Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 116

Téma: Streamování satelitu přes internet

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Ale ano, ale za kolik. Jsem sice z Prahy, ale tady v nejbližším okolí kabelovka není a ani ji nikdo nechce. Takže uznej, kvůli mně by sem kabel asi nepokládali. To samé platí i pro pevnou lainu. Mimochodem, vím jen o jednom známém, který ji domá má, a to jen díky tomu, že dělá u té firmy.
    Dnes spíš lidé žádají 3G (popřípadě CDMA) technologii a rychlost uploadu je tolik netrápí.
    Takže vycházej z reality. Není to tak ideální, jak si myslíš a jak bychom si jistě oba přáli.
    Toto už sem někde četl a dá se na to odpovědět jenom tak, že vždycky nějaká cesta je (třeba 5GHz Wi-Fi a přenést si signál odjinud, ostatně takto to v Brně mám i já, když v kanceláři, kterou mám pronajatou, nebyl internet a já ho tam musel nějak dostat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Toto už sem někde četl a dá se na to odpovědět jenom tak, že vždycky nějaká cesta je (třeba 5GHz Wi-Fi a přenést si signál odjinud, ostatně takto to v Brně mám i já, když v kanceláři, kterou mám pronajatou, nebyl internet a já ho tam musel nějak dostat).
    Jo, pravda, na WiFinu jsem zapomněl. 5GHz WiFinu má soused, ani nevím, jak mu to jede. Také jsem ji míval, to ještě 5GHz nebyla, ale tady to vždycky, asi jako v Brně, bylo zarušené a poruchové při přeháňkách apod. Ne, k AP už bych se asi připojovat nechtěl. Připouštím, že to je věcí názoru a zkušeností.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    na dovolenke oddychuj a nevyvaľuj sa pred TV. Môže sa ti to vypomstiť.


    No možno by si mal šťastie a videl by si LIVE horieť svoj vlastný dom napr. na dovolenke v Taliansku. No nebola by to špica ?
    Když člověk odjíždí na dovolenou, nebo pár dní pryč, tak si tu práci s odpojením dá. Ale co v situaci, kdy ráno odjedeš ty a manželka do práce, děcka do školy, doma nikdo a v krásný letní den se zničeho nic nad barákem vytvoří bouřkové mraky z horka a práskne ti to do baráku.
    To odpojuješ všechno i při odchodu do práce???

    Apropo ještě jedna poznámka pro majitelé NASu s RAID 1, neboli mirroringem (btw mám ho taky) - dle zkušeností z praxe pokud dojde k průseru na NASu tak se většinou odporoučejí díky přepětí, bouřce apod. OBA disky. Je jen mizivé procento závady pouze jednoho disku. Jedinou smysluplnou zálohou je archiv na externím disku, který je po vytvoření odpojen ode všech sítí a uzamčen v trezoru ve vedlejší vesnici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    Jo, pravda, na WiFinu jsem zapomněl. 5GHz WiFinu má soused, ani nevím, jak mu to jede. Také jsem ji míval, to ještě 5GHz nebyla, ale tady to vždycky, asi jako v Brně, bylo zarušené a poruchové při přeháňkách apod. Ne, k AP už bych se asi připojovat nechtěl. Připouštím, že to je věcí názoru a zkušeností.
    Jak jsem lezl po vrcholcích Beskyd tak je už jsou horské chaty, kde mají přiveden wifi internet a je dostupný v chatě a přilehlém okolí. Když to jde na kopcích, proč by to nešlo i někde ve vesnici?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    Jak jsem lezl po vrcholcích Beskyd tak je už jsou horské chaty, kde mají přiveden wifi internet a je dostupný v chatě a přilehlém okolí. Když to jde na kopcích, proč by to nešlo i někde ve vesnici?
    No protože z kopce na kopec to je ideální prostředí a také jim tam asi nic jiného nezbývá.
    A také ... když bydlíš ve městě, většinou ten činžák někomu patří. A ten někdo není vůbec nadšený z toho, když mu chodíš po právě draze opravené střeše a nedej bože, když mu tam cokoliv vrtáš. A další svod. Já mám pořád na střechu vyvedenýho Belkina a to je bago, které sotva ohneš, jako že se moc nemá. Až dole mám pictail. Takže není nejschůdnější využití tlf. dvoulinky, když už ji mám doma?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    No protože z kopce na kopec to je ideální prostředí a také jim tam asi nic jiného nezbývá.
    A také ... když bydlíš ve městě, většinou ten činžák někomu patří. A ten někdo není vůbec nadšený z toho, když mu chodíš po právě draze opravené střeše a nedej bože, když mu tam cokoliv vrtáš. A další svod. Já mám pořád na střechu vyvedenýho Belkina a to je bago, které sotva ohneš, jako že se moc nemá. Až dole mám pictail. Takže [COLOR=DarkRed]není nejschůdnější využití tlf. dvoulinky, když už ji mám doma?[/COLOR]
    Než dvojlinku od O2 tak to radši cokoliv jiného. Když jsme opravovali barák, tak první kabel co jsme z baráku odstřihli byl od O2. Teď mám pevnou přes wifi a 802, pokud náhodou wifi nejde tak jsme všichni na mobilu. Nemíním podporovat monopoly jakéhokoliv druhu, pokud existuje jiná možnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    Než dvojlinku od O2 tak to radši cokoliv jiného. Když jsme opravovali barák, tak první kabel co jsme z baráku odstřihli byl od O2. Teď mám pevnou přes wifi a 802, pokud náhodou wifi nejde tak jsme všichni na mobilu. Nemíním podporovat monopoly jakéhokoliv druhu, pokud existuje jiná možnost.
    No to ale není pevná. To je jen LAN struktura od wifi routeru a routeru. A navíc je nutně agregovaná. Pevnou lainu jsem míval v Brně na Lidické. To byl ale extra kabel až od zprostředkovatele 100MB/s.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Ztraceno v překladu:
    pevná + 802 myšleno jako stacionární telefonní přístroj v baráku, rodiče s mobilama nekamarádí a řešit to nehodlám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    Ztraceno v překladu:
    pevná + 802 myšleno jako stacionární telefonní přístroj v baráku, rodiče s mobilama nekamarádí a řešit to nehodlám.

