Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Philips 55PFL7007

Jarda.Bar (1238)|7.3.2013 07:07
Osobně nevěřím, že by to řešil jiný kus. Ty vady v obraze budeš mít u každé, třeba na jiných místech.
Jsi náročný uživatel, budeš dlouho hledat TV s kterou budeš spokojený.
Ladys (1829)|7.3.2013 08:00
to Romu:
Ano, cerna v noci zasluhuje vetsi peci s nastaveni a ani po te nebude clovek vylozene spokojen, nicmene tohle je proste klasika u LCD.Ja jsem kvuli nocnimu sledovani a vyladovani tmavych scen stravil cely vikend nez jsem nasel kompromis.Ve dne je cerna perfektni, opravdu uzasna, ale prave proto je pak videt ten rozdil ve tme.
Nehlede na to, ze clovek musi kvuli tomu nastavovat dva rezimy, jeden na bezne TV vysilani a druhy na BD filmy.Na bezne TV vysilani jsem to tolik neresil, ale pro zdroj na BD filmy jsem si dal tu praci a cas, abych nastavil nejlepsi moznou variantu.
Zakladem je vypnout Philips kraviny az na dynamicke podsviceni.Dale nepouzivat rezim film, ale standard a ten pak upravovat.Musis si pohrat soubezne s nastavenim dynamickeho podsviceni+kontrast+gamma, ta je hodne dulezita.Tohle mi pomohlo se dobrat nejakeho vysledku pro nocni pozorovani, samozrejme v ramci moznosti.
Moje TV nastesti netrpi tolik na clouding, mozna jsem mel stesti na kus, ale opravdu s nim nemam poblem a proto si muzu dovolit dat vcie tmavsich detailu diky dynamickemu podsviceni.

Trochu me zarazilo, zes tak zkritizoval 3D.Ja na nej sice nekoukam, jen jsem ho vyzkousel na paar ukazek s filmu a dokumentu.A konkretne "lichtmond" byl naprosto paradni, lepsi nez na me predesle a to byl TOP model.
romu (6)|7.3.2013 12:29
Stejný model koupil známý. Vyzkouším, porovnám a shlédnu zjištěné neduhy. Pak se rozhodnu, zda vrátím a poreferuju. Ten clouding je fakt malý, dá se odladit a mají ho všechny TV. Známému se 3d líbí a dokoupil druhé brýle. Třeba je to v nich.
Nicméně, občas při více pokynech TV zamrzne, zcerna a nic, až po exit se za několik sekund probere.
A ta prodleva při přepínání stanic dvb-s je podle vás v normě?
Ladys (1829)|7.3.2013 13:03
No tak jestli ti TV i zamrzne a zcerna, tak je neco spatne !!!

Philips je proste znamy spatnym softem a je to kus od kusu.Byt tebou tak zkusim vymenu.

Prepinani programu bude ovlivneno pouzitym CA modulem.Ja mam Smit a pokud bych mel srovnavat s predeslym SAT Receiverem, tak je to na stejno a celkem v pohode.Akorat pri zapnuti dlouho nabiha, ale to pry vsechny moduly.
KamilZ (10277)|7.3.2013 13:30
[QUOTE=Ladys;448094]Philips je proste znamy spatnym softem a je to kus od kusu.[/QUOTE]
S první částí věty souhlasím, s druhou ne. Ještě jsem neviděl, aby se stejný SW choval na stejném HW pokaždé jinak (výjimečné situace ve spec. zařízeních nepočítám). Pokud by to byla závada ve SW tak by mělo pomoct upgrade firmware, jinak závada na HW.
Ladys (1829)|7.3.2013 13:41
Jak jinak si vysvetlit ze nekdo se softem problemy ma a nekdo ne.Staci si precist uzivatelske recenze na amazon atd. a to provadeli i upgrade firmwaru.

