Evolveo Android box H8
Hm..
Librespot jsem zkoušel a LibreElec mám v mobilu vyšeděný s poznámkou, že tato funkce je dostupná pouze pro premiové uživatele.....:confused:
Librespot jsem zkoušel a LibreElec mám v mobilu vyšeděný s poznámkou, že tato funkce je dostupná pouze pro premiové uživatele.....:confused:
Ano je nutne mat zaplatene Spotify Premium, az nasledne je mozne vyuzivat Spotify Connect (vynimka existuje myslim pre desktopove aplikacie spotify, resp. tablety, ale to neriesi odstranenie reklamy a vyssi bitrate).
Neviete či je možný mirroring (miracast) z nejakého android zariadenia do LibreElec, resp. do Kodi cez nejaký Addon? To mi momentálne veľmi chýba.
Ak ide o obsah, ktory je fyzicky umiestneny v telefone (audio/video/foto, pripadne sluzby s addonmi, ako YouTube), s tym by nemal mat problem Yatse.
Ak vsak ide o prenos zvuku, ktory je generovany samotnou aplikaciou (povedzme nejaka hra), tak bez rootu to zrejme nepojde. Ak mas rootnuty telefon, potom je mozne zachytavat audio vystup priamo aplikaciou ako: Allstream: AirPlay, DLNA, Cast, ktora by mohla splnit tvoje ocakavania.
Ak vsak ide o prenos zvuku, ktory je generovany samotnou aplikaciou (povedzme nejaka hra), tak bez rootu to zrejme nepojde. Ak mas rootnuty telefon, potom je mozne zachytavat audio vystup priamo aplikaciou ako: Allstream: AirPlay, DLNA, Cast, ktora by mohla splnit tvoje ocakavania.
Diky za radu.... ale zda sa mi ze yatse to nedokaze. Potrebujem jednoducho zrkadlit obrazovku tabletu na TV. Cize presne to co vidim na tablete, chcem vidiet i v TV. K TV mam zapojeny android box, ktory bezi na LibreElecu. Keby som mal v android boxe Android, tak nie je problem. V tablete zapnem screen mirroring, taktiez v boxe a je to. Ale cez Libreelec to neviem zrkadlit. Chcelo by to asi nejaky Addon do Kodi. Mam tam sice akysi Video mirror, ale ten nejde spustit.
Sice Yatse ma este akesi platene funkcie, ale tie vyskusat neviem.
Sice Yatse ma este akesi platene funkcie, ale tie vyskusat neviem.
Možná trochu hloupá otázka, ale na co potřebuješ zrcadlit CELÝ screen tabletu/mobilu? Já takovou potřebu nikdy neměl. Vzdy přece jde o přehrávání multimédií, tedy obrázky, videa nebo hudbu. A to funguje perfektně...
Mirroring jakéhokoliv Androidu na TV funguje naprosto spolehlivě různými způsoby, ale uniká mi proč by měl Android posílat něco do přehrávače, tedy do kodi.
Kodi by mělo být na Androidu, tam pustím film a mohu ho sledovat na TV. I když to zrcadlení není ideální, lépe je využít třeba DLNA, které TV co mají síť většinou umí.
Mám to doma tak, že v jednom z HDMI vstupů do TV je píchnutý jakýsi bazmek od MIcrosoftů a přímo přes Wifi se mobil k tomuto připojí.
Používají to návštěvy, aby např, ukázaly fotky a nemuselo se to kopírovat, lze tím dobře brouzdat na netu, video lze taky, ale z mobilu video ???????
Kodi by mělo být na Androidu, tam pustím film a mohu ho sledovat na TV. I když to zrcadlení není ideální, lépe je využít třeba DLNA, které TV co mají síť většinou umí.
Mám to doma tak, že v jednom z HDMI vstupů do TV je píchnutý jakýsi bazmek od MIcrosoftů a přímo přes Wifi se mobil k tomuto připojí.
Používají to návštěvy, aby např, ukázaly fotky a nemuselo se to kopírovat, lze tím dobře brouzdat na netu, video lze taky, ale z mobilu video ???????
:-D no.. nemám smart TV, k TV mám pripojený "android" box i keď android na ňom nepoužívam, pretože mi z neho zelenie obraz (a to je to čo mi to celé komplikuje) a preto pužívam LibreElec. Mirroring potrebujem kvoli prehrávaniu online filmov na tablete. Jendoducho momentálne keď nemám nič predplatené tak na Kodi žiaden Addon spoľahlivo filmy neprehráva, preto sledujem niekedy filmy online cez webovy prehliadač na tablete a jednoducho ten obraz z tabletu chcem zrkadliť v TV.
Psal jsem, že tam mám v HDMI Microsoft Wireless Display Adapter (v2), TV může být úplně blbá, musí mít HDMI a USB, z kterého se to napájí.
