Téma: Mede8er MED 800X3D, MEDE8ER MED 1000X3D
H.Umbertohttp://www.mede8er.com/mede8er_product_med800x3d.html
Pořád hledám náhradu za svůj staříčký X-PRO.Zkoušel jsem i dražší kousky jako DUNE Duo,ale nějak si nerozuměl s LCD a postrádal jsem funkci okamžitého náhledu filmu tak jsem ho vrátil.X-Prodigi bylo jedno velké zlamání.Nakonec jsem objevil MED800X3D.Na našich webech se skoro neprezentuje ovšem na polských je dost chválen.Má něco co bych ocenil např.tichý fan(zapínání dle potřeby)vystačí jeden disk 4TB,údajně poměrně ryhlý pohyb v menu.Nevím jestlí má českou podporu,ale to bych i oželel.No a zde mé vědomosti končí a rád bych přivítal názor ostřílených AVmaniaků.
http://www.mede8er.eu/en/index.php?d=800x3d
Processor: RTD1186 - 750Mhz - 512MB SLC Flash - 512MB DDR3 SDRAM
Video Fomats Supported: AVI/BDMV Light/BDISO Light/MKV/TS/TP/TRP/M2TS/MPG/MP4/MOV/M4V/VOB/ISO/IFO/DAT/WMV/ASF/RM/RMVB/FLV resolution up to 720p/1080i/1080p
Video Codecs Supported: MPEG-1-2/MPEG-4 SP/ASP/AVC (H.264)/XviD/WMV9 (VC-1)/RealVideo 8/9/10 (up to 720P)
3D Video: Full 3D/3D BD ISO/Side By Side/Top & Bottom/Frame Sequential/Frame Packing MAX 1920x180.
Audio Codec Supported: MP3/MP2/OGG Vorbis/PCM/LPCM/AAC/RA/Dolby True HD - DTS MA Passthrough on HDMI/AC3 - DTS 5.1/Flac up to 24bit 192Khz/WAV/WMA Standard (DRM & Advanced Profile not Supported)
Photo format Supported: JPEG/BMP/GIF/TIFF/PNG
File System Supported: FAT32/NTFS/HFS+ (MAC)
Video Output Resolution: NTSC/PAL/480P/576P/720P/1080i/1080p/1080p 24Hz/Auto Frame Rate
Output: HDMI 1.4/Component Video/Composite Video/ Stereo RCA/SD/SDHC/Sony Pro Duo Card Slot/SPDIF Optical/Co-Ax Digital/Slave Port USB 3.0/Host USB USB 2.0 x2/IR Jack
Optional WiFi: MED10WFB or MED20PCIE (Wifi is optional unless otherwise stated on the packaging)
Optional Hard Drive: Internal Hard Drive is optional unless otherwise stated on the packaging
Contents: MED800X3D/RC/2x AA Batteries/AC Adapter/ HDMI 1.4 Cable/AV Cable/USB3.0 Cable/HDD Securing Screws.
Specifications subject to change without notice, DTS, DTS-HD the symbol & DTS or DTS-HD and the Symbols together are registered trademarks of DTS, Inc ©DTS Inc. All Rights Reserved
RoPoTo už raději MED600X3D, který je bez větráku, nemá však USB slave port a nelze dovnitř namontovat disk. Jinak je stejný jako MED800X3D. Pokud však chceš každopádně s diskem, tak model MED1000X3D je kovový a bez větráku.
puschpullH.Umberto: můj Xtreamer-Pro tedy stařičký není! Každý má asi jiná kritéria pro amortizaci. :-)))
H.Umberto[QUOTE=puschpull;469873]H.Umberto: můj Xtreamer-Pro tedy stařičký není! Každý má asi jiná kritéria pro amortizaci. :-)))[/QUOTE]
:-) no ono je to řečeno obrazně.Já vlastním dva kousky a nechci je vžádném případě hanit.Má jednu velkou výhodu a to je podpora X-live(Vencas,Killerman),ale osobně to nevyužívám.RoPo doporučil MED1000X3D už jsem si ho objednal na Slovensku za 120 Euro jako rozbalený.
Lako[QUOTE=H.Umberto;470056]MED1000X3D už jsem si ho objednal na Slovensku za 120 Euro jako rozbalený[/QUOTE]
odskušal by si mi či Med8er prehra toto video plynulo cez siet, nakolko mam NAS Synology DS212J a uvažujem o kúpe MED600X3D( moj Popcorn A-100 už dožíva a nedokaže toto video prehrať)
http://ulozto.sk/uploaded/1567048294/32426262%3B/cfe158378ded07df5c39ef7dd5cb0e0c?uploaded=1&p_hash=
Dík
RoPoAsi ti ta informace bude k prdu, ale je dobré ji vědět.
Ze zvědavosti jsem MOV stáhl. Nahrál na svůj podružný NAS s DLNA serverem Twonky Media a na TV přes DLNA bez problémů přehrál...
Já jsem si různými HTPC a MMC prošel a vždy jsem se směřoval na využití DLNA (pohodlí jediného ovládání, není potřeba další škatule). U mé první DLNA compatible TV (P50A756A) bylo s DLNA klientem zápasení. Všemožné formáty přehrával až při on-line transkódování. Nyní s DLNA klientem v TV jsem prozatím spokojen a vidím, že když výrobce chce i DLNA klienta dokáže relativně dobře udělat.
Dvě zásadní věci proč MMC/HTPC místo slušně udělaného DLNA klienta v TV používat:
- nelze přenést HD zvuk do receiveru
- pokud potřebuješ přehrávat nejen na TV, ale třeba i na projektoru, tak stejně MMC musíš pořídit (lze však vyřešit BD playerem s DLNA klientem)
Heartwork
H.Umberto
, jak dopadly námluvy s Mede8er?
to all
Jak má Mede8er MMC ošetřeno
automatické přepínání 24/50/60 Hz na výstupu?
Pracuje to korektně nebo to musíte přepínat ručně na ovladači?
Mám Xtreamer PRO a tady konkrétně nefunguje automatické přepínání 50/60 Hz - musím to měnit ručně dle zdroje, na 24 se mi to přepíná v pohodě, ale 50/60 bohužel ne.
U předešlého Popcornu, to přepínalo korektně 24/50/60 Hz (automaticky dle přehrávaného materiálu).
[FONT=Verdana]Mají modely [/FONT]Mede8er [FONT=Verdana]nějaké (doposud nevyřešené) "závažnější mouchy", které mohou uživatele trápit?
Díky za Váš čas. :)[/FONT]
H.UmbertoTak námluvy jak námluvy.Ze začátku se vše jevilo vpořádku.Tichoučký,pěkný dizajn ale......asi jsem si moc zvykl na XPro a po týdením přesvědčování se,že to bude dobrý tak jsem ho daroval synovy.Jinak přehrál až na nějaké vyjímky vše a menu docela ušlo.Jen mi tam chybělo místo pro druhý HDD a vůbec je to čtvrtá mašiny za poslední rok a nesedla.
HeartworkDíky za reakci.
Takže si to ani pořádně netestoval, viď?! Nevíš náhodou, zda-li to přepínalo korektně 24/50/60 Hz na výstupu (automaticky dle přehrávaného materiálu) nebo se muselo 50/60 Hz přepínat ručně na dálce, jako to dělám na Xtreameru?
Pokud člověk nepoužívá žádný Movie Jukebox, byl tam při procházení složkami alespoň nějaký náhled (cover art) + nějaké movie preview jako u Xtreameru?
http://www.xtreamer.net/xtreamer/features/movie-juke-box.aspx
Tohle např. u mého starého Popcornu nebylo.
Miki_H.Umberto: Kromě toho místa pro HDD ti tam vadilo co? Něco zásadního?
H.UmbertoTak to přepínání šlo tuším automaticky vždy se to zobrazilo na mém Panasonicu.Náhled to má jen se musí nastavit v menu,ale zobrazí film od začátku ne cca po 10.min jak X a to mně dost vadilo.Proč jsem ho dal pryč asi ,že nepodporoval 4TB disk a 3TB.Nechtěl je formátovat,když jsem udělal formát v PC zas ho nepoznal.Zajímavé bylo,že disky z Xtreamru(naformátované)tam jely dobře.
Miki_[QUOTE=H.Umberto;474705]Tak to přepínání šlo tuším automaticky vždy se to zobrazilo na mém Panasonicu.Náhled to má jen se musí nastavit v menu,ale zobrazí film od začátku ne cca po 10.min jak X a to mně dost vadilo.Proč jsem ho dal pryč asi ,že nepodporoval 4TB disk a 3TB.Nechtěl je formátovat,když jsem udělal formát v PC zas ho nepoznal.Zajímavé bylo,že disky z Xtreamru(naformátované)tam jely dobře.[/QUOTE]
Jj díky za info. Ty náhledy měl Mede8er vždy od záčátku a jsou fakt k ničemu když to nelze nastaavit jak říkáš třeba až po 10 minutách. S tím formátováním je asi problém, že to nezvládne tak velké disky jinak samozřejmě je to oprus.
Nejsi zmlsaný tak by to mělo fungovat v základu všude a tím tuplem hlavně na tak předražených mmc-ách jako je Mede8er :-)
rado101kNikde zrazu nemaju Mede8er...neviete co sa stalo?Skrachovali?
KamilZNemyslím, ale už dříve v minulosti byly problémy se střídáním dovozců. Ačkoli jsou tyhle MMC dobré, tak nemají bohužel zdaleka takovou prodávanost jako Xtreamery atd. a moc se to zřejmě nevyplatí vozit.
rado101kNo u toho prvehi linku- ipopularu.cz som to chcel objednat ale nedodavaju na SK,tak som im napisal uvidim...co odpovedia..
Diky
Rado
mates74Rozhodujem sa pre kúpu dobrého MM prehrávača s HDD, dobrý pomer cena/výkon, prehratie skoro všetkých full hd a 3D formátov, kvalitný obraz a zvuk príp. dobrá podpora tituliek. Ďalším doležitým bodom je práca so súbormi v prehrávači. Po prečítaní mnohých recenzií a testov som dospel k dvom výrobcom a to DUNE a Mede8r. Konkrétne Mede8r MED 1000x3d a Dune HD TV-303D. Chcem prehrávať iba z USB a interného HDD. Som v tejto problematike laik a preto prosím odborníkov so skúsenosťami s týmito prehrávačmi o radu. Tak ktorý s týchto dvoch by ste odporučili ? Vopred ďakujem za názory.
karidnal_emiliustak podarilo sa ti kupit?
rado101kNezohnal som ho...
tak som z ciny objednal Minix Neo X7 ...
a prisiel pokazeny ,tak som ho poslal spat a teraz cakam novy...
anton12345Ja mám zatiaľ potvrdenú objednávku na Mede8r MED600X3D, tak uvidíme...
karidnal_emiliusja mam tiez potvrdenu objednavku /gigastore.sk/ :) uvidime, ci sa to podari, napriklad v datarte sa tvaria, ze ho maju v CR na sklade, ale ta cena uz nieje taka lakava...
karidnal_emiliusna k24.sk maju skladom 5ks, tak som jeden objednal, posielaju v pondelok, v utorok by mal byt na slovensku :)
karidnal_emiliustak uz je doma nainstalovany, celkom fajnova krabicka :) vsetko hra ako ma .. zatial, keby niekto nieco chcel vediet, tak sa moze opytat :)
puschpullKterý model máš?
karidnal_emiliusMED600X3D
puschpullPatří k mému "užšímu výběru". :-)
Tedy pokud i nadále bude stávající Xtreamer Pro zlobit.
V tom výběru mám ještě jako hlavního favorita Dune HD TV-102W
a částečně i Popcorn Hour A-400 (ale ten je drahý a asi nemá šanci)
Zajímají mě tedy jakékoliv Tvé postřehy, zkušenosti, pozitiva i negativa.
P.S. Dálkové ovládání má podsvícení ?
karidnal_emiliusDoteraz som mal xtreamer sidewinder, ten uplne prvy. V zasade nemam s nim ziaden problem, ale kedze som si obstaral NAS, s tym prisli aj vacsie data v podobe blurayov, apod. S tymto xtreamer uz mal trosku problemy, po case bluray film /2D/ zacal sekat, a uz sa to nedalo pozerat. Niektore filmy, i ked s malym obsahom dat, mi prehraval s takymi farebnymi kockami, evidentne nieco nezvladal, ale takychto filmov som mal velmi malo. Nepotrebujem ziadne ine funkcie, jukeboxy, youtube, potrebujem len spolahlivo prehrat film. Nepotrpim si na grafiku, film po pozreti vymazem, ziadne katalogy, ani obsesia v katalogoch a obaloch blurayov :)
Paci sa mi, ze je to taka mala krabicka, nema ziadne uchylne osvetlenie, len mini slabo svietiaca ledka vpredu. Krabica je kovova, uvidime vecer, aka bude vypecena. Akonahle som pristroj zapojil, zadal som mu tam pevnu IP adresu, ihned bolo vsetko funkcne. Cez network hned videl NAS, paradicka. Paci sa mi aj rychlejsia komunikacia, ci browsovanie v sieti. Xtreamer sa aj tu niekedy sekol a restartoval.
Ja som este vo vybere mal Dune 303, ale ten je zase drahsi. Mede8er ma fajn uzivatelsku podporu, a v zasade pozitivne ohlasy na diskusnych forach.
Dialkove ovladanie ma podsvietenie, len je trochu moc velke na moj vkus :) Zatial jedine negativum tohto celeho mojho obchodu je fakt, ze mede8er ma v nazve to skuene cislo 8 a su s tym len problemy :D
este doplnim, o mede8eri som sa docital tu, predtym som mal na muske len ten Dune303, kedze asusy egrety a podobne smetie mi do domu nesmie.
puschpullDík za info. Jak bys hodnotil porovnání mezi MED600X3D a třeba MED400X3D? Vyplatí se připlatit?
karidnal_emiliusTa 400ka ma mensiu RAM, a hlavne ma HDMI len 1,3 ... nechcel som setrit na takejto veci, a neskor to olutovat. Procesor je zrejme tiez vykonnejsi.
Marlo79Tiez uvazujem o MED600X3D... aky je tam vlastne jazyk?
Zaujima ma aj ten youtube ... ide to uplne v pohode a plynulo? To len koli mojmu malemu synovi. Je mozne na ovladanie pouzit aj tablet?
LordofthePingNo vypadá to zajímavě.
Co sem četl na Internetu příspěvky uživatelů, kteří měli možnost srovnat MEDE8ER MED 1000X3D a Popcorn Hour A-400, tak ten Mede8er je prý lepší než Popcorn a i než Dune. Jeden napsal, že Mede8er doběhne do cíle, Popcorn upadne na první překážce a Dune ani nevystartuje z bloků.
Heartwork[QUOTE=LordofthePing;479488]Mede8er doběhne do cíle...[/QUOTE]
Pouze v případě, že první překážkou nebude automatické přepínání 24/50/60 Hz. :)
Realtek neumí korektně autoframerate 24/50/60 Hz
, takže přepínat mezi 50/60 Hz budete muset ručně (Dune i PCH to naopak umí - Sigma Designs).
karidnal_emilius[QUOTE=Marlo79;479481]Tiez uvazujem o MED600X3D... aky je tam vlastne jazyk?
Zaujima ma aj ten youtube ... ide to uplne v pohode a plynulo? To len koli mojmu malemu synovi. Je mozne na ovladanie pouzit aj tablet?[/QUOTE]
youtube funguje, len neviem presne co znamena plynulo, mne sa to zda uplne v pohode
jazyky ... je ich tam kopa, medzi inymi aj cesky a slovensky
na ovladanie sa daju pouzit jablka, android spracoval nejaky nadsenec, a je to pomerne jednoduche, dam link ak bude treba
LordofthePing[QUOTE=Heartwork;479492]Pouze v případě, že první překážkou nebude automatické přepínání 24/50/60 Hz. :)
, takže přepínat mezi 50/60 Hz budete muset ručně (Dune i PCH to naopak umí - Sigma Designs).[/QUOTE]
A k čemu je dobré tady to přepínání Herzů? Můžete mi to prosím vysvětlit?
RoPo[QUOTE=LordofthePing;479498]A k čemu je dobré tady to přepínání Herzů? Můžete mi to prosím vysvětlit?[/QUOTE]
Jde o snímkovou frekvenci. Na TV by měla být stejná jako ve filmu. Pokud MMC (MEDE8ER) toto neumí z přehrávaného souboru rozpoznat a přepnout HW výstup na správné - shodné nastavení jako je v přehrávaném souboru, pak to musíš udělat ručně. Pokud je rozdílná snímková frekvence dochází k cukání filmu v pravidelných intervalech. Jinak prohledej zde na tvfreaku. Mnohokráte zde popisováno.
LordofthePingOk. Díky.
Tak to mi přijde celkem jako důležitá funkce.
Celkem škoda, že tohle Realtek neumí. Pokukoval jsem po Mede8er MED1000X3D.
Miki_[QUOTE=RoPo;479504]Jde o snímkovou frekvenci. Na TV by měla být stejná jako ve filmu. Pokud MMC (MEDE8ER) toto neumí z přehrávaného souboru rozpoznat a přepnout HW výstup na správné - shodné nastavení jako je v přehrávaném souboru, pak to musíš udělat ručně. Pokud je rozdílná snímková frekvence dochází k cukání filmu v pravidelných intervalech. Jinak prohledej zde na tvfreaku. Mnohokráte zde popisováno.[/QUOTE]
Mně se zdá, že se tato funkce v dnešní době přeceňuje. Mám realtek a na něm nastavené defaultně 60Hz a pokud je film 24Hz tak to automaticky přepne na 24Hz. Zatím jsem se nesetkal kdy by bylo potřeba použít 50Hz poněvadž většina filmů je dnes už 24Hz a zbytek jsem měl jen 60Hz. Za celou dobu co používám MMC jsem si nikdy nevšiml nějakého cukání. Jinak jsem si myslel, že tato funkce je především kvůli zvuku, aby nebyl zvuk kvůli obrazu urychlen či zpomalen a nezkreslovalo jej :-)
JaapDocela mě problematika snímkové frekvence zajímá a vzhledem k tomu, že mám běžně ripy seriálů a filmů v těchto různých snímkových frekvencích: 23.000; 23,976; 24.000; 25.000 a 30.000fps, tak mě skutečně zajímá, které MMC toto umí korektně...
Heartwork[QUOTE=Jaap;479537]...tak mě skutečně zajímá, které MMC toto umí korektně...[/QUOTE]
Odpověď najdeš v mém předchozím příspěvku.
Jaap[QUOTE=Heartwork;479540]Odpověď najdeš v mém předchozím příspěvku[/QUOTE]
Tam jsem ale nenašel odpověď například pro 23.000fps.
huberokororo99% mkv ripů je 23.976 fps,mám nastaveno na mede 600stovce auto a je v pohodě.Ripy např. v 25.000fps se autodetekují také správně.Zatím jsem nepostřehl problemo s cukaturou.Jediné co mi chybí oproti mému bývalému Popcornovi A 210,je full bluray navi.Holt Cinavia new feature.9-)
karidnal_emilius[QUOTE=Heartwork;479492]Pouze v případě, že první překážkou nebude automatické přepínání 24/50/60 Hz. :)
, takže přepínat mezi 50/60 Hz budete muset ručně (Dune i PCH to naopak umí - Sigma Designs).[/QUOTE]
Neviem na zaklade coho toto pises, ale mne to funguje. V menu sa to da zapnut, a pri prehravani Hz samo prepina.
Marlo79Neviem ktory mate MED600X3D... aku tam mate spotrebu?
Este otazka... nenasiel niekto niekde nejake info ci nema vyjst v blizkej buducnosti novy model Mede8er?
vivid.sk[QUOTE=Miki_;479529]Zatím jsem se nesetkal kdy by bylo potřeba použít 50Hz poněvadž většina filmů je dnes už 24Hz[/QUOTE]
Robis si srandu? Vsetka europska produkcia na DVD je v 50i/25p (taktiez europske PAL DVD, ktore vychadzali ako 50i). Taktiez vsetko lokalne vysielanie SD/HD.
[QUOTE=Jaap;479537] ... [/QUOTE]
Ja tento zoznam opravim, a doplnim.
23.976; 24.00*; 25.00 a 29.97 a 30.00*. Taktiez uz aj progresivny vystupy z kamier 50.00 fps a 60.00 fps
* - tychto je relativne male mnostvo, ale existuju. Napriklad Europsky produkovane BD casto vychadzaju s exaktnym 24.000 fps.
[QUOTE=Jaap;479558]například pro 23.000fps. [/QUOTE]
Taketo nic standardne neexistuje. To musi byt nejaky zmrveny nestandatdny vystup
karidnal_emiliusinak tu je ta android aplikacia:
http://www.mede8erforum.com/index.php?PHPSESSID=vuq2g9q15ajq85qrbeqgmrvtm0&topic=4624.0
je to len taky zaklad, treba nastavit IP adresu, a v medereri povolit web remote v nastaveniach siete
huberokororo[QUOTE=Marlo79;479575]Neviem ktory mate MED600X3D... aku tam mate spotrebu?
Este otazka... nenasiel niekto niekde nejake info ci nema vyjst v blizkej buducnosti novy model Mede8er?[/QUOTE]
Spotřeba je nula celá nula nic:-)-,v stand by modu má povrch,který je z plechu úplně studený,což se nedalo říci o Sigmě chipu v Popcornu A210,který topil i v stand by.Model vyjde až bude nástupce Realteku 1186,což zatím není,tyhle chipy nemají takový tick-tock jako např. procesory.9-)
Jaap[QUOTE=vivid.sk;479576]Ja tento zoznam opravim, a doplnim.
23.976; 24.00*; 25.00 a 29.97 a 30.00*. Taktiez uz aj progresivny vystupy z kamier 50.00 fps a 60.00 fps
* - tychto je relativne male mnostvo, ale existuju. Napriklad Europsky produkovane BD casto vychadzaju s exaktnym 24.000 fps.[/QUOTE]
Je to tak, je jich málo, ale jsou a proto jsem se ptal, jestli existuje MMC které je umí korektně zvládnout přehrát a automaticky mezi je přepínat. Protože se většinou zmiňuje pouze 24/50/60Hz.
