Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 23 z 72 PrvníPrvní ... 13212223242533 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 331 až 345 z 1077

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #331
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    1/ SFI+ (EPG+) je služba technisatu, ktorá beží pre nemecké stanice buď na internete alebo cez SAT19.2E. Obe adresy máš prednastavené ako default. Táto služba dáva EPG na 28 dni vopred spolu s obrázkami. Ja mám nastavený internet, píše SFI kanál je k dispozici.
    2/ EPG u programov Skylink sa vysiela vždy na príslušnom TP. Skylink nemá jeden stream ako napr. freesat. U skylink je na každom TP vysielaný EPG pre dané programy TP na 7 dní. U technisatu sa ukladá EPG do pamäte, takže po zapnutí máš EPG pre všetky stanice ihneď k dispozícii.

    Freesat má na jednotlivých TP EPG snáď len aktuálny+následujúci. Pre ich vlastné prijímače sa vysiela EPG kanál dtto ako má Technisat pre nemecké programy tak aby pri zapnutí prijímača od freesat tam bolo EPG prítomné.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 03-04-2015 v 17:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #332
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    Chtěl bych se zeptat..
    Nesouvisí to přímo s ISIO STC, ikdyž vlastně taky, takže proč ne tady...
    Včera mi přišly nové smart karty od FreeSat.. že je třeba je vyměnit, protože FreeSat končí s Cryptoworks..
    Tímto se chci zeptat všech majitelů přijímačů Technisat.. Budou s tím nějaké problémy?
    Zejména pokud používám staré CI moduly Technisat Technicrypt CW...?
    Máte už s tím někdo zkušenost?
    Docela se mi do té výměny nechce pouštět, když všechno funguje momentálně, jak má..
    Ale budu muset...
    Ty nové karty jsou prý ICE, systém Irdeto..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #333
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Tak s tym by problem byt nemal, ak budu ICE, ja mam tak Skylink a nie je problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #334
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Ja som robil túto výmenu u skylinku. niekoľko rokov crw+crw, potom rok som bežal crw+ice a teraz nejaké 3 roky ice+ice. V HDS2X a teraz v STC.
    Používam moduly Technisat Multicrypt CRW/CNX. Problém nastal len jeden, po výmene druhej CRW za ICE prestali prechádzať na túto kartu zápisy, takže po troch dňoch tma. Porovnaním som zistil, že druhý modul mal starší CRW software - s CRW kartou to roky nevadilo. Urobil som upgrade SW v tom čase normálne cez A19.2E a odvtedy žiaden problém.
    V prijímači to nepoznáš, karta sa bude hlásiť naďalej ako CRW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #335
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    Tak jsem to včera teda zkusil vyměnit..
    No, nechápu přesně jak to funguje, ale programy "se objevovaly" postupně pomalu, až najely všechny..
    Jelikož jsem do přijímače strčil obě karty zároveň, vůbec mi nebylo jasné, jestli programy nabíhají na obou kartách, tak jsem pak tu první z CI slotu 1 dal pryč (až tam naběhly všechny) a tu druhou jsem tam pak strčil taky.. Opět začaly pomalu postupně najíždět všechny programy.
    Tak jsem se začal obávat, že tímto jsem neudělal nic s modulem ve slotu 2, tak jsem je tam strčil taky, a kupodivu vše jelo..
    Jen jsem měl problém u nahrávání HBO HD, kdy jsem zapl normálně REC a obraz zamrzl (přitom titulky jely dál...), a nahrávka ale byla tma..
    Nebo se stalo, že začlo nahrávat až po deseti sekundách, a ještě trhaně..
    Na jiných programech se začlo nahrávat normálně do cca 2 sekund..
    Nakonec jsem vyměnil karty mezi sebou v modulech, a už běží nahrávání normálně i na HBO HD.
    No ale nervy s tím byly...
    Tak teď už jen budu čekat, jestli se nestane to, co psal Dagy, že po třech dnech tma.. Mám totiž jeden ten modul asi snad ten nejstarší CRW software, co existuje..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #336
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Tak já jsem tady už psal dříve, že když jsem si pořídil ISIO STC, měl jsem v Technisat CW modulech problém s ICE kartami při nahrávání. To fungovalo dobře, ale pokud jsem dal přímo nahrávání sledovaného pořadu, tak to zamrzlo a nahrávka se nerozběhla dokud jsem nepřepl jinam a zas zpátky. Stejné to bylo i přes časovač se zapnutém ISIO STC (černá nahrávka). A nepomohlo žádné přehazování modulů.... Tak jsem vyměnil za moduly TechniCrypt IR Ci+ a od té doby mám klid.
    Ale je pravda, že jsem tady jediný, kdo měl tento problém. Ty Technisat CW moduly byly ty nejposlednější, co se prodávaly a v předchozím ISIO S1 fungovaly naprosto OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #337
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    52

