Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Mede8er MED 800X3D, MEDE8ER MED 1000X3D

puschpull (921)|16.3.2014 16:16
tdlmarek: :-)) jasně že nemám nyní v nové situaci s Asus routerem zapojen MMC přes 100Mbit Switch !
Psal jsem přece že je to včerejší stav (na tom obrázku). Nyní mám oba 100Mbit Switche vyřazené a do MMC jedu přímo z routeru (TV a SAT jsou nyní odpojené od Netu)

a moje zařízení jsou až od toho routeru (D-Link / ASUS) vše co je předtím je majetek provozovatele. Jsem na malé vesnici a funguji také jako Access Point pro toho poskytovatele Internetu.

(Vigor 2104 Ethernet router http://www.lansolution.cz/products/vigor-2104-ethernet-router/ )

---------- Doplněno v 17:16 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:11 ----------

Miki: umí.
Hlavně oproti Dune umí přehrát zvukovou stopu DTS ! :-)
nevím zda umí Gbit ale s tím novým routerem už žádné video necuká.
Hodnotím věci které jsou pro mě podstatné. Oproti čtení z diskusí na jehož základě jsem si myslel že Dune je fajn přehrávač. Hm není !! :-)
Určitě narazím na jiné problémy ale po trápení s Xtreamerem Pro a po blamáži s Dune se tento jeví opravdu zajímavým.
Je mi úplně jedno jaký tam je chip, ale jak funguje a jak se chová.
A jestli nějak nekorektně (ne)přehraje 23,976/24 fps je v reálu fuk. Ale když místo DTS stopy slyšíš ticho tak to fuk není. :-)

(trochu jsem se rozpovídal, ale ty blbosti okolo framerate, fps, chipu, kdy se zapomíná na zásadní věci jako stabilita na síti a korektní přehrávání zvuku a titulků, ... to pak zamrzí když má člověk doma půjčen teoreticky výborný přehrávač, který je v praxi k prdu!)
V dobrém, nechci tu nějaké flamy. :-)
tdlmarek (1566)|16.3.2014 16:31
[QUOTE=puschpull;484648]Psal jsem přece že je to včerejší stav (na tom obrázku).[/QUOTE]
V pořádku. Já myslel, že jsi jen vyměnil jeden router za druhý. Když jsi ale vyházel tři zařízení, tak ten obrázek je opravdu už celkem nicneříkající :D Nebudu to dál řešit, jen mě to zaujalo, ale s tématem to nesouvisí.
puschpull (921)|16.3.2014 16:39
tdlmarek: vyřadil jsem i ten AirLive WL-5460AP u kluka v pokojíku (ten Asus se svými třemi anténami a silnějším signálem pokrývá dům daleko lépe.)
Takže domácí síť se zjednodušuje. Objednal jsem ještě jeden Gbit switch: TP-LINK TL-SG1005D do pracovny v podkroví. Využiji ho k tomu reservnímu servisnímu připojení a také k propojení tím druhým kabelem do obýváku k tomu dolnímu 100Mbit switchi (TV a SAT) u nich přístup na síť stejně téměř nevyužívám.

P.S. omlouvám se za ten vykřičník v mém předchozím příspěvku. Někdy si "nevidím pod prsty" :-)
Miki_ (162)|17.3.2014 08:39
Puschpull: No když v dnešní době neumí MMC přehrát DTS, tak to určitě není fuk a myslím si, že nemá moc velký smysl si ani takové MMC pořizovat ;-)
Já nějaký zásadní problém se stabilitou a titulky nemám, takže už jediné co mne trápí jsou nějaké "blbosti", které jdou obejít ručním nastavením a tudíž nejsou "životně" důležité, ale ty "blbosti" zlepšují komfort užívání daného zařízení.
A doufám, že časem budou tyto "blbosti" standardem :-)
puschpull (921)|17.3.2014 09:14
Ono je to trochu subjektivní, co kdo chce od MMC. Proto se nedá obecně říci, které je "nejlepší". Nadále tedy mě tedy berte hodně subjektivně. (Elektroniky mě za život prošlo rukama opravdu hodně. Jedná se o stovky a stovky přístrojů, hlavně z dob mého psaní do časopisů ...)

