Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Skylink a CS Link od září zavedou servisní poplatek 29 Kč u neplacených nabídek

bagr3210 (379)|31.5.2012 21:49
To je fakt..kdyby to byly naklady,tak by i Nova,Prima,JOJ,Markiza,TA3,atd taky uctovali zvlast..Moc totiz pochybuji,ze jsou charita..
axicom (626)|31.5.2012 22:33
Idealni by bylo sluzbu bojkotovat, prestat si kupovat i placenou nabidku, ale skoda ze je tu stale mnoho zavislaku na TV kteri jinou zabavu neznaji.
ucetni (312)|31.5.2012 23:36
to už tu nikto nič negarantuje? kde budeme pozerať turecké telenovely? :)
Kalmerik (11)|1.6.2012 00:40
KamilZ a Ivo Mašek, ked citam Vase vyjadrenia napada ma len jedna vec, co by ste napisali a robili keby Vam zacali uctovat poplatok za pouzivanie PC a klavesnice. Sice ste si ju kupili, ale bude to len poplatok za poradenstvo.
Je scestne taketo zmyslanie, ktore vy obhajujete. To co ste vy oznacili "zadarmo" je mylne, pretoze kazdy si zaplatil pristupovu kartu. Mimochodom poplatok za karty daleko prevysoval naklady s tym spojene.
Pravdu mas, ze nikto nebude protestovat, ale mozno sa mylis a debaty v spolocnosti vyvolaju adekvatne odozvy.
KamilZ (10277)|1.6.2012 06:54
Nesmyslné srovnání. Poplatek za používání PC a klávesnice neplatím, protože nevyužívám na rozdíl od DVB-S žádnou infrastrukturu. Nikdo se mimo mě o něj nemusí starat, hlídat, že vše jede, zajišťovat připojování nových programů, mít službu na helpdesku, elektriku to spotřebovává také pouze mě a ne jinde, pronájem místností, platy zaměstnancům, v kartovém centru, ....

Jasně, že se chce Skylink "napakovat" (tzn. na své službě vydělat), ale chová se, jak mu trh umožňuje, žádný monopol není, takže je svobodný výběr.
mirekv (7169)|1.6.2012 09:56
Pro dost lidí to bude problém, mnozí ani nevědí, že mají v příjímači nějakou kartu nebo jen matně, protože se jim řeklo, že se o toto už nikdy nemusí starat a bác! Kdo nemá e-banking a účet na skylinku, tak bude zmateně obíhat pošty a podobné instituce. Nezávidím ani operátorůmu Skylinku.
Navíc došlo k zásadnímu průlomu - co bylo zdarma, není a kde je záruka, že se poplatek nebude zvyšovat? Pamětníci určitě pamatují začátky kabelovek, které byly tak levné, že lidi demontovali STA na panelákách. Jak je to dnes, každý ví.
Námitka, že je alternativa DVB-T, neobstojí, mnozí příjem nemají (např. Jeseníky).
MgX (34)|1.6.2012 10:22
Já chtěl zrušit antény po analogu a DVB-T řešit jen jako nouzovku s nějakou „anténkou“. Avšak v návaznosti na vyjádření, které zde komentujeme zainvestuji a anténní systém si nechám upravit pro příjem - jako by nebyl podružný. Člověk totiž nikdy neví. Ne, nevyhrožuji, chápu, že přes DVB-T nemohu koukat na HD programy v takové míře, jako na satelitu atd. atd. ALE ...

... a je zajímavé, jako vše dříve „po Česku“ fungovalo zdarma, ale nyní se vstupem zahraničního kapitálu již nic nefunguje, společnosti jsou na tom špatně, musejí řešit mnoho věcí, problémů, které dříve nebyly.

Ivo Mašek dovolím si tvrdit, že lidé nejsou primárně rozhořčeni, protože se v Česku chce všechno zadarmo. Jde o možné porušení pravidel hry. Mnoho věcí a služeb zde, ač příjmy nejsou takové jak jinde, tvrdě platíme - dráže než v okolních zemích.
Ivo Mašek (10205)|1.6.2012 10:29
Já bych strašně chtěl, aby ceny všeho zůstali takové, jako byly roku 1990. Ale rozum mi jasně říká, že vzhledem k mnoha okolnostem to tak být prostě nemůže. Co se týče kabelovek, už tehdy mě bylo jasné, že pevná cena nezůstane a bude se postupně zvyšovat. Každý, kdo měl všeobecný rozhled o tom, co se děje kolem něj, musel vědět, že se vše bude měnit a neskončí to. jenže dneska lidi všeobecný rozhled nemají, přečtou si Blesk, v radiu mají puštěné hudební stanice, které si na zprávy moc nepotrpí (já s oblibou říkám, že u těchto stanic se dozvíte o vypuknutí války až když vám bomby budou padat na hlavu), o mezinárodní dění (všeobecně) se nikdo nezajímá, ..... dneska nikoho nic nezajímá. A pak se najednou lidi diví. Ono to nebude ZADARMO??? To je ale troufalost! Ale každý chce za práci mzdu (obdivuhodné) a každý chce na mzdě přidat (kupodivu, už neplatí, že co je jednou dáno, má platit do skonání světa)
KamilZ (10277)|1.6.2012 10:38
[QUOTE=MgX;412011] Jde o možné porušení pravidel hry.[/QUOTE]
Jestli máš ty pravidla hry (obchodní podmínky), že je to nadosmrti zdarma a nikdy jinak (jako se sovětským svazem :-) ), tak je samozřejmě zažaluj!
KamilZ (10277)|1.6.2012 10:51
[QUOTE=mirekv;412009]1) Pro dost lidí to bude problém, mnozí ani nevědí, že mají v příjímači nějakou kartu nebo jen matně, protože se jim řeklo, že se o toto už nikdy nemusí starat a bác! Kdo nemá e-banking a účet na skylinku, tak bude zmateně obíhat pošty a podobné instituce. Nezávidím ani operátorům Skylinku.
2) Navíc došlo k zásadnímu průlomu - co bylo zdarma, není a kde je záruka, že se poplatek nebude zvyšovat?
3) Námitka, že je alternativa DVB-T, neobstojí, mnozí příjem nemají (např. Jeseníky)
[/QUOTE]

