Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 21 z 71 PrvníPrvní ... 11192021222331 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 301 až 315 z 1065

Téma: TechniSat TechniCorder ISIO STC

  1. #301
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Citace Původně odesláno od trpas Zobrazit příspěvek
    Omlouvám se za své nevědomosti, ale je to můj první satelitní příjímač... Jinak sem zkusil dát do STC starej modul od Mascomu co sem měl v TV a vše se nahrálo jak mělo. Už sem myslel, ze mám vyhráno a nechám ho tam, ale po návratu z pevnýho disku zpět na TV se seknul a odmítnul s tím STC spolupracovat. Takže to asi vypadá na vadný moduly nebo co myslíš ???
    nemáš se proč omlouvat, len som netušil, že si neprišiel napr. pri ladení na to, že sú stanice kodované - na tie musíš mať kartu v prijímači a FTA, ktoré idú bez karty (ono CT24, BBC world a pod, na 0.8W ako som pozeral ich nie je veľa)
    Keď to teraz dobre chápem - nahral si dva timery - všetko ok nahraté. Po pozretí nahrávky si chcel prepnúť tlačítkom TV na normálne sledovanie TV vysielania ale "sekol sa". Máš pocit že Modul.
    - modul poznáš tak, že na obrazovke bude okno "Program je kodovan, systém Irdeto a blablabla".
    ---skús prepnúť vtedy OK aby zmizlo okno a prepni na CT24.
    ---skús naspäť znova na CT1 či kodovanie začne bežať ak nie
    ---choď do menu podmienený prístup a žltým tlačítkom urob Reset CI-modulov.

    - ak sa sekol prijímač tak nepôjde ovládať vôbec nič. Je ho treba resetovať podržaním tlačítka ZAP/VYP - na DO alebo na prijímači ca 5sekund

    neodpovedal si ešte ako máš nastavené dodatočné dekodovanie - pre nájdenie problému by som doporučoval ho vypnúť aby sa táto funckia nemiešala do hľadania problému.
    antény máš pripojené a nastavené ako som písal? Ak píšeš že je to tvoj prvý prijímač budeme sa teraz pýtať na detaily, prosím odpovedaj na ne aj keď to vyzerá ako výsluch alebo sa ti to zdá úplne nepodstatné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #302
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    48

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    nemáš se proč omlouvat, len som netušil, že si neprišiel napr. pri ladení na to, že sú stanice kodované - na tie musíš mať kartu v prijímači a FTA, ktoré idú bez karty (ono CT24, BBC world a pod, na 0.8W ako som pozeral ich nie je veľa)
    Keď to teraz dobre chápem - nahral si dva timery - všetko ok nahraté. Po pozretí nahrávky si chcel prepnúť tlačítkom TV na normálne sledovanie TV vysielania ale "sekol sa". Máš pocit že Modul.
    - modul poznáš tak, že na obrazovke bude okno "Program je kodovan, systém Irdeto a blablabla".
    ---skús prepnúť vtedy OK aby zmizlo okno a prepni na CT24.
    ---skús naspäť znova na CT1 či kodovanie začne bežať ak nie
    ---choď do menu podmienený prístup a žltým tlačítkom urob Reset CI-modulov.

    - ak sa sekol prijímač tak nepôjde ovládať vôbec nič. Je ho treba resetovať podržaním tlačítka ZAP/VYP - na DO alebo na prijímači ca 5sekund

    neodpovedal si ešte ako máš nastavené dodatočné dekodovanie - pre nájdenie problému by som doporučoval ho vypnúť aby sa táto funckia nemiešala do hľadania problému.
    antény máš pripojené a nastavené ako som písal? Ak píšeš že je to tvoj prvý prijímač budeme sa teraz pýtať na detaily, prosím odpovedaj na ne aj keď to vyzerá ako výsluch alebo sa ti to zdá úplne nepodstatné.
    OK. Návod krok po kroku pro "tupce" bych asi přivítal. Teď sem v práci, zkusím to odpoledne, ale kvůli dětem se k tomu dostanu asi až v noci. Jinak dodatečné kódování mám vyp. A s tím modulem Mascomu sem to zkoušel jen na jednu anténu a jeden modul.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #303
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    129

