Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TechniSat TechniCorder ISIO STC

Dagy2 (3153)|21.1.2015 01:00
Mimo mísu:
pred preladením Skylinku mi občas nenačítal všetky programy z Film+ a Universal. Po preladení, všetky EPG programy chodia super.
U HDS2 mám 96 programov v EPG, 16minut.
jirka67 (233)|21.1.2015 09:43
Dobrý den,
tak včera večer jsem si přivezl nový stříbrný ISIO STC domů :-) . Zapojovat budu asi až o víkendu, protože musím nějak zazálohovat svůj disk, kde mám nahrané pořady, o které nechci přijít. Naformátováno mám na TSD a jak tu psal Zdenik, o nahrávky přišel. Používám na ISIO S1 jeden disk, na který nahrávám a druhý tento zálohový, oboje TSD. Nyní asi jeden v ISIO S1 přeformátuji na NTFS a tam to zazálohuji, pro jistotu. V novém ISIO STC už mám zabudovaný nový disk (opět asi naformátuji TSD). Snad o nahrávky nepřijdu.

Jak psal Zdenik, tak by snad neměl být problém s 2x Skylink ICE kartami v starém Technisat CW modulu, jestli jsem to pochopil dobře.

Ještě se chci zeptat, jak má STC vzadu Lood Out z DVB-T tuneru:
Když připojím DVB-T do STC (Loop IN) a z STC (Loop Out) propojím do TV, naladím DVB-T jak v ISIO STC, tak i v TV tuneru? Pokud ano, poběží TV tuner DVB-T i při vypnutém STC? Ptám se jen pro případ, kdy z nějakého důvodu bude potřeba zapnout pouze pozemní TV bez spouštění satelitu.

Díky a jsem zvědav na víkend, jak to bude chodit.
golfLC (1941)|21.1.2015 12:09
Držim palce[emoji6] ale poviem Ti, ja by som veru do vikendu nevydrzal[emoji23]
rabauken (128)|21.1.2015 20:35
Jirka 67: gratuluji k novému přijímači.. :-)
s DVB-T ti nepřispěju, používám pouze 2x DVB-S.
Zkušenost mám pouze se starými TechniSat CW moduly a ty mi jedou bez problémů..

Jinak odstranění HBO HD ze seznamu programů, následná aktualizace SFI, opětovné nalazení HBO HD, a další aktualizace SFI, vedla bohužel ke stejnému výsledku...
EPG ukáže pouze nynější program a příští.. Víc ani ťuk.. :-(
golfLC (1941)|21.1.2015 21:00
Rabauken, s tym HBO HD na freesate to bude asi problem s poskytovatelom, nie s prijimačom.
Dagy2 (3153)|22.1.2015 12:08
keď bol UPC ešte UPC a vysielal z 19.2E (ne)fungovalo mi takto celé UPC.
jirka, s dvb-t/C loop budeš prvý kto to vyskúša! všetkých ktorých som čítal tak majú dvb-t a dvb-s len v prístroji nie loop do tv
jirka67 (233)|22.1.2015 13:46
OK, DVB-T loop pak vyzkouším. Aspoň v něčem budu první :-)
Přes noc jsem pro jistotu kopíroval cca 800GB souborů z disku TSD na NTFS disk. Překvapilo mi, že ISIO S1 utáhlo 1TB disk bez napájení připojený na přední USB. Nicméně po 8h ještě nebylo vše zkopírované, nechal jsem vše tak a šel do práce. Odpoledne doma uvidím, zda to nelehlo
jirka67 (233)|23.1.2015 08:55
Tak jsem to nevydržel a včera večer ISIO STC zapojil. Naštěstí menu je podobné jako ISIO S1, tak mi to docela šlo.

Pozitivní je, že nově PIP jde nastavit také jako PAP - dva stejně velké (nebo spíš malé) obrazy vedle sebe.
Když propojím DVB-T loop s TV tunerem, tak samozřejmě DVB-T na TV funguje i při vypnutém ISIO STC, což je pozitivní.
Obraz se mi zdá OK, nevím jak bych to řekl, oproti ISIO S1 u HD trochu méně ostrý, ale zase takový "plastičtější" - neumím to popsat, celkově asi trochu zlepšení. I SD obraz trochu lepší. Ale to je moc subjektivní.
Problém je u EPG, kde české znaky jsou zmršené, takže nečitelné (samozřejmě mám nastavené Česko). Zajímavé, že u některých programů je taková ta úvodní krátká (1-2 řádková) info správně česky, ale to podrobné EPG je už špatně. Úplně stejně jako poslal obrázek Zdenik.

