Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Xtreamer SW2 prosim o radu

misiak.pb (93)|17.10.2011 14:45
Takze podla toho co som cital na fore xtreamer tak zatial 3.0.8 nie je final iba RC divne.
"And there was, let's call it a Release Candidate. R&D have received some feedback and right now I'm waiting for update."

+ tiez pekne popisane ale hned zo strany xtreameru zabanovane hroza
http://forum.xtreamer.net/topic/25344-new-firmware-please/
peatro (1054)|19.10.2011 16:06
tady je ohledne te pomale navigace http://forum.xtreamer.net/topic/24825-laggy-menus-and-slow-startup-on-movies/page__view__findpost__p__205508

tak dejte potom vedet, jak je to opravene, jestli Xtreamer keca jako vzdy nebo to skutecne opravili
Pytkin (7947)|19.10.2011 16:10
link nefunguje
misiak.pb (93)|19.10.2011 17:15
Funguje ale musis byt zaregistrovany
A month ago you wrote that you were working on the lagging problem. How is it going now. I bought my SW2 three days ago and upgraded to FW 3.07 and recognize same problems as described earlier in this thread. Is 3.07 your answer to this problem or is there a 3.08 going on and when?

Posted Today, 13:57
version 3.08 fix this issue ! wait for update coming next week
misiak.pb (93)|21.10.2011 20:52
No menu je trosku ale iba trosku sviznejsie. Siet sa nepusti pokial nejdem do nastaveni a nespustim DHCP rucne.
Cize mierny posun dopredu ale ziadna vyhra :-(
gonsa (208)|24.10.2011 16:47
Tak to spíše patří do tématu o XTR Prodigy, ale jinak se jedná o křížence android boxu s multimediálním přehrávačem. Takže výhodu oproti android boxu (jak jsem zjistil z testu noontecu, kterého jsem chvíli vlastnil) je to, že když android box škaredě přehrává filmy s nižším rozlišením (špatný upscaling) a nebo se full HD filmy trhají, tak si Prodigy přepnete do "xtreamer módu" a poběží Vám vše, tak jak jste na to zvyklí třeba z SW1 či SW2(teď do toho nepočítám samozřejmě nevyladěný trojkový FW). A naopak tímto zařízením získate možnost doinstalovat si programy (ne vše budou funkční ak kompatibilní) a budete si moc hrát hry.
Opět to co nebude vyřešeno je bezproblémové přehrávání všech flash player videí na internetu. Tzn. na přehrávání videí přes webový prohlížeč zapomeňte. Takže za nějakých cca. 1300 - 1600 navíc oproti SW2 dostanete v jednom android box se všemi klady i zápory. Takže třeba pro mě zbytečnost, když jsem zjistil, že Android box nezvládne plynule přehrávat videa z internetu.
A bohužel nastává doba, kdy nebude jistotou to, že killerman27 a další co se snaží (a patří jim za to velký dík) nám budou stále předkládat díky bojům našich TV možnost sledovat v mult. centrech archívy televizí. Už teď killerman27 oznámil, že nebude již podporovat v xlive packu Novu.
Takže, pokud se konečně výrobci nesoustředí na to, aby jejich přístroje zvládli přehrávat flash videa, tak to bude defako vývoj k ničemu. Potom je tu samozřejmě taky otázka na programátorech a android systému přizpůsobenému pro TV..

Jinak tento týden má dle stránek xtreameru vyjít "oficiální" FW 3.0.8, který má konečně údajně řešit podstatné problémy přístroje, na které si uživatelé SW2 stěžují už od vyjítí SW2 na trh.
Má být vyřešen zdlouhavý start zařízení, zdlouhavé pouštění filmů (kdy po zapnutí trvá 10 sekund než se film spustí), problémy se sítí (po každém vypnutí přístroje se musí znovu nastavovat v nastavení DHCP, nebo se síť nespustí) a ještě nejaké další změny..

Tak jsem vážně moc zvědav !
peatro (1054)|24.10.2011 17:27
spis se divim, ze na tom tak nekdo lpi na tech TV Achivech, preci neni problem si koupit NAS a napsat si schedule stahovani jakehokoliv HTTP a potom to streamovat v interni siti :-)
Navic, nebude to jenom nova, ale rovnez i prima, staci jen aby prestala ukladat na stream.cz, coz uz asi prestala a jsem zvedavy, jak vam killerman udela novy parser na iprima.cz, kde je schovany zdroj ve flashy, jestli to bude nejak hledat v ca$hi v temporery na PC.....jinak na to existuje dalsi aplikace pro nahravani z webu :-)
xtreamer je pro me mrtvy produkt , zvlast ten sh*tovy fw, kterym rok blbli lidem hlavu, jak nebude revolucni, nejlepsi a ted se ukazala pravda, zvlast ze to nabizi kdejaky 1185(6) realtek player akorat v odlisnych podobach.
killerman27 (871)|24.10.2011 18:45
peatro: a ja jsem zvedavy kdy ty udelas ten kinotip od samsungu,tedy kdy ho poopravis pro xtreamer, iprima pujde jen jsem se k tomu jaksi nedopracoval z casovych duvodu
edit: btw: kdyz mi napises tedy neco pro ten NAS nejlepe tak at to nemusim hledat ty TV archivy na ruznych webovych ulozistich, tak si to tam rad pustim, proste kdyz da CT, nebo JOJ a dalsi TV stanice neco do sveho archivu tak at to mam druhy den na NASu, jak jsem prochazel ruzna fora mas hromadu pripominek snad vsude kde jsem na tve jmeno narazil, ale ze by jsi neco pouzitelneho nekde postnul jsem si jaksi nevsiml. Nechapej to jako osobni utok, jen me zajima kdyz pises ze to neni problem napsat, zda to opravdu napises to stahovani pro NAS a podelis se o to s ostatnimi.