    Informace k pouziti disku z Isio S na Isio STC. Tak jsem zkusil pripojit disk z Isio S do STC. Disk to nasli, nahravky se objevily, ale zkopirovat na NAS se podarilo pouze ty, co mely pod 4GB. Jinak to zkopirovalo asi 1MB a potom kopirovani spadlo s chybou. Po restartu satelitu se disk tvaril jako prazdny, ze neobsahuje zadne nahravky. Pripojil jsem ho zpet do ISio S, take tam byl list nahravek prazdny. Spustil jsem na ISIO S kontrolu disku, asi 10 minut to jelo a vsechny nahravky jsou opet pristupne. Tedy prepojit disk z ISIO S do ISIO STC bez ztraty dat neni mozne a doporucuji to nezkouset, i kdyz ja o zadna data neprisel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #304
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    127

    Citace Původně odesláno od izidor1 Zobrazit příspěvek
    Tedy prepojit disk z ISIO S do ISIO STC bez ztraty dat neni mozne a doporucuji to nezkouset, i kdyz ja o zadna data neprisel.
    Já přepojil disk z ISIO S1 do STC, a všechny nahrávky mám v pořádku..
    Je pravda, že NAS nemám, tudíž jsem je nikam nezkoušel kopírovat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #305
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Také potvrzuji, připojil jsem 2 disky z ISIO S1 do ISIO STC a všechny nahrávky jsou OK včetně kopírování na druhý disk. Oba disky byly a jsou naformátovány na TSD. NAS nepoužívám.

    trpas:
    Ještě přemýšlím, zda ty problémy nemohou být tak trochu podobné jako jsem měl já, ale to bylo s Technisat CW moduly (karty ICE):
    Když se začal nahrávat sledovaný program, tak se to prostě seklo a nahrávka byla černá. Při zahájení nahrávání jiného programu než sledovaného nebo při nahrávání z vypnutého ISO STC bylo vše OK. Po výměně karet za Technisat IR CI+ je již vše v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #306
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    48

    Já mám taky TechniSat IR CI+ a vypadá to, že ve vypnutém stavu prostě nenaběhnou...Ta samá situace se starým Mascomem je OK a s IR CI+ je tma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #307
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    1/ s jednou anténou môžeš nahrávať len z rovnakého transpondéra. Možno - ale ruku do ohňa by som nedal - ešte s rovnakou polarizáciou a pásmom ako je nastavené v tuneri 1:
    - dva FTa programy
    - 1 FTA + 1 kodovaný
    - 2 kodované ak tvoj modul podporuje dualdecrypt (Technicrypt Irdeto CI+ by to mal vedieť) a máš ho aktívny v menu -> dualdecrpyt CI1+CI2 alebo možno AUTO
    inak máš samozrejme druhú nahrávku čiernu

    2/ vyskúšaj ešte znova 2 timre rovnako ako predtým ale aktivuj v prístroji "rýchle zapnutie" alebo ako sa to volá. V tomto stave ide napríklad streaming do iného prístroja, takže moduly by mali byť aktívne. A teda aj nahrávky by mali byť OK.
    zjavne niečo u teba nejde, nenapadá ma čo by mohlo byť ešte zle nastavené.

    Pokiaľ si prístroj kúpil u normálneho predajcu a nie u niektorej z firiem o ktorých tu často píšeme, najrýchlejšie riešenie je možno ísť k predajcovi a nech ti to predvedie. Je to aj s čakaním 15 minút práce. Prípadne dodá taký modul ktorý tam bude fungovať. Musí to ísť, všetkým ostatným to funguje. S jednou kartou nebol problém nikdy, problém býva u zle zvolených modulov a dvoch kariet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #308
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    48