Pro mě je prioritní způsob nahrávání a možnost více nahrávek, což možná využiji v kombinaci s DVB-T. Prakticky žádný večer nestíháme nebo se prostě nedíváme na LIVE program (kromě sportů), ale vždy ze záznamu nebo opožděně. Na vyzkoušení jsem měl včera jen chvíli, takže tyto poznatky (2x ICE Skylink, staré Technisat CW moduly) :
Samozřejmě bez problémů 2 české HD programy (oproti ISIO S1). ALE: když spustím přímo nahrávání (červené REC), tak se to prostě sekne a nejede dál. Musím přeskočit na jiný program a vrátit se, pak se to za chvíli rozběhne. To samé při spuštění druhého nahrávání. Zkoušel jsem to ale v rychlosti zapínat a vypínat nahrávání, tak možná je to tím, jednou se mi i druhá nahrávka nenahrála. Když jsem zkusil časovač, tak se mi i stalo, že po ukončení nahrávání HBO HD se mi při sledování ČT HD zasekl obraz a musel jsem zas někam přeskočit. Nevím, zda to není třeba startováním disku (mám v šuplíku 1TB disk WD, který k tomu doporučuje a prodává Omko).
Anebo tyto záseky ještě zůsobuje nastavení DVR - Dodatečné dekódování (viz obrázek), kde nevím, zda nechat přednastavená VYP anebo dát ZAP a AUT. Anebo jestli to nějak nedekoduje dualdecryptem (což bych nechtěl), ale v menu STC jsem DualDecrypt ani to CI clok (jako bylo u S1) nenašel. Ale měl jsem na zkoušku jen chvíli, takže nahrávky vyzkouším až o víkendu.
DVR nastav_1.jpg
bonno (117)|25.1.2015 20:49
Ten problem s EPG u HBO HD na UPC, je problém poskytovatele. Už jsem to řešil s UPC 3x. Mají tenhle problém i u jiných HD programů. Jejich závěr byl ten, že mám smůlu, protože nemám jejich přístroj. Neskutečné!
Dagy2 (3153)|26.1.2015 08:19
jirka 67:
1/ máš dve karty, takže "dodatečné dekodovaní" vypni. Má význam, len keď nahrávaš s jednou kartou dva programy - potom sa jednej program nahráva zakodovaný a v momente keď je karta voľná sa takéto programy na disku dekodujú.
takže - vypnúť

2/ dualdecrypt- určite tam v menu niekde bude. Toto má zase význam pokiaľ máš jednu kartu alebo dve karty každú s iným oprávnením (napr. karta 1 balík Kombi, karta 2 len serpo). Vtedy dualdecrypt umožňuje (ak to podporuje modul) nahrávať dva programy z rovnakého TP tak že oba sú dekodované.
ak máš v prijímači kartu "master" a k nej next tak je to pre teba zbytočné - môžeš vypnúť

3/ zaseknutie nahrávky - prejdem nemecké forum, sú tam dvaja užívatelia ktorí mám pocit riešili niečo podobné. Naopak možno 10 ďalších ktorí píšu že to funguje u nich bez problémov. aby som nemlžil, prečítam - napíšem

4/ EPG text je dobrá katastrofa. Problém je v tom, že zahraničný programátor nevie skontorlovať české, slovenské, poľské, ruské a iné texty či sú správne. A náš dovozca či predajca či čo to tu vlastne máme - ááále škoda si kaziť náladu v pondelok.

Prosím, ak si chceš ponechať prístroj, nezabudni to zaregistrovať na webe technisatu a hneď aj otvor ticket na stránke s popisom poruchy.
Píš v nemčine, inak to má treťoradú váhu. Keď si nevieš pomôcť, daj SZ, nejako to zvládneme.
jirka67 (233)|26.1.2015 08:50
Ahoj Dagy,
díky moc za reakci a pročítání německých fór. Na to opravdu se svoji němčinou nemám :-). Ale vzkaz do Technisatu německy zvládnu. určitě si brzy zaregistruji. ISIO STC je až na výše uvedené problémy spolehlivé, rychlé.

K těm zásekům při nahrávání jsem to už asi přesně specifikoval. Ano, mám Skylink ICE + Next, oboje v Technisat CW modulech, dodatečné dekodování vypnuto (dualdecrypt jsem zatím nenašel). Pevný disk WD 1TB (doporučený z Omko), ale stejná následující chyba je i při použití mého osvědčeného externího WD disku zapojeného přes USB:

Všechna možná nahrávání fungují OK, pouze je problém, pokud se začne nahrávat program, který zrovna sleduji (je jedno jestli puštěné ručně REC anebo přes časovač). Pokud se sledovaný program začne nahrávat, zasekne se a stojí. Takhle zůstane stát po celou dobu nahrávky (kdybych byl např. mimo a měl ISIO puštěné na daném programu), pak je nahrávka černá, není zde nic. Pomůže ale přeskočit na jiný program a vrátit se na sledovaný nahrávaný a od tohoto okamžiku se začne nahrávat a vše je OK (předchozí část před tímto okamžikem přepnutí tam není). Pokud se už ale jeden program nahrává a chtěl bych ručně zahájit nahrávání na jiném zrovna sledovaném programu - nepomůže nic, prostě to stojí (i při přepnutí na druhý nahrávaný program - ten je OK) a nahrávka tam není.
Nic toto neplatí pro případ, že sleduji jiný program a začne se nahrávat jiný, to je OK. Stejně tak problém není, pokud ručně začnu nahrávat nekódovaný program. Chyba také není, pokud mám nastaveno dodatečné dekódování - tam je vše OK (sice mám nahrávku zakódovanou, ale nevím, jak je to na škodu, nahraný zakódovaný pořad z pátku stále přehraji bez problémů).
Kodl_tvf (40)|26.1.2015 09:48
[QUOTE=Dagy2;506333]4/ EPG text je dobrá katastrofa. Problém je v tom, že zahraničný programátor nevie skontorlovať české, slovenské, poľské, ruské a iné texty či sú správne. A náš dovozca či predajca či čo to tu vlastne máme ...[/QUOTE]
Ahoj Dagy2,
pro dovozce (O..o) testuji kabelové TechniSaty (DVB-C v síti UPC).
U nich se problém chybného zobrazení českých znaků s diakritikou (konkrétně z naší znakové sady ISO 6937) v rozšířeném popisu EPG objevil s verzemi SW už od února 2014.
Dovozce (O..o) se musím zastat. Chybu hlásil TechniSatu hned v březnu 2014 a od té doby její řešení už několikrát urgoval přes všechny možné kanály.
Vývojáři v TechniSatu dostali velmi přesný popis problému (identifikaci kódové stránky, kódy konkrétních postižených znaků, snímky obrazovek a dokonce i popis, kde mají chybu a co přesně mají opravit).
Tvé rozhořčení chápu a sdílím jej.
Věřím, že řešení přijde, ale s prioritou řešení doplácíme na to, že jsme malý trh, který z pohledu prodejů není příliš důležitý.
Dagy2 (3153)|26.1.2015 10:54
ahoj Kodl, díky za fér odpoveď, potešila aj nepotešila. ostané úvahy ktoré tvoja odpoveď evokuje sú ale OT pre toto vlákno.
Dagy2 (3153)|26.1.2015 11:06
jirka, "99%" majiteľov v SRN nepoužíva dekodovacie karty a moduly. Pár ich má HD+, niečo málo SkyDE. Prakticky všetci potom používajú dodatočné dekodovanie. Tým pádom asi ani hľadať nemusím, žiadne info zrejme u nich v tomto smere nebude.

