Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

golfLC (1941)|1.6.2011 14:06
[quote=Dagy2;349043]
Počet prihlásených na problém podladenia zatiaľ len 4, tak sa zdá, že som tento problém precenil...[/quote]

....Dagy, neprecenil, len sa nechcu priznat, aby im nenadavali, ze maju Technisat, ale neboj, vsetci podla mna, co maju HD balik, tak podladovali :)
klapaciuss (314)|1.6.2011 14:14
[quote=Dagy2;349043]Klapaciuss:
takže jediný (?) problém je blbnutie HD nahrávok v dual-decrypte pri prepínaní medzi kanálmi a súčasnom nahrávaní.
a druhý malý problém je podladenie.

Na mojom HDS2 pri prepnutí medzi nahrávanými programami (napr. v PIP keď zmačknem tlačítko "swap") prebehne po obraze niekedy zaštvorčekovanie, ale nahrávka je OK

Počet prihlásených na problém podladenia zatiaľ len 4, tak sa zdá, že som tento problém precenil...[/quote]

Seznam problémů se zahrnutím posledních "výzkumů":

1) Problém při nahrávání kódovaných nahrávek HD i SD, pokud během nahrávání přepnu sledování na nejméně dva další programy stejného transpondéru (dual decrypt s 1x Technicrypt CW 003/xy a Skylink ICE). Sledování online funguje, ale nahrávka od okamžiku druhého přepnutí nahrává tmu).

2) Po zapnutí někdy nejde přes HDMI zvuk (všechny programy). Obraz je OK. Přes optický digitální výstup zvuk ale jde. Pomůže jen plný restart boxu. Je to náhodné. Tuto chybu zmiňují i v recenzi na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].

3) Nutné podladění o 4MHz u transpondérů s modulací 8PSK.
golfLC (1941)|1.6.2011 14:23
[quote=klapaciuss;349045]
....2) Po zapnutí někdy nejde přes HDMI zvuk (všechny programy). Obraz je OK. Přes optický digitální výstup zvuk ale jde. Pomůže jen plný restart boxu. Je to náhodné. Tuto chybu zmiňují i v recenzi na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
[/quote]

teraz ma napadlo, ako citam tuto tebou popisanu chybu, mne sa zase pre zmenu niekedy vypne zvukovy vystup cez koaxdigital, nepomoze prepnutie na iny program, len reboot, ale cez HDMI mi ide zvuk vzdy (aj vtedy, ked je uz optika dead) ....
Napriklad na HD8-s-ke mi pri rychlom prepinani programov TV vypisala nepodporovany zvukovy format, ale po prepnuti na iny program zvuk uz isiel, tam sa vzdy len nieco seklo pri tom rychlom prepnuti medzi programami....
klapaciuss (314)|1.6.2011 14:25
[quote=service center;349036]A po upgradu na verzi 1837 si udelal tovarni nastaveni?? A jde ti nahravka nahrata ve verzi 1837, kterou mas na flesce spustit v PC, tedy ze vyjmu flesku z ISIO dam do PC a spoustim zaznam??

No ja tu na stole uz mam ISIO international a tady ani rana, pak jsem vzal nemcoura a to same chovani.

P.S. Samozrejme je nahravka prejmenovana, ale to jsem myslim snad ani nikdy nedelal kdyz to prehravam rovnou z flesky.[/quote]

Ještě jeden poznatek. Pokud má jméno nahrávky na Flashi v názvu mezeru, nejde nahrávka v PC z flashe přečíst ani přejmenovat. Nahrávku lze ale stáhnou pomocí Mediaportu, ale ne z rootu flashe (stejný problém), ale jen z folderu Recordings.
golfLC (1941)|1.6.2011 14:28
Skusal si uz inu flashku? Toto vyzera na vadu flashky, nie ISIA.....
golfLC (1941)|1.6.2011 15:29
Teraz som odskusal moju flash TDK 32GB, teraz nahrata nahravka s nazvom 14.000.The Corrs - What Can I Do (1998).ts z TV DELUXE MUSIC (nekodovany program), prehram v PC bez problemov, z CTHD (kodovany program) nahravka pod nazvom 8.000.Strategie svobody.ts a tiez bez problemov :) tak asi mate nieco s flash-kami....
klapaciuss (314)|1.6.2011 15:37
Otestoval jsem to ještě jednou. Pravdu díš. Problém nebyl s mezerou, ale s diakritikou. Omlouvám se za nepřesnost. Přes mediaport lze ovšem i soubor s diakritikou v názvu stáhnout z folderu recordings a pak je možno ho v PC i přehrát. Je to jednodušší než ho v boxu přejmenovávat. Čili potvrzuji, co si (golfLC) dříve sám psal o diakritice.

