Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Lg 47lv5500

DiaJee (8)|4.9.2011 14:14
Dá se nějak zadávat text pomoci tlačítek na ovladači jak je to třeba u Mobilních telefonu? Mě to jen zadává čísla ale chtěl bych použít i písmenka.
dcart (21)|5.9.2011 06:39
[quote=DiaJee;364893]Dá se nějak zadávat text pomoci tlačítek na ovladači jak je to třeba u Mobilních telefonu? Mě to jen zadává čísla ale chtěl bych použít i písmenka.[/quote]

nedá...
Mr.Katana (71)|5.9.2011 14:38
[quote=dcart;364559]Včerejší aktualizace firmware mi rozházela kanály do původního stavu. Budu je muset znovu přečíslovat... GRR[/quote]

Jaká aktualizace? Mě pořád TV hlásí nejaktuálnější FW 4.0.18. Ale je pravda, že přesně ve stejný den jako tobě (1. září) se mi rozházelo nastavení, respektive resetovalo do původního stavu, a to prosím nemám TV připojenou k internetu! Sledoval jsem ČT HD, najednou bliklo, že kanál je zakódovaný, chvíli nic a najednou zresetované nastavení (bez restartu). Tak to by mě opravdu zajímalo, co to bylo a jestli se to bude opakovat... Navíc mi přestalo fungovat sdílení internetu přes notebook (což ale může být i tím notebookem) a objevilo se mi na TV něco, co vypadá jako mrtvý pixel, ale při bližším prozkoumání a jednobarevném obrazu (černá, bílá, modrá, červená, zelená) to spíš vypadá jako nějaký kousek špíny zevnitř... podivné. Zvenku to utřít nejde a jako mrtvý pixel to taky nevypadá... možná subpixel, ale i tam bych byl na vážkách. Přikládám foto, kde mi přijde, že ta špína v modrém subpixelu hodně a zasahuje trochu i do červeného, ale taky záleží na úhlu focení...

Btw. nejde nějak nastavení uložit třeba na flashku? Na Samsungu to šlo krásně
DSC00006.JPG
Skeltor (13)|5.9.2011 19:52
Zdar,chtěl bych se zeptat,zda se někde na internetu dají stáhnout aktualizace do TV,momentálně totiž nemám možnost připojit k TV internet.Děkuji předem a přeji pěkný den.
dcart (21)|6.9.2011 07:04
[quote=Mr.Katana;365028]Jaká aktualizace? Mě pořád TV hlásí nejaktuálnější FW 4.0.18. Ale je pravda, že přesně ve stejný den jako tobě (1. září) se mi rozházelo nastavení, respektive resetovalo do původního stavu, a to prosím nemám TV připojenou k internetu! Sledoval jsem ČT HD, najednou bliklo, že kanál je zakódovaný, chvíli nic a najednou zresetované nastavení (bez restartu). Tak to by mě opravdu zajímalo, co to bylo a jestli se to bude opakovat... Navíc mi přestalo fungovat sdílení internetu přes notebook (což ale může být i tím notebookem) a objevilo se mi na TV něco, co vypadá jako mrtvý pixel, ale při bližším prozkoumání a jednobarevném obrazu (černá, bílá, modrá, červená, zelená) to spíš vypadá jako nějaký kousek špíny zevnitř... podivné. Zvenku to utřít nejde a jako mrtvý pixel to taky nevypadá... možná subpixel, ale i tam bych byl na vážkách. Přikládám foto, kde mi přijde, že ta špína v modrém subpixelu hodně a zasahuje trochu i do červeného, ale taky záleží na úhlu focení...

Btw. nejde nějak nastavení uložit třeba na flashku? Na Samsungu to šlo krásně[/quote]

taky mám verzi 4.0.18
ale po resetu nastavení kanálů jsem se přepl do home režimu a hlásilo mi to, že proběhla nějaká aktualizace... nevím, zdali se aktualizují i některé aplikace nezávisle...
prostě z nějakého důvodu se seřazené programy "rozřadily". Taky bych uvítal nějakou zálohu nastavení - bohužel nevím, že by to šlo...
Mr.Katana (71)|6.9.2011 09:15
Jak říkám, nemám TV připojenou k netu, takže by mě zajímalo, jak by o jakékoli aktualizaci věděl. Když aktualizovat chci, musím připojit k netu, takže po kabelové TV to nejde.