Ahoj, hledám pro sebe vhodné MMC a protože nejsem odborník, hledám pomoc kde se dá. Budu rád za každý názor nebo doporučení. V minulosti jsem používal Xtreamer sidewinder, s přechodem na 4K formáty jsem se rozhodl jej nahradit. Po studiu různých recenzí jsem zvolil konzoli NVidia Shield. Bohužel, úplně mi nevyhovuje. Po instalaci novějších FW se lecos vyřešilo, ale ne vše. Hlavní problém je, že se mi nedaří přehrát 3D filmy. Navíc nemá digitální optický výstup a z TV se mi jej nepodařilo úspěšně do kina dostat, úplně dobře nefunguje podpora USB HUB....
Mám následujíící základní požadavky:
- přehrávání: .mkv, 3D, UHD, HDR
- podpora USB HUB - filmy přehrávám z externích USB disků, zapojených do USB HUB (momentálně 6ks s kapacitou 1,5 až 5TB)
- digitální optický výstup zvuku s podporou DD, DTS
TV používám Panasonic TX-65EX780E
Mám následujíící základní požadavky:
- podpora USB HUB - filmy přehrávám z externích USB disků, zapojených do USB HUB (momentálně 6ks s kapacitou 1,5 až 5TB)
TV používám Panasonic TX-65EX780E
[QUOTE=whitesak;533257]Psal jsem, že tam mám v HDMI Microsoft Wireless Display Adapter (v2), TV může být úplně blbá, musí mít HDMI a USB, z kterého se to napájí.[/QUOTE]
Ano, vím, ale Chromecast jsem zmiňoval proto, že je levnější (cca 1000,- x cca 1700,-) a myslím, že umožňuje mnohem více než MWDA. Protože kromě mirroringu umí i Youtube, obrázky, videa, Netflix, Chrome prohlížeč... A je to na podobném principu. K hloupé televizi strčíš do HDMI a USB (kvůli napájení) a je to.
Prostě jen pro úplnost ... :-)
Ano, vím, ale Chromecast jsem zmiňoval proto, že je levnější (cca 1000,- x cca 1700,-) a myslím, že umožňuje mnohem více než MWDA. Protože kromě mirroringu umí i Youtube, obrázky, videa, Netflix, Chrome prohlížeč... A je to na podobném principu. K hloupé televizi strčíš do HDMI a USB (kvůli napájení) a je to.
Prostě jen pro úplnost ... :-)
[QUOTE=J.sto;533262]
TV používám Panasonic TX-65EX780E[/QUOTE]
Tvé požadavky splní jakýkoliv TV box z Číny na bázi procesoru AmLogic S905X nebo S912 a na nich instalovaný LibreElec.
Pozor ale na 3D. Nepíšeš v jakých formátech tyto filmy máš a tedy jaké formáty hodláš přehrávat. 3D filmy ve formátu SBS asi bez problémů ale to neplatí o formátu MVC. Na MVC formát jsou tyto procesory nedostačující svým výkonem, takže tento 3D formát korektně nepřehraješ.
TV používám Panasonic TX-65EX780E[/QUOTE]
Tvé požadavky splní jakýkoliv TV box z Číny na bázi procesoru AmLogic S905X nebo S912 a na nich instalovaný LibreElec.
Pozor ale na 3D. Nepíšeš v jakých formátech tyto filmy máš a tedy jaké formáty hodláš přehrávat. 3D filmy ve formátu SBS asi bez problémů ale to neplatí o formátu MVC. Na MVC formát jsou tyto procesory nedostačující svým výkonem, takže tento 3D formát korektně nepřehraješ.
to Whitesak
To nemělo být nic proti, ale nejsem si jistý, jestli Chromecast připojíš k Windows (notebook) či k tabletu s Win. YT atp. umí jen z wifi, ne z vnitřní sítě myslím, no a to YT a ostatní mám i na mobilu, tedy mohl bych vesele zrcadlit, ale není to nic moc, stejně jako to přehrávání filmů, jede to slušně jen na bídné formáty.. Leda nouzovka. Chromecast 2 už to možná umí, nevím.Cena je dobrá.
Fotky nebo net jedou dobře. (To Chrome je na tabletu).
Mám-li na tabletu 8jádro Qualcomm na 4x 1,8 GHz a 4x 1,4 GHz neměl by Chromecast s 1,2 GHz být vážná konkurence.
Sorry za OT
To nemělo být nic proti, ale nejsem si jistý, jestli Chromecast připojíš k Windows (notebook) či k tabletu s Win. YT atp. umí jen z wifi, ne z vnitřní sítě myslím, no a to YT a ostatní mám i na mobilu, tedy mohl bych vesele zrcadlit, ale není to nic moc, stejně jako to přehrávání filmů, jede to slušně jen na bídné formáty.. Leda nouzovka. Chromecast 2 už to možná umí, nevím.Cena je dobrá.
Fotky nebo net jedou dobře. (To Chrome je na tabletu).
Mám-li na tabletu 8jádro Qualcomm na 4x 1,8 GHz a 4x 1,4 GHz neměl by Chromecast s 1,2 GHz být vážná konkurence.