Testoval jsem to i na SD kartě.
Hapax (41)|1.6.2011 15:51
Původně odesláno od Service center:
A po upgradu na verzi 1837 si udelal tovarni nastaveni?? A jde ti nahravka nahrata ve verzi 1837, kterou mas na flesce spustit v PC, tedy ze vyjmu flesku z ISIO dam do PC a spoustim zaznam??

No ja tu na stole uz mam ISIO international a tady ani rana, pak jsem vzal nemcoura a to same chovani.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Já jsem po upgrade na verzi 1837 nepřehrál staré záznamy ani v ISIU. V PC nepřehraji vůbec nic protože mám modul Cl+.
service center (168)|1.6.2011 18:36
[quote=Dagy2;349037]Nikdy by som si nedovolil poučovať "service center" ale niekedy sa napr. chyby v software odstraňujú tak, že sa dá výpis úplnému volovi a ten väčšinou na prvý pohľad trafí, že niekde chýba lomítko, hviezdička a pod.
Tak sa v tomto prípade ako vôl pýtam service centra -> je ten záznam čo sa nedá prehrať z FTA programu? je ten záznam z kryptovaného programu? je použitý CI alebo CI+ modul?[/quote]

Ja se rad necham poucit, ale skolacke chyby na mne opravdu neplati. Testovany byly dva flesh disky, dale jeden HDD, modul Mascom 1.23, Technisat. Nahravano z CT1, STV1, HBO HD atd atd ... Prejmenovano na "Dagy2" a stale nejde prehrat. Vratim stary FW, dam tovarko a vse jede jako vino!!

Takze mediem to neni, jakmile dam novy soft a neudelam(!) tovarko tak vse stale vesele funguje, jakmile udelam tovarko uz neprehraji v PC nic .... tak ted jsem zvedav na rady ... a prijimacem to taky neni protoze to dela nemec i internacional verze ... takze zrejme spatna konstelace hvezd.
golfLC (1941)|1.6.2011 19:51
service center a co Ti vypisuje, ked chces prehrat ten problematicky subor? Lebo ako pisem, skusil som "cerstve" nahravky na usb key, ci uz z kodovaneho, alebo free programu a vsetko OK. A nahravku z free stanice Ti prehra bez problemu?
Dagy2 (3153)|1.6.2011 19:51
to service center - tak vidíš som neprehrateľný. To nie je o školackych chybách, niekedy človek jednoducho môže zblbnúť. Na to sa naozaj potom používajú laici, ktorí nájdu chyby v software - to nie je výmysel.

Neviem či to je rada, ale už sme na inom fóre debatovali či je továrko potrebné aĺebo nie. Boli na to rôzne názory, najmä jeden - že po automatickom update z OTA sa tovarko automaticky nerobi (aspoň na HDS2X) - podporoval verziu že továrko je zbytočné.
Hm, zdá sa, že ISIO to teraz len potvrdil.

