Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 78

Téma: Intel NUC 2015 - mini HW pro MMC a HTPC, XBMC, Kodi

  1. #46
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od thonyk Zobrazit příspěvek
    kdyz to stahnu na tech 2000 tak to stale vydava zvuk jako cvrcek.
    Obavam sa, ze to nemusi byt vetrak . Ak si kupis ZOTAC, ocakavaj piskanie (snad to uz vyriesili a budes mat tentokrat stastie).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    11

    prave kvuli broadwell procesoru a vyssimu vykonu jsem zvolil nuc. ze bude chlazen aktivne mne ani nenapadlo tim ze to ma byt nova generace. svagr ma zotac asi rok v te hotove pro mne tedy ne uplne pozadovane konfiguraci 4 gb ram a 64 gb ssd a je dokonale tichy a vykonove dostatecny. osobne to potrebuji jako htpc i na praci zaroven. pres hdmi do lcd televize a druhym kabelem mini display portem na pracovni stul. tak aby jedno zarizeni obslouzilo oboji. stejne jsem to vyresil v obyvaku kde mam na miru postaveny pc se dvema hdmi a 4 jadrovym i5 haswellem 4440 zapojeny do hlavni televize a na jeden pracovni stul. ten je vykonove dokonaly ale drazsi a v loznici chci to same jen levneji..

    ty zvuky jsou fakt divny. dneska mi pritelkyne uz nadavala at toho cvrcka dam nekam. vyssi otacky huci jak vrtacka a nizsi jak cvrcek at zvolim jakekoliv. to prendani do jine skrine by to asi resilo. ale i tak ten zotac zvazuji. sice to vyjde draho ale s tim i5 by mozna byl klid a po starostech. neni to vec na rok, ocekavam ze to bude fungovat dlouha a dlouha leta a pujde i v budoucnu ruzne kombinovat nebo prendavat do jinych mistnosti.

    jeste dotaz tusite cim to ze displayport nevede zvuk? predpokladal jsem ze jim pujde. pouzil jsem tento kabel a jde jen obraz https://www.alza.cz/premiumcord-mini...1m-d474196.htm

    kdyby tak bylo pc se dvema, idealne 4 hdmi . pak bych si priplatil i za i7 a mel to jako centralni domaci pc. dal bych ho nekam do komory a po dome bych rozvedl hdmi a usb (casem idealne usb-c jak na obraz tak zvuk a sety klavesnice s mysi a flashky) do vsech mistnosti kde bych pak pridelal monitory a klavesnice jde to ale resit hdmi splitterem ktery jsem si tedy jiz poridil a pocitam ze ho asi vyuziju kdyz zvuk neleze. http://www.dx.com/p/huiyishun-hdmi-4...k-white-174100
    Naposledy upraveno uživatelem thonyk: 26-06-2015 v 09:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Je tu pořád Avatar uživatele Heartwork
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    2,358

    Přikláním se k variantě NUC v pasivní skříni Akasa, sám to mám a chrochtám si blahem - pasiv je pasiv a ticho léčí. Takže je to vlastně investice do zdraví.

    Ty pazvuky fakt nesnáším, nechybělo moc a namontoval jsem Noctua ventilátor i na WC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    11

    prave ty zvuky jsou zaklad. radsi mensi vykon ale tichy.

    v tom czc jak posilate je tohle primo vhodne na tento nuc a neni k tomu jiz nic potreba? kabely na propojeni celni strany apod? pisou ze to je na 4 generaci ale my mame 5 generaci. asi to tedy zkusim jestli to staci jen prendat a zapojit a na monitor to pridelat zezadu jde.

    http://www.czc.cz/akasa-newton-h-cer...146110/produkt

    kabel na monitor mam objednany z dx, v cesku neslo sehnat tak kratky http://www.dx.com/p/hdmi-male-to-min...-16-5cm-220019
    Naposledy upraveno uživatelem thonyk: 26-06-2015 v 09:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,057

    Citace Původně odesláno od thonyk Zobrazit příspěvek
    ocekavam ze to bude fungovat dlouha a dlouha leta
    Pokud to chceš takto tak bych volil pokud možno nejsilněší i7 se 16GB RAM, SSD a umístil do pasivní skříně (např. Intel NUC 5I7RYH).
    Pokud tě zaráží cena za takovéto mini řeení, tak ta je "normální". Pro porovnání koukni na konfigurace např. právě na Apple mini v dané ceně. Sice jsou s i5 kvůli chlazení.