[QUOTE=karidnal_emilius;479588]Taketo nic standardne neexistuje. To musi byt nejaky zmrveny nestandatdny vystup [/QUOTE]
Je to možné, ale několik takových video souborů mám (tuším nějaký seriál).
Miki_Citace Původně odesláno od Miki_ Zobrazit příspěvek
Zatím jsem se nesetkal kdy by bylo potřeba použít 50Hz poněvadž většina filmů je dnes už 24Hz
Robis si srandu? Vsetka europska produkcia na DVD je v 50i/25p (taktiez europske PAL DVD, ktore vychadzali ako 50i). Taktiez vsetko lokalne vysielanie SD/HD.
Vivid.sk : Nerobím :-)
To bude asi tím, že se už nedívám přes MMC na DVD produkci, ale jen pouze na BD(mkv) produkci, která je prakticky jen 24Hz. A ostatní co sleduji přes MMC je 60Hz a dle toho mám to defaultně nastavené na tuto frekvenci. Takže možná proto jsem si nikdy ani nevšiml nějakého cukání obrazu. Ono totiž když už čas věnuji sledováním filmů tak chci mít skvělý obraz (samozřejmě i zvuk musí být patřičně kvalitní) což dnes nějakou dobu už není DVD kvalita ;-)
Na SD se nedívám přes MMC (neukládám si žádné pořady z TV), maximálně přes kabelovku pokud není jiné zbytí a daná stanice nevysílá v HD.
tdlmarek[QUOTE=Miki_;479632]To bude asi tím, že se už nedívám přes MMC na DVD produkci, ale jen pouze na BD(mkv) produkci, která je prakticky jen 24Hz. A ostatní co sleduji přes MMC je 60Hz a dle toho mám to defaultně nastavené na tuto frekvenci. Takže možná proto jsem si nikdy ani nevšiml nějakého cukání obrazu. Ono totiž když už čas věnuji sledováním filmů tak chci mít skvělý obraz (samozřejmě i zvuk musí být patřičně kvalitní) což dnes nějakou dobu už není DVD kvalita ;-)[/QUOTE]
Ty jsi srandista :) I na BR se běžně objevuje 25 FPS materiál, např. v současnosti populární seriál Sherlock. A co se týče toho rýpnutí do SD materiálu - ono originální DVD po kvalitním upscalingu dává stejné nebo lepší výsledky, jak bežná mkv. Nejvíc mě vždycky rozesměje, když někdo video v 1080p zkomprimuje na soubor o nějakých 4 GB. Ty barevné přechody pak opravdu stojí za to - ale hlavně, že jsme "Full HD"!
Miki_[QUOTE=tdlmarek;479636]Ty jsi srandista :) I na BR se běžně objevuje 25 FPS materiál, např. v současnosti populární seriál Sherlock. A co se týče toho rýpnutí do SD materiálu - ono originální DVD po kvalitním upscalingu dává stejné nebo lepší výsledky, jak bežná mkv. Nejvíc mě vždycky rozesměje, když někdo video v 1080p zkomprimuje na soubor o nějakých 4 GB. Ty barevné přechody pak opravdu stojí za to - ale hlavně, že jsme "Full HD"![/QUOTE]
Teďka jsem se nedávno díval na film z roku 1968 Tenkrát na západě v 1080p a v DTS-HD (mkv o velikosti 34GB).
A oproti DVD to je nesrovnatelný rozdíl jak v obraze tak i ve zvuku.
Samozřejmě, že se může stát, že pokud je kvalitní DVD tak může být lepší jak BD, ale jen v tom případě, že BD je nekvalitní.
A i kvalitní upscaling nikdy nebude lepší jak obraz v nativním rozlišení.
PS: všechny fičurky co uměle "vylepšují" obraz zásadně nepoužívám od upscalingu po všelijaké digitální úpravy obrazu, které nabízí i televizor, protože obvykle spíš obrazu ublíží
RoPoZrovna "Once Upon a Time in the West" bylo na BD remástrováno (žádný upscaling či podobně) přímo z původního filmu. Proto BD je nesrovnatelně lepší než DVD.
Miki_[QUOTE=RoPo;479645]Zrovna "Once Upon a Time in the West" bylo na BD remástrováno (žádný upscaling či podobně) přímo z původního filmu. Proto BD je nesrovnatelně lepší než DVD.[/QUOTE]
Ano máš pravdu. Ono totiž kdyby to udělali ze zdroje, který nemá dostatečnou kvalitu a použili třeba upscaling pak je to ten případ, že DVD může být lepší jak BD, protože to není pos**** nějakým upsacalingem a podobně ;-)
tdlmarek[QUOTE=Miki_;479642]Teďka jsem se nedávno díval na film z roku 1968 Tenkrát na západě v 1080p a v DTS-HD (mkv o velikosti 34GB).
A oproti DVD to je nesrovnatelný rozdíl jak v obraze tak i ve zvuku.
Samozřejmě, že se může stát, že pokud je kvalitní DVD tak může být lepší jak BD, ale jen v tom případě, že BD je nekvalitní.
A i kvalitní upscaling nikdy nebude lepší jak obraz v nativním rozlišení.
PS: všechny fičurky co uměle "vylepšují" obraz zásadně nepoužívám od upscalingu po všelijaké digitální úpravy obrazu, které nabízí i televizor, protože obvykle spíš obrazu ublíží[/QUOTE]
Vždyť já jasně napsal "běžná mkv". Samozřejmě, že HD má ten strop daleko výš a když šáhneš po extrémním příkladu, tak se DVD absolutně nechytá. O originálních BD (případně remuxech) ani nemluvě.
Tady šlo o to zdůraznit, že spousta lidí pirátí miniaturní mkv ripy, a nějakým obstarožním DVD opovrhuje. Jenže ono to SD může ve výsledku skutečně může dát lepší výsledek, než to jejich úžasné "HD". MKV soubor s 1080p má totiž obrovské rozlišení, ale šílenou kompresi a datový tok - na čemž se v podstatě už nedá nic změnit. Kdežto originální DVD má malé rozlišení, ale poměrně slušný datový tok a malou kompresi - takže je "z čeho brát" a po upscalingu získáváme velké rozlišení a stále slušný datový tok.
PS: Na fičurky mám stejný názor, na TV mám vše vyplné. Zde je ale řeč o upscalingu na straně zdroje (blu-ray přehrávač, HTPC, MMC, ...).
Miki_[QUOTE=tdlmarek;479650]Vždyť já jasně napsal "běžná mkv". Samozřejmě, že HD má ten strop daleko výš a když šáhneš po extrémním příkladu, tak se DVD absolutně nechytá. O originálních BD (případně remuxech) ani nemluvě.
Tady šlo o to zdůraznit, že spousta lidí pirátí miniaturní mkv ripy, a nějakým obstarožním DVD opovrhuje. Jenže ono to SD může ve výsledku skutečně může dát lepší výsledek, než to jejich úžasné "HD". MKV soubor s 1080p má totiž obrovské rozlišení, ale šílenou kompresi a datový tok - na čemž se v podstatě už nedá nic změnit. Kdežto originální DVD má malé rozlišení, ale poměrně slušný datový tok a malou kompresi - takže je "z čeho brát" a po upscalingu získáváme velké rozlišení a stále slušný datový tok.
PS: Na fičurky mám stejný názor, na TV mám vše vyplné. Zde je ale řeč o upscalingu na straně zdroje (blu-ray přehrávač, HTPC, MMC, ...).[/QUOTE]
Problém bude o představě co je "běžná "MKV" :D
U mně je bežná mkv začínají od bitratu minimálě 9k - což odpovídá mkv od cca 10GB a výše.
Jinak máš pravdu co se týče některých konzumentů.
Ono stačí ikdyž i opovrhují 720p oproti "dokonalému" FullHD, ale že se dívají na TV z 2-3m a rozdíl detailů nemají šanci vidět si vůbec neuvědomují.
Jediné co mohou rozdílně vidět, že je obraz ostřejší, ale i to dost špatně postřehnutelné pokud je obraz v pohybu a nemáte dvě TV vedle sebe.
tdlmarekCo je "běžné" hodnotím podle toho, kolik na Internetu vídávám počet stažení, případě množství SE/LE. A zde hovoří čísla jasně - nejoblíbenější jsou soubory pod 5 GB. Já osobně samozřemě také preferuju trochu vyšší bitrate, ale takových je nás asi menšina.
Miki_[QUOTE=tdlmarek;479658]Co je "běžné" hodnotím podle toho, kolik na Internetu vídávám počet stažení, případě množství SE/LE. A zde hovoří čísla jasně - nejoblíbenější jsou soubory pod 5 GB. Já osobně samozřemě také preferuju trochu vyšší bitrate, ale takových je nás asi menšina.[/QUOTE]
Nijak jsem se nepídil co je nejvíce stahované (každého věc), ale toto mne fakt překvapilo!
Je to způsobené neznalostí? Nebo někdo šetří na nesprávném místě?
tdlmarekJe třeba si uvědomit, že my jsme tu nadšenci na tvfreaku, pro které je tohle všechno zábava a koníček. Běžný franta uživatel to neřeší - stáhne první, co mu přijde pod ruku, má radost z toho, že to má při velikosti pár GB za chvíli doma, a potom spokojeně kouká na LCD monitoru při 60 Hz. To je samozřejmě mírná nadsázka, ale takových je zkrátka většina. Vidím to kolem sebe u kamarádů a příbuzných každý den.
puschpull
... běžným 720p opovrhuji ...
to je fajn, ale na TV do 50" ze 4 metrů nepoznáš rozdíl, zato na HDD zabere slušná 720p cca 5-7 GB oproti slušné 1080p která má tak 17-25 GB
Samozřejmě filmové "pecky" mám v 1080p, ale 720p opravdu neopovrhuji! :-)))
vivid.sk[QUOTE=tdlmarek;479658]Já osobně samozřemě také preferuju trochu vyšší bitrate, ale takových je nás asi menšina. [/QUOTE]
A v skutocnosti ani tak o ten bitrate nejde (aj ked to nemyslim doslovne). To uz len ked, je o tom rec. V skutocnosti ide o nastavenia enkodera, ktoreho nastavenie je
alfa a omega
pre vysledny obraz. Ale je rozdiel, ci sa enkodouje film hodinu, alebo 20 hodin pri rovnakom bitrate. Potom ta kvalita nejako vyzera. V skutocnosti je to este zlozitejsie, len som chcel podotknut, ze
bitrate nie je jediny dolezity faktor kvality
.
[QUOTE=tdlmarek;479673]To je samozřejmě mírná nadsázka, ale takových je zkrátka většina[/QUOTE]
Je to smutne, ale je to tak. Neverim, ze niekto studuje
encoding settings,
aj ked jednoduchsie je v praxi vybrat si RLS od danej skupiny, ktora dodrzuje vzdy nejake dane pravidla (co sa tyka kvality). A uplne najlepsie je spravit si vlastny remux z originalneho BD. Ak je taka moznost - samozrejme.
puschpullnejlepší SW byl vždy zde:
http://www.jdobbs.com/
již z dob rebuilderování DVD :-)
ale BD Rebuilder je také výborný nástroj
Miki_Vivid.sk napsal: A v skutocnosti ani tak o ten bitrate nejde (aj ked to nemyslim doslovne). To uz len ked, je o tom rec. V skutocnosti ide o nastavenia enkodera, ktoreho nastavenie je
alfa a omega
pre vysledny obraz. Ale je rozdiel, ci sa enkodouje film hodinu, alebo 20 hodin pri rovnakom bitrate. Potom ta kvalita nejako vyzera. V skutocnosti je to este zlozitejsie, len som chcel podotknut, ze
bitrate nie je jediny dolezity faktor kvality
.
Jj ve skutečnosti to je složitější jak píšeš. Pamatuju si ještě za dob začátků DivX kdy byly dělány kvalitní převody z DVD do DivX a tak i hrozné na které se nedalo dívat. Samozřejmě na ty nejkvalitnější měl v té době málo který student dobrý komp. Řešilo se to obvykle kompromisem. No a v té době ještě na vejšce jsem potkal jednoho nadšence programátora do enkodovani, který si udělal svůj enkoder, který to převedl do DivXu tak kvalitně, že to snad vypadalo i lépe jak originál (vylepšoval dokonce nějak barevné podání k lepšímu) a přitom to nemělo nějakou šílenou náročnost a přehrál to snad každý normální komp.
puschpulljo svého času jsem si s tím dost hrál, Avisynth, Cinema Craft Encoder, DVD Rebuilder, atd...
Psal jsem o tom všem na svém webu, nyní v archivu:
http://puschpull.org/old_web/n_3.php
a
http://puschpull.org/old_web/dvd_rebuilder.php
axicomPrehrava BD i ze slozky BDMV?
karidnal_emiliusprehra bd aj v jeho normalnej strukture, nie len iso
axicomLibi se mi ta cerna 1000, ale nikde nejsou.
puschpullMám doma od včerejška
Mede8er MED600X3D
.
Dune (HD-TV102W) jsem vrátil. Že ho vrátím jsem poznal během první hodiny zkoušení. :-) Pokud místo DTS zvukové stopy je analogovém stereo výstupu ticho, tak to je pro mě naprosto zásadní nedostatek. Druhý nedostatek je naprosto neintuitivní a zmatené provozování na domácí síti a problémy s dostupností síťových sdílených složek. Hrůza.
Nyní krátce k Mede8er MED600X3D.
Od prvního zapnutí vše fungovalo tak jak jsem chtěl, intuitivně a na první pokus. Aktualizace FW, přehrávání filmů, hudby i fotek, dostupnost souborů na domácí síti.
Víc se zatím nechci rozepisovat, třeba se ještě problémy najdou později, ale zatím dělá to jsem od MMC chtěl. :-)
karidnal_emiliusje to vynikajuca masinka, avsak dost mi vadi, ze titulky musia mat rovnaky nazov suboru, ako film. Na xtreameri sa mi pacilo viac, ze som si titulky mohol nahrat z hociktorej zlozky, pod akymkolvek nazvom.
puschpullTy titulky - já si vypěstoval za posledních cca 10 roků zvyk nazývat titulky: film.mkv, film.srt nebo film.cz.srt. Takže s tím se trápit nemusím.
karidnal_emiliusiste, len predtym som sa nemusel takou hlupostou zaoberat, kedze subor s titulkami ma u mna zivotnost dlzky filmu :) teraz musim zapnut pocitac, stiahnut titulky, premiestnit ich k filmu, a premenovat. Predtym stacilo stiahnut. Uplne zbytocna vec podla mna.
vivid.skNema nahodou tento player automaticky plugin na dotiahnutie titulkov, mam pocit, ze niekde som to videl.
Inak k tomu pomenovaniu - mozno si pamatnici pamataju prve DVD playere s podporou avi [DivX/XviD], ktore mali uplne rovnake obmedzenia a uz vtedy to bol poblem, obzvlast, ak uz bol subor vypaleny na placke. Dnes tu po desiatich rokoch vidim rovnaky problem - snad sa mi to zda, ze takuto elementarnu vec, stale treba riesit, WTF ???
tdlmarek[QUOTE=karidnal_emilius;484013]teraz musim zapnut pocitac, stiahnut titulky, premiestnit ich k filmu, a premenovat. Predtym stacilo stiahnut. Uplne zbytocna vec podla mna.[/QUOTE]
Pokud se soubor jmenuje jinak, nebo je dokonce v úplně jiné složce, jak jej potom k filmu přiřadíš? To jako až po spuštění filmu probíháš nějakým menu a vybíráš soubor titulků?
vivid.sk[QUOTE=tdlmarek;484019] To jako až po spuštění filmu probíháš nějakým menu[/QUOTE]
Predpokladam, ze myslel presne tak isto, ako pri XBMC. Tam je to detto, ak titule nemaju rovnaky prefix, treba par klikov DO na priradenie.
Samozrejme, pokial sa vyuziva "subtitles plugin", tak ten titulky adekvatne pomenuje, pripadne vlozi pred poslednu bodku prefix jazyka. Mnohe MMC to vsak takto tiez neberu.
karidnal_emilius[QUOTE=vivid.sk;484014]Nema nahodou tento player automaticky plugin na dotiahnutie titulkov, mam pocit, ze niekde som to videl.
Inak k tomu pomenovaniu - mozno si pamatnici pamataju prve DVD playere s podporou avi [DivX/XviD], ktore mali uplne rovnake obmedzenia a uz vtedy to bol poblem, obzvlast, ak uz bol subor vypaleny na placke. Dnes tu po desiatich rokoch vidim rovnaky problem - snad sa mi to zda, ze takuto elementarnu vec, stale treba riesit, WTF ???[/QUOTE]
ma tam utilitu na stiahnutie titulkov z netu, nejakeho konkretneho servera, toto funguje paradne... len netaha zo servera titulky.com, takze tie si musim stiahnut sam, co vobec nieje problem, horsie je to, ze titulky musim umiestnit do adresara s filmom, a premenovat ich
---------- Doplněno v 19:27 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:25 ----------
[QUOTE=tdlmarek;484019]Pokud se soubor jmenuje jinak, nebo je dokonce v úplně jiné složce, jak jej potom k filmu přiřadíš? To jako až po spuštění filmu probíháš nějakým menu a vybíráš soubor titulků?[/QUOTE]
nepriradis... musis si dat titulky do zlozky s filmom a premenovat ich. Po spusteni filmu sa niekedy pustia sami, alebo musis manualne zvolit, pokial film obsahuje uz napriklad v mkv subore viacero titulkov. Neviem to pochopit, ze takato banalna vec x rokov dozadu uz vyriesena, a oni to s takouto blbostou skomplikuju. U mna to napriklad znamena, ze musim koli premenovaniu zapnut pocitac.
tdlmarekAsi si nerozumíme. Já chtěl popsat ten hypotetický "žádoucí" stav, tzn. kdy MMC umí přehrát i soubor umístěný a pojmenovaný nezávisle na mkv. Pokud vás chápu, ta vy mi tu naopak popisujete to nevyhovující chování Mede8eru.
Možná se ptám hloupě, ale já nějak nechápu tu kritiku a praktické využití toho, že přehrávač umí načíst titulky z jinak pojmenovaného souboru. Protože pojmenovat titulky stejně jako soubor filmu považuju za naprostou samozřejmost, a přijde mi to jako menší práce, než při každém spušení filmu volit soubor titulků.
karidnal_emiliusno prave ta praca ako pre koho... pre mna je jednoduchsie dialkovym ovladacom browsovat za vhodnymi titulkami ktore som stiahol niekam na NAS, ako zapinat PC len aby som presunul a premenoval titulky. Je to skrabanie sa lavym vajcom za pravym uchom a v podstate bezdovodne.
vivid.sk[QUOTE=tdlmarek;484027]Protože pojmenovat titulky stejně jako soubor filmu považuju za naprostou samozřejmost[/QUOTE]
Ano, ale rovnako povazujem za samozrejmost mat moznost si subor s titulkami
vybrat
, ak to chcem. (Samozrejme, len prvy raz. Player by si ho mal pamatat pri dalsom spusteni filmu). Nemam rad (nezmyselne) obmedzovanie.
[QUOTE=tdlmarek;484027] přijde mi to jako menší práce[/QUOTE]
Nie je to mensia praca. V pripade ze dotahujes titulky manualne (cez web browser), potrebujes ich dodatocne premenovat, namiesto jednoducheho ulozenia (resp rozbalenia). Samozrejme, je to vec, ktora nestoji za rec, trva to 3 sekundy, no je to krok navyse.
tdlmarek[QUOTE=karidnal_emilius;484030]no prave ta praca ako pre koho... pre mna je jednoduchsie dialkovym ovladacom browsovat za vhodnymi titulkami ktore som stiahol niekam na NAS, ako zapinat PC len aby som presunul a premenoval titulky. Je to skrabanie sa lavym vajcom za pravym uchom a v podstate bezdovodne.[/QUOTE]
Ale u toho PC stejně sedíš, když titulky stahuješ, ne? Takže jejich správné umístění je záležitost pár kliknutí na víc.
Sorry, že se tu tak hloupě ptám - vždy jsem měl HTPC a titulky pojmenovával stejně jako film, takže mi možná některé zcela samozřejmé souvislosti z oblasti MMC unikají.
---------- Doplněno v 23:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:28 ----------
[QUOTE=vivid.sk;484036]Ano, ale rovnako povazujem za samozrejmost mat moznost si subor s titulkami
vybrat
, ak to chcem. Nemam rad (nezmyselne) obmedzovanie.[/QUOTE]
Jasně. Taky snad každý player na PC to umožňuje. Ale sám jsem to snad nikdy nevyužil, takže mám problém pochopit, když se tu nad tím někdo rozčiluje jako nad nějakou naprosto zásadní vlastností.
karidnal_emiliuszasadna vlastnost to samozrejme nieje, len som z xtreameru zvyknuty na vacsiu volnost. Nikde sa tu o tom nepise, tak som to spomenul.
Miki_Ahojte, chtěl jsem se zeptat majitelů těchto mmc. Tato mmc se jeví jako jeden z nejlepších momentálně na trhu, ale překvapilo mne, že prý neumí neumí přehrát DivX? Je tomu opravdu tak nebo se to týká jen Med600X3D? Děkuji
puschpullJá ho mám od pátku (MED600X3D-WP). Zatím mi přehrál vše vyjma jednoho podezřelého AVI (o kterém se domnívám že bylo nekorektně vytvořené ).
Nejvíce mě zajímá MKV a stopy DD a DTS s downmixem na stereo analog output (to neuměl ten Dune). Zkoušel jsem zatím asi 10 různých AVI filmů, ale opravdu nevím jakým pomocí jakého kodeku byly vytvářeny. Máš nějaký "sample" který bych stáhnul a vyzkoušel ?