U mne dobrý... i bez továrka. Odskúšal som niekoľkokrát upgrade a downgrade (s tými jedinými dvomi FW ktoré na HDS2X kedy boli) bez aj s továrkom a výsledky rovnaké. Určite budeš argumentovať, že poznáš 100 iných prípadov, kedy to bez továrka nešlo.
Tak potom je to len a len v konštelácii hviezd.
golfLC (1941)|1.6.2011 22:01
Digit HD8-S pri prvych fw automaticky po upgrade a po reboote isiel do vyrobneho nastavenia, az na tretom fw uz islo spravit upgrade bez neho... ale bol problem s korektnym zobrazovanim menu a s nahravkami. Po tovarku bolo vsjo v poriadku...Takze je to podla typ od typu, len zaujimave, ze ja som na ISIU tovarko spravil a taky problem, ako service center nemam....
service center (168)|1.6.2011 22:55
No je to fakt zajimave, jeste zkusim tu FTA nahravku, pise neco cannot render file, ted nejsem v praci, tak to nevim presne. Tovarni nastaveni je nutne, tady je jasne videt ze to ma vliv na funkci pristroje, kolega tvrdi, ze po case by to zacalo zlobit vice, nevim ISIO je novinka, ale faktem je ze u drivejsich modelu bylo tovarni nastaveni penicilin pro 100+1 problemu, je to proste realita ... nicmene jak je videt rada pristroju se v noci prevalila na novy soft a nikdo to ani nepoznal, takze napiseme astrologovi a nebo do Drazdan, ja udelam to druhe ...
Dagy2 (3153)|2.6.2011 09:29
ešte by ma zaujímalo, keď prvé HD8S-ky urobili v noci automaticky OTA update, potom auto-továrko a ráno manželka na materskej zapne prijímač a hop! na predvoľbe č.1 je ARD. A Nova nikde! A Prilma Love nikde a TV Doma nikde.
Ako asi dopadol takýto "normálny" užívateľ, ktorý si prečítal, že najlepšie je nastaviť automatický update (manuál to odporúča, nie predajca aby som bol presný) a všetky programy vťahu.
Pretože na druhej strane nikde v manuáli ani na oficiálnej stránke (tu tlieskam dovozcovi) nie je uvedené ako urobiť zálohu settingu.
Niektorí si určite museli zobrať v práci voľno a mastiť domov ženičke naladiť správne programy :)
a iní keď sa vrátili z práce už bola zámka vymenená, technisat opretý zvonka o dvere a vnútri satelitný montér s manželkou vydávali divné zvuky. (: (:
JOSCER (94)|2.6.2011 12:38
Nemyslím, že by to bylo tak, že se celý update prováděl u starších TechniSatů v noci. Sice nevím jak to bylo u prvních verzí HD8-S, ale třeba MF4-S CC v noci stáhnul nový SW, pokud byl k dispozici (ale možná jen zjistil, jestli je k dispozici), a při prvním zapnutí se pak přístroj dotázal, jestli nový SW nainstalovat. V tom případě stačilo manželku na mateřské naučit, aby v takovém případě nezmatkovala a udělala to co má, tedy odmítla instalaci. A pak stačilo to pustit odpoledne ručně.
golfLC (1941)|2.6.2011 14:07
este prikladam kratky manual v CZ a SK, ma len 104 stran :)
Dagy2 (3153)|6.6.2011 17:35
Také blbé krátke upozornenie. Dobre si založte terajší FW ak ste spokojní s funkciou - a mám pocit, že teraz všetko fachčí.
Zbežne som preletel nemecké HiFi forum, či sa niekomu neobjavuje tiež hláška "Kein Signal" - tá pohoda, ktorá tam panovala pri FTA programoch celé roky sa začala prudko meniť na poriadny mariáš. Nemci začali kupovať prístupové karty.
Takže keď u nás niekto má 2xTechniCrypt + 2xskylink, prípadne skylink a UPC/CSlink je to stále pre prijímač 2xCRW a myslím že to šlape ohne probleme.
Nemci ale kombinujú HD+ a Sky a k tomu moduly Unicam a Alphacrypt k tomu asi ešte nešťastná funkcionalita CI+ - A JE TO!
Myslím že soudruzi v NDR ještě dlouho nebudou vědět kde kdo udělal chybu :)

Tak to len na odľahčenie. Veď škodoradosť je najlepšia radosť.
klapaciuss (314)|6.6.2011 18:31
[quote=Dagy2;350014]Také blbé krátke upozornenie. Dobre si založte terajší FW ak ste spokojní s funkciou - a mám pocit, že teraz všetko fachčí.
[/quote]

Jen pro pořádek doplňuji, že mnou dříve zmíněné 3 problémy trvají nadále. Ba dokonce další dvě drobnosti jsem ještě dodatečně objevil.

4) Jednou během týdne se mi stalo, že přestala fungovat funkce Zoom. Na displeji se sice přepínaly nápisy zoom režimů, ale obraz se neměnil. Pomohl restart boxu. Od té doby to zase bez problémů funguje.

