Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 116

Téma: Streamování satelitu přes internet

  1. #31
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    182

    Díky moc všem za rady.

    Jinak doma mám VDSL od O2 s uploadem cca 1 Mbit, tak na nějaké nižší rozlišení by to myslím mohlo stačit.

    Teď úplně aktuálně už to streamování přes internet řešit nebudu, ale časem bych to asi vyřešil satelitním přijímačem v PC (např. Technisat interní nebo externí karta) a k tomu nějaký vhodný SW. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Takovou lajnu bych chtěl na Lidické vidět
    A víš, kde tam dříve bývala Krajská zemědělská správa? Nevím sice, co tam je dnes, ale pokud vím, už někdy po totáči tam vedly datové koaxy. A vůbec, směrem na Královo Pole je to kabelama nabité. Mám dojem, že dnes snad už i optikou. Ale ověřím si to u kámoše, on tam má IT firmu, on to bude určitě vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od PV_ox Zobrazit příspěvek
    Díky moc všem za rady.

    Jinak doma mám VDSL od O2 s uploadem cca 1 Mbit, tak na nějaké nižší rozlišení by to myslím mohlo stačit.

    Teď úplně aktuálně už to streamování přes internet řešit nebudu, ale časem bych to asi vyřešil satelitním přijímačem v PC (např. Technisat interní nebo externí karta) a k tomu nějaký vhodný SW. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
    Předně si svou rychlost ověř na www.speedtest.net . Na www.dsl.cz to kecá. S tou kartou ... dnes se už prodávají sat-karty i s kryptoworksem, ale pro jistotu si to ověř, ať nemusíš čučet jen na free. Softu je dost, ale stejně časem přijdeš na to, že nejlepší je ten, co máš na CD.
    Já osobně ale v PC kartě žádnou výhodu nevidím. Dnes totiž už za pár babek koupíš HD sat, a to dokonce celý set i s kartou a parabolou. Navíc je to malá krabička, kterou si v podstatě můžeš kamkoliv položit a na rozdíl od PC je "zticha" s minimální spotřebou. To bych teda zvážil. I na sat-receiveru dnes většinou můžeš nahrávat na exHDD či flashku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    A víš, kde tam dříve bývala Krajská zemědělská správa? Nevím sice, co tam je dnes, ale pokud vím, už někdy po totáči tam vedly datové koaxy. A vůbec, směrem na Královo Pole je to kabelama nabité. Mám dojem, že dnes snad už i optikou. Ale ověřím si to u kámoše, on tam má IT firmu, on to bude určitě vědět.
    KZS snad byla vedle hotelu Slovan, pak tam byla Agrobanka, nějakou dobu taky fa Grisoft. Ale 800Mbps lajna je už dost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Citace Původně odesláno od PV_ox Zobrazit příspěvek
    ale časem bych to asi vyřešil satelitním přijímačem v PC (např. Technisat interní nebo externí karta) a k tomu nějaký vhodný SW. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
    S tímhle konkrétně ne, používám na to VU+ DUO. Nejsem si ale jistý, jestli by šlo upravit např. rozlišení..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    S tímhle konkrétně ne, používám na to VU+ DUO. Nejsem si ale jistý, jestli by šlo upravit např. rozlišení..
    Hmm ... a to je další věc. Koupí krabičky bude mít vystaráno.

    Ten VU+ DUO je něco jako Dream 500, viď? Chodí Ti na tom i Enigma 3?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Spíš jako DM8000 (dva tunery apod.). DM 500 je novější jednotunerák, má rychlejší CPU a zvládne i H.264, s čímž má DUO problémy. O existenci Enigmy nic 3 nevím.
    http://www.digital-kaos.co.uk/forums...1/#post1219986
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    OK. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    182

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Předně si svou rychlost ověř na www.speedtest.net . Na www.dsl.cz to kecá. S tou kartou ... dnes se už prodávají sat-karty i s kryptoworksem, ale pro jistotu si to ověř, ať nemusíš čučet jen na free. Softu je dost, ale stejně časem přijdeš na to, že nejlepší je ten, co máš na CD.
    Já osobně ale v PC kartě žádnou výhodu nevidím. Dnes totiž už za pár babek koupíš HD sat, a to dokonce celý set i s kartou a parabolou. Navíc je to malá krabička, kterou si v podstatě můžeš kamkoliv položit a na rozdíl od PC je "zticha" s minimální spotřebou. To bych teda zvážil. I na sat-receiveru dnes většinou můžeš nahrávat na exHDD či flashku.
    Jo jo, zkoušel jsem to na tom www.speedtest.net a te upload je kolem 1 Mbitu.