Dodatočné dekodovanie má slabinu v tom, že pri zmene kľúčov sa nahrávka už nedá dekodovať. Niekto tu tvrdil, že Irdeto alebo nastavenie pre Skylink má predpísanú zmenu kľúčov každých 26hodín. v tom prípade by sa mohlo stať, že tesne po nahrávke alebo dokonca v jej priebehu sa zmenia kľúče a tým je naveky napoužiteľná.
To, čo hovoríš o nahrávke z piatku je otázne aká je skutočnosť - pokiaľ si mal nastavené automaticky dekodovať tak prijímač podľa ďalších nastavení začne dekodovať nahrávku na disku a uloží ju ako dekodovanú buď hneď po uvolnení karty, alebo po vypnutí prijímača alebo v nastavenom čase. Po dodatočnom dekodovaní už zostane pozerateľná a prenositeľná.
jirka67 (233)|26.1.2015 11:22
Jasně, chápu, že v Německu s tím problém mít nebudou. Měl jsem v pátek nastavené dekódování na automaticky. V sobotu ráno, ale bylo ISIO zaseklé, stále psalo DVR - decrypt 8%. Musel jsem to natvrdo restarovat (dlouhé přidržení vypínače). Nahrávka má pořád symbol klíče, tak je asi zakódovaná. Nevadí. Zkusím jen pro zajímavost něco nahrát zakodovaně při nastavení dekódování vypnuto a uvidím, jak dlouho bude nahrávka čitelná.
Jinak samozřejmě už nahrávám s vypnutým dodatečným dekódováním. Jen musím dávat pozor, aby se nezačalo nahrávat to, co zrovna sleduji. Zkusím během týdne registraci přístroje na technisat.cz (nebo technisat.de) a pak německy poslat dotaz. Snad to budou číst, i když to bude "lámanou" němčinou.
Ještě před tím, než budu psát na technisat jsem zkusil dát dotaz na Omko. Spíš mi jde o to, zda by někdo jiný to mohl vyzkoušet a mohl tento problém potvrdit nebo vyvrátit
golfLC (1941)|26.1.2015 23:04
Jirka67 ako tak čítam tvoje príspevky ohľadom nahrávania, je to povedal by som horšie, ako s problemtickým SR 29900 na ISIU S a začínam byť sklamaný, že aj po všetkých vývojových chybách s S-kom a ich odstránení sa taký výrobca ako Technisat nevyvaruje takých základných chýb s nahrávaním a skomoleným SFI:-!!!

Ešte asi trochu počkám s kúpou, som zvedavý, ako Technisat zareaguje "opraveným" fw-om. Len aby som nedopadol ako Dagy, ktorý "derie" ešte vždy svoj starý technisat a S-kovú radu už asi úplne s kúpou preskočil :-DB-)
Hornet F-18 (1328)|27.1.2015 00:32
Tiez mi to tak pripada, len je trochu divne, ze je par prispevkov - ze STC nahrava bezproblemovo aj "problemovych" TP.
Mam podozrnie, ze u jirku67 bude niekde chyba, mozno nastavenie, kombinacia modulov, hdd.
Dal by som flash reset, nastavil to odznova a keby to neslo, tak reklamoval. V recenzii na parabole p. Svehlik pise o tom nahravni ako bezproblemovom a funkcnom...tak potom uz neviem....


