HD satelit
Cus, práve sa rozhodujem pri výbere plazmy, viac menej už iba medzi dvoma modelmi s veľkosťami 42" a 46", bude treba nejaký HD satelit, poskitovateľ bude zrejme CSlink.
Cena do 200€.
Je tam čo vyberať, či stačí hodiaký do tej ceny?
Ďakujem.
Cena do 200€.
Ďakujem.
[quote=Teruyo;295081]Cus, práve sa rozhodujem pri výbere plazmy, viac menej už iba medzi dvoma modelmi s veľkosťami 42" a 46", bude treba nejaký HD satelit, poskitovateľ bude zrejme CSlink.
Cena do 200€.
Ďakujem.[/quote]
Len 2 poznámky:
- pre CSlink ti HD prijímač aj plazma FullHD je zatiaľ celkom na nič. A nič nenasvedčuje tomu že by sa to mohlo meniť.
- dosť podstatné je aké máš predstavy o prístroji, či chceš sat používať aj ako rekordér alebo len box.
Cena do 200€.
Ďakujem.[/quote]
Len 2 poznámky:
- pre CSlink ti HD prijímač aj plazma FullHD je zatiaľ celkom na nič. A nič nenasvedčuje tomu že by sa to mohlo meniť.
- dosť podstatné je aké máš predstavy o prístroji, či chceš sat používať aj ako rekordér alebo len box.
Prečo na nič?
Netreba náhodou aby aj satelit podporoval HD? Pretože CS link vysiela niektoré programy v HD. Na to stačí obyčajný??
Pretože známy vravel, že si musel aj špeciálnu HD kartu do toho kúpiť.
Tak ako je to teda?
Netreba náhodou aby aj satelit podporoval HD? Pretože CS link vysiela niektoré programy v HD. Na to stačí obyčajný??
Pretože známy vravel, že si musel aj špeciálnu HD kartu do toho kúpiť.
Tak ako je to teda?
teruyo:
on tim myslel to ze momentalne cslink neponuka ziadne hd programy okrem novy a ct :)
a ano na prijem hd obrazu potrebujes hd prijmac a hd kartu daneho poskytovatela sluzieb ktoreho si vyberies :)
on tim myslel to ze momentalne cslink neponuka ziadne hd programy okrem novy a ct :)
a ano na prijem hd obrazu potrebujes hd prijmac a hd kartu daneho poskytovatela sluzieb ktoreho si vyberies :)
Aha, tak dobre, ale pokial viem ak žiadny poskytovateľ nemá viac programov na kartu.., či? :-)
Skylink má iba ČT HD sa mi zdá.
Skylink má iba ČT HD sa mi zdá.
pozri si toto:
http://skylink.sk/web/structure/26.html
budes mudrejsi :)
http://skylink.sk/web/structure/26.html
budes mudrejsi :)
[quote=Teruyo;295180]Aha, tak dobre, ale pokial viem ak žiadny poskytovateľ nemá viac programov na kartu.., či? :-)
Skylink má iba ČT HD sa mi zdá.[/quote]
Teruyo, teruyo ty musíš byť veľmi bohatý človek. Pustil si sa do investícií bez toho že by si aspoň jedným okom nazrel do googlu.
Takže na slovenskom trhu je spolu 5 poskytovateľov sat vysielania:
SkyLink:
bez zmluvy, svoje zariadenie, flexibilita výberu, základ bezplatne, balíky možno platiť kreditnou kartou cez internet s aktiváciou do 5 minút.
Najlepší obraz - ale stále jednooký král medzi slepými.
9 HD programov
CSlink:
bez zmluvy, svoje zariadenie, flexibilita výberu, základ bezplatne, balíky možno platiť kupónom alebo bankovým prevodom. S rýchlosťou aktiváce nemám skúsenosti
2 HD prgramy (trochu rozdiel k SkyLinku nie?)
UPC Direct
bez zmluvy predplatená karta s pevným balíkom a svojim zariadením alebo na zmluvu s pravidelnou platbou a prenajatým prijímačom.
