOTE]Ujišťuju Tě, že to lepší nebude. UVS celkem dobře spolupracuje s TV kartami - nagrabuj to do MPEG-2, sestříhej ve Womble, zauthorizuj a vypal.
Jozef035 (646)|10.1.2008 22:42
V PC to netrhá. Dokonca to netrhá ani na starom domácom kine. Ale v novom DVR Panasonic EH 67 to trhá príšerne. Zaujímavé je, že ak rovnakým spôsobom spravím bežný film, (skúsil som originál "Jak vytrhnout velrybě stoličku") tak to netrhá ani v tom Panasonicu. Problém je iba s videom ktoré som nahral na v DVD rekordéri na disk z VHS a následne napálil na DVD. Takto napálené DVD funguje dobre, ale keď ho preženiem cez Womble a znovu napálim tak už to trhá a niekedy "kockuje" obraz. Skúsil som už všetko možné. Vyskúšal som aj rôzne značky DVD, prepisovateľné, neprepisovateľné a nič. Môže to byť chyba rekordéra? Alebo dokonca jeho normálna vlastnosť keď s originál filmom problém nemá? Alebo je to problém Womble?
Pitomec (10211)|11.1.2008 18:33
Vůbec nepopisuješ, jakým způsobem dostaneš do Womble ten DVD disk nahraný v rekordéru (jestli tak, že přejmenováváš VOBy na MPG, tak se ani nedivím, že to drhne) a v čem děláš v PC authoring DVD-Video.
Takže buď v DVD rekordéru (máš-li Panasonic) nahrávej na DVD-RAM a následně soubor VRO natáhni přímo do Womble, anebo jestli nahraváš jako běžné DVD-Video, tak použij nějaký soft (Ulead Movie Factory), který ti z těch VOBů udělá jeden celistvý MPG soubor, se kterým pak budeš ve Womble pracovat.
A pokud jde o authoring, tak já osobně k tomuto Womble nepoužívám (ve Womble pouze upravím co je potřeba a pak z něho nechám na výstupu udělat soubor MPG) a dělám to ve výše uvedeném Uleadu (případně v Ulead Workshopu). Vypálení pak v Neru.
Jozef035 (646)|11.1.2008 21:54
Z rekordera som to napálil na DVD-RW, zkopíroval do PC, otvoril vo Womble. Pokusne som to zostrihal, pridal prechody a uložil opäť na disk. Všetko som robil vo Womble. Potom som to v Nere napalil na DVD. V PC to hrá plynulo ale v rekordéri to trhá. V starom Thomson prehrávači to funguje. Keď toto isté spravím vo Womble s originál DVD filmom tak to v rekordéri hrá dobre.
Keby som chcel robiť autoring v Uleade tak to musím dať do mpeg ( VOB mi neotvorí ) a tým sa zhorší kvalita. Nie?
Teraz som skúsil TMPGEnc DVD Author 3. Ten funguje dobre. Ale zase sa v ňom nedajú robiť prechody, iba pridať titulky. Keď v ňom otvorím súbor VTS vytvorený predtým vo Womble a následne ho uložím na disk a vypálim tak v tom rekordéri funguje. Ale musím použiť Womble aj TMPGEnc. Podľa toho čo som sa dočítal v tejto diskusii tak by to malo byť takto bez kompresie. Alebo sa mýlim?
StD (8612)|11.1.2008 22:59
Mno, tak já bych především z vaší P.T. diskuse vypustil to Nero! Proč na hotové věci pouštíte ještě toho ZGARBA?!
Palte vždy rovnou z programů nebo přes ISO (DVDDecrypter/ImgBurn nebo ještě lépe GEAR).
Podle prvotních příznaků bych příčinu usuzoval na opakované-přemarkrování VOBů, což Nero dělá s oblibou Neználkům... R.I.P. BFU
Jozef035 (646)|12.1.2008 10:05
Nero za to nemôže lebo výstup z TMPGEnc pálim takisto v Nere a funguje to. Čiastočne za to ale asi môže aj ten rekorder Panasonic. Mám jeden napálený film ktorý sa v ňom niekedy zasekáva. Trhá obraz. Keď to isté DVD prehrám v starom Thomsone ak to hrá dobre.