    Citace Původně odesláno od thonyk Zobrazit příspěvek
    idealne 4 hdmi . pak bych si priplatil i za i7 a mel to jako centralni domaci pc. dal bych ho nekam do komory a po dome bych rozvedl hdmi a usb
    Toto je s prominutím nesmysl. HDMI není na dlouhé vzdálenosti a špatně se manipuluje s kabelem. Existuje HDMI over Ethernet, ale tam může nastat problém s ovládáním PC. Toto se řeší jinak než si představuješ.
    Naposledy upraveno uživatelem RoPo: 26-06-2015 v 09:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od thonyk Zobrazit příspěvek
    v tom czc jak posilate je tohle primo vhodne na tento nuc a neni k tomu jiz nic potreba?
    Tohle už tu přece bylo řečeno. A není zas až takový problém se na ten web podívat a kompatibilitu si najít, trochu vlastní iniciativy. Ve zkratce: Ne, ta skříňka co uvádíš nepůjde použít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    11

    spis to pise jako predstavu do bucoucna a idealni pro mne reseni s tim 4 x hdmi ted mam obyvak s lcd a hned za zdi z druhe strany druhe lcd (kabel 3 metry) a 3 metry pro změnu na straně od toho pracovni stul a pres ten hdmi splitter uz to tak pouzivam dva roky ale chci upgradovat a koupit zarizeni jeste jedno na duhy stul do dalsiho pokoje

    ---------- Doplněno v 10:49 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:47 ----------

    prosim o pomoc tedy o skrin akasa na 5I3RYK. hledam marne

    aktualni testovaci zapojeni nez to pridelam za lcd televizi (az nejak na podzim) a nez dorazi z deal extreme 16,5 cm dlouhy mini hdmi - hdmi kabel

    ah tak prd nejde mi sem dat fotky

    kazdopadne zezadu monitoru to davat nalezato tak aby byly kabely do stran je priserny. kabely musi jit dolu a usb na flashku nahoru