    Dagy2 : s jednou anténou a jedním modulem sem zkoušel vše jak si mi poradil včera. Výsledek znáš. Moduly na dualdecrypt mám, ale i se zapnutým dualem na auto, Cl 1 + Cl 2, i jenom Cl 1 mě to nepustí nikam jinam než na ten program který sleduju. Vždy se objeví okno s nápisem cryptowrk dual... bla, bla. Už sem se smířil s tím, že budu mít jeden modul v TV a druhý v STC, ale potřebuju vyřešit to nahrávání tmy při vypnutém stavu. Jakmile budu mít víc času, vyzkouším všechny moduly a jejich funkčnost v různých nastaveních podle tvých rad. Podle mě je to v těch modulech....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #309
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    modulech alebo výrobná vada STC.
    Skús ešte pre srandu strčiť modul do druhého slotu. Ešte jedna otázka - neviem aké máš karty od freesatu. Nie je náhodou na druhej a ďalšej karte niečo zablokované pre nahrávanie? Niekde som to čítal, že musíš priplatiť ale netuším či to nebolo len pre ich box.

    1/ skús PIP dva FTA programy či ti idú naraz - ale musíš s dvoma anténami (CT24 + BBC) alebo si nájdi taký TP, kde sú dva programy FTA.
    2/ skús PIP s jednou kartou CT24 a ďalší program z toho istého TP kodovaný
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #310
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    48

    Karty kódované nebudou, nahrávalo se na ně do teď...Na jednu já na druhou tchán. Ten má teď Skylink, takže mám dvě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #311
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    48

    Tak dva FTA programy s dvouma anténama se mi v PIP zobrazují !!!

    Ct24 a CNN stejný transponder se mi s jednou kartou v PIP taky zobrazí....

    Co z toho plyne ???

    ...nemůžu nikde najít rezervaci toho tuneru [emoji20]
    Už sem to našel a z 1 přepnul na 0 .

    Zkouška nahrávání proběhla úspěšně, teď ještě zadám nahrávat různé věci přes noc a zítra uvidíme [emoji6]
    Naposledy upraveno uživatelem trpas: 25-02-2015 v 20:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #312
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od izidor1 Zobrazit příspěvek
    ale zkopirovat na NAS se podarilo pouze ty, co mely pod 4GB. Jinak to zkopirovalo asi 1MB a potom kopirovani spadlo s chybou.
    Každý NAS je jiný, ale jako tip - mně to dělalo to stejné, když jsem měl na svém Synology NASu záměrně omezená práva tomu uživatelskému účtu, kterým se k NASu přihlašuje TechniCorder. Měl jsem povoleno pouze vytváření nových souborů, ale zakázáno mazání a změnu atributů. Při tomto nastavení mi TechniCorder na NAS zkopíroval vždy jen pár stovek MB a pak skončil s chybou. Pomohlo, když jsem tomu uživatelskému účtu povolil i práva na změnu atributů souborů. Od té doby už jde na NAS zkopírovat i 12GB nahrávky.
    Ještě se podělím o jednu další svou zkušenost s kopírováním na NAS:
    Když provedu "přesun" nahrávky z TechniCorderu na NAS, tak se sice záznam celý korektně přenese (na NASu je celý), ale úplně na konci přesunu (na obrazovce údaj 99%) se ten proces přesunu totálně zasekne. Musím pak TechniCorder natvrdo zrestartovat.
    Když ale v TechniCorderu zvolím zkopírování nahrávky místo přesunu, tak je to fpoho. Pak ale holt musím myslet na to, že nahrávku musím v TechniCorderu ještě smazat.
    Naposledy upraveno uživatelem Kodl_tvf: 25-02-2015 v 20:32
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #313
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Citace Původně odesláno od trpas Zobrazit příspěvek
    ...nemůžu nikde najít rezervaci toho tuneru [emoji20]
    Už sem to našel a z 1 přepnul na 0 .