Miki_[QUOTE=puschpull;484118]Já ho mám od pátku (MED600X3D-WP). Zatím mi přehrál vše vyjma jednoho podezřelého AVI (o kterém se domnívám že bylo nekorektně vytvořené ).
Nejvíce mě zajímá MKV a stopy DD a DTS s downmixem na stereo analog output (to neuměl ten Dune). Zkoušel jsem zatím asi 10 různých AVI filmů, ale opravdu nevím jakým pomocí jakého kodeku byly vytvářeny. Máš nějaký "sample" který bych stáhnul a vyzkoušel ?[/QUOTE]
Nemám, ale zkus toto - viz soukromá zpráva ;-)
Diky
puschpullSkvělá věc mi přijde to, že dálkové ovládání má podsvětlená tlačítka (po stisku na boku ovladače svítí cca 20 vteřin). Když vzpomenu jak jsem pátral na tom starém od XPro kde je tlačítko pause a třeba jsem omylem přepnul na něco co jsem nechtěl ...
Také se mi líbí možnost "Bezpečně odebrat zařízení USB".
karidnal_emiliusdivx nevie prehrat, ten realtek cip nema na to licenciu. Na fore medereru je jednoducha aplikacia, ktora v suboroch prepise hlavicky, a potom prehra aj to... skusal som to na serialoch pre deti, ktore mi prave koli tomuto nechcel prehrat. Takze tyka sa to nielen 600ky.
Miki_[QUOTE=karidnal_emilius;484139]divx nevie prehrat, ten realtek cip nema na to licenciu. Na fore medereru je jednoducha aplikacia, ktora v suboroch prepise hlavicky, a potom prehra aj to... skusal som to na serialoch pre deti, ktore mi prave koli tomuto nechcel prehrat. Takze tyka sa to nielen 600ky.[/QUOTE]
To je smutné, že jedno z nejdražších MMC nemá licenci na DivX. Připadá mi, že to nepodporují schválně jako značkové přehrávače v minulosti nepodporovaly některé formáty! Ta aplikace to umí udělat hromadně nebo se to musí dělat soubor po souboru, protože těch pohádek pro děti mám docela dost :-)
puschpullje to nepodstatné, (smutné možná ano) ale opravdu ruku na srdce - těch aviček (na které už mimochodem ani moc nekoukám, protože u HD TV chci koukat na HD filmy a jen ty které se obtížně shánějí mám v nějakém AVI, ale 99% z nich přehrávač přehraje ...
Po pár letech zkušeností už si troufám říci, co je podstatné pro mě: spolehlivý, rychlý a jednoduchý přístup do PC na síti a do složek se sdílenými filmy, hudbou a fotografiemi.
Snadná editace titulků - kódování, pozice, velikost, barva, časový posun. Snadný výběr zvukové stopy. Zapamatování si místa zastavení. Plynulé přehrávání 1080p filmů, možnost nastavit 24 fps, 23,976 fps pro plynulé přehrávání. Downmix DD i DTS do stereofonního analogového výstupu !!!
A naprosto nepodstatné je obrázkové škatulkování ty různé Jukeboxy atd ... vše je to jen vrstvička nad spolehlivým základem. Pokud to MMC umí, je to fajn, ale není to důležitá vlastnost.
Také mě osobně vůbec nezajímá nějaké internetové aplikace, iptv, počasí, facebook, twitter, youtube atd ... Prostě mám normální TV a tam koukám na TV - pokud mám zájem. iptv na mmc je pro mě o ničem.
Řeší se tu občas takové blbiny ohledně vlastností, že uniká podstata (jako mě unikla v případě toho prvního nákupu a následného vrácení přehrávače Dune). A ty přehrávače s Androidem a různé minipočítače. Je s tím jen samé starání se, člověk musí furt něco ladit, vylepšovat, tuningovat atd .... Osobně chci přijít, zapnout, skočit do sdílené složky a přehrávat ! Ale toto musí fungovat na 100%. :-)
Nějak jsem se rozpovídal. Omlouvám se. MMC prostě musí umět ten základ k čemu byl stvořen a pak až si všímat té "kosmetiky".
...
ano ten DIVX je smutný, ale koho divx dnes zajímá? Navíc se to u toho 1% aviček dá ošetřit asi 3 kliknutími v malé utilitce.
karidnal_emiliusrobi to hromadne vsetky subory v danom adresari, ale bez dalsich podadresarov. A je to rychle, zlomok sekundy.
puschpull[QUOTE=karidnal_emilius;484209]robi to hromadne vsetky subory v danom adresari, ale bez dalsich podadresarov. A je to rychle, zlomok sekundy.[/QUOTE] pro zajímavost - jak se to dělá dávkově ?
karidnal_emiliusmusis vsetky divx subory presunut do jedbeho adresara... v tom programiku len nastavis cestu do neho, a das enter... a je to. az budem pri pocitaci, mozem sem dat link.
---------- Doplněno v 08:51 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 08:49 ----------
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10726.0.html
puschpullOK, rád se přiučím té dávkové konverzi. Sice jsem na svůj film s tímto nenarazil, ale přehrávač mám teprve 4. den a filmů v archivu jsou stovky ...
Děkuji. :-)
P.S. tem AVI FourCC Changer znám, nevěděl jsem že umí i dávkově ...
karidnal_emiliusTak som na to zase pozrel. Da sa to aj pekne hromadne, teraz som to vyskusal na komplet NAS ulozisku.
1. Stiahnut treba LuposFourCC.rar oditalto: http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10726.0.html /treba byt registrovany, aby si videl prilohy/
2. postupovat podla uvedeného návodu, skrátene takto:
1) rozbalit "Lupos_FourCC.rar " do adresara
2) spustit (the "Lupos_FourCC.exe" file)
3) na obrazovke treba zadat adresar, ktory chceme skenovat, avsak este pred spustenim mozeme urobit TIP, ktory je na konci
4) nechame ho skenovat, a ked skonci, ukoncime program klavesou ESC
5) editovat subor "Lupos_FourCC.INI" a zmenit riadok "ersetzen = ; kein Ersetzen = nur Liste" na "ersetzen = XVID" ... ulozit subor a zavriet editor
6) teraz znovu spustit program a dat enter
7) hotovo
TIP: namapoval som si adresar z NAS vo WIN7 na disk Z: Potom som v subore "Lupos_FourCC.INI" zmenil defaultny adresar na "Z:" Po spusteni som dal iba enter, a vsetky video subory na zariadeni NAS mi opravil, trvalo to asi 30 sekund.
puschpullkaridnal_emilius: díky! :-) (sice to asi mockrát nevyužiji, ale je to velmi přínosný postup i pro jiné čtenáře ...)
karidnal_emiliusno ja som to len opisal z toho diskusneho fora 😉
SaxelTaky jsem pokukoval po mede8eru, ale manželka je proti - přišla by o TV archivy z xlivecz. Je vidět, že priority jsou u každého jiné.
Miki_[QUOTE=puschpull;484208]je to nepodstatné, (smutné možná ano) ale opravdu ruku na srdce - těch aviček (na které už mimochodem ani moc nekoukám, protože u HD TV chci koukat na HD filmy a jen ty které se obtížně shánějí mám v nějakém AVI, ale 99% z nich přehrávač přehraje ...
Po pár letech zkušeností už si troufám říci, co je podstatné pro mě: spolehlivý, rychlý a jednoduchý přístup do PC na síti a do složek se sdílenými filmy, hudbou a fotografiemi.
Snadná editace titulků - kódování, pozice, velikost, barva, časový posun. Snadný výběr zvukové stopy. Zapamatování si místa zastavení. Plynulé přehrávání 1080p filmů, možnost nastavit 24 fps, 23,976 fps pro plynulé přehrávání. Downmix DD i DTS do stereofonního analogového výstupu !!!
A naprosto nepodstatné je obrázkové škatulkování ty různé Jukeboxy atd ... vše je to jen vrstvička nad spolehlivým základem. Pokud to MMC umí, je to fajn, ale není to důležitá vlastnost.
Také mě osobně vůbec nezajímá nějaké internetové aplikace, iptv, počasí, facebook, twitter, youtube atd ... Prostě mám normální TV a tam koukám na TV - pokud mám zájem. iptv na mmc je pro mě o ničem.
Řeší se tu občas takové blbiny ohledně vlastností, že uniká podstata (jako mě unikla v případě toho prvního nákupu a následného vrácení přehrávače Dune). A ty přehrávače s Androidem a různé minipočítače. Je s tím jen samé starání se, člověk musí furt něco ladit, vylepšovat, tuningovat atd .... Osobně chci přijít, zapnout, skočit do sdílené složky a přehrávat ! Ale toto musí fungovat na 100%. :-)
Nějak jsem se rozpovídal. Omlouvám se. MMC prostě musí umět ten základ k čemu byl stvořen a pak až si všímat té "kosmetiky".
...
ano ten DIVX je smutný, ale koho divx dnes zajímá? Navíc se to u toho 1% aviček dá ošetřit asi 3 kliknutími v malé utilitce.[/QUOTE]
Jj rozumím ti. Vzhledem k tomu malému nedostatku to pak není jen jak píšeš zapnout, skočit a přehrát. :-)
Ale protože je to jde jednoduše převést a přehraje to pak i ten "DivX", tak pak se se ten malý nedostatek dá zkoustnout.
Co vím proti mému stávajicímu přehrávači to umí navíc jen automatické přepínání FPS. Což jediné co mi schází a může být pro většinu uživatelů dost zásadní.
puschpullJá jsem se, po počátečním nadšení z Xtreamer Pro, už pak dost "trápil". Problémy jako třeba:
nenašel na sítí "Workgroup"
nenašel na síti žádný připojený PC
při pokusech o spuštění TV archivů (xLiveCZ) vytuhnul
po aktualizacích xLive, xMenu, xList atd ... se nespustil (nutné restarty)
měnil systémové datum
nenašel jeden, nebo druhý, nebo nakonec oba interní 3,5" 2TB HDD (což byl dost vopruz!)
nakonec odešel a já ho opravil (zlobil také zdroj), ale už neuměl korektně načítat HDD (byl jsem rád že jsem zachránil těch 4TB filmů)
ke konci se dost často už ani nenabootoval
Po těchto zkušenostech ( a negativních reakcích v threadu o XPro je toho dost) jsem už tuto značku nechtěl. Ale ani nějaký Android nesmysl či minipočítač. Prostě krabičku která bude dělat to co chci (nemám zas tak velké nároky) ale bude po zapnutí fungovat.
Po 4 dnech nelze hodnotit, ale Mede8er pro mě vypadá nadějněji než Xtreamer, Dune, eGreat, Popcorn či minipočítač s Androidem.
Třeba názor po půl roce změním, to se uvidí.
Bohužel není to zrovna levné zařízení, ale dávat třeba polovinu za něco, k čemu mám nedůvěru a kde jsou na webu dost rozporuplné reakce se mi nechtělo.
Miki_[QUOTE=puschpull;484225]Já jsem se, po počátečním nadšení z Xtreamer Pro, už pak dost "trápil". Problémy jako třeba:
Po těchto zkušenostech ( a negativních reakcích v threadu o XPro je toho dost) jsem už tuto značku nechtěl. Ale ani nějaký Android nesmysl či minipočítač. Prostě krabičku která bude dělat to co chci (nemám zas tak velké nároky) ale bude po zapnutí fungovat.
Po 4 dnech nelze hodnotit, ale Mede8er pro mě vypadá nadějněji než Xtreamer, Dune, eGreat, Popcorn či minipočítač s Androidem.
Třeba názor po půl roce změním, to se uvidí.
Bohužel není to zrovna levné zařízení, ale dávat třeba polovinu za něco, k čemu mám nedůvěru a kde jsou na webu dost rozporuplné reakce se mi nechtělo.[/QUOTE]
Já mám taky špatnou zkušenost s androidím MMC. Po dvou měsích musel jít z domu :-)
Druhé MMC s Egreatem jsem měl soft od Mede8ru a byl mnohem lepší než ten origo od Egreatu. Od Mede8eru mne odrazovala cena, nebyla tam čeština a především téměř nikdo v té době s ním neměl v ČR zkušenosti.
A když mi odešel první Egreat, šel jsem do jistoty dle rady kamaráda i do druhého Egreatu co jej měl a byl s ním nad míru spokojen. Měl jsem právě i tu možnost si jej omakat. A nelituji. Samozřejmě má moje MMC své mouchy jako každé MMC. Měl jsem tu výhodu, že jsem věděl do čeho jdu.
Pořádně otestuj toho mede8era a dej hlavně vědět když bude zlobit - jestli se taky semtam kousne atp. Předem dík
puschpullJasně, otestuji. Připlatil jsem si v Alze možnost vrátit do 2 měsíců bez udání důvodu. týdny je málo, ale 2 měsíce už je na seznámení dost. :-)
puschpullZkouším, testuji, zatím jsem spokojen.
Zkoušel jsem
měnit skiny
. Je to jednoduché. Zde: X3D Skin Pack downloads je možné stáhnout archiv, ten se rozbalí třeba na flashku nebo někde na sdílenou složku v síti. Najede se na ty složku ní při procházení "Knihovny médií" a stiskne "Menu". Nabídne se "Set to Skin Option". Pak restart a máme jiný vzhled. Návrat zpět je snadný, stejný postup a "Restore Default Skin" a "Restore Default Background". Zde není třeba ani restart.
Jednou se mi stalo, při nějakém velkém procházení složek s fotkami, spouštění slideshow a opětovném prohlížení složek, že přehrávač "vytuhnul". Pomohlo vypnout a zapnout.
Přehrávání je zatím bez problémů.
Titulky
mám vesměs v kódování "Středoevropské" a "UTF8". Je třeba to nastavit a přehrávač si pamatuje to poslední nastavení kódování, takže občas se tohle musí ručně přepnout. Špatné kódování je vidět na diakritice hned. Jinak vybavení práce s titulky je dostatečné: volba titulkové stopy, možnost najít a načíst titulky na Internetu (zatím jsem nevyzkoušel, všude titulky mám, ale zkusím to ...) kódování znakové sady, velikost písma, barva písma, pozice titulků, časový posun titulků.
Zkoušel jsem
datový tok videa
. Stáhnul jsem zde: http://jell.yfish.us/ testovací videa 5, 10, 20, 40, 50, 60, 80, 120 Mbps.
Z USB flash disku zvládne přehrávač do 80 Mbps (120 Mbps už cuká) Musím stáhnout ty datové toky 90, 100 a 110 Mbps.
Dnes jsem měnil router (starý D-Link DI-524 sloužil již 6 roků a uměl jen 100Mbit LAN). Jelikož Mede8er má Gbit LAN, a všechny tři PC co máme doma mají také Gbit LAN, a úložiště většiny filmů je na mém PC, tak jsem pořídil nový router: ASUS RT-N16.
Včera jsem ještě testoval plynulost přehrávání na D-Linku. Tam šlo bez cukání do 40 Mbps, 50 Mbps už mělo viditelně trhavý pohyb. BluRay Avatar cukalo hodně a bylo naprosto nekoukatelné. Filmy 1080p měly občas v některých scénách také trhavé pohyby (například v závěrečných cca 20 minutách Enderovy hry to cukalo docela dost. 720p naprosto bez problému a takových 90ˇ1080p filmů bylo bez problémů.
Dnes jsem tedy namontoval ten ASUS RT-N16 a zkoušel nejprve Jellyfish. 40, 50, 60, 80 Mbps naprosto plynule. 120 Mbps cukalo, ale to cuká i z USB. Zkusím až stáhnu 90, 100, 110 Mbps. BluRay Avatar jede nyní naprosto plynule.
Pro zajímavost: http://puschpull.org/root/home_net/netdiag_home_02.png - naše domácí síť (stav k včerejšímu dni), dnes už to takto přesně neplatí.
Co vás zajímá? Ptejte. Rád vyzkouším (pokud to budu umět vyzkoušet) a odpovím. :-)
tdlmarek[QUOTE=puschpull;484644]Pro zajímavost: http://puschpull.org/root/home_net/netdiag_home_02.png - naše domácí síť (stav k včerejšímu dni), dnes už to takto přesně neplatí.
Co vás zajímá? Ptejte. Rád vyzkouším (pokud to budu umět vyzkoušet) a odpovím. :-)[/QUOTE]
Mě by zajímalo, jak může mít výměna routeru nějaký vliv, když je podle schématu Mede8er zapojen do stovkového switche Zyxel ES-105A :)
A také jakou roli tam hraje ten DSL router DrayTek, když na připojení k Internetu vypadá spíš to 5 GHz rádio?
Miki_Pushpulle: Díky za postřehy. Dle toho se to chová stejně jako na ostatních MMC. Prostě tak jako většina MMC, které má Realtek 1186.
Jinak Realtek zatím nedokáže využít 1GBLan, ale jen 100Mbit ikdyž má na krabici napsané 1GB.
Jestli můžeš zkus otestovat jestli dokáže automaticky detekovat a nastavovat správně FPS dle přehravaného videa.
Díky
puschpulltdlmarek: :-)) jasně že nemám nyní v nové situaci s Asus routerem zapojen MMC přes 100Mbit Switch !
Psal jsem přece že je to včerejší stav (na tom obrázku). Nyní mám oba 100Mbit Switche vyřazené a do MMC jedu přímo z routeru (TV a SAT jsou nyní odpojené od Netu)
a moje zařízení jsou až od toho routeru (D-Link / ASUS) vše co je předtím je majetek provozovatele. Jsem na malé vesnici a funguji také jako Access Point pro toho poskytovatele Internetu.
(Vigor 2104 Ethernet router http://www.lansolution.cz/products/vigor-2104-ethernet-router/ )
---------- Doplněno v 17:16 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:11 ----------
Miki: umí.
Hlavně oproti Dune umí přehrát zvukovou stopu DTS ! :-)
nevím zda umí Gbit ale s tím novým routerem už žádné video necuká.
Hodnotím věci které jsou pro mě podstatné. Oproti čtení z diskusí na jehož základě jsem si myslel že Dune je fajn přehrávač. Hm není !! :-)
Určitě narazím na jiné problémy ale po trápení s Xtreamerem Pro a po blamáži s Dune se tento jeví opravdu zajímavým.
Je mi úplně jedno jaký tam je chip, ale jak funguje a jak se chová.
A jestli nějak nekorektně (ne)přehraje 23,976/24 fps je v reálu fuk. Ale když místo DTS stopy slyšíš ticho tak to fuk není. :-)
(trochu jsem se rozpovídal, ale ty blbosti okolo framerate, fps, chipu, kdy se zapomíná na zásadní věci jako stabilita na síti a korektní přehrávání zvuku a titulků, ... to pak zamrzí když má člověk doma půjčen teoreticky výborný přehrávač, který je v praxi k prdu!)
V dobrém, nechci tu nějaké flamy. :-)
tdlmarek[QUOTE=puschpull;484648]Psal jsem přece že je to včerejší stav (na tom obrázku).[/QUOTE]
V pořádku. Já myslel, že jsi jen vyměnil jeden router za druhý. Když jsi ale vyházel tři zařízení, tak ten obrázek je opravdu už celkem nicneříkající :D Nebudu to dál řešit, jen mě to zaujalo, ale s tématem to nesouvisí.
puschpulltdlmarek: vyřadil jsem i ten AirLive WL-5460AP u kluka v pokojíku (ten Asus se svými třemi anténami a silnějším signálem pokrývá dům daleko lépe.)
Takže domácí síť se zjednodušuje. Objednal jsem ještě jeden Gbit switch: TP-LINK TL-SG1005D do pracovny v podkroví. Využiji ho k tomu reservnímu servisnímu připojení a také k propojení tím druhým kabelem do obýváku k tomu dolnímu 100Mbit switchi (TV a SAT) u nich přístup na síť stejně téměř nevyužívám.
P.S. omlouvám se za ten vykřičník v mém předchozím příspěvku. Někdy si "nevidím pod prsty" :-)
Miki_Puschpull: No když v dnešní době neumí MMC přehrát DTS, tak to určitě není fuk a myslím si, že nemá moc velký smysl si ani takové MMC pořizovat ;-)
Já nějaký zásadní problém se stabilitou a titulky nemám, takže už jediné co mne trápí jsou nějaké "blbosti", které jdou obejít ručním nastavením a tudíž nejsou "životně" důležité, ale ty "blbosti" zlepšují komfort užívání daného zařízení.
A doufám, že časem budou tyto "blbosti" standardem :-)
puschpullOno je to trochu subjektivní, co kdo chce od MMC. Proto se nedá obecně říci, které je "nejlepší". Nadále tedy mě tedy berte hodně subjektivně. (Elektroniky mě za život prošlo rukama opravdu hodně. Jedná se o stovky a stovky přístrojů, hlavně z dob mého psaní do časopisů ...)
Osobně od zařízení (krabičky) typu MMC požaduji toto
:
- Přehrávání filmů, hudby a fotek z míst uložených na domácí síti.
- Pohodlné přepínání zvukových stop.
- Snadná práce s titulky (kódování, velikost, barva, pozice a časování)
To je vlastně vše co chci.
S tím dále souvisí (velmi subjektivní):
- downmix zvukových stop do sterea a analogový stereo výstup (mám v obýváku slušný zesilovač Pioneer 2x 140W sinus a velké repro Dali-850, nezajímají mě tedy digitální zvukové formáty, nemám zatím žádnou potřebu pořizovat zvukové "domácí kino". Při mých zvukových nárocích by stálo jistě téměř půl milionu a to nemíním dávat.)
- podpora formátů - hlavně mkv, mp4, avi (tvoří 98% mé potřeby) a u hudby mp3 a flac (také tak 98%), u obrázků vystačím s jpg a png (ale uvítal bych raw, ale tp není zas tak nutné)
- podpora "oblíbených" složek na domácí síti, jejich uložení a snadný přístup k nim
- spolehlivá detekce počítačů na domácí síti
- podsvětlená tlačítka dálkového ovladače (jistě je to subjektivní, ale velmi velmi praktické a pohodlné pro snadné ovládání v šeru při sledování filmů)
- možnost přes USB připojit flash disk či externí HDD
Moc mě nezajímá:
- YouTube
- zda má MMC interní HDD (spíše to beru jako kontraproduktivní - něco se tam točí, vydává to zvuk, je třeba to chladit ..