Gonsa mrkni se do SZ neco ti posilam
peatro (1054)|24.10.2011 19:37
:D osobni utok to je, jsem rad, ze kvuli me prohazis fora, ale vubec mi to nevadi, neni duvod nic psat, staci si nainstalovat treba Replay Media Catcher 4
ja pro xtreamer uz postovat nic nebudu, xtreamer jde z domu, jedine ze bych se zblaznil a koupil prodigy :D
killerman27 (871)|24.10.2011 19:47
no rozhodne to neni tak ze prochazim fora kvuli tobe, ale abych se neco dozvedel. A kdyz uz jsem tam narazil na tve posty bylo to opet nba pobaveni a bliti zaroven
Hmm to je teda reseni co navrhujes replay media catcher, to uz je lepsi pepakuv youtube downloader, nicmene porad to je o tom ze musim mit zapnute PC a manualne tam davat linky a jen to misto na disk sype rovnou na NAS, to je reseni ala peatro :-D :-D :-D


PS: diky za skvelou zpravu, uz se nemuzu dockat az si koupis nake naprosto dokonale MMC, treba jedno z tech cinskych nebo ruskych co tu postujes a budes spokojeny se vsim
peatro (1054)|24.10.2011 19:59
ja to nepostuju proto abych si to koupil, ale protoze tu o tom nikdo nevi, ja si koupim DUNE kdyz te to tak zajima, nepotrebuju archivy :D a reseni je to pro me perfektni, pustene PC mam stejne skoro porad a manualne nikde nic davat nemusim, navic ja to stejne pouzivam na neco jineho nez archivy,
nevim proc tu tak moc lobujes za xtreamer , jinak myslim, ze to muzeme ukoncit, protoze uz je to flame plno osobnich utoku z tve strany

a ten downloder asi tezko bude lepsi, kdyz je omezeny... jsem zvedavy, jak si treba nahrajes novu kdyz jsem u tech archivu konkretne.
taky se to da resit i jinak treba streamovat pres VLC
killerman27 (871)|24.10.2011 20:07
ja taky a to konkretne na pousteni FullHD filmu a semtam si pustim OneHD
ano CTRL+C a CTRL+V pripadne si to bere sam ze schranky neni manualni prace

jen jsem chtel at ukazes ze si za svymi slovy stojis kdyz je vse tak snadne napsat ;-)
ale koncim dle tveho soudu s osobnimi utoky, byt zadne nevidim :-D

jen jsem te vyzval at neco udelas, ale skutek utek :-D
gonsa (208)|25.10.2011 08:26
[quote=peatro;373740]spis se divim, ze na tom tak nekdo lpi na tech TV Achivech, preci neni problem si koupit NAS a napsat si schedule stahovani jakehokoliv HTTP a potom to streamovat v interni siti :-)
Navic, nebude to jenom nova, ale rovnez i prima, staci jen aby prestala ukladat na stream.cz, coz uz asi prestala a jsem zvedavy, jak vam killerman udela novy parser na iprima.cz, kde je schovany zdroj ve flashy, jestli to bude nejak hledat v ca$hi v temporery na PC.....jinak na to existuje dalsi aplikace pro nahravani z webu :-)
xtreamer je pro me mrtvy produkt , zvlast ten sh*tovy fw, kterym rok blbli lidem hlavu, jak nebude revolucni, nejlepsi a ted se ukazala pravda, zvlast ze to nabizi kdejaky 1185(6) realtek player akorat v odlisnych podobach.[/quote]