Má někdo nějaké nápady k té tečce? Nezdá se to, ale když o ní člověk ví, tak dovede být i docela rušivá :(
dcart (21)|6.9.2011 09:50
[quote=Mr.Katana;365128]Jak říkám, nemám TV připojenou k netu, takže by mě zajímalo, jak by o jakékoli aktualizaci věděl. Když aktualizovat chci, musím připojit k netu, takže po kabelové TV to nejde.

Má někdo nějaké nápady k té tečce? Nezdá se to, ale když o ní člověk ví, tak dovede být i docela rušivá :([/quote]

Myslím si, že je to dostatečný důvod k reklamaci... Ať už je to cokoliv - pokud to nejde odstranit zvenčí, nemyslím si, že najdeš řešení.
dcart (21)|6.9.2011 10:05
[quote=Mr.Katana;365128]Jak říkám, nemám TV připojenou k netu, takže by mě zajímalo, jak by o jakékoli aktualizaci věděl. Když aktualizovat chci, musím připojit k netu, takže po kabelové TV to nejde.

Má někdo nějaké nápady k té tečce? Nezdá se to, ale když o ní člověk ví, tak dovede být i docela rušivá :([/quote]

Ani v podrobném návodu není jiné varianty než aktualizovat přímo z netu. Zkus se dotázat přímo na LG...
Mr.Katana (71)|6.9.2011 11:00
[quote=dcart;365134]Myslím si, že je to dostatečný důvod k reklamaci... Ať už je to cokoliv - pokud to nejde odstranit zvenčí, nemyslím si, že najdeš řešení.[/quote]

Předpokládám, že řeknou, že je to vadný pixel a že jeden vadný pixel není důvod k reklamaci (bohužel, pokud se výrobce s takovou zárukou přímo nechlubí, nebývá to lepší než 3 pixely u sebe nebo 5 pixelů různě po obrazovce)
dcart (21)|6.9.2011 11:02
[quote=Mr.Katana;365147]Předpokládám, že řeknou, že je to vadný pixel a že jeden vadný pixel není důvod k reklamaci (bohužel, pokud se výrobce s takovou zárukou přímo nechlubí, nebývá to lepší než 3 pixely u sebe nebo 5 pixelů různě po obrazovce)[/quote]

Nepřipadá mi to dle obrázku jako vadný pixel. To by byl černý, nebo jasný bílý celý ohraničený bod na matici...
http://www.monitory-lg.cz/garance-0-vadnych-bodu-147-p.html
Austinek (4)|6.9.2011 17:13
Mrtvy subpixel to urcite neni. U IPS panelu mrtve subpixely sviti, takze pokud ten bod na cerne obrazovce nesviti, pak neni mrtvy. Spis to fakt vypada na nejake smeti.
konas (66)|6.9.2011 17:30
1.září přestal v Multiplexu 4 vysílat TV Metropol, proto se přeházely programy. To samé se stalo, když začal někdy ke konci srpna vysílat v muxu 3 (v Praze).
Mr.Katana (71)|6.9.2011 17:55
[quote=Austinek;365190]Mrtvy subpixel to urcite neni. U IPS panelu mrtve subpixely sviti, takze pokud ten bod na cerne obrazovce nesviti, pak neni mrtvy. Spis to fakt vypada na nejake smeti.[/quote]

Z tohodle je pro mě překvapivě důležitější informace ta, že panel označuješ bez pochyb za IPS :) Ty to o tom panelu víš jistě? Máš nějaké podrobnější info o něm? Já jsem přesvědčený od začátku, že ten IPS to je (mnohem hezčí obraz než na Samsungu, například), ale ještě mi to nikdo nebyl schopný potvrdit (ani ofiko LG podpora)
Austinek (4)|6.9.2011 23:27
Kdyz se podivas tady: http://www.avforums.com/forums/10716979-post5.html

tak to tomu ta matrice nejvice odpovida. Podle te fotky co jsi posilal (a ted jsem se i samotnym okem dival), jsou pixely ve tvaru sipky doprava, coz odpovida AS-IPS panelu. Oficialne od LG jsem to ale taky nikde nenasel. TNko to rozhodne neni, protoze takove uhly jako tahle televize umi TN absolutne neumi. I na nejaky VA panel jsou ty uhly az moc dobre, navic tusim VA panely zloutnou pri pohledu zboku. Tahle TV naprosto vubec. Mam doma jeste 26" S-IPS monitor od LG (W2600HP) a kdyz to s nim porovnam, tak co se tyce uhlu a barev je to hodne podobne.