Osobně od zařízení (krabičky) typu MMC požaduji toto:

- Přehrávání filmů, hudby a fotek z míst uložených na domácí síti.
- Pohodlné přepínání zvukových stop.
- Snadná práce s titulky (kódování, velikost, barva, pozice a časování)

To je vlastně vše co chci. S tím dále souvisí (velmi subjektivní):
- downmix zvukových stop do sterea a analogový stereo výstup (mám v obýváku slušný zesilovač Pioneer 2x 140W sinus a velké repro Dali-850, nezajímají mě tedy digitální zvukové formáty, nemám zatím žádnou potřebu pořizovat zvukové "domácí kino". Při mých zvukových nárocích by stálo jistě téměř půl milionu a to nemíním dávat.)
- podpora formátů - hlavně mkv, mp4, avi (tvoří 98% mé potřeby) a u hudby mp3 a flac (také tak 98%), u obrázků vystačím s jpg a png (ale uvítal bych raw, ale tp není zas tak nutné)
- podpora "oblíbených" složek na domácí síti, jejich uložení a snadný přístup k nim
- spolehlivá detekce počítačů na domácí síti
- podsvětlená tlačítka dálkového ovladače (jistě je to subjektivní, ale velmi velmi praktické a pohodlné pro snadné ovládání v šeru při sledování filmů)
- možnost přes USB připojit flash disk či externí HDD

Moc mě nezajímá:
- YouTube
- zda má MMC interní HDD (spíše to beru jako kontraproduktivní - něco se tam točí, vydává to zvuk, je třeba to chladit ..

Vůbec mě nezajímá:
- Online TV, internetové aplikace (počasí, Facebook, Picasa, ...)
- různé Jukeboxy a správa obalů filmů a hudby (uznávám že je to hezké, ale je to z mého pohledu naprosto zbytečné, zatěžující, náročné na vytvoření a udržování aktuálnosti atd ... Chci přijít, zapnout, najít si na domácí síti film který mám v plánu shlédnout pak MMC vypnout a konec. Ale beru to, že je to hezké a na screenshotech to vždy vypadá naprosto báječně.)
wencaS (853)|17.3.2014 11:17
[QUOTE=puschpull;484701]- různé Jukeboxy a správa obalů filmů a hudby (uznávám že je to hezké, ale je to z mého pohledu naprosto zbytečné, zatěžující, náročné na vytvoření a udržování aktuálnosti atd ... Chci přijít, zapnout, najít si na domácí síti film který mám v plánu shlédnout pak MMC vypnout a konec. Ale beru to, že je to hezké a na screenshotech to vždy vypadá naprosto báječně.) [/QUOTE]
Vzhledem k tomu, že filmy uchovávam ve složkách pojmenovaných originálním názvem filmu, je někdy složité se zorientovat co to vlastně za film v té složce je, obzvláště pro manželku.
Na Prodigy aktualizovat juckebox znamená najet na složku ve které jsou filmy, a zmáčknout "6" -> Get movie info, předvolba csfd, skenuju "by folder" overwrite existing info "no", předvoleno je vše od minule a spustím, o nic dalšího se nestarám. Proleze složky filmů dle názvu, najde info na csfd a uloží. To vše automaticky, samo. Využívám to i pro, na síti připojený Xtreamer Pro, kde pak mám fanarty, které dokáže zobrazit v náhledu složky.
Nechápu tedy jak jsi přišel na: naprosto zbytečné, zatěžující, náročné na vytvoření a udržování aktuálnosti atd když pro to vše jen zmáčknu "6" a 2x "OK"?
puschpull (921)|17.3.2014 11:45
no já narážím v diskusích na častý problém uživatelů s korektním fungováním těchto featur a vzhledem k tomu že to nepotřebuji, tak nechci zadávat nějaké příčiny pro případné "tuhnutí" přehrávačů. Mede8er má taky plno těhle "blbinek", které nepotřebuji. Důležité jsou pro mě jiné vlastnosti této řady přehrávačů.
http://www.mede8er.com/mede8er_support_user_guides.htm
:-)

Ono to zpravidla nějak vždy funguje, ale ta automatičnost není zas taková, jak by si člověk představoval. Po zkušenostech s Xtreamerem Pro (dejž mu pánbů věčnou slávu), a všechna čest Tvojí práci a dalších kolegů, přeci jen tam to tuhnutí při různých aktualizacích, zamrznutí načítání atd ... Bylo to nakonec to co mi vadilo a raději jsem tyhle věci přestal využívat.
Je to pro mě jako u počítače, tam také nemám žádné obaly a náhledy alb, ale pustím si ze složky přesně to co chci. Tak mi to vyhovuje.
Mám stromovou strukturu, velmi přehlednou ... :-)

Je to jen o prioritách - já od MMC chci aby mi umožnil přístup ke složkám na sdíleném PC a přehrával to co chci. To ale musí umět spolehlivě a nic jiného od MMC ani nežádám.
puschpull (921)|17.3.2014 12:27
P.S. jen se ještě jednou omlouvám za to, že tu píšu ty své subjektivní postoje. Nemohu jinak.

