Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jaký typ TV byste si v současnosti koupili?

roman2277 (582)|30.5.2008 20:46
Skvělý příspěvek. Ze života.
radon (142)|31.5.2008 13:13
Stani : sice se mně blíží pátý křížek, ale vím co je to PS3, šetřím si na BD, mám doma HD ripy a další si lehce seženu od známých, myslím si že HD vysílání začne být běžně dostupné dříve než za nějakých 5 let, (což je u mne minimální doba životnosti TV, než začnu uvažovat o upgrade) a proto by se měl každý už dnes zajímat i o to, jak si jeho TV poradí s HD vysíláním ... ale přes to všechno ti děkuji za tvůj přízpěvek, většinu z nás bude SD vysílání provázet ještě dlouho a při výběru TV je na to třeba pamatovat :-)
stani (1647)|31.5.2008 13:25
Jsem rád, že argumentuješ s "chladnou hlavou" a i když s tebou částečně nesouhlasím, jsem za takovýto příspěvek rád.

Ano, já ti věřím, ale to jsi asi výjimka, prostě se o to zajímáš a něco o tom víš.Také je vidět, že se tu pohybuješ už nějaký pátek. Ale lidi proboha už pochopte, že většina lidí se jen "dívá na televizi" - na klasické TV vysílání a o těhle věcech nemají vůbec šajn, vůbec je to nezajímá a ani se jim nedivím. Tak to opravdu je.

Jinak, stačí si např. v této sekci u různých modelů TV zkontrolovat, kdo zrovna čte to vlákno - a opravdu sem chodí spousta návštěvníků, více než zaregistrovaných členů, aby se něco dozvěděli. A věřím, že v mnoha případech raději odtud prchnou, proč, to píši v mém předešlém příspěvku...

P.S.: jinak "jak si (současné placky) poradí s HD" je snad přeci už jasné, to je pořád omílané téma, vždy "kupodivu" :p :rolleyes: se stejným výsledkem - viz také můj předešlý příspěvek...
losos (2977)|14.6.2008 21:41
stani napsal : Ale lidi proboha už pochopte, že většina lidí se jen "dívá na televizi" - na klasické TV vysílání a o těhle věcech nemají vůbec šajn, vůbec je to nezajímá a ani se jim nedivím. Tak to opravdu je.

No, myslím, že to tak opravdu není. Většina lidí se na televizi totiž asi nedívá vůbec....to je jistě pravdě blíž. Kvůli tomu si my ostatní ovšem nenechejme vzít chuť do života - a třeba i s televizí... a proto, hurá, jdu si ji zase zapnout a stejnou možnost máte i vy.... ahoj.
FFMAN (167)|17.6.2008 10:27
to stani: určitě máš svým způsobem pravdu-souhlasím, ale od toho internet je aby lidé svojí "autocenzurou" rozhodli co je pro ně přednější a co je pomijívé.....(jedni se začtou, druzí to přejdou bez povšimnutí). Mé poděkování všem těm kteří sdílí své dojmy a získané informace "z pitevny", děkuji. Pravdou je že není na světě nic dokonalého a vůbec né v IT a v elektronice. A snad většina (tvých uváděných 70-80% z nás jakmile uslyší jen chválu, tak se rozhodnou rychleji a koupí, a opačně....). A pokud si někdo zlehčuje život tím, že si nechá poradit od "někoho" to kup, tak mu docela závídím.U mne to je porod....Tady jako všude jinde se jen "pitvá" spotřební zboží (např. u potravin někteří z nás si také přečtou složení....) a na každém z nás je aby si vybral z toho to své a rozhodl se.Pokud někdo bere TV jen jako informační zdroj a né jako emocialní prostředek, tak ať si třeba koupí CRT 55 cm. Ale těm kteří chtějí prožít kus života sledováním placky (při sportu, při filmech, při sxxu,......) tak myslím naše získané zkušenosti (pozitivní ale i negativní) mohou pomocí na cestě. Já nechci polemizovat, ale přece když si koupím nové sportovní auto, nebudu o něm diskutovat jek slušně jede po městě v koloně,....nebo novou kvalitní pračku jak mi dobře vypere šedé ponožky,.........Prostě nekvalitní signál je přežitkem (ale i nutným zlem) a naštěstí tu máme možné alternativy jak dostat z toho "svého LCD/auta/pračky..." to nejlepší.Já mám špatný analog (PRIMU vůbec nechytnu do teď !!!), tak jsem šel do SAT a všechny dostupné programy přes analogové pozemní vysílání jsou horší než přes SAT vysílání.Také žijeme ve státě který trochu zaspal v řešení Digitálu/HD....(kolem nás HD vysílání roste jako houby po dešti a stává se "pomalu standartem").Na 19,2°E vysílají i filmy 30 let staré v HD a věřmi že ta kvalita je někde jinde........ Takže lidé rozhodující se v upgrade TV by hlavně měli vedět, že koupí nové FULL HD TV to zřejmě teprvé začíná (je to řetězec kde TV je na posledním místě a zobrazí jen to co do ní pustíme, třeba i zrnění), a že bez vyřešení kvalitního signálu (přes SAT, někde snad i DVB-T, HTPC, PS3, BR...,....A VŠE JE JIŽ DOSTUPNÉ !) prostě z té své placky nedostanou to po čem ženy ale i muži touží.Jinak na závěr, vždycky platí - sám si zajdi vyber a podívej se co se Ti líbí, a pak teprve kup (marketing firem je bezbřehý a spousta příspěvku může mít za cíl zvýhodnit toho svého chlebodárce).
jarda50 (1424)|2.7.2008 19:27
FFMAN
souhlasím s Tebou.