Vůbec mě nezajímá:
- Online TV, internetové aplikace (počasí, Facebook, Picasa, ...)
- různé Jukeboxy a správa obalů filmů a hudby (uznávám že je to hezké, ale je to z mého pohledu naprosto zbytečné, zatěžující, náročné na vytvoření a udržování aktuálnosti atd ... Chci přijít, zapnout, najít si na domácí síti film který mám v plánu shlédnout pak MMC vypnout a konec. Ale beru to, že je to hezké a na screenshotech to vždy vypadá naprosto báječně.)
wencaS[QUOTE=puschpull;484701]- různé Jukeboxy a správa obalů filmů a hudby (uznávám že je to hezké, ale je to z mého pohledu naprosto zbytečné, zatěžující, náročné na vytvoření a udržování aktuálnosti atd ... Chci přijít, zapnout, najít si na domácí síti film který mám v plánu shlédnout pak MMC vypnout a konec. Ale beru to, že je to hezké a na screenshotech to vždy vypadá naprosto báječně.) [/QUOTE]
Vzhledem k tomu, že filmy uchovávam ve složkách pojmenovaných originálním názvem filmu, je někdy složité se zorientovat co to vlastně za film v té složce je, obzvláště pro manželku.
Na Prodigy aktualizovat juckebox znamená najet na složku ve které jsou filmy, a zmáčknout "6" -> Get movie info, předvolba csfd, skenuju "by folder" overwrite existing info "no", předvoleno je vše od minule a spustím, o nic dalšího se nestarám. Proleze složky filmů dle názvu, najde info na csfd a uloží. To vše automaticky, samo. Využívám to i pro, na síti připojený Xtreamer Pro, kde pak mám fanarty, které dokáže zobrazit v náhledu složky.
Nechápu tedy jak jsi přišel na:
naprosto zbytečné, zatěžující, náročné na vytvoření a udržování aktuálnosti atd
když pro to vše jen zmáčknu "6" a 2x "OK"?
puschpullno já narážím v diskusích na častý problém uživatelů s korektním fungováním těchto featur a vzhledem k tomu že to nepotřebuji, tak nechci zadávat nějaké příčiny pro případné "tuhnutí" přehrávačů. Mede8er má taky plno těhle "blbinek", které nepotřebuji. Důležité jsou pro mě jiné vlastnosti této řady přehrávačů.
http://www.mede8er.com/mede8er_support_user_guides.htm
:-)
Ono to zpravidla nějak vždy funguje, ale ta automatičnost není zas taková, jak by si člověk představoval. Po zkušenostech s Xtreamerem Pro (dejž mu pánbů věčnou slávu), a všechna čest Tvojí práci a dalších kolegů, přeci jen tam to tuhnutí při různých aktualizacích, zamrznutí načítání atd ... Bylo to nakonec to co mi vadilo a raději jsem tyhle věci přestal využívat.
Je to pro mě jako u počítače, tam také nemám žádné obaly a náhledy alb, ale pustím si ze složky přesně to co chci. Tak mi to vyhovuje.
Mám stromovou strukturu, velmi přehlednou ... :-)
Je to jen o prioritách - já od MMC chci aby mi umožnil přístup ke složkám na sdíleném PC a přehrával to co chci. To ale musí umět spolehlivě a nic jiného od MMC ani nežádám.
puschpullP.S. jen se ještě jednou omlouvám za to, že tu píšu ty své
subjektivní
postoje. Nemohu jinak.
Nechci aby to vyznělo že nějak opovrhuji "Jukeboxy". Mám rád funkčnost a jednoduchost před okázalostí a atraktivním designem. Hlavně pokud to "pozlátko" je na úkor spolehlivost zařízení a funkčnosti při použití dalších možností které přehrávače nabízejí. Pokud ovšem vše funguje a přináší to uživatelům jen samé klady a snadnou orientaci pouhými několika kliknutími myši, pak všechna čest. Takové featury bych jistě uvítal. Opatrnost při jejich použití je však moje vlastnost, s tím nic nenadělám. :-)
karidnal_emiliusJa si teda tiez nestahujem ziadne obaly, informacie, atd k filmom, ale jeden uzivatel ma o to poziadal, tak som to vyskusal. Je to tiez stlacenie dvoch tlacidiel na DO, a vsetko stiahne do adresarov filmov, takze hned vidno, co je to za film. Avsak texty boli po anglicky, a netusim, ci sa to da nakonfigurovat tak, aby to tahal z ceskeho servera.
vivid.sk[QUOTE=puschpull;484701] downmix zvukových stop do sterea a analogový stereo[/QUOTE]
Ked uz si to nacal, mam otazku, je ten zvukovy vystup z tejto masinky pouzitelny aj pri audiu (muzike)?
- Da sa nastavit manualne pri filmoch lipsync korekcia?
puschpullJemná synchronizace zvuku s obrazem? Myslím že ne.
Zvuk je použitelný na poslech hudby (záleží jaký zdroj máš, mp3 128 asi nebude to pravé, ale 320 CBR či bezztrátové formáty hrají slušně. Na opravdu kvalitní poslech mám sice vytuningovaný CD přehrávač Denon DCD-2560, ale na běžné poslouchání hudby ten výstup z MEDE8eru stačí). Nebavíme se o žádném high-endu ale o krabičce za 4 a půl tisíce.
karidnal_emiliuslipsync to ma auto alebo manual
vivid.sk[QUOTE=karidnal_emilius;484735]lipsync to ma auto alebo manual [/QUOTE]
Ano, na toto som sa pytal. Pokial totiz niekoho zaujima analogovy vystup, bez tejto moznosti je to dost nepouzitelne. Dnesne LCD mavaju INPUT lag kludne aj na urovni 100ms a to je uz dost.
puschpullhmm, stydím se, neznám ještě menu přehrávače (tedy jestli to má model 600 stejné jako 8000 a 1000)
puschpullKdyž jsem to před pár příspěvky načal, tak si zde dovolím dát pokračování.
Aktuální zapojení domácí sítě:
diagram
(Snad tam bude více jasné co je moje a co provozovatele a také jsem udělal barevné odlišení Gbit a 100Mbit linek)
Novinky u Mede8er:
17.3.2014 -
nový FW 3.0.4
(již nikoliv BETA)
V3.0.4 - 17March 2014 X3D Series - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X3D Latest
tdlmarek[QUOTE=puschpull;484784]Aktuální zapojení domácí sítě:
diagram[/QUOTE]
Pěkné :) S tím DSL, o kterém jsem mluvil výše, jsem byl trošku mimo. Až teď jsem si pozorněji přečetl, že DrayTek o DSL sice mluví, ovšem pouze jako o jednom z typických použití za pomoci externího DSL modemu, což mě zmátlo.
PS: Pokud máš trochu síťařské sklony, tak na ten Asus RT-N16 lze nainstalovat šikovný alternativní firmware TomatoUSB. Kromě nějakého domácího hraní je asi nejužitečnější funkcí možnost zakončení OpenVPN přímo do routeru, pokud pro něco takového máš využití.
puschpulltdlmarek: vše okolo počítačových sítí mě "děsí". Pokud něco funguje tak se v tom nerad vrtám. Respektive snažím se nedělat to čemu nerozumím. Nyní mám vše v "defaultním" nastavení a vše také dobře funguje. Tedy domácí ethernet, komunikace mezi PC, sdílená data přes Mede8er, wifi zařízení: NTB, mobily, čtečka knih ...
Nechal bych tomu pár dní. Nechci dělat moc změn najednou. (Chystám se totiž také po cca 4 letech přeinstalovat PC, W7-64bit)
Jediné co zatím chci u toho Asusu zkusit je připojení USB (zatím nějaký flash disk 16-32 GB)
karidnal_emiliusv testovani je uz aj dlho ocakavana aplikacia pre android na ovladanie pristrojov x3d
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,13884.0.html
puschpullZjišťuji, že se nevyznám v mnoho položkách nastavení MED600X3D ! :-((
Vložím sem
odkaz na menu přehrávače
. Zatím tam toho moc není, ale průběžně chci přidávat všechny podsložky a možnosti nastavení, nejraději i s vysvětlujícím textem.
Take jsem při opisování menu zjistil, že ta čeština je místy dost strašná, takže by asi bylo dobré časem vytvořit popis anglického menu. Plno položek v češtině stejně není přeloženo.
http://puschpull.org/root/mede8er/menu.html
Během doby tam budu přidávat obsahy dalších podsložek v jednotlivých položkách nastavení.
1 - Doplněno to co jsem měl opsané - tedy kompletní menu, ale zatím bez vysvětlujících poznámek.
Řadu věci tam v podstatě zatím neznám, nezkoušel jsem měnit, nevím co dělají ... (20.3.2014, 10:30)
2 - Doplněné další podrobnější informace z českého překlady návodu (21.3.2014, 8:50)
puschpull
Nový FW
V3.0.5 - 4 April 2014 X3D Series - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X3D
Latest
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,14062.0.html
lukaspreMED1000X3D zvladne prehravat 3D bd iso ze site nebo disku?
sargaChlapi mám dotaz. Sháním zařízení, které bude aspoň trochu přívětivé k HFS+ formátu od Mac. Po delším zkoumání jsem narazil na tuhle značku, která tenhle formát respektuje. Asi půjdu do 1000X3D a mám dotaz:
Má smysl připlácet za Wifi anténu asi 1500 kč. Síťové zařízení jsem už dlouho neměl, tak se ptám co tenhle bezdrát zvládne. Není problém připojit drátem. Jen pro budoucnost, člověk nikdy neví, kde mašinka skončí..
Prostor pro HDD je určen jen naformátovanému HD od Mede8er, nebo tam mohu dát libovolný HD?
Jaké jsou rychlosti přenosu na vnitřní HDD LAN připojením nebo USB 3.0. Před mnoha roky co jsem měl LG 390, tak něco kopírovat i přes USB díky rychlosti absolutně nešlo.
Jaká je obrazová kvalita?
Má to české menu? Titulky jdou upravovat, myslím barva velikost?
sargaTak titulky jsem našel zde, dám i obrázek, vypadá to dobře.
puschpullAhoj. České menu samozřejmě je. Onehdy jsem dával odkaz:
http://puschpull.org/root/mede8er/menu.html
dnes už bych tam většinu těch otazníků neměl, ale už jsem tuhle stránku dlouho needitoval.
svito1982Nechcem zakladať novú tému s mojou otázkou týkajúcou sa MED800X3D a xtreamera prodigy.
Chcel by som radu, že ktorý by ste mi s týchto dvoch prehrávačov poradili. Zaujímala by ma rýchlosť prenosu pri gigovej sieti nakoľko napr ten xtreamer prodigy nemá bohvie aký prenos a MED800X3D som nikde nenašiel test.
Rýchlosť nabehnutia, podpora atď..
Ako skôr sa prikláňam k tomu MED800X3D ale nechám si rád poradiť :).
Vopred ďakujem za rady a skúsenosti.
puschpullK Prodigi se vyjadřovat nebudu, neznám ho. Doma jsem dříve měl Xtreamer Pro a nyní už nějaký ten čas Mede8er (MED600X3D).
Po zapnutí systém naběhne zhruba za 10-15 vteřin (neměřil jsem to). Všechno přehrávám z jiného PC na domácí síti, kde mám archivy filmů, hudby a fotek. Výjimečně použiji USB flash disk či malé úložiště u domácího routeru. Na domácí Gbit-LAN mi MED600X3D zvládne mkv do datového toku 80-90 Mbps (max datový tok BluRay bývá tak 40-50)
Podpora je fajn, forum výrobce je velmi "živé": http://www.mede8erforum.com/index.php
Používám FW V3.0.5 - 4 April 2014, předtím jsem měl 3.02. Neinstaluji překotně hned každý nový FW, čekám pár dní až na reakce na foru. Na foru se objevují beta verze několikrát do měsíce, zatím cca každý měsíc nová finální verze.
Jsem asi menšinový uživatel MMC - zajímá mě v podstatě jen jako přehrávač médií na domácí síti.
svito1982Diik za informácie ja som to ešte medzi tím pozeral po internete a nakoniec som sa rozhodol pre ten MED800, zobral by som aj MED1000 ale kvôli tvaru by som asi mal problém s umiestnením. Ale vraj ten vetrák v MED800 idem ticho a ja to ešte mám v skrinke za sklom tak to ani moc neriešim.
Ten xtreamer som nakoniec nechal v pase nakoľko ten štart nič moc a ma android, ktorý nikto nevyužíva asi ani DVB-T nepotrebujem. Troška mi bude chýbať to sťahovanie infa z CSFD možno časom aj toho sa v tom MEDE8ER dočkáme.
Len je škoda, že v CZ a SK je ten MEDE8ER málo rozšírený aspoň som nenašiel ani nijaké fórum ale bieda je to aj s recenziami, to sa potom ťažko rozhodovalo :) no čo som našiel tak bola prevažne chvála, čo pri iný až tak nebolo.
svito1982Tak dnes mi prehrávač prišiel, zatiaľ som to moc neotestoval no čo sa týka hlučnosti toho vetráku, tak ten je úplne tichý.
Zapojil som sieť a tu by som sa chcel opýtať ako to ponastavovať aby to išlo rýchlo mne to ide len ak 15 Mbps, zapol som len sambu. Samozrejme mám Giga sieť a cat6 kábel tienený. Čo mám datacentrum tak tam je rýchlosť okolo 70 Mbps bolo by asi aj viac ale to sa odvíja aj od rýchlosti disku. No určite ten čo mám v prehrávači je rýchlejší :).
puschpullInterní HDD 600X3D nemá, ale zkouším nyní na USB (Flash disk). Z "flešky" do PC po ethernetu mi to jede cca 12-13 MB/s (tedy cca 100 mbps). Opačné - kopírování z PC na "flešku" připojenou do 600X3D je rychlost cca stejná (12 MB/s). Nevím nakolik je tato rychlost omezena samotným USB. Jak jsem psal, používám pouze na přehrávání po síti souborů z PC (USB v MMC využívám naprosto minimálně), a datový tok mě nijak neomezuje. Přehrávač na domácí síti funguje daleko lépe než ten předchozí (Xtreamer Pro).
Rychlost 15Mbps, jak píšeš, je podezřele malá ...
svito1982To som sa ja asi teda skôr stratil v tých Mbps, MB a Kbps .... :D.
Keď kopírujem cez total commander tak je to cca 15 000 kilobytov čo je tých cca 15 MB/s. Ale aj tak by to mohlo isť viac, keďže sieť v tej istej sieti na to data centrum prenáša 60 MB/s.
KamilZJenže MMC jaksi není "Datacentrum" (co to je? Nějaký NAS?), není na tohle optimalizované. Tvé "DataCentrum" Ti zase nepřehraje video jako MMC.
karidnal_emiliusZ med600x3d mi to ide z NAS alebo naopak cca 60 mb/s. Slovom megabajtov.
svito1982[QUOTE=karidnal_emilius;489288]Z med600x3d mi to ide z NAS alebo naopak cca 60 mb/s. Slovom megabajtov.[/QUOTE]
hmm tak to je zaujímavé, lebo všade čo som našiel píšu max okolo 15 MB/s /megabajtov/
Takže to s toho NAS kopíruješ na externý HDD, čo máš pripojený k MMC? Koľko asi trvá prekopírovanie nejakého FullHD filmu cca 15GB?
Ak sme sa teda zas nestratili niekde v tých Mb a MB tak ako to máš nastavené, že ti to ide tak rýchlo?.
miro333[QUOTE=karidnal_emilius;489288]Z med600x3d mi to ide z NAS alebo naopak cca 60 mb/s. Slovom megabajtov.[/QUOTE]
60
MB
/s je 480 Mb/s, to by musel byť priam zázrak dosiahnuť takúto rýchlosť po sieti s Realtekom... skôr to bude 60 Mb/s (megabitov), aj to je viac než slušné, egreaty dosahuú cca 15 Mb/s aj na gigovej LAN a to majú ronaký čip Realtek...
vivid.sk[QUOTE=miro333;489387]skôr to bude 60 Mb/s (megabitov)[/QUOTE]
Aky zmysel by tam potom bolo davat gigabitovu sietovku?
RoPoTady je pravděpodobné, že jeden z dotyčných míchá megabajty s megabity a nezná rozdíl. Pokud si v tom neudělá jasno, tak debata je bezpředmětná.
miro333[QUOTE=vivid.sk;489389]Aky zmysel by tam potom bolo davat gigabitovu sietovku?[/QUOTE]
veď práve to, žiadny... tot je slabina Realtekov, biedny prenos po sieti. či je to slabým procesorom, alebo zlým firmware, bohvie, ale gigova LAN nie je u týchto prehrávačov s čipsetom Realtek 11x6 o moc rýchlejšia, ako 100-ková... možno je to fakt vo firmware a Mede8er beží po sieti rýchlejšie, kto sa vyzná v jednotkách a má prístup k prehrávaču, nech napíše...
na prehrávanie po sieti to v pohode stačí, máloktorý film dosahuje špičkový dátový tok cez 50 Mb/s a prehrávanie aj tak nie je on the fly, ale cachované v prehrávači, takže obmedzenie v rýchlosti siete pri špičke sa neprejaví, ale prenášanie súborov po sieti do disku pripojeného v prehrávači je martýrium pre skutočne trpezlivých.
puschpullK tomuto se mohu vyjádřit konkrétně z praxe. Měl jsem Mede8er MED 600X3D v době kdy jsem měl doma 100Mbit Ethernet (jiný router, jiný switch, ... kabely jsem měl od začátku na Gbit).
V té době při přehrávání filmů MKV 1080p s vysokým datovým tokem - poměrně dost často film "cukal",v dynamických scénách se prostě zasekával.
Koupil jsem nový, gigabitový router (Asus) a od té doby se Mede8er MED 600X3D nezacuknul ani jednou. Zkoušel jsem test datových toků a zvládne bez zadrhávání cca 90Mbps (testováno na těch Jellyfish Video Bitrate Test Files http://jell.yfish.us/ ).
Možná má Realtek problém dosáhnout plnohodnotného G-bit přenosu, ale rozhodně je znát změna domácí sítě ze 100Mbit na 1Gbit ! :-)
miro333otázkou je, čo bolo úzke hrdlo u teba, ale tá stránka je zaujímavá, posťahujem a vyskúšam na mojom egreate r6s, ktorý má stovkovú sieť, zvyšok - switch aj pc sú gigové.
tak som vyskúšal tie medúzy a Egreat R6S so 100-kovou sieťovkou prehrá plynulo video s dátovým tokom 45 Mb/s, čo zodpovedá reálnej, t.j. polovičnej priepustnosti siete.
svito1982Tak ja som tie videa skúšal tiež a zvládlo v pohode 110 Mbps, 120 už sekalo. Na prehrávanie je ta rýchlosť postačujúca ale na prenos to nie je sláva. A určite viac ako 15 MB/s nezvládne čo je vlastne 120 Mb/s (Mbps).
Myslím, že teraz už by to nemalo byť dopletené :)
Marty86Zdar lidi,
tak jsem se stal majitelem Mede8er MED600X3D a zatím naprostá spokojenost až na jednu věc. Přístroj nenajde Wi-Fi, router je určitě funkční, telefony k němu máme celá rodina připojené, ale když v MMC zapnu Wi-Fi, napíše mi ihned - nenalezeno. Setkal se někdo s tímto problémem?
vivid.skMas pripojenu antenu? :D
resp. mas model s Wifi? (MED600X3D-
WP
), predavaju sa dva rozne modely.
puschpullMarty86: já doma jedu na Ethernet (kabel) ale nový přístroj jsem testoval i na wifi a domácí síť našel. Nijak jsem to dál moc nezkoušel, protože MMC na wifi neprovozuji .... Jakou verzi fw máš ?
Marty86vivid - :) jj vím, že je model s i bez Wi-Fi, ještě kvůli tomu jsem si právě litr připlatil a vzal z datartu model s Wi-Fi. V balení byla anténa přítomna, normálně jsem ji zezadu našrouboval, nic víc snad není potřeba. Hlavně že je tak dvakrát delší než u bývalého eGreat R6S, kde ovšem Wi-Fi v pohodě běhala :)
puschpull - hodil jsem tam nejnovějsí fw co jsem našel - 3.0.6.
puschpullraději se poraď s někým kdo wifi využívá. Mám za to, že se musí nastavit ve dvou položkách menu. Jednak zapnout wifi adaptér a pak v jiné položce provést nastavení.
FW mám
V3.0.5 - 4 April 2014 X3D Series - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X3D Latest
http://www.mede8erforum.com/index.php/board,127.0.html. Menu jsem kdysi rozepisoval: http://puschpull.org/root/mede8er/menu.html ale už jsem tu stránku pak nijak nedoplňoval. Chtělo by to někde vyzkoušet, protože pokud Ti wifi modul nefunguje tak je to na výměnu zařízení ...
xvydrazdravim.kupil som si MEDE8ER MED 1000X3D a len to blikne a nejde to.blikne med8er a vypne.viete mi poradit co s tym?
puschpullReklamace ? (Máš to zapojené ke zdroji napájení, k TV pomocí HDMI, na TV nastaven odpovídající vstup ale jen Ti tam blikne med8er a vypne se ?)