    mod KZ: sloučeno, nauč se prosím používat tlačítko pro editaci příspěvku.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 26-06-2015 v 12:06 Důvod: Sloučení
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Ahoj lidi.
    Už dost dlouho se rozhoduju jaké koupit MMC. Čtu že některá mají problémy přehráváním 24 snímků, HD audio-Passthrough, teď jsem radši přidal do požadavku podporu H265.
    Tak to vypadá, že se pustím do NUC513RYH.
    Moje sestava:
    audio - receiver Yamaha RX-V775
    obraz - TV Samsung PS60E6500ES
    síť WD My Cloud, propojeno kabely
    Primárně bude použit pro Kodi přehrávání filmů a hudby. Jako systém bych radši volil Win 7 nebo 8 kvůli většímu využití a ne OpenElec, třeba v budoucnu na surfování.
    A tak mám pár dotazů pro zdejší odborníky.
    1. Jsou nějaké problémy při použití pod Win, které jsem výše zmiňoval či jiné?
    2. Podpora HDMI CEC, v úvodu je psáno, že neumí. Tak jen jestli je v praxi lepší ovládat přes DO nebo ovládání myší a klávesnicí?
    3. Jakou velikost a typ paměti? 4-8GB a radši 1 nebo 2
    4. Jakou velikost a typ disku? 64-128GB M.2
    5. Win 7 nebo 8 a x64?
    Děkuji moc za rady zkušenějších.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    1) Nie su (o prehravani 4K HEVC neuvazujem).
    3) 1 x 4GB modul (pre buducnost mozes rozsirit o dalsie 4GB), viac ako 4GB dnes nema ziadny vyznam (Kodi je 32bit), napriklad tuto
    4) Vzhladom k cenam kup radsej 128 GB (aj ked prakticky bude varianta s 64GB postacovat (system+ovladace+KODI, cca 30GB). Na alze som nasiel len velkosti >=128GB, vyber si podla sympatii k znacke).
    5) Win7 64bit (casom prejdes na W10)
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 20-07-2015 v 16:02 Důvod: doplnene o linky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Děkuji za rychlé info. Tu paměť: https://www.tsbohemia.cz/kingston-4g...m_d190085.html
    jsem měl taky vytipovanou dle jejich tabulky: http://www.intel.com/support/motherb.../CS-034982.htm
    akorát tabulku disků a velikostí jsem nenašel tak zatím vybírám, i když nevím jak je na tom značka, toto: https://www.tsbohemia.cz/transcend-m...c_d199748.html.
    Tak snad to bude fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Fungovat to bude, akurat si over 3 rocnu zaruku, pri SSD ju poskytuje vacsina vyrobcov. Dany e-shop ponuka za podobnu cenu len SSD ADATA, takze radsej zober Transcend.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Tak díky moc, objednáno a doufám, že k maximální spokojenosti
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Ahoj lidi.
    Tak mám nový NUC5i3RYH, 4GB RAM, 128GB M.2 disk a ovladače aktualizované. Obraz jde do TV Samsung PS60E6500ES přes receiver Yamaha RX-V775. Přehrávám filmy přes Win7, KODI 14.2, DXVA 2 zapnuto a když nastavím přizpůsobení obnovovací frekvence obrazovky videu na VŽDY, tak není obraz plynulý a cuká. Když přepnu na VYPNUTO , jde plynule v 60Hz. Nevíte co může být špatně?
    Když mám stejné nastavení na notebooku zapojeno taky přes receiver do TV, tak běží plynule na 24Hz.
    Děkuji moc za rady zkušenějších.

    EDIT: Tak jsem objevil svou chybku a to "Nastavení-systém-zobrazení v okně" - zaškrtnuto - to bylo to cukání obrazu
    a ještě "Vertikální synchronizace" - vypnuta. Bohužel jsem přejel prsty po touchpadu v okénku položky a ta se změnila.
    Tak teď snad vše OK a ještě hodím nějaké dotazy do Kodi.
    Naposledy upraveno uživatelem johny.h: 02-08-2015 v 17:35 Důvod: odpověď pro nováčky v Kodi jako já :)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    42

    Ještě dotaz. Mám jako úložiště WD My Cloud 3TB a k němu připojený další externí disk 2TB s filmama. Bude lepší nechat ten disk zapojený v Cloudu nebo radši zapojit do NUC5i3RYH. Jako Cloud by mi měl stačit ten WD a když budu chtít přistupovat později volně i k dašímu disku, stačí nechat zapnutý NUC a nastavit sdílení složky že? Uspávání disku při nepoužívání by mělo fungovat snad v obou případech. Poradíte vy zkušenější?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Nechal bych ho zapojený v tom WD - jedno centrální úložiště, jedna správa uživatelů, jedno nastavení sdílení. Rychlost je víc než dostatečná, připojením přímo do NUCu nic zvláštního nezískáš.

    Ale na tu otázku nelze jednoznačně odpovědět, co je "lepší". Každý si to zapojí podle sebe, dle svých vlastních specifických požadavků.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Novinky CES 2015
    Od Plutotype v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 94
    Poslední příspěvek: 10-06-2016, 06:42
  2. Mapa vysílačů DVB-T v ČR (2015)
    Od bastlir v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-02-2015, 04:16
  3. Dobrá a lacná 46-50" TV (ideálne s VA panelom)
    Od pepst v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-09-2014, 12:47
  4. Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 23-02-2012, 12:21
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-10-2010, 17:34