Philips je proste loterie, kdyz mas stesti, chytnes dobry kus s vybornym obrazem, v opacnem pripade ti starosti s TV nevynahradi ani ten obraz a je to na vymenu.
KamilZ (10277)|7.3.2013 13:54
Musí tam podle mě být jiný vliv, např. nějaké externí zařízení (HDMI), nebo CI modul atd.
Ladys (1829)|7.3.2013 14:13
Externi zarizeni bude mit 100% vliv, sam jsem se o tom presvedcil, kdy SAT receiver nebyl v TV dle infa na obrazovce nikdy nalezen, i kdyz davno bezel :D
stani (1647)|7.3.2013 17:19
Chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Jen podotýkám, že jsem to nějak přestal sledovat.
Mají nové Philipsy, tedy i tato TV, automatický formát(auto-zoom) i na AV vstupu(HDMI)?
Moje "stará" PFL9603 tuto funkci nemá, automatický formát je možný pouze u vnitřního tuneru.
Heartwork (2358)|7.3.2013 17:19
[QUOTE=Ladys;448108] kdy SAT receiver nebyl v TV dle infa na obrazovce nikdy nalezen, i kdyz davno bezel :D[/QUOTE]
Ovšem vyřešil si to šalamounsky - TV sis nechal a SAT prodal. :-E
Heartwork (2358)|7.3.2013 17:42
[QUOTE=Ladys;448077]
Zakladem je vypnout Philips kraviny az na dynamicke podsviceni.[/QUOTE]
Co si mám představit pod pojmem "Dynamic Backlight", to u filipsa funguje jak?
To jako nějak čaruje s tím Edge LED podsvícením? Vypíná to celé horizontální či vertikální pásy?
Nepřicházíš tím nakonec o detaily? Nezhasne ti podsvícení i tam, kde by mělo zůstat svítit - není to rušivé?
Ladys (1829)|7.3.2013 17:46
[QUOTE=Heartwork;448124]Ovšem vyřešil si to šalamounsky - TV sis nechal a SAT prodal. :-E[/QUOTE]

Nee ze bych to planoval pred koupi TV, ale kdyz interni sat tuner predvedl stejny vykon jako externi, kdyz tedy pominu uzivatelske prostredi, tak nebylo o cem.Kort kdyz se TV nechtela s externim kamaradit :D
Heartwork (2358)|7.3.2013 17:50
Software je tedy u filipsa stále nejslabším článkem, kdoví jestli se to někdy změní - já bych tedy kvůli tomu SAT určitě neprodal a filipes by musel alou zpátky. :)
Ladys (1829)|7.3.2013 17:59
[QUOTE=Heartwork;448126]Co si mám představit pod pojmem "Dynamic Backlight", to u filipsa funguje jak?
To jako nějak čaruje s tím Edge LED podsvícením? Vypíná to celé horizontální či vertikální pásy?
Nepřicházíš tím nakonec o detaily? Nezhasne ti podsvícení i tam, kde by mělo zůstat svítit - není to rušivé?[/QUOTE]

Na zvyrazneni detailu vuci podsviceni je tam prave dynamic backlight a dynamic contrast, obe ficury maji 4 urovne.V podstate s tim regulujes podsviceni a urcujes detaily.Gammou si pak vse vyvazis.S temito tremi nastavenimi si chce pohrat a zkouset to na tmave scene.
Pri zmene na min nebo max u techto ficur nejsou videt zadne horizontalni ci vertikalni pasy, ty jsem ostatne nemel moznost vubec videt.

---------- Doplněno v 17:59 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:57 ----------

[QUOTE=Heartwork;448129]Software je tedy u filipsa stále nejslabším článkem, kdoví jestli se to někdy změní - já bych tedy kvůli tomu SAT určitě neprodal a filipes by musel alou zpátky. :)[/QUOTE]

Nebyl duvod si SAT receiver stale vydrzovat.Ubyla bedynka, ubyl ovladac.