skusil by som este osvedceny postup z Isia S1 - na oblbnutie nahravania - spustit nahravanie na tuneri c2, ci sa to bude aj potom zasekavat.
jirka67 (233)|27.1.2015 08:36
Díky, ještě nějaký reset vyzkouším včetně oblbnutí s tunerem č. 2. Ale tam asi problém nebude, protože, vše se nahraje OK v jakýchkoliv kombinacích (pouze při zahájení nahrávání sledovaného programu - asi je jedno, který tuner).
Psal jsem i do Omka a odepsali mi (jeden pán), že u něj doma se nic takového neděje. Bohužel tady ISIO STC ještě moc lidí nemá a Zdenik (co má také Skylink) se mi ještě neozval.
Možná někde u mě chyba bude, zkusím ten flash reset - tj. asi dám tovární nastavení a vše znovu. Kombinace modulů mám pořád stejnou (2x ICE Skylink + staré Technisat CW moduly), tam snad problém nebude.
Kodl_tvf (40)|27.1.2015 10:02
[QUOTE=Zdenik;503301]- EPG obsahuje nesprávné znaky u české diakritiky (zajímavé, že vždy až v druhé polovině textu EPG) viz. screenshot. Obdobné chyby jsou i u LED displeje přímo na STC[/QUOTE]
[QUOTE=jirka67;506068]Problém je u EPG, kde české znaky jsou zmršené, takže nečitelné (samozřejmě mám nastavené Česko). Zajímavé, že u některých programů je taková ta úvodní krátká (1-2 řádková) info správně česky, ale to podrobné EPG je už špatně. Úplně stejně jako poslal obrázek Zdenik.[/QUOTE]
Zdeniku a Jirko, mohli byste mi prosím poslat přesné parametry TV programů Skylinku, u kterých je ta chyba nesprávného dekódování českých znaků v rozšířených informacích EPG nejvíce patrná, tedy i nejlépe reprodukovatelná?
Na vysvětlenou - já mám Digit ISIO C na kabelovce, takže sám to neodzkouším. (U kabelových TechniSatů ten problém urgujeme už delší dobu, jak jsem psal výše.)
Vámi dodané parametry předám dál pro urgenci řešení. (TechniSat má možnost testovat příjem programů Skylink)
jirka67 (233)|27.1.2015 10:20
Ahoj, já tedy nevím, ale chyby v češtině jsou u všech programů, které používají rozšířené EPG. Např. ČT HD mají základní EPG (stručná informace - to je OK) a rozšířené EPG (to je ten popis třeba filmu - tam je vše české špatně).
HBO HD např. používá jen rozšířené EPG (tam jsou cca 3 řádky dobře, zbytek textu špatně - dobře je to vidět na obr. v recenzi na parabola.cz). HBO HD vysílá na 12207 V DVB-S2, pilot ON, FEC 5/6, SR 27500
Dagy2 (3153)|27.1.2015 10:27
jirka, STC nemám zatiaľ z dvoch dôvodov
- mal som naplánovanú cestu do švajcu a popri tom kúpu v obchode kde bolo za 315EUR, po akcii švajcnacionalbank je to ca 430EUR :mad: Tak hľadám iný obchod
- laborujem s DVB-C, DVB-T a optickým internetom ktorý u nás čiastočne zaviedli v kábli. Cena za rovnaký balík ako mám u SL je polovičná a to ani nehovorím o balíku s internetom. Problém je len ten že EPG im chodí pozitívne len na amiku ktoré dávajú k zmluve. A majiteľ nevie aké budú prístupové karty, či budú viazané a či EPG pôjde aj na niečom inom...
Takže zatiaľ Vám vyjadrujem hlavne morálnu podporu a to čo môžem odsledovať na nemeckých forach :-)-

ad reset:
1/ je viacero druhov resetu
- továrne nastavenie -> voľbou z menu, všetko sa zmaže a môžeš ladiť úplne znova
- flash reset -> podržaním kombinácie tlačítiek pri zapnutí do siete -> vyčistí pamäte a odstráni väčšinou "mulfunction" prijímača
- reset pomocou dlhého pridržania tlačítka ZAP -> niečo ako soft reset, vypne seknutý prijímač ale naštartuje s poslednou konfiguráciou

2/ flash reset u STC
u predchádzajúcich prijímačov stačilo držať kombináciu tlačítiek tak dlho až sa na displeji objavila správa - teraz fakt netuším text, robil som to len raz v živote. Potom pustíš tlačítka a prebehne flash reset.
Nemeckí súdruhovia ho robia pravidelne (?)
U STC to funguje trochu inak. Treba podržať kombináciu tlačítiek ca 5 sekund, nie dlhšie. Inak prebehne prijímač do normálneho štartu a mnohí majitelia tvrdili, že flash reset u tohto prijímača neexistuje. Existuje.

3/ nezabudni urobiť zálohu nastavení, ktoré už máš. Teraz máš na to priamo menu, nemusíš blbnúť s nahrávaním upload/download súoru na USB v PC
Kodl_tvf (40)|27.1.2015 10:43
Jirko díky! O to mi přesně šlo. Podle toho co píšeš, u HBO HD to bude reprodukovatelné asi nejlépe.
jirka67 (233)|27.1.2015 11:01
Dagy, díky moc za shrnutí :-) K resetům se asi uchýlím až o víkendu, protože přes týden fakt nestíhám. Velká škoda, že ještě nejsi majitelem ISIO STC :-(, to bys určitě vše vyřešil :-)

Dnes večer ještě mrknu na nastavení dualdecryptu, jestli to nepomůže změnit. Konečně jsem to v 230stránkovém německém manuálu našel. Pak zkusím nahrávání jen s jedním modulem... takové ty drobnosti. Flash reset bych udělal až v klidu o víkendu, ale asi ani nové nastavení by mi nezabralo tolik času, dělal jsem to nedávno, uvidím.
Dagy2 (3153)|27.1.2015 13:48
nemečtí soudruzi vo väčšine prípadov skopírovali cez Techniport nastavenia z ISIO S1 do STC bez potreby ladenia.
Ale ja by som to nerobil. Radšej naladenie zbrusu od nuly než tam dovliecť nejaký bug cez konverziu databáz, ktorý bude robiť psie kusy.