5) Jednou se dostal box do nedefinovaného stavu při stisknutí tlačítka EPG. Reagoval s prodlevou cca 15 sekund na jakýkoliv příkaž DO. Po 2 minutách se vše bez restartu "samo" spravilo. Od té doby se problém nevyskytl. Bylo zapnuté přůhledné menu, ale nejsem si jist, že to s tím souviselo. Teď jsem ho vypnul

Celkově jsem ve vztahu k celkem 5 uvedeným problémům získal podezření, že boxu nedělá dobře, když je TV při zapnutí boxu vypnutá a zapne se dodatečně či se zapne až v průběhu bootování boxu nebo se box nastartuje rovnou do režimu rádio a teprve začas se přepne na TV, která byla při startu vypnutá. Taky přepínání HDMI vstupů TV při zapnutém boxu. S těmito situacemi totiž možná souvisí problémy 4, 5 a problém s absencí zvuku na HDMI výstupu po zapnutí boxu. Stává se to však jen někdy a málo často, takže tyto zákonitosti není možné podrobněji otestovat. Je to jen můj postřeh.
golfLC (1941)|6.6.2011 19:41
Vacsina tychto problemov je asi ozaj sposobená komunikaciou cez HDMI, mne ako som uz pisal davnejsie, prepne pri zapnuti prijimaca s autom.zapnutim TV menu z CZ do ENG, takisto meni DE na ENG, ale napr HU (madarcina sa drzi ako čert :) )
Dagy2 (3153)|6.6.2011 20:01
proste maďarského akcentu sa len tak niekto nezbaví, dokonca ani TechniSat.
Emigrantov z 56-ho sa drží už viac ako polstoročie :) .)

S tým HDMI to spomínajú aj na nemeckom HiFi fore - pri prepnutí HDMI vstupu na TV niektorým blbnú funkcie.
sirdo (1320)|9.6.2011 17:25
viete odporucit nejake English-speaking diskusne forum venovane ISIO S/S1? co som googli, tak sama nemcina a v tej uz nie som velmi zbehly...
xyroman (22)|11.6.2011 23:01
Jsem čerstvým majitelem TechniSat ISIO S1, i zde na fóru jsem nováček a tak zde hledám zkušenosti a poznatky a chtěl bych vás poprosit i o rady na mé problémy. Hodně problému se mě již podařilo díy tomu, že jsem pročítal toto fórum, odstranit. TechniSat ISIO S1 fw: 2.49.0.2 mám v této výbavě: 2 moduly Technisat MultiCrypt 1 - oba 26.2.5.0.18, karty Skylink ICE a CSlink, HD 3.5 palců s externím nápájením WD My Book 500GB, WLan adaptér TechniSat.

1) Je poslední fw -2.49.0.3-1837, který je na stránkách TechniSatu, při instalaci bezproblémový nebo na co si je potřeba dát pozor? Trochu se instalace přes "klíčenku" bojím. Vyplatí se provést přeinstalaci a nebo je lepší počkat až bude fw přístupný na satelitu? Jsou s tím nějaké problémy?
2) Uloží se při přeinstlaci fw moje původní nastavení nebo se pak musí vše nastavovat znova?
3) Při nahrávání na HD v FAT32 se cca 1x za půl hodiny objeví krátké zaseknutí obrazu. Dá se to něak odstranit. U TechniSatu HD8-S, který ještě mám, mě to nedělá - vše chodí OK.

Předem děkuji za rady.
klapaciuss (314)|11.6.2011 23:40
ad 1) Instaloval jsem poslední firmware 2.49.0.3-1837 z USB flashky a proběhlo to zcela bez problémů a překvapivě rychle. Upgradoval jsem z 2.49.0.2. Po upgradu se zřetelně zvýšila stabilita HDMI propojení při 1080p (i když ani teď ještě není zcela absolutní)

ad 2) V mém případě zůstalo nastavení zachováno. Nicméně někteří znalci doporučují udělat po upgradu záměrně tovární nastavení (volba v menu) a nastavit vše znovu. Já to udělal, ale nezaznamenal jsem žádný rozdíl. Technisat v dokumentaci nic takového ovšem nepíše.