Sám si procházím "poznáním" co koupit. Je to u mne jednodušší, protože chci to na co se mi dobře kouká a co se mi líbí. Nejsem úplným otrokem všech technických parametrů a výkřiky některých hodnotitelů o tom jak je co špatné. Je velice zajímavé si přečíst celé vlákno a u některých příspěvků je zajímavé jak cca před půl rokem hodnotí LCD jako nedschopné kvalitního obrazu. A realita dnes ukazuje, že stále je co zlepšovat a implementace nových technologií do vylepšení obrazu se objevují takřka každou chvíli. Nejsem ten kdo haní CRT, ale dnes už pro mne nemá smyslu a tak jsem se rozhodl ji nahradit Sony 40W4000 samozřejmě kvůli HD a BR. Již je mám k dispozici. Vzhledem k tomu, že mám v podstatě 5 druhů signálu tak mohu porovnávat. A to, že to LCD nemá ještě tuhle vychtávku a nebo tamtu to není rozhodující. Podstatné je to , že to má to co potřebuji a až zjistím, že něco budu potřebovat tak pak se zařídím podle potřeby. Ale to by člověk mohl čekat celý život a nakonec by nic nekoupil. Pro mne má v současné době převládající positiva LCD TV.
MONYS (460)|3.7.2008 09:50
Naprosto s tebou souhlasím !!!
zonicek (14)|8.7.2008 02:57
Já jsem před měsícem musel koupit novou telku. Stará po úderu blesku vyhořela.
Říkal jsem si že FullHD LCD (LE32A559). Byl jsem zní nadšenej než jsem zapnul satelit.
Přecházel jsem z cca 70cm CRTčka. Tam bylo všechno krásný, ale byla to taková velká kráva a nebyla wide.
Teď je ten wide obraz krásnej, ale bohužel jenom na xboxu nebo z DVDčka. Když koukám na DVB-T tak se to ještě dá. Je to prostě televizní obraz. Ale potom co zapnu od UPC HBO (mám odnich ten novej philips připojenej přes HDMI takže ta kvalita co tam vysílají) tak to je fakt hodně špatný :( Připádám si jak když si na kompu pustim video 320x240. Když to porovnám s ASTRA HD a ANIXI HD (teď nevim jak se to jmenuje přesně) tak je to fakt k breku.
v současné době jsou LCD a Plasmy fakt krásné přístroje. Problém je však se zdrojem.
Teď by mohli chvíli taky vylepšovat technologie a snižovat ceny za datovej tok aby tam UPC a ostatní pustili všechno v HD :)
jarino1978 (8045)|8.7.2008 06:53
žiaľbohu máš pravdu. Nikdy som netúžil po HBO, možno kedysi, keď tam dávali špičkové filmy, dnes tam nie je skoro nič, čo by stálo za to. Aspoň keby to bolo aj podľa ich reklamy, že domáce kino. Rozlíšenie ako prasa, dátový tok ako prasa, čiže výsledný obraz je veľmi blízko k VHS.Za to by som skutočne neplatil !Už len keď si prepneš aspoň na FTA napr. SAT1, ZDF alebo PRO7, poprípade DTH Premiere, tak zrazu nastane kvalitatívny skok, že Ti z DIGI TV a UPC ostane na zvracanie. Pričom to nie je v bitrate až taký rozdiel ( average 2,2 Mbit oproti average 3,5 Mbit ), ale je to poznať hneď. Keď sa do toho pustí sama TV, alebo jej pomôžeš upscalom, tak je obraz veľmi pekný aj na plazme a aj na LCD. V prípade DIGI TV a UPC a žiaľbohu už aj CSlink a zčasti aj SKlink máš len oči pre plač.
jarda50 (1424)|11.7.2008 09:30
jarino