Ja se denne nehrabu v nastaveni receiveru nebo denne nehonim kanaly.:D
Heartwork (2358)|7.3.2013 18:32
Moc tomu nerozumím - funkcí "Dynamic Backlight" si reguluješ podsvícení a detaily? a jak?
To tam nemáte pro regulaci podsvícení v menu nějakou standardní položku, např. s možností nastavit podsvícení v rozsahu 1-10?

Má to 4 úrovně... co se tedy děje s obrazem když jedeš postupně od 1 do 4?
Nezhasíná to pak náhodou podsvícení při tmavší scéně tak, že místo děje odehrávajícího se v přítmí či tmě nevidíš potom nic - místo děje černo?
Když pak dojde ke změně tmavé scény na světlou - není tam viditelná prodleva než to podsvícení zase zapne na vyšší obrátky?

Nic proti filipsovi, ale jak někde vidím / čtu u nějaké funkce "Dynamic", moc důvěry to ve mně nevzbuzuje. :)

---------- Doplněno v 18:32 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 18:28 ----------

[QUOTE=Ladys;448131]
Ja se denne nehrabu v nastaveni receiveru nebo denne nehonim kanaly.:D[/QUOTE]
Nejspíš si nevlastnil kvalitní linuxový přístroj - to je radost sama, kdo si hraje, nezlobí. :-E
Big_jesus (17)|8.3.2013 11:47
Je venku novy software...opraveno blikani pri zapnutem dynamickem podsviceni..tedy alespon pro xxx6007.
RedBaron (90)|8.3.2013 12:15
Juchů, tak to budu muset vypnout TV ze zásuvky, aby mi vůbec naběhla wifi pro update přes internet a jeden z 10ti šílenejch bugů bude snad vyřešenej. Druhej je ta nefunkční wi-fi, prapodivný chování a restarty při komunikaci s externím diskem, další jsou restarty a po restartu zapnutá telenovela a mohl bych pokračovat...
Heartwork (2358)|8.3.2013 12:23
Pozitivní zpráva je, že na tom ještě někdo pracuje. :) Většinou je vše již směrováno k novým modelům a na starší se kašle.
romu (6)|8.3.2013 14:25
Váhám s výměnou 46PFL7007K (viz ve fóru https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/34280-philips-55pfl7007) za jiný kus, případně za Panasonic 47WT50E nebo přímo Samsung 46ES7000. Philips vydal nový sw i pro 7007, tak, ho dnes zkusím. I u známého mě zklamalo 3d (má stejného Fila), na to se dívat nedá, pokud jde o věci v pohybu. Téměř statické snímky v 3d jsou paráda a fakt ostré, ale ten pohyb…. (3d jsme nezkoušeli přes BD, jen USB a DLNA). Rychlost procházení menu je stejná – tedy vlastně nic moc, jako u mě. Mě ale TV již i při projíždění menu zčernala i na 10 sekund, nebo jsem ji musel vypnout. O neúspěšnosti automatické instalace dvb-s, jsme již psal. Návod od telefonické a mailové podpory Fila na naladění Astra 19,2 a 23,5 je krkolomný a fakt podivný. Zájmcům přepošlu mail, aby si udělali obrázek. Něco mi na té mé prostě nesedí, nehledě na to, že známý má menší clouding než já, takže ji vrátím. Ale ještě zkusím nový sw z webu, co a jak se zlepší, nechci se s ní loučit kvůli:

1. Obecně kvůli fakt pěknému obrazu ve dne a i při střídmě osvětlené místnosti. Ten je fakt super, co se týče ostrosti, barev, kontrastu a čistoty barevných a jasně bílých ploch. Nikoliv však ve tmě – tam je nutno kvůli zobrazení detailů buď vypnout dynamic backlight, jenže to se zobrazí clouding a je viditelnej hlavně při přepínání kanálů – na chvíli obrazovka „zčerná“, tedy zešedivý a tam je clouding. Při zapnutém dynamic backlight pak TV samozřejmě i v noci zobrazí černou, ale na úkor čeho….. při pokusu o nastavení podle stupňů šedé, prostě dynamic backlight či zřejmě local dimming a jiné věci, více či méně detaily v tmavých scénách pohltí a udělají černou. To pak uživatel vnímá kladně s tím, že to fakt umí černou. Jenže to je omyl. Takovou černou umí každá LCD s edge led, když má fíčuru podobné této. Jde jen o to, jak dobrou, jak nastavenou a jak laditelnou fičuru má apod.
2. Ambilight je fakt pěkná věc.

