Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Skylink a CS Link od září zavedou servisní poplatek 29 Kč u neplacených nabídek

geronimoh (2327)|4.6.2012 18:30
Takovou bezplatnou základní nabídku má i Freesat, jen je třeba platit 500 Kč ročně administrativní poplatek (http://cz.upcdirect.com/satelitni-televize/) , ale narozdíl od "Fujlinku" nenabírá zákazníky podvodnou reklamou. Valibuk má pravdu v tom, že "Fujlinku" nelze věřit, že nebudou vymáhat poplatky zpětně. Podvedli nás jednou, podvedou klidně znovu.
ucetni (312)|4.6.2012 20:18
Hovoria o tom, že nebudu chýbať tí čo neplatili a odídu preč. že skylink to bez nich prežije. ale či to prežije m77 , ked nebude mať miliony z nás čo odídu, čo neakceptujú servisný poplatok. ako potom zaplatia všetky tie náklady, čo im vzniknú? ved namiesto jedného človeka na infolinke, budú mať po 1.9.2012 až dvoch. podla mna zbankrotujú.
Valibook (239)|4.6.2012 20:51
Aby se naplnili podnikové cíle M77 Group, tak budou muset jít na takových Kč 149,- měsíčně, protože od 15.6. začnou sdílet a šérovat i ti, kteří dosud nevěděli, že je něco takového technicky možné.

Skunklink začíná připomínat firmu s hvězdičkou a malými písmeny pod smlouvou. Stačí si přečíst nové Všeobecné obchodní pomínky. http://www.skylink.cz/web/document/cms_library/277.pdf

Aby ještě nebyly rádi ti, kteří mají časově omezenou kartu na dobu určitou. V nové verzi VOP by se mohl objevit odstavec, že bez písemné výpovědi se z karty na dobu určitou stává automaticky přístupová karta na dobu neomezenou s povinností platit roční členství nebo měsíční paušál. Neznalost VOP a nepoužívání karty neomlouvá.
Valibook (239)|4.6.2012 21:16
[QUOTE=KamilZ;412334]Jako rozumné mi připadá, aby kartu "Skylink ČT" dotovala kusově ČT z poplatků, protože moc jich v oběhu nebude. Pro důchodce ideální. Případně by mohla vzniknout skutečně "karta zdarma", kterou by transparentně plně dotovali poskytovatelé programů, kteří by byli zařazeni.[/QUOTE]

Obě zmiňované varianty jsou mi sympatické. Pokud se veřejnoprávní televize nedohodne se Skunklinkem na šíření programů ČT bez diskutovaného poplatku, tak by měla postupovat razantně, dohodnout se s jiným poskytovatelem nebo začít vydávat karty sama.

Nadešel čas pro skutečně neplacenou satelitní platformu ?
http://www.radiotv.cz/p_tv/nadesel-cas-pro-skutecne-neplacenou-satelitni-platformu/
geronimoh (2327)|4.6.2012 21:22
Jak jsem četl nové Všeobecné obchodní pomínky "Fujlinku", tak jim až mi uplyne 24 měsíční doba od výměny karet pošlu raději písemné odstoupení od smlouvy. Jistota je jistota.
Valibook (239)|4.6.2012 21:55
"3.6. Poskytovatel je zároveň oprávněn zastavit, dočasně přerušit nebo omezit poskytování služby Skylink z následujících důvodů:
3.6.2. uživatel nezaplatí řádně a včas poplatky a předplatné, a to až do jejich zaplacení nebo do zániku Smlouvy;"

V nových VOP mi chybí jednoznačné vymezení pojmů zastavení, dočasné přerušení nebo omezení poskytování služby Skylink nebo závazné stanovisko Skunklinku zejména k posledně uvedenému pojmu.

Praktiky Skunklinku a jeho sloučení s CS linkem by měl konečně přošetřit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve spolupráci s Evropskou komisí. Monopoly nechceme. Ideální by bylo opětovné rozdělení společnosti na samostatně podnikající subjekty s oddělenou vlastnickou strukturou.

"Podle těchto čísel tvoří platformy Skylink a CS Link dohromady 85% satelitního trhu v ČR" http://www.vhr.cz/item/konecne-spolu-skylink-a-cs-link/
persson (299)|5.6.2012 12:05
Caute, tak trochu vtipu od skylinku, hlavne pasaz, kde hovorca firmy M77 tvrdi, ze neklamali : http://ekonomika.sme.sk/c/6404376/satelitny-skylink-o-novych-poplatkoch-neklamali-sme.html a este jeden zaujimavy link pre majitelov starych kariet skylink Cryptoworks: http://www.solideurope.sk/news.php?readmore=357, a este jeden link: http://www.solideurope.sk/news.php?readmore=356 , pekny den vtipnym skylinkom
Valibook (239)|5.6.2012 12:56
Bude mít nějaký kulturní dopad zánik společné československé satelitní platformy ?
kofolak (294)|5.6.2012 13:53
Kulturny dopad to bude mat pozitivny: naucime sa cudzie jazyky a budeme usetreni prostoduchych relacii ako napr. Farma a Hotel Paradise a hlavne uz ma nebudu otravovat uputavky na ne pocas filmu alebo dokonca pocas detskej rozpravky! (tymto sa ospravedlnujem vsetkym detom)
geronimoh (2327)|5.6.2012 17:40
Citace z http://www.solideurope.sk/news.php?readmore=356 :

"To, čo M77 a teda "chlapci" za tým vymysleli sa dalo očakávať.
Kšeft za 2 miliardy musí tie 2 miliardy zarobiť späť a potom ešte niečo k tomu aj navyše.
Fajn, biznis je biznis.
Tomu rozumiem.
Na celej veci mi vadí len jedno.
Nemám rád, keď si niekto zo mňa robí blbca."

Jak vidím, nejsem sám, kterému ani tak nevadí ta částka, ale to, že ze mně dělají vola ...

- - - - doplněno - - - -

[QUOTE=Valibook;412454]Bude mít nějaký kulturní dopad zánik společné československé satelitní platformy ?[/QUOTE]

Já bych je předčasně nepohřbíval, spousta lidí sklopí uši a bude platit. Leda by ČT vydala nějaké vlastní dekódovací karty, ale to by jí muselo jít o lidi a to nejde, jde jí o peníze, jako "Fujlinku".
Valibook (239)|5.6.2012 20:24
@kofolak
Njn, zřejmě předpokládáte orientaci na britské a německé FTA HD stanice na pozicích 28,2°E a19,2°E. :-)

Pochybuji, že by se na školách začala vyučovat slovenština a u Vás čeština. A tahle v ceně karty obsažená základní nabídka byla po dlouhá léta jakousi spojnicí mezi bratrskými národy i po rozpadu federace. Proto si myslím, že by měla společná československá satelitní platforma zůstat zachována prosta měsíčního paušálu, i kdyby měla přejít pod jiného poskytovatele nebo začít vydávat vlastní karty. Už z toho důvodu, aby si i naši potomci rozumněli.

České děti se učí anglicky, slovenským vrstevníkům nerozumí. Jak jste na tom vy? http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-55928920-ceske-deti-se-uci-anglicky-slovenskym-vrstevnikum-nerozumi-jak-jste-na-tom-vy

@geronimoh
Rozhodnutí Skunklinku může znamenat konec masového satelitního příjmu. Doufám, že převáží veřejný zájem a ČT + STV odplatí Skunklinku jeho podpásový úder.


Mrzí mě, že pod vidinou výhradně bonitních klientů si někteří diskutéři soustředění zejména na konkurenční parabole.cz toto dvojité zpoplatnění základní nabídky ještě chválí. Nevidí si na špičku nosu. Potkají je změny v oboru výroby a dovozu, prodeje a montáže satelitních komponent, a to výhradně díky monopolnímu chování Skunklinku. S ohledem na zaměstnanost a samotnou existenci firem zabývajících se montážemi by nemusel zůstat kámen na kameni. Tohle bude ta Vaše exkuzivita satelitního příjmu.
geronimoh (2327)|5.6.2012 22:17
[QUOTE=Valibook;412493]Mrzí mě, že pod vidinou výhradně bonitních klientů si někteří diskutéři soustředění zejména na konkurenční parabole.cz toto dvojité zpoplatnění základní nabídky ještě chválí. Nevidí si na špičku nosu. Potkají je změny v oboru výroby a dovozu, prodeje a montáže satelitních komponent, a to výhradně díky monopolnímu chování Skunklinku. S ohledem na zaměstnanost a samotnou existenci firem zabývajících se montážemi by nemusel zůstat kámen na kameni. Tohle bude ta Vaše exkuzivita satelitního příjmu.[/QUOTE]

Také nechápu ty, co to chválí. V prvé řadě je to podvod na zákazníky, který by měl být trestný.
geronimoh (2327)|5.6.2012 22:22
[QUOTE=Valibook;412493]Rozhodnutí Skunklinku může znamenat konec masového satelitního příjmu. Doufám, že převáží veřejný zájem a ČT + STV odplatí Skunklinku jeho podpásový úder.[/QUOTE]

To by byl ideál, pokud by ČT a STV vydala vlastní karty, jinak žádná alternativa asi není. Já osobně s Fujlinkem končím. Jen co mi uplyne bezplatná doba, pošllu jim písemnou výpověď smlouvy a zůstanu u DVB-T.
Valibook (239)|6.6.2012 02:02
Ve sněmovně měli včera vystoupit podmazaní členové ČTÚ, díky nimž nepojede DVB-T2. Levných přijímačů s tímto tunerem by bylo od ruských a ukrajinských výrobců dost a lidé mohli konečně přijímat volně HD programy a nespoléhat se při tom na placené DVB-S2 / DVB-C nebo vznikající MUX4.
Pytkin (7947)|6.6.2012 14:18
Zavádzané poplatky Skylinku sú podľa obchodnej inšpekcie v poriadku

http://www.dsl.sk/article.php?article=12625
Valibook (239)|6.6.2012 16:04
Ve vyjádření Slovenské obchodní inspekce postrádám v rámci vyváženosti větu, že Skunklink bude muset všem nalákaným, kteří nepřistoupí na jeho nové VOP vracet cenu karty a rovněž náklady na pořízení satelitní techniky.
Dagy2 (3153)|6.6.2012 16:43
[QUOTE=Valibook;412493]

České děti se učí anglicky, slovenským vrstevníkům nerozumí. Jak jste na tom vy? http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-55928920-ceske-deti-se-uci-anglicky-slovenskym-vrstevnikum-nerozumi-jak-jste-na-tom-vy
[/QUOTE]

Podstatne lepšie, podstatne lepšie. Už za komunizmu boli slovenské pondelky a české utorky-nedele na CST1/F1, takže 6x lepší tréning.
Dnes zo 70 programov SkyLinku je 10 hovoriacich slovensky a 60 česky, pomer zostal zachovaný v prospech lepšieho tréningu na našej strane.



[QUOTE=Valibook;412493]
...Potkají je změny v oboru výroby a dovozu, prodeje a montáže satelitních komponent, a to výhradně díky monopolnímu chování Skunklinku. S ohledem na zaměstnanost a samotnou existenci firem zabývajících se montážemi by nemusel zůstat kámen na kameni. Tohle bude ta Vaše exkuzivita satelitního příjmu.[/QUOTE]

odhliadnuc od toho či je nejaký poplatok fér alebo nie je, k monopolu má každý z operátorov u nás hodne ďaleko - UPC, cigi, telecomunisti, IPTV, miestne káblovky, čo len chceš.
a ešte raz odhliadnuc od toho či je nejaký poplatok fér alebo nie je by som poukázal na dve veci:
1/ skúste spočítať tých čo doteraz nielen že neplatili ale viezli sa hacknutými kartami v plnej náloži zadarmo na chrbtoch ostatných ktorí platia. to by v iných krajinách napadlo len málo ľudí, preto bohužiaľ aj neštandardné opatrenia k neštandardnému chovaniu obyvateľstva
2/ každý má tiež možnosť založiť si vlastnú sat platformu a poskytovať služby ostatným zadarmo. Miesta na 19.2E je teraz koľko chcete. A keďže ako číta človek všade - skylink je nenažraný a len ťahá prachy od ľudí, zákonite mi z toho vychádza, že musí to niesť miliony a miliardy. Tak prečo sa toho nechytí niekto ďalší?
Sľubujem, že si kúpim kartu od novozaloženého poskytovateľa, keď to bude CRW alebo ICE.
KamilZ (10277)|6.6.2012 17:45
[QUOTE=Valibook;412493]Rozhodnutí Skunklinku může znamenat konec masového satelitního příjmu. Doufám, že převáží veřejný zájem a ČT + STV [/QUOTE]
Jestli přijdou o 0.5% zákazníků, tak to bude moc. A doufám, že "veřejný zájem" nepřeváží, nerad bych ze svých daní nebo platby za balíček sponzoroval to, že se někdo může dívat zadarmo na 31 kanálů. Je to jenom zbytná zábava, nic jiného. Ještě chtějte zavedení sociálních dávek na DVB-S :-(.

[QUOTE=Valibook;412551]Ve vyjádření Slovenské obchodní inspekce postrádám v rámci vyváženosti větu, že Skunklink bude muset všem nalákaným, kteří nepřistoupí na jeho nové VOP vracet cenu karty a rovněž náklady na pořízení satelitní techniky.[/QUOTE]
+ v tom případě ještě že Skylink naúčtuje náklady a přiměřený zisk za tu dobu, co měl uzavřenou smlouvu s takovýmto uživatelem.
Ras2 (79)|7.6.2012 01:41
Ano suhlasim z tym poplatkom ale nech si neuctuju peniaze za karty bola by to taka kompenzacia vstupnych nakladov.
Valibook (239)|7.6.2012 14:33
[QUOTE=KamilZ;412570]Jestli přijdou o 0.5% zákazníků, tak to bude moc. A doufám, že "veřejný zájem" nepřeváží, nerad bych ze svých daní nebo platby za balíček sponzoroval to, že se někdo může dívat zadarmo na 31 kanálů. Je to jenom zbytná zábava, nic jiného. Ještě chtějte zavedení sociálních dávek na DVB-S .[/QUOTE]

Dostáváš se do rozporu s tvrzením poskytovatele, že neplacené TV stanice neboli nabídka GRÁTIS zůstává bezplatná. :-) Ale alespoň někdo upozornil na rozpor mezi původně avizovaným transparentním zpoplatněním základní nabídky oproti kamufláži servisním poplatkem. Ovšem to bychom se mohli dostat k tomu, že základní nabídka je prodávána podruhé a je zahrnuta v pořizovací ceně přístupové karty. Karty nebyly prodány s tím, že základní nabídka bude zpřístupněna pouze abonentům balíčků.

CS Link a Skylink zpoplatňují něco, co diváci už jednou zaplatili http://www.radiotv.cz/p_tv/nadesel-cas-pro-skutecne-neplacenou-satelitni-platformu/

Pro splnění podmínky, aby se z daní a koncesionářského poplatku nedotovali chudí holandští obchodníci s otroky bude zapotřebí, aby Česká televize založila vlastní platformu nebo přestala poskytovat Skunklinku signál. Sociální dávkou pro majitele M77 Group je patrně myšlena skutečnost, že si Kavčí Hory zajišťují satelitní vysílání na vlastní náklady. ČT si hradí satelitní kapacitu na Skylinku sama.

Česká televize je překvapená, že za její programy budou lidé na satelitu platit http://www.radiotv.cz/p_tv/ceska-televize-je-prekvapena-ze-za-jeji-programy-budou-lide-na-satelitu-platit/
Valibook (239)|7.6.2012 14:46
[QUOTE=Ras2;412629]Ano suhlasim z tym poplatkom ale nech si neuctuju peniaze za karty bola by to taka kompenzacia vstupnych nakladov.[/QUOTE]
Ať si během platnosti smlouvy mění podmínky jak chtějí, ale zároveň kompenzují kupní cenu karty. Že na Skunklinku nejsou ke stažení původní Všeobecné obchodní podmínky Trade & Technology a dokonce ani dosud platné VOP také o něčem svědčí.
golfLC (1941)|7.6.2012 20:25
Zákazníci česko-slovenskej satelitnej platformy Skylink a CS Link majú ešte osem dní na to, aby odstúpili od zmluvy s dodávateľskou spoločnosťou. Upozorňuje na to slovenské Spotrebiteľské Centrum. Dôvodom je zmena v systéme poplatkov. Doteraz totiž spoločnosti poskytovali všetky služby spojené s príjmom satelitnej televízie bezplatne. Poplatky sa týkali iba tých zákazníkov, ktorí využívali platené televízne programy. S účinnosťou od 1. septembra sa však zavádza jednotný servisný poplatok vo výške 1,20 eura mesačne.


“V prípade, ak spotrebitelia do 15. júna 2012 od spotrebiteľskej zmluvy neodstúpia, dávajú poskytovateľovi automatický súhlas s novou zmenou Všeobecných obchodných podmienok, a teda aj so servisným poplatkom vo výške 14,40 eura ročne,” upozornil dnes generálny riaditeľ Spotrebiteľského Centra Miroslav Antoňak.


Spoločnosť Skylink podľa neho vážne pochybila, ak spotrebiteľov o takejto závažnej zmene v zmluvách dostatočne neinformovala napríklad vo svojom magazíne, ktorý rozoslala spotrebiteľom v priebehu predchádzajúceho týždňa. “Takéto praktiky sú v hrubom rozpore s platnou legislatívou a všeobecne zaužívanými dobrými mravmi,” poznamenal Antoňak.

Samotný Skylink zavedenie poplatku vysvetľuje na webe rastúcimi nákladmi. “Servisný poplatok pokrýva náklady na prevádzku, administráciu, technické zabezpečenie a podporu poskytovania služieb satelitnej televízie CS Link/Skylink vrátane prevádzky zákazníckeho servisu. Servisný poplatok nesúvisí so zvolenou programovou ponukou a vzťahuje sa na všetkých užívateľov,” uvádza spoločnosť.

Ľudia, ktorí odstúpia od zmluvy so spoločnosťou, majú na výber niekoľko ďalších poskytovateľov satelitných služieb. Prejsť môžu aj na terestriálne vysielanie DVB-T.

Aktualizované 18:51 hod. Pôvodná správa bola doplnená o vyjadrenie M77 Group.

Vyjadrenie M77 Group:
Nie je pravda, že pokiaľ užívateľ neodstúpi od zmluvy do 15.6. 2012 berie sa to automaticky ako súhlas s novým znením Všeobecných obchodných podmienok.

Zmena VOP je z našej strany jednostranným krokom a preto radšej zmluvu všetkým dotknutým zákazníkom formálne vypovedáme v zákonnej lehote. Zároveň každému zákazníkovi našich platforiem zasielame adresný list s podrobnými informáciami. V prípade, že sa zákazník rozhodne na nové VOP nepristúpiť nie je potrebná žiadna reakcia z jeho strany. V takomto prípade náš zmluvný vzťah zanikne v súlade so zákonom k poslednému dňu kalendárneho štvrťroku nasledujúceho po dni doručenia výpovede. U prístupových kariet, pre ktoré nebude Servisný poplatok k dátumu jeho účinnosti uhradený, dôjde v súlade s platnými VOP k zastaveniu poskytovanej služby Skylink, resp. CS Link.

Vyjadrenie poskytol, Marek Němec, mediálny zástupca spoločnosti M77 Group S.A.


zdroj: http://www.satelitnatv.sk
vivid.sk (11472)|7.6.2012 20:58
[QUOTE=golfLC;412704]....upozornil dnes generálny riaditeľ Spotrebiteľského Centra Miroslav Antoňak....[/QUOTE]
pan generalny riaditel musi byt riadne vymlety. Pokial teda akakolvek firma zo dna na den zmeni svoje podmienky a zacne si bez upovedomenia zakaznika (nie, nejaky oznam v mediach nie je ta spravna cesta) uctovat nejake nove poplatky, tak ju zakaznik do 15 dni automaticky akceptuje? Sranda.
Valibook (239)|7.6.2012 22:40
Koukám, že nejsem sám, kdo kamuflované zpoplatnění základní nabídky považuje za důsledek akvizic chudých holandských obchodníků s otroky a vzniku monopolu v oblasti satelitního příjmu v ČR. Doufám, že Česká televize, pokud její programy nebudou na všech kartách Skunklinku šířeny bez poplatků, přestane totoho nevěrohodného satelitního operátora dotovat.

Digitální televize bez poplatků chce peníze. Přes milion Čechů čeká nemilé překvapení
http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-56038980-digitalni-televize-bez-poplatku-chce-penize-pres-milion-cechu-ceka-nemile-prekvapeni
KamilZ (10277)|8.6.2012 07:09
Monopol? Myslíš tím http://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/televize/t-mobile.tv, http://cz.upcdirect.com/ a http://cz.digi.tv/ ?

Zajímavé je, že T-Mobile je zatím bez poplatků, přestože přeprodává Skylink.
Valibook (239)|8.6.2012 15:41
Je to stejné jako bys mi napsal, že Microsoft nezneužívá většinové postavení na trhu a vyjmenoval mi konkurenční operační systémy DOS, Unix, Linux, Mac OS.

Snad bychom se mohli shodnout alespoň na tom, že dokud zde byla konkurence Skylink vs. CSlink, tak se zpoplatnění základní nabídky nekonalo, notabene programů, jejichž satelitní distribuci si hradí Česká televize sama. V okamžiku, kdy M77 Group skoupil 85% satelitního trhu v ČR se objeví snaha ochcat ČT (dost možná i jiné televize) a jeden milion českých domácností.
KamilZ (10277)|8.6.2012 20:48
[QUOTE=Valibook;412770]Snad bychom se mohli shodnout alespoň na tom, že dokud zde byla konkurence Skylink vs. CSlink, tak se zpoplatnění základní nabídky nekonalo[/QUOTE]
Jo, na tom se shodneme.

Ještě k poplatkům - podle ně je třeba daleko větší sranda a výdrb státu s lidmi, jak s pomocí DVB-T "vyřešili" placení koncesionářských poplatků za rádio, které moc nebyly úspěšné. Díky tomu, že teď je v DVB-T i rádio, tak je i stb považován za radiový přijímač a musí se za něj platit 45,- Kč. Hodně lidí nemělo rádio a teď, díky digitalizaci, musí nedobrovolně platit, protože bez stb (ať už DVB-T, DVB-S) se neobejdou a je jedno, jestli rádio poslouchají, nebo ne. Proti tomuhle se poplatek soukromé společnosti (Skylink) za prokazatelně odebrané služby naprosto marginální problém. Že vám třeba nevadí tohle?
robky (461)|8.6.2012 21:37
[QUOTE=KamilZ;412796] ..... a je jedno, jestli rádio poslouchají, nebo ne. Proti tomuhle se poplatek soukromé společnosti (Skylink) za prokazatelně odebrané služby naprosto marginální problém. Že vám třeba nevadí tohle?[/QUOTE]
U nás je to takto: "Platiteľom úhrady je každá fyzická osoba, ktorá je koncovým odberateľom elektriny v byte alebo rodinnom dome" .... či máš stb, telku, rádio alebo nie .....Mne napríklad vadí skôr to, že síce možnosť príjmu mám (bavíme sa hlavne o dvb-t), ale vzhľadom na podmienky som musel investovať väčšiu sumu ako napr.obyvateľ mesta, ktorému stačí kus drôtu. Ale platíme rovnako ...to len na okraj

IMHO veľa ľudí od Skylinku neodíde. Ak si to spočítame, za takú nízku sumu nebudú mať príjem od iného, alternatívneho poskytovateľa - tak "zavrú hubu" a budú plniť kapsu skylinku
kofolak (294)|8.6.2012 21:48
[QUOTE=robky;412800]vzhľadom na podmienky som musel investovať väčšiu sumu ako napr.obyvateľ mesta, ktorému stačí kus drôtu[/QUOTE]
To je relativne. Byvam v BA, ale s prijmom DVB-T mam omnoho vacsi problem ako s prijmom satelitu. Mam sice priamy vyhlad, ale presne z opacnej strany bytu ako mam TV. Okrem toho kusu drotu by som potreboval este riadny kus koaxialu, no nepodarilo sa mi zohnat "neviditelny". Kazdopadne satelit nemam kvoli prijimaniu ponuky z DVB-T, ale hlavne pre prijem tych ostatnych stanic: ceske, nemecke, anglicke (kurz japonciny na NHK World HD je tiez celkom zaujimavy).
KamilZ (10277)|10.6.2012 08:25
Co třeba mě vadí na Skylinku. Zběžně jsem pročetl VOP:

Čti: nemusí nám to fungovat, reklamaci neuznáme a peníze nevrátíme. T-Mobile to má obdobně, ale nemá tam tu poslední větu o neporušení povinností, která je zásadní:
[quote]3.5. Poskytovatel je oprávněn na nevyhnutně dlouhou dobu v potřebném rozsahu přerušit, resp. omezit poskytování služby Skylink bez toho, aby se takovéto přerušení nebo omezení považovalo za jakékoliv porušení Smlouvy a těchto podmínek, a to zejména z důvodu dodržování veřejného pořádku nebo plnění veřejného zájmu, rozhodnutím příslušného státního orgánu, [HL]ze závažných organizačních, technických nebo provozních důvodů, z důvodu krizových situací a též za účelem výkonu prací potřebných k provozu, údržbě a opravám zařízení[/HL], prostřednictvím kterých je služba Skylink poskytována nebo prací potřebných k zabránění vzniku vad v těchto zařízeních nebo z důvodu vyšší moci. Přerušením nebo omezením poskytování služby Skylink dle tohoto bodu poskytovatel [HL]nebude v prodlení, ani jinak neporuší své povinnosti vůči uživateli[/HL].[/quote]
Já chci špičkovou kvalitu, které ale nekoresponduje s tímhle:
[quote]4.1. Poskytovatel se zavazuje zejména:
4.1.5. zabezpečovat poskytování služby Skylink na běžné úrovni a v běžné kvalitě;
[/quote]
Cokoli si vymyslíme, tak uděláte. Například nám půjdete opravit uplinkovou parabolu, protože v zimě při -20 se nám nebude chtít, viz:
[quote]4.5. Uživatel se zavazuje a je povinen:
4.5.3 Ode dne registrace poskytovat poskytovateli dle jeho požadavků součinnost, která bude potřebná k plnění závazků poskytovatele dle Smlouvy a těchto podmínek;
[/quote]
Připravte se rovnou na 60 dnů, viz:
[quote]11.5. V případě, že prošetření reklamace uživatele je obzvlášť složité a její důkladné prošetření není ve třicetidenní lhůtě objektivně možno zabezpečit, je poskytovatel povinen výsledek svého šetření oznámit uživateli do šedesáti dní ode dne, kdy byla reklamace uživatele platně doručena poskytovateli.[/quote]
freeSat má naproti tomu tohle. Sice se o to musíte explicitně přihlásit, ale je to tam:
[quote]5.7. Poskytovatel je povinen vyřídit reklamaci nejpozději do jednoho měsíce ode dne doručení reklamace. [HL]V případě úplné nebo i částečné nedostupnosti služby má Účastník právo na poskytnutí slevy ve výši poměrné části pravidelného měsíčního poplatku za dobu, kdy Službu nebylo možné pro řádně ohlášenou závadu na straně Poskytovatele využít[/HL].[/quote]
Věděli jste, že např. T-Mobile má tohle? Připadá mi, že jim to bylo "dohodnuto", celkem nevidím důvod,proč by to tam dobrovolně dávali:
[quote]VII. Užívání Služby
4. Účastník není oprávněn využít TV kartu ani Službu (není tedy zejména oprávněn umožnit sledování Programů) pro komerční účely nebo pro jiná použití a účely spojené s obchodními aktivitami ani pro distribuci Programů do veřejně přístupných míst jako jsou zejména restaurace, bary, hotely, kluby, obchody a nákupní střediska, haly, sportoviště, úřady, otevřená prostranství apod., a to zejména za účelem obchodního zisku. [/quote]
Na druhou stranu si nedělám iluze, že po podrobném prostudování freeSat nebo T-mobile a DigiTV by se tam také něco nenašlo. Stejně se běžně denně zavazujeme k větším šílenostem - kdo čte VOP u bank, pojišťoven apod.?
interfernet422 (1575)|10.6.2012 10:20
To je právě to - kdo to čte? Možná 1 % kupujících. Stejně tak v bankách. Buď s podmínkami souhlasíš, nebo nekoupíš. A nemáš. Jak vidno Kamile, dal sis tu práci, tak jsou podmínky u všech providerů téměř identické. Je pak jiná alternativa? Člověk volí s ohledem na výši poplatků, rozsah nabídky a VOP jsou až na posledním místě, zda-li vůbec.

Ještě zajímavější by bylo číst licenční podmínky u programů. Ty už krom právníků asi nečte nikdo... Ale to je už jiná detektivka.
jarino1978 (8045)|10.6.2012 15:56
ja teda stále nechápem, čo sa stále rozčuľujete. Všetky je OK, aj staré VOP aj nové VOP, Skylink sa myslím zachoval čestne a korektne.
Ak niekto rieši sumu 1,20 Eur mesačne, tak je to jeho problém, bude mať právo odstúpiť od zmluvy a AMEN. Je na tom niečo nepochopiteľné ? Alebo ste len všetci rozmaznaní ?
Pytkin (7947)|10.6.2012 17:02
hlavne to zacne platit za 1.5 roka .. dovtedy sa to moze 3x vsetko zmenit .. bezplatna ponuka bude trebars 100 EUR .. a podobne ..
KamilZ (10277)|10.6.2012 17:40
Já se nerozčiluji, mě poplatek nevadí, právě naopak jsem pomalu jeho příznivcem, protože Skylink podle mě musel provoz těch karet dotovat z platících. VOP jsou také OK, ať už jsou jakékoli - buď je přijmu, nebo ne. Akorát mě po přečtení VOP Skylinku zarazilo pár bodů, konkrétně bod 3.5 považuji za docela drsný. Nicméně akceptuji a Skylink neruším.
Dagy2 (3153)|10.6.2012 17:56
:) Kamil, počul som zaručenú správu, že pokiaľ nepôjde uplink, budú losovať zo zoznamu abonentov, kto to pôjde opraviť. Preto vlastne zaviedli Irdeto, lebo ti môžu poslať "SMS" správu do prijímača. Keď ju daný človek obdrží, musí poskytnúť súčinnosť, t.j. dostaviť sa do uplinkovej stanice s baterkou a blikaním do optického kábla suplovať uplink až do času pokiaľ sa to inak neopraví.
"Prednosť" budú mať majitelia kariet CRW, po ich úplnej výmene abonenti ktorí budú platiť len servisný poplatok, potom platiči Multi balíku atď. PLatičov HD plus a komplet sa to týkať nebude.

Ja by som to tu už zamkol. Otvorene priznávam že som priaznivcom výmeny za karty, ktoré nebudú umožňovať hacknutie karty ani iné vyjebávanie s ostatnými,ktorí normálne za služby platia. Môj názor je, že to všetko dospelo do tohto stavu práve z tohto dôvodu. Takže tie prachy ktoré chýbajú na prevádzku proste niekde treba získať. Výhodou je, že stačí nezaplatiť a máme pokoj od SkyLinku navždy. U prevádzkovateľov, kde sa podpisuje zmluva na 24 mesiacov ako telekomunisti sa to proste nedá, ani keď signál nemáš žiadny.
Ešte horšie je to s politikmi, tu pomôže bohužiaľ len sa vysťahovať....
KamilZ (10277)|10.6.2012 18:11
Jasně že jsem s opravou paraboly přeháněl, ale prostě mě zarazilo, že tam tak velmi obecnou a vágní podmínku na poskytnutí součinnosti mají. VOP ji psal velmi dobrý právník.
Dagy2 (3153)|10.6.2012 18:44
Ja tiež a s tou parabolou som nemal vôbec na mysli tvoje preháňanie....
Ale celkom by zaujímalo, akú súčinnosť mal niekto na mysli, keď to písal. Ako napr., že ich pustíš do bytu alebo čo iné?
KamilZ (10277)|10.6.2012 18:58
[QUOTE=Pytkin;412954]hlavne to zacne platit za 1.5 roka .. dovtedy sa to moze 3x vsetko zmenit .. bezplatna ponuka bude trebars 100 EUR [/QUOTE]
Tohle by neustáli, protože by museli zdražit všichni a v tom okamžiku by je dostali na kartel. Ale zajímalo by mě, co by se stalo, pokud by takto výrazně (ne dnešních 29,- Kč) jednorázově zdražil jeden poskytovatel a zákazníci, kteří si koupili kartu a potřebné vybavení před řádově měsíci by to dali k soudu. Myslím, že by měli velkou šanci na výhru, např. za porušení dobrých mravů - to lze opravdu žalovat a celkem se to při napadání korektně uzavřených a platných smluv dělá.
geronimoh (2327)|10.6.2012 20:02
[QUOTE=jarino1978;412946]ja teda stále nechápem, čo sa stále rozčuľujete. Všetky je OK, aj staré VOP aj nové VOP, Skylink sa myslím zachoval čestne a korektne.
Ak niekto rieši sumu 1,20 Eur mesačne, tak je to jeho problém, bude mať právo odstúpiť od zmluvy a AMEN. Je na tom niečo nepochopiteľné ? Alebo ste len všetci rozmaznaní ?[/QUOTE]

Mně se tedy nelíbí, že mně "Fujlink" podvedl, když jsem si koupil dvě jeho karty za nemalý peníz s tím, že už budou dále bez pravidelných poplatků. Jistě že 29 Kč měsíčně není velká částka, ale oni ji beztak začnou pravidelně zvyšovat. A co se tobě nelíbí ? Jako že když nás někdo podvede, tak si na to ani nemůžeme zanadávat ? Nic vís tím asi nenaděláme ...
Dagy2 (3153)|10.6.2012 20:43
Tak u nás tvrdí nejaká organizácia, že môžeš odstúpiť od zmluvy.
drto (341)|10.6.2012 20:57
[QUOTE=Dagy2;412964]:)
....Otvorene priznávam že som priaznivcom výmeny za karty, ktoré nebudú umožňovať hacknutie karty ani iné vyjebávanie s ostatnými,ktorí normálne za služby platia. Môj názor je, že to všetko dospelo do tohto stavu práve z tohto dôvodu[/QUOTE]
tak z tohto dovodu to urcite nezavadzaju :) na to maju ine paky aby s takymito praktikami dokazali skoncovat. keby nebolo zdielania kariet tak skylink by mal o hoooooodne penezi menej za platby full ponuky ktore platia prevadzkovatelia serverov kariet. ano je pravda ze potom na jednu kartu ide aj stovka ludi (ak nie aj viac) ale aj tak je tych serverov plno a platia vsetci skylinku za full ponuku co skylinku prinasa urcite dost penazi. takze moj nazor je ze m77 chce z obchodu ktory spravili vytrieskat rychlo spät kopec penazi a samozrejme aj nieco naviac. je to proste sukromna firma a chce zarabat prachy. uvidime co bude za 24 mesiacov a potom sa mozeme zaoberat nejakym poplatkom. teraz to asi naozaj nema vyznam :)
a mimochodom tiez sa mi nepaci ako vybabrali z ludmi. niekto proste nepozera tv nonstop a staci mu zakladna ponuka a investoval peniaze do stb a karty len koli tomu ze to ma jednorazovo a ma pokoj. a teraz budu nutit ludi platit nejaky nezmyselny poplatok ktory si nejaky panko vymyslel v posteli ked isiel spat :)
geronimoh (2327)|10.6.2012 21:09
[QUOTE=Dagy2;412995]Tak u nás tvrdí nejaká organizácia, že môžeš odstúpiť od zmluvy[/QUOTE]

Mám to i v plánu, ale nezmění to fakt, že mně podvedli při prodeji karet ...
Pro sledování bezplatných programů jsem ochotný buď koupit levnou kartu a platit měsíčně, nebo koupit drahou a pak neplatit nic. Osobně jsem s "Fujlinkem" skončil a pojistím se písemnými výpověďmi smluv, jakmile mi skončí bezplatné období ...
kofolak (294)|10.6.2012 21:56
Nie som sice priaznivcom servisneho poplatku, ale vsetkym, co ho nechcu/nemozu zaplatit odporucam DVB-T prijem a naucit sa konecne aspon nemecky ci anglicky. Tiez mozete vyskusat konkurenciu, ta nema servisne poplatky, ale ani zadarmo to nie je.
interfernet422 (1575)|10.6.2012 22:30
[QUOTE=geronimoh;413001]Mám to i v plánu, ale nezmění to fakt, že mně podvedli při prodeji karet ...
Pro sledování bezplatných programů jsem ochotný buď koupit levnou kartu a platit měsíčně, nebo koupit drahou a pak neplatit nic. Osobně jsem s "Fujlinkem" skončil a pojistím se písemnými výpověďmi smluv, jakmile mi skončí bezplatné období ...[/QUOTE]

Čoveče náčelníku jdeš na to moc zhurta. I přes svou nasranost musíš uznat, že i tak je to nejlevnější a nejkvalitnější příjem satelitní TV u nás. Poté co zavedli ČT4HD tak bude alespoň olympiáda koukatelná, když už tak posrali EURO. Dnes jsem šoupal LNB a konečně naladil ZDF HD a koukáme na Fußball in der deutschen a vůbec nám to nevadí, neboť nás alespoň neruší Čapkovy rádoby vtipné kecy.
A lidé, kteří nebydlí v okolí vysílačů MUXu4 si můžou nechat zdát o HD i na ostatních programech. Tak a včil mudruj...
Valibook (239)|11.6.2012 11:01
ČT si hradí satelitní kapacitu na Skylinku sama, takže jediný komu vděčíš za kanál ČT4 HD jsou koncesionáři a zaměstnanci ČT. Dotace (např. 650 tis. měsíčně za 1 HD kanál) pro chudé holandské obchodníky s otroky je výměnou za bezplatný příjem veřejnoprávních kanálů na kartě Skunklinku, ovšem Skunklink tuto dohodu nyní porušil zavedením poplatku a podvedl při tom 1 milion českých domácností.

Satelitní distribuce ČT4 HD
(vč. bodu f) začlenění do multiplexu a g) zajištění podmíněného přístupu - šifrování =
= náklady pro Skunklink NULA Kč)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
geronimoh (2327)|11.6.2012 18:53
[QUOTE=interfernet422;413013]Čoveče náčelníku jdeš na to moc zhurta. I přes svou nasranost musíš uznat, že i tak je to nejlevnější a nejkvalitnější příjem satelitní TV u nás. ...... Tak a včil mudruj...[/QUOTE]

Osobně si myslím, že mně Fujlink podvedl a nebudu mu platit ani korunu. Jestli je nejkvalitnější, to nevím, nemám vyzkoušený Freesat. Nejlevnější možná je, ale těžko říct, když podvádí a na různých fórech už spočítali, že po započtení ceny karty a servisního polatku vychází dráž než Freesat, ale ten asi nemá v ceně HD kanály. Každopádně je nesmysl platit nějaké firmě za to, co by měla provozovat ČT zdarma, tedy v ceně koncesionářských poplatků. Kdo chce placené kanály, ať si za ně platí. Pro mně tam není nic tak zázračného, co bych nemohl postrádat, vystačil bych s programy ČT.

Myslím, že za stávající situace moc zákazníků Fujlink neztratí, ale pokud by ČT vydala vlastní karty (ideálně s Novou a Primou pro široké masy), tak Fujlink spláče nad výdělkem. Podle mně Fujlink doteď vydělával na prodeji nových karet a karet výměna, ale trh už je nasycen a tak vymýšlí, jak ty peníze dostat z lidí jinak. Není to vůbec o tom, že by ti co si platí placené programy dotovali ty, co si je neplatí. No a s postupující globalizací se ještě domluví nebo spojí Fujlink s Freesatem (pokud už dnes nemají stejného majitele) a je asi jasné co bude následovat....
interfernet422 (1575)|11.6.2012 19:38
[QUOTE=geronimoh;413090]na různých fórech už spočítali, že po započtení ceny karty a servisního polatku vychází dráž než Freesat, ale ten asi nemá v ceně HD kanály[/QUOTE]
HD kanály - to je právě důvod, proč zůstanu, pokud nebude nějaká karta vydaná čt a spol.
[QUOTE=geronimoh;413090]je nesmysl platit nějaké firmě za to, co by měla provozovat ČT zdarma[/QUOTE]
Tohleto platí snad jen pro terestrické šíření, pro satelit asi ne. Znalci určitě doplní podrobnosti.
[QUOTE=geronimoh;413090]pokud by ČT vydala vlastní karty (ideálně s Novou a Primou pro široké masy), tak Fujlink spláče nad výdělkem[/QUOTE]
Tak tuhle kartu bych bral hned. Na druhou stranu nad výdělkem asi nespláče, z neplatičů stejně nic nemá.
JOSCER (94)|11.6.2012 20:00
[QUOTE=persson;411949]Tu ide viac o princip, ako o peniaze...Tu nieco skylink v reklame deklaroval[/QUOTE]

Ano Skylink něco deklaroval. Ale za čího vlatnictví? A kdo je vlastník teď?
Klidně můžeme přijmout fakt, že se zkrátka původní vlastníci chtěli napakovat, tak to prostě takhle udělali. Klamavá reklama i když ještě do nedávna se zdála jako pravdivá (já osobně jsem neveřil tomu, že to zdarma nafurt může být). Ale s tou nový vlastník M77 Group vlastně nemá co do činění. Že to bylo někde naprodejnách ještě za stále za už nového vlastníka? Doprodej karet, nic jiného.
Když zažalovat, tak koho vlastně? Skylink? To je obhcodní značka, název platformy. M77 Group? Ty s původní reklamou nemají nic společného. Koho tedy žalovat?
A jde o princip. Asi ano. Ale proč tedy někteří říkají, že jde o princip, ale jedním dechem nezapomenout vypočítat, kolik na tom M77 Group trhne?
geronimoh (2327)|11.6.2012 20:05
[QUOTE=interfernet422;413096]Tohleto platí snad jen pro terestrické šíření, pro satelit asi ne. Znalci určitě doplní podrobnosti.[/QUOTE]

To je přeci jedno, jestli DVB-T, nebo DVB-S, u obojího si platí ČT sama za přenos a jestli je nutné kódování, tak to neznamená nutné příplatky za servisní poplatky ....






[QUOTE=interfernet422;413096]T
Tak tuhle kartu bych bral hned. Na druhou stranu nad výdělkem asi nespláče, z neplatičů stejně nic nemá.[/QUOTE]

Neplatič je někdo, kdo neplatí za to co má. Ti co si koupili kartu Fujlinku zaplatili předem za určité služby a Fujlink teď tvrdí že tu službu mají stále zdarma, ale musí platit servisní poplatek, jinak jim ta služba nepůjde a pravděpodobně pokud s ním nezruší smlouvu, tak ho bude po nich zpětně vymáhat. No a jinak jsou to jednoduché počty - asi 2500 000 karet po průměrně 1800 Kč = 4,5 miliardy Kč. I kdyby z toho měli jen polovinu, tak by museli provozovat hodně luxusní servis, aby to utratili.
JOSCER (94)|11.6.2012 20:07
[QUOTE=geronimoh;413090]... na různých fórech už spočítali, že po započtení ceny karty a servisního polatku vychází dráž než Freesat, ...[/QUOTE]

Když už někdo kartu Skylik vlastní teď, tak freeSAT by UPC pro něj nemůže být levnější do budoucna. Částku za kartu už prostě musí odepsat. Tu už do porovnání s freeSAT započítávat nelze.