Pitomec (10211)|12.1.2008 11:05
[quote=Jozef035;161617]Z rekordera som to napálil na DVD-RW, zkopíroval do PC, otvoril vo Womble. Pokusne som to zostrihal, pridal prechody a uložil opäť na disk. Všetko som robil vo Womble. Potom som to v Nere napalil na DVD. V PC to hrá plynulo ale v rekordéri to trhá. V starom Thomson prehrávači to funguje. Keď toto isté spravím vo Womble s originál DVD filmom tak to v rekordéri hrá dobre.
Keby som chcel robiť autoring v Uleade tak to musím dať do mpeg ( VOB mi neotvorí ) a tým sa zhorší kvalita. Nie?
Teraz som skúsil TMPGEnc DVD Author 3. Ten funguje dobre. Ale zase sa v ňom nedajú robiť prechody, iba pridať titulky. Keď v ňom otvorím súbor VTS vytvorený predtým vo Womble a následne ho uložím na disk a vypálim tak v tom rekordéri funguje. Ale musím použiť Womble aj TMPGEnc. Podľa toho čo som sa dočítal v tejto diskusii tak by to malo byť takto bez kompresie. Alebo sa mýlim?[/quote]
V Ulead Movie Factory použiješ Import DVD (obrázek níže), obsah celého DVD se ti přenese na HDD jako soubor MPG, pak Ulead Movie Factory zavřeš a s tímto získaným souborem MPG pracuješ ve Womble. Z Womble pak výsledek vyexportuješ na HDD do souboru MPG, spustíš opět Ulead Movie Factory, načteš tento MPG, uděláš authoring a buď rovnou vypálíš nebo uložíš na HDD a pak vypálíš Nerem (které je naprosto v pohodě, alespoň u mě ano).
UMF.JPG
Jozef035 (646)|12.1.2008 12:45
Prečo to rovno nenačítaš do Womble a používaš Ulead? Alebo načo používaš Womble ? Nie je jednoduchšie použiť len jeden program? Nezníži sa kvalita keď to uložíš ako MPG a následne s tým pracuješ v Ulead?
Pitomec (10211)|12.1.2008 12:52
Nevšiml jsem si, že by Womble měl přímo možnost importu DVD a pokud na časovou osu nasázím jednotlivé VOBy, tak v místech přechodů mezi nimi dojde k výpadkům. Prostě ze všech VOBů si napřed udělám jeden jediný celistvý soubor (tímto postupem není degradace žádná) a s ním pak můžu pracovat ve Womble v pohodě (Womble používám proto, že jako jediný mně známý soft nerenderuje celý MPG znovu, ale pouze změněné části). Ale každý si může pochopitelně udělat "svoji" metodu, která mu vyhovuje a funguje :-)
Jozef035 (646)|12.1.2008 13:17
Womble si spraví nejaký dvddata súbor. Neotvorí priamo vob.
Ulead video nerenderuje pred vypálením na DVD alebo uložením na disk?
Skúšal si TMPGEnc DVD Author 3 ? Ten by mal byť tiež bezstratový. Podľa mňa má prepracovanejší strih. Neznižuje sa ani kvalita pri pridaní titulkov, ako tu niekto spomínal. Robí síce iba jednoduché titulky ale ukladá ich asi do samostatného súboru a nie priamo do obrazu. Bohužiaľ mu chýbajú tie prechodové efekty. Ale funguje v mojom DVD rekordéri. Skúsim to ešte s tým Uleadom.
Pitomec (10211)|12.1.2008 13:39
Pokud do Uleadu natáhneš soubor s korektními parametry (což výstup z Womble splňuje), tak se nic znovu nerenderuje a Ulead vytvoří přímo DVD-Video.