Ještě moje obecné postřehy. Každý se honí za co nejlepším obrazem a ten často spojuje s tím, zda TV umí opravdu černou. Ale málokdo ví, že černá jde, ale na úkor čeho.

U té WT50 mě odrazuje opět diskutovaná „černá“, ve které je prý podle testů fakt nic moc. Ale jinak výbavou asi lepší než Fil a nyní hlavně i cenou s 2ks brýlí a 2 ks ovladačů.
Sam es7000 má stejný panel jako Fil a myslím si, že výbavou asi na tom bude nejlépe, nebude problém s flashem a doufám, že i tunerem dvb-s a očekávám, že jeho ovládání bude jak u Pana, tak i Sama lepší než u Fila. Taky rychlost menu a rychlost přepínání kanálů na dvb-s.

Máte někdo zkušenosti s navrženými WT50 a es7000 ohledně mých dotazů? Obě jsem viděl, ale jen v showroomech a když je dál vedle sebe 707 – WT50 a ES7000 tak v showroomech obrazově bez velkých rozdílů. Ale co ve tmě? Co jejich menu, rychlost menu? Net, flash? Podpora formátů a 3D? Dík, za jakoukoliv radu.
Heartwork (2358)|8.3.2013 15:40
[QUOTE=romu;448238]Při zapnutém dynamic backlight pak TV samozřejmě i v noci zobrazí černou, ale na úkor čeho….. při pokusu o nastavení podle stupňů šedé, prostě dynamic backlight či zřejmě local dimming a jiné věci, více či méně detaily v tmavých scénách pohltí a udělají černou.[/QUOTE]

To je samozřejmě špatně, černá se nemůže honit na úkor detailů - to se pak člověk může dívat na černou čtvrtku a nemusí kupovat za desítky tisíc televizi. :)
Ztráta detailů, stupňů šedi... ti na zážitku nepřidá, to je jasné - dívat se na černý flek místo děje, který se odehrává v přítmí či tmě, je na dvě věci.

Píši to stále dokola - jak je tam slůvko "dynamic", tak pryč od toho a je jedno, zda-li se jedná o backlight nebo contrast.
3D bych neřešil - nedotažená a zdraví škodlivá technologie, navíc obrejlit celou rodinu + někdy k tomu i návštěvu, to už chce silnou náturu. :-E
romu (6)|8.3.2013 16:49
[QUOTE=Heartwork;448249]To je samozřejmě špatně, černá se nemůže honit na úkor detailů - to se pak člověk může dívat na černou čtvrtku a nemusí kupovat za desítky tisíc televizi.
Ztráta detailů, stupňů šedi... ti na zážitku nepřidá, to je jasné - dívat se na černý flek místo děje, který se odehrává v přítmí či tmě, je na dvě věci.

Píši to stále dokola - jak je tam slůvko "dynamic", tak pryč od toho a je jedno, zda-li se jedná o backlight nebo contrast.
3D bych neřešil - nedotažená a zdraví škodlivá technologie, navíc obrejlit celou rodinu + někdy k tomu i návštěvu, to už chce silnou náturu. [/QUOTE]

Souhlas s Heartwork.