To není jen o TV archívech, ale o všech videích vyskytujících se na netu. Pokud už někdo udělá mult. přehrávač a obohatí o internetové funkce, tak je velká škoda, že nejde s vývojem dál a s mult.přehrávače neudělá v roce 2011 i internetový přehrávač.
Tvé řešení s nasem a replay Media Catcher není opravdu na místě, pro ty co chtějí vše uživatelsky přívětivě, tiše a hned.Já jsem NAS měl a už ho nikdy nechci. Byl nehorázně hlučný (bydlím v bytě, půdu nemáme) a navíc bych ho dostatečně ani nevyužil. Pro mě je lepší síťový disk. A pro někoho, kdo přijde z práce a chce si pustit třeba zameškané zprávy na své TV, je opravdu mezikrok v podobě spuštění PC (ano existují lidé, co si PC vypínají), stáhnutí či streamování zpráv něčím úplně zbytečným. Nevím co je nepochopitelného na tom, mít vše pohromadě v uživatelsky přívětivé krabičce připojené k netu (když se divíš, že někdo lpí na těch archivech).
Jinak killerman27 je v současnosti jediný, co aktivně něco dělá pro xtreamer přehrávače. A já se určitě značky Xtreamer nezastávám. Bohužel není nic jiného na trhu, čím bych si v něčem polepšil. (budu počítat s variantou brzy vyladěného FW3).
peatro (1054)|25.10.2011 13:43
gonsa:
Ja jsem nepsal nepochopitelneho, ale lpi na tv archivech tak, ze uprednosti kvantitu pred kvalitou.
NAS jede tise, zalezi asi jaky...
Media catch player pouzivam pro nahravani jakehokoliv media online, ktery ma ukryty zdroj ve flashi a nejde primo stahnout link
Streamovat muzes rovnou z PC pres UPNP pokud to chces na TV, podminkou je samozdrejme spusteni zdroje na PC napr. ve VLC.
Cekej na vyladeni fw 3, snad nebudes zklamany, ja prodal drahy tvix pred vic nez rokem a koupil o polovinu levnejsi xtreamer PRo, vsechno co jsem chtel oproti Bluray mit vse pohromade, skvelou editaci, co mne vlastne drivejsi TVix splnoval, nechal jsem se dobehnout obrazky z netu a sliby na jejich foru, dnes vim, ze jsem kupoval zajice v pytli, nepotrebuju na to dalsi rok a pul, abych vedel na cem jsem s xtreamrem.
misiak.pb (93)|25.10.2011 19:36
Takze som dnes dostal do ruk zaujimavu krabicku popbox V8. Prvy dojem oprit SW2, neporovnatelne lepsie. Viac info potom v novej teme https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=374060#post374060
Mart-in (143)|28.10.2011 15:40
paetro: uz ten xtreamer prodej...my se tu snazime o neco jineho a ne o nejaky streamovani z PC

k tematu: ja myslim a doufam, ze v prosinci vyda Google ICS jako open-source a pak myslim zacne boom vseho a my muzem doufat, ze realtek umozni aby jsme meli ve vsech xtreamerech Android. Zalezi take aby ICS podporovali MIPS a ne ARM procesory..
peatro (1054)|28.10.2011 18:47
[quote=Mart-in;374517]paetro: uz ten xtreamer prodej...my se tu snazime o neco jineho a ne o nejaky streamovani z PC

k tematu: ja myslim a doufam, ze v prosinci vyda Google ICS jako open-source a pak myslim zacne boom vseho a my muzem doufat, ze realtek umozni aby jsme meli ve vsech xtreamerech Android. Zalezi take aby ICS podporovali MIPS a ne ARM procesory..[/quote]

dobra najivita , JESTE NEMAS FUNKCNI FW3 na MK1 a uz by jsi chtel MIPS , tak si kup prodigy :D:D:D
Mart-in (143)|28.10.2011 18:58
nevim jestli na tebe vubec reagovat, ale tak jen ze slusnosti.. pokud udela google podporu MIPS procesoru, tak nic nebrani v portovani Android na xtreamery..btw: k cemu pak FW3, na ktery jsem stejne rezignoval..xtreamer slouzi skvele, xlive by killerman je neprekonatelny a 3D mkv me prehraje, takze za ty penize --- no problema
peatro (1054)|28.10.2011 19:29
vsak MIPS uz davno je , proto asi jede na prodigy, a i tak budes nejaky fw potrebovat, 3D mkv prehraje kde co...
rss linky jedou na kdejakem RTD egreatu, jeste neco ?
ze slusnosti jsem to nazval najivitou
Mart-in (143)|28.10.2011 19:38
killerman: pllls jak zjistim id tohoto kanalu? http://www.youtube.com/user/DealextremeTube/videos?view=u diky
paetro: sry..mouvim tu o ICS .. ale uz nereaguj..fakt nemam naladu se s tebou bavit po tom co tu predvadis
peatro (1054)|28.10.2011 19:43
bla bla bla....... tak o tom nepis a proste to udelej, dej si me do ignoru........ :)
Mart-in (143)|28.10.2011 19:51
killerman27 (871)|29.10.2011 14:27
[quote=Mart-in;374565]killerman: pllls jak zjistim id tohoto kanalu? http://www.youtube.com/user/DealextremeTube/videos?view=u diky
[/quote]

V nove verzi xLiveCZ si to muzes pridat do channels v youtube, vice v info o aktualizaci a navodech
Stanley_VII (6)|7.11.2011 13:30
Čaute!

