Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.

Zobrazit výsledky hlasování: Funguje vám poslední verze ATV 2000 ???

Hlasujících
27. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • Ano, funguje a jsem plně spokojen.

    4 14.81%
  • Ano funguje, ale menší problémy stále přetrvávají.

    16 59.26%
  • Ne , stále nemohu ATV doporučit ...

    7 25.93%
Strana 1 z 14 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 209

Téma: Zachytávání pomocí ATV2000 / problémy a řešení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1

    Som takmer úplný laik. Chcem si cez kartu nahrať niektoré relácie, ale keď si nahratý avi-file spustím potom v nejakom prehrávači, tak je tam čím ďalej od začiatku tým viac posunutý zvuk od obrazu. Ako keby sa zvuk nahrával rýchlejšie ako obraz. Je na to nejaké nastavenie pri vlastnostiach kódovania? Alebo čím to je spôsobené?

    Vďaka za radu, Miro
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Nastav audio na 48k a když to nepomůže, tak máš 2 možnosti: nastavit "master stream audio", zvuk bude sedět s videem, můžou však být komplikace s dalším zpracováním (segmentované video...), nebo "master stream none", kde dojde k posuvu 1-2s/hod, což se dá srovnat ve VDubu (lepší varianta).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    Nevím jestli píšu tenhle příspěvek do správné skupiny, ale nikde jsem nenašel lepší místo a ATV konec konců je Capture program.

    Myslím že by stálo za to přidat do nápovědy ATV2000 sekci "Troubleshooting" která by obsahovala nejčastější problémy s tímto programem. Hned můžu přispět jedním tématem: teď například jsem řešil problém, že mi nešlo za žádnou cenu zapnout Overlay - nakonec jsem čirou náhodou přišel na to, že v nastavení grafické karty (nVidia FX 5600) mám zvolen režim "Duální displej/klonování" (to je default nastavení po instalaci ovladačů). Když jsem to přepnul na "Jeden displej", Overlay najednou běží úplně bez problému.

    K tomu mám jeden možný problém: Když mi nešel overlay, jel jsem pořád v režimu Preview a zjistil jsem, že v normálním režimu bere cca 60% CPU, zatímco když to přepnu do Capture režimu (ale nepustím capture), bere jen 8%, přitom oba režimy byly nastavený úplně stejně (768x576, YUY2, 25 Hz). Fullscreen nebyl v "normálním" režimu možný - procesor vyjel na 100% a aplikace začala zadrhávat. Samozřejmě že jsem mohl koukat na fullscreen v capture režimu, ale to znamenalo mít v levém dolním rohu obdélníček s titulkem a ten mě tam zbytečně rušil.

    Chtěl bych upozornit, že slovo "Standard" se píše s "d" na konci, ne s "t" jak tomu je porůznu v ATV2000. To platí jak pro angličtinu tak pro češtinu (v ATV2000 používám angličtinu). Můžu nabídnout, že bych provedl jazykovou korekci anglické verze ATV2000, pokud bude mít autor zájem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Když na ten help pořád nějak není čas, já ho totiž nepotřebuju tak se mi do něj špatně nutí, nejlepší by bylo, kdyby ho někdo napsal místo mě, ale nikdo se k tomu nemá to samé platí o jazykových mutacích, jestli máš chuť, tak se do toho můžeš pustit, ostatní i já ti budeme vděčni
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    Korekci angličtiny a češtiny ti udělám rád, jen mi není jasné jak to mám provést. Procházet jednotlivá menu a dialogy a psát ti co máš za co zaměnit asi není ten správný postup. Nějaký popis nebo návod by bodnul...

    Zjistil jsem, že ATV z nějakého důvodu žere víc CPU v "koukacím" režimu než v "capture" režimu i když je zapnutý overlay. Dokonce mi připadá, že je to pořád závislé na tom, jestli mám obraz v malém okně nebo fullscreen a to mě při zapnutým overlayi opravdu překvapuje. Navíc je ta zátěž jakoby nárazová - průměrně to bere třeba 8% CPU, ale přitom občas vypadne snímek a obraz viditelně cukne. Dá se nějak zjistit, kde se to toulá?