Tak jeste update: dostal jsem se do servisniho menu a je tam primo napsane ze panel je 10 bitovy, takze je 100% ips.
Mr.Katana (71)|7.9.2011 09:55
[quote=Austinek;365253]Kdyz se podivas tady: http://www.avforums.com/forums/10716979-post5.html

tak to tomu ta matrice nejvice odpovida. Podle te fotky co jsi posilal (a ted jsem se i samotnym okem dival), jsou pixely ve tvaru sipky doprava, coz odpovida AS-IPS panelu. Oficialne od LG jsem to ale taky nikde nenasel. TNko to rozhodne neni, protoze takove uhly jako tahle televize umi TN absolutne neumi. I na nejaky VA panel jsou ty uhly az moc dobre, navic tusim VA panely zloutnou pri pohledu zboku. Tahle TV naprosto vubec. Mam doma jeste 26" S-IPS monitor od LG (W2600HP) a kdyz to s nim porovnam, tak co se tyce uhlu a barev je to hodne podobne.

Tak jeste update: dostal jsem se do servisniho menu a je tam primo napsane ze panel je 10 bitovy, takze je 100% ips.[/quote]

Hehe, tak to máš naprosto stejný monitor, na který koukám i já :) Řekl bych snad nejlepší koupě PC komponentu za celých 10 let, co si počítač stavím sám.

Zpráva o AS-IPS je super, 10-bit je ještě lepší, takže je jasné, že jsem se se super obrazem nemýlil a není to jen nějaký povedený filtr :) Můžu se ještě zeptat, jak se dá dostat do servisního menu?
Austinek (4)|7.9.2011 19:09
Do servisniho menu se jde dostat jen s servisnim ovladacem, pripadne pokud mas nejaky programovatelny ovladac tak s tim. Ja mam nokii n900 a ta ma infrac, takze tady nebyl problem :) stacilo si jen stahnout profil.
Nicmene cele jsem to prolezl a nenasel jsem tam nic s cim bych nejak potreboval experimentovat, takze pokud se tam nedostanes tak vicemene o nic neprichazis.
Momentalne jedina vada na krase u tehle TV(potazmu u vsech LG TV) je absence podpory DTS. To je jedina zasadni vec ktera tomu chybi. Cetl jsem ale neco ze by to snad v pristim updatu FW meli zprovoznit, tak se jen modlim. Mel by vyjit snad uz za par dni.
softak1 (3)|8.9.2011 10:02
[quote=Mr.Katana;365028]Btw. nejde nějak nastavení uložit třeba na flashku? Na Samsungu to šlo krásně[/quote]

Podrz Home na ovladaci dokud nezmizi home menu a nezobrazi se znovu obraz a horni info lista. Zadej 1105 a OK. Zobrazi se Installation Menu, polozka TV-Link Loader umozni ulozit a obnovit konfiguraci na usb disk.
Mr.Katana (71)|8.9.2011 10:21
[quote=softak1;365491]Podrz Home na ovladaci dokud nezmizi home menu a nezobrazi se znovu obraz a horni info lista. Zadej 1105 a OK. Zobrazi se Installation Menu, polozka TV-Link Loader umozni ulozit a obnovit konfiguraci na usb disk.[/quote]

Geniální, konečně nebudu muset předělávat ručně kanály po updatu FW, případně po situaci, kdy si TV nepřipojená na net sama rozmyslí, že mi rozhází kanály do základního rozložení. Díky :)

EDIT

Vtipné, pravděpodobně včera se opět resetovalo nastavení kanálů, takže dnes jsem zálohoval základní nastavení, čehož jsem si všiml až později. Ale zase jsem to přeházel, zálohoval, udělal další změnu, obnovil ze zálohy a vše fungovalo, takže paráda :)