    Tak u mňa sa objavil jeden problém s stc-čkom, niekedy (nie vždy) keď beží záznam DVR a sat je vypnutý, dám zapnúť diaľkovým a sat sa pri spustení reštartuje. Už sa mi to stalo aj 4 krát za mesiac a samozrejme záznam včudu. Nemá niekto podobný problém, prípadne radu čím by to mohlo byť. Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #338
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    48

    Já sem používal modul TechniSat TechniCrypt IR CI+ a měl sem problém s nahráváním přes časova. Občas se nahrála jenom tma. Koupil sem obyčejný SMIT Standart a funguje bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #339
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    52

    Nahrávky sú vždy ok, ešte som tmu nenahral a to nahrávam veľa, v podstate denne. Ale niekedy keď beží nahrávanie a dám zapnúť prijímač ako teraz večer (nahrávalo sa ČT2 a P ZOOM súčasne) a sat sa reštartoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #340
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Tak s tímto restartem jsem se ještě naštěstí nesetkal, také nahrávám často a občas i vypínám STC, když zrovna nahrává. Zatím žádný problém. Stejně tak žádný problém s novými TechniCrypt IR CI+ moduly (na rozdíl od starých Technisat CW modulů).
    Vypadá to jako kdyby každé STC vyráběli nějak samostatně . Každý máme nějaké "drobné" problémy, který jiný nemá, zvláštní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #341
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    skúsim odpovede:
    ad Rebauken:
    1/ postupný nábeh programov je úplne normálny. postupne nabiehajú zápisy na kartu - záleží v akých cykloch ich tvoj poskytovateľ posiela a - niekto nebude súhlasiť - aký "krám" je pripojený.
    V mojich moduloch po zaplatení balíka kartou u skylinku nabieha napríklad Kombi balík ca 3÷4 minúty. Jeden "nejmenovaný" prodejce ešte viac "nejmenovaného" prijímača mi tvrdil, že v čítačke ICE karta nabieha 20min (nenabehla nikdy).

    2/ pokiaľ máš 2 karty, zápisy pri zapnutom prijímači nabehnú len na kartu, ktorú používa aktívny tuner. Za normálnych okolností u ISIO beží tuner1 a tuner2 je interne rezervovaný pre nahrávanie.
    Ak zapneš PIP sú aktívne oba tunery a načítanie programov prebehne na obe karty.
    Ty si to urobil vytiahnutím karty1 - aktívny tuner si automaticky preberie kartu2 a v tom momente prebieha načítanie kľúčov na kartu.

    Ak nebudeš používať nahrávanie a PIP viac než 3 dni, po prvom zapnutí PIP prebehne najprv načítanie kľúčov na kartu a potom zobrazí PIP.

    3/ TMA - už nebude. Načítanie kľúčov ti práve tým postupným nabiehaním prešlo korektne. ak by si mal problém ako bol u mňa so starých software v module, programy by nenabehli vôbec. Skončilo by to oknom "nemáte oprávnění sledovat tento program, kodování cryptoworks..., irdeto..."