    Taky mi blbne přepínání kanálů, a to hned v několika směrech - normálně používám ATV v "single window" režimu, tedy "ovladač" mám uklizený a používám klávesové zkratky, případně menu od pravé myši. Občas (docela často) zmáčknu číslo kanálu, ATV mi napíše do rohu číslo nového kanálu, ale zobrazuje se pořád původní kanál. Druhá možnost je, že tam mám šum a nesmysly a musím to přepnout někam jinam a zase na ten co chci aby se to opravdu přepnulo.
    Co je o něco nepříjemnější - pokud se přepnu z tuneru na externí vstup, dost často mi nejde přepnout zpátky na tuner - jediná možnost je zobrazit si "ovladač" a přepnout to na něm.
    Taky se mi dvakrát stalo, že mi při přepínání kanálů najednou zmlknul zvuk a ani restart ATV nepomohl, musel jsem restartovat počítač.

    Abych ale jen neprudil, ATV je ve skutečnosti skvělý program
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    To Mike: popis je to pěkný a taky jsem zastáncem myšlenky, že je nejlepší převzorkovat zvuk. Je tu ale jeden problém - z ATV2000 mi pravidelně vylézá obraz tak o půl vteřiny delší než zvuk - tedy pokud nahrávám třeba dvě sekundy tak obraz má dvě sekundy, ale zvuk jen jeden a půl sekundy. Zkoušel jsem s tím experimentovat a jediné co jsem zjistil je, že ten posun je náhodný - tu větší, tu menší, ale nezjistil jsem na čem to závisí. Bohužel, pokud pak zarovnám obraz i zvuk na stejnou délku tak jsou vůči sobě na konci nadéle posunuté. A zjistit co z posunu je tenhle náhodný posun a co způsobila zvukovka je prakticky nemožné.

    Při přepisu z videokazet jsem to dělal tak, že z konce záznamu jsem kousek nagraboval ještě jednou - tam obraz a zvuk ještě nebyly rozjeté a ve VirtualDubu + zvukovém editoru jsem je srovnal a přesnou velikost posunu spočítal. Jenže to nejde při grabování přímo z televize, pokud to přitom nechci současně nahrávat i do videa. Asi nejlepší řešení by byl nějaký formát kde má všechno jednotný timestamp, třeba Matroska - jenže grabování do Matrosky se mi už vůbec nepodařilo rozběhnout
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    No jo, ale za to grabování je zodpovědný Microsoft, já mu jenom řeknu, co má grabovat
    A proč ti to do Matrošky nejde? Máš nainstalovaný Matroška Muxer?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Citace Původně odesláno od kasuha
    Korekci angličtiny a češtiny ti udělám rád, jen mi není jasné jak to mám provést. Procházet jednotlivá menu a dialogy a psát ti co máš za co zaměnit asi není ten správný postup. Nějaký popis nebo návod by bodnul...
    stačí když si projdeš v adresáři Lang soubory *.lng a bude ti to jasný, co se týče helpu, tak to samé platí pro adresář Help, akorát teď už je zase dost zastaralej a chtěl by doplnit, když se toho ujmeš, tak bude tvé jméno v About boxíku a v readme

    Citace Původně odesláno od kasuha
    Zjistil jsem, že ATV z nějakého důvodu žere víc CPU v "koukacím" režimu než v "capture" režimu i když je zapnutý overlay. Dokonce mi připadá, že je to pořád závislé na tom, jestli mám obraz v malém okně nebo fullscreen a to mě při zapnutým overlayi opravdu překvapuje. Navíc je ta zátěž jakoby nárazová - průměrně to bere třeba 8% CPU, ale přitom občas vypadne snímek a obraz viditelně cukne. Dá se nějak zjistit, kde se to toulá?
    ano to kolísá, ale to tak prostě je a nevím, čím to je, zkus do video filtrů přiřadit Converter a bude to stejné jako v capture módu