Opravdu by mě zajímalo, jak a proč se resetuje TV, která není připojená k internetu. Jediná možnost, jak získává data, je tedy přes TV signál.
dcart (21)|9.9.2011 07:26
[quote=Mr.Katana;365495]
Opravdu by mě zajímalo, jak a proč se resetuje TV, která není připojená k internetu. Jediná možnost, jak získává data, je tedy přes TV signál.[/quote]



jak píše konas - jde asi o důsledek změny kanálů v multiplexu - něco ubyde, něco přibyde a nastavení je v sakroch
Mr.Katana (71)|9.9.2011 10:46
[quote=dcart;365639]jak píše konas - jde asi o důsledek změny kanálů v multiplexu - něco ubyde, něco přibyde a nastavení je v sakroch[/quote]

No dobře, ale že by půl roku nedělali nic a pak během jednoho týdne dvakrát?
dcart (21)|10.9.2011 11:21
[quote=softak1;365491]Podrz Home na ovladaci dokud nezmizi home menu a nezobrazi se znovu obraz a horni info lista. Zadej 1105 a OK. Zobrazi se Installation Menu, polozka TV-Link Loader umozni ulozit a obnovit konfiguraci na usb disk.[/quote]

Herdek u 37lv5500 to nějak nejde....
škoda

a tak ne - přecejen se to nakonec podařilo - parada
qwepo (16)|13.9.2011 19:22
Dobry den,
chcem sa spytat znalych modelu 42LV5500 ci vie na ext. hdd nahravat (a aj timeshift) aj zo zdroja HDMI - pouzivam settop box cez hdmi od orange.
Dakujem pekne za odpoved
dcart (21)|17.9.2011 16:26
Nahrávání.
Tak jsem připojil k TV 100GB HDD. Rychle byl naformátován a televize nabídla řadu dalších funkcí. Potud paráda. Bohužel po pár minutách se televize restartovala, pak zas a zas...
Odpojil jsem HDD a TV běží bez problému.
Kdo tuší, kde může být chyba?

TV HD naformátovala vpořádku, záznami reprodukce byla bez problému - HDD by jí tedy neměl nějak vadit...
Jarda.Bar (1238)|17.9.2011 21:23
Ten disk je velikosti 2,5" ?
dcart (21)|18.9.2011 08:37
[quote=Jarda.Bar;366961]Ten disk je velikosti 2,5" ?[/quote]

ne 3,5, fujistu-siemens rameček, uvnitř je myslím seagate 120 GB
samostatné napájení
kuba78 (39)|18.9.2011 19:42
Zdravim, nikde sem nenasel, jaky je rozdil mezi 47LV570S a 47LV5500? podle tabulek ktere sem videl treba na mallu a jinde jsou uplne stejne, ale Sko ma navic DVBS coz mi prijde divne jelikoz cena je temer stejna, rozdil par korun.. nebo je tam nekde zakopany pes?
a jeste jedna vec - funguje uz u 47LV5500 nahravani z EPG a timeshift u DVBC bez problemu? a archivy CT a Novy to umi taky v cajku?
eldorado09 (1441)|18.9.2011 20:04
LV570S má ešte naviac local dimming (led plus).
kuba78 (39)|18.9.2011 20:34
mno a to je dobre nebo spatne? :-)
jestli jsou stejne, za stejnou cenu, ale Sko ma navic satelitni tuner (kterej ted nepotrebuju ale casem mozna ano) tak je asi jasne lepsi koupit Sko ne?
Mr.Katana (71)|19.9.2011 00:31
[quote=dcart;366917]Nahrávání.
Tak jsem připojil k TV 100GB HDD. Rychle byl naformátován a televize nabídla řadu dalších funkcí. Potud paráda. Bohužel po pár minutách se televize restartovala, pak zas a zas...
Odpojil jsem HDD a TV běží bez problému.
Kdo tuší, kde může být chyba?

