Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 63 z 72 PrvníPrvní ... 13536162636465 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 931 až 945 z 1077

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #931
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    217

    No ale důvod toho, proč by dva stejný moduly způsobovaly problémy? Člověk by čekal pravej opak, že dva stejný moduly budou naopak sladěný.
    Bud si to vyskusas sam a zistis problemy dekodovania pri pouziti rovnakych modulov, alebo napises do Omka a oni ti vysvetlia v com je problem, zrejme to maju otestovane, ked o tom pisu.

    Pokial viem tak u CRW modulov nikdy neslo o CI+, to sa zacalo pouzivat az nedavno s Irdetom a dalsimi kodovacimi systemami. Proste CRW nemalo taku ochranu zabezpecenia nahravok. Moduly CRW prestanu fungovat od momentu ked Skylink uplne vypne CAID 0D96 (vid. programy Travel XP, iConcert, Seznam TV atd. bez zapojeneho 0D96).
    Pokial viem, tak ziadny modul CRW nebol Skylink Ready. Vtedy len Skylink upozornoval (z dovodu enormneho narastu uni citaciek), ze bezproblemove dekodovanie kariet je garantovane len s licencovanymi (originalnymi) CAM modulmi alebo CRW citackami kariet v sat. prijimacoch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #932
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Ještě před koupí jeden technickej dotaz:
    Pokud to dobře chápu, streaming z Technisatu blokuje pouze modul CI+. Pokud tedy seženu modul CI (ne plus), případně např. Technisat CRW, streaming by podle všeho jet měl (?). Do Technisatu CRW je ale podle všeho třeba kartu ICE, která se podle všeho už neprodává (navíc, chápu-li to dobře, je Skylink chystá "vypnout"). Moduly CI mi bez problémů pojedou se v současnosti prodávanými kartami Skylinku?
    Kombinace CI+ a CI, případně CI+ a CRW modulu v STC problémy činit nebude (současné nahrávání apod.)? Co mi pak bude determinovat možnost streamingu (když tam bude jeden modul, který ho podporuje, a jeden modul, který ho blokuje)?

    PS: Příspěvek digitivi výše, který se částečně kryje s mými dotazy, na mě vykoukl až teď...
    Naposledy upraveno uživatelem Ferin: 22-03-2018 v 00:58
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #933
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Jinak Technisat nemá za ten modul IR CI+ (Double decrypt) žádnou náhradu?? Zjišťuju, že už se nevyrábí a v podstatě ani neprodává.
    Je případně nějakej jinej modul, co mi v kombinaci s ním ve druhým slotu pojede bez problémů a nemá žádný otravný a zdržující hlášky (jejichž smysl jsem dodnes nějak nepochopil).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #934
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Zdravím,

    chtěl bych se ještě zeptat na jednu nesouvisející věc.
    Velice často se při přesunu/konverzi nahrávky z STC na externí úložiště samovolně zpřehází audiokanály (u nahrávek z dvojjazyčného vysílání), takže nahrávka se pak vždy spustí v cizím jazyce (angl./fr.). Čeština bývá až na Audio 3. Máte tucha, proč to dělá? A dá se tomu nějak zabránit?
    Blbý je, že STC si nepamatuje audioprefence u dané nahrávky, takže i po přepnutí na češtinu se ta samá nahrávka příště opět spustí v cizím jazyce. Je to docela otravný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #935
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Tak to tady po dloóóóóuhéé době trochu oživím.

    1) ohledně mýho problému s černou obrazovkou druhýho satelitního programu po předchozím/současným přepnutím na kabelovku (nepomohlo ani zakoupení druhýho stejnýho CI modulu Technisat namísto SMITu) jsem zjistil, že to podle všeho dělá slot 2 a to nezávisle na tom, zda jsou v STC dvě karty Skylink, nebo jen jedna. Karty ve slotu 2 se pak chová, jak kdyby nebyla aktivní (nebo tam nebyla vůbec) - píše, že program je zakódovaný a je černo. Nějaká idea?
    Podotýkám, že hned po zakoupení druhýho CI Technisat jsem to zkoušel (i současný nahrávání 2xSkylink + 2x kabelovka) a vše bylo ok. Divný.