docela Tě lituji z té frustrace. Bohužel ne asi všude je to stejné. Já mám UPC a jsem spokojený a měl jsem dost strach při koupi LCD. Faktem je, že rodiče mají také UPC a je znát, že je horší než u mne. Mám tu výhodu, že mohu porovnávat klasický signál ze spol antény a to jak analog tak Digi. UPC analog a také digitál. Nyní během dvou dnů dostanu STBčko na HD UPC tak uvidím. Jenže dívej se na to takhle dnes je to třeba horší signál horší kvalita přenosu nízký dat tok a já nevím co ještě,ale časem to bude určitě lepší. Ale je třeba si počkat. Proto mne nenervuje to, že to už dnes to není super, ale má to jednu výhodu je stále se na co těšit. Ber to z té lepší stránky.
slampik (113)|11.7.2008 17:27
Já zase víc věřím LCD technologii.

Asi už jsem vybral značku (Philips), ale ještě nemám jasno v úhlopříčce.

Koukací vzdálenost budu mít cca 333 cm. Takže 37" nebo 42" ?

Je mi jasné, že pro běžného uživatele je nyní HD nadbytečnost. Ale za 2-3 roky to bude jinak. A životnost TV je počítám aspoň 10 let, ne? Navíc od podzimu budu mít po optice dovedenou kabelovku a tam už něco v HD pojede...
StD (8612)|11.7.2008 21:56
[QUOTE=slampik;184624]... životnost TV je počítám aspoň 10 let, ne?...[/QUOTE]

Z které višně pán spadl? Nebo z měsíce? Posledních cca 10 let se vyrábí "elektronické konzumní" výrobky s fysickou životností max. 2 roky a 1 měsíc a podle toho je nastavena záruční doba... :D Psychické zastarávání pro snoby s nabitou peněženkou je samozřejmě mnohem rychlejší.

Podotýkám, že TV přístroj už cca 14 let nevlastním a ani nechci vlastnit, tudíž jsou mi veškeré ostatní pře v tomto threadu naprosto egal.
jarino1978 (8045)|11.7.2008 22:16
[QUOTE=jarda50;184560]jarino

docela Tě lituji z té frustrace. Bohužel ne asi všude je to stejné. Já mám UPC a jsem spokojený a měl jsem dost strach při koupi LCD. Faktem je, že rodiče mají také UPC a je znát, že je horší než u mne. Mám tu výhodu, že mohu porovnávat klasický signál ze spol antény a to jak analog tak Digi. UPC analog a také digitál. Nyní během dvou dnů dostanu STBčko na HD UPC tak uvidím. Jenže dívej se na to takhle dnes je to třeba horší signál horší kvalita přenosu nízký dat tok a já nevím co ještě,ale časem to bude určitě lepší. Ale je třeba si počkat. Proto mne nenervuje to, že to už dnes to není super, ale má to jednu výhodu je stále se na co těšit. Ber to z té lepší stránky.[/QUOTE]

