Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 51 z 71 PrvníPrvní ... 41495051525361 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 751 až 765 z 1064

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #751
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,156

    2/ pozeraním myslím TV. Ale je možné že sa dá pozerať aj nahrávka z HDD a súčasne z PC niečo kopírovať. Tak toto ma nenapadlo vyskúšať.
    Určite je rozdiel, že pokiaľ niečo robíš z menu STC je prijímač zablokovaný touto činnosťou - proste nedá sa "minimalizovať" aplikácia.
    Poliaľ kopíruješ z HDD STC inam pomocou techniportu máš minimálne možnosť paralelne pozerať TV.

    vytváranie zložiek a podzložiek:
    - na internom HDD STC - je možné vytvoriť len priamo v menu STC
    - v PC, NAS, extHDD si môžeš robiť zložky a podzložky pomocou WIN alebo Techniportu ako chceš. Ide to aj bez pripojenia na STC kdekoľvek

    "funkčnosť" zložiek
    - zložka vytvorená cez STC s automatickým názvom "MYRECORDINGS" resp. "MOJE ZAZNAMY TV POŘADU" pri prvom nahrávaní na daný cieľ (intHDD, extHDD, PC, NAS) má funkcionalitu že v menu STC vidíš priamo názov nahrávky a EPG.
    - všetky podzložky vytvorené v tejto hlavnej zložky majú identickú "funkcionalitu".
    - možno medzi nimi kopírovať a zostáva EPG čitateľné pri prehrávaní a rovnako názov

    - ostatné zložky
    pri kopírovaní do zložky s iným názvom kopia vytvorí automaticky zložku s dátumom-hodinou-názvom záznamu a uloží do nej súbory TS, MSC, DSC. Pri prehrávaní "vidí" STC len súbor TS resp. TS4 ktoré sa normálne dajú prehrať ale EPG nie je prístupné.
    Takúto zložku možno premenovať ľubovoľne z STC alebo PC ale treba zachovať rovnaké mená pre zložku a súbory v nej a nepoužívať diakritiku.

    Za mňa teraz po skúške je jediné logické riešenie:
    - spustiť ručne nahrávku na danom disku, čím sa vytvorí zložka Moje záznamy TV pořadu"
    - do tejto zložky kopírovať archivované nahrávky, potom pri listovaní v nich vidím EPG a popis nahrávky nemusím si pamätať názvy
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #752
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Díky za doupřesnění.
    Taky se mi to tak jeví.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #753
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Takže jsem si s tím trochu hrál, někam jsem se posunul, nicméně 3 problémy přetrvávají:
    1) Připojování k Technisatu v Techniportu: Je to pořád dost o náhodě, nechová se to konzistentně, většinou se mi připojit nepodaří, netuším proč. Máš v Technisatu nastavenou fixní IP?
    2) Složka "MYRECORDINGS" resp. "MOJE ZAZNAMY TV POŘADU" na síťovém HDD se mi zobrazuje pouze v Technisatu. V Techniportu ani v Průzkumníkovi ji nemám/nevidím. Zobrazení skrytých souborů nepomůže. Stejně tak tam nemám ani případný podsložky vytvořený na síťovým HDD v Technisatu. Nahrávky tam vidím, ale jsou tam naházený na volno, nikam nezařazený. Podložky vytvořené na síťovém HDD (v úrovni, kde jsou zobrazeny nahrávky) se nechovají jako podsložky "MOJE ZAZNAMY TV POŘADU".
    3) Navzdory tvým informacím jsou u nahrávek ještě další (pomocné) soubory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #754
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Jinak s interními disky počítačů mi nejde pracovat vůbec. Složka "MOJE ZAZNAMY TV POŘADU" se v Technisatu sice vytvoří (v počítači je opět neviditelná), ale nelze na disk nahrávat a i test disku při kongirurování záznamovýho média v Technisatu se nezdaří.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #755
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,156

    1/ ano, používam fixnú adresu.
    V routri mám definované prideľovanie adries od 10 do 50.
    Pre fixné prístroje - TV, BD, SAT, NAS mám v prístrojoch nastavenú fixnú adresu z intervalu 2÷9. Je to práve pre pripojovanie k týmto zariadeniam - techniport, etrayz applikácia a pod.