    S tím satelitem ještě uvidím, ale já satelit řeším jen kvůli nahrávání a případně tomuhle streamování (jinak satelitní tuner mám přímo v TV) a tak jsem počítal spíš s tou kartou do PC, který tam stejně bude jako mediální přehrávač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od PV_ox Zobrazit příspěvek
    Jo jo, zkoušel jsem to na tom www.speedtest.net a te upload je kolem 1 Mbitu.

    S tím satelitem ještě uvidím, ale já satelit řeším jen kvůli nahrávání a případně tomuhle streamování (jinak satelitní tuner mám přímo v TV) a tak jsem počítal spíš s tou kartou do PC, který tam stejně bude jako mediální přehrávač.
    Hmm, 1Mb/s není žádný zázrak. Pokud máš sat jen v TV, nemůžeš ale zpracovat nahrané video. Pokud máš HTPC, budiž, ale jinak bych běžné PC nikdy nepoužil jako uložiště dat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    182

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Hmm, 1Mb/s není žádný zázrak. Pokud máš sat jen v TV, nemůžeš ale zpracovat nahrané video. Pokud máš HTPC, budiž, ale jinak bych běžné PC nikdy nepoužil jako uložiště dat.
    Tak jako uložiště dat to PC určitě mít nebudu. Mám NAS Synology DS1010+, který je mimo obývák. Pro přehrávání z něj budu používat HTPC s XBMC, kde bude jen SSD disk, aby to bylo tiché. No a protože v TV je satelitní tuner, který vyhoví, tak ten satelitní přijímač řeším jen pro nahrávání přes ethernet na ten NAS a případně pro to streamování. No a tady ještě nejsem rozhodnutej jestli to řešit tou kartou do HTPC a nebo přeci jen nějakým DreamBoxem i když by jeho použití bylo omezené jen na to nahrávání a streamování, protože nikdo to v rodině pro běžné přehrávání nebude používat, když to je přímo v TV. To ješě musím zvážit, protože na jednu stranu mi přijde zbytečný mít kvůli tomu sólo satelitní přijímač, ale na druhou stranu jsem spíše příznivcem jednoúčelových zařízení a tak se mi moc nechce "zasírat" tu funkčnost HTPC s XBMC ještě tou satelitní kartou, příslušnými softy, apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od PV_ox Zobrazit příspěvek
    Tak jako uložiště dat to PC určitě mít nebudu. Mám NAS Synology DS1010+, který je mimo obývák. Pro přehrávání z něj budu používat HTPC s XBMC, kde bude jen SSD disk, aby to bylo tiché. No a protože v TV je satelitní tuner, který vyhoví, tak ten satelitní přijímač řeším jen pro nahrávání přes ethernet na ten NAS a případně pro to streamování. No a tady ještě nejsem rozhodnutej jestli to řešit tou kartou do HTPC a nebo přeci jen nějakým DreamBoxem i když by jeho použití bylo omezené jen na to nahrávání a streamování, protože nikdo to v rodině pro běžné přehrávání nebude používat, když to je přímo v TV. To ješě musím zvážit, protože na jednu stranu mi přijde zbytečný mít kvůli tomu sólo satelitní přijímač, ale na druhou stranu jsem spíše příznivcem jednoúčelových zařízení a tak se mi moc nechce "zasírat" tu funkčnost HTPC s XBMC ještě tou satelitní kartou, příslušnými softy, apod.
    Jo, tomu rozumím. Ale já bych možná zvolil levnější řešení. Tj. STB s nahráváním třeba jen na USB flashku + LAN-přehrávač a NAS. Mně HTPC připadá být zbytečným přepychem. Ale svůj názor Ti samozřejmě nevnucuji. Ten Dream, to je drahá sranda s Linuxem. Na druhou stranu streamování je na něm pohodička.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    182