to nie je frustrácia, to je bohužiaľ realita. Ešteže na Tv sledujem výlučne len HD ( 95 % ), čiže SD sa už 2 roky moc nezaoberám.
Modena (1706)|12.7.2008 15:36
[QUOTE=StD;184645]Z které višně pán spadl? Nebo z měsíce? Posledních cca 10 let se vyrábí "elektronické konzumní" výrobky s fysickou životností max. 2 roky a 1 měsíc a podle toho je nastavena záruční doba... :D Psychické zastarávání pro snoby s nabitou peněženkou je samozřejmě mnohem rychlejší.

Podotýkám, že TV přístroj už cca 14 let nevlastním a ani nechci vlastnit, tudíž jsou mi veškeré ostatní pře v tomto threadu naprosto egal.[/QUOTE]
Tím pádem nechápu, proč to vůbec komentuješ, germanizovaná bukvice !
StD (8612)|12.7.2008 19:30
@modena: Ty nechápeš víc věcí, ani jak jsi se zpoza kterého kamene ocitl v úpatí Böhmerwald, ani to, že jiní mají "jinou TV". Tak buď zdráv, sokole. P.S. Ta poznámka s těmi snoby byla míněna přesně na tvůj typ člověka. Inu, potrefená husa...
roman2277 (582)|12.7.2008 21:07
[QUOTE=StD;184645]Z které višně pán spadl? Nebo z měsíce? Posledních cca 10 let se vyrábí "elektronické konzumní" výrobky s fysickou životností max. 2 roky a 1 měsíc a podle toho je nastavena záruční doba... :D Psychické zastarávání pro snoby s nabitou peněženkou je samozřejmě mnohem rychlejší.

Podotýkám, že TV přístroj už cca 14 let nevlastním a ani nechci vlastnit, tudíž jsou mi veškeré ostatní pře v tomto threadu naprosto egal.[/QUOTE] Jak které výrobky.Některé těch 10 a více let vydrží.(recievery apod.)Ale televize to opravdu nejsou.To je fakt.
StD (8612)|13.7.2008 11:34
...a obvykle tomu tak je vinou jediné drobné součástky zanedbatelné haléřové hodnoty nazývané v odborných kruzích "kurvítko" Made in XYZ (nebudeme přeci třeba Rumuny, Česi nebo Číňany urážet, jsme humanisté...), které konstruktéři umisťují na pečlivě vybraná klíčová místa...
ricmond (3)|15.7.2008 21:43
Zdravim,

uz jsem celkem zoufaly, procitam vse a nedokazi se rozhodnout zda jit do SAMSUNGU nebo PHILIPS. Chtel bych LCD 32'' prevazne na PS3 a DivX + digitalni televize + pripojeny PC pres HDMI. Budu na to koukat z cca 2,5 - 3m.

Rozhoduji se mezi modely:
- SAMSUNG LE32A559
- SAMSUNG LE32A656
- PHILIPS 32PFL9603D

Mezi 656 a 9603 je rozdil cca 5 tis a nevim, zda za to stoji. Co myslite? Hodne lidi rika, ze Philips ma velice povedny obraz.

Diky moc vsem za pomoc
Bohumilgr (3)|15.7.2008 23:40
[QUOTE=StD;184727]...a obvykle tomu tak je vinou jediné drobné součástky zanedbatelné haléřové hodnoty nazývané v odborných kruzích "kurvítko" Made in XYZ (nebudeme přeci třeba Rumuny, Česi nebo Číňany urážet, jsme humanisté...), které konstruktéři umisťují na pečlivě vybraná klíčová místa...[/Jsi amatér,némáš žádný přehled.Uč se,neprohloupíš.
StD (8612)|16.7.2008 07:25
@Bohumilgr: Přesný opak je pravdou a být na tvém místě se 2 příspěvky na tomto foru bych byl hodně opatrný v dělání úsudků a udílení neuvážených rad...