Díky za tvoju mienku - ale bugy určite nevyriešil.
Mrzí, že je tu firma ktorá má zrejme zdrojový kod FW keďže presne vie kde je problém s EPG a (je mi jasné že nemôže z licenčných dôvodov pustiť do obehu oprevený FW) nemá dostatočne pevné slovo, resp. má taký dobrý vzťah s výrobcom že sa im dostane do kuchyne ale nemá na to ich presvdčiť aby takúto blbosť opravil.
jirka67 (233)|27.1.2015 19:21
Nastavil jsem Dualdecrypt na vypnuto, resetoval CI moduly, vyndal je, zasunul, vyměnil... pořád stejná chyba. Zajímavé je, že když mám v šachtě jen 1 kartu, tak se to při nahrávání zasekne a při přepnutí jinam a zpět se to už nerozběhne. Vypadá to jako by (když mám normálně 2 karty), tak při nahrávání sledovaného programu přestalo dekodovat, po přepnutí jinam na kodovaný (ale i nekodovaný) se to nějak odblokovalo a při vrácení se zpět na nahrávaný program se od této chvíle začíná dekodovat. Ale opakoval bych se, je to jen při nahrávání sledovaného programu. Sice se s tím dá žít, ale rozčiluje mi to. Pak by ještě stálo za to zkusit Technisat Irdeto modul, ale ten k dispozici na vyzkoušení nemám. Nevěřím ale, že by staré dobré CW moduly měly problém.

Tak holt asi o víkendu fakt budu muset zkusit ten flash reset, jinak nevím. Škoda, že se už dlouho neozval Zdenik, to je asi tady zatím jediný, kdo má podobnou kombinaci jako já, aby to zkusil.

PS:
alespoň jedna velmi pozitivní zpráva: zálohoval jsem 3 filmy teď nahraté z pevného disku na můj záložní (oba TSD) a kopie nahrávek je fakt neporovnatelně rychlejší než na ISIO S1, odhaduji cca 3x.
Zdenik (13)|28.1.2015 07:30
[QUOTE=jirka67;506436]....Škoda, že se už dlouho neozval Zdenik, to je asi tady zatím jediný, kdo má podobnou kombinaci jako já, aby to zkusil.....[/QUOTE]

Dovolte mi rychle reagovat. U mě nahrávání sledovaného programu zcela bez problémů. Např. Časovač na Vraždy v kruhu a během sledování se začne ČT1 HD nahrávat. Obraz se tedy na chvíli zastaví, ale hned ae rozběhne.
RoPo (6061)|28.1.2015 08:14
[QUOTE=Zdenik;506454]Obraz se tedy na chvíli zastaví, ale hned ae rozběhne.[/QUOTE]

To je způsobeno tím, než se rozběhne HDD.

Pár příspěvků od jirka67 sleduji a mám tušení, že v SATu je nevhodný disk i když doporučený prodejcem. Proto by mě zajímalo, který přesně model disku tam je. Označení 1TB nic neříká.
jirka67 (233)|28.1.2015 08:34
je to přesně ten disk doporučený od Omko: Western Digital 1TB, WD10JFCX, SATA III/600, 16MB, IntelliPower:
http://www.omko.cz/pevny-disk-western-digital-1tb-sata-iii-600-16mb-intellipower/?odkud=souvisejici-zbozi

Ale mně se stejná chyba projeví u i mého dlouhodobě prověřeného externího disku zapojeného přes USB. Navíc, kdyby to bylo diskem, potom by byly problémy i při normálním časovači - tam se při vypnutém ISIO nebo při nahrávání jiného programu než sledovaného nic neděje a vše je OK

---------- Doplněno v 08:34 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 08:30 ----------

[QUOTE=Zdenik;506454]Dovolte mi rychle reagovat. U mě nahrávání sledovaného programu zcela bez problémů. Např. Časovač na Vraždy v kruhu a během sledování se začne ČT1 HD nahrávat. Obraz se tedy na chvíli zastaví, ale hned ae rozběhne.[/QUOTE]

a mohu se zeptat - máte opravdu také ICE karty Skylink a staré moduly Technisat CW? Popř. nějaké jiné nastavení? A disk naformátovaný na TSD?