DVD Author 3 neznám, vystačím si s tím Uleadem (obvykle s Ulead Workshopem 2 a někdy i Ulead Movie Factory, což je ale pro tvoje účely jedno o jaký soft z těchto dvou jde).
Jozef035 (646)|12.1.2008 13:57
Napísal som blbosť. Womble mi priamo otvorí vob. TMPGEnc si vytvára nejaký dvddata súbor.
Ak som to správne pochopil tak strihať musím vo Womble, aby to bolo bezstratové a menu môžem vytvoriť aj v Uleade?
Pitomec (10211)|12.1.2008 16:41
Právě s tím otvíráním přímo VOBů nemám ve Womble moc dobrou zkušenost. Jinak Womble pracuje tak, že renderuje pouze změněné části oproti zdrojovým souborům (nerenderuje to celé), takže proto je to ideální soft na práci s MPEGem. Menu lze samozřejmě vytvořit v Uleadu a ani v tomto případě nedojde ke ztrátě kvality.
StD (8612)|12.1.2008 17:41
...ale zapíše ti do toho přeuloženého streamu také svá metadata - stačí se na to podívat v ReStreamu a hned víš, na čem jsi. A na to trhání obrazu, co to takhle porovnat soubory Před/Po v BitrateVieweru, ten taktéž zahlásí všechny detaily v Logu (pravé okno dole).
Jozef035 (646)|12.1.2008 19:24
Neviem čo to je BitrateViewer ani čo by som v ňom mal vidieť :-(.
Niektoré prehrávače majú s Womble asi problém. Našiel som TMPGEnc MPEG Editor 2.0 ktorý robí aj prechodové efekty. TMPGEnc Author si rozumie s mojim DVD rekordérom tak asi budem používať TMPGEnc software.
StD (8612)|12.1.2008 21:27
"Přehrávače" nemají s ničím problem ty čtou jen hlavičku streamu, problem představuješ jenom ty, a to tím, že tomu Womblu jasně neřekneš, jak chceš mít výsledek - tj. Upper Field nebo Top Field FIRST co do prokládání - normálně je tam totiž Default nastavení "Leave as Is" (česky Nech jak je...) a když třeba odstřihneš špatně začátek nebo tam vložíš přechod FadeIn, tak to interpretuje jako Lower Field nebo Bottom Field FIRST a jsme u té příčiny sekání tvého obrazu.
Nauč se vždy jít před uložením (Export) do Expert nastavení pro Video a nastavit manuálně TFF a vše bude OK. (viz obr.)
A pro tvou informaci - Bitrate Viewer by ti to jenom napsal černé na bílém, že má stream BFF a nějaký BFU mezi klávesnicí a židlí to pošahal... Sorry, ale měl by jsi si své problemy nejprve zanalyzovat sám, než se začneš ptát na neexistující potíže. :-((( Moje dálková analýza tvého problemu zní přehozené pořadí půlsnímků. Říká mi to má křišťálová koule. A basta, jdu raději s pejskem na mráz.
WMVW_Expert_nastaveni.jpg
Jozef035 (646)|13.1.2008 17:25
Ďakujem za info aj keď mi to moc nehovorí :-). Pozriem sa na to. Ale prečo to isté DVD v novom Panasonicu hrá trhane a keď ho dám do 8 ročného Thomsona tak hrá dobre? Musí to byť aj prehrávačom.
Jozef035 (646)|13.1.2008 17:48
Tak som to skúsil a nič :-(. Ja totiž nepoužívam "export" ale "DVD maker". Spraví adresár video_ts ktorý rovno napálim na DVD. Tam žiadne možnosti "field order" nie su.
kasr (133)|13.1.2008 20:18
Inac je to aj problem dvd playera,aj ked splna specifikaciu,ale ine prehravace si poradia aj s dvd video filmami,ktore nesplnaju do bodky standard dvd video.A u panasonikov tomu tak neni.Staci vypalit dvd video ako datovy disk a u panakov je vystarano.Incopactibille format alebo error. A ine to prehraju.