Nechci aby to vyznělo že nějak opovrhuji "Jukeboxy". Mám rád funkčnost a jednoduchost před okázalostí a atraktivním designem. Hlavně pokud to "pozlátko" je na úkor spolehlivost zařízení a funkčnosti při použití dalších možností které přehrávače nabízejí. Pokud ovšem vše funguje a přináší to uživatelům jen samé klady a snadnou orientaci pouhými několika kliknutími myši, pak všechna čest. Takové featury bych jistě uvítal. Opatrnost při jejich použití je však moje vlastnost, s tím nic nenadělám. :-)
karidnal_emilius (93)|17.3.2014 14:38
Ja si teda tiez nestahujem ziadne obaly, informacie, atd k filmom, ale jeden uzivatel ma o to poziadal, tak som to vyskusal. Je to tiez stlacenie dvoch tlacidiel na DO, a vsetko stiahne do adresarov filmov, takze hned vidno, co je to za film. Avsak texty boli po anglicky, a netusim, ci sa to da nakonfigurovat tak, aby to tahal z ceskeho servera.
vivid.sk (11472)|17.3.2014 16:05
[QUOTE=puschpull;484701] downmix zvukových stop do sterea a analogový stereo[/QUOTE]
Ked uz si to nacal, mam otazku, je ten zvukovy vystup z tejto masinky pouzitelny aj pri audiu (muzike)?
- Da sa nastavit manualne pri filmoch lipsync korekcia?
puschpull (921)|17.3.2014 16:15
Jemná synchronizace zvuku s obrazem? Myslím že ne.
Zvuk je použitelný na poslech hudby (záleží jaký zdroj máš, mp3 128 asi nebude to pravé, ale 320 CBR či bezztrátové formáty hrají slušně. Na opravdu kvalitní poslech mám sice vytuningovaný CD přehrávač Denon DCD-2560, ale na běžné poslouchání hudby ten výstup z MEDE8eru stačí). Nebavíme se o žádném high-endu ale o krabičce za 4 a půl tisíce.
karidnal_emilius (93)|17.3.2014 16:29
lipsync to ma auto alebo manual
vivid.sk (11472)|17.3.2014 17:00
[QUOTE=karidnal_emilius;484735]lipsync to ma auto alebo manual [/QUOTE]
Ano, na toto som sa pytal. Pokial totiz niekoho zaujima analogovy vystup, bez tejto moznosti je to dost nepouzitelne. Dnesne LCD mavaju INPUT lag kludne aj na urovni 100ms a to je uz dost.
puschpull (921)|17.3.2014 17:39
hmm, stydím se, neznám ještě menu přehrávače (tedy jestli to má model 600 stejné jako 8000 a 1000)
puschpull (921)|18.3.2014 08:20
Když jsem to před pár příspěvky načal, tak si zde dovolím dát pokračování.
Aktuální zapojení domácí sítě:
diagram
(Snad tam bude více jasné co je moje a co provozovatele a také jsem udělal barevné odlišení Gbit a 100Mbit linek)


Novinky u Mede8er:
17.3.2014 - nový FW 3.0.4 (již nikoliv BETA)
V3.0.4 - 17March 2014 X3D Series - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X3D Latest
tdlmarek (1566)|18.3.2014 08:38
[QUOTE=puschpull;484784]Aktuální zapojení domácí sítě:
diagram[/QUOTE]
Pěkné :) S tím DSL, o kterém jsem mluvil výše, jsem byl trošku mimo. Až teď jsem si pozorněji přečetl, že DrayTek o DSL sice mluví, ovšem pouze jako o jednom z typických použití za pomoci externího DSL modemu, což mě zmátlo.