A abych nebyl OT, tak já nedávno vybral dceři jako náhradu za dosluhujícího metrového Grundiga CRT tohle a pořízeno na tomto odkazu:
http://www.johnlewis.com/230474491/Product.aspx

plus doprava do domu zdarma a pět let záruka.
Man5on (661)|16.7.2008 09:55
Doprava zdarma do ČR? Tak to je výbornej kup! Akorát bych se bál toho "B" na konci, pro náš trh je "E", ale nemusí to hrát žádnou roli.
StD (8612)|16.7.2008 12:18
...koupeno do domu, ale v London, Balham:-D .
magoo (1)|5.8.2008 12:38
Ja mam Panaka 42px80E a som s nou maximalne spokojny.... takze moja odpoved je KVALITNA PLAZMA..
w-one (93)|6.8.2008 15:33
Pánové nechápu proč se tady hádáte jak malé děti na písku? Není to přece jenom jedno? Jde pouze o "blbou" placku, která nás má oddálit od denních starostí a o nic víc. Je to jenom televize a myslím, že se kvůli takové VĚCI nemá smysl vůbec ale VŮBEC rozčilovat potažmo to o vás může hodně napovědě+t nováčkům, kteří sem přišli pro radu. Mít tisíce příspěvků také neznamená, že jsem dobrý diskutér
Radoo (1302)|11.8.2008 20:12
Tady se do krve diskutuje o TV, páč to je TVfreak.
Pokud to bude mimi freak, bude se diskutovat, jestli je lepčí chlapeček a nebo holčička :D
Ále k otázce.
Asi plazmu, ále jelikož mám HTPC a nechci odrazy světla, ták LCD :D
kdojekdo (73)|12.8.2008 11:07
Nejlepší plazma televize má Pioneer. Nic se od ní neodráží, doporučuji 508XD, obraz je s ničím neporovnatelný. I SD kvalita nemá v DVB-T chybu.
Domnívat se, že Full HD bude mít při koukání na tel. program vysílaný odkudkoliv lepší obraz než HD je naprostá neznalost televizní technologie.
radon (142)|15.8.2008 14:52
Pioneer je určitě TOP, ale nejsem si jistý, jestli je dvakrát lepší ... a to by měl být, když je ve srovnání s běžným Panasonicem dvakrát dražší (65k&30k). Navíc u 50" TV bych už přece jenom chtěl full HD (a i tu má Panák pod 40k), protože když už koupím tak drahou TV, tak na BD přehrávač za 10k snad zbude ....
Ani se nedivím, že to Pioneer s takouvou cenovou politikou neustál ...
w-one (93)|20.8.2008 22:13
[QUOTE=kdojekdo;187510]Nejlepší plazma televize má Pioneer. Nic se od ní neodráží, doporučuji 508XD, obraz je s ničím neporovnatelný. I SD kvalita nemá v DVB-T chybu.
Domnívat se, že Full HD bude mít při koukání na tel. program vysílaný odkudkoliv lepší obraz než HD je naprostá neznalost televizní technologie.[/QUOTE]

Někdy nechápu při čtení tvých příspěvků, jestli jsi někdy tu placku alespoň viděl na obrázku natož si před ní seděl?! Právě že i u Kuro se setsakramentsky odráží okolní obraz a to festovně. Můžu říct na 100%, protože byla mým horkým favoritem a seděl jsem před ní v Brně v Basys prodejně v Tescu a ihned jsem měl jasno, že tuhle placku doma nechci - někde jsem to tu na fóru už psal. Nechej si prosím tvoje řeči, když vůbec nevíš o co jde a neblbni tu hlavy lidem, kteří uvažují a rozhodují se nad koupí. Jinak SD kvalita je sporná a rozhodně každý musí vidět sám co mu sedí a vědět, jaký signál má doma.
Marfa (106)|24.8.2008 19:11
Potreboval bych poradit, chci si koupit LCD uhlopřička 82cm a mam tyto kandidaty:

1)samsung 32a656
2)samsung 32a559
3)sony 32v4500

Kterou by jste mi s techto televizi doporucili,diky moc

Martas
artam (1147)|24.8.2008 20:12
Na otazku "Jaký typ TV byste si v současnosti koupili" odpovedam za seba: Kedze nie som TV maniak, tak co mozno najlacnejsi a pritom dostacujuci pre obcasne pozeranie DVD, no a co sa tyka TV prijmu taky, aby som s nim vystacil cca 2-3 roky, pretoze sa ocakava stabilizacia situacie na trhu a aj vysielacich formatov (napr. MPEG4 pre DVB-T na Slovensku, mozno aj akceptovanie rozhrania DisplayPort pre vyssie vstupne rozlisenia... mozno). Potom sa rozhodnem kupit taky, ktory bude vyhovovat, alebo sa na to uplne vykaslem a namiesto vysedavania pred plackou budem chodit na tury do prirody. :-)
fwefw (94)|12.9.2008 13:01
Jelikož v současné době též uvažuji o nákupu nové televize je pro mě otázka jakou technologii popř. jaký model koupit poměrně aktuální. Pokud by všechny současně dostupné televize byly za stejnou přiměřenou cenu volil bych bez jakéhokoliv váhání kvalitu a koupil plasmu Pioneer 509 ( 60' už je pro mě moc velká ). Kvalitou se současnému Pioneeru nic nevyrovná. Jelikož ovšem nehodlám investovat 80 tisíc do nákupu televize budu muset lovit v poněkud levnějších vodách. V otázce technologií je pro mě kvalitou jednoznačně lepší plasma než lcd, takže bych volil např. nový panel 46' od Panasonicu. Co jsem četl příspěvky od různých uživatelů plasem tady i jinde na forech, tak vypalování je stále žhavý problém, televizi sleduji někdy i celou noc nebo jede přes den a nehodlám neustále kontrolovat v nervech jestli se náhodou něco nevypálilo apod., za to platit nehodlám. Možná ne hned, ale kdo mně zaručí, že třeba za dva roky to bude stále OK. V tom případě budu muset koupit LCD a jelikož Lcd neoslňuje kvalitou v žádné cenové kategorii koupím něco levného kolem 20 tisíc uhlopříčka 42'. Jak říká klasik " Lcd hraje nejlíp, když je vypnutá", tak já to budu muset zapnout a snad to nějak přežiju. :) :-(
Karel129 (503)|13.9.2008 08:13
To vypalovani je strasak,kterej siri zatvrzeli LCD-ckari.:D Ale tak zhave to zas neni.Jde v podstate jen o trvale plochy ktere jsou moc vysvicene.Konecne uz i prevazna vetsina tel.stanic dostala rozum a maji prusvitna loga.Je tu dost lidi co pari PS3 na plasmach a jsou tu i co maji plasmu vic let a problem nemaji Ja radsi obraz pro jistotu jednou za mesic projedu cisticem,ale mam pro ME oci peknejsi,prirozenejsi obraz.
roman2277 (582)|13.9.2008 16:12
To je třeba můj případ.(PS3,X360 a přístroje staré pár let).A vše je OK.Takže ten strašák vypalování pro mě neexistuje.(zatím)
hard_core (23)|14.9.2008 14:25
[QUOTE=Radoo;187438]Tady se do krve diskutuje o TV, páč to je TVfreak.
Pokud to bude mimi freak, bude se diskutovat, jestli je lepčí chlapeček a nebo holčička :D
Ále k otázce.
Asi plazmu, ále jelikož mám HTPC a nechci odrazy světla, ták LCD :D[/QUOTE]