Womble nepouzivam,tak ho nepoznam,ci robi gopy spravne v miestach strihu,ci chyha nieje nahodov v gopoch.
StD (8612)|14.1.2008 07:50
Kasr: To snad je vidět jasně a zřetelně na tom obrázku, že GOP je naprosto standardní/DVD-compatible. Jsi slepý?
konecm39 (80)|14.1.2008 13:00
V dané problematice jsem úplný začátečník. Mám TV kartu WinFast DTV2000H, k tomu program PVR2. Propojení videorekordéru s TV kartou mám S-Video kabelem (přes redukci pro konektor SCART v přehrávači do videa vstupu TV karty přes pětidílnou redukci dodanou s kartou). Pokud přepnu ve WinFast PVR2 na S-VIDEO a spustím play na rekordéru, objeví se na obrazovce PC obraz jen černobílý a nejde zvuk. Je to normální ? Pokud ne, kde bych mohl hledat chybu resp. co bych měl případně doinstalovat?
Alf (888)|14.1.2008 18:20
Je to naprosto normální. Pokud nemáš S-VHS video, na výstupu z redukce SCART<->S-video máš pouze jasovou složku signálu a tudíž to pojede černobíle (stejně tak i při propojrní z VHS na TV - pokud má S-video vstup). Zvuk Ti nejde proto, že S-video kabel přenáší pouze videosignál a audio musíš propojit samostatně (asi modrá zdířka na kartě).
konecm39 (80)|14.1.2008 18:43
[QUOTE=Alf;161927]Je to naprosto normální. Pokud nemáš S-VHS video, na výstupu z redukce SCART<->S-video máš pouze jasovou složku signálu a tudíž to pojede černobíle (stejně tak i při propojrní z VHS na TV - pokud má S-video vstup). Zvuk Ti nejde proto, že S-video kabel přenáší pouze videosignál a audio musíš propojit samostatně (asi modrá zdířka na kartě).[/QUOTE]
Znamená to tedy, že z videorekordéru přes TV kartu do počítače VHS kazetu(nahraný film-záznam) v barvě nepřehrám a ani neuložím pro další zpracování? Pokud jde o zvuk, musím propojit kabelem zdířku (audio) na konektoru SCART s TV kartou přes jeden z 5 vývodů jdoucích do video vstupu (zvláštní zdířka pro audio vstup na kartě není) ?
jaromir9909 (269)|14.1.2008 19:23
Scart má jasovou složku a kompozit na jednom pinu. Pokud není zdroj S-video je na něm kompozit. Proto s-video kabelem v jasové složce jde kompozitní signál. Záleží na přístroji zda tento signál dokáže příjmout, moje TV karta, pokud ji nastavím na "Video Composite", ikdyž je propojena s-video kabelem, zobrazuje barevně.
Lepší výsledek ale dosáhnu propojením přes kompozit. Předpokládám, že je to kvalitou kabelu.
konecm39 (80)|14.1.2008 19:37
Já nevím, kde by se to nastavilo na mé kartě DTV 2000H. Nevím jestli by v té věci pomohlo propojení z redukce SCART místo kabelu S-Video kabelem kompozitním. Asi by to mělo jít nastavit někde na té kartě, ale tomu já nerozumím.
jaromir9909 (269)|14.1.2008 19:42
[QUOTE=konecm39;161938]Já nevím, kde by se to nastavilo na mé kartě DTV 2000H. Nevím jestli by v té věci pomohlo propojení z redukce SCART místo kabelu S-Video kabelem kompozitním. Asi by to mělo jít nastavit někde na té kartě, ale tomu já nerozumím.[/QUOTE]

Jestliže má karta kompozitní vstup, propoj to kompozitním kabelem. Nastavení vstupu musí být v programu, kterým nahráváš.