TV HD naformátovala vpořádku, záznami reprodukce byla bez problému - HDD by jí tedy neměl nějak vadit...[/quote]

Mám stejný problém, myslel jsem, že to je třeba vadným diskem, a tak jsem se tu ani neptal. Jedná se o 2.5 rámeček s vloženým diskem, bez externího napájení (v PC funguje naprosto normálně). Pokud by někdo přišel na to, čím to je a jak se toho zbavit, bylo by to super :)

Jinak ta 570S má možná local diming, ale to má 47LV5500 také (i když asi po větších sektorech). Sice se ve specifikacích local diming neuvádí, ale při přehrávání tmavších scén, obzvlášť v noci, je to hodně patrné až rušivé.
Jarda.Bar (1238)|19.9.2011 09:10
[quote=dcart;367001]ne 3,5, fujistu-siemens rameček, uvnitř je myslím seagate 120 GB
samostatné napájení[/quote]

No tak pokud napájíš samostatně, pak nevím. Čekal jsem právě problém s napájením.
kuba78 (39)|19.9.2011 19:50
[quote=Mr.Katana;367185]
Jinak ta 570S má možná local diming, ale to má 47LV5500 také (i když asi po větších sektorech). Sice se ve specifikacích local diming neuvádí, ale při přehrávání tmavších scén, obzvlášť v noci, je to hodně patrné až rušivé.[/quote]

karamba a da se tato fce vypnout?

EDIT a dve veci jeste:
1) pri nahravani na usb je mozne prepnout na jiny prigram? nahrava i vypnuta?
2) razeni kanalu - je mozne vlastni?
dcart (21)|20.9.2011 11:00
[quote=kuba78;367347]karamba a da se tato fce vypnout?

EDIT a dve veci jeste:
1) pri nahravani na usb je mozne prepnout na jiny prigram? nahrava i vypnuta?
2) razeni kanalu - je mozne vlastni?[/quote]

1) jelikož má 1 tuner nahrává kanál, na který je přepnut. Pokud má časovač nahrávání - sama se přepne na požadovaný kanál.
2) vlastní řazení kanálů je možné - jen se ta funkce nějak divně jmenuje - snad "upravit počet programů" - ještě na to nahlídnu...
Mr.Katana (71)|20.9.2011 11:05
[quote=dcart;367435]1) jelikož má 1 tuner nahrává kanál, na který je přepnut. Pokud má časovač nahrávání - sama se přepne na požadovaný kanál.
2) vlastní řazení kanálů je možné - jen se ta funkce nějak divně jmenuje - snad změnit počet kanálů - ještě na to nahlídnu...[/quote]
Ano a nahrává i když je vypnutá :)

Local diming se údajně vypnout dá, ale já to nenašel. Pravda ale je, že jsem po tom nijak extrovně nepátral, protože mi to zase tolik nevadí, přes den to vidět není vůbec a v noci už jsem si na to zvykl :)
kuba78 (39)|20.9.2011 13:48
panove, diky za odpovedi. Asi do ni pujdu, pockam do rijna az UPC bude mit CAM primo v nabidce a poresim to. jeste jen nevim jestli tuto nebo tu s tim satelitnim tunerem, zatim sem nenasel jiny rozdil nez ten DVBS a jiny vzhled.
Jak sem pochopil telku mate doma, koupili byste si ji znovu nebo nejakou jinou? spokojenost?
Mr.Katana (71)|20.9.2011 14:00
[quote=kuba78;367476]panove, diky za odpovedi. Asi do ni pujdu, pockam do rijna az UPC bude mit CAM primo v nabidce a poresim to. jeste jen nevim jestli tuto nebo tu s tim satelitnim tunerem, zatim sem nenasel jiny rozdil nez ten DVBS a jiny vzhled.
Jak sem pochopil telku mate doma, koupili byste si ji znovu nebo nejakou jinou? spokojenost?[/quote]

To je zajímavá otázka, protože já si jí ve skutečnosti znova koupil :-D

Prvně jsem jí koupil na MS v hokeji (horká novinka) a zjistil, že chybí slibovaná podpora DVB-C, takže jsem jí do 14 dnů vrátil i přesto, že jinak se mi moc líbila a tak hezký obraz jsem ani nečekal. Po krátké úvaze vyzkoušel Samsung D5000 nebo tak nějak... Ta měla tak otřesně ošklivý obraz, že jsem jí vrátil ještě mnohem rychleji a po příslibu technické podpory LG, že podpora DVB-C bude a je to jen otázkou času, jsem si vzal znovu LG, se kterým jsem teď náramně spokojený (DVB-C už funguje) a neměnil bych ani omylem.