Pak je asi rozbitý a pokud to máš úplně nové, zakoupené tak bych samozřejmě doporučil reklamaci.
xvydraTak ho vymením bud za nový alebo za 800x3d je tam nejaký rozdiel okrem tvaru a inštalácie disku?
puschpullPro mě je nejlepší Mede8er MED 600X3D protože nemá žádný interní HDD. Po svých zkušenostech s Xtreamerem Pro jsem již chtěl jen "krabičku" která dělá přesně to co po ní chci. Takže Ti neumím pomoci, zda vybrat 800 či 1000. V podstatě jsou všechny tyto tři modely téměř totožné co se týká funkcí ...
xvydratak zostanem pri 1000cke.lebo instalacia disku trva asi 5 sekund.len skoda ze to nema eSAta lebo neviem ci ta krabicka dokaze cez usb 3.0 nacitat 2x 4TB nas.co mam dalsiu krabicku ktoru k tomu chcem pripojit
vivid.skA preco chces pripajat NAS cez USB ? :eek:
xvydraDo koľko Tb je schopný načítať tento prehrávač? Lebo a .c ryan mal s týmto problémy a cez USB mi viac ako 2tb nedokázal načítať. Len cez Esata.a cez co to mam pripojiť?
vivid.skNAS (
Network
Attached Storage), uz so svojej podstaty je to sietove ulozisko na ktore sa pripajas zo siete (nie elektrickej).
xvydraPardon. Zle som napísal. Nieje to nas ako som si pôvodne myslel. Externý box. Tento presne
http://m.heureka.cz/access-pointy/netgear-n600-wndr3800/specifikace/
vivid.skV tom pripade vela inych moznosti nemas (eSATA/USB).
xvydraA keď tento box pripojím cez USB priamo do routeru? To už bude nas alebo niečo tomu podobné. Router mam tento :
http://m.heureka.cz/access-pointy/netgear-n600-wndr3800/specifikace/
vivid.skRoutre vacsinou nedisponuju dostatocne silnym hw, pre dane ucely. Konkretne bude trpet rychlost prenosu (oproti skutocnemu NAS aj 10x pomalsie), ale treba odskusat. Toto su teoreticke rady, takze v praxi to moze fungovat lepsie/horsie.
xvydraToto ma 680MHz výkonný MIPS 32b procesor
Paměť: 8 MB flash a 64 MB RAM. Ide mi len o plynulosť prehrávania Blue ray filmov z HDD. Zajtra príde nový kus tak to vyskúšam
vivid.skRychlost kopirovania z/na disk vies otestovat uz dnes. Pokial to bude mat rychlost citania okolo 5-6MB/s (nejaku takuto hotnotu predpokladam), tak by to mohlo stacit, pokial bude vsetko poprepajane kablami. Zavisi aj od toho, ako ma MMC porieseny buffering. Ale odskusaj (idealne na fullBD ISO, nie ripe).
xvydraA ze je dobré hneď urobiť udate firmwaru. Našiel som aj update bootloader. Ktoré mám updatnut prvé aby som to nepohnojil???
puschpullDržet se doporučení:
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,14248.0.html
STEP1 IF YOU ALREADY INSTALLED V2 OR USING MED800X3D YOU MUST SKIP STEP1
Install X3D_Series_V2_Bootloader_17Jan2013
Install using the Emergency Procedure - After Installing this Bootloader updater your Bootloader should read as foll under Info in Setup Menu - KIIE.0402.0065
Warning: Do Not Unplug Power during the Bootloader updating process as this could result in a 'bricked' Mede8er.
http://www.mede8er.org/Firmware_Final/MED1000X3D/X3D_Series_V2_Bootlaoder_17Jan2013.zip
STEP2
Install V3.0.6 - 6May2014
http://www.mede8er.org/Firmware_Final/MED1000X3D/X3D_Series_V3.0.6_6May2014.zip
Install using the Emergency Procedure
Emergency Procedure
Download the latest Mede8er Firmware from www.mede8erforum.com. UnZIP or UnRAR or join with HJ Split and will find one file named install.img. Copy this file to the root directory of a Flash Drive. Plug the flash drive into the Mede8er. Unplug the power to the X3D. Plug the power jack back in and hold the ON/OFF button on the Mede8er (not the remote) down for 15sec and then release. After the firmware has been checked (+-5-10sec) it will start to update. You will see the update progress on your TV. Do not remove power during the Firmware Update procedure .
Já mám například nyní v přehrávači 3.0.5 (Final)
3.0.6 Final ani 3.0.7 Beta jsem tam zatím nedával. Nenahrávám FW hned jak se objeví, ale až po pár dnech, spíše po pár týdnech.
---------- Doplněno v 19:43 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:41 ----------
Doporučuji pročítat forum. Například zde je poučné psaní: http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,12359.0.html
puschpull... ale na Tvém místě bych patrně nejdříve vše vyzkoušel s přehrávačem tak, jak jsi ho koupil. Pokud se bude chovat tak jak má, tak bych klidně po pár dnech zkusil na vyšší FW, eventuálně na poslední stabilní verzi.
xvydraOK. Tak to zatiaľ nechám tak jak je. Možno bude zas niečo vadne. Ja mam šťastie na takéto veci. Co môže to sa mi pokazí alebo to už pokazené kúpim :D
vivid.sk[QUOTE=xvydra;490702]alebo to už pokazené kúpim[/QUOTE]
mozno budes mat stastie a dostanes ten isty kusok, co si vratil :))
xvydraTo hádam nie. Ved krabica musí byť zaplombovana. A na tomto som odlomil krytku na optický výstup. To by už asi nespravili.
xvydraAko sa najjednoduchšie a najrýchlejšie dostanem na HDD v počítači z 1000 X3D ?
xvydraAko sa najjednoduchšie a najrýchlejšie dostanem na HDD v počítači?
vivid.skZdielaj si konkretnu zlozku
xvydraÁno ale v prehrávači je viac možností co tam zapnúť. Samba? Alebo čo. A je jedno ci to pôjde po kábli alebo cez wifi? Budem tam poznať rozdiel alebo nie. Keď budem nejaké mkv súbory 10gb prehrávať...
vivid.skSamba, ale zapinat nemusis nic, tebe staci klient, nie server (ktory mam pocit, ze podporuje tento MMC). Rozdiel moze byt akurat v tom, ze cez wifi ti to nemusi stihat a to potom urcite uvidis :)
puschpullJejda!!!
No jak se nejrychleji dostaneš z MMC na HDD v PC na síti ?
Na PC si nastavíš sdílení pro složky s filmy. Nastavíš tam i uživatele "Everyone"
Na MMC si najdeš síť, vytvoříš si zástupce pro "User-PC / 192.168.1.xxx" nebo ja to tam je - a pak už procházíš sdílenýma složkamami na PC a tu složku s filmy si přidáš do "Oblíbených"
To je vše, pak už stačí mít jen PC zapnutý a můžeš přehrávat jakýkoliv film z PC
xvydraSuper. Dik za rychlonavod. A ešte sa chcem opýtať či interný HDD je vypnutý alebo sa stále točí? Keď prehrávam z USB kľúča.
vivid.skDaj ruku na MMC a zistíš, či sa točí. Alebo nastraž uši :)
puschpullzda se točí stále to neřeknu, mám model 600 a ten nemá interní HDD
xvydraNo lebo zatiaľ som tam žiadny nedal ale prehrával som z USB kľúča. Tak logicky keď ho fyzicky nepotrebuje ten interný HDD tak by ho pri nečinnosti mohol odpajat.
puschpullJukni se sem: http://puschpull.org/root/mede8er/menu.html
onehdy jsem dával tuto stránku kde je menu v češtině a jeho možnosti (ale je to asi 1/4 roku neaktualizované ...)
xvydraAký formát dat má ten prehrávač najradšej? Lebo keď som dal z externého boxu 4tb HDD dovnútra tak full HD filmy trhalo. Zasekavalo. HDD je Ext3.alebo je firmware na.... Mam tam 3.0.6
vivid.sk[QUOTE=xvydra;490880]formát dat má ten prehrávač najradšej?[/QUOTE]
jednotky a nuly :D
Ten isty film ti z externeho zdroja seka tiez? Nemas mediainfo toho filmu?
puschpullmě neškube žádný film, ani full BluRay. (Ani přes Ethernet ani přes USB, interní HDD nemám...) JellyFish od těch cca 100Mb/s už ano, ale takový datový tok zatím žádné filmy 1080p běžně nedosahují. Zpravidla se datový tok pohybuje do +/- 40Mb/s
xvydraA čo bude pre ten prehrávač najoptimalnejsie? Ntfs alebo ext3
xvydraDal som zdieľať zložku v PC a prehrávač chce odomna užívateľské meno a heslo. Ktoré ja samozrejme neviem...
puschpullAch jo. A k PC se přihlašuješ jak?
xvydraTo sa deje automaticky. To si už nepamätám
RoPoNa složce si nastav nového uživatele (založ v PC, v Ovládacích panelech) pod kterým se budeš přihlašovat z MMC do PC - ke složce. Tyto údaje pak zadej do MMC.
Práva mu dej jen ke čtení. Zapisovat do složky z MMC snad nebudeš.
xvydraUž som to našiel. Blue ray 40gb trhá obraz aj zvuk. Prehrávanie cez wifi. Cez kábel to bude lepšie?
RoPoU tebe kábl určitě pomůže. Wifi máš buď zarušenou nebo nedostatečně propustný wifi router.
puschpullu mě se na kabelu (na starší 100M-bit LAN síti) také full BluRay trochu trhal v některých scénách. Přechodem na G-bit LAN trhání naprosto ustalo i v těch nejdynamičtějších pasážích. Přehrávám na MMC jen přes síť (přes USB jen naprosto ojediněle ...)
xvydraMkv súbory mi ide prehrať cez USB, cez wifi, a USB ktoré je priamo v routri. A z interného HDD. Pri nečinnosti sa tento po chvíli odpaja. A to trhanie Blue ray cez wifi. Router ma takú funkciu ze dokáže zablokovať určité kanály na wifi aby nedošlo k zahlteniu pásma. Myslite ze toto by pomohlo aby mi prestalo trhať obraz a zvuk?
vivid.sk[QUOTE=xvydra;490941]Myslite ze toto by pomohlo aby mi prestalo trhať obraz a zvuk? [/QUOTE]
natiahni si kabel a nespekuluj.
RoPoNormalni kabel. Prodava se 5 a 10m. Jinak lze udelat jakkoliv dlouhy podle potreby.
xvydraAle na to treba tie kliešte
puschpullxvydra: ano, je na třeba ty speciální kleště a také to trochu umět. Spíše nám popiš, jak to ve finále chceš mít všechno propojené.
Kdysi jsem si hodně amatérsky (ale díkybohu za to) udělal tento nákres, aby bylo při debatě zde vše zřejmější ...
http://puschpull.org/root/home_net/netdiag_home_04.png
Pak se dá snáze mluvit o něčem konkrétně ohledně domácí sítě.
RoPoPotrebujes tzv. krimpovaci kleste, ruzne konektory podle toho zda pouzijes licnu nebo drrat no a spravne zapojit vsech 8 dratu. Vykasli se na to jestli jsi toto jeste nedelal a nema kdo by te to naucil. Kup si 5m nebo 10m UTP hotovy kabel a neres krimpovani.
miro333odmeraj zhruba dĺžku kábla, niečo pridaj, choď do predajne s počítačmi, tam im povedz, aký dlhý chceš a máš vybavené - spravia ti aký dlhý chceš...
xvydrahttp://www.alza.sk/kabel-utp-patch-kat-d40035.htm
toto som kupil.ten nakres neviem v com urobit
puschpullzkus třeba tohle:
http://www.networknotepad.com/index.shtml
v tom jsem to dělal ...
xvydraV prehrávači sa niečo udialo lebo neberie sieť. Keď zadám heslo píše : logon fail. Restartoval som počítač, prehrávač, router. Prehrávač je pripojený k sieti ale logon fail...aj firewall som vypol a stále nič. Nechápem
RoPoŠpatné přihlašovací údaje nebo špatně nastavené sdílení na PC.
xvydraHeslo na PC som po tomto zmenil. A do PC sa s tým pri štarte win 8.1 prihlásim. Len cez prehrávač zrazu nejde. Zložka je zdieľaná. Do včera večera všetko fungovalo. Budem ešte chvíľu skúšať potom dám firmware 3.0.6.
xvydraDobre sieť už ide. Teraz prečo prehrávač nechce brať 4tb HDD cez USB? Len ako interný HDD
RoPoUSB 2.0 je limitovane cca do 2,4TB. Pres USB 3.0 by jsi jej procpal. Omezeni je v protokolu USB na nizsi urovni.
Pripojujes pres USB 2.0 nebo 3.0?
xvydraTen prehrávač ma USB 3.0. Ten externý box tiež. Nieje ani nijako obmedzený. http://www.agem.sk/produkt/icy-box-sata-ib-rd3662u3s-black-30-22402728.html
puschpullkde jsi vzal že má tento MMC USB 3.0 pro připojení externího disku ? USB 3.0 má jen při připojení MMC s interním diskem přes USB k PC
Alespoň to tak chápu ...
http://www.mede8er.com/mede8er_product_med800x3d.htm
puschpull
Ostatní terminály Slave Port USB 3.0/Host USB USB 2.0 x2/IR Jack
http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produkt/1969-med-1000-x3dwp/?katID=435#
http://www.mede8er.eu/en/index.php?d=1000x3d-blk
http://www.mede8er.com/mede8er_product_med1000x3d.htm
tady:
http://www.hifi-voice.com/domaci-kino/prehravace/1114-mede8er-med1000x3d.html
- možnost pomocí USB 3.0 připojit i velké externí disky
mají patrně chybu v recenzi
Podle mě lze pomocí USB 3.0 připojit zařízení k PC a číst z interního HDD pomocí USB 3.0
Při propojení MMC s externím HDD přes USB je toto připojeno jako Host USB USB 2.0
...
miro333xvydra, tak ten 4 GB disk zapoj ako interný a ako externý dokúp nejaký menší, resp. daj ho do PC.... možností je viac. každopádne je to trochu ofaj použiť usb 3 len ako slave...
xvydraTak mal som 1.5tb ako interný a box mam na dva HDD. Takže keď zapojim 2x1,5tb do externého boxu a pripojím cez USB k mmc tak to bude ficat? Lebo keď prehrávam z HDD v PC tak to seká sem tam aj po kábli lebo tam stále pracuje utorrent a keďže mám optiku tak to asi dosť vytazuje ten disk keď ani po kábli to nestíha. Či? Kde mam chybu?
RoPo[QUOTE=xvydra;491155]v PC tak to seká sem tam aj po kábli lebo tam stále pracuje utorrent[/QUOTE]
Co v tom PC máš za disky a jak výkonný PC je, že jej utorrent "zabije", a disk nestíhá dodávat data?
miro333ono paralelné zapisovanie a čítanie dokáže dosť zraziť výkon mechanických diskov, prudko stúpnu prístupové doby a si jasný... najlepšie je mať jeden disk na sťahovanie porna a druhý na hotové filmy pre mmc, no a najlepšie ešte jeden ssd na systém :-) optika je predpokladám len na vonkajšiu konektivitu - internet, telka a pod a so sieťou ako potrebuješ ty nemá nič spoločné.
kúp si nejaký gigový switchík, ten pichni káblom do routra, do switchu pichni ten kábel od medeberu, čo si si kúpil a kúp ešte jeden na prepojenie pc so switchom. jeden disk daj do medeberu, ostatné do pc, nazdieľaj, externý box predaj a uvidíš, že ti to bude chodiť. časom si kúp nas aspoň na štyri disky a to bude úplne tutti-frutti riešenie :-)
axicomUmi 1000 u bluray menu?
xvydraPC je Intel i4670k. 1x3tb disk. Systém na 960gb ssd crucial. 16gb ram Kingston ddr3. ASUS GTX770-DC2OC-2GD5
RoPoStroj je dostatečně výkonný. Otázkou je tedy co to je "sem tam seká". Ještě by mohl být problém v provedení sítě/kabelu, switchi a/nebo routeru.
xvydraKáble nové z alzy. Router netgear n3800
RoPoJak máš síť zapojenou a nakonfigurovano? Neběží ti na síti 2 DHCP servery? nemáš kolizi v IP adresách?
Zkoušel jsi utorrent vypnout? On PC zatěžovst nemusí, ale může zatěžovat router mnoho stovkami spojeními. Ten pak nestíhá routovat/switch přepínat dostatečně rychle.
Na PC máš antivir, firewall? Jaké?
miro333preskenuj si pc antivírom, spybotom a inými softami, či ho náhodou nemáš začlenený do nejakého botnetu a ten ti vyťažuje stroj, keďže je stále aktívny na nete. pre inšpiráciu, aj keď sa to týka neopatchovaných nasov a nie pc - http://www.dsl.sk/article.php?article=15717
tvoja mašina neexistuje, aby jej robil problémy nejaký torrent a prehrávanie po sieti, na to má výkonu na rozdávanie.
puschpull... ať nakreslí schematicky tak jak má doma celý MMC + domácí síť zapojen !
Pak se dá začít dedukovat. Od jednoduchých problémů postupně ke složitým.
(Když něco někomu u nás ve špitále nefunguje, tak začnu:
máte to připojené k napájení?
máte to zapnuté?
svítí indikace napájení?
reaguje přístroj nějak na uživatelské volby ?
atd ...
rozhodně nezačnu měřit nebo pájet na desce řídící elektroniky abych pak zjistil, že je třeba špatný kontakt na napájecím kabelu!
xvydraVšetko nakreslim v sobotu večer. Žiaľ pracujem 16 hodín denne. Ale cez víkend len 12 hodín. Ďakujem za ochotu pomôcť mi. Vážim si to...
kakajicekMam v soucasne dobe PH A-110 a premyslim o prestupu na MEDE8ER MED 1000X3D. Mam jeden dotaz - v PH mam 2TB disk a na nem veskere filmy a serialy. Pokud se chci divat napr. na balkone na serial, v ntb se na nej pripojim (mam ho pripojeny jako sitovou jednotku) a sleduji. Jde toto i u MED 100X3D? Dekuji za odpoved.
puschpullNemám MEDE8ER MED 1000X3D
http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produkt/1969-med-1000-x3dwp/?katID=435
ale předpokládám že toto by mělo bez problémů jít. Doporučuji pro jistotu zavolat na technickou podporu Eurostar:
http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/kontakt/
swenakNedaří se mi najít možnost pořízení verze MED600X3D bez WiFi. Ta už se neprodává? Dále, možná divný dotaz, ale jaké jsou zde možnosti časovače pro vypnutí? Xtreamer Pro, který jsem doteď používal, to měl hluboko v menu a musel jsem si na univerzáním ovladači udělat makro, které mělo snad 8, nebo 10 kroků. Taky bych ocenil nějakou "ekologickou" funkci, která by chtěla zařízení vypnout třeba jednou za hodinu, pokud bych nepotvrdil, že chci pokračovat.
Další dotaz se týká přehrávání adresářů. Pamatuje si MED600X3D, kde jsem v adresáři skončil? Jde mi o přehrávání seriálů, kdy prostě koukám za sebou díly, pak ho vypnu, nebo se vypne (časovačem) a pak chci pokračovat.
Uvažuju ještě u Dune HD TV102, tam ale taky nevím, jak je to s časovačem, "ekologií" a adresáři.
Díky.
PS: Ekologie v uvozovkách je proto, že na ni kašlu, ale usínám ze zapnutým filmem (seriálem) a to mně pak v noci budí, když nezvládnu zmáčknout přes spánkem timer :-)
puschpullPoslední FW nemám nainstalován (mám tam tuším, verzi 3,04 a tam tuto volbu nemá) netuším tedy, kde přesně je "zakutána", ale odhaduji že v položce "Systém"
Nemělo by to být "hluboko" (možná na to je i nějaká "zkratka" přes dálkový ovladač, docela bych předpokládal, že ano)
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,14621.0.html
...
2. Dev: Auto Standby: added options 3,4,6,8,12 - set default to 4 hours.
...
Poslední adresář si nepamatuje (tedy nepřišel jsem na to jak by si ho pamatoval) Ale je velmi jednoduchá možnost přidat adresář k "oblíbeným" a dostaneš se tam jedním kliknutím. V samotném souboru si pamatuje kde byl film zastaven a při spuštění nabídne možnost pokračovat v místě přerušení.
Dune HD TV102 jsem měl pár dní doma a šel hodně rychle pryč. Pro mě podstatné - neuměl downmix z DTS stopy do sterea na analogový výstup. A nastavování a celý provoz na domácí síti byl hrozně nepraktický. Mohl jsem "vyletět z kůže" když jsem to nastavoval ale to je subjektivní vjem. Možná je to zdlouhavé jen na začátku (každá složka/zástupce, kterou chceš sdílet, se musela tvořit vždy komplet, včetně IP adres, přístupového jména a hesla, celé cesty a tohle všechno dělat bez klávesnice byl dost "vopruz"). :-)
swenakV 3.0.5 měla být prvně přidána funce timeru (auto standby), ale nikde jsem právě nenašel, jak to funguje a pak to ještě dle všeho upravovali. S tím adresářem jsem to myslel spíše tak, že bych chtěl vědět, kde v něm jsem skončil. Mám třeba seriál, v adresáři je 200 souborů a já skončím v půlce souboru 87. Pak bych chtěl později pokračovat presně tam, kde jsem skončil v seriálu, tedy na souboru 87 v půlce.
Díky za názor k Dune, jelikož chci opravdu něco jednoduché (jsem líný), tak to by se mi asi nechtělo. U něj se mi líbí, že má externí IRDA čidlo a tak ho můžu schovat a menu a ovládání mi přišlo jednodušší (z videa).