konecm39 (80)|14.1.2008 20:03
[QUOTE=jaromir9909;161940]Jestliže má karta kompozitní vstup, propoj to kompozitním kabelem. Nastavení vstupu musí být v programu, kterým nahráváš.[/QUOTE]
Ona karta zvláštní kompozitní vstup nemá, nevím jestli je to jeden z pěti kablíků, které jsou zapojeny do vstupu zdířky video vstup (jeden z nich je S-video, ostatní nevím pro co jsou určeny). Používám program PVR2 a tam jsem možnost nastavení nikde nenašel. Nevím, jestli PVR2 stačí a jestli bych neměl použít nějaký jiný program,to bohužel nevím.
jaromir9909 (269)|14.1.2008 20:09
[QUOTE=konecm39;161948]Ona karta zvláštní kompozitní vstup nemá, nevím jestli je to jeden z pěti kablíků, které jsou zapojeny do vstupu zdířky video vstup (jeden z nich je S-video, ostatní nevím pro co jsou určeny). Používám program PVR2 a tam jsem možnost nastavení nikde nenašel. Nevím, jestli PVR2 stačí a jestli bych neměl použít nějaký jiný program,to bohužel nevím.[/QUOTE]

Zkus třeba toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pitomec (10211)|14.1.2008 20:20
[quote=konecm39;161948]Ona karta zvláštní kompozitní vstup nemá, nevím jestli je to jeden z pěti kablíků, které jsou zapojeny do vstupu zdířky video vstup (jeden z nich je S-video, ostatní nevím pro co jsou určeny). Používám program PVR2 a tam jsem možnost nastavení nikde nenašel. Nevím, jestli PVR2 stačí a jestli bych neměl použít nějaký jiný program,to bohužel nevím.[/quote]
K té kartě dostals přibalenou redukci na hosiden-4pin (S-Video) a cinch (CVBS). Přepínání jednotlivých vstupů je pak tlačítkem vlevo dole v PVR2 (kde přepínáš mezi digitál/analog/S-Video/CVBS). Audio zapojíš do line-in zvukové karty.
konecm39 (80)|14.1.2008 20:43
Jaromire9909 díky. Zkouším komunikovat s jedním přispívatelem v uvedeném odkazu a uvidím, zda mně poradí.
Asi to bude v nahrazení S-video kabelu 3 cinchi, ale to si jen myslím.
konecm39 (80)|14.1.2008 21:31
[QUOTE=Pitomec;161951]K té kartě dostals přibalenou redukci na hosiden-4pin (S-Video) a cinch (CVBS). Přepínání jednotlivých vstupů je pak tlačítkem vlevo dole v PVR2 (kde přepínáš mezi digitál/analog/S-Video/CVBS). Audio zapojíš do line-in zvukové karty.[/QUOTE]
Redukci 4-pinovou mám, byla přiložena ke kartě. Propojení redukce SCART s TV kartou mám kabelem S-video.
Obraz při nastavení PVR2 na S-Video je při přehrávání z VCR černobílý a zvuk není žádný, Zvuk se neozval ani při zapojení modrého kablíku redukce do modré zdířky na zvukové kartě PC. Mám videorekordér SENCOR SVR-612.
Alf (888)|14.1.2008 22:15
[QUOTE=konecm39;161929]...zvláštní zdířka pro audio vstup na kartě není...[/QUOTE]To není tato karta?
jaromir9909 (269)|14.1.2008 23:26
[QUOTE=konecm39;161961]Redukci 4-pinovou mám, byla přiložena ke kartě. Propojení redukce SCART s TV kartou mám kabelem S-video.
Obraz při nastavení PVR2 na S-Video je při přehrávání z VCR černobílý a zvuk není žádný, Zvuk se neozval ani při zapojení modrého kablíku redukce do modré zdířky na zvukové kartě PC. Mám videorekordér SENCOR SVR-612.[/QUOTE]

Zapojení modrého kablíku redukce do modré zdířky na zvukové kartě PC + audio in z VCR. Ale i tak je nutné často nastavit i zvukovou kartu. Zvuk z: "Vstup vnějšího zdroje" bývá ztlumen.