Sorry za OT
Ahoj, dříve se tu řešil TinyMediaManager, který parádně funguje pro stažení dat k filmu z internetu, přejmenovávání, atd. Jde doplnit screaperem, který zvládne stáhnout podobný obsah dat z internetu pro filmy "pro dospělé" ? :) Díky
Mám relativně nedlouho Nvidia Shield TV a jsem nadšen jak to funguje (a jak rychle) - přešel jsem ze staršího NUC s OpenElec a Kodi.
Vybírám teď něco levného na bázi Android TV pro rodiče (musí to být opravdu pro "hloupé koncového uživatele") případně k jiným svým TV. Dostal jsem doporučení na https://m.gearbest.com/tv-box/pp_1509684.html a zkusím se zeptat tady - když tam hodím KODI s CZ věcmi (to předpokládám půjde bez problémů, když jsem to zvládl dát na shield tv), má to nějaké vady nebo zásadní funkční odlišnosti od Shield TV? funkce "chromecast" pro fotky z mobilu předpokládám bude taky fungovat? Jediné co mě tam zaráží je ten alternativní app store - nevím co si pod tím představit?
Vybírám teď něco levného na bázi Android TV pro rodiče (musí to být opravdu pro "hloupé koncového uživatele") případně k jiným svým TV. Dostal jsem doporučení na https://m.gearbest.com/tv-box/pp_1509684.html a zkusím se zeptat tady - když tam hodím KODI s CZ věcmi (to předpokládám půjde bez problémů, když jsem to zvládl dát na shield tv), má to nějaké vady nebo zásadní funkční odlišnosti od Shield TV? funkce "chromecast" pro fotky z mobilu předpokládám bude taky fungovat? Jediné co mě tam zaráží je ten alternativní app store - nevím co si pod tím představit?
Nekupuj osekany Amlogic S905W, ale radsej overene riesenia na baze S905X, pokial tam chces davat LE pre primarne pouzitie. Chromecast nebude fungovat pod LE.
Otazna je funkcnost KODI pod novsim Androidom Nougat, zatial sa tu neobjavili ziadne (ani pozitivne, ci negativne) reakcie na pouzitelnost.
Ale pouzitelnost KODI/SPMC pod starsim Androidom 6.x je mizerna, to je overene :)
Otazna je funkcnost KODI pod novsim Androidom Nougat, zatial sa tu neobjavili ziadne (ani pozitivne, ci negativne) reakcie na pouzitelnost.
Ale pouzitelnost KODI/SPMC pod starsim Androidom 6.x je mizerna, to je overene :)
Díky za tip. Jaké jsou důvody pro záměnu Android TV jako OS za Libreelec? Kodi funguje na ShieldTV přesně tak jak potřebuju, v čem je podle tebe mizerný?
Ještě jsem se v rychlosti koukal, za dané peníze mi přijde tohle jako dobrá volba
https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_612626.html
S905X, 2GB RAM, 16GB ROM
Asi bych tam spíše kvůli máme nechal Android TV. Je něco čeho se bát? OS bude anglicky, ok, ještě něco? Spojení výhradně přes HDMI a AVR....
Ještě abych byl přesný, co mě opravdu zaujalo na Shield TV je ta strašná rychlost v procházení KODI menu. Na NUC s posledním OpenElec tam byla vždycky strašná odezva, to samé třeba při procházení iVysílání. A to jsem neměl zas tak špatnej model - 2820. Nevím proč to tak bylo.
Ještě jsem se v rychlosti koukal, za dané peníze mi přijde tohle jako dobrá volba
https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_612626.html
S905X, 2GB RAM, 16GB ROM
Asi bych tam spíše kvůli máme nechal Android TV. Je něco čeho se bát? OS bude anglicky, ok, ještě něco? Spojení výhradně přes HDMI a AVR....
Ještě abych byl přesný, co mě opravdu zaujalo na Shield TV je ta strašná rychlost v procházení KODI menu. Na NUC s posledním OpenElec tam byla vždycky strašná odezva, to samé třeba při procházení iVysílání. A to jsem neměl zas tak špatnej model - 2820. Nevím proč to tak bylo.
[QUOTE=capo;533412]Jaké jsou důvody pro záměnu Android TV jako OS za Libreelec? Kodi funguje na ShieldTV přesně tak jak potřebuju, v čem je podle tebe mizerný?[/QUOTE]
Riesime to uz rok stale dokola. To, co niekomu staci, inemu nemusi, vsetko je uz spominane v tomto vlakne, alebo nalinkovanych tu v prvom prispevku. Prebehni si to. To, ze box video/audio "nejako prehra", alebo vie prehrat, to naozaj nestaci, to je len jedna z podmienok, nie vsak dostacujuca.
Riesime to uz rok stale dokola. To, co niekomu staci, inemu nemusi, vsetko je uz spominane v tomto vlakne, alebo nalinkovanych tu v prvom prispevku. Prebehni si to. To, ze box video/audio "nejako prehra", alebo vie prehrat, to naozaj nestaci, to je len jedna z podmienok, nie vsak dostacujuca.
