Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problém s Onkyo TX-SR608, lupání v receiveru

Jeka (23)|23.12.2016 20:06
Ahojte kluci,
mám ONKYO TX-SR 608 a včera jsem si všiml, že mi v jakém-koliv stereu nejede pravý kanál.
Zajímavé ale je že když přepnu na all chanel MONO tak všechno hraje.
Hraje i test jednotlivých kanálů, ale když prostě přepnu do All ch stereo tak nic při FM nebo jakémkoliv vstupu :-( . Cca měsíc zpět občas cvaklo nějaké relátko když receiver hrál.. ale nějak jsem to neřešil.
Nemáte tušení čím by to mohlo být ? Uvažoval jsem že by umřelo jedno relátko a nebo cívka v něm proto se nesepne?

Update: když mám přepnuto do sterea tak místo předního pravého hraje zadní pravý. Možná to vypadá na nějak divně sepnuté některé z relátek.. :-(

Děkuji
RoPo (6061)|24.12.2016 12:34
[QUOTE=Jeka;526617]Uvažoval jsem že by umřelo jedno relátko a nebo cívka v něm proto se nesepne?[/QUOTE]

To by ti snad nehrál kanál vůbec i pře testu ne?

Máš správně nakonfigurované repra a správně zapojené (nemáš přehozené pravý přední se zadním)?
bastlir (3245)|26.12.2016 13:20
To Jeka: Za předpokladu, že jsi s tím do té doby nic nedělal, mohu ze své zkušenosti doporučit jen jedno - odnes to do servisu. Po postupném umírání jsem tam nakonec také skončil a po odstranění výrobní vady Onkyo fachá jako nové.
huberokororo (58)|26.12.2016 13:43
Pokazit se může všechno,ale Onkyo,zvláště levné,už nikdy.Sry za malé odbočení.
KamilZ (10277)|26.12.2016 14:00
V první řadě bych zkusil reset.
bastlir (3245)|26.12.2016 14:28
No ale Onkyo zrovna mezi nejlevnější nepatří.

Pravda, na reset jsem zapomněl a ono se to ze servisu vrátí stejně vyresetované. Možná ještě vyzkoušet aktualizaci FW, ale to už se jen domýšlím.

Ale vzpomínám si na pomalé "odumírání" funkcí toho mého a netušil jsem, čím to je. Až jsem se dočetl na stránkách výrobce.
hakmar (401)|28.12.2016 09:36
Možno by si mohol vyskúšať vymeniť napájací kábel, či to nemá niečo s rušením siete.
KamilZ (10277)|25.11.2018 10:33
Protože mám také Onkyo tak jsem měl toho vlákno dlouhodobě v hlavě. Občas jsem také cvaknutí slyšel, ale nepodařilo se mi vypozorovat žádnou závislost. Ani režim, teplota, prostě nic. Až dnes, když jsem si připravoval pro známého IP kamery, měl je v chodbě a pozoroval je dálkově od sebe, jsem si všiml, že se cvaknutí objevilo přesně při vypnutí světla . Tak jsem to prozkoumal a opravdu je to tak. Takže je to opravdu nějaká ochrana proti špičce nebo bordelu v elektrice.
vivid.sk (11472)|25.11.2018 14:31
Onkya maju nieco ako "eco" rezim, po nejakom case (ako bolo niekde v pociatkoch tohoto vlakna napisane) sa pri nizkej hlasitosti zapne. Toto je ten uz spominany zvuk cvaknutia relatka. Efekt je ten isty, ako ked v nastaveniach prepneme zo 6 ohmov na 4 (znizena spotreba, menej tepla z AVR, ale aj limitovany vykon).

Rovnako sa cvaknutie ozve pri zapnuti/vypnuti ventilatorov (pri dlhodobom hlasnom posluchu, alebo pri vysokej interierovej teplote v lete)

Toto sa aspon deje pri mojom kusku, ale vzhladom k tomu, ze sa spravanie modelov moze lisit v ramci novsich modelovych rad, pisem len ako doplnenie povodnej temy.
Hoffec (3)|12.5.2019 11:18
Ahoj,

Mám reciever Onkyo TX-SR507. K tomu cvakání - mám dojem, že to je odpojování koncáku, nedá se to někde vypnout? Mám to normálně přes HDMI-CEC připojený na telku a používám jen 2 bedny ve stereu, akorát když přepínám třeba na youtube, tak to chvíli trvá (cca 5s) než se načte to video a během té doby se odpojí ten koncový zesilovač a pak se zase sepne, je to docela hlasité cvakání. Nedá se někde nastavit ta doba, po které se to automaticky odpojí? Kdyby se to nastavilo třeba na 30 sekund, tak by to funkci plnilo taky akorát by to pořád nespínalo jak blbec. Když je výpadek zdroje zvuku na krátký okamžik, tak to ten zvuk neodpojí.

Díky za rady,
Martin
vivid.sk (11472)|12.5.2019 11:41
To cvakanie, ktore spominas, suvisi s inym. To sa deje pri prepinani vstupov / pri prepinani rezimov t.j. tam, kde sa robi pripajane a odpajanie repro (respektve koncovych stupnov) relatkami. Napriklaz z Pure audio STEREO -> do DTS:Neo:X, alebo pri Dolby Digital/DTS vs PCM).

Da sa to nastavit tak, ze budes pouzivat rovnaky audio preset pre rozne audio vstupy.

P.S. Mas korektne nastaveny AVR (uvedeny spravny pocet repro, v konfiguracii vratane LFE, atd...?, pretoze pri dvoch repro AVR nema co odpajat)
Hoffec (3)|12.5.2019 12:08
Díky za rekaci, můžeš to nějak rozvést? Já upřímně ani nevím, jak bych tohle zjistil. Můj vrchol byl, když mi začal reciever spínat společně s TV...

Konfigurace je takto - připojeny velké bedny jako přední + jsou tam připojené dva zadní malé od nějakých pc bedniček, ty malé mám smotané za tv a vyndavám je jen když pouštím něco s prostorovým zvukem, jen pro efekt, protože hrajou hrozně.

Tzn. fyzicky jsou připojeny 4 reprobedny. Primárně se mi spouští režim stereo při zapnutí tv a jede to v režimu DVD. Je pravda, že to prostě jen vypne zapne při každé další písničce na youtube, při sledování TV se to neděje.

Když hraje zvuk tak je na displeji male PCM a STEREO a velce DVD Stereo. Když stopnu písničku na youtube, tak to celé blikne a zmizí to PCM. To samé při přechodu na další video.
vivid.sk (11472)|12.5.2019 12:47
Takze zopakujem, ci spravne chapem:

1) cvakanie pocujes medzi pesnickami YT.

Skus odsledovat, ake presety sa ti prepinaju medzi tymito dvoma rezimami a aky zdroj audio signalu je v tom case na vstupe. Jeden si uviedol (Stereo - PCM). Co sa deje, ked das pause, v case ked AVR cvakne ? Pripadne natoc kratke video (aby bolo vidno, co sa deje na displayi aj so zvukom), upni na YT a posli linku.
Hoffec (3)|12.5.2019 13:32
No já předtím přenastavil všechny ty zdroje na stereo, jak jsi radil ale cvakalo to dál. Teď jsem chtěl nahrát to video a zjistil jsem, že už to necvaká. Ona byly mezi tím tv a tedy i reciever vypnuté, tak se to asi nějak uložilo. Každopádně děkuju moc, tohle bylo fakt dost otravné, trpěl jsem asi tři roky!!!

Měj se, Martin