Já bych to stručně laicky popsal jako černá čepice na hlavě místo černých a viditelných vlasů na hlavě člověka v ponuré scéně. To je něco pro fajnšmekry a plazmofily. Vůbec nic proti nim, mají prostě pravdu a souhlasím s tím, že v tom je plazma č. 1. Ale vraťme se k lcd led. Když přimhouříš oko, tak některé ujdou. Určitě mezi ně patří ty vychválené na fóru a z těch, co jsem psal na tom bude nejhůř WT50. Jde o to, že člověk neví o kolik hůř. Že je prostě němá vedle sebe, aby sám, třeba vzhledem k ceně, si vybral, co mu stačí a co už nechce. Ten můj kus 7007 má clouding, zkusím upgrade fw, co to udělá, a v každém případě zpět. No a proto se zamýšlím, zda vzít tu samou, nebo jít do něčeho jiného.
Ladys (1829)|8.3.2013 16:57
Pokud mas misto "cernych vlasu cerny flek jako cepici", tak dle meho nemas TV poradne nastavenou.
Ja nic takoveho nevidim, resp krasne vidim tmave vlasy.

Neni ti trochu divne, ze pres den je obraz jako vino, cerna je naprosto famozni a v noci mas problem rozeznat vlasy ? :-?
Heartwork (2358)|8.3.2013 17:13
Souhlasím s Lejdynou :) "Pokud mas misto "cernych vlasu cerny flek jako cepici", tak nemas TV poradne nastavenou."
Helma místo vlasů už není záležitostí LCD vs. Plazma, ale konkrétním nastavením / kalibrací onoho konkrétního kusu - na svém LCD mám vše v pořádku.

Vypni všechny dynamic fičury a začni od začátku. Na ten Váš model není nikde k omrknutí alespoň nějaký kalibrovaný setting? Člověk by měl od čeho odrazit.

Nějakou pomůcku máš? Třeba tohle?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
romu (6)|8.3.2013 18:07
Mám i AVS HD 709 soubory. Ale ohledně nastavení, jak myslím psali i jiní, je to vždy kompromis. Nejlépe udělat jedno na den a druhý na noc, což 7007 a i jiné TV umožňuji. Samozřejmě by bylo optimální, aby to vše s ohledem na okolní osvětlení dolaďovalo čidlo. To tam samozřejmě je a pracuje, ale v žádné TV nikoliv ideálně. Takže dva profily jsou určitě nutností a i já je tak řešil. Udělal jsem oba na začátku stejné a pak ladil den a noc. Je to však hraní na x hodin, nehledě na to, že v menu, které je pomalé, je na jiném místě jas, kontrast, gama, a další a k tomu nutnost opustit menu, aby byly obrazce celé viděny. Takže fakt zdlouhavé, ale tomu se nikdo, kdo chce vytěžit z TV co nejvíc, když už tolik stojí, nevyhne. Samozřejmě si s tím pohraju i na další TV.
U mě jde o to, že při konkrétním nastavení v noci, právě když vypnu ty dynamic backlight fičury tak je prostě vidět clouding. Je tam a proto budu měnit. Aby nebyl vidět, ať jsem ladil, jak chtěl, tak pomohlo zapnutí dynamic backlight. I potom slabý náznak, který by se dal skousnout. Ale i potom např. při 3d je clouding víc vidět - jakoby 3d bylo na jakoukoliv nedokonalost citlivější.
Jinak gratuluji Lady a známému k dobrým kouskům a tiše závidím, neb nemít problém se zamrznutím, cloudingem apod., tak ani nějakou rychlost menu nakonec neřeším a nechám to být, neboť ve finále, po pečlivém vyladění, člověk už jen přepíná a zesiluje.
Ladys (1829)|8.3.2013 19:49
Ono je na svete kalibracni setting, nicmene mne ten obraz nejak nesedel a stejne jsem si ho upravil:

http://flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1351581763
Heartwork (2358)|8.3.2013 20:16
No vidíš..., všechny píčovi.y na off a hurá do toho. :) Jen se mi tedy zdá, že to je bohužel pro 8007.
Ladys (1829)|8.3.2013 21:34
Co se nastaveni obrazu tyce, tak mezi 7007 a 8007 zadny rozdil neni.Ta 8007 ma navic akorat nejaky pixel engine HD, ktery stejne pro lepsi nastaveni vypnes.
Heartwork (2358)|8.3.2013 22:10
Jak víš? To, že vypadá rozhraní pro aplikaci pokročilých nastavení obrazu totožně, ještě neznamená, že lze na oba modely aplikovat totožná nastavení (kalibraci) obrazu.