    2) Pár dní nazad (při sledování fotbalu) se mi u Skylinku opakovaně na okamžik ztrácel signál - zkrátka bylo černo, popisný informace tam ale většinou zůstaly ok, signál (síla kvality) byl taky ok. Máte tucha, kdy je chyba? U Skylinku, ČT, nebo STC? Bylo to dost otravný (a nebylo to jen jednou).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #936
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Tak jsem v rámci testování nahrál do STC nejnovější FW. Po zapnutí přístroje se nyní objevují hlášky "Inicialize modulu CI 2" a "Inicialize modulu CI 1" (v tomto pořadí), narozdíl od dřívější situace, kdy to hlásilo pouze "Inicialize modulu CI 2". Jinak se ale o dost zrychlilo přepínání mezi kanály (předtím mi přišlo, že to trvá čím dál déle).
    Nicméně po počátečním nadšení po pár dnech přišla ledová sprcha - znovu se projevil problém se současným (nebo následným, bez úplného vypnutí STC) nahrávání z kabelovky a svou satelitních programů. Podle všeho v takové situaci (ovšem ne vždy, většinou se to projeví u naprogramovaných nahrávek; u testování s přímým spouštěním nahrávání je to často bez problému) karta/modul ve slotu 2 neumí program rozkódovat.
    Tak nevím.
    Přístí etapa asi flash reset, ale to nejspíš až po dovolené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #937
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    Ahoj Dagy2
    dočetl jsem se na této stránce:
    https://www.synology-forum.de/archiv...l/t-62538.html

    v příspěvku od munich50 z 9.2.2015 že Ti děkuje za pomoc z fóra Digitalfernsehen ohledně nastavení STC a NAS Synology, aby se dalo nahrávat.
    Píše tam podrobný postup. Neměl bys ho někde v češtině prosím?
    Díky P.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #938
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    Zdravím,
    tak nahrávání na NAS jsem nějak pořešil, už to funguje.

    S čím si ale nevím rady je to, jak efektivně a rychle dostat všechny nahrávky z USB HDD (Streamstore 24 (je úplně plný)) na NAS.
    -Když zkusím zapojit USB HDD přímo do NASu (Synology DS218+), tak všechny nahrané pořady jsou rozkouskované po jednom GB.
    Jde to sice zkopírovat, ale zpětně to nejde přehrát v STC (je to šedé).
    -Když to zkusím kopírovat přímo z STC do NAS (přes správu filmů), tak to vždycky skončí na 99% (ať už je to přesun, nebo kopírování) a STC většinou na nic pak nereaguje, až to musím vypnout fyzicky tlačítkem na přístroji.
    -Když to zkusím přes Techniport, tak trvá neuvěřitelně dlouho, než Techniport přestane hlásit, že to nejde, nebo Device is busy, nebo takové podobné hlášky.
    Sice se mi to jednou povedlo zkopírovat, ale úplně někam jinam, než jsem měl označenou složku.
    Na NASu mám : NAS/video/stc/nahrané pořady - v pravém okně Techniportu jsem označil složku "nahrané pořady" - nicméně film se zkopíroval do složky "video", čili o dvě složky výše. Nechápu to. Navíc byl nazvaný datumem přenosu, a až potom byl název filmu. To je tak normální?
    Nicméně tento způsob je asi ten pravý, protože v této složce se objeví tři soubory - TS, DSC a MKS. A ten TS pak zpětně v STC jde otevřít (není šedý, ale bílý) a dá se přehrát.
    Nicméně, než se Techniport rozhone, že bude poslouchat...

    PS: dnes ráno jsem zkusil ze srandy ještě jednou přesun filmu z STC na NAS přímo.
    Opět se přesun zastavil na 99% procentech a dál ani Ťuk.
    Nicméně po znovuzapnutí příjímače tam ten film na NASu byl. A dal se přehrát. Zběžně jsem ho proletěl a vypadá, že je celý. Tak nevím. Máte to někdo taky tak?

    Vím, že se to tu už řešilo, ale nedalo mi to a stále hledám nejrychlejší způsob, jak dostat nahrávky z HDD na NAS, a v pořádku.
    Díky moc všem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #939
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Ten návod na úpravu FW v Synology na nemeckom fore je preklad z tohto vlákna. Tu je v češtine a na základe povolenia od autora v tomto vlákne som ho preložil súdruhom do nemčiny.
    Presun z HDD na externý disk je určite najlepšie urobiť cez Techniport v PC - paralelne sa dá sledovať TV. Samozrejme doporučujem káblové pripojenie. Zmena názvu na "dátum-názov" je automatická, názov na HDD je potom možné meniť.
    Momentálne nemám čas príliš na SAT, ledva som inštaloval anténu na DIGI, DVB-T a FM leží na povale a nie je kedy ich pripojiť. Leží i nich aj "zlučovač signálu" 2xSAT v jednom kábli ktorý som kúpil v máji (:
    Nahrávanie alebo kopírovanie som robil naposledy snáď pred rokom - nejaké problémy s Techniportom som mal ale keďže môj NAS nemôžem používať s firemným NTB tak som to prestal riešiť. Presun resp. kopirovanie z STC na NAS fungovalo dobre. Teraz to neviem odskúšať, keďže NAS leží nevybalený po sťahovaní niekde v krabiciach...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #940
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    Díky Dagy,
    zkopírování se tak nějak povedlo.