Pitomec (10211)|15.1.2008 07:56
[quote=Pitomec;161951]K té kartě dostals přibalenou redukci na hosiden-4pin (S-Video) a cinch (CVBS). Přepínání jednotlivých vstupů je pak tlačítkem vlevo dole v PVR2 (kde přepínáš mezi digitál/analog/S-Video/CVBS). Audio zapojíš do line-in zvukové karty.[/quote]

[quote=konecm39;161961]Redukci 4-pinovou mám, byla přiložena ke kartě. Propojení redukce SCART s TV kartou mám kabelem S-video.
Obraz při nastavení PVR2 na S-Video je při přehrávání z VCR černobílý a zvuk není žádný, Zvuk se neozval ani při zapojení modrého kablíku redukce do modré zdířky na zvukové kartě PC. Mám videorekordér SENCOR SVR-612.[/quote]
Ta redukce má na jedné straně hosiden (který strčíš do PC) a na straně druhé pak hosiden-4pin (pro S-Video) a souběžně s tím ještě cinch (pro CVBS, což je tvůj případ), ostatně je to vidět na obrázcích zde:

http://materiel.froggytest.com/modules/xoopsgallery/cache/albums/album63/Leadtek_PCI_DTV2000H_package.jpg

Přepínání mezi vstupy je pak tady: http://forum.kukni.cz/images/_prac/lead1.jpg
konecm39 (80)|15.1.2008 09:30
Já bych chtěl poslat obrázek své redukce SCART a toho mého hosidenu (jak oba píšete), ale nevím jak obrázek připojit. Mám fotky ve formátu JPG.Přepínání mezi vstupy je mně už jasné. Ještě nevím do kterého výstupu SCART na VCR mám kabel S-video zapojit. Mám tam dva : EUROAV2 DECODER a EUROAV1 AUDIO/VIDEO. Měl jsem to zapojené do AV1.
Pitomec (10211)|15.1.2008 10:07
I tak bys tam ale redukci na cinch měl mít přibalenou a žádné S-Video vůbec neřešit, protože pokud nemáš tento signál, tak jsou ti všechny propojovací kabely s hosiden-4pin na dvě věci.
konecm39 (80)|15.1.2008 10:37
Myslíte redukci k TV kartě? Tu mám a právě její obrázek, který jsem udělal bych chtěl poslat, protože jsem ho nikde na internetu ještě nenašel. Přiznám se, že nevím co je to hosiden.
Je to moc složité ten obrázek poslat? Asi byste mně potom dovedl poradit úplně jednoduše. Zatím díky.
StD (8612)|15.1.2008 11:04
Chlape, co takhle číst?? Je to ta sekce úplně navrch a první: Tip devátý: jak uploadovat obrázky... :((
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=139547#post139547
jaromir9909 (269)|15.1.2008 11:35
konecm39
Udělej to jak ti radí Pitomec a propoj to přes cinch (compozite-CVBS). Tvé video nemá s-video signál, proto na SCART na pinu 19 bude CVBS signál. Ten sice bude veden s-video kabelem v drátu pro jasovou složku, ale nevím zda si s tím tvoje karta přes ty redukce poradí.
konecm39 (80)|15.1.2008 11:59
Tuto redukci SCART na VCR mám http://www.computer.cz/ImageWrite.asp?CO=MK384&FR=Computer.cz&FL=2
Na ni mám právě připojen nefungující kabel S-video.