ad 3) Nesouvisí zasekávání v nahrávce s přepínáním programů během nahrávání?
golfLC (1941)|12.6.2011 11:57
[quote=xyroman;351034]1) Je poslední fw -2.49.0.3-1837, který je na stránkách TechniSatu, při instalaci bezproblémový nebo na co si je potřeba dát pozor? Trochu se instalace přes "klíčenku" bojím. Vyplatí se provést přeinstalaci a nebo je lepší počkat až bude fw přístupný na satelitu? Jsou s tím nějaké problémy?
2) Uloží se při přeinstlaci fw moje původní nastavení nebo se pak musí vše nastavovat znova?
3) Při nahrávání na HD v FAT32 se cca 1x za půl hodiny objeví krátké zaseknutí obrazu. Dá se to něak odstranit. U TechniSatu HD8-S, který ještě mám, mě to nedělá - vše chodí OK.
[/quote]

1) Fw cez USB uplne bezproblemovy, cez sat.19,2 zdlhavy, cca 90 minut, cez key minutka-dve a mas to. Tento fw okrem uz popisaneho vylepsenia odstranuje problem so systemovym casom a podporou vsetkych USB klavesnic napr. aj pri web prehliadaci....
2) pri upgrade setting ostava zachovany, ale ja davam vzdy po upgrade tovarko, aj pri HD8-Ske som maval problem po upgrade napr. pri zobrazeni menu, haprovali mi aj moduly.... Nie je to ale nutnost, ak Ti vsetko slape po upgrade ako ma :)
3) Nepises, ci to robi u vsetkych programoch, alebo len na urcitom TP, pripadne SD, HD? Nahravka je nasledne v poriadku? Alebo to zaseknutie je aj na nej?
xyroman (22)|12.6.2011 13:50
1) Tak změna FW proběhla z USB opravdu úplně bez problému, přesně jak psal klapaciuss. Zatím jsem tovární nastavení nedával. Vše zatím sedí a chodí, jen někde v nápovědě je text anglicky, ale to si myslím, že tak asi má být, jinak je vše česky. Provedl jsem si i zálohu pomocí prográmku USB setting, který jsem našel někde na prvních stránkách, myslím si, že jsi ho tam dával zrovna ty - golfLC.
2) I já jsem dával na HD8-S tovární nastavení, tady uvidím co se děje a když tak to udělám také.
3) Sekání obrazu se mě před změnou fw stalo u naprogramované nahrávky, takže neběželo nic jiné, žádné programy se nepřepínaly atd. Budu zkoušet s novým fw a dám vědět jak to dopadlo. Vyměním i USB kabel k HD za kabel ESATA. Co mě ale vadí, že při infu mě HD ukazuje velikost disku v MB a ne GB a to samé u nahraných soborů, takže třeba má velikost disku po přeformátování je 466 MB a né 466 GB. Dělalo to i s předchozím fw.
golfLC (1941)|12.6.2011 14:03
Sakra, vidis, v sprave zaznamovych medii som si ani nevsimol, ze je tam info v MB a nie GB :)
klapaciuss (314)|12.6.2011 19:28
Mám dvě otázky do pléna majitelů ISIA:

1) Jak máte nastaveno výstupní rozlišení HDMI? Používáte všichni 1080p?
2) Jak máte nastavený barevný prostor HDMI. Používáte YCbCr 4:4:4?

Ptám se z důvodu srovnatelnosti poznatků z provozu.
Pitomec (10211)|12.6.2011 20:01
U SAT přijímače 1080p? K čemu to?
klapaciuss (314)|12.6.2011 21:51
Třeba proto, že má lepší upscaling než TV.
xyroman (22)|12.6.2011 21:59
[quote=klapaciuss;351184]......... Používáte všichni 1080p?.......... Používáte YCbCr 4:4:4? [/quote]

Mám to stejně jako ty.

Prosím o radu, co s tím....... Dnes při nahrávání pořadu z iConcert CZ a sledování Nova HD, se mě po cca 1.5 hod. sekl obraz na Nova HD, po chvíli se objevila hláška inicializace modulu CI 1, pak CI 2 a to se opakovalo, pak "zčernala" obrazovka - obraz úplně vypadl a ISIO se asi resetovalo - restartovalo. Vše trvalo několik minut. Nahrávaný pořad se neuložil. Nevíte co s tím? Mám 2 moduly TechniSat MultiCrypt 1 a v nich karty Skylink ICE a Cslink.
Pitomec (10211)|12.6.2011 22:13
[quote=klapaciuss;351238]Třeba proto, že má lepší upscaling než TV.[/quote]A co bys tam upscaloval? I HD vysílání je max. 1080i, takže shánět 1080p na výstupu je celkem nesmysl, jinak u SAT vysílání se pracuje ještě s 576i a 720p, přičemž toto si stejně dobře převede samotný televizor do svého nativu, není potřeba to vyžadovat od SAT receiveru...
klapaciuss (314)|12.6.2011 23:39
[quote=xyroman;351242]Mám to stejně jako ty.