PS: Pokud máš trochu síťařské sklony, tak na ten Asus RT-N16 lze nainstalovat šikovný alternativní firmware TomatoUSB. Kromě nějakého domácího hraní je asi nejužitečnější funkcí možnost zakončení OpenVPN přímo do routeru, pokud pro něco takového máš využití.
puschpull (921)|18.3.2014 08:53
tdlmarek: vše okolo počítačových sítí mě "děsí". Pokud něco funguje tak se v tom nerad vrtám. Respektive snažím se nedělat to čemu nerozumím. Nyní mám vše v "defaultním" nastavení a vše také dobře funguje. Tedy domácí ethernet, komunikace mezi PC, sdílená data přes Mede8er, wifi zařízení: NTB, mobily, čtečka knih ...

Nechal bych tomu pár dní. Nechci dělat moc změn najednou. (Chystám se totiž také po cca 4 letech přeinstalovat PC, W7-64bit)
Jediné co zatím chci u toho Asusu zkusit je připojení USB (zatím nějaký flash disk 16-32 GB)
karidnal_emilius (93)|18.3.2014 10:27
v testovani je uz aj dlho ocakavana aplikacia pre android na ovladanie pristrojov x3d
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,13884.0.html
puschpull (921)|20.3.2014 08:32
Zjišťuji, že se nevyznám v mnoho položkách nastavení MED600X3D ! :-((

Vložím sem odkaz na menu přehrávače. Zatím tam toho moc není, ale průběžně chci přidávat všechny podsložky a možnosti nastavení, nejraději i s vysvětlujícím textem.
Take jsem při opisování menu zjistil, že ta čeština je místy dost strašná, takže by asi bylo dobré časem vytvořit popis anglického menu. Plno položek v češtině stejně není přeloženo.

http://puschpull.org/root/mede8er/menu.html

:-)

Během doby tam budu přidávat obsahy dalších podsložek v jednotlivých položkách nastavení.

1 - Doplněno to co jsem měl opsané - tedy kompletní menu, ale zatím bez vysvětlujících poznámek.
Řadu věci tam v podstatě zatím neznám, nezkoušel jsem měnit, nevím co dělají ... (20.3.2014, 10:30)

2 - Doplněné další podrobnější informace z českého překlady návodu (21.3.2014, 8:50)
puschpull (921)|4.4.2014 21:53
Nový FW
V3.0.5 - 4 April 2014 X3D Series - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X3D Latest
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,14062.0.html
lukaspre (23)|24.4.2014 23:24
MED1000X3D zvladne prehravat 3D bd iso ze site nebo disku?
sarga (67)|4.5.2014 10:52
Chlapi mám dotaz. Sháním zařízení, které bude aspoň trochu přívětivé k HFS+ formátu od Mac. Po delším zkoumání jsem narazil na tuhle značku, která tenhle formát respektuje. Asi půjdu do 1000X3D a mám dotaz:
Má smysl připlácet za Wifi anténu asi 1500 kč. Síťové zařízení jsem už dlouho neměl, tak se ptám co tenhle bezdrát zvládne. Není problém připojit drátem. Jen pro budoucnost, člověk nikdy neví, kde mašinka skončí..
Prostor pro HDD je určen jen naformátovanému HD od Mede8er, nebo tam mohu dát libovolný HD?
Jaké jsou rychlosti přenosu na vnitřní HDD LAN připojením nebo USB 3.0. Před mnoha roky co jsem měl LG 390, tak něco kopírovat i přes USB díky rychlosti absolutně nešlo.
Jaká je obrazová kvalita?
Má to české menu? Titulky jdou upravovat, myslím barva velikost?
sarga (67)|4.5.2014 11:07
Tak titulky jsem našel zde, dám i obrázek, vypadá to dobře.
Interface-MED1000X3D-14-597x398.jpg
puschpull (921)|5.5.2014 08:11
Ahoj. České menu samozřejmě je. Onehdy jsem dával odkaz:
http://puschpull.org/root/mede8er/menu.html
dnes už bych tam většinu těch otazníků neměl, ale už jsem tuhle stránku dlouho needitoval.
svito1982 (7)|11.5.2014 13:00
Nechcem zakladať novú tému s mojou otázkou týkajúcou sa MED800X3D a xtreamera prodigy.