No konečně nějaký konstruktivní příspěvek!!!! Snad jsem našel odpověď na mnou dlouho položenou otázku zda-li LCD či plazmu....jelikož uvažuju o HTPC včetně všech karet na příjem tv tak jsi mi dost napomohl....díky....btw nepsal jsem ti sz ohledně té kysničky? Ted už je mi jasné proč by tu nešla seznat, kdyžs to pořizoval v GB :-)...
stani (1647)|20.9.2008 15:30
K plasmám: doporučuji si přečíst toto vlákno...
Polmer (2)|22.9.2008 14:40
Právě dnes jsem vrátil LCD Samsung LE32A457!!!!!!! Největší radost jsem z ní měl jen když byla vypnutá. Doporučuji jen jako dekoraci. Všechny LCD bych nechal zlikvidovat na náklady toho, kdo je nechal uvést do prodeje!!! Obraz v pohybu je strašný i přes ty jejich tecnologie DNIe+, Progresiv Scan, Entertainment Mode a jiné. Dá se na tom vlastně sledovat jen DVD,kreslené pohádky,příp.monitor k PC.Rozmazané obličeje,fotbal a rychlé sporty nemožné sledovat!!! Jestli někdo tvrdí, že si zvykneš, je to blb -ost.Proč bych si měl zvykat ? A to jsem ladil týden.Vracím se k CTRku.
w-one (93)|22.9.2008 14:50
Nesmíš kupovat nižší řady. Mně tohle vůbec LCD nedělá a to jsem na začátku také nebyl moc nadšený, ale stačilo ladit barvy, zkoušet vypínat a zapínat obvody a hlavně HODNĚ udělalo propojení se satelitním receiverem s HDMI výstupem kabelem HDMI a nastavením upscalingu na 1080 na receiveru, ale základ bylo štelování obrazu. Hlavně nemůžete všichni čekat, že v základních řadách modelů výrobci nasadí to nejlepší ze své produkce!!!! Někdy mám pocit, že si každý myslí, že koupí LCD za 20000,- a čeká od toho snad obraz jako z praku. Vždyť za 10 a více se prodávají kvalitní LCD k počítačům, tak nečekejte, že za o něco málo vyšší cenu budete mít monitor, televizi a settop box v jednom se super kvalitou
Polmer (2)|23.9.2008 14:56
Jo, díky za radu. Asi ještě zkusím vyšší řadu, možná plazmu. Taky vyměním DVB-C (UPC) za DVB-S. Prý je podstatný rozdíl v kvalitě signálu.
roman2277 (582)|24.9.2008 10:23
Proč bys platil zbytečně za drahé LCDčko,když i Plasma za 16000kč má lepší obraz než 3x dražší LCD TV.
w-one (93)|24.9.2008 14:11
...možná proto, že má rozum a nechce se mu za 3 roky kupovat další krám ;-). Jinak nemáš pravdu s lepším obrazem - u 3x dražších LCD rozdíl sakra poznáš. Ale pokud takovou placku doma nemáš z jakéhokoliv důvodu, tak samozřejmě budeš vždycky kritizovat. Tak už to na světě chodí.
roman2277 (582)|24.9.2008 16:19
Hochu doma jsem měl jen tenhle rok spoustu TV.(LCD i plazmy).A víš co je podstatné v tomhle světě? Pouze cena.Takže proč kupovat TV za 50000k ,když ji může koupit za 16000k,že(se stejným obrazem)? Navíc za 3 roky obě TV budou morální vykopávky.Ale ať lidi zbytečně platí.Výrobci a akcionáři těchto firem budou navýsost spokojení.(a zase budou mít o pár ferrari a jachet více)
w-one (93)|25.9.2008 11:20
Jak píšeš, pokud si měl doma spoustu LCD a plzem v ceně kolem 16000,- tak rozhodně rozdíl nepoznáš ;-). Někdo si raději připlatí za pořádnou placku a někdo volí kompromisy. Já nikomu neberu ani jedno ani druhý, ale nevěřím, že technologie LCD a plazem nějak výrazně pokročí za tři roky jinam. Jinam musí pokročit televizní vysílání a o tom to celé je. 47" bude vždycky dražší než 32" a i za tři roky tomu nebude jinak. Ale mám čekat tři roky, abych si koupil 47" o 15 tisíc míň? Tenhle závod nelze vyhrát a o tom to celé je. Já raději zbytečně budu platit, protože chci mít v současné době kvalitu a co bude za tři roky neřeším. Ty se klidně koukej na plazmu za 16 000,- a užívej si jí. Já ti jenom říkám, že rozdíl sakra poznáš.