Hmm, mam najnovsiu verziu Libreelec 8.2.2.3 pre S912, ale je to dost lenive. Neviem co to ma s tym spolocne, ale zda sa mi ze trochu pomohlo prepnutie audio na aml-m8audio hdmi....ale stale to neni ono. Neviete nejaku fintu? Mam to sice na sd karte, ale mam pocit ze niektore starsie verzie chodili lepsie.
[QUOTE=Mercy;533567]Neviete nejaku fintu?[/QUOTE]
- Skus zmenit skin na predchadzajuci default skin (Confluence). Zda sa mi rychlejsi.
- Presun KODI kniznice na internu flash tiez rychlosti pomoze (nacitavanie thumbnailov pri prechadzani knizic a pod).
Rychlost plnohodnotneho HTPC vsak necakaj, aj 10 rocny HTPC x86 mi stale pride sviznejsi pri priamom zrovnani.
- Skus zmenit skin na predchadzajuci default skin (Confluence). Zda sa mi rychlejsi.
- Presun KODI kniznice na internu flash tiez rychlosti pomoze (nacitavanie thumbnailov pri prechadzani knizic a pod).
Rychlost plnohodnotneho HTPC vsak necakaj, aj 10 rocny HTPC x86 mi stale pride sviznejsi pri priamom zrovnani.
Dneska mi konečně dorazil nový box Z69 (link výše). Protože jsem ho již stihl zprovoznit, mám pár otázek:
- prostředí je celé rootlé (je to normální, dalo se to čekat?)
- prostředí se chová jako tabletová nebo telefonová verze androidu, nikoliv jako android TV, takže je spousta míst, kdy musím využívat myš a šipky na ovladači samy o sobě jsou naprd. to je taky normální?
Třeba aplikace PrimaPlay z nějakého důvodu nerespektuje rozlišení obrazovky a na standardní rozlišení se nevejde (chybí tak okraje - používám to na staré TV se 720p). Eurosport Player píše že vůbec nejde z PlayStore instalovat kvůli nekompatibilitě??
Celkově mě to zklamalo.
- prostředí je celé rootlé (je to normální, dalo se to čekat?)
- prostředí se chová jako tabletová nebo telefonová verze androidu, nikoliv jako android TV, takže je spousta míst, kdy musím využívat myš a šipky na ovladači samy o sobě jsou naprd. to je taky normální?
Třeba aplikace PrimaPlay z nějakého důvodu nerespektuje rozlišení obrazovky a na standardní rozlišení se nevejde (chybí tak okraje - používám to na staré TV se 720p). Eurosport Player píše že vůbec nejde z PlayStore instalovat kvůli nekompatibilitě??
Celkově mě to zklamalo.
[QUOTE=capo;533412]Díky za tip. Jaké jsou důvody pro záměnu Android TV jako OS za Libreelec?[/QUOTE]
No vidíš, myslím, že si pomalu začínáš odpovídat sám. Přesně jak psal vivid.sk. Na Androidu to "tak nějak" funguje a nefunguje. Pokud chceš seriozně přehrávat multimédia na těchto boxech, tak s Libre...
A pokud ti v KODI chybí nějaké doplňky na přehrávání tvého požadovaného obsahu, který pod Androidem dostupný je, tak to nevadí, protože LE jedeš z SD karty a o Android tím pádem nepřijdeš. Můžeš si jej tedy kdykoliv pustit - jednoduše řečeno volit mezi androidem a LE (KODI).
Nicméně myslím, že ti naprostá většina uživatelů a přispěvatelů v tomto fóru řekne, že od doby instalace LE již nikdo Android nepustil :-)
No vidíš, myslím, že si pomalu začínáš odpovídat sám. Přesně jak psal vivid.sk. Na Androidu to "tak nějak" funguje a nefunguje. Pokud chceš seriozně přehrávat multimédia na těchto boxech, tak s Libre...
A pokud ti v KODI chybí nějaké doplňky na přehrávání tvého požadovaného obsahu, který pod Androidem dostupný je, tak to nevadí, protože LE jedeš z SD karty a o Android tím pádem nepřijdeš. Můžeš si jej tedy kdykoliv pustit - jednoduše řečeno volit mezi androidem a LE (KODI).
Nicméně myslím, že ti naprostá většina uživatelů a přispěvatelů v tomto fóru řekne, že od doby instalace LE již nikdo Android nepustil :-)
Chápu správně, že vy všichni používáte tu krabičku výhradně skrz Kodi (ať už přímo v Android TV, nebo přes LibreElec) a tedy neřešíte instalaci jiných doplňků přímo do Android TV?
Myslim, ze ak niekto pouziva KODI, tak vyhradne z LE (pretoze ak by fungovalo vsetko, co pozadujeme pod androidom, nebol by na LE ziadny dovod).
Ak existuje dovod pouzivat samotny android (respektive boot do androidu z prostredia LE), tak z dovodu neexistujcej podpory (t.j. funkcnych doplnkov) pod KODI pre konkretnu sluzbu. Napriklad Skylink TV archiv a dalsie ...
