Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

jaký soft na střih pod Linux ?

stranger (96)|25.11.2005 10:01
Tak teoreticky by se dalo jeste vyzkouset rpm2tgz. Pokud existuje rpm s tim co potrebujes...
racek_tvf (12)|25.11.2005 12:39
To by teoreticky slo ale tahle verze ma tolik zavislosti, ze by to rmp2tzg neresilo. Musim se s tim poprat, ale to me na linuchu bavi, winxp me uz nudily .)
zibi (48)|9.3.2006 11:20
hmm tak jsem tady poprvý zavítal do sekce Linux a docela mě překvapilo, že tady toho moc neni a tenhle nejdelší thread se spíš zvrhnul v Lin vs. Win.
Ale to, že tady neni moc příspěvků asi vypovídá o tom, že to pro editaci videa opravdu neni to pravé ořechové. Nicméně většina lidí zde na tvfreaku (alespoň podle toho co píší) jsou profesionálové. Pro osobní využití by to snad použitelné bylo, ne?
Já jsem velkej nadšenec pro Linux, byť jsem se zatím neodhodlal ho vyzkoušet. Pravidelně mě chytí vlna nadšení po různých událostech: jako LinuxEXPO-pozitivně, současná akce BSA (viz zive)-negativně, plánované implementace DRM a a ochrany ve WIndows Vista (cdr.cz) atp. Tak se mrkam na různý Linux. stránky a jsem nadšenej ještě víc, jenže pak vlezu na nějaký forum jako toto a rychle jsem na zemi a jsem rád, že jsem uživatel Win. Nicméně se musí nechat, že v uživ. přívětivosti udělal za poslední roky Linux opravdu pokrok. Když se vezme v potaz, že to neni žádnej komerční soft...klobouk dolu. Nicméně, co by bylo dobrý zlepšit:
1. podpora HW. Sice je možný si koupit počítač s ohledem na Linux, ale neni to pak uplně svoboda. Na mym souč. železu bych to asi nerozchodil (Audigy 2). Při pokusech s Mandriva Live mi dokonce ani nenadetekoval obyčejnou sériovou myš Genius!!!
2. vychytání OOo. Ač zastánci tvrdí, že je to kompatibilní na 99%, přiznejme si,že zas tak růžový to neni. Pokud to neni zcela banální dokument, tak to prostě ten worďáckej vždycky zobrazí trochu jinak. Jenže když člověk pracuje s velkejma souborama a od velkýho množství lidí, nemá čas hledat, zda se mu někde náhodou nerozjelo stránkování atd..Prostě nepříjemný.A co práce se zahesl. dokumenty...Ale vyčkejme, třeba ten nový "otevřený" formát v Office 2007 v něčem přilepší.
3. zjednodušená správa. Ty závislosti a buhví co.Já tomu nerozumim. Ale nedávno mě totálně srazilo na kolena zjištění, že aby člověk udělal tak naprosto banální věc jako vyndal CD z mechaniky, musí to nejdřív unmountnout. Načež v diskuzi někdo prohlásil, že to nic neni, stačí jen.....a vypadl z něj nějaký příkaz s asi 5 parametry.
= to jsou věci, které brání rozšíření Linu. Moc bych si přál, aby to tak nebylo, protože už je na čase, aby skončil monopol v OS v uživ. sféře. Někdy mi přijde, že Linuxáři dělaj systém spíš pro sebe....laděj, vyvíjej, ale velmi málo se snaží ho zpopularizovat. Jako by neviděli a bagatelizovali zcela oprávněné "přízemní" nároky běžného uživatele.
Tak. Nevim jestli jsem to tu psal správně:-) ale z různých diskuzí (spíš flame) mi tahle ještě přišla docela k věci...
zdravím.

PS: btw změnilo se něco v tom, jaká distribuce je nejlepší pro začátečníky? Mandriva? SuSE?-to mě celkem zaujalo. Možno za sice ne zcela malých 1500,ale i s instalační podporou;-)