Chcel by som radu, že ktorý by ste mi s týchto dvoch prehrávačov poradili. Zaujímala by ma rýchlosť prenosu pri gigovej sieti nakoľko napr ten xtreamer prodigy nemá bohvie aký prenos a MED800X3D som nikde nenašiel test.
Rýchlosť nabehnutia, podpora atď..
Ako skôr sa prikláňam k tomu MED800X3D ale nechám si rád poradiť :).

Vopred ďakujem za rady a skúsenosti.
puschpull (921)|14.5.2014 08:22
K Prodigi se vyjadřovat nebudu, neznám ho. Doma jsem dříve měl Xtreamer Pro a nyní už nějaký ten čas Mede8er (MED600X3D).
Po zapnutí systém naběhne zhruba za 10-15 vteřin (neměřil jsem to). Všechno přehrávám z jiného PC na domácí síti, kde mám archivy filmů, hudby a fotek. Výjimečně použiji USB flash disk či malé úložiště u domácího routeru. Na domácí Gbit-LAN mi MED600X3D zvládne mkv do datového toku 80-90 Mbps (max datový tok BluRay bývá tak 40-50)
Podpora je fajn, forum výrobce je velmi "živé": http://www.mede8erforum.com/index.php
Používám FW V3.0.5 - 4 April 2014, předtím jsem měl 3.02. Neinstaluji překotně hned každý nový FW, čekám pár dní až na reakce na foru. Na foru se objevují beta verze několikrát do měsíce, zatím cca každý měsíc nová finální verze.
Jsem asi menšinový uživatel MMC - zajímá mě v podstatě jen jako přehrávač médií na domácí síti.
svito1982 (7)|14.5.2014 22:39
Diik za informácie ja som to ešte medzi tím pozeral po internete a nakoniec som sa rozhodol pre ten MED800, zobral by som aj MED1000 ale kvôli tvaru by som asi mal problém s umiestnením. Ale vraj ten vetrák v MED800 idem ticho a ja to ešte mám v skrinke za sklom tak to ani moc neriešim.

Ten xtreamer som nakoniec nechal v pase nakoľko ten štart nič moc a ma android, ktorý nikto nevyužíva asi ani DVB-T nepotrebujem. Troška mi bude chýbať to sťahovanie infa z CSFD možno časom aj toho sa v tom MEDE8ER dočkáme.

Len je škoda, že v CZ a SK je ten MEDE8ER málo rozšírený aspoň som nenašiel ani nijaké fórum ale bieda je to aj s recenziami, to sa potom ťažko rozhodovalo :) no čo som našiel tak bola prevažne chvála, čo pri iný až tak nebolo.
svito1982 (7)|16.5.2014 18:35
Tak dnes mi prehrávač prišiel, zatiaľ som to moc neotestoval no čo sa týka hlučnosti toho vetráku, tak ten je úplne tichý.

Zapojil som sieť a tu by som sa chcel opýtať ako to ponastavovať aby to išlo rýchlo mne to ide len ak 15 Mbps, zapol som len sambu. Samozrejme mám Giga sieť a cat6 kábel tienený. Čo mám datacentrum tak tam je rýchlosť okolo 70 Mbps bolo by asi aj viac ale to sa odvíja aj od rýchlosti disku. No určite ten čo mám v prehrávači je rýchlejší :).
puschpull (921)|16.5.2014 22:09
Interní HDD 600X3D nemá, ale zkouším nyní na USB (Flash disk). Z "flešky" do PC po ethernetu mi to jede cca 12-13 MB/s (tedy cca 100 mbps). Opačné - kopírování z PC na "flešku" připojenou do 600X3D je rychlost cca stejná (12 MB/s). Nevím nakolik je tato rychlost omezena samotným USB. Jak jsem psal, používám pouze na přehrávání po síti souborů z PC (USB v MMC využívám naprosto minimálně), a datový tok mě nijak neomezuje. Přehrávač na domácí síti funguje daleko lépe než ten předchozí (Xtreamer Pro).
Rychlost 15Mbps, jak píšeš, je podezřele malá ...
svito1982 (7)|17.5.2014 00:03
To som sa ja asi teda skôr stratil v tých Mbps, MB a Kbps .... :D.