Ak existuje dovod pouzivat samotny android (respektive boot do androidu z prostredia LE), tak z dovodu neexistujcej podpory (t.j. funkcnych doplnkov) pod KODI pre konkretnu sluzbu. Napriklad Skylink TV archiv a dalsie ...
Dobrý deň.
Som tu nový a vlastním krabičku Evolveo Android box H8 a používam Kodi 17.6 cca 6 mesiacov.
Evolveo mám prepojené kvalitným HDMi káblom 2.0 s AVR DENON 4400, ktorý podporuje všetky aktuálne používané audiokodeky DTS.
Všetko funguje krásne, obraz je super, zvuk AC3 5.1 je ok, ale ako náhle prehrávam filmy s audio kodekmi DTS, DTS MA, TRU HD, ATMOS a pod, tak do receivera je z Evolvea odoslaný audio signál vo formáte PCM, cize zvuk ide iba STEREO. V nastaveniam AUDIO mám povolené PASSTHROUGH, repro 5.1, prijímač DTS kompatibilný.
Preklikal som mnosžstvo video návodov ako to vyriešiť na rôzne multimediálne boxy, no na Evolveo Android box H8 som riešenie nanašiel.
Nie je možné zmeniť audio output device ANDROID,audiotrack na iné, pretože je táto položka šedá.
Viete mi niekto poradiť čo s tým?
V programe SMPC audiokodeky DTS idú super, no je to graficky a užívateľsky pre mňa nevyhovujúci program.
Ďakujem vopred za rady.
Som tu nový a vlastním krabičku Evolveo Android box H8 a používam Kodi 17.6 cca 6 mesiacov.
Evolveo mám prepojené kvalitným HDMi káblom 2.0 s AVR DENON 4400, ktorý podporuje všetky aktuálne používané audiokodeky DTS.
Všetko funguje krásne, obraz je super, zvuk AC3 5.1 je ok, ale ako náhle prehrávam filmy s audio kodekmi DTS, DTS MA, TRU HD, ATMOS a pod, tak do receivera je z Evolvea odoslaný audio signál vo formáte PCM, cize zvuk ide iba STEREO. V nastaveniam AUDIO mám povolené PASSTHROUGH, repro 5.1, prijímač DTS kompatibilný.
Preklikal som mnosžstvo video návodov ako to vyriešiť na rôzne multimediálne boxy, no na Evolveo Android box H8 som riešenie nanašiel.
Nie je možné zmeniť audio output device ANDROID,audiotrack na iné, pretože je táto položka šedá.
Viete mi niekto poradiť čo s tým?
V programe SMPC audiokodeky DTS idú super, no je to graficky a užívateľsky pre mňa nevyhovujúci program.
Ďakujem vopred za rady.
SMPC? Zrejme myslis SPMC co je v podstate KODI. Zmen si skin a budes mat z toho KODI v 16.x, ako ho poznas.
pardon, ano SPMC som myslel. Ak je mozne zmenit skin aby to vypadalo ako Kodu Krypton 17.xx tak je to riesenie. No budu ostatne funkcie a addony zobrazovat SPMC rovnako?
Aka je prosim posledna verzia SPMC pre android?
Aka je prosim posledna verzia SPMC pre android?
Neviem, ci je mozne, aby to vyzeralo ako KODI 17, ale urcite je mozne, aby to vyzeralo ako KODI 16.x so skinom Coufluence (je vsak mozne stiahnut aj ine skiny, ako je to v inych verziach KODI). Uz nejaky cas vyvoj pod androidom nesledujem ani netestujem, takze cislo poslednej verzie zistis, ked si ju nainstalujes. Ked som to testoval naposledy, nebolo to pouzitelne.
[QUOTE=capriturbo;534250]Aka je prosim posledna verzia SPMC pre android?[/QUOTE]
Poslední verze je 16.7.4 z 28 února. Koying - autor skončil, přešel do týmu MrMC, to je parta kolem Plexu atp. a to je za peníze, asi 80 Kč.
http://spmc.semperpax.com/
V SPMC jsem měl problémy s VP9, se 4K, nejelo MPEG Dash z YT a DTS HDMA jelo max 5.1 i když zdroj byl 7.1, s Atmosem si to taky moc nerozumělo, nejelo DD+.
Vše vyřešil LE.
Poslední verze je 16.7.4 z 28 února. Koying - autor skončil, přešel do týmu MrMC, to je parta kolem Plexu atp. a to je za peníze, asi 80 Kč.
http://spmc.semperpax.com/
V SPMC jsem měl problémy s VP9, se 4K, nejelo MPEG Dash z YT a DTS HDMA jelo max 5.1 i když zdroj byl 7.1, s Atmosem si to taky moc nerozumělo, nejelo DD+.
Vše vyřešil LE.