Jinak ta 570S má myslím více zón podsvícení pro local diming, takže by to mělo být o něco málo lepší, tedy teoreticky, v praxi jsem to neviděl. Taky pak záleží, co do těch 570 dávají za panely, v 5500 je IPS, což je to nejlepší, co můžeš dnes v TV mít, pak už je jen OLED, ten se v podstatě ještě nevyrábí (až na nějaké menší výjimky).

Pokud se nemůžeš rozhodnout, asi nejlepší řešení je prostě objednat obě s tím, že se na ně podíváš a vybereš jednu (většina e-shopů s tím nebude mít žádný problém).
Bruso (11)|20.9.2011 16:02
hral sa tu uz niekto s kalibraciou ? kontretne hladam ake hodnoty mam nastavit pre jednotlive vstupy (hdmi, usb, xbox)

jedine nastavenie som nasiel toto: http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/lg-lcd-tv/lg-55lv5500-p2.html#page2

ale ine vstupy, napr prehravanie videa z usb alebo DLNA maju ine moznosti...

edit: v skrytom EZ menu je vraj aj nejaka THX kalibracia, skusal niekto?

Dakujem za odpovede
Bruso (11)|22.9.2011 13:19
btw ponuklo mi to novy firmware 04.04.06, nezaznamenal som ziadne zmeny
ladislavf (12)|23.9.2011 09:33
[quote=Bruso;367903]btw ponuklo mi to novy firmware 04.04.06, nezaznamenal som ziadne zmeny[/quote]

Já bych řekl, že změny tady jsou. Jen co jsem měl možnost postřehnout během pár minut

1) začalo fungovat to, že po startu TV vidím korektně DLNA server. Před tímto updatem se musela vždy provést reinicializace sítě.
2) malinko kvalitnější obraz pri přehrávání DLNA (DivX) - subjektivní pocit.
3) je tam nová LGAPP social centrum - integrace Facebooku a Twitteru - nezkoušel jsem...nevim jak funguje
4) Skype - nemám kameru takže jsem nemohl zkusit. Problém je v tom, že LG nějakou kameru nabízí, ale není určena pro tento typ. A bez kamery to nejede. Takže nevím, jak to budou řešit. Možná něco později bude k mání.

To jsou viditelné změny. Težko říci, co změnili uvnitř.
crompl (5)|23.9.2011 18:57
Mam 42lv5500 a DLNA se cca po hodine odpoji pri pehravani. Zmizi funkce i pri sledovani TV DLNA z Input vyberu. Takze bpohuzel stale neopraveno
DiaJee (8)|24.9.2011 09:28
Ohledně toho Skype, na LG stránkách sem četl, že se jeden ptal kdy bude vypuštěný Skype pro tuto TV a ještě kamery ktomu.
Tady je odpověd:

Servisní síť aktualizace je naplánováno kolem druhého týdne v září, ve kterém má být Skype přidán. Kompatibilní kamery by měly být vypuštěny ve stejnou dobu. Všechny plánované časy a specifikace se mohou kdykoliv změnit bez předchozího upozornění.

Jediná kamera co jsem našel na LG stránkách je AN-VC200 ale ta zatím nemá přímo napsané, že podporuje LV5500
Saltze (63)|24.9.2011 13:02
[quote=DiaJee;368281]Ohledně toho Skype, na LG stránkách sem četl, že se jeden ptal kdy bude vypuštěný Skype pro tuto TV a ještě kamery ktomu.
Tady je odpověd:

Servisní síť aktualizace je naplánováno kolem druhého týdne v září, ve kterém má být Skype přidán. Kompatibilní kamery by měly být vypuštěny ve stejnou dobu. Všechny plánované časy a specifikace se mohou kdykoliv změnit bez předchozího upozornění.