    Omlouvám se, ale teď už vůbec nevím, o čem píšeš. Ani nevím, co je 802.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Pevnou linkou jsem myslel telefon. Rodiče byli zvyklí hodně let používat normální telefon, s mobilem nekamarádí. Bránili se zrušení připojení drátu od O2, který jsem stejně nakonec přestříhl při rekonstrukci RD. Po ní jsem přes 5 GHz přitáhl WiFi do baráku, za router zapojil VoIP telefonní adaptér od Linksysu, který umí 2 nezávislé telefony - připojil jsem starý přístroj siemens, na který byli zvyklí a voip zřídil přes www.802.cz - poplatky za hubičku a telefonují jako dříve, ale bez vyděračských měsíčních paušálů. Babi se velmi divila, že nemusí měsíčně platit paušál 400 Kč, ale že za 200 už volá skoro 3 měsíce
    A to byl jen vedlejší produkt při přitažení internetu do baráku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Ty mě houpeš, viď? Telecom vede do baráku vedení do tzv. rozhraní. Tedy až sem je to jejich majetkem. Za tímto rozhraním si v podstatě můžeš svého dát, co chceš, pokud ale to zařízení je na ČTÚ schváleno a pokud to tvoje vedení nezpůsobuje přeslechy apod. Pokud bys jim však cokoliv na jejich straně odstřihl, nové ústředny to už poznají a v krajním případě by Ti mohla hrozit i žaloba. To je k tomuto. A pak nevím, jak bys mohl tel. dvoulinku využít pro LAN, která potřebuje minimálně čtyři dráty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Proč bych tě houpal? Hlásil jsem dostatečně předem, že budem rekonstruovat barák a že odhlašuju pevnou. Bohužel nestilhli přijít dřív, tak když jsem přehazoval el. přívod tak jsme při jedné práci odpojili a smotali telefonní kabel na sloup. Pak si ho ze sloupu odmontovali sami. Ten telefon už byl hluchý. A internet tu byl jen přes dial-up.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    Proč bych tě houpal? Hlásil jsem dostatečně předem, že budem rekonstruovat barák a že odhlašuju pevnou. Bohužel nestilhli přijít dřív, tak když jsem přehazoval el. přívod tak jsme při jedné práci odpojili a smotali telefonní kabel na sloup. Pak si ho ze sloupu odmontovali sami. Ten telefon už byl hluchý. A internet tu byl jen přes dial-up.
    Tak pokud to takto zkousli, máš kliku. Jinak jsou na to docela nedůtkliví. Chtěl jsem na vlastní náklady vést do ústředny svůj kvalitní kabel. Ti, když to slyšeli, myslel jsem, že se pos....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    Pevnou linkou jsem myslel telefon. Rodiče byli zvyklí hodně let používat normální telefon, s mobilem nekamarádí. Bránili se zrušení připojení drátu od O2, který jsem stejně nakonec přestříhl při rekonstrukci RD. Po ní jsem přes 5 GHz přitáhl WiFi do baráku, za router zapojil VoIP telefonní adaptér od Linksysu, který umí 2 nezávislé telefony - připojil jsem starý přístroj siemens, na který byli zvyklí a voip zřídil přes[COLOR=red] [/COLOR][COLOR=red]www.802.cz[/COLOR][COLOR=red] - poplatky za hubičku a telefonují jako dříve, ale bez vyděračských měsíčních paušálů[/COLOR]. Babi se velmi divila, že nemusí měsíčně platit paušál 400 Kč, ale že za 200 už volá skoro 3 měsíce
    A to byl jen vedlejší produkt při přitažení internetu do baráku.
    Bohužel 802.cz (mám ho taky, než dojedu kredit) je už o ničem. Měsíčně 20Kč za číslo (+5Kč za každý další), ale hlavně tarifikace 20+1 na pevnou a 30+1 na mobil, což si můžou spolu s cenou za volání na mobil 3,39/3,25 v/mimo špičku, strčit někam. Teď jsem vzal Odorik, měsíční paušál 0, tarifikace 1+1 a cena za volání na mobil 1,59Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od bastlir Zobrazit příspěvek
    No to ale není pevná. To je jen LAN struktura od wifi routeru a routeru. A navíc je nutně agregovaná. Pevnou lainu jsem míval v Brně na Lidické. To byl ale extra kabel až od zprostředkovatele [COLOR=red]100MB/s[/COLOR].
    Takovou lajnu bych chtěl na Lidické vidět
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 8 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak na streamovani DVB-T pres intenet
    Od Jan Slama v sekci DVB-T
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-04-2012, 22:20
  2. Streamování PC obrazu do TV přes BD Player pomocí DLNA
    Od martin.developer v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 14:26
  3. VD: Nákupy přes internet
    Od Jiří Piškula v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-09-2010, 12:17
  4. streaming pres internet
    Od vhanacek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-01-2007, 12:30
  5. internet přes satelit?
    Od pee.tr v sekci DVB-S
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-11-2005, 14:25