    2/ a 3/ podívám na to zítra

    4/ pripojil som USBHDD na ktorom mám pracovné zálohy, tkaže z 320GB je tam volných možno 10GB. Navyše je ešte rozdelený na dva sektory.
    V STC som otvoril menu - nastavenie DVR, zvolil ako nahrávací disk USBHDD "sektor 2" a prijal zmeny zeleným tlačítkom. Disk je formátovaný na NTFS.
    Prepol na CT1, zmáčkol REC a začala nahrávka na tomto disku.
    vypol nahrávku po pár sekundách.
    po stlačení STOP sa otvorí menu s nahrávkami kde vidím, že pracujem na USBHDD SEKTOR2 a je tam Moje TV nahrávky a v nich jedna nahrávka.
    po prejdení do menu kde je možné kopírovať filmy medzi zložkami tak vidím na USBHDD všetky moje uložené data a jedna zo zložiek sú moje TV nahrávky. V tejto zložke je jedna nahrávka ktorú som práve urobil.
    Môžem to dnes skúsiť s iným HDD na ktorom mám tiež zálohované data z PC. Úplne jednoduché a bez problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #756
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Díky.

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    1/ ano, používam fixnú adresu.
    V routri mám definované prideľovanie adries od 10 do 50.
    Pre fixné prístroje - TV, BD, SAT, NAS mám v prístrojoch nastavenú fixnú adresu z intervalu 2÷9. Je to práve pre pripojovanie k týmto zariadeniam - techniport, etrayz applikácia a pod.
    Adresu mám taky fixní. Mohl by ale být problém v tom, že mnou definovaná množina přidělovaných adres (plácnu, 1-255) zahrnuje i fixní adresy jednotlivých zařízení (STB tuším 11)?

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    4/ pripojil som USBHDD na ktorom mám pracovné zálohy, tkaže z 320GB je tam volných možno 10GB. Navyše je ešte rozdelený na dva sektory.
    Připojil přímo k STB?

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    V STC som otvoril menu - nastavenie DVR, zvolil ako nahrávací disk USBHDD "sektor 2" a prijal zmeny zeleným tlačítkom. Disk je formátovaný na NTFS.
    Prepol na CT1, zmáčkol REC a začala nahrávka na tomto disku.
    vypol nahrávku po pár sekundách.
    po stlačení STOP sa otvorí menu s nahrávkami kde vidím, že pracujem na USBHDD SEKTOR2 a je tam Moje TV nahrávky a v nich jedna nahrávka.
    po prejdení do menu kde je možné kopírovať filmy medzi zložkami tak vidím na USBHDD všetky moje uložené data a jedna zo zložiek sú moje TV nahrávky. V tejto zložke je jedna nahrávka ktorú som práve urobil.
    Môžem to dnes skúsiť s iným HDD na ktorom mám tiež zálohované data z PC. Úplne jednoduché a bez problému.
    Postupoval jsem úplně stejně (u síťového disku i u interních disků PC i NTB).
    Ale:
    1) U síťového disku průběh i výsledek stejný jako u tebe, ale potom v PC složku Moje TV nahrávky, která byla vidět v STB, nevidím (v Techniportu ani v Průzkumníkovi). Zkušební nahrávky tam jsou "naházený" volně. Čili nemožnost tvořit jakékoliv složky a podsložky.
    2) U interních disků a) je v menu nastavenie DVR neúspěšný test disku (nebo jak se to jmenuje) a b) zapnutá zkušební nahrávka nepřibývá (ukazatel je stále na 00:00), čili ačkoliv ji zapnu, nic se nenahraje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #757
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,156

    1/ ano, môže pretože DHCP môže prideliť adresu ktorú má STC nastavenú v prístroji fixne a príde ku konfliktu na sieti. Pokiaľ nevieš range adries v routeri zmeniť tak aspoň zadaj do STC fixnú adresu napr. 250, kde je malá prevdepodobnosť že tam DHCP niekedy dostane.