EDIT: Tak jsem tu 600 s WiFi objednal, bude nejlepší to zkusit na vlstní kůži :-)
swenakTak po pár hodinách mám následující poznatky:
negativní:
* ovladač nic moc, ale to se dalo čekat, vysoký zdvyh, nejasná hranice zmáčknutí, musím mířit do černého, aby reagoval
* jak s originál, tak s Logitech ovladačem se stává, že i při krátkém zmáčknutí tlačítka to zaregistruje 2 zmáčknutí (zkusím vyřešit změnou délky impulzu na Logitech ovladači)
* WOL pro Synology NAS po bootu funguje, žel, nestihne se nalogovat (složky jsou mám pod jménem / heslem) a pro napojení je potřeba přes media library otevřít zařízení
* shortcuty mají seznam jen ve formě adresářů s hvězdičkou, nejde zapnout seznam, což je nepřehledné, nejsou vidět celé názvy adresářů
* shorcuty se řadí dle toho, jak jsou zařazeny a ne dle jména
* schází mi pro navigaci v seznamu souboru pgup/pgdown (částečně nahrazeno skoky při držení šipek up/down)
* nic moc překlad CZ
* jazyk audio stopy se nedá defaultně nastavit na CZ, asi bere dle natavení menu (mám EN, protože je špatný CZ překlad)
* někdy se stane, že ač dám stop/exit a OSD zobrazí piktogram a tedy je signál přijat, tak film si jede dál a chvilku trvá, než se zastaví
* zatím se mi nepovedlo přijít na to, jak funguje auto stadby (mám 30min, ale nic se neděje)
* DIVX problém (úprava hlavičky za XVID zdá se pomáhá)
* volume, ač jsem neměl nastaven fix, funguje tak, že 0 je ticho a cokoliv jiné je stejná (asi maximální) hlasitost
* problikávání obrazovky před startem videa (dle všeho změna parametrů výstupu, ale není to příjemné)
* relativně delší start filmu
* když se vrátím na home obrazovku, tak se někdy stane, že ač je přijat signál z ovladače, kurzor se nepohne
* někdy mám pocit, že ač je signál přijat, tak se kurzor
* LED dioda power je sice "zamlžena", ale i tak je celkem výrazná, což teď v noci trošku ruší
* schází mi možnost zobrazit seznam rozkoukaných filmů (jako má Xtreamer Pro)
* dotaz na pokračování film je zbytečně dlouho po puštění filmu (Xtreamer Pro to má dřív)
* snad i problém s časem? Již jsem 3x nastavoval čas a když se podívám později, je jiný...
pozitivní:
* rychlé přesouvání po filmu
* při sledování filmu fungují čísla jako navigace po 10% délky, tedy 5=50%, 7=70% (toto jsem měl před lety na Popcornu a bylo to super)
* OSD při sledování filmu je průhledné, takže moc neruší (narozdíl od Xtreameru Pro)
* audio mi přijde vyváženější, než na Xtreamer Pro, kde se mi stávalo, že hlasité scény (výbuchy, ..) jsem musel ztišit a pak zase zvýšit hlasitost
překvapení:
* ač jsem ho měl zaplé chvilku a jen jsem se hrabal v menu, tak se docela zahřál
Vše je založeno na posledním firmware 3.0.7 30june BETA. Celkově popravdě zatím zklamání, na to, jak dlouho je na trhu a jak se na tom zdá se pracuje, tak bych čekal více. Z části je to možná i tou betou, nebo možná pak i tím, že jsem něco nenašel v nastavení a menu.
puschpullDík za postřehy! :-)
Napíšu své dojmy a zkušenosti k některým Tvým bodům.
FW mám 3.04
* ovladač -
u mě maximální spokojenost, podsvětlený s možnosí toto prosvícení vypnout či zapnout podle potřeby. Ovládání je jisté, zdvih vyhovuje. Reaguje krásně, (z křesla na přehrávač mám přímý výhled, bere ale i odraz od stěn)
* WOL
nepoužívám - nemohu se vyjádřit
* shortcuty -
souhlasím s kritikou (ale mám jen 8 oblíbených složek - to jsou ty sdílené na mém PC v podkroví, zbytek už se prokliknu k filmu který chci vidět)
* shorcuty se řadí dle toho, jak jsou zařazeny a ne dle jména
(tohle mi taky vadí)
* nic moc překlad CZ
(souhlas, ale dá se zapnout ENG)
* jazyk audio stopy se nedá defaultně nastavit -
koukám se defaultně u 95% filmů na ENG + CZ titulky, takže toto neřeším
(ale vadí mi že u titulků se automaticky nedetekuje kódování, takže občas člověk musí ručně přepnout buď na Středoevropské nebo UTF-8)
* někdy se stane, že ač dám stop/exit a OSD zobrazí piktogram a tedy je signál přijat, tak film si jede dál a chvilku trvá, než se zastaví
(tak toho jsem si nevšiml, to mi nedělá)
* zatím se mi nepovedlo přijít na to, jak funguje auto stadby (mám 30min, ale nic se neděje)
- mám FW který auto-standby nemá, tak nevím (ae o FW čekám až na finální, ne beta verzi a také až bude pár dní na netu k dispozici - neinstaluji FW jakmile vyjde!) :-)
* DIVX problém (úprava hlavičky za XVID zdá se pomáhá) -
tohle řeší ten four-CC a na PC krátká úprava hlavičky souboru. Musel jsem to za 4 měsíce použít asi 2x)
* volume, ač jsem neměl nastaven fix, funguje tak, že 0 je ticho a cokoliv jiné je stejná (asi maximální) hlasitost
volume mi funguje tak jak má (ale používám ten downmix do analogového sterea
* problikávání obrazovky před startem videa (dle všeho změna parametrů výstupu, ale není to příjemné)
s tímto jsem se také nesetkal
* relativně delší start filmu
(co je to delší?) start z HDD na PC v síti trvá cca 2 vteřiny (pokud je disk uspaný, tak to trvá samozřejmě déle)
* když se vrátím na home obrazovku, tak se někdy stane, že ač je přijat signál z ovladače, kurzor se nepohne
s tímto jsem se také nesetkal
* LED dioda power je sice "zamlžena", ale i tak je celkem výrazná, což teď v noci trošku ruší
přístroj je v obýváku, LED mě osobně nijak zvláště neruší (subjektivně ...)
* schází mi možnost zobrazit seznam rozkoukaných filmů (jako má Xtreamer Pro)
tohle bych také uvítal, ale na druhou stranu to zas tak moc nepotřebuji
* dotaz na pokračování film je zbytečně dlouho po puštění filmu (Xtreamer Pro to má dřív)
trvá to asi 1-2 vteřiny ...
* snad i problém s časem? Již jsem 3x nastavoval čas a když se podívám později, je jiný...
a tohodle jsem si u svého přístroje také nevšiml
************************************************************************************
Přístroj mi zatím maximálně vyhovuje, dělá to co od něj chci (ale jsem celkem klidný uživatel, nemám ve zvyku potřebu aby technika byla dokonalá, jen musí dělat to málo co od ní chci.)
swenakAby to nevypadalo, že je to úplně nanic, to, že jsem našel tolik negativ neznamená, že nejsou překousnutelná, ale všimnul jsem si je. Xtreamer Pro taky měl hodně much a žil jsem s ním, jen jsem si teď řekl, že když už to celé předělávám (pořídil jsem Synology a větší disky), tak by rád postoupil "generačně". Jak jsem psal, něco asi bude betou, ale některé věci (třeba 2násobné poskočení po zmáčknutí tlačítka) jsou věci, co jsem našel na jejich fóru i u jiných verzí zařízení a je to dsot nepříjemné. Dle mého je to tím, že je velmi krátká prodleva v opakování příkazu, takže člověk musí velice rychle zmáčknout a pustit tlačítko.
Možná jim napíšu na fórum, zdá sem, že jsou aktivní, což se o výrobcích Xtreamerů říct nedá, léta lžou, mažou příspěvky ve fóru a ignorují uživatele.
Uvidíme, počkám pár dnů a když tak zkusím něco další na porovnání.
puschpullTo forum výrobce doporučuji (já mám problém s psaním v angličtině - moc neumím), ale opravdu tam jsou aktivní a problémy řeší.
Mě osobně hlavní věc co mi "vadí" je to
(... že u titulků se automaticky nedetekuje kódování, takže občas člověk musí ručně přepnout buď na Středoevropské nebo UTF-8)
P.S. také jsem měl Xtreamer Pro, ale bohužel ke konci tam dost věcí přestávalo fungovat, problémy se sítí, detekce vnitřních HDD a tak když jsem téměř přišel o filmy na interních HDD (měl jsem tam 2x 2TB plné filmů), rozhodl jsem se už nikdy nepořizovat MMC s interním diskem a HDD s filmy jsem dal do svého PC v pracovně (stejně většinu doby kdy jsem doma to PC běží ...)
P.P.S. Mede8er umí spoustu věcí, které zatím stále ignoruji - ten Musicbox, Filmbox atd ... ani nevím jak se tyto featury jmenují, já tohle nepotřebuji, ale vypadá to velmi efektně ...
swenakTak to jsem dopadnul hůř, mně tam disk opravdu odešel, cca 55 seriálů a hlavně osobní videa (čekám na desku z Číny, jestli nepostačí jen vyměnit elektronika) :-) Pak jsem něco sehnal na externím HDD, kam jsem to nahrával kvůli přenosu, ale chybou beta verze OSX jsem ten HDD naformátoval (unformat mi našel cca 140tis souborů, ale bez adresářové struktury, takže jsem zvědav, jak to budu zase katalogizovat) :-) Je fakt, že Xtreamer mi blbnul taky od začátku a už tak rok jsem se chystal na změnu (dokonce jsem i zkoušel jedno MMC s Androidem, ale byla to tragedie složitá) a nakoplo mně, až když jsem opravdu o data přišel, což je ale běžné o většiny lidstva :-)
Ty funkce navíc taky nepotřebuju, měl to i Xtreamer a sice jsem se s tím chvilku hrál, tak jsem pak zjistil, že mi stačí vědět kde to najdu, jak se to jmenuje, kdy to bylo natočeno a to si dám do názvu a je to :-) Zatím mám o těch cca 1tis filmech přehled a když ne, tak to pustím a vzpomenu si :-) No a když si nevzpomenu, tak je to pro mně jako se koukat na novinku :-)))
Fórum již prolétám, ale popravdě ještě zkusím ten Dune, nebo néco obdobné a vyberu ten míň špatný a pak se tomu kusu začnu věnovat, protože teď nemám jinou možnost :-)
Jinak já zase titulky moc nepoužívám, nestíhal bych číst a většinou to pak mám jako "křoví", kde potřebuju obraz, zvuk, ale vnímám jen částečně :-)
Jinak, další věc, co jsem nenašel, je přesun na další soubor v adresáři při přehrávání. Tedy, koukám nějaký film, nebo seriál a chci na film/díl seriálu, který je před, nebo za tím, co koukám.
swenakTak jsem dnes ještě pořídil DUNE HD TV-303D a budu testovat, doufám, že si jeden vyberu :-) Zatím se mi co do ovládání a možností nastavení více líbí Dune, ač čeština je tam taky nedokonalá, někdy chyba kódování, někde není vůbec, takže dám EN. Narozdíl od MED600 si ale můžu natavit jiný jazyk pro audio, DVD menu i titulky, než je dle menu.
[ATTACH=CONFIG]27834[/ATTACH]
puschpullTak tohle srovnání mě zajímá! :-)
DUNE HD TV-303D vs Mede8er MED 600X3D (Dune HD TV102 mě opravdu zklamal, tohle už může být vyrovnanější)
Nicméně měnit už nic nebudu.
P.S. pořídils zatím přes Alza.cz s možností vrácení ?
P.P.S. Tyhle Behringery jsem měl půjčené a bratr je asi 2 roky měl a můj result byl, že tyto repro moc dobrý zvuk nemají. (Jsem jako bývalý "hifista" vysazen na stereo poslech hudby). Nakonec máme doma tři páry Audioengine.
Já mám Audioengine A2 a dcera i syn mají ve svých pokojích Audioengine A5+. Lepší malé repro k PC jsem (+/- v dané cenové třídě) neslyšel. :-)
Omlouvám se za tu "kritiku", ale ty dojmy jsou pořád ve mě.
swenakAno, beru v Alza a bral jsem obojí zánovní, což mi přijde fér. Jinak zatím nevím, jak nalistovat v Dune své Synlogy, jdu pátrat :-)
swenakDune negativa:
*Připojit NAS k Dune je opravdu, no, škoda slov. Pracovní skupinu na NASu jsem neměl "WORKGROUP", ale jinak pojmenovanou a tu Dune nevidí. Po přejmenování vidím už NAS, ale je prázdný. Takže jsem se snažil připojit síťovou složku. Po různých pokusech jsem přišel na to, že nejde namapovat "root" NASu, ale až konkrétní sdílenou složku přes SMB. Někde jsem se dočetl, že by to mohlo snad jít přes NFSa taky, že NFS je rychlejší. Takže jsem to povolil na NAS a začal laborovat, ale ne a ne se tam dostat. Nakonec jsem zjistil, že je problém v tom, že Dune jednak neumí mezery v názvech složech přes NFS (a to ani pomocí %20 zástuce) a taky, jak už to u Linuxu je, musí být název case sensitive. I tak se mi ale nepovedlo připojit root. Znamená to tedy 2 možnosti. Buď přejmenovat všechny složky na verzi bez mezer (NFS propojení) a každou přidat ručně do zdrojů pro Dune, nebo založit jednu složku třeba "media" a v ní mít dalších 10 podadresářů. Toto je tedy docela zásadní nevýhoda proti MED600, ač je to jen otázka přístupu. No a asi nejlepší bude jedna master složka, a v ní složka media (tedy master/media), protože když pak dám do favorites tu složku media (master žel nejde) a nastavím si ji po zapnutí jako výchozí, bude to fungovat tak, že po zapnutí se rovnou zobrazí senam všech adresářů s médii.
*pomalý kurzor (opakování povelu při držení tlačítka), toto ale možná vyřešení Logitech změnou "kadence"
*ovladač nešikovně rozložen a je trošku vícenáročná práce s ním, vysoký zdvyh, nepodsvícený
*pomalejší boot
*menu nastavení není cyklické, tedy se nedá dostat ze začátku na konec směrem doleva
*schází možnost přesunu na další film stejně, jako u MED
*shortcuty opět jen jako obrázek adresáře, ale alespoň je jeho název scrolován, pokud je dlouhý
*schází natavení WOL (možná funguje i tak, zatím nemůžu zkusit, protože zároveň kopíruju data z externího disku)
*Dune plastový (MED kovový), ale mám z něco solidní pocit i tak a nedrží otisky prstů...
*podobně, jako MED je výraznější dioda (u obou to jde přežít, nebo přelakovat/přelepit :-) )
*je větší, než MED600 (kvůli šachtě na 2,5" disk)
*menu je rozhozeno na více částí, MED má vše v jednom (info o médiu, časy), Dune má info samostatně, čas a posouvání samostatně
*přímo v přehrávání filmu nelze otevříz menu pro nastavení a vrátit se zpátky
*nemá seznam posledních nedokončených filmů (nemá ani MED, Xtreamer ano)
*Logitech Harmony nemá pro Dune profil, je nutné všechny funkce načíst z původního ovladače
*při přesouvání po časové ose není vidět délka filmu, jen čas, na kterém jsem a pak přírustek, o kolik se posunu
Dune pozitiva:
*rychlejší než MED (přetáčení, přeskakování, práce v menu...)
*umí stejně, jako MED, skákání po 10% úsecích dle čísla a to i při zobrazení časové osy
*má pgup/pgdown - funguje v seznamu médii a zároveň při přehrávní filmu, kde je to +-10minut
*posouvání po filmu není nutné potvrzovat, u MED ed myslím ano
*prkotina, ale u infa k přehrávanému fimu vidím datový tok min, max, avg
*šipky nahoru/dolu jsou +-1minuta firmu, vlevo/vpravo +-10 vteřin a jde kombinovat včetně +-10min pomocí pgup/pgdown
*jak už jsem psal, bez ohledu na jazyk menu, tak výchozí audio i titulky si umím nastavit dle potřeby
*příkaz z ovladače nerozbliká diodu na Dune (neruší to, zároveň ale nevíte, jestli byl přijat)
*nevím, jestli je to možné, ale obraz mi přijde lepší, ale možná to je jen nastavením
*více (nevím, nakolik užitečných) natavení obrazu, synchronizace a podobně
*lepší možnosti přepínání titulků a audio stopy
*asi otázka potřeb, ale má možnost interního HDD 2.5" a pak to jde použít jako externí HDD s USB3.0 a na rozdíl od Xtreameru není nutnost ho použít (Xtreamer nefunguje bez interního, ač třeba poškozeného disku)
*má více různých aplikací, jdou doinstalovat, třeba prohlížeč mi přišel lepší, vše čitelnější...
*lepší seznam souborů, přehledněší, čitelnější, větší fonty
*vyhrazené tlačítko na návrat do hlavního menu, do natavení taky...
*v menu mám pořád k dispozici čas, teplotu venku a piktogram, že právě prší :-)
*ovladač není nutné mířit přímo, ale určitý úhel zvládne
*doplňkové externí infra čidlo, je tedy možné Dune schovat někam dál a k TV připojit čidlo (čidlo je o citlivější a není nutné tak na něj mířit)
*disk se vkládá přes šuplík a snad dokonce za jízdy, pokud jsem dobře četl...
*míň se hřeje, asi díky velikosti a i tomu, že je nahoře perforován....není tedy vhodné na něj něco pokládat...ze spodu je ale docela horký
*Čelní strana vypadá čistěji, než u MED
*nezůstávájí otisky na plastu (má strukturu), což je ale asi jedno :-)
*1x USB na boku s SD slotem a druhý USB vzadu (vhodnější pro dlouhodobé připojení)
*machanický vypínač napájení (u MED600 se musí vytáhnout konektor)
*více koncovek pro napaječ (asi UK a US)
*menu je při videu průhledné
*Update probíha v menu a dokonce automaticky, jde natavit, jestli chcete používat i bety, nebo ne. Vše probíhá pohodně z křesla/postele bez nutnosti dávat něco na flash.
*lepší psaní na virtuální klávesnici
*nemám ověřeno, ale dle všeho je možne používat dodatečné uživatelské patche, které upraví vlastnosti systému
*docela si umí nacachovat data, odpojil jsem ho od sítě a ještě tak 30vteřin hrál, pak se zastavil a vrátil do menu
Dune ostatní:
Má časovač vypnutí obdobný, jako MED600, ale zatím nevím, jak to pracuje a jestli vůbec :-)
Tak zatím asi tolik. Za mně jednoznačně Dune, ač tedy to s tou prací se složkami je prasárna, kterou alespoň vynahradí nastavení výchozí složky po zapnutí, což ve výsledku vše urychlí. Jen to bude trošku složitější při práci s NASem mimo Dune, ale to není tak časté a možná to v NASu půjde vyřešit shortcuty (ověřím později), resp. symbolickými odkazy.
Je otázka, jestli Dune HD TV-102 není stejný, nebo podobný, ale menší a levnější díky absenci HDD, ale asi tam bude více omezení. Původně jsem chtěl něco malé a bez interního úložiště, ale měním názor, protože do něj dám nějaký disk a budu to mít jako zálohu některých dat z NASu. Zároveň, třeba, když pojedete na dovolenou, nebo chatu, nebo třeba na návštěvu, kde chcete ukázat videa a fotky z dovolené, tak není nutné tahat NAS, ale jen Dune.
Jinak to berte vše tak nějak s rezervou, jednak na obojím mám poslední beta verze a hlavně, je to takové rychlá směsice postřehů, kdy se může plést, protože jsem ještě "nenasál" všechny informace a princip práce s každým ze zařízení.
EDIT: To s tím NASem a sílením ještě pořádně ověřím, možná je ještě nějaká šance na sdílení root adresáře pomocí zadání takové komplikovanější NFS URL v cestě.
puschpullJen pro mě: umí DUNE HD TV-303D downmix DTS stopy do analogového sterea? :-) (Dune 102 to neuměl)
Bez tohoto se prostě neobejdu.
swenakJak to zjistím? :-)
puschpullNa AV out nastavit v menu analogový signál, zapojit kabel (jack 3,5 mm / 2x cinch (stereo))
http://www.ixbt.com/multimedia/dune-hd-tv-303d/back-b.jpg
Zapojit do zesilovače na stereo vstup a pustit nějaký film s DTS stopou (ne s AC3 či MP3 stopou)
a pak poslechnout zda z beden jde zvuk či ticho
swenakMáš takový film? Stáhnu a zkusíme :-)
puschpulltakových filmů mám asi tak 90% ze všech HD filmů
většina MKV filmů má nějakou DTS stopu
swenakJinak, zkoušel jsem na obou JellyFish demo z NASu (mám gigový router i NAS). MED600X3D zvládal 70Mbps a i to se myslím při jednom z pokusů seknul. Dune HD TV-303D bez problémů 120Mbps. A obraz mi opravdu přijde na Dune lepší.
puschpullad JellyFish: můj zvládá na síti 90 Mbps, na 100 Mbps se již objevuje malé cukání ...
P.S. já také šel nejdřív po Dune (teoreticky by mi měl vyhovovat, ale jakmile byl doma na testování tak zase rychle šel pryč!) Nerad poslouchám u filmů ticho a nemíním pořizovat jinou sestavu než v obýváku ten můj Pioneer zesilovač cca 2x 120 W Sinus a repro Dali-850 ...
swenakTak s tím Jelly na MED nevím, možná otázka typu připojení na NAS. No, každopadně, mám tady Avatara, ten má DTS HD MA. Analog na výstupu nastavit nejde, ale ať je to jak chce, audio mi přes ten kabel v bednách hraje :-) Dokonce dík za to, protože na Xtreameru jsem z nějakého důvodu, ač už nevím jakého, měl audio tak, že šlo přes HDMI do TV a z TV přes 3,5jack do Behringerů. Takhle to mám napřímo, ač to asi nahradím optikou :-) Jo, možná to bylo proto, že jsem tehdy jestě koukal i běžné TV vysílání, ale to jsem před 2mi lety zrušil a koukám jen co stáhnu a něco online z netu :-)
swenakPřidal jsem ještě pár maličkostí k Dune a upravil jsem to. Bude to trošku práce, ale myslím, že pro mně je to mnohem lepší volba, takže u něj zůstanu a když tak budu prudit výrobce, aby se s tím popral a upravil ho k obrazu mému :-)
puschpullswenak: díky moc za zajímavé srovnání a množství postřehů. Já samozřejmě zůstanu u svého přehrávače z důvodů níže uvedených, ale Dune je rozhodně kvalitní volba. :-)
V nějakém threadu o Dune přehrávačích pokračuj se svými novými zkušenostmi.
swenakJj, už to tady nebudu "za..rat" :-) Každopádně přeju hodně spokojenosti s MEDkem :-)
dusan.bAhoj,
pořídil jsem si čerstvě 800X3D a musím říct, že jsem z něj celkem rozpačitý.