Keď kopírujem cez total commander tak je to cca 15 000 kilobytov čo je tých cca 15 MB/s. Ale aj tak by to mohlo isť viac, keďže sieť v tej istej sieti na to data centrum prenáša 60 MB/s.
KamilZ (10277)|17.5.2014 05:45
Jenže MMC jaksi není "Datacentrum" (co to je? Nějaký NAS?), není na tohle optimalizované. Tvé "DataCentrum" Ti zase nepřehraje video jako MMC.
karidnal_emilius (93)|17.5.2014 16:10
Z med600x3d mi to ide z NAS alebo naopak cca 60 mb/s. Slovom megabajtov.
svito1982 (7)|17.5.2014 20:13
[QUOTE=karidnal_emilius;489288]Z med600x3d mi to ide z NAS alebo naopak cca 60 mb/s. Slovom megabajtov.[/QUOTE]

hmm tak to je zaujímavé, lebo všade čo som našiel píšu max okolo 15 MB/s /megabajtov/

Takže to s toho NAS kopíruješ na externý HDD, čo máš pripojený k MMC? Koľko asi trvá prekopírovanie nejakého FullHD filmu cca 15GB?

Ak sme sa teda zas nestratili niekde v tých Mb a MB tak ako to máš nastavené, že ti to ide tak rýchlo?.
miro333 (716)|19.5.2014 11:31
[QUOTE=karidnal_emilius;489288]Z med600x3d mi to ide z NAS alebo naopak cca 60 mb/s. Slovom megabajtov.[/QUOTE]

60MB/s je 480 Mb/s, to by musel byť priam zázrak dosiahnuť takúto rýchlosť po sieti s Realtekom... skôr to bude 60 Mb/s (megabitov), aj to je viac než slušné, egreaty dosahuú cca 15 Mb/s aj na gigovej LAN a to majú ronaký čip Realtek...
vivid.sk (11472)|19.5.2014 12:10
[QUOTE=miro333;489387]skôr to bude 60 Mb/s (megabitov)[/QUOTE]
Aky zmysel by tam potom bolo davat gigabitovu sietovku?
RoPo (6061)|19.5.2014 12:15
Tady je pravděpodobné, že jeden z dotyčných míchá megabajty s megabity a nezná rozdíl. Pokud si v tom neudělá jasno, tak debata je bezpředmětná.
miro333 (716)|20.5.2014 10:27
[QUOTE=vivid.sk;489389]Aky zmysel by tam potom bolo davat gigabitovu sietovku?[/QUOTE]

veď práve to, žiadny... tot je slabina Realtekov, biedny prenos po sieti. či je to slabým procesorom, alebo zlým firmware, bohvie, ale gigova LAN nie je u týchto prehrávačov s čipsetom Realtek 11x6 o moc rýchlejšia, ako 100-ková... možno je to fakt vo firmware a Mede8er beží po sieti rýchlejšie, kto sa vyzná v jednotkách a má prístup k prehrávaču, nech napíše...
na prehrávanie po sieti to v pohode stačí, máloktorý film dosahuje špičkový dátový tok cez 50 Mb/s a prehrávanie aj tak nie je on the fly, ale cachované v prehrávači, takže obmedzenie v rýchlosti siete pri špičke sa neprejaví, ale prenášanie súborov po sieti do disku pripojeného v prehrávači je martýrium pre skutočne trpezlivých.
puschpull (921)|20.5.2014 11:38
K tomuto se mohu vyjádřit konkrétně z praxe. Měl jsem Mede8er MED 600X3D v době kdy jsem měl doma 100Mbit Ethernet (jiný router, jiný switch, ... kabely jsem měl od začátku na Gbit).
V té době při přehrávání filmů MKV 1080p s vysokým datovým tokem - poměrně dost často film "cukal",v dynamických scénách se prostě zasekával.
Koupil jsem nový, gigabitový router (Asus) a od té doby se Mede8er MED 600X3D nezacuknul ani jednou. Zkoušel jsem test datových toků a zvládne bez zadrhávání cca 90Mbps (testováno na těch Jellyfish Video Bitrate Test Files http://jell.yfish.us/ ).
Možná má Realtek problém dosáhnout plnohodnotného G-bit přenosu, ale rozhodně je znát změna domácí sítě ze 100Mbit na 1Gbit ! :-)
miro333 (716)|20.5.2014 13:12
otázkou je, čo bolo úzke hrdlo u teba, ale tá stránka je zaujímavá, posťahujem a vyskúšam na mojom egreate r6s, ktorý má stovkovú sieť, zvyšok - switch aj pc sú gigové.