    2/ ano

    3/ ano máš pravdu a tiež si spomínam, že som toto už niekedy riešil po kúpe STC a nemohol som sa nikde dostať k adresáru "Moje záznamy TV programu" - teraz som pripojil USB k PC a sú tam 3 nahrávky čo som spravil v STC priamo v koreňovom adresári. Pritom keď je USB pripojený v STC tak je tam samozrejme adresár "Moje záznamy TV programô" a potom ešte vnútri vytvorený adresár "CSI" a v nom dve nahrávky. Tieto zložky nevidno, nahrávky sú priamo na F:\xyz.ts

    V nedeľu na to ešte pozriem čo by sa dalo s tým urobiť.
    Nerozumiem tomu čo píšeš "2) U interních disku...." to si vložil HDD do šuplíka alebo zapojil cez USB do STC?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #758
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    1/ ano, môže pretože DHCP môže prideliť adresu ktorú má STC nastavenú v prístroji fixne a príde ku konfliktu na sieti. Pokiaľ nevieš range adries v routeri zmeniť tak aspoň zadaj do STC fixnú adresu napr. 250, kde je malá prevdepodobnosť že tam DHCP niekedy dostane.
    Myslel jsem, že toto nehrozí, že DHCP nikdy nedá dvěma různým zařízením stejnou adresu.
    Ale vyzkouším to, nevím, kde jinde by mohl být problém.

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    3/ ano máš pravdu a tiež si spomínam, že som toto už niekedy riešil po kúpe STC a nemohol som sa nikde dostať k adresáru "Moje záznamy TV programu" - teraz som pripojil USB k PC a sú tam 3 nahrávky čo som spravil v STC priamo v koreňovom adresári. Pritom keď je USB pripojený v STC tak je tam samozrejme adresár "Moje záznamy TV programô" a potom ešte vnútri vytvorený adresár "CSI" a v nom dve nahrávky. Tieto zložky nevidno, nahrávky sú priamo na F:\xyz.ts
    Takže toto neplatí?:
    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    - v PC, NAS, extHDD si môžeš robiť zložky a podzložky pomocou WIN alebo Techniportu ako chceš. Ide to aj bez pripojenia na STC kdekoľvek

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Nerozumiem tomu čo píšeš "2) U interních disku...." to si vložil HDD do šuplíka alebo zapojil cez USB do STC?
    Ne. Počítače mám propojený sítí, takže se na jejich disky z STB dostanu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #759
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Teď mě napadá, že podobně nesmyslně se chová v Techniportu i samotný STB. I tam totiž nejdou zobrazit podsložky a všechny nahrávky jsou zobrazeny na jedné hromadě. I když tam jsou vidět aspoň ty Moje nahrávky.
    Pokud by ses tím nedalo nic dělat, tak je v podstatě Techniport ke kopírování/zálohování nahrávek nepoužitelnej. Všechno by se pak muselo dělat poněkud zdlouhavě přímo z STB. A to se ještě člověk musí smířit s tím, že bude mít na NAS/síťovým disku naházený všechny nahrávky bez ladu a skladu přímo v kořenovým adresáři.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #760
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Tak aby to nebylo tak jednoduchý, tak jsem teď přišel na to, že je to ještě horší.
    Jakmile totiž v STB změním disk, kam se má nahrávat, zpět na HDD v šuplíku, tak adresář Moje nahrávky ze síťovýho disku zmizí i při listování v STB. Dokonce se nezobrazí ani ty skušební nahrávky (ty jsou nicméně dál vidět aspoň v Techniportu). Takže je to nejspíš nepoužitelný i pro ukládání "bez ladu a skladu".
    Toto teda soudruzi z Technisatu dost nevošéfovali.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #761
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Ještě dva postřehy:
    1) Vypadá to, že přes wifi se z noťasu s STB propojuju bez problémů (předtím jsem ho měl na kabel). Divný. (konfigurace NTB na wifi, STB na drát)
    2) Přestože mám STB v Techniportu zaragistrovaný (ukazuje se tam, i když jako nepřipojený), tak často, abych se k němu vůbec připojil, musím dát vyhledat nové zařízení (přestože má fixní IP). Pak tam vlevo v seznamu zařízení vidím STB dvakrát. (Ale někdy to nefunguje ani tak.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #762
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Vracím se ještě k tomu problému s dodatečným zakódováním nahrávek při stříhání. Bohužel tip s deakcivací dodatečnýho dekódování nevyšel, asi 5 nahrávek po sobě se tak zakódovalo. Nadějněji vypadala zkouška s deaktivací duálního dekryptování. Tři nahrávky upraveny bez zakódování, čtvrtá se zakódovala, ale to mohlo být tím, že v okažiku stříhání se spustilo nahrávání. Ještě budu zkoušet.