Ty modely mohou více rozdílů, které nejsou na první pohled vidět - odlišný panel, odlišná elektronika, odlišný firmware, odlišné nastavení (hodnoty) v servisním menu atd.
Navíc se mohou lišit modely pro Evropu a modely "pro zbytek světa". Možných nuancí tam může být samozřejmě více a na úspěšnou aplikaci "kalibrovaného settingu" z jiného modelu (někdy i totožného) mohou mít zcela zásadní vliv.
Ideálně bys musel narazit na setting totožného modelu, šarže, úhlopříčky... a ani tam není zaručen 100% výsledek - i když to v mnoha případech použitelné je (tedy lepší, než drátem do oka).

Ačkoli jsme se k tomu v ČR zatím příliš nepropracovali, tak jedinou správnou cestou je kalibrovat každou TV sólo a na místě použití - ve světelných podmínkách, ve kterých bude provozována.... kalibrovat samozřejmě pomocí odpovídající techniky (ne od oka). Venku jsou tyto služby celkem obvyklé a na profesionální úrovni se dají pořídit cca. za 100 EUR, u dražší TV bych tuto částku dnes již nejspíše rád zaplatil - ve většině případů ten výsledek za to rozhodně stojí. :)

Jenže znáš to - co čech, to MacGyver. :-E
jarava (34)|17.3.2013 08:32
Zdarec.tak mám skoro po 2 měsících s 7007 své zkušenosti.Perfektní obraz a přijemná barevná hudba.SW je opravdu hodně špatnej.Nahrávání z pohotovostního režimu má jít,ale nejde.Připojený hdd na pozastavení televizního vysílání jede stále.Při přepnutí na EPG neni zvuk ani obraz.Ale hlavně řazení kabelu na DVB-C prakticky nepoužitelný.Kanály v oblíbené se stále přepisují a zdvojují.Ve spojení s UPC,která neustále něco mění je to horor.Musím mít stále strčenej palec v usb se zálohou kanalu a pořád to přepisovat.Má zde někdo UPC a jiné řešení?Zklamalo i 3D.Mám originál Lichmond 2 a stažený dema od LG.Obraz do hloubky dobrej,ale dopředu podle sama nebo LG nic.Celkově sklamání.Rok 2013, takže podpoře už moc nevěřím.
Ladys (1829)|17.3.2013 10:01
Pises ze "perfektni obraz" a od toho sis snad TV kupoval ne ?

Pokud uprednostnujes ostatni ficury, tak si mel volit Samsung nebo LG, kde bys mel horsi obraz, ale s ostatnim bys byl vice nez spokojen.

O tom proste Philips je...paradni nekompromisni obraz s velmi spatnym softem a spousty nepochopitelneho nastaveni a ovladani.

Nechci Philips nejak branit, bo na dnesni dobu je to opravdu katastrofa s tim softem, ale co se obrazu tyce, tam davam 9 z 10.
Heartwork (2358)|17.3.2013 11:11
[QUOTE=jarava;449336]Při přepnutí na EPG neni zvuk ani obraz.[/QUOTE]
Skutečně? Tak to jsem přehlédl nebo nám to Ladys ve svém shrnutí zatajil. :) Pro lidi, kteří nepoužívají externí STB, zcela zásadní nedostatek. :)

Že filipsův software stojí za dvě věci, je veřejné tajemství a bylo to tady již mnohokrát zmíněno - přesto chápu, že to může snadno pokazit celkový dojem z TV, kterou si člověk zakoupí.