    4/ zamrznuté nahrávanie - teraz len skúšaj. doteraz si mal CRW kartu + CRW modul, teraz máš ICE v CRW module. Síce sa tvrdí, že je tam 100% kompatibilita, ale v skutočnosti to nie je pravda.
    Napríklad moje multicrypt moduly v technisate fungujú bez problémov a v TV LG fungujú až na HBO. Na HBO pri prepnutí zvukovej stopy vypadne kodovanie a už sa nespamätá. Len vypnutím TV a vytiahnutím modulu a znovu zasunutím..

    rado.h
    1/ zamrznutie po zapnutí
    tento problém sa popisuje na nemeckom fóre. Aký HDD máš pripojený k ISIO?
    mám pocit že je t oidentifikované ako problém s určitým typom HDD - a je to opakovateľné - ak beží nahrávanie a zapnutie ISIO prebehne na tuner, ktorý je obsadený nahrávaním nastane zamrznutie a pomôže len 5sek ON/OFF tlačítko = reset a strata nahrávok.
    pomoc je zapnúť na tuner, ktorý nie je obsadený. čiže ak beží nahrávka 2xsat, dá sa zapnúť bez problémov na kabel alebo terestrial alebo web tuner.
    Skúška:
    nastav 2 paralelné nahrávania na sat v EPG. vypni prijímač a počkaj až obe nahrávania nabehnú a na displeji máš napísané "DVR-nahrávaní". Teraz zapni tlačítkom ON - prijímač zamrzne.
    zopakuj nastavenie 2-och paralelných nahrávaní na sat a vypni prijímač. Opäť počkaj na štart nahrávania a zapni STC pomocou tlačítka WWW. Prijímač zapne web tuner a uvidíš internet list. Teraz prepni tlačítkom na TV/RADIO a dostaneš sa normálne na TV vysielanie. zobrazí sa zrejme tabuľka že beží nahrávanie, či chceš uložiť/vymazať/skočiť na štart alebo pokračovať v on-line pozeraní.
    prejdem cez víkend forum a upresním.

    doporučujem vrele:
    - urobiť naladenie programov do STC.
    - keď je človek spokojný s rozložením kanálov do FAV listov, urobiť zálohu TV, R programov a web listov do Techniportu
    - flash reset so všetkým čo popisujem v tipoch a trikoch
    - továrko
    - autoinstal s nastavením LNB a ostatných antén, nastavenie obrazu, HDMI atď
    - preskočiť ladenie, ISIPRO, EPG, SW update
    - po ukončení autoinstalu naládovanie programov z Techniportu

    týmto postupom sa vyrieši množstvo čudných problémov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #342
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    doporučujem vrele:
    - urobiť naladenie programov do STC.
    - keď je človek spokojný s rozložením kanálov do FAV listov, urobiť zálohu TV, R programov a web listov do Techniportu
    - flash reset so všetkým čo popisujem v tipoch a trikoch
    - továrko
    - autoinstal s nastavením LNB a ostatných antén, nastavenie obrazu, HDMI atď
    - preskočiť ladenie, ISIPRO, EPG, SW update
    - po ukončení autoinstalu naládovanie programov z Techniportu

    týmto postupom sa vyrieši množstvo čudných problémov.
    Na toto sa chystám, len si musím nájsť čas, inak mne prijímač nezamrzne, ale po zapnutí power na diaľkovom, zasvieti modrá led a po asi 1 sek. sa reštartuje ako keby som podržal tlačidlo na diaľkovom. Tiež to vidím na hdd (je tam myslím Hitachi 1Tb ale model neviem presne), najskôr vyskúšam to čo si napísal a uvidím. Zatiaľ díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #343
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    I já děkuji za objasnění.
    Zatím vše funguje, jak má!