Předtím jsem měl (jak koukám jako mnoho dalších) Xtreamer Pro a dokud se neodporoučel do křemíkového nebe (a servis mi neřekl, že díly nejsou), tak jsem byl až na pár (no možná trochu víc) much spokojený.
Nevím jestli mám stíhu, ale u Mede8eru mi přijde pocitově horší obraz, takový mdlý, což by na mé 165 cm plazmě být nemuselo :-(
Zkoušel jsem si hrát s nastavením (ne, že by jich měl extra moc) a furt mi přijde, že to není ono.
Některé filmy se celkem sekaj, Oceanic v poho, tak to taky moc nechápu. Přehrávám z interního disku.
Co mi asi vadí nejvíc - ve chvíli, kdy se na obrazovce objeví scéna s velkým podílem bílé barvy, začne televize jemně "bzučet".
Pokud přehrávám z jiného zdroje (PC, SD karta) tak se to neprojevuje.
Nevíte čím by to mohlo být?
Přiznám se, že jsem po Xtreameru čekal větší posun, teď mám dilema jestli ho nevrátit a nezkusit Dune nebo Popcorn...
vivid.sk[QUOTE=dusan.b;492862]Nevíte čím by to mohlo být?[/QUOTE]
Je to tym, ze mas PDP. Napoj si
na rovnaky HDMI vstup
* iny zdroj bielej (napriklad PC) a over si, ze to je tak.
*preco na rovnaky vstup? lebo kazdy moze byt inak nastaveny, co moze vo vysledku robit rozdiel.
RoPoTo, ze ti "bila bzuci" muze byt zpusobeno tim, ze mas na danem HDMI jinak nastaveny jas (vyssi jas apod.) a celkove jinak nastavene parametry obrazu nez z jinych vstupu TV. Zdroj TV je pak vice zatizen a zalezi kus od kusu TV jak dobre je zdroj povedeny. MMC je v tom "nevinne".
dusan.bDíky za radu,
zkusím pustit bílou stránku na plný jas z noťasu a pro jistotu přepojit MMC i do jiného HDMI.
Uvidím, co se stane.
Jo, a taky nevím co je PDP, Google mi nabídl pouze Programmed Data Processor nebo Peoples Democratic Party :-D
Když už jsou tady zkušení - nevíte, jestli lze posunovat obraz vertikálně/horizontálně?
Celkem jsem byl zvyklý posunout si obraz k horní hraně a do zvětšeného černého pruhu si pustit titulky...
miro333PDP je plazma - plasma display panel či tak nejako...
dusan.b[QUOTE=miro333;492924]PDP je plazma - plasma display panel[/QUOTE]
Tak první dva jsem tipoval, ale panel mě nenapadl...:-(
FeoQMám otázku, pre iných asi zvláštnu, ale ja by som rád na ňu dostal odpoveď.
Dokáže MEDE8ER prehrať video zrýchlene (1,5x, 2x) tak, aby boli počas zrýchleného prehrávania zobrazené titulky?
vivid.skOT: chces vidiet za rovnaky cas dva filmy? :)
FeoQ[QUOTE=vivid.sk;494700]OT: chces vidiet za rovnaky cas dva filmy? :)[/QUOTE]
Vlastne áno. :-)
Často nezáživné pasáže vo filmoch a seriáloch sledujem zrýchlene.
RoPoAle film je film jako celek. To se pak koukej na výstřižky např. na Youtube, když chceš koukat jen na něco z celého filmu :-E
FeoQ[QUOTE=RoPo;494715]Ale film je film jako celek. To se pak koukej na výstřižky např. na Youtube, když chceš koukat jen na něco z celého filmu :-E[/QUOTE]
Seriálov je veľa a času býva málo. A film/seriál sledujem celý, zrýchľujem si len niektoré pasáže. Pozerám to bežne cez VLC player v PC, kde sa dá regulovať rýchlosť videa (aj mierne napr. 1,1x, 1,2x... atď), pričom počuť aj zvuk, aj sú viditeľné a čitateľné titulky. Ak to raz skúsiš, je to veľmi nákazlivé.
Takže ďakujem za názor. :-)
Škoda, že sa neozval niekto, kto toto MMC vlastní a teda mi dá na moju otázku relevantnú odpoveď.
karidnal_emiliusJa to doma vyskusam a potom napisem.
karidnal_emiliusPri zrychlenom prehravani titulky nepremietaju. Med600x3d.
FeoQ[QUOTE=karidnal_emilius;494741]Pri zrychlenom prehravani titulky nepremietaju. Med600x3d.[/QUOTE]
Ďakujem za odpoveď. Presne o Mede8er MED 600X3D mi išlo.
Škoda. Ale aj tak o ňom uvažujem.
svito1982Neviete v čom by mohol byť problém, že mi nechce zobrať 1TB disk /interný/, keď dám info o HDD tak sú tam len 0. Disk, ktorý mi neberie mi tam predtým fungoval, no prehrávač bol v oprave a ako sa vrátil tak už disk v ňom nefunguje. V servise menili celú dosku.
A 2,5" disk funguje neviem čím to môže byť. Verziu softvéru tam mám 3.0.7.
A ešte tak pomimo nevie niekto ako by sa dal vypnúť zvuk pri HDMI, nikde som to nenašiel a na iných zariadeniach to ide keďže je možnosť prepojenie aj cez optiku.
swenak[QUOTE=puschpull;492291]
* DIVX problém (úprava hlavičky za XVID zdá se pomáhá) -
tohle řeší ten four-CC a na PC krátká úprava hlavičky souboru. Musel jsem to za 4 měsíce použít asi 2x)
[/QUOTE]
Problém mám i s DuneHD. Používám na to Visual AVI FourCC Changer ( http://sourceforge.net/projects/vsfccchanger/ ). Má to halvně GUI, což pro mnohé zjednoduší úpravu. Musel jsem takhle upravit kolem snad přes 500 souborů :-)
deusexcau uvazuji o koupi MED 600X3D a chtel bych se zeptat jestli prehrava i mkv 3d nebo jen blu ray iso 3d . A jestli umi prehrat i dts hd master v kontejneru mkv . Jo a jeste bych se chtel zeptat zda podporuje 4 tb externi disk nebo jen 2 tb .
karidnal_emiliusPrehrava 3d iso, aj mkv, teda remux. Dts hd master prehra tiez. O diskoch neviem, nepouzivam.
puschpullKe 3D nemohu říci (mám doma cca 1/2 roku Mede8er MED 600X3D) k přehrávači naprosto nic. 3D dosud i nadále jde mimo mé zájmy. Ale asi to umí ... když to má v názvu
deusexJe to dobrej prehravac hobita co ma 47 gb otevre za 2 vteriny 3d vyborny prehrava v pohode mkv kontejner v dts hd master a dokonce podporuje 4 tb disk .Jinak chtel bych se na neco zeptat co je to hdmi passthrough je to v nastaveni u zkuku ....
MaXi777Zdravím, asi tyzden som majitelom Mede8er MED 800X3D. S MMC nemam moc skusenosti, diskusiu som prebehol celu, nieco som pochopil, nieco si budem muset este nastudovat.
Momentalne vyberam neaky vhodny iterny HDD, a chcel by som vediet aky by ste odporucali vy? Rozmyslal som o neakom 3-4TB.
Mohol by byt Western Digital 3TB, 3,5", 7200RPM, SATAIII, 64MB, WD30EFRX, edicia RED??? Dalsia otazka co sa tyka disku, treba ho naformatovat v MMC?
Na tom internom disku chcem mat filmy, serialy a hudbu, ktoru budem prevazne prehravat na TV. Vacsina z Vas ma toto vyriesene cez centralny NAS, s tym ze mu to prehrava MMC cez siet z tohto NASu. Ja NAS nemam kde umiestnit, preto som to riesil takto. Na PC som cely den v praci, preto som rad, ze to doma nemusim zapinat.
Cize moje dalsie otazky su:
1. Kedze je MMC pripojene v sieti, mozem subory na internom disku MMC menit z PC??? Nahravat, mazat, editovat, ...???
2. Ake musim mat nastavenie na MMC co sa tyka domacej siete? (vsetko prepojene cez kabel, nic cez wifi)
3. A naopak ako musim mat nastavene zdielanie v PC aby som vedel prehravat subory z PC na MMC?
4. Ako je to s vyuzivanim Bitorrent? Pripadne nastavenie stahovania z torrentov?
Niektore otazky su zakladne, ale popravde, jedna vec je ako si to ja predstavujem ze by to malo fungovat, a druha ako to v skutocnosti funguje.
Vopred dakujem za cenne rady.
RoPoRED edice se do MMC vůbec nehodí (i kdyby měl "funkci" NASu). Má jiný firmware, vhodnější do úložišť než do MMC/PC apod.
Dej si do něj nějaký "green" disk s cca 5400-5900 ot./min. Bude tišší, méně hřát a s nižší spotřebou.
Disk formátuj v MMC. Stejně jej nebudeš vytahovat.
ad:
1) - pokud disk v MMC zpřístupníš po síti, tak můžeš
2) - lze kombinovat, pokud máš LAN a wifi v jedné podsíti tak uvidíš MMC na LAN i na wifi (mobil, tablet, ntb, atd..)
3) - nasdílej si složku/disk v PC pro přístup z MMC
4) - záleží na BT klientovi v MMC
MaXi777OK, dik za rychlu odpoved. Takze pozrem neaky ten "green" disk.
Co sa tyka celkovej kapacity, nebude problem ak tam vopcham neaky 4TB disk? Nebude mat s tym MMC problem? (sice pisu ze podporuje do 4TB, ale skor by ma zaujimal nazor niekoho, kto s tym ma realne skusenosti.)
Takze nie je potrebny 7200 ot./min disk?
RoPo7200 ot./min. disk opravdu do MMC není potřeba.
Denco133Ahoj, mal by som na Vas profikov otazku :) Prehra MED 600x3d cez USB (z externeho hdd 3.5) subor s bitrate vacsim ako 30mbs? Kedze USB 2.0 ma limit rychlosti okolo tohoto cisla. Oplati sa priplatit za Med 800x3d? (kedze maju rovnaky procesor) Pripadne oplati sa kupit radsej Dune 303hd, ma lepsi obraz? - na zahranicnych forach celkom chvalia tie mede8ery.
Predom dakujem :)
RoPoUSB 2.0 v rezimu hi-speed ma limit vcetne ridicich signalu a rezervy cca. 480 Mbps. Realne cca 25-38 MB/s v zalezitosti na HW kvalite radice USB a ovladacich. V rezimu full-speed je limit 12Mbps. Takze 30mbps v rezimu hi-speed zvladne "levou zadni". Mimojine, nepopletl jsi si jednotky?
Denco133Zasa som mudrejsi, diki :)
miro333m ako predpona mili- (tisícina), tých 30mbs zvládne aj telegraf :-)
RoPoAle telegraf nepoužíval ani mili, ale jestli si dobře vzpomínám z dálnopisů (moderní telegraf), tak byla jednotka znaky/sekundu. :-E
lekoahoj,
umiera mi xtreamer pro, z nejakeho dovodu prestal vidiet disk, potom ked ho videl nevie na neho zapisovat, v pc sa ten disk zda v pohode, ale xtreamer robi drahoty. Kupil som novy a zjavne ma problem aj s tym. No ale k veci. Potrebujem mmc s diskom kedze obcas ho prenasam napr. beriem na dovolenku pre decka. Rozmyslam nad Mede8er MED 800X3D s tym, ze do neho strcim 2T disk co som kupil do xtreameru pro. Ale docital som sa na nete, ze Mede8er MED 800X3D nevie kopirovat z USB na disk a naopak, t.j. to co xtremaer pro zvladal. Je to pravda ?
Naozaj MED 800X3D nedokaze prekopirovat subor z usb na disk ?
dik
swenakDle všeho u Xtreamer odchází zdroj. Někde tady na fóru to je. Měl jsem stejný problém, ale nechtělo se mi to řešit a chtěl jsem novější a modernější MMC a popravdě, zjišťuju, že Etreamer nebyl tak špatný, neměl problém s DivX, některé věci měl lépe řešeny. Doporučuju se podívat na ten zdroj.
lekoxtreamer pro mi uplne vyhovuje ja pozeram filmy nic ine nepotrebujem, jedine teda to, aby sa pre prenasanie do toho dal strcit disk.
Za posledne roky to prehralo vsetko co som chcel.
Bohuzial ten xtreamer teraz blbne a novy uz nekupim. Mam ho cca 4-5 rokov kupoval som ho ako novinku a bol som presvedceny, ze uz je davno prekonany a na trhu bude nieco super. Nesledoval som to.
Nenapadlo ma, ze je situacia skoro na vlas rovnaka ako ked som ho kupoval, t.j. napriek obrovskemu mnozstvu ludi ktori pouzivaju MMC je na trhu v podstate totalne nedotiahnuty hw+sw ponuka horsia ako 5 rokov dozadu. Jedna znacka horsia ako druha, no kto by to bol povedal, ze sa to za 4 roky nikam neposunie ;( a bude sa tu stale zapasit s rovnakymi chybami.
RoPoTen pohled na vyvoj trhu je podle me trochu zkresleny. Pred 4-5 lety byly standardem urcite formaty. Ty dnes MMC zvladaji dobre. Problem je, ze formaty a vse okolo se posunuly jinam. Stare formaty aktualni MMC zvladaji celkem s prehledem, ale nove formaty jim delaji podobne problemy jako pred 4-5 lety tehdy dominantnim formatum. Vyvoj takto stale "chodi" dokola.
lekotak ja netvrdim, ze nemas pravdu, ale problem nevidim v tom ze by nezvladali nejake formaty. Za 5 rokov mi snad ten xtreamer neprehral cca 2 nejake divne formaty, a chyba nebola v nom. Prekvapuje ma, ze nic lepsie ako xtreamer som na trhu nenasiel, vsetko su to len rozne podobne krabicky ktore dokazu +- to iste, ale nejake vyraznejsie posunutie za tu dobu nevidim. Ako clovek co to ma hlavne na pozeranie filmov a serialov som si nevsimol, ze by moj extreamer nejak nestihal. Keby sa nepokazil, nemam dovod menit. Ani cena nesla dole. Z mojeho pohladu ci kupim dune alebo MED zaplatim o 1/3 viacej ako som pred rokmi dal za xtreamer, ale nedostanem na viac nic co som mal doteraz. A to je veru smutne.
swenakSouhlasím s leko. No a taky, nových formátů moc není a hlavně. Xtreamer neměl problém s DivX, který je tady hodně dlouho. Dodnes se potkávám s tím, že soubory, co mám stažené a který každý jeden šel v Xtreamer přehrát, mi nepřehraje Dune HD a ani MED800 mi je nepřehrál. Oba totiž neumí DivX. Dune někdy nezvádá ani jiné (MED nevím, ten jsem brzo vrátil). Ale to asi není vhodné řešit tady :-)
lekoale zakecal som vlastnu otazku, takze este raz:
Mede8er MED 800X3D, resp. 1000 nevie kopirovat z usb na hdd a opacne ?
ps: fakt ako xtreamer pro ma stal cca 135 euro, dnes ked kupim za cca 180 nieco podobne a nebude to vediet ani kopirovat usb na hdd tak to je teda posun, ale neviem kam teda ;)
karidnal_emiliusTak to vypada, ze nam v novom fw umoznili vyhladavat titulky kdekolvek na ulozisku pocas prehravania filmu, musim to zajtra vyskusat :)
puschpullta V3.0.7 je v BETA verzích už od května
Beta verze do přehrávače nedávám ...
karidnal_emiliusAno, ale z mojej strany tolko ocakavanu funkciu tam dali az 4. decembra
karidnal_emiliusFungujeeeee
puschpullNová beta verze:
V3.0.7 - 11Dec2014 BETA -X3D Series - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X3
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,15516.0.html
a diskuse k této verzi:
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,15517.0.html
supforZdravím,- uvažuji o koupi MED1000X3D.Omlouvám se,pokud už toto zde zaznělo,ale mám dotazy:
1.Je nutností mít interní disk?Pokud ne,tak se dá z netu stahovat přímo na exter.disk v USB?
2.Hlavně budu přehrávat (filmy nahrané v PC) pomocí exter.HDD (3.0).Bude to možno napojit na Meder přes USB 3.0?
3.Film je přehráván přímo z toho exter.HDD (jede plynule ?),nebo to funguje tak,že se zkopíruje na inter.HDD a z toho pak se přehrává? Děkuji za vysvětlení
KamilZAd 1) Není, je to jedno
Ad 2) Ne, USB Host to má 2.0. Takže to připojíš, ale v režimu 2.0 (což nevadí, USB 3.0 je datově zpětně kompatibilní a přenosová rychlost 2.0 není pro přehrávání problém). Budeš zřejmě potřebovat externí napájení toho disku.
Ad 3) Na interní HDD se fakt nekopíruje :D
romororPozdravujem.
Som novým uživatelom MEDE8ER MED 1000X3D a potrebujem poradiť ohladom prehravania 3D obrazu.
MEDE8ER MED 1000X3D mam prepojený s projektorom optoma 141X ktorý vie spracovať 3D signal,problem je v tom že ked prehravam obraz z iso suborov niečo ide v 3D a niečo nie prehravač nevie detekovať 3D vysielanie .
V prehravači mám Firmware V3.0.7 - 13Dec2014 BETA ale skušal som aj starši. Skúšal som pripojiť MEDE8ER k 3D lcd aby som vylučil problem v projektore.
iso subor ktorý chcem prehrať a nejde v 3D je určite v poriadku vyskušane na inšom zariadení.
Dík za každu dobrú radu.
KamilZA je to FULL 3D BD ISO v FramePacked? Není to jen ISO obraz nějakého SBS?
romororUrčite je to FULL 3D BD ISO v FramePacked odskušané na prehravači Pioneer BDP-450 3D ktorý prehrava subory iso s usb.
karidnal_emiliusSkus to este z toho iso suboru vybrat odtial s mkv merge, teda len tu mvc stopu a potrebne audio.
staniZdravím.
Potřeboval bych poradit. Dlouho jsem sem nechodil (nebylo potřeba), mám 6,5 r. starou Philips 42PFL9603 (stále maká velmi dobře), WD TV Live HD Media Player a Onkyo HT-R538.
A už bude čas upgradovat. TV asi až Panasonic vyřeší problém s automatickým formátem obrazu, Onkyo není třeba měnit.
Přehrávač - rozhoduji se mezi
MEDE8ER MED 600 X3D/WP
a
DUNE HD TV-303D
.
Přehrávám téměř výhradně filmy z HDD (95%).
Moje priority a co mě zajímá:
- přehrávání 3D filmů (ty co jdou běžně stáhnout z internetu) - nevyznám se v tom, prý jsou různé formáty (např. 3D ISO, 3D rip ve Full SBS?)
- aby stejně jako u WD, byly filmy ve složkách řazeny abecedně dle názvu (složky)
-
Dolby True HD
a
DTS HD Master Audio
-
dobrý obraz
(minimálně jako u toho WD)
- žádné kousání, sekání obrazu - stejně jako u toho WD
předem dík :-)
puschpullNový FW:
V4.0.0 - 2Jan2015 -X3D Series - - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X3
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,15654.0.html
karidnal_emiliusTak som ho nahodil, nech tam nemam betu. Zatial vsetko ok. Kedze uz tam konecne dali moznost browsovat za titulkami, da sa tato krabicka povazovat za hotova 😉
puschpulljá se zatím neodvážil
mám tam tuším ještě 3.06 (možná dokonce 3.04)
v diskusích se mi zdálo u vývoje 3.07 ještě mnoho chyb avizovaných těmi co ty bety zkoušejí
Denco133Mám 4.0 a som spokojný, nepadá nemrzne, na 3.07 mi krabica zamrzla len raz.
NostradaamusZdravím,
Som čerstvým majiteľom Mere8er MED 600x3D. Mašinka sa mi zdá dosť šikovná a každým dňom prichádzam na nové a funkcie tohto zariadenia :-). Chcel som sa spýtať, či niekto nemá skúsenosti z ovládaním BT client-u pomocou vzdialeného prístupu (mimo domácej siete). Chcel by som napríklad z PC v práci dať doma stiahnuť nieco na večer a rád by som to spravil bez toho aby som sa musel cez TeamViewer napojiť doma na noťas a tak na BT clienta (takto mi to funguje momentálne).
Za reakcie vopred diky :-)
l0th4rAhoj take se pridavam, med 600x3d jsem zakoupil a musim rici, ze jsem spokojen,bezi podle mych predstav.
Mam jen otazku,zda nekdo nema zkusennosti s YamJ, jde aby si popisek vzal napr. z CSFD informace?
lexxZdravím,
mám dve otázky na ktoré som nenašiel odpoveď:
1. Dá sa prehrať 3D film side by side alebo up and down vo fomáte 2D na obyčajnom TV? Teda či to má obdobnú funkciu ako KMplayer že tie ti dva obrazy spojí do jedného ako normálny obraz?
2. Je možné pripojiť externý DAC cez USB vstup? Nie cez optiku ale obdobne ako pri PC, kde pripojený DAC funguje ako externá zvuková karta.
Vďaka za prípadné odpovede.
vivid.sk[QUOTE=lexx;509398] že tie ti dva obrazy spojí do jedného ako normálny obraz?
[/QUOTE]
- Ziadny player nespaja obrazy do jedneho, ale pouzije pre projekciu len obraz pre jedno oko. (t.j. jednu polovicu povodneho screenu).