9 HD programov
MagioSAT
zmluva, len zariadenie od t-comu, nutnosť komplikovanej zmeny zmluvy pri zmene programov ktoré chceš prijímať
3 HD programy
DigiTV
toto len pre úplnosť
Takže:
1/ na CSlink zatiaľ HD SAT k dvom HD programom nepotrebuješ.
2/ špeciálna HD karta neexistuje - je to úplne normálna karta SkyLink na ktorej je predplatený balík programov HD na 2 alebo 3 mesiace - podľa aktuálnej akcie.
Takýto balík si môžeš zaplatiť na každú kartu SkyLink, kedykoľvek na akokoľvek dlho chceš.
Skylink má iba ČT HD sa mi zdá.[/quote]
Teruyo, teruyo ty musíš byť veľmi bohatý človek. Pustil si sa do investícií bez toho že by si aspoň jedným okom nazrel do googlu.
Takže na slovenskom trhu je spolu 5 poskytovateľov sat vysielania:
SkyLink:
bez zmluvy, svoje zariadenie, flexibilita výberu, základ bezplatne, balíky možno platiť kreditnou kartou cez internet s aktiváciou do 5 minút.
Najlepší obraz - ale stále jednooký král medzi slepými.
9 HD programov
CSlink:
bez zmluvy, svoje zariadenie, flexibilita výberu, základ bezplatne, balíky možno platiť kupónom alebo bankovým prevodom. S rýchlosťou aktiváce nemám skúsenosti
2 HD prgramy (trochu rozdiel k SkyLinku nie?)
UPC Direct
bez zmluvy predplatená karta s pevným balíkom a svojim zariadením alebo na zmluvu s pravidelnou platbou a prenajatým prijímačom.
9 HD programov
MagioSAT
zmluva, len zariadenie od t-comu, nutnosť komplikovanej zmeny zmluvy pri zmene programov ktoré chceš prijímať
3 HD programy
DigiTV
toto len pre úplnosť
Takže:
1/ na CSlink zatiaľ HD SAT k dvom HD programom nepotrebuješ.
2/ špeciálna HD karta neexistuje - je to úplne normálna karta SkyLink na ktorej je predplatený balík programov HD na 2 alebo 3 mesiace - podľa aktuálnej akcie.
Takýto balík si môžeš zaplatiť na každú kartu SkyLink, kedykoľvek na akokoľvek dlho chceš.
[quote=Dagy2;295140]Len 2 poznámky:
[/quote]
Není ovšem řeč jen o sat. přijímači - jedná se i o HD televizor - a ten se dá použít nejen se sat. přijímačem, ale i při sledování pozemního, či kabelového vysílání - a zde může mít třeba mnohem vyšší využití.
[/quote]
Není ovšem řeč jen o sat. přijímači - jedná se i o HD televizor - a ten se dá použít nejen se sat. přijímačem, ale i při sledování pozemního, či kabelového vysílání - a zde může mít třeba mnohem vyšší využití.
[quote=Dagy2;295648]Obávam sa, že v tejto časti eurozóny sme na tom s HD v DVB-T podobne ako CSlink.[/quote]
Tak toho víš o HD programech asi dost málo..., někde mají docela solidní nabídku.
Tak toho víš o HD programech asi dost málo..., někde mají docela solidní nabídku.
[quote=losos;295653]Tak toho víš o HD programech asi dost málo..., někde mají docela solidní nabídku.[/quote]
Na Slovensku HD v DVB-T ??? Kde?
Na Slovensku HD v DVB-T ??? Kde?
Si nezachytil upútavky na Markíze alebo JOJ, že nejaký film alebo rozprávku budú vysielať v HD ?
Cez analog sa to nedá, tak asi jedine cez digitál...
Sám som na to zvedavý...
Sám som na to zvedavý...
[quote=antoni;295981]Si nezachytil upútavky na Markíze alebo JOJ, že nejaký film alebo rozprávku budú vysielať v HD ?
Sám som na to zvedavý...[/quote]
Presne ako píše Pytkin, pokiaľ nemáš Fiber tak zvedavý budeš ešte hodne dlho.
Presne ako píše Pytkin, pokiaľ nemáš Fiber tak zvedavý budeš ešte hodne dlho.
[quote=antoni;295981]Si nezachytil upútavky na Markíze alebo JOJ, že nejaký film alebo rozprávku budú vysielať v HD ?
HD v dvb-t na slovensku nieje nikde - zatial :)
HD v dvb-t na slovensku nieje nikde - zatial :)
Tak potom nechápem prečo provokujú ľudí - tak nech v tej upútavke povedia alebo napíšu, že ...len cez Fibernet Orange...
Dagy2 a Drto ako je to teda s tými HD kartami? Jeden píšete, že je treba k HD satelitu HD kartu a druhý, že netreba.
Všimol som si, že na kartách Skylink čo dávajú k HD satelitom je napísané HD na normálnych sat. prímačoch non HD na karte nie je HD napísané.
Všimol som si, že na kartách Skylink čo dávajú k HD satelitom je napísané HD na normálnych sat. prímačoch non HD na karte nie je HD napísané.
Teruyo : ziadna HD karta neexistuje :) karta je len jedna (i ked teraz dava skylink nove) , a na nej si mozes otvorit HD programy ..
Otvoriť? to ako? Na karte kde to nie je napísané nepôjde otvoriť tie kanály?
práveže máme novú kartu od Skylinku a tam HD nie je napísané.
práveže máme novú kartu od Skylinku a tam HD nie je napísané.
teruyo : no zaplatis si HD balik kanalov , a na karte sa ti otvoria .. "otvaraci" signal pride cez satelit ..
Áno je. Pítak sa či budem môcť pozerať HD kanály (Nova HD, ČT HD, prípadne ak nejaké nové v budúcnosti budú) na normálnej karte od Skilink/ CS link na novom HD satelitnom prímači.
Dikes.
Dikes.
[quote=Teruyo;296262]A keď si kúpim tú kartu s označením HD, tak tam už budú otvorené a nemusím nič platiť?
Dikes.[/quote]
Prodávají se Skylink karty s ochutnávkou balíčku programů "Multi" na 2 měsíce zdarma :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a Skylink karty s ochutnávkou balíčků "Multi" + "HD PLUS" na 2 měsíce zdarma :
po 2 měsících už je jedno, kterou z nich máš, rozdíl je jen v tom, které programy ti jedou první 2 měsíce zdarma.
Dikes.[/quote]
Prodávají se Skylink karty s ochutnávkou balíčku programů "Multi" na 2 měsíce zdarma :
a Skylink karty s ochutnávkou balíčků "Multi" + "HD PLUS" na 2 měsíce zdarma :
po 2 měsících už je jedno, kterou z nich máš, rozdíl je jen v tom, které programy ti jedou první 2 měsíce zdarma.
Teruyo : NOva HD a CT HD ti idu na vsetkych kartach .. tie su free vramci zakladnej skylink ponuky .. nepotrebujes ziaden pridavny balicek ..
Teruyo len nazrieť na http://www.skylink.sk a všetko je jasné:
1/ karta Skylink standard 76,99EUR.
základné programy naveky aktívne, Multi a HBO programy na 2 mesiace v cene (nie sú zadarmo! zaplatil si 76,99EUR)
2/ karta Skylink HD 84,99EUR ( t.j. 8EUR navyše)
rovnako ako karta vyššie, ale naviac na 2 mesiace HD programy aktívne.
Rovnakú možnosť máš pri
Skylink standard 76,99 + HD balik na 2 mesiace za 2x12,50EUR + HBO HD za 2x10,90EUR tak je to spolu o 20EUR drahšie na prvé dva mesiace. Je to promo pre nových majiteľov kariet, preto je tá cena zvýhodnená.
Po 2-och mesiacoch sú všetky karty úplne rovnaké z pohľadu aktívnych programov bez ohľadu čo je na nich napísané:
- základné programy naveky
- všetky ostatné balíky (multi, HD, multi+HD, Cinemax-HBO, HBO HD) si musíš priplácať.
Ale to si snáď vedel, keď si kupoval SkyLink kartu.
1/ karta Skylink standard 76,99EUR.
základné programy naveky aktívne, Multi a HBO programy na 2 mesiace v cene (nie sú zadarmo! zaplatil si 76,99EUR)
2/ karta Skylink HD 84,99EUR ( t.j. 8EUR navyše)
rovnako ako karta vyššie, ale naviac na 2 mesiace HD programy aktívne.
Rovnakú možnosť máš pri
Skylink standard 76,99 + HD balik na 2 mesiace za 2x12,50EUR + HBO HD za 2x10,90EUR tak je to spolu o 20EUR drahšie na prvé dva mesiace. Je to promo pre nových majiteľov kariet, preto je tá cena zvýhodnená.
Po 2-och mesiacoch sú všetky karty úplne rovnaké z pohľadu aktívnych programov bez ohľadu čo je na nich napísané:
- základné programy naveky
- všetky ostatné balíky (multi, HD, multi+HD, Cinemax-HBO, HBO HD) si musíš priplácať.
Ale to si snáď vedel, keď si kupoval SkyLink kartu.
to teruyo:
presne ako pise pytkin a dagy2. karty su rovnake len na jednej je aktivovane hd a na druhej nie. to ze som v mojom prispevku napisal ze potrebujes kartu hd som mal na mysli ze musis mat aktivovane hd :) cize v praxi to znamena ze teraz si kupis klasiku standard kartu skylink na sd prijem pretoze mas len sd prijmac ale o rok si trebars kupis hd prijmac a chces sledovat hd programy tak si uz nemusis kupovat kartu na ktorej je napis HD ale staci zajst do predajne kde ponukaju skylink a za poplatok ti HD aktivuju. kapisto:)
presne ako pise pytkin a dagy2. karty su rovnake len na jednej je aktivovane hd a na druhej nie. to ze som v mojom prispevku napisal ze potrebujes kartu hd som mal na mysli ze musis mat aktivovane hd :) cize v praxi to znamena ze teraz si kupis klasiku standard kartu skylink na sd prijem pretoze mas len sd prijmac ale o rok si trebars kupis hd prijmac a chces sledovat hd programy tak si uz nemusis kupovat kartu na ktorej je napis HD ale staci zajst do predajne kde ponukaju skylink a za poplatok ti HD aktivuju. kapisto:)
U SkyLinki máš dokonca až takú výhodu, že po tom roku ako píše drto ani nemusíš s prepáčením riť vytiahnuť z domu.
Otvoríš si web, zadáš kontrola kariet, zadáš číslo tvojej SkyLink karty a tvoje prístupové heslo, vyberieš si balíček ktorý chceš zaplatiť a dĺžku (napr. HD balík 2 mesiace) klikneš, dáš číslo kreditnej karty tvojej manželky :) a za 5minútiek pozeráš HD prográmky.
Tak veru tak. Žiadne zmluvy, žiadne chodenie po obchodoch, pivečko a vyložené nohy na stole.
Jo, za peníze v Praze dům....
Otvoríš si web, zadáš kontrola kariet, zadáš číslo tvojej SkyLink karty a tvoje prístupové heslo, vyberieš si balíček ktorý chceš zaplatiť a dĺžku (napr. HD balík 2 mesiace) klikneš, dáš číslo kreditnej karty tvojej manželky :) a za 5minútiek pozeráš HD prográmky.
Tak veru tak. Žiadne zmluvy, žiadne chodenie po obchodoch, pivečko a vyložené nohy na stole.
Jo, za peníze v Praze dům....
[quote=Dagy2;296595]U SkyLinki máš dokonca až takú výhodu, že po tom roku ako píše drto ani nemusíš s prepáčením riť vytiahnuť z domu.
Jo, za peníze v Praze dům....[/quote]
to iste plati pri upc....a ani platit hned netreba,..a do 5 min mas hd...a hocikedy mozes zrusit....staci len zavolat nic ine
Jo, za peníze v Praze dům....[/quote]
to iste plati pri upc....a ani platit hned netreba,..a do 5 min mas hd...a hocikedy mozes zrusit....staci len zavolat nic ine
no dobre. a to platí asi ale len pre DTH ( bez viazanosti ), kde berieš len kartu, nie STB. A nie je v tom prípade cena odlišná ?
[quote=jarino1978;296615]no dobre. a to platí asi ale len pre DTH ( bez viazanosti ), kde berieš len kartu, nie STB. A nie je v tom prípade cena odlišná ?[/quote]
nie plati to aj pri viazanosti...tak to mam aj ja a tak isto som si to aj aktivoval po telefone...cena je 5e a pride v buducej fa
nie plati to aj pri viazanosti...tak to mam aj ja a tak isto som si to aj aktivoval po telefone...cena je 5e a pride v buducej fa
[quote=jarino1978;296629]tých 5 Euro je cena za aktiváciu, alebo čo to je ? Alebo to je cena za príplatok za HDTV ?[/quote]
aktivacia 0e...mesacne za balik HD-5e....HBO HD CZ a HBO HD(madarske HBO HD-ale jazyk sa da dat aj na eng a hned mas dve HBO HD za cenu jedneho-odisny program)mas zadara k baliku HBO MAxpak..aj bez hd baliku
aktivacia 0e...mesacne za balik HD-5e....HBO HD CZ a HBO HD(madarske HBO HD-ale jazyk sa da dat aj na eng a hned mas dve HBO HD za cenu jedneho-odisny program)mas zadara k baliku HBO MAxpak..aj bez hd baliku
ten HD balík ide ale abonovať len k niečomu = k základu. Či už to konečne UPC aj zmenilo, že si ho môžem abonovať samostatne, ako to je aj v prípade Skylink-u ? tam si môžem platiť napr. len HBO HD a nič viac + mám viac, ako 20 CZ/SK programov gratis. Proste ktorúkoľvek nadstavbu si môžem abonovať zvlášť, bez ďalšieho naviazaniu k inému balíku...A môžem to kedykoľvek zrušiť a kedykoľvek zaplatiť...
[quote=jarino1978;296635]ten HD balík ide ale abonovať len k niečomu = k základu. Či už to konečne UPC aj zmenilo, že si ho môžem abonovať samostatne, ako to je aj v prípade Skylink-u ? tam si môžem platiť napr. len HBO HD a nič viac + mám viac, ako 20 CZ/SK programov gratis. Proste ktorúkoľvek nadstavbu si môžem abonovať zvlášť, bez ďalšieho naviazaniu k inému balíku...A môžem to kedykoľvek zrušiť a kedykoľvek zaplatiť...[/quote]
zrusit mozes hocikedy HD balik..ale ci je na nieco viazany...asi nie ked ide aktivovat po telefone a takisto aj zrusit a netreba ziadne zmluvy podpisovat-myslim dodatky HD balika...takze asi ..nale s istotou to poedat neviem...len viem ze to takto funguje...
zrusit mozes hocikedy HD balik..ale ci je na nieco viazany...asi nie ked ide aktivovat po telefone a takisto aj zrusit a netreba ziadne zmluvy podpisovat-myslim dodatky HD balika...takze asi ..nale s istotou to poedat neviem...len viem ze to takto funguje...
aha .. no neni to 500 korun .. je to 9 EUR .. Ale mesacne stale musis platit .. nech idu do riti ..
http://sk.upcdirect.com/satelitna-televizia/
http://sk.upcdirect.com/satelitna-televizia/
http://sk.upcdirect.com/satelitna-televizia/direct-medium-karta/
http://sk.upcdirect.com/satelitna-televizia/#
Dané ceny platia len pre viazanosť 12 mesiacov :
Ale vyzerá to tak, že ide objednať HD balík za 5 Euro / mesiac, čo je super cena. Len tie programy sú pre mňa osobne nezaujímavé. Ale pre ostatných myslím že OK.
http://sk.upcdirect.com/satelitna-televizia/#
Dané ceny platia len pre viazanosť 12 mesiacov :
Ale vyzerá to tak, že ide objednať HD balík za 5 Euro / mesiac, čo je super cena. Len tie programy sú pre mňa osobne nezaujímavé. Ale pre ostatných myslím že OK.
Rudlus, tak trochu tu mystifikuješ. Zabudol si povedať, že zmluvu si už predtým podpísal a pekne mesačne platíš (presne ako si to uviedol - príde ti to v ďalšej faktúre). A to je ten zásadný rozdiel k SkyLinku (CS-linku).
To, že navyše si môžeš pridať niečo po telefone bez potreby si podať kolkovanú žiadosť je plus oproti Magiu. Dúfam, že UPC berie telefony a aktivuje HD programy aj v sobotu po 22hod :) , keby som si rozmyslel že chcem nejakú prasačinu v HD.
Ale tým nechcem absolutne znevažovať ponuku UPC (myslím programový raster). Mal som ročnú kartu Rodina+HBO pack pretože je bez zmluvy a keď ju zase spustia tak kvôli ESPN asi inú možnosť mať nebudem.
Ale mesačné faktury ne-e.
To, že navyše si môžeš pridať niečo po telefone bez potreby si podať kolkovanú žiadosť je plus oproti Magiu. Dúfam, že UPC berie telefony a aktivuje HD programy aj v sobotu po 22hod :) , keby som si rozmyslel že chcem nejakú prasačinu v HD.
Ale tým nechcem absolutne znevažovať ponuku UPC (myslím programový raster). Mal som ročnú kartu Rodina+HBO pack pretože je bez zmluvy a keď ju zase spustia tak kvôli ESPN asi inú možnosť mať nebudem.
Ale mesačné faktury ne-e.
[quote=Dagy2;296688]Rudlus, tak trochu tu mystifikuješ. Zabudol si povedať, že zmluvu si už predtým podpísal a pekne mesačne platíš (presne ako si to uviedol - príde ti to v ďalšej faktúre). A to je ten zásadný rozdiel k SkyLinku (CS-linku).
Ale mesačné faktury ne-e.[/quote]
ja a mystifikovat???ha ha ha...precitaj si celu diskuziu...a nikde som nepovedal ze je to zadara alebo ze ja neplatim...ale co sa tyka HD baliku nikdy som nic nepodpisoval a ani mi to neprislo domov..proste len +5e k fa..
Ale mesačné faktury ne-e.[/quote]
ja a mystifikovat???ha ha ha...precitaj si celu diskuziu...a nikde som nepovedal ze je to zadara alebo ze ja neplatim...ale co sa tyka HD baliku nikdy som nic nepodpisoval a ani mi to neprislo domov..proste len +5e k fa..
[quote=Dagy2;296688]Dúfam, že UPC berie telefony a aktivuje HD programy aj v sobotu po 22hod :) , keby som si rozmyslel že chcem nejakú prasačinu v HD.
[/quote]
si predstav ze mi po vcerajsom laili volali...dnes...a ziaden problem...ponuklio mi este lepsiu cenu ako som mal doteraz..takze nie je o com
[/quote]
si predstav ze mi po vcerajsom laili volali...dnes...a ziaden problem...ponuklio mi este lepsiu cenu ako som mal doteraz..takze nie je o com