---------- Doplněno v 11:11 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:07 ----------

[QUOTE=Ladys;449345]
Pokud uprednostnujes ostatni ficury, tak si mel volit Samsung nebo LG, kde bys mel horsi obraz, ale s ostatnim bys byl vice nez spokojen.
[/QUOTE]
Trošku odvážné tvrzení, nemyslíš? :-D
Ladys (1829)|17.3.2013 13:45
Ano, Guide je bez obrazu/zvuku aktualniho programu, ...nepovazoval jsem za dulezite to nejak zminovat, to uz muzem rovnou resit barvu daneho menu...ta je ruzova kdyby to nekdo potreboval info :D
Ja Guide vminam jako pruvodce, ktery mi poskytne informace o tom, co kde davaji nebo budou davat a nepotrebuji u toho videt aktualne bezici program, to si ty programy muzu rovnou procvakat bez pouziti Guide.Ale kdo byl na to zvykly, tak mu to muze logicky vadit a mozna by si kvuli tomu i nejakou TV nekoupil.

Odvazne tvrzeni, ale zalezi z jakeho pohledu ho beres.Stejna rada od LG uricte nedosahuje obrazovych kvalit 7 rady od Philipsu, ale sedmicka od Sama se do srovnavat.Podstatou veci byla vsak narazka na smart kraviny.
ptr277 (59)|19.3.2013 18:13
Ladys (1829)|19.3.2013 21:29
Co je na tom strasneho ?....snad bys nechtel aby vyssi modely staly polovinu, to bychom uz opravdu nemohli cekat absolutne nic.Naopak to vypada na nizsi startovaci ceny nez lonske.
ptr277 (59)|19.3.2013 21:40
Strašne je to,že za rok bude cena o 1000eur nižšia,ako táto.Myslis,že čím drahší Philips,tým kvalitnejší?Za rok to bude ten istý Philips,len marža celého obchodného kolosu bude niekde inde,ako teraz.Minuly rok štartovacia 55PFL8007 na podobnej úrovni,teraz je za 1500eur.A stále je to ten istý tv,určite nie je ubrane na kvalite.
Ladys (1829)|20.3.2013 06:43
Kdyby jsi se o to aspon poradne zajimal, zjistis, ze 55PFL8007 startovala za cca. 10tis vyssi cenu !!!

To same se tyka letos vlajkove lodi od Samsungu, tez startovaci cena o 10tis nizsi nez lonsky model.

A jake budou ceny po roce, no evidentne nizsi, to je prirozeny kolobeh rocniho prodeje, snizovani cen a nastupu novych modelu.
ptr277 (59)|20.3.2013 08:33
Pozri,vôbec si nepochopil pointu.Ked vie niekto predávať to iste po určitej dobe o cca 40% lacnejšie,ako na začiatku,tak to nie je o tom,že za tu dobu vstupy na ten výrobok sa mu znížili o tých 40%.Co sa týka Samsungu,ktorá cena je pre teba štartovacia,na mall.cz,či avcesar.com? Už tam je rozdiel.Realne to bude,až keď budú tv k dispozícii,teraz si tam môžu napísať čo chcú.
Ladys (1829)|20.3.2013 08:42
Ja jsem tvou pointu samozrejme pochopil, jen jsem napsal, ze takto to chodi kazdy rok a neni potreba se tomu divit.

Kdyby si dali nejakou vyrobni petiletku a nedelali po tuto dobu zadne nove modely, tak ver, ze by se cena rozhodne nesnizovala.

Nevim jak jsi zbehly v obchode, ale to je opravdu prirozeny vyvoj na snizovani ceny pro neco, co se nahradi necim jinym.

A to, ze si mohou dovolit to behem roku snizit o 40%, to je proste byznys.Na trhu jsou modely, ktere se behem roku snizi az o 60%.
ptr277 (59)|20.3.2013 08:51
Nechajme to tak,za 2500e by som to aj tak nekupil,hodnota peňazí má pre mna vyššiu prioritu,ako mat novinku od prvého dňa.Aj preto som zasa objednal 8007,som zvedavý,čo mi dorazí tento raz.Pre info,v obchode robím od r.1994,čosi som sa za tu dobu už priucil.
Ladys (1829)|20.3.2013 10:03
Jsou mezi nami taci, kdo si musi koupit hnedka zhavou novinku za prestrelenou cenu, ale proti gustu...