Dnes mi prišiel Xtreamer SW2 a keďže som nikdy žiadny Xtreamer ani MMC nemal, som z toho dosť v koncoch a prosím vás o nejaké poznatky, prípadne rady. Hľadal som na nete aj user manual, ale väčšinou som objavil len k SW1.

1.) Keďže nebol priložený HDMI kábel, skúsil som to aspoň cez tie composite connection káble. Na monitore Samsung Syncmaster T240HD mi to cez to ide dosť nanič, len čiernobielo s nič moc obrazom (mám len ja blbé nastavenie v Xtremeri?) a na monitore Syncmaster TA550 mi to cez tieto composite connection káble nešlo vôbec (zdroj obrazu v monitore som uviedol správny, to som ešte zvládol).

Je chyba v nastevení Xtreameru, alebo to proste cez tento kábel lepšie ani nebude a mám sa na to vykašľať, kým zoženiem HDMI kábel?

2.) Xtreamer som si kupoval hlavne kvôli Xtreamer CZ xLive. Nemám momentálne doma voľný disk a v podstate som ho ani neplánoval využívať na nejaké sťahovanie, či podobne. Ani za nič tam ale nejako neviem nahrať tie potrebné súbory. Skúšal som najprv USB kľúčom, ale vôbec som nenašiel, kde by som to mohol nahrať. Cez Knihovnu médií som síce obsah na kľúči videl, ale nevedel som ho kopírovať. Pozeral som videá na youtube, ale tie boli na Xtreamer Pro a ten mal v menu file managera, čo som na SW2 nenašiel.

Skúšal som ho spojiť aj s počítačom cez priložený USB3 kábel, ale počítač zariadenei opakovane nevedel rozoznať "USB Device malfunctioned". Na kompe mám Vistu, môže to byť tým, mali ste niekto podobný problém? Má teda SW2 nejaký vlastný, aspoň minimálny úložný priestor, aby mi xLive išlo aj bez vkladania HDD?

Ďakujem za pomoc. Ak by sa našiel niekto ochotný, kto by mi s tým pomohol prípadne cez ICQ, budem mu ruky nohy bozkávať :)

P.S.: ešte jedna vec ma napadla, po zapojení Xtremeru cez USB slave kábel k PC nabehne otázka, či má byť Xtreamer pripojený, ale strašne rýchlo mizne, potom sa zase objaví, zase zmizne, nedá sa to poriadne ani stihnúť prečítať. Na výber je ok a cancel, skúšal som potom navoliť ok kým sa to na chvíľu zobrazilo. Je to normálne? Chcel som skúsiť stiahnuť najnovší firmware, či to neblbne kvôli tomu, ale ten mi odmietlo stiahnuť s tým, že nieje kam ho stiahnuť, že nemá priestor na ukladanie.
killerman27 (871)|7.11.2011 13:58
hoj, no predne musis mit aspon flashku v Xtr, pak si das nabidku app tusim druha zprava a v nem najdes xtreamering prvni zhora. Potvrdis ok, zepta se zda stahnout a pak se pta nainstalaci vse potvrdis. Pak si flashku odpojis a nakopirujes na ni veci z meho podpisu, je tam celkem velky text nemuzes to prehlednout. Pak flashku zapojis zpatky a budes mit po vstupu do xtreameringu jako prvni volbu xlivecz a staci stisknout "1" pro instalaci. Pripadne me zkus vecer odchytit na ICQ ci skypu, zkusim poradit co vim. Kontakty najdes na tech strankach.
Stanley_VII (6)|7.11.2011 16:26
Ďakujem za pomoc, pridal som si ťa do ICQ. Skúšal som nainštalovať to xtreamering s USB kľúčom v xtremeri a pomohlo to. Stiahlo to, pýtalo si to potvrdenie inštalácie, tak som to dal a ostalo sa tam točiť také koliečko a bolo to tam hádam aj vyše 15 minút bez zmien, tak som myslel, že to len zmrzlo a vypol a zapol som xtreamer.

Problém je, že keď kliknem na Xtreamer Live, stále mi píše, že mám najprv spustiť xtreamering, ale keď kliknem na xtreamering, už sa ma nepýta na inštaláciu, ako predtým, ale len nabehne z ľavej strany cca po históriu v menu čierny obdĺžnik a nič to nerobí.

Skúsil som teda ešte upgrade firmware, ten mi dalo na 3.0.8 bez problémov, ale problém s Xtreamering pretrváva. Tak som skúsil obnovenie nastavení z továrne, či to pomôže, ale ostalo to v tom istom stave.