    Ještě jsem se chtěl zeptat, v oddílu tipy a triky je návod na přenos, přehrávání a konverzi nahrávek. Mj. je tam doporučovaný program TS4NP na konverzi souborů .ts4 na .ts. Jaký to má slysl, když stačí příponu normálně přepsat?

    PS: Tak ani deaktivace DD to zcela nevyřešila.
    Naposledy upraveno uživatelem Ferin: 12-02-2017 v 13:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #763
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,156

    ad Tipy a triky - to je ale tip staršieho dáta, technika boľšaja postúpila vpred. Už to naozaj netreba

    ad zacryptovanie nahrávok - hm, tak mne sa to ešte nestalo. Vyzerá že to je ďalší dôvod otočiť anténu inam...

    ad NAS - bohužiaľ musím ho preinštalovať komplet aby som mohol niečo s ním odskúšať. Mne momentálne NAS funguje len na prehrávanie už uložených filmov, nefunguje mi ani z PC. Zmenou internetového provajdra som musel prekopať domácu sieť a mám dva routre za sebou a je v tom trochu bordel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #764
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    191

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    ad NAS - bohužiaľ musím ho preinštalovať komplet aby som mohol niečo s ním odskúšať. Mne momentálne NAS funguje len na prehrávanie už uložených filmov, nefunguje mi ani z PC. Zmenou internetového provajdra som musel prekopať domácu sieť a mám dva routre za sebou a je v tom trochu bordel...
    Tuším, žes někde uváděl, že si na NAS nahrávky třídíš do složek dle žánrů, herců atd. Máš to tam z dřívějška ve stejným formátu jako v STB, nebo se ti tam při kopírování vytváří ty adresáře dle data a vevnitř je soubor .ts4 + 2 pomocný?

    Nejde mi moc do hlavy, že by soudruzi v Technisatu udělali to zálohování/export takto nepoužitelný.
    Naposledy upraveno uživatelem Ferin: 13-02-2017 v 10:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #765
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,156

    ano mám to na NAS tak ako píšeš - zložky podľa žánrov/hercov. A mám to ešte z doby HDS2X, tam to inak nešlo než zložka+pomocné súbory.
    Inak na USB HDD po vytvorení zložky Moje záznamy TV pořadu táto zložka aj podložky aj to čo je v nich zostáva pri odpojení USB a vrátení nazad. Bez problémov. Pri pripojení do PC, zložky nevidno, len súbory TS a pomocné súbory označené 1, 2. Na toto by som ale zrejme "vyzrál" bez problémov, vyskúšam.

    Techniport dokáže vytvárať zložky v PC, USB HDD a namapovaných NAS. Nemožno tvoriť zložky v RECORDINGS na internom disku.

    Pripojenie Techniportu k STC - problém je, keď odpojíš alebo pripojíš USB HDD - on si pamätá nejakú konfiguráciu a pri jej zmene buď zahlási, že sa zmenilo meno STC a na druhý krát väčšinou nepozná prístroj a treba ho znova nechať hľadať tlačítkom +
    Ale ešte zistím ako to funguje.

    IP adresa: v zásade sa nedoporučuje na jednej sieti kombinovať static a DHCP adresy. DHCP chybu neurobí a nikdy nemôže prideliť dve rovnaké adresy. Ale pozor, STATIC IP je mimo kontrolu DHCP, takže ty keď v STC nastavíš static IP v rozsahu v ktorom prideľuje DHCP môže sa stať, že sa DHCP strafí do rovnakej adresy ale pridelí ju niekomu inému a na sieti vznikne konflikt.
    Preto má každý router nastaviteľný rozsah prideľovania DHCP a statické adresy je treba nastaviť mimo tento rozsah. Niektoré novšie routre už s týmto aj počítajú a umožňujú aj v režime DHCP napríklad 5 fixných adries, ktoré pripojíš k MAC adresám a potom DHCP vlastne aj v režime DHCP pridelí týchto 5 adries vybraným prístrojom automaticky. V týchto prístorjoch potom môžeš mať nastavené DHCP namiest STATIC. Ale nemusíš, skutočne stačí ak fixné adresy v prístrojoch nastavíš mimo rozsah DHCP servera.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 51 z 71 PrvníPrvní ... 41495051525361 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21