Samozřejmě obraz se mi také na chvíli zastaví a rozběhne se ale pouze v případě, že se nahrává jiný program než sledovaný, to je normální.
Kodl_tvf (40)|28.1.2015 08:56
[QUOTE=Dagy2;506414]Mrzí, že je tu firma ktorá má zrejme zdrojový kod FW keďže presne vie kde je problém s EPG a (je mi jasné že nemôže z licenčných dôvodov pustiť do obehu oprevený FW) nemá dostatočne pevné slovo, resp. má taký dobrý vzťah s výrobcom že sa im dostane do kuchyne ale nemá na to ich presvdčiť aby takúto blbosť opravil.[/QUOTE]
Dagy, to sis docela zaspekuloval :-) !
Pokud vím, tak dovozce (O..o) zdrojový kód FW nemá. TechniSat obecně nikomu externímu nic nepouští. Jestli jsi vycházel z mého příspěvku, tak jsi jej v tomto směru špatně pochopil.
Co se týče pevného slova a vztahu - je to prostý obchodní vztah. Slovo můžeš mít "pevné" jen do té míry, jak máš velká ramena - rozuměj prodeje. ČR a SR je malý a poměrně nasycený trh v němž má u lidí vyšší váhu cena než kvalita.
Pokud vím problémy FW se řeší. Jde jen o prioritu jakou obdrží řešení problému takto specifického pro pár desítek uživatelů ISIO C a ISIO STC na českém a slovenském trhu.
RoPo (6061)|28.1.2015 09:03
[QUOTE=jirka67;506458]Western Digital 1TB, WD10JFCX, SATA III/600, 16MB, IntelliPower:[/QUOTE]

Podle mého uvážení, ten disk se do podobného zařízení vůbec nehodí. Není k tomu určen. Patří do serveru či NASu. Má jinak upravený firmware (např. se nereportují dále po sběrnici některé chyby, protože se spoléhá, že disk je v RAIDu) a jiné plotny (materiálově) než ostatní řady.
Pokud zůstaneme u WD, tak WD má pro podobná zařízení řadu AV. Např. WD Purple (PURX) - 1TB.

USB má řádově menší datovou propustnost než interní SATA sběrnice. Nehledě na omezený počet současných AV streamů proudící přes USB.

Je však možné, že u STC také problémy souvisí s nahráváním ve firmware a daných používaných CAM modulů.
golfLC (1941)|28.1.2015 09:07
Jirka, s týmto HDD som mal problémy, aj keď v kombinácií s inými zariadeniami, dával som ho napr. aj do jedného notebooku, bol skoro vkuse využívaný, tak reku dám tam niečo, čo má aj v popise vlastnosť 24.hodinovú prevádzku. Ani v kombinácií s Win7 nebol chod bezproblémový (neznáme reštarty, odpájanie wifi, nezobrazovanie ikon v stavovej oblasti pri hodinách, ...) chkdsc som na ňom robil hádam každý týždeň (vždy našiel nejakú chybu), samozrejme notebook čistý, bez vírusov, malware, spyware, nakoniec som ho vymenil za SSD a je pokoj.... Išiel z domu ako rýchlo sa dalo. Takže tieto tvoje anomálie môže spôsobovať aj ten interný hdd, ako píše aj RoPo vyššie. Skúsil by som ho vybrať, použiť nejaký iný, prípadne vtedy, keď je von, vyskúšať ten tvoj druhý, zabehaný od WD priamo vyhotovený na AV PVR funkcie cez USB....
jirka67 (233)|28.1.2015 09:29
golflC, díky za reakci. Asi to zkusím, dát tento WD pryč.
A myslíš, že až bude vyndaný, bude ten můj přes USB fungovat správně? Moc tomu nevěřím, ale zkusím.

S tím SSD diskem je to zajímavé zkusit - myslíš, že by byl třeba vhodný tento: http://www.alza.cz/kingston-ssdnow-v300-240gb-d368939.htm

Anebo jak píší v recenzi na parabole - počkat a zakoupit Technisat disk 1TB (na technisat.de ho již nabízejí) určený k ISIO STC?
golfLC (1941)|28.1.2015 09:37
Jirka veľmi rád by som Ti odpovedal ohľadom SSD, ale som ešte len presviedčajúci sa budúci majiteľ ISIA STC :-)-
Ale za pokus s vybratím toho WD RED HDD to stojí, pripojený môže spôsobovať problémy celého zariadenia, je to hádam najrýchlejšie otestovanie, len vysunúť a nahrať niečo na externý cez USB, v žiadnom prípade by na USB porte za datový tok problém byť nemal, na mojom ISIU som skúšal dobre dávno len USB kľúč od TDK 32 GB a dva programy HD som nahrával a už ukončenú nahrávku na kľúči súčasne pozeral...
Inak s tým SSD by som ešte počkal, majú ísť tento rok dole cca o 1/3 ceny....
RoPo (6061)|28.1.2015 09:41
[QUOTE=RoPo;506463]Pokud zůstaneme u WD, tak WD má pro podobná zařízení řadu AV. Např. WD Purple (PURX) - 1TB.[/QUOTE]

Ukazoval jsem na 3,5" disk. Ve 2,5" řadě se jedná o disk: WD Scorpio AV-25 - 1TB.

S SSD pozor do těchto AV zařízení. Jde o to, zda umí STC udělat při údržbe SSD (místo HDD) také TRIM SSD disku. Pokud by toto neuměl, tak časem bude disk tak pomalý, že nebude použitelný.
jirka67 (233)|28.1.2015 09:47
[QUOTE=RoPo;506468]Ukazoval jsem na 3,5" disk. Ve 2,5" řadě se jedná o disk: WD Scorpio AV-25 - 1TB.