Jediná kamera co jsem našel na LG stránkách je AN-VC200 ale ta zatím nemá přímo napsané, že podporuje LV5500[/quote]

a nezkoušel někdo připojit k TV foťák jestli potom nepojede skype? Mě to píše, že mám připojit buď kameru, nebo fotoaparát, jinak se aplikace nerozjede
dcart (21)|24.9.2011 15:31
[quote=Mr.Katana;367185]Mám stejný problém, myslel jsem, že to je třeba vadným diskem, a tak jsem se tu ani neptal. Jedná se o 2.5 rámeček s vloženým diskem, bez externího napájení (v PC funguje naprosto normálně). Pokud by někdo přišel na to, čím to je a jak se toho zbavit, bylo by to super :)
[/quote]

Tak jsem to vyzkoušel na několika discích. Myslím, že problém s restarty způsobuje neustálý záznam - to je ta možnost, která se objeví jako první hláška po formátování - v pozici zapnuto.
Prakticky neustále zaznamenává aktuální program - lze se tedy vracet apod.
Někde je ale asi chybka...
Pokud se tahle možnost vypne - pak už k restartům nedochází. Lze nahrávat a plánovat záznam. Nefunguje ale kontinuální záznam (vždyť je vypnutý... :-))

Snad to bude někomu k užitku...
MS02 (13)|24.9.2011 22:27
Tak mam take problem s opakovanymi restarty (47lw570s, fw 4.04.06), otestovany dva 2,5" hdd (jeden rychlejsi, druhy pomalejsi). Testoval jsem i vypnuti timeshiftu, ale nepomohlo mi to (upc dvb-c, kanal hd+3d). Bez hdd bez restartu, na dvb-c hd+3d s diskem po par minutach tutove reboot. Nova hd ok, prima hd rebooty. Pekne se nam ty teorie hrouti... Momentalne by mozna bylo zajimave prozkoumat souvislost datoveho toku s resety. Rebootuje se to nekomu na sd kanalech? Tento problem jsem uvedl i v tematu k 47lw5500, tam jsem si ale jeste myslel ze to dela jen jeden kanal (hd+3d)...
krokous72 (3)|27.9.2011 08:57
zdravím, uvažuju o koupi 42lv5500. Zajímalo by mě jak si internetový prohlížeč poradí třeba s adresou http://radar.bourky.cz/. Bohužel žádná prodejna v mém okolí nemá televizi připojenou na internet a tak to nemám kde vyzkoušet :-( Můžete to prosím někdo zkusit, díky.
ladislavf (12)|27.9.2011 09:37
[quote=krokous72;368725]zdravím, uvažuju o koupi 42lv5500. Zajímalo by mě jak si internetový prohlížeč poradí třeba s adresou http://radar.bourky.cz/. Bohužel žádná prodejna v mém okolí nemá televizi připojenou na internet a tak to nemám kde vyzkoušet :-( Můžete to prosím někdo zkusit, díky.[/quote]

Adresa funguje bez problémů. Taky se na ni občas dívám. Problém je jen jediný. Načítání stánky trvá docela hodně dlouho - a není to způsobeno rychlostí připojení (nezkoušeno zatím na novém FW). Nevím přesně teď jak dlouho, ale kolem 10-20 sec to bude. Když k tomu připočítáš, že samotný prohlížeč se startuje nějakou dobu, tak je to opravdu jen na občasné nakouknutí.
Jarda.Bar (1238)|27.9.2011 10:11
Souhlas, prohlížeč je hodně pomalý, pokud jsou stránky bohaté na javascript a multimédia. S tím by měli něco udělat.
Mr.Katana (71)|27.9.2011 22:12
Funguje už po posledním updatu to DTS? Začínám zjišťovat, že nefunguje 90% originál zvuku u HD filmů... :(
Jarda.Bar (1238)|28.9.2011 20:39
Nefunguje. To podle mě neudělají, nechají lidi koupit si ještě domácí kino :). Šmejdi :).
romana51 (355)|30.9.2011 21:12
Pořídil jsem LG 26LV5500, tedy stejný model s menší uhlopříčkou a rád bych věděl jestli někdo tento model má napojený přes HDMI na PC. Mám to jako náhledový monitor pro střih videa a nějak se mi nedaří vyladit barvy. Nemůže to být grafickou kartou ? Mám 1GB VRAM, ale mám už na ní napojený PC monitor, také LG a tam je obraz super. Nechce to třeba separé graf.kartu ? Bojím se že už by to zdroj neutáhl.
Jarda.Bar (1238)|30.9.2011 21:17
Můžeš dát fotku, aby bylo vidět nakolik ty barvy zlobí?