    Citace Původně odesláno od kasuha
    Taky mi blbne přepínání kanálů, a to hned v několika směrech - normálně používám ATV v "single window" režimu, tedy "ovladač" mám uklizený a používám klávesové zkratky, případně menu od pravé myši. Občas (docela často) zmáčknu číslo kanálu, ATV mi napíše do rohu číslo nového kanálu, ale zobrazuje se pořád původní kanál. Druhá možnost je, že tam mám šum a nesmysly a musím to přepnout někam jinam a zase na ten co chci aby se to opravdu přepnulo.
    Co je o něco nepříjemnější - pokud se přepnu z tuneru na externí vstup, dost často mi nejde přepnout zpátky na tuner - jediná možnost je zobrazit si "ovladač" a přepnout to na něm.
    Taky se mi dvakrát stalo, že mi při přepínání kanálů najednou zmlknul zvuk a ani restart ATV nepomohl, musel jsem restartovat počítač.
    A co máš za kartu? Co za ovladače?

    Citace Původně odesláno od kasuha
    Abych ale jen neprudil, ATV je ve skutečnosti skvělý program
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    Já v podstatě nevím co si mám nainstalovat. Trochu jsem zkoumal po webu, ale stručný návod jsem nenašel a padesáti (a více) stránkové dokumentace s popisama formátu se mi číst nechtělo. Nějaký muxer jsem tam snad i nainstaloval, ale po té době už nevím ani jaký. Nenašel by se na TVFreaku nějaký stručný návod jak na Matrosku aby to s ATV šlapalo?

    V podstatě potřebuju jen jedno: zachytit to do toho, pak z konce vyseparovat kousek kde je synchronizovaný zvuk s videem abych zjistil jak mám to audio přesamplovat a pak to stejně převedu do starého poctivého AVI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    Citace Původně odesláno od Mike
    A co máš za kartu? Co za ovladače?
    Pustím to v logovacím režimu, zkusím to zreprodukovat a pošlu kompletní info raději mailem. Mám ATI TV Wonder PCI + "originál" ovladače (tedy ne z CD se kterým jsem to koupil, ale stažené z webu od ATI).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ahc ahc je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    Můžete mi prosím poradit jak v plánovači ATV2000 zadat program, který chci nahrávat /číslo programu/.
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Mejla
    Guest

    Potreboval bych poradit, jak donutit ATV2000 se vypnout po tom co po spusteni z prikazove radky dokonci nahravani.
    Pouzivam wXP a planuju to klasicky v planovaci uloh. jde tam sice nastavit, ze bezi-li aplikace dele jak urcity cas, tak se ma zavrit. Jenze zustane bezet zvuk - je vedeny vnejsim spojenim do mikrofonu zvukovky (mam Askey Magic CPH033 - doufam ze je to spravne).

    Je nejaky zpusob jak to ukoncit jinak a regulerne i se zvukem? Nejaky parametr ktery neni v helpu?

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    28

    No moment, on ten program umí plánovat nahrávání? A kde se to nastavuje? Pardon, ale já na to nepřišel a blbý si myslím, že nejsem....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Jako plánovač se používá ARC2000 ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    ahc ahc je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    26

    Omlouvám se, myslím samozřejmě ARC2000. Přesto nevím jak zadat číslo programu, který chci nahrát.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 14 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Samsung UExxBx000 - zkušenosti, problémy, řešení majitelů
    Od |Mio| v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 803
    Poslední příspěvek: 13-05-2014, 13:13
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-05-2010, 09:06
  3. Zachytávání pomocí H&B TX-100
    Od rhcz v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-04-2006, 17:03
  4. Winfast PVR2000 a zachytavani v ATV2000
    Od obal v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-04-2005, 00:11
  5. Zachytávání z VHS pomocí DV kamery
    Od Terka v sekci DV/HDV
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-03-2005, 16:19