RoPo[QUOTE=lexx;509398]
2. Je možné pripojiť externý DAC cez USB vstup? Nie cez optiku ale obdobne ako pri PC, kde pripojený DAC funguje ako externá zvuková karta.
Vďaka za prípadné odpovede.[/QUOTE]
Nelze. Smysl?
lexxto vivid.sk: ano máš pravdu, zobrazuje sa len pre jedno oko, takže ma vlastne zaujíma táto možnosť, dokáže to?, je to bežná vlastnosť MMC?
to RoPo: zmysel je trocha vylepšiť kvalitu zvuku, čisto len audio (pesničky)-FLAC formát. Ak by sa dal pripojiť externý DAC cez USB [taký mam ja, preto sa pýtam:)] ale aj cez optiku či koax, je to základ pre high-end audio reťazec, ktorého kvalitu obmedzuje len hrúbka tvojej peňaženky.
a vlastne ešte jedna dôležitá otázka: čo 4K resp. UHD? a kódovanie HEVC? v súčasnosti už asi nemá zmysel kupovať stroj bez tejto podpory, i keď materiálu je stále málo.....stačil by len nový firmware? i ked cez HDMI 1.4 to asi nepojde....
RoPoFLAC - z TV? Chápal bych např. z MMC či podobně, ale z TV???
Na USB žádný DAC nepřipojíš. Dovolím si tvrdit, že toto žádná TV nenabízí. Důvodů je mnoho proč ne.
Ohledně 4K, HDMI 2.0, HEVC je tady toho popsáno také. Prohledej.
lexxto RoPo: asi som sa zle vyjadril, zbierku hudby vo formáte FLAC, uloženú na NASe alebo inom disku, chcem prehrávať cez MMC z dôvodu jednoduchosti obsluhy, prehľadnosti, všetko na jedno mieste atd... ale kvalita zvuku na analógovom výstupe z hociakého MMC je pravdupovediac biedna. Preto chcem pripojiť externý DAC (už len toto Ti zvýši kvalitu zvuku na iný level https://www.alza.sk/fiio-d07-d507658.htm) a potom klasika zosilovač a reproduktory
RoPoMMC nemá optický výstup? To je přeci lepší než další převodník v cestě.
lexxIste, niektoré majú, niektoré nie...to by nebol až taký problém. Keďže ja osobne mám DAC len s USB vstupom preto sa pýtam na praktické skúsenosti
RoPo[QUOTE=lexx;509477]preto sa pýtam na praktické skúsenosti [/QUOTE]
Žádné se nedozvíš, protože TV na USB má ovladače
jen
pro:
- mass storage
- některé TV mají ovladače a podporu na určitý omezený rozsah Web kamer
petisonTak jsem si také pořídil Mede8er MED600X3D-WP.Zatím se s ním seznamuji.První dojmy jsou vesměs pozitivní.Mám vcelku kvalitní zvukovou aparaturu ,tak jsem byl zvědaví na zvuk a ten je perfektní.Obraz také není co vytknout.Mám trochu problém s připojením do sítě.V tom jsem celkem začátečník .Mám sdílenou složku v počítači a nastaveno sdílení bez hesla.V přehrávači jsem připojený přes wifi a složka se tam ukáže,ale když na ni kliknu ,tak to po mě chce heslo.To první nevím ,zadal jsem název počítače a to druhé jsem zadal heslo domácí skupiny.Ale nepustí mne to.To první heslo nevím ,počítač mám nastaven bez hesla.Jediné negativum mám k tomu ,že se krabička celkem zahřívá.Na internetu psal jeden majitel,že se mu přehříval a každých 30 minut zasekl,tak ho vrátil.Jaké s tím máte zkušenosti?Já to zatím nemám otestované.Zasekl se mi při přehrávání rádia ,když rádio hrálo a já kliknul na jinou stanici.To jsem tam měl původní starý firmware z roku 2012. Dal jsem tam V 4.0.0.Tak jdu testovat .
edit: ještě doplním složka users-veřejné na disku C ,na ní se dostanu bez problému ,ale mám v pc ještě druhý disk D a na něm jsem povolil ke sdílení jednu složku s filmy ,na kterou to chce po mě heslo.
puschpullpetison: přehrávač mám cca rok, firmware tam mám (myslím) verzi 3.0.5 - jelikož mi funguje vše co potřebuji tak novější verze zatím nedávám. Vždy je určité riziko, že by mi tam něco přestalo chodit, to mi nikdo nevymluví.
Přehrávám filmy (hudbu, fotky) výhradně přes domácí síť ze sdílených složek hlavního PC. Mám natažen kabel, takže wifi u tohoto MMC nepoužívám, jen 1Gb ethernet. Na sdílených složkách s filmy v PC mám nastaven přístup pro "Everyone" na čtení. K PC se přihlašuji heslem. Na namapované složky s filmy mám v Mede8er vytvořeny zástupce "Shortcuts". Všechna PC v domácí síti mají W7-64bit Ultimate, na jednom je W8-64bit
Přehrávač se mi hřeje přiměřeně. Nic hrozného ani po mnohahodinovém provoze.
Přehrávač používáme v obýváku téměř každý den. Zapnu, najdu v dané složce film/seriál co chceme zkouknout a koukáme. Nanejvýš nastavím kódování titulků (buď W-1250, nebo utf-8). To jediné mi vadí, že přehrávač sám nedetekuje správné kódování znakové sady u titulkového souboru.
petisonTak mám již vyřešeno připojení do sítě.S čím mě toto MMC příjemně překvapilo je zvukový projev ve filmech.Mám totiž ještě ASUS Media player O!PLAY MINI a u něj byl zvuk např. při akčních scénách hodně nahlas a bylo to dost rušivé.Při běžné mluvě zase potichu.Byli tam velké výkyvy .Pokud to člověk poslouchá přes kvalitní HI-FI ,tak je to dost znát.Zato u Mede8eru je zvuk perfektně vyvážený.Celkově jsem spokojený.
chromosHodnotit velkou dynamiku jako nedostatek, zvlášť "Pokud to člověk poslouchá přes kvalitní HI-FI". No nevím, teda...
vivid.sk[QUOTE=petison;509887]Zato u Mede8eru je zvuk perfektně vyvážený[/QUOTE]
Cize robi nejaku zvukovu kompresiu (co nieje rozhodne v poriadku, pokial si si to explicitne nenastavil v nastaveniach).
P.S. chromos ma predbehol a pomeroval to pravym menom :)
petisonMě to tak vyhovuje víc.Kvalita zvuku je jinak perfektní.Bylo to prostě rušivé.Akční scény byli příliš nahlas,musel jsem ztlumovat zvuk.Vadilo to i jiným přítomným divákům. Ted mi to vyhovuje.Zvuk je perfektní.Naprosto detailní ,vyvážený a čistý.
vivid.skAky mas audio retazec (presnejsie audio vystup z MMC je prenasany akym sposobom?)
miro333aktivovaný nočný režim?
petisonZvuk je veden analogově přes cinch do zesilovače DENON PMA-720AE. Noční režim nemám.
vivid.skV tom pripade sa o dekodovanie stara naozaj MMC a moze inak pracovat s metadatami (ako DRC). Pokial sa vsak toto deje, malo by byt na uzivatelovi, nech si sposob aplikovania DRC zvoli sam (niekomu vyhovuje zachovanie takej dynamiky, aku navrhli tvorcovia zvuku, niekto preferuje "kompresor" a zvuk bez rozdielu hlasitosti).
puschpullpetison to asi používá jako já. Stereo cinch výstup. Tedy pro zvuk (v našem případě) klíčová vlastnost "Downmix" do sterea. To má Mede8er opravdu dobré. Například já používám pro filmy starý výkonný zesilovač Pioneer (má sinusový výkon na 8 ohmech nějakých 120W na kanál) a velké stereo reproduktory Dali-850. Pro lidi kteří neprahnou po digitálním vícekanálovém zvuku je tohle řešení velmi dobré. Navíc sestava hraje lépe než mnohá zvuková "šidítka" v kategorii 20-30 tisíc (sestava reproduktorů, subwoofer a a AV zesilovač či receiver)
NostradaamusZdravim,
Mal by som zaujem dostat zo svojho MED600 avizovany 7.1 zvuk. Chcel som sa spytat akym sposobom by som to mal napojit do zosilovaca, ktory 7.1 spracuje. Med600 ma opticky zvukovy vystup, ale maloktory zosilovac tento vstup ma. Predpokladam, ze HDMI tento zvuk prenesie, ale HDMI pouzivam na pripojenie k tv a predpokladam, ze tv tento signal automaticky koduje na stereo, cize audio vystup z tv bude uz len 2 kanaly.
Ma s tymto niekto skusenosti, pripadne ako to mate doma poriesene vy?.
Za odpovede vopred diky :-)
KamilZPřes optiku 7.1 nedostaneš, jen HDMI. Takže MED600->HDMI->AVR->HDMI->TV, to je jediné správné zapojení.
NostradaamusDakujem za odpoved.
A pokial by som do HDMI portu napojil rozdvojku? Teoreticky by som spravil 2x vystup HDMI pricom jeden by bol napojeny do TV a druhy do AVR ? Malo by to nejaky vplyv na kvalitu audio alebo video signalu?
A aky vystup zvlada optika? 5.1 ?
Za odpovede dakujem :-)
KamilZŽádnou "rozdvojku", ale HDMI splitter (http://www.ebay.com/itm/271454830636?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT ) nebo Matrix switch. Nicméně to není dobré řešení, může docházet k desynchronizaci obrazu a zvuku.
Opravuji ale své předchozí vyjádření: optika zřejmě přenese komprimované (např. AC3/DTS) 5.1 a 7.1. Nepřenese Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, nekomprimované 5.1 a vyšší: http://en.wikipedia.org/?title=S/PDIF
NostradaamusSuper :-)... Tak ja to teda skusim a dam vediet ako to dopadlo :-) kazdopadne dakujem za informacie :-)
vivid.sk[QUOTE=Nostradaamus;510677] pricom jeden by bol napojeny do TV a druhy do AVR ? [/QUOTE]
Aky zmysel ma taketo prepojenie?
puschpull[QUOTE=vivid.sk;510689]Aky zmysel ma taketo prepojenie?[/QUOTE]
... aby bylo možno sledovat MMC na TV i bez zapínání AVR ? (nevím, spekuluji ...) :-)
KamilZNa to je u AVR HDMI Pass-through.
l0th4rU nekterych avr Pass-through nejde, u myho h/k 171 taky ne, ale ja mmc poustim jen na filmy,takze automaticky pustim avr na zvuk,zapojeni jak tady bylo zmineno: mmc>hdmi>avr>hdmi>tv
makykeZdravim.
Tak som sa stal majiteľom MED800X3D a zatiaľ sa s nim len zoznamujem. Momentálne riešim obnovenie prehrávania videa mkv (vlastne všetky moje videa sú v mkv). Obnovenie prehrávania funguje len s orig. jazykom. Ako náhle prepnem na iný jazyk, obnovenie prehrávania nefunguje a prehrávanie filmu začne od začiatku. Má niekto nejakú radu?
petisonJakou máš verzi firmware?
makykeV4.0.0. Skúšal som aj V4.0.1 Beta s rovnakým výsledkom.
puschpullMě to navazování funguje. Pravdou je, že z tak z 95% koukám na filmy v originále. FW mám verzi 3.0.5 (nebo 3.0.6) já fw moc rád neměním. Přehrávač umí vše co od něj chci ... tak se v něm nevrtám, z toho už jsem "vyrostl" (nebo se holt bojím aby se něco nerozesralo a pak bych si tyhle experimenty vyčítal)
Ale obnovování přehrávání mi funguje.
makykeZa skúšku nič nedám. Skúsim postupne nižšie verzie firmwaru. Snáď sa niektorá verzia chytí :-)
puschpullpodotýkám, že mám model Mede8er MED 600X3D, ale to by mělo být skoro stejné jako 800 (až na ten interní disk)
pistak23Ahojte, a môžete mi prosím poradiť ako sa dá a či sa vôbec dá nastaviť MED 600X3D pri prehrávaní filmu .mkv ktorý ma dajme tomu 3 zvukové stopy EN.SK.CS aby automaticky prehrával či preferoval stopu v SK teda slovenskom jazyku? pretože vždy mi to začne prehrávať stopu v Angličtine... (A to pri výbere stopy je angličtina na nie prvej pozicii...čiže podľa poradia stôp to nejde) Ďakujem veľmi pekne za radu.
Pepa22Jdou na tomto MMC posouvat titulky v čase při jejich spoždění? V manuálu jsem k tomu nic nenašel.
Myšleno přímou volbou na ovladači (stejně jako to má xtreamer).
Marty86Zdarec, mám konkrétně model MED 600X3D a na něm jdou titulky libovolně posouvat v čase během přehrávání filmu. Ale řekl bych že modely 800 a 1000 to určitě také zvládají.
petison[QUOTE=Pepa22;518779]Jdou na tomto MMC posouvat titulky v čase při jejich spoždění? V manuálu jsem k tomu nic nenašel.
Myšleno přímou volbou na ovladači (stejně jako to má xtreamer).[/QUOTE]
Ano jde.
SukacekAhoj všem,
protože mě opustil můj XtreamerPro, pořídil jsem si nově MED 600X3D. Krabička vypadá fajnově, ale mám jeden problém: po připojení externího HDD do USB se mi disk normálně zobrazí v Media Library, vidím i kořenový adresář Movies, Musics, ale jakmile jeden z nich vyberu tak se mi podadresáře již nezobrazí ani žádné soubory. Když HDD připojím zpět k PC vše jde normálně.
Díky za pomoc.
puschpullMoc sem nyní nechodím, takže reaguji až takto pozdě. Také jsem před časem nahradil Xtreamer Pro tímto přehrávačem (MEDE8ER 600X3D).
USB používám, ne moc často, ale vždy fungovalo procházení adresářů. Většinou tam dávám 128GB flashku (formátováno samozřejmě jako NTFS). U hluboko vnořené adresáře najde. FW tam mám starý, nerad dávám nový když mi vše funguje ...
SukacekAhoj, už sem to vyřešil..stačilo naformátovat hdd a zatím to běží :) ještě mám dotaz - jak prosím zjistím kolik mám ještě volného místa na hdd?
díky
Marty86Zdravím,
mám MMC Mede8er MED 600X3D a přehrával jsem filmy z externího HDD připojeného přes USB v přehrávači. Disk bohužel před pár dny dodělal a tak jsem přemýšlel o přehrávání filmů po síti z PC. Zapojení mám následující - z modemu od UPC síť. kabel do mého routeru a z něho síť. kabely do dvou pc a nyní tedy i do MMC. Nasdílel jsem v PC složky a filmy již normálně v MMC přehrávám. Problém mám, ale s filmy s vyšším datovým tokem (nad 50 Mbps), taková videa už se sekají a nejsou plynulá.
Router z kterého mám vedený kabel do MMC je tento model - https://www.mironet.cz/tplink-tlwr740n-router-n150-80211n-24ghz-150mbps-1x-wan-4x-lan+dp131543/?gclid=CP__ldih9soCFdZAGwodmxALfQ#4910526
Dle specifikací umí 100 Mbps, jak je tedy možné, že filmy nad 50 Mbps nejsou plynulé?
Děkuji všem za případné rady a příspěvky
petisonMám taky UPC modem ,ale z něj mám 4 x sítový výstup a z něj to mám přímo napojeno do MED 600X3D.vše naprosto plynule.Dokonce i když jsem to měl dříve přes WI-FI tak to bylo taky plynulé.Možná bude chyba v nastavení routeru,nebo pořid lepší router.Jaký máš modem?
tdlmarekMožná hloupá otázka, ale pro jistotu: kam je který kabel na routeru zapojený?
puschpullDoma jsem při pořízení Mede8er upravil ethernet na 1Gbit. vše jede plynule. Se 100Mbitem se filmy z vysokým datovým tokem trochu "sekaly".
Marty86[QUOTE=petison;520731]Mám taky UPC modem ,ale z něj mám 4 x sítový výstup a z něj to mám přímo napojeno do MED 600X3D.vše naprosto plynule.Dokonce i když jsem to měl dříve přes WI-FI tak to bylo taky plynulé.Možná bude chyba v nastavení routeru,nebo pořid lepší router.Jaký máš modem?[/QUOTE]
Momentálně používám toto hybridní zařízení, které slouží jako set-top box tak i modem - http://www.upc.cz/televize/prijimaci-zarizeni-digitalni-televize/hd_dvr_mediabox/
[QUOTE=tdlmarek;520733]Možná hloupá otázka, ale pro jistotu: kam je který kabel na routeru zapojený?[/QUOTE]
Z modemu od UPC mám síť kabel do WAN portu na routeru, z routeru pak - LAN1 - můj pc, LAN2 - synův pc, LAN3 - MMC, LAN4 port volný.
[QUOTE=puschpull;520734]Doma jsem při pořízení Mede8er upravil ethernet na 1Gbit. vše jede plynule. Se 100Mbitem se filmy z vysokým datovým tokem trochu "sekaly".[/QUOTE]
Taky už jsem po nich koukal a asi pořídím nějaký 1Gbit, ať je klid.
tdlmarek[QUOTE=Marty86;520781]Z modemu od UPC mám síť kabel do WAN portu na routeru, z routeru pak - LAN1 - můj pc, LAN2 - synův pc, LAN3 - MMC, LAN4 port volný.[/QUOTE]
Ok, v pořádku - jen mě napadlo, jestli se náhodou nesnažíš ten provoz táhnout mezi WAN a LAN porty, což už je routing, ve kterém ten TP-Link nedá 100 Mbit ani náhodou.
Jako switching mezi LAN porty by to mělo fungovat, ale pokud ne, není to úplně nepředstavitelné. Bitrate videosouboru 50 Mbps je průměr, špičkově může dosahovat výrazně vyšších hodnot a pokud klient/přehrávač nemá zvládnuté cachování, může se projevit zasekávání. Navíc ten TP-Link rozhodně není žádný zázrak a při zatížení blízko tomu 100 Mbit maximu už prostě nemusí být spolehlivý.
Takže souhlas s puschpullem - upgrade na 1 Gbit by to měl spolehlivě vyřešit. A možná bych se zamyslel nad tím, jestli náhodou namísto all-in-one Wi-Fi routeru nepotřebuješ spíš switch, který bude za stejnou cenu kvalitativně někde úplně jinde.
miro333petison:
ale to je 10/100 Mb switch!
na Gb sieť niečo takéto
https://www.alza.cz/tp-link-tl-sg108-d389664.htm?catid=18842923
keď už chcete propagovať zeleného uškriekaného zmrda....
k nemu aj Gb káble cat6
marek ma predbehol
Saxelmiro333:
Na gigabit pohodlně stačí kabeláž specifikace Cat5e.
petisonMáte pravdu,přehlídl jsem to.
miro333[QUOTE=Saxel;520808]miro333:
Na gigabit pohodlně stačí kabeláž specifikace Cat5e.[/QUOTE]
stačí ako stačí, s 5e je Gb/s dosiahnuteľných, s 6 garantovaných
ako na dátový tok filmu je to jedno, ale pri prenosoch je lepšie mať vyššiu rýchlosť, ni? naviac keď rozdiel v cene káblov nie je príliš veľký...
RoPoCat5e bohat staci. Bez problemu funguje pokud jsou take dobre nakrimpovane konektory a patch panely. Cat6 pro vyuziti 10gbps jsou potreba v siti mit i dane sitove prvky pripadne i stinene konektory. Kde kabely Cat6 nad Cat5e mohou byt lepsi na 1gbps siti bez pritomnosti switche je pouziti HDMI over ethernet diky konstrukci kabelu a preslechum mezi zilamy. Jinak pro bezny domaci provoz Cat5e bohate staci.
RadigMám doma Mede8er 800 X3D ... nějak se nevyznám v ukládání souborů. Jde nějak vytvořit podsložky? Například Hudba --->Kapela---->Alba. Pokud vnořím do složky další složku, systém ji nevidí. Dále pokud přepnu v nabídce na např. FOTKY, stejně se zobrazí i některé filmy nebo hudební alba i přes to, že složna s hudbou neobsahuje žádné foto, dokonce ani náhled přebalu alba.
petisonNo já mám sdílenou složku v PC a v té podsložky. Z té přehrávám filmy hudbu apod.Vidí vše a nenarazil jsem na žádný problém.Může být i více podsložek.Ideálně si tu sdílenou složku dát do favorites pro rychlý přístup.
Radig[QUOTE=petison;523244]No já mám sdílenou složku v PC a v té podsložky. Z té přehrávám filmy hudbu apod.Vidí vše a nenarazil jsem na žádný problém.Může být i více podsložek.Ideálně si tu sdílenou složku dát do favorites pro rychlý přístup.[/QUOTE]
Můj problém je se čtením disků. Mám 4TB HDD integrovaný v přístroji a naformátovaný taky v přístroji. Zapnu modrý USB kabel do noťase a vytvořím na interním HDD složky ... foto...film atd. Do těchto složek následně nakopíruji muziku ať už samostatně nebo ve složkách nebo filmy. Po odpojení kabelu, restartu konzole a opětovném najetí konzole vidím jen ty základní složky (foto, film) nevidím ty podložky s muzikou nebo filmy. Zkoušel jsem měnit atributy a nepomohlo. Půjčil jsem si tedy externí HDD a zapijil do zadního USB portu. Systém disk vidí, jde na něj nakopírovat....ale opět nevidí podsložky!....já už jsem v koncích...už mne prostě nic nenapadá ... nemá někdo radu co dělám špatně nebo jestli je to na reklamaci? Jakým způsobem vy kopírujete soubory na disk? Děkuiji za případné rady. R.
petisonTak to netuším.Máš poslední verzi firmware?Případně udělej tovární nastavení.
MakytMám MED1000X3D pripojený som cez Lan no neviem ako kopírovať filmy z Pc do interného disku MMC