Prosím o radu, co s tím....... Dnes při nahrávání pořadu z iConcert CZ a sledování Nova HD, se mě po cca 1.5 hod. sekl obraz na Nova HD, po chvíli se objevila hláška inicializace modulu CI 1, pak CI 2 a to se opakovalo, pak "zčernala" obrazovka - obraz úplně vypadl a ISIO se asi resetovalo - restartovalo. Vše trvalo několik minut. Nahrávaný pořad se neuložil. Nevíte co s tím? Mám 2 moduly TechniSat MultiCrypt 1 a v nich karty Skylink ICE a Cslink.[/quote]

Chová se mi to naprosto stejně jako tobě a opakuje se to tak jednou za cca 6 hodin (při nepřetržitém provozu), i když se nenahrává. Stalo se mi to už při poslechu satelitního rádia (s vypnutou TV), sledování televize i při sledování nahrávky. Už jsem to tu stručně psal (je to jeden z těch pěti problémů). Mám dvoutunerové zapojení s dvěma kartami Skylink. Pomůže jen restart boxu (někdy je nutné restartovat přidržením tlačítka na boxu neb DO nereaguje).

Teď jsem z důvodu testů přepnul HDMI na 1080i. Uvidíme jestli se problém bude opakovat i s tímto nastavením.
klapaciuss (314)|12.6.2011 23:41
[quote=Pitomec;351249]A co bys tam upscaloval? I HD vysílání je max. 1080i, takže shánět 1080p na výstupu je celkem nesmysl, jinak u SAT vysílání se pracuje ještě s 576i a 720p, přičemž toto si stejně dobře převede samotný televizor do svého nativu, není potřeba to vyžadovat od SAT receiveru...[/quote]

Jakýkoliv program se ve výsledku musí upscalovat na 1080p (na Full HD televizi). Jde jen o to, jestli se to svěří TV nebo satelitnímu boxu. Ale to je v tomto vláknu OFF TOPIC.
golfLC (1941)|12.6.2011 23:47
Nepouzivam 1080p, max. 1080i, pri nova HD ma pri tmavych scenach s nastavenim 1080p uz obraz zrno - šum... Aj menu je vykreslene horsie, bije sa to uz so zobrazenim a upscalingom TV.
klapaciuss (314)|12.6.2011 23:55
Pokud se u tebe neprojevuje výše uvedený problém (já a xyroman), tak je to z největší pravděpodobností dáno tím, že nepoužívaš 1080p - proto jsem to chtěl vědět. Je to horká stopa. :-)

Jinak u mě je 1080p obrazově OK. Ale mám jen 40 palců TV, takže možná není to co píšeš vidět. Nicméně to vypadá, že box je při 1080p dlouhodobě nestabilní. S předchozím firmwarem to bylo ještě o mnoho horší.
xyroman (22)|13.6.2011 08:02
I u mě je 1080p obrazově naprosto v pořádku. Poměrně jsem si s tím dost dlouho hrál a určitě není obrazově horší jak 1080i - mám Sony 40W5500. Zkusím přejít na 1080i a uvidím.
U HD8-S jsem měl HDMI nastavené na 1080i a žádné problémy nikdy nebyly.
klapaciuss (314)|13.6.2011 14:21
Takže dnes mi to vytuhlo znovu při poslechu rádia s vypnutou televizí. Nastavení HDMI na 1080i tedy nic neřeší. Asi to s HDMI vůbec nesouvisí. Vytuhne i zvuk přes SPDIF.

Vzhledem k tomu, že vytuhnutí je doprovázeno hláškami typu "Inicializuji modul ve slotu CI 1" napadlo mě, jestli k problému nedochází v okamžiku, kdy jsou aktualizovány dekódovací klíče (mám 2x Irdeto ICE v CW modulu 2x Technicrypt CW). U Irdeta se tak, pokud vím, děje v řádu hodin. Ale k vytuhnutí dochází i u free stanic.