    Prosím ale o jiný HELP!
    Nevím, jestli se Vám to někomu stalo, ale mě včera zničeho nic přestaly fungovat všechny USB porty.
    I oba vzadu i jeden vepředu. Prostě ať strčím do jakéhokoliv USB cokoliv, flashky, ext USB HDD, STC nic nevidí.
    V PC nebo NTB je vše OK. Stalo se Vám to někomu? Vše formátováno na FAT32.
    A ještě jedna věc. Nastavení UPnP nefunguje. Respektive se vůbec nezobrazí, je tam prázdná stránka.
    Menu/Nastavení/Speciální funkce/UPnP a NIC.. Nic se neobjeví. Prázdná modrá stránka..
    Ostatní speciální funkce, jako Watchmi, mobile apps - vše OK.
    Máte někdo tucha, co se děje? :-O
    Může to být tím, že tam nemám žádné záznamové medium? (nahrávání mám přesměrováno na NAS)

    Díky P.
    Naposledy upraveno uživatelem rabauken: 02-08-2018 v 10:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #941
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    129

    Ten navod je asi ten ode me Ovsem je platny k roku 2015, dneska jsou Firmware obou zarizeni nekde jinde a anonymni prihlaseni jiz neni potreba. Pouze je potreba na Synology vytvorit uzivatele, ktery ma omezenou quotu, pokud je velikost disku vetsi nez nejaka hranice (myslim ze limit byl 2 nebo 4TB)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #942
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    ani s USB ani UpNP nikdy ziadny problem.
    je pravda ze USB som spolu pouzil asi 20x v podstate len ked navsteva prinesie napr fotky.
    UpNP mam zapnute trvale.

    myslim ze ty si urobil tolko roznych pokusov ze flashreset by neuskodil.
    pouzivam predposledny sw, posledny mal v sebe chyby a nepriniesol nic nove
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #943
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Zdravím.
    Po přesunu nahrávek na NAS (míň) nebo na klasickej externí síťovej disk (víc) nahrávky pak při přehrávání místama kostičkují.
    Dělá vám to taky? Kde je chyba a jak tomu zabránit?

    Jo, ještě druhá věc, na přesunuté nahrávce se pak špatně zobrazuje celkový čas (např. 1h15, přestože nahrávka má jen hodinu) a vyskytují se anomálie v rychlém přetáčení (při zamýšleném malém posunu to udělá ohromný skok) a v pamatování si místa přerušení sledování (po znovuspuštění to přehraje i část pasáže, kterou jsem už viděl).

    PS: A když už jsem v tom, často se mi stává (hlavně při současným nahrávání z TV), že mi STC ukazuje, že na NASu nebo externím disku nic není. Musím pak vyjet, ve Filtru změnit, že chci zobrazit všechny soubory (nejen ty přehratelný), a pak už je to ok (někdy se pak tak zobrazují jen ty přehratelný, někdy všechny).
    U externího disku pak to někdy jde ještě dál - nahrávka se po spuštění ukazuje jako "prázdná" (nejede a celkový čas je 00:00). Musím pak docela dlouho čekat (několik destítek sekund??), než si STC uvědomí, že to není pravda a začně přehrávat a ukazovat čas nahrávky.

    Spolu s tím velkým problémem se vzájemně se bijící kabelovkou a satelitem je toho už trochu hodně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #944
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    199

    Nikdo nemá stejný problémy? Ani rady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #945
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    sorry, nemůžu radit. NAS ani síťový disk nepoužívám, mám dostatečně velký interní disk takže není proč. Měl jsem NAS pro archivaci filmů, hudby a fotek ale momentálně nemám možnost ŇAS připojit do domácí sítě, navíc můj firmení PC má zablokované funkce konfiguraci NAS-u.

    Užívám si Digi, Skylink a DVB-T v jednom přijímači, nahrávání v DIGI z dvou TP, výborný HD obraz, perfektní EPG, nahrávání seriálů. toto dohromady nemá žádný jiný přijímač na trhu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 63 z 72 PrvníPrvní ... 13536162636465 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21