Je možné nejako to vrátiť naspäť a skúsiť tú inštaláciu xtreamering znova?
gonsa (208)|7.11.2011 16:42
Vítej mezi nešťastníky vlastnící SW2. Očekávej od tohoto přístroje hodně problémů. Pokud budeš využívat Xlive pack, tak se nediv, že ti bude přístoj zamrzávat prakticky po každém shlédnutí nějakého pořadu, někdy i vpřípadě, že v menu xlive dlouho vybíráš pořad, respektive si jen prohlížíš všechny výhody xlive(je to chyba, kterou možná někdy xtreamer vyřeší, ale spíše očekávej, že to bude trvat dost dlouho). Další věc, která by tě mohla nemile překvapit je, že po každém spuštění xtreameru, budeš muset ručně nastavovat síť, jelikož si přístroj nepamatuje své nastavení. Takže lepší je přístroj vůbec nevypínat. Už si jistě zjistil, že přístroj dlouho nabíhá a taky čekej, že trvá tak 10 sekund než se spustí nějaký film, který chceš shlédnout..Jinak jsou prý i problémy s detekcí USB dosků (nemám odzkoušeno, jedu přes síťový disk WD My Book Live.
Takže, pokud se setkáš s nějakým problémem, tak je to na 99 % vůastnost nevyladěnéhp přístroje. Mimochodem na funkční FW se už čeká přes tři měsíce a xtreamer sice ví o problémech, ale jak poznáš z arogantního přístupu na jejich oficiálním fóru (pokud tam zabrousíš), tak jim je zákazník vlastně ukradený.. Doufám, že jsem tě moc neodradil :-)
Stanley_VII (6)|7.11.2011 17:20
Konečne som to pochopil :) Tá vsunutá flashka potom pracuje ako systémový disk, došlo mi to keď som ju vybral a pichol do PC, takže som to naformátoval a už si tam inštalujem to xtreamering nanovo. Snáď to tentokrát nainštaluje už bez problémov.

Edit: teraz keď inštalujem xtreaming druhý krát, čakám už vyše 40 minút. Je to normálne? Mám ešte čakať? Nešlo by celý ten xtreaming nakopírovať priamo do pamäte bez inštalácie, ak to už niekto máte nainštalované?

Edit 2: Pomohla výmena ukladacieho zariadenia, mal som SD kartu, zrejme s ňou mal Xtreamer nejaké nezhody, keď som skúsil USB kľúč, tak to pomohlo a už išlo všetko fajn.
peatro (1054)|7.11.2011 18:36
gonsa
3 mesice je jeste kratka doba, pockej az ti to bude zamrzavat a pojede jako snek dele nez rok...
potom teprve muze byt rec, ze koupit si neco od xtreamru je totalni blbost...
hodne me zajimaji prvni reakce prvnich nestastniku prodigy, to zas admini budou mit napilno, nez pomazou vsechny negativni reakce a rozdaji par banu. :D
gonsa (208)|7.11.2011 20:52
No na to stejné se "těším" i já..Už teĎ tam bylo plno příjemných ohglasů na Prodigy, takže za pár dnů uvidíme..Jinak by údajně tento týden měla vyjít jakásik beta verzw nového FW, ale admini fóra vlastně ani neví co má opravit..Přitom slibovali, že stabilní verze se všemi důležitými chybami bude vypuštěna už minulý či předminulý týden..Teď ani neví co vlastně ta beta verze bude řešit..To zase bude veselo, určitě vyřeší zase další důležité věci jako IMDB scraper apod. :-)
Stanley_VII (6)|7.11.2011 21:14
Ďakujem Killermanovi za pomoc s rozbehaním XliveCZ a Xtreameru celkovo :)

Teraz mi ide všetko v pohode, nič netrvá nejako dlho, ani nezamŕza, nastavenia siete si tiež pamätá po vypnutí.

Gonsa asi máš Xtreamer bez hdd? Ja som teda čo sa týka Xtreameru ešte stále úplný laik, ale mne pomohlo, keď som nechával USB kľúč stále v Xtreameri a tam si zrejme ten Xtreamer ukladá dané nastavenia (tiež nemám HDD). Prípadne vyskúšaj iný kľúč, lebo keď som mal pred kľúčom vloženú najprv SD kartu, tak s ňou mi Xtreamer blbol. Možno pomôže zmena kľúča, karty, prípadne disku. Ale to sú len moje dohady a možno zajtra zistím, že to bude robiť neplechu aj mne. Ale dúfam, že toho budem ušetrený.

Uvidím, ako to pôjde najbližšie dni, snáď to bude dobré. Držím nám všetkým palce, nech ten Xtreamer SW2 slúži ako má.
pas131 (37)|8.11.2011 07:21
[quote=Stanley_VII;376480]Ďakujem Killermanovi za pomoc s rozbehaním XliveCZ a Xtreameru celkovo :)

Teraz mi ide všetko v pohode, nič netrvá nejako dlho, ani nezamŕza, nastavenia siete si tiež pamätá po vypnutí.