    PS: na některých programech mi to píše, že nemám oprávnění sledovat tento program (při PIPu, nebo nahrávání).. ale u mě je to spíše tím, že nemám na obou kartách stejné "balíčky" - není to jak u Skylinku druhá karta NEXT (nebo jak), kde druhá karta přesně kopíruje první..
    Naposledy upraveno uživatelem rabauken: 17-04-2015 v 07:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #344
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    rado - pokiaľ ti postačí zapínanie pomocou www tlačítka a naučíš na neho zvyšok rodiny tak toto je riešenie aj keď také prihluplé. Ale funguje vraj 100%-ne spoľahlivo. Ja to nemám ako odskúšať, pretože mne interný HDD aj USB HDD tieto problémy nerobia.

    rebauken - ano, samozrejme pokiaľ máš dve odlišné karty (aj keď obe UPC, ale iné balíky) tak sa stane, že nemôžeš naraz pozerať dva programy.
    Navyše si musíš uvedomiť ešte jednu nepríjemnú vec:
    - prvé zapnutie rezervuje tuner1 a kartu1 ak je na nej oprávnenie. Ak nie je, zoberie kartu2
    - nahrávanie alebo PIP aktivuje tuner2 a ten
    ---- pokiaľ je to PIP použije voľnú kartu, prednostne kartu2. Ak tam nie je oprávnenie tak napíše že nemáš oprávnenie a je tam tma, tuner1 beží ďalej s kartou1. Pritom sa môže stať že máš oprávnenia na oba programy vyžadované v PIP ale sú na opačných kartách než majú tunery pridelené! toto môžeš riešiť len prepnutím programov ručne

    ---- pokiaľ spustíš nahrávanie použije kartu2. Ak tam nie je oprávnenie a nemáš aktívny dodatočný descrambling, ukradne pravdepodobne kartu tuneru 1 (tak u STC som toto ešte neskúšal ale u HDS2 to tak fungovalo). Nahrávanie má prednosť. Potom budeš mať zakodované pozeranie, ak na karte2 nemáš oprávnenie

    ---- pokiaľ spustíš nahrávanie použije kartu2. Ak tam nie je oprávnenie a máš aktívny dodatočný descrambling začne nahrávať zakodovane

    Preto u Skylinku:
    - ak je karta master + next, nie je čo riešiť
    - ak je len 1 karta + dodatočný descrambling, nie je čo riešiť. Odskúšal som, ručný descrambling je síce zdĺhavý ale do 3-och dní funguje v pohode. Pre pozretie záznamu do 3-och dní po nahrávke som vždy mal možnosť pozrieť nahrávku. toto beží on-line bez potrebu descramblingu
    - ak je karta s balíkom + karta serpo - pre pozeranie je potrebné použiť kartu s balíkom a serpo kartu nechať pre nahrávanie základu, čo je napr. u mňa 80% nahrávok. t.j. strčiť túto kartu do slotu 2. v prípade, že sa nahráva z plateného programu a nemám oneskorený descrambling tak mám vždy k dispozícii kartu so serpo

    Freesat
    tu sa treba pokiaľ nie je NEXT karta ako kopia master karty zamyslieť podľa popisu vyššie, kam ktorú kartu zastrčiť, alebo používať oneskorený descrambling.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #345
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    128

    Dagy máš pravdu, je to tak, že se musí přemýšlet předem, co vlastně chci sledovat, a jestli při tom můžu něco jiného nahrávat..
    Naštěstí se nabídka jedné karty víceméně shoduje s druhou, až na pár programů, takže to většinou vychází dobře.
    Spíš by mě zajímalo, na kterou kartu se jakoby váže předplacený balíček programů navíc...
    Já mám kartu FreeSat Medium, a druhou FreeSat Plus. A k tomu předplacený balíček HBO MaxPak...
    Pokud nahrávám něco na HBO, nepřepnu např na AXN (FreeSat Plus), ale také nic jiného z toho balíčku MaxPak (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2) - jakoby ten balíček byl přiřazen Medium kartě..
    Ale naopak, když nahrávám AXN, přepnu kamkoliv..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 23 z 72 PrvníPrvní ... 13212223242533 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21