[/QUOTE]

Např. na Alze mají disky určené pro záznam digitálního vydea, třeba tento:
http://www.alza.cz/western-digital-2-5-scorpio-av-1000gb-16mb-cache-d331970.htm

Anebo tento na CZC:
http://www.czc.cz/wd-scorpio-av-25-1tb/105992/produkt?utm_source=heureka.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Pevne_disky&utm_term=WD_Scorpio_AV_25_1TB
RoPo (6061)|28.1.2015 09:53
Dle P/N disk na Alze je mnou uváděný Scorpio. Mají špatně uvedený popis.
golfLC (1941)|28.1.2015 09:57
v tomto príspevku https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/37872-TechniSat-TechniCorder-ISIO-STC?p=501268&viewfull=1#post501268 píše dagy, že chalanovi s SSD to fachčí bez problému....
RoPo (6061)|28.1.2015 10:02
[QUOTE=golfLC;506472] fachčí bez problému.[/QUOTE]

Zatím, než bude potřeba TRIM.... Může zjistiti za několik měsíců. Dle četnosti nahrávání a hlavně mazání záznamů.
Na DE jsem teď našel nějaké info ohledně SSD a TRIM, ale ve spojitosti s ISIO, které TRIM neumí. Jak jsem psal, nevím zda STC umí použít TRIM na SSD, které TRIM podporuje.
golfLC (1941)|28.1.2015 10:14
RoPo jasne, toto len odskúšať, aj keď aj tak človek nevie, čo aj pri oprave súborov prijímač s HDD robí....

Inak ohľadom HDD, 3,5" tam ani nedáš, nakoľko to majú riešené takto:

Německá firma TechniSat zde zvolila poměrně netradiční metodu, kdy se pevný disk o velikosti 2,5“ vkládá do šuplíku, který se zasune do slotu na zadním panelu přijímače.
RoPo (6061)|28.1.2015 10:18
O vkládání zadní stranou vím. Měl jsem za to, že je tam místo pro normální 3,5" HDD a 2,5" je alternativa kvůli hřejivosti, velikosti a hlavně odběru. Dík.
rabauken (128)|28.1.2015 10:28
Ohledně nahrávání.
1) Pokud sleduju pořad (např ČT HD) a stlačím tlačítko REC, obraz na 1-2 sekundy "zamrzne", objeví se lišta nahrávání, a pak se to normálně rozjede a nahrává se.
2) Pokud nastavím časovač (např HBO2) a dívám se na ČT HD, tak v momentě, kdy začne nahrávání na HBO2, obraz se zasekne na 2-3 sekundy, a pak se vše opět rozjede.
3) Když jsem včera zkusil nastavit časovač na HBO HD, a díval se na ČT HD, tak nejen že se v momentě začátku nahrávání HBO HD obraz zasekl na ty 2-3 sekundy, ale i úplně zmizel (černá obrazovka)... Ale po těch 2-3 sekundách se opět vše rozjelo jak má. (nahrávka v pořádku)

HDD StreamStore 24 (doporučovaný od TechniSatu - používaný kdysi v ISIO S1)
Moduly TechniSat TechniCrypt CW
FreeSat
digitivi (215)|28.1.2015 13:49
Mam odpozorovane, ze stvorcekovanie pri spusteni nahravania suvisi s modulom a kartou, prijimac siaha prioritne na opravnenia na karte pre nahravany program a opravnenia na v tom case sledovany program neregistruje. Po zacati dekodovania nahravaneho programu a vrati aj na live sledovany program. Nema to suvis s poctom pouzivanych kariet (1 alebo 2 karty).
Dagy2 (3153)|28.1.2015 21:28
[QUOTE=Kodl_tvf;506340]
Vývojáři v TechniSatu dostali velmi přesný popis problému .....a dokonce i popis, kde mají chybu a co přesně mají opravit.
[/QUOTE]

No tak darmo, tu sa ukázuje kto je odborník a kto len laik.
Ja laik dokážem ukázať kde je chyba v programe a co treba opraviť len keď mám výpis programu :-R

---------- Doplněno v 21:28 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 21:23 ----------

[QUOTE=digitivi;506496]Mam odpozorovane, ze stvorcekovanie pri spusteni nahravania suvisi s modulom a kartou, prijimac siaha prioritne na opravnenia na karte pre nahravany program a opravnenia na v tom case sledovany program neregistruje. [/QUOTE]

Nemeckí súdruhovia - niektorí - majú podobný problém že im pozastaví obraz. Môj deda HDS2 robí to isté, pričom počujem keď sa rozbieha disk, takže som usudzoval že je to rozbehom disku.
Skúška by mohla byť jednoduchá - karty a moduly von, nastaviť časovač na TA3 a zapnúť CT24 a hyn sa ukáže. Ak je to skutočne modulmi tak by to pri FTA nemalo urobiť - hovorím správne?
Potom je ešte možné deaktivovať uspávanie HDD a skúsiť takto.
Hornet F-18 (1328)|28.1.2015 21:58
Dagy,
vyskusal som, na nekodovanych nemeckych HD, dal som casovac, prepol na iny TP, a nebolo vidiet, kedy sa zacalo nahravat na druhom tuneri, bez akehokolvek cuknutia. Pri priamom spusteni nahravania na nekodovanom sa obraz sekne snad na pol sekundy - zrejme co sa rozbehne hdd.
Samozrejme vytiahnute moduly aj karty.

Co sa tyka toho popisu chyby vo fw - od "Kodl_tvf", myslim ze sa asi prekecol, pustil von viac info ako mal, a teraz to chce zakryt :-D
Dagy2 (3153)|28.1.2015 22:38
vyskúšané tiež, zdá sa že digitivi má pravdu - TA3 + CT24, SAT1 + PRO7 štart nahrávky nemožno poznať.
u kodovaných pozastavenie 1÷2 sek.

odstavil som uspávanie disku. nahrávanie pomocou REC vždy pozastaví obraz na ca 2 sek.
Ale toto fakt považujem za prkotiny.