Gonsa asi máš Xtreamer bez hdd? Ja som teda čo sa týka Xtreameru ešte stále úplný laik, ale mne pomohlo, keď som nechával USB kľúč stále v Xtreameri a tam si zrejme ten Xtreamer ukladá dané nastavenia (tiež nemám HDD). Prípadne vyskúšaj iný kľúč, lebo keď som mal pred kľúčom vloženú najprv SD kartu, tak s ňou mi Xtreamer blbol. Možno pomôže zmena kľúča, karty, prípadne disku. Ale to sú len moje dohady a možno zajtra zistím, že to bude robiť neplechu aj mne. Ale dúfam, že toho budem ušetrený.

Uvidím, ako to pôjde najbližšie dni, snáď to bude dobré. Držím nám všetkým palce, nech ten Xtreamer SW2 slúži ako má.[/quote]

caute,
Stanley_VII, jaký máš nainstalován FW, 3.0.7 nebo 3.0.8 ? Já mám stále ještě 3.0.7 a při zapnutí přístroje mi trvá cca 50vteřin, než Xtreamer SW2 kompletně naběhne. Pokud máš 3.0.8, je to rychlejší?
Mé poznatky se od Gonsy trochu liší, mám SW cca měsíc a půl a tady jsou mé neduhy:
-nabíhá zmíněnou necelou minutu (ale to je mi fuk...), to je pravda, stejně jako že puštění filmu trvá asi 10 vteřin
-asi tak 1x z deseti zapnutí se hned po té vypne, ani nenaběhne, takže ho musím zapnout ovladačem znovu, ale pak normálně jede
-občas se stane, že po zapnutí nenačte buď USB na kterém mám ext.HDD nebo SDHC kartu. Stačí vysunout a dát zpět a problé je vyřešen. Akorát holt musím zvednout zadek a udělat 5 kroků k Xtreameru
-ještě jsem si všiml, že se občas nahoře v pravo nerosvítí ikony znázorňující co je zrovna aktivní, ale i přesto to vše funguje.

Co se týče zamrzání přístroje, už jsem to tu dřív psal, pokud počkám až se kurzor přesune na další pole, po zmáčknutí tlačítka na DO, nikdy mi Xtreamer nezamrznul, síť mi zatím naběhla také vždy. Po přehrátí pořadu z archivů, vždy bez problémů můžu hned pokračovat dál, neseká se mi to... Samozřejmě, když několikrát po sobě zkouším zapnout něco co je nefunkční, tak se to občas sekne.

Gonsa, nevím jak to máš udělané, ale zkus vyměnit jak píše StanleyVII, úložiště pro nastavení přístroje. Také nemám HDD, veškeré nastavení mám na flashce a fakt v pohodě.
Odezvy DO jsou při použití Xlive trošku delší (přes půl vteřiny), při použití XliveCZ je to trochu lepší (nevím jestli je to možné, ale zdá se mi že to tak opravdu je...), při přehrávání filmů a videa z ext.HDD je odezva okamžitá a opět se nikdy nic neseklo.
Tak to jsou mé zkušenosti s SW2...
gonsa (208)|8.11.2011 21:40
Samozřejmě USB flešku mám stále píchlou v xtreamru. Hodně lidí na fóru xtreamru má úplně stenjné problémy jako já. Co se týče sítě, tak používám DHCP..Je možné, že ti co mají sít napevno (z nastavenou IP adresou) tak jim může síť nabíhat v pořádku...

Jinak samozřejmě každému jak je libo..Já si s xtreamerem často hraju hlavně s xlive packem, takže pro mě je opravdu otravné 10x se zvednout a jít přístroj vypnout a zapnout. Poté čekat ještě přes minutu než se vůbec xtreamer uráčí rozjet a pak jít do nastavení a znovu nastavovat síť. Pokud někomu vyhovuje takto nevyladěny přehrávač, tak určitě xtreamer bude rád za jakéhokoliv takového zákazníka..CHlapi něvím kolik Vám už prošlo rukama mult. center, ale já mám opravdu s čím srovnávat, měl jsem toho doma už plno..
pas131 (37)|8.11.2011 22:39
[quote=gonsa;376677]Samozřejmě USB flešku mám stále píchlou v xtreamru. Hodně lidí na fóru xtreamru má úplně stenjné problémy jako já. Co se týče sítě, tak používám DHCP..Je možné, že ti co mají sít napevno (z nastavenou IP adresou) tak jim může síť nabíhat v pořádku...

