Ahojte. Já přispěji taky troškou. Měl jsem osmičkovou řadu od Philipse, brilantní obraz, za nemalý peníz. Po čtyřech letech se pokazil a v servisu se mi takřka smáli a sdělili, že Philips je nejporuchovější značka. Bohužel neopravitelná závada. Takže znovu vybrat televizi ... Pídil jsem se po životnosti televizí a zjistil jsem, že životnost je v současné době 4-5 let, tím nechci říct, že déle nevydrží, ale že kvalita paišlu tomu odpovídá. Takže drahou televizi už nechci. Líbili se mi velice Sonky, ale po mé zkušenosti jsem se ptal na servis a zdráhavě mi bylo odpovězeno, že co se dělají v Polsku, stojí to za milů rozmilů, navíc model který za něco stojí je až 50"805 a po jednostranné domluvě s manželkou už to bylo dost peněz. Přeci jen jsme dosti početná rodina. Nejprodávanější LG 671 u nás neprošlo kvůli velmi lesklému panelu, máme spojený obyvák s kuchyní a spoustu oken ... No a zbyl Panasonic a Samsung.
Panasonic má velmi krásný obraz, jak už někdo napsal s lehkým modře kovovým nádechem obrazu, asi nějaký filtr, protože se toho fakt nejde zbavit, ale mě se obraz moc líbil, ten nádech tomu dodává takové jiskrnosti. Bohužel tady zase neprošla odezva, máme xbox a na tomhle by děcka pařit hry nemohly. Takže mi zbyl Samsung a po vyhodnocení, že bez brýlí a chytrého ovladače se zatím obejdeme (tv se stejně ovládá ovladačem od satu) je to osekanější model H6200. Dnes mi přijde domů, pak napíši své postřehy, ale trochu se toho obávám. Ještě jsem v obchodě viděl model H6203 a tam byl pěkně hnusný obraz a nešlo s tím nic udělat, ale prodavač mi řekl, že je tam starý typ panelu a ten v 6200 je úplně o něčem jiném. To co jsem viděl tomu i odpovídalo. Takže večer ...