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Jo, tomu rozumím. Ale já bych možná zvolil levnější řešení. Tj. STB s nahráváním třeba jen na USB flashku + LAN-přehrávač a NAS. Mně HTPC připadá být zbytečným přepychem. Ale svůj názor Ti samozřejmě nevnucuji. Ten Dream, to je drahá sranda s Linuxem. Na druhou stranu streamování je na něm pohodička.
    No já právě chci, aby nahrávání šlo určitě přímo na ten NAS a k těm nahrávkám se pak mohlo odevšad přistupovat stejně jako k jakémukoliv jinému obsahu aniž bych se staral o to, že to budu jednou za čas kopírovat z flashky.

    Když se vrátíme k tomu jádru tématu tj. streamování, tak na tom Dreamu je to streamování jakoby součást nějaké verze operačního systému, kterou už pak můžu uživatelsky nastavovat a ovládat nebo je to věc, kde se musí ještě instalovat x softwarů navíc, zkonfigurovat to, apod.? Jde tam nastavit v jaké kvalitě chci ten stream (jde mi o to, abych si to mohl přizpůsobit tomu 1 Mbitu)?

    Jinak výše nemám na mysli nějaké nastavení routeru, tunelu, IP adres äpod., to mi je celkem jasné. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od PV_ox Zobrazit příspěvek
    No já právě chci, aby nahrávání šlo určitě přímo na ten NAS a k těm nahrávkám se pak mohlo odevšad přistupovat stejně jako k jakémukoliv jinému obsahu aniž bych se staral o to, že to budu jednou za čas kopírovat z flashky.

    Když se vrátíme k tomu jádru tématu tj. streamování, tak na tom Dreamu je to streamování jakoby součást nějaké verze operačního systému, kterou už pak můžu uživatelsky nastavovat a ovládat nebo je to věc, kde se musí ještě instalovat x softwarů navíc, zkonfigurovat to, apod.? Jde tam nastavit v jaké kvalitě chci ten stream (jde mi o to, abych si to mohl přizpůsobit tomu 1 Mbitu)?

    Jinak výše nemám na mysli nějaké nastavení routeru, tunelu, IP adres äpod., to mi je celkem jasné. Díky.
    Nene, Dream to má přímo v hloubi MENU. Takže bys měl vystaráno. Dreamy ale mají nejen u nás velmi silnou podporu, a to i v alternativním softwaru. K tomu NASu, pokud "neusíná", utavíš disk/y. No a to je právě o tom pojetí, já např. na NAS ukládám už jen sestřihané video.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    182

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Nene, Dream to má přímo v hloubi MENU. Takže bys měl vystaráno. Dreamy ale mají nejen u nás velmi silnou podporu, a to i v alternativním softwaru. K tomu NASu, pokud "neusíná", utavíš disk/y. No a to je právě o tom pojetí, já např. na NAS ukládám už jen sestřihané video.
    Ten NAS se uspává, takže by to mělo být OK.

    Tak je fajn, že to ten Dream takhle přímo umí. Je tam i ta možnost nastvování kvality streamu kvůli přizpůsobení lince? Je možné vše nebo alespoň tu kvalitu nastavovat i vzdáleně? Jde mi o to, že si dokážu představit, že se budu chtít třeba na něco podívat doma nebo na zahradě v rámci mojí wifi na tabletu nebo notebooku a tam bych si mohl dovolit slušnou kvalitu a nebo někdy mimo mojí síť přes internet a tam bych si potřeboval tu kvalitu třeba operativně snížit...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak na streamovani DVB-T pres intenet
    Od Jan Slama v sekci DVB-T
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-04-2012, 22:20
  2. Streamování PC obrazu do TV přes BD Player pomocí DLNA
    Od martin.developer v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 14:26
  3. VD: Nákupy přes internet
    Od Jiří Piškula v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-09-2010, 12:17
  4. streaming pres internet
    Od vhanacek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-01-2007, 12:30
  5. internet přes satelit?
    Od pee.tr v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-11-2005, 14:25