@capriturbo a ostatni na svem mb mini MXIII II jsem problem s DTS resil nedavno take a cele to spociva v tom ze Kodi 17.6 neumoznuje pod androidem DTS prehravat . Reseni ktere jsem nasel je tzv. shitty verze Kodi ktera obsahuje fix z 16 kodi. http://mirrors.kodi.tv/test-builds/android/arm/ Tato verze je upravena 17.6 Kodi chodi skvele DTS standart po optice bez problemu HDDTS jsem nezkousel nemam reciver. Jen pozor v pripade ze v Kodi povolite formaty audia, ktere vam tv, popr. reciver neumi prehrat muzete na vystupu do repraku dostat digitalni signal ktery by mohl reproduktory znicit .To byl take hlavni duvod proc nove verze Kodi DTS nehraji. Variantanta dve je Libreelec tam funguje vse.
Ahoj, mám Evolveo H8 a nainstaloval jsem si na něj LibreELEC-S912.arm-9.0-devel-20181022164554-cbfbde4.img.gz. Libreelec s Kodi mi naběhne, ale nefunguje mi ovladač, nemáte někdo prosím funkční remote config pro verzi 9... Config z verze 8 od Foolproofa bohužel nefunguje. Díky.
Zvážil bych použití CoreELEC. Používám ke spokojenosti.
Jinak od xELEC verze 9 se již nepoužívá pro IR ovladač konfigurace pomocí remote.conf.
Postup jak jednoduše zprovoznit jakýkoliv ovladač pro xELEC najdeš zde: https://forum.libreelec.tv/thread/11643-le9-0-remote-configs-ir-keytable-amlogic-devices/?pageNo=1
Nebo dle PDF návodu zde: https://drive.google.com/open?id=1k7o-8xSrzy1cB0JQj7iv_Z_4gtPmg7e1
Jinak od xELEC verze 9 se již nepoužívá pro IR ovladač konfigurace pomocí remote.conf.
Postup jak jednoduše zprovoznit jakýkoliv ovladač pro xELEC najdeš zde: https://forum.libreelec.tv/thread/11643-le9-0-remote-configs-ir-keytable-amlogic-devices/?pageNo=1
Nebo dle PDF návodu zde: https://drive.google.com/open?id=1k7o-8xSrzy1cB0JQj7iv_Z_4gtPmg7e1
tak to zkouším vytvořit podle návodu, který tu uvedl whitesak, ale když zadám příkaz ir-keytable -t vždy se mi zobrazí No device found
Inu, něco děláš špatně.
Pošli screenshot nabo ještě lépe video toho co děláš.
Jinak stručně:
V terminálu Putty přihlásit jako root a pak příkazy:
[CODE]
systemctl stop kodi
systemctl stop eventlircd
ir-keytable -t
[/CODE]
Pak mačkat dálkáč a terminál vypisuje přijaté kódy.
Udělat dle návodu patřičné konf soubory a dát je na správná místa.
Pak Crtl-C možno zastavit naslouchání a pak už stačí jen udělat reboot...
Pošli screenshot nabo ještě lépe video toho co děláš.
Jinak stručně:
V terminálu Putty přihlásit jako root a pak příkazy:
[CODE]
systemctl stop kodi
systemctl stop eventlircd
ir-keytable -t
[/CODE]
Pak mačkat dálkáč a terminál vypisuje přijaté kódy.
Udělat dle návodu patřičné konf soubory a dát je na správná místa.
Pak Crtl-C možno zastavit naslouchání a pak už stačí jen udělat reboot...
[QUOTE=Sukacek;535712]2 whitesak: diky za navody...o CoreELEC sem přemýšlel... v čem je prosím tě lepší?[/QUOTE]
Nevím, ale od té doby kdy z rodinných důvodů přestal na LibreELEC pro AmLogic pracovat kszaq, tak vnikla nová komunita CoreELEC a mám pocit, že je aktivnější a že jde v CoreELEC více kupředu. Jinak CoreELEC vychází samozřejmě z kszaq práce a z vždy aktuální verze obecného LibreELEC...
Osobně používám nyní CoreELEC a spokojenost...
Nevím, ale od té doby kdy z rodinných důvodů přestal na LibreELEC pro AmLogic pracovat kszaq, tak vnikla nová komunita CoreELEC a mám pocit, že je aktivnější a že jde v CoreELEC více kupředu. Jinak CoreELEC vychází samozřejmě z kszaq práce a z vždy aktuální verze obecného LibreELEC...
Osobně používám nyní CoreELEC a spokojenost...
Zajímavé ...
Nicméně z promptu vidím, že používáš nějakou devel verzi. Třeba to bude tím. Použij "stable" verzi, třeba bude po problému. Viz https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases
Dále - co máš za TV Box? Jaké používáš dtb.img file?
Nicméně z promptu vidím, že používáš nějakou devel verzi. Třeba to bude tím. Použij "stable" verzi, třeba bude po problému. Viz https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases
Dále - co máš za TV Box? Jaké používáš dtb.img file?
Stable verzi vyzkouším... používám Evolveo H8 no a co se týče dtb.img tak tady možná dělám něco špatně...když jsem používal LibreELEC tak sem si z oficiálních stránek stáhl dtb.img podle rychlosti internetu nebo tak nějak se to tam psalo...a ten sem si zazálohoval a teď sem ho nahrál i ke CoreELECu i když sem si všiml, že tam už nějaký dtb.img je.