Kromě xyromana a mě, má někdo tento problém?
bonno (117)|13.6.2011 21:56
Jsem čerstvý majitel ISIO a jsem naprostý laik. Měl jsem zatím jen obyčejný HUMAX s jedním tunerem. Přečetl jsem celou diskusi a chtěl bych se zeptat na řešení jednoho z mých problémů. Při nahrávání např. NOVY ze Skylinku, mi nejde žádný jiný program ze Skylinku sledovat. Pouze z UPC a naopak. Pochopil jsem, že asi nemám ten Dualdecrypt. Jen nevím jak to udělat abych ho měl. Mám kartu Skylink v modulu Mascom Easy TV a kartu UPC v modulu SCM. Omlouvám se za svůj laický popis, ale fakt tomu moc nerozumím. Díky za radu Vás zkušených a za pomoc. Netuším co mám dělat nebo co zakoupit a vyměnit, abych mohl nahrávat jeden program a zároveň jiný sledovat na Skylinku nebo na UPC. Díky moc
Pitomec (10211)|13.6.2011 22:21
klapaciuss (314)|13.6.2011 23:00
[quote=bonno;351421]Jsem čerstvý majitel ISIO a jsem naprostý laik. Měl jsem zatím jen obyčejný HUMAX s jedním tunerem. Přečetl jsem celou diskusi a chtěl bych se zeptat na řešení jednoho z mých problémů. Při nahrávání např. NOVY ze Skylinku, mi nejde žádný jiný program ze Skylinku sledovat. Pouze z UPC a naopak. Pochopil jsem, že asi nemám ten Dualdecrypt. Jen nevím jak to udělat abych ho měl. Mám kartu Skylink v modulu Mascom Easy TV a kartu UPC v modulu SCM. Omlouvám se za svůj laický popis, ale fakt tomu moc nerozumím. Díky za radu Vás zkušených a za pomoc. Netuším co mám dělat nebo co zakoupit a vyměnit, abych mohl nahrávat jeden program a zároveň jiný sledovat na Skylinku nebo na UPC. Díky moc[/quote]

Hlavní menu>Nastavení>Speciální funkce>Různé>CI duální kódování nastavit na C1 + C2.

Po tomto nastavení bude možno nahrávat program Skylink (nebo UPC) a zároveň sledovat jiný program Skylink (nebo UPC) ovšem POUZE ze stejného TRANSPONDÉRU (obdoba multiplexu v DVB-T). Jakýkoliv jiný program (i z jiného transpondéru) od stejného providera při nahrávání by bylo možno sledovat jen při dvou kartách Skylink a/nebo UPC.
mirekv (7169)|14.6.2011 08:33
Nahrávat Skylink a sledovat UPC je nemožné. Je to akorát možné na jednom tranpondéru na jednom satu, tedy třeba ČT24+ČT4. Ovšem to záleží na daném zařízení.
Hornet F-18 (1328)|14.6.2011 12:47
Tak konecne som sa dostal k objednavke, uz je na ceste :-)
Pitomec (10211)|14.6.2011 16:47
mirekv: A proč nemožné, když má ten přijímač 2 tunery :-?
golfLC (1941)|14.6.2011 17:20
[quote=mirekv;351478]Nahrávat Skylink a sledovat UPC je nemožné. Je to akorát možné na jednom tranpondéru na jednom satu, tedy třeba ČT24+ČT4. Ovšem to záleží na daném zařízení.[/quote]

Asi si sa Len pomylil ohladom tohto infa...toto je dvojtuner... Tak ako píše Pitomec, ziaden problem s tymto prijmom a nahravanim v kombinacii Skylink + UPC, mam to osobne odskusane:)
bonno (117)|14.6.2011 17:56
[quote=klapaciuss;351442]Hlavní menu>Nastavení>Speciální funkce>Různé>CI duální kódování nastavit na C1 + C2.