Jo ok, nechtel jsem poucovat, jen nastinit jak to je.

Tak doufam ze budes s dalsim kusem spokojen.
jarava (34)|20.3.2013 13:31
tak mi philips odpověděl na problemy s kanalama.

Násobení (množení) kanálů v přehledu programů na kabelových sítích UPC (zejména).

Symtom je takový, že kanálů v seznamu na obrazovce v čase přibývá, násobí se počet shodných kanálů a nelze vytvořit soubor oblíbených kanálů. Projevuje se to zejména na sítích společnosti UPC v České republice. Postiženy jsou televizory Fusion 2012 (série 6XX7, 7XX7, 8XX7, 9XX7), Příčinou je struktura sítě UPC, kde se nachází mix programů v normách DBV-C, DBV-T a několika analogových programů. UPC nemá na tuto síť mezinárodní homologaci pro střední Evropu a tedy i pro Českou a Slovenskou republiku. Přes jasnou příčinu problému se intenzivně pracuje na tom, aby si s touto situací software našich televizorů poradil, jako si s tím poradí jednodušší typy výrobků. V současnosti se podařilo najít místa v software, která byla upravena pro Českou republiku a také pro Slovensko, (které má odlišnou strukturu, odolnější). Zkušební verze již byla ve vývojovém oddělení úspěšně odzkoušena na streamech dodaných společností UPC. Nyní se urychleně pracuje na finální veřejné verzi, termín dohotovení však dosud není znám.
Ladys (1829)|20.3.2013 13:46
bla bla bla...klasika.

Asi bude lepsi zakazat aktualizaci (tech programu stejne tolik casto nepridavaji) a udelat si nejaky seznam oblibenych.
jarava (34)|20.3.2013 14:33
ladys-zakázana aktualizace dávno je a přepisuje to ty oblíbený.to je ten problem.
Ladys (1829)|20.3.2013 14:35
jak se muze neco samo prepisovat, kdyz mas zakazany jakykoliv aktualizace ?

Jeste ze se to tyka DVB-C, jinak to bych nezkousnul ani ja :D
kuli66 (15)|29.3.2013 07:17
zdravím. Neviem, či tu je nejaké vlákno k Philips 47PFL6907K. Včera som ju kúpil a potrebujem poradiť. Nejde mi pripojiť na net, ani káblom, ani cez wifi. Tiež ako nastaviť optimálne obraz. Ďakujem.
KamilZ (10277)|29.3.2013 07:32
Co Ti nejde? Dostane IP od DHCP? Pokud ne, s manuální IP také nejede? S WiFi se ani nepřipojí k AP, nebo opět skončí až dál? Trochu to rozepiš, na doraz "nestartuje mi auto" se odpovědět nedá :-(
kuli66 (15)|29.3.2013 07:47
ak idem cez wifi, tak sieť nájde, zadám kľúč ale pri pokuse o pripojenie vyhodí hlášku, že pripojenie k smerovaču nie je potvrdené.
Nie som fachman na nastavenie siete, ale asi IP dostane, lebo pri zobrazení nastavenia siete v TV je IP adresa zadaná. Skúšal som pripojiť kablom, tu mi napíše, že tv úspešne pripojený na domácu sieť. Ale nejde internet.
KamilZ (10277)|29.3.2013 08:00
Tak řeš první LAN. Projde Ti ping z PC na TV?
kuli66 (15)|29.3.2013 08:38
tak tomu nechápem. Snažím sa pridať TV ako bezdrôtové zariadenie do PC, ale PC ho nenáde.
KamilZ (10277)|29.3.2013 08:39