    Zkouška nahrávání proběhla úspěšně, teď ještě zadám nahrávat různé věci přes noc a zítra uvidíme [emoji6]
    Keď to správne chápem podľa návodu a podľa toho ako sa správali doterajšie TS:
    nahrávanie má vždy najvyššiu prioritu - pokiaľ je nastavený timer tak ten sii vezme tuner
    preto je tu možnosť rezervácie
    ak je rezervácia = 1 tak jeden tuner je stále rezervovaný pre streaming a nemožno ho využívať pre nahrávanie.
    pri rezervácii = 0 si myslím že to funguje spôsobom takým, že ak budeš streamovať a zapne nahrávanie tak ti ten tuner zoberie.

    na noc strč obe karty do STC. nastav dve nahrávania tak aby sa čiastočne prekrývali a obe kodované - napr. Novu a Primu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #314
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    48

    To dává smysl...., doufám že to bylo tím a zítra budou všechny nahrávky ok.
    ----------- sloučeno -----------
    Heuréka [emoji2], všechny načasované programy se nahrály ! Žádná tma ! Takže jedna anténa a jeden modul fungujou už dobře. Až budu mít víc času, tak zkusím pořešit dvě antény a dva moduly. Zatím mi to stačí takhle.
    ----------- sloučeno -----------
    Dagy2 : Mockrát ti děkuju za rady, které mi fakt pomohly !!!! Díky [emoji6]
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 26-02-2015 v 13:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #315
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2012
    Příspěvků
    129

    Citace Původně odesláno od izidor1 Zobrazit příspěvek
    Jinak ten limit 4TB je limit Synology pro maximalni velikost kvoty, takze nejsem schopen vyzkouset, zda by ISIO zvladlo i vyssi velikost.
    tak jsem si s tim vcera zase trochu hral, protoze po poslednim bezpecnostnim update Synology mi to prestalo chodit uplne a narazil jsem na zajimavou vec. Pokud povolim
    unix extensions = on
    tak ISIO zacne videt velikost filesystemu vetsi nez 4 TB, v mem pripade pres 8TB. Bohuzel na druhou stranu zacne byt problem se soubory o velikosti vetsi nez 4 GB, protoze ty to zacne reportovat o velikosti v radech jednotek KB/MB. Take kontrola pripravenosti pro nahravani pri tomto nastaveni selze. Nahravani jako takove ale funguje.

    Dale jsem zjistil, ze nastaveni samby se projevi pri kazdem vstupu do nastaveni nahravani a pri kazdem pristupu ke sdilene slozce, ale ne pri pristupu do moje nahravky. Ten se zkousi jen pri restartu pristroje dlouhym podrzenim power tlacitka.

    Dale pristup neprimo ovlivnuje i nastaveni pristupovych opravneni na jinych slozkach nez kam se nahrava. Tady jsem zatim nenasel presny vzorec, obcas mi to chodi a obcas ne. Posledni 2 dny stary Synology update resi nektere bezpecnostni problemy samby a na moji konfiguraci to ma neblahy vliv, protoze neprezije restart, takze ted je to s pokusy trochu slozitejsi nez vyresim tento pro me zasadni problem.

    Pri zapnutem nahravani na NAS se pri startu neobjevi tabulka s moznosti spustit nahravku od zacatku nebo zive, ale nahravka se spusti od posledniho mista, kam bylo dokoukano. Tedy pokud zacnu nahravat, ISIO vypnu, po chvili prijdu a ISIO zapnu, tak prehravani ihned pokracuje tam, kam jsem dokoukal. Pri zmackunti OPT se rovnou zobrazi zalozky kdy posledni je aktualni pozice pro rychly skok na live vysilani.

    Dalsi spise kosmeticky problem je, ze napriklad pri koukani na CT 1 HD se na display ISIA neobjevuje CT 1 HD, ale text HBB. Objevi se ve stejny okamzik jako to cervene tlaciko pro vstup do HBB, ale na rozdil od cerveneho tlacitka uz po par vterinach nezmizi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 21 z 71 PrvníPrvní ... 11192021222331 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat TechniStar S3 ISIO
    Od golfLC v sekci DVB-S
    Reakcí: 184
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 00:04
  2. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  3. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  4. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21