tak som vyskúšal tie medúzy a Egreat R6S so 100-kovou sieťovkou prehrá plynulo video s dátovým tokom 45 Mb/s, čo zodpovedá reálnej, t.j. polovičnej priepustnosti siete.
svito1982 (7)|22.5.2014 21:34
Tak ja som tie videa skúšal tiež a zvládlo v pohode 110 Mbps, 120 už sekalo. Na prehrávanie je ta rýchlosť postačujúca ale na prenos to nie je sláva. A určite viac ako 15 MB/s nezvládne čo je vlastne 120 Mb/s (Mbps).
Myslím, že teraz už by to nemalo byť dopletené :)
Marty86 (37)|31.5.2014 15:13
Zdar lidi,

tak jsem se stal majitelem Mede8er MED600X3D a zatím naprostá spokojenost až na jednu věc. Přístroj nenajde Wi-Fi, router je určitě funkční, telefony k němu máme celá rodina připojené, ale když v MMC zapnu Wi-Fi, napíše mi ihned - nenalezeno. Setkal se někdo s tímto problémem?
vivid.sk (11472)|31.5.2014 15:18
Mas pripojenu antenu? :D
resp. mas model s Wifi? (MED600X3D-WP), predavaju sa dva rozne modely.
puschpull (921)|31.5.2014 15:25
Marty86: já doma jedu na Ethernet (kabel) ale nový přístroj jsem testoval i na wifi a domácí síť našel. Nijak jsem to dál moc nezkoušel, protože MMC na wifi neprovozuji .... Jakou verzi fw máš ?
Marty86 (37)|31.5.2014 21:14
vivid - :) jj vím, že je model s i bez Wi-Fi, ještě kvůli tomu jsem si právě litr připlatil a vzal z datartu model s Wi-Fi. V balení byla anténa přítomna, normálně jsem ji zezadu našrouboval, nic víc snad není potřeba. Hlavně že je tak dvakrát delší než u bývalého eGreat R6S, kde ovšem Wi-Fi v pohodě běhala :)

puschpull - hodil jsem tam nejnovějsí fw co jsem našel - 3.0.6.
puschpull (921)|1.6.2014 10:10
raději se poraď s někým kdo wifi využívá. Mám za to, že se musí nastavit ve dvou položkách menu. Jednak zapnout wifi adaptér a pak v jiné položce provést nastavení.
FW mám V3.0.5 - 4 April 2014 X3D Series - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X3D Latest http://www.mede8erforum.com/index.php/board,127.0.html. Menu jsem kdysi rozepisoval: http://puschpull.org/root/mede8er/menu.html ale už jsem tu stránku pak nijak nedoplňoval. Chtělo by to někde vyzkoušet, protože pokud Ti wifi modul nefunguje tak je to na výměnu zařízení ...
xvydra (102)|8.6.2014 20:56
zdravim.kupil som si MEDE8ER MED 1000X3D a len to blikne a nejde to.blikne med8er a vypne.viete mi poradit co s tym?
puschpull (921)|9.6.2014 07:15
Reklamace ? (Máš to zapojené ke zdroji napájení, k TV pomocí HDMI, na TV nastaven odpovídající vstup ale jen Ti tam blikne med8er a vypne se ?)
Pak je asi rozbitý a pokud to máš úplně nové, zakoupené tak bych samozřejmě doporučil reklamaci.
xvydra (102)|9.6.2014 11:52
Tak ho vymením bud za nový alebo za 800x3d je tam nejaký rozdiel okrem tvaru a inštalácie disku?
puschpull (921)|9.6.2014 12:01
Pro mě je nejlepší Mede8er MED 600X3D protože nemá žádný interní HDD. Po svých zkušenostech s Xtreamerem Pro jsem již chtěl jen "krabičku" která dělá přesně to co po ní chci. Takže Ti neumím pomoci, zda vybrat 800 či 1000. V podstatě jsou všechny tyto tři modely téměř totožné co se týká funkcí ...
xvydra (102)|9.6.2014 12:26
tak zostanem pri 1000cke.lebo instalacia disku trva asi 5 sekund.len skoda ze to nema eSAta lebo neviem ci ta krabicka dokaze cez usb 3.0 nacitat 2x 4TB nas.co mam dalsiu krabicku ktoru k tomu chcem pripojit