Znamená to tedy, že bych si měl koupit 3 kablíky a to žlutý, červený a bílý a těmi propojit moje redukce SCART(na VCR) a redukci na TV kartě? Ten obrázek redukce ke kartě jsem právě chtěl poslat, ale neumím to.
konecm39 (80)|15.1.2008 12:18
Ještě mne napadlo (před nákupem dalších káblíků), zda bych neměl vyzkoušet ještě můj druhý videorekordér TESLA SVC-610, jestli náhodou ten nemá S-video signál na SCARTU.. To se asi bez vyzkoušení nedá zjistit.
konecm39 (80)|15.1.2008 12:42
[QUOTE=StD;162030]Chlape, co takhle číst?? Je to ta sekce úplně navrch a první: Tip devátý: jak uploadovat obrázky... :((
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=139547#post139547[/QUOTE]
Díky, už to hned vyzkouším
Redukce SCART pro VCR : https://www.tvfreak.cz/forum/imagehosting/40837478ca7da3bb92.jpg
Redukce na TV kartě : https://www.tvfreak.cz/forum/imagehosting/40837478c996bb37fa.jpg
redscart.jpg redukce.jpg
konecm39 (80)|15.1.2008 13:12
Tak jsem to propojil přes obě dvě redukce 3 kablíky cinch, modrý kablík z redukce na kartě jsem zapojil do zvukové karty PC. Podařilo se to ale jen napůl. Obraz je velmi dobrý a barevný, bohužel ale stále nejde zvuk.
Nastavení zvuku na kartě mám takovéto https://www.tvfreak.cz/forum/imagehosting/40837478ca1c216441.jpg
Nevím, kde je ještě možná chyba.
konecm39 (80)|16.1.2008 08:39
Mohl by někdo poradit, kde může být problém se zvukem při přehrávání z VCR do PC? Jinak problém při provozování WinFast PVR2 (televize) a WinFast F2 (rádio) nemám. TV kartu mám propojenou se zvukovou kartou, ovladače zvuku mám stažené asi ty nejnovější, takže dál již nevím, kam obrátit pozornost.
Pitomec (10211)|16.1.2008 08:57
Pokud máš audio propojené přímo mezi VHSkou a line-in zvukovkou, tak se podívej do nastavení zvuku, jestli je tam povolený vstup vnějšího zdroje a jestli není úroveň stažená na minimum.
a1.JPG a2.JPG
konecm39 (80)|16.1.2008 12:37
[QUOTE=Pitomec;162117]Pokud máš audio propojené přímo mezi VHSkou a line-in zvukovkou, tak se podívej do nastavení zvuku, jestli je tam povolený vstup vnějšího zdroje a jestli není úroveň stažená na minimum.[/QUOTE]
Prohlédl jsem si podle přiložených obrázků svoje nastavení zvuku a myslím si, že je vše v pořádku. Připojuji obrázek svého nastavení zvuku na PC i na TV kartě, žádné zařízení nemá nastaveno ztlumení zvuku.
Na svém PC mám integrovanou zvukovou kartu Intel 82801 DB ICH4- AC 97 Audio, stažené mám nejnovější ovladače. Zvuk však stále při přehrávání z VCR na PC není slyšet.
P?ehrávání a záznam.JPG Zvuk.JPG
StD (8612)|16.1.2008 12:44
Nějak mi uniká, proč není na prvním obrázku vybráno "Zařízení AUX" (tj. interní propojení ZK/TVkarta) pro nahrávání a na druhém v PVR2 JE uvedeno jako zdroj nahrávání... Čím je tedy to audio z VCR přivedeno?? Snad přes LineIn, ne??'
konecm39 (80)|16.1.2008 13:13
[QUOTE=StD;162148]Nějak mi uniká, proč není na prvním obrázku vybráno "Zařízení AUX" (tj. interní propojení ZK/TVkarta) pro nahrávání a na druhém v PVR2 JE uvedeno jako zdroj nahrávání... Čím je tedy to audio z VCR přivedeno?? Snad přes LineIn, ne??'[/QUOTE]
Omlouvám se, správně je moje nastavení nahrávání v nově přiloženém obrázku (zařízení AUX je vybráno). Audio je z VCR přivedeno z redukce SCART přes redukci na TV kartě (viz příspěvek č.200 tohoto tématu). Modrý kablík z redukce na kartě je zapojen do modré zdířky na zvukovce PC.
Záznam.JPG