Jinak samozřejmě každému jak je libo..Já si s xtreamerem často hraju hlavně s xlive packem, takže pro mě je opravdu otravné 10x se zvednout a jít přístroj vypnout a zapnout. Poté čekat ještě přes minutu než se vůbec xtreamer uráčí rozjet a pak jít do nastavení a znovu nastavovat síť. Pokud někomu vyhovuje takto nevyladěny přehrávač, tak určitě xtreamer bude rád za jakéhokoliv takového zákazníka..CHlapi něvím kolik Vám už prošlo rukama mult. center, ale já mám opravdu s čím srovnávat, měl jsem toho doma už plno..[/quote]

- Pokud často používáš xlive pack, tak tvé rozhořčení chápu. Tam firmware opravdu padá. To by mě také štvalo neustálé znovuzapínání a čekání až to naběhne. Jenže já z orig.firmwaru občas použiju jen youtubeXL a Picassa a ty jdou bez problémů. Chtěl jsem v xlive packu využívat NHL Video, ale to nejde pustit (zřejmě díky nefungujícímu youtube v orig.firmwaru), ale to mě zachránil Killerman se soukr.playlistama v xLiveCZ, kam jsem si to vložil.
- Síť mám nastavenou napevno s IP adresou, proto je to asi v pohodě.
- pravda je i to, že je to mé první MMC a nemám tedy s čím srovnávat, ale s přehráváním všeho co pustím přes ext.HDD, USB a SDHC kartu nemám nejmenší problém. A když k tomu přičtu velmi dobrý xLiveCZ, který používám dost a problémy s ním také nemám, tak mi tento přehrávač stačí (ale, že je SW2 od výrobce nevyladěný, to je mi úplně jasné). A pokud firmware časem přeci jen vyladí, byl bych spokojen úplně - i když... dle toho co tu všude čtu... nedělám si moc velké iluze...
To jen na vysvětlenou :-)
Matousek63 (21)|9.11.2011 09:06
Pro informaci dnes vyšel firmware 3.0.9:

http://www.umax.cz/download/drivers/DH/Xtreamer_SW2_3.0.9.xtr2
Pytkin (7947)|9.11.2011 10:48
tak ho niekto vyskusajte , kto este vlastni SW2 .. ci uz to konecne nemerzne .. je tu vobec niekto , kto s SW2 este bojuje ?
pas131 (37)|9.11.2011 11:35
[quote=Pytkin;376738]tak ho niekto vyskusajte , kto este vlastni SW2 .. ci uz to konecne nemerzne .. je tu vobec niekto , kto s SW2 este bojuje ?[/quote]

Pokud bude čas,možná to večer zkusím.
Nevíte někdo co má 3.0.9 opravovat ? Jestli má vůbec smysl to přeinstalovávat... Na stránkách Umaxu a nikde jinde jsem to zatím nenašel.
A ještě jeden dotaz neznalého: pokud přeinstaluju verzi 3.0.7 i s vloženým xLiveCZ, zůstane mi tam pak xLiveCZ i po aktualizaci 3.0.9 ? Předpokládám, že ano. Nebo ho tam bubu muset znovu vložit?
Díky.
peatro (1054)|9.11.2011 11:52
podle me to nic neopravi, u Tvixu kdyz mam novy firmware, vzdy mam prilozen txt soubor, kde jsou vypsane veskere aktualizace nebo konkretni opravy s kazdou novou verzi...
tady to je tragikomedie v primem prenosu, ukazuje presne jak by to nemelo vypadat
Xtreamer neumi delat firmware, jinak uz davno by meli opraveny zakladni nedostatky a chyby, tak jak to delaji u Tvixu
pas131 (37)|9.11.2011 13:31
FW 3.0.9 už je i na http://www.xtreamer.net v downloads, takže pravděpodobně půjde stáhnou přímo v xtreameru - zatím jsem nezkoušel,
provedené změny už i zde:
http://umax.cz/index.php?modul=produkty&strana=detail_podpora&cislo=UMNP00081&skupina_zbozi=DH-XTR&kategorie=DH&stare_cislo=UMNP00081
gonsa (208)|9.11.2011 19:47
Oni si snad dělají prdel..Po přečtení toho popisu FW nemám chuť si ho ani cpát do přístrpoje..jak jsem psal výše, opět to řeší s prominutím pí..viny
V xtreameru nejde bohužel stahovat FW přes menu network. JE to další chyba přístroje.
pas131 (37)|9.11.2011 19:56
Zdravím,
Instalace FW 3.0.9
Původně jsem měl 3.0.7 i s xLiveCZ. Ještě před tím jsem si pro jistotu zazálohoval vše co jsem měl na flešce, kterou mám trvale v Xtreameru.
FW3.0.9 jsem nainstaloval přímo z Xtreameru jako online aktualizaci. Pak následoval tovární reset. Vše OK. Ihned po tom jsem provedl update Xtreameringu. Z verze 1.1 na verzi 1.2 a pak přišla první změna,která se dala očekávat. Youtube byl vyměněn za MyxLive. Ani nevím jestli fungoval -nezkoušel jsem to. Pak přišla na řadu aktualizace xLive z 10.0 na 10.5, oproti dřívějšku kdy to házelo chybu, teď se povedla. xLive jsem celkem projel, řekl bych, že fungovalo jen to co fungovalo i dříve, ale pokud jsem byl "rychlejší" než odezvy DO nebo jsem najel několikrát někam co nefungovalo, Xtreamer se ani jednou NEKOUS/NEZAMRZNUL!!! (snad to nebyla náhoda...)
Rychlost nabíhání po zapnutí přístroje se oproti 3.0.7 ještě ale asi o 5 vteřin prodloužila na rovnou minutu z předchozích 55 vteřin :-( , odezvy DO zůstaly úplně stejné...
Gonsa: nevím, jaký máš FW, mě si to u 3.0.7 síť fakt pamatovalo, ale tady u 3.0.9 přesně jak jsi psal, NIKDY. Asi 5x jsem to zkusil.
A poslední věc. Nejdříve to vypadalo že si to kupodivu i po aktualizaci Xtreameringu zapamatovalo xLiveCZ, ale po chvilce zmizel. Jak jsem později zjistil, když jsem ho chtěl opět doplnit v PC, nezmizel - je tam, ale MyxLive ho "nějak přebil" Omlouvám se všem těm co tomu rozumí za tuto mluvu, nevím jak to odborně napsat.... Mám pocit, že tak cca před měsícem se tento problém na foru o xLiveCZ řešil (myslím MalaAdel), ale ještě jsem to řešení nehledal.
Když to shrnu:
- vypadá to, že opravdu by nemusel - aspoň ne tolik - kousat/zamrzat.
- aktualizace Xtreameringu z 1.1 na 1.2 vymění youtube za MyxLive, ale "schová" xLiveCZ. YoutubeXL zůstal a je funkční
- stále stejně pomalé
- po vypnutí si nepamatuje síť, musí se po zapnutí nastavit ručně