Tak to je určitě špatně. CoreELEC používá jiné (svoje) dtb file. Tyto dtb soubory najdeš na SD kartě poté, co si na ni vytvoříš image, v adresáři device_trees (nebo tak nějak se ten adresář jmenuje).
Z něj si svoje správné dtb zkopíruješ do rootu SD karty a přejmenuješ na "dtb.img". Které je to správné pro tvé Evolveo nevím, třeba poradí Foolproof .
EDIT:
pro EVOLVEO ANDROID BOX H8 (3GB RAM, 1Gbit LAN) bych odhadoval toto dtb file: gxm_q201_3g_1gbit.dtb
Z něj si svoje správné dtb zkopíruješ do rootu SD karty a přejmenuješ na "dtb.img". Které je to správné pro tvé Evolveo nevím, třeba poradí Foolproof .
EDIT:
pro EVOLVEO ANDROID BOX H8 (3GB RAM, 1Gbit LAN) bych odhadoval toto dtb file: gxm_q201_3g_1gbit.dtb
Tak sem pokročil, čistá instalace a tvá rada pomohla... snad sem i dobře pochopil mapování tlačítek:
# table Evolveo H8, type: NEC
0X0184 KEY_POWER
0X0071 KEY_MUTE
0X00a4 KEY_UP
0X006c KEY_DOWN
0X47 KEY_LEFT
0X0193 KEY_RIGHT
0X0192 KEY_OK
0X018f KEY_BACK
tohle uložím do txt a pak bohužel zase tápu :( podle pdf návodu od Step 4 nevím jak dál..první bod nakopírování ještě zvládnu a pak nevím...
# table Evolveo H8, type: NEC
0X0184 KEY_POWER
0X0071 KEY_MUTE
0X00a4 KEY_UP
0X006c KEY_DOWN
0X47 KEY_LEFT
0X0193 KEY_RIGHT
0X0192 KEY_OK
0X018f KEY_BACK
tohle uložím do txt a pak bohužel zase tápu :( podle pdf návodu od Step 4 nevím jak dál..první bod nakopírování ještě zvládnu a pak nevím...
Inu dobrá. Návod v PDF je jesný, nevím co máš za problém.
Jednoduše. Je třeba vytvořit dva soubory.
1. První se musí jmenovat rc_maps.cfg a musí být uložen v adresáři /storage/.config (ve Windows SMB sdílení je to adresář Configfiles)
Obsah souboru je jediný řádek:
"meson-ir * jakykolivnazevsouboru.txt"
Název souboru se hodí mít pojmenovaný dle typu boxu, takže například "evolveo_h8.txt"
Takže ve tvém případě to může být
[CODE]meson-ir * evolveo_h8.txt[/CODE]
2. Druhý soubor je konfigurák s kódy IR ovladače, které jsi získal pomocí ir-keytable -t
Jeho název musí být stejný jako je uveden v předchozím z bodu 1. Ve tvém případě tedy "evolveo_h8.txt" a musí být uložen v adresáři /storage/.config/rc_keymaps (ve Windows SMB sdílení je to adresář Configfiles\rc_keymaps)
Obsah souboru ve tvém případě může vypadat třeba takto:
[CODE]
# table evolveo_h8, type: NEC
0x140 KEY_POWER
0x118 KEY_VOLUMEUP
0x110 KEY_VOLUMEDOWN
0x141 KEY_MUTE
0x10f KEY_GREEN
0x143 KEY_RED
0x111 KEY_HOME
0x119 KEY_BACK
0x116 KEY_UP
0x151 KEY_LEFT
0x113 KEY_ENTER
0x150 KEY_RIGHT
0x11a KEY_DOWN
0x14c KEY_MENU
0x100 KEY_CONTEXT_MENU
0x101 KEY_0
0x14e KEY_1
0x10d KEY_2
0x10c KEY_3
0x14a KEY_4
0x109 KEY_5
0x108 KEY_6
0x146 KEY_7
0x105 KEY_8
0x104 KEY_9
0x142 KEY_BACKSPACE
[/CODE]
Přičemž ty kódy v tomto příkladu u evolvea budou samozřejmě jiné - ty tvoje.
Pro vytváření těchto konfig souborů doporučuji použít nějaký textový editor, který umí nastavit Unix/Linux formát txt souborů (konce řádků Unix/linux). Například PSPad nebo Notepad++
Po vytvoření těchto souborů stačí udělat reboot a je to ... Good Luck :-)
Jednoduše. Je třeba vytvořit dva soubory.