roman2277 (582)|25.9.2008 13:43
Přesně takovéhle nakupující výrobci potřebují.Tv jsem měl doma od ceny 15k do 100k,takže nemám důvod něco zastírat.A opravdu si myslíš,že ta Tvoje LCD Philips má lepší obraz než třeba plazma Panasonic od 20 do 30k?
w-one (93)|26.9.2008 08:49
Hele, nemíním tu zasírat tolik odiskutované. Najednou si zvýšil cenu na 20-30000,-Kč z původních 16 000,-, takže je mi jasné, že si sám nejsi jistý svými výroky. Co si myslím o plazmách už jsem někde popsal a prostě tahle technologie je pro mně pasé. Myslím si, že můj Philips je současně jedna z nej. LCD, které jsou na trhu (nepočítám-li PFL9803). Toť vše.
roman2277 (582)|26.9.2008 17:34
Asi špatně čteš.Psal jsem ,že i Plazma za 16k má lepší obraz než dražší LCDčko.A to ,že mi rukama prošli i TV za 100k až poté.Ale nic na tom nemění,že bych LCDčko za pár desítek tisíc korun domu nechtěl.Je to totiž vyhazování peněz.(to radši budu denně jíst parmskou šunku apod.)Já osobně jsem si ze všech těch televizí nechal plazmu Panasonic 42PX80.Za ty peníze je to Best nákup a obrazově je lepší než všechny LCDčka na trhu.Samozřejmě každý má jiný názor,ale spoustě známým co jsem předvedl vedle sebe tuto TV a několikanásobně dražší LCDčko,tak si koupili tuto TV.Proč asi?
monak (47)|27.9.2008 21:18
Zdravím,nemít 55 crt,tak na nějaké LCD a plazmy kašlu.Koupil jsem Philipse 7603 37" po vychvalování uživateli a jedním slovem hrůza.Přepálená světlá místa místa už i při menším zářivém světle ,po snížení kontrastu zase šedivý obraz,no prostě tfuj.Nedělám si iluze,že za 25000,- má někdo lepší obraz,ale CRT je prostě CRT.
Nemohl jsem pochopit,jak někdo psal,že CRT schová chyby nedokonalého obrazu,ale teď už to chápu a to nejen v souvislosti s kontrastem.Naštěstí mě z LCD nebolí oči,jak se to občas někomu stává.
w-one (93)|28.9.2008 20:07
Zřejmě ještě 7603 nedosahuje 9-tkové řady...bohužel
pirat1969 (2)|28.9.2008 20:41
Zdravím...v pátek jsem si zrovna koupil plazmu Pioneera KURO PDP-LX5090 ....je to nádhera a tohle nemá konkurenci....za ty peníze to stojí..hehe
roman2277 (582)|28.9.2008 20:54
Ano je to nádhera,ale za ty peníze to nestojí!
pirat1969 (2)|28.9.2008 21:10
no já za to tolik zas nedal,...teda myslím kolik se uvádí jako doporučená cena hehe,no a jsem i plátcem dph...takže suma sumárum...cca 65tis s dph...,nicméně LCD je o ničem,mám LG a mají ho děti v pokoji na pohádky,pak má ještě jednu plazmu taky LG už skoro 5let tehdy začínalo HDready...nedám na ni dopustit a je furt lepší jak to LCD.No ale kuro mi vyrazilo dech,sice z PS3 to ještě není ono ale full hd je full hd!!!Pokud se někdo rozhoduje mezi nějakýma levnýma LCD nebo i starými typy plazem doporučuji připlatit opravdu to za to stojí....hehe