Já to vyřešil tak, že jsem kvůli padání sítě a funkčnosti xLiveCZ vrátil vše na 3.0.7 a použil k tomu předchozí zálohu. I na 3.0.7 mi pak totiž Xtreamering nabídl jen verzi 1.2 a tudíž tam dal MyxLive (proto pak tu zálohu) a xLiveCZ byl pasé. Ale vím, že toto asi řešení má.
gonsa (208)|9.11.2011 20:40
No já si pamatuji, že u 3.07 mi naběhla síť, ale za strašně dlouhou dobu. Tzn. minutu a 10 sekund jsem čekal než mi najel xtreamer a pak asi další minutu nebo něco přes jsem čekal než se mi rozjela síť. OD 3.0.8 beta se mi síť už nerozjela nikdy a musel jsem to vždy ručně nastavovat v nastavení..Je ale až s podivem, že xtreamer si dělá se zákazníků dobrý den a ještě se v tom vyžívá na jejich fóru..Prostě už to není xtreamer, jak kdysi, kdy pohotově řešily chyby a na jejich stránkách se nemazaly příspěvky a nebanovaly přístupy na fórum. Ale, dobrá zpráva :-)) :-)) je, žře chystají FW 3.1.0. Po tom co za velice důležité chyby vyřešily FW 3.0.8 a 3.0.9 se už na 3.1.0 nemůžu dočkat :-)
killerman27 (871)|9.11.2011 21:35
Tak na Xtreamring 1.2 jsem to jeste neaktualizoval, ale zasadni problem se schovavanim xlivecz bude ten, ze westerim - autor myxlive pouzil instalator od wencaS, z tohoto a ne jineho duvodu je xlivecz jakoby ztracen, do konce tydne slibuji ze aktualizuji na xtreamring 1.2 a nachystam upraveny index.php pro tuto verzi aby se to nebilo. Kdyb westerim aspon ten instalator upravil poradne nevyskytl by se problem, ale on nechal i cast ktera se stara o aktualizaci v tagech , cili k tomu nemam jinak co dodat!
Pytkin (7947)|10.11.2011 00:51
a je problem ten instalator upravit ?
killerman27 (871)|10.11.2011 07:24
no problem to neni, jen nevidim duvod proc by jsme to meli upravovat my, updatecz je unas v CR na prosto spravne :-) uz jsem psal westerimovi, slibil ze se mi ozve o vikendu, byl bych radsi kdyby si instalator upravil on, at to ma i nejakou stabni kulturu.
killerman27 (871)|10.11.2011 12:38
peatro je to sice z xtreameringu 1.1 ale fungovat to bude, v 1.2 to tim myxlive nahradili odkaz na youtube, a jeste to udelali blbe
killerman27 (871)|10.11.2011 18:37
[quote=peatro;373740]Navic, nebude to jenom nova, ale rovnez i prima, staci jen aby prestala ukladat na stream.cz, coz uz asi prestala a jsem zvedavy, jak vam killerman udela novy parser na iprima.cz, kde je schovany zdroj ve flashy, jestli to bude nejak hledat v ca$hi v temporery na PC.....j[/quote]

Tak se mrkni jak to hledam v temporary na PC ;-)

[video=youtube_share;uyog60AA9vg]http://youtu.be/uyog60AA9vg[/video]