1. První se musí jmenovat rc_maps.cfg a musí být uložen v adresáři /storage/.config (ve Windows SMB sdílení je to adresář Configfiles)
Obsah souboru je jediný řádek:
"meson-ir * jakykolivnazevsouboru.txt"
Název souboru se hodí mít pojmenovaný dle typu boxu, takže například "evolveo_h8.txt"
Takže ve tvém případě to může být
[CODE]meson-ir * evolveo_h8.txt[/CODE]
2. Druhý soubor je konfigurák s kódy IR ovladače, které jsi získal pomocí ir-keytable -t
Jeho název musí být stejný jako je uveden v předchozím z bodu 1. Ve tvém případě tedy "evolveo_h8.txt" a musí být uložen v adresáři /storage/.config/rc_keymaps (ve Windows SMB sdílení je to adresář Configfiles\rc_keymaps)
Obsah souboru ve tvém případě může vypadat třeba takto:
[CODE]
0x140 KEY_POWER
0x118 KEY_VOLUMEUP
0x110 KEY_VOLUMEDOWN
0x141 KEY_MUTE
0x10f KEY_GREEN
0x143 KEY_RED
0x111 KEY_HOME
0x119 KEY_BACK
0x116 KEY_UP
0x151 KEY_LEFT
0x113 KEY_ENTER
0x150 KEY_RIGHT
0x11a KEY_DOWN
0x14c KEY_MENU
0x100 KEY_CONTEXT_MENU
0x101 KEY_0
0x14e KEY_1
0x10d KEY_2
0x10c KEY_3
0x14a KEY_4
0x109 KEY_5
0x108 KEY_6
0x146 KEY_7
0x105 KEY_8
0x104 KEY_9
0x142 KEY_BACKSPACE
[/CODE]
Přičemž ty kódy v tomto příkladu u evolvea budou samozřejmě jiné - ty tvoje.
Pro vytváření těchto konfig souborů doporučuji použít nějaký textový editor, který umí nastavit Unix/Linux formát txt souborů (konce řádků Unix/linux). Například PSPad nebo Notepad++
Po vytvoření těchto souborů stačí udělat reboot a je to ... Good Luck :-)
tak já už opravdu nevím co dělám špatně...návod od tebe je jednoduchý, ale mě to prostě nefunguje :(
v rc_maps.cfg mám toto: meson-ir * evolveo_h8.txt
v evolveo_h8.txt, který vytvořím v Notepad++ ke si přepnu na Unix (LF) mám toto...zkoušel sem to jen na UP a DOWN:
0x46 KEY_UP
0x16 KEY_DOWN
zajímavý je, že Putty mi dneska vyhodil úplně jiný keymap než včera.
rc_maps.cfg nahraji do Configfiles a evolveo_h8.txt do Configfilesl/rc_keymaps
odpojím krabičku od napájení, po chvíli zapojím, COREelec naběhne, ale ovladač nefunguje.
EDIT: ještě sem nahrál cfg i txt soubor.
v rc_maps.cfg mám toto: meson-ir * evolveo_h8.txt
v evolveo_h8.txt, který vytvořím v Notepad++ ke si přepnu na Unix (LF) mám toto...zkoušel sem to jen na UP a DOWN:
0x46 KEY_UP
0x16 KEY_DOWN
zajímavý je, že Putty mi dneska vyhodil úplně jiný keymap než včera.
rc_maps.cfg nahraji do Configfiles a evolveo_h8.txt do Configfilesl/rc_keymaps
odpojím krabičku od napájení, po chvíli zapojím, COREelec naběhne, ale ovladač nefunguje.
EDIT: ještě sem nahrál cfg i txt soubor.
Prešiel som práve tiež na CoreElec (z LibreElec) a pokúsil sa spojazdniť diaľkový ovládač, Mimochom mam Evolveo H8. Napokon sa mi to podľa týchto pokynov podarilo. Pozeral som tvoj súbor, jediné čo v je ňom iné oproti môjmu je, že kódovanie máš ANSI central european 1250, ja som dal Unicode a na konci máš jeden prázdny riadok. Mne to funguje. Ale nemám rozchodené ešte všetky tlačidla.
Uložil jsem do archivu, až budu (možná) přecházet, tak to využiji.
V čem by to mělo být lepší, NetFlix mně nehrozí.
V čem by to mělo být lepší, NetFlix mně nehrozí.
Mercy:tak to je super...děkuji za soubory, ovladač funguje perfektně...díky ti i whitesakovi za pomoc.
Potřeboval bych prosím ještě pomoct s jednou věcí - všiml sem si, že se krabička s COREelec nedá vypnout, což to mi nevadí, nešlo to ani u Libreelec, nechávám ji pořád zapnutou...ale vadí mi, že se pořád točí externí disk :(
Četl sem, že se to dá vyřešit addonem hd-idle a souborem autostart.sh. V COREelec sem si přes repozitáře nainstaloval ofiko Tools kde by měl být hd-idle součástí, ale netuším jak dál postupovat...
Díky
Potřeboval bych prosím ještě pomoct s jednou věcí - všiml sem si, že se krabička s COREelec nedá vypnout, což to mi nevadí, nešlo to ani u Libreelec, nechávám ji pořád zapnutou...ale vadí mi, že se pořád točí externí disk :(
Četl sem, že se to dá vyřešit addonem hd-idle a souborem autostart.sh. V COREelec sem si přes repozitáře nainstaloval ofiko Tools kde by měl být hd-idle součástí, ale netuším jak dál postupovat...
Díky