Po tomto nastavení bude možno nahrávat program Skylink (nebo UPC) a zároveň sledovat jiný program Skylink (nebo UPC) ovšem POUZE ze stejného TRANSPONDÉRU (obdoba multiplexu v DVB-T). Jakýkoliv jiný program (i z jiného transpondéru) od stejného providera při nahrávání by bylo možno sledovat jen při dvou kartách Skylink a/nebo UPC.[/quote]

Takto to nastavené mám. Ale jsem hodně překvapený, že je řešením pouze to, že budu mít dvě stejné karty. To se nechci tohoto přístroje dotknout, ale je to k ničemu. Kamarád má Kathrein a bez problémů nahrává ze Skylinku a zároveň na jakýkoli program na Skylinku kouká. A má jen jednu kartu, druhou má UPC. Hm, tak to nevím co s tím.
Taky nemůžu za boha najít jak si pustím záznam, který právě nahrávám od začátku. Asi jsem slepý jako patrona, ale nemůžu to najít a spustit. Takže začnu nahrávat pořad a třeba po půl hodině se chci začít dívat od začátku a on stále nahrává a prostě se nepodívám :-).
Jinak samozřejmě díky moc za radu.
sirdo (1320)|14.6.2011 18:25
[quote=Hornet F-18;351531]Tak konecne som sa dostal k objednavke, uz je na ceste :-)[/quote]

congrats... odkial si objednaval?...
golfLC (1941)|14.6.2011 18:30
[quote=bonno;351590].......Takže začnu nahrávat pořad a třeba po půl hodině se chci začít dívat od začátku a on stále nahrává a prostě se nepodívám :-).
Jinak samozřejmě díky moc za radu.[/quote]

Je to jednoduche, kto to vie :) Na programe, ktory nahravas daj len pretacanie nazad, po stvrtom stlaceni tlacitka posuva o 10minut.... Neda sa to spustit od zaciatku automaticky, lebo prijimac si pamata, kde si opustil nahravku, ktoru prave pozeras, co je vyhodne napriklad pre pripad, ze nieco pozeras z nahravky, samozrejme uz s pretocenim od zaciatku, nahravka bezi a chces nahravat dalsi program z inej stanice. Prepnes, das nahravat dalsiu stanicu a nasledne po prepnuti na stanicu, kde si uz predtym mal rozpozeranu nahravku sucasne aj s nahravanim, pusti Ti ju odtial, ako si skoncil, nie live, pripadne od zaciatku, podla mna velmi prakticke, vyuzivam pravidelne z dovodu nahravania od 20:00 a zacat pozerat az 20:40, pripadne az 21:00, s pretacanim nahravok dvoch programov sa do polnoci 0:00 dostanem na live vysielanie, kedy uz nahravanie vypinam... Hadam som to popisal zrozumitelne, pomaly sa v tom uz ani ja nevyznam :-) :) Inak si dnes v pohode serial alebo film nepozries, nakolko ci v SR, alebo CZ mame len reklamne stanice prepletane filmami :)
bonno (117)|14.6.2011 18:44
AAAA už to chápu :-). Je mi to jasné a díky moc za radu - už si poradím. Jelikož pozoruji, že se opravdu vyznáš, tak se ještě zeptám Tebe. Fakt není možné nijak vyřešit to nahrávání a zároveň sledování stejného poskytovatele (třeba ten Skylink)???? Jo a co je ten dualdekrypt??? Já vím, že se ptám jako blb, ale nevím no
golfLC (1941)|14.6.2011 18:54
Inak to na technisatoch - dvojtuneroch neporiesis, je to u nich tak aj pri predchadzajucich modeloch...
Dualdecrypt znamena to, ze ak napriklad na frekvencii TP 12,565, kde vysiela STV1, ktoru das nahravat, mozes dat nahravat dalsi program na rovnakom TP - frekvencii, pripadne ho len pozerat.... cize mozes pozerat STV2, STV3, Markizu, alebo TV DOMA :) samozrejme len s jednym modulom a v nom vlozenou prislusnou pristupovou kartou....
bonno (117)|14.6.2011 19:20
Aha ... asi už to chápu. Takže můžu třeba při nahrávání ČT1 koukat na ČT2 nebo Primu. Jinak mám smůlu. Můžu se samozřejmě dívat na ostatní programy pře druhou kartu, tedy v mém případě UPC. Je to asi dáno tím, že nahrává už rovnou v dekódovaném stavu že? Asi už to tedy nějak trochu chápu :-). Ještě se mi stává, že mi program zamrzne. Napíše mi to, že chce dekódovat Cryptoworks nebo Irdeto a za chvíli se zase rozběhne .... nebo taky nerozběhne :-D ..... to bude asi tím, že mám moduly každý jiný a ještě takové, které nejsou Omkem doporučené že?
Moc Ti děkuji za pomoc a rady