Som zvedavý, na výmenu HDD z odporúčaného HDD na "neodporúčaný". Tak ako ho má napr. rebauken. Pokiaľ to jirkovi pôjde bez zaseknutia tak to bude zase nádielka...
jirka67 (233)|28.1.2015 22:46
Jen v krátkosti. Zkusil jsem vysunout pevný disk a a použít jen ten můj osvědčený přes USB. Chyba stále stejná - zásek při nahrávání sledovaného programu a samo se to nerozjede. V disku to asi nebude. Spíš mám podezření na moduly. Bohužel ani jiný disk nebo modul vyzkoušet nemůžu - nemám kde si půjčit a kupovat nové, to je blbost.

Jak jsem psal, vyzkouším ještě ten flash reset o víkendu, ale moc tomu nevěřím.

Jinak dnes se mi projevila podobná závada - kdo tu psal, že mu běží jen zvuk bez obrazu při zapnutém Technilink? Mně u Panasonicu dnes pro změnu vše podbarveno růžově. ISIO STC startuje prostě rychleji. Vypnul jsem Technilink (nebo jak se to jmenuje) a snad to bude OK.
digitivi (215)|28.1.2015 23:38
[QUOTE=Dagy2;506529]

Nemeckí súdruhovia - niektorí - majú podobný problém že im pozastaví obraz. Môj deda HDS2 robí to isté, pričom počujem keď sa rozbieha disk, takže som usudzoval že je to rozbehom disku.
Skúška by mohla byť jednoduchá - karty a moduly von, nastaviť časovač na TA3 a zapnúť CT24 a hyn sa ukáže. Ak je to skutočne modulmi tak by to pri FTA nemalo urobiť - hovorím správne?
Potom je ešte možné deaktivovať uspávanie HDD a skúsiť takto.[/QUOTE]

Presne tak. Staci nahravat a pozerat FTA programy a ziadne cuknutie obrazu sa nekona. Moduly s kartami mozu byt zasunute, nema to vplyv, pretoze pri FTA programoch ich prijimac neriesi.
Za domacu ulohu si urobte 2 pokusy:
1. na tunery 1 pozerajte FTA program a subezne na tunery 2 cez casovac urobte nahravku z kodovaneho programu
2. na tunery 1 pozerajte kodovany program a subezne na tunery 2 cez casovac urobte nahravku FTA programu.
Zamerajte sa na zaciatok ale aj na ukoncenie nahravania. Hadajte kde (a kedy) Vam obraz cukne?

---------- Doplněno v 23:38 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:34 ----------

[QUOTE=jirka67;506534]
Jinak dnes se mi projevila podobná závada - kdo tu psal, že mu běží jen zvuk bez obrazu při zapnutém Technilink? Mně u Panasonicu dnes pro změnu vše podbarveno růžově. ISIO STC startuje prostě rychleji. Vypnul jsem Technilink (nebo jak se to jmenuje) a snad to bude OK.[/QUOTE]

Pokial pouzivas Technilik na sucasne zapnutie Technisatu a TV prijimaca, tak skus v nastaveniach u Technisatu skontrolovat funkciu HDCP. Pokial ju mas na auto (alebo vyp.) tak ju zmen na zap. a uloz nastavenie. Potom Technisat vypni a znovu zapni a zistis ci ti na TV nabehol aj obraz.
golfLC (1941)|29.1.2015 10:32
Ešte môže byť rozdiel aj v typoch Technisat Technicrypt modulov, boli vyrabane v dvoch vyhotoveniach, riešili sme to s Dagym na začiatku vlákna Technisat ISIO S, tým pádom STC môže reagovať odlišne....

Teraz som práve dočítal recenciu tohto prijimaca na parabole a nemôžem sa čudovať jednej informácií...

citujem:
"Dle informací od autorizovaného dovozce firmy Omko Digital německý výrobce TechniSat připravuje pro tento přístroj nový firmware s podporou funkce [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], který využívá satelitní operátor [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]/M7. Během několika sekund tak budeme mít naladěny všechny programy Skylinku a volné programy z družice Astra 1."

No ak toto curvítko tam zase OxxO dá v stave, ako je na SIR-e, tak STC sa s kvalitným SFI môže rozlúčiť :-!!! Soudruzi, len totok nie 9-)9-)9-)
jirka67 (233)|29.1.2015 11:12
golfLC, o těch různých Technisat CW modulech vím. Teď už nevím ta správná označení, ale měl jsem myslím ty, co chodily vždy OK (nemají možnost upgrade přes OTA). Když mi nepomůže flash reset, zkusím asi u svého prodejce vypůjčení Technisat Irdeto modulu.... uvidíme
golfLC (1941)|29.1.2015 11:25
Za pokus to stojí, som zvedavý, ako budú ukladať nahrávku, či bude neprenositeľná, alebo či budú dávať správu o časovm obmedzení, ako som mal na S3 ISIU. Na parabole v recennzií nie je nič o týchto problémoch s Technisat Irdeto modulmy, aj keď je to už CI+ a boh vie, ako sa to bude správať do budúcna8-)