Dovolil jsem si to očíslovat:

Ad 1) Konečně někdo uvedl rozumnější argumenty proti poplatkům. Nicméně např. já osobně jsem nikdy nikomu netvrdil, že to mají navěky, nikdy jsem nevěřil, že je to dlouhodobě udržitelné. Vždy jsem říkal "zatím". Poplatek půjde zaplatit určitě 1x ročně a předpokládám, že Skylink zašle podrobné instrukce. Ale souhlas s tím, že pro starší lidi je to mírná komplikace.

Ad 2) Garance samozřejmě není a ani být nemůže (stejně jako garance 0,- Kč), určitě to budou zvedat s inflací.

Ad 3) A proč by měla soukromá společnost doplácet na to, že někdo nemá DVB-T signál? Navíc to bude velmi omezená skupina lidí. Ale tady bych si dovedl představit model, že karta Skylink ČT bude opravdu bez poplatků s podmínkou, že ČT bude z koncesionářských poplatků plně Skylinku hradit provoz.

PS: Ve Skylinku opravdu nepracuji a ani si mě nenajali jako propagaci :-).
MgX (34)|1.6.2012 10:54
Ivo Mašek
Ano, zřejmě se Vám (Ti) líbí náš „specifický“ trh. Mobilní volání, pohonné hmoty, skoro „plačící“ některé finanční instituce atd.

Tvrdím, že společnost má při své činnosti, kdy poskytuje i placené služby - různých TV kanálů - jistou povinnost, současně do nabídky přidat zdarma i několik určených TV kanálů. Oni nejsou chudáci, co nevydělávají a doplácejí na provoz, oni nejsou Ti, kteří hradí komplet vše (a to tu opakovaně zaznělo) ohledně přenosu a já nevím čeho ještě u programů v nabídce zdarma.
Navíc se mají zdržet prohlášení ... o zdarma nabídce - dá se říci - doživotní.

Navíc zadarmo to není. Uživatel musí zakoupit drahou kartu. Tudíž zde nehovořme o neplacené službě. Jedná se o službu s prvotní investicí. Neplacenou dále.

A prosím, neprovádějte zde náznaky srovnání mezd a růstu cen v rámci ČR. Skutečný růst mezd u velkého procenta lidí opravdu nenavazuje na dramatický růst cen.
MgX (34)|1.6.2012 11:07
[QUOTE=KamilZ;412014]Jestli máš ty pravidla hry (obchodní podmínky), že je to nadosmrti zdarma a nikdy jinak (jako se sovětským svazem :-) ), tak je samozřejmě zažaluj![/QUOTE]

Ach jo. Ještě vytáhněte komunisty a diskuze bude skutečně pokračovat v úplně jiném směru a duchu.

Napsal jsem MOŽNÉ ... a nemyslel jen podmínky obchodní, ale i variantu s povinností přenášet nezpoplatněn signál některých TV stanic. Také jsem psal, že nejsem na tyto věci - právní charakteristiku - odborník. Jen se vyjadřuji, jako obyčejný občan, co není ovčan.

A pro úplnost nejde o 29,-Kč - to jsem také psal - ale o princip. Hra, pravidla, povinnosti, vyjádření ... hups a je to jinak ;-)
zatty (1215)|1.6.2012 11:20
docela se do tohoto tématu vložím.....nejde mi o 29kč u skylinku a myslím že u upc je to snad 49kč...já osobně nevím zdali vůbec u sat. příjmu zůstanu a to s několika důvodů.

1) nikdo mi nezaručí že se za 5 let s 29kč nestane 129kč.

2) když si vezmu na co se vlastně na tv koukám...teprve 14dní zpět sem na žádost mé drahé půlky přeladil všechny kanály a to jen hlavně slovákům a pro mne čt4 hd...koukám jen na dva kánly čt4 hd a čt2 a zbytek když už tak fta hudební kanály a eurosport...zbytek kanálů je mi ukradených a kdyby nebyly je mi to docela jedno....tak nevím proč platit 29kč za zprávu toho že mi to pouštějí...
29kč není cena ale mám možnost u nás v regionu mít digitální kabelovku ta mi za 99kč (zklad. baliček) nabízí 30kanálů s toho v HD kvalitě (ať konvertované nebo přímé): ČT1,ČT4,PRIMA FAMILY,nova,baravdov,prima cool, markízu a ted má přibýt prý i joj a cinema, k tomu všemu mám eruosport v dabingu a dalších kanálů.... za tuto cenu a nabídku nepotřebuji žádnou učastnickou kartu stačí mi jen C tuner v Tv
proč tedy mám platit 29kč a 2000 kč již pořízenou kartu za české kanály a to nemluvím o tom kdy zruší slovenské programy z nabídky...

3) můj děda..letos slaví 80let a před 7 lety si pořídil sat. i když byly doma antény za x tisíc. v té době za to zaplatil nemalý peníz s tvrzením že už nikdy nebude muset nic platit pokud nebude chtít programy navíc....těd mi někdo poraďte jak mám 80letému pánovi vysvětlit že si musí vyměnit kartu za 600kč, že ta karta mu v jeho přístroji nepojede tak si musí za min. 2tis. koupit nový příjmač, že musí dát 1000kč chlápkovi aby mu to nainstaloval a že měsíčně bude muset dát na sipo 29kč a nikdo mu nezaručí že to nebude víc....
jak mu to mám vysvětlit?
v naší republice jsou těchto lidí statísíce...

za mne si znás dělají velkou srandu a chcou se napkovat to je pravda...počet aktivních karet skylink v čr je prý 1mil . což je 30mil. měsíčně bože to budou odměny pro managery....

dále mám strach že opět za let budu měnit karty zase protože irdeto už bude tak zlomené jako je cryptoworks.....

jsem velmi smutný z toho co se u nás děje na poli distribuce sat. signálů silně mi to připomíná postoj u elektrické energie.....
jarod72pm (841)|1.6.2012 11:45
Všimli jste si jak změnou režimu přibylo daní a poplatků? Neříkám že všechny jsou špatné ,některé byli potřeba .A co čekáte od kapitalisty? že vám dá něco zadarmo? Učí nás to že i My nejsme zadarmo (k těm kapitalistům). To že některé věci jsou nastaveny tak jak jsou je generační problém a problém voličů.To že se proti tomu malá skupina lidí bouří už nikoho nezajímá - máme přeci demokracii ,kdyby se to nelíbilo většině má možnost změny.Jenže problém je i ten že Česká ovce je schopná leda zabečet a vrátit se do stáda a nechat se dál stříhat.To že některým není cizí solidarita a umění vyjít vstříc + opravdové tolerance je sice hezké ale většina lidí stálé stojí za mamonem peněz a to co se tu stalo po převratu se opravdu nedá nazvat tržní ekonomikou rozvinuté země ale surovým kapitalismem rozvojové země,pravda dokud máme práci a solidní příjem nemáme si důvod stěžovat ale může přijít horší doba i na nás a pak se budeme divit.Hold musíme to přetrpět a doufat že naše děti poznají lepší generaci politiků a podnikatelů kteří nebudou hledět jen a pouze na své koryto.Venku už na to přišli ale tady to ještě potrvá.
persson (299)|1.6.2012 11:46
[QUOTE=zatty;412020]docela se do tohoto tématu vložím.....nejde mi o 29kč u skylinku a myslím že u upc je to snad 49kč...já osobně nevím zdali vůbec u sat. příjmu zůstanu a to s několika důvodů.

1) nikdo mi nezaručí že se za 5 let s 29kč nestane 129kč.

2) když si vezmu na co se vlastně na tv koukám...teprve 14dní zpět sem na žádost mé drahé půlky přeladil všechny kanály a to jen hlavně slovákům a pro mne čt4 hd...koukám jen na dva kánly čt4 hd a čt2 a zbytek když už tak fta hudební kanály a eurosport...zbytek kanálů je mi ukradených a kdyby nebyly je mi to docela jedno....tak nevím proč platit 29kč za zprávu toho že mi to pouštějí...
29kč není cena ale mám možnost u nás v regionu mít digitální kabelovku ta mi za 99kč (zklad. baliček) nabízí 30kanálů s toho v HD kvalitě (ať konvertované nebo přímé): ČT1,ČT4,PRIMA FAMILY,nova,baravdov,prima cool, markízu a ted má přibýt prý i joj a cinema, k tomu všemu mám eruosport v dabingu a dalších kanálů.... za tuto cenu a nabídku nepotřebuji žádnou učastnickou kartu stačí mi jen C tuner v Tv
proč tedy mám platit 29kč a 2000 kč již pořízenou kartu za české kanály a to nemluvím o tom kdy zruší slovenské programy z nabídky...

3) můj děda..letos slaví 80let a před 7 lety si pořídil sat. i když byly doma antény za x tisíc. v té době za to zaplatil nemalý peníz s tvrzením že už nikdy nebude muset nic platit pokud nebude chtít programy navíc....těd mi někdo poraďte jak mám 80letému pánovi vysvětlit že si musí vyměnit kartu za 600kč, že ta karta mu v jeho přístroji nepojede tak si musí za min. 2tis. koupit nový příjmač, že musí dát 1000kč chlápkovi aby mu to nainstaloval a že měsíčně bude muset dát na sipo 29kč a nikdo mu nezaručí že to nebude víc....
jak mu to mám vysvětlit?
v naší republice jsou těchto lidí statísíce...

za mne si znás dělají velkou srandu a chcou se napkovat to je pravda...počet aktivních karet skylink v čr je prý 1mil . což je 30mil. měsíčně bože to budou odměny pro managery....

dále mám strach že opět za let budu měnit karty zase protože irdeto už bude tak zlomené jako je cryptoworks.....

jsem velmi smutný z toho co se u nás děje na poli distribuce sat. signálů silně mi to připomíná postoj u elektrické energie.....[/QUOTE]

Zatty velmi dobre si to vystihol, teraz uz nik nevie za co sa bude v buducnosti skylinku platit... Ja si myslim, ze prisli o dobre obchodne meno, a uz aj keby ten servisny poplatok zrusili, tak to uz nebude stary dobry skylink, a vzdy bude ludom vrtat v hlave, s cim pridu na buduce, mozno zistia , ze sa da zarobit aj na tom, ze je satelit vo vesmire ... Skylink sa odpisal sam... startil doveru zakaznikov, a to je najhorsie co sa moze firme stat
Ivo Mašek (10205)|1.6.2012 11:49
[QUOTE]Ano, zřejmě se Vám (Ti) líbí náš „specifický“ trh. Mobilní volání, pohonné hmoty, skoro „plačící“ některé finanční instituce atd.[/QUOTE]
Nelíbí se mi to. jenže:
- Jako jednotlivec s tím vůbec nic neudělám. Maxiálně mohu přejít ke konkurenci, pokud existuje.
- Český trh je strašně malinký, pro velké (a nejenom je) firmy je velmi nepodstatný a v mnoha případech trpěný. Zahraniční (a nejenom ony) firmy se řídí a budou řídit podle významných velkých trzích (Německo, Anglie, Francie, USA, Kanada,....). Bez nás se obejdou (v mnoha případech by se jim i ulevilo). my bez nich ne.
- Český národ je specifický v tom, že kafrá, brblá, nadává, a jinak prakticky dělá ho*no. Maximálně doslova vypotí "školní pochoďák", kterému hrdě říká demonstrace a strašně se diví, jak se nám řekové, němci, francouzi, .... smějí, až se za břicha popadají.
Ivo Mašek (10205)|1.6.2012 13:17
No a komu je 29 Kč moc, může přejít ke konkurencím. Kolik vás to bude stát? To si spočítejte
http://technet.idnes.cz/platit-za-zahranicni-satelitni-tv-neni-hloupost-ma-lepsi-programy-106-/tec_video.aspx?c=A110208_172333_tec_video_mbo
bavorak (1494)|1.6.2012 15:46
[QUOTE=KamilZ;412016]Dovolil jsem si to očíslovat:

Ad 1) Konečně někdo uvedl rozumnější argumenty proti poplatkům. Nicméně např. já osobně jsem nikdy nikomu netvrdil, že to mají navěky, nikdy jsem nevěřil, že je to dlouhodobě udržitelné. Vždy jsem říkal "zatím". Poplatek půjde zaplatit určitě 1x ročně a předpokládám, že Skylink zašle podrobné instrukce. Ale souhlas s tím, že pro starší lidi je to mírná komplikace.

Ad 2) Garance samozřejmě není a ani být nemůže (stejně jako garance 0,- Kč), určitě to budou zvedat s inflací.

Ad 3) A proč by měla soukromá společnost doplácet na to, že někdo nemá DVB-T signál? Navíc to bude velmi omezená skupina lidí. Ale tady bych si dovedl představit model, že karta Skylink ČT bude opravdu bez poplatků s podmínkou, že ČT bude z koncesionářských poplatků plně Skylinku hradit provoz.

PS: Ve Skylinku opravdu nepracuji a ani si mě nenajali jako propagaci :-).[/QUOTE]

Aby bolo jasne, nemam nic proti tvojej argumentacii, len sa znova pytam:
JAK TO KURVA ROBIA TI NEMCI, ZE MAJU X STANIC FREE VRATANE HD ???
vivid.sk (11472)|1.6.2012 15:57
[QUOTE=bavorak;412051]JAK TO KURVA ROBIA TI NEMCI, ZE MAJU X STANIC FREE VRATANE HD ??? [/QUOTE]

Nemecky trh je trosku iny. Mas tam podstatne vacsiu populaciu, ale naklady na uplink su (dajme tomu) tie iste, ako musi platit iny prevadzkovatel aj keby vysielal pre tisic ludi.
Inak povedane, naklady kludne moze znasat vysielatel, vzdy zavisi ako to zacne riesit konkretny poskytovatel sluzieb.

A kedze Skylink zrejme nechcel zvysit najomne svojim vysielatelom, zaviedol ich pre ludi. Koniec koncov, kazdy si vie vypocitat, kolko mesacne zarobi na tejto "uprave cennika".


Na druhej strane, da sa chapat, ze skylink ma zvysene naklady spojene so supportom (preladovanie, rozne typy nekompatibilnych STB, kazdy hned vola na support, pripadne hotline). Sedi tam kopa ludi, ktorych treba mesacne platit. Na to treba mesacne nejaky budget a Skylink sa to rozhodl riesit takto, kedze prijmy z platenej TV zrejme nie su dostatocne.

Mozno ale stacilo spoplatnit support, pripadne si platit mesacny poplatok za support, ak nemas uhradene = ziadny support. A hned by im telefonatov a majlov ubudlo a problemy by riesili okamzite a nie za tyzden :)
golfLC (1941)|1.6.2012 19:43
Tak tak, klamlivá reklama je klamlivá reklama, či v prípade cslinku, alebo skylinku... paráda je to v rodine, kde sú 3-4 karty v jednej domácnosti... znovu na to dopláca ten, čo bol zodpovedný a vždy kartu mal, nesharoval, nemal cracknutú kartu. Ten kto podvádzal, teraz kúpi kartu a znovu platiť nebude. Ten čo niekedy si zaplatil nejaký ten balík,kartu v inej cene v porovnaní s dnešnými cenami, ale väčšinu času mu stačila základná ponuka, platil doteraz a bude aj odteraz. Keď už, ak je to ozaj administratívny poplatok za služby a správu konta, mohli to dať aspoň na užívateľa, nie priamo na kartu. Aj keď si viem živo predstaviť, že vynaliezaví slováci a česi by hneď preregistrovali všetky karty na jediného užívateľa B-)



Skylink


CsLink


Ale nič sa tam nehovorí o poplatku za "vedenie karty" 9-) právnici už asi zapracovali....:-R
KamilZ (10277)|1.6.2012 20:28
Celkem pěkný článek (opravdu doporučuji přečíst) je na slovenském zive.sk: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Je zde nějaký pamětník, který by řekl, kdy tohle celé s Skylinku/CSLinku/Gitalu (nebo kdo byl ještě před nimi) začalo a na kolik tam bylo programů? Myslím samozřejmě nabídku "zdarma".
KamilZ (10277)|1.6.2012 21:11
JJ, to jsem také našel, ale nic tam není o "balíčcích" a cenách (i karet).

Kdybych uvažoval zdejší tvrzení, že to bylo od počátku zdarma, tak od roku 1997 je to 15 let a kdyby karta stála tehdy 1000,- Kč (jen tipuji), tak mě to stále vychází jako dobrá investice (66,- Kč na rok).
jarino1978 (8045)|1.6.2012 22:09
Hornet F-18 (1328)|1.6.2012 23:54
No zda sa, ze M77 nastvali moooc vela ludi a urobili si velmi zlu reklamu. Urcite im vela ludi odide ku konkurencii. Ten polatok nie je velky, ale uz z principu to je strasne nefer voci zakaznikom...slusne povedane, klamliva reklama ako svina...
Teraz sa ma to netyka-platim si balik HD+ ale stve ma to.
Myslim si o tom asi toto - zbadali, ze maju 2,5mil zakaznikov/kariet = 2,5mil € mesacne (priblizne) v podstate za nic, tak preco to nevyuzit? Aj ked odratame pol miliona tych co platia nejaky balik, nieco odide ale stale to bude slusny obnos.
Mali to urobit inac, myslim ze to "trosku" prehnali...a sebe na skodu.
vivid.sk (11472)|1.6.2012 23:59
[QUOTE=jarino1978;412111]a toto ste čítali ? ...[/QUOTE]

Skylink zaplati symbolicku pokutu (s ktorou mozno pocital) a vyberanie bude pokracovat dalej :). Oni to maju dobre pocitane
Valibook (239)|3.6.2012 14:45
Re: Neplacené programy za měsíční paušál

Bez písemné výpovědi smlouvy dojde po nezaplacení servisního poplatku k blokaci karty, vymáhání dluhu a exekuci dotčených domácností ... je nutné se vzdát zakoupených karet nebo bude možné v zákaznickém účtu na webu Skylinku přerušit poskytování grátis služeb spojené s účtováním servisního poplatku ?
Saxel (2279)|3.6.2012 14:51
[QUOTE=Valibook;412202]... vymáhání dluhu a exekuci dotčených domácností ...[/QUOTE]
Ne neboj, žádné vymáhání dluhu! Jen ti přestane karta fungovat. :-((
Valibook (239)|3.6.2012 14:59
Myslím, že je to plně v kompetenci Skylinku jak s dlužným servisním poplatkem naloží, např. doplatíš dlužný paušál a budeš se dívat, nedoplatíš a jdeš k soudu. Jen je mi líto karty odhlašovat, když jsem nedávno platil za jejich výměnu.
erik555 (776)|3.6.2012 15:16
[QUOTE=Valibook;412205]Myslím, že je to plně v kompetenci Skylinku jak s dlužným servisním poplatkem naloží, např. doplatíš dlužný paušál a budeš se dívat, nedoplatíš a jdeš k soudu. Jen je mi líto karty odhlašovat, když jsem nedávno platil za jejich výměnu.[/QUOTE]
Trosku ti nerozumiem. Pisu, ze mesacne platby cez SIPO, alebo v inkase z uctu - automaticky.
Alebo beznymi platbami, ale s predplatenim na 1 rok! Neviem, ci je mozne platit takto mesacne, alebo ako to komu vyhovuje.
Ked nijak nezaplatis, tak ti kartu "odstavia" az dovtedy, kym si nazaplatis, nepredplatis. Takze pisat o nejakych exekuciach asi nie je na mieste.

Ked mas aktivovanu kartu Vymena, tak mas odklad platenia servisneho poplatku 24 mesiacov od datumu registracie karty.
Valibook (239)|3.6.2012 16:28
Pokud to bude fungovat výhradně jako předplacená karta, tak fajn. Ovšem pokud povinost platit servisní poplatek bude na bázi měsíčního paušálu, tak se z něj nikdo nevyvlékne a nezaplacení neskončí pouhým odstavením karty.
geronimoh (2327)|3.6.2012 16:47
[QUOTE=Valibook;412212]Pokud to bude fungovat výhradně jako předplacená karta, tak fajn. Ovšem pokud povinost platit servisní poplatek bude na bázi měsíčního paušálu, tak se z něj nikdo nevyvlékne a nezaplacení neskončí pouhým odstavením karty.[/QUOTE]

Já mám dvě karty Skylink, ale nemám se Skylinkem žádnou písemnou smlouvu a že jsou karty zaregistrované na mé jméno a adresu, to asni není dostatečný důkaz, že je mám, takže Skylink může ty karty akorát zablokovat. I když v ČR je asi možné všechno, vyčkej, co ti Skylink napíše dopisem, který by ti měl přijít asi dva týdny před poviností platit servisní poplatek.

Edit : počti si tady : http://www.skylink.cz/web/structure/76.html
sirdo (1320)|3.6.2012 18:41
[QUOTE=Valibook;412212]Pokud to bude fungovat výhradně jako předplacená karta, tak fajn. Ovšem pokud povinost platit servisní poplatek bude na bázi měsíčního paušálu, tak se z něj nikdo nevyvlékne a nezaplacení neskončí pouhým odstavením karty.[/QUOTE]

neviem co je nezrozumitelne na tom ako ti to tu kolegovia vysvetlili. servisny poplatok, 29Kc, sa plati za mesiac, v ktorom bude karta funkcna. nemusis platit ani nic spatne ak napr. mas nejaku kartu na chate v horach a chodis tam len na zimnu lyzovacku. neplatis napr. cely rok, karta nefunguje (NIE JE VSAK ZRUSENA) a len na ten mesiac ked tam lyzujes zaplatis 29Kc a karta ozivne a po mesiaci ked nezaplatis sa opat "uspi". ZIADNA EXEKUCIA NIE JE NA PROGRAME DNA. tiez ti uzivatelia, ktori si platia nejaky balicek programov su od platenia servisneho poplatku oslobodeni, kedze ho maju akoze zahrnuty v cene balicka, ktory sa vsak o tych 29Kc nenavysuje, platia aktualne ceny podla cennika...
sirdo (1320)|3.6.2012 19:01
[QUOTE=erik555;412206]Ked mas aktivovanu kartu Vymena, tak mas odklad platenia servisneho poplatku 24 mesiacov od datumu registracie karty.[/QUOTE]

nejde len o karty VYMENA, vztahuje sa to na vsetky karty. karty aktivovane pred 1.9.2012 maju 24 mesacne oslobodenie a karty aktivovane 1.9.2012 a neskor len 12 mesacne oslobodenie. takze napr. pre moju ICE kartu(nie karta VYMENA, som novy zakaznik) aktivovanu v novemberi 2011 koncia "servisne prazdniny" v novembri 2013 a potom musim zaplatit 1,2EUR mesacne ak budem vyuzivat len zakladnu ponuku, alebo cenu vybraneho balicka ak budem chciet nieco naviac. je tiez mozne, ze v tom case uz bude vsetko inak a bude platit celkom ina kuleha od SkyLinku, ale dovtedy to neriesim, rozhodnem sa ked to bude aktualne...
interfernet422 (1575)|3.6.2012 21:12
Mám kartu pro satelit na chatu, celoročně tam nejezdíme, hlavně v létě, takže by bylo zbytečné platit celý rok. Říkal jsem si, že zaplatím jen na letní měsíce a zbytek roku nechám kartu v šuplíku. No jo, problém je ale v tom, že platit lze buď na celý rok, nebo inkasem z účtu či SIPO. Chytře to mají chlapci vymyšlené.... Hrom aby do nich :((
sirdo (1320)|3.6.2012 21:42
tak si Inkaso nastav len na tie letne mesiace a je to. cez internet banking by to malo byt zadara...
Valibook (239)|3.6.2012 23:35
Ok, na webu nevěrohodného poskytovatele píší, že u přístupových karet, pro které nebude Servisní poplatek k datu jeho účinnosti uhrazen, dojde v souladu s platnými Všeobecnými obchodními podmínkami k zastavení poskytování služby Skylink, resp. CS Link.

@erik555, @geronimoh, @sirdo
Obával jsem se následujícího scénáře, který nové VOP rovněž umožňují:
Omezení poskytování služby Skylink z důvodu řádně a včas nezaplacených poplatků. Uživatel se zavazuje a je povinen nadále platit servisní poplatky, které nejsou vázány a ze strany poskytovatele účtovány za poskytování přístupu k neplaceným či placeným programům (t.j. v tuto chvíli omezeným službám). Před výpovědí smlouvy 2 až 3 roky podusit nepoužívanou kartu v šuplíku a následně:

Poskytovatel pověří třetí osoby vymáháním pohledávek nebo uplatněním jiných oprávněných práv poskytovatele vůči uživateli, a to za účelem uplatnění pohledávek a jiných práv poskytovatele, včetně případu postoupení pohledávek poskytovatele na třetí osobu, a to i po ukončení smluvního vztahu s uživatelem. VOP 10.12.1.

Aby až přijde požadavek na zaplacení servisního poplatku, nebylo pozdě a pokud nebude karta na žádost uživatele zablokována anebo smlouva s dostatečných předstihem vypovězena, tak každé vyúčtování poplatku bude vymahatelné.

@Saxel
P.S.: Zastavení poskytování služby Skylink by pro mě nemělo představovat žádné náklady a karta by měla zůstat registrovaná. Platí pouze za předpokladu, že se nezmění ceník a plně nevyužijí možnosti nových VOP k výběru servisního poplatku jakožto obdobu ročního členského poplatku
nebo k účtování v podobě měsíčního paušálu. V těchto uvedených případech je jedno jesli se díváš a daný měsíc kartu používáš a přesto máš povinost platit.
*V případě opětovného poskytování služby Skylink po odpadnutí důvodů stanovených v odst. 3.6. je poskytovatel oprávněn požadovat od uživatele úhradu nákladů s tím spojených.
axicom (626)|4.6.2012 09:07
Servisní poplatek bude automaticky zahrnut do ceny placených balíčků Skylink a CS Link, není tedy nutné jej platit zvlášť. Cena placených balíčků se nemění.

To také zrovna neni fér!
sirdo (1320)|4.6.2012 09:30
[QUOTE=axicom;412284]Servisní poplatek bude automaticky zahrnut do ceny placených balíčků Skylink a CS Link, není tedy nutné jej platit zvlášť. Cena placených balíčků se nemění.

To také zrovna neni fér![/QUOTE]

preco? abonenti balickov im prinasaju zisk, uzivatelia GRATIS ponuky velke kulove...
roman_hk (151)|4.6.2012 09:32
[QUOTE=axicom;412284]Servisní poplatek bude automaticky zahrnut do ceny placených balíčků Skylink a CS Link, není tedy nutné jej platit zvlášť. Cena placených balíčků se nemění.

To také zrovna neni fér![/QUOTE]Proč to není fér?

Můžeš si to vyložit i tak, že cena balíčku byla jakoby snížena o 29Kč a byl k němu přidán poplatek ve výši 29Kč...
golfLC (1941)|4.6.2012 10:25
Vyhrabal som ešte jedno vyjadrenie p.Glisníka...... zdroj: parabola.cz

Ako sa za necelé 3 mesiace menia názory a pravidlá..... TOTO NIE JE ZAVÁDZANIE SPOTREBITEĽA????

Citujem:

vydáno: 17.03.2012, 20:18 | autor: Martin Vyleťal

Již několik měsíců mají domácí satelitní služby CS Link a Skylink společného majitele - lucemburskou mediální společnost M77 Group. Ta bude nyní rozhodovat o dalším směřování obou platforem.

V poslední době se opakovaně objevují spekulace o možném zpoplatnění bezplatné nabídky, kterou poskytují obě platformy. Jak to tedy bude do budoucna?

"Bezplatná nabídka se jmenuje bezplatná, protože se za ni neplatí," vysvětluje webu parabola.cz Jaromír Glisník, ex-šéf společnosti TradeTec, který se dnes stará o integraci obou platforem do M77 Group. "Samozřejmě jsme vždycky hledali a dále hledáme cesty, jak financovat služby našim zákazníkům," tvrdí.

"Pokud provozujeme něco bez nákladů, nehodláme to zpoplatnit. Kde náklady máme (příklad - výměna karet), musíme je z něčeho uhradit," vysvětluje.
KamilZ (10277)|4.6.2012 10:48
Myslíš, že provoz odhadem 1.5 mil. karet je opravdu "bez nákladů"?

Kam se hrabe Skylink třeba na Kalouska. Ten mění názory na velikosti a složení daní pomalu 2x denně, je to skoro jako sportka :-).
roman_hk (151)|4.6.2012 11:16
[QUOTE=golfLC;412295]Citujem:

vydáno: 17.03.2012, 20:18 | autor: Martin Vyleťal

......

"... Kde náklady máme (příklad - výměna karet), musíme je z něčeho uhradit," vysvětluje.
[/QUOTE]To je těch 29Kč. :-)-
Pytkin (7947)|4.6.2012 11:21
golf : no ale bezplatna nabidka je stale bezplatna .. prestuduj cennik poriadne ..
erik555 (776)|4.6.2012 12:56
[QUOTE=Pytkin;412305]golf : no ale bezplatna nabidka je stale bezplatna .. prestuduj cennik poriadne ..[/QUOTE]
Ano, pri gratis je uvedene "Tieto programy získate automaticky a neplatíte žiadne ďalšie mesačné poplatky." (ziadne dalsie mesacne poplatky :D ) Asi to po 1.9. hadam aj zmenia :D
golfLC (1941)|4.6.2012 13:03
Pytkin, viem, že je bezplatná, o tom sa tu predsa nebavíme, bavíme sa tu o hre slovíčok a prevádzkovom - servisnom poplatku, možno sa aj ten ešte 3x zmení názvom, aby obišiel ten poprekrúcaný § Je tu základný rozdiel v platení verejnoprávnych televízií v porovnaní s inými poskytovateľmi satelitného príjmu ( jediný Skylink dostáva od televíznych spoločností za prenos signálu úhrady, ostatní poskytovatelia si zaň platia, tým pádom náklady majú, nehovoriac o tom, že tam si kartu dostal grátis, prípadne za symbolickú korunu, € ), ale pri Skylinku za kartu užívateľ platil, a nie malú sumu, za rozšírenie ponuky tiež ( či už za Novu, Stv, Ct, free HD...), v dávnejších dobách ešte raz toľko, ako je cena dnešných kariet....



roman_hk, tú výmenu kariet si každý užívateľ platí (výmena kariet napr. pri DigiTV bola bezplatná) (ešte aj na webe si ju spravíš sám!!!)

Takýto spôsob vyberania poplatku za "vedenie" karty nemá ani jeden z poskytovateľov satelitného príjmu, má ich pri vydávaní kariet v cenníku od začiatku, prípadne zahrnuté v poplatkoch za poskytované služby a nie že s tým vyrukuje až keď má určitý počet užívateľov zavádzajúcou reklamou a vyjadreniami p. Glisnika na túto problematiku... predsa už keď sa tak vyjadroval pred necelými tromi mesiacmi, musel vedieť o tomto poplatku, toto si nevymyslel niekto z večera do rána!!!!!
Platforma napr. aj HD+ - kúpiš kartu za cenu, v ktorej máš ročný poplatok, následný rok už musíš platiť, ale vieš o tom od začiatku pri kúpe produktu!!!
To si teraz môže napr. aj hocijaký internetový obchod zmyslieť, že málo zarába, tak budeš platiť za vedenie tvojho účtu v ich databáze, alebo by aj freak mohol spoplatniť naše kontá, no a každý príspevok spoplatniť samostatne :p
golfLC (1941)|4.6.2012 13:26
Ešte mi nedalo... Bavíme sa tu o princípe, ako k nemu prišlo, nie o poplatku, ktorý pre nás, "sateltných maniakov" je ozaj zanedbateľný, len je strašné, že na to doplatia zase dôchodcovia, ktorí 3x otočia každé €, korunku.. A teraz majú platiť? Pre nás, čo meníme telky každých max.5 rokov nie za malé sumy, ale práve čo je novinka, o satelitných prijímačoch ani nehovorím tento poplatok predsa nemôžme ani zaregistrovať!!!!
bavorak (1494)|4.6.2012 14:21
[QUOTE=golfLC;412295]"Bezplatná nabídka se jmenuje bezplatná, protože se za ni neplatí," vysvětluje webu parabola.cz Jaromír Glisník, ex-šéf společnosti TradeTec, který se dnes stará o integraci obou platforem do M77 Group. "Samozřejmě jsme vždycky hledali a dále hledáme cesty, jak financovat služby našim zákazníkům," tvrdí.

"Pokud provozujeme něco bez nákladů, nehodláme to zpoplatnit. Kde náklady máme (příklad - výměna karet), musíme je z něčeho uhradit," vysvětluje.[/QUOTE]

Vsak on to presne tam naznacuje, ako to chcu urobit. Chcu si dat uhradit niekym financovanie sluzieb zakaznikom. No a tvrdia, ze naklady maju, tak ich z niecoho, z nasich poplatkov, budu hradit. Je to tam ....
KamilZ (10277)|4.6.2012 14:44
[QUOTE=golfLC;412321]Bavíme sa tu o princípe, ako k nemu prišlo, nie o poplatku, ktorý pre nás, "sateltných maniakov" je ozaj zanedbateľný[/QUOTE]
Jako rozumné mi připadá, aby kartu "Skylink ČT" dotovala kusově ČT z poplatků, protože moc jich v oběhu nebude. Pro důchodce ideální. Případně by mohla vzniknout skutečně "karta zdarma", kterou by transparentně plně dotovali poskytovatelé programů, kteří by byli zařazeni.
golfLC (1941)|4.6.2012 15:30
Áno, to je dobré riešenie, len nie pre tých púhych dôchodcov, čo už medzi tými miliónikmi registrovanými kartami sú.....
Prvý spôsob s výmenou kariet s kreditom po registrácií karty výmena nemal plánované výsledky, tak pritvrdili na pílu so zavedením poplatku, ktorým donútia karty vymeniť, aspoň na dva roky sa vyhnú užívatelia platenia poplatkov.... Boh však vie, čo bude o dva roky.